ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Ρουμανία: Στη φυλακή ο ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος, Λίβιο Ντραγκνέα


Ρουμανία: Στη φυλακή ο ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος, Λίβιο Ντραγκνέα

Σε φυλάκιση 3,5 χρόνων χωρίς αναστολή καταδικάστηκε ο ισχυρός άνδρας της Ρουμανίας και αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, Λίβιο Ντραγκνέα.


Ο Ντραγκνέα καταδικάστηκε καταδικάστηκε σε φυλάκιση για υπεξαίρεση δημοσίων πόρων, επιβιβάστηκε σε όχημα της αστυνομίας και οδηγήθηκε στη φυλακή της Ραχόβα, στα νότια προάστια του Βουκουρεστίου.
Το Ανώτερο Ακυρωτικό Δικαστήριο της Ρουμανίας επικύρωσε νωρίτερα σήμερα την ετυμηγορία που είχε εκδοθεί σε βάρος του αρχηγού του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSD) τον περασμένο Ιούνιο.
O Ντραγκνέα, ο οποίος δεν ήταν παρών στη δικαστική αίθουσα, είχε 24 ώρες στη διάθεσή του για να πάει στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα για την εκτέλεση της καταδικαστικής απόφασης που όπως όλα δείχνουν δίνε τέλος στην πολιτική του καριέρα.

Βερολίνο: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα σεβαστεί την συμφωνία των Πρεσπών»

Βερολίνο: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα σεβαστεί την συμφωνία των Πρεσπών»«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο αρχηγός της ΝΔ θα ακολουθήσει και θα σεβαστεί τη συμφωνία στις Πρέσπες» ανέφερε πριν από λίγο το Βερολίνο, σε μια ακόμη παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας, μετά την επιβολή εκλογών που ήρθε όπως αναφέρουν επίμονες φήμες  από  τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με Μέρκελ, εχθές το βράδυ, πριν την εξαγγελία των πρόωρων εκλογών.
Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Μίχαελ Ροτ «η γερμανική κυβέρνηση είναι βεβαία ότι  οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση προκύψει στο μέλλον θα σεβαστεί τη Συμφωνία των Πρεσπών».
Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια «πάρα πολύ σημαντική και ιστορική επιτυχία της εξωτερικής πολιτικής της σημερινής ελληνικής κυβέρνησης» τ ανέφερε ο Ροτ.
«Θεωρούμε ακράδαντα ότι η κάθε κυβέρνηση που θα ακολουθήσει στην Ελλάδα θα αρθεί στο ύψος των ευθυνών της για ειρήνη, συμφιλίωση και σταθερότητα στην περιοχή. Και η συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μια πολύ σημαντική "άγκυρα" σταθερότητας και συμφιλίωσης», δήλωσε ο κ. Ροτ νωρίτερα σήμερα, κατά την διάρκεια συζήτησης με ξένους ανταποκριτές στο υπουργείο Εξωτερικών.
Πάντως, ο Ροτ διευκρίνισε ότι δεν επιθυμεί να προκαταλάβει την εξέλιξη της προεκλογικής περιόδου και το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά εκφράζει την… ελπίδα του!
Όπως προαναφέρθηκε το Βερολίνο ουσιαστικά επέβαλλε τις εκλογές, όπως είχαμε γράψει κατ΄ αποκλειστικότητα εδώπροκειμένου να επιβάλει από τώρα τη νέα οικονομική πολιτική στην κυβέρηηση που θα προκύψει από τις κάλπες δηλαδή της ΝΔ.
Αυτό γιατί να επιθυμεί να ξεκαθαρίσει τώρα την κατάσταση και το νέο προϋπολογισμό να τον υπογράψει η ΝΔ, αφού φοβάται ότι μπορεί να εκτροχιαστεί το πρόγραμμα εξόφλησης του χρέους, έστω και με τα «χαρτζιλίκια» που μοιράζει ο Α.Τσίπρας

.

Πιερία Περιφερειακές εκλογές: Ποιοι προηγούνται σε σταυρούς στην Π.Ε. Πιερίας

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα ανεπίσημα στοιχεία του "Ο.Β." οι τέσσερεις πρώτοι που εκλέγονται περιφερειακοί σύμβουλοι στην ΠΕ Πιερίας στο καταμετρημένο 50% είναι :
1. Μαυρίδου Σοφία
2. Μαλλιάρα Μαρία
3. Τζόβας Απόστολος
4. Πα
πανικολάου Ηλίας


Πηγή: Ολύμπιο Βήμα    

Μαθήματα Α΄ Βοηθειών “Βασική Υποστήριξη της Ζωής” BLS/AED με πιστοποίηση από το ERC ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΣΩΖΩ ΜΙΑ ΖΩΗ



Απόκτησε διεθνώς αναγνωρισμένο πιστοποιητικό και ενίσχυσε το βιογραφικό σου.
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
ü  Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ)
ü  Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή(AED)
ü  Πλάγια Θέση Ανάνηψης ή Ασφαλείας
ü  Πνιγμονή, απόφραξη αεραγωγού από Ξένο Σώμα (τεχνική Heimlich)
ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Έναρξη εγγραφών 28/05 έως 07/06
Στα γραφεία της ομάδας στο Παλαιό Νοσοκομείο Κατερίνης
Καθημερινά από 18:00 – 20:00 (εκτός Σαββατοκύριακου)
Ηλεκτρονικές εγγραφές 28/05 έως 07/06
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
Η εγγραφή κατοχυρώνεται με την καταβολή του κόστους πιστοποίησης
ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Δευτέρα 10/06 ώρα 19:00 – 22:00
Τετάρτη  19/06 ώρα 19:00 – 22:00
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
Σάββατο 22/06 ώρα 15:00 – 20:00
Διευκρινήσεις και πληροφορίες
Τηλέφωνο: 6972216726 – 2351103342
Website: www.rescueteampieria.gr

Ευχαριστήριο μήνυμα Δημάρχου


 Ευχαριστώ θερμά τους δημότες μας για την στήριξη τους και τη συμμετοχή τους στις εκλογές της 26ης Μαίου.

Τα πάντα είναι ανοιχτά, η υπόθεση είναι πλέον σε επίπεδο υποψηφίων  δημάρχων και όχι συμβούλων και η κάλπη όπως γνωρίζετε στις 7 το πρωί της Κυριακής 2 Ιουνίου θα είναι  κενή.

Το ζητούμενο του Κλεισθένη και της απλής αναλογικής είναι η δημιουργία συνεργασιων αναμεσα στους συνδυασμούς και η ουσιαστική συνδιαμόρφωση αποψεων.

Εκκινησαμε ήδη τις συζητησεις για διάφορες συνεργασίες και ελπίζουμε ότι οι δημότες του δήμου θα αναγνωρίσουν τις πρωτοβουλίες, το έργο της τετραετίας και την παρακαταθήκη που έχουμε  έτοιμη για τις επόμενες γενιές.

Συγχαρητήρια σε όλους τους υποψηφίους δημάρχους και συμβούλους για την συμμετοχή τους διότι  ανεξαρτήτως αποτελέσματος θέλει θάρρος να ασχοληθείς με τα κοινά.

Λιτόχωρο, 28 Μαΐου 2019.-



Το γραφείο Τύπου και ενημέρωσης

Μεγάλη συμμετοχή στην Εορτή Λήξης των Κατηχητικών Συνάξεων παιδιών Γυμνασίου-Λυκείου της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

          Το απόγευμα του Σαββάτου 25 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η λήξη των Κατηχητικών Συνάξεων παιδιών Γυμνασίου-Λυκείου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Η τελετή λήξης φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού στον Κολινδρό.
          Δεκάδες παιδιά και νέοι από όλη την Πιερία γέμισαν τον χώρο με τις φωνές, τα φωτεινά τους πρόσωπα, τα γέλια και τα τραγούδια τους, παρουσιάζοντας μια ξεχωριστή γιορτή για τη λήξη του κατηχητικού έτους.
     Την εκδήλωση προλόγισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο οποίος τόνισε την υψηλή σημασία και το σκοπό του κατηχητικού έργου που επιτελείται σε κάθε Ενορία καθώς και την πνευματική ωφέλεια που αποκομίζουν τα παιδιά που προσέρχονται σε αυτές της συνάξεις.
          Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος ευχαρίστησε θερμά την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου για τη συμβολή της στην υλοποίηση της εορταστικής αυτής εκδήλωσης με την προσφορά των αναμνηστικών δώρων που διανεμήθηκαν σε όλα τα παιδιά ενώ παράλληλα συνεχάρη τον Υπεύθυνο του Γραφείου Νεότητας του Πνευματικού Κέντρου «Ο Άγιος Φώτιος» της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη π. Διονύσιο Γκόλια για την άρτια διοργάνωση, όλους τους Ιερείς για το σπουδαίο κατηχητικό έργο που επιτελούν στις κατά τόπους ενορίες τους,  τους κατηχητές που συνεισφέρουν σε αυτό το θεάρεστο έργο της κατήχησης των νέων καθώς και  τα παιδιά που με ζήλο πρωτοστάτησαν στην εκδήλωση της λήξεων των κατηχητικών συνάξεων.
          Η εορταστική εκδήλωση συνεχίστηκε με την απονομή των φετινών αναμνηστικών δώρων από τον Σεβασμιώτατο.
          Στη συνέχεια ακολούθησε γεύμα και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακά τραγούδια που επιμελήθηκαν οι νέοι και οι νέες με πολύ αγάπη και μεράκι. Μια πραγματική πανδαισία ηχοχρωμάτων, οργάνων και ερμηνειών.
            Στο τέλος της εκδήλωσης όλοι οι νέοι,  φανερά  ενθουσιασμένοι,  ανανέωσαν το ραντεβού τους στις θερινές κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως.
          Αξίζει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες είχαν πραγματοποιηθεί αντίστοιχες εκδηλώσεις για τα παιδιά Δημοτικού των Κατηχητικών Συνάξεων σε κάθε Ενορία της Πιερίας.


ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΑΠΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΕ ΚΑΒΑΛΑ ΘΑΣΟ KΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης συνεργάστηκε με επιτυχία για ένα 4ήμερο (16-20 Μαΐου 2019) fam trip-press trip, 23 συνολικά ατόμων -τουριστικών πρακτόρων και ενός δημοσιογράφου, από το Ισραήλ.

Πρόκειται για ταξίδι τουριστικού ενδιαφέροντος, αποτέλεσμα συνεργασίας και υποστήριξης από την τουριστική επιχείρηση Ofakim travel, την αεροπορική εταιρεία ISRAIR, τη Δημωφέλεια Καβάλας, το Επιμελητήριο Καβάλας και το Γραφείο ΕΟΤ Ισραήλ. Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης ανέλαβε την διαμονή και την γαστρονομική τους γνωριμία με την κουζίνα της Θεσσαλονίκης.

Οι φιλοξενούμενοι επισκέφθηκαν την Καβάλα, Θάσο, και την Θεσσαλονίκη. Οι ξενοδοχειακές υποδομές, οι αγορές, τα μνημεία, οι οργανωμένες παραλίες και τα οινοποιεία βρέθηκαν στο επίκεντρο των αναζητήσεων και ξεναγήσεων των  ταξιδιωτικών πρακτόρων. Η πολυπληθής αποστολή επιβεβαιώνει το συνεχές ενδιαφέρον που υπάρχει από πλευράς Ισραηλινών τουριστικών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων σε προορισμούς στην Κεντρική Μακεδονία.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ



Καλείστε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Πιερίας, σε τακτική συνεδρίαση την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019 και ώρα 20:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου, με θέματα ημερήσιας διάταξης ως ακολούθως:

Θέμα 1:     Διοργάνωση της «10ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Πιερίας - Κεντρικής Μακεδονίας 2019»:
                 Æ  Ορισμός χρονικής περιόδου πραγματοποίησης της έκθεσης.
     Εισηγητής: Πρόεδρος, κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.

Θέμα 2:     Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη / αναβάθμιση πληροφοριακών συστημάτων των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας»:
Æ Έγκριση τεύχους διακήρυξης.
     [Σχετική Απόφαση: Συνεδρίαση Δ.Σ. 27/3/2019, Θέμα 1]
·        Εισηγητής: Πρόεδρος, κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.

Θέμα 3:     Λύση της Ε.Ε.ΣΤ.Ε.Π.:
                 1. Απόφαση ανάληψης αρμοδιοτήτων και δράσεων της Ε.Ε.ΣΤ.Ε.Π. από το Επιμελητήριο Πιερίας.
                 2. Απόφαση λύσης της Ε.Ε.ΣΤ.Ε.Π., σύγκλισης Γ.Σ., θέσης της σε εκκαθάριση, ορισμού εκκαθαριστών.
                 3. Απόφαση για συνέχιση της εργασίας των υπαλλήλων της Ε.Ε.ΣΤ.Ε.Π. στο Επιμελητήριο Πιερίας.
                 Æ  Έγκριση για αποστολή στον Υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης για την τελική έγκριση.
     Εισηγητής: Πρόεδρος, κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.

Θέμα 4:     Επιχορήγηση της Ε.Ε.ΣΤ.Ε.Π.:
                 Æ  Έγκριση δαπάνης.
     [Σχετική Απόφαση Δέσμευσης: Συνεδρίαση Δ.Σ. 23/1/2019, Θέμα 13]
     Εισηγητής: Πρόεδρος, κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.

Θέμα 5:     Οικονομική στήριξη Φεστιβάλ Ολύμπου 2019:
                 Æ  Υπογραφή συμφωνητικού και λήψη Απόφασης Δέσμευσης Πίστωσης ποσού 5,000.00 ευρώ.
     Εισηγητής: Πρόεδρος, κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.

Θέμα 6:     Εκδηλώσεις «Ελληνικό Σαββατοκύριακο Στο Βελιγράδι», 3-5/5/2019:
                 Æ  Έγκριση δαπανών ποσού 4,318.23 ευρώ και μετακινήσεων ποσού 2,814.71 ευρώ.
     [Σχετικές Αποφάσεις Δεσμεύσεων: Συνεδριάσεις Δ.Σ. 27/3/2019, Θέμα 4 & 17/4/2019, Θέμα 1]
     Εισηγητής: Πρόεδρος, κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.

Θέμα 7:     Προμήθεια μοκέτας αίθουσας συνεδριάσεων Διοικητικού Συμβουλίου:
                 Æ  Έγκριση δαπάνης ποσού 1,700.00 ευρώ.
                      [Σχετική Απόφαση Δέσμευσης: Συνεδρίαση Δ.Σ. 17/4/2019, Θέμα 9.1]
     Εισηγητής: Πρόεδρος, κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.

Θέμα 8:     Εργασίες συντήρησης και επισκευής στο υπόγειο:
                 Æ  Έγκριση δαπάνης προμήθειας υλικών εργασιών ως 21/5/2019, ποσού 2,233.66 ευρώ.
     [Σχετική Απόφαση Δέσμευσης: Συνεδρίαση Δ.Σ. 17/4/2019, Θέμα 6]
     Εισηγητής: Πρόεδρος, κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.

Θέμα 9:     Δαπάνες Μαΐου 2019:
                 Æ  Έγκριση.
     Εισηγήτρια: Οικονομική Επόπτης, κα. Χάιδω Παπαχατζή-Μακρίδου.

Θέμα 10:   Ερωτήσεις - Προτάσεις - Ανακοινώσεις.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΗΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Μήνυμα του Αστέριου Φαρμάκη, επικεφαλής του συνδυασμού «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ» Δ. ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ για το εκλογικό αποτέλεσμα


 Θέλω να απευθύνω ένα εγκάρδιο ευχαριστώ στις συνδημότισσες και τους συνδημότες που μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους στην εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαΐου στον Δήμο Δίου – Ολύμπου.
Δώσαμε ένα δύσκολο αλλά δίκαιο αγώνα με ήθος και εντιμότητα. Κινητήριος μοχλός μας η ανιδιοτελής αγάπη για τον τόπο μας. Στόχος μας ήταν και παραμένει να γίνουμε ένας Δήμος Ισχυρός για Όλους.
Είμαστε παρόντες στην επόμενη θητεία του Δημοτικού Συμβουλίου Δίου – Ολύμπου, έτοιμοι να συνεργαστούμε με τους ανθρώπους που έχουμε κοινά σημεία στις προγραμματικές μας θέσεις και με μοναδικό γνώμονα την ανάπτυξη και ενότητα στον Δήμο μας.
Συγχαρητήρια στους κ.κ. Γερολιόλιο και Δημόπουλο για την πρόκρισή τους στον δεύτερο γύρο και τους κ.κ. Κιάφα, Μυλωνέρο, την κα Κουρίτα και τον κ. Δημητριάδη για την προσπάθειά τους.
Ευχαριστώ ιδιαίτερα τα μέλη και τα στελέχη του ανεξάρτητου συνδυασμού μας για την εξαιρετική τους παρουσία σ’ αυτόν τον προεκλογικό αγώνα, για την άριστη συμπεριφορά τους και για την ομαδικότητά τους. Μια εκπληκτική ομάδα που μόνο θετικά έχει να προσφέρει σε κοινές προσπάθειες. Είμαι περήφανος για την καθεμία και τον καθένα από εσάς.
Προχωράμε μαζί, με ξεκάθαρες θέσεις, με ακεραιότητα και διαφάνεια, θωρακίζοντας την διαφάνεια και την αξιοκρατία στον Δήμο Δίου – Ολύμπου.
Ευχαριστώ για τη στήριξη, την τιμή, την αναγνώριση στο πρόσωπό μου και στην ομάδα μας. Είμαστε δίπλα στον κάθε δημότη, Αγωνιζόμαστε για τη συνολική μας πρόοδο.
Αστέριος Φαρμάκης
Επικεφαλής του συνδυασμού «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ» Δ. ΔΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΟΥ


Μονόδρομος οι εθνικές εκλογές! Καθολική πτώση ΣΥΡΙΖΑ!

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο
ΓΝΩΜΗ
Οι αιτίες του Βατερλώ!
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάστηκε αναμφισβήτητα έντονα στήν κάλπη τής 26 ης Μαΐου.
Υπέστη βαριά πολιτική στρατηγική ήττα.
Έχασε τήν εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού
Αυτό είναι τό ξεκάθαρο συμπέρασμα.
Αποτυπώθηκε με ενσργεια στο εκλογικό αποτέλεσμα η σωρευμένη οργή και δυσφορία τών πολιτών.
Επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι δημοσκοπήσεις.
.Κυρίως από τήν εξουθενωμένη, ταλαιπωρημένη μεσαία και χαμηλή κοινωνική τάξη που λεηλατήθηκε και υπέστη οικονομική αφαίμαξη από τήν άδικη και άνιση φορολογική πολιτική μίας υποτιθέμενης Αριστερής διακυβέρνησης.
Τήν απίστευτη ακρίβεια και αισχροκέρδεια που έκανε δύσκολη τήν καθημερινή ζωή του μέσου πολίτη και επέτρεψε η δήθεν προοδευτική Κυβέρνηση .
Υπέστη κυριολεκτικά εκλογική συντριβή!
Τιμωρήθηκε η πολιτική τό ηθος&οι πρακτικές του.
Διότι Δέν νοιάστηκε για τήν επιβίωση και αξιοπρέπεια του.
Το εγχείρημα για την 13 η σύνταξη και η πολιτική τών έκτακτων προεκλογικών επιδομάτων και μερισμάτων φτώχειας .
Περαστικά!
Καιρός το απομονωμένο Μαξίμου και ο αλλαζών κ Τσίπρας να προβληματιστεί και να κάνει επιτέλους αυτοκριτική .
Αν συνεχίσει έτσι θα υπάρξει μεγαλύτερη καθίζηση στις πρόωρα προκηρυχθείσες εθνικές εκλογές !
Μην λησμονούμε ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε Μνημόνιο και προέβη σε αλλεπάλληλες περικοπές συντάξεων!
Υποθήκευσε την ακίνητη περιουσία του κράτους στους δανειστές!
Στήν Β.Ελλάδα(Κεντρική Μακεδονία,Θράκη) όπου στίς αυτοδιοικητικές εκλογές ςκφραστηκε η δυσαρέσκεια για τήν εξωτερική πολιτική ΣΎΡΙΖΑ και αναπόφευκτα υπέστη συντριβή ,πανωλεθρία οικτρή ήττα κυρίως στήν Περιφέρεια Κεντρ.Μακεδονίας ,διότι πλήρωσε ακριβά τήν έντονα αμφισβητηθείσα Συμφωνία τών Πρεσπών που υπέγραψε αυθαίρετα με τα Σκόπια χωρίς να ενημερωθεί νωρίτερα το Κοινοβούλιο και ενάντια στήν σφοδρότατα αντιδρούσα και περιφρονημένη κοινωνία αλλά και τήν ανεπίτρεπτη αθυροστομία και ύβρεις στελεχών του σε βάρος όσων διαμαρτύρονται για την εκχώρηση τής ιερής ιστορικής έννοιας Μακεδονία (βλΧρ.Γιαννούλης 11.5%)!
Το ιδιαιτέρως χαμηλό ποσοστό πού έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ που υπέστη εκλογικό καταποντισμό σε συνδυασμό με τήν ευρεία διαφορά που εξασφάλισε η ΝΔ με ποσοστό της τάξης του 9.5%,αποτελεί σαφή προειδοποίηση ότι αν δέν το λάβει σοβαρά υπόψιν του και δεν το.αποτιμήσει ορθά ο αμετανόητος, ιδεοληπτικός κ Τσίπρας, αν δέν αλλάξει ριζικά μετά τήν ψυχρολουσία αυτή τό χαστούκι, τήν λαθεμένη στρατηγική του δέν αναλύσει και αποτιμήσει τό αποτέλεσμα, τήν επόμενη φορά θα τόν στείλει οριστικά το εκλογικό σώμα στό σπίτι του.
Πιθανώς πήρε το μάθημα του.
Ο εναπομένων πολιτικός χρόνος του αιφνιδιασμένου Πρωθυπουργού που έσπευσε να προκηρύξει πρόωρη προσφυγή στην.κάλπη και έλαβε ηχηρό μήνυμα ,να ανασυγκροτηθεί και να ανασυντάξει τής δυνάμεις του είναι εξαιρετικά λιγοστός!
Πτώση με συντριπτικά κατάγματα!
Δυσχερές να ανατραπεί το αρνητικό αποτέλεσμα τών ευρωεκλογών στις εθνικές εκλογές!
Βασίλης Δ.ΝΟΥΛΕΖΑΣ
Δικηγόρος
Rechtsanwalt

Βαγγέλης Λαγδάρης: Ευχαριστήριο μήνυμα για τις εκλογές της 26ης Μαΐου



Συνδημότισσες και Συνδημότες, Στις εκλογές της περασμένης Κυριακής ο συνδυασμός μας «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ» έδωσε έναν ωραίο και έντιμο αγώνα με σεβασμό στην αβίαστη βούληση και στην ελευθερία επιλογής των πολιτών, όπως επιβάλλουν οι κανόνες του πολιτικού πολιτισμού και της συλλογικής αξιοπρέπειας. Προσπαθήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις να αναδείξουμε αυτό που εκπροσωπούμε και να αναθερμάνουμε τις ελπίδες των συνδημοτών μας για ένα καλύτερο αύριο.

Οι πολίτες μάς επιβράβευσαν για τον αγώνα μας αυτό και μας τίμησαν με το υψηλό ποσοστό του 38%, που αποτελεί το εφαλτήριο για τον αγώνα της επόμενης Κυριακής. Ως επικεφαλής της παράταξης θέλω από την καρδιά μου να συγχαρώ όλους τους υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους για την συμμετοχή τους στην εκλογική αναμέτρηση αλλά και τους επικεφαλής των Δημοτικών Συνδυασμών που δε θα συμμετέχουν στην εκλογική αναμέτρηση της δεύτερης Κυριακής.

Εθνικές εκλογές 2019: Επικρατέστερη ημερομηνία, πλέον, η 7η Ιουλίου - Τηλεφωνήματα Τσίπρα σε Γαβρόγλου και Παυλόπουλο

Όταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Κυριακής και υπό το βάρος της ήττας που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, ανακοίνωνε την πρόωρη προσφυγή στην κάλπη, σχεδόν όλοι έβλεπαν ως πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής των εθνικών εκλογών την 30η Ιουνίου.

Αυτό που φαίνεται πως κανείς δεν σκέφτηκα μέσα στα… 

πολλά σενάρια που ακούγονταν ήταν οι πανελλαδικές εξετάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες που διακινούνται στα δημοσιογραφικά γραφεία τις τελευταίες ώρες αυτός είναι και ο βασικός λόγος που το σενάριο να γίνουν οι εκλογές την τελευταία Κυριακή του Ιουνίου απομακρύνεται.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και με δεδομένο πως οι πανελλαδικές εξετάσεις στις 2 Ιουλίου, πλέον η Κυριακή 7 Ιουλίου είναι η πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών. Για τον λόγο αυτό άλλωστε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε επικοινωνία τόσο με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου όσο και με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο τον οποίο και ενημέρωσε για τις προθέσεις του.

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός όπως ήδη έχει ανακοινώσει θα επισκεφθεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας αμέσως μετά τον δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Τότε θα ανακοινωθεί και επίσημα αν όντως η Κυριακή 7 Ιουλίου είναι η ημερομηνία που θα στηθούν και πάλι κάλπες.

Πότε κλείνουν τα σχολεία για καλοκαίρι

Πότε κλείνουν τα σχολεία για καλοκαίρι
Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Παιδείας
Αναλυτικότερα, τα μαθήματα σε γυμνάσια και λύκεια θα τελειώσουν την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019. Πρόκειται για τα ημερήσια και εσπερινά Γυμνάσια, Ειδικά Γυμνάσια, Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια και Γυμνάσια των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών).Στα δημοτικά το τελευταίο κουδούνι θα χτυπήσει στις 14 Ιουνίου 2019.

Θανάσης Λιακόπουλος

Την 1η Ιουνίου του 2018 ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου για τον Δήμο της Κατερίνης. Ξεκινήσαμε μία μικρή ομάδα ανθρώπων, με κοινές αρχές και αξίες και στόχο να αλλάξουμε τον Δήμο μας. Στην πορεία πύκνωσαν τις τάξεις μας πολλοί και σπουδαίοι άνθρωποι και βήμα βήμα κτίσαμε τον πιο φρέσκο, τον πιο δυναμικό, τον πιο καινοτόμο συνδυασμό που έχει τεθεί στην κρίση των δημοτών.

Ήμασταν οι πρώτοι που ... 

 
 
παρουσιάσαμε σοβαρό και ολοκληρωμένο πρόγραμμα, που αντιγράφηκε κατά κόρον στην πορεία από άλλους συνδυασμούς. Ανοίξαμε δεκάδες θέματα, παρουσιάσαμε τις ρεαλιστικές μας λύσεις, μελετήσαμε σε βάθος τις ανάγκες των πολιτών και συχνά οι συνυποψήφιοί μας χρειάστηκε να δώσουν λύσεις στα προβλήματα, μετά τη δικιά μας ανάδειξή τους.

Ελάχιστα πριν τις εκλογές της Κυριακής όλες οι ενδείξεις και οι τάσεις έδειχναν πως θα είμαστε στη δεύτερη Κυριακή. Τελικά, για λόγους που θα αναλύσουμε με ησυχία όταν θα μελετήσουμε τα αποτελέσματα, οι δημότες της Κατερίνης στο τέλος μας ανέδειξαν στην τέταρτη θέση. Θα τους εκπροσωπήσουμε στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο με 5 έδρες, χάνοντας άλλη μία για ελάχιστες ψήφους.

Τα ειλικρινή μας συγχαρητήρια στους κ.κ. Σάββα Χιονίδη, Κώστα Κουκοδήμο, Γιώργο Νταντάμη, Νίκο Τσουπέη και Ευγένιο Παπαδόπουλο για τον αγώνα τους. Μπορεί η μάχη να ήταν σκληρή και οριακή, όμως είμαστε περήφανοι για το επίπεδο πολιτικού πολιτισμού που είχαμε όλοι και τη δυνατότητά μας να συνυπάρχουμε, ακόμη και με διαφορετικές απόψεις.

Όλοι εμείς οι άνθρωποι του συνδυασμού «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα» θα θέλαμε να πούμε ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους τους δημότες που έμειναν κοντά μας. Αυτοί ξέρουν πως κάναμε έναν αγώνα χωρίς να υποσχεθούμε τίποτε, με επιχειρήματα το πρόγραμμά μας και το μέλλον των παιδιών μας. Οι δημότες αυτοί αποτελούν τους πυλώνες του νέου μας εγχειρήματος.

Ως Θανάσης, θα ήθελα να πω και εγώ ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στην υπέροχη, την εξαιρετική ομάδα των ανθρώπων που συγκροτήσαμε, τον δημοτικό και τους τοπικούς συνδυασμούς μας. Ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΙΜΗ για μένα να είμαστε μαζί σε αυτές τις εκλογές και αποτελεί ακόμη μεγαλύτερη τιμή η επανεπιβεβαίωση της εμπιστοσύνης τους στο πρόσωπό μου μετά από αυτές. Το ίδιο ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ θα ήθελα να πω δημόσια στη γυναίκα μου, την οικογένειά μου, τους φίλους και όλους όσοι ήταν στο πλευρό μου, την εξαιρετικά μικρή μα στρατηγικά αποτελεσματική ομάδα των πιστών μου αγαπημένων συνεργατών, με τους οποίους κάναμε αυτές τις εκλογές, καθώς και στον Ηλία Παπαγεωργιάδη, τον επί 30 χρόνια φίλο και συνοδοιπόρο μου.

Στους συνυποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς μας συμβούλους που με εμπιστεύθηκαν σε αυτό το ταξίδι, αλλά και τους χιλιάδες συνδημότες που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους, δηλώνω πως δεσμεύομαι να συνεχίσω να εργάζομαι στο πλευρό τους, πάντα με τις ίδιες αρχές και αξίες που πρεσβεύσαμε όλοι μαζί ως σήμερα, για να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο. Χάσαμε μία μεγάλη μάχη, μα όχι και τον πόλεμο.

Θανάσης Γ. Λιακόπουλος