ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Πολλά τα λεφτά Άρη

Ευρώπη γ@μήɕ⓪υ εσύ κι οι οπαδοί σου

Πετάξτε μας, ρε, έξω. Κλείστε μας την πόρτα του Ευρώ στα μούτρα. Κάντε μας την χάρη να ακούσετε τα «παπαγαλάκια» που πληρώνετε στα διεθνή ΜΜΕ με πρώτους τους Financial Times και το Forbes.

Κάντε μας την χάρη να στείλουν τους φωτορεπόρτερ και τους δημοσιογράφους να καταγράφουν τις ουρές των μισθωτών και συνταξιούχων στις Τράπεζες που θα κλαίνε μπροστά στα άδεια ΑΤΜ, τους πεινασμένους Έλληνες να κείτονται στους δρόμους. Στείλτε τα τηλεοπτικά συνεργεία να «καλύπτουν» πώς θα κάνουν ντου στα σούπερ μάρκετ οι εξαθλιωμένοι να πάρουν μία κονσέρβα. Πάρτε πλάνα και φωτό να τα δείχνετε σε Ιταλούς, Ισπανούς και Πορτογάλους να φοβούνται ότι αυτά θα πάθουν αν δεν κάνουν ό,τι θέλει η ΕΕ.

Κάντε αυτό που απειλείτε ότι θα κάνετε εδώ και 5 χρόνια. Από ένα υψωμένο δάχτυλο "fu©k off" της Αφροδίτης της Μήλου στο Focus ξεκίνησαν όλα και μετά ήρθατε να μας νουθετήσετε. Και μάς βάλετε στο δρόμο της σωτηρίας, της ανάπτυξης, της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, των μνημονίων και της εθνικής κατοχής. Λοιπόν, τελειώστε το με τον τρόπο...
που το ξεκινήσατε. Από τα ΜΜΕ σας!

Κάντε λοιπόν, το βήμα και πετάξτε μας όξω γιατί αρκετά κλάψαμε, φοβηθήκαμε, καταστραφήκαμε, αυτοκτονήσαμε, σκοτώσαμε τα όνειρά μας, θάψαμε ανθρώπους δικούς μας από τις σφαίρες της στήριξής σας, κάναμε καθημερινότητα τον τρόμο τού τι θα ξημερώσει αύριο. Τι περιμένετε; Πετάξτε μας έξω και θα στηθούμε στις κάμερές σας μπροστά να κλαίμε και να τραβάμε τα μαλλιά μας σαν Μαινάδες που χάσαμε το ευρώ και την στήριξή σας. Θα σας δώσουμε τόσα πλάνα για Πούλιτζερ που δεν θα ξέρετε ποιο να κάνετε πρωτοσέλιδο.

Εφόσον τα «παπαγαλάκια» σας και οι φωτορεπόρτερ του παγκόσμιου συστήματος (συμπεριλαμβανόμενων και των ελληνικών) απουσιάζουν επί 5 χρόνια από την καθημερινότητα των Ελλήνων δώστε τους μια ευκαιρία να δικαιολογήσουν εμπράκτως το μεροκάματο του δικού μας τρόμου. Ετοιμάστε και τουριστικά πακέτα για πλούσιους Βορειοευρωπαίους να έρχονται να μάς βλέπουν ως τουριστικά αξιοθέατα όπως κάποτε έκαναν οι παππούδες των Γερμανών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Πολωνίας.

Αλλά δεν θα το κάνετε. Δυστυχώς δεν θα μάς κλείσετε την πόρτα στα μούτρα γιατί ξέρετε πολύ καλά ότι τα πλάνα που θα έχετε ως αποδεικτικά στοιχεία για να τρομοκρατήσετε άλλους λαούς της Ευρώπης δεν θα είναι αυτά που ονειρεύεστε. Δεν θα δείτε ουρές εξαθλιώμενων Ελλήνων να περιμένουν κλαίγοντας έξω από τράπεζες αλλά θα τους δείτε μέσα στις Τράπεζες. Δεν θα δείτε άστεγους στο δρόμο σκυθρωπούς αλλά ανθρώπους να γελάνε όπως έκαναν πριν 5 χρόνια. Δεν θα έχετε πλάνα από στοιβαγμένους ανασφάλιστους στα επείγοντα των Νοσοκομείων αλλά ανθρώπους να απαιτούν το δικαίωμα στην ζωή. Δεν θα δείτε στα δικαστήρια απελπισμένους να κρατάνε το χαρτί κατάσχεσης των σπιτιών τους αλλά να είναι μάρτυρες κατηγορίας εναντίον αυτών που επί 5 χρόνια τους άλωσαν ζωές, ιερά και όσια.

Κλείστε μας απέξω να τραβήξουμε μόνοι μας το κουπί για τον εαυτό μας. Να έχουμε απέναντί μας όχι Έλληνες που για 1000ευρώ βαράνε με γκλομπ Έλληνες αλλά ξένους γκλομποφόρους. Φέρτε μέσα την Blackwater να στρέφουν τα όπλα τους εναντίον μας. Κάντε μια φορά τον πόλεμο, που μάς κηρύξατε άνευ αιτίας, μια στάλα τίμιο. Να μην έχει ενοχές ο Έλληνας αν θα «φάει» τον κατακτητή. Να δει καθαρά τα πραγματικά ναζιστικά σας μούτρα που κρύβετε πίσω από ευρωκοινοβούλια και ευρωπαϊκές επιτροπές. Να μην είναι η μειοψηφία των Ελλήνων που δεκαετίες γνωρίζει την σκατένια ψυχή που κουβαλάτε, αλλά ακόμα και ο πιο καλοπληρωμένος ψηφοκουβαλητής και υποστηρικτής σας να νιώσει στο πετσί του τι σημαίνει Ενωμένοι Ευρωεγκληματίες.

Μακάρι να κάνατε το μοιραίο για σας λάθος να μάς διώξετε. Να βλέπατε αν θα προσγειωνόταν αεροπλάνα για να μεταβούν οι σκυλοευρωπαίοι τουρίστες στα ξενοδοχεία που καταπάτησαν την δημόσια γη για να πλένουν τον κώλο τους δύο μήνες. Να βλέπατε κατά που θα έτρεχαν οι ιδιοκτήτες της Ελ Ντοράντο και ο στρατός τους όταν θα ερχόταν η ώρα να πληρώσουν με ξύλο το κάθε κλαράκι δέντρου που έκοψαν για το έργο «εθνικής σημασίας». Να βλέπατε πώς θα γύριζε το 75% της καλλιεργήσιμης ελληνικής γης να δουλευτεί από ελληνικά χέρια και όχι από τραπεζικά συμφέροντα με Έλληνες εργάτες γης.

Δυστυχώς όμως δεν θα μας πετάξετε έξω διότι όλα αυτά τα γνωρίζετε. Δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς εμάς. Δεν μπορέσατε 200 χρόνια να μην βάλετε το δάκτυλό σας στο μέλι που λέγεται Ελλάδα. Εδώ ξεπλένετε τα κλεμμένα σας που τάχα τα ονομάζετε δάνεια και που ποτέ δεν έρχονται στα δικά μας ταμεία. Εδώ κάνετε τις ευρωπαϊκές σας λαμογιές με όπλα, εδώ κάνετε τα απάνθρωπα σκλαβοπάζαρα μεταναστών, εδώ τρώτε λεφτά με ευρωπαϊκές ΜΚΟ αλλυλεγγύης και ανθρωπισμού, με εταιρείες σεμιναρίων και με κατασκευαστικές εταιρείες που βρήκαν κατεστραμμένη γη και δημιούργησαν ένα νέο Ιράκ για να δουλεύουν τα εργοστάσια χάλυβα, πετρελαίου, τσιμέντων, με Ευρωπαϊκές Επενδυτικές Τράπεζες που πρέπει να αρχίσουν να δικαιολογούν τα συσσωρευμένα λεφτά των χαρτοφυλακίων μαφιόζικων διεθνών κορακιών.

Ανοίξτε την πόρτα να βγούμε γιατί η μπόχα της στήριξής σας δεν αντέχεται άλλο και άντε γ@μηθ€ίτ€.-

Παπαδημούλης σε Γιούνκερ: «Με ποιο δικαίωμα παρεμβαίνετε στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα;»


«Ο κ. Γιούνκερ δεν έχει κανένα δικαίωμα να συμπεριφέρεται ως σύγχρονος Πιουριφόυ. Αν τολμούσε ποτέ να κάνει παρόμοια παρέμβαση πριν από εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο ή τη Γερμανία, δεν θα μπορούσε να σταθεί ούτε 24 ώρες. Η καταγγελία τέτοιων ωμών παρεμβάσεων είναι θέμα εθνικής αξιοπρέπειας και δημοκρατίας»

Την ωμή πολιτική παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συγκεκριμένα του Προέδρου της, Ζ.Κ. Γιούνκερ, στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα της Ελλάδας, καταδικάζει με ερώτησή του, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δ.Παπαδημούλης στην ερώτησή του, αφού σημειώνει ότι τόσο οι πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της Κομισιόν, Ζ.Κ Γιούνκερ, στην αυστριακή τηλεόραση, όσο και οι σχετικές αναφορές εκπροσώπου τύπου της Κομισιόν, αναφορικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ελλάδα «αποτελούν ευθεία παρέμβαση ευρωπαϊκών οργάνων στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα μιας χώρας της ΕΕ», τονίζει ότι οι αρμοδιότητες που έχουν δοθεί στην Επιτροπή είναι συγκεκριμένες...
και αποτυπωμένες «στο άρθρο 17 της Συνθήκης ΕΕ και στα άρθρα 244-250 της Συνθήκης Λειτουργίας της ΕΕ».

Καταλήγοντας στην ερώτησή του ο Έλληνας ευρωβουλευτής ρωτά, με νόημα, τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «ποιο άρθρο των Συνθηκών δίνει το δικαίωμα στην Κομισιόν και σε κάθε άλλο όργανο της ΕΕ, να παρεμβαίνει στην εσωτερική πολιτική κατάσταση των κρατών-μελών, εκφράζοντας, μάλιστα και τις πολιτικές της προτιμήσεις», καθώς επίσης, εάν οι δηλώσεις αυτές αποτελούν «επίσημη θέση της Κομισιόν, κι αν ναι με ποιες διαδικασίες πάρθηκε αυτή την απόφαση και τι θέση πήραν τα μέλη της».

Αναφερόμενος στο ζήτημα ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε τα εξής:

«Ο κ.Γιούνκερ δεν έχει κανένα δικαίωμα να συμπεριφέρεται ως σύγχρονος Πιουριφόυ. Αν τολμούσε ποτέ να κάνει παρόμοια παρέμβαση πριν από εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο ή τη Γερμανία, δεν θα μπορούσε να σταθεί ούτε 24 ώρες. Η καταγγελία τέτοιων ωμών παρεμβάσεων είναι θέμα εθνικής αξιοπρέπειας και δημοκρατίας».
   
Ακολουθεί η πλήρης ερώτηση:


Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζ.Κ Γιούνκερ σημείωσε αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα ότι «οι Έλληνες...γνωρίζουν πολύ καλά τι θα σημάνει για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη, ένα λανθασμένο εκλογικό αποτέλεσμα... Δεν θα ήθελα ακραίες δυνάμεις να έρθουν στην εξουσία... Θα προτιμούσα να εμφανιστούν οικεία πρόσωπα». Δυο μέρες πριν από αυτές τις απίστευτες δηλώσεις, εκπρόσωπος τύπου της Κομισιόν, είχε προβεί, επίσης, σε παρόμοιες δηλώσεις για την εσωτερική πολιτική κατάσταση της Ελλάδας.

Με δεδομένο

α) ότι τέτοιες δηλώσεις αποτελούν ευθεία παρέμβαση ευρωπαϊκών οργάνων στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα μιας χώρας της ΕΕ,

β) τις αρμοδιότητες που έχουν δοθεί στην Επιτροπή, όπως αυτές αποτυπώνονται στο άρθρο 17 της Συνθήκης ΕΕ και στα άρθρα 244-250 της Συνθήκης Λειτουργίας της ΕΕ

ερωτάται ο Πρόεδρος της Επιτροπής:
  • Ποιο άρθρο των Συνθηκών δίνει το δικαίωμα στην Κομισιόν και σε κάθε άλλο όργανο της ΕΕ, να παρεμβαίνει στην εσωτερική πολιτική κατάσταση των κρατών-μελών, εκφράζοντας, μάλιστα και τις πολιτικές της προτιμήσεις;
  • Αποτελούν οι παραπάνω δηλώσεις επίσημη θέση της Κομισιόν, και αν ναι, με ποιες διαδικασίες πάρθηκε αυτή την απόφαση και τι θέση πήραν τα μέλη της;
Από left

Ο ψεύτης βοσκός και ο πρωθυπουργός...


Της Τουτουντζίδου Μαριάνθης

Πώς είναι εκείνη η ιστορία με τον ψεύτη βοσκό που φώναζε ότι έρχεται ο λύκος για να σπεύσουν να τον γλυτώσουν οι συγχωριανοί του;

Κάπως έτσι φαίνεται και ο κ.Σαμαράς, που βάλθηκε να ξαναπεί το ίδιο παραμύθι δυόμισι χρόνια μετά τις εκλογές του 2012, όταν κραύγαζε για τον κακό λύκο ΣΥΡΙΖΑ, που θα οδηγήσει οπωσδήποτε τη χώρα...
εκτός ευρώ και άρα θα την καταστρέψει, αν ο λαός μας θα τον επιλέξει.

Μόνο που τώρα είναι η δεύτερη φάση του παραμυθιού, εκείνη που, όσοι άκουγαν τον ψεύτη βοσκό, ήταν ήδη καχύποπτοι και δεν του έδιναν σημασία.

Βέβαια στη δική μας εκδοχή του παραμυθιού υπάρχει και μια σημαντική διαφορά: όχι μόνο αμφισβητείται η ειλικρίνεια του βοσκού αλλά και κατά πόσο είναι αυτός πιο επικίνδυνος από το λύκο που επικαλείται ως απειλή.

Και κρίνεται πράγματι η επικινδυνότητα του "ποιμένα" ο οποίος δυο χρόνια μετά την πρώτη φάρσα σε βάρος "του ποιμνίου", οπότε κι έφερε το λύκο ο ίδιος μέσα στα σπίτια τους, έρχεται τώρα να την επαναλάβει και μάλιστα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, επιστρατεύοντας και το ζωικό βασίλειο από παπαγαλάκια μέχρι τσομπανόσκυλα να τιτιβίζουν και να γαβγίζουν απειλές.

Μπροστά δε στην προσωπική του διάσωση επαναφέροντας το σενάριο περί Grexit λίγο μετά το ενορχηστρωμένο success story μαζί με τους εταίρους πριν μερικούς μήνες, τότε που ως Κουταλιανός "μνημόνια μασούσε, τραίνα σταματούσε...", δε διστάζει τώρα να αναιρέσει ακόμη και τον ίδιο του τον εαυτό, τις πολιτικές του δηλαδή επιλογές: Δεν κατάφερε τελικά ούτε καν γι' αυτό το ενδεχόμενο να οχυρώσει τη χώρα υποχρεώνοντας τους πολίτες της στα πιο σκληρά μέτρα σε βάρος τους, που τα βάφτισε μάλιστα "θυσίες", μήπως και γίνουν περισσότερο εύπεπτα;

Δε διστάζει πράγματι- όπως εκείνη η δημόσια ομολογία του ΓΑΠ περί διεφθαρμένης χώρας, που άνοιγε το δρόμο και τις ορέξεις στην εγχώρια διαπλοκή και στη διεθνή τοκογλυφία- να προκαλεί κι αυτός με τη θεωρία του χάους επίθεση κατά της χώρας από τα ίδια αυτά κέντρα.

Και για να ξαναπιάσουμε την ιστορία με τον ψεύτη-βοσκό, αφού έμπασε το λύκο στα σπίτια μας είτε ως χαράτσι, είτε ως ΕΝΦΙΑ, είτε με το απειλητικό προοσωπείο των απολύσεων, της ανεργίας, της πείνας, της καταστολής, της τιμωρίας κλπ, απειλεί τους ίδιους πάλι εμάς πως αν του πάρουμε την καρέκλα, θα χάσουμε τη σταθερότητα...θα μείνουμε στο τούνελ... θα έρθουν χειρότερα θεριά...

Πόσο όμως μπορεί να είναι αμετανόητος ένας πρωθυπουργός που να έχει εξαθλιώσει το λαό, να έχει προσφέρει ασυλία στους ισχυρούς που συνεχίζουν να κερδοσκοπούν σε βάρος των πολλών, να έχει προσφέρει "γη και ύδωρ" στους δανειστές και να συνεχίζει ακόμη στην ατζέντα του να περιφέρει το επιχείρημα της σταθερότητας;

Αν κάτι πλέον συνειρμικά μπορεί αυτή η λέξη να φέρνει στο νου μας δεν είναι παρά η σταθερή πορεία της χώρας,των ανθρώπων της, των θεσμών και αξιών της πολιτείας προς μια καταστροφική πορεία που δεν έχει σταματημό.

Εν πάση περιπτώσει η ιστορία με το βοσκό είχε καλό τέλος,μια που ο πανικός τον οποίο προκαλούσε κάθε φορά ο βοσκός και κατέληγε στην προσωπική του ικανοποίηση,γύρισε μπούμερανγκ, όταν τον εγκατέλειψαν οι άνθρωποι που έσπευδαν στο κάλεσμά του, μόνο με το φόβητρο που χρησιμοποιούσε τόσο καιρό εναντίον τους.

Το ίδιο τέλος περιμένει και τον "ποιμένα" Σαμαρά: ο λαός μας, του οποίου την ετυμηγορία για άλλη μια φορά ξεδιάντροπα εκβιάζει και τρέμει, θα τον εγκαταλείψει μόνο του με το εφιαλτικό του παραμύθι περί διάσωσης της χώρας.Θα αφήσει πίσω σωτήρες και δαίμονες για να πιάσει το τιμόνι της χώρας μαζί με όσες υγιείς δυνάμεις εγχώριες και ευρωπαικές βάζουν τον άνθρωπο στο κέντρο της πολιτικής και δίνουν τη μάχη του αυτονόητου απέναντι σε μια σαθρή αλλά εντούτοις ισχυρή παγκόσμια ολιγαρχία που πασχίζει να επιβάλλει τον παραλογισμό και το χάος.

Υ.Γ. Επειδή ακούσαμε σε όλους τους τόνους και σε όλα τα ΜΜΕ ότι πολύ τρομάζουν ο Άδωνης και η ακροδεξιά πτέρυγα της συγκυβέρνησης στην ιδέα αλλαγής διακυβέρνησης, μια συμβουλή: "Πάρτε σκύλο..."

Χούντα και δραχμή … Τυπώθηκαν τα νέα χαρτονομίσματα



O γερμανοτσόγλανος της αριστεράς, ναι, εκείνος που ήθελε αποποινικοποίηση των ναρκωτικών, δήλωσε ότι θα ψηφίσει πρόεδρο! Λες και δεν το ξέραμε! Φυσικά, δεν του δόθηκαν χρήματα, δεν είναι αποστάτης, δεν εκβιάστηκε... Φωτίστηκε από το Άγιο Πνεύμα! Ουστ, αληταρά!

Ψαριανός: «Θα ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στις τρεις ψηφοφορίες»

Να τα πούμε;

Αυτός θα είναι ο πρόεδρος Δημοκρατίας... όταν αποκατασταθεί η δημοκρατία στην πατρίδα μας!

Δεν είναι απατεώνες... εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου! Όμως, έχουν προστασία από την δικαιοσύνη των αναδρομικών και τους ξεφτιλισμένους δικαστές, που...

...νομιμοποιούν ως Συνταγματικές όλες τις παράνομες πράξεις της κατοχικής κυβέρνησης!
* Ξεφτιλισμένους χαρακτήρισε τους δικαστές το δεξί χέρι του Σαμαρά και δεν τόλμησαν οι ξεκούμπωτες ρόμπες, ούτε καν να τον καλέσουν να δώσει διευκρινήσεις!

Οι φίλοι μας τα ζώα...

Αντί για βουλευτές μετράνε... μέρες!


Ο«αιφνιδιασμός Σαμαρά» δεν ήταν, τελικά, παρά μια τακτική κίνηση βραχείας πνοής. Αν και σχεδιάστηκε με στόχο να δυσκολέψει την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και το έργο της κυβέρνησης της Αριστεράς, ήδη προκαλεί ενστάσεις και διαστάσεις στο φιλοκυβερνητικό στρατόπεδο.
Εκτός από την ευθεία κριτική που ασκείται από το εσωτερικό προς το μέγαρο Μαξίμου, εξαιτίας του τακτικισμού που χαρακτηρίζει τις κυβερνητικές αποφάσεις, του στενού χαρακτήρα της υποψηφιότητας Δήμα, αλλά κυρίως για τον...
απαράδεκτο για πρωθυπουργό κινδυνολογικό λόγο του κ. Σαμαρά, ήδη κάνουν την εμφάνισή τους στον ορίζοντα και σενάρια λύσεων χωρίς τον ίδιο στο προσκήνιο.
Είναι χαρακτηριστικές οι προθέσεις κύκλων, που διατυπώνονται και ως σκέψεις αναλυτών, να επιλεγεί ευρύτερης εμβέλειας προσωπικότητα για την τρίτη ψηφοφορία στη Βουλή, η οποία ελπίζεται ότι θα συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό 180. Όχι μόνο γιατί το πρόσωπο θα το επιτρέπει, αλλά και γιατί θα συνοδεύεται από συμφωνία για τον ορισμό ημερομηνίας πρόωρων εκλογών.
Αγνοώντας αυτά ή άλλα σενάρια, που εκτιμά ότι εκφράζουν την επιθυμία της κυβέρνησης να επιμηκύνει όσο γίνεται το βίο της, η αξιωματική αντιπολίτευση εντείνει την προετοιμασία της για τις επικείμενες εκλογές, καθώς εκτιμά ότι δεν θα εκλεγεί πρόεδρος δημοκρατίας και οι εξελίξεις θα επιταχυνθούν.
Στην ίδια κατεύθυνση, φαίνεται ότι ωθούν και οι αλλεπάλληλες πια δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων, οι οποίες  κρίνονται ως αθέμιτες επεμβάσεις, με πιο σημαντική την προχθεσινή του προέδρου της Κομισιόν κ. Γιουνγκέρ: θα έχουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από το επιδιωκόμενο.
Από epohi, μέσω "Το Γρέκι"

Nα πάτε να γαμηθείτε... εσείς κι αυτοί που προειδοποιούν! Μαζί τα γαμηθεί το

«Περήφανοι» για τον κοινοβουλευτικό τους βίο στον ΛΑΟΣ οι νεοφασίστες Α. Γεωργιάδης και Θ. Πλεύρης... Αφού λοιπόν αυτές τις ερωτήσεις δεν τις έκαναν «εκ μέρους του Καρατζαφέρη», εκ μέρους ποιου τις έκαναν; Μήπως απευθείας εκ μέρους της εταιρείας Kestrel; Ο Βορίδης δεν θα κάνει δήλωση;



Του Λ. Χαραλαμπόπουλου 
Στο UNFOLLOW 36 (τεύχος Δεκεμβρίου), που κυκλοφορεί στα περίπτερα, στο ρεπορτάζ «Ακριβέ μου πατριδοκάπηλε!» του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου και του Παναγιώτη Θεοδωρόπουλου, γράφουμε:
«Δεν χρειάζεται να είσαι υπουργός Εθνικής Άμυνας για να έχεις μερίδιο στη μοιρασιά. Αρκούν λίγοι βουλευτές όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Θανάσης Πλεύρης, που ασκούν με ζήλο το καθήκον του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Και ποιο είναι το καλύτερο προκάλυμμα για μια τέτοια μπίζνα από τη “βιτρίνα” ενός κόμματος που αγωνίζεται για το καλό “του έθνους και της πατρίδας”; Η δικαστική έρευνα γύρω από τις συναλλαγές της off shore του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη με εταιρείες πώλησης οπλικών συστημάτων, έφερε (ξανά) στο προσκήνιο τους ρόλους που κατά καιρούς αναλαμβάνουν πολιτικά πρόσωπα, στα σκοτεινά, σκανδαλώδη, αλλά άκρως κερδοφόρα παζάρια των εξοπλιστικών προγραμμάτων.»
Οι βουλευτές...
Α. Γεωργιάδης και Θ. Πλεύρης, τα δύο πρώην καμάρια του ΛΑΟΣ και νυν της ΝΔ, απάντησαν μέσω του twitter: «Δεν έχουμε καταθέσει ούτε μία ερώτηση εκ μέρους του Καρατζαφέρη. Και είμαστε περήφανοι για κάθε ερώτησή μας».
Πόσο «περήφανοι» μπορούν να είναι οι βουλευτές ενός κόμματος τους αποδεδειγμένα πλέον λειτουργούσε ως πλυντήριο για μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα;
Πόσο «ξεχασιάρηδες» μπορεί να είναι για τις απανωτές ερωτήσεις που κατέθεταν για τα εξοπλιστικά προγράμματα, από τα υποβρύχια που γέρνουν ως τα γερμανικά άρματα Leopard, ερωτήσεις που τις περισσότερες φορές σχετίζονταν με συμφέροντα συγκεκριμένων εταιρειών;
Επειδή λοιπόν μπορεί να μη θυμούνται, ας τους φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη για τις ερωτήσεις τους που αφορούσαν υποθέσεις στις οποίες εμπλεκόταν άμεσα η εταιρεία Kestrel, συμφερόντων Αλ. Τσάτσου και Στ. Κομνόπουλου, που ήταν ο «δωρητής» των εμβασμάτων ύψους 1.650.000 ευρώ στην υπεράκτια εταιρεία του Γ. Καρατζαφέρη, τότε προέδρου του ΛΑΟΣ και αρχηγού των «περήφανων» βουλευτών…
karatzafyrer
Αντιγράφουμε από το UNFOLLOW 36: Στις 14/9/2010 οι Γεωργιάδης και Πλεύρης, με την με αριθμό 2779 ερώτησή τους, εξέφραζαν τις ενστάσεις τους γιατί τα δύο ελικόπτερα Super Puma αποκτήθηκαν με διακρατική συμφωνία μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας – Γαλλίας. Υποστήριξαν ότι στην συμφωνία δεν υπήρχαν αντισταθμιστικά ωφελήματα και ζήτησαν την αναθεώρηση ή την επαναδιαπραγμάτευσή της. Να σημειώσουμε ότι στις διακρατικές συμφωνίες, δεν υπάρχουν μεσάζοντες. Στην προκειμένη περίπτωση αν εμπλεκόταν μεσάζοντας, αυτή θα ήταν η εταιρεία Kestrel, συμφερόντων Αλ. Τσάτσου και Στ. Κομνόπουλου που εκπροσωπούσε τότε τα συμφέροντα των γαλλικών ελικοπτέρων στην Ελλάδα και σύμφωνα με την έρευνα της δικαιοσύνης το διάστημα 2007 – 2008, μέσω δικής τους οff shore είχαν καταθέσει εμβάσματα 1,65 εκατ. ευρώ στην off shore του Γ. Καρατζαφέρη…
Άλλη μια ερώτηση με «ειδικό βάρος» του δίδυμου Γεωργιάδη- Πλεύρη έγινε στις 23/7/2010 (αρ. 297). Με αυτήν ζητούσαν την επίσπευση της υπογραφής συμφωνίας “τεχνητής υποστήριξης FOS (Follow On Support)” που αφορούσε την αναβάθμιση των γαλλικών μαχητικών Mirage 2000/2000-5 που διέθετε η ελληνική αεροπορία. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την συγκεκριμένη συμφωνία θα επωφελούνταν αντιπρόσωποι γαλλικών εταιρειών στην Ελλάδα, ανάμεσα τους και η Kestrel.
Το φλερτ με τις γαλλικές εταιρείες…
Οι παρτίδες που είχε ανοίξει ο Καρατζαφέρης με τις γαλλικές εταιρείες, φαίνεται ότι αποτέλεσαν «πυξίδα» για την κοινοβουλευτική δράση των βουλευτών του.  Στις 23/4/2009 με την ερώτηση με αριθμό 18148, οι βουλευτές Γεωργιάδης και Πλεύρης ζητούσαν να πληροφορηθούν αν θα υπάρξει ανταλλαγή των μαχητικών Μιράζ με τα επίσης γαλλικά αεροσκάφη Ραφάλ, καθώς και αν θα υπάρξει νέα παραγγελία αεροπλάνων Ραφάλ από την ελληνική κυβέρνηση. Η ερώτηση έγινε σε μια περίοδο που η κυβέρνηση Καραμανλή συζητούσε την προμήθεια νέων μαχητικών, με υποψήφια τα γαλλικά Ραφάλ και τα αμερικανικά F -16. Στις 4/5/2009, με την ερώτηση αρ. 18705, και πάλι οι ίδιοι ασκούν κριτική στην κυβέρνηση γιατί προχώρησε στην υπογραφή διακρατικής συμφωνίας με τη γαλλική κυβέρνηση για την προμήθεια των γαλλικών φρεγατών τύπου FREMM.
Στις 23/7/2010 με την με αριθμό 299 ερώτησή τους αναφέρονται στον παροπλισμό των αμερικανικών αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας Ρ-3, ασκούν κριτική γιατί δεν προχωρά ο διαγωνισμός που έχει προκηρυχθεί για την προμήθεια τεσσάρων αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας και ειδικότερα σημείωναν: “Ποια είναι η πλέον συμφέρουσα, οικονομικά και επιχειρησιακά λύση;”. Εκείνη την περίοδο, οι Γάλλοι μαζί με τις φρεγάτες FREMM επιδίωκαν να πουλήσουν στο ίδιο πακέτο και τα γαλλικής κατασκευής αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας Breguet Atlantique.
Νωρίτερα, στις 22 Απριλίου 2008, συναντάμε και πάλι τους δυο βουλευτές (ερώτηση με αρ. 17927) να εκφράζουν την αντίθεσή τους στην απόφαση της κυβέρνησης να προκρίνει την  αγορά αεροσκαφών έρευνας και διάσωσης SAR και όχι την προμήθεια ελικοπτέρων. Σημειώνεται ότι τα αεροσκάφη θα αγοράζονταν με διακρατικές συμφωνίες, σε αντίθεση με τα ελικόπτερα που η κυβέρνηση θα τα προμηθευόταν από τη γαλλική “Eurocopter”, τα συμφέροντα της οποίας, όπως προείπαμε, εκπροσωπούσε η Kestrel των …εμβασμάτων.»
Ελπίζουμε αυτά να φρεσκάρουν τη… μνήμη των δύο βουλευτών. Κι επειδή εμείς δεν θέλουμε να αμφισβητούμε τα λεγόμενα των βουλευτών, ούτε να αφήσουμε υπόνοιες ότι ψεύδονται, θα πάρουμε κατά γράμμα αυτά που μας είπαν. Αφού λοιπόν αυτές τις ερωτήσεις δεν τις έκαναν «εκ μέρους του Καρατζαφέρη», εκ μέρους ποιου τις έκαναν;
Μήπως απευθείας εκ μέρους της εταιρείας Kestrel; Αναρωτιόμαστε…
"unfollow"

Αγάπα τα χρήματα του πλησίον σου...

Μ. Κεφαλογιάννη: «Ο κόσμος δεν τρομοκρατείται κι αυτό είναι ανησυχητικό»! Να σκεφτούμε ότι ο Αρχιμαλάκας έχει κι αυτός στο σόι του στη λίστα Λαγκάρντ, όπως κι ο εθνικός μαλάκας...


Πανικός στα γερμανοτσογλάνια της Μέρκελ! 48% ο Τσίπρας... 7% οι ΑΝΕΛ!

Καημένη πατρίδα...

Βρωμιάρης δοσίλογος ΠΑΣΟΚος έχει πάρει ΤΕΡΑΣΤΙΑ μίζα από 2 τουλάχιστον Αμερικανικές εταιρίες πετρελαίου, μια Ισραηλινή αερίου, και μία τουλάχιστον Καναδική πολύτιμων μετάλλων. Και το όνομα αυτού…

Βρομιάρης δωσίλογος ΠΑΣΟΚος έχει πάρει ΤΕΡΑΣΤΙΑ μίζα από 2 τουλάχιστον Αμερικανικές εταιρίες πετρελαίου, μια Ισραηλινή αερίου, και μία τουλάχιστον Καναδική πολύτιμων μετάλλων.
Και το όνομα αυτού ……….
…………..ΜΑΝΙΑΤΗΣ.
Μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας η Ελλάδα θα τον τιμήσει δεόντως.

Η «βιομηχανία αδειών» της Hellas Gold στο ΥΠΕΚΑ και η μαϊμού «Έγκριση Δόμησης» #skouries

Ποιο μαγαζί, εκτός από τις τράπεζες, πουλάει κάτι που δεν έχει;

Πού βρήκατε τα λεφτά που μας δανείσατε;

ΠΩΣ ΠΑΓΙΔΕΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ.
Το χρήμα που κυκλοφορεί στη ζώνη του ευρώ  είναι 893,4 δις (Στοιχεία ΕΚΤ Σεπτεμβρίου 2013)
Τα δάνεια που έχουν δώσει οι τράπεζες της ευρωζώνης σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά είναι 9,6 τρις ευρώ.
Το ευρώ που κυκλοφορεί στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον ισολογισμό 2012 της Τράπεζας της Ελλάδος, είναι..,,,
……….. 23,57 δις.
Τα δάνεια που έχουν δώσει οι ελληνικές τράπεζες είναι 221 δις ευρώ.
(Στα πιο πάνω ποσά δεν προσθέσαμε τα δάνεια προς το Κράτη και τους Οργανισμούς των).
Πού βρήκαν τα λεφτά που μας δάνεισαν;
Και, αν οι πολιτικοί κατέστησαν αυτή την πράξη νόμιμη(κάτι που θα ερευνηθεί), πόσο,  οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά, ηθικό  είναι;
Πώς να μη μετατραπεί σε οφειλέτη κάθε ασφαλιστικού οργανισμού , τράπεζας και εφορίας, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού;
Πώς να μην οδηγηθούν στην ανεργία, στην οικονομική  δυσχέρεια, στην απελπισία και στην αβεβαιότητα  εκατομμύρια συνάνθρωποι;
Πώς μπορούμε να έχουμε υγεία, περίθαλψη, παιδεία, αξιοπρεπή μισθό, σύνταξη, εισόδημα και τόσα άλλα αναγκαία για τον άνθρωπο, κάτω από αυτό το καθεστώς;
Πώς μπορούμε να ζήσουμε, πώς μπορούμε να έχουμε μέλλον εμείς και τα παιδιά μας, με αυτή τη θηλειά στο λαιμό μας;
Ποιο μαγαζί, εκτός από τις τράπεζες, πουλάει κάτι που δεν έχει;
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, γιατί οι τράπεζες, δανείζοντας κάτι που δεν είχαν, και οι πολιτικοί, δια πράξεων και παραλείψεων κατά συρροή και εξακολούθηση,οδήγησαν συνειδητά και σχεδιασμένα το λαό στην υπερχρέωση.
«ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ» ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ (…και εκείνοι που το μόνο χρέος τους είναι προς τον συνάνθρωπο και την Πατρίδα).
ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: 2 ΔΙΣ ευρώ πεσκέσι του κράτους στην Alpha Bank! Για ποιό Grexit λέγατε;


ΜΑ ΘΑ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ; Ρωτούν με γουρλωμενα μάτια, αυτοί που δίνουν δημόσιο χρημα χωρις να τις εθνικοποιουν! Με λεφτά του Ελληνικού λαού η κυβέρνηση συνεχίζει να καλύπτει τις ιδιωτικές(!) τράπεζες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι πριν από λίγες μέρες ανέβηκε στη Δι@υγεια απόφαση με την οποία …….

……….pαρέχεται εγγύηση «του Ελληνικού Δημοσίου για κάλυψη ομολογιακού δανείου εκδόσεως της τράπεζας «ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.» συνολικού ποσού 2.000.000.000 ευρώ»! 

Με άλλα λόγια την ώρα που λεφτά δεν υπάρχουν και τα νέα μέτρα είναι προ των πυλών η ελληνική κυβέρνηση λίγο πριν δώσει το στέμμα στον επόμενο μοιράζει εγγύησης για την αναχρηματοδότηση των τραπεζών. Το ερώτημα, πάντως, είναι εάν τα συγκεκριμένα χρήματα πηγαίνουν στην ενίσχυση της ρευστότητας ή καταλήγουν στις τσέπες ορισμένων..
olympia.gr

 

Πανικός: Hackers χτύπησαν τη ΓΓΠΣ και έκλεψαν τις ελληνικές τράπεζες

Πανικός: Hackers χτύπησαν τη ΓΓΠΣ και έκλεψαν τις ελληνικές τράπεζεςΣε αρκετά εκατομμύρια ανέρχονται οι απώλειες των ελληνικών συστημικών –κυρίως- τραπεζών από την διαρκή επίθεση hackers που δέχθηκαν κατά κύματα από την προηγούμενη Τετάρτη. Πρόκειται για τις λεγόμενες phishing attacks, επιθέσεις «ψαρέματος» δηλαδή. Όλα ξεκίνησαν από μια επίθεση που διαπέρασε τα συστήματα ασφαλείας της Γενικής Διεύθυνσης Πληροφοριακών Συστημάτων, η οποία όμως ανακοινώθηκε. 
Όπως επισημαίνουν πηγές με γνώση της κατάστασης από την επίθεση στη ΓΓΠΣ οι hackers απέκτησαν ………..
………..
πρόσβαση στα πλήρη φορολογικά και προσωπικά στοιχεία μεγάλου αριθμού φορολογουμένων. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές για τις επιθέσεις στη ΓΓΠΣ και στις συστημικές τράπεζες δεν είχαν ενημερωθεί ούτε η η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, ούτε οι αρμόδιες διευθύνσεις της Τράπεζας της Ελλάδος.
Από τον μέχρι στιγμής απολογισμό προκύπτει ότι σε πολλές περιπτώσεις πελάτες μεγάλων τραπεζών έχουν πέσει θύματα του ηλεκτρονικού ψαρέματος από τους hackers, με τις τράπεζες να αναγκάζονται να καλύψουν το κόστος αυτό, που ανέρχεται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.
Στο στόχαστρο των hackers βρέθηκαν όλες οι τράπεζες αλλά λόγω της κατανομής το ισχυρότερο πλήγμα δέχτηκαν Εθνική, Πειραιώς και Alpha Bank. Καλύτερη προετοιμασμένες ήταν η Eurobank και η Attica Bank, καθώς βρέθηκαν στο δεύτερο κύμα των επιθέσεων, ενώ στην περίπτωση της Attica υιοθετήθηκε το πρωτόκολλο διασφάλισης συναλλαγών με τηλεφωνική διασταύρωση εντολών.
Ερωτηματικά γεννά η στάση της Γενικής Γραμματίας Πληροφοριακών Συστημάτων, η οποία είτε δεν αντιλήφθηκε την επίθεση hackers, είτε την απέκρυψε, εκθέτοντας τις τράπεζες και τους φορολογούμενους σε τεράστιο κίνδυνο.
Μετά την ενημέρωση της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος ανακαλύφθηκαν πέντε κεντρικοί υπολογιστές μέσα από τους οποίους ξεκινούσαν τα χτυπήματα με τον κεντρικό να βρίσκεται στη Λευκορωσία. Μετά από διεθνή κινητοποίηση οι servers τέθηκαν εκτός λειτουργίας. Σήμερα όμως επανεμφανίστηκε ένας ακόμη από το Νεπάλ.
Από τα ηλεκτρονικά ίχνη των δραστών προκύπτει ότι οι λογαριασμοί διοχέτευσης των κεφαλαίων είχαν ανοιχτεί στη Γερμανία, την Ισπανία και την Αυστρία, οι τραπεζικές και διωκτικές αρχές των οποίων έχουν ειδοποιηθεί μέσω διεθνούς σήματος.
 sofokleousin

Τρομολαγνεία αγάπη μου!

Πρώτος βγήκε στο μεϊντάνι ο Άδωνις. Λογικό, μιας και όποτε παρίσταται ανάγκη, ο πρώην υπουργός καλείται να αναλάβει το ρόλο της Βασίλως –όπου γάμος και χαρά κλπ. κλπ. Και βγήκε και είπε ότι έτσι και δεν καθαρίσει ο Δήμας και πάμε για εκλογές και (θου Κύριε) τις πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζήσουμε στιγμές Μικρασιατικής καταστροφής με πείνα άνευ προηγουμένου. Του διέφυγε βεβαίως, ότι ακόμη και στη Γιουγκοσλαβία όταν τους βομβάρδιζε το ΝΑΤΟ δεν ετέθη ποτέ ζήτημα λοιμού, αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα όταν……….
…..αναλαμβάνει να φέρεις εις πέρας μια αποστολή.
Αλλά δεν θα έμενε το πράγμα μόνο σε έναν σταυροφόρο όπως ο κύριοςΓεωργιάδης. Από κοντά έσκασαν μύτη κι άλλα καϊνάρια για να σπείρουν τρομολαγνεία δεξιά αριστερά. Καϊνάρια προσεκτικά όπως ο Γκίκας Χαρδούβελης που μίλησε για κίνδυνο Grexit, καϊνάρια ζόρικα όπως η Σοφία Βούλτεψη που υπογράμμισε ότι έτσι και πάμε σε εκλογές υπάρχουν διεθνείς προειδοποιήσεις για πιστωτικό γεγονός, καϊνάρια πρωτότυπα όπως η εφημερίδα που κυκλοφόρησε με τίτλο «Δήμας ή χάος» συνοδευόμενο από πίνακα του Ιερωνύμου Μπος –αν δεν κάνω λάθος, γιατί θόλωσα λίγο όταν το είδα!
Και κάπως έτσι αγνοήθηκαν παντελώς κάποιες σχετικώς ψύχραιμες φωνές. Φωνές όπως της πρώην Επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη (θυμάστε που μια φορά κι έναν καιρό είχε μιλήσει για κίνδυνο επιστροφής στη δραχμή;) που τόνισε ότι δεν υπάρχει συζήτηση εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη. Φωνές όπως του Σταύρου Θεοδωράκη που υπογράμμισε ότι η κατατρομοκράτηση του κόσμου δεν είναι πολιτική. Φωνές όπως της (όχι και τόσο φιλοαριστερής) Wall Street Journal που διαπίστωσε ότι ο Σαμαράς προσπαθεί να τρομάξει τους Έλληνες αντί να τους πείσει. Φωνές όπως του έγκυρου (και βραβευμένου με Νόμπελ)Paul Krugman στους New York Times, που σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια «σχετικώς άκακη» ιστορία…
Την ίδια ώρα η αγορά, αυτή η αγορά για την οποία τόσο ενδιαφέρονται οι επαγγελματίες της τρομολαγνείας, έχει πάρει την κάτω βόλτα. Όπως μου είπε ο φίλος μου ο Βασίλης που διατηρεί κατάστημα ενδυμάτων: «Χρήστο καήκαμε! Δεν μπαίνει άνθρωπος μετά απ’ αυτή την φάση κι άμα μπει το πολύ πολύ να αγοράσει καμιά κάλτσα. Κουμπώθηκαν όλοι με τις απειλές για έξοδο από την Ευρώπη και ξοδεύουν μόνο για τα απολύτως απαραίτητα. Τρόφιμα, βενζίνα, θέρμανση και τέλος. Περιμέναμε κι εμείς να πάρουμε μια ανάσα τα Χριστούγεννα και μας πήρε ο διάολος.»
Κι άμα δεν τον πιστεύετε τον Βασίλη (δεν τον γνωρίζετε άλλωστε), σας έχω και μια γραπτή καταγγελία. Δια χειρός της Αρετής Γεωργιλή, ιδιοκτήτριας του σοβαρού και δημοφιλούς βιβλιοπωλείου Free Thinking Zone, που έγραψε στο Facebook: «Αυτά που ζούμε είναι πρωτόγνωρα πράγματα! Για να παγιδευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να παγιδευτεί όλη η αγορά Χριστούγεννα και να μην κινηθεί φύλλο και ταυτόχρονα όλη η χώρα στη σκληρή αναμονή των σκληρών μέτρων! Βρε πώς χάθηκε έτσι σε μία νύχτα το μόλις χθεσινό «εμείς κοιτάμε την Ελλάδα, ενώ εσείς το κόμμα»! Ωραίος Χριστουγεννιάτικος μποναμάς!»
Σας φτάνουν αυτά; Άμα σας φτάνουν, κόψτε το διάβασμα εδώ. Αν δεν σας φτάνουν όμως, συνεχίστε, έχω τρελή ίντριγκα για τη συνέχεια. Το Σάββατο που μας πέρασε πήγα στη φίλη μου τη Τζένη που έχει ζαχαροπλαστείο. Κι όπως έμπαινα εγώ, έβγαινε ένας κύριος πολύ καλοντυμένος και καλοστεκούμενος. «Τον είδες αυτόν;», με ρώτησε η Τζένη. «Τον είδα», της απάντησα. «Ξέρεις τι μου εκμυστηρεύτηκε;», με ξαναρώτησε η Τζένη. «Δεν ξέρω», της είπα. «Ότι έχει σίγουρες πληροφορίες για κινήσεις του στρατού. Πάμε για πραξικόπημα, για να μη βγει ο ΣΥΡΙΖΑ! Και να πω ότι είναι κανά χάπατο; Μιλάμε για μορφωμένο άνθρωπο με δουλειές και λεφτά!» Την κοίταξα, με κοίταξε, ψώνισα τα μελομακάρονά μου. Κι από την αγωνία, ώσπου να φτάσω στο σπίτι είχα φάει τα μισά…

Μας στήνουν παγίδα. Την αποκαλύπτει και ο Ψυχάρης

Σαφές πλαίσιο μέσα στο οποίο θα αναζητηθεί η λύση του ελληνικού προβλήματος έχουν ετοιμάσει οι Ευρωπαίοι εταίροι της χώρας, με πρωτοβουλία του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Η κυβέρνηση της Γερμανίας δρώντας πάντα προληπτικά, επιλέγει να θέσει την ατζέντα των διαπραγματεύσεων και να ανοίξει τη συζήτηση οριακά πριν την ολοκλήρωση των πολιτικών διεργασιών στην Ελλάδα, οι οποίες είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν σε αλλαγή κυβερνητικής σκυτάλης.
Μας στήνουν παγίδα. Την αποκαλύπτει και ο ΨυχάρηςΣε αυτό το πλαίσιο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ζήτησε από το EuroWorking Group το σχέδιο ενδιάμεσης φάσης για την Ελλάδα, το οποίο περιλαμβάνει και τον τρόπο χρηματοδοτικής κάλυψης των αναγκών της χώρας με εσωτερικό δανεισμό, έκτακτες εκδόσεις εντόκων γραμματίων και χρήση μέρους των κεφαλαίων του ΤΧΣ. Στο ίδιο σχέδιο περιλαμβάνεται και η έκτακτη στήριξη της Ελλάδας από τους μηχανισμούς της ΕΕ και του ΔΝΤ, αλλά με την απαίτηση υπογραφής πρόσκαιρου χρηματοδοτικού συμφώνου. Όπως διεμήνυσε η Κομισιόν η νέα προθεσμία ορίστηκε για τις 16 Φεβρουαρίου…
……….Του Χρήστου Φράγκου
Με αυτό το πλέγμα λύσεων-στήριξης οι Ευρωπαίοι προλαμβάνουν την επέκταση μιας ενδεχόμενης ελληνικής κρίσης και επιχειρούν να θέσουν προ τετελεσμένων την ελληνική κυβέρνηση. Ο σχεδιασμός αυτός στόχο έχει να δώσει χρόνο στις διαπραγματεύσεις με μια νέα κυβέρνηση χωρίς όμως να θέτει σε κίνδυνο την Ευρωζώνη.
Οι εταίροι της χώρας θέλουν έτσι να αποδείξουν σε μια νέα διεκδικητική κυβέρνηση ότι το πρόβλημα καθίσταται εσωτερικό και ο κίνδυνος διάχυσής του είναι εξαιρετικά περιορισμένος, αφαιρώντας τα «σπίρτα» για την πρόκληση μιας νέας ευρωπαϊκής πυρκαγιάς.
Το σχέδιο αν και φαινομενικά μοιάζει συμπαγές εν τούτοις έχει σημαντικά κενά, καθώς υποθέτει ότι η στάση των αγορών θα πιέζει μόνο την Ελλάδα και όχι την υπόλοιπη Ευρώπη, συνθήκη όμως που δεν είναι δεδομένη.
Αναγνωρίζοντας αυτή την παγίδα τοποθετείται και ο Σταύρος Ψυχάρης με άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής, καλώντας τους κκ Σαμαρά και Τσίπρα να συζητήσουν παρασκηνιακά για τη διαχείριση της επόμενης ημέρας, όποια και είναι αυτή, ώστε να μη βρεθεί η χώρα έκθετη.
Ο επικεφαλής του ΔΟΛ δεν μιλάει για συνεννόηση αλλά για τη θεωρία των παιγνίων, προβλέποντας κατ αρχή πρόωρες εκλογές, νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και ισχυρή αντιπολίτευση, υπό τη ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά.
Καλεί δε τους αντιπάλους του πρωθυπουργού –και δεν αναφέρεται στον ΣΥΡΙΖΑ- να χαμηλώσουν τους τόνους για λόγους εθνικού συμφέροντος.
sofokleousin

Στενός συνεργάτης του Σαμαρά αποκαλύπτει την εκστρατεία τρομοκράτησης

Στενός συνεργάτης του Σαμαρά αποκαλύπτει την εκστρατεία τρομοκράτησηςΣε ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας Guardian η δημοσιογράφος Helena Smith αναφέρθηκε στην εκστρατεία τρομοκράτησης της ελληνικής κοινής γνώμης και στις παρεμβάσεις για τη διαμόρφωση του «κατάλληλου» κλίματος. Αυτό όμως που ήταν αποκαλυπτικό βρισκόταν στην τελευταία παράγραφο.
Σε αυτή παρατίθεται σχόλιο στενού συνεργάτη του Σαμαρά ο οποίος …………
………..χαρακτήρισε την επιχείρηση τρομοκράτησης ως «win-win»  λέγοντας ότι «ακόμα και αν χάσουμε στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας πάλι θα βγούμε κερδισμένοι επειδή οι ψηφοφόροι θα κατηγορήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ για το χάος που προκλήθηκε και αυτό θα μας εξασφαλίσει τη νίκη στις εθνικές εκλογές».
Σύμφωνα με το άρθρο του Guardian το κλίμα τρόμου που δημιουργείται τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα είναι απίστευτο. Η δημοσιογράφος αναφέρεται στην επίσκεψη του Γάλλου υπουργού οικονομίας, κ. Μοσκοβισί, που θα βρίσκεται στην Αθήνα τις δύο επόμενες ημέρες (στις οποίες δεν θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα) αλλά και στις παρεμβατικές δηλώσεις του Γάλλου προέδρου της Ε.Ε, κ. Γιούνκερ.
Η Smith αναφέρεται επίσης στην ομιλία του Τσίπρα στην οποία κατήγγειλε την ύπαρξη καμπάνιας τρόμου από την Τρόικα και τους εκπροσώπους της καθώς και από μεγάλα διεθνή ΜΜΕ προκειμένου να φοβίσουν την κοινή γνώμη.
Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα.

Παγίδα κατασχέσεων έχει στήσει το ΥΠΟΙΚ για όσους ρύθμισαν τις οφειλές τους!!!

Παγίδα σε χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου που εντάσσονται στη νέα ρύθμιση για την τμηματική εξόφληση των ληξιπρόθεσμών χρεών τους έχει στήσει το υπουργείο Οικονομικών.
Ακόμη κι αν οι οφειλέτες είναι συνεπείς στην αποπληρωμή των μηνιαίων δόσεων της ρύθμισης, οι εφορίες…
……….δεν παύουν να προχωρούν σε κατασχέσεις καταθέσεων, μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, ενοικίων και λοιπών εσόδων και εισοδημάτων τους.
Η δυνατότητα συνέχισης των κατασχέσεων αυτών την παρέχει ο ίδιος ο νόμος με τον οποίο θεσπίστηκε η νέα ρύθμιση, καθώς προβλέπει ότι για όσους ενταχθούν στη νέα ρύθμιση αναστέλλονται μόνο οι κατασχέσεις και πλειστηριασμοί κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων που τυχόν τους έχουν επιβληθεί, όμως οι κατασχέσεις απαιτήσεών τους εις χείρας τρίτων εξακολουθούν να επιβάλλονται έως ότου εξοφλήσουν το 50% των ρυθμιζόμενων οφειλών τους.
 
Συνεπώς, για να αρθούν οι κατασχέσεις σε καταθέσεις, έσοδα ή εισοδήματα των οφειλετών που έχουν ενταχθεί στη νέα ρύθμιση θα πρέπει αυτοί να αποπληρώσουν το 50% των χρεών τους.

ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΕ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΕ … ΡΥΘΜΙΣΕΣ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΟΥ? «ΠΑΡΕ ΝΑ’ΧΕΙΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ»

Όχι μόνο δεν γλυτώνουν τις κατασχέσεις αλλά θα είναι οι πρώτοι που θα τις υποστούν αφού αυτούς θα έχει φάτσα κάρτα στην λίστα των προς εκτέλεση.Ουσιαστικά αυτοί που θα μπουν στην ρύθμιση καταδίδουν τον εαυτό τους.
Του Σπύρου Δημητρέλη στο www.capital.gr
Με μια αρνητική έκπληξη έρχονται τις τελευταίες ημέρες αντιμέτωποι οι οφειλέτες του δημοσίου που προχωρούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων ενώ έχουν επιβληθεί εναντίον τους μέτρα αναγκαστικής είσπραξης όπως είναι οι κατασχέσεις εισοδημάτων. Διαπιστώνουν ότι ενώ ρύθμισαν τις οφειλές τους, οι κατασχέσεις ………..
……….δεν αίρονται καθώς υπάρχει πρόβλεψη στις διατάξεις της ρύθμισης των 100 δόσεων ότι για να αρθεί η κατάσχεση θα πρέπει να εξοφληθεί το 50% της οφειλής.
Ας δούμε το παραπάνω με ένα παράδειγμα. Ένας φορολογούμενος χρωστάει στην εφορία 20.000 ευρώ και έχει επιβληθεί σε βάρος του κατάσχεση εισοδήματος από την εκμίσθωση ενός ακινήτου ύψους 500 ευρώ μηνιαίως. Ο ίδιος προχώρησε στη ρύθμιση της οφειλής του με 100 δόσεις και καλείται κάθε μήνα να καταβάλει 260 ευρώ (μαζί με τους τόκους).
Θα συνεχίσει να του παρακρατείται και το εισόδημα από το ενοίκιο μέχρι το ποσό της οφειλής να μειωθεί κάτω από τα 10.000 ευρώ. Μάλιστα, για να παραμείνει στη ρύθμιση των 100 δόσεων θα πρέπει εφεξής να είναι συνεπής σε όλες τις φορολογικές του υποχρεώσεις (πχ. πληρωμή ΕΝΦΙΑ, φόρου εισοδήματος κλπ)