ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Η Πενέλοπε Κρουζ στις πιο σέξι πόζες..

Η Πενέλοπε Κρουζ είναι μία από τις πιο σέξι παρουσίες του Hollywood. Απολαύστε την υπέροχη Λατίνα ηθοποιό σε πόζες που αναστατώνουν..

Παράθυρο σταματά τον ήχο αλλά όχι τον αέρα

Η λύση για να δουλεύουμε σε δροσερά γραφεία, χωρίς να μας αποσπούν την προσοχή οι ήχοι από τον δρόμο και χωρίς να έχουμε τα συστήματα κλιματισμού να δουλεύουν στο φουλ, μάλλον έχει βρεθεί.
Εκμεταλλευόμενοι κάποιες τεχνικές ακουστικής, δύο ερευνητές έχουν δημιουργήσει ένα παράθυρο που επιτρέπει το πέρασμα αέρα, αλλά όχι ήχου.

Η ηχορύπανση είναι ένα από τα πιο ενοχλητικά θέματα της εποχής μας. Ο ήχος από μηχανήματα, αυτοκίνητα ή ακόμα και από έναν ενοχλητικό γείτονα μπορούν να γίνουν πολύ ενοχλητικά και να επηρεάσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής μας. Η προστασία από τον θόρυβο, παρόλα αυτά, είναι μια δύσκολη και ακριβή δουλειά.

Η ηχομόνωση δουλεύει με βάση την γενική αρχή μεταφοράς του ήχου από τον αέρα σε ένα άλλο μέσο που τον απορροφά και τον εξασθενεί. Επομένως, η ιδέα δημιουργίας ενός εμποδίου που θα απορροφούσε τον ήχο, ενώ θα άφηνε παράλληλα ελεύθερο τον αέρα να περάσει φαινόταν, αρχικά, εντελώς ανέφικτη. Αλλά αυτό ακριβώς έχουν καταφέρει ο Sang-Hoom Kima, από το Εθνικό Ναυτιλιακό Πανεπιστήμιο Mokpo και ο Seong-Hyun Lee, από το Ινστιτούτο Υλικών και Μηχανημάτων, στην Νότιο Κορέα.

Οι δύο ερευνητές επινόησαν έναν τρόπο να χωρίσουν τον ήχο από τον αέρα στον οποίο ταξιδεύει και στη συνέχεια, να τον οδηγήσουν σε εξασθένιση. Με αυτόν τον τρόπο, κατάφεραν να φτιάξουν ένα παράθυρο που επιτρέπει στον αέρα να περνά, σταματώντας όμως τον ήχο που μεταφέρει!

Η ιδέα ήταν η δημιουργία ενός υλικού με αρνητικό μέτρο ελαστικότητας όγκου, το οποίο δείχνει, ουσιαστικά, την αντίσταση του υλικού στη συμπίεση και είναι σημαντικός παράγοντας στον καθορισμό της ταχύτητας με την οποία το διαπερνά ο ήχος. Ένα τέτοιο υλικό εξασθενεί με γεωμετρική πρόοδο τον ήχο που το διαπερνά.

Για να το πετύχουν, οι Kima και Lee σκέφτηκαν να φτιάξουν έναν αρκετά απλό θάλαμο αντήχησης. Αποτελείται από δύο παράλληλες πλάκες διαφανούς ακρυλικού πλαστικού, τις οποίες χωρίζει απόσταση 40 χιλιοστών. Έχει σχεδιαστεί ώστε να διασφαλίζει ότι κάθε αντήχηση ήχου στο εσωτερικό του δρα ενάντια στον τρόπο που ο ίδιος ήχος συμπιέζει τον θάλαμο. Όταν αυτό συμβαίνει, το μέτρο ελαστικότητας όγκου ολόκληρου του θαλάμου είναι αρνητικό, για ένα συγκεκριμένο φάσμα συχνοτήτων.

Ένας σημαντικός παράγοντας για να δουλέψει ο θάλαμος είναι το πόσο αποτελεσματικά μπορεί να εισέλθει σε αυτόν ο ήχος. Για τον λόγο αυτό, οι δύο ερευνητές άνοιξαν μία τρύπα 50 χιλιοστών σε κάθε πλάκα ακρυλικού, αναγκάζοντας οποιονδήποτε ήχο που χτυπά πάνω τους να κατευθύνεται στο εσωτερικό του θαλάμου.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα παράθυρο με διπλό τζάμι και αρνητικό μέτρο ελαστικότητας όγκου, το οποίο μειώνει τον ήχο που το χτυπά, αφήνοντας τον αέρα να περνά από τις τρύπες και να δροσίζει. Σύμφωνα με δοκιμές των Kima και Lee, το παράθυρό τους μειώνει τα επίπεδα ήχου κατά 20 – 35 decibels στο εύρος συχνοτήτων 700Hz – 2200ΗΖ.

Το εντυπωσιακότερο είναι, όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, ότι είναι προσαρμόσιμο σε διαφορετικούς ήχους! “Αν βρισκόμαστε σε περιοχή με ήχους χαμηλής συχνότητας όπως τα κύματα της θάλασσας και υψηλής συχνότητας όπως μηχανήματα σε λειτουργία, μπορούμε να τοποθετήσουμε παράθυρα ρυθμισμένα ώστε να ακούμε μόνο τον ήχο από τη θάλασσα”, λένε.

Επιπλέον, Kima και Lee δηλώνουν ότι η ιδέα τους μπορεί να δουλέψει και κάτω από το νερό, ώστε να προστατευτούν θαλάσσια όντα από την όλο και αυξανόμενη υποβρύχια ηχορύπανση.

news.pathfinder.gr

Ανταρκτική: Αποκολλήθηκε γιγάντιο παγόβουνο

Ένα γιγάντιο παγόβουνο αποκολλήθηκε από τον παγετώνα Pine Island Glacier (PIG) στην Ανταρκτική.



Το παγόβουνο έχει μήκος 720 τετραγωνικά χιλιόμετρα και καλύπτει μεγάλη έκταση, οκτώ φορές το μέγεθος του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη.

Οι επιστήμονες περίμεναν τον τεμαχισμό του παγετώνα, που είναι ο μεγαλύτερος και με τον ταχύτερο ρυθμό τήξης στην Ανταρκτική, από το 2011, όταν παρατήρησαν για πρώτη φορά μια ρωγμή στην επιφάνειά του.

Την αποκόλληση του παγόβουνου κατέγραψε τη Δευτέρα ο γερμανικός δορυφόρος TerraSAR-X, χάρη στο υπερσύγχρονο ραντάρ που διαθέτει, το οποίο ανιχνεύει αλλαγές στην επιφάνεια των πάγων παρά το γεγονός ότι η Ανταρκτική αυτή την περίοδο είναι βυθισμένη στο σκοτάδι.

Ο δορυφόρος TerraSAR-X αποστέλλει στοιχεία στους Γερμανούς επιστήμονες κάθε τρία χρόνια βοηθώντας τους να μελετήσουν το φαινόμενο της αποκόλλησης των παγόβουνων και να αναπτύξουν υπολογιστικά μοντέλα για τις αλλαγές που θα συντελεστούν μελλοντικά στην Ανταρκτική.
Όπως προαναφέρθηκε ο Pine Island Glacier είναι ο παγετώνας με τον ταχύτερο ρυθμό συρρίκνωσης στον πλανήτη.

Χάνει περισσότερο πάγο από οποιονδήποτε άλλο παγετώνα και συμβάλλει στην άνοδο της στάθμης των θαλασσών περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο παγετώνα.

Αυτός είναι και ο λόγος αποτελεί τόσο συχνά αντικείμενο έρευνας.

Όταν η εναέρια αποστολή της NASA φωτογράφισε το 2011 την ρωγμή κατά μήκος του παγετώνα πολλοί εξέφρασαν την άποψη ότι η γέννηση του νέου παγόβουνου δεν θα αργούσε, ωστόσο πέρασαν δυο χρόνια μέχρι τον τεμαχισμό.

Αυτό που δεν εξέπληξε τους επιστήμονες ωστόσο είναι ότι η αποκόλληση συντελέστηκε στην καρδιά του χειμώνα, που ο ωκεανός είναι καλυμμένος με θαλάσσιους πάγους, γιατί είναι γνωστό ότι οι λεπτές αυτές στρώσεις συνταράζονται από ισχυρές εσωτερικές πιέσεις στην κρηπίδα πάγου.

ΓΙΝΕΤΑΙ "ΔΕΚΤΟΣ" ΑΦΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΤΗΝ ΜΟΝΟΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Οικονομία και τα γεωστρατηγικά ζητήματα στην «ατζέντα» της συνάντησης με τον Μπαράκ Ομπάμα

Στις Ηνωμένες Πολιτείες μεταβαίνει στις αρχές Αυγούστου ο κατοχικός και Γερμανοπροσκυνημένος έως τώρα  πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα γίνει δεκτός από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο στις 8 Αυγούστου.

Η πολυπόθητη πρόσκληση από τον κ. Ομπάμα  ήλθε μετά από "πολύμηνες διπλωματικές επαφές" και συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Η επίσκεψη του κ. Σαμαρά γίνεται  με τα σύννεφα των αμφιβολιών για την επιτυχία του ελληνικού προγράμματος αλλά ακόμα και του ίδιου ως Μπροστάρη  να πυκνώνουν ,μια και η Ευρωπαίοι ηγέτες αλλά και η Τρόικα τον πυροβολούν ομαδόν, και ασφαλώς η συνάντηση στην Ουάσιγκτον αποτελεί ένα  "μήνυμα " ότι  ανοιχτά πλέον ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΑΜΕΣΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ  ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ .



Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2YkUEdytS

Οι πρώτες διακοπές με μωρό

Το μωράκι που φέρατε στον κόσμο πριν λίγο καιρό μπορεί να γέμισε τη ζωή σας με ευτυχία, αλλά παράλληλα τη φόρτωσε και με πολύ περισσότερες ευθύνες. Ξέχωρα από τον εντελώς διαφορετικό τρόπο ζωής που φέρνει ένα μωρό σε...
μια οικογένεια, υπάρχει και διαφορετική αντίληψη και για τις διακοπές. Ειδικά αν αυτές είναι οι πρώτες του μωρού, μια σωστή οικογένεια οφείλει να δώσει σημασία σε πράγματα και λεπτομέρειες που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έλεγχε καν. Ποια είναι τα δέκα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να ψάξετε και να προσέξετε πριν μπείτε με το μωρό σας στο αυτοκίνητο ή το καράβι και… εξορμήσετε προς το μέρος των διακοπών;

Ο τόπος. Τα νησιά της άγονης γραμμής και οι περιπέτειες στο εξωτερικό μπορούν να περιμένουν… να μεγαλώσει το παιδί σας! Προτιμήστε έναν σχετικά ήρεμο τόπο, ο οποίος όμως να είναι κοντά σε μια μεγάλη πόλη ή ένα μεγάλο νησί, στο οποίο μπορείτε να βρείτε τα πάντα. Έχετε πάντα στο νου σας το απρόοπτο, έτσι ώστε να μην σας συμβεί ποτέ.

Η πρόσβαση. Προσπαθήστε να φύγετε ή να επιστρέψετε σε ημέρα και ώρα που δεν θεωρείται αιχμής. Καλύτερα να μείνετε σπίτι μία ημέρα ή να επιστρέψετε μία ημέρα νωρίτερα από το να ταλαιπωρηθείτε και να ταλαιπωρήσετε το μωράκι σας τις ημέρες και ώρες που φεύγουν ή έρχονται όλοι (π.χ. Παρασκευή απόγευμα ή Κυριακή βράδυ). Αν ταξιδεύετε με το αυτοκίνητο, προτιμήστε πιο ήρεμους δρόμους, για να αποφύγετε το μποτιλιάρισμα. Ούτως ή άλλως δεν θα πατάτε πολύ το γκάζι.

Τα μπαγκάζια. Αν έχετε σκοπό να… κλέψετε την παράσταση με εντυπωσιακές εμφανίσεις και να αλλάζετε φορέματα τρεις φορές την ημέρα, τότε μάλλον θα χρειαστείτε… τρέιλερ πίσω από το αυτοκίνητό σας για να χωρέσει όλες τις βαλίτσες. Προτεραιότητα έχει το μωρό κι αυτά που χρειάζεται. Μην διστάσετε να «φορτώσετε» τα δικά του πράγματα και να περιορίσετε στα απολύτως απαραίτητα τα δικά σας, ώστε να βρεθείτε σε μια σχετική… ισορροπία.

Η υγεία. Μια επίσκεψη, έστω και μόνοι σας, στο κέντρο υγείας ή το νοσοκομείο της περιοχής, για να «μάθετε το δρόμο», δεν βλάπτει καθόλου, μπορεί να αποδειχτεί πολύτιμη σε στιγμές πίεσης. Ειδοποιήστε τον/την παιδίατρο για το μέρος και τις ημέρες διακοπών σας, φροντίστε να μάθετε αν υπάρχει παιδίατρος εκεί που διαμένετε και κάντε του ένα φιλικό τηλέφωνο, επίσης μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο. Επίσης περάστε από το φαρμακείο της περιοχής, προμηθευτείτε διάφορα χρειαζούμενα, πιάστε κουβέντα με τον φαρμακοποιό και ζητήστε του ένα τηλέφωνο, το οποίο μπορεί να χρειαστεί σε δύσκολη στιγμή.

Το ξενοδοχείο. Διαθέτει παιδικά κρεβατάκια ή θα πρέπει να φέρετε το δικό σας; Το ασανσέρ είναι αρκετά μεγάλο για να χωράει και το καροτσάκι; Υπάρχει η δυνατότητα να παρασκευαστούν παιδικά γεύματα; Αλλιώς μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην κουζίνα, έτσι ώστε να μην μετατρέψετε το δωμάτιό σας σε κουζίνα; Και κυρίως, υπάρχει καλή ηχομόνωση; Ένα μωρό μπορεί να κλαίει συνεχόμενα και το τελευταίο που θέλετε είναι να ακούτε τις… φιλοφρονήσεις των άλλων ενοίκων.

Οι επαφές. Η παρουσία ενός μωρού έχει την τάση να «μαλακώνει» όλους τους γύρω και ωθεί τους περισσότερους να δώσουν κάθε δυνατή βοήθεια. Μην διστάσετε να πιάσετε συζήτηση με τους καταστηματάρχες της περιοχής, σε μια δύσκολη και απρόοπτη στιγμή μπορεί να σας φανούν πολύ χρήσιμοι.

Η παραλία. Εννοείται ότι πρέπει να αποφύγετε τις παραλίες, στις οποίες δεν υπάρχει άμεση πρόσβαση με το αυτοκίνητο ή, ακόμα καλύτερα, που βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από το μέρος που διαμένετε. Αν είστε… περιπετειώδεις τύποι, καταπολεμήστε τη φύση σας έστω και για λίγο! Μια παραλία οργανωμένη, με ομπρέλες και ξαπλώστρες, όπου το μωρό σας θα είναι προστατευμένο από τον ήλιο και ανά πάσα στιγμή μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια, είναι η πιο κατάλληλη.

Οι βόλτες. Μην έχετε την τάση να κρατάτε το μωράκι σας «φυλακισμένο» μέσα στο δωμάτιο, από φόβο μήπως «κολλήσει κάτι» ή «το πειράξει ο ήλιος». Φυσικά χρειάζεται καπελάκι, αλλά μια απογευματινή βόλτα με το καροτσάκι ή (ακόμα καλύτερα) με το μάρσιπο δίπλα στη θάλασσα είναι ό,τι καλύτερο και για εσάς και γι’ αυτό. Θα έχει νέα ερεθίσματα και η «αγκαλίτσα» θα αποκτήσει καινούργιο νόημα.

Το νερό. Οι ανάγκες του μωρού σε νερό πολλαπλασιάζονται στις διακοπές σε σχέση με τις ποσότητες που είχατε συνηθίσει να του χορηγείτε στο σπίτι. Φροντίστε πάντα να έχετε πολύ νερό μαζί σας και δίνετέ του συχνά το μπιμπερό. Τις περισσότερες φορές γι’ αυτό γκρινιάζει…

Τα έντομα. Ακόμα κι αν το μέρος που πάτε δεν έχει… κακό προηγούμενο με κουνούπια και σκνίπες, οφείλετε να πάρετε τα μέτρα σας. Η κουνουπιέρα για το βράδυ είναι απολύτως απαραίτητη. Για την ημέρα ή την απογευματινή βόλτα φροντίστε να προμηθευτείτε ένα ουδέτερο αντικουνουπικό, που δεν θα ερεθίσει το δερματάκι του.

flowmagazine.gr

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ : ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ, ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΑΣΧΑΛΗ


 
 
  Το νέο Πρόεδρο, Διονύση Πασχάλη και τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας του Διεθνούς Αλεξάνδρειου Ιδρύματος τίμησε σήμερα το πρωί η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, σε τιμητική εκδήλωση που διοργάνωσε η Π.Ε.Πιερίας με την Παμμακεδονική Ένωση Ηνωμένων Πολιτειών και των Απανταχού Παμμακεδονικών Ενώσεων στην αίθουσα συσκέψεων της Π.Ε.Πιερίας.

Οι τροφές που καίνε το λίπος της κοιλιάς

koiliaΤο πάχος της κοιλιάς είναι κάτι που ενοχλεί αρκετά τις γυναίκες και είναι δύσκολο να φύγει…
Σταματήστε τις εξαντλητικές δίαιτες και ανακαλύψτε ποιες τροφές καίνε το λίπος της κοιλιάς.
Ξηροί καρποί: Κρατάνε την κοιλιά σας λεπτή, καθώς σας κρατάνε χορτασμένη για πολύ ώρα. Η κατανάλωση 10 αμύγδαλων την ημέρα είναι αρκετά για να περιορίσουν το αίσθημα της πείνας.
Ελαιόλαδο: Περιέχει μονοακόρεστα λιπαρά τα οποία διατηρούν τη χοληστερόλη σας σε φυσιολογικά επίπεδα, καλύπτοντας έτσι τις λιγούρες σας.
Βατόμουρα, φράουλες: Πλούσια σε φυτικές ίνες. Μία κούπα βατόμουρα ή φράουλες είναι αρκετή για να σας κρατήσει χορτασμένη για πολύ ώρα.
Αυγά: Ο οργανισμός σας χρειάζεται τη βιταμίνη Β12 για να μεταβολίζει το λίπος. Επίσης, είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, απαραίτητη για να χάσετε βάρος.
Σολομός-τόνος: Ψάρια πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά, που ενισχύουν το μεταβολισμό σας.
Πηγή:myworld

ΜΑΘΕ ΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ! - Στο ΧΩΝΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Ερχεται νέα φορο... καταιγίδα
ΜΑΘΕ ΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ!

Αυτή την Κυριακή, Το ΧΩΝΙ δημοσιεύει έναν πλήρη και απόλυτα χρηστικό οδηγό, ώστε οι αναγνώστες του να γνωρίζουν τι τους επιφυλάσσει η εφορία.

Για μια ακόμη φορά, οι «φωστήρες» του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ξεπέρασαν τους εαυτούς τους σε εφευρετικότητα, προκειμένου να βάλουν το χέρι τους στην τσέπη μας και, μάλιστα, βαθύτερα από κάθε άλλη φορά.

Στο ΧΩΝΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ:
- ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΛΙΓΟΤΕΡΑ
- ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΓΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ
- ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ ΤΑ «ΚΕΡΑΤΙΑΤΙΚΑ»

Ο αναλυτικός οδηγός της εφημερίδας απαντάει σε όλα τα ερωτήματα:

- ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ: Τι θα γίνει, τελικά, με τις αποδείξεις; Να συνεχίσω να τις μαζεύω ή καταργήθηκαν; Τι συνολικό ποσό αποδείξεων χρειάζομαι; Ποια θα είναι η επιβάρυνσή μου αν δεν το συμπληρώσω; Ποιες αποδείξεις δεν «μετράνε», ποιες «μετράνε» διπλά;
- Ι.Χ.: Εχω ένα αυτοκίνητο 2.000 κυβικών, αγορασμένο πριν από μια δεκαετία. Είναι δυνατόν να μου βάλουν φόρο... πολυτελείας; Πόσο θα πληρώσω ανάλογα με τα κυβικά του αυτοκινήτου μου; Υπάρχει τρόπος να αποφύγω τον φόρο;
- ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Πόσο θα πληρώσω ανάλογα με το εισόδημά μου; Ποιες είναι οι νέες κλίμακες για μισθωτούς και συνταξιούχους; Ποιες είναι για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες; Κερδίζω ή χάνω από αυτές; Είναι αλήθεια ότι θα φορολογούν και την αποζημίωση της απόλυσης; Πόσο; Τι να προσέξω αν είμαι νέος επιχειρηματίας ή ελεύθερος επαγγελματίας για να γλιτώσω φόρο;
- ΑΚΙΝΗΤΑ: Ποιοι είναι οι νέοι συντελεστές φορολόγησης των ακινήτων;
- ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ & ΦΟΡΟΚΑΡΤΕΣ: Μέχρι ποιο ποσό μπορώ να πληρώνω με μετρητά; Πότε είναι υποχρεωτικό να πληρώσω με πιστωτική; Πώς θα επιτυγχάνω ελαφρύνσεις από τη χρήση πιστωτικής; Είναι αλήθεια ότι θα κληρώνουν δώρα σε όσους χρησιμοποιούν φοροκάρτα;

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ
Αυτή την Κυριακή Στο ΧΩΝΙ!
Στα περίπτερα και τη Δευτέρα.



Αν δεν θέλετε να λαμβάνετε ενημερωτικά e-mails από Το ΧΩΝΙ, παρακαλώ στείλτε mail με θέμα "ΔΙΑΓΡΑΦΗ" στο list@toxwni.gr

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ 2013


Δελτίο τύπου : Σήμερα εσείς αύριο εμείς




Σήμερα εσείς …… αύριο εμείς…..

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης εν όψει κατάθεσης του νέου Πολυνομοσχεδίου από την Κυβέρνηση και της επικείμενης κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας και δομών του Υπουργείου Παιδείας, απευθύνει το εξής μήνυμα προς όλους τους συμπολίτες μας :
            Μέσα στην όλη αυτή κατάσταση και την ύφεση που βιώνουμε όλοι μας, το μόνο που μας έχει ακόμη κρατήσει ως τώρα είναι ότι είμαστε ακόμη άνθρωποι με περηφάνια και αξιοπρέπεια. Και αυτό κανείς δεν μπορεί να μας το στερήσει.
Εξάλλου ως Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης απευθυνόμενος στους συμπολίτες μας συνεχώς ζητούσαμε τη στήριξή τους στις τοπικές εμπορικές επιχειρήσεις τονίζοντας ιδιαίτερα την ανταποδοτικότητα που αυτό θα έχει για την πόλη μας και το μέλλον των παιδιών μας. Γιατί μόνο αν στηρίξουμε ο ένας τον άλλο θα μπορέσουμε να βγούμε από τον κύκλο της ύφεσης.
Δυστυχώς σήμερα, καλούμαστε όλοι μαζί αυτό να το κάνουμε πράξη.
Στηρίζουμε τις κοινωνικές ομάδες και τους συνανθρώπους μας που αυτή τη δεδομένη στιγμή βιώνουν τον εφιάλτη της ανεργίας όπως χιλιάδες άλλοι. Ούτε είναι θεμιτό αυτή τη δύσκολη στιγμή για ορισμένους να κρίνουμε τη δουλειά τους και το εάν ή πόσο δουλεύουν και να τους κατηγορούμε εντάσσοντάς τους σε ένα γενικό σύνολο. Κάνοντας δηλαδή αυτό το οποίο κατηγορούμε την Κυβέρνηση ότι κάνει. Τη γενική κατηγοριοποίηση των ανθρώπων.
Ειδικότερα, το σώμα της Δημοτικής Αστυνομίας όλων των πόλεων και ιδιαίτερα της πόλης μας έχει να επιδείξει ένα αξιοσημείωτο παραγωγικό και κοινωνικό έργο συμβάλλοντας ουσιαστικά στην εύρυθμη λειτουργία του κέντρου της πόλεως αλλά και στην πάταξη του παραεμπορίου στην παραλιακή ζώνη. Ευελπιστούμε για το καλό όλων μας, αν όχι να διατηρηθούν ως έχει στις δομές των Δήμων, να ενταχθούν σε πληρότητα ως τμήμα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας και να συνεχίσουν τις δράσεις τους  στον εντοπισμό και περιορισμό του πλανόδιου και στάσιμου παράνομου υπαίθριου εμπορίου και στην καλύτερη αστυνόμευση της πόλης μας.
Δηλώνουμε επίσης ότι ανεξάρτητα από τις όποιες μεταρρυθμίσεις επιθυμεί 

Τουρνουά τέννις στον Κολινδρό pieriaicons

Για  άλλη μια χρονιά πραγματοποιήθηκε το Τουρνουά Τέννις που
διοργάνωσε ο Πολιτιστικός σύλλογος Νικόλαος Λούσης στις εγκαταστάσεις
του Αθλητικού κέντρου στον Κολινδρό .
Παίχτες διαφόρων ηλικιών είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν στο
αγαπημένο τους  άθλημα .
 Νικητές
Aγόρια Δημοτικού  :
1ος  Αβράαμ Σωτήριος
2ος  Κομψελίδης Δημήτριος

Αγόρια Γυμνασίου :
1ος Πλατσάς Πέτρος
2ος Παπαλεξίου Γιώργος

Αγόρια Λυκείου :
1ος Τραούδας Νικόλαος
2ος Γιάντσε Έντζι

ο πολιτιστικός σύλλογος Νικόλαος Λούσης ευχαριστεί τον Πιπιλίκα
Αθανάσιο Πολυζόπουλο Νικόλαο  και την οδοντίατρο Μαρία Βούρτου  για
την βοήθεια τους στην διοργάνωση του τουρνουά .



















Φτιάξτε το δικό σας αντηλιακό

Είστε υπέρμαχος των φυσικών καλλυντικών και έχετε τη διάθεση να προσφέρετε στο σώμα σας το καλύτερο;
Τότε, φτιάξτε το δικό σας αντηλιακό και προστατευθείτε από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες του ηλίου! Το αντηλιακό που ακολουθεί δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αυτά του εμπορίου. Μάλιστα είναι ποιοτικά ανώτερο και διαθέτει, όλες τις ιδιότητες που είναι απαραίτητες για την απόλυτη και ισορροπημένη προστασία του δέρματος.

Το εφαρμόζετε στο πρόσωπο ή στο σώμα, μισή ώρα πριν από την έκθεση στον ήλιο. Επαναλαμβάνουμε πάλι μετά από λίγη ώρα και ανά τακτά διαστήματα, αρκετές φορές μέσα στη διάρκεια της ίδιας ημέρας.

Ο δείκτης προστασίας του είναι περίπου στο 8, η αντηλιακή προστασία των λαδιών είναι αθροιστική, δεν περιέχει όμως ίχνος τιτανίου, μαυρίζει αρκετά και συγχρόνως προστατεύει το δέρμα.

Υλικά:
3 κουτ. σούπας λάδι καρύδας
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας σιτέλαιο
2 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
2 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
1 κουτ. λάδι καλέντουλας
2 κουταλιές εκχύλισμα ή λάδι τριαντάφυλλου
2 κάψουλες βιταμίνης Ε

Παρασκευή:
Βάζουμε όλα τα λάδια σε μικρό μίξερ και τα χτυπάμε για λίγο.

Προσθέτουμε την βιταμίνη ανακατεύοντας ελαφρά.
Κατόπιν αποθηκεύουμε σε μπουκάλι με ετικέτα.

Συμβουλή
Εάν ζεστάνουμε πολύ ελαφρά τα λάδια και τα χτυπήσουμε επίσης για λίγο θα πετύχουμε καλύτερη ομογενοποίηση του μείγματος.

Δότρια οργάνων άνοιξε τα μάτια της στο χειρουργείο

DCB7B5D4AB32032A543ADB98975DF033.jpg
  Με τα… νυστέρια στα χέρια έμειναν οι γιατροί στο νοσοκομείο St. Joseph της Νέας Υόρκης, καθώς την ώρα που ετοιμάζονταν να πάρουν τα όργανα από το άψυχο σώμα μιας γυναίκας, εκείνη… άνοιξε τα μάτια της!
Ήταν ακόμη ζωντανή, γράφει η MailOnline.
Το τεράστιο αυτό λάθος έχει ήδη στοιχίσει στο νοσοκομείο 6.000 δολάρια, αναφέρει το δημοσίευμα, μετά από έρευνα που διετάχθη για το περιστατικό. Πριν από μερικά χρόνια στο νοσοκομείο είχε επιβληθεί πρόστιμο 16.000 δολαρίων, όταν μια άλλη ασθενής χτύπησε στο κεφάλι, όταν έμεινε μόνη της στο δωμάτιο.
Το περιστατικό με τη… «ζωντανή-νεκρή» έγινε τον Οκτώβριο του 2009. Τότε οι γιατροί, μετά από πρωτοφανή λάθη στην αξιολόγηση του περιστατικού, εκτίμησαν ότι η χρήστης ναρκωτικών ουσιών Colleen S. Burns από την περιοχή North Syracuse της Νέας Υόρκης, ήταν ήδη νεκρή και αποφάσισαν να ξεκινήσουν τη διαδικασία για την αφαίρεση των οργάνων της.
Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε για το περιστατικό, οι γιατροί δεν ακολούθησαν την απαραίτητη θεραπευτική αγωγή για να μην απορροφηθούν από τον οργανισμό της οι ουσίες που είχε πάρει (Xanax, Benadryl και ένα μυοχαλαρωτικό), προσθέτει το δημοσίευμα.
Επίσης, δεν έκαναν τις απαραίτητες εξετάσεις για να διαπιστώσουν αν όντως δεν είχε ικανή εγκεφαλική λειτουργία, με αποτέλεσμα να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι ήταν εγκεφαλικά νεκρή, ενώ στην πραγματικότητα η υπερβολική δόση από τις ουσίες που είχε πάρει την είχε ρίξει σε κώμα.
Οι γιατροί ενημέρωσαν στη συνέχεια την οικογένειά της, ότι η Colleen ήταν εγκεφαλικά νεκρή, και εκείνοι δέχτηκαν να βγει από το μηχάνημα υποστήριξης και να δωρίσουν τα όργανά της.
Μία ημέρα προτού γίνει η αφαίρεση των οργάνων, μια νοσοκόμα έκανε ένα αντανακλαστικό τεστ και ανακάλυψε ότι η ασθενής… αντιδρούσε στα ερεθίσματα. Ακούμπησε την πατούσα της και παρατήρησε ότι κινήθηκαν τα δάχτυλά της, ένα σημάδι που έδειχνε ότι ήταν ακόμη ζωντανή.
Και δεν ήταν το μοναδικό.
Την ώρα που μεταφερόταν στο χειρουργικό θάλαμο, κινήθηκαν τα ρουθούνια της και άρχισε να αναπνέει μόνη της. Η νοσοκόμα παρατήρησε ακόμη ότι κουνιούνταν και τα χείλη και η γλώσσα της.
Όμως οι γιατροί αγνόησαν τις παρατηρήσεις της νοσοκόμας και συνέχισαν τη διαδικασία.
Μάλιστα, τής έδωσαν και παυσίπονο, χωρίς να το καταγράψουν στα διαδικαστικά. Σύμφωνα με τον γενικό αγγειοχειρουργό και αναπληρωτή καθηγητή κλινικής χειρουργικής στο New York Medical College, Dr. David Mayer, η χορήγηση παυσίπονου είναι «πολύ περίεργη».
«Αυτό θα έκανε την ασθενή να μην αντιδρά. Αν πρέπει να τους χορηγήσεις παυσίπονο ή κατασταλτικό φάρμακο, αυτό σημαίνει ότι δεν είναι εγκεφαλικά νεκροί και ότι δε θα έπρεπε να αφαιρεθούν τα όργανά τους» είπε ο ίδιος στην Post-Standard.
Η διαδικασία αφαίρεσης των οργάνων της Colleen σταμάτησε μόνο όταν εκείνη άνοιξε τα μάτια της!
Κανείς από την οικογένειά της δεν έκανε μήνυση στο νοσοκομείο. Δεκαέξι μήνες μετά η Colleen αυτοκτόνησε.
«Ήταν ήδη τόσο καταθλιπτική, που το περιστατικό αυτό δεν έκανε καμία διαφορά στην ίδια» είπε η μητέρα της.

H Δέσποινα Βανδή φωτογραφίζει το στήθος της και δαγκώνεται…

1Εντάξει αυτή έχει ξεφύγει τελείως. Σίγουρα κάποιος της έχει πει ότι οι άλλες κυρίες του ίδιου χώρου είναι fan του Twitter και του Instagram και ανεβάζουν συνεχώς φωτογραφίες και το πήρε προσωπικά και ανταγωνιστικά το θέμα. Δεν εξηγείται αλλιώς. Σου λέει περνάνε τα χρόνια και κάπως πρέπει να παραμείνω στο προσκήνιο. Αφού δεν υπάρχει άλλος τρόπος ας το κάνω από μόνη μου.
Τώρα τι ακριβώς θέλει να μας δείξει όμως η Δέσποινα Βανδή με αυτή τη φωτογραφία; Τους κοιλιακούς, το χαμόγελο, τα γυμνασμένα μπράτσα ή το στήθος της;
Απ΄ότι φαίνεται μάλλον το τελευταίο 
Πηγή: nasosblog

Τρία εκατομμύρια Ευρωπαίοι μολύνονται ετησίως από ενδονοσοκομειακό μικρόβιο

Σε μία τυχαία ημέρα, περίπου 80.000 ασθενείς στην Ευρώπη μολύνονται από κάποιο ενδονοσοκομειακό μικρόβιο...
-συχνά ενώ νοσηλεύονται στην εντατική-, αναφέρει σε έκθεσή του που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Παρότι κάποιες από αυτές τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις μπορούν να θεραπευτούν εύκολα, άλλες, όπως το επικίνδυνο και υπερανθεκτικό μικρόβιο MRSA και άλλα ανθεκτικά στα φάρμακα μικρόβια, μπορεί να αποδειχτούν μοιραία για την ζωή των ασθενών ή να την επηρεάσουν σημαντικά και να χρειαστούν πολλοί μήνες δαπανηρής νοσοκομειακής περίθαλψης και φαρμακευτικής αγωγής για την καταπολέμησή τους.

Σε έρευνά του, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων διαπίστωσε ότι σε μία τυχαία ημέρα, ένας στους 18 ασθενείς σε ευρωπαϊκά νοσοκομεία μολύνεται με τουλάχιστον ένα ενδονοσοκομειακό μικρόβιο, ποσοστό που αντιστοιχεί σε περίπου 3,2 εκατομμύρια ασθενείς τον χρόνο.

«Οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις συνιστούν μεγάλο κίνδυνο για την δημόσια υγεία και απειλή για τους ευρωπαίους ασθενείς», δήλωσε ο διευθυντής του ECDC, που εδρεύει στη Στοκχόλμη, ο Μαρκ Σπρένγκερ.

Όπως είπε ο ίδιος, πολλές από αυτές τις λοιμώξεις μπορούν να αποφευχθούν μέσω προγραμμάτων ελέγχου καλά σχεδιασμένων, συστηματικών και πολυσύνθετων και έκανε έκκληση προς τα νοσοκομεία να εντείνουν τις προσπάθειες σε αυτή την κατεύθυνση.

«Τέτοια προγράμματα, όπως και η συνετή χρήση των αντιβιοτικών, θα βοηθήσουν όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να προστατεύσουν τους ασθενείς (που νοσηλεύονται) σε ευρωπαϊκά νοσοκομεία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.
Τον περασμένο χρόνο, το ECDC προειδοποίησε ότι οι γιατροί όλο και συχνότερα καταφεύγουν ως τελευταία λύση ανάγκης στα αντιβιοτικά εξαιτίας της αυξανόμενης ανθεκτικότητας που παρουσιάζουν στην Ευρώπη οι λοιμώξεις από υπερανθεκτικά μικρόβια–πολλά εκ των οποίων ενδονοσοκομειακά.

Η τελευταία αυτή έρευνα, η πραγματοποιήθηκε σε 1.000 νοσοκομεία σε 30 ευρωπαϊκές χώρες, διαπίστωσε ότι τα υψηλότερα ποσοστά ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων παρατηρούνται μεταξύ ασθενών στην εντατική μονάδα θεραπείας όπου το 19,5% των ασθενών έχει μολυνθεί τουλάχιστον με ένα ενδονοσοκομειακό μικρόβιο.
Υπερανθεκτικά μικρόβια

Οι συνηθέστεροι τύποι λοίμωξης είναι του αναπνευστικού, όπως η πνευμονία, και οι λοιμώξεις του αίματος.
Αυτές συχνά προκαλούνται από τα βακτηρίδια Klebsiella pneumoniae και E.coli, τα οποία έχουν αμφότερα επιδείξει ανθεκτικότητα σε κάποια από τα ισχυρότερα αντιβιοτικά.

Μεταξύ των συνολικά 15.000 καταγεγραμμένων ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων συχνά εμφανίζονται και μετεγχειρητικές ή λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Πολλές λοιμώξεις αποδεικνύεται ότι οφείλονται σε υπερανθεκτικά στα αντιβιοτικά μικρόβια, προκύπτει από την έρευνα.

Ανάμεσα σε όλες τις λοιμώξεις με βακτηρίδια του χρυσίζοντος σταφυλόκοκκου (Staphylococcus aureus) για τις οποίες πραγματοποιήθηκε πλήρης εξέταση, ποσοστό μεγαλύτερο του 40% αποδείχτηκαν ανθεκτικά στην μεθικιλίνη- με λίγα λόγια επρόκειτο για λοιμώξεις MRSA, ανακοίνωσε το ECDC.

Παγκοσμίως, το υπερανθεκτικό μικρόβιο MRSA μολύνει περίπου 53 εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο και η θεραπεία του κοστίζει περισσότερο από 20 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Περί τους 20.000 ανθρώπους πεθαίνουν από αυτό κάθε χρόνο στις ΗΠΑ και παρεμφερής είναι ο αριθμός των θυμάτων στην Ευρώπη.

Η ευρωπαία επίτροπος υγείας και καταναλωτών Πάολα Τεστόρι Κότζι δήλωσε ότι τα ευρήματα της ευρωπαϊκής έρευνας είναι «ανησυχητικά» και κάλεσε τις υγειονομικές αρχές να κάνουν περισσότερα για να προστατεύσουν τους ασθενείς στα νοσοκομεία και να εντείνουν τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της ανθεκτικότητας των μικροβίων στα αντιβιοτικά.

Η ανθεκτικότητα στα φάρμακα προκαλείται από την κακή ή υπερβολική χρήση αντιβιοτικών, που κάνει τα βακτηρίδια να αναπτύσσουν νέους τρόπους για να «νικήσουν».

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα νοσοκομεία συχνά ευθύνονται για την υπερβολική χρήση αντιβιοτικών, τα οποία χορηγούν χωρίς προηγουμένως να έχουν διαπιστώσει ποια φάρμακα είναι όντως απαραίτητα για τη θεραπεία.

Ποιοί χρωστούν και εξαιτίας τους εσύ πληρώνεις; (όλα τα ονόματα)

images (2)AXON HOLDINGS: Το επιχειρηματικό όχημα του Θωμά Λιακουνάκου. Το 2012 παρουσίαζε τραπεζικό δανεισμό 447.200.000 εκατ. Ευρώ. Μόνο η θυγατρική του ομίλου EUROMEDICA, έχει χρέη προς τις τράπεζες, που ξεπερνούν τα 372. 700.000 Ευρώ.
ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ: Δηλαδή με άλλα λόγια, MEGA CHANNEL, το…μεγάλο κανάλι, των τριών.. ισχυρών, Μπόμπολα, Ψυχάρη, Βαρδινογιάννη. Το 2012, λοιπόν, ο τραπεζικός δανεισμός έφτασε τα 123.500.000 ευρώ περίπου, μαζί και με το νέο δάνειο των 98.000.000 ευρώ, που προκάλεσε την παρέμβαση των οικονομικώνεισαγγελέων.
ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ: Το δίκτυο των επιχειρήσεων που ελέγχει ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, έχει χρέη ύψους 861.300.000 ευρώ. Εδώ υπάρχει και το εξής ενδιαφέρον. Η Korinthoς Power, μια εταιρία στην οποία συμμετέχουν, κατά 65% ο Όμιλος Μυτιληναίου, και κατά 35% ο Όμιλος Βαρδινογιάννη, χρωστάει στις τράπεζες 172.500.000 ευρώ.
INTRACOM: Εδώ τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Intracom ίσον Σωκράτης Κόκκαλης. Ο όμιλος, από ομολογιακά και τραπεζικά δάνεια, χρωστάει 315.700.000 ευρώ.
ΌΜΙΛΟΣ ΠΗΓΑΣΟΥ: Η εκδοτική… «αυτοκρατορία» της οικογένειας Μπόμπολα έχει χρέη προς τις τράπεζες 164.300.000 ευρώ.
ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ο κατασκευαστικός όμιλος της οικογένειας Μπόμπολα. Δηλαδή βασικά, όπου δημόσια έργα, βλέπε Ελλάκτωρ. Και όμως, τα τραπεζικά δάνεια που έχει.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ: Μετά τον αείμνηστο Λαμπράκη, ισχυρός άνδρας του ομίλου είναι πλέον ο Σταύρος Ψυχάρης. Ο τραπεζικός δανεισμός αγγίζει τα 134.000.000 ευρώ.
ΜΟΤΟR OIL: Έχουμε ήδη αναφερθεί στην οικογένεια Βαρδινογιάννη. Πάμε να δούμε τι χρωστάει η πετρελαϊκή «ναυαρχίδα» της οικογένειας στις τράπεζες. 1.200.000.000 ευρώ περίπου.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ: Οικογένεια Στέγγου, Πόρτο Καρράς, σκάνδαλο στην Χαλκιδική, και πάει λεγοντας. Εδώ ο ισολογισμός μας δείχνει τραπεζικό δανεισμό μόλις 22.900.000 ευρώ.
STAR CHANNEL: Πάλι οι Βαρδινογιάννηδες. Ο τηλεοπτικός σταθμός έχει τραπεζικά χρέη 58.100.000 ευρώ.
ΟΜΙΛΟΣ ANT1: Το δημιούργημα του Μίνωα Κυριακού, το οποίο πλέον κατευθύνει ο υιός, Θεόδωρος Κυριακού. Τα δάνεια από τις τράπεζες ξεπερνούν τα 170.000.000 ευρώ.
ALPHA TV: Στον τηλεοπτικό σταθμό, κυρίως μέσω της INTERTECH, μεγαλομέτοχος είναι ο Δημήτρης Κοντομηνάς. Τραπεζικός δανεισμός; 58.000.000 ευρώ.
J&P ΑΒΑΞ: Ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους της χώρας, με τραπεζικό δανεισμό 268.900.000 ευρώ.
MARFIN INVESTMENT GROUP: Ο όμιλος, που μας έχει…ταλαιπωρήσει αρκετά τα τελευταία χρόνια με διάφορες υποθέσεις, όπως ΟΤΕ, Ολυμπιακή, Λαϊκη Τράπεζα κ.α., και δημιούργημα του Ανδρέα Βγενόπουλου. Τα χρέη προς τις τράπεζες ξεπερνούν τα 2.000.000.000 ευρώ.
ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Μια παραδοσιακή δύναμη, στο χώρο των μετάλλων. Ο όμιλος έχει τραπεζικά ανοίγματα 1.100.000.000 ευρώ.
ΤΙΤΑΝ: Σχεδόν μονοπώλιο στο χώρο των τσιμέντων, και με τραπεζικό δανεισμό, που φτάνει το 1.000.000.000 ευρώ περίπου.
FORTHNET: Ο τηλεπικοινωνιακός όμιλος που κατέχει το συνδρομητικό κανάλι NOVA, έμφανίζει τραπεζικό δανεισμό 331.000.000 ευρώ.
MINOAN LINES: Μεγάλη ιστορία. Πρώην Μινωϊκές Γραμμές, ναυάγιο ΕΧΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ, αυτοκτονία Παντελή Σφηνιά. Και χρέη 270.100.000 ευρώ.
Τουλάχιστον είναι πατριώτες, χρωστάνε, και απαιτούν σβήσιμο και νεα αρχή. Εσυ και χρωστάς, και θα σε φεσώσουν, και θα χάσεις και το σπίτι σου και θα νιώσεις μ@ς.
ΞΥΠΝΑ!
Πηγές ανάρτησης: Ενωση Ελληνικών Τραπεζών , Ισοτιμία (εφημερίδα), Έκθεση για αλλαγές στα επιχειρηματικά δάνεια της ΤΡΟΙΚΑ

Η Συνταγή της Ημέρας!

Αρνίσιο κεμπάπ με σκορδάτη γιαουρτο-σάλτσα

Συνταγή για 4 άτομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:

8 σκελίδες σκόρδο
200γρ. φρέσκο γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη φλούδα λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
700γρ. άπαχο αρνίσιο κιμά
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
2 κουταλάκια του γλυκού ξηρό κόλιανδρο, κοπανισμένο
ελαιόλαδο
Αλάτι/φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

Λεμόνι
Γιαούρτι
Πίτες

Προετοιμασία:

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200°C. Τυλίγουμε 7 σκελίδες σκόρδο με το φύλλο τους σε αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν στον προθερμασμένο φούρνο. Βγάζουμε από το φούρνο, ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς για περίπου 10 λεπτά. Πιέζουμε με τα δάκτυλα μας τις σκελίδες μία-μία για να ξεκολλήσει το φύλλο και να μείνει μόνο το σκόρδο.

Βάζουμε το σκόρδο χωρίς το φύλλο σε ένα μπολ και το πιέζουμε με ένα πιρούνι μέχρι να λιώσει εντελώς. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το φρέσκο κόλιανδρο, την τριμμένη φλούδα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και να ενωθούν τα υλικά. Σκεπάζουμε το μπολ και το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμα τα κεμπαπ μας.

Ξεφλουδίζουμε την σκελίδα σκόρδου που μας έμεινε, την πιέζουμε με την λάμα του μαχαιριού μας για να λιώσει, την πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και την ψιλοκόβουμε. Βάζουμε το σκόρδο σε ένα μεγάλο μπολ με τον κιμά, το κρεμμύδι, το κύμινο, το κοπανισμένο κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι. Χρησιμοποιώντας καθαρά χέρια, ζυμώνουμε τον κιμά για να ενωθούν τα υλικά μας.

Χωρίζουμε το μείγμα μας σε 8 μέρη σε σχήμα οβάλ (σαν μεγάλους κεφτέδες). Περνάμε το κεμπαπ σε σουβλάκια πιέζοντας το για να κρατηθεί επάνω. Αραδιάζουμε τα σουβλάκια μας σε μία πιατέλα το ένα δίπλα στο άλλο. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε στο καταψύκτη για περίπου 30 λεπτά. Το στάδιο αυτό θα μας βοηθήσει στο ψήσιμο αφού δεν θα διαλύονται τα κεμπαπ μας πάνω στην σχάτα. Προθερμαίνουμε ένα τηγάνι γκριλ ή ακόμα καλύτερα αν μπορούμε ετοιμάζουμε τα κάρβουνα για ψήσιμο. Αλείφουμε την επιφάνεια ψησίματος με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε τα κεμπαπ μας για 5-6 λεπτά ή ανάλογα με τα γούστα σας, γυρίζοντας τα συχνά. Μπορείτε όσο τα ψήνετε να αλείψετε και τα κεμπαπ σας με λίγο ελαιόλαδο 1-2 φορές.

Σερβίρετε απευθείας από το γκριλ με πιτες, την σάλτσα γιαουρτιού, και λίγο λεμόνι. Για επιδόρπιο επιλέξτε ένα ωραίο τσιζκεικ. Καλή Όρεξη!