ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Ο δικός μας Κώστας Χατζηδίμπας (ΠΑΟΚ) στην Εθνική U-16

Στην Κ15 του ΠΑΟΚ ο Κώστας Χατζηδίμπας 
Το δικό μας παιδί απο την Πιερία, μετά και τη μεταγραφή του ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΝΕΟΥ ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ στον ΠΑΟΚ, ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗ ΦΕΤΙΝH ..
ΧΡΟΝΙΑ, ΣΤΗN ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ U17 ΤΟΥ ΠΑΟΚ, συνεχίζει μία πολλά υποσχόμενη καριέρα και είναι στις τάξεις της Εθνικής U-16 , γιa το φιλικό με την αντίστοιχη της Ιταλίας. Ευχόμαστε υγεία και λαμπρό ποδοσφαιρικό μέλλον για το παλληκάρι απο την ποδοσφαιρομάνα Πιερία.
 
ο ομοσπονδιακός προπονητής Βασίλης Γεωργόπουλος ανακοίνωσε τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που θα συμμετάσχουν στην αποστολή της Εθνικής Κ-16 (γεννημένοι το 1999) με την αντίστοιχη της Ιταλίας.
Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου και ώρα 15:00 στο γήπεδο της Δόξας Δράμας.
Οι παίκτες που κλήθηκαν είναι οι:

ΤΖΕΛΕΠΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ
ΣΙΑΜΠΑΝΗΣ ΜΑΡΙΟΣ, ΠΑΟΚ
ΤΑΜΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΑΕΚ
ΙΓΚΜΠΙΝΟΜΠΑ ΝΗΡΕΑΣ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΠΑΟΚ
ΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΛΩΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, SKODA ΞΑΝΘΗ
ΞΕΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΞΕΝΙΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΠΑΟΚ
ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΧΑΤΖΗΔΙΜΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΠΑΟΚ
ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΙΑΤΡΟΥΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
ΓΚΛΕΓΚΛΕΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΤΖΙΤΖΙΦΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, SKODA ΞΑΝΘΗ

Τέσσερις του ΠΑΟΚ στην Εθνική U-16
ο Κώστας Χατζηδίμπας με τη φανέλλα του ΠΑΟΚ.
ΠΗΓΗ:http://soutgoal.blogspot.gr/

Kατάλαβες πόσο εξαρτημένοι είναι οι "σωτήρες";


Aνάρτηση πανό για τον Νίκο Ρωμανό στις Καμάρες της Καβάλας. Η αλληλεγγύη στον 21χρονο κρατούμενο-απεργό πείνας εξαπλώνεται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της επικράτειας.


Έχουμε πόλεμο... Παίρνουν τα σπίτια μας! ΑΜΥΝΑ με ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ! Η δικαστική-κοινοβουλευτική χούντα θα πληρώσει ακριβά τη γενοκτονία του ελληνικού λαού! ΑΝΕΛ: Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!




Απο σήμερα ξεμπλοκάρουν τους πλειστηριασμούς σπιτιών με τα ΜΑΤ κστά τα Ισπανικά πρότυπα.
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ


Τα τελευταία... γαμπρέ του Μπακατσέλου; Αρχιδωσίλογος, πολιτικός απατεώνας ή εγκληματίας του κοινού ποινικού δικαίου;


Ρε Τσολάκογλου... ήταν οι τελευταίες περικοπές; Αρχιδωσίλογε, μαυραγορίτη!


Γαμπρέ του Μπακατσέλου... θέλεις το σπίτι μας; Μολών Λανβέ! Κι όποιον πάρει πρώτος ο Χάρος!


Ακόμη δεν έχει τεθεί εκτός νόμου το νεοφιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ; ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ – Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΒΟΜΒΑ: ΕΠΑΙΡΝΑ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ!



ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ 

Η ΔΙΑΡΡΟΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ ΘΕΤΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ!

Ήθελαν να μας πείσουν ότι ο Τσουκάτος έπαιρνε τις βαλίτσες για να τις δίνει σε …υπαλλήλους! Έρχεται λοιπόν η ομολογία Χριστοφοράκου που την κρατούσαν επτασφράγιστη για να τα τινάξει όλα στον αέρα. Τι λέει; Ότι έπαιρνε εντολές από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ακόμα και για τον τρόπο και τον τόπο που θα γίνουν οι πληρωμές της μίζας. Και βέβαια ο... Τσουκάτος δεν ήταν …συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των μιζαδόρων, αλλά ο εντεταλμένος από το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη. Μήπως ξεχνά κανείς την θέση Τσουκάτου στην κυβέρνηση Σημίτη; Ήταν ή δεν ήταν ο «στρατηγός»; Ο άνθρωπος με το κόκκινο τηλέφωνο που μπορούσε ακόμα και να επικοινωνεί με τριψήφιο απ” ευθείας στον Άρειο Πάγο;

Άρα η ομολογία Τσουκάτου ότι πήγαινε τα χρήματα στο ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνεται. Το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα λειτουργεί παράνομα εδώ και μία δεκαετία.

Διαβάστε επίσης: Σεισμός! Διέρρευσε η «απαγορευμένη» κατάθεση Χριστοφορακου στο Μοναχο! «Με εντολή των Γερμανων δίνονταν οι μίζες στους πολιτικούς»!

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ ΕΔΩ

"olympia"

Χανουμάκι της Ροζαλίας... μην σκίζεις άλλα μνημόνια, απλώς προσοχή στο καλσόν!


ΤΡΟΪΚΑΝΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ E-MAIL

ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗ «ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ»-ΠΑΡΩΔΙΑ
ΣΤΗ ΜΕΓΚΕΝΗ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ Η ΧΩΡΑ
Με την κυβέρνηση να τα δίνει όλα και να εκλιπαρεί για την έλευση των δανειστών, ήρθε»εν τω μέσω της νυκτός», το απαντητικό e-mailτης τρόικας προς την κυβέρνηση. (Για το περιεχόμενο του κυβερνητικού e-mail προς την τρόικα, βλ. εδώ)
Οι δανειστές παίζουν το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι με την ………..
………
παραδομένη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.
Πρόκειται για γνωστή τακτική, η οποία έχει εφαρμοστεί πολλάκις στο παρελθόν, πρόσφατο και απώτερο, κάθε φορά που η ελληνική κυβέρνηση προσπαθούσε, δήθεν, να … διαπραγματευθεί τιςαπαιτήσεις των δανειστών και να θέσει «κόκκινες γραμμές». Έτσι και τώρα, στο πλαίσιο αυτό, οι πληροφορίες θέλουν την ομάδα των επικεφαλής ελεγκτών της τρόικας να αναβάλλει μέχρι νεωτέρας την επιστροφή της στην Αθήνα και να ζητά διευκρινίσεις, οι οποίες θα παρασχεθούν αργότερα εντός της ημέρας σε τηλεδιάσκεψη (!) μεταξύ του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και της τριμερούς.
Όπως όλα δείχνουν, η τρόικα ζητάει παράταση του Μνημονίου και νέα σκληρά μέτρα. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, η τρόικα δεν πείθεται από τα μέτρα της κυβέρνησης και ζητάει δεσμεύσεις για το ασφαλιστικό, ενώ δεν δεσμεύεται για την ημέρα επιστροφήςτης.Ποσοτικοποίηση των μέτρων και σχέδιο νόμου ζητούν οι δανειστές σύμφωνα με πληροφορίες του Mega.
«Ο κ. Χαρδούβελης έχει την ευθύνη και ο πρωθυπουργός κάνει αυτό που πρέπει» αρκέστηκε να σχολιάσει η Σοφία Βούλτεψη στο Πρωινό ΑΝΤ1.
Εν τω μεταξύ, ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ εμφανίζονται επιφυλακτικοί για την απόδοση κάποιων δημοσιονομικών παρεμβάσεων ( π.χ. αύξηση φορολογικής συμμόρφωσης στο σκέλος των αποδείξεων μέσω λαχειοφόρου αγοράς) και φαίνεται να ζητούν εναλλακτικά ισοδύναμα μέτρα στην περίπτωση που οι προτεινόμενες παρεμβάσεις δεν αποδώσουν τα αναμενόμενα. Διευκρινίσεις αναμένονται και για το δημοσιονομικό αποτέλεσμα παρεμβάσεων τουυπουργείου Εργασίας.
Συμφωνά με κυβερνητικές διαρροές στη σημερινή τηλεδιάσκεψη αναμένεται να μετάσχουν οι υπουργοί Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Τάσος Αναστασάτος, αλλά και οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης, Σταύρος Παπασταύρου, Δημήτρης Πτωχός καιΜιχάλης Πεγκλής.
Πάντως, τα πλαίσια πλέον είναι ασφυκτικά και δύσκολα μπορεί να υπάρξει μια αποτυπωμένη σε κείμενο συμφωνία μέχρι το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου. Όπως τονίζουν κυβερνητικά στελέχη, για να ληφθούν αποφάσεις για την ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης και τηνπροληπτική γραμμή στήριξης (στην ουσία νέο μνημόνιο με αυστηρότερη επιτήρηση) στο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ την προσεχή Δευτέρα θα πρέπει να παρουσιαστεί στο Eurogroup η συμφωνία σε επίπεδο στελεχών (staff-level agreement), κάτι που πλέον μοιάζει σχεδόν απίθανο.
Ακόμη, πιεστικά λειτουργεί και το γεγονός ότι από μεθαύριο Παρασκευή αρχίζουν σταδιακά να σταματούν τις εργασίες τους εν όψει Χριστουγέννων πολλά από τα κοινοβούλια χωρών της ευρωζώνης που πρέπει να εγκρίνουν τις αποφάσεις που θα λάβει το Eurogroup (είτε της 8ης Δεκεμβρίου , είτε ένα Eurogroup που θα συγκληθεί με τηλεδιάσκεψη) για την «νέα ημέρα» του ελληνικού προγράμματος.
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ “Η ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΟΡΦΗ
Κοινοτικά στελέχη έχουν ήδη προειδοποιήσει πως η καθυστέρηση στην επίτευξη συμφωνίας απομακρύνει το ενδεχόμενο της χορήγησης προληπτικής γραμμής στήριξης προς την Ελλάδα από την 1η Ιανουαρίου 2015 και φέρνει πιο κοντά την παράταση του ευρωπαϊκού σκέλους του προγράμματος στήριξης.
Αυτό το σενάριο είναι το επιδιωκόμενο άλλωστε από κάποια κράτη μέλη της ευρωζώνης, που φαίνονται να μην επιθυμούν να εκταμιευτούν δόσεις προς την ελληνική πλευρά πριν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την προεδρική εκλογή και ξεκαθαρίσει το πολιτικό σκηνικό.
Το σενάριο αυτό εξυπηρετεί και το ΔΝΤ που παραμένει στο ελληνικό πρόγραμμα όπως είχε εξ αρχής προγραμματισθεί (έως το Μάρτιο 2016).
Ένας αστάθμητος παράγοντας που ανησυχεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές είναι και το εάν το νέο πακέτο μέτρων θα περάσει από τη Βουλή. Όπως ενδεικτικά τονίζει στέλεχος της συγκυβέρνησης την Κυριακή η Βουλή τα ψηφίσει τον Προϋπολογισμό 2015 και μέσα σε λίγες ημέρες αυτός θα αναθεωρηθεί σχεδόν πλήρως.
ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ: ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ «ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ» ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
Στην ανάγκη να υπάρξει οπωσδήποτε συμφωνία μεταξύ τρόικας και ελληνικής κυβέρνησης τις επόμενες ημέρες αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Μιλώντας στα «Νέα» ο Γ. Ντάισελμπλουμ αναφέρθηκε στα ρίσκα που θα εγκυμονούσε ένα«ναυάγιο» στις «διαπραγματεύσεις», αφήνοντας να εννοηθεί πως το Eurogroup δεν θέλει να αφήσει τίποτε στην τύχη.
«Θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει συμφωνία μεταξύ τρόικας και Αθήνας τις επόμενες ημέρες. Στην αντίθετη περίπτωση το ρίσκο είναι μεγάλο και δεν θα μπορέσουμε να λάβουμε αποφάσεις για την Ελλάδα στο Eurogroup της επόμενης εβδομάδας» τόνισε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών.
Ερωτηθείς για τη λύση που θα επιλεγεί για την Ελλάδα μετά τη λήξη του τρέχοντος«προγράμματος διάσωσης», απέφυγε να απαντήσει, παραπέμποντας στο Eurogroup της επόμενης εβδομάδας.


iskra

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ !!! ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ !!!

Ο Νόμος Κατσέλη ήταν από τη θέσπισή του ένα ατελές εργαλείο προστασίας του δανειολήπτη, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των τραπεζών !!!
ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ Η ΤΡΟΪΚΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ !!!
Με αποτέλεσμα, το φάντασμα του Νόμου Κατσέλη που θα σέρνεται στο εξής στα Δικαστήρια όλης της χώρας, να μην καλύπτει τελικά ούτε εκείνους τους ελάχιστους δανειολήπτες που μέχρι σήμερα είχαν την τύχη να επωφεληθούν, επειδή …………
………έπεσαν στα χέρια γενναίων δικαστών περιφερειακών δικαστηρίων, που τόλμησαν να εφαρμόσουν το νόμο κόντρα στα συμφέροντα και την αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ, ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ, ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ !!!
Αν ξαναδείτε απόφαση που να σώζει δανειολήπτη, να μας τη στείλετε να τη δημοσιεύσουμε !!!
Μοναδική πλέον λύση για την προστασία των συμφερόντων, της αξιοπρέπειας και της περιουσίας των δανειοληπτών, είναι η συμμετοχή στην Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ κατά των Τραπεζών !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
 
Ειδικά τώρα, που με την απελευθέρωση των πλειστηριασμών κύριας και 1ης κατοικίας και τις προτεινόμενες τροποποιήσεις στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, με την αλλαγή της σειράς κατάταξης υπέρ των τραπεζών και εις βάρος του δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων, οι δανειολήπτες όχι μόνο θα χάνουν τα σπίτια τους, αλλά θα οδηγούνται και στη φυλακή, αφού θα εξοφλούνται οι οφειλές τους στις τράπεζες, αλλά θα παραμένουν ανεξόφλητες οι οφειλές τους στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
Διαβάζουμε σήμερα στο capital.gr :
Έξι σημαντικές αλλαγές στο νόμο Κατσέλη που εδώ και μια πενταετία αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο δεκάδων χιλιάδων δανειοληπτών προκειμένου να προστατεύονται από πλειστηριασμούς αλλά και να «παγώνουν» την εξόφληση των στεγαστικών δανείων τους, προωθεί η κυβέρνηση με την προσδοκία ότι θα κάνει τον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά να λειτουργήσει καλύτερα και πιο δίκαια για τους έχοντες πραγματική ανάγκη δικαστικής ρύθμισης των οφειλών τους.
Οι σημαντικότερες από αυτές είναι η μεταφορά των εκκρεμών αιτήσεων από την Περιφέρεια στα κεντρικά Ειρηνοδικεία της χώρας και κυρίως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, οι πιο αυστηρές διαδικασίες για τη αναστολή των πλειστηριασμών και η αξιοποίηση των «ελάχιστων δαπανών διαβίωσης» για τον υπολογισμό της ελάχιστης δόσης που θα καταβάλουν οι δανειολήπτες προς τις τράπεζες μέχρι την εκδίκαση των αιτήσεών τους. Στο πλαίσιο δε του πτωχευτικού πλαισίου, προβλέπεται και η δημιουργία ειδικού επαγγελματικού κλάδου «διαχειριστών πτώχευσης» που θα αποτελείται από λογιστές και δικηγόρους οι οποίοι θα πιστοποιούνται και θα έχουν τη δυνατότητα να αναλαμβάνουν υποθέσεις πτώχευσης.
Η κοσμοσυρροή των 100.000 και πλέον δανειοληπτών που έχουν υποβάλει αιτήσεις υπαγωγής στις ευεργετικές προβλέψεις του νόμου -τον οποίο όπως παραδέχεται η κυβέρνηση στο e-mail προς την τρόικα επιμένουν να ναρκοθετούν οι ελληνικές τράπεζες- έχει από τη μια αποσβέσει τους κοινωνικούς κραδασμούς από τον κίνδυνο να βγουν στο σφυρί τα σπίτια ανθρώπων που βρίσκονται σε αντικειμενική αδυναμία πληρωμής, αλλά από την άλλη έχει δώσει λαβή στις τράπεζες να υποστηρίζουν ότι ο νόμος λειτουργεί σαν κολυμβήθρα του Σιλωάμ για στρατηγικούς κακοπληρωτές και «μπαταχτσήδες».
Οι αλλαγές δεν έχουν, όμως, μόνο ως στόχο τους τελευταίους, αλλά παράλληλα αποσκοπούν στο να επιταχύνουν τις παράλογα βραδείες διαδικασίες εκδίκασης των υποθέσεων για τις οποίες λόγω συμφόρησης των ειρηνοδικείων η εκδίκαση προσδιορίζεται πλέον μέχρι το 2028 (!) και επιπλέον να αυξήσουν τη ροή των καταβολών μιας έστω ελάχιστης δόσης από τους δανειολήπτες, προς τις τράπεζες μέχρι την οριστική εκδίκαση των αιτήσεων, επιτυγχάνοντας παράλληλα την αναβίωση του εξωδικαστικού συμβιβασμού.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο e mail που εστάλη από την κυβέρνηση στην τρόικα:
1. Η πρώτη παρέμβαση ουσίας θα είναι η μεταφορά της εκδίκασης όλων των εκκρεμών αιτήσεων σε κεντρικά Ειρηνοδικεία της χώρας και κυρίως στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη. Αυτό παράλληλα θα σημάνει τον προσδιορισμό νέας ημερομηνίας δικάσιμου για όλες τις υποθέσεις οι οποίες σήμερα ορίζονται να εκδικαστούν μέχρι το 2028. Ειδικά για τις υποθέσεις που έχουν προσδιοριστεί για μετά την 1.1.2017, οι νέες ημερομηνίες ακρόασης θα προσδιορίζονται είτε μετά από αίτηση του οφειλέτη, είτε μετά από αίτηση των πιστωτών.
2. Η δεύτερη ουσιαστική παρέμβαση συνδέεται με την προσωρινή αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων κατά του οφειλέτη (πλειστηριασμοί κ.α) που χορηγείται μέχρι την οριστική εκδίκαση της αίτησης για ρύθμιση χρεών και η οποία διευκρινίζεται πως θα περιορίζεται αποκλειστικά μόνο στην κύρια κατοικία.
3. Επιπλέον η μηνιαία καταβολή που υποχρεούται να πληρώνει ο οφειλέτης μέχρι την εκδίκαση της αίτησης και η οποία σήμερα προσδιορίζεται στο 10% της δόσης με ελάχιστο ποσό τα 40 ευρώ, θα υπολογίζεται πλέον με βάση τις «εύλογες δαπάνες διαβίωσης» και την οικονομική και περιουσιακή κατάσταση του κάθε οφειλέτη, ανάλογα με το προφίλ του. Οι εύλογες δαπάνες διαβίωσης που ουσιαστικά αντιστοιχούν στα εισοδήματα τα οποία έχει κριθεί ότι χρειάζεται για να ζει κανείς αξιοπρεπώς και να καλύπτει τις απολύτως βασικές ανάγκες του πριν ξεκινούν, σύμφωνα με την απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, από τα 537 ευρώ «καθαρά» τον μήνα για έναν ενήλικα και φτάνουν ως τα 1.788 ευρώ για μια οικογένεια με τέσσερα παιδιά.
4. Η προσωρινή διαταγή αναστολής των καταδιωκτικών μέτρων (πλειστηριασμοί κ,α), θα επανεξετάζεται έπειτα από προκαθορισμένο χρονικό διάστημα ώστε αν απαιτείται, να αναπροσαρμόζεται η δόση ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του οφειλέτη. Σήμερα προβλέπεται ότι ο ίδιος ο οφειλέτης πρέπει να ενημερώνει το δικαστήριο για οποιαδήποτε μεταβολή της εισοδηματικής του κατάστασης.
5. Το νέο θεσμικό πλαίσιο θα προβλέπει κατηγοριοποίηση των εκκρεμών αιτήσεων και ιεράρχηση της ημερομηνίας εκδίκασης τους ανάλογα με τα αν οι δανειολήπτες δεν έχουν κανένα άλλο περιουσιακό στοιχείο, αν οι αιτήσεις ρύθμισης αφορούν μόνο την κύρια κατοικία, και αν διαθέτουν και άλλη περιουσία εκτός της κατοικίας τους.
6. Επιχειρείται με αντικίνητρα να αναβιώσει η πρακτική του εξωδικαστικού συμβιβασμού, προβλέποντας πως όποια από τις δύο πλευρές (τράπεζα ή οφειλέτης) αποδειχθεί ότι απέρριψε αναίτια την πρόταση προδικαστικής διευθέτησης, θα υφίσταται κυρώσεις και θα επιβαρύνεται με τα δικαστικά έξοδα εφόσον η απόφαση του δικαστηρίου είναι ανάλογη της αρχικής πρότασης που έγινε εξωδικαστικά είτε από τον δανειολήπτη, είτε από την τράπεζα.
Δεν υπάρχουν δικαστές !!!
Το κρίσιμο ερώτημα είναι με ποιο τρόπο θα καταφέρει η κυβέρνηση να συνδυάσει όλους αυτούς τους στόχους και να κάνει έναν νόμο ο οποίος εκ του αποτελέσματος σήμερα αξιοποιείται για να κρύβεται κάτω από το χαλί το πρόβλημα της υπερχρέωσης μεταθέτοντας για το απώτερο μέλλον τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, να λειτουργήσει για τον σκοπό τον οποίο φτιάχτηκε: δηλαδή την ελάφρυνση των ιδιωτών από χρέη που δεν μπορούν να πληρωθούν ποτέ. Σήμερα από τις υποθέσεις που εκδικάζονται, περίπου οι μισές καταλήγουν σε διαγραφές χρεών και πραγματική ανακούφιση δανειοληπτών, ενώ οι υπόλοιπες απορρίπτονται. Όμως σε πολλές από τις 100.000 αιτήσεις, ο στόχος είναι να επιτευχθεί η αναστολή της καταβολής δόσεων και των καταδιωκτικών μέτρων και μετά…βλέπουμε.
Η ίδια η κυβέρνηση παραδέχεται προς την τρόικα πως το πρόβλημα δεν είναι ο ίδιος ο νόμος αλλά η αδυναμία της ορθής εφαρμογής του καθώς από τη μια «υπάρχει ανεπαρκής ανταπόκριση εκ μέρους των τραπεζών που αυξάνει το μέγεθος του προβλήματος» και από την άλλη δεν υπάρχει ο απαραίτητος αριθμός Ειρηνοδικών ώστε να εκδικαστούν εγκαίρως οι υποθέσεις, να δοθούν γρήγορες λύσεις και έτσι να απεγκλωβιστούν τόσο οι δανειολήπτες όσο και το δικαστικό σύστημα.
ΠΗΓΗ

Ο καραγκιόζης υπουργός… Και νεοφασίστας… και με το σόι του στη λίστα Λαγκάρντ και με δεκάδες «πατριωτικές» ερωτήσεις για να φορτώνονται οι μίζες…

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΤΩΣΗ

Επειδή το 62,75% της τιμής ανά λίτρο καυσίμου, σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, είναι … φόροι! Το 30,03% της τιμής ανά λίτρο είναι η τιμή Διυλιστηρίου και το ……..
…………..
…………7,22% είναι το μικτό κόστος διανομής. Και αυτή την αναλογία χρησιμοποιεί ως δικαιολογία(!!!) το Υπουργείο Ανάπτυξης απέναντι στην εντολή για προκαταρκτική έρευνα σχετικά με τις υψηλές τιμές των καυσίμων που έδωσε ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Η κυβέρνηση να μας πει επιτέλους την αλήθεια.

Πρέπει οι πολιτικοί και ειδικότερα η κυβέρνηση να πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό την οποία κρύβουν και ειδικότερα:
1) Όλα αυτά που απαιτεί η τρόϊκα τώρα, τα έχει υπογράψει η κυβέρνηση, έχει πάρει τα χρήματα της τρόϊκας, αλλά δεν τα εκτέλεσε για να αποφύγει το πολιτικό κόστος, πουλώντας succsses story και πιστεύοντας με πολιτική κουτοπονηριά ότι η τρόϊκα θα κάνει τα στραβά μάτια, ενόψει του μπαμπούλα ΣΥΡΙΖΑ.
2) Ότι δεν υπάρχει πλέον ………
………..εθνική κυριαρχία και ότι η κυβέρνηση είναι ένα απλό εκτελεστικό όργανο των δανειστών και όχι κυβέρνηση που παίρνει εντολές από το λαό. Εξάλλου, το ποιος πραγματικά δίνει τις εντολές το βλέπουμε όλοι αυτές τις μέρες.
Τι θα γίνει; Το εκτελεστικό όργανο δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά. Θα τα δεχτεί όλα, αν δεν τα έχει δεχτεί ήδη και το παίζει πολιτικά δύσκολη.


ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ! ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΜΑΤ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ!


Με τη μαζική παρουσία διαμαρτυρωμενων στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, σήμερα (3 Δεκεμβρίου 2014) αναβλήθηκαν οι πληστηριασμοί που ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν από τις 4μμ έως τις 5μμ. Στο βίντεο που σας στέλνουμε γίνεται φανερή η ………

……..παρουσία της αστυνομίας, εισαγγελέα αλλά και δυνάμεων των ΜΑΤ μέσα στις αίθουσες των δικαστηρίων με σκοπό να επιβάλλουν το αντίθετο. Ωστόσο η μαζική παρουσία πολιτών αλλά και φορέων (όπως εκπροσώπων του ΑΡΔΗΝ και των ΑΝ.ΕΛΛ.) δεν επέτρεψε την πραγματοποίηση των πληστηριασμών.


olympia

Συνεστιαση ΚΚΕ κατερινης


Τελευταία προβολή για αυτή τη σεζόν από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης



H Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης προβάλλει την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου την ταινία "Dabba-The Lunchbox". Οι προβολές γίνονται στις 19.30 και 22.00, στην αίθουσα 2 του κινηματογράφου Ευκαρπίδη.

Σκηνοθεσία: Ρίτες Μπάτρα
Παίζουν: Ιρφάν Καν, Νιμράτ Καούρ, Ναβαζουντίν Σιντίκι

Εκείνος είναι ένας εσωστρεφής χήρος, λογιστής, έτοιμος να συνταξιοδοτηθεί. Εκείνη είναι μια νεαρή πανέμορφη σύζυγος και μητέρα, που ωστόσο συνειδητοποιεί ότι ο γάμος της είναι δυστυχισμένος. Ζουν στο Μουμπάι, εκεί όπου χιλιάδες ντελιβεράδες κάθε μέρα, μ’ ένα εντελώς δικό τους σύστημα, διανέμουν ως το μεσημέρι γεύματα που στέλνουν στους εργαζόμενους οι οικογένειές τους για να φάνε στη δουλειά. Μια τέτοια αποστολή, από την Ιλα στον άντρα της, παραστρατεί και καταλήγει στον Σατζάν. Κανείς από τους δυο τους δεν θα διορθώσει το λάθος, μιας και στις πλούσιες γεύσεις του φαγητού και στα γράμματα που οι δυο τους θ’ αρχίσουν να ανταλλάσσουν μέσα στα κουτάκια με το φαγητό, θ’ ανακαλύψουν μια ελπίδα για μια νέα αρχή, προτού ακόμα συναντηθούν πρόσωπο με πρόσωπο. 
Ο σκηνοθέτης μας δίνει μια διαφορετική ρομαντική ταινία, που εκτυλίσσεται στη σημερινή Ινδία, αλλά διατηρεί τα χαρακτηριστικά ενός ρετρό σινεμά. Με ασυνήθιστη λεπτότητα, χιούμορ και μυρωδάτα φαγητά μας δίνει την ευκαιρία να κοιτάξουμε από την κλειδαρότρυπα κάτι πολύ ιδιωτικό, μια απροσδόκητη πίστη στις δεύτερες ευκαιρίες της ζωής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

‘’Μαζεύω τα σύνεργά μου: όραση, ακοή, γέψη, όσφρηση, αφή, μυαλό, βράδιασε πια, τελεύει το μεροκάματο, γυρίζω σαν τον τυφλοπόντικα σπίτι μου, στο χώμα. Όχι γιατί κουράστηκα να δουλεύω, δεν κουράστηκα, μα ο ήλιος βασίλεψε’’.
Το πρόβλημα της ανεργίας στην Ελλάδα είναι σύνθετο και η απλή λήψη αποσπασματικών μέτρων δεν είναι επαρκής.
Η πραγματική ανεργία υποεκτιμάται, όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά και στην Ε.Ε. Χρειάζεται συνολικό σχέδιο που να βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία, να αναγνωρίζει και να θεραπεύει τους πραγματικούς λόγους αύξησής της και αξιόπιστη εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου και πολυδιάστατου σχεδίου σε ένα επίμονο, συνεχή και πολυμέτωπο αγώνα. Η ανεργία οφείλεται σήμερα στους εξής λόγους:
  • Διαρθρωτική ανεργία, Δομικό πρόβλημα λόγω της διάρθρωσης της Οικονομίας, κυμαίνεται περίπου από 9-12 % . Λόγω των διαρθρωτικών προβλημάτων της οικονομικής ζωής ενός τόπου, παρατηρείται να υπάρχουν άνεργοι ενώ υπάρχουν  κενές θέσεις εργασίας, αλλά οι  άνεργοι δεν μπορούν να απασχοληθούν στις υπάρχουσες κενές θέσεις, επειδή υπάρχει αναντιστοιχία ανάμεσα  στα προσόντα και την εξειδίκευση των ανέργων και σε αυτά που απαιτούνται για την κάλυψη των κενών θέσεων. Οφείλεται επίσης σε τεχνολογικές μεταβολές, οι οποίες δημιουργούν νέα επαγγέλματα και αχρηστεύουν άλλα καθώς και σε αλλαγές στη διάρθρωση της ζήτησης, οι οποίες αυξάνουν τη ζήτηση ορισμένων προϊόντων και ταυτόχρονα μειώνουν τη ζήτηση άλλων. Όπως είναι φανερό, η διαρθρωτική ανεργία δημιουργείται από την δυσαναλογία που υπάρχει μεταξύ προσφοράς και ζήτησης των διαφόρων ειδικεύσεων. Η μείωσή της απαιτεί επανεκπαίδευση των ανέργων, ώστε να αποκτήσουν τις ειδικεύσεις στις οποίες υπάρχει έλλειψη. Διαφορετικά, η διαρθρωτική ανεργία μπορεί να είναι μεγάλης διάρκειας.