ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

«Η νόσος του Alzheimer, ο ΥΠΟΥΛΟΣ ΕΧΘΡΟΣ»

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη      e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                                    ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

                                                                    Κατερίνη, 11 Μαρτίου 2014



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Το Τσάι Ολύμπου «ασπίδα» κατά της νόσου Αlzheimer

Σοφία Μαυρίδου:
Με στρατηγική η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας πραγματοποιεί δράσεις που έχουν σκοπό την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της Πιερίας

Δημήτρης Ρουκάς:
Οι επιστημονικές μελέτες αποτελούν δυνατά προωθητικά μέσα για το παραγόμενο στην Πιερία, Τσάι Ολύμπου (Sideritis scardica).

Η Π.Ε. Πιερίας σε συνεργασία, με το «Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ανοϊκών Ασθενειών και των Φροντιστών τους» που αποτελεί δομή του Ψυχιατρικού Τομέα του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης και τους καλλιεργητές Τσαγιού Ολύμπου (Sideritis Scardica) της Πιερίας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Η νόσος του Alzheimer, ο ΥΠΟΥΛΟΣ ΕΧΘΡΟΣ» στις 15 Μαρτίου 2014 στην κεντρική πλατεία της πόλης της Κατερίνης.
Η εκδήλωση η οποία είναι αφιερωμένη στη νόσο αλτσχάιμερ έχει ως στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την νόσο, αλλά και την ανάδειξη του παραγόμενου στην Πιερία «Τσάι Ολύμπου» (Sideritis Scardica) όπου η ημερήσια κατανάλωση του σε μορφή ροφήματος έχει αποδειχθεί ότι ωφελεί στην καταπολέμηση της εξέλιξης της νόσου και μπορεί να αποτελέσει μια πραγματική ασπίδα κατά της νόσου.
Στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο της Π.Ε. Πιερίας οι παραγωγοί τσαγιού θα προσφέρουν ρόφημα στους πολίτες, ενώ το εξειδικευμένο προσωπικό του «Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ανοϊκών Ασθενειών», θα παρέχει πληροφορίες στους πολίτες, ενώ σε άτομα άνω των 60 ετών θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν προληπτικά δωρεάν τεστ μνήμης.
Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Σοφία Μαυρίδου, επισήμανε πως με στρατηγική και τις σύγχρονες μεθόδους διοίκησης και οργάνωσης, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας πραγματοποιεί εκδηλώσεις που σκοπό έχουν την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της Πιερίας για την επίτευξη της βέλτιστης εξυπηρέτησης των σκοπών αυτών συνεργαζόμαστε με πλήθος φορέων της Πιερίας. Κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα καταφέραμε με συλλογικές προσπάθειές να αναδείξουμε το Τσάι Ολύμπου ως μια καλλιέργεια που έχει μέλλον στην Πιερία. Πρόκειται για μια εκδήλωση ευρείας απήχησης όπου θα πραγματοποιηθεί με σκοπό την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, μια και η νόσος του Αλτσχάιμερ είναι μια από τις πιο κοινές μορφές άνοιας, για την οποία μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί αποτελεσματική θεραπεία ενώ η έγκαιρη διάγνωση της νόσου είναι σημαντική για τον ασθενή και τους οικείους του.
Έτσι πολίτες και επισκέπτες της Πιερίας θα απολαύσουν στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης το αρωματικό τσάι Ολύμπου, συνοδευόμενο από πιερικό μέλι και ελληνικά λεμόνια, στη συμβολική τιμή των 0,50 ευρώ. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τις ανάγκες του «Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ανοϊκών Ασθενειών».
Η άνοια μπορεί να εμφανιστεί σε όλες τις ηλικίες, αλλά πιο συχνά παρουσιάζεται μετά την ηλικία των 60 ετών και εξελίσσεται προοδευτικά σε 8 με 10 χρόνια κατά μέσο όρο. Εκτιμάται ότι το 5-10% του πληθυσμού ηλικίας 65 ετών και άνω προσβάλλεται από κάποια μορφή άνοιας, και η συχνότητα διπλασιάζεται κάθε πέντε χρόνια μετά την ηλικία των 65 χρόνων.
Ο επιστημονικά υπεύθυνος γιατρός του «Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ανοϊκών Ασθενειών και των Φροντιστών τους», κ. Παναγιώτης Μπερεδήμας αφού ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη για την πρωτοβουλία της διοργάνωση από την Π.Ε. Πιερίας της εκδήλωσης με θέμα «Η νόσος του Alzheimer, ο ύπουλος εχθρός» και τους Πιερείς παραγωγούς Τσάι Ολύμπου που συμμετέχουν στην εκδήλωση τόνισε Με το εξειδικευμένο προσωπικό το Κέντρο παρέχει ασφαλές περιβάλλον για τη φύλαξη καθώς και δημιουργική απασχόληση σε πάσχοντες αλλά και στους οικείους τους που επωμίζονται την καθημερινή φροντίδα τους λίγες ώρες ξεκούρασης αλλά και πρακτικής υποστήριξης καθώς έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη για καθοδήγηση».
Το Τσάι Ολύμπου (Sideritis scardica) το βότανο των Θεών, έχει χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή ιατρική για τη θεραπεία των πλειάδων παθήσεων. Οι τελευταίες επιστημονικές μελέτες όμως δείχνουν ότι η ημερήσια κατανάλωση χρήση του Τσάι Ολύμπου (Sideritis scardica) σε μορφή ροφήματος βοηθάει στην φυτοχημική θεραπεία των ψυχικών διαταραχών, όπως οι αγχώδεις διαταραχές, μείζων κατάθλιψη, διαταραχή ελλειμματικής προσοχής-το έλλειμμα, νοητική ανεπάρκεια ή νευροεκφυλιστικές ασθένειες.
Για την αρτιότερη προετοιμασία της εκδήλωσης, με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Σοφίας Μαυρίδου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων με τους Πιερείς παραγωγούς Τσαγιού Ολύμπου, καθώς επίσης με την Προϊσταμένη του «Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ανοϊκών Ασθενειών και των Φροντιστών τους» κ. Χριστίνα Πετρίδου, τον κ. Γεώργιο Κουκουλιάτα Πρόεδρο της «Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου» (Ε.Σ.Ε.Τ.), για τη δημοσιογραφική κάλυψη της εκδήλωσης και τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού Μελισσοκόμων Πιερίας, κ. Κώστα Παπαγιαννούλη για τη διάθεση του μελιού.
Στην προστασία του αυτοφυούς Sideritis Scardica στον Όλυμπο και τα Πιερία αναφέρθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δημήτρης Τσιμήτρης, τονίζοντας ότι με την αύξηση της καλλιέργειας του Τσαγιού Ολύμπου στην Πιερία μπορούμε να καλύψουμε τις αυξημένες ανάγκες της αγορά σε Sideriti Scardica χωρίς να καταστρέφουμε τους αυτοφυής πληθυσμούς του, όπως συμβαίνει από ορισμένους που παρανόμως συλλέγουν  ποσότητες τσαγιού ξεριζώνουν τα φυτά, ή κόβοντας τους πριν την ανθοφορία.
Επιστημονικά τεκμηριωμένες μελέτες αποδεικνύουν ότι, τα εκχυλίσματα από το Τσάι Ολύμπου (Sideritis scardica), μπορούν να αποτελέσουν θεραπευτικά αφεψήματα για τον ανθρώπινο οργανισμό.


ΕΚΤΑΚΤΗ Γ.Σ. ΣΥΝ/ΣΜΟΥ ΑΡΩΝΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΣΤΙΣ 11.00 π.μ. ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ




Το Διοικητικό Συμβούλιο  του Συνεταιρισμού Αρώνια Πιερίας καλεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση Μετόχων(των ταμειακώς τακτοποιημένων), την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 και ωρα 11.00 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης(που βρίσκεται στην οδό Αγίας Λαύρας 26, στο κέντρο της Κατερίνης).
Κεντρικό θέμα της
Γενικής Συνέλευσης: 1. Προτάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου  για αλλαγή αρθρων του καταστατικού(Προσοχή όμως: ειναι απαραίτητη η παρουσία των 2/3 του συνόλου των μελών). Και 2. Συζήτηση επι των προτάσεων μελών και ΔΣ στο θέμα της αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου. Ειναι σημαντική η συμετοχή όλων  στην πολύ μεγάλη αυτή μέρα, καθώς οι αποφάσεις που θα παρθούν ειναι ονειρο ζωής για ολους μας, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση-πρόσκληση που υπογράφει ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αρώνια Πιερίας Κώστας Βαφείδης.

Ανακαλείται κέικ με φράουλα και… μύκητες!

296FE1BFAAE58F4A100CF5AFEB5EF7C6.jpg
Εντολή για ανάκληση παρτίδας τυποποιημένου κέικ με γέμιση φράουλας έδωσε ο ΕΦΕΤ, αφού διαπίστωσε πως στο εσωτερικό τμήμα του προϊόντος είχαν αναπτυχθεί μύκητες, παράλληλα με δυσάρεστη οσμή.
Πρόκειται συγκεκριμένα για το τρόφιμο «κέικ με γεύση φράουλας – MIDI FARCI FRAGOLA, DO-RA SNACS Srl», σε πολυσυσκευασία των δέκα τεμαχίων των 28 γρ. έκαστο, με αριθμό παρτίδας L30213A και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 28/7/2014.
Το προϊόν παρασκευάζεται από την ιταλική εταιρεία CASALINI SRL και διακινείται στην Ελλάδα από την εταιρεία VICTORY ΑΒΕΕ, με έδρα την 44η οδό νούμερο 14 Βιο.Πα. Άνω Λιοσίων.
Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το προαναφερθέν προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Αγριο κυνήγι για το τσιγάρο και πρόστιμα βροχή με εισαγγελική παρέμβαση -

kafes-coffee-tsigaro-660


Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, απέστειλε εγκύκλιο στους Εισαγγελείς Εφετών της χώρας, με την οποία ζητεί να δοθούν δέουσες οδηγίες στις αρμόδιες αρχές για την πιστή εφαρμογή της νομοθεσίας περί απαγόρευσης του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, κλειστούς ή στεγασμένους. Οι δέουσες οδηγίες, σύμφωνα με την κυρία Κουτζαμάνη, θα δοθούν από τις Εισαγγελίες Εφετών στους κατά τόπους Εισαγγελείς Πρωτοδικών, στις αστυνομικές και λιμενικές αρχές, κ.λπ. Η εισαγγελική λειτουργός υπογραμμίζει στην εγκύκλιο της ότι απαγορεύεται πλήρως το κάπνισμα και η κατανάλωση προϊόντων καπνού σε όλους τους δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους, κλειστούς ή στεγασμένους, που χρησιμοποιούνται για την παροχή εργασίας («εξαιρουμένων» των χώρων που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή προϊόντων καπνού), σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδίως τα καταστήματα παρασκευής και προσφοράς φαγητών, ποτών, γλυκισμάτων, κάθε είδους παρασκευασμάτων γάλακτος, μικτών καταστημάτων και κέντρων διασκέδασης (εξαιρουμένων των εξωτερικών τους χώρων σε περίπτωση που είναι περιμετρικά ανοικτοί σε δύο πλευρές τουλάχιστον). Η κ. Κουτζαμάνη διευκρινίζει στην εγκύκλιο της ότι ως «εσωτερικός χώρος» νοείται και το αίθριο ή ο χώρος με συρόμενη ή αποσπώμενη οροφή, όπως και κάθε χώρος, με σκέπαστρο και ταυτόχρονα κλεισμένος με οποιονδήποτε τρόπο περιμετρικά. Σύμφωνα με την επίμαχη εγκύκλιο: το κάπνισμα απαγορεύεται στους παντός είδους κλειστούς χώρους αναμονής, στα αεροδρόμια, στους σταθμούς μεταφορικών μέσων και επιβατικών σταθμών λιμένων, στα παντός είδους κυλικεία, στα παντός είδους μέσα μαζικής μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων των ταξί και αγοραίων και στα πάσης φύσεως αυτοκίνητα, ιδιωτικής και Δημοσίας Χρήσης, όταν επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών. Τέλος, η κ. Κουτζαμάνη στην εγκύκλιο της αναφέρει τις αρχές οι οποίες είναι αρμόδιες για τον έλεγχο εφαρμογής του νόμου περί απαγόρευσης τους καπνίσματος και την επιβολή κυρώσεων. Οι αρχές αυτές είναι: 1) οι Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) β΄ βαθμού, 2) η Δημοτική Αστυνομία, 3) οι υπάλληλοι επιθεωρητές της Διεύθυνσης Επιθεώρησης ΕΟΤ του υπουργείου Πολιτισμού, 4) οι επιθεωρητές εργασίας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας του υπουργείου Εργασίας, 5) ο τομέας Ελέγχου Καπνού και Αλκοόλ του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, 6) οι γιατροί και οδοντίατροι Δημόσιας Υγείας του ΕΣΥ, 7) οι επόπτες δημόσιας υγείας του υπουργείου Υγείας 8) οι λιμενικές αρχές. 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ



Στο 12/θεσιο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας, στο πλαίσιο «Ενημέρωση και Προστασία από τη φωτιά και το σεισμό», επισκέφτηκαν το σχολείο μας ο πυραγός κύριος Κυριάκος Τριανταφυλλίδης και η πυρονόμος κυρία Αθανασία Σεμερτζίδου.

Έγινε μια άρτια παρουσίαση του θέματος σε κατανοητή για τους μαθητές γλώσσα, με πλούσιο οπτικό υλικό. Επίσης, παρουσιάστηκε εξοπλισμός των πυροσβεστών που χρησιμοποιείται κατά την κατάσβεση των πυρκαγιών ή τη διάσωση.
Η ενημέρωση έλυσε πολλές απορίες των παιδιών και έγινε κατανοητό ότι το «προλαμβάνειν» είναι καλύτερο του «θεραπεύειν».

ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΙΒΟΥ 2014 - ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ/ΗΜΑΘΙΑΣ




  Στην Κατερίνη, στο Πνευματικό Κέτρο – ΕΚΑΒΗ, έγινε την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014 η Ετήσια Γιορτή Στίβου της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πιερίας-Ημαθίας. 


  Στην   εκδήλωση   παραβρέθηκαν  ο  εκπρόσωπος  της   Ι. Μ.  Κίτρους – Κατερίνης - Πλαταμώνα π. Ιωακείμ Οικονομίκος,  ο Βουλευτής Πιερίας κ. Κουκοδήμος Κώστας,  ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης  κ. Λιακόπουλος Αθανάσιος,  η Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κατερίνης κ. Μακρίδου Πιπίτσα., ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας-Πολιτισμού-Αθλητισμού-Πρόνοιας (Ο.Π.Π.Α.Π.) του Δήμου Κατερίνης κ. Παπαδημητρίου Θωμάς, παράγοντες των Σωματείων, Προπονητές-τριες, Αθλητές-τριες, Κριτές, γονείς και αρκετοί φίλαθλοι του Στίβου.
  
Στη σύντομη προσφώνησή του ο Πρόεδρος της ΕΑΣ  κ. Διαμαντόπουλος Θεόδωρος ευχαρίστησε το Δήμο Κατερίνης, και τον Ο.Π.Π.Α.Π. για τη βοήθεια και τη συνεργασία του στη οργάνωση της εκδήλωσης, και ευχήθηκε καλή αγωνιστική χρονιά για το 2014 σε Αθλητές-τριες και Συλλόγους.
  
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ο.Π.Π.ΑΠ.  κ. Παπαδημητρίου Θ. τόνισε την σημασία της συμμετοχής των νέων στον αγωνιστικό αθλητισμό και αναφέρθηκε στην προσπάθεια στήριξής του από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
  Στη συνέχεια ο Τεχνικός Σύμβουλος της ΕΑΣ κ. Βαρυτιμίδης Χάρης έκανε αναφορά στην 30χρονη ιστορία της ΕΑΣ, στις επιτυχίες αθλητών-τριών αλλά κυρίως στην πετυχημένη διοργάνωση αγώνων, Πανελληνίων και Διεθνών από την ΕΑΣ  ΣΕΓΑΣ  Πιερίας-Ημαθίας.
  
Κατά της διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι 36 Αθλητές και Αθλήτριες που διακρίθηκαν το 2013, πετυχαίνοντας Πανελλήνιες νίκες και συμμετοχές στις Εθνικές Ομάδες.
  
Ιδιαίτερη στιγμή, η βράβευση από τον Κώστα Κουκοδήμο στην κόρη του, Αθανασία, που διακρίθηκε με την ομάδα σκυταλοδρομίας του συλλόγου της.
  Επίσης, τιμήθηκαν για την πολύχρονη προσφορά τους οι πρώην Τεχνικοί Σύμβουλοι της ΕΑΣ , κ. Τασόπουλος Αλκίνοος και Αποστολόπουλος Δημήτριος καθώς και ο Τεχνικός Σύμβουλος Ανάπτυξης του ΣΕΓΑΣ  κ. Χρυσοστομίδης Χρήστος.
   
                                              Από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ-ΗΜΑΘΙΑΣ






40 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας πρόσφερε η Χρυσή Αυγή στην Κεφαλλονιά -11,500€ φέσι ο Σαμαράς

                                              ... Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου
Να γιατί η Χρυσή Αυγή σαρώνει: 40 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας προσφέραμε στην Κεφαλονιά, φέσι 11,5 χιλιάδων ευρώ έβαλε ο Σαμαράς και η κουστωδία του

Για να κάνουν επικοινωνιακό σόου, που τελικά 
τους βγήκε ξινό λόγω... γιούχας, ο Σαμαράς και οι υπουργοί του μνημονίου βρέθηκαν στην Κεφαλονιά μετά τους σεισμούς.

Το μέγα σκάνδαλο είναι πως τελικά φέσωσαν με πάνω από 11 χιλιάδες ευρώ τους ξενοδόχους και τα ταμεία του Δήμου. Την ίδια ώρα η Χρυσή Αυγή έφτασε στο σεισμόπληκτο Ληξούρι με 40 τόνους εμφιαλωμένο νερό και είδη πρώτης ανάγκης.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται και το επόμενο κύμα ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους συμπολίτες μας. Και μόνο το γεγονός αυτό αποδεικνύει πως η χούντα του μνημονίου είναι η καταστροφή της Ελλάδος και του ελληνικού λαού. Οι πουλημένοι πολιτικοί επιβαρύνουν τους πολίτες ακόμη και στις θεομηνίες με την άχρηστη και πολυέξοδη παρουσία τους. Σε αντίθεση με την Χρυσή Αυγή, που εν μέσω ασφυκτικών διώξεων και παρανόμων μεθοδεύσεων συνεχίζει να στέκεται στο πλευρό των Ελλήνων.

Ιδού κάποια ντοκουμέντα που αποδεικνύουν πόσο προκλητικοί, αλλά και επικίνδυνοι είναι ο Σαμαράς και οι παρατρεχάμενοί του (Μιχελάκηδες, Αρβανιτόπουλοι κλπ). Σύμφωνα με το kefaloniapress πανικός έγινε στο δημοτικό συμβούλιο όταν οι σύμβουλοι άκουσαν τον δήμαρχο να ζητά την έγκριση κονδυλίου ύψους 11.239,60 ευρώ για να πληρωθούν τα ξενοδοχεία του Πρωθυπουργού και των υπουργών της κυβέρνησης.

Είναι χρήματα για τον Σαμαρά και την 16μελή συνοδεία του, ένα τηλεοπτικό συνεργείο, αλλά και τις διανυκτερεύσεις του Μιχελάκη και του Αρβανιτόπουλου. Μάλιστα όπως δημοσιεύεται το κονδύλι πήγε να περάσει ... κρυμμένο μέσα σε έξοδα συνολικού ύψους 30.000 ευρώ για την τουριστική προβολή του νησιού.


Πηγή: http://kolindrinamaslatia.blogspot.com/2014/03/40-11500.html#ixzz2vfHV0wre

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΦΡΑΓΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ!!! Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ!


O Στέφεν Ζάιμπερτ και η Άνγκελα Μέρκελ. Δείτε μούτρα και βγάλτε συμπέρασμα. Κανονικοί απόγονοι του Χίτλερ! 
Ο εκπρόσωπος της Μέρκελ Στέφεν Ζάιμπερτ είπε ένα μεγαλοπρεπές «nein» στις αξιώσεις της Αθήνας για πολεμικές επανορθώσεις! "Τίποτε δεν έχει αλλάξει σε ό,τι αφορά τόσο την γερμανική θέση, όσο και την νομική αξιολόγηση του ζητήματος" είπε ο Γερμανός προσθέτοντας "τα θέματα αυτά έχουν εξεταστεί λεπτομερώς".

Οι Γερμαναράδες για μια ακόμη φορά μας ταπεινώνουν. Ο δε Σαμαράς αναμένεται να κάτει και πάλι στα τέσσερα. Πού να έχει τα κότσια να πει: "Ούτε εμείς σας δίνουμε τίποτε εάν προηγουμένως δεν διευθετήσετε τις δικεςσας οφειλές προς την Ελλάδα"!

Πού είσαι ρε Σαμαρά; Τσίπα δεν έχεις; Εξαιτίας των Γερμανών αυτοκτόνησε ο γιαγιά σου Πηνελόπη Δέλτα κι εσύ δεν βγάζεις άχνα; 


πηγη


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2vfH5qFm0

Πρώτα χτίσανε τις γέφυρες, τώρα έφτιαξαν και το «ποτάμι»



Πρώτα χτίσανε τις γέφυρες, τώρα έφτιαξαν και το «ποτάμι»
“Ο άνθρωπος είναι ένα βρόμικο ποτάμι. Πρέπει να είσαι θάλασσα για να μπορείς να δέχεσαι ένα βρόμικο ποτάμι χωρίς να λερώνεσαι.” 
(Νίτσε -Τάδε Έφη Ζαρατούστρα – Πρόλογος 3)
Να γιατί είμαστε εμείς οι Έλληνες έθνος ανάδελφον… Σε όλο τον κόσμο, όπως είχε πει ο Σοβιετικός ηγέτης Νικίτα Χρουστσόφ, «οι πολιτικοί είναι παντού ίδιοι: Υπόσχονται να χτίσουν γέφυρες ακόμα κι όταν δεν υπάρχουν ποτάμια». Εδώ στην Ελλάδα μια και το μόνο που έχουμε από την μεταπολίτευση και μετά είναι κατασκευαστικές εταιρείες που φτιάχνουν πράγματα και θάματα, γιατί άλλωστε πληρώνουμε υπέρογκα διόδια, πρώτα φτιάξανε τις γέφυρες και τώρα που ήρθε η ώρα αποφάσισαν να μας φέρουν και το ποτάμι… Για να μην έχουμε παράπονο δηλαδή…
Και εκεί που περίμενε ήρεμος, που λέει ο λόγος, ο λαός να πάρει την εκδίκηση του στις επερχόμενες ευρωεκλογές και αυτές για την τοπική αυτοδιοίκηση, από το πολιτικό σύστημα που τον καταδυναστεύει και τον έχει εξαθλιώσει «νάτο, νάτο πετιέται»… Εμφανίστηκε το «ποτάμι»!!! Τι θαύμα ήταν και αυτό… Όχι μόνο είδε όλος ο κόσμος νερό κάτω από τις γέφυρες αλλά παρασύρθηκαν από το ρεύμα του ποταμιού. Με το που ανακοινώθηκε ότι κατεβαίνει στις ευρωεκλογές το «ποτά…» δεν χρειάστηκε καν να ολοκληρωθεί η λέξη, πήραν φωτιά οι δημοσκοπήσεις, τα likes στο Facebook, οι followers στο Twitter… Μιλάμε για χαμό στο ίσιωμα… Όπως μας λένε… Για να μην ξεχνιόμαστε κιόλας….
Για να είμαστε ειλικρινείς περιμέναμε κάποια αντίδραση από το κατεστημένο, όποιο και αν είναι αυτό, πολιτικό, οικονομικό, κλπ, αλλά όχι και έτσι βρε παιδιά. Περιμέναμε κάτι καλύτερο… Κάποια καλύτερη έμπνευση… Στην αρχή είχαμε τους 58, μετά τις ελιές, τις ρίζες, τους δάκους και τώρα τον μπλαζέ και άνετο δημοσιογράφο των εκδοτών-ολιγαρχών… Μπορεί το άνετο στυλ με το μπλουτζινάκι και το μαντηλάκι στο πέτο του σακακιού (ή άλλως «ποσέ»…) να είναι ωραίο για το Κολονάκι, για πολιτικούς στυλ Ψινάκη, Άρη Σπηλιοτώπουλου, αλλά πιστέψτε μας στην ευρύτερη Αττική ή στην επαρχία δεν πιάνει… Ο κ. Θεοδωράκης δεν βαπτίστηκε σε καμία Κολυμβήθρα του Σιλωάμ, ούτε «γεννήθηκε» με παρθενογένεση… Στην «Ιερουσαλήμ» κατοικούσε και οι παρεπιδημούντες γνωρίζουν πολύ καλά ποιους υπηρετούσε πιστά τόσα χρόνια. Άλλωστε δεν θα επιβίωνε αν δεν ακολουθούσε με θρησκευτική ευλάβεια τους κανόνες και τις οδηγίες τους. Όσοι δεν τους ακολούθησαν τους έφαγε το μαύρο σκοτάδι και ξέρουμε τι γράφουμε…
Για αυτό λοιπόν μην μας τον παρουσιάζουν και σαν σωτήρα. Ως δημοσιογράφο τον γνωρίζουμε, ως εστιάτορα άλλοι τον γνωρίζουν, όσοι έχουν πάει στο μαγαζί του, άλλοι όχι. Αλλά ως πολιτικό φυντάνι τώρα τον βλέπουμε και κυριολεκτικά δεν θα έπρεπε να αρέσει σε κανένα αυτό που βλέπει. Και ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά… «Το Ποτάμι κλέβει ιδέες από την Αριστερά και τη φιλελεύθερη παράταξη» μας είπε ο Στ. Θεοδωράκης… Ε, λοιπόν ο Ελληνικός λαός έχει χορτάσει από «κλέφτες»! Δεν θέλει άλλους, έστω και αν αυτοί είναι κλέφτες ιδεών! Άσε που μπορεί να είναι και χειρότεροι αυτοί. Γιατί αν δεν έχουν δικές τους ιδέες, τι θέλουν να κάνουν; Να εφαρμόσουν τις ιδέες της δεξιάς ή της αριστεράς; Μα τις ιδέες πάντοτε τις εφαρμόζει καλύτερα αυτός που τις σκέφθηκε όχι αυτός που καλείται να τις εφαρμόσει. Κλασσικό παράδειγμα το πάλαι ποτέ σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ. Μια φιλελεύθερη ιδέα ποιος την εφαρμόζει καλύτερα; Το ΠΑΣΟΚ ή η Νέα Δημοκρατία;
Και η μεγαλύτερη «επιτυχία» του προέδρου, αρχηγού, ηγέτη, δεν ξέρουμε πως και πως θέλει να τον αποκαλούμε, τον κύριο Θεοδωράκη ήταν αυτό που εξομολογήθηκε ότι δηλαδή «Εγώ τώρα, δε θα πάω στην Ευρωβουλή. Δεν έχω ίσως και τα προσόντα. Καλά καλά δεν ξέρω ξένες γλώσσες. Θα μείνω λοιπόν στην Ελλάδα. Το τι θα κάνω θα εξαρτηθεί πάλι από εσάς»!!! Πρώτα από όλα τι πάει να πει «δεν έχω ίσως τα προσόντα» για ευρωβουλευτής; Δεν ξέρεις καν για τον εαυτό σου αν μπορείς να κάνεις κάτι και θέλεις να διοικήσεις ένα κόμμα, μια χώρα; Δεν έχει ίσως τα προσόντα λέει για την Ευρωβουλή, αλλά έχει τα προσόντα για να ηγείται όχι μόνον των άλλων που θα είναι στο ευρωψηφοδέλτιο και που θα έχουν τα προσόντα αλλά και του ιδίου του κόμματος; Πόσα θέλεις να μας τρελάνεις κ. Θεοδωράκη; Όμως, ευτυχώς, το τι θα κάνει θα εξαρτηθεί από εμάς… Και εμείς τρελαινόμαστε και τον βγάζουμε πρωθυπουργό!!! Τότε δεν θα τον πειράξει που δεν θα έχει «ίσως» τα προσόντα;!!! Αλλά αν δεν έχεις «ίσως» τα προσόντα για “κλητήρας” κ. Θεοδωράκη στα σίγουρα δεν τα έχεις για δήμαρχος!!! Ε, αυτός ο κύριος θέλει να μας κυβερνήσει…
Και για να βάλουμε και άλλο ένα κερασάκι στην τούρτα του κ. Θεοδωράκη θα αναφέρουμε ότι δεν είναι και ιδανικό, το γράφουμε πολύ κομψά, να ανακοινώνεις ότι σε στηρίζει κάποιος όπως πχ ο κ. Αύγουστος Κορτώ και μετά εκείνος με ανακοίνωση του να δηλώνει ότι «καθιστώ σαφές ότι ουδέποτε σκόπευα να πολιτευθώ, και ούτε τώρα πρόκειται να το πράξω. Ήμουν και παραμένω αφοσιωμένος – ταγμένος – σε δύο μόνο πράγματα σ’ αυτή τη ζωή: στον άντρα μου και στα βιβλία μου. Δεν υπάρχει χώρος για τίποτε άλλο». Επομένως μάλλον καλά είχε πει ο Ινδός σοφός Τσανάκυα σε ένα νεαρό ηγεμόνα «Ποτέ μην εμπιστεύεσαι τα ποτάμια, άντρες που οπλοφορούν, ζώα με γαμψά νύχια ή κέρατα, γυναίκες και μέλη της βασιλικής οικογενείας»…..


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2vfGrtjSZ

Με «αλυσίδες» θέλουν να κρατήσουν δεμένη την Ελλάδα σε μνημόνια


Με «αλυσίδες» θέλουν να κρατήσουν δεμένη την Ελλάδα σε μνημόνια
Επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι πληροφορίες του Newsbomb και από σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg, που επικαλούμενο ευρωπαίους αξιωματούχους κάνει λόγο πιέσεις της Τρόικας που μόνο στόχο έχουν ένα 3ο μνημόνιο, ενώ η κυβέρνηση θα κληθεί μπροστά στο δίλημμα των πρόωρων εκλογών.
Πλήρως επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες του Newsbomb.gr και από σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο επικαλούμενο ευρωπαίους αξιωματούχους κάνει λόγο για πιέσεις της Τρόικας που μόνο στόχο έχουν ένα 3ο μνημόνιο, ενώ η κυβέρνηση θα κληθεί μπροστά στο δίλημμα των πρόωρων εκλογών. Στόχος των δανειστών, όπως αναφέρει τόσο το Bloomberg όσο και το Newsbomb, είναι οι δανειστές να προκαλέσουν την περαιτέρω δέσμευση της χώρας, υπό τον φόβο ότι τώρα που έχει την δυνατότητα να καλύψει μόνη της τις εσωτερικές της υποχρεώσεις, να αρνηθεί τις μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι δανειστές και ουσιαστικά να βρεθούν οι δανειστές στην δύσκολη θέση, με τυχόν παύση πληρωμών από την Ελλάδα προς εκείνους.
Τώρα η Ελλάδα μπορεί να το πράξει αυτό και ενδέχεται η κυβέρνηση να βρεθεί σε τέτοιο δίλημμα που να διεκδικήσει διέξοδο μέσω της κάλπης. Πιο συγκεκριμένα το Bloomberg αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η επιρροή της τρόικας στον Αντ. Σαμαρά, έχει ήδη αρχίσει να μειώνεται, καθώς με την Οικονομία να εξέρχεται από την εξαετή ύφεση και την επίτευξη λογιστικού και δημοσιονομικού πλεονάσματος, ο Έλληνας πρωθυπουργός διαθέτει αρκετά χρήματα για την κάλυψη των μισθών και των συντάξεων», αναφέρεται σε δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg και προστίθεται:
2
«Το μόνο που χρειάζεται είναι ο δανεισμός χρημάτων για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους, που ανέρχεται στα 321 δισ. ευρώ. Επιπλέον, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα- ανταπόκριση από την Αθήνα, το μεγαλύτερο μέρος του δημοσίου χρέους το κατέχουν οι εταίροι της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, το ΔΝΤ και η ΕΚΤ. Κατά συνέπεια, ακόμη και στην περίπτωση που η τρόικα άφηνε την Ελλάδα να πτωχεύσει, εμποδίζοντας περαιτέρω την αποδέσμευση της επόμενης δόσης του δανείου, τόσο οι πιστωτικές αγορές, όσο και οι Έλληνες πολίτες θα απολάμβαναν κάποιας μορφής προστασία».
Η τρόικα, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους που επικαλείται το Bloomberg (σσ. ένας από την Ελλάδα και ένας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίοι ζήτησαν να διατηρηθεί η ανωνυμία τους) «φοβάται ότι εάν χάσει την επιρροή της στην ελληνική κυβέρνηση, η χώρα θα επιστρέψει στα λάθη που δημιούργησαν την ευρωπαϊκή κρίση χρέους και σε αυτή την περίπτωση τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης θα αρνηθούν ένα νέο σχέδιο διάσωσης».
7c18b82713f1ee115644c1be279f38a0 XL
«Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος υποστήριξε ότι ο μόνος τρόπος για να διασφαλισθεί η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα είναι η παροχή ενός νέου δανείου, που θα συνοδεύεται από αυστηρούς όρους δημοσιονομικής σύνεσης». Σε προηγούμενο δημοσίευμα μας με τίτλο: «Ο χρόνος της Ελλάδας τελειώνει τον Απρίλιο», αναφέραμε, ότι οι δανειστές θα επιχειρήσουν να καταστήσουν σαφές στην κυβέρνηση ότι ο χρόνος της Ελλάδας τελειώνει τον Απρίλιο. Εννοούν ότι μέχρι τις 10 Απριλίου η Ελλάδα θα πρέπει να έχει συμφωνήσει με την τρόικα τα μέτρα για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού αλλά και για την προώθηση «μεταρρυθμίσεων», όπως η απελευθέρωση των απολύσεων, η ημερομηνία του φρέσκου γάλατος και η ελεύθερη πώληση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων.
Για τους δανειστές όλα είναι ανοιχτά, δεν αποδέχονται ούτε το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος που υπολογίζει η κυβέρνηση, τονίζοντας με νόημα ότι «η Eurostat είναι αυτή που αποτυπώνει τα ακριβή μεγέθη και όχι η κυβέρνηση». Μάλιστα, η τρόικα προειδοποίησε πριν από λίγα 24ωρα τον κ. Στουρνάρα ότι η τυχόν διασπάθιση, με παροχές, του πρωτογενούς πλεονάσματος θα δημιουργήσει δημοσιονομικό κενό, η κάλυψη του οποίου θα απαιτήσει μέτρα. Παράλληλα, οι δανειστές ζητούν 580 ευρώ μισθό, για τους πρωτοδιόριστους στο δημόσιο, υλοποίηση όλων των διαρθρωτικών αλλαγών αλλά και προσδιορισμό μέτρων για το 2015 και το 2016.
maximou
Αιωρείται ακόμα και ο εκβιασμός της ΕΚΤ που κάνει τα δικά της ανεξάρτητα stress tests για τις ελληνικές τράπεζες και τα οποία, όπως όλα δείχνουν, θα παρουσιάζουν μεγαλύτερες ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών. Με πολύ απλά λόγια, το Βερολίνο θέλει να ωθήσει τη χώρα προς ένα νέο δανεισμό. Και νέο δάνειο σημαίνει νέο μνημόνιο.
Ο Πρωθυπουργός, αλλά και οι περισσότεροι υπουργοί δείχνουν αιφνιδιασμένοι από τη στάση των δανειστών αλλά και την άρνηση τους να αντιληφθούν τον κίνδυνο πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας. Ο κ. Σαμαράς δείχνει ιδιαίτερα πιεσμένος, τον τελευταίο καιρό, σύμφωνα με όσους ήρθαν σε επαφή μαζί του.
Το σημερινό Eurogroup έδωσε ουσιαστικά παράταση στο «δράμα», που δεν αποκλείεται να εξελιχθεί σε τελεσίγραφο προς την Ελλάδα, ώστε να προχωρήσει σε συνολική συμφωνία μέσα στον Απρίλιο, που θα δεσμεύει και την επόμενη κυβέρνηση. Εάν συμβούν αυτά, τότε ο Αντώνης Σαμαράς ενδέχεται να παίξει το χαρτί των πρόωρων εκλογών. Με τον τρόπο αυτό θα καλέσει τους πολίτες να αποφασίσουν για το αν θα ακολουθήσουν το δρόμο ενός τρίτου μνημονίου ή την ρήξη με την Ευρώπη και τους δανειστές.


newsbomb.


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2vfGjtbbg

* Γεννήθηκα Πρωταπριλιά - Νέο βιβλίο *

Προβλέπεται να γίνει ανάρπαστο...


Η γυναίκα του Ρομπέρτο φωτογραφίζεται γυμνή με τις αδερφές της! [εικόνα]


marta0-570
Κέρδισε τα βλέμματα και τις συμπάθειες μας από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι της στη χώρα μας.
Αν ο κόσμος του Ολυμπιακού αγάπησε τον Ρομπέρτο, όλος ο κόσμος έδειξε τον θαυμασμό του και στην ομορφιά της συζύγου του, Μάρτα Ντομίνγκεζ.
Η σέξι Ισπανίδα πόσταρε στον λογαριασμό του Twitter της μια φωτογραφία, όπου ποζάρει μαζί με τις αδερφές της φορώντας λουλούδια στο κεφάλι και καλύπτοντας τα επίμαχα σημεία.
Τουλάχιστον ο ερυθρόλευκος τερματοφύλακας έχει πολύ καλό γούστο.
roberto211-570

Τρόικα σε κυβέρνηση: Δεν θα μοιράσετε ούτε ευρώ αν δεν μας ρωτάτε

Τρόικα σε κυβέρνηση: Δεν θα μοιράσετε ούτε ευρώ αν δεν μας ρωτάτε
Παρά την σαφή εντολή του Eurogroup προς την κυβέρνηση ότι θα πρέπει έως το Σαββατοκύριακο να έχει επέλθει συμφωνία με την Τρόικα, οι διαφορές είναι μεγάλες και οι απαιτήσεις ανατινάζουν τον σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου, ενόψει των Ευρωεκλογών.
Ετσι, η Τρόικα συνεχίζει να έχει μεγάλες αντιρρήσεις για το ύψος του «κοινωνικού μερίσματος» που θα διανείμει η κυβέρνηση από το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013. Παράλληλα, εγείρει και ζήτημα συνολικών αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων, με τον εξορθολογισμό ορισμένων ειδικών αποδοχών, όπως, π.χ. τα οδοιπορικά και τα εκτός έδρας που λαμβάνουν.
Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, οι εκπρόσωποι των δανειστών αφ' ενός εμμένουν ότι για να προσδιοριστεί το ύψος του κοινωνικού μερίσματος θα πρέπει να διασφαλιστεί πως η διανομή του δεν θα επηρεάσει τους δημοσιονομικούς στόχους του 2014, ενώ αφ' ετέρου εγείρουν επιπρόσθετες υποχρεώσεις.
Συγκεκριμένα, στο πρώτο σκέλος, σύμφωνα με την Τρόικα, πρέπει πρώτα να εξασφαλισθεί ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2014 θα είναι 2,9 δισ. ευρώ (1,5% του ΑΕΠ) όσο προβλέπει ο Προϋπολογισμός, και στη συνέχεια να διανεμηθεί η όποια υπέρβαση. Την ίδια ώρα ζητάει, το κοινωνικό μέρισμα να έχει και αναπτυξιακά χαρακτηριστικά, δηλαδή να μην δοθεί εξ ολοκλήρου σε χαμηλοσυνταξιούχους και ένστολους.
Στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν το ενδεχόμενο να αποπληρώσουν, μέσω του πλεονάσματος, ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου. Θεωρούν ότι έτσι αυξάνεται η ρευστότητα στην αγορά και δίνεται αναπτυξιακή ώθηση στην οικονομία.
Όσον αφορά στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, σύμφωνα με το στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, «δεν τίθεται ζήτημα μείωσης των βασικών μισθών». Όμως, τόσο η ελληνική πλευρά όσο και η Τρόικα θέτουν ζήτημα «εξορθολογισμού».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Συναγερμός: Βρέθηκαν τα συντρίμμια του μοιραίου Boeing – Πετούσε εκτός πορείας

Συναγερμός: Βρέθηκαν τα συντρίμμια του μοιραίου Boeing - Πετούσε εκτός πορείας
Ο μαλαισιανός στρατός ανακοίνωσε ότι εντόπισε μέσω ραντάρ το ίχνος του αγνοούμενου αεροσκάφους της Malaysia Airlines στα Στενά της Μάλακα, σε μεγάλη απόσταση από το σημείο όπου είχε την τελευταία επικοινωνία με την Πολιτική Υπηρεσία Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας, κοντά στις ανατολικές ακτές της χώρας, δήλωσε στρατιωτική πηγή στο Reuters.
Τα Στενά της Μάλακα είναι σε μεγάλη απόσταση από το σημείο όπου είχε την τελευταία επικοινωνία με την Πολιτική Υπηρεσία Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας, κοντά στις ανατολικές ακτές της χώρας το αεροπλάνο. Τα Στενά της Μάλακα, ένας από τους πιο κομβικούς και πολυσύχναστους διαύλους της ναυσιπλοΐας στον κόσμο, βρίσκονται κατά μήκος της δυτικής ακτής της Μαλαισίας. «Άλλαξε κατεύθυνση μετά την Κότα Μπάρου και κατέβηκε σε χαμηλότερο ύψος. Μπήκε στα Στενά της Μάλακα», είπε η πηγή στο Reuters, ο οποίος έχει ενημερωθεί για τις έρευνες.
Μέχρι στιγμής οι έρευνες δεν έχουν αποδώσει καρπούς ενώ αυξάνεται κατακόρυφα η αγωνία, αλλά και η αγανάκτηση των συγγενών των αγνοουμένων για την πληροφόρηση με το σταγονόμετρο.

Οι μαλαισιανές Αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν διπλασιαστεί οι έρευνες στην περιοχή και η αεροπορική εταιρεία Malaysia Airlines επεσήμανε ότι το επίκεντρο των αναζητήσεων είναι η θαλάσσια περιοχή της δυτικής ακτής της Μαλαισίας. Ομάδες διάσωσης από αρκετές χώρες ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή το θαλάσσιο χώρο, ενώ το Πεκίνο επιστράτευσε δέκα δορυφόρους για να συνδράμουν στις έρευνες.

Νέα μείωση τιμών ακινήτων έως 12%


Νέα μείωση τιμών ακινήτων έως 12%
Του Βασίλη Σ. Κανέλλη

Περαιτέρω υποχώρηση των τιμών των κατοικιών μεταξύ 6% και 12%, εξετάζει η Διεύθυνση οικονομικών αναλύσεων της Eurobank στη χθεσινή έκθεσή της με τίτλο «Εξελίξεις στην αγορά κατοικίας στην Ελλάδα - Οικονομετρική μελέτη για τους ερμηνευτικούς παράγοντες και την εξέλιξη των τιμών στην εγχώρια αγορά κατοικίας».
Τα δύο σενάρια που κάνει η τράπεζα αναφέρουν ότι το μέσο επίπεδο τιμών των σπιτιών θα υποχωρήσει μεταξύ 6% (με σταδιακή ανάκαμψη τιμών από τις αρχές του 2015) και 12% (με σταδιακή ανάκαμψη τιμών από τις αρχές του 2016). Η έκθεση φτάνει στο συμπέρασμα αυτό εξετάζοντας το ακραίο σενάριο της τρόικας για την ελληνική οικονομία και συσχετίζει το επίπεδο των τιμών με το πραγματικό ΑΕΠ, τον δείκτη τιμών καταναλωτή αλλά και το πραγματικό επιτόκιο των στεγαστικών δανείων. Σύμφωνα με τη μελέτη που επιμελήθηκε ο Δρ. Πλάτων Μονοκρούσος, η μέση σωρευτική αύξηση τιμών στην εγχώρια αγορά κατοικίας ήταν της τάξης του 170% περίπου την περίοδο 1997-2013, ποσοστό που μεταφράζεται σε μέση ετήσια άνοδο τιμών άνω του 10%.
Να σημειωθεί ότι σε ανάλογη έρευνα για τις εξελίξεις στην κτηματαγορά της εταιρείας GLP Values, αναφέρεται ότι την περίοδο 2000-2008 οι τιμές αυξήθηκαν κατά 90,9% ενώ η πτώση τιμών έχει φτάσει στο 37% από την αρχή της κρίσης και μπορεί να φτάσει το 45%.
Η Eurobank αναφέρει ότι κατά την περίοδο της έκρηξης των τιμών, ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή της Ελλάδας παρουσίασε σωρευτική αύξηση 47% περίπου ή 2,8% σε μέσους ετήσιους όρους.
Ο λόγος του συνολικού υπολοίπου των στεγαστικών δανείων προς ΑΕΠ σημείωσε μεγάλη άνοδο την δεκαετία πριν την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, φτάνοντας στο 33,2% στο 4ο τρίμηνο του 2008 από 4,1% το 4ο τρίμηνο του 2005. Στα τέλη του 2013, ο εν λόγω δείκτης ανέρχονταν στο 38,9%, αν και η περαιτέρω αύξηση του την περίοδο 2009-2013 οφείλεται αποκλειστικά στην μεγάλη συρρίκνωση του ΑΕΠ την τελευταία 5ετία.
Η GLP Values με τη σειρά της αναφέρει ότι αν κάποιος είχε επενδύσει 100 ευρώ την 1/1/1995 τότε στις 31/12/2008 η τρέχουσα αξία της περιουσίας του θα ήταν 304,8 ευρώ εάν το κεφάλαιό του είχε τοποθετηθεί σε ακίνητα, 241,3 ευρώ εάν είχε επιλέξει προθεσμιακή κατάθεση και 209,7 ευρώ εάν ήταν επενδεδυμένο σε μετοχές. Εάν ληφθεί υπόψη και η πενταετία 2009-2013 τότε η διαφορά της αξίας της επένδυσης σε ακίνητη περιουσία και της αντίστοιχης σε προθεσμιακή κατάθεση εξαλείφεται λόγω σημαντικής ανόδου των επιτοκίων και αντίστοιχης υποχώρησης των τιμών των ακινήτων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε έκθεση της Εθνικής τράπεζας για την κτηματαγορά της Βορείου Ελλάδος, που παρουσιάστηκε σε ημερίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Εκτιμητικής στη Θεσσαλονίκη τονίζεται ότι η οικοδομή στην Ελλάδα αναμένεται να παραμείνει σε ύφεση για τέταρτη χρονιά, το 2014 και δεν αναμένεται ανάκαμψη στον τομέα αυτό μέχρι το 2015. Η Εθνική ασκεί σκληρή κριτική για τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας λέγοντας ότι έχουν εξαφανιστεί 400.000 θέσεις εργασίας αλλά κι ότι έχει μειώσει την αξίας της περιουσίας των πολιτών. «Το ελληνικό κράτος, στην απόγνωσή του να βρει έσοδα και να μην μειώσει τις δαπάνες του, έχει κυριολεκτικά μηδενίσει την αξία της περιουσίας όλης της χώρας. Εχει δηλαδή προκαλέσει τεχνητό αποπληθωρισμό αξιών μυθικών διαστάσεων.

Επιστημονική έρευνα: Πώς το στοματικό σεξ σώζει ζωές


Μπορεί για πολύ κόσμο το στοματικό σεξ να αποτελεί θέμα ταμπού, όμως οι επιστήμονες αποφάνθηκαν πως όχι μόνο δεν πρέπει να φοβόμαστε να μιλάμε για αυτό, αλλά αντίθετα να προσπαθούμε να το κάνουμε όσο πιο συχνά μπορούμε.
Σύμφωνα με το Journal of Evolutionary Psychology οι άνδρες «χρησιμοποιούν» το στοματικό σεξ ώστε η σύντροφός τους να παραμείνει πιστή, καθώς την ικανοποιούν στο έπακρο. Επιπλέον προστατεύει την καρδιά, καθώς σύμφωνα με το Journal of Reproductive Immunology οι γυναίκες που επιδίδονται τακτικά στο στοματικό σεξ διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο προεκλαμψίας.
Τέλος, η ερωτική ζωή του ζευγαριού γίνεται πιο ενδιαφέρουσα, παθιασμένη και ζωντανή.
thatslife.gr

Πιερικός Αρχέλαος – Φίλιππος Βεροίας 65 - 43

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
 Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης 
 Γραφείο τύπου
 Κλειστό Γυμναστήριο, Σιδηροδρομικός Σταθμός, τηλ. - fax: 23510 32153, 6978 495134
 60100 Κατερίνη




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρωταθλήματα ΕΚΑΣΚΕΜ


 Για τo εφηβικό πρωτάθλημα

Ακόμη μία νίκη για την εφηβική ομάδα του Πιερικού Αρχελάου. Κέρδισε στην Κατερίνη το Φίλιππο Βεροίας με 65-43 και η συμμετοχή του στην τελική φάση του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚΕΜ είναι με αξιώσεις, αφού η καλή του πορεία θα δώσει το εισιτήριο για την επόμενη φάση.   

Στα δεκάλεπτα: 16-2, 30-14, 41-34, 65-43.
Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Χρυσάφης και Γιαννόπουλος.
Οι συνθέσεις:

Πιερικός Αρχέλαος (Χατζηιωάννου - Γκαβοτάσιος): Αναστασιάδης, Γαζέτης 7(1), Κοντσές Θ. 21, Τσαλμπούρης 24(1), Κοντσές Β., Ζησόπουλος Π. 4(1), Παρμακτσίδης 6, Παυλίδης, Κονσές Θ, Τατσίδης, Κοντζές 3(1), Κοτσώνας.

Φίλιππος Βέροιας (Λευκόπουλος): Ουσουλτζόγλου 4, Ντικάς 17(3), Αλεξανδρόπουλος 4, Τσιγγανάς, Σιδηρόπουλος 4, Χατζημασούρας, Παναγιωτίδης 2, Γκίκας, Μοτσιόπουλος 11, Παρίσης, Λιόλιος, Νταμτσιόπουλος 1.


Πιερικός Αρχέλαος  - Αλεξάνδρεια 78 – 42
 Για τo παιδικό  πρωτάθλημα

Για την 5η αγωνιστική του Α΄ γύρου η παιδική ομάδα του Πιερικού Αρχελάου νίκησε την Αλεξάνδρεια με 78-42.    

Στα δεκάλεπτα: 17-8, 39-17, 54-27, 78-42.

Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Μίχος και Σιαμάτρας.

Οι συνθέσεις:

Πιερικός Αρχέλαος (Χατζηιωάννου): Ζησόπουλος 11(1), Βάτος 10, Βαβατσιούλας 6(1), Παρμακτσίδης 14, Ξυγωνάκης 12, Ταρενίδης 4, Σαχινίδης 2, Ράλλης 7(1), Στεφόπουλος, Τσιλιγγαρίδης 10, Μπούσμπουρας 2, Κατωνίδης.

ΓΑΣ Αλεξάνδρεια (Γκιζάρης): Μπατιώκας 15, Νταμτσιόπουλος, Περπερίδης 11, Γιαννόπουλος, Τσαγκαράκης 2, Σιτσάνης 3, Παπαγεωργίου 9, Φιλιππόπουλος, Κωτούλας, Λατινόπουλος 2.

ΦΩΤΟ:
1.      Η παιδική ομάδα του Πιερικού Αρχελάου


 Πιερικός Αρχέλαος – ΑΟΚ Αιγινιακός  138 - 18
 Για τo πρωτάθλημα μίνι αγοριών 

Για την 3η αγωνιστική του Α΄ γύρου η ομάδα μίνι αγοριών του Πιερικού Αρχελάου νίκησε τον ΑΟΚ Αιγινιακό με 138-18.   

Στα δεκάλεπτα: 42-0, 74-2, 102-12, 138-18.

Διαιτητής ήταν ο κ. Παρθενίδης Α.

Οι συνθέσεις:

Πιερικός Αρχέλαος (Χρυσίδης) : Τσιρογιάννης 19, Πόντικας 11, Κακουλίδης 22, Γρηγοριάδης 10, Κατηρτζίδης 14, Καρατόλιος 10, Ταβαντζής 8, Χατζηλάμπρου 8, Πολυχρόνης 8, Δερμίσης 6, Μακρής 14, Ζιώγας 10.


ΑΟΚ Αιγινιακός (Λοτζανιώτης) : Στυλιανίδης 6, Μπίτσης, Βλανίδης, Χριστοδούλου, Εξαρχόπουλος, Στογιαννόπουλος 6, Μανωλόπουλος, 4, Παυλόπουλος 2.