ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Δεν θα σε πω μαλάκα, αλλά σεξουαλικά αυτοαπασχολούμενο!

Λέτε ν' ανήκει στον Μπόμπολα;

"Αποχαιρετιστήριο δώρο" από την Ζωή: Ολόκληρο το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας για το Mνημόνιο Tσίπρα!

Aπό το "PRESS-GR"
Λίγο πριν από την εκλογή του Νίκου Βούτση, ως νέου προέδρου της Βουλής (με 181 ψήφους τελικά) η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Βουλής το πόρισμα για το τρίτο μνημόνιο που ψηφίστηκε τον... Αύγουστο.
Η 18σέλιδη έκθεση ξεκινά από το δημοψήφισμα, την ισχύ του οποίου και την απόφασή του χαρακτηρίζει δεσμευτική για το κράτος με βάση το Σύνταγμα, προχωρά στα γεγονότα και το περιεχόμενο της νέας δανειακής σύμβασης για το οποίο καταλήγει όπως αποτελεί και αυτή απεχθής, παράνομη και αθέμιτη. Στη συνέχεια το πόρισμα περιγράφει τις επιπτώσεις του στην κοινωνία και καταλήγει σε συμπέρασμα.
"Το Τρίτο Μνημόνιο Κατανόησης, όπως και η δανειακή σύμβαση που υπογράφτηκε τον Αύγουστο του 2015, είναι παράνομα, αθέμιτα και απεχθή, γιατί αποτυγχάνουν να αναγνωρίσουν τον παράνομο, αθέμιτο και απεχθή χαρακτήρα του υφιστάμενου ελληνικού χρέους, καθώς και την απεχθή, παράνομη και αθέμιτη φύση των μέσων με τα οποία χρηματοδοτήθηκε το χρέος από το 2010 μέχρι τις αρχές του 2015" σημειώνεται στο κείμενο, το οποίο καταλήγει: "Το τρίτο Μνημόνιο βασίζεται στις ίδιες υποθέσεις και στα ίδια αξιώματα όπως τα δύο πρώτα προηγούμενα Μνημόνια Κατανόησης. Ως εκ τούτου, είναι καταδικασμένο να αποτύχει, αφήνοντας το χρέος μη βιώσιμο".
Δείτε το αρχείο που αναρτήθηκε:
Το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας για το Τρίτο Μνημόνιο

ΝΔ: Γελοιογραφία αναπαλαίωσης…


Η δωσίλογη μνημονιακή μοχθηρία της «αριστερής» κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάσταση και των πτωμάτων… 
Μέσα στα πλαίσια, συνεπώς, της κοινοβουλευτικής απάτης και αν δεν υπάρξουν επαναστατικοί κοινωνικοί κραδασμοί, η νεκρανάσταση της ΝΔ (ακόμα και του ΠΑΣΟΚ) είναι μοιραία.
Η «αριστερή» μνημονιακή κακουργία από-ενοχοποίησε και αθώωσε τα μνημονικά κόμματα. Τα νέα «αριστερά» ανδρείκελα ξέπλυναν τα παλιά καθεστωτικά ανδρείκελα… 
Αυτή η νεκρανάσταση, βεβαίως, απαιτεί και την ΑΠΑΤΗ της... «ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ», δηλαδή την ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ αυτών των παλιών φθαρμένων κομμάτων: Σ’ αυτό το πλαίσιο της ΑΠΑΤΗΣ εντάσσονται οι διαδικασίες εκλογής του νέου Προέδρου της ΝΔ. 

Πλαίσιο ΠΑΠΑΤΗΣ: Διότι καμία ανανέωση δεν μπορεί να γίνει σε κόμματα ιστορικά ξοφλημένα, σε πολιτικά νεκρά κόμματα που δεν μπορούν να παράγουν νέες Ιδέες, νέες Αξίες, νέες Διεξόδους στην κοινωνία. 

Ιδιαίτερα σήμερα ΚΑΜΙΑ τέτοια «ανανέωση» δεν μπορεί να υπάρξει, ούτε σε ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΕΣ κυβερνητικές ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ, για τον απλούστατο λόγο, ότι και αυτούς τους κανόνες της κυβερνητικής διαχείρισης τους καθορίζουν οι νέοι αποικιοκράτες με τα Μνημόνια και τους Επόπτες… 

Το μόνο που μπορεί να υπάρξει είναι η ΑΠΑΤΗ της ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗΣ: Νέες κομματικές φόρμες και φορεσιές, νέες λεκτικές ετικέτες και «νέα» δήθεν πρόσωπα που να επικαλύπτουν τη σαπίλα και να εξαπατούν τους αφελείς… 

Βεβαίως, όταν υποκαθιστάς την ανανέωση με την αναπαλαίωση, όταν η Μορφή («ανανέωση» = αναπαλαίωση) δεν ανταποκρίνεται στο Περιεχόμενο (την ιστορική και πολιτική σήψη, στο νεκρό σώμα των ιδεών, αξιών, κοινωνικών διεξόδων κ.λπ),ΤΟΤΕ κάθε απόπειρα «ανανέωσης» (δηλαδή αναπαλαίωσης) παίρνει γελοιογραφικές διαστάσεις: Μορφές κακόγουστης φάρσας… 

Η ακραία γελοιογραφική αιχμή αυτής της διαδικασίας είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης: Ο πολιτικός κλόουν της αναπαλαίωσης… 

Σε μια φαρσοκωμωδία, λοιπόν, εξελίσσεται όλη αυτή η θορυβώδης διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου της ΝΔ… 

Ο κλόουν που βρυχάται ότι θα νικήσει τον Τσίπρα αν εκλεγεί Πρόεδρος: Ή επαρμένος σχιζοφρενής είναι ο άνθρωπος ή ένας ηλίθιος «λαγός» στο νέο-δημοκρατικό εκλογικό παιχνίδι… 

Επαρμένος σχιζοφρενής βεβαίως είναι, αλλά επειδή πίσω από τις ψυχαναλυτικές παρατηρήσεις «υποβόσκουν» πολιτικές σκοπιμότητες, καταλήγουμε σε τούτο: ότι ο Κλόουν αυτός εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία. Δηλαδή ενεργεί ως «λαγός» κάποιου άλλου… 

Η αποκάλυψη στο σημερινό «Παρόν» φωτίζει, έστω και «συνωμοσιολογικά», αρκετά τα πράγματα. 

Σύμφωνα με το «Παρόν» ο Άδωνις ενεργεί για λογαριασμό του Σαμαρά και ότι μεταξύ του Τζιτζικώστα και του Σαμαρά υπάρχει συμφωνία η οποία βάζει το Σαμαρά στην αρχηγία (την κοινοβουλευτική) της ΝΔ από το παράθυρο. 

Το σκεπτικό της υπόγειας συμφωνίας: Επειδή ο Τζιτζικώστας θα είναι εκτός βουλής έως το 2019, η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος δεν μπορεί να είναι ακέφαλη. Έτσι το ρόλο του προέδρου της ΝΔ στο κοινοβούλιο σε περίπτωση εκλογής Τζιτζικώστα θα αναλάβει ο Σαμαράς! 

Μπορεί το σενάριο να είναι «συνωμοσιολογικό», ωστόσο στηρίζεται στην πολιτική πραγματικότητα της νέο-δημοκρατικής ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗΣ: 

α) Σε αυτήν την εσωτερική «μάχη» της ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗΣ, οι εσωτερικές συγκρούσεις των ποικίλων πολιτικών κλικών είναι αναπόφευκτες: Κάθε κλίκα επιδιώκει την ηγεμονία στις διαδικασίες της αναπαλαίωσης… 

β). Ο Σαμαράς δεν αποδέχτηκε ΠΟΤΕ την περιθωριοποίησή του στη ΝΔ. Γι αυτόν η απώλεια της Αρχηγίας ήταν μια …παρένθεση… 

γ). Ο Άδωνις πάντα ήταν ο ακροδεξιός κλόουν-«λαγός» του Σαμαρά… 

δ). Ο αποκλεισμός, καταρχάς, του Γεωργιάδη από τις εκλογικές διαδικασίες, ήταν και αυτός μια γελοιογραφική εκδήλωση των εσωτερικών συγκρούσεων που ενόχλησε σφόδρα το Σαμαρά… 

Η υποψηφιότητα του κλόουν Γεωργιάδη λειτουργεί ΥΠΕΡ του Τζιτζικώστα και σε βάρος, κυρίως, του Μεϊμαράκη… 
 
Μέχρι τη μέρα των εκλογών θα δούμε πολλές ακόμα πράξεις αυτής της φαρσοκωμωδίας… 
 
Συνεπώς θα επανέλθουμε…

Nικολόπουλους... βουλευτής ελέω Πάνου Καμμένου... "Εφυγε" από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ και ...απειλεί

Από το "PRESS-GR"
ΔΕΝ ΑΝΤΑΛΛΑΞΑΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
Στα…ορεινά της Βουλής κάθισε σήμερα ο Νίκος Νικολόπουλος παίρνοντας αποστάσεις από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Ο πρόεδρος του... Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος δεν κρύβει την ενόχλησή του για τη στάση του Πάνου Καμμένου με φόντο το «μαγείρεμα» του νέου κυβερνητικού σχήματος.
Όπως διαμηνύει θα ψηφίζει κατά συνείδηση υπερψηφίζοντας μόνο αυτά στα οποία συμφωνεί.
Το ρήγμα στις σχέσεις των δύο πλευρών είναι εμφανές.
Κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας ο Αχαιός βουλευτής είχε χαρτιά μπροστά του όπου έγραφε τις πρώτες ερωτήσεις που θα καταθέσει.

Ας μιλήσουμε για τον ΕΝΦΙΑ: ο ορισμός της κατά ΣΥΡΙΖΑ ταξικής φορολόγησης

enfia-syriza1Παναγιώτης Μαυροειδής
Είναι γνωστό πως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποσχεθεί την άμεσηκατάργηση του ΕΝΦΙΑ (και μάλιστα από το 2015) και την αντικατάστασή του από Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, χωρίς ποτέ να προσδιορίσει τι σημαίνει μικρή και μεγάλη ιδιοκτησία.
Άλλο τόσο είναι επώδυνα πασίγνωστο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε με τα αφεντικά της ευρωζώνης και ρητά συμπεριέλαβε στο Τρίτο Πεντακομματικό Μνημόνιο, όχι μόνο στη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, αλλά και στην είσπραξη μέσω αυτού, του ίδιου ποσού με το 2014, δηλαδή 2,65 δις ευρώ, δηλαδή κοντά στο………..
5% των συνολικών κρατικών εσόδων.
Πως αλήθεια δικαιολογούν τη μη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ; Μα στηριζόμενοι στα στοιχεία της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου!
Σύμφωνα με αυτά, υπάρχουν στην Ελλάδα 5.569.336 ιδιοκτήτες ακινήτων (κατοικιών και οικοπέδων εντός αντικειμενικού προσδιορισμού), με τη συνολική αξία των ακινήτων αυτών να φθάνει στα 520,49 δισ. ευρώ. Εδώ δεν συμπεριλαμβάνονται αγροτεμάχια, εκτός σχεδίου οικόπεδα κλπ
akinitaaksia-thumb-largeΜε απλή ανάγνωση του σχετικού πίνακα του Υπουργείου οικονομικών, βλέπουμε ότι:
  • 550.000 ιδιοκτήτες δηλαδή σχεδόν το 10% του συνόλου, κατέχουν ακίνητα αξίας στο 50% σχεδόν της συνολικής αξίας των ακινήτων (237 δις από τα 520 δις)
  • Οι υπόλοιποι 5.000.000 ιδιοκτήτες δηλαδή σχεδόν το 90% του συνόλου, κατέχουν ακίνητα αξίας στο υπόλοιπο 50% σχεδόν της συνολικής αξίας των ακινήτων (282 δις από τα 520 δις)
Η λογική λοιπόν της παράταξης ‘’ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ’’ είναι απλή: Αν απαλλάξουμε ή έστω ελαφρύνουμε ριζικά το φορολογικό βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας του 90%, μιας και το νούμερο/στόχος των 2,65 δις από τον ΕΝΦΙΑ είναι αδιαπραγμάτευτο, τότε πολύ απλά θα πρέπει να επιβαρυνθεί ριζικά η μεγάλη ιδιοκτησία και αυτό όπως φαίνεται είναιαδιανόητο για την «αριστερά της ΕΕ και των μνημονίων».
Και τότε πως θα βρεθούν τα χρήματα; Δυστυχώς δεν έχει εφευρεθεί ακόμη κάποιος μαγικός τρόπος να είναι «και η πίτα ολάκερη και ο σκύλος χορτάτος». Συνεπώς, ο ΕΝΦΙΑ δε δύναται να καταργηθεί… Και φυσικά, θα πρέπει να τον πληρώσει κατά βάση αυτό το 90%.
Αν πρέπει να προσκυνούνται και να υπηρετούνται στην ακλόνητη θέση τους οι άρχοντες του χρήματος και της μεγάλης ιδιοκτησίας, τότε, εργάτες, αγρότες, μικροεπαγγελματίες και λοιποί, θα πρέπει να γονατίσουν μέχρι θανάτου. Και αυτό το λένε «εθνική πολιτική», ακριβώς για να κρύψουν το γεγονός ότι πρόκειται για ωμή, ιδιοτελή, πρόστυχη ταξική πολιτική υπέρ των κηφήνων.
Όταν αυτά είναι τα νούμερα και τα δεδομένα, καταλαβαίνει κανείς τους λόγους για τους οποίους οι κυβερνώντες, τα παπαγαλάκια τους, μα και οι «αριστεροί» απολογητές της αθλιότητας, εξανίστανται κάθε φορά που γίνεται λόγος για εργατική τάξη και φτωχολογιά ή για μεγάλο κεφάλαιο και μεγάλη ιδιοκτησία, κάνοντας λόγο για ‘’ξύλινη γλώσσα’’ και ‘’υπεραπλουστεύσεις’’. Αυτό τους συμφέρει, αυτό κάνουν. Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί εκ των θυμάτων, αναπαράγουν με τη δικό τους στόμα, επιχειρήματα των θυτών, νομίζοντας πως τα σκέφτηκαν μόνοι τους και γίνονται έτσι ευρείς στη σκέψη τους…
Θα πει κανείς, ας βάλουν και οι φτωχότεροι κάτι. Για να μη μιλάμε ουδέτερα, έχει σημασία να σκαλίσουμε αυτό το 90% των ιδιοκτητών: Ακίνητη περιουσία που η αντικειμενική της αξία δεν ξεπερνά τις 100.000 ευρώ, διαθέτει το 74% του συνόλου των ιδιοκτητών!
Μνημόνιο δεν είναι μόνο η μείωση των μισθών και συντάξεων ή οι ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας, αλλά και αυτή η επίθεση κλοπής της ιδιωτικής λαϊκής περιουσίας και ειδικά της κατοικίας,  που αποτελεί καταφύγιο και μέσο άμυνας. Είναι γνωστό πως η τρόικα είχε εξ αρχής θεωρήσει προβληματικό το μεγάλο ποσοστό ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι η περίφημη τρίτη ανακεφαλοποίηση των Τραπεζών(δηλαδή το να πληρώνει ο κόσμος και πάλι τις τράπεζες που θα ελέγχει η ΕΚΤ…), πάει πακέτο με τη διαχείριση των λεγόμενων Κόκκινων Δανείων, όπου προμηνύεται (τουλάχιστον μερική) άρση της προστασίας πρώτης κατοικίας («αυστηροποίηση προϋποθέσεων» το λένε…)
Να μην αφήσουμε όμως ασχολίαστο και τον στόχο για είσπραξη και πάλι 2,65 δις από τον ΕΝΦΙΑ. Ο φόρος αυτός προκύπτει μέσω ενός μεσοσταθμικού συνετελεστή επί των συνολικών αντικειμενικών αξιών. Οι αντικειμενικές αξίες όμως πρόκειται να μειωθούν ώστε να έρθουν πιο κοντά στις πραγματικές εμπορικές αξίες των ακινήτων. Αυτό θα οδηγούσε αυτόματα σε μείωση των εισπράξεων του ΕΝΦΙΑ.
Μην ανησυχείτε, έχουν προβλέψει: Το Μνημόνιο ορίζει ρητά ότι το ποσό των 2,65 δις θα εισπραχτεί ανεξάρτητα από τη μείωση των αντικειμενικών αξιών. Αυτό δε μπορεί παρά να γίνει με ένα και μοναδικό τρόπο, δηλαδή τηναύξηση του μεσοσταθμικού συντελεστή φορολόγησης ακίνητης περιουσίας.
Επομένως, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δε θα διατηρήσει απλώς τη μνημονιακή αθλιότητα των προηγούμενων με μια εισπρακτική φορο-επιδρομή, αλλά θα την αναπτύξει παραπέρα μεδομικό τρόπο. Ότι ακριβώς έκανε και με το ΦΠΑ.
Ας σκεφτούν τα θέματα αυτά όσοι συνέβαλαν, από αφέλεια ή πολιτικό τακτικισμό και αμοραλισμό, στην πολιτική εξαπάτηση και λαϊκή απογοήτευση, δια της πολιτικής στρατηγικής ΣΥΡΙΖΑ.
Δε μεταμορφώθηκε ξαφνικά η Πεντάμορφη σε Τέρας για να υπάρχουν τώρα τόσα κλάματα και αγανάχτηση. Δε χρειάζονται να κοπούν χέρια, αλλά η έμπρακτη συμβολή σε ένα νέο γύρο λαϊκής δράσης για την προστασία της λαϊκής περιουσίας και κατοικίας, ενάντια στις κατασχέσεις και τη φορο-ληστεία, με σημαία το ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ και στόχο για ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της.
pandiera

ΟΙ ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ



Το μανιφέστο της πατριωτικής εθνεγερσίας ενάντια στη Νέα Τάξη, την Κατοχή και τα ελληνόφωνα τσιράκια τους

21doepl
Ο εφιάλτης της παγκόσμιας διακυβέρνησης και της νεοταξίτικης χρηματοπιστωτικής δικτατορίας, ρίχνει τη βαριά σκιά του πάνω στον πλανήτη, και μετατρέπει σε ιδιότυπη φυλακή την καθημερινότητα των κοινωνιών…
Πρόκειται για μια κορυφαία επιδίωξη, που παρά τις εγγενείς αντιθέσεις των χορογράφων και πρωταγωνιστών της, οικοδομεί σταδιακά ένα νέο πλαίσιο δημόσιας διοίκησης και καταστολής,μέσα από το οποίο προωθείται ο καθολικός έλεγχος της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας των πολιτών, ενώ ταυτόχρονα υλοποιείται το σχέδιο για τη διαμόρφωση ……..
ενός συνολικά διαφορετικού αξιακού και πολιτισμικού πλαισίου, το οποίο προορίζεται να διαμορφώνει έναν νέου τύπου πολίτη με βάση τα επιθυμητά πρότυπα της Νέας Τάξης Πραγμάτων.
Η Ευρώπη ως χώρος παραγωγής πολιτισμών, ως ιστορικό θέατρο πολυπολιτισμικών αντιπαραθέσεων, ως γεωστρατηγικό γήπεδο κορυφαίων ιστορικά πολιτικών ανατροπών, ως γεωπολιτικό δοκιμαστήριο πολιτικών και οικονομικών ενοποιήσεων, η Ευρώπη ως πεδίο αναπαραγωγής διχαστικών αντιλήψεων, αποσχιστικών κινημάτων, αλλά και ως χώρος μέσα στον οποίο ανατροφοδοτούνται και αναπαράγονται τα εμφυλιοπολεμικά σύνδρομα του προηγούμενου αιώνα, συγκεντρώνει όλα εκείνα τα στοιχεία που την καθιστούν ιδανικό γεωπολιτικό εργαστήρι για την υλοποίηση αυτού του εφιαλτικού σχεδίου της Νέας Εποχής.
Αυτή η Ευρώπη που παραδόθηκε αναφανδόν στην αγκαλιά της Νέας Τάξης μέσα και από την πολιτική της ενοποίηση, δεν αλλάζει, δεν εξωραΐζεται, δεν τροποποιείται. Αυτή η Ευρώπη μόνο γκρεμίζεται στα εξ ων συνετέθη, και αναδομείται στη βάση του Έθνους – Κράτους, και μόνο ως τέτοια οφείλει να αναζητήσει την κοινωνική και πολιτική της προοπτική.
Στο επίκεντρο αυτού του εφιάλτη βρέθηκε με τρόπο δραματικό η Ελλάδα ακριβώς γιατί διαθέτει ιστορική διαδρομή με ταυτότητα, συγκεκριμένη πολιτισμική και αξιακή φυσιογνωμία, σφυρηλατημένη διαχρονικά εθνική ταυτότητα και γεωστρατηγική θέση κομβική στη χορογραφία των οικονομικών ανταγωνισμών και των κοινωνιολογικών μεταλλάξεων.
Τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, οι δόλιοι σύμμαχοι που διευκολύνουν την ευόδωση αυτών των σχεδίων, είναι οι πρωταγωνιστές της πολιτικής ελίτ που νέμεται την πολιτική εξουσία των εθνικών και των Ευρωπαϊκών διοικητικών θεσμών και οργάνων.
Πρόκειται για πολιτικά ανδρείκελα που επέλεξαν συνειδητά την υποταγή στη στρατηγική της Νέας Τάξης, με πρωτεργάτες τα συντηρητικά νεοφιλελεύθερα κόμματα που αποποιήθηκαν τον εθνικό τους ρόλο, και που παρέδωσαν τη σκυτάλη του αντεθνικού ξεπεσμού, στην παραδοσιακή σοσιαλδημοκρατία, για να επιταχύνει την υποστολή κάθε εθνικής αντίστασης, ως ουσιαστικός καταλύτης, μιας και η ίδια ουδέποτε διέθετε εθνική συνείδηση μέσα στην ερμαφρόδιτη διαδρομή της, στα απόνερα των ιδεολογημάτων της Νέας Εποχής.
Καταδικασμένη να εγγράψει τον πλέον επώδυνο για τους λαούς επίλογο αυτής της κοινωνιοκτόνου διαδρομής, είναι η νεοταξίτικη «Αριστερά» (ΣΥΡΙΖΑ, PODEMOS), που αποδεικνύεται πρόθυμη να επιτελέσει τον πιο βρώμικο ρόλο της πανάθλιας ιστορίας της, καυχούμενη ταυτόχρονα για το θρίαμβο του πιο τρισάθλιου «αξιακού συστήματος», πάνω στο οποίο έχει στηρίξει την ίδια της την πολιτική υπόσταση.
Το πλαίσιο πάνω στο οποίο δρομολογείται αυτή η διαδικασία της εθνικής, της πολιτικής, της πολιτισμικής και της κοινωνικής κατάπτωσης, είναι ο καπιταλισμός ως περιβάλλον ιδανικό να την ανατροφοδοτεί και να την αναπαράγει, αλλά η ίδια δεν είναι μόνο καπιταλισμός, και είναι ολέθριο σφάλμα να αντιμετωπίζεται ως τέτοια μια διαδικασία πολύ πιο σύνθετη, πολύ πιο εκτεταμένη, πολύ πιο μακρόπνοη, και εν τέλει εθνικά και κοινωνικά αποδομητική.
Αμφιλεγόμενος όσο και δόλιος αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων και ο ρόλος της εκκλησιαστικής ηγεσίας στο σύνολό της, η οποία αποστασιοποιήθηκε δραματικά από την ιστορική της αποστολή, ενέδωσε προκλητικά στα νεοταξίτικα και παγκοσμιοποιητικά κελεύσματα, παραδόθηκε στην πνευματική και αξιακή αλλοτρίωση, συνηγόρησε εν τέλει στην αυτοκατάργηση της από τον ποιμενικό και πνευματικά ηγετικό της ρόλο.
Τόσο η Δυτικοευρωπαϊκή καθολική κλπ εκκλησία, όσο και η Ελλαδική εκκλησία. Από τον Πάπα της Ρώμης μέχρι τον Οικουμενικό Πατριάρχη αλλά και τον Αρχιεπίσκοπο της Αθήνας, όλο αυτοί, δεν αποδείχτηκαν απλά κατώτεροι των περιστάσεων, αλλά συμπεριφέρθηκαν δολίως και με πισώπλατα χτυπήματα σε βάρος των κοινωνιών. Αρνήθηκαν να εμπνεύσουν πνευματικές και κοινωνικές αντιστάσεις, ενθάρρυναν, διευκόλυναν και σε κρίσιμες φάσεις πρωταγωνίστησαν όχι μόνο στον αφοπλισμό των κοινωνιών, αλλά και στην προώθηση αυτοκτονικών γι αυτές αντιλήψεων.
Πολιτική και εκκλησιαστική ηγεσία, κατά τη διάρκεια των πέτρινων χρόνων της Κατοχής, δραπέτευσαν συνειδητά από την αυτονόητη αποστολή τους, και λειτούργησαν ως μαύρο μέτωπο στο πλευρό της κατοχικής διοίκησης, στη λογική των νεοταξίτικων αντιλήψεων και επιλογών, και απέναντι στον καταδυναστευόμενο λαό και τον τόπο. Αίσχος σε όλους εσάς για τον κατάπτυστο ρόλο σας…
Στον αντίποδα των προσκυνημένων και δουλοπρεπών πολιτικών και θρησκευτικών ηγεσιών, βρίσκονται οι Ευρωπαϊκές κοινωνίες με προεξάρχουσα την Ελληνική, η οποία δέχεται αυτή τη στιγμή τα ισχυρότερα πλήγματα, όχι μονάχα μέσω της οικονομικής της καταδυνάστευσης, αλλά παράλληλα με αυτήν, δέχεται και την πλέον ανηλεή επίθεση στην ταυτότητα, την ηθική, την αξιοπρέπεια, τις αξίες της και την ίδια την εθνική της υπόσταση.
Μέσα σ αυτές τις συνθήκες αναδεικνύεται με τρόπο κραυγάζοντα μια ακόμη πλευρά, μια παράπλευρη οδυνηρή  διαπίστωση που κανείς πλέον δε δικαιούται να υποτιμήσει.
Τη στιγμή που οι χειρισμοί των χορογράφων αποδεικνύονται προσωρινά παντοδύναμοι, ικανοί να οδηγούν τις κοινωνίες στον παροπλισμό και στην αγωνιστική παράλυση, ο εμμονικός τρόπος διαχείρισης της παραδοσιακής ιδεολογίας αντίστασης από τους φορείς που την ενστερνίζονται, αδυνατεί να εμπνεύσει την οργανωμένη εξέγερση του λαού και τη στοχευμένη αντίστασή του στα επικίνδυνα σχέδια που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
Ο μονόπλευρος προσανατολισμός στην περιγραφή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, είναι προφανές πως δεν επαρκεί και ως εκ τούτου αδυνατεί να εμπνεύσει  αγώνες στοχευμένης πολιτικής ανατροπής που στην εξέλιξή τους θα συμβάλλουν και στην παραπέρα ριζοσπαστικοποίηση των μαζών που θα πρωταγωνιστήσουν στην εξεγερσιακή διαδικασία.
Η Ελλάδα σήμερα, ευρισκόμενη στο μάτι του κυκλώνα των δρομολογούμενων νεοταξίτικων σχεδιασμών, είναι μοιραίο να αποτελεί στην παρούσα φάση τον γεωστρατηγικό και κοινωνικό καταλύτη, ικανό να τροφοδοτήσει ντόμινο ανατροπών και εξελίξεων σε ολόκληρη την Ευρώπη, αποφασισμένο να ανακόψει και να ακυρώσει στην πράξη αυτούς τους επικίνδυνους σχεδιασμούς.
Οι κοινωνικές δυνάμεις που συνειδητοποιούν, την αναγκαιότητα της αντίστασης στη νεοταξίτικη λαίλαπα, δεν μπορούν πλέον να παραμένουν απαθείς στο φαινόμενο της κοινωνικής, θεσμικής και συνταγματικής κατάρρευσης της χώρας. Πολύ δε περισσότερο που αυτή η κατάρρευση, συνοδεύεται από την παράλληλη οικοδόμηση ενός πολυπλόκαμου πλέγματος θεσμικών αναδιαρθρώσεων κι υπερεξουσιών, ενός νεοταξίτικου «Μεγάλου Αδελφού» που αποσκοπεί στον έλεγχο και την καταδυνάστευση στην πολιτική, στην οικονομία και στην κοινωνία.
Οφείλουν επίσης να συνειδητοποιήσουν, ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα στο σύνολό του – με μοναδική εξαίρεση την κομμουνιστική Αριστερά – αυτομόλησε και παραιτήθηκε ολοκληρωτικά από τον εθνικό του ρόλο. Οι κραυγές περί της «ανάγκης για εθνική ομοψυχία και εθνική συνεννόηση», είναι ένας επικαιροποιημένος επικοινωνιακός φερετζές, πίσω από τον οποίο επιχειρούν να συγκαλύψουν την γενικευμένη τους υποταγή και την προδοτική τους δουλοπρέπεια.
Τα ελληνόφωνα πολιτικά κόμματα, με μοναδική εξαίρεση την κομμουνιστική Αριστερά, δεν υπηρετούν το λαό και το Σύνταγμα στο οποίο ορκίστηκαν, αλλά λειτουργούν πλέον απροκάλυπτα – με πρόσχημα τη «σωτηρία» της χώρας και τη διαφύλαξη της Ευρωπαϊκής της προοπτικής – ως το μακρύ χέρι της Κατοχής, ως Πέμπτη φάλαγγα στο μαλακό υπογάστριο της Ελληνικής κοινωνίας.
Σε αυτές τις συνθήκες της ολομέτωπης όσο και ανελέητης επίθεσης που δέχεται ο Ελληνικός λαός στα πλαίσια ενός  καλά οργανωμένου σχεδίου, το αναμάσημα αδιέξοδων ιδεολογημάτων, δεν οδηγεί πουθενά.
Οι θεωρητικές προσεγγίσεις για το χαρακτήρα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, ο μονομερής προσανατολισμός στις οικονομικές της συνέπειες πάνω στα αδύναμα οικονομικά στρώματα, η συστηματική όσο και εμμονική άρνηση του πραγματικού χαρακτήρα της πολυεπίπεδης επίθεσης την όποια δέχεται ο Ελληνισμός, αποδεικνύεται στην πράξη ατελέσφορη και ανίκανη να εμπνεύσει στοχευμένες κοινωνικές αντιστάσεις. 
Οι πολιτικοί αφορισμοί δεν επαρκούν για να μετατρέψουν την οργή και την κοινωνική αγανάκτηση σε στοχευμένη πολιτική δράση, και ως εκ τούτου, πέρα και ανεξάρτητα από τις προθέσεις των διαχειριστών αυτής της πολιτικής συμπεριφοράς, χρησιμοποιούνται αντικειμενικά από τη χειραγωγούμενη επικοινωνία, ως νομιμοποιητικό άλλοθι απέναντι σ ένα σύστημα εξουσίας, που εδραιώνεται πάνω στην καθολική πολιτική και συνταγματική εκτροπή.
Οι κοινωνικές δυνάμεις που συνειδητοποιούν, την αναγκαιότητα της αντίστασης στη νεοταξίτικη λαίλαπα, οφείλουν, σε μια κορυφαία πανεθνική Σύνοδο, να δρομολογήσουν άμεσα… τώρα… τη συγκρότηση ενός Εθνικού Πατριωτικού Αντικατοχικού και Αντινεοταξίτικου Μετώπου και την – παράλληλα με αυτό – ανάδειξη της φυσικής του ηγεσίας, που δε θα καταγίνεται με ανούσια ιδεολογήματα και ακατάσχετη απεραντολογία,  αλλά θα εμπνεύσει στοχευμένα, αποφασιστικά και ασυμβίβαστα την ευρύτατη δυνατή λαϊκή ενότητα με στόχο τη γενικευμένη εξέγερση, που θα απαιτήσει και θα επιβάλει, 
  • την αποκαθήλωση και παραδειγματική τιμωρία των πολιτικών ανδρεικέλων που υπηρέτησαν την κατοχική διοίκηση, 
  • την ακύρωση συνολικά του κατοχικού δικαίου που έχει επιβληθεί στην πατρίδα μας, 
  • τη θεμελίωση εθνικού δικαίου άμεσης προτεραιότητας με στόχο την κοινωνική, παραγωγική, θεσμική και εθνική ανασύνταξη της χώρας, όπως και την άμεση ανακοπή έως και την πλήρη ακύρωση της δυνατότητας του κατοχικού Μεγάλου Αδελφού, να ελέγχει, να χειραγωγεί, να μπλοκάρει τη λειτουργία των εθνικών θεσμών και την ίδια την καθημερινότητα των πολιτών της χώρας.
Μιλάμε δηλαδή για ένα Μέτωπο κοινωνικής μαχητικότητας και πολιτικών ανατροπών, για ένα μέτωπο πραγματικής εθνεγερσίας, που θα αφυπνίσει και θα συνεγείρει την κοινωνία στο σύνολό της, και η οποία θα στοχεύσει ευθέως στην ανάκτηση του ελέγχου της πατρίδας, στον ριζικά διαφορετικό επανακαθορισμό της εθνικής και οικονομικής της διαδρομής, και στην εθνοκεντρική επαναδιατύπωση της γεωπολιτικής της δυναμικής και φυσιογνωμίας.
Η ευθύνη αυτής της χώρας και αυτού του λαού, και η υποχρέωσή τους ν αναδειχτούν σε πυροκροτητή που θα εμπνεύσει το αντινεοταξίτικο κίνημα σε ολόκληρη την Ευρώπη, είναι ιστορική, και αναγορεύεται αντικειμενικά σε ύστατη ευκαιρία λίγο πριν ανοίξουν οριστικά και αμετάκλητα οι Πύλες της Κολάσεως.
Κι αυτή η ώρα δυστυχώς δε θ αργήσει αν δεν αντιδράσουμε, γιατί αυτή η ολομέτωπη επίθεση συνδυάζεται με την επείγουσα ανάγκη όλων εκείνων που τη χορογραφούν, να κλείσουν άρον – άρον κορυφαίες γι αυτούς γεωπολιτικές εκκρεμότητες στην ευρύτερη περιοχή με συνέπειες απρόβλεπτες ακόμη και για την ίδια την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.
  • Η αποκαθήλωση και η παραδειγματική τιμωρία των ανδρεικέλων,
  • η ακύρωση του κατοχικού θεσμικού πλαισίου και δικαίου που επεβλήθη στη χώρα,
  • η επιθετική αντιμετώπιση του δημοσίου χρέους που περνά αναγκαστικά μέσα από τη μονομερή του διαγραφή, η άμεση εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος (και ο επανακαθορισμός του ρόλου του και η σχεδιασμένη ανάπτυξή του σε τέσσερις κορυφαίους πυλώνες εναρμονισμένους απόλυτα με έναν εθνικό αναπτυξιακό σχεδιασμό) όπως και η άμεση εθνικοποίηση των επιχειρήσεων εθνικής σημασίας,
  • η καθολική απεμπλοκή της χώρας από τη φυλακή των «κοινών Ευρωπαικών πολιτικών» που την καταδίκασαν στην αποβιομηχάνιση και με αφανισμένη την αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή και οικονομία,
  • ο άμεσος καθορισμός λεπτομερούς σχεδίου πραγματικής οικονομικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης που θα θέσει στέρεες βάσεις για μια Ελλάδα που θα αξιοποιεί στο έπακρο το σύνολο των παραγωγικών της δυνάμεων και δυνατοτήτων,
  • η δρομολόγηση διεθνών συνεργασιών που θα μετατρέψουν συγκεκριμένες ζώνες της χώρας σε χώρους πρότυπης έρευνας και καινοτομίας πλανητικού ενδιαφέροντος,
  • η εκτεταμένη αξιοποίηση του συνόλου του παραγωγικού και εθνικού της πλούτου, η άμεση αποσύνδεση του Εθνικού πληροφοριακού συστήματος από τα υπερεθνικά κέντρα ελέγχου,
  • ο εθνοκεντρικός και πολιτισμικός αναπροσανατολισμός της Εθνικής παιδείας,
  • ο επανακαθορισμός των κορυφαίων εθνικών μας προτεραιοτήτων και η άμεση συγκρότησηΣυμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, 
  • η άμεση και ριζική αντιμετώπιση του καρκίνου της λαθρομετανάστευσης που αποτελεί ανοικτή πληγή για τη χώρα…
Είναι μερικές μόνο από τις άμεσες προτεραιότητες που θα μπορούσαν να δρομολογηθούν, από την πολιτική εξουσία των δυνάμεων του πανεθνικού πατριωτικού μετώπου. Για όλα τα υπόλοιπα… Ραντεβού στο δρόμο του αγώνα.
Είναι τέλος φανερό, πως στο κίνημα αυτό της πραγματικής αντινεοταξίτικης εθνεγερσίας, οι δυνάμεις της Κομμουνιστικής Αριστεράς, έχουν και λόγο και ρόλο να διαδραματίσουν, όσο θα αναλογίζονται πως οι σελίδες του έπους της εθνικής Αντίστασης, υπήρξαν πρωτίστως σελίδες γραμμένες με το αίμα των κομμουνιστών, και ότι η κατάσταση που βιώνει σήμερα ο τόπος, απαιτεί και πάλι από την Αριστερά να στοχοπροσηλωθεί στην επικαιροποιημένη της αποστολή, επιτελώντας για μια ακόμη φορά το πατριωτικό της καθήκον.
Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση, μπορεί να εξασφάλισε μια επίπλαστη ιδεολογική και πολιτική καθαρότητα, όμως δεν ενέπνευσε το λαό, δε δυνάμωσε την πάλη του, δε συνέβαλε στο να καταστήσει την κοινωνία ορθή και αποφασισμένη να υπερασπιστεί την πατρίδα της, το δίκιο της, την αξιοπρέπειά της, την ταυτότητα, τις αξίες της, την ίδια της την προοπτική.
Ας θυμηθούμε λοιπόν τον ύμνο του ΕΑΜ. Μιλάει για όλα όσα δεν τολμήσαμε… Μας προκαλεί να κοιτάξουμε κατάματα όλα εκείνα στα οποία γυρίσαμε την πλάτη… Σηματοδοτεί όλα όσα θα πρέπει να κάνουμε και σήμερα για να τιμήσουμε «την Ελληνική μας τη γενιά», την οποία ενοχοποιήσαμε, γιατί έτσι θέλησε ο «διεθνισμός» της Νέας Τάξης.

Τούμπα-νο ο Ολυμπιακός! "Διπλό" και η κορυφή δική του

Τούμπα-νο ο Ολυμπιακός! `Διπλό` και η κορυφή δική του

- Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες στην Τούμπα έπειτα από 3,5 χρόνια κερδίζοντας τον ΠΑΟΚ 2-0, στην 6η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ
- Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν νικήσει τελευταία φορά στη Θεσσαλονίκη στις 5 - 2 - 2012 με τον Βαλβέρδε στον πάγκο τους
- Τα δύο γκολ της νίκης πέτυχαν οι Ιντέγιε και Μιλιβόγιεβιτς 
- Δημιουργός των δύο γκολ του Ολυμπιακού ήταν ο Φορτούνης, που έγινε αλλαγή για λόγους τακτικής
- Μόνος πρώτος στη βαθμολογία ο Ολυμπιακός

Δείτε το live.
Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος του ΠΑΟΚ και ο Σίλβα... νικητής στη μάχη με τον Τούντορ. Οι “ερυθρόλευκοι” προηγήθηκαν δίκαια 2-0 στην Τούμπα και έπειτα, στο δεύτερο ημίχρονο φυλάχθηκαν από τον... άγιο Ρομπέρτο και τον Κασάμι που φαίνεται να διανύει πολύ καλή χρόνια. Πριν από τον αγώνα, εκπρόσωποι των οργανωμένων οπαδών της ομάδας της Θεσσαλονίκης, ο Ολυμπιακός με επικεφαλής τον αρχηγό του Ρομπέρτο και οι “ασπρόμαυροι” παίκτες κατέθεσαν στεφάνια και άφησαν λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων του ΠΑΟΚ, του τροχαίου  στα Τέμπη.


Ο “Δικέφαλος Αετός” αν και είχε την κατοχή της μπάλας στην αρχή του αγώνα, δεν πατούσε καλά και το γκολ του πιο οργανωμένου Ολυμπιακού, φαινόταν να είναι θέμα χρόνου. Και ήταν, πράγματι...
Στο 27' έγινε η αρχή... Ο Φορτούνης με πολύ καλή μπαλιά βρήκε τον τον Ιντέγιε, αυτός στη συνέχεια άδειασε τον Ρικάρντο Κόστα και με το δεξί εξωτερικό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Όλσεν, ανοίγοντας το σκορ για τους “ερυθρόλευκους” (1-0). Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Ιντέγιε με την ερυθρόλευκη φανέλα. Στην εν λόγω φάση του γκολ ο ΠΑΟΚ, έπαιζε με 10, καθώς ήταν ξαπλωμένος στο έδαφος ο Κωνσταντινίδης που αμέσως μετά έγινε αναγκαστική αλλαγή...


Στο 36' έγινε το 2-0 για τον Ολυμπιακό και στην ουσία τελείωσε το ματς με το γκολ του Μιλιβόγιεβιτς, στο οποίο δημιουργός ήταν και πάλι ο Φορτούνης, ύστερα από εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ. Ο Μιλιβόγεβιτς σηκώθηκε πιο ψηλά απ' όλους και έπιασε την καρφωτή κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Όλσεν. Η Τούμπα... πάγωσε προσωρινά, αλλά μετά δεν σταμάτησε να τραγουδά ως τη λήξη του ματς.


Υστερα από τρία λεπτά, ο Μακ ξέφυγε από τον Ελαμπντελαουΐ και τον Σιόβα, σούταρε με το δεξί μέσα από την περιοχή, αλλά ο Ρομπέρτο -με τις γροθιές του- έδιωξε σε κόρνερ. Ο ΠΑΟΚ είχε μια ακόμη ευκαιρία (45'), όταν ο Αθανασιάδης πρόλαβε να τσιμπήσει την μπάλα μπροστά από τον Σιόβα και τον Μποτία, ο Ρομπέρτο είχε βγει από το τέρμα του, αλλά ο Κλάους δεν μπόρεσε να τον κρεμάσει...
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν πιο συντηρητικός και κράτησε το αποτέλεσμα.
Στο 54', έπειτα από σέντρα του Ροντρίγκες από τα αριστερά, ο Μπερμπάτοφ πλάσαρε με το δεξί, αλλά ο Ρομπέρτο  μπλόκαρε σε δεύτερο χρόνο. Εξι λεπτά μετά, στο 60', ο Κασάμι ήταν αυτός που έσωσε τον Ολυμπιακό. Ο Ρομπέρτο δεν έδιωξε καλά σε εκτέλεση φάουλ του Μακ, ο Αθανασιάδης έπιασε δυνατό δεξί σουτ, αλλά στη γραμμή ο Κασάμι έδιωξε σε κόρνερ.
Κοντά στο γκολ βρέθηκε ο “Δικέφαλος” και στο 73' όταν ο Ρομπέρτο απέκρουσε την κεφαλιά του Τζιόλη σε εκτέλεση κόρνερ από δεξιά. Αμέσως μετά, ο Ισπανός γκολκίπερ είπε "όχι" και στο πλασέ του Βίτορ.
Επειτα, οι "ερυθρόλευκοι" το γιόρτασαν με selfie στα αποδυτήρια.
 

Πιερία: Αυτοκίνητο ''καρφώθηκε'' σε δέντρο - Νεκρός ο οδηγός, τραυματίας ο συνοδηγός!

Πιερία: Αυτοκίνητο ''καρφώθηκε'' σε δέντρο - Νεκρός ο οδηγός, τραυματίας ο συνοδηγός!

Το τροχαίο δυστύχημα έγινε στο 79ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Κατερίνης, στο ύψος του Μακρύγιαλου Πιερίας...

Το θανάσιμο τραυματισμό του 54χρονου οδηγού και τον τραυματισμό του 55χρονου συνοδηγού, είχε ως αποτέλεσμα η εκτροπή και πρόσκρουση σε δέντρο οχήματος που κινούνταν με κατεύθυνση την Κατερίνη.
Το συμβάν έγινε το πρωί, στο 79ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Κατερίνης, στο ύψος του Μακρύγιαλου Πιερίας. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κατερίνης.