ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Συνεργασία του Διεθνούς Ιδρύματος Μ.Αλεξάνδρου με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «Νόησις»

ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ



* ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΑΡΧΗΣ Ν.ΓΚΑΤΖΟΥΛΗ: ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ Δ.Σ. ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ ΜΕ ΒΑΘΥ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΤΑΙ

* ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΥ Δ.ΠΑΣΧΑΛΗΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΚΑΙ «ΝΟΗΣΙΣ» ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΡΩΓΟ ΣΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ

* ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΥ Γ.ΚΑΖΤΑΡΙΔΗΣ: Η ΝΕΑ ΑΥΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΘΑ ΠΡΟΒΕΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

* Γ.Δ/ΝΤΗΣ «ΝΟΗΣΙΣ» Θ.ΚΟΝΤΟΝΙΚΟΛΑΟΥ: ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΊΔΡΥΜΑ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΥΛΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ.


Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Διεθνούς Ιδρύματος Μ.Αλεξάνδρου και του  Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ», υπογράφτηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 2/10, στο Διεθνές Ίδρυμα, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν από κοινού οι δύο φορείς.

ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Όπως ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του «Νόησις», Θανάσης Κοντονικολάου, αυτή η συνεργασία σημαίνει ότι το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών θα παραχωρεί παραγωγές εκπαιδευτικών ταινιών, θα μεταφέρει στο Αλεξάνδρειο περιοδικές εκθέσεις, θα εκπονεί εκπαιδευτικά προγράμματα αστρονομίας, εργαστήρια ρομποτικής καθώς και άλλες καινοτόμες ερευνητικές δραστηριότητες. 
Η πρώτη ταινία που ήδη έχει παραχωρηθεί και που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, έχει τίτλο «Μακεδονία και Θράκη». Επίσης, η πρώτη έκθεση που θα φιλοξενήσει ο χώρος του Διεθνούς Ιδρύματος έχει προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο του 2015.
Το πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου, Διονύσης Πασχάλης, και ο Γενικός Διευθυντής του «ΝΟΗΣΙΣ», Θανάσης Κοντονικολάου, ο οποίος στον χαιρετισμό του, πέραν των άλλων που είπε, ευχαρίστησε τον κ. Πασχάλη για τη συνεργασία που προωθείται.
Επιπλέον, αναφερόμενος στο πλεονέκτημα της συνεργασίας του «Νόησις» με το Διεθνές Ίδρυμα, ανέφερε, μεταξύ άλλων, και τα εξής: «Το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου σήμερα προσφέρει πραγματικά την ευκαιρία του ανοίγματος της Πύλης με την απανταχού Ομογένεια. Υπολογίζουμε λοιπόν στην αμέριστη στήριξη του Διεθνούς Ιδρύματος και ιδιαίτερα στον κ. Διονύση Πασχάλη».
Τόνισε δε ότι αυτή η συνεργασία με το Διεθνές Ίδρυμα ευοδώθηκε λόγω «του  χαρακτήρα και της προσωπικότητας του κ. Προέδρου» και συμπλήρωσε λέγοντας: «Είναι ένας άνθρωπος επίμονος, ιδιαίτερα όταν θέλει να καταφέρει κάτι. Κι εμάς μας αρέσουν τέτοιοι άνθρωποι», διότι όπως είπε χαρακτηριστικά, τέτοιοι  άνθρωποι «λένε λίγα αλλά κάνουν πολλά».

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΝΙΝΑ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗ

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου έγινε σύνδεση, μέσω skype, με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής καθώς και με τον Καναδά.
Πρώτη, απηύθυνε χαιρετισμό η κ. Νίνα Γκατζούλη, από τη Βοστώνη, η οποία είναι Πρόεδρος της Ανωτάτης Αρχής του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου και Συντονίστρια όλων των Παμμακεδονικών Οργανώσεων της Υφηλίου.
Η κ. Γκατζούλη, μεταξύ των άλλων που είπε, χαιρέτισε τη συνεργασία που προωθείται, ευχαρίστησε τον κ. Πασχάλη καθώς και ολόκληρο το  Διοικητικό Συμβούλιο για το πολύ μεγάλο έργο που προσφέρουν στο Διεθνές Ίδρυμα Μ.Αλεξάνδρου, επισημαίνοντας ότι Πρόεδρος και Μέλη του Συμβουλίου εργάζονται εθελοντικά και αφιλοκερδώς, με βαθύ αίσθημα ευθύνης ως προς τους στόχους του Ιδρύματος.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ

Στον δικό του χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Μ.Αλεξάνδρου, Διονύσης Πασχάλης, αναφερόμενος στη συνεργασία με το «Νόησις», είπε τα εξής:
«Το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου στην προσπάθειά του να προστατέψει και να αναδείξει την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας μέσα στους ταχύτατους ρυθμούς του 21ου αιώνα, εφαρμόζει καινοτόμες και σύγχρονες δράσεις οι οποίες βοηθούν στη θωράκιση της πολιτισμικής μας ταυτότητας.
Με το σύμφωνο συνεργασίας που υπογράφεται μεταξύ του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας «Νόησις», επιδιώκουμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας και των σύγχρονων υπηρεσιών Πληροφορικής και  Επικοινωνιών, για να τις θέσουμε ως μέσο υποστήριξης του παρελθόντος μας, προκειμένου αυτό να επιβιώσει και να προσαρμοστεί στις ανάγκες της εποχής μας.
Επίσης, θα ήθελα να αναφερθώ στην άψογη συνεργασία μέσα σε ένα καινοτόμο και εξωστρεφές κλίμα, από μέρους του Γενικού Διευθυντή του «Νόησις» κ. Κοντονικολάου, καθώς και των υπολοίπων διευθυντικών στελεχών του Κέντρου, ώστε να συντονίσουμε τις δράσεις μας κάνοντας έτσι την τεχνολογία αρωγό στη στήριξη και προβολή του ελληνικού γίγνεσθαι».

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΖΤΑΡΙΔΗΣ

Από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Μ.Αλεξάνδρου Γιάννης Καζταρίδης, στον δικό του χαιρετισμό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι μετά τις πρωτοβουλίες του Προέδρου κ. Πασχάλη για ποιοτικές δράσεις που εδώ και  ενάμισι περίπου χρόνο προσφέρει το Διεθνές Ίδρυμα, «με ιδιαίτερη χαρά και με μεγάλες προσδοκίες υπογράφουμε αυτό το πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων και εκτιμούμε ότι η νέα αυτή πρωτοβουλία θα προβεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και ιδιαίτερα της σχολικής κοινότητας».

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Ακολούθησαν, μέσω skype, χαιρετισμοί εκπροσώπων της Ελληνικής Ομογένειας από τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Συγκεκριμένα, χαιρετισμό απηύθυναν ο κ. Παναγής Μητούλης, από το Νιου Τζέρσεϋ, ως Επίτιμος Πρόεδρος της  Ανωτάτης Αρχής, ο κ. Παναγιώτης Μπαλτατζής, από τη Βαλτιμόρη, ως Α' Αντιπρόεδρος της Ανωτάτης Αρχής, ο κ. Δημήτρης Γιαντσούλης, από το Μόντρεαλ, ως Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Καναδά, καθώς και ο κ. Στέλιος Κυριμλής, από την Ουάσιγκτον, ως Γραμματέας της Ανωτάτης Αρχής.
Όλοι τους χαιρέτισαν τη συνεργασία του Διεθνούς Ιδρύματος Μ.Αλεξάνδρου με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών «Νόησις» και ευχαρίστησαν το Διοικητικό  Συμβούλιο και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κ. Πασχάλη όχι μόνο για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται και για τις συνεργασίες που προωθούνται αλλά και για το γενικότερο έργο που επιτελείται σήμερα στο Αλεξάνδρειο. Μάλιστα, όπως  επισήμανε ο κ. Μητούλης, εδώ και 25 χρόνια υπήρχε ένα όραμα μεταξύ των Ομογενών και αυτό το όραμα εκπληρώνεται εδώ και λίγο διάστημα με το νέο δυναμικό και δραστήριο Διοικητικό Συμβούλιο.

ΑΛΛΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

Η κ. Άννα Δασκαλάκη ως εκπρόσωπος της «Αλεξάνδρειας Ζώνης  Καινοτομίας» μετέφερε του χαιρετισμούς και την αμέριστη υποστήριξη σε τέτοιου είδους συνεργασίες από την μεριά του Προέδρου κ. Δημήτρη Λακασά, ο οποίος επρόκειτο να είναι παρών αλλά απουσίαζε εκτάκτως στο εξωτερικό.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, τη συνεργασία μεταξύ Διεθνούς Ιδρύματος Μ.Αλεξάνδρου και του Κέντρου διάδοσης Επιστημών «Νόησις» χαιρέτισαν, ο κ. Βασίλης Μάτσος, ως Διευθυντής προγραμμάτων και παραγωγών του «Νόησις», η κ. Ελισάβετ Κωνσταντίνου, ως υπεύθυνη Μάρκετινγκ και  Επικοινωνίας του «Νόησις», καθώς επίσης, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Γυναικών Θεσσαλονίκης-Μακεδονίας εν Αθήναις κ. Καίτη Καψή-Γάκη, ο Διευθυντής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Διεθνούς Ιδρύματος Μ.Αλεξάνδρου, Νίκος Μυστακίδης, αλλά και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ιδρύματος, Ευθύμης Μαυρίδης.
Ακολούθησαν ερωτήσεις από μέρους των δημοσιογράφων. Η όλη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με γεύμα που παρέθεσε ο Πρόεδρος κ. Πασχάλης προς τιμήν των δημοσιογράφων αλλά και όλων εκείνων που παραβρέθηκαν στη συνέντευξη τύπου.

ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πέρα από τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης αλλά και πέραν όλων εκείνων που προαναφέρθηκαν, στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν επίσης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου Γιώργος Κουκουλιάτας, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Στρατηγικής Ανάπτυξης Πιερίας Γρηγόρης Παπαγεωργιάδης κ.ά.


Τηλ: +302352021000

Τουλάχιστον 4 νεκροί και 13 τραυματίες στο τροχαίο στην Εγνατία Οδό

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τουλάχιστον τρεις ή τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην καραμπόλα που προκλήθηκε πριν από λίγο στον κόμβο της Βέροιας.
Οδηγός νταλίκας έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω σε πάνω από 30 αυτοκίνητα που ήταν σταματημένα στο σημείο λόγω έργων που πραγματοποιούνταν στην Εγνατία Οδό. Στο σημείο έχουν φτάσει δυνάμεις της πυροσβεστικής που προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τους ανθρώπους που είναι παγιδευμένοι στα αυτοκίνητά τους. Περίπου14 τραυματίες και 4 νεκρούς αναφέρει το ΕΚΑΒ. 

Σύμφωνα με το news.in.gr ο κ. Αθανασόπουλος, διοικητής Κεντρικής Μακεδονίας του Πυροσβεστικού Σώματος ο οποίος βρίσκεται στο σημείο της δυστυχήματος, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ–ΜΠΕ έκανε λόγο για «φοβερή καραμπόλα και για μάζες αυτοκινήτων», ενώ σημείωσε πως ενεπλάκησαν περισσότερα από 35 αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και τρεις νταλίκες.
Στο σημείο έσπευσαν αμέσως αμέσως οχήματα της αστυνομίας και της πυροσβεστικής και εκτός από τους τέσσερις νεκρούς, εντόπισαν πέντε τραυματίες, τους οποίους παρέλαβαν τα ασθενοφόρα.
Επιπλέον, υπάρχουν και άλλοι τραυματίες, που μεταφέρθηκαν με ιδιωτικά αυτοκίνητα σε νοσοκομεία της Βέροιας και της Θεσσαλονίκης.
Ο διοικητής της πυροσβεστικής αναφέρθηκε επίσης σε δύο καμένα ολοσχερώς αυτοκίνητα, ένα ΙΧ και μία νταλίκα. Στο ΙΧ εντοπίστηκε άτομο απανθρακωμένο, ενώ αυτή τη στιγμή οι Αρχές ερευνούν τη νταλίκα.



seleo.gr