ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013




ΕΙΔΗΣΗ ΣΟΚ! Πρωτοφανής αποκάλυψη: Η κυβέρνηση δίνει το 40% των κοιτασμάτων της Κρήτης στους Τούρκους! ΔΙΑΔΩΣΤΕ!

Του John WardΕΙΔΗΣΗ ΣΟΚ! Πρωτοφανής αποκάλυψη: Η κυβέρνηση δίνει το 40% των κοιτασμάτων της Κρήτης στους Τούρκους! ΔΙΑΔΩΣΤΕ!

H ΤΟΥΡΚΙΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ 40% ΤΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Μυστικές πτήσεις με μετρητά στην πλούσια με αέριο Κύπρο

Οι εργολάβοι της Τρόικας σκυλεύουν το πτώμα της Ελλάδας

Πώς το Βερολίνο υπερέβαλε την ελληνική κρίση για να καταλάβει την Ευρώπη

Ανώτερες πηγές στην Αθήνα χθες το βράδυ επιβεβαίωσαν την αποκλειστικά από την περασμένη Δευτέρα του Slog: το 70% των εσόδων από τα ενεργειακά κοιτάσματα της Κρήτης και των σπάνιων γαιών πηγαίνει σε Ξένα Ταμεία. Περαιτέρω απόδειξη είναι η δωροδοκία της Κύπρου, που εντάσσεται κι αυτή στο γερμανικό παιχνίδι ηγεμονίας σε ενέργεια και τραπεζικό τομέα στην περιοχή.

Το δήλωσε ένας ανώτερος σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης χθες:

"Το μόνο που ξέρω είναι ότι ο καθηγητής [ο μεταλλειολόγος Αντώνης Φώσκολος] έχει απόλυτο δίκιο. Έχει τις τεχνικές εκθέσεις για να το αποδείξει ... υπάρχει μια μυστική συμφωνία με την οποία η Τουρκία παίρνει 40%, η Ελλάδα 30%, η Κύπρος 20% και οι Βρυξέλλες 10%."

Το νούμερο που είναι πιθανό να εξαγριώσει τους Έλληνες είναι η ανεξήγητη (από άποψης...δικαίου) ανάθεση περισσότερου εισοδήματος από τα αποθέματα της Κρήτης προς την Τουρκία απ’ ό,τι στην Ελλάδα.

Δεν πρόκειται για τίποτα περισσότερο απ’ όσους εμπλέκονται ήδη στην ληστεία της Κύπρου μοιράζοντας τα λάφυρα ….και αποκόπτοντας τους Αμερικανούς και τους Ισραηλινούς. Αμέσως μετά από αυτά τα καυτά νέα, έρχεται και η ανακοίνωση ενός σημαντικού κοιτάσματος πετρελαίου πού έχει βρεθεί εκτός Κύπρου στην περιοχή 12 – ύψους περίπου 1,2 – 1,4 εκ. βαρελιών…. συν την δωροδοκία της ΕΚΤ, για να «γλυκάνει» την Κυπριακή: περίπου € 5 δις ευρώ σε μετρητά έχουν εισρεύσει κρυφά στην Λευκωσία.

"Κανείς δεν μέτρησε ή πιστοποίησε την παράδοση μετρητών" είπε μια πηγή, "έτσι ώστε να μην γνωρίζουν σε ποια μορφή τα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ σε μετρητά πήγαν σε λογαριασμούς στην Κεντρική Τράπεζα Κύπρου".

Ενώ είναι σαφές ποίοι είναι στο κόλπο με την Κύπρο, η συμφωνία για την Κρήτη είναι βέβαιο ότι θα εγείρει ερωτήματα σχετικά με το ποίοι ανώτεροι αξιωματούχοι της Αθήνας θα μπορούσε να λάβουν «μίζα», για να γίνει μια τέτοια συμφωνία που είναι, από κάθε άποψη, τελείως γελοία και άδικη για την Ελλάδα.

Η γιατί, για παράδειγμα, ενώ έχουν επιβεβαιωμένα τα Κρητικά αποθέματα ενέργειας και ορυκτών, δεν τα χρησιμοποίει ο Σαμαράς ως εγγύηση για την ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα; Γιατί δεν προσφέρθηκε στους πιστωτές μια μελλοντική εκπλήρωση επί ομολόγων σε αντάλλαγμα για χρέος που είναι αδύνατον να πληρωθεί; Καλύτερα μια συμφωνία μελλοντικής εκπλήρωσης, σίγουρα, από την εκκαθάριση με τίποτα.

Το κλειδί βασικά σε αυτό (εκτός από το συνηθισμένο θέμα της διαφθοράς της ελληνικής ελίτ) είναι η ίδια η Τρόικα, μια οργάνωση που δεν δίνει λόγο σε κανένα εκλεγμένο κυβερνητικό φορέα. Με τέτοια ελευθερία, οι Τροϊκανοί έχουν προσλάβει διάφορους οικονομικούς συμβούλους, οι οποίοι πηγαίνουν να παίξουν έναν κεντρικό ρόλο σε όλες τις διασώσεις της ευρωζώνης... ειδικά τις ελληνικές διασώσεις και στο περίφημο κυπριακό Bail-in (=αρπαγή των καταθέσεων).

Εμπλέκονται οι συνήθεις ύποπτοι: Deloitte, Ernst & Young, KPMG και Price Waterhouse Coopers (PwC) ...το τελικό αποτέλεσμα είναι ένας «χρυσός κύκλος» από μια δωδεκάδα ή περίπου μεγάλες επιχειρήσεις με ένα μονοπώλιο για το χειρισμό διάσωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συνήθως έχουν προσληφθεί χωρίς δημόσιο διαγωνισμό, μερικές φορές δε παρά το ενδεχόμενο συγκρουόμενων συμφερόντων, που προκύπτουν από τις διασυνδέσεις με τα επενδυτικά κεφάλαια και άλλων παροχών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Η περίπτωση της παροχής συμβουλών εδρεύει στη Νέα Υόρκη Alvarez και Marsal είναι ιδιαίτερα περίεργη. Κατά την διάρκεια της περιόδου «συμβουλών» τους για το κούρεμα καταθέσεων στην Κύπρο, η A & M τα έκανε θάλασσα και χρέωσε περισσότερο απ’ όσο έπρεπε – σύμφωνα με τον εσωτερικό έλεγχο από την κεντρική διεύθυνση της τράπεζας της Κύπρου όπως φαίνεται από την ιστοσελίδα EU observer. Αλλά το Δεκέμβριο του 2012, η κεντρική τράπεζα Κύπρου με επικεφαλής τον Πανίκο Δημητριάδη προεπέλεξε τους Alvarez και Marsal για αρκετές νέες συμβάσεις. Το έπραξε παρά το γεγονός ότι το συμβούλιο είχε «αποκλείσει» την εταιρεία αυτή, λόγω "πιθανής σύγκρουση συμφερόντων" που σχετίζεται με την αξιολόγησης προς την Τράπεζα Κύπρου.

Η αποστολή μετρητών με ειδικές πτήσεις, οι δωροδοκίες, το παρασκήνιο και τα ενεργειακά παζάρια που οργάνωσε και προώθησε με περαιτέρω υπεργολάβους που προσλήφθησαν από την Golden Circle. Η Blackrock Solutions, για παράδειγμα, κατηγορείται για χρήση εσωτερικών εμπιστευτικών πληροφοριών , αφού το καθεστώς Σαμαρά φρόντησε να τους ανατεθεί μια σύμβαση ύψους € 12.3 εκατ. ευρώ . Οι Tροϊκανοί είχαν γίνει τόσο μισητοί στην Ελλάδα που η BlackRock Solutions χρησιμοποίησε ένα ψεύτικο όνομα (“Solar”) και να προσληφθούν 18 ένοπλοι φρουροι ασφαλείας (μπράβοι) για να γίνει η “δουλειά” . Η παροχή ενόπλων φρουρών έγινε για τύπους σαν τον Βενιζέλο αλλά οι Αθηναίοι ήξεραν πολύ καλά ότι επρόκειτο για την Blackrock.

Ωστόσο, ο διορισμός εταιρείας συμβούλων περιελάμβανε και υπεργολαβία στις 4 Ελεγκτικές Εταιρείες (Big Four= 4 Μεγάλες) καθώς και λεπτομερή γνώση των σχεδίων ανακεφαλαιοποίησης. Όντας ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, τους έδωσε ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, έναντι για παράδειγμα του ανταγωνιστή τους Pimco …. που είχε επίσης προσληφθεί νωρίτερα (κούρεμα ομολόγων).

Υπάρχουν όμως κι άλλα ερωτηματικά σχετικά με την αξιοπιστία της ΕΕ, άλλων μεγάλων δυνάμεων και της ΕΚΤ, για το πώς και γιατί η Ελλάδα και η Κύπρος έφτασαν να υποστούν τέτοιο βιασμό. Η Κύπρος ήταν μια ανοιχτή και ταυτόχρονα κλειστή υπόθεση: παρακινούμενη από τον Βολφγκανγκ Σόϊμπλε (Wolfgang Schäuble) και τον Μάριο Ντράγκι (Mario Draghi), η ΕΚΤ αφαίρεσε απλά την κύρια πηγή εισοδήματος του νησιού και στη συνέχεια άφησαν να φτωχύνουν οι καταθέτες …. ενώ οι Ρώσοι και Κύπριοι απατεώνες κατάφεραν να αφαιρέσουν τα σώσουν τις καταθέσεις τους έγκαιρα.

Εξίσου σημαντικό όμως είναι ότι υπάρχουν ανακολουθίες και παρατυπίες στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται εύρωστα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα νοσοκομεία της.

Πριν από τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, η ΕΛΣΤΑΤ απέστειλε στην Eurostat, το έλλειμμα και πίνακες γνωστοποίησης του χρέους των ελληνικών νοσοκομείων. Σ’ αυτά περιλαμβανόταν η εκτίμηση των εκκρεμών υποχρεώσεων κατά € 2.3 δις. Η νέα κυβέρνηση προσέθεσε € 4,3 δις. ανεβάζοντας το έλλειμμα σε € 6,6 δισ. (Αυτή η πληροφορία οφείλεται σε ανθρώπους όπως η Γεωργαντά, οι οποίοι έχουν από τότε επιβεβαιώσει ότι ανώτεροι αξιωματούχοι και οι πολιτικοί της ΕΕ ενεθάρρυναν την κυβέρνηση της Αθήνας να φουσκώσει το μέγεθος του δημοσιονομικού προβλήματος της ως σύνολο.) Στη συνέχεια, η νέα κυβέρνηση προσπάθησε να φορτώσει επιπλέον € 5,4 δις. χρέη νοσοκομείων σε ένα έτος, το 2008. Κατά την πρώτη φορά, η Eurostat απέρριψε εγγράφως, αλλά αργότερα υπέκυψε στην πίεση της κυβέρνησης.

Όλη αυτή η πρακτική αντίκειται σαφώς προς τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς (βλέπε ΕΣΛ 95 παράγρ. 3.06, ΕΚ αριθ. 2516/2000 άρθρο 2, Επιτροπή Reg. ΕΚ αριθ. 995/2001) και του Ευρωπαϊκού Κώδικα Ορθής Πρακτικής.

Αλλά γιατί το έκανε η κυβέρνηση Παπανδρέου;

Ο λόγος ήταν στην πραγματικότητα πολύ απλός: η Γαλλο-γερμανική έκθεση για το χρέος χρειαζόταν απεγνωσμένα όλα τα μέλη της Ευρωζώνης να συμφωνήσουν σε βοήθεια για την Ελλάδα. Η κατάσταση επομένως έπρεπε να φανεί όσο το δυνατόν κακή. Κατά την διάρκεια των συνομιλιών, το Βερολίνο ζήτησε μιά μικρότερη συνάντηση με τους Έλληνες. Κατά τη συνεδρίαση αυτή, τρεις πηγές (δύο Έλληνες και ένας Γερμανός) η μικρή γερμανική αντιπροσωπεία έκανε μια εκπληκτική παρατήρηση: «η κατάσταση θα πρέπει να φαίνεται πιο απελπισμένη» , προκειμένου να δικαιολογήσει ένα σχέδιο διάσωσης και προς άλλα μέλη της ευρωζώνης. Δηλαδή, με τον φόβο πτώσης ολόκληρης της ευρωζώνης , θα πάρουν και τα υπόλοιπα κράτη-μέλη μέτρα και να συσσωρεύσουν χρήματα για ενδεχόμενη διάσωση.

Για το τι πραγματικά ανησυχούσε το Βερολίνο ήταν, φυσικά, ήταν ότι το Γαλλο-γερμανικό τραπεζικό σύστημα θα μπορούσε να καταρρεύσει, αν η Ελλάδα δεν «σωζόνταν». Και μέχρι εκείνο το σημείο, καθόλου μέτρα δεν είχαν ληφθεί για να καταστεί ο τομέας σταθερός να αντέξει ένα κύμα παραγώγων(CDS).»

Όλοι μας στη Δύση πρέπει να καταλάβουμε μια για πάντα ότι στην πραγματικότητα τα ελληνο-κυπριακά προβλήματα υπαγορεύονται όσο ποτέ άλλοτε από την Γεωπολιτική της Ενέργειας και τους τραπεζικούς φόβους των Μεγάλων Δυνάμεων, δεδομένου ότι οι Έλληνες ηγέτες ήταν περισσότερο διεφθαρμένοι από ποτέ και βλακωδώς άπληστοι οι Γαλλο-αμερικανοί δανειστές.

Υπάρχει μια μάχη για την ενεργειακή ηγεμονία σε εξέλιξη μεταξύ της Ουάσιγκτον, των Βρυξελλών και της Μόσχας, υπάρχει μια διελκυστίνδα, ένας πόλεμος ανάμεσα στην Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία, τις Βρυξέλλες και το Ισραήλ για την κυριαρχία στα μεταλλεύματα και το φυσικό αέριο
Μπορεί η Ελλάδα έχει γίνει ένα ξεχασμένο θέμα για τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών της ΕΕ και των ΗΠΑ. Αλλά για την αγορά πετρελαίου, τους πράκτορες , τους Ρώσους και τις τράπεζες, δεν είναι τίποτα … ξεχασμένο.

Ξυπνήστε! Ένα εξ ολοκλήρου αξιοπρεπές και καλοστεκούμενο έθνος κατακρεουργείται, από τραπεζικά συμφέροντα και για την ενεργειακή μανία. Ενώ το αληθινό έλλειμμα της Ελληνικής Δημοκρατίας ήταν στο 7,8% του ΑΕΠ το 2009 – το 2010 προέκυψε 15,4%. Αλλά το Βερολίνο ήθελε να προστατεύσει τις Γαλλο-γερμανικές τράπεζες, και χρειαζόταν επίσης ένα θύμα για να δώσει στην Γερμανία κυρίαρχο ρόλο στην ενδεχόμενη Τραπεζική και Οικονομική Ένωση (Fiskalunion).

Η Αθήνα και η Λευκωσία έχουν αποδεχθεί τα ακόλουθα: παραποιημένα στοιχεία του χρέους, ένα χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής που είναι μια μόνιμη παγίδα, ατέλειωτα κύματα των καταστροφικών μέτρων λιτότητας, τρομερά επίπεδα εξαθλίωσης των πολιτών τους , την δικτατορία των τραπεζών και των επενδυτικών συμφερόντων, τά γερμανικά ταμπλόιντ να εκτοξεύουν προσβολές για την ελληνική εργασιακή ηθική, ψέματα για τα επίπεδα του ιδιωτικού πλούτου των Ελλήνων και τώρα έναν βρώμικο διαμελισμό του πλούτου της μεταξύ των εχθρών της.

Παραμεθόριος "βαφτίστηκε" η... Εκάλη με νέα τροπολογία-σκάνδαλο ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ........!!!!! ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΟΛΚΗΣ......!!!!!!!!!


Παραμεθόριος "βαφτίστηκε" η...
Εκάλη με νέα τροπολογία-σκάνδαλο

Όλα τα οφέλη και τις φοροαπαλλαγές της παραμεθορίου απολαμβάνουν 
από σήμερα οι κάτοικοι της ακριτικής Εκάλης ...
και της Κηφισιάς, μετά από βουλευτική τροπολογία που κατατέθηκε την 
τελευταία στιγμή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου
 Οικονομικών, για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων.

Την τροπολογία υπογράφουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, 
Άννα Καραμανλή, Αργύρης Ντινόπουλος, Μάκης Βορίδης,
 Σοφία Βούλτεψη και Κατερίνα Παπακώστα, που νωρίτερα την Παρασκευή
 με άλλη τροπολογία ζήτησαν και πέτυχαν τη μείωση των αντικειμενικών 
αξιών σε Ψυχικό και Φιλοθέη.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εκτός από την ένταξη της
 Εκάλης και της Κηφισιάς στις παραμεθόριες περιοχές, έκανε δεκτό και το 
να πραγματοποιηθεί νέα εκκαθάριση φόρων ακινήτων και εισοδήματος για 
τα έτη 2012 και 2013, ήτοι να επιστρέψει πίσω το Δημόσιο τους φόρους
 που πλήρωσαν κάτοικοι της Εκάλης και της Κηφισιάς για Φόρους Ακίνητης 
Περιουσίας, ΕΕΤΗΔΕ, ΕΕΤΑ, φόρο μεταβίβασης, γονικών παροχών κ.α.

Επίσης με το νέο καθεστώς, οι κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών, 
θα μπορούν να λάβουν κρατική επιδότηση έως και το 100% της δαπάνης, 
για την ανέγερση κατοικίας (άνω το 300 τμ), περιμετρικού φράχτη 
(άνω του 1 χιλιομέτρου), κατασκευή πισίνας ολυμπιακών διαστάσεων, 
για γήπεδα τένις ή/και γκολφ αλλά και την κατασκευή ιδιωτικού ελικοδρόμιου, 
κάτι που θα ενισχύσει με τη σειρά του τις υποδομές αλλά και την διασύνδεση 
των εν λόγω ακριτικών περιοχών με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Ακόμη, με σημερινή απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, 
Δημήτρη Αβραμόπουλου, όσοι φαντάροι υπηρετούν στην Εκάλη ή στην
 Κηφισιά θα λαμβάνουν τέσσερις μέρες επιπλέον τιμητική άδεια το μήνα.

Σημειώνεται ότι η μετατροπή μιας περιοχής σε παραμεθόριο είναι κάτι το
 συνηθισμένο. Είχε γίνει και στο σύντομο παρελθόν όταν οι επαρχίες της 
Καλαμάτας και της Μεσσήνης (γενέτειρα του πρωθυπουργού Α.Σαμαρά)
 εξισώθηκαν από τον ΟΑΕΔ με τα Δωδεκάνησα και την Καστοριά.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας:

"Με τη διάταξη αυτή επιτυγχάνεται η ομοιόμορφη αντιμετώπιση των ακινήτων
 των φορολογουμένων για τις περιοχές όπου κατοικούμε εμείς, ο πρωθυπουργός 
της χώρας, οι φίλοι, οι ψηφοφόροι και οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές μας. 
Ορίζεται ότι για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 32 του ν. 3842/2010 
λαμβάνονται υπόψη οι μέσες τιμές θερμοκρασίας και οι συντελεστές
 αυξομείωσης του επιπέδου του χιονιού όπως ορίστηκαν με την 
τελευταία αναπροσαρμογή που ίσχυσε γα τη συντριπτική πλειονότητα των 
ως τότε ενταγμένων στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας περιοχών του 2007.


Στις περιπτώσεις όπου για την εφαρμογή του ν.3842/ 2010 ελήφθησαν υπόψη
 διαφορετικές τιμές θερμοκρασίας και συντελεστές αυξομείωση του επιπέδου 
του χιονιού από αυτές που ορίζονται στην παρούσα διάταξη, η φορολογική 
διοίκηση μεριμνά για τη διενέργεια της εκ νέου εκκαθάρισης του οφειλόμενου
 φόρου".


ΑΦΟΡΗΤΟΙ ΠΟΝΟΙ... ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΣΤΟ 32% ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΜΑΣ...


ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΕΣΕΙΣ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ... ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΕΡΘΕΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΦΟΝΤΙΛΙ...

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΞΕΚΑΘΑΡΟ...   "Ποιον θα ψηφίζατε για Δήμαρχο στην Αθήνα;" ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ, Η ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΗ, Η ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ, Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο... "ΑΛΛΟΣ"...

...και πάρτε τον Το(μ)πουλο ...γλου

Το Μαξίμου σε πισίνα αιθαλομίχλης


«Η μείωση της τιμής σημαίνει ότι επιδοτούμε τους πάντες, ανεξαρτήτως εισοδήματος, δηλαδή κι αυτούς που θέλουν να θερμαίνουν πισίνες...» η δήλωση - ρουκέτα του Γ. Στουρνάρα
ΦΩΤΙΕΣ ΑΝΑΨΕ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΦΟΡΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΩΦΕΛΗΘΟΥΝ ΟΙ... ΠΛΟΥΣΙΟΙΜπούμερανγκ αποδείχθηκε για την κυβέρνηση η ιδέα της έκτακτης διυπουργικής σύσκεψης την ημέρα των Χριστουγέννων, αφενός για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης στον αττικό ουρανό και αφετέρου για να επιδείξει πολιτικά αντανακλαστικά.
Η δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα ότι δεν μειώνει το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης για να μην ωφεληθούν όσοι έχουν... πισίνες σήκωσε θύελλα αντιδράσεων και ανάγκασε το Μαξίμου να προβεί σε διάψευση των σεναρίων αντικατάστασής του, ενώ τα όσα ανακοινώθηκαν ως μέτρα εναντίον του... φαινομένου της αιθαλομίχλης, όχι μόνο δεν αποτελούν απάντηση στο φαινόμενο της αιθαλομίχλης, αλλά χαρακτηρίζονται ήδη επικοινωνιακά τεχνάσματα.
Η διυπουργική σύσκεψη έδειξε ότι η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσεις στην κοινωνική κρίση που έχει προκαλέσει το ακριβό πετρέλαιο, ούτε όμως και στην αντιμετώπιση του νέφους του 2013 που έχει «καθίσει» πάνω από την Αττική λόγω των τζακιών και που πηγαίνει τους Αθηναίους πίσω στις αρχές της δεκαετίας του '80.

Ως... Μαρία Αντουανέτα


«Η μείωση της τιμής σημαίνει ότι ανοίγουμε πάλι παράθυρο στο λαθρεμπόριο και επίσης σημαίνει ότι επιδοτούμε τους πάντες, ανεξαρτήτως εισοδήματος, δηλαδή και αυτούς που θέλουν να θερμάνουν πισίνες, για να πω ένα ακραίο παράδειγμα» ήταν η φράση του κ. Στουρνάρα που προκάλεσε μαζική αντίδραση. Σε συνδυασμό δε με την επισήμανση ότι «η ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης είναι μικρότερη λόγω των ηπιότερων καιρικών συνθηκών» προκάλεσε σχόλια περί συμπεριφοράς... Μαρίας Αντουανέτας, από βουλευτές κυρίως της Ν.Δ., αλλά και του ΠΑΣΟΚ.

Τα τηλέφωνα πήραν φωτιά. Πολλοί από τους 41 βουλευτές της Ν.Δ. που είχαν καταθέσει επίκαιρη ερώτηση ζητώντας μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης -η οποία σημειωτέον το ίδιο το Μαξίμου διαβεβαίωνε ότι θα μπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα-, έλεγαν ότι δεν είναι δυνατόν τη στιγμή που καθημερινά αναφέρονται περιστατικά πυρκαγιών από αυτοσχέδια σώματα και μαγκάλια, ο υπουργός Οικονομικών να λέει ότι δεν πρέπει να προστατευθούν εκείνοι που θέλουν να θερμάνουν πισίνες(!), δηλαδή να ειρωνεύεται τους πολίτες...

Κάποιοι, όπως για παράδειγμα ο βουλευτής Ηλείας Γ. Κοντογιάννης, προσπαθούσαν να διαχωρίσουν το τεχνοκρατικό από το πολιτικό κομμάτι της παρέμβασης του κ. Στουρνάρα για να υποστηρίξουν ότι ο τρόπος με τον οποίο έθεσε το θέμα ήταν λάθος. Η ζημιά ωστόσο είχε ήδη γίνει, πολλώ δε μάλλον που ο υπουργός Οικονομικών βρήκε ένθερμο υποστηρικτή και τον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη που μαζί με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτη μετείχε στη σύσκεψη των Χριστουγέννων.

Το Μαξίμου παρενέβη για να επαναλάβει -για πολλοστή φορά το τελευταίο διάστημα- ότι ο Γ. Στουρνάρας είναι αμετακίνητος στη θέση του, ότι δεν τίθεται θέμα αντικατάστασής του και ότι συνεχίζει να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού. Η διάψευση αυτή έγινε την ώρα που οι πληροφορίες θέλουν ακόμα και συνεργάτες του πρωθυπουργού να μη βλέπουν την παραμονή του Γ. Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών με θετικό μάτι, ενώ ακόμα και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Χρ. Σταϊκούρας φέρεται να επιμένει σε εντελώς διαφορετική γραμμή από τον πολιτικό του προϊστάμενο. Ωστόσο, υπάρχουν τρεις λόγοι για τους οποίους η απομάκρυνση Στουρνάρα είναι δύσκολη απόφαση για τον πρωθυπουργό.

Σάκος του μποξ...


Πρώτον, ο κ. Στουρνάρας έχοντας το προφίλ του τεχνοκράτη αποτελεί «μαξιλάρι» για τον Α. Σαμαρά, καθώς απορροφά πολλαπλές επιθέσεις, κάποιες εκ των οποίων αφορούν τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Δεύτερον, είναι πολλοί στο Μαξίμου που θεωρούν ότι ενδεχόμενη απομάκρυνση του κ. Στουρνάρα από τη θέση του θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στις σχέσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, ενώ είναι απαγορευτική εν όψει των νέων διαπραγματεύσεων που ξεκινούν μέσα στον Ιανουάριο.

Τρίτον, προσδοκίες μείωσης του φόρου πετρελαίου θέρμανσης δημιούργησε το ίδιο το Μαξίμου, η άρνηση της τρόικας όμως σε συνδυασμό με τη φοβική αντίληψη της κυβέρνησης περί διαπραγμάτευσης έκλεισαν το ζήτημα. Για το Μαξίμου είναι προτιμότερο αυτή την αρνητική εξέλιξη να τη χρεωθεί ο υπουργός Οικονομικών, αφού αν απομακρυνόταν τότε θα ήταν ο κ. Σαμαράς αυτός που θα έπρεπε να επαναφέρει το θέμα της μείωσης του φόρου πετρελαίου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

**

Πυρά ομαδόν για τις «πισίνες»
Εντονες αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης προκάλεσε τόσο η είδηση ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει καν το ενδεχόμενο μείωσης του φόρου πετρελαίου θέρμανσης, όσο και ο τρόπος με τον οποίο μίλησε ο Γ. Στουρνάρας στη συνέντευξη Τύπου των Χριστουγέννων.

«Το μήνυμα ήταν σαφές: Το πετρέλαιο και το ρεύμα θα παραμείνουν ακριβά και όποιος αντέξει», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης, ο οποίος σημείωσε ότι «μέσω του κ. Στουρνάρα η κυβέρνηση επέλεξε να στείλει τις χριστουγεννιάτικες ευχές της στον ελληνικό λαό λέγοντάς του πως αδιαφορεί πλήρως αν δεν μπορεί να ζεσταθεί και φέτος», ενώ κατέληξε: «Κύριε Σαμαρά και κύριε Στουρνάρα, θα αντέξουμε. Θα αντέξουμε για να σας ανατρέψουμε».

Ο Ν. Μαριάς εκ μέρους των ΑΝΕΛ ανέφερε πως «η συγκυβέρνηση, χαμένη στην αιθαλομίχλη, συνεχίζει την ανάλγητη πολιτική της με το ακριβό πετρέλαιο θέρμανσης και παραδίδει τον εξαθλιωμένο ελληνικό λαό στο κρύο, βαθαίνοντας έτσι την ανθρωπιστική κρίση που πλήττει την πατρίδα μας».

«Η αιθαλομίχλη είναι έκφραση της ενεργειακής φτώχειας. Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει μέτρα για όλους τους πολίτες που κρυώνουν. Η άρση της εξίσωσης φόρων του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης είναι πλέον απαραίτητη. Ταυτόχρονα χρειάζεται η χρηματοδότηση παρεμβάσεων ευρείας κλίμακας για την ενεργειακή αναβάθμιση του οικιστικού ιστού, την εξοικονόμηση ενέργειας και την οικονομική θέρμανση στις κατοικίες», ήταν η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.

Το ΚΚΕ από την πλευρά του τόνισε ότι «από τη μία η κυβέρνηση μετατρέπει τη θέρμανση των λαϊκών οικογενειών σε είδος πολυτελείας και από την άλλη εμπαίζει το λαό με τα ψίχουλα του κοινωνικού τιμολογίου και του επιδόματος θέρμανσης» και καταλήγει: «Για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης και την ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών απαιτείται άμεσα να καταργηθούν οι αντιλαϊκοί φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης και να μειωθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ».

Του ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ από enet, μοντάζ Γρέκι

KATATIΘΕΤΑΙ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!


Το παρακάτω θέμα έχει αντληθεί από την συνέντευξη Στουρνάρα στο enikos.gr και τον Ν. Χατζηνικολάου. Ο Γ. Σαρρής της "Υπέρβασης" αφού ξεσκεπάζει σημείο προς σημείο τα ψεύδη και τα πολιτικά εγκλήματα του Στουρνάρα, τον ενημερώνει ότι σύντομα θα σταλεί στο σκαμνί της Δικαιοσύνης για όσα έχει διαπράξει σε βάρος του λαού. 
                                    

                                               1ο Απόφθεγμα
Στουρνάρας: Εάν δεν γυρίσουν στις τράπεζες οι καταθέσεις οι χορηγήσεις θα γίνονται με το σταγονόμετρο.

Το θέμα είναι σε ποιους θα δίνονται με το σταγονόμετρο.


Στα link της ανάρτησεις που ακολουθεί θα βρείτε πάμπολλες περιπτώσεις όπως του ανωτέρω ΦΕΚ  Αντί για φόρους επιδοτήσεις.
  





                                                   2ο Απόφθεγμα
Στουρνάρας: Δεν αρκούν τα λεφτά της ανακεφαλαιοποίησης.
Καλεσμένος: Σύνολο 233 Δισ.??? Αν θέλει ο Τραπεζίτης δεν θα γυρίσει ούτε ένα ευρώ πίσω?? Τα πήρανε με τον όρο και το λέει ο νόμος "για χορήγηση στεγαστικών δανείων και για μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Πούντα???"


Αφιερωμένο στους Νεοέλληνες Ραγιάδες. Updated

  

                                     3ο Απόφθεγμα
Στουρνάρας: Να σας απαντήσω. Αυτά που λέτε δεν είναι ρευστό δεν πήραν ρευστά οι Τράπεζες.                        Είναι εγγυήσεις






Ότι ισχύει για αυτά ισχύουν και για όλα τα υπόλοιπα που ανέρχονται στα 183 Δισ. αφού τα υπόλοιπα 50 Δισ. του ΤΧΣ έχουν ήδη μπει στο Δημόσιο Χρέος.




                                4ο Απόφθεγμα
Στουρνάρας: θα τα πληρώσει αν καταπέσουν. Δεν θέλουμε να  καταπέσουν.
Καλεσμένος: Καταπέσαν ήδη τα πρώτα 23 Δισ. του 3723/2008
Στουρνάρας: Οι εγγυήσεις αυτές έχουν δοθεί στην Ε.Κ.Τ. για να χρηματοδοτούνται οι Τράπεζες.
Καλεσμένος: Καταπέσαν τα πρώτα 23 Δισ. κ. Υπουργέ ή όχι???
Στουρνάρας: Όχι.

Και για να μην καταπέσουν τώρα και τα υπόλοιπα που το θέμα έχει δημοσιευτεί τα μεταχρονολογούμε με 14% επιτόκιο. Το οποίο βέβαια θα πληρώσουν οι Νεο-Ραγιάδες


Στο  ΣαμαριΣτουρναροΑνέκδοτα αναλύονται τα 26 Δισ. που έληξαν μέσα στο φετινό καλοκαίρι και αντικαταστάθηκαν προκειμένου να μην μπουν τώρα στο Δημόσιο Χρέος.
Αυτά τα 26 Δισ. θα πληρωθούν στην αλληλέγγυα Ε.Κ.Τ. με το αλληλέγγυο επιτόκιο του 14%.


                              




                               5ο Απόφθεγμα.
Καλεσμένος: Δεν έχουν καταπέσει οι εγγυήσεις???
Στουρνάρας: Από ότι γνωρίζω ΟΧΙ. Δεν έχουν καταπέσει οι εγγυήσεις.
                         


                                                6ο Απόφθεγμα
Στουρνάρας: Άρα λοιπόν να ξέρετε Δεν έχουν δοθεί 270 Δισ. ρευστό στις Τράπεζες. Κάνετε λάθος.

Το θέμα ποιο είναι το λάθος:
a. Οι τράπεζες έχουν πάρει 270 Δισ. και η έρευνα είναι ελλειπή.
b. Ο κ. Στουρνάρας έχασε τα λόγια του γιατί δεν περίμενε την ερώτηση.

  


Και το θέμα κλείνει ταχύτατα.


Λίγο πριν το Παλληκάρι, μια Κυρία είχε επίσης στριμώξει άσχημα τον κ. Στουρνάρα που είπε το εξής αμίμητο:

"Σε καμία άλλη Χώρα δεν απειλείται ο Τραπεζίτης με μήνυση".



Βρε Στουρνάρα όλα με καθυστέρηση τα πετάς.



Ο Τραπεζίτης έχει λάβει την μήνυση μήνες πριν. Τώρα τού έχουν πάει και οι πρώτες Αγωγές που πολύ σύντομα θα τις λάβεις και εσύ προσωπικά.

Γιώργος Σαρρής.
ΑΔΤ Ν-067257.
Ιδρυτικό μέλος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ.

diaforos.blogspot.gr


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2omviMAH3

Πρωκτογενές πλεόνασμα

Γράφει ο Δ. Βουλγαρίδης 

Είναι αναμφισβήτητο ότι ζούμε στη χώρα των πλεονασμάτων.
Όταν βουλευτές φτάνουν στο σημείο να αλληλοσυγχαίρονται, γεμάτοι χαρά, γιατί κατάφεραν να περάσουν νόμο για να βγάλουν σε πλειστηριασμό την πρώτη κατοικία των πολιτών, για να σωθούν οι τράπεζες, τότε είναι βέβαιο ότι έχουμε Πλεόνασμα ξεδιαντροπιάς.

Όταν η κυβέρνηση μιλάει για επιτυχία με την ανεργία στο 30%, με το 25% των πολιτών κάτω από το όριο της φτώχειας, με συρρίκνωση του ΑΕΠ αντίστοιχη μόνο σε χώρες που βρίσκονται σε πόλεμο, τότε σίγουρα έχουμε Πλεόνασμα υποκρισίας.

Όταν λιποθυμούν παιδιά από την πείνα στα σχολεία, όταν συμπολίτες μας δηλητηριάζονται από μαγκάλια, γιατί ουσιαστικά απαγορεύτηκε η θέρμανση στους φτωχούς, τότε είναι δεδομένο ότι έχουμεΠλεόνασμα αναλγησίας.

Όταν κάθε κοινωνικό αγαθό, απαραίτητο για την επιβίωση των πολιτών, έχει μετατραπεί σε εμπόρευμα πολυτελείας, τότε ασφαλώς έχουμε Πλεόνασμα αχρειότητας. 

Όταν η τηλεόραση έχει γεμίσει με διαφημίσεις ιδιωτικών «καρτών υγείας» και ο αρμόδιος υπουργός ισχυρίζεται ότι βελτιώνει το δημόσιο σύστημα υγείας, τότε είναι οφθαλμοφανές ότι έχουμεΠλεόνασμα θράσους.

Όταν ο άνθρωπος που φρόντισε να κατοχυρώσει το ακαταδίωκτο από την δικαιοσύνη των πολιτικών προσώπων... που βλέπει τους αριθμούς των μαύρων λογαριασμών σαν αριθμούς τηλεφώνων... που δεν βλέπει τις μίζες της Siemens, τη λίστα Λαγκάρντ, τη σύμβαση για τα υποβρύχια που γέρνουν... υποστηρίζει ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί το αίσθημα του εκτσογλανισμού της κοινωνίας», τότε είναι φανερό ότι έχουμε Πλεόνασμα Αυθάδειας. 

Όσο για το λαό που ακόμα δεν έχει καταλάβει πώς είναι δυνατόν να οδηγείται η χώρα του στη χρεοκοπία και ο ίδιος στην εξαθλίωση, αφού πάντα επέλεγε τους καταλληλότερους να τον κυβερνήσουν: Όταν υπάρχουν συμπολίτες μας που δεν αντιλαμβάνονται ότι σε μία χώρα με ένα πολιτικό σύστημα που ιδιοτέλεια, αδιαφάνεια, ατιμωρησία και διαφθορά είχαν υπερβεί κάθε φαντασία, οι διαφθορείς θα έχουν εξασφαλίσει στοιχεία για να εκβιάζουν τους διεφθαρμένους... όταν πιστεύουν ότι τα μνημόνια ψηφίζονται από τα δύο κόμματα που διαχειρίστηκαν την εξουσία γιατί μόνο αυτά έχουν αίσθημα ευθύνης και θέλουν το καλό της χώρας... τότε και ο λαός διαθέτει ένα μεγάλοΠλεόνασμα αφέλειας.

Όταν υπάρχουν ακόμα κάποιοι που πιστεύουν ότι έρχεται η ανάπτυξη ...που πιστεύουν ότι τα ίδια κόμματα, οι ίδιοι άνθρωποι, που οδήγησαν μια προικισμένη χώρα στην χρεοκοπία, στον εξευτελισμό, και την επαιτεία τώρα μπορούν να τη σώσουν, τότε είναι βέβαιο το Πλεόνασμα βλακείας.

Τέλος, όταν η κυβέρνηση πανηγυρίζει ότι κατάφερε να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα... αφού όμως η χώρα μας είναι πρώτη στην ευρωζώνη σε ποσοστό ατόμων που στερούνται στοιχειωδών μέσων διαβίωσης... αφού έχουν κοπεί όλα τα κοινωνικά επιδόματα... αφού το σύστημα υγείας έχει σαρωθεί... αφού έχουν ποδοπατηθεί εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα... αφού μισθοί και συντάξεις έχουν μετατραπεί σε φιλοδωρήματα... αφού οι φόροι στους αδύνατους έχουν επταπλασιαστεί, αφού αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν 200.000 συμπολίτες μας... τότε το πλεόνασμα δεν είναι πρωτογενές είναι πρωκτογενές, κοινώς του κώλου.

Χρέος μας να σταματήσουμε τους εκμαυλιστές!

Είναι γνωστό, ήδη από τον Οκτώβριο του 2012, ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τόσο δια της επικεφαλής του όσο και δια κορυφαίου στελέχους του, ρητά παραδέχτηκε ότι το ελληνικό πρόγραμμα «διάσωσης», στηρίχτηκε σε λανθασμένες παραδοχές.

Από τότε μέχρι σήμερα, είναι συχνές οι επαναλήψεις της παραδοχής αυτής της αποτυχίας∙ δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ομολόγησε ότι, ήδη από την περασμένη άνοιξη, έχει ανατεθεί σε επιτροπή ειδικών η μελέτη των αιτιών της αποτυχίας του ελληνικού προγράμματος.
Ως επιστέγασμα αυτής της ομολογίας αποτυχίας, ήρθε το προσχέδιο πορίσματος της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ένα πόρισμα που, υπογραμμίζοντας τις αστοχίες που οδήγησαν στη βαθιά ύφεση που βιώνουμε όλοι στο πετσί μας και –το κυριότερο- τονίζοντας ότι οι δρομολογημένες περικοπές και οι ισοπεδωτικές μεταρρυθμίσεις δεν συνάδουν με τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελεί έναν κόλαφο για τους εμπνευστές του προγράμματος και ένα ακόμα όνειδος για τους ντόπιους υποτακτικούς των δανειστών, που το εφαρμόζουν.
Πολλοί αναρωτιούνται τι είναι αυτό που περιμένει, μετά από όλα αυτά, η κουστωδία των Ολετήρων που μας κυβερνά, προκειμένου να θέσει επί τάπητος το θέμα της αναθεώρησης του εξοντωτικού τούτου προγράμματος.

Περισσότεροι προβληματίζονται από το γεγονός ότι αντί να επιζητεί σε όλους τους τόνους την αναδιαπραγμάτευση, αυτός ο θλιβερός θίασος που ορίζει τις ζωές μας, αντιθέτως προτιμά να περιφέρεται και να παίζει στα παλκοσένικα της Τηλεδημοκρατίας μας αυτήν την θλιβερή παράσταση, την τιτλοφορούμενη "Success Story". 

Μια κωμικοτραγική παράσταση που με τις μικρές της παραλλαγές, παίζεται κάθε βράδυ στους δέκτες των τηλεοράσεων μας, αφήνοντας πίσω της, κάθε νύχτα που περνάει, περισσότερους νεκρούς.

Αλλά δεν είναι ούτε να αναρωτιέσαι ούτε να προβληματίζεσαι!

Η απάντηση όμως, είναι απλή και ξεκάθαρη για όποιον δεν θέλει να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του. Πρόκειται για αυτό το εκρηκτικό μείγμα αλαζονείας, ανικανότητας, αβελτηρίας και ανηθικότητας που χαρακτηρίζει όλους αυτούς τους ανεπάγγελτους κι ανάλγητους αριβιστές που χρόνια τώρα, έμαθαν να μας κυβερνούν με δανεικά, σωρεύοντας ένα παράνομο και ειδεχθές χρέος, για να μοιράζουν αναιδώς και με το αζημίωτο υπερκοστολογημένα έργα στους αλλοεθνείς πάτρονές τους, ταΐζοντας μαζί και τα εγχώρια παράσιτα της συνομοταξίας τους.

Απόγονοι και επίγονοι ανάλγητων δοσίλογων, ευτελών μαυραγοριτών και θλιβερών οσφυοκαμπτών που με την ανοχή όλων μας, εξελίχθηκαν και ανδρώθηκαν σε μια ιδιότυπη παρασιτική τάξη λερών τρωκτικών και χρυσοκάνθαρων ζωυφίων, αδικαιολόγητα πλουτησάντων με πόρους καταληστευμένους από τα δημόσια ταμεία.

Έτσι κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια οι Ολετήρες, μοιράζοντας οφίκια στα αποβράσματα του σιναφιού τους και ψίχουλα στους περιφερόμενους οπαδούς τους και για τίποτα περισσότερο από αυτό δεν είναι χρήσιμοι!

Έτσι πορεύονται κι έτσι συνεχίζουν να κυβερνούν γιατί δεν ξέρουν άλλον τρόπο∙ δειλοί, άβουλοι, μοιραίοι και κυρίως ύποπτοι!

Τα απανωτά επεισόδια παραβατικότητας και διαφθοράς από παροπλισμένους βουλευτές, από αποστρατευμένους φαρισαίους εξοπλιστικών προγραμμάτων κι από ανεπάγγελτους εκβιαστές του κοινού ποινικού δικαίου, διορισμένους σε δημόσιες θέσεις ευθύνης, που είδαν τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας, δεν υποδηλώνουν απλώς πόσο βαθιά σάπιο είναι το πολιτικό μας σύστημα. Πρωτίστως υπογραμμίζουν ότι η κύρια πρόνοια όσων κυβέρνησαν και συνεχίζουν να κυβερνούν, είναι η αναιδής λαφυραγώγηση, η ανενδοίαστη αρπαγή και η αναίσχυντη λεηλασία του δημόσιου πλούτου.

Οι πιεστικές επιταγές του διαπιστωμένα παράλογου και πανθομολογουμένως αποτυχημένου προγράμματος «διάσωσης», έτσι όπως εκτελείται, δεν αφήνουν πίσω τους μόνο νεκρούς. Ταυτόχρονα δημιουργούν χρυσές ευκαιρίες για το σινάφι που μας κυβερνά∙ υπό το πρόσχημα της εφαρμογής  του προγράμματος «διάσωσης», δίνεται στους Ολετήρες, η τελευταία τους ίσως ευκαιρία για άλλη μια μεγάλη αρπαχτή.

Χρέος μας είναι να βάλουμε, το συντομότερο δυνατό, ένα τέλος στην καταστροφική δράση όλων αυτών των εκμαυλιστών, γιατί κάθε μέρα που περνάει με τέτοιας υποστάθμης υποκείμενα στο πηδάλιο του μισοβουλιαγμένου σκάφους, κάθε τέτοια μέρα θα είναι άλλη μια μέρα εθνικής οδύνης και ευτελισμού.

Alexandros Raskolnick από my-pillow-book


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Στο 57,2% οι νέοι άνεργοι, ενώ το 71% φτάνει το ποσοστό των μακροχρόνια ανέργων - Δείτε τι αποκάλυπτε το protothema.gr και το newmoney.gr από τις 19/12 σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Βραδυφλεγή βόμβα αποτελεί η ανεργία στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή σύμφωνα με την ετήσια έρευνα-ανάλυση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπόρων

Βραδυφλεγή βόμβα αποτελεί η ανεργία στην Ελλάδα σύμφωνα με την ετήσια έρευνα-ανάλυση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπόρων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει και έχει δημοσιεύσει από τις 19/12 το newmoney.gr, οι νέοι ηλικίας 15-24 είναι αυτοί που βιώνουν στην χειρότερη μορφή της την ανεργία, καθώς το 57,2% αποτυγχάνει να εισέλθει στην αγορά εργασίας, ενώ οι μακροχρόνια άνεργοι (οι αναζητούντες εργασία για χρονικό διάστημα άνω των 12 μηνών) αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία (71,0%) στο σύνολο των ανέργων.

Γενικότερα πάντως η ανεργία υποχώρησε στο 27% το γ΄ τρίμηνο του 2013 έναντι 27,1% του προηγούμενου τριμήνου και 24,8% του αντίστοιχου τριμήνου του 2012.

Ο αριθμός των απασχολούμενων ανήλθε σε 3.635.905 άτομα και των ανέργων σε 1.345.387. Για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο καταγράφεται οριακή μείωση της ανεργίας, σημειώνεται, ωστόσο, ότι τα στοιχεία δεν είναι εποχικά διορθωμένα.

Συγκεκριμένα, κατά το γ' τρίμηνο η απασχόληση αυξήθηκε κατά 0,1% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και μειώθηκε 2,8% σε σχέση με το γ' τρίμηνο του 2012. Ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 0,4% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και αυξήθηκε κατά 9,3% σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο του 2012.

Το ποσοστό των «νέων ανέργων», δηλαδή των ανέργων που δεν έχουν εργαστεί ποτέ στο παρελθόν, ανέρχεται στο 23,3% του συνόλου των ανέργων ενώ οι μακροχρόνια άνεργοι (αυτοί που αναζητούν από 12 μήνες και άνω εργασία), αποτελούν αντίστοιχα το 71,0%.

Το ποσοστό ανεργίας των ατόμων με ξένη υπηκοότητα, είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο των Ελλήνων υπηκόων (36,6% έναντι 26,1%). Επίσης, το 73,7% των ξένων υπηκόων είναι οικονομικά ενεργό, ποσοστό σημαντικά υψηλότερο από το αντίστοιχο των Ελλήνων το οποίο είναι 51,7%.

Σε επίπεδο Περιφέρειας το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στη Δυτική Μακεδονία με 32,3% και στη Κεντρική Μακεδονία με 30,0%. Στον αντίποδα, το μικρότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στο Νότιο Αιγαίο με 17,0% και στις Ιόνιους Νήσους με 12,9%.

Λαμβάνοντας υπόψη το επίπεδο εκπαίδευσης, το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται σε όσους έχουν τελειώσει μερικές τάξεις του Δημοτικού (39,6%), ενώ ακολουθούν τα άτομα που δεν έχουν πάει καθόλου σχολείο (38,3%) και τα άτομα που έχουν απολυτήριο Τριτάξιου Γυμνασίου (31,9%). Τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρούνται σε όσους έχουν διδακτορικό ή μεταπτυχιακό (15,7%) και στους πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (18,8%).

Πώς επηρεάζεται το εμπόριο

Σοβαρό προβληματισμό προκαλεί ο συνεχώς μειούμενος αριθμός των αυτοαπασχολουμένων στο εμπόριο, ο οποίος το Γ' τρίμηνο του 2013 συρρικνώθηκε με μεγαλύτερο ετήσιο ρυθμό (-6,6%), σε σχέση με το σύνολο της χώρας (-0,3%). Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως συνέχεια της, μικρής έστω, υποχώρησης των αυτοαπασχολουμένων στο εμπόριο (-0,7%) την περίοδο Γ΄ Τρίμηνο - Β΄ Τρίμηνο του 2013, συγκριτικά με την οριακή αύξηση στο σύνολο της οικονομίας (0,3%).

Παράλληλα, ο ρυθμός συρρίκνωσης της μισθωτής απασχόλησης του κλάδου κατά το Γ΄ τρίμηνο του 2013 ήταν μικρότερος (-2,6%), έναντι εκείνου στο σύνολο της οικονομίας (-3,3%). Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις ένα χρόνο πριν η μισθωτή απασχόληση στο εμπόριο σημείωνε μεγαλύτερα αναλογικά πτώση (-10,4%), σε σχέση με την αντίστοιχη στο σύνολο της οικονομίας (-9,6%).

Οι παραπάνω εξελίξεις σηματοδοτούν την απαρχή βασικών διαρθρωτικών μεταβολών  στο ελληνικό εμπόριο, με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις να ευνοούν τις τάσεις συγκέντρωσης στο ελληνικό εμπόριο και την περιθωριοποίηση/ απαξίωση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Στην ουσία προωθείται ένα μοντέλο επικράτησης και λειτουργίας των μεγαλύτερων, από άποψη μεγέθους, εμπορικών επιχειρήσεων- με αύξηση εργοδοτών και συγκράτηση της πτώσης της μισθωτής απασχόλησης- ενώ ταυτόχρονα ο αριθμός των αυτοαπασχολουμένων, του πυρήνα δηλαδή του ελληνικού εμπορίου, συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό την έντονα πτωτική του πορεία.

Παίρνουν... μοντέλα και συγγενείς τους στα υπουργεία! Μόνο Στο ΧΩΝΙ της Κυριακής!‏ -

Παίρνουν... μοντέλα και συγγενείς τους στα υπουργεία! Μόνο Στο ΧΩΝΙ της Κυριακής!‏
Ευτυχισμένο το... 1862! Αυτή την Κυριακή, διαβάστε Στο ΧΩΝΙ πώς 152 βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ μας γύρισαν 152 χρόνια πίσω...

Αυτή την Κυριακή, μόνο Στο ΧΩΝΙ:

- ποιος κορυφαίος υπουργός διόρισε συγγενή του στο γραφείο του, την ώρα που ανακοινωνόταν σφαγή των δημοσίων υπαλλήλων; Μήπως είναι ο "μετρ των  απολύσεων", Κυριάκος Μητσοτάκης;

adonis montelo5

- ποιος είναι ο πρόεδρος του Κολλεγίου Αθηνών, που άφησε χωρίς δώρο Χριστουγέννων τους υπαλλήλους του; Μήπως είναι ο αδερφός του πρωθυπουργού, Αλέξανδρος Σαμαράς;
Το ΧΩΝΙ, κάθε Κυριακή, στα περίπτερα όλης της χώρας.

Πως να προστατευθείτε από τα δηλητηριασμένα αναψυκτικά των τρομοκρατών -

Πως να προστατευθείτε από τα δηλητηριασμένα αναψυκτικά των τρομοκρατών
Μετά από την αναστάτωση που προκάλεσε η προκήρυξη οργάνωσης όπου ανέφερε πως είχε δηλητηριάσει αναψυκτικά με υδροχλωρικό οξύ ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθηγητής Χημείας Τριαντάφυλλος Αλμπάνης αναφέρει τι μπορεί να προκαλέσει αυτό στον ανθρώπινο οργανισμό.


O κ.Αλμπάνης αναφέρει πως η κατάποση υδροχλωρικού οξέως μπορεί να προκαλέσει σημαντικά εγκαύματα σε όλο γαστρεντερικό σύστημα (οισοφάγο, στομάχι και έντερο), ωστόσο το εύρος των βλαβών εξαρτάται από την ποσότητα κατάποσης υδροχλωρικού οξέως.
Πάντως, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι δύσκολο να καταπιεί ένας καταναλωτής μεγάλες ποσότητες. «Το υδροχλωρικό οξύ καίει τόσο πολύ ώστε δεν μπορεί κάποιος να συνεχίσει να πίνει μεγάλες ποσότητες», λέει ο κ. Αλμπάνης. Σε κάθε περίπτωση, όπως επισημαίνει ο καθηγητής, μετά από κατάποση υδροχλωρικού οξέως, θα πρέπει να γίνεται άμεση εισαγωγή σε νοσοκομείο, ώστε να διενεργηθεί το συντομότερο πλύση στομάχου και αραίωση με υγρά αλκαλικού περιεχομένου. Βεβαίως, απαιτείται χειρουργική επέμβαση στα σημεία που έχουν υποστεί βλάβες.
Πάντως, ο κ. Αλμπάνης, συμβουλεύει τους καταναλωτές, πριν καταναλώσουν ένα μπουκάλι, να δοκιμάζουν πρώτα τη γεύση πίνοντας μια μικρή γουλιά. «Σε περίπτωση που η γεύση διαφοροποιείται ή κάτι τους προβληματίζει θα πρέπει να απευθύνονται στον ΕΦΕΤ ή στο Γενικό Χημείο του Κράτους», τονίζει ο καθηγητής.

arouraios.gr
- See more at: http://www.toxwni.gr/ellada/item/9931-pos-na-prostateitheite-apo-ta-dilitiriasmena-anapsiktika-ton-tromokraton#.Ur75AfRdWC4

Οι καλύτερες φωτογραφίες της Victoria's Secret για το 2013

Η γνωστή εταιρία εσωρούχων παρουσίασε και φέτος τις 10 πιο αξιομνημόνευτες φωτογραφίες της μέσα από φωτογραφήσεις,καμπάνιες και πασαρέλες που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο 2013.Στις φωτογραφίες παρουσιάζονται μερικά από τα πιο όμορφα και αξιοζήλευτα μοντέλα της εταιρείας.



 Αύγουστος 2013
Οι άγγελοι τις Victoria's secret behati Prinslo,η Karlie Kloss και η Erin Heatherton βρέθηκαν μαζί για να γιορτάσουν την Body by Victoria collection στην Νέα Υόρκη,φορώντας όλες bandage dresses σε διάφορα χρώματα. 
Σεπτέμβριος 2013
Τα μοντέλα βρέθηκαν στο Παρίσι λίγο μετά το καλοκαίρι για να φωτογραφηθούν με την εορταστική κολεξιόν της φίρμας.











Σεπτέμβριος 2013
Η σύζυγος του τραγουδιστή των Kings of Leon,Lilly Aldridge,ποζάρει σαν άγγελος με φόντο την πόλη του φωτός.
 Σεπτέμβριος 2013
Για τις ανάγκες της φωτογράφισης very sexy έπρεπε να στηριχτούν η μία πάνω στην άλλη οι Alessandra Ambrosio η Candice Swanepoel και η Erin Heatherton.






Νοέμβριος 2013
H Taylor Swift βρέθηκε στο τελευταίο Victoria's secret show τον προηγούμενο μήνα.











Νοέμβριος 2013
Η 29χρονη Izabel Goulart στο τελευταίο Victoria's secret show εντυπωσίασε με την πίσω όψη της.













Νοέμβριος 2013
Το 24χρονο μοντέλο από την Νότια Αφρική φόρεσε το Royal Fantasy Bra,το οποίο αξίζει 10 εκατομμύρια δολάρια και είναι διακοσμημένο με 4 χιλιάδες πολύτιμα πετράδια και ένα μεγάλο ρουμπίνι 52 καρατίων.Ήταν η πρώτη φορά που η Swanepoel φόρεσε το εν λόγω σουτιέν μετά από εφτά χρόνια στο show.








Νοέμβριος 2013
Η πανύψηλη Karlie Kloss στο ίδιο show με διάφανη ολόσωμη φόρμα στολισμένα με λαμπερά στοιχεία συζητείται ακόμα.












Νοέμβριος 2013
Όλα τα μοντέλα της διάσημης φίρμας πήραν μέρος στην τελευταία επίδειξη που έγινε τον Νοέμβριο προκαλώντας δέος και εγκεφαλικά με την ομορφιά τους.










Δεκέμβριος 2013
Η Candice Swanepoel βρέθηκε στα νησιά Turks and Caicos για την φωτογράφηση της συλλογής μαγιό για το καλοκαίρι του 2014,και μας έδειξε την καλύτερη πλευρά του μπι