ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΣΦΚ Πιερικός - ΠΑΕ Ποντίων 0 - 3 ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ 2001-2002 .....Αγώνες κατάταξης για την Ε.Π.Σ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Το πρώτο γκολ του παιχνιδιού ήρθε μετά  από θαυμάσια σέντρα του  Σαχπαζω Νικολάου και κεφάλια του Τσενεκλη Κωνσταντίνου . Το δεύτερο από πολύ  ωραία  ενέργεια  και  σουτ του Τουλικα Γιώργου και το τρίτο μετά από ένα ωραίο συνδυασμό  ενα - δυο Τουλικα  Γ. με Μυστακιδη Ε. απευθείας σουτ ευθύβολο του Μυστακιδη  Ελευθερίου  από απόσταση σχεδόν 40 μετρά η μπάλα καρφώθηκε στο δεξί γάμα της εστίας του Πιερικου. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά του τμήματος της  ΠΑΕ.ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ   

ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2052!! ...ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΔΟΥΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΔ& ΠΑΣΟΚ


Σε κατοχή μέχρι το 2052

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΤΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ
Η Ελλάδα, που έχει δανειστεί, θα βρίσκεται σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας από την Ε.Ε. έως ότου αποπληρώσει το 75% των δανείων 
Η... ελληνική κυβέρνηση σε αναμνηστική φωτογραφία. Κάπου στο βάθος φαίνεται ο Αντ. Σαμαράς

Σε σκληρή ευρωπαϊκή εποπτεία και με το νόμο, τουλάχιστον μέχρι το 2052, εισέρχεται η ελληνική οικονομία μετά την υιοθέτηση της περίφημης Κοινοτικής Οδηγίας 85, η οποία ενισχύει την προληπτική παρακολούθηση και την άμεση παρέμβαση από την Κομισιόν για τη διόρθωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και τη μείωση του δημοσίου χρέους. Παράλληλα προβλέπει την επιβολή κυρώσεων σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των κρατών-μελών.

Το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε στη Βουλή το σχέδιο νόμου με τίτλο «Αρχές Δημοσιονομικής Διαχείρισης και Εποπτείας - Δημόσιο Λογιστικό», με το οποίο υιοθετεί τη δέσμη κανονισμών του 2013 που είναι γνωστή ως Two-Pack. Με τη συγκεκριμένη Οδηγία, τα κράτη-μέλη παραχωρούν στην πραγματικότητα στην Κομισιόν το δικαίωμα να καταρτίζει τους κρατικούς προϋπολογισμούς και...
να έχει σε απόλυτο έλεγχο τις οικονομίες όλων των κρατών-μελών της Ε.Ε.

Ταυτόχρονα, η Οδηγία προβλέπει ότι οι χώρες όπως η Ελλάδα που έχουν δανειστεί από τους εταίρους, θα βρίσκονται σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας από την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, έως ότου αποπληρώσουν το 75% αυτών των δανείων που έχουν λάβει.

Αυτό σημαίνει ότι βάσει της υφιστάμενης διάρκειας ωρίμανσης των δανείων που έχει λάβει η χώρα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), η Ελλάδα θα βρίσκεται σε ενισχυμένη εποπτεία για τουλάχιστον ακόμα 25 χρόνια.

Ωστόσο, αν επικρατήσει η γερμανική πρόταση αναφορικά με μετακύλιση των λήξεων των ελληνικών δανείων στα 50 χρόνια, τότε η Ελλάδα θα βρίσκεται στη «μέγκενη» για ακόμα 38 χρόνια. Δηλαδή έως και το 2052!

Η συνθήκη, που σύντομα θα γίνει και νόμος του ελληνικού κράτους, ορίζει συγκεκριμένες ημερομηνίες για τα διάφορα στάδια κατάρτισης του προϋπολογισμού γενικής κυβέρνησης και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, ούτως ώστε αυτές να είναι συμβατές με το αντίστοιχο ευρωπαϊκό κοινό χρονοδιάγραμμα.

Επιπλέον, το σημαντικότερο στοιχείο είναι ότι η Κομισιόν θα έχει τον απόλυτο έλεγχο των προϋπολογισμών και μαζί το δικαίωμα να τον επιστρέφει πίσω στην κυβέρνηση, μαζί με τις αλλαγές που επιθυμούν οι εταίροι να γίνουν πριν από την ψήφισή του στην ελληνική Βουλή.

Επίσης, καθορίζεται το πλαίσιο κατάρτισης και υλοποίησης των δημοσιονομικών στόχων στη γενική κυβέρνηση, επιβολής προϋποθέσεων ορθής εκτέλεσης του προϋπολογισμού γενικής κυβέρνησης, καθώς και επιβολής κυρώσεων σε περιπτώσεις απόκλισης από τους δημοσιονομικούς στόχους.

Η συνθήκη βέβαια δεν σταματά μόνο στον έλεγχο και στην «κατάρτιση» στην πραγματικότητα των προϋπολογισμών όλων των ευρωπαϊκών κρατών από την Κομισιόν, αλλά επιβάλλει και αυστηρή και διαρκή λιτότητα. Οπως προβλέπεται στο άρθρο 3 της εν λόγω Συνθήκης «η δημοσιονομική θέση της γενικής κυβέρνησης (του κάθε) συμβαλλόμενου μέρους πρέπει να είναι ισοσκελισμένη ή πλεονασματική». Το συγκεκριμένο άρθρο σημαίνει ότι στο εξής απαγορεύεται οποιαδήποτε ελλειμματική πολιτική, με μόνη εξαίρεση αν υπάρχει ομόφωνη συμφωνία των κρατών-μελών.

Οπως έγραφε η «Ε» στις 3/11/2013, η Κομισιόν στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας στο πλαίσιο των μνημονίων, έχει στείλει μέσω κοινοτικών παραγόντων μήνυμα στην Ελλάδα, με σαφές περιεχόμενο: «Η υπογραφή του Ευρωπαϊκού σύμφωνου Euro Plus, παραχωρεί τον έλεγχο και την έγκριση των προϋπολογισμών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ως εκ τούτου αν προϋπολογισμός δεν εγκριθεί από την Κομισιόν δεν μπορεί να κατατεθεί προς ψήφιση».

Οπως έλεγαν τότε στην «Ε» κοινοτικές πηγές, η διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, την οποία έχει αποδεχθεί η ελληνική κυβέρνηση υπογράφοντας την ευρωπαϊκή συνθήκη, προβλέπει την έγκριση του προϋπολογισμού από την Ε.Ε., ο οποίος θα στηρίζεται σε υποθέσεις με αξιόπιστη βάση και θα αποδεικνύει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.

Πλέον η ευρωπαϊκή Οδηγία δίνει στις ευρωπαϊκές αρχές τη δυνατότητα άμεσης παρέμβασης στη χάραξη της οικονομικής πολιτικής των κυβερνήσεων των κρατών-μελών της Ε.Ε., ώστε να διορθωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα και να μειωθεί το δημόσιο χρέος, ενώ προβλέπει και την επιβολή κυρώσεων σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των κρατών-μελών.

Οπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών «στόχος του νομοσχεδίου είναι να θωρακισθεί η πρωτόγνωρη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας από μελλοντικές δημοσιονομικές και μακροοικονομικές ανισορροπίες, ώστε να μην τεθούν σε κίνδυνο οι τεράστιες θυσίες της ελληνικής κοινωνίας, και να ενσωματωθούν οι νέοι ευρωπαϊκοί κανόνες οικονομικής και δημοσιονομικής διακυβέρνησης».

Στην ανακοίνωση μάλιστα εμμέσως πλην σαφώς το υπουργείο Οικονομικών παραδέχεται ότι η συνθήκη βάζει για πολλά χρόνια χειροπέδες στις ελληνικές κυβέρνησης, καθώς «οι κανόνες είναι πιο αυστηροί και δεσμευτικοί, και ισχύουν για όλα τα κράτη-μέλη, ακόμη και για αυτά που είναι σε προγράμματα προσαρμογής όταν βγουν από τα μνημόνια».

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΛΩΣΣΑ από enet

Το νέο προεκλογικό σποτ της ΝΔ... φέρνει την νίκη!

Α. Σαμαράς στον ΑΝΤ1: Η ψυχολογία έχει αλλάξει και ο κόσμος έχει καταλάβει οτι βγαίνουμε από την κρίση!

Nεoφασίστας, με το σόι του στη λίστα Λαγκάρντ, παραβιάζει το Σύνταγμα κι οι δικαστές τρέμουν... Γιατί τρέμουν μπροστά του οι δικαστικοί "λειτουργοί"; Χρειάζεται απάντηση μετά από όσα είπε το δεξί χέρι του πρωθυπουργού;


Δεν πάτε στον αγύριστο, Βαγγέλη;



Ο κ.  Ευάγγελος Βενιζέλος κρυπτόμενος πίσω από μερικούς έντιμους ανθρώπους της ΕΛΙΑΣ και τη μεγάλη ευρωπαϊκή παράδοση της σοσιαλδημοκρατίας, εκβιάζει τον ελληνικό λαό πως αν δεν επιτρέψει την πολιτική επιβίωση, μεταξύ άλλων, των Κασσήδων, Κουκουλόπουλων, Παπουτσήδων και Σκανδαλίδηδων, θα μας πάρει όλους μαζί στην κατάρρευση.

Το δίλημμα είναι όντως μεγάλο: να αφεθεί κάποιος στην κατάρρευση ή να συνεχίσει να ζει στην οσμή των πτωμάτων (έστω και πολιτικών).

Το ΠΑΣΟΚ πιστό στο «DNA» της πολιτικής παράδοσης της πελατοκρατίας, της συνδικαλιστοκρατίας, του συντεχνιασμού και της διαφθοράς, δίνει των υπέρ πάντων αγώνα για να μην αλλάξει τίποτα μεταξύ άλλων στις λαϊκές...

Μπλοκάρει τις αλλαγές στις λαϊκές αγορές. Οι αντιδράσεις του συμπαθούς κλάδου των παραγωγών και εμπόρων των υπαίθριων αγορών εστιάζονται κυρίως σε ένα θέμα: Τον τρόπο που γίνεται το μοίρασμα των θέσεων που τοποθετούνται οι πάγκοι.

Η συμπαθής τάξη των παραγωγών και υπαίθριων πωλητών επιθυμεί οι πάγκοι να μοιράζονται με βάση τα έτη (σωματειακής προφανώς «προϋπηρεσίας»), το μέγεθος του κτήματος του δικαιούχου κλπ.

Ποιος μοιράζει τις θέσεις;  Όπως είναι φυσικό κάποια επιτροπή δημοσίων υπαλλήλων και συνδικαλιστών, αμφότερες οι πλευρές γνωστές για την ακεραιότητα απέναντι στο αζημίωτο...

Το Υπουργείο κατόπιν πιέσεων της Τρόικας, επιθυμεί να μοιράζονται οι θέσεις με κλήρωση την πρώτη φορά και μετά κάθε χρόνο με μετακίνηση κατά μια θέση δίπλα (σύστημα ρολόι). Προφανώς επιθυμεί να δώσει ίσες ευκαιρίες σε όλους του παραγωγούς για μια καλύτερη και αποδοτικότερη θέση...

Με το νέο σύστημα νέοι παραγωγοί που προσπαθούν να ζήσουν και να βελτιώσουν τα δεδομένα της αγροτικής παραγωγής θα έχουν την ευκαιρία για μια καλύτερη πρόσβαση στους πάγκους των λαϊκών.

Η πίεση των νέων θα αναγκάσει και τους παλιούς να βελτιωθούν από άποψη κόστους και ποιότητας προϊόντων.

Όπως είναι φυσικό το ΠΑΣΟΚ δημιουργός και απανταχού προστάτης των συντεχνιών, της διαφθοράς και της συμφοράς της χώρας, ανθίσταται και αρνείται να ψηφίσει τις αλλαγές στη Βουλή.

Ο δε ηγέτης του, εκβιάζει πως το κόμμα που φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας (κοινωνική, πολιτική και οικονομική) αν δεν λάβει περί το  10% στις ευρωεκλογές απειλείται η εύθραυστη κυβερνητική σταθερότητα.  Κοινώς θα μας πάρει ο διάβολος.

Αυτό που απομένει είναι σε λίγο να ζητήσουν και την απελευθέρωση του Άκη Τσοχατζόπουλου και των άλλων σοσιαλιστών που είναι «αιχμάλωτοι» στα  χέρια του ανάλγητου νεοφιλελευθερισμού, προκειμένου να μην διαταράξει την κυβερνητική σταθερότητα, του φορομπηχτισμού και της αναδιανομής των καταθέσεων των εργαζομένων στους πελάτες που συνεχίζουν να διορίζονται και στους προώρως συνταξιοδοτηθέντες αργόμισθους.

Η προσπάθεια επιβίωσης  του παρασιτικού συστήματος ΠΑΣΟΚ τόσο μέσω της ΕΛΙΑΣ, όσο και μέσω του ΣΥΡΙΖΑ που κατέφυγε ο «σκληρός πυρήνας» της διαφθοράς, της συνδικαλιστοκρατίας και της παρασιτοκρατίας, συνίσταται στην ικανότητα μετάλλαξης και κάλυψης των άνομων επιδιώξεων με το μανδύα της αναδιανομής, της ισότητας και της κοινωνικής ευαισθησίας.

Η επιτομή της χρεοκοπίας

To ΠΑΣΟΚ αποτελεί την επιτομή της μεταπολιτευτικής ελληνικής παρακμής. Κέρδισε την εξουσία με δόγμα, έξω από ΕΟΚ και ΝΑΤΟ. Αλλαγή και το μόνο που άλλαξε ήταν πως παρέλαβε μια χώρα με ελάχιστο χρέος και την παραδίδει με τη μεγαλύτερη χρεοκοπία στην παγκόσμια ιστορία.

Αν ο Καραμανλής ο πρεσβύτερος και ο Σημίτης δεν είχαν φροντίσει να τοποθετήσουν την Ελλάδα σε ΕΟΚ-ΕΕ και Ευρωζώνη η χώρα θα είχε σκάσει κάτω σαν «καρπούζι» πολύ νωρίτερα με μικρότερο χρέος.

Η μεγάλη “συνεισφορά” του ΠΑΣΟΚ είναι η διάλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας με τα τριτοκοσμικά σοσιαλιστικά πειράματα και την καθιέρωση της συνδικαλιστοκρατίας.

Οι μεγάλες επιχειρήσεις είτε έβαλαν λουκέτο και κρατικοποιήθηκαν, είτε φυτοζωούν με τα χρήματα των φορολογουμένων (Pirelli, Goodyear, Πυρκάλ, Ναυπηγεία, Πειραϊκή, ΝΑΜΚΟ κ.α.). 

Οι συνδικαλιστές στον ιδιωτικό τομέα έκλεισαν όσες επιχειρήσεις δεν ήταν κρατικοδίαιτες και δεν επιβίωναν με δανεικά κρατικών τραπεζών και επιδοτήσεις. Στο δημόσιο οι συνδικαλιστές  έγιναν κράτος εν κράτει καθιστώντας διευθυντές και διοικητές διακοσμητικά πρόσωπα.

Αυτό που κοινωνικοποίησε το ΠΑΣΟΚ με μεγαλύτερη επιτυχία ήταν η διαφθορά, διευρύνοντας την ανοχή και καθιστώντας την Ελλάδα πρωταθλήτρια στην Ευρώπη.

Που αλλού ο πρωθυπουργός αγοράζει βίλα και επειδή δεν επαρκεί το πόθεν έσχες να δικαιολογήσει την αγορά, αντί να παραιτηθεί και ερευνηθεί,  τον δανείζουν εικονικά δημόσια υπουργοί και επιχειρηματίες.

Ένας μάλιστα από τους δανειστές ανταμείβεται από το αντίπαλο κόμμα, που είναι το ίδιο πελατειακό, παρασιτικό και διεφθαρμένο, με την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Πράγματι ο κ. Βενιζέλος όταν θέτει τόσο εκβιαστικά διλήμματα φαίνεται πόσο μακριά βρίσκεται από την πραγματικότητα, καθώς το πιθανότερο είναι να λάβει την απάντηση να πάει στο αγύριστο... Αυτός, η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση όπου έχει κάνει μετάσταση το βαλκανικό μοντέλο παπανδρεϊκού  σοσιαλισμού...



capital


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz311shRuWT

Νομοσχέδια ψηφίστηκαν, «αντάρτες» νουθετήθηκαν, παραγωγοί καταστράφηκαν, αλλά οι τιμές δεν έπεσαν


nomosxedia-pshfisthkan-antartes-noytheththhkan-paragwgoi-katastrafhkan-alla-times-den-epesan
Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου 
Οι τιμές στα τρόφιμα παραμένουν απλησίαστες και οι καταναλωτές νιώθουν τη «φωτιά» στην τσέπη τους. 
Παρά τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, την ανεργία και την υψηλή φορολογία, το μόνο που δεν έχει αλλάξει στην Ελλάδα της κρίσης είναι η ακρίβεια
«Είναι ο τρόπος των επιχειρηματιών να κερδίζουν. Αφού ο κόσμος δεν μπορεί να αγοράσει όσα αγόραζε, αντί να μειώσουν την τιμή, μειώνουν την παραγωγή και το προσωπικό τους. Χαμένοι οι καταναλωτές, οι εργαζόμενοι και οι παραγωγή. Κερδισμένοι οι επιχειρηματίες», λέει στο newpost ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών, Γιώργος Λεχουρίτης
Μια μικρή «επίσκεψη» στο Παρατηρητήριο Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης αποδεικνύει του λόγου το αληθές.  Οι τιμές των βασικών προϊόντων διατροφής διαμορφώνονται ως εξής:
Μακαρόνια:      0,52 – 1,14 ευρώ
Ρύζι:                  1,03 -  2,19 ευρώ
Ελαιόλαδο:       4,77 - 5,71 ευρώ
Λεμόνια:           0,75 – 0,99 ευρώ
Πατάτες:           0,59 -  0,79 ευρώ
1 μαρούλι:         0,38 – 0,48 ευρώ 
Την ίδια ώρα, από την ίδια πηγή επιβεβαιώνεται ότι με το νόμο για το γάλα το μόνο που έγινε ήταν... «πολύ κακό για το τίποτα»: ούτε «γάλα ημέρας», ούτε «γάλα υψηλής παστερίωσης» στα ράφια. Τίποτε δεν έχει αλλάξει στη διάθεση του συγκεκριμένου προϊόντος στον καταναλωτή. 
«Η φασαρία για το γάλα ήταν “Δούρειος Ίππος” προκειμένου, στις πίσω σελίδες, να “περάσουν” όλα όσα θεσπίστηκαν με το συγκεκριμένο νόμο», λέει ο Γιώργος Λεχουρίτης. 
Έτσι σήμερα το γάλα πωλείται ως φρέσκο ή ως εβαπορέ, σε τιμές - «φωτιά»:
Γάλα φρέσκο:      0,99 – 2,22 ευρώ
Γάλα εβαπορέ:    0,89 – 0,98 ευρώ
Γάλα βρεφικό:     6     -   8,3 ευρώ.

newpos


ΝΙΠΤΟΥΝ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΟΥΣ

Σε κλάματα ξέσπασε ο Μπούκουρας, αρνείται κάθε επαφή ο Αλεξόπουλος με τη Χρυσή Αυγή
Σε τεταμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τις αιτήσεις άρσης ασυλίας νυν και πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Το κλίμα ήταν τόσο τεταμένο που εκτός των εκατέρωθεν φωνών που ακούστηκαν μεταξύ νυν και πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ο Στάθης Μπούκουρας δεν άντεξε και ξέσπασε σε κλάματα από το βήμα φωνάζοντας πως δεν είναι ναζιστής, ούτε φασίστας αλλά πατριώτης και κάλεσε τους συναδέλφους του να ανακαλέσουν έστω και ένα περιστατικό παραβατικής και ακραίας συμπεριφοράς στο οποίο έχει εμπλακεί.
Μεταξύ των βουλευτών βρίσκονται και οι προφυλακισμένοι βουλευτές, Γιώργος Γερμενής και Σταθης Μπούκουρας, με την κατηγορία της οπλοκατοχής. Ενώ ακόμη συμπεριλαμβάνονται και οι υποθέσεις του κ. Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου για το αδίκημα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και του κ. Νίκου Μίχου για παράνομη οπλοκατοχή και ναρκωτικών ουσιών.
Κατά την ομιλία το ο ανεξάρτητος βουλευτής της Χρύσης Αυγής, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, υποστήριξε ότι δεν γνώριζε για την εγκληματική δραστηριότητα του κόμματος με το οποίο εξελέγη - και μάλιστα δύο φορές -, ενώ αναφέρθηκε και στο βίντεο Κασιδιάρη - Μπαλτάκου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αποδεικνύει ότι η ΧΑ είχε κρυφή ατζέντα από τους βουλευτές που δεν συμμετείχαμε στα κομματικά όργανα αλλά και από τους απλούς υποστηρικτές». Βέβαια η συγκεκριμένη αναφορά εκνεύρισε τους Χρυσαυγίτες βουλευτές, αν και βρίσκονταν, ήδη, σε μία τεταμένη ατμόσφαιρα, κάνοντας τον Εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη να φωνάζει «Αριστα Αλεξόπουλε», ενώ οι υπόλοιποι του κουνούσαν χαρτονομίσματα, θέλοντας να υπονοήσουν ότι η ανεξαρτητοποίηση του οφείλεται σε χρηματισμό, κάτι στο οποίο είχαν αναφερθεί και την περίοδο της ανεξαρτητοποίησής του.
Όσο για τη γραμμή της υπεράσπισής του ο κ. Αλεξόπουλος υποστήριξε ότι οι κατηγορίες που του αποδίδουν οι ανακρίτριες δεν προκύπτουν από το περιεχόμενο της δικογραφίας και πρόσθεσε «μόνο επειδή ήμουν μέλος της ΧΑ μου αποδίδονται κατηγορίες από πράξεις και συνομιλίες άλλων προσώπων. Δεν ήμουν μέλος ούτε συμμετείχα σε επιτροπές και κεντρικά συμβούλια ή πειθαρχικά που επέβαλλαν ποινές σε όποια μέλη παρεκτρέπονταν. Οι βουλευτές που δεν συμμετείχαμε στα όργανα δεν είχαμε επιρροή. Μόνο για τα νομοσχέδια ήμασταν. Δεν είχαμε εικόνα για τις εγκληματικές ενέργειες» και συνέχισε: «Παρακολουθούσα μια σειρά από εγκληματικές ενέργειες όπως οι περισσότεροι πολίτες. Δεν είχα τρόπο να σταματήσω ούτε να ελέγξω και αποστασιοποιήθηκα. Η Χ.Α. από κατήγορος του πολιτικού συστήματος μετατράπηκε σε κατηγορούμενος. Θα μπορούσα να έχω διαφοροποιηθεί νωρίτερα το κατανοώ και ήταν λάθος αλλά αντιλαμβάνεστε τις δυσκολίες μιας τέτοιας απόφασης» και συμπλήρωσε: «Μετά την δολοφονία άρχισα να σκέφτομαι σοβαρά την ανεξαρτητοποίησή μου καθώς το πατριωτικό μου ήθος δεν μου επιτρέπει τέτοιες πρακτικές».
Λίγο πριν ολοκληρώσει την ομιλία του μάλιστα άφησε αιχμές κατά του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, λέγοντας πως στο παρελθόν ένα μέλος που είχε αποχωρήσει - με εντολή Μιχαλολιάκου - ξυλοκοπήθηκε άγρια λέγοντας: «Γνωρίζω ότι ο πρόεδρος θα έστρεφε ενέργειες ξυλοδαρμού εναντίον μου και εναντίον της οικογένειας μου».
Μίχος: Η ΕΛΑΣ έβαλε ανθρώπους της νύχτας να καταθέσουν σε βάρος του
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μίχος, για τον οποίο ζητείται η άρση της ασυλίας του για παράνομη οπλοκατοχή και για τον νόμο περί ναρκωτικών, κατήγγειλε ότι η Αστυνομία με εντολές, όπως είπε, του Νίκου Δένδια, προσέγγισε ανθρώπους της νύχτας, προκειμένου, έναντι αμοιβής 30.000 έως 35.000 ευρώ, να καταθέσουν σε βάρος του ψευδή στοιχεία, που τον εμπλέκουν με τη νύχτα, με εκβιασμούς και προστασία μαγαζιών.
Είπε ακόμη ότι η δίωξη εναντίον του είναι πολιτική και ότι στήνεται ένα Χολυγουντιανό σόου διασυρμού των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, που ξεκινάει από τον αρχηγό Νίκο Μιχαλολιάκο και φτάνει ως τον ίδιο.
Για το όπλο που βρέθηκε κατά την έρευνα της αστυνομίας, παραδέχθηκε ότι πράγματι το κατείχε παράνομα, αλλά αυτό για να προστατεύσει τη δουλειά και τη ζωή τού ιδίου και τις οικογένειάς του, επειδή μένει σε μια περιοχή όπου γίνονται πολλά εγκλήματα, για δε την ινδική κάνναβη είπε ότι τα 1,2 γραμμάρια δεν ήταν του ιδίου, αλλά κάποιου από τους προηγούμενους μισθωτές της οικίας στην οποία διέμενε.
«Αν ήταν δική μου, δεν θα ντρεπόμουνα να το πω, να είστε σίγουροι. Δεν έχω κανένα θέμα και ούτε κρύβομαι» είπε.
Ο ίδιος εμφανίστηκε ως «στόχος τρομοκρατίας», επικαλούμενος «την προκήρυξη των τρομοκρατών που δολοφόνησαν τα δύο αθώα παιδιά».
«Ο κόντε Δένδιας έχει αφήσει ελεύθερους όλους τους ψευτοεπαναστάτες, όλους τους τρομοκράτες, όλα τα λαμόγια και όλο το αληταριό, που βγαίνουν και σκοτώνουν για το τίποτα και κυνηγάει εμάς. Εμείς θα κάναμε τη ζημιά» δήλωσε ο βουλευτής. Και με ειρωνικό τρόπο είπε ότι «με το όπλο που είχα εγώ θα παίρναμε το Κοινοβούλιο και μετά θα παίρναμε και την Πόλη»...
Με ειδικό σχέδιο στη Βουλή Γερμενής - Μπούκουρας
Οι Γιώργος Γερμενής και Στάθης Μπούκουρας κατέφθασαν με θωρακισμένη κλούβα και συνοδεία Αστυνομικής Δύναμης, λίγο πριν τις 12:15, από τις φυλακές του Κορυδαλλού, όπου βρίσκονται προφυλακισμένοι του τελευταίου μήνες. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό οι άνδρες της ασφάλειας της Βουλής ακολούθησαν ειδικό σχέδιο προκειμένου να αποφύγουν κάμερες και δημοσιογράφους, ενώ η κλούβα του Μεταγωγών της ΕΛΑΣ εισήλθε στο γκαράζ του Μεγάρου από την είσοδο της οδού Αμαλίας.
Οι δύο προφυλακισμένο βουλευτές, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο κέντρο της Αθήνας από τα σωφρονιστικά καταστήματα Κορυδαλλού και Ναυπλίου αντίστοιχα, εισήλθαν στο κτίριο από την υπόγεια είσοδο, πίσω από τη λεωφόρο Β. Σοφίας, από την οποία συνήθως εισέρχονται τα σχολεία που επισκέπτονται τον χώρο.
Ο συγκεκριμένος χώρος βρίσκεται στο υπόγειο και μέσω εσωτερικής σκάλας οδηγήθηκαν σε σημείο κοντά στην είσοδο της Ολομέλειας. Οι δύο προφυλακισμένοι βουλευτές βρίσκονται στην κεντρική αίθουσα συνεδριάσεων, στην οποία μπήκαν από διαφορετικές πόρτες.
Ο κ. Γερμενής κάθησε στα έδρανα της Χρυσής Αυγής ενώ ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Μπούκουρας κάθεται μαζί με τον κ. Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο στα έδρανα μεταξύ ΝΔ και ΑΝΕΛ.
Φόβοι για θερμό επεισόδιο κατά των Χρυσαυγιτών 
Τις τελευταίες ώρες η Βουλή έχει κατεβάσει τα «ρολά», υπό τον φόβο δημιουργίας θερμού επεισοδίου από μέλη της Χρυσής Αυγής, εμποδίζοντας την είσοδο ακόμα και σε πολίτες που έχουν άδεια εισόδου. Την σχετική καταγγελία έκανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου στην ολομέλεια ζητώντας εξηγήσεις για το γεγονός ότι έχει απαγορευτεί η είσοδος σε εκπροσώπους φορέων. Ο προεδρεύων Γιώργος Καλαντζής εξήγησε ότι με απόφαση του Προέδρου έχει απαγορευτεί η είσοδος έως την μια το μεσημέρι.
Από την άλλη ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης κατήγγειλε ότι «το προεδρείο κλείδωσε τη Βουλή και απαγόρευσε την είσοδο σε πολίτες. Είναι χούντα παράνομη διαδικασία. Εξηγήστε μας τι φοβάστε και βλέπουμε αυτή την άθλια εικόνα. Υπάρχουν πολίτες που έχουν άδεια και δεν τους αφήνουν να μπουν. Τι φοβάστε;. Έχουν έρθει οι γονείς του προφυλακισμένου βουλευτή και δεν τους αφήνετε να ακούσουν το παιδί τους».
Μάλιστα, σε δηλώσεις του έξω από τη Βουλή, λίγο μετά την άφιξη των κ.κ. Γερμενή και Μπούκουρα, ο κ. Κασσιδιάρης είπε προς τους δημοσιογράφους: «Καλημέρα παιδιά ήρθα να οργανώσω την απόδραση».
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες ημέρες το αρμόδιο γραφείο της Βουλής δέχθηκε περισσότερες από 50 αιτήσεις άδειας εισόδου ατόμων που ήθελαν να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση. Το γεγονός αυτό προφανώς θορύβησε την φρουρά που θεωρεί ότι η Χρυσή Αυγή θα επιχειρήσει να δημιουργήσει θερμό επεισόδιο.
Στην πράξη το κοινοβούλιο ζει σήμερα -για μια ακόμα φορά- πρωτόγνωρες καταστάσεις που πυροδοτούν οι δικαστικές εξελίξεις για τα μέλη της Χρυσής Αυγής αφού για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία της χώρας, προφυλακισμένοι εν ενεργεία βουλευτές μεταφέρθηκαν στη Βουλή με χειροπέδες προκειμένου να συμμετάσχουν σε κοινοβουλευτική διαδικασία.
Πέραν αυτών, το γεγονός αναμένεται να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τα μέλη του φιλοναζιστικού μορφώματος προκειμένου να υποστηρίξουν ότι οι εναντίον τους διώξεις είναι πολιτικές.
Ηδη, ο κ. Δημήτρης Κουκούτσης αναφερόμενος στη σημερινή διαδικασία προανήγγειλε ότι «θα ζήσουμε τον απόλυτο εξευτελισμό της κυβέρνησης και της Δημοκρατίας. Θα έρθει ο συναγωνιστής μας Γιώργος Γερμενής και το όλο θέμα κυβέρνησης και Βουλής είναι αν θα έρθει με χειροπέδες ή όχι. Εμείς λέμε να τις φορά και εδώ στην ολομέλεια. Ούτως ή άλλως δέσμιοι είμαστε 10 εκατομμύρια πολίτες. Άλλος ένας ή δύο ή τρείς δεν «λέει» και τίποτα».

Σάλος στην Γερμανία – Ανοίγουν ο ένας μετά τον άλλον οίκοι ανοχής για κτηνοβάτες

ktinovasia-germania-570
Παγκόσμιο σάλο έχει προκαλέσει η πρακτική που ακολουθείται το τελευταίο διάστημα στις ανατολικές περιοχές της Γερμανίας, όπου ανοίγουν ο ένας μετά τον άλλον οίκοι ανοχής για κτηνοβάτες!
Οι φιλοζωικές οργανώσεις έχουν εκφράσει την απέχθειά τους στην πρακτική και καλούν την κυβέρνηση να απαγορεύσει την κτηνοβασία, αλλά και να κλείσει τους οίκους ανοχής, μέχρι και τους... ερωτικούς ζωολιγικούς οίκους.
Τον περασμένο Νοέμβριο οι αρχές της Γερμανίας σχεδίαζαν να επαναφέρουν ένα παλιό νόμο που απαγορεύει το σεξ με ζώα, όμως σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Γεωργίας, Hans-Michael Goldmann, η κυβέρνηση προσπάθησε να απαγορεύσει τη χρήση ζώου «για μεμονωμένες σεξουαλικές πράξεις και να θέσει εκτός νόμου τους ανθρώπους που λειτουργούν ως “μαστροποί” ζώων σε άλλους για σεξουαλική χρήση».
Όπως δήλωσε πάντως η ακτιβίστρια για την προστασία των ζώων, Μαντελίν Μάρτεν, στην εφημερίδα «Frankfurter Rundschau» οι κτηνοβάτες επιχειρούν να παρουσιάσουν το σεξ με ζώα ως «επιλογή τρόπου ζωής» και κάλεσε την κυβέρνηση να απαγορεύσει κατηγορηματικά την κτηνοβασία σε όλη τη χώρα.
Από την πλευρά τους οι κτηνοβάτες δημιούργησαν ομάδα, προκειμένου να εναντιωθούν σε οποιαδήποτε αλλαγή του νόμου και σύμφωνα με τον πρόεδρό τους Μίκαελ Κιόκ «οι απλές έννοιες της ηθικής δεν έχουν καμία δουλειά με το δίκαιο. Είμαστε μια μειονότητα που γινόμαστε στόχος διακρίσεων φανατικών εξαιτίας του σεξουαλικού μας προσανατολισμού. Είμαστε φυσιολογικοί. Έτσι γεννηθήκαμε», αναφέρουν επίσης σε ανακοίνωσή τους.

Η επιστροφή της Μόνικα Λεβίνσκι: Το αφεντικό μου με εκμεταλλεύτηκε


H πρώην ασκούμενη στο Λευκό Οίκο Μόνικα Λεβίνσκι, με την οποία ο Μπιλ Κλίντον είχε παραδεχθεί το 1998 ότι είχαν μια «ανάρμοστη σχέση» έσπασε τη σιωπή της με ένα άρθρο της που δημοσιεύεται στο τεύχος του περιοδικού Vanity Fair με ημερομηνία εξωφύλλου 8η Μαΐου και θυμήθηκε την «παγκόσμια ταπείνωση» που υπέστη μετά την αποκάλυψη της σχέσης της με τον πρώην πρόεδρο.

Η επιστροφή της Μόνικα Λεβίνσκι: Το αφεντικό μου με εκμεταλλεύτηκε
«Είναι καιρός να γυρίσω σελίδα» τόνισε η Λιουίνσκι, σύμφωνα με αποσπάσματα του άρθρου της που δημοσιεύονται στον ιστότοπο του μηνιαίου αμερικανικού περιοδικού, κι εκφράζει την επιθυμία της να «ανακτήσει τον έλεγχο της ιστορίας (της) και να δώσει ένα νόημα στο παρελθόν (της)».
«Λυπάμαι βαθιά για αυτό που συνέβη μεταξύ του προέδρου Κλίντον και εμένα», υπογράμμισε η ίδια.
Μετά από μια δεκαετία σχεδόν απόλυτης σιωπής, η τότε ασκούμενη, 40 ετών σήμερα, εξήγησε ότι παρέμεινε τόσο σιωπηλή που «η φήμη σε ορισμένους κύκλους ήταν ότι οι Κλίντον πρέπει να με είχαν πληρώσει». Όμως «τίποτα δεν είναι πιο μακριά από την αλήθεια», προσέθεσε η ίδια.
Είναι καιρός «να σταματήσω να περπατώ στις άκρες των δακτύλων όσον αφορά το παρελθόν μου—και το μέλλον άλλων ανθρώπων. Είμαι αποφασισμένη να γράψω ένα διαφορετικό τέλος στην ιστορία μου», είπε η Λεβίσνκι.
«Είναι αλήθεια, το αφεντικό μου με εκμεταλλεύτηκε, όμως παραμένω απόλυτη σε αυτό τα σημείο: επρόκειτο για μια συναινετική σχέση» υπογράμμισε η Λεβίνσκι.
«Όλη αυτή η αντίληψη περί "κακοποίησης" δημιουργήθηκε εκ των υστέρων, όταν μετατράπηκα στον αποδιοπομπαίο τράγο για να προστατεύσω (την) θέση ισχύος» του Μπιλ Κλίντον, εξήγησε.
Μετά το σκάνδαλο στα τέλη της δεκαετίας του 90, η Λιουίνσκι επιβεβαιώνει ότι «αρνήθηκε προσφορές (για δουλειά)» οι οποίες θα μπορούσαν να της έχουν αποφέρει «10 εκατομμύρια δολάρια και πλέον κάθε χρόνο», καθώς «δεν αισθανόμουν ότι ήταν σωστό».
Μετακόμισε στο Λονδίνο, όπου πήρε ένα πτυχίο στην κοινωνική ψυχολογία στο London School of Economics, έπειτα στο Λος Άντζελες, στη Νέα Υόρκη, στο Πόρτλαντ (στο Όρεγκον, βορειοδυτικά των ΗΠΑ). Είχε υποβάλει αιτήσεις για διάφορες θέσεις εργασίας στους τομείς της επικοινωνίας και του μάρκετινγκ όμως «εξαιτίας αυτού που οι εργοδότες της χαρακτήριζαν με τακτ την "ιστορία" μου, δεν ήμουν ποτέ το "κατάλληλο πρόσωπο" για την θέση».
Η πρωταγωνίστρια του σκανδάλου του Λευκού Οίκου εξέφρασε την εκτίμηση ότι το 1998 υπήρξε «όχι μόνο το πλέον ταπεινωμένο πρόσωπο του κόσμου» αλλά «αναμφίβολα το πρώτο πρόσωπο ο παγκόσμιος εξευτελισμός του οποίου έγινε κυρίως μέσω του Διαδικτύου».
Στόχος της είναι, σημειώνει η ίδια, να υπερασπιστεί «θύματα ταπεινώσεων και συνεχών παρενοχλήσεων και να αρχίσει να μιλά για αυτό το θέμα σε δημόσια φόρουμ».

«Σοκολατένια» απόλαυση η Marie!



H Marie Blanchard κατάγεται από την Αϊτή, είναι ηθοποιός και μοντέλο και με τα προσόντα που διαθέτει έχει τις προϋποθέσεις
να φτάσει πολύ ψηλά την καριέρα της!

Η «Ομορφιά της Αϊτής», όπως είναι το ψευδώνυμό της, είναι 26 χρονών και έχει ύψος 1,73! Μετακόμισε στα 12 της στην Αμερική, όπου τελικά έζησε το όνειρό της, καθώς μετά τις φωτογραφήσεις σε πασίγνωστα περιοδικά, ήρθε η πρόταση για να βγει στο «γυαλί»!
Μάλιστα κάνει ό,τι μπορεί για να... σιγουρέψει την πλούσια καριέρα της στο μέλλον, αφού μιλά τρεις γλώσσες! Προσθέστε ακόμα μία, αυτή την γλώσσα του... σώματος!


European Nike Premier Cup: Εμπειρίες για τον Ατρόμητο


European Nike Premier Cup: Εμπειρίες για τον Ατρόμητο
European Nike Premier Cup: Εμπειρίες για τον Ατρόμητο
European Nike Premier Cup: Εμπειρίες για τον Ατρόμητο
European Nike Premier Cup: Εμπειρίες για τον Ατρόμητο
Επιμέλεια: Δώρα Ιωακειμίδου
Στο Generali Arena στη Βιέννη, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 4/5 η ημιτελική φάση του Nike Premier Cup, όπου συμμετείχαν τμήματα υποδομής από 20 χώρες.
Την Ελλάδα εκπροσώπησε η ομάδα Νέων του Ατρόμητου με επίλεκτους γεννηθέντες το 1999, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις. Θυμίζουμε πως η ομάδα του Περιστερίου, κέρδισε το εισιτήριο για την Αυστρία επικρατώντας του Παναθηναϊκού στο τελικό, και αποκλείοντας τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό τον περασμένο Μάρτη στην Αθήνα.
Τον πολυπόθητο τίτλο κατέκτησε η Ντιναμό Μόσχας, η οποία επικράτησε της Φέγενορντ με 1-0, ενώ στην 3η αναδείχτηκε η Στουρμ Γκρατς κερδίζοντας με 1-0 τη Μάλμε FF.
Οι τρεις ομάδες που διακρίθηκαν, αναμένουν πλέον την τελική φάση της διεθνούς διοργάνωσης που υποστηρίζει η Nike και χορηγεί η Manchester United τον Αύγουστο, όπου θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο, με τις αντίστοιχες νικήτριες ομάδες εκτός Γηραιάς Ηπείρου, όπως της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής.
Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα NikePremier Cup διεξήχθη από τις 2 ως τις 4 Μαΐου στην Αυστρία και αφορούσε σε παίκτες έως 15 ετών, ενώ η κλήρωση και η συνάντηση των τεχνικών πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1η του Μάη.
Για τους 15χρονους ποδοσφαιριστές όλων των συλλόγων που αγωνίστηκαν, η συμμετοχή σε μία τόσο μεγάλη ιδιωτική διοργάνωση, αντιστοιχεί με τα τουρνουά της UEFA σε διασυλλογικό επίπεδο, καθώς δίνεται προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια.
Στο Nike Premier Cup 2014, όπως ήδη αναφέραμε συμμετείχε για πρώτη φορά η ομάδα Κ15 του Ατρόμητου, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον...
Οι παίκτες του Σωτήρη Θεοδώρου, στο αγωνιστικό μέρος, και σε 40΄ παιχνίδια (2χ20΄), ηττήθηκαν με 4-0 από την Στουρμ Γκρατς, κέρδισαν 2-1 την Μπουλούσπορ και ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις του με αντίπαλο την Στάμπαεκ. (*Ο Ατρόμητος κληρώθηκε στο ίδιο γκρουπ με την Γκένκ, την Στουρμ Γκρατς, την Μπρόντμπι και την Σπάρτα Πράγας).
Να σημειωθεί πως όλα τα έξοδα της διεθνούς διοργάνωσης καλύπτει η Nike, η οποία για δεύτερη χρονιά οργανώνει το συγκεκριμένο τουρνουά στην Ελλάδα, και προσκαλεί τις ομάδες για συμμετοχή. Φέτος, στα προκριματικά της Ελλάδας, συμμετείχαν μόνο τέσσερεις ΠΑΕ (Ατρόμητος, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Πανιώνιος), καθώς και 16 ερασιτεχνικοί σύλλογοι).

Αποστόλου: Πολύτιμες εμπειρίες από εξαιρετική διοργάνωση

Η αποστολή του Ατρομήτου, επέστρεψε τη Δευτέρα 5/4 από τη Βιέννη έχοντας αποκομίσει πολύτιμες εμπειρίες σε αγωνιστικό και οργανωτικό επίπεδο.
Τα παιδιά συνόδεψαν, εκτός από τον προπονητή τους, Σωτήρη Θεοδώρου, ο βοηθός του Τάκης Γιαταγανάκης και ο έφορος Δημήτρης Ψωμόπουλος.
Ο επικεφαλής της αποστολής και σκάουτ της ΠΑΕ Ατρόμητος, Τόλης Αποστόλου, συνοψίζοντας το ταξίδι στην Αυστρία, υπογράμμισε τα εξής:
"Εχοντας ταξιδέψει σε πολλές χώρες προκειμένου να παρακολουθήσω αντίστοιχες διοργανώσεις που αφορούν σε τμήματα υποδομής, μπορώ να πω ότι ήταν ένα τουρνουά υψηλού επιπέδου στα πρότυπα του Europa League. Από την πρώτη στιγμή που φθάσαμε διαπιστώσαμε ότι όλα ήταν προγραμματισμένα μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια στα πρότυπα των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Κυριάρχησαν η πειθαρχία στην τήρηση ωραρίων, στις μεταφορές των αποστολών, στην έναρξη των αγώνων, στο φαγητό αποδεικνύοντας στην άριστη συνεργασία που είχαν οι υπεύθυνοι του τουρνουά με τους αντιπροσώπους της εταιρίας από κάθε χώρα για να μην λείψει τίποτα σε καμία ομάδα.
Η Αούστρια Βιέννης παραχώρησε το κεντρικό της στάδιο το Generali Arena για τον ημιτελικό και τον τελικό καθώς και τα δύο αθλητικά της κέντρα για τις ακαδημίες της όπου έγιναν 64 ματς".
"Το πρώτο πράγμα που μας ενδιαφέρει είναι η υγεία και η ακεραιότητα των παιδιών καθώς έχουμε μια σημαντική ευθύνη απέναντι στους γονείς. Το δεύτερο ήταν να απολαύσουν τα παιδιά τους αγώνες χωρίς πίεση και άγχος επιδιώκοντας μια αξιοπρεπή παρουσία. Αλλωστε, ήταν η πρώτη μας συμμετοχή στην συγκεκριμένη διοργάνωση.
Το τρίτο ήταν να αξιολογήσουμε τους παίκτες μας, αλλά και τα ίδια να δουν τις όποιες αδυναμίες τους και γυρίζοντας στην Ελλάδα να δουλέψουν πάνω σε αυτές για την περαιτέρω βελτίωσή τους", συνέχισε ο Τόλης Αποστόλου.
"Είμαι σίγουρος ότι αν το τουρνουά ξεκινούσε αύριο, θα είχαμε και καλύτερα αποτελέσματα γιατί οι παίκτες μας θα ήταν σοφότεροι. Η συμπεριφορά μας ήταν άψογη και αποσπάσαμε κολακευτικά σχόλια από τους διοργανωτές ενώ πρέπει να σημειώσω επίσης ότι η αποστολή μας ήταν εξαιρετικά οργανωμένη καθώς ήταν η μοναδική από όσες συμμετείχαν που κάναμε γνωστό το όνομα του Ατρόμητου δίνοντας ένα 8σελιδο έντυπο με όλα τα στοιχεία για το δικό μας club, αλλά και την ομάδα των Κ15 καθώς και αναμνηστικά δώρα".
Ο Σωτήρης Θεοδώρου, προπονητής του τμήματος, τόνισε: "Ήταν μια σημαντική εμπειρία για τα παιδιά η οποία θα τους χρησιμεύσει αν τη διαχειριστούν σωστά για το ποδοσφαιρικό τους μέλλον. Το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό και αυτό μας ικανοποίησε γιατί μέσα από τέτοια παιχνίδια καταλαβαίνουμε τις αδυναμίες μας και προσπαθούμε να βελτιωθούμε περισσότερο".

Ακρωτηρίασαν τα πόδια της γυναίκας που επέζησε 6 ημέρες παγιδευμένη στο αυτοκίνητό της


Στον ακρωτηριασμό των δύο ποδιών της γυναίκας που επέζησε σχεδόν μία εβδομάδα παγιδευμένη στο αυτοκίνητό της, προχώρησαν οι γιατροί του νοσοκομείου στο οποίο διακομίστηκε, μετέδωσε την Τρίτη το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων.

Ακρωτηρίασαν τα πόδια της γυναίκας που επέζησε 6 ημέρες παγιδευμένη στο αυτοκίνητό της
Η 43χρονη Κρίστιν Χόπκινς επέζησε επί έξι ημέρες τραυματισμένη, χωρίς τροφή ή νερό, όταν το αυτοκίνητό της ανατράπηκε και έπεσε σε ανάχωμα στην αμερικανική πολιτεία του Κολοράντο.
Η Χόπκινς ανασύρθηκε από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου της την Κυριακή, όταν πεζοπόροι αντελήφθησαν τι είχε συμβεί και κάλεσαν για βοήθεια.

Σύμφωνα με τις αναφορές του συνεργείου διάσωσης που έσπευσε στην περιοχή του ατυχήματος, η γυναίκα αιμορραγούσε και δεν ήταν σε θέση να ανοίξει τις πόρτες του οχήματός της.

Η ανύπαντρη μητέρα 4 παιδιών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της περιοχής για τις πρώτες βοήθειες, ωστόσο σύμφωνα με τις αναφορές των γιατρών ήταν επιτακτική ανάγκη ο ακρωτηριασμός των ποδιών της.

«Οι γιατροί δεν ήταν σε θέση να σώσουν τα πόδια της Χόπκινς εξαιτίας της σοβαρότητας των τραυμάτων της», δήλωσε εκπρόσωπος της οικογένειας. Η κατάσταση της υγείας της γυναίκας θεωρείται κρίσιμη αλλά σταθερή.

Οι άνθρωποι που λιώνουν - Σπάνια ασθένεια πλήττει χωριό της Βραζιλίας

Κρυμμένο μέσα σε λουσμένους στον ήλιο λόφους στην καρδιά της Βραζιλίας, το χωριό Αραράς, είναι η πατρίδα μίας μεμονωμένης, πλήν όμως μεγάλης ομάδας ανθρώπων, οι οποίοι υποφέρουν από μία σπάνια δερματοπάθεια, γνωστή ως μελαγχρωματική ξηροδερμία (xeroderma pigmentosum ή αλλιώς XP).

Οι άνθρωποι που λιώνουν - Σπάνια ασθένεια πλήττει χωριό της Βραζιλίας
Τι συμβαίνει με αυτήν την ασθένεια; Αυτοί που πάσχουν από ΧΡ έχουν υπερευαισθησίας στης υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου και είναι εξαιρετικά ευάλωτοι στον καρκίνο του δέρματος. «Κλέβει» από τα θύματα την ικανότητα της επούλωσης των ζημιών που τους προκαλεί ο ήλιος και το δέρμα λιώνει.
Αυτό είναι ιδιαιτέρως εξοργιστικό για το Αραράς, μία τροπική αγροτική κοινότητα που οι εργασίες στην ύπαιθρο είναι ζωτικής σημασίας.
«Πάντα ήμουν εκτεθημένος στον ήλιο - δουλεύοντας, φυτεύοντας, μαζεύοντας ρύζι και φροντίζοντας τις αγελάδες. Καθώς τα χρόνια περνούσαν, η κατάστασή μου χειροτέρευε», είπε ο 38χρονος Τζάλμα Αντόντιο Ζαρντίμ.
Η γεωργία δεν είναι πλέον μία πραγματική επιλογή για τον Ζαρντίμ. Επιβιώνει μόλις με μία μικρή κρατική σύνταξη και λίγα κέρδη από ένα μικρό κατάστημα με παγωτά που διαχειρίζεται.
Η μελαγχρωματική ξηροδερμία δείχνει από νωρίς ότι έχει πάρει τον έλεγχο των θυμάτων της.
Ο Τζαρντίμ είπε ότι ήταν μόλις εννέα ετών, όταν μεγάλες φακίδες και μικροί όγκοι άρχισαν να εμφανίζονται στο πρόσωπό του, τα αποκαλυπτικά σημάδια δηλαδή που έδωσαν στους γιατρούς το σήμα ότι η ΧΡ εμφανίζεται και στα παιδιά και συμβούλευσε για μέτρα προστασίας τους από τον ήλιο.
Αυτή η προφύλαξη δεν είχε ληφθεί για τον Ζαρντίμ, ο οποίος τώρα φορά ένα μεγάλο ψάθινο καπέλο σε μία προσπάθεια να προστατεύσει το πρόσωπό του. Ωστόσο λίγο βοηθά. Έχει υποβληθεί σε περισσότερες από 50 χειρουργικές επεμβάσεις για να του αφαιρεθούν δερματικοί όγκοι.
Προσπαθώντας να καλύψει το πώς η ασθένεια του έχει φάει κυριολεκτικά το δέρμα από τα χείλη, τη μύτη, τα μάγουλα και τα μάτια, ο Ζαρντίμ φορά μία στοιχειώδη πορτοκαλί μάσκα, με σχεδιασμένο ένα δεξί φρύδι που δεν ταιριάζει με το εναπομείναν θαμνώδες που έχει στο αριστερό.
Πέρα από τις ζημιές στο δέρμα και τα καρκινώματα, περίπου ένας στους πέντε ασθενείς με ΧΡ μπορεί επίσης να υποφέρη από κώφωση, μυϊκούς σπασμούς, μειωμένη ικανότητα συντονισμού και αναπτυξιακή καθυστέρηση, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ.
Περισσότεροι από 20 άνθρωποι σε αυτήν την κοινότητα των 800 κατοίκων πάσχει από την ασθένεια, δηλαδή περίπου ένας στους 40, ένα ποσοστό πολύ υψηλότερο του ενός στο εκατομμύριο που νοσούν στις ΗΠΑ.
Για πολλά χρόνια κανείς δεν μπορούσε να πει τι προσέβαλε τον Ζαρντίμ ή άλλους. «Οι γατροί που πήγαν μου έλεγαν ότι είχα μία διαταραχή στο αίμα. Αλλοι έλεγαν ότι είχα δερματικό πρόβλημα. Κανείς όμως δεν μου είπαν ότι έχω γενετική ασθένεια. Μόλις το 2010 μού διέγνωσαν την ασθένεια», σημείωσε ο 38χρονος.
Ειδικοί επισημαίνουν ότι στο χωριό Αραράς η ασθένεια έχει τόσο υψηλή συχνότητα, επειδή οι πρώτοι κάτοικοι του χωριού μπορεί να ήταν φορείς της ασθένειας και συνεπώς κληρονομήθηκε στις επόμενες γενιές με την αναπαραγωγή.
Για παράδειγμα, και οι δύο γονείς του Ζαρντίμ ήταν φορείς του προβληματικού γονιδίου που προκαλεί την ασθένεια.
«Και οι δύο γονείς πρέπει να φέρουν το ελαττωματικό αυτό γονίδιο για να το κληροδοτήσουν στα παιδιά τους», επισημαίνουν σε άρθρο τους η δερματολόγος Σουλαμίτα Κόστα και ο γενετιστής Ραφαέλ Σούτο, το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Associacao Mariavitoria, μία οργάνωση με έδρα τη Βραζιλία που βοηθά ανθρώπους με σπάνιες ασθένειες.
Η Γκλέισε Φρανσίσκα Μασάδο, δασκάλα του χωριού της οποίας ο 11χρονος γιος πάσχει από την ασθένεια, έχει διαβάσει εξονυχιστικά την ιστορία της περιοχής και λέει ότι βρήκε περιπτώσεις ανθρώπων με την αρρώστεια 100 χρόνια πριν.
Ξεκίνησε μία υπηρεσία ενημέρωσης των κατοίκων για την πάθηση και προσπαθεί να συμβουλεύσει τους γονείς να προσέχουν πολύ τα παιδιά τους, ακόμη κι αν δεν φέρουν εξωτερικά σημάδια της ασθένειας.
«Ο ήλιος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός μας και αυτοί που έχουν προσβληθεί πρέπει να κάνουν ανταλλαγή μέρας και νύχτας για να ζήσουν περισσότερο. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι δυνατό εκ των πραγμάτων», κατέληξε η Μασάντο.
Ν.Δ.

Focus: Η Ελλάδα μοιάζει με χώρα του τρίτου κόσμου



Το γερμανικό περιοδικό περιγράφει τις σκηνές αλλοφροσύνης από την δωρεάν διάθεση τροφίμων στις λαϊκές αγορές.Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα αποκαλύπτει 
το περιοδικό Focus με ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ.

Ενώ η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τa«επιτεύγματά» της στην οικονομία και διαμηνύει πως η χώρα στέκεται στα πόδια της, οι πολίτες βιώνουν το σκληρή πραγματικότητα των Μνημονίων και των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων.

Το γερμανικό περιοδικό Focus στο δημοσίευμά του για τν Ελλάδα αναφέρει μεταξύ άλλων πως «Οι καλές ειδήσεις από την Ελλάδα είναι παραπλανητικές» και ότι «η εξαντλημένη αυτή χώρα θα εξαρτάται για πολλά χρόνια από την στήριξη (σ.σ. των δανειστών)».

Ο Γερμανός δημοσιογράφος περιγράφει τις σκηνές αλλοφροσύνης από την δωρεάν διάθεση τροφίμων και προϊόντων από τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών.

«Όταν φτάνει το πρώτο φορτηγό επικρατεί ησυχία. Μέσα σε λίγα λεπτά πολιορκείται, όμως, από μεγάλο πλήθος το οποίο ορμάει πάνω του. Οι έμποροι της λαϊκής στην περιοχή του Κολωνού στην Αθήνα θέλουν να δώσουν σήμερα δωρεάν τα λαχανικά τους. Η είδηση αυτή διαδόθηκε αμέσως και οι έμποροι τεντώνουν διαρκώς τα χέρια τους γι να δώσουν τα προϊόντα τους στο πλήθος». Οι συντάκτες βάζουν το δικό τους τίτλο σ΄ αυτή τν εικόνα: «Σκηνές όπως στον τρίτο κόσμο. Σκηνές μιας παρακμασμένης χώρας».

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με το Focus, «ορισμένοι δεν έχουν καθόλου χρήματα για να καλύψουν τις στοιχειώδεις βιοτικές ανάγκες τους, ενώ άλλοι είναι εξαιρετικοί δημιουργικοί στο να βρίσκουν τρόπους να κρύβουν τον πλούτο τους. Πρόσφατα δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες πλούσιων Ελλήνων που έκρυβαν από τον έλεγχο του κράτους χρήματα πχ στ ψυγείο, μεταξύ φαρμάκων».

Κατά τ' άλλα, σημειώνει το Focus «οι τρέχουσες δημοσιεύσεις δείχνουν μία τελείως διαφορετική εικόνα: “Η Ελλάδα σώθηκε”, “η Ελλάδα πετυχαίνει πρωτογενές πλεόνασμα”, “επιστροφή στις αγορές”, διάβαζε κανείς στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων τις περασμένες εβδομάδες».

Το γερμανικό περιοδικό προσθέτει πως: «Οι κυβερνήσεις στην Αθήνα, τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο δεν κουράζονται να διαδίδουν πως η Ελλάδα τελικά πήρε τα πάνω της. Χαίρονται με το success story του πακέτου διάσωσής που οι ίδιοι έδωσαν. Η ιστορία αυτή ακούγεται καλά και έρχεται λίγο πριν τις ευρωεκλογές. Έχει, όμως, ένα μειονέκτημα: Είναι κατάφωρα υπερβολική. Στο πέμπτο έτος της ευρωπαϊκής κρίσης, η Ελλάδα βρίσκεται όσο ποτέ βαθιά βυθισμένη σε μία πολύ μπερδεμένη κατάσταση. Ακόμα κ τώρα σημειώνεται κερδοσκοπία με τα ελληνικά κρατικά ομόλογα. Οι άνθρωποι περνάνε χειρότερα. Οι έμποροι προσέφεραν την περασμένη εβδομάδα τα λαχανικά που παρήγαγαν στο πλήθος γι να κερδίσουν τη στήριξη του στον αγώνα τους»

Άσπρη στο όνομα και με μαύρα εσώρουχα στο κρεβάτι η Μπλάνκα Σουάρεζ [εικόνες]

blanca-suarez5-570
Τι κι αν το όνομα της σημαίνει Άσπρη, που σημαίνει λευκά όνειρα, παραδεισένια, εκείνη βάζει τα πρόστυχα τα μαύρα τα εσώρουχα της και σε σκηνικό με χρώμα film noir μας «δολοφονεί» γονατιστή πάνω στο κρεβάτι.
Η Ισπανίδα ηθοποιός και μούσα του Πέδρο Αλμοδόβαρ, Μπλάνκα Σουάρεζ είναι το πρόσωπο της καμπάνιας της εταιρείας Intimissimi για τη νέα σειρά στηθόδεσμων «Gioia». Στη φωτογράφηση φόρεσε τα μαύρα της εσώρουχα και με διάφορες στάσεις πάνω στο κρεβάτι με το άσπρο πάπλωμα μας έδειξε πόσο καλά μπορεί να στηρίξει τα σουτιέν, αν και λίγο οι τιράντες της έφευγαν...

Η Λαϊκή Συσπείρωση Κατερίνης για την πρόσκληση της Εθελοντικής ομάδας δράσης (ή Όταν η υποκρισία φτάνει τα όρια της κοροϊδίας)





Ο υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Μπάμπης Παπαδόπουλος δέχτηκε (προσ)κληση –και εγγράφως- από την Εθελοντική ομάδα δράσης Ν. Πιερίας «Ο τόπος μου» (ΕοδνΠ) να συμμετάσχει «σε μια ανοιχτή συζήτηση για τα θέματα της πόλης». Η ΕοδνΠ με αυτόν τον τρόπο «δίνει τη δυνατότητα στους υποψήφιους δημάρχους» να γνωστοποιήσουν θέσεις και επιχειρήματά τους «σε όλους τους πολίτες».
Ας μας επιτρέψουν οι φίλοι αυτοί, μήπως όμως έχουν την εντύπωση ότι μας κάνουν κάποια χάρη; Ή μήπως κάποιοι, στην αστική δημοκρατία, μας κουνούν το δάχτυλο ως τιμητές των πάντων; Εν πάση περιπτώσει, ο υποψήφιος δήμαρχος της Λαικής Συσπείρωσης δεν θα αξιοποιήσει «τη δυνατότητα» (!;) αυτή για τους παρακάτω λόγους :
1) Θεωρούμε την (προσ)κληση αυτή προσχηματική και προεκλογικού χαρακτήρα, αφού σκοπό έχει να διαφημίσει συγκεκριμένη δημοτική παράταξη.
Ενώ η ΕοδνΠ είχε ως επιχείρημα προσέλκυσης οπαδών και μελών το ότι είναι «ακομμάτιστη» και μακριά από παρατάξεις και ενώ είχε αποφασίσει να μην υποστηρίξει κανένα συνδυασμό, ο επικεφαλής της και ορισμένοι συνεργάτες του, οι οποίοι προφανώς σηματοδοτούν την εκπροσώπησή της, υπέγραψαν κείμενο στήριξης του συνδυασμού του κ. Γιαννούλη. Ο επικεφαλής της μάλιστα κ. Τσολακίδης δεν έχει κανένα δισταγμό να φωτογραφίζεται με τον κ. Γιαννούλη για τα μέσα ενημέρωσης σε εκδηλώσεις της ΕοδνΠ. Έχει μετατραπεί δηλαδή η ομάδα αυτή σε προεκλογικό μηχανισμό του τελευταίου .
Η χρονική σειρά των γεγονότων έχει τη σημασία της.
Πέντε στελέχη της ΕοδνΠ (μέλη «συντονιστικών επιτροπών» της) είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι συγκεκριμένης δημοτικής παράταξης («Άλλος Δρόμος») από τις 12-4-2014 (οποίος πλουραλισμός!). Μόλις στις 3-5-2014 εδέησε η ΕοδνΠ να τους «αφαιρέσει» (για τα μάτια του κόσμου) από τις «συντονιστικές επιτροπές» της, μετά την ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Πιερίας του ΚΚΕ (29-4-2014), για την πρόσκληση συμμετοχής του σε διάλογο για τα διόδια, όπου καταγγελλόταν ότι έχει μετατραπεί η ομάδα αυτή σε προεκλογικό μηχανισμό συγκεκριμένης δημοτικής παράταξης.
Ο λαός μας έχει βαρεθεί τα περί ανεξάρτητων, ελεύθερων, ακομμάτιστων δήθεν υποψηφίων από όλους τους άλλους συνδυασμούς. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» αρνείται να συμμετάσχει σ’ αυτό το αντιαισθητικά σκηνοθετημένο θέατρο εξαπάτησης του λαού και υφαρπαγής της ψήφου του.
2) Θεωρούμε αλαζονική και αμετροεπή την αντίληψη ότι ο συνδυασμός μας θα πρέπει να δώσει εξετάσεις στην ηγετική ομάδα της ΕοδνΠ, η οποία έχει αυτοαναγορευθεί σε κριτή  των πάντων.
Η Λαϊκή Συσπείρωση, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας που τη στηρίζει και οι συνεργαζόμενοι με αυτό, καταθέτουν τις προτάσεις τους και έχουν συγκεκριμένες θέσεις και επιχειρήματα, πρωτοστατούν στην οργάνωση των αγώνων και καθημερινά μετέχουν σ’ αυτούς, με συνέχεια και συνέπεια, σε ταξική κατεύθυνση, χωρίς τυμπανοκρουσίες και δημόσιες σχέσεις, και τα παρουσιάζουν αυτά συνοπτικά σε κάθε προεκλογική περίοδο στο λαό.
3) Η ενασχόληση με τα λαϊκά προβλήματα και ο αγώνας για την αντιμετώπισή τους, η προσπάθεια οικοδόμησης της κοινωνικής συμμαχίας και στο Δήμο Κατερίνης, το άνοιγμα του δρόμου για να γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του, κυρίαρχος δηλαδή του πλούτου που ο ίδιος παράγει και που μπορεί να παραγάγει, είναι στάση ζωής και όχι πλοίο με σημαία ευκαιρίας.
Και είναι ασφαλώς πολύ σοβαρότερη υπόθεση από το τράβηγμα λαχνών από μια κληρωτίδα (αλήθεια, τα ουσιαστικά προβλήματα των δημοτών του Δ. Κατερίνης αξιολογούνται και απαντιούνται μέσα από μια…κληρωτίδα;), διαδικασία η οποία δήθεν θα εξασφαλίσει την αντικειμενικότητα των ερωτήσεων στους υποψήφιους, ερωτήσεις οι οποίες σαφώς κινούνται στη θεματολογία της διαχείρισης και σε καμία περίπτωση της ανατροπής.
Διότι ούτε μία αναφορά υπάρχει στον περίφημο «Καλλικράτη» και στο «λάκκο των λεόντων» που ονομάζεται Ευρωπαϊκή Ένωση, σαν να είναι αυτοί άμοιροι ευθυνών για το μείζον θέμα του χαρατσώματος των δημοτών (αυξήσεις στα δημοτικά τέλη και στο νερό) ή για τα τροφεία στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Δε βρίσκουν όμως ούτε μια κουβέντα γι’ αυτά οι λοιποί συνδυασμοί που κατέρχονται στις τοπικές εκλογές, θα έβρισκε η ΕοδνΠ;
Επίσης: έχουμε τοπική λαϊκή αυτοδιοίκηση ή μήπως τοπική διοίκηση που λειτουργεί ως μακρύ χέρι του κράτους και της βάρβαρης πολιτικής που δίνει τα πάντα στις μεγάλες επιχειρήσεις και εξαθλιώνει το λαό; Και τα όποια έργα γίνουν ή σχεδιάζονται να γίνουν, προς όφελος τίνος θα λειτουργήσουν; Ποιος θα τα συντηρήσει; Ποιος πράγματι θα κερδίσει από αυτά;
Είναι προς το συμφέρον των δημοτών η αντικατάσταση δομών παροχής υπηρεσιών υγείας, εκπαίδευσης και κοινωνικής προστασίας από ΜΚΟ, εθελοντικές οργανώσεις, χορηγούς ή οι αγώνες για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, παιδεία, πρόνοια κ.λπ.;
Είναι δυνατόν, εντέλει, να δοθούν ουσιαστικές λύσεις στα λαϊκά προβλήματα χωρίς την αντιπαράθεση και την αναπόφευκτη σύγκρουση με τον καπιταλισμό και την Ευρωπαϊκή Ένωση;

Το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Κατερίνης



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

 



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 6/5/2014

Σχετικά με αναφορές για το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από το Γραφείο Περιφερειάρχη ανακοινώνεται :
«Η καμπάνια τουριστικής προβολής και το τουριστικό brand name για την Κεντρική Μακεδονία,  με τον τίτλο ‘’Very Macedonia’’, σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται από επαγγελματίες του χώρου,  οι οποίοι έχουν χτίσει μια ολόκληρη εκστρατεία προβολής με τουριστικό, αλλά και εθνικό προσανατολισμό.
 Η Κεντρική Μακεδονία με το  ‘’Very Macedonia’’ συμμετείχε στις μεγαλύτερες  διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, αποσπώντας πολύ θετικές κριτικές από τους επαγγελματίες του τουρισμού σε ευρωπαϊκό και σε διεθνές επίπεδο. 
Η Μακεδονία μας  χρειάζεται συμμάχους για να προβληθεί και όχι ευκαιριακούς πολέμιους που επενδύουν στη μεμψιμοιρία και κρίνουν τους αριθμούς επισκέψεων για μια ιστοσελίδα η οποία δεν έχει δημιουργηθεί για να ανταγωνιστεί ενημερωτικές ιστοσελίδες με καθημερινή ροή ειδήσεων, ούτε αποτελεί ιστοσελίδα στην οποία μπορούν οι επισκέπτες να κλείσουν τουριστικά πακέτα διακοπών.
Οι ‘’τουρίστες’’ της αυτοδιοίκησης θα ωφελούνταν, εάν δεν εθελοτυφλούσαν μπροστά στην πραγματική δυναμική που δείχνει η Μακεδονία μας στον τουρισμό, γεγονός το οποίο αποδεικνύεται από τα νούμερα των αφίξεων που κάθε χρόνο αυξάνονται.
Εκτός δε από την τουριστική μας προβολή, η συγκεκριμένη καμπάνια αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη προβολή της Μακεδονίας σε περισσότερες από δέκα χώρες στο εξωτερικό, στην οποία προβάλλεται η ελληνικότητα της  Μακεδονίας. Αν για κάποιους είναι «αμφιλεγόμενο»  να προβάλλεται διεθνώς η ελληνικότητα της Μακεδονίας ας βγουν να το δηλώσουν δημόσια και ας αφήσουν τους πολίτες να τους κρίνουν.
Από Μακεδονομάχους και… ειδήμονες επί παντός επιστητού έχουμε χορτάσει».

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Γραφείο Τύπου