ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Νέοι Πιερικού-Αιγινιακού: Στιγμιότυπα

Το δυναμικό του HOTEL ORFEAS CLASSIC,βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει :


Ότι  είναι έτοιμο

να σας καλωσορίσει και να σας υποδεχτεί ξανά.
Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε από καρδίας για όλες τις ευχές σας αυτήν τη δύσκολη στιγμή.
Ευχόμαστε σε όλους σας Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές.


 
'ORFEAS' classic
3,Ethnikis Antistasis str.
60100 Katerini
t. 0030/2351077800
f.0030/2351026252

Νεκρός ανασύρθηκε ο αγνοούμενος στο Γαλλικό ποταμό

 

Νεκρός ανασύρθηκε ο αγνοούμενος στο Γαλλικό ποταμό στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας Θεσσαλονίκης. Το ποτάμι έχει «φουσκώσει» από..
τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια της νύχτας, ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, προερχόμενο από τα Σκόπια, έπεσε σε κανάλι στην περιοχή του χωριού Άσπρο στο Κιλκίς. Αγνοείται ο ένας από τους δύο.

Πηγή: http://www.skai.gr

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ '' ΒΡΟΧΗ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΑ'' - ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ & ΛΟΓΟΥ ΜΑΤΙ


ΕΙΠΕ ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν το τέλος του τρέχοντος προγράμματος

Ευάγγελος Βενιζέλος 
Στις 5 Δεκεμβρίου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ήταν κατηγορηματικός ότι δεν θα παραταθεί το μνημόνιο, σήμερα 10 Δεκεμβρίου δέχεται την ..παράταση χωρίς δεύτερη σκέψη
  Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος
Τελικά τι θα πρέπει να πιστέψουμε και τι όχι σε αυτόν τον κόσμο; Ποια λόγια πολιτικών να παίρνουμε «τοις μετρητοίς» και σε ποιες εξαγγελίες να πιστέψουμε;
Πριν 5 ημέρες ακριβώς ο Ευάγγελος Βενιζέλος όταν άκουγε για «παράταση Μνημονίου» δήλωνε ότι δεν θα υπάρξει, ενώ τώρα στη συνάντηση που είχε με τον Σόιμπλε, είπε τη μεγαλύτερη αλήθεια: «Βρισκόμαστε μόνο ένα βήμα πριν από το τέλος του τρέχοντος προγράμματος προσαρμογής».


H..Βουλτεψη κλέβει το κράτος;

Γενναιόδωρη «έκπτωση» στα χαράτσι, για την κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη, καταγγέλλει ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος και μέσω του ΤPP της απευθύνει το εξής ερώτημα:……….
………..
«Κυρία Βούλτεψη, πως ως κυβερνητική εκπρόσωπος, κουνάτε το δάκτυλο και δίνετε μαθήματα ηθικής, σε μία εξοντωμένη από τα μνημόνια κοινωνία όταν εσείς η ίδια, δεν είστε συνεπής στις υποχρεώσεις σας απέναντι στο κράτος; Υποχρεώσεις, στις οποίες, καθημερινά και με υπερβάλλοντα ζήλο, ζητάτε να ανταπεξέλθει ένας οικονομικά γονατισμένος λαός;».
Βάσει των περιουσιακών στοιχείων τα οποία κατέθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος με τη δήλωση του πόθεν έσχες στο ελληνικό κοινοβούλιο, κατέχει μεταξύ άλλων, ακίνητο στη Γλυφάδα 239 τετραγωνικών κύριων χώρων και 130 τετραγωνικών βοηθητικών χώρων, σύνολο δηλαδή 369 τ.μ. Στα αρχεία όμως των πληροφοριακών συστημάτων της ΔΕΗ είναι άλλη η εικόνα :
«Τα τετραγωνικά που έχουν δηλωθεί για το συγκεκριμένο ακίνητο, εκ των οποίων υπολογίζονται τα χρηματικά ποσά που πρέπει να επιδοθούν για τα δημοτικά τέλη, δημοτικό φόρο και ΤΑΠ (Τέλος Ακίνητης Περιουσίας), είναι 230 και όχι 369», εξηγεί ο κ. Φωτόπουλος. Και προσθέτει: «Με δεδομένο ότι η ΔΕΗ υπολόγισε τα χαράτσια (ΕΕΤΗΔΕ και ΕΕΤΑ) από το 2011 έως και το 2013, τα οποία σήμερα αντικαταστάθηκαν από τον ΕΝΦΙΑ, με βάση τα τετραγωνικά του ΤΑΠ, η κ. Βούλτεψη απαλλάχτηκε από το ποσό των 3.169,20 ευρώ. Κι αυτό γιατί το χαράτσι υπολογίστηκε με βάση τα 230 τμ στο ποσό των 5.244 ευρώ και όχι με βάση τα 369 τμ, που πραγματικά κατέχει, για τα οποία θα έπρεπε να πληρώσει 8.413,20», εξηγεί ο κ. Φωτόπουλος.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία στα τετραγωνικά του ΤΑΠ βάσει του άρθρου 24 του Ν. 2130/93 συμπεριλαμβάνονται τα «Πάσης φύσεως ακίνητα που βρίσκονται εντός εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως».
Η εγκύκλιος 20 (Αθήνα 15 Φεβρουαρίου 2011, Α.Π.: 65282/10) του Υπουργείου Εσωτερικών, αναφέρει ακόμη: «β.1) Το εμβαδόν των ημιυπαίθριων χώρων, των πιλοτών και των παταριών λαμβάνεται υπόψη πρωτογενώς ως στεγασμένος χώρος του κτιρίου για τον υπολογισμό του ύψους του τέλους καθαριότητας και φωτισμού και του φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων (886/1987 Γνωμ. ΝΣΚ, 73/1991 ΣτΕ), χωρίς να εξετάζεται η πραγματική χρήση των χώρων αυτών. Επίσης, τα εκ της νομοθεσίας προβλεπόμενα πρόστιμα επιβάλλονται, μεταξύ άλλων, στην περίπτωση μη δήλωσης των χώρων αυτών και εν γένει λόγω της ανακρίβειας της δήλωσης ως προς το συνολικό εμβαδόν των στεγασμένων χώρων του ακινήτου (τ.μ.)».
«Δηλαδή», εξηγεί ο κ. Φωτόπουλος, «Χιλιάδες ιδιοκτήτες πληρώνουν Δημοτικά Τέλη, Φόρο και ΤΑΠ και επί των βοηθητικών χώρων των ακινήτων τους. Επίσης πληρώνουν ΕΕΤΗΔΕ και ΕΕΤΑ για τους βοηθητικούς χώρους, είτε αυτά ήταν αποθήκες είτε γκαράζ».
Ιχνος

Τσίπρας: Θα πιέσουν βουλευτές ανάμεσα στις ψηφοφορίες

τσιπρας
Σε εκλογική ετοιμότητα βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος, μιλώντας στην πολιτική Γραμματεία του κόμματος, προέβλεψε πως οι ημέρες μέχρι την 29η Δεκεμβρίου -οπότε και πραγματοποιείται η τρίτη ψηφοφορία της προεδρικής εκλογής- θα είναι «κρίσιμες και δύσκολες».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ακόμη την πεποίθησή του πως θα ασκηθούν πιέσεις προς του βουλευτές ανάμεσα στις ψηφοφορίες, για να υπερψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα, τονίζοντας, ωστόσο, ότι ………
……….η επίσπευση της Προεδρικής εκλογής είναι τελικά μια θετική εξέλιξη που έγινε κάτω από την πίεση της λαϊκής δυσαρέσκειας και των αδιεξόδων της κυβερνητικής πολιτικής.
Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον ΣΥΡΙΖA να δημιουργήσει ένα κίνημα αντίστασης του λάου στην επιχείρηση «εκβιασμού και τρομοκράτησης» και τόνισε πως το επόμενο διάστημα χρειάζεται σοβαρότητα εγρήγορση και αποφασιστικότητα.
«Προτείνω να τεθεί η ΠΓ σε διαρκή συνεδρίαση προκειμένου να εκτιμούμε καθημερινά την κατάσταση και να παρεμβαίνουμε όπου χρειαστεί. Αναδεικνύουμε το πραγματικό δίλημμα που είναι η συνέχιση της μνημονιακής διακυβέρνησης με πρωθυπουργό το Σαμαρά ή εφαρμογή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε, καλώντας τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να είναι έτοιμα, μετά από ένα νικηφόρο αποτέλεσμα, για την κατάθεση συγκεκριμένων νομοσχεδίων που θα αφορούν την ανάσχεση ανθρωπιστικής κρίσης, την επανεκκίνηση της οικονομίας.
olympia

Ποιος θα νικήσει στο “chicken game”;

_47741244_jex_676673_de27-1Γράφει ο Ceteris Paribus
Η τρόικα «εκβιάζει» την κυβέρνηση και το ελληνικό πολιτικό σύστημα, ζητώντας καθαρή λύση εδώ και τώρα στο ζήτημα της πολιτικής αβεβαιότητας, ώστε να υπάρξει συμφωνία με καθαρό το πολιτικό τοπίο και υλοποίηση των νέων δεσμεύσεων.
Με τη σειρά της, η κυβέρνηση «εκβιάζει» τους βουλευτές με το δίλημμα……….
……….«ή ψηφίζετε Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή… χάος». Στη συνέχεια, η δημοσιοποίηση της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα (μια κεντροδεξιά υποψηφιότητα, με ήπιο πολιτικό προφίλ αλλά «λίγη») προκαλεί τη «βίαιη» αντίδραση της αγοράς, ρίχνοντας το χρηματιστήριο στα Τάρταρα: η μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 27 (!) χρόνων με 12,78%! Ένας κύκλος που αρχίζει με «εκβιασμό», συνεχίζεται με «εκβιασμό» και ολοκληρώνεται με μια «βίαιη» αντίδραση.
Τι συμβαίνει λοιπόν; Γιατί μια υποψηφιότητα με «ήπιο» πολιτικό προφίλ πανικοβάλλει σε τέτοιο βαθμό το χρηματιστήριο, ώστε να γκρεμίζεται σαν να έχει αναλάβει ήδη τη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί ξεπηδάει τόση «βία» από το ελληνικό πρόβλημα; Η γενική απάντηση είναι, διότι οι εκβιάζοντες είναι οι ίδιοι εκβιαζόμενοι, όχι από κάποιους άλλους, αλλά από μια παγκόσμια συγκυρία που μυρίζει μπαρούτι!
Πρώτα, οι δανειστές:
Η παγκόσμια συγκυρία είναι πολύ άσχημη, όχι μόνο γεωπολιτικά αλλά και οικονομικά. Η Κίνα και γενικότερα η Ασία εκπέμπει… προσεισμικές δονήσεις και όλοι φοβούνται μεγάλο «σεισμό». Τα επιχειρηματικά «κανόνια» στις χώρες της Ασίας και του Ειρηνικού αυξάνονται και πληθύνονται, ενώ οι προβλέψεις για την κινεζική οικονομία είναι δυσοίωνες. Το χρηματιστήριο της Σανγκάης γνωρίζει μεγάλη πτώση, προκαλώντας νέο κύκλο απωλειών στη Νέα Υόρκη και τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Η ευρωπαϊκή συγκυρία είναι επίσης πολύ άσχημη: Η κρίση έχει περάσει προ πολλού από την περιφέρεια στο ευρωπαϊκό κέντρο και από την οικονομική βάση στο πολιτικό και θεσμικό εποικοδόμημα, οι ανταγωνισμοί στην ισχυρή «τριάδα» Γερμανία – Γαλλία – Ιταλία εντείνονται, η οικονομία βολοδέρνει μεταξύ στασιμότητας, ύφεσης και αποπληθωρισμού, το κρατικό χρέος και το χρέος του ιδιωτικού τομέα είναι πολύ ψηλότερα από το 2008, το θρυλούμενο αναπτυξιακό επενδυτικό «πακέτο» του κ. Γιούνκερ εκφυλίστηκε σε ψίχουλα 21 δισ. ευρώ που θα αυγατίσουν με… μόχλευση, και η Γερμανία κρατάει «γερή άμυνα» στα σχέδια του Ντράγκι για «ποσοτική χαλάρωση».
Σε αυτές τις συνθήκες, οι αγορές κοιτούν με το ένα μάτι την Κίνα και με το άλλο την Ελλάδα, καθώς επανέρχεται η απειλή του ελληνικού «σπινθήρα» που θα βάλει φωτιά στον «ξερό κάμπο». Η ελληνική αβεβαιότητα περιπλέκει ακόμη και τόσο σημαντικά σχέδια όσο η ευρωπαϊκή «ποσοτική χαλάρωση».
Ιδού λοιπόν γιατί οι δανειστές εκβιάζουν την κυβέρνηση και το ελληνικό πολιτικό σύστημα για ξεκαθάρισμα του πολιτικού τοπίου εδώ και τώρα!
Με τη σειρά της, η κυβέρνηση δεν έχει άλλη επιλογή παρά να μεταφέρει τον εκβιασμό στους βουλευτές και στον ΣΥΡΙΖΑ. Το σκληρό ξεκαθάρισμα στο οποίο παραπέμπει η επιτάχυνση των διαδικασιών γύρω από την προεδρική εκλογή, αναβαθμίζει την πίεση και τη δραματικότητα των διλημμάτων για βουλευτές και κόμματα: χρηματιστηριακό «κραχ», ασφάλεια – φυγή καταθέσεων, εισαγωγές, μισθοί και συντάξεις, όλα γίνονται παράμετροι του εκβιασμού.
Στο σημείο αυτό, πρέπει να ειπωθεί ότι οι δανειστές δεν έδωσαν στην κυβέρνηση το «χαρτί» που ζητούσε, δεν ζήτησαν δηλαδή και την υπογραφή του Τσίπρα στη νέα συμφωνία. Αντ’ αυτού, όμως, άρχισαν να εμφανίζονται κινήσεις ασφυκτικής πίεσης συνολικά πάνω στην Ελλάδα: Η ΕΚΤ διέψευσε δημοσίευμα της Handelsblat περί κλεισίματος της στρόφιγγας στις ελληνικές τράπεζες, αλλά με τρόπο καθόλου καθησυχαστικό. Και ο γερμανικός ασφαλιστικός οργανισμός Hermes σταμάτησε να παρέχει εγγυήσεις για τις ελληνικές εξαγωγές.
Ο Σαμαράς δεν έκανε ό,τι έκανε γιατί έχει «κλειδώσει» τους «180». Η υποψηφιότητα Δήμα δεν σηματοδοτεί ένα τέτοιο «κλείδωμα», αλλά κάτι άλλο: μια δραματοποίηση της κατάστασης, μια σκληρή πολιτική αναμέτρηση σε τεταμένο κλίμα, γαρνιρισμένη από «κραχ» και άλλες αναστατώσεις και συνοδευμένη από γενικευμένη ανασφάλεια. Με στόχο τους ήδη ανασφαλείς βουλευτές, αλλά κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η υποψηφιότητα Δήμα φέρνει πιο κοντά τις εκλογές – γι’ αυτό η καταβαράθρωση του Χ.Α. Φέρνει όμως πιο κοντά και το «σκληρό ροκ», μια πολιτική αναμέτρηση και εξελίξεις «διά πυρός και σιδήρου».
Πρόκειται για το γνωστό από τη θεωρία των παιγνίων chicken game, όπου χάνει όποιος φοβάται -και υποχωρεί- πρώτος. Τώρα θα φανεί ποιος αντέχει καλύτερα σε καταστάσεις υψηλού ρίσκου και υψηλών πολιτικών πιέσεων. Όποιος δεν έχει αυτό το «μέταλλο», θα χάσει ακόμη και αν κερδίσει τις εκλογές…

Δεν είναι μόνον η κατάλυση της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας αλλά και η αισχρότητα των εκφράσεων από έναν «μάγκα» πρωθυπουργό.




«Που κάνεις δεν δικαιούται να τα αγνοεί  ως στρουθοκάμηλος.  Ούτε κυρίως εσείς κύριε τέως πρωθυπουργέ Κώστα Καραμανλή. Ούτε και εσείς κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Μην τον συγκαλύπτετε και μην γίνεστε συνένοχος του»
Γράφει ο Ευριπίδης Μπίλλης
Κύριοι Βουλευτές της ΝΔ
Δεν είναι μόνον η κατάλυση της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας, αν η φωνή δεν ανήκει στον Μητσικώστα,  όπως κάποιο μπλογκ ανέγραψε,  (που πρέπει να ερωτηθεί !!)αλλά και η αισχρότητα των εκφράσεων από έναν «μάγκα» πρωθυπουργό.
Που μόνον ………
………ηλιθίους μπορεί να κάνουν να τον «καμαρώνουν» και να τον χειροκροτούν.
Πρέπει, όχι επειδή το είπε ο βουλευτής Κασιδιάρης, να παραιτηθεί για το καλό του της Ελλάδας μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν.
Που κάνεις δεν δικαιούται να τα αγνοεί  ως στρουθοκάμηλος.
Ούτε κυρίως εσείς κύριε τέως πρωθυπουργέ Κώστα Καραμανλή.
Ούτε και εσείς κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Μην τον συγκαλύπτετε και μην γίνεστε συνένοχος του»

Πάνος Καμμένος: «Εχω δεχτεί πιέσεις να ψηφίσω ΠτΔ, οι ΑΝΕΛ όμως δεν γονατίζουμε»! Τα γερμανοτσογλάνια θα πουν «πήγαινε στον εισαγγελέα»… Έτσι δεν έλεγε ο Σημίτης κι από την άλλη τα «παιρνε από τη siemens (έστω το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνησή του όπως αποδείχτηκε… κι όχι ο ίδιος -;-), αλλά τώρα σφυρίζει αδιάφορα για το μιζωμένο κόμμα του και κυβέρνηση!

2012091103753_146493898
«Ο κ. Δήμας παραμένει αντιπρόεδρος της ΝΔ, έχει επιβραβεύσει όλες τις επιλογές Σαμαρά, ήταν στέλεχος της…
………..κυβέρνησης Παπαδήμου που έκανε το PSI και ουσιαστικά ενίσχυσε την παραμονή της τρόικας στη χώρα και την καταστροφική πολιτική, που έχει οδηγήσει στην απώλεια της δημόσιας και της ιδιωτικής περιουσίας. Ο κ. Δήμας, πιστεύω, ότι δεν μπορεί, με κανένα τρόπο, να συγκεντρώσει τους απαιτούμενους βουλευτές», τόνισε, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο κ. Καμμένος.
Στην ερώτηση γιατί κάνει λόγο για ημέρες του ΄65, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανέφερε: «Μιλάω γιατί αυτήν τη στιγμή, γίνονται πιέσεις προς ανεξάρτητους βουλευτές και όχι μόνο, με πολλά μέσα, τα οποία είναι και παράνομα και εκτός της δημοκρατικής λογικής, είναι εκτός του Συντάγματος. Πιέσεις που είτε έχουν να κάνουν με εκβιασμούς, είτε με προσφορές, είτε, πάντως, με τρόπους, που δεν είναι ούτε νόμιμοι, ούτε αποδεκτοί από μία δημοκρατική χώρα» τόνισε.
Όπως είπε, «έχει δεχθεί πάρα πολλές πιέσεις. Και δέχομαι καθημερινώς πιέσεις. Με προσφορές απίστευτες. «Βρείτε τα και θα δεις τι θα έχεις», ας πούμε. Δεν πρόκειται, όμως, εμείς να γονατίσουμε».

Ολοταχώς προς εθνικές εκλογές πηγαίνει η χώρα

Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Ξεκαθαρίζει το πολιτικό τοπίο. Σωστά έκανε η κυβέρνηση που έφερε σχεδόν δύο μήνες νωρίτερα τις ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Οσο για το πρόσωπο του Σταύρου Δήμα που επέλεξε ως υποψήφιο, εμάς δεν μας πέφτει λόγος να κρίνουμε την επιλογή της. Αυτόν ήθελε ο Αντώνης Σαμαράς, αυτόν επέλεξε. Φυσικά και ο πρωθυπουργός γνωρίζει πολύ καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον ποιον δεξιό πολιτικό θα προτείνει ως υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γιατί αυτός γνωρίζει ποιους στόχους θέλει να πετύχει εντός της δεξιάς παράταξης. Το μόνο που μπορούμε να πούμε εμείς ως πολιτικοί αναλυτές είναι πως η επιλογή Δήμα, …..
………
κατά κανέναν τρόπο, δεν μπορεί να ερμηνευθεί ως απόπειρα διεύρυνσης προς τα αριστερά του πολιτικού φάσματος. Δεν γνωρίζουμε αν η κυβέρνηση εκτιμά πως έχει ούτως ή άλλως συσπειρώσει πάνω από 180 βουλευτές σε εντελώς άλλη βάση από την ιδεολογικοπολιτική, οπότε όποιον και να πρότεινε ως υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι πρόθυμοι και συσπειρωμένοι 180 θα τον ψήφιζαν οπωσδήποτε, όποιος και αν ήταν.
Στις 29 Δεκεμβρίου θα γνωρίζουμε τι θα έχει γίνει και θα βγάλουμε ορισμένα τουλάχιστον συμπεράσματα. Για την ώρα πάντως από πουθενά δεν προκύπτει ότι η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου μπορεί να συγκεντρώσει 180 βουλευτές γύρω από την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα. Οπως και να έχει το πράγμα πάντως, πριν κλείσει ο Δεκέμβρης και η χρονιά, θα ξέρουμε αν όντως η χώρα έχει μπει και σε τυπικά προεκλογική περίοδο, με εκλογές την 1η Φεβρουαρίου 2015, σε λιγότερους από δύο μήνες από τώρα. Οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές λόγω αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, αν όντως προκύψουν, θα είναι πάντως αυτές που θα λύσουν όλα τα πολιτικά προβλήματα, εναρμονίζοντας την κυβέρνηση με τη λαϊκή βούληση.
Οταν ο λαός εκλέγει κυβέρνηση της αρεσκείας του συνυπολογίζοντας όλες τις παραμέτρους, κανένας δεν μπορεί να ισχυρίζεται ό,τι θεωρεί ο ίδιος σωστό. Ο λαός λοιπόν, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα αναλάβει δια της ψήφου τις ευθύνες του και φυσικά θα υποστεί και τις συνέπειες των επιλογών που θα κάνει. Δεν υπάρχει δείκτης ισχυρότερος από τις βουλευτικές εκλογές για να αποφανθεί κανείς αν όντως η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου βρίσκεται σε τόσο ριζική διάσταση με τη λαϊκή βούληση όσο φαίνεται. Δεν υπάρχει επίσης η παραμικρή αμφιβολία ότι στις επερχόμενες, κατά τα φαινόμενα, εκλογές θα κριθεί σε επίπεδο βουλευτών αν το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να μονοπωλεί την εκπροσώπηση του χώρου της Κεντροαριστεράς ή αν θα υπερκεραστεί από το Ποτάμι. Θα αποδειχθεί και σε επίπεδο βουλευτικών εκλογών αν η ΔΗΜΑΡ έχει εκπνεύσει πολιτικά, αν οι ΑΝΕΛ έχουν κερδίσει ή έχουν χάσει τη μάχη του πολιτικού ψυχορραγήματος, αν το χωρίς βουλευτές μέχρι στιγμής Ποτάμι θα αποκτήσει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση και ποιου εύρους.
Ακόμη και η ΝΔ ενδέχεται να κλονιστεί βιαιότατα και να φτάσει μέχρι του σημείου να αντιμετωπίσει πρόβλημα μετάλλαξης σε άλλο δεξιό κόμμα, με άλλο όνομα, αν όντως οι κάλπες βγάλουν τη Δεξιά και το κυρίαρχο επί σαράντα χρόνια κόμμα της να ηττάται με μη ανεκτό ποσοστό. Θα αποδειχθεί εμπράκτως τι ποσοστό θα κατορθώσει να ανακτήσει το ΚΚΕ από το άθλιο αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου 2012. Θα φανεί επίσης η έκταση των απωλειών που θα έχει η Χρυσή Αυγή λόγω της φυλάκισης της ηγεσίας της και την ως εκ τούτου οργανωτική αποσάθρωσή της. Τέλος θα φανεί αν στο πολύ σκληρότερο πλαίσιο των εθνικών βουλευτικών εκλογών και όχι σε εκείνο των ευρωεκλογών της πλάκας, μπορούν να υπάρξουν μικρά κόμματα και οργανώσεις. Θα επαναληφθεί δηλαδή το κατεδαφιστικό «μπάχαλο» των εκλογών του Μαΐου 2012, οπότε τα κόμματα που έμειναν εκτός Βουλής, συγκέντρωσαν όλα μαζί ποσοστό… 19,02% και έτσι ήρθε το «εξωκοινοβούλιο» πρώτο (!!!) κόμμα;
Θα συρρικνωθεί μήπως το ποσοστό τους στα μεγέθη του Ιουνίου 2012, όταν όλα αυτά τα κομματίδια και οι οργανώσεις πήραν, έναν μόλις μήνα μετά τον θρίαμβό τους, μόνο 5,98%; Προβλέψεις δεν μπορεί να κάνει απολύτως κανένας σήμερα. Το βέβαιο όμως είναι ότι αυτή τη φορά θα έχουμε ανατροπή εκ βάθρων, κυριολεκτικά εκ βάθρων, του σκηνικού της Μεταπολίτευσης. Η κατεδάφισή του άρχισε με τις «δίδυμες» εκλογές Μαΐου και Ιουνίου του 2012 και τώρα δεν θα μείνει λίθος επί λίθου!

Τους νίκησε και σταμάτησε την απεργία πείνας ο Ν.Ρωμανός


Ο Νίκος Ρωμανός σταμάτησε την απεργία πείνας.Ύστερα από 31 μέρες απεργίας και ένα συγκλονιστικό κύμα αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, ο Νίκος Ρωμανός βγαίνει νικητής  
Ομόφωνα δεκτή έγινε η τροπολογία όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής η οποία λέει ναι στο βραχιολάκι με προϋπόθεση την επιτυχή παρακολούθηση 1/3 μαθημάτων επί ένα εξάμηνο σπουδών εξ' αποστάσεως. "Νίκη της δημοκρατίας" ανέφερεη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου .Όπως δήλωσε ο διοικητής του "Γ.Γεννηματα" ο Νίκος Ρωμανός σταμάτά τον απεργία πείνας
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Το alfavita.gr καλύπτει από χτες τα γεγονότα. Δείτε παρακάτω ζωντανή ενημέρωση


ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΚΟΙΝ. ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας καλούμε όλους, μικρούς και μεγάλους, στο άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία της κοινότητας μας, την Παρασκευή 12Δεκεμβρίου και ώρα 6μ.μ.
Ελάτε όλοι μαζί να στολίσουμε το δέντρο μας, να ψάλλουμε τα κάλαντα και να χορέψουμε γύρω από το στολισμένο πλέον χριστουγεννιάτικο δέντρο υπό τους ήχους των παραδοσιακών χριστουγεννιάτικων ακουσμάτων .
Στην εκδήλωση συμμετέχουν:
Η Φιλαρμονική του Δήμου μας με τον αρχιμουσικό Γιάννη Κούκα
Η Δημοτική Χορωδία της Δ.Ε. Μεθώνης
Ο Ποντιακός Σύλλογος ¨Ο ΠΟΝΤΟΣ¨ με προσφορά εδεσμάτων
και μουσικών ποντιακών ακουσμάτων
Ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος η "ΣΤΕΓΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ»

Ο Βασίλης Λάμπρου ανέλαβε καθήκοντα προέδρου

1
Σε σώμα συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΕΠΕ) Ν. Πιερίας, με τον Βασίλη Λάμπρου να αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου. Το νέο Δ.Σ. προέκυψε μετά από την έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ αποτελείται από τους:

Πρόεδρος Λάμπρου Βασίλης (ΔΑΚΕ)
Αντιπρόεδρος Μητρόπουλος Αντώνης (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ)
Γραμματέας Χαϊλατζίδου Γνωσούλα (ΕΡΑ-ΠΑΜΕ)
Ταμίας Κουρίτα Κατερίνα (ΕΣΑΚ)
Μέλη (αλφαβητικά) Γιάντσιου Σταματία (ΕΡΑ)
Ιωαννίδης Τάσος (ΔΑΚΕ)
Μπίτσης Χρίστος (ΕΡΑ)
Παπαδόπουλος Κώστας (ΔΑΚΕ)
Χάιδας Χρήστος (ΔΑΚΕ).

Εξετάζεται εναλλακτική πρόσβαση των κατοίκων της Περίστασης

Με έγγραφο το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών ενημέρωσε την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου για τις νέες εξελίξεις στο ζήτημα του Βόρειου ανισόπεδου κόμβου Κατερίνης στον οικισμό της Περίστασης. Το πρόβλημα ανέκυψε μετά την κατασκευή του έργου, η μελέτη του οποίου προέβλεπε το κλείσιμο της μοναδικής κυκλοφοριακής αρτηρίας που υπήρχε από την Περίσταση  προς οικισμό κατοίκων που διαμένουν σε 300 μέτρα απόσταση. 

Το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μετά από παρέμβαση της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και αλλεπάλληλες συναντήσεις της με στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Έργων ΕΥΔΕ/ΚΕΣΠ ΠΕ & ΒΕ, ζητά την άμεση εξέταση της εναλλακτικής πρόσβασης των κατοίκων της Περίστασης εντός των ορίων απαλλοτρίωσης στο Βόρειο Ανισόπεδο Κόμβο Κατερίνης. Η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου κοινοποίησε έγγραφο τόσο στην ανάδοχο εταιρεία όσο και στην κατασκευάστρια εταιρεία, από τις οποίες ζητά να εξεταστούν το ταχύτερο δυνατόν οι δυνατότητες να υπάρξει ένα εναλλακτικό σενάριο οδικής επικοινωνίας και σύνδεσης των κατοικιών με την Περίσταση. 

Η κα Μαυρίδου δηλώνει “ικανοποιημένη από την παρέμβαση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, καθώς πρέπει να δοθεί άμεση λύση στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Περίστασης και της ευρύτερης περιοχής. Θα πρέπει να κατασκευαστεί ένα συμπληρωματικό έργο, ώστε να μη διακόπτεται η πρόσβαση στον υφιστάμενο αγροτικό δρόμο και να αποκατασταθεί η καθημερινή ταλαιπωρία των ωφελουμένων από τη λειτουργία της αγροτικής οδού, τόσο των μόνιμων κατοίκων, όσο και των αγροτών που έχουν τα αγροκτήματά τους στην περιοχή”. 

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στηρίζει το δίκαιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής για την ύπαρξη εναλλακτικού σεναρίου οδικής επικοινωνίας εντός των ορίων απαλλοτρίωσης στο Βόρειο Ανισόπεδο Κόμβο Κατερίνης, ενώ η Αντιπεριφερειάρχης προσμένει μία θετική ανταπόκριση τόσο της αναδόχου, όσο και της κατασκευάστριας εταιρείας, μετά την παρέμβαση του αρμόδιου υπουργείου. 

Πρωτάθλημα Νέων FOOTBALL LEAGUE: Πιερικός-Αιγινιακός 1-4


Με 4-1 υπέρ της ομάδος του Αιγινίου έληξε το αναβληθέν παιχνίδι για το πρωτάθλημα Νέων της Β΄εθνικής κατηγορίας ανάμεσα στον Πιερικό και τον Αιγινιακό.

Το παιχνίδι είχε ορισθεί αρχικά να γίνει στο γήπεδο των Αλωνίων στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου
αλλά αναβλήθηκε λόγω κακών καιρικών συνθηκών και έγινε σήμερα Τετάρτη 10/12 στο ενωσιακό γήπεδο της Νέας Εφέσου.