ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Τινάζουν στον αέρα μέσα σε 40 μέρες ό,τι δεν κατάφεραν να ανατινάξουν σε 40 χρόνια οι άλλοι, που τους παρέδωσαν τη σκυτάλη και που σήμερα υποκρίνονται χυδαία.


Μείωσαν μισθούς. Μείωσαν συντάξεις. Φέρνουν προ των πυλών του ξεσπιτώματος εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες με τους πλειστηριασμούς.Βυθίζουν ακόμα πιο βαθιά στα χρέη και στην απόγνωση εκατομμύρια ανθρώπους.
    Ο,τι κάνουν με το τρίτο Μνημόνιο ισοδυναμεί με αγριανθρωπισμό επί τρία, αφού έρχεται να προστεθεί στην ήδη συντελεσθείσα καταστροφή των δυο προηγούμενων Μνημονίων.
    Και τώρα διαπράττουν το έγκλημα των εγκλημάτων!
    Τα όσα μεθοδεύουν στο ασφαλιστικό αποτελούν ένα πρωτοφανές πογκρόμκατά ασφαλισμένων και συνταξιούχων! 
    Οι χτεσινές τους αποφάσεις (που συνιστούν και το «καλό» σενάριο αφού η τρόικα δεν έχει πει ακόμα την τελευταία λέξη της) είναι η ταφόπλακα των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων ενός ολόκληρου λαού.
    Έχουν πάρει τον μπαλτά και κόβουν σε φέτες ό,τι έχει απομείνει από τους φτωχοποιημένους συνταξιούχους.
    Στερούν από την παρούσα και τις επόμενες γενιές κάθε ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό δικαίωμα μετατρέποντας την σύνταξη σε προνοιακό επίδομα – ψίχουλο.
    Η αλήθεια είναι ότι τα μέτρα Τσίπρα – τρόικας δεν σταματούν στις νέες περικοπές ύψους 1,8 δισ. ευρώ σε συνταξιούχους και ασφαλισμένους τις οποίες έρχονται να επιβάλλουν μέσω του προϋπολογισμού για το 2016.
    Σύμφωνα με το Μνημόνιο και βάσει των όσων ενέκριναν χτες:
  • Προχωρούν σε «εξοικονόμηση (σσ: έτσι αποκαλούν την εξαΰλωση) της τάξης του ¼ του ΑΕΠ»! Ούτε λίγο ούτε πολύ, μιλάμε στην ουσία για νέα αρπαγή ύψους άνω των 40 δισ. ευρώ!
  • Δεσμεύονται να εφαρμόσουν πλήρως της αντιασφαλιστική λαίλαπα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αφού όπως λένε τώρα «οι συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις του 2010 και του 2012 εάν εφαρμοστούν πλήρως θα βελτιώσουν σημαντικά»το σύστημα! Ότι δηλαδή ως αντιπολίτευση το είχαν καταγγείλει ως απαράδεκτο σήμερα το εμφανίζουν σαν «σωτήριο»!  
  • Δεσμεύονται να αριστεύσουν στο ρόλο του νεοφιλελεύθερου Προκρούστη«καταργώντας σταδιακά τα κεκτημένα δικαιώματα της συνταξιοδότησηςπριν από την νόμιμη ηλικία συνταξιοδότησης», επιβάλλοντας το ψευδεπίγραφο καθεστώς των «εγγυημένων συντάξεων» με βάση και «εισοδηματικά κριτήρια»και «εφαρμόζοντας ορθά το πάγωμα των μηνιαίων εγγυημένων παροχών»
    Και όμως! Την ίδια ώρα μιλούν για «δίκαιες συντάξεις»! Για «αξιοπρεπή διαβίωση»! Για «ισότητα»! Για «κοινωνική δικαιοσύνη»!
    Πίσω από τις νέες μειώσεις συντάξεων, την κατάργηση του ΕΚΑΣ, την διάλυση της επικουρικής σύνταξης, την ενιαιοποίηση των Ταμείων με όρους ισοπέδωσης προς τα κάτω, εκείνο που επέρχεται είναι η κατάργηση κάθε έννοιας κοινωνικά αναδιανεμητικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης.
    Προχωρούν στην επιβολή ενός κεφαλαιοποιητικού συστήματος που μάλιστα στα ψιλά γράμματα το περιγράφουν ως εξής: Οι βασικές συνιστώσες των συντάξεων θα είναι εγγυημένες «με βάση τις εισφορές και βάσει του ελέγχου των πόρων».
    Αυτοί, βέβαια, βουτηγμένοι στο ψεύδος, το τερατούργημα που ετοιμάζουν θα συνεχίσουν να το αποκαλούν κίβδηλα «αναδιανεμητικό», όταν στην πραγματικότητα θα το ζήλευαν ακόμα και οι πλέον ακραιφνείς νεοφιλελεύθεροι της σχολής του Σικάγο!
    Όλα τούτα οι «αριστερόχειρες μαχαιροβγάλτες» της κοινωνικής ασφάλισης έρχονται να τα προωθήσουν μετά από 5 χρόνια λεηλασίας. Έρχονται να δώσουν την χαριστική βολή στα Ταμεία που ήδη με τις πολιτικές των δυο προηγούμενων Μνημονίων την περίοδο 2010 – 2015 (στοιχεία ΕΝΥΠΕΚΚ) απώλεσαν πόρους ύψους 70 δισ. ευρώ!
    Αυτοί που θα αποκαθιστούσαν, τάχα, το έγκλημα του PSI το οποίο επέφερεαρπαγή 12 δισ. ευρώ από τα Ταμεία, αυτοί που θα… επέστρεφαν την 13ησύνταξη, τώρα κάνουν αυτό που είχε υποσχεθεί ο κ.Κατρούγκαλος: Τινάζουν στον αέρα μέσα σε 40 μέρες ό,τι δεν κατάφεραν να ανατινάξουν σε 40 χρόνια οι άλλοι, που τους παρέδωσαν τη σκυτάλη και που σήμερα υποκρίνονται χυδαία.
    Το μέγεθος του εγκλήματός τους είναι ευθέως ανάλογο της πολιτικής απάτης που εκπροσωπούν.
     Ιδού ένα δείγμα από εκείνο το… μακρινό, πια, 2012:


Ναι, λοιπόν.
    Είναι τέτοια η απάτη τους που μόνο οι ίδιοι μπορούν να την εκφράσουν. Το μέγεθος του κοινωνικού εγκλήματος στο οποίο πρωταγωνιστούν είναι τόσο, όσο αβυσσάλεα είναι και η απόσταση που χωρίζει τα λόγια από τις πράξεις τους.
    Η απάντηση συνταξιούχων, εργαζόμενων και ανέργων, ή θα είναι αντίστοιχη της ανελέητης επίθεσης που δέχονται ή αυτή τη φορά η «θυσία» θα είναι ολοκληρωτική. 

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Picture
Εορτάστηκε, κατά την εκκλησιαστική τάξη, στην Μητρόπολη μας η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Στυλιανού του Παφλαγόνος.
Συγκεκριμένα, πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Στυλιανού Καλλιθέας.
Την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου το απόγευμα τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Γεωργίου, ο οποίος κήρυξε και τον θ. λόγο, συνδέοντας την εορτή της Πολιούχου της πόλεως Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης και του εορταζομένου Αγίου Στυλιανού.
Την κυριώνυμη ημέρα, Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, τελέστηκε ο Όρθρος και Αρχιερατική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Ποιμενάρχη μας, ο ποίος κήρυξε και πάλι τον θ. λόγο. Τμήματα του κηρύγματος ο Σεβασμιώτατος προσάρμοσε στην ηλικία των παιδιών του τοπικού Δημοτικού Σχολείου, που εκκλησιαάσθηκαν, τονίζοντας την ιδιότητα του Αγίου ως προστάτη βρεφών και παιδιών. 
Picture
Picture
Picture

Ενεργοποιήθηκε κι είναι πλέον σε λειτουργία το σύστημα των πυραύλων S-400 στη Συρία!

Τώρα σε πλήρη λειτουργία το: "ποιος είμαι εγώ, ποιος είσαι εσύ"!
Καλό απόγευμα Ερντογάν, Κάμερον, Νετανιάχου και φυσικά βαψομαλλιά Ολάντ, χυδαίε πλασιέ των εμπόρων όπλων! 

ΝΕΑ (ΣΟΥΠΕΡ) ΑΠΑΤΗ στις Τράπεζες! Πώς "έσφαξαν" χιλιάδες ανίδεους πελάτες σε όλη την Ελλάδα...


"PRESS-GR
Γιάννης Π. Κυριακόπουλος
Τις μέρες αυτές... νέα σφαγή των εκούσιων ομολογιούχων των Τραπεζών, μέσω των ασφαλιστηρίων συμβολαίων θυγατρικών ή συνεργαζομένων με αυτές.. Είμασταν σίγουροι ότι έχει γίνει, αλλά όχι σε...
τόσο βαθμό!
"Εγγυημένου κεφαλαίου" unit linked προιόντα έχουν διατεθεί σε ανίδεους πελάτες τους κατά χιλιάδες σε όλη την Επικράτεια!
Η απάτη είναι πλέον μικρή ώς λέξη γιά να περιγράψει τί έχει συμβεί!
Αμεσα προχωρούμε σε Πρόσκληση γιά κατάθεση Ομαδικών Αγωγών και Μηνύσεων!

ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ 76 ΧΡΟΝΙΑ! Κλείνει και ο "Βάρδας" στην Σταδίου... Αν η ανάπτυξη δεν ήταν "αριστερή" του Μερκελιστή Τσίπρα... τι χειρότερο θα μπορούσε να συμβεί στην αποικία Ελλάδα;

Η ΑΘΗΝΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ - ΑΥΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΡΔΑ ΤΗΣ ΣΤΑΔΙΟΥ
Κλείνει αύριο, μετά από 76 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, το ιστορικό κατάστημα του Βάρδα, στην οδό Σταδίου 44. Θύμα της κρίσης, αλλά κυρίως της... μετάθεσης των ζωνών εμπορίου σε άλλες περιοχές του αθηναϊκού κέντρου, ο Βάρδας της Σταδίου (Βάρδας - Αναγνωστόπουλος παλιότερα) έζησε τις χρυσές στιγμές του έως και τα μέσα της δεκαετίας του 1980. Οι εμπρησμοί των μεγάλων καταστημάτων του κέντρου κατά το 1981 (Μινιόν, Κατράντζος, Ατενέ, Δραγώνας, Κλαουάδος και Λαμπρόπουλος) έδωσαν ένα κτύπημα από το οποίο η περιοχή δε μπόρεσε ποτέ να συνέλθει.
Θυμάμαι τον Βάρδα από μικρό παιδί. Και πάντα ψώνιζα από κει. Αύριο θα πάω να ψωνίσω για τελευταία φορά.
(φωτό: Οδός Σταδίου, Χριστούγεννα 1961)

18χρονος gamer από τη Μαλαισία, μεγαλομέτοχος της Alpha Bank μετά την ανακεφαλαιοποίηση!

Α:πό το "PRESS-GR"
Πάνω από το 14% των μετοχών της Alpha Bank κατέχει μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης, 18χρονος Μαλαισιανός gamer, κάτοικος Κουάλα Λουμπούρ, όπως ανακοίνωσε επισήμως σήμερα η τράπεζα.
Ο 18χρονος Καρτίκα Μελούρ κέρδισε το πακέτο μετοχών σε...
διαδικτυακό παιχνίδι ρουλέτας την προηγούμενη Δευτέρα που οι γονείς του έλειπαν από το σπίτι και είχε τον υπολογιστή μόνο για τον εαυτό του. Συνηθισμένος να έχει ανοιχτές πολλές παρτίδες ρουλέτας ταυτόχρονα, δεν έδινε πολλή σημασία στο παιχνίδι και έπαιζε σχεδόν μηχανικά, κάποια στιγμή όμως με έναν περίπλοκο συνδυασμό εξω-χρηματιστηριακών συναλλαγών, αυτόματων προσαρμογών των τιμών και reverse split βρέθηκε να κατέχει το 14,6% της Alpha Bank.

«Μου είχαν μείνει περίπου 100 ρινγκίτ (σ.σ. λίγο πάνω από 22 ευρώ) από αυτά που μου είχαν αφήσει οι γονείς μου για το Σαββατοκύριακο και αφού σκέφθηκα για λίγο να παραγγείλω πίτσα, τελικά έφαγα κάτι που είχε στο ψυγείο και έκατσα στο ίντερνετ. Ομολογώ ότι δεν κατάλαβα ακριβώς τι έγινε και τι πάτησα, αλλά ξαφνικά διαπίστωσα ότι κατέχω σημαντικό ποσοστό μιας ελληνικής τράπεζας» ανέφερε ο Καρτίκα στο Bloomberg.

Ερωτώμενος σχετικά με τις μελλοντικές του κινήσεις μιας και πλέον διαθέτει μεγαλύτερο ποσοστό της Alpha Bank απ' ότι το ελληνικό Δημόσιο, το οποίο έχει διατηρήσει περίπου το 11% μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ο 18χρονος Μελούρ δήλωσε αναποφάσιστος, πρόσθεσε όμως ότι «δεν προτίθεται να διακόψει τις σπουδές του στη Δίοικηση Επιχειρήσεων».

Η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει… Τα πειθήνια ανδρείκελα του 4ου Ράιχ, ανδρείκελα ΟΛΩΝ των Μνημονίων, φόρεσαν, ξαφνικά πανοπλίες «αντιμνημονιακές»...

 

Πάλι καλά που δεν ζήτησε
να στηρίξουν ως Πρωθυπουργό
τον παλιότερο αρχηγό του,
τον Γεώργιο Παπαδόπουλο..
.
 
Του Θύμιου Παπανικολάου
Περιοδικό "Ρεσάλτο"
Η σήψη, η παρακμή και η αποσύνθεση του κατοχικού καθεστώτος και των κομμάτων του εκδηλώνονται με ποικίλες μορφές βαρβαρότητας, χυδαιότητας και γελοιότητας. 
Όταν και αυτή ακόμα, η Φώφη Γεννηματά, το πασοκικό υπόλειμμα, το παίζει «λέοντας», κατακεραυνώνοντας την κυβέρνηση διότι «ακολουθεί πειθήνια τις εντολές της τρόικας», είναι να... γελάς!!!
Τα πειθήνια ανδρείκελα του 4ου Ράιχ, ανδρείκελα ΟΛΩΝ των Μνημονίων, φόρεσαν, ξαφνικά πανοπλίες «αντιμνημονιακές»: Τέτοιος κυνικός και αβυσσαλέος εμπαιγμός… 

Η «αριστερή» κυβέρνηση ανέστησε όλα τα πτώματα… 

Είναι τέτοια η φρενοβλάβεια ΥΠΟΤΑΓΗΣ στους τοκογλύφους των «αριστερών» ανδρεικέλων, τέτοια αποτρόπαια τα εγκλήματά τους εναντίον του ελληνικού λαού, που ακόμα και οι πιο διαβόητοι λακέδες του 4ου Ράιχ, λακέδες της πασοκικής ελονοσίας και της νεοδημοκρατικής κακουργίας, σήκωσαν κεφάλι… 

Ο Τσίπρας αγωνίζεται, με πάθος, να τους ξεπλύνει εντελώς… 

Ακόμα και τον τρισάθλιο Στουρνάρα… 
 
Διαβάστε εδώ: 
http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=22792:tsipras-stournaras-dragasakis&catid=81:kivernisi&Itemid=198 

Το ξέπλυμα είναι απαραίτητο, διότι το 4ο Ράιχ ετοιμάζει νέα συναινετικά κυβερνητικά σχήματα με πιο πλούσια ποικιλία ανδρεικέλων… 

Αυτή η κυβέρνηση καταρρέει και τα νέα υποστυλώματα πρέπει να το παίξουν και λίγο λέοντες… 

Άδραξαν έτσι την πρόταση Τσίπρα για τη σύγκληση Συμβουλίου αρχηγών των κομμάτων (πρόταση που σηματοδοτεί το «άγχος» της κυβερνητικής κατάρρευσης), για να το παίξουν «σκληροί», αυτοί που υπέγραψαν με υστερία το τρίτο Μνημόνιο και ΟΛΑ τα προηγούμενα… 

Αύριο όταν θα καταρρέει η κυβέρνηση, με την ίδια δωσίλογη υστερία, θα τη σώσουν με το αζημίωτο: Με υπουργικές καρέκλες… 

Αν όμως, οι λεονταρισμοί της Φώφης είναι για γέλια (τα ζόμπι του ΠΑΣΟΚ μόνο γέλιο προκαλούν πλέον), οι λεονταρισμοί του Μάκη Βορίδη σου φέρνουν ανατριχίλα.

Είπε ο πολύς Βορίδης: 

«Εάν υπάρχει χρεία συναινέσεως παραιτήστε και επιστρέφουμε στο παλιό καθεστώς χωρίς εκλογές. Στηρίζετε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά και προχωράμε από εκεί που το είχαμε αφήσει». 

Πίσω από το εύρημα αστεϊσμού προβάλλει ατόφια και ωμά η μακάβρια φιλοσοφία αυτού του ακροδεξιού προφήτη: Η φαιά πραξικοπηματική φιλοσοφία της «συναίνεσης». 

Ζητάει συναίνεση ο Βορίδης με την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ και αυτών των υπολειμμάτων της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας (εκλογές). 

Να καταργηθεί, δηλαδή η λαϊκή ετυμηγορία που έστειλε τον Σαμαρά στα αζήτητα, να ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ, δικτατορικά οι δημοκρατικές διαδικασίες, φέρνοντας πίσω μια κυβέρνηση που καταδίκασε ο ελληνικός λαός κατηγορηματικά: Και στο γκρέμισμά της και στο δημοψήφισμα… 

Αυτή είναι η φιλοσοφία της Δεξιάς και ακροδεξιάς: ΟΧΙ η πτώση αυτής της κυβέρνησης μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες (κινηματικές ή και αυτού του αστικού κοινοβουλίου), αλλά η πραξικοπηματική ΠΤΩΣΗ της και η δικτατορική επαναφορά της Δεξιάς!!! 

Τα «αριστερά» ανδρείκελα της Κυβέρνησης Τσίπρα λιπαίνουν το έδαφος και σε τέτοιες μακάβριες φιλοσοφίες σαν κι αυτή του Βορίδη. 

Και όταν τέτοιες μακάβριες φιλοσοφίες «σηκώνουν κεφάλι», τότε πολύ γρήγορα έρχεται και η οργάνωση αυτών των αντιλήψεων: Και αυτή (η οργάνωση) έργο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι…

 Διαβάστε και εδώ: 
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=10005

Στη φυλακή δημοσιογράφοι που αποκάλυψαν τις παραδόσεις όπλων από Ερντογάν στο ΙΚ... Kι ο Τσίπρας κωλοτριβόταν με τον Ερντογάν, πριν λίγες μέρες...


Ο διευθυντής της εφημερίδας «Τζουμχουριέτ» Τζαν Ντουντάρ που προφυλακίστηκε γιατί αποκάλυψε τις σχέσεις του καθεστώτος Ερντογάν με τους τζιχαντιστές και την παράδοση τουρκικών όπλων σε αυτούς. Φωτογραφία Hurriyet.

Ο διευθυντής της εφημερίδας «Τζουμχουριέτ» Τζαν Ντουντάρ που προφυλακίστηκε γιατί αποκάλυψε τις σχέσεις του καθεστώτος Ερντογάν με τους τζιχαντιστές και την παράδοση τουρκικών όπλων σε αυτούς. Φωτογραφία Hurriyet.

Προφυλακίστηκε ο διευθυντής της εφημερίδας «Τζουμχουριέτ» Τζαν Ντουντάρ και ο επικεφαλής του γραφείου της εφημερίδας στην Άγκυρα Ερντέμ Γκιουλ. 

Αμφότεροι θα δικαστούν με την κατηγορία της «πρόσβασης σε πληροφορίες που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια, της πολιτικής και στρατιωτικής κατασκοπίας, της δημοσιοποίησης απόρρητων πληροφοριών και της προπαγάνδας υπέρ τρομοκρατικής οργάνωσης».
Όλα αυτά με αφορμή δημοσιεύματα της...
εφημερίδας το Μάιο και τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, τα οποία περιλάμβαναν αποκαλύψεις και στοιχεία σχετικά με τα φορτηγά της υπηρεσίας πληροφοριών (ΜΙΤ) τα οποία είχε σταματήσει και ερευνήσει η στρατοχωροφυλακή στις 19 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους. Έκτοτε η υπόθεση είναι γνωστή στην Τουρκία ως σκάνδαλο μεταφοράς όπλων στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
Μετά τις έρευνες που είχε κάνει η στρατοχωροφυλακή, στις 23 Ιανουαρίου αρμόδια υπηρεσία της τελευταίας είχε συντάξει έκθεση στην οποία αναφερόταν πως τα φορτηγά περιείχαν εκρηκτική ύλη. Τον περασμένο Μάιο είχαν προφυλακιστεί πέντε στελέχη της στρατοχωροφυλακής που υπέγραφαν την εν λόγω έκθεση, καθώς και ο εισαγγελέας που είχε ζητήσει να γίνει έρευνα στα φορτηγά.
Στις 29 Μαΐου η «Τζουμχουριέτ» είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες από τα φορτηγά. Είχε μάλιστα δώσει συνέχεια στις 11 και 12 Ιουνίου με δημοσιεύματα, αλλά και με βίντεο στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, το οποίο παρουσιαζόταν ως τεκμήριο της μεταφοράς όπλων και τζιχαντιστών από τη ΜΙΤ, σε στρατόπεδο του «Ισλαμικού Κράτους» στη Συρία.
Σήμερα οι Ντουντάρ και Γκιουλ οδηγήθηκαν στο δικαστήριο το οποίο κλήθηκε να αποφασίσει αν θα προφυλακιστούν οι κατηγορούμενοι. Το δικαστήριο αποφάσισε και οι δημοσιογράφοι οδηγήθηκαν στις φυλακές Σιλίβρι στην Κωνσταντινούπολη.
Η υπόθεση των φορτηγών συνδέεται άμεσα και έμμεσα, με τις εξελίξεις στη Συρία, σε μια στιγμή μάλιστα που κλιμακώνεται η ρωσοτουρκική ένταση. Η Μόσχα κατηγορεί πλέον ευθέως την ‘Αγκυρα για παροχή στήριξης προς το «Ισλαμικό κράτος».
Η ακροαματική διαδικασία της δίκης των δύο δημοσιογράφων δεν μπορεί παρά να εξελιχθεί σε θέατρο συνεχώς αναπαραγωγής στοιχείων και ισχυρισμών σχετικά με την πιθανή σύνδεση του «Ισλαμικού Κράτους» με την πολιτική εξουσία στην Τουρκία.
Το όλο θέμα αφορά άμεσα τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Από την πρώτη στιγμή ο ίδιος και η κυβέρνηση έκαναν λόγο για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους Τουρκομάνους της Συρίας. Ακολούθησαν όμως οι αποκαλύψεις της Τζουμχουριέτ. Ο δικηγόρος του Ερντογάν ήταν αυτός που στις 2 Ιουνίου είχε καταγγείλει στην εισαγγελία της Άγκυρας τον Ντουντάρ, με τη δικαιολογία ότι «δημοσιοποίησε εικόνες και πληροφορίες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».
Α. Αμπατζής, Αθηναϊκό Πρακτορείο, Άγκυρα, Τουρκία

Στάση πληρωμών για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις

Στάση πληρωμών για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις
Μαγική εικόνα είναι το πρωτογενές πλεόνασμα (4,5 δισεκ. ευρώ) την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου, που εμφανίζεται καλύτερο από ό,τι προβλεπόταν (2,4 δισεκ. ευρώ), σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή».
Το Δημόσιο έχει προχωρήσει σε στάση πληρωμών, περιορίζοντας τις δαπάνες του κατά 4,1 δισεκ. ευρώ, ώστε να………
μπορεί να πληρώνει μισθούς και συντάξεις.
Πάντα σύμφωνα με την «Καθημερινή», η πραγματική εικόνα του προϋπολογισμού είναι απογοητευτική και επιβαρύνεται ιδιαίτερα από τα Ταμεία. Ενδεικτικά στο δεκάμηνο ο ΟΑΕΕ έχει ξεπεράσει την πρόβλεψη για την ετήσια επιχορήγησή του και το ΙΚΑ έχει εκταμιεύσει το 92,3% της ετήσιας πίστωσής του.
Κάτω από τον στόχο είναι και τα έσοδα από τη φορολογία, ενώ σε «ωρολογιακή βόμβα» εξελίσσονται οι δαπάνες που καταβάλλει το Δημόσιο για καταπτώσεις εγγυήσεων δημοσίων φορέων.
απο press gr

ΔΟΥΡΟΥ ΚΑΤΑ ΤΣΙΠΡΑ:Κόβεις τους μισθούς και τις συντάξεις του κόσμου

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση της Ρένας Δούρου, σχετικά με τη διαχείριση των αστικών λυμάτων Αττικής, καθώς συνδέει τα πρόστιμα που πληρώνει η χώρα με τη… συνεχή μείωση των μισθών και των συντάξεών των πολιτών. Μειώσεις που προφανώς επιβάλλονται από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και πρόστιμα που επιβάλλει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εξαιτίας συνεχιζόμενων παραβάσεων σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των αστικών λυμάτων Αττικής και ειδικότερα τις ελλείψεις αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών. «Η Περιφέρεια Αττικής εργάζεται συστηματικά, μακριά από αντιπαραγωγικά παιχνίδια αναζήτησης ευθυνών και …………
‘αρμοδίων’ και χωρίς επικοινωνιακές λογικές, προκειμένου να επιλυθεί το χρονίζον πρόβλημα» αναφέρει η κυρία Δούρου «μοιράζοντας» στο συγκεκριμένο σημείο τις ευθύνες που αναλογούν στην Περιφέρεια Αττικής.
Γιατί, η ουσία είναι πως έντεκα χρόνια μετά την απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ για την «πλημμελή επεξεργασία λυμάτων» στον κόλπο της Ελευσίνας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζει ότι το πρόβλημα δεν έχει αντιμετωπιστεί και παραπέμπει εκ νέου την Ελλάδα στο Δικαστήριο της ΕΕ (ΔΕΕ), προτείνοντας την επιβολή προστίμων. Με βάση το ημερήσιο ποσό που πολλαπλασιάζεται επί τον αριθμό των ημερών συνέχισης της παράβασης φθάνουμε στο ιλιγγιώδες πρόστιμο 15.943.620 ευρώ!
Το πιο ανησυχητικό είναι ότι την αδυναμία των πολιτικών να λάβου αποφάσεις και να σχεδιάσουν λύσεις θα την πληρώσουν για ακόμη μια φορά οι πολίτες. Η Κομισιόν προτείνει την επιβολή τερατώδους ημερήσιου προστίμου ύψους 34.974 ευρώ στην Ελλάδα, πρόστιμο το οποίο θα αρχίσει να καταβάλλεται από την ημερομηνία της απόφασης του Δικαστηρίου και έως ότου η Ελλάδα συμμορφωθεί πλήρως με το δίκαιο της ΕΕ.
Γεγονός είναι πάντως ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η περιφέρεια Αττικής με εκλεγμένο συνδυασμό το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ όχι απλά δεν έχουν λύσει το πρόβλημα, αλλά συνεχίζουν και την πρακτική των προηγούμενων να κόβουν μισθούς και συντάξεις. Και όλα αυτά επισημαίνονται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας και όχι από κάποιον συνδυασμό της αντιπολίτευσης. Προφανώς η Ρένα Δούρου λαμβάνει αποστάσεις ασφαλείας από την κυβέρνηση με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ.
Διαβάστε τη δήλωση της Ρένας Δούρου σχετικά με τη διαχείριση των αστικών λυμάτων της Αττικής:
«Σε μία περίοδο που οι πολίτες πλήττονται από την οικονομική κρίση και βρίσκονται αντιμέτωποι με τη συνεχή μείωση των μισθών και των συντάξεών τους, η χώρα είναι αναγκασμένη να πληρώνει υπέρογκα οικονομικά πρόστιμα που επιβάλλει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εξαιτίας συνεχιζόμενων παραβάσεων σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των αστικών λυμάτων Αττικής, την απουσία ειδικότερα αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών.
Η Περιφέρεια Αττικής εργάζεται συστηματικά, μακριά από αντιπαραγωγικά παιχνίδια αναζήτησης ευθυνών και ‘αρμοδίων’ και χωρίς επικοινωνιακές λογικές, προκειμένου να επιλυθεί το χρονίζον πρόβλημα. Μόνο μέσα από σοβαρό σχεδιασμό, ένα σύνθετο ζήτημα, όπως η απουσία αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών, θα επιλυθεί με τον τρόπο εκείνο που δεν θα επιβαρύνει οικονομικά τη χώρα και θα προστατεύει τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον».

«Καυτές» δημοσκοπήσεις στα χέρια πρεσβειών και επιχειρηματιών…

«Καυτές» δημοσκοπήσεις στα χέρια πρεσβειών και επιχειρηματιών- Τι δείχνουν για κυβέρνηση -αντιπολίτευση
Ανησυχητικά είναι τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που διεξάγονται αυτή την περίοδο για τις επιδόσεις του πολιτικού συστήματος, αλλά και τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας…
Κόμματα, επιχειρηματίες και πρεσβείες έχουν στην κυριολεξία υπό συνεχή παρακολούθηση τον…“Έλληνα ασθενή”.
Απαξίωση και απονομιμοποίηση είναι οι δύο κίνδυνοι που πρέπει να αντιμετωπιστούν ταυτόχρονα με την οικονομική κρίση. Τα ποσοστά των κομμάτων στις ποσοτικές έρευνες είναι απογοητευτικά, συμπεριλαμβανομένου του μέχρι πρότινος ισχυρού και ανθεκτικού ΣΥΡΙΖΑ. “Το πολιτικό σύστημα είναι σαν ένα ………
πορσελάνινο βάζο που μας έπεσε από τα χέρια, αλλά ευτυχώς έπεσε σε επιφάνεια με χαλί. Έσπασε αλλά δεν έγινε, ακόμη, σκόνη και θρύψαλα” επισημαίνει στο “newpost” επικεφαλής εταιρείας που διεξάγει καθημερινά δημοσκοπήσεις και focus groups, προκειμένου να κρατά ενημερωμένους τους πελάτες του για τις τάσεις που αναπτύσσονται στην πολιτική και την κοινωνία.
Λογικά όταν χάνει η κυβέρνηση κερδίζει η αξιωματική αντιπολίτευση. Στη φάση που βρισκόμαστε, όμως, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση ακολουθούν αντίστοιχες πορείες. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ πληρώνουν ακριβά ο πρώτος τις πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση και η δεύτερη τις εσωκομματικές της αναζητήσεις και συγκρούσεις. Και τα δύο κόμματα ακολουθούν πτωτική πορεία ενώ τα σχόλια είναι στην πλειοψηφία τους αρνητικά στις ποιοτικές έρευνες.
Οι πολίτες παραμένουν δύσπιστοι έναντι του ΠΑΣΟΚ και τουλάχιστον καχύποπτοι για τις προθέσεις του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων. Κρατούν ακόμη τη Χαριλάου Τρικούπη σε μονοψήφια επίπεδα, δίνοντας σαφή κατεύθυνση υπέρ της ίδρυσης νέου κόμματος με νέα πρόσωπα. Στην ίδια προοπτική δείχνουν να εντάσσουν τα μικρότερα κόμματα του χώρου, τα οποία μάλλον στις τελευταίες αναμετρήσεις οι εκλογείς τα χρησιμοποίησαν ως ψήφο διαμαρτυρίας.
Σε πτωτική πορεία βρίσκονται και οι ΑΝΕΛ, μετά την αλλαγή στάσης από την αντιμνημονιακή ρητορική στο “ναι σε όλα” ενώ η Χρυσή Αυγή εξακολουθεί να επιβεβαιώνει και στις δημοσκοπήσεις τις εκλογικές της επιδόσεις. “Δείχνει, όμως, να έχει ταβάνι, δε φαίνεται να πηγαίνουν και άλλοι εκεί” σύμφωνα με αναλυτή μεγάλης εταιρείας δημοσκοπήσεων.
Ενδιαφέροντα είναι τα ευρήματα στον χώρο του ΚΚΕ, καθώς φαίνεται πως ο Περισσός απέκτησε ανταγωνιστή στον χώρο του “όχι” και της εξόδου της χώρας μας από τη ζώνη του ευρώ. Η Λαϊκή Ενότητα κινείται σταθερά σε χαμηλά ποσοστά, αλλά όχι σε σημείο εξαφάνισης όπως θα επιθυμούσαν οι επιτελείς του ΚΚΕ. Φαίνεται πως μία κρίσιμη μάζα ψηφοφόρων κρατά ακόμη επιφυλακτική στάση περιμένοντας τη μοίρα της κυβέρνησης.
Δραστήριες στη διενέργεια δημοσκοπήσεων είναι και οι πρεσβείες των εταίρων και δανειστών μας. Το ερώτημα του “ενός εκατομμυρίου δολαρίων” για τους συγκεκριμένους εντολείς ταυτίζεται με το… σημείο βρασμού της ελληνικής κοινωνίας: το όριο πέρα από το οποίο θα γυρίσουν οι πολίτες υπέρ της δραχμής. Εξ ου και η… χαμηλή φωτιά στην οποία τηγανίζουν μήνα- μήνα πότε τους συνταξιούχους, πότε τους αγρότες και πότε τους δανειολήπτες.
newpost.gr

Απόφαση σταθμός!! Άκυρα τα δάνεια σε Ελβετικό Φράγκο (CHF)

dikaiosini-zygos.jpgΜε την υπ’ αριθμό 3789/20-11-2015 απόφαση, το πολυμελές πρωτοδικείο Αθηνών:
– Για πρώτη φορά έκρινε άκυρες τόσο την αρχική δανειακή σύμβαση που συνήψαν δανειολήπτες με την Τράπεζα Milennium όσο και τις τροποποιητικές πρόσθετες πράξεις (ρυθμίσεις) μειωμένης δόσης που υπέγραψαν οι δανειολήπτες αργότερα, καθώς και τις σχετικές συμβάσεις εγγύησης.
– Για πρώτη φορά έκρινε ότι η εν λόγω τράπεζα παρανομούσε βάζοντας ……..
καταχρηστικούς όρους στις δανειακές συμβάσεις και γι’ αυτό το λόγο είναι άκυρες.
– Για πρώτη φορά έκρινε ότι η προσφυγή για ακύρωση δανειακής σύμβασης πρέπει να εξετάζεται συγκεκριμένα (In Concreto) για κάθε περίπτωση δανειολήπτη και ανάλογα με τις ειδικές κάθε φορά συνθήκες,
– Για πρώτη φορά έκρινε ότι δεν μπορούσαν να γνωρίζουν οι συγκεκριμένοι δανειολήπτες τους κινδύνους του επενδυτικού προϊόντος που ανελάμβαναν με την σύμβαση παρόλο που ήταν απόφοιτοι ΑΕΙ και ο ένας από αυτούς ήταν μάλιστα και δημοσιογράφος. Το μορφωτικό επίπεδο των δανειοληπτών δεν ελήφθη υπόψιν ως στοιχείο αρνητικό.
Είναι η πρώτη απόφαση Πανελλαδικά που επιτυγχάνει εξαφάνιση της δανειακής σύμβασης και όχι μείωση της τρέχουσας τοκοχρεωλυτικής δόσης υπολογιζόμενης με τη συναλλαγματική της ισοτιμία εκταμίευσης. Δηλαδή δεν υπάρχει δάνειο!
Επιλογικά, το γραφείο μας συνιστά ενδελεχή και εξατομικευμένη μελέτη κάθε περίπτωσης δανειολήπτη οποσδήποτε ξεχωριστά, καθώς και άμεση προσφυγή στη δικαιοσύνη με το ορθό κάθε φορά σκεπτικό και με τη συνεργασία του Τεχνικού Γραφείου Πραγματογνωμόνων Χ. Δ. Γκλαβόπουλος & ΣΙΑ ΕΕ με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
Για εκτενή αποσπάσματα της υπ’ αριθμό 3789/20-11-2015 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθήνας ΕΔΩ

Η λαϊκή ΟΡΓΗ δεν μπορεί να συμπιεστεί άλλο…

Δύο μήνες μόνο πέρασαν από την «ολοκληρωτική» κυριαρχία των μνημονιακών κοινοβουλευτικών δυνάμεων και από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και το …κυρίαρχο μνημονιακό σκηνικό αποσταθεροποιείται δραματικά.
Η κυβέρνηση, μέσα σε δύο μήνες μόνο, αποσυντίθεται και …σπαράσσεται από τους επιθανάτιους σπασμούς της πτώσης της…
Ήδη αρχίζουν να κυκλοφορούν τα σενάρια των επόμενων κυβερνητικών εκτρωμάτων.

Ένα από αυτά είναι και η νέα κυβερνητική συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ!!!
Λογικότατο: ……….
Γιατί να υπάρχουν δύο ΠΑΣΟΚ; Η κυρίαρχη, σήμερα, πασοκική καρικατούρα (ΣΥΡΙΖΑ) και η «τσόντα» των εναπομεινάντων του ΠΑΣΟΚ;
Δύο μήνες λοιπόν και το κατοχικό πολιτικό σκηνικό τρίζει και αποσταθεροποιείται…
Και όμως, αμέσως μετά τις εκλογές, πριν από δύο μήνες δηλαδή, μας έλεγαν οι ΠΑΝΤΕΣ για μια αμετάκλητη ΠΑΓΙΩΣΗ της μνημονιακής κυριαρχίας, για μια σταθερή «οικονομική και πολιτική σταθερότητα»!!!
Γράφαμε τότε:
«Σε αυτήν τη “λούμπα” της οικονομικής και πολιτικής “ηρεμίας” και “σταθερότητας”, τουλάχιστον μέσα στην επόμενη τριετία, πέφτουν και οι δυνάμεις που μιλούν στο όνομα της Αριστεράς: Αποδέχονται μοιρολατρικά και με θρήνους ηττοπάθειας την εκλογική εικόνα και τη μυθική ερμηνεία των καθεστωτικών δυνάμεων: Τα «όνειρα θερινής νυχτός» της ευρώ-αποικιοκρατίας και των εγχώριων υπηρετών της…
Αυτό δείχνει ότι αυτοί που ποζάρουν ως αριστεροί, είναι ποτισμένοι με το κοινοβουλευτικό δηλητήριο της μοιρολατρίας και της ηττοπάθειας και ότι έχουν απολέσει ΠΑΝΤΕΛΩΣ το ταξικό κριτήριο: Δεν μπορούν, δηλαδή, να κρίνουν και να ερμηνεύσουν τις πολιτικές εξελίξεις με βάση την ίδια την κοινωνική πραγματικότητα και όχι με βάση την εκλογική ΑΠΑΤΗ…
Και ποια είναι η πραγματικότητα; Η ΦΡΙΚΗ του «αριστερού» Μνημονίου. Ο τυφώνας των νέων μεγάλων συμφορών για τον ελληνικό λαό. Οι νέες καταιγίδες της λεηλασίας, της σφαγής και της εξόντωσης της ελληνικής κοινωνίας και του λαού της…
Και όλα αυτά ΟΧΙ στο μακρινό μέλλον, αλλά ΑΜΕΣΑ, από το μήνα που έρχεται…
Και είναι όλα αυτά που θα καθορίσουν τις πολιτικές εξελίξεις και ΟΧΙ τα εκλογικά ποσοστά των μνημονιακών κομμάτων.
Είναι οι κοινωνικοί σεισμοί της ελληνικής κοινωνίας που άμεσα θα εκραγούν και θα πλημμυρίσουν την ελληνική κοινωνία με τη λάβα της λαϊκής ΟΡΓΗΣ που δεν θα ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ καμία ειρηνική πολιτική εξέλιξη, συνακόλουθα πολιτική σταθερότητα και ηρεμία.
Η ψεύτικη εκλογική εικόνα γρήγορα θα τιναχτεί στον αέρα και κανένα κοινοβουλευτικό κόλπο κυβερνητικών συμμαχιών και συγκυβερνήσεων δεν θα μπορεί να σταθεί για πολύ…
Κάθε κυβερνητικό πείραμα γρήγορα θα καταρρέει κάτω από τα αδυσώπητα κτυπήματα της εκρηκτικής, αθεράπευτης και αδιέξοδης καπιταλιστικής κρίσης…».
Ολόκληρο το άρθρο εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=9927
Σήμερα, δύο μήνες μετά, αρχίζουν οι κραδασμοί της κυβερνητικής αποσταθεροποίησης…
Κανένα νέο εκτρωματικό σχήμα κυβερνητικών ανδρεικέλων δεν μπορεί να σταματήσει τις κοινωνικές σεισμικές δονήσεις τηςΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ.
Αντιθέτως: Κάθε νέα απόπειρα κυβερνητικής ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ θα οξύνει ακόμα περισσότερο και θα πυροδοτεί τη συσσωρευμένη και συμπιεσμένη λαϊκή ΟΡΓΗ…
Κάθε νέα κυβερνητική συμμαχία θα έχει την ίδια τύχη. Θα πέφτει σαν σκουληκιασμένος καρπός…
Και μόνο η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ της Αριστεράς θα είναι ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ παράγοντας που θα διατηρεί στη ζωή το δωσίλογο καθεστώς των νέων αποικιοκρατών…
Γιατί αυτή η αριστερά που υπάρχει, ως αντιπολίτευση, δεν είναι Αριστερά, αλλά ένας νωθρός και ειρηνικός έμπορας της μνημονιακής ΦΡΙΚΗΣ…
Η αριστερή επαναστατικότητά όλων αυτών εξαντλείται σε ειρηνικές φιέστες παρελάσεων μέχρι τη Βουλή, σε εναγώνιες προσπάθειες για να διατηρηθεί η καθεστωτική «νομιμότητα»: Η «νομιμότητα» του 4ου Ράιχ και των κυβερνητικών ανδρεικέλων τους…
Αυτή η αριστερή αντιπολίτευση δεν είναι πυροδότης συγκρούσεων, αυτό που «προστάζει» η λαϊκή ΟΡΓΗ, αλλά ο φύλακας άγγελος της καθεστωτικής «νομιμότητας»: Ο πυροσβέστης της λαϊκής ΟΡΓΗΣ…
Γρήγορα, θα υπερφαλαγγιστεί και αυτή η «αριστερά» από τον ελληνικό λαό που δεν μπορεί να αντέξει, ούτε να περιμένει άλλο…
Η λαϊκή απελπισία και οργή δεν μπορεί να συμπιεστούν άλλο…
Ρεσαλτο

Σοκ για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ από τα «φουσκωμένα» ειδοποιητήρια

Ειδοποιητήρια με αυξημένες εισφορές περίπου 12%  φθάνουν αυτές τις ημέρες σε εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες, στο πλαίσιο πληρωμής των εισφορών του α΄ εξαμήνου του 2015. Όμως το ένα σοκ διαδέχεται το άλλο αφού η πληρωμή πρέπει να γίνει  έως τις 30 Νοεμβρίου!
Η αποστολή των ειδοποιητηρίων ξεκίνησε φέτος με μεγάλη καθυστέρηση, με αποτέλεσμα εντός των επόμενων πέντε ημερών οι περίπου 620.000 αγρότες – ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ να πρέπει να πληρώσουν το σύνολο της οφειλής, προκειμένου αυτή να μην καταστεί ληξιπρόθεσμη.
Τα απανωτά σοκ της αύξησης των εισφορών οφείλονται κατά κύριο λόγο στον ……….
νόμο 3986 του 2011, που προβλέπει αυτόματη αλλαγή ασφαλιστικής κατηγορίας ανά 3 χρόνια. Η πρώτη μετάταξη έγινε το 2012 και η επόμενη πραγματοποιείται φέτος. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, από τους περίπου 620.000 ασφαλισμένους, οι 400.000 ήταν στη 2η ασφαλιστική κατηγορία και εξ αυτών, οι περίπου 350.000 οδηγούνται στην 3η και κατά συνέπεια σε αύξηση εισφορών κατά τουλάχιστον 12%, ήτοι από 425,58 ευρώ σε 477,06 ευρώ το εξάμηνο.
Απειλή κατασχέσεων:
Το σοκ όμως δεν έχει τέλος: Εάν υπάρξουν οφειλές μεγαλύτερες των 5.000 ευρώ, που δεν θα καταβληθούν εμπρόθεσμα στον Οργανισμό, τότε η διοίκηση του ΟΓΑ θα τις αποστείλει στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), για να τεθεί σε λειτουργία η διαδικασία λήψης αναγκαστικών μέτρων είσπραξης (πλειστηριασμοί, κατασχέσεις).
Επίσης, όσοι δεν καταβάλλουν εμπρόθεσμα τις ασφαλιστικές εισφορές τους, θα απoλέσουν την ασφαλιστική τους ικανότητα, με ότι αυτό συνεπάγεται για το βιβλιάριο υγείας που κατέχουν, αλλά και για τυχόν παροχές από την Αγροτική Εστία, που θα μπορούσαν να καρπωθούν.
Η καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών θα μπορεί να θεωρηθεί εμπρόθεσμη, εάν πραγματοποιηθεί έως τις 30 Νοεμβρίου, μέσω των ΕΛΤΑ, ή του τραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ ή μέσω e-banking. Ο Νοέμβριος είναι πραγματικά δύσκολος μήνας για τους αγρότες αν και η πλειονότητα πιστεύει ότι «τώρα ξεκινούν τα δύσκολα»
O 46χρονος ελαιοπαραγωγός Παναγιώτης Φιλιππόπουλος από το Σαμικό του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων εξέφρασε την αγανάκτησή του για την υπάρχουσα κατάσταση, επισημαίνοντας ότι οι αγρότες δέχονται από παντού επιθέσεις, δίχως να υπάρχει βοήθεια από πουθενά.
«Σήμερα(σ.σ. χθες) ήρθε το ειδοποιητήριο του ΟΓΑ, 50 ευρώ περισσότερο από τον Ιούνιο, και μου ζητάνε σε 5 μέρες να το πληρώσω. Δεν υπάρχει κατανόηση από την πολιτεία. Λόγω της κακοκαιρίας δεν έχουμε ξεκινήσει να πουλάμε λάδι. Εδώ οι περισσότεροι από μας δεν έχουμε καλά καλά ξεκινήσει τη συγκομιδή της ελιάς. Πώς να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας; Ο κόσμος είναι ήδη χρεωμένος και του ζητάνε να σφίξει κι άλλο τη θηλιά. Έτσι όπως το πάνε, θα μας σβήσει η αγροτιά».
Ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας του Σαμικού και επίσης ελαιοπαραγωγός Πολυζώης Μπαρακίτης δήλωσε ότι η υπερβολική αισιοδοξία των πρώτων ημερών για την τιμή του λαδιού αποδεικνύεται αβάσιμη, αφού εκφράζει φόβους ότι η τιμή θα είναι κοντά στα 2,80 ευρώ, ενώ ο καιρός δεν έχει βοηθήσει τους πολίτες ώστε να ξεκινήσει η ελαιοσυγκομιδή και να μπορέσουν να εισπράξουν εισόδημα από την πώληση του λαδιού, τη στιγμή που ο εφιάλτης των εξόδων είναι αμείλικτος.
«Ο αγρότης έχει στριμωχθεί. Δεν προλαβαίνουμε τα έξοδα. Μας αλλάξανε κλίμακα στον ΟΓΑ και πρέπει μέσα σε 5 μέρες να πληρώσουμε 477 ευρώ. Οι περισσότεροι όμως δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα την ελαιοσυγκομιδή για να πουλήσουν λάδι, αφού ο καιρός δεν είναι σύμμαχος. Επίσης οι επιδοτήσεις κάθε χρόνο καθυστερούν όλο και περισσότερο. Όμως εμείς πρέπει να πληρώσουμε εργάτες, μηχανήματα κλπ  τη στιγμή που λόγω των capital control δεν μπορούμε να σηκώσουμε πολλά χρήματα. Οσον αφορά την τιμή του λαδιού, οι αρχικές εκτιμήσεις δεν θα επαληθευτούν, αφού τώρα προβλέπεται να πάει στα 2,80 ευρώ» δηλωσε χαρακτηριστικά στην εφ.Πατρίς και πρόσθεσε ότι δεν θέλει ούτε καν να σκέφτεται τι μέλλει γενέσθαι όταν θα ψηφιστεί η αγροτική φορολογία. –

Το «κούρεμα» των καταθέσεων θα γίνει, αλλά όχι όπως νομίζατε!

Του Κωνσταντίνου Βέργου*
Η προηγούμενη διετία χαρακτηρίζονταν από ανησυχίες για αναγκαστικό «κούρεμα» των καταθέσεων ή ομολογιούχων σε τράπεζες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι επενδυτές, πανικόβλητοι, απέσυραν τις καταθέσεις τους από πολλές ευρωπαϊκές τράπεζες, περιλαμβανομένων των ελληνικών, φοβούμενοι κινδύνους «κουρέματος». Στην πραγματικότητα υπήρξαν μόνο δυο περιστατικά, στην περίπτωση της Κύπρου, όπου ατασθαλίες σε σχέση με την ΑΜΚ Κυπριακής τράπεζας οδήγησαν σε «κούρεμα» καταθέσεων, αλλά και ………..
στην Αυστρία, όπου έγινε «κούρεμα» ομολογιούχων, όταν χρεοκόπησε αυστριακή τράπεζα (Hypo Alpe-Adria-Bank International AG) πέρσι, εφαρμόζοντας τη νομοθεσία Bail in.
Μήπως σε λίγο πολλοί θα υποχρεωθούν να αγοράσουν ανοξείδωτες χύτρες, όπως σε πολλές χώρες, και θα κοιμούνται με καραμπίνα, για να φυλάνε με ασφάλεια εκεί στο σπίτι τα χρήματα; Ίσως. Η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μάλιστα, από 1/1/2016 προβλέπει ότι σε όλες τις ευρωπαϊκές τράπεζες, ομολογιούχοι, μέτοχοι και μεγαλοκαταθέτες (πάνω από 100.000 ευρώ/άτομο/τράπεζα) θα συνεισφέρουν στην κάλυψη των κινδύνων εφόσον μια τράπεζα έχει πρόβλημα. Παρότι φαίνεται, και είναι, μια άσχημη εξέλιξη για καταθέτες, ομολογιούχους και μετόχους, ουσιαστικά η νομοθεσία περί Bail-in είναι κίνηση προς τη λογική, καθώς δεν επιβαρύνει άλλο τα ήδη επιβαρυμένα κράτη από την υποχρέωση να διασώζουν τράπεζες και η οποία κατά τα προηγούμενα έτη οδήγησε σε διπλασιασμό σχεδόν χρέους στις ΗΠΑ, αλλά και άλλες χώρες.
Επομένως, αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν προέβαινε στη νομοθεσία περί Bail-in, δηλαδή τη διάσωση των τραπεζών από τους ίδιους τους μετόχους, ομολογιούχους και μεγαλοκαταθέτες, τα κράτη, και μάλιστα τα μεγαλύτερα, όπως η Γερμανία και η Γαλλία, που ήδη έχουν χρέος 85% του ΑΕΠ, θα χρεοκοπούσαν και τα προβλήματα θα ήταν, ενδεχομένως, πολλαπλά. Κατ ουσίαν, υπάρχουν μελέτες (ενδεικτικά, Kyzis, Paltalidis & Vergos, 2015)** που δείχνουν ότι οι διασώσεις τραπεζών στον τραπεζικό σύστημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτέλεσαν μπούμερανγκ, δίνοντας λάθος σήμα στις αγορές. Δίνοντας το «σήμα» ότι η διάσωση (Bailout) με κρατικό χρήμα είναι σίγουρη, και αντί να λύσουν το πρόβλημα των τραπεζών, ουσιαστικά οι διασώσεις επιδείνωσαν το πρόβλημα, μεταθέτοντας τα ρίσκα από τις τράπεζες στις κυβερνήσεις που προσπάθησαν να τις σώσουν, αλλά χωρίς παράλληλα να περιορίζουν το ρίσκο καθεαυτό. Κατ’ ουσίαν, οι εμπειρικές μελέτες αποδεικνύουν ότι πολλοί φωνάζουν εδώ και χρόνια ότι το κράτος είναι καλύτερο να μην εμπλέκεται σε διασώσεις, και ο κάθε επενδυτής ας πάρει τα ρίσκα του.
Το πρόβλημα πλέον όμως δεν είναι μόνο το τέρας των μνημονίων, που ξεπηδάει από τις κρατικές διασώσεις τραπεζών, ή του «κουρέματος» καταθέσεων, που προκύπτει από τα Bail in. Είναι επίσης από τα εξαιρετικά αρνητικά επιτόκια που πλέον, άρχισαν να καθιερώνονται. Επιτόκια σχεδόν μηδενικά ή και αρνητικά. Ξεκινώντας από Ιαπωνία εδώ και χρόνια, και στηριζόμενοι στις «πανίσχυρες ισοτιμίες», και στην ανάγκη να κρατηθεί η οικονομία στον «αναπνευστήρα», και επεκτεινόμενο σε Ευρωπαϊκή Ένωση, περιλαμβανομένης της Σουηδίας αλλά και πρόσφατα στην Ελβετία, η «μόδα» αρνητικών επιτοκίων οδηγεί στο «ροκάνισμα» ενός βασικού «πυλώνα» του παγκόσμιου καπιταλισμού, στις καταθέσεις! Με τα αρνητικά επιτόκια των κεντρικών τραπεζών άνοιξε η κερκόπορτα να «κουρευτούν» οι καταθέσεις με τη μέθοδο των «αρνητικών επιτοκίων» στις εμπορικές τράπεζες, δηλαδή των χρεώσεων σε όποιον έχει τραπεζικό λογαριασμό από την τράπεζα, για να μας «κάνει την τιμή» να κρατάει τα χρήματά μας!
Και αν τα παραπάνω φαίνονται ακατανόητα και μακρινά, πολύ φοβόμαστε ότι καθόλου μακρινά δεν είναι. Ήδη μια ελβετική τράπεζα, η Alternative Bank Schweiz, θα χρεώνει από 1/1/2016 επιτόκια -0,15% σε καταθέσεις ως 100.000 ευρώ και -0,75% σε καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ! Εν ολίγοις, θα αφαιρεί 0,75% ετησίως από τις καταθέσεις, για να καλυφθούν τα έξοδα της τράπεζας! Παράλληλα, όλα αυτά, πάντως, δείχνουν ότι η κρίση έχει χτυπήσει πλέον την καρδιά του Παγκόσμιου Καπιταλισμού, καθώς καμιά μορφή επένδυσης δεν είναι πλέον ασφαλής, μετά το ροκάνισμα των μισθών, και φαίνεται ότι έφτασε η ώρα να ροκανιστούν και οι καταθέσεις της… αστικής τάξης! Και φυσικά έχει χρηματιστηριακές επιπτώσεις, για την αξία τραπεζικών μετοχών παγκοσμίως στο μέλλον, αλλά και το χειρότερο, προβληματίζει για το ποια θα είναι η μορφή και τα προβλήματα της επόμενης παγκόσμιας κρίσης που ξεκινάει, ενδεχομένως, το 2016…
**(Kizys R., Paltalidis N., Vergos K. (2015) The quest for banking stability in the euro area: The role of government interventions, Journal of International Financial Markets, Institutions and Money, forthcoming. doi:10.1016/j.intfin.2015.09.001)

* Ο κ. Κωνσταντίνος Βέργος είναι Καθηγητής Χρηματοοικονομικών, Πανεπιστήμιο Πόρτσμουθ, Αγγλία

Ωραία η ανακοίνωση, αλλά ξέχασαν ως συνήθως, κάτι ουσιαστικό .

Η γενική διεύθυνση εσόδων θα περάσει σε ξένα χέρια, μέσω διαγωνισμού που θα γίνει στην… Φραγκφούρτη .
Εξπρές διαδικασία προβλέπεται για την πλήρωση της θέσης του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, την οποία μέχρι πρόσφατα κατείχε η Κατερίνα Σαββαΐδου.
Το διάδοχο της Κατερίνας Σαββαΐδου δήθεν αναζητούν στο υπουργείο Οικονομικών, απευθύνοντας ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος, η οποία ………
αναρτήθηκε στη Διαύγεια, για τη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.
Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν μια εβδομάδα διορία για να καταθέσουν τα βιογραφικά τους και συγκεκριμένα από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 6 Δεκεμβρίου.
Η θητεία του νέου ΓΓ Δημοσίων Εσόδων θα είναι διετής.
ixnos