ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

«Αν εγώ και ο εργάτης μου ψηφίζουμε το ίδιο κόμμα, τότε ο ένας από τους δυο μας είναι ηλίθιος κι εγώ έχω αποδείξει πως δεν είμαι».

 Πρόδρομος Μποδοσάκης - Αθανασιάδης (Βιομήχανος, από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του κεφαλαίου στην Ελλάδα του περασμένου αιώνα)

Προετοιμαστείτε για σοβαρά κραχ παγκοσμίως: Φούσκες, οικονομίες – zombie και «ιαπωνοποίηση»

 Τι συμβαίνει με τις ΗΠΑ και την ΕΕ; “Το βασικό πρόβλημα – ότι οι Κινέζοι πλήρωσαν υπερβολικές τιμές για ακίνητα επειδή πίστευαν ότι οι τιμές θα αυξάνονταν πάντα – παραμένει. Και αυτό σημαίνει ότι κάποια στιγμή κάποιος θα πρέπει να απορροφήσει τις απώλειες.”

Στην Κίνα, η κυβέρνηση αρνείται να υποστηρίξει την κατανάλωση. Αντ’ αυτού, έχει επανειλημμένα στραφεί στον κτηματαγορά και τις εξαγωγές για την ανάπτυξη, σωρεύοντας απώλειες στις κρατικές επιχειρήσεις.

Η ιδεολογία τού… «να βγάλω τον μήνα»

 Οταν ακούς πολιτικούς να τσακώνονται για το παρελθόν, το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι ότι μάλλον βρίσκονται μακριά από τη σημερινή κοινωνία. Οτι δεν έχουν την ικανότητα να αφουγκραστούν τα πραγματικά προβλήματα ή πιστεύουν ότι αυτά «καλύπτονται» από την ιδεολογία καθενός.

Τεχνητή Νοημοσύνη: Εκπαιδεύοντας τον εχθρό μας;

 Το νέο εργαλείο της πληροφορικής, η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ), χρησιμοποιείται ήδη από κυβερνήσεις και εταιρείες, γεννώντας πολλά ερωτηματικά και αμφιβολίες για το πόσο δόκιμη ή επικίνδυνη είναι η χρήση της και η περαιτέρω υποκατάσταση των ανθρώπινων δεξιοτήτων και λειτουργιών από τις μηχανές.

Ο Δρ Φίλιππος Παπαγιαννόπουλος, μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών της Γαλλίας (CNRS) και στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Panthéon-Sorbonne) του Παρισιού, απαντά εκτενώς σε μερικές ερωτήσεις και ρίχνει λίγο φως στα μυστικά των αλγορίθμων.

Χωρίς επιδότηση πλέον το ηλεκτρικό ρεύμα

 Η Κομισιόν κατέστησε σαφές και απολύτως δεσμευτικό ότι τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα καταργούνται πάραυτα, καθώς οι τιμές έχουν αποκλιμακωθεί επαρκώς.

Γεγονός είναι ότι από πέρσι τα κράτη μέλη διέθεσαν εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ σε φορολογικές περικοπές και επιδοτήσεις για την αντιμετώπισή της ενεργειακής κρίσης.

Συνολικά όλο το 2022 και πριν την εφαρμογή του πλαφόν οι επιδοτήσεις ξεπέρασαν τα 9 δις. ευρώ

Χιλιάδες άνθρωποι στο έλεος της πλημμύρας

 Χαοτική είναι η κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το φράγμα Καχόβκα, με την Ουκρανία να απομακρύνει περισσότερους από 17.000 αμάχους από περιοχές που έχουν πλημμυρίσει. Το φράγμα καταστράφηκε εν μέρει από έκρηξη το πρωί της Τρίτης, 6 Ιουνίου. Μόσχα και Κίεβο επιρρίπτουν το ένα στο άλλο την ευθύνη της ενέργειας αυτής.

Δυο καθόλου τυχαίες φωτογραφίες. Αριστερά, η μεταφορά με αεροδιακομιδή αγελάδας επειδή έσπασε το πόδι της στην Ελβετία. Δεξιά τριτοκοσμικές εικόνες από την Ελλάδα του Μητσοτάκη το 2023 όπου ασθενείς μεταφέρονται σε καρότσες αγροτικών σαν τσουβάλια με πατάτες επειδή δεν υπάρχουν ασθενοφόρα και…πεθαίνουν. Δώστε του ξανά 41%, ο επόμενος «τυχερός» στην καρότσα ίσως να είσαι εσύ🖐️

 


Η πραγματική ζωή κυριοι ..... ΕΣΥ.... τέλος μπατσοκρατια και ΝΔ μαζί να σε δέρνουν μόνο.

 Κως: Γυναίκα πέθανε σε καρότσα φορτηγού κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο – Δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο .



Στράβωσε το στόμα του Πορτοσαλτε Κλαιω

 


Για τα αρχεία της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Διότι κάποτε, αργά ή γρήγορα ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ επιτέλους Δικαιοσύνη.

 


Καλωσορίζουμε τον κ Χρήστο Τσιακλίδη Xristos Tsiaklidis στον συνδυασμό μας "Ανανέωση & Δημιουργία".

 


Ο Χρήστος κατοικεί στον ΚΑΤΑΧΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ.(Ενα χωριο μια ιστορια.) είναι παντρεμένος με την Αθηνα Ορφανιδου, κόρη του πρώην προέδρου Κωνσταντίνου Ορφανίδη Κοινότητα Καταχά-Δήμου Πύδνας, έχουν 2 παιδιά και είναι συνταξιούχος του ΟΣΕ.

Έχε γεια ΜΕΓΑΛΕ αρχηγέ! Μία από τις συγκλονιστικότερες ομιλίες του αείμνηστου στρατηγού Κωσταράκου

 


Το κανάλι μας ανεβάζει την ομιλία του στην Κατερίνη στις 19 Μαρτίου 2018 με τίτλο "Η Ασφάλεια και η Άμυνα στο επίκεντρο του Ενδιαφέροντος της Ε.Ε."

https://www.youtube.com/watch?v=T-bSqFKMQFw

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην 1η Διεθνή Έκθεση Κυκλικής Οικονομίας “Forward Green” - Διοργανώνει την 1η Συνάντηση της Περιφερειακής Ομάδας Υποστήριξης του έργου “CITISYSTEM” και το Περιφερειακό Εργαστήριο Συνδημιουργίας για το έργο “ROBIN”

Στην 1η Διεθνή Έκθεση Κυκλικής Οικονομίας «Forward Green», που διοργανώνεται από τις 8 έως τις 10 Ιουνίου 2023 στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ-ΗELEXPO), συμμετέχουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΤΑ ΚΜ).

Επιμελητήριο Πιερίας | Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας παραδίδει τη Μελέτη Αξιοποίησης του Ολύμπου στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας

 Το πρωί της Τρίτης 6 Ιουνίου 2023, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο κτήριο της Π.Ε.

Πιερίας, μεταξύ του Πρόεδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλία Χατζηχριστοδούλου και

της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου, με θέμα την άμεση έναρξη της

υλοποίησης της Μελέτης για την Αειφόρο Ανάπτυξη του Ολύμπου, η οποία

παρουσιάστηκε πρόσφατα από το Επιμελητήριο Πιερίας.

Μουσική εκδήλωση «Αφιέρωμα στο καλό λαϊκό τραγούδι»


 

Το περιστατικό της ψυχρής δολοφονίας του 16χρονου Αθίγγανου στην Θεσσαλονίκη

 Το περιστατικό της ψυχρής δολοφονίας του 16χρονου Αθίγγανου στην Θεσσαλονίκη πριν λίγους μήνες από άνδρα της ομάδας ΔΙΑΣ διότι νωρίτερα έφυγε από πρατήριο βενζίνης χωρις να πληρώσει το ασήμαντο ευτελές αντίτιμο των 20€ και καταδιώχθηκε αδικαιολόγητα άγρια με αποτέλεσμα με ευθεία βολή να δολοφονηθεί .

Ανεξαρτήτως των υπερασπιστικών ισχυρισμών
Παρόλο αυτά αν και πρόκειται για ανθρωποκτονία με πρόθεση να μην κριθεί προσωρινά κρατούμενος ο εν λόγω Αστυνομικός μετά από πρωτοφανή κινητοποίηση και πρωτοφανή κινητοποίηση καίω συμπαράσταση των συνδικαλιστών της ΕΛ ΑΣ δεν ήταν διόλου τυχαίο η συμπτωματικό.

ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ - ΑΠΑΤΗ

Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, σύμφωνα με την νομική άποψη του (δικηγόρου) Μάκη Βορίδη, δεν έχει την νομική δυνατότητα να κοστολογήσει το πρόγραμμα κάποιου κόμματος.

Είπε συγκεκριμένα σε τηλεοπτική εκπομπή: «Το νομικό ζήτημα, αν αυτή την στιγμή το ΓΛΚ και δη άνευ της συναίνεσης των κομμάτων έχει τη νομική δυνατότητα να κάνει μία τέτοια κοστολόγηση πράγματι είναι ερωτηματικό, νομίζω πως όχι».

Αυτοί οι δύο δημοσιογράφοι , να βγουν και να παραιτηθούν για εξαπάτηση της κοινής γνώμης.