ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Σας ευχόμαστε καλό Πάσχα και να περάσετε υπέροχα όλες αυτές τις άγιες ημέρες !!!


Συναντήσεις εργασίας με όλους τους συνδυασμούς για την ίδρυση Αντιδημαρχίας Αλληλεγγύης στον Δήμο Κατερίνης

 Όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι αναφέρουν στις προγραμματικές τους δηλώσεις την αναγκαιότητα ίδρυσης Αντιδημαρχίας Αλληλεγγύης στον Δήμο Κατερίνης. Πως όμως μπορεί θα μπορούσε να λειτουργήσει μια τέτοια Αντιδημαρχία; Πόσο εύκολο είναι να οργανώσει ένας Δήμος π.χ. “Κοινωνικό Φαρμακείο” για να καλύψει τις ανάγκες 700 ωφελουμένων;
 
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας πραγματοποιεί αυτή την εβδομάδα συναντήσεις εργασίας με όλους τους συνδυασμούς και συζητά με τους επικεφαλής τους τους όρους μιας μελλοντικής συνεργασίας.
 
Την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019,  μετά από δημόσιο κάλεσμα συγκροτήθηκε 15μελής συντονιστική επιτροπή η οποία ανέλαβε να οργανώσει και να διαχειριστεί όλα τα θέματα που αφορούν τη στάση της ομάδας στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και όρισε τα θέματα τα οποία θα αποτελέσουν το πλαίσιο της δημόσιας συζήτησης με τους εκπροσώπους των συνδυασμών.

Η 15μελής επιτροπή θα συναντηθεί εντός της τρέχουσας εβδομάδας με όλους τους υποψήφιους δημάρχους και τους συνεργάτες τους για να συζητήσει λεπτομερώς τις προϋποθέσεις στήριξης των κοινωνικών δομών του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης από την μελλοντική διοίκηση του Δήμου Κατερίνης.
 
Το πρόγραμμα των συναντήσεων
 
“Ανατροπή - Αναγέννηση” - Ευγένιος Παπαδόπουλος
 Δευτέρα  22 Απριλίου 2019, ώρα 20:00

“Ανανέωση τώρα” - Γεώργιος Νταντάμης
Τρίτη 23 Απριλίου 2019, ώρα 20:00

“Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα” - Αθανάσιος Λιακόπουλος
Τετάρτη 24 Απριλίου, ώρα 18:00

“Πολίτες σε Δράση” - Σάββας Χιονίδης
Τετάρτη 25 Απριλίου, ώρα 18:00

«Εκκίνηση» - Κώστας Κουκοδήμος
Τετάρτη 25 Απριλίου, ώρα 20:00


Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης και είναι ανοιχτές για όλους τους πολίτες.

Με τον φακό του εδώ Πιερία Πάρκο Κατερινής


Α. Τζιτζικώστας για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων: «Η σιωπή είναι συνενοχή και συνέργεια απέναντι σε κάθε έγκλημα»


 Μήνυμα προς όποιους επιμένουν να αρνούνται την ιστορική αλήθεια έστειλε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, από τις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, που διοργάνωσε σήμερα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με την Αρμενική Εθνική Επιτροπή, στη Θεσσαλονίκη.
«Είμαστε σήμερα εδώ για να κινητοποιήσουμε μνήμες και συνειδήσεις. Το πιστεύω βαθιά ότι η σιωπή είναι συνενοχή. Η αδιαφορία απέναντι στην παραποίηση της Ιστορίας, ‘τα κλειστά μάτια και αυτιά’ απέναντι στις απόπειρες αποσιώπησης ή διαστρέβλωσης της ιστορικής αλήθειας, της ιστορικής αλήθειας που με μαρτυρίες, εικόνες και ντοκουμέντα, βγαίνει στο φως, είναι σιωπηλή συνενοχή και συνέργεια απέναντι σε κάθε έγκλημα. Η Τουρκία εξακολουθεί να αρνείται αυτό που ρητά

Ο Πιερικός Αρχέλαος ηττήθηκε με 46-55 από τον ΠΑΣ Γιάννινα, στο Κλειστό Γυμναστήριο Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης, σε αγώνα για την 22η και τελευταία αγωνιστική του 2 ομίλου της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών.


Ο ελλιπής Πιερικός Αρχέλαος (παρατάχθηκε χωρίς τις παίκτριες που συμμετέχουν στους αγώνες της δεύτερης φάσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Νεανίδων) ηττήθηκε δίκαια και τερμάτισε στην 9η θέση, από τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος όντας αήττητος στους εννέα τελευταίους αγώνες καταλαμβάνοντας τη 2η θέση και θα διεκδικήσει την άνοδο στην Α1 σε αγώνα μπαράζ με τον 2ο του 1ου ομίλου.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε στην αναμέτρηση σημειώνοντας επτά αναπάντητους πόντους (0-7, 1’ 45”), με τον Πιερικό Αρχέλαο να μειώνει σε 6-8 στο 2’ 28”.  Ο φιλοξενούμενος ξέφυγε εκ νέου με επτά πόντους (9-16) στο 9’ 02” και το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 12-19.
Οι παίκτριες του Στέλιου Χατζηιωάννου ισοφάρισαν σε 19-19 στο 13’ 15”, σκορ το οποίο παρέμεινε για 2’ 41”. Με ένα σερί οκτώ πόντων ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε το 19-27 στο 16’ 59” και το πρώτο μισό του αγώνα ολοκληρώθηκε με τις παίκτριες του Γιώργου Σιαμέτη να προηγούνται με 23-31.
Το τρίτο δεκάλεπτο ανήκε στο φιλοξενούμενο, ο οποίος διεύρυνε το προβάδισμά (30-47, 27’ 52”) κι έκλεισε την περίοδο προηγούμενος με 32-47.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Πιερικός Αρχέλαος ισορρόπησε το παιχνίδι, μείωσε τη διαφορά, ωστόσο ο ΠΑΣ Γιάννινα διαχειρίστηκε το προβάδισμά του και το τελικό σκορ διαμορφώθηκε σε 46-55 υπέρ της ομάδας της Ηπείρου.
Διαιτητές: Τσαρδούλιας – Τσάνταλη.
Δεκάλεπτα: 12-19, 23-31, 32-47, 46-55.
ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος (Χατζηιωάννου): Δημολιού 2, Τελίδου 23 (1), Χρυσοστομίδου 7 (1), Ζουγκουρίδου 3 (1), Ντριστέλλα, Γκοτζαμάνη 6, Λάππα 3, Μπαγκλαρίδου, Γκρίτζαλη 2.
ΠΑΣ Γιάννινα (Σιαμέτης): Ντόκου 6 (2), Χήτα, Σαρηγιαννίδου 13 (1), Χρηστάκη 3 (1), Μεντεσίδου 10, Λέφα, Ξανθοπούλου 6, Πανούτσου, Διαμαντοπούλου, Βρασταμηνού, Ντάλα 17 (3), Μπουκουβάλα.
Τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής
ΜΓΣ Απόλλων Καλαμαριάς - ΑΣ Τιτάνες Δράμας 80-37
ΑΜΣ Αναγέννηση Νέου Ρύσιου - ΑΣ Άρης Θεσσαλονίκης 54-48
ΜΓΣ Πανσερραϊκός - ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 73-45
Παναθλητικός ΑΕ Συκεών - ΑΕ Πυλαίας 78-61
ΑΣ Αστέρας Ιπποδρομίου - Ολύμπια ΓΣ Λάρισας 83-22
ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος - ΠΑΣ Γιάννινα 46-55

Βαθμολογία (τελική)
1. Παναθλητικός ΑΕ Συκεών 44
2. ΠΑΣ Γιάννινα 40
3. ΑΜΣ Αναγέννηση Νέου Ρυσίου 39
4. ΑΕ Πυλαίας 39
5. ΜΓΣ Απόλλων Καλαμαριάς 35
6. ΑΣ Άρης Θεσσαλονίκης 33
7. ΑΣ Αστέρας Ιπποδρομίου 32
8. ΜΓΣ Πανσερραϊκός 30
9. ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος 29
10. Ολύμπια ΓΣ Λάρισας 28
11. ΑΣ Τιτάνες Δράμας 25
12. ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 22

Πώς διαμορφώνεται ο τηλεοπτικός χάρτης των τριών επαγγελματικών κατηγοριών

Οπως όλα δείχνουν, αφού απομένει μόνο η κατάθεση της τροπολογίας από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, από τη νέα αγωνιστική περίοδο θα υπάρχουν τρία επαγγελματικά. Αυτό της Super League 1 με 14 ομάδες, της Super League 2 με 12 ομάδες και της Football League 14 ομάδες.
Η αναδιάρθρωση βασίστηκε στην οικονομική ενίσχυση των δύο πρώτων κατηγοριών μέσω των τηλεοπτικών συμβάσεων της ΕΡΤ, ωστόσο υπάρχει κίνδυνος όσον αφορά στο τρίτο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα της χώρας, που είναι πολύ πιθανό να μείνει χωρίς τηλεοπτικό πάροχο.
Ας δούμε όμως τα πράγματα αναλυτικά:
  1. Για το επόμενο πρωτάθλημα της Super League 1 θα ισχύσουν κανονικά οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί με την ΕΡΤ, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες είναι στη NOVA. Ακούγεται ότι μπορεί να υπάρξει ενδιαφέρον από τον ΟΤΕ TV για κάποιες μεγάλες ομάδες, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο ΠΑΟΚ, το συμβόλαιο του οποίου λήγει με τη NOVA ενδέχεται να μετακομίσει στην ΕΡΤ. Στην ελεύθερη αγορά αναμένεται να αναζητήσει τηλεοπτικό συμβόλαιο και ο Πανιώνιος εφόσον δεν ανανεώσει τη σύμβασή του με τη NOVA, η οποία λήγει με το πέρας της φετινής σεζόν. Επίσης, ο Βόλος που ανεβαίνει από τη Football League, θα αναζητήσει δικό του τηλεοπτικό συμβόλαιο αφού πλέον βγαίνει από την κεντρική διαχείριση της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας. Το βέβαιο είναι ότι οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας θα έχουν εξασφαλισμένη τηλεοπτική στέγη.
2. Για τη Super League 2 ισχύει η κεντρική διάθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων βάσει της τροπολογίας που αναμένεται να κατατεθεί και ήδη η ΕΡΤ έχει προχωρήσει στην αγορά του πρωταθλήματος και το συμβόλαιο αναμένεται να αποφέρει σε κάθε ομάδα περίπου 800.000 ευρώ. Πάντως οι όροι διανομής των χρημάτων δεν έχουν ξεκαθαρίσει, πιθανώς να είναι για όλες τις ομάδες το ίδιο, υπάρχει πάντως και το ενδεχόμενο να τεθεί κριτήριο εμπορικότητας. Επίσης οι ομάδες που θα υποβιβαστούν από τη Super League, όπως ο Απόλλων, θα διατηρήσουν το ατομικό τους συμβόλαιο με την ΕΡΤ, το οποίο είναι πολύ πιο πάνω από τις 800.000 ευρώ.
3. Για τη Football League που θα είναι η τρίτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και εκεί θα παίζουν ως επί το πλείστων οι ομάδες που θα ανέβουν από τη Γ’ Εθνική προβλέπεται μεν κεντρική διαχείριση όχι όμως και συμφωνία με την ΕΡΤ επομένως είναι αμφίβολο, με τα τηλεοπτικά δεδομένα που επικρατούν στη χώρα, αν θα βρεθεί κανάλι να καλύψει το πρωτάθλημα. Σε περίπτωση που δεν βρεθεί συμφωνία, το πρωτάθλημα θα μείνει χωρίς έσοδα από τηλεοπτικά δικαιώματα με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τη βιωσιμότητά του.

Λ. Λαμπριανίδης: Σε αγροτοδιατροφή και βιομηχανία άνω του 50% των επενδύσεων

Πάνω από 10 δισ. ευρώ είναι το απόθεμα των ξένων επενδύσεων στην χώρα, που αυξάνονται σταθερά, όπως και οι αντίστοιχες εγχώριες, με άνω του 50% αυτών να αφορά την αγροτοδιατροφή και την βιομηχανία, είπε ο ΓΓ Στρατηγικών & Ιδιωτικών Επενδύσεων Λόης Λαμπριανίδης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.
Για τις άμεσες ξένες επενδύσεις, ο κ. Λαμπριανίδης είπε ότι «το 2014 ήταν 2 δισ. ευρώ, το 2017 ήταν 3,2 δισ. ευρώ», ενώ για το 2018 «είναι ακόμη ψηλότερα», ενώ το συνολικό «στοκ» ξένων άμεσων επενδύσεων στη χώρα «είναι πάρα πολύ υψηλότερο, πάνω από 10 δισ. ευρώ, σε σχέση με το 2014 … Άρα, τόσο για το πόσες άμεσες ξένες επενδύσεις έρχονται κάθε χρονιά, όσο και στο απόθεμά τους, είμαστε πολύ καλύτερα».

Ξεκίνησε στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους η «Πασχαλινή Κατασκήνωση στην πόλη»






Με ενθουσιασμό ξεκίνησε το Σάββατο του Λαζάρου, στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος για πρώτη φορά, μια νέα δραστηριότητα του Γραφείου Νεότητας, η «Πασχαλινή Κατασκήνωση στην πόλη». Η δράση αυτή πραγματοποιείται σε δύο ενορίες της Κατερίνης, και συγκεκριμένα στους Ιερούς Ναούς Αγίας Άννας και Παντάνασσας, για όλα τα παιδιά της πόλης που επιθυμούν να συμμετάσχουν.

ΝΕΑ ΕΝΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ





            Από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος ανακοινώνεται ότι μία νέα Ενορία δημιουργείται στην Κατερίνη και συγκεκριμένα στην περιοχή του Καπνικού Σταθμού.
            Ήδη προχωρούν οι απαραίτητες διαδικασίες και σύντομα θα θεμελιωθεί ο Νέος Ναός.
            Μέχρι τότε, οι ιερές ακολουθίες θα τελούνται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 11ου Δημοτικού Σχολείου, που βρίσκεται στην ίδια περιοχή.
            Τη Μεγάλη Τετάρτη στις 5.30 το απόγευμα θα τελεστεί ο Αγιασμός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη  κ. Γεώργιο. Μετά τον Αγιασμό θα ακολουθήσει το Μυστήριο του Ευχελαίου.
            Κατά τις επόμενες ημέρες, θα τελεστούν όλες οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα.


ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΡΑ» ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΝΤΑΝΤΑΜΗ








Γιώργος Νταντάμης: «Το γκάλοπ σήμερα έδειξε τους νικητές στις 26 Μαΐου! Είμαστε ο Συνδυασμός όλων των Κατερινιωτών»

Χιλιάδες κόσμου έδωσαν το παρών στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του ανεξάρτητου συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα» μετατρέποντας την εκδήλωση σε ανοιχτή συγκέντρωση που θύμιζε λαμπρές πολιτικές στιγμές του παρελθόντος.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης Γιώργος Νταντάμης, το βράδυ της Παρασκευής 19 Απριλίου, μαζί με τα μέλη του Συνδυασμού υποδέχθηκαν Δημότες από όλες τις επαγγελματικές τάξεις και τους πολιτικούς χώρους, που έδωσαν το παρών τιμώντας την «Ανανέωση Τώρα». Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν πρώην Βουλευτές, π. Δήμαρχοι, Πολιτευτές, Πρόεδροι παραγωγικών και πολιτιστικών φορέων.

Ανακοίνωση υποψηφίων του συνδυασμού «ΣΥΝΘΕΣΗ», Βαγγέλης Γερολιόλιος Υποψήφιος Δήμαρχος για το Δήμο Δίου-Ολύμπου




Ο συνδυασμός ΣΥΝΘΕΣΗ  για τον Δήμο Δίου Ολύμπου, υποδέχεται τρεις  νέους υποψηφίους  τοπικούς συμβούλους.

Τους εύχομαι δύναμη και επιτυχία στον κοινό μας αγώνα.

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΙΟΥ
·         Κρεμέτης Γεώργιος του Δημητρίου

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΣ ΕΦΕΣΟΥ
·         Λιάκου Σταματία του Κωνσταντίνου

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ  ΣΚΟΤΙΝΑΣ
·         Γερομιχαλού Αθανασία του Αστερίου


Η «κρυφή» χρέωση στα ΑΤΜ που φέρνει κέρδη στις τράπεζες

Μια… όχι και τόσο γνωστή προμήθεια στις αναλήψεις φέρνει έσοδα στα ταμεία των ελληνικών τραπεζών – ιδίως τα τελευταία χρόνια που ο τουρισμός στη χώρα μας καλπάζει.
Δεν είναι μόνο οι αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ άλλης τράπεζας (ΔΙΑΣ) ή με ξένη κάρτα που φέρνει εξτρά έσοδα στα ταμεία των τραπεζών, αλλά και η προμήθεια μετατροπής συναλλάγματος –μια πηγή εσόδων που κερδίζει έδαφος όσο ο τουρισμός στη χώρα μας απογειώνεται.
Όσοι τουρίστες εκτός

Ανατίναξαν εκκλησίες την ημέρα του Πάσχα των Καθολικών στη Σρι Λάνκα. Εκρήξεις και σε ξενοδοχεία – Δεκάδες νεκροί

Συγκλονίζουν οι σκηνές μέσα από τις βομβαρδισμένες εκκλησίες την ημέρα του Πάσχα των Καθολικών.
Δεκάδες νεκροί από τις επίθεση και αυξάνονται συνεχώς.
Εκρήξεις και σε πολυτελή ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα.
Ψάχνουν συγγενείς και φίλους στα ερείπια των εκκλησιών
Τουλάχιστον 42 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις εκρήξεις μέσα σε εκκλησίες και ξενοδοχεία στην πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, το Κολόμπο, και περιοχές κοντά σ’ αυτή, κατά τον πρώτο επίσημο απολογισμό, που δόθηκε πριν από λίγο στη δημοσιότητα από την αστυνομία της χώρας. 

Κυριακή των Βαΐων: Τι γιορτάζουμε σήμερα

Κυριακή των Βαΐων: Η Κυριακή των Βαΐων θεωρείται μια ιδιαίτερα σημαντική γιορτή για την Ορθόδοξη Εκκλησία, καθώς την ημέρα αυτή γιορτάζουμε την πανηγυρική είσοδο του Κυρίου Ιησού Χριστού στην Ιερουσαλήμ «μετά βαΐων και κλάδων».
Όπως αναφέρει η Καινή Διαθήκη, ο Ιησούςερχόμενος από τη Βηθανία στα Ιεροσόλυμα, έστειλε δύο από τους Μαθητές του και του έφεραν ένα γαϊδουράκι. Και κάθισε πάνω του για να μπει στην πόλη. Ο λαός, ακούγοντας ότι ο Ιησούς έρχεται, πήραν αμέσως στα χέρια τους βάγια από φοίνικες και βγήκαν να τον υποδεχτούν.
Άλλοι με τα ρούχα τους, άλλοι δε κόβοντας κλαδιά από τα δέντρα, έστρωναν το δρόμο απ’ όπου ο Ιησούς θα περνούσε. Και όλοι μαζί, ακόμα και τα μικρά παιδιά, φώναζαν: «Ωσαννά· ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου, ο βασιλεύς του Ισραήλ».

Σφοδρό τροχαίο με τραυματία αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Σφοδρό τροχαίο σημειώθηκε λίγο πριν τις 15:30 το μεσημέρι του Σαββάτου στην Λ. Πάρνηθος στο Μενίδι, όταν νεαρός οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου παρέκαμψε πινακίδα Stop με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με διερχόμενη μηχανή της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η σύγκρουση ήταν σφοδρή με αποτέλεσμα η μοτοσυκλέτα να σφηνώσει κυριολεκτικά στον μπροστινό τροχό του γαλάζιου Peugeot που οδηγούσε ο νεαρός οδηγός.
Παρόλο που η σύγκρουση ήταν δυνατή, ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στάθηκε τυχερός μέσα στην ατυχία του, αφού τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ο αστυνομικός, είχε εμπλακεί σε ανάλογο τροχαίο πριν από έξι μήνες περίπου, λίγα μόλις μέτρα από το σημείο που συνέβη το σημερινό περιστατικό. Και σε εκείνη την περίπτωση, είχε τραυματιστεί ελαφρά από τη σύγκρουση.

Γαύρος πλακί με μάραθο, ελιές και κάππαρη

Ετοιμάζουμε το μείγμα του κρεμμυδιού με τα ντοματίνια, το μάραθο και τα υπόλοιπα μυρωδικά, στρωνουμε τον γαύρο στο ταψί και ψήνουμε για 20΄.
Υλικά
800 γρ. γαύρος, καθαρισμένος και ανοιγμένος σαν πεταλούδα (ή έτοιμα φιλέτα γαύρου, κατεψυγμένα)
2 κουτ. σούπας φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1/3 μάτσο μάραθος, ψιλοκομμένος
2 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
50 ml κρασί λευκό, ξηρό
ο χυμός από 1 λεμόνι
2 δαφνόφυλλα
18-20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1/4 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
8 ελιές πράσινες, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
20 γρ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι λευκό, φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα πασπαλίζουμε με τη μισή φρέσκια ρίγανη. Σε ένα κατσαρόλι σοτάρουμε στο μισό ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, τα κρεμμυδάκια για 4-5 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον χυμό, την υπόλοιπη φρέσκια ρίγανη, τη δάφνη, τα ντοματίνια και αλατοπίπερο και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
Σε ένα πυρέξ στρώνουμε το μείγμα του κρεμμυδιού να καλύψει τον πάτο και σκορπίζουμε τον μισό μαϊντανό. Στρώνουμε από πάνω τα φιλέτα γαύρου με το δέρμα προς τα πάνω. Σκορπίζουμε τις ελιές, την κάππαρη, τον ψιλοκομμένο μάραθο και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να γίνει το ψάρι. Σερβίρουμε με τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

ΑΕ Καρίτσας - Πιερικός 2-0 Κυπελλούχος ΕΠΣ Πιερίας η ΑΕ Καρίτσας!


Με δυο γκολ που πέτυχαν στο πρώτο μέρος οι Μακράκης και
 Κωτσιόπουλος, η ΑΕ Καρίτσας κέρδισε με 2-0 τον Πιερικό και
χρίστηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, κυπελλούχος ΕΠΣ Πιερίας.
Η ομάδα του Αλέξανδρου Κούρτογλου ήταν καλύτερη και θα
 μπορούσε να πετύχει περισσότερα τέρματα, απέναντι σε έναν
Πιερικό που έχασε απο νωρίς τον τερματοφύλακα του Τοπουζλή και
αγωνίσθηκε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα με παίκτη λιγότερο.
Στα αξιοσημείωτα η παρουσία του Μηλιώτη κάτω απο τα δοκάρια
 μετά την αποβολή του Τοπουζλή (δεν υπήρχε 2ος τερματοφύλακας
στον πάγκο του Πιερικού), με τον νεαρό ποδοσφαιριστή να καταφέρνει
να κρατήσει το σκορ στο 2-0 όταν οι παίκτες της Καρίτσας έφτασαν
κοντά στην επίτευξη περισσότερων τερμάτων.

Ο Πιερικός Αρχέλαος επικράτησε με 61-56 των Αετών Λάρισας, στο Κλειστό Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Νεάπολης, σε αγώνα για την 1η αγωνιστική του Α’ ομίλου της Β’ φάσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων.

Διαιτητές: Σιταρίδης – Αγραφιώτης.
Δεκάλεπτα: 13-9, 31-27, 44-47, 56-61.
ΑΕΣ Αετοί Λάρισας (Βαρδακούλης): Νασιώκας 10, Γεροστάθης 12, Χρόνης 2, Γιαννακός 5, Σταμπουλής 2, Σοφιαζίδης, Δημητριάδης, Νικολούλης 10, Σαμολαδάς 8 (1), Ζαβλιάκης 7, Στεργιούλας, Σαμουλαδάς.
ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος (Τοπούζης): Μπόζογλου 11, Ρέντζος 4, Σκρέτας 7, Τζιοβάρας 5 (1), Ζησόπουλος 16, Μαλαματίδης, Καλλιφατίδης 10 (1), Ζαρκανέλας 5, Παπαπέτρου, Κουπάντσης, Χατζηαγοράκης 3 (1).
Το πανόραμα του Α' ομίλου
20.04.2019
ΦΟ Πρωτέας Γρεβενών - ΑΠΣ Ασπίς Ξάνθης 52-67
ΑΕΣ Αετοί Λάρισας - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος 56-61
ΣΚ Νικόπολη Πρέβεζας - ΠΟ Νέων Μουδανιών 69-73
21.04.2019
14:00 ΠΟ Νέων Μουδανιών – ΑΕΣ Αετοί Λάρισας
15:45 ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος - ΦΟ Πρωτέας Γρεβενών
17:30 ΑΠΣ Ασπίς Ξάνθης - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος
22.04.2019
15:30 ΦΟ Πρωτέας Γρεβενών - ΠΟ Νέων Μουδανιών
17:15 ΑΕΣ Αετοί Λάρισας - ΣΚ Νικόπολη Πρέβεζας
19:00 ΑΠΣ Ασπίς Ξάνθης - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος
23.04.2019
15:30 ΑΕΣ Αετοί Λάρισας - ΑΠΣ Ασπίς Ξάνθης
17:15 ΣΚ Νικόπολη Πρέβεζας - ΦΟ Πρωτέας Γρεβενών
19:00 ΠΟ Νέων Μουδανιών - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος
24.04.2019
12:00 ΦΟ Πρωτέας Γρεβενών – ΑΕΣ Αετοί Λάρισας
13:45 ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος - ΣΚ Νικόπολη Πρέβεζας
15:30 ΑΠΣ Ασπίς Ξάνθης - ΠΟ Νέων Μουδανιών

Βαθμολογία (1 αγώνας)
1. ΑΠΣ Ασπίς Ξάνθης 2
2. ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος 2
3. ΠΟ Νέων Μουδανιών 2
4. ΣΚ Νικόπολη Πρέβεζας 1
5. ΑΕΣ Αετοί Λάρισας 1
6. ΦΟ Πρωτέας Γρεβενών 1

Ο Πιερικός Αρχέλαος επικράτησε με 67-59 του Κεραυνού Αγίου Γεωργίου, στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Σταυρούπολης, σε αγώνα για την 1η αγωνιστική του Α’ ομίλου της Β’ φάσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Νεανίδων.

Διαιτητές: Τσαρδούλιας – Παπαδοπούλου.
Δεκάλεπτα: 16-23, 31-34, 43-55, 59-67.
ΑΦΚ Κεραυνός Αγίου Γεωργίου (Βακουφτσή): Τζημορώτα 13, Παππά, Τσιαρσιώτη 8, Λιακοπούλου 3 (1), Δαδάλη 3, Θεοδώρου 13 (3), Φάρρου 19, Δελανίδου.
ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος (Χατζηιωάννου): Καραλή 18, Κιλ, Κιολέογλου 14, Μάντζου, Καρανικόλα 3 (1), Συμεωνίδου, Παπαζιώγα, Μάντη 2, Μπουμπουλέντρα 5, Καρατάσιου 18 (4), Δημητριάδου, Παντζιάλα 7 (1).
Το πρόγραμμα του Α' ομίλου
20.04.2019
ΑΦΣ Κεραυνός Αγίου Γεωργίου - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος 59-67

Ολύμπια ΓΣ Λάρισας - ΣΑΚ Αστέρας Καβάλας 54-62
21.04.2019
15:30 ΣΑΚ Αστέρας Καβάλας - ΑΦΣ Κεραυνός Αγίου Γεωργίου
17:15 ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος - ΠΑΣ Γιάννινα
22.04.2019
15:30 ΠΑΣ Γιάννινα - ΣΑΚ Αστέρας Καβάλας
17:15 ΑΦΣ Κεραυνός Αγίου Γεωργίου - Ολύμπια ΓΣ Λάρισας
23.04.2019
15:30 Ολύμπια ΓΣ Λάρισας - ΠΑΣ Γιάννινα
17:15 ΣΑΚ Αστέρας Καβάλας - ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος
24.04.2019
12:00 ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΦΣ Κεραυνός Αγίου Γεωργίου
13:45 ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος - Ολύμπια ΓΣ Λάρισας
Βαθμολογία (1 αγώνας)
1. ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος 2
2. ΣΑΚ Αστέρας Καβάλας 2
3. Ολύμπια ΓΣ Λάρισας 1
4. ΑΣΚ Κεραυνός Αγίου Γεωργίου 1
5. ΠΑΣ Γιάννινα 0*

*0 αγώνες