ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Γιατί είναι άπραγοι οι νέοι...;


Έχω κουραστεί να ακούω πως "οι νέοι είναι παιδιά"...
Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω, πως είναι παιδιά; 20 χρονών είναι παιδί;
Είναι παιδί όταν στα 18 του βγάζει δίπλωμα αυτοκινήτου και μπορεί να κυκλοφορεί όπου θέλει, όπως θέλει, όποτε θέλει, ανάμεσα σε άπειρο αριθμό κινδύνων;
Είναι παιδί όταν στα 18 του στρατεύεται και θεωρείται ικανός να φέρει όπλο;
Είναι παιδί όταν ξενυχτάει πίνοντας και επιστρέφει στο σπίτι του όταν ξημερώσει;
Πριν 70 χρόνια εικοσάχρονοι (και ακόμη μικρότεροι) πολεμούσαν για την ελευθερία της πατρίδας και πήγαιναν χαμογελώντας να επιτελέσουν το καθήκον τους προς τους γραπτούς και άγραφους νόμους.
Κάποτε 20χρονα έπιαναν την πέτρα και την έστιβαν, δούλευαν και φρόντιζαν την οικογένεια.
20χρονα κορίτσια γινόντουσαν μάνες και στήριζαν ένα σπιτικό και ανέθρεφαν παιδιά...
20χρονα αγόρια έπαιρναν τις ευθύνες της ζωής και με αστείρευτες δυνάμεις πάλευαν καθημερινά για το καλύτερο...

Σήμερα αυτά τα 20χρονα βρίσκονται κάτω από την προστατευτική ομπρέλα των γονιών τους που συνεχίζουν να "χρηματοδοτούν" τα "παιδιά", προφασιζόμενοι πως δεν πρέπει να ανησυχήσουν, δεν πρέπει να μπούνε από τώρα στα βάσανα της ζωής, πως δεν πρέπει να ζήσουν τα παιδιά τους όσα έζησαν οι ίδιοι...

Έτσι, αφαιρούν τα παιδιά από τον κοινωνικό ιστό, τους δημιουργούν μία εικονική πραγματικότητα, μία ψευδαίσθηση ασφάλειας ενώ ταυτόχρονα τα εμποτίζουν με "διδάγματα" της διαφθοράς που σήμερα μας καταστρέφει (π.χ. μην ανησυχείς, θα ψάξουμε και θα βρούμε τρόπο να τακτοποιηθείς κ.α.).

Οι νέοι, λοιπόν, δεν είναι παιδιά.
Οι νέοι είναι θύματα δικά μας και των εξουσιαστών μας, αλλά είναι σίγουρο πως παιδιά δεν είναι.
Οι σημερινοί νέοι οφείλουν να αντιληφθούν τι συμβαίνει και να σταθούν στις επάλξεις ενός αγώνα που θα επαναφέρει την χώρα εκεί που της αξίζει.
Όλοι οι υπόλοιποι είμαστε ανίκανοι να το κάνουμε αυτό, επειδή δεν "είδαμε", δεν καταλάβαμε έγκαιρα πως είμασταν τα γρανάζια μιάς μηχανής που θα μας κατέστρεφε όταν ολοκληρωνόταν. Αν οι νέοι δεν δούνε έγκαιρα που οδηγούνται, τότε αυτή η χώρα δεν έχει σωτηρία.
Αλλά, θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως οι νέοι δεν είναι παιδιά... και δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να τους συμπεριφερόμαστε επιλεκτικά σαν παιδιά.

Έχω κουραστεί να ακούω πως "οι νέοι δεν φταίνε"...
Φυσικά δεν φταίνε για όσα συνέβησαν στην χώρα και την οδηγούν σε μία πρωτοφανή εξαθλίωση, ενώ έχουν αρχίσει να διαφαίνονται ως λογικά -τα μέχρι πρότινος κατατασσόμενα στην σφαίρα του παραλόγου- εκείνα τα σενάρια που μιλούν και για διαμελισμό της Ελλάδας.
Όμως, οι νέοι φταίνε επειδή σήμερα κάθονται άπραγοι και δεν κάνουν καμία απολύτως προσπάθεια για να αντιστρέψουν την καταστροφική πορεία στην οποία βρίσκεται η χώρα και φυσικά οι ίδιοι οι νέοι.
Ναι, πρέπει να αγωνιστούν για να διορθώσουν λάθη άλλων...
Ναι, πρέπει να σκεφθούν και να βρούνε τον σωστό δρόμο από τον οποίο ξέφυγαν οι προηγούμενες γενιές...
Ναι, πρέπει να ξεφύγουν και να απαλλαχθούν από τα κακώς κείμενα που έγιναν τρόπο ζωής που μας κατέστρεψε...

Αν δεν το κάνουν αυτοί (ως γνωστόν οι επαναστάσεις χρειάζονται ιδεολογικό υπόβαθρο αλλά υλοποιούνται από νέους ανθρώπους) τότε θα αφεθούμε στους προβατοποιημένους πολίτες, που έχουν αλλοιωθεί από το διεφθαρμένο σύστημα, που πιστεύουν -ακόμη και τώρα- πως ίσως διασώσουν κάτι ή ίσως διασωθούν οι ίδιοι...

Οι νέοι φταίνε, γιατί ενώ είναι τα μεγάλα θύματα της καταστροφής, επιλέγουν να γίνονται θεατές των όσων δραματικών γεγονότων εκτυλίσσονται γύρω τους...
Οι νέοι είναι το μέλλον ενός τόπου, μίας χώρας.
Αν οι νέοι επιλέγουν να σιωπούν, τότε το αύριο αυτού του τόπου θα θυμίζει (αν δεν θα είναι ήδη) ένα απέραντο νεκροταφείο... επειδή οι ίδιοι διάλεξαν να ζήσουν σε μία εικονική πραγματικότητα, αγνοώντας -ηθελημένα ή μη- πως την στιγμή που θα "επανέλθουν" δεν θα έχουν απολύτως τίποτε...

ΥΓ: Η αναφορά γίνεται για την πλειονότητα των νέων που απολαμβάνει την ηλιθιο-θεραπεία της (ένεκα καλοκαιριού), ζει μέσα σε μιά "προστατευμένη περιοχή" και δεν αντιλαμβάνεται ή δεν έχει καμία απολύτως διάθεση να σκεφθεί για να αντιληφθεί όχι μόνο τα όσα συμβαίνουν, αλλά και το τι πρόκειται να συμβεί στη δική τους ζωή.

Ποιος ρε ο Μιχελάκης; Άλλος ένας Τσάτσος με "πλαστό" πτυχίο έβγαλε γλώσσα?? Έβγαλε η μύγα κώλο και έχεσε τον κόσμο όλο...



- Τον είδες τον Γιαννάκη τον κλητήρα;
Γλείφοντας και τις πέτρες έγινε υποδιευθυντής και την είδε:
"Έβγαλε η μύγα κώλο και έχεσε τον κόσμο όλο"

... αυτό μου θύμισε η "ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ" του Μιχελάκη: "Όσοι αρνούνται να μετακινηθούν θα απολυθούν"

Ποιος ρε ο Μιχελάκης; και όμως τόλμησε να δηλώσει με στόμφο 5 μεταπτυχιακών και άλλων τόσων διδακτορικών... μάλλον δικτατορικών θα είχε στο μυαλό του!!!

Βλέπε σχετικό και θα καταλάβεις: 
 Θέμα με το πτυχίο του Γ. Μιχελάκη ο οποίος ετοιμάζεται να κάνει ... απολύσεις


Προς το παρόν η δήλωση του "πτυχιούχου":
«Όσοι αρνηθούν να μετακινηθούν στις νέες θέσεις στο πλαίσιο της κινητικότητας θα απολυθούν», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης στη Realnews.
«Θα εφαρμοστούν με συνέπεια και αποφασιστικότητα οι νόμοι, δεν γίνεται αλλιώς», λέει ο κ. Μιχελάκης. Δηλώνει ότι σέβεται το δικαίωμα στη διαμαρτυρία αλλά διαμηνύει πως «η πολιτεία δεν πρόκειται να επιτρέψει την υποταγή της χώρας στα άκρα και τις ακρότητες». Δεν αποκλείει να κλείσουν οργανισμοί «που δεν έχουν λόγο ύπαρξης» αν και υπογραμμίζει ότι δεν θα υπάρξουν άλλες οριζόντιες περικοπές στους ΟΤΑ 

.. τελικά ποιος θα μας σώσει από αυτούς τους πανάθλιους τύπους που νομίζουν ότι κυβερνάνε ένα τριτοκοσμικό λαό, ενώ θα έπρεπε να τους είχαμε ανακαλέσει και δικάσει για αυτά που μας υποσχέθηκαν προεκλογικά να κάνουν... και κάνουν ακριβώς τα εντελώς αντίθετα... αλλά είπαμε είναι θέμα δημοκρατίας και νομικού πολιτισμού.
Δηλαδή τι να του πεις του πανύβλακα, ότι δεν εκτελεί τις προεκλογικές υποσχέσεις του κόμματός του αλλά είναι καθαρά ενεργούμενο της τρόικα;

Μήπως είναι σε θέση να το καταλάβει;

Αυτοί έχουν φτιάξει την δική τους τρόικα και ανταγωνίζονται σε βάρβαρες αθλιότητες χωρίς να βλέπουν την δυστυχία των ελλήνων πολιτών, δίχως να καταλαβαίνουν ότι είναι οι σύγχρονοι δήμιοι της χώρας τους. ...




Ποιοι είπες  ότι είναι οι άλλοι δύο; Κάποιος Κυριάκος και κάποιος Άδωνις;

Συ είπας... αν είπας...

Νάσος

Στοχασμός Πολιτική


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Στις επόμενες εκλογές, αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα κατάματα, είναι πολύ πιθανότερο να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα παρά η ΝΔ. Αυτό φυσικά συναρτάται με τις συνθήκες μέσα στις οποίες θα γίνουν οι εκλογές. Με δεδομένη όμως την περαιτέρω ραγδαία επιδείνωση της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης του ελληνικού λαού εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, οι πιθανότητες να αναδειχθεί πρώτο κόμμα από τις κάλπες ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εξαιρετικά αυξημένες, κατά την εκτίμησή μας.
Σε περίπτωση που όντως αυτό επιβεβαιωθεί από την πραγματικότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσει τον πυρήνα της νέας κυβέρνησης. Ανεξαρτήτως του συνθήματος περί «κυβέρνησης της Αριστεράς», το οποίο δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφισβητήσουμε ότι αντανακλά τις προθέσεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, ένα ερώτημα που αφορά τους πάντες θα τεθεί επί τάπητος: μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αριστερή; Αν ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίσει μόνος του κοινοβουλευτική αυτοδυναμία με 155-160 βουλευτές, το ερώτημα αυτό δεν μπορεί να απαντηθεί εκ των προτέρων.
Τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και τη συνοχή της κοινοβουλευτικής του ομάδας – αν δηλαδή ο Αλέξης Τσίπρας θα εφαρμόσει αριστερή, φιλολαϊκή πολιτική και αν οι βουλευτές του κόμματός του θα είναι σε θέση να αποκρούσουν τις λυσσαλέες σίγουρα απόπειρες εκβιασμού και εξαγοράς τους. Με δεδομένο όμως τότε το γεγονός ότι η υποτιθέμενη αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ θα εδράζεται υποχρεωτικά σε ένα εκλογικό ποσοστό γύρω στο 40%, η ηγεσία του κόμματος αυτού θα έχει, αρχικά τουλάχιστον, την αναγκαία λαϊκή βάση για να επιχειρήσει να εφαρμόσει την πολιτική που επιθυμεί, ανεξαρτήτως του αν αυτή η πολιτική θα πετύχει ή όχι.
Η περίπτωση όμως της αυτοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται καθόλου πιθανή σήμερα, στις συνθήκες που επικρατούν αυτή τη στιγμή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποκλείεται να καταστεί εφικτή στο μέλλον, ακόμη και στο άμεσο. Για την ώρα πάντως η διαγραφόμενη πιθανότερη εξέλιξη είναι νίκη στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, κατάληψη της πρώτης θέσης, χωρίς όμως αυτοδυναμία. Μια κυβέρνηση συνεργασίας με ηγεμονική δύναμη τον ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη γνώμη μας, αποκλείεται να είναι αριστερή. Θα είναι σαφώς πιο φιλολαϊκή από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, θα είναι σίγουρα αντιμνημονιακή κατά την εκκίνησή της, αλλά αριστερή αποκλείεται να είναι, ακόμη και αν εκχωρηθούν κρίσιμα υπουργεία σε πραγματικά αριστερά στελέχη.
Οι λόγοι αυτής της εκτίμησης είναι πολλοί: Πρώτα πρώτα η άρνηση του ΚΚΕ να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ αφαιρεί κάθε ρεαλιστική δυνατότητα σχηματισμού αριστερής κυβέρνησης μέσω της υποθετικής αριστερής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, βοηθούντος και του εκλογικού συστήματος. Ανεξαρτήτως του αν είναι σωστή ή λανθασμένη, η άρνηση του ΚΚΕ υποχρεώνει ούτως ή άλλως τον ΣΥΡΙΖΑ να αναζητήσει συμμάχους μεταξύ των συστημικών κομμάτων. Αυτομάτως αυτό εγκλωβίζει τον ΣΥΡΙΖΑ εντός του συστήματος, αφού καθιστά την κυβέρνησή του κοινοβουλευτικό όμηρο του όποιου συστημικού κυβερνητικού εταίρου του. Ανομολόγητα ή όχι, η άρνηση του ΚΚΕ υποβαθμίζει τον στόχο της αριστερής κυβέρνησης στο κατώτερο επίπεδο του σχηματισμού αντιμνημονιακής κυβέρνησης.
Δικαιωματικά σε μια τέτοια περίπτωση ο προνομιακός συνομιλητής του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο Πάνος Καμμένος και το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) που εκφράζει με εντυπωσιακή συνέπεια την αντιμνημονιακή Δεξιά που προέρχεται από τη ΝΔ. Μια υποθετική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σίγουρα δεν αρέσει στους αριστερούς οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ ή στα στελέχη των ΑΝΕΛ που επιθυμούν τηνεπιστροφή τους στη ΝΔ. Θα ανταποκρίνεται όμως στις προσδοκίες της μεγάλης μάζας των ψηφοφόρων των δύο κομμάτων που επιθυμούν ανακοπή της πορείας εξαθλίωσής τους και ανάκτηση μέρους της χαμένης ευημερίας, βελτίωση δηλαδή της αφόρητης σημερινής κατάστασης οικονομικά και κοινωνικά. Θα επιτρέψει στον Αλέξη Τσίπρα να γίνει πρωθυπουργός. Επιπροσθέτως, θα δώσει φτερά στην πολιτική επιρροή των ΑΝΕΛ υπό την προϋπόθεση ότι παραμένουν αμιγώς αντιμνημονιακό κόμμα, όπως μέχρι τώρα, και δεν εντάσσουν στους κόλπους τους βουλευτές που έχουν ψηφίσει υπέρ του Μνημονίου.
Σε μια τέτοια περίπτωση οι ΑΝΕΛ θα αναδειχθούν σε εγγυητή για την άσκηση της εξουσίας του Αλέξη Τσίπρα εντός του πλαισίου του συστήματος, ανεξαρτήτως των πραγματικών προθέσεών του. Διαφορετικά, ενδέχεται να υποκατασταθούν από απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ ή της ΔΗΜΑΡ που θα κάνουναντιμνημονιακή κωλοτούμπα για να προσκολληθούν στην εξουσία.
*Δημοσιεύθηκε στο “ΕΘΝΟΣ” την Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Αποκλειστικό: Μετά τον Παπουτσή ...πάνε και αυτοί για θέσεις στου Μαξίμου !


Ρε Αντωνάκη ...αυτά τα παλικάρια τα ξέχασες ...
Κάνε κάτι και γι αυτούς
Να σκεφτείς ακόμα δεν έχουν πετάξει τις αμπεχονοκαπαρντίνες (Χ) Αρμάνι περιμένοντας αυτή την μέρα!


Θα αφήσουμε τα γερμανοτσογλάνια (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) να συνεχίσουν τη δολοφονία των παιδιών μας; Γράψτε εκεί που πρέπει και τα αντιμνημονιακά κόμματα -αφού εξαντλούν τους "αγώνες" στο μπουρδέλο τη βουλή- και για τα παιδιά μας! !


ΟΛΟΙ στους δρόμους, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη. Πλάι στους ΟΤΑ, στους εκπαιδευτικούς και στην ΕΡΤ.
Να μην περάσει καμιά απόλυση.
Να φύγει η ακροδεξιά κυβέρνηση της κοινωνικής καταστροφής, των απολύσεων και των αυτοκτονιών.


sibilla


Έλληνες μόλις χάσατε τα σπίτια σας! – Η «τελική λύση» εξολόθρευσης

ellinesΗ «τελική λύση» εξολόθρευσης της κοινωνίας μας – Ιδού η «Νέα Ελλάδα»…
Με την χώρα μας να βρίσκεται σε καθεστώς συνεχούς οικονομικής ύφεσης και αρκετά νοικοκυριά να αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, τα ξένα distress funds έρχονται σαν «κοράκια» στη χώρα μας για να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία των προβλέψεων του Μνημονίου που οι άνθρωποι που ψηφίσατε έκαναν πραγματικότητα, ώστε οι «οικονομικοί δολοφόνοι» από Αμερική και Γερμανία να κάνουν μπίζνες αγοράζοντας τα «κόκκινα» δάνεια από τις τράπεζες.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς αυτή τη στιγμή ένα στα τέσσερα δάνεια βρίσκονται στο «κόκκινο» και σύντομα το ποσοστό των υποχρεώσεων που δεν θα εξυπηρετούνται θα ξεπεράσει το 30%. Εκεί μπαίνουν στο… κάδρο τα distress funds. Πληροφορίες της εφημερίδας «Έθνος» αναφέρουν ότι πρόσφατα μεγάλο fund του εξωτερικού κατάθεσε πρόταση σε μία από τις σημαντικότερες ελληνικές τράπεζες για να εξαγοράσει ένα μεγάλο μέρος των στεγαστικών της δανείων στο 30% της αξίας τους. Δηλαδή, για κάθε 100 ευρώ δανείου, να δώσει 30 ευρώ και να αναλάβει το δανειακό χαρτοφυλάκιο.
Ανάλογες προτάσεις έχουν γίνει και σ” άλλες τράπεζες που θέλουν να ξεφορτωθούν χιλιάδες «κόκκινα» δάνεια, δίνοντάς τα σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Τα distress funds έχουν μπει δυναμικά στην ελληνική αγορά και στοχεύουν στην απόκτηση, κυρίως στεγαστικών, δανείων σχεδόν… τσάμπα.
Ο σχετικός τιμοκατάλογος των distress funds αναφέρει ότι τα δάνεια που διαθέτουν εξασφαλίσεις ακινήτων μπορούν να πουληθούν στο 30-40% της αξίας τους, ενώ όσα δεν έχουν τέτοιες εξασφαλίσεις «πωλούνται» ακόμα και στο 10%. Έτσι, τα στεγαστικά που έχουν δοθεί με προσημειώσεις ακινήτων θεωρούνται τα καλύτερα στο χαρτοφυλάκιο των τραπεζών, ακόμα κι αν δεν εξυπηρετούνται κανονικά, αφού οι μπορούν να προσελκύσουν ξένους επενδυτές που θεωρούν ότι μπορούν να εισπράξουν ποσά μεγαλύτερα του κεφαλαίου που δαπάνησαν για την αγορά του δανείου. Ακόμα κι αν δεν πετύχουν το στόχο τους, όμως, θα παραμείνουν στην κατοχή τους ακίνητα με σαφώς μεγαλύτερη αξία.
Παράλληλα, οι fund managers φέρονται να έχουν βάλει στο μάτι και τα λεγόμενα «καλά» δάνεια, κυρίως αυτά που έχουν δοθεί στο χώρο της ναυτιλίας και του τουρισμού.
Τι σημαίνει για τους δανειολήπτες αυτό
Το ερώτημα είναι τι συμβαίνει με όσους δουν το δάνειό τους – κυρίως τα στεγαστικά όπου δεν προβλέπεται όρος αλλαγής κατόχου – να περνά στην κατοχή ενός ξένου fund; Το δάνειο θα εξακολουθεί να το διαχειρίζεται η εκάστοτε τράπεζα, αλλά αυτή τη φορά θα το κάνει για λογαριασμό του fund και οι πιέσεις θα αυξηθούν στον μέγιστο βαθμό και η όποια κοινωνική ανοχή θα εξαφανιστεί μπροστά στη εισπρακτική λογική.
Αν, μάλιστα, το 2014 απελευθερωθούν οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα, αφού εκτιμάται πως υπάρχουν περίπου 150.000 κατασχέσεις. Στα δικαστήρια της Αττικής, άλλωστε, σύμφωνα πάντα με το «Έθνος», έγιναν οι πρώτες αγωγές ξένων εταιριών κατά δανειοληπτών που δεν μπορούσαν να πληρώσουν το δάνειό τους.
Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως μόνο αυτή την εβδομάδα, όπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα» ήρθαν στην Αθήνα εκπρόσωποι έξι funds τα οποία συναντήθηκαν με στελέχη τραπεζών. Συγκεκριμενα, στη χώρα μας φέρονται να βρίσκονται στελέχη των Apollo Capital, Monarch Alternative Capital, Oaktree Capital Management, York Capital, Marathon Asset Management, Fairfax.
Το πρόβλημα όμως δεν θα τα έχει μόνο ο καταναλωτής που δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, αλλά ακόμα και ο ενήμερος δανειολήπτης.
Σε αυτόν έρχεται το Fund και τον καλεί στο τηλέφωνο. Και του λέει κ. τάδε αύριο το πρωί θέλω πλήρη αποπληρωμή του δανείου μου. «Μα δεν μπορώ» θα πείτε εσείς… «Κανένα πρόβλημα, μόλις χάσατε το σπίτι σας και το σπίτι της μητέρας σας που βάλατε για εγγύηση», θα σας πει. Εσείς θα τρέξετε σε δικηγόρο, αλλά τα ελληνικά δικαστήρια θα είναι αναρμόδια.
Οι εταιρείες αυτές πηγαίνουν σε ρημαγμένες χώρες σαν τη δικιά μας, (με το αζημίωτο βέβαια για τους πολιτικούς που τους ανοίγουν τον δρόμο), και αγοράζουν σε σετ τα δάνεια με τα σπίτια, τα οποία εξίσου μετά πωλούν σε σετ. Δηλαδή ένας Γερμανός με το 1/30 του κόστους που πήρατε εσείς το σπίτι σας θα αποκτά 4-5 ακίνητα στην Ελλάδα!!…. Αυτό είναι η «Νέα Ελλάδα» που οραματίζονται και επιτέλους …ξυπνήστε!
Γράφει ο Θοδωρής Παναγιωτίδης – logioshermes

Τop10: Τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα για τον υπολογιστή σας!

Ένας νέος υπολογιστής πρέπει να διαθέτει -πέρα απ' το hardware- και το κατάλληλο software εάν θέλουμε να εκμεταλλευτούμε ακόμη και το τελευταίο...MHz του! Σίγουρα τα Windows διαθέτουν πολύ χρήσιμα εργαλεία αλλά μερικές φορές αυτά δεν φαντάζουν αρκετά. Πρέπει να καταφύγουμε σε λύσεις τρίτων εάν θέλουμε να γίνει κάτι σωστά. Εμείς σας παρουσιάζουμε μια λίστα με τα 10 καλύτερα και -κυρίως- δωρεάν προγράμματα τα οποία θα σας βοηθήσουν στην καθημερινότητά σας αλλά και στα όποια τυχόν προβλήματα σας.
Δείτε τη συνέχεια ΕΔΩ

ΚΑΤΕΡΙΝΗ : ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ






Ένας βράχος να… γλείφεις τα δάχτυλά σου!

Θα φανταζόσασταν ποτέ ότι θα μπορούσατε να «φάτε» έναν βράχο;
Κι όμως μπορείτε όταν μιλάμε για τον Pyura Chilensis, ο οποίος είναι ένας παράξενος θαλάσσιος οργανισμός που μοιάζει με πέτρα και ζει στις βραχώδεις ακτές της Χιλής και του Περού.

Πρόκειται για έναν οργανισμό που δεν μετακινείται στο νερό και τρέφεται κανονικά από το νερό που απορροφά το σώμα του. Μάλιστα επειδή ακριβώς δεν κινείται είναι ερμαφρόδιτο και δημιουργεί απογόνους από μόνος του, οι οποίοι προσκολλώνται στα βράχια και συνεχίζουν τη ζωή τους.

Οι ντόπιοι πάντως τον θεωρούν μία από τις πιο γευστικές λιχουδιές που είναι αρκετά νόστιμη και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.


star.gr

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ (ΟΡ.ΦΕ.Ο)


Φεστιβάλ Ολύμπου 2013
Γραφείου Τύπου
E-mail: press-fo@otenet.gr
Σανταρόζα 1 - 601 00 Κατερίνη
Τηλ: 6978 495134


Η συναυλία με την Ελένη Βιτάλη στο Φεστιβάλ Ολύμπου 2013

Από νωρίς το βράδυ του Σαββάτου το ρέμα της Αγίας Τριάδας, στη Βροντού, είχε κατακλυσθεί από όλες τις ηλικίες για να δουν και να απολαύσουν την Ελένη Βιτάλη.

Στον πανέμορφο αυτό χώρο που πολλοί πήγαν για πρώτη φορά (και από ότι έλεγαν θα ξαναπάνε), η γνωστή τραγουδίστρια και η συνοδεία της, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και έτσι όσοι ήταν εκεί έφυγαν ικανοποιημένοι.

Το Φεστιβάλ Ολύμπου που με την εκδήλωση αυτή που ήταν στον Όλυμπο, ικανοποίησε τις απαιτήσεις του κοινού και των φίλων του, ανέδειξε για μια κόμη φορά την πανέμορφη περιοχή, αυτή που έγινε η επιτυχημένη συναυλία …

Περισσότερες φωτογραφίες από το ρεπορτάζ του Ευριπίδη Θεοδοσίου (http://pieria-icons.blogspot.gr) στο  www.facebook.com/olympoufestival



Θέμα: Γενική Συνέλευση για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Πιερικής Γαστρονομίας.

Δελτίο Τύπου




Σας ανακοινώνουμε ότι στις 21 Ιουλίου 2013 και ώρα 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του Ινστιτούτου Πιερικής Γαστρονομίας με σκοπό τη διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο «Εκάβη».

Η εγγραφή των μελών μπορεί να γίνει είτε με αποστολή της αίτησης με φαξ στο 2351020036, ή με κατάθεση της αίτησης στον 4ο όροφο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, στο γραφείο του κ. Δημήτρη Ρουκά. Για να ισχύει η εγγραφή των μελών θα πρέπει να καταβληθεί το ποσό των 10 (δέκα) ευρώ την ημέρα της Γενικής Συνέλευσης.

Οι υποψηφιότητες για την εκλογή Δ.Σ. τίθενται μόνο από μέλη του Ινστιτούτου Πιερικής Γαστρονομίας. Όσοι επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα θα πρέπει να αποστείλουν ένα e-mail στο d.roukas@pieria.pkm.gov.gr με τα στοιχεία τους.



Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 6945151196.


Εκ μέρους της Διοικούσας Αρχής,

Νίκος Φωτιάδης

Όχι στην Κυριακή

Κατερίνη, 15 Ιουλίου 2013

Προς :            Βουλευτές Ν. Πιερίας
Κοινοποίηση : Αντιπεριφέρεια Πιερίας
       Δήμο Κατερίνης
       Επιμελητήριο Πιερίας
       Ε.Σ.Ε.Ε.
       μ.μ.ε.

Αγαπητοί κύριοι Βουλευτές,
          Με την παρούσα θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την έντονη αγανάκτηση, θυμό και δυσφορία του εμπορικού κόσμου της πόλης μας και της χώρας μας γενικότερα, για την πιθανότητα κατάργησης εκ μέρους του Υπουργείου Ανάπτυξης της Κυριακάτικης αργίας και στην αλλαγή του καθεστώτος λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, παρά την κατηγορηματική αντίθεση του συνόλου του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου της χώρας μας αλλά και των εργαζομένων σ’ αυτά.
          Η απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του χρόνου, δημιουργεί νέα δεδομένα στην αγορά, ειδικά σε μια εποχή που η ελληνική οικονομία χρειάζεται σταθερότητα και ανάπτυξη και όχι πειραματισμούς. Αντί το Υπουργείο Ανάπτυξης να δημιουργήσει καλύτερες συνθήκες εργασίας και να στηρίξει τις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις, φέρνει ακόμη ένα πρόβλημα στην επιφάνεια, που η ίδια έχει προκαλέσει, καλώντας τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους να εργαστούν επιπλέον ώρες, χωρίς κανένα απολύτως λόγο. Μα δεν λείπουν από την αγορά οι επιπλέον ώρες λειτουργίας των καταστημάτων αλλά η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών.
          Σε μια πολιτισμένη κοινωνία, το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων οφείλει να εξυπηρετεί τις ανάγκες των καταναλωτών αλλά και των επιχειρηματιών και των εργαζομένων σ’ αυτά και να μη λειτουργεί εις βάρος κανενός. Όλοι γνωρίζουμε, ακόμη και τα στελέχη του Υπουργείου Ανάπτυξης, ότι μια τέτοια τροπολογία όχι μόνο δεν θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας αλλά με αυτό τον τρόπο ωθούν τα μικρά καταστήματα στον αφανισμό και στην οικονομική εξαθλίωση όλων των αυτοαπασχολούμενων εμπόρων και των εργαζομένων. Αυτό όμως που δε γνωρίζουμε είναι για ποιο λόγο δημιουργούν επιπλέον αναστάτωση στην αγορά αλλά και τίνος τα συμφέροντα τελικά εξυπηρετούν με την εμμονή τους στην λειτουργία των καταστημάτων και τις Κυριακές, ειδικά δε όταν το μνημονιακό προαπαιτούμενο είναι οι 7 Κυριακές και όχι και οι 52.
          Το στεγασμένο νόμιμο εμπόριο δεν έχει να φοβηθεί πλέον απολύτως τίποτα. Αν επιμείνει το Υπουργείο Ανάπτυξης στην απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, τότε θα πρέπει να προβεί και στις ανάλογες ενέργειες για υπερωριακή απασχόληση του προσωπικού του που διενεργούν τους ελέγχους για να μη δημιουργηθεί μια άναρχη αγορά αλλά να τηρηθούν όλες οι νόμιμα προβλεπόμενες διατάξεις. Όχι να ψάχνουμε Κυριακάτικα τους υπαλλήλους να εφαρμόσουν τις απαγορεύσεις του Υπουργείου και να ελέγχουν το παράνομο υπαίθριο εμπόριο που θα λειτουργεί ακριβώς μπροστά από τις επιχειρήσεις μας.
          Εκτός όμως όλων αυτών, με την κατάθεση της τροπολογίας αυτής έρχονται απέναντι στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας καθώς επιχειρείται μεθοδικά και η διάλυση του θεσμού της οικογένειας αλλά και η θρησκευτική λατρεία. Η ελληνική οικογένεια που έως και σήμερα είναι αυτή που στηρίζει τα μέλη της διατηρώντας τους ισχυρούς δεσμούς της αλλά και τις ελληνικές παραδόσεις καλείται πάλι να δοκιμαστεί από τα ξένα συμφέροντα. Δεν μπόρεσαν να τη διαλύσουν στα 4 αυτά χρόνια της ύφεσης για να χάσουμε ως Έλληνες την ταυτότητά μας, την κουλτούρα μας και να απομακρυνθούμε από τη θρησκεία μας και προσπαθούν να το καταφέρουν τώρα με αυτό τον τρόπο.
          Ακόμη μια άστοχη και άσκεφτη απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης, η οποία συμπεριλαμβάνεται και αυτή στο προς ψήφιση πολυνομοσχέδιο, είναι η εφαρμογή τεσσάρων περιόδων εκπτώσεων αντί για δύο. Η έννοια των εκπτώσεων είναι η ελεύθερη προσφορά των εμπορευμάτων ενός καταστήματος λόγω του τέλους της σεζόν που προηγήθηκε και όχι η έκπτωση στις τιμές προϊόντων που μόλις έχει παραλάβει η επιχείρηση και στην έναρξη της σεζόν. Εξάλλου, το κάθε κατάστημα εφόσον το επιθυμεί, μπορεί να διενεργήσει δεκαήμερα προσφορών των συγκεκριμένων ειδών που επιθυμεί να προσφέρει, κατόπιν κοινοποίησης σχετικού αιτήματος στους κατά τόπους Εμπορικούς Συλλόγους και στο Τμήμα Εμπορίου των Περιφερειακών Ενοτήτων που ανήκουν. Άλλη μια διάταξη που πλήττει το θεσμό των εκπτώσεων και δημιουργεί επιπλέον αναστάτωση στους επιχειρηματίες. Ως εκπρόσωποι της αγοράς σας δηλώνουμε ότι αυτό που πραγματικά απαιτείται να αποφασιστεί είναι να παραμείνουν οι 2 εκπτωτικές περίοδοι ως έχουν και να περιοριστεί δραστικά η διενέργεια προσφορών του κάθε καταστήματος σε μόλις 4 συνολικά δεκαήμερα το χρόνο και αυτό με αυστηρό έλεγχο. Μόνο έτσι θα μπορέσει και ο καταναλωτής να αξιολογήσει καλύτερα τις τιμές και την ποιότητα των προϊόντων που προτίθεται να αγοράσει αλλά και να σταματήσει η άναρχη κατάσταση που επικρατεί και να δείξουμε επιτέλους στους επισκέπτες μας την εικόνα της οργανωμένης κοινωνίας και τήρησης των κανόνων λειτουργίας της αγοράς.
         
Στο ρόλο που μας έχουν αναθέσει οι συνάδελφοί μας ελεύθεροι επαγγελματίες – έμποροι ως εκπρόσωποί τους αλλά κατ’ επέκταση και η ελληνική πολιτεία ως κοινωνικούς της εταίρους, σας καλούμε να καταψηφίσετε το άρθρο 16 και συγκεκριμένα την παρ. 2 του σχεδίου Νόμου «Κανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και την παροχή υπηρεσιών».
Σας καλούμε να λάβετε υπ’ όψιν σας όσα προηγουμένως σας καταθέτουμε και με την ψήφο σας να μην μας οδηγήσετε απέναντί σας ως επιχειρηματίες, ως εμπόρους, ως κοινωνία και κυρίως ως ανθρώπους. Για πρώτη φορά ίσως, σας καλούμε να λάβετε υπ’ όψιν σας τις πραγματικές ανάγκες των Ελλήνων πολιτών και να διαφυλάξετε τα συμφέροντά τους έναντι όσων επιχειρούν το αντίθετο.
Εν αναμονή των ενεργειών σας.
Με εκτίμηση,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
     Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γενικός Γραμματέας



Ρέχας Κωνσταντίνος                                          Παπαγεωργίου Δημήτριος

16ης Οκτωβρίου 2,   Κατερίνη  601 00    Τηλέφωνο : 23510 – 27713   Fax : 23510 – 77713
e-mail :  eskat@otenet.gr
 
 

ΑΝΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΣΕ «ΕΘΝΙΚΟΥΣ» ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ



Τα κόμματα τις συγκυβέρνησης του κεφαλαίου (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) βρίσκονται σε κοινή στρατηγική σύμπλευση προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματικών ομίλων, των μονοπωλίων, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Αυτό βέβαια δεν αποτελεί κάποια καινούρια ανακάλυψη, αφού αυτά τα δύο κόμματα αποτελούσαν χρόνια τώρα τους βασικούς πυλώνες του συστήματος, μέσα από τη δικομματική εναλλαγή της κυβερνητικής εξουσίας στα πλαίσια της αστικής διαχείρισης του συστήματος.

            Σήμερα τα ίδια αυτά κόμματα βάζουν πλάτη στην αναμόρφωση του αστικού πολιτικού σκηνικού. Σαν κόμματα της αστικής τάξης είναι έτοιμα να θυσιαστούν. Να κάνουν προσωρινές υποχωρήσεις σε ιδιοτελείς σκοπιμότητες για τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα συμφέροντα του κεφαλαίου, για τη μακροημέρευση του απάνθρωπου, εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος.
           
            Το σύστημα της δικομματικής εναλλαγής πλέον δυσκολεύεται να διαχειριστεί την αντιλαϊκή πολιτική, όπως δυσκολεύεται στο να χειραγωγεί και να ενσωματώνει εργατικές - λαϊκές δυνάμεις με την ευκολία που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό φάνηκε πιο καθαρά από τα μέσα του 2008 που ξεκίνησε η καπιταλιστική οικονομική κρίση στη χώρα μας.

            Η νέα διάταξη και αναδιάταξη του αστικού πολιτικού προσωπικού στοχεύει στη συγκρότηση νέας διαχείρισης του συστήματος με τη μορφή του δίπολου. Το ένα τμήμα του θα έχει για πυρήνα τη ΝΔ και το άλλο τον αναβαπτισμένο μετά και το συνέδριο του το ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ. Στο νέο σκηνικό που πάει να στηθεί ο λαός όχι μόνο δεν πρέπει να τσιμπήσει αλλά να αδράξει την ευκαιρία και να περάσει στην αντεπίθεση.

            Οι εργατικές - λαϊκές δυνάμεις πρέπει να προσπεράσουν την κυβερνητική προπαγάνδα και τις παγίδες που στήνει το σύστημα για να βάλει εμπόδια στην οργάνωση της εργατικής - λαϊκής πάλης για να αντιμετωπιστεί ο ορυμαγδός των αντιλαϊκών μέτρων που φτωχαίνει την εργατική - λαϊκή οικογένεια.

Ο λαός δεν πρέπει να κάνει σημαία του τους στόχους τις πλουτοκρατίας που εντέχνως τους αναγορεύουν σε «εθνικούς» και ταυτίζουν τα συμφέροντα αυτά με τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού. Τα συμφέροντα των εργαζομένων με τις πλουτοκρατίας είναι διαμετρικά αντίθετα, έχουν εκμεταλλευτικό χαρακτήρα, αφού η πλουτοκρατία ζει παρασιτικά και πλουσιοπάροχα κλέβοντας το μόχθο και τον κόπο της εργατικής τάξης. Η προπαγάνδα περί κοινών «εθνικών» στόχων στοχεύει στο να συσκοτιθεί το ταξικό περιεχόμενο της πολιτικής του κράτους, των κομμάτων, για να υποταχθεί πιο εύκολα ο λαός στις επιδιώξεις του κεφαλαίου.

Δεν υπάρχει σωτηρία για το λαό μέσα στην ΕΕ, στις συμπληγάδες των μονοπωλίων και την εξουσία τους. Χρειάζεται οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης, ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, συμπόρευση με το ΚΚΕ. Μόνο έτσι μπορεί να μπουν εμπόδια στα αντιλαϊκά μέτρα και να ανοίξει ο δρόμος για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση. Με αποδέσμευση από την ΕΕ, κατάργηση μνημονίων και δανειακών συμβάσεων, μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, εργατική - λαϊκή εξουσία. Αυτός ο δρόμος είναι ο μοναδικός ρεαλιστικός που απαντάει στις σύγχρονες εργατικές - λαϊκές ανάγκες και κατοχυρώνει την κοινωνική προκοπή και πρόοδο.

ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Μέλος ΚΚΕ της Τ.Ε Πιερίας

H ΤΟΥΟΤΑ - Αθ. Πόδας Α.Ε.Ε. χορηγός του Φεστιβάλ Ολύμπου 2013

                                                                                                                     Κατερίνη, 14 Ιουλίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Για μια ακόμη χρονιά η «ΤΟΥΟΤΑ - Αθ. Πόδας Α.Ε.Ε. - Κατερίνη» με τη χορηγία της στο Φεστιβάλ Ολύμπου, δείχνει έμπρακτα την ευαισθησία της και στην πολιτιστική ανάπτυξη της Πιερίας.
Το νέο αυτοκίνητο Yaris diesel (www.toyota.gr/cars/new_cars/yaris/) προσφέρθηκε από την πιερική επιχείρηση για να καλύψει τις ανάγκες του μεγαλύτερου πολιτιστικού θεσμού της Πιερίας, του Φεστιβάλ Ολύμπου, υλοποιώντας έτσι την παράδοσή της να είναι δίπλα σε δραστηριότητες που αναπτύσσουν της περιοχή μας και προβάλλουν το νομό μας σε διεθνές επίπεδο.
Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου αποδέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση την προσφορά αυτή.
ΦΩΤΟ:

1.     Το νέο αυτοκίνητο της TOYOTA που καλύπτει τις ανάγκες του Φεστιβάλ Ολύμπου 2013

Ακαδημία μπάσκετ ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος Απολογισμός 2012 - 2013 Μια χρονιά γεμάτη εμπειρίες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ







Τον απολογισμό της χρονιάς που μας πέρασε έκανε η Ακαδημία μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου, η οποία πλαισιώνεται από εκατοντάδες παιδιά και τους γονείς τους που στηρίζουν τη μεγάλη προσπάθεια, η οποία δεν είναι μόνο η άθληση, αλλά περισσότερο η παιδεία.
Πρόκειται για μια χρονιά γεμάτη από εμπειρίες και σημαντικές παραστάσεις για όλους τους αθλητές που πήραν μέρος στο φετινό πρόγραμμα μπάσκετ. 
Το πρόγραμμα απευθύνθηκε σε αγόρια και κορίτσια από 4 έως 18 ετών. Από φέτος λειτούργησε για πρώτη φορά -και μάλιστα εντελώς δωρεάν- τμήμα προσχολικής ηλικίας που προπόνησε η νηπιαγωγός και αθλήτρια της καλαθοσφαίρισης Δόμνα Κασιμίδου. 
Το πρόγραμμα περιελάμβανε ομαδικές και ατομικές προπονήσεις καθώς και συμπληρωματικές προπονήσεις φυσικής κατάστασης. Οι ομάδες του Πιερικού Αρχελάου συμμετείχαν σε όλα τα πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών και μάλιστα στα πρωταθλήματα εφήβων, παίδων και μίνι αγοριών συμμετείχαν δύο διαφορετικές ομάδες. Καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς πραγματοποιήθηκε μεγάλος αριθμός δραστηριοτήτων εντός, αλλά και εκτός, του αγωνιστικού χώρου.
Συγκεκριμένα έγιναν εκδηλώσεις, τουρνουά και φιλικοί αγώνες με άλλες ακαδημίες.
α) Εκδηλώσεις: 
-Τελετή έναρξης, τελετή λήξης, χριστουγεννιάτικη γιορτή στην κεντρική πλατεία σε συνεργασία με την αντιπεριφέρεια, αγώνας παλαιμάχων γυναικών Πιερικού - Αρχελάου.
β) Άλλες δραστηριότητες: 
- Εργομετρικές μετρήσεις- τεστ φυσικής κατάστασης, τεστ τεχνικής, βιντεοανάλυση τεχνικής του σουτ στα αγωνιστικά τμήματα, σεμινάριο πρώτων βοηθειών στους προπονητές του συλλόγου.
γ) Τουρνουά: Τριήμερο 3on3 τον Σεπτέμβρη, εσωτερικό χριστουγεννιάτικο τουρνουά, συμμετοχή στο τουρνουά του Σπάρτακου Λάρισας για τους 1998 γεννηθέντες με αντίπαλες ομάδες τον Πανιώνιο, τον Μαντουλίδη, τον Αστέρα Καβάλας και τον Σπάρτακο Λάρισας, συμμετοχή στο Zagori Camp στο τουρνουά του ΑΓΣ Ιωαννίνων για τους 1998-99 και 2000 γεννηθέντες με αντίπαλες ομάδες τον ΑΓΣΙ, το Triple Crown, τον Ίκαρο Καλλιθέας, τον Φαίακα Κέρκυρας, την Παραμυθιά, τον Κρόνο Ιωαννίνων,


συμμετοχή στο τουρνουά της ΑΕ Κοζάνης για τους 2000, 2001 και 2002 με αντίπαλες ομάδες την ομώνυμη ομάδα, τους Διόσκουρους Κοζάνης και τον Φίλιππο Βέροιας και τέλος
δ) Φιλικοί αγώνες με Άρη (1997, 1998, 1999) ΠΑΟΚ (1999), Μαντουλίδη (1997, 1998, 1999), Ηρακλή (1997, 1997-98 Κατερίνη 2008, 2002, 2003-4, Κορίτσια 1999-00), Ν. Βότση (1998, 1999, 2000, 2002, 2003, Κορίτσια 1999-00) ΠΚ  Νεάπολης (1998, 2001-2, 2004-5) Βεργίνα Καλαμαριάς (1997, 2000, 2001, 2003, 2004-5), Πανόραμα (1997-98), Αρετσού (εφηβικό), Σπάρτακο Λάρισας (1998, 1999, 2000, 2001) Κεραυνό Λάρισας (2000), ΑΓΣ Ιωαννίννων (1997, 1998, 1999, 2000) Κρόνος Ιωαννίνων (1999), Αετός Κιλκίς (1998, 2001, 2004-5) Αιγίνιο (1998, 2001, 2002, Κορίτσια 2001-4).

ΦΩΤΟ:
1.      Από τους αγώνες 3on3
2.      Με την ακαδημία του Πανιωνίου στο τουρνουά «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»
3.      Με την ακαδημία του Σπάρτακου Λάρισας
4.      Από τα εργομετρικά τεστ
5.      Από το σεμινάριο πρώτων βοηθειών
6.      Από τη χριστουγεννιάτικη γιορτή με την αντιπεριφέρεια Πιερίας


ΕΛΠΙΣ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗΣ ...... Οι πρώτες μεταγραφικές κινήσεις

Οι πρώτες μεταγραφικές κινήσεις

Τις πρώτες  της μεταγραφικές κινήσεις έκανε η Ελπίδα Ανδρομάχης, αποκτώντας τον τερματοφύλακα Βαλάντη Ζάχο και τον κύπριο μεσοεπιθετικό Χρήστο Λαζαρή, από τον Άρη Λεμεσού.
Οι επαφές των διοικούντων συνεχίζονται με τρεις επιθετικογενείς  ποδοσφαιριστές και σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται σε καλό δρόμο και σύντομα θα ενταχθούν στο δυναμικό της.
Οι περισσότεροι αθλητές του περσινού ρόστερ θα παραμείνουν στην ομάδα, στην οποία προπονητής παραμένει ο Γιώργος Μαυρομουστακίδης, ο οποίος δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις κινήσεις αυτές.
Τέλος, η έναρξη της προετοιμασίας θα γίνει τη Δευτέρα 29 Ιουλίου, στο γήπεδο της Ανδρομάχης, όπου είναι και η έδρα της ομάδας.





Η δήλωση παραίτησης του Αντιδημάρχου πριν αυτοκτονήσει

423423Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων από την είδηση της αυτοκτονίας του πρώην αντιδημάρχου, Νίκου Μάντη.
Στη δήλωσή που είχε κάνει ο Νίκος Μάντης μετά την παραίτηση από την θέση του αντιδημάρχου οικονομικών είχε αναφέρει τα ακόλουθα:
«Αγαπητοί συμπολίτες,
Για δύο και πλέον χρόνια είχα έπειτα από απόφαση του δημάρχου Φίλιππα Φίλιου την ευθύνη της παρακολούθησης της οικονομικής πορείας του δήμου Ιωαννιτών.Σας διαβεβαιώνω ότι εργαζόμενος σκληρά, νυχθημερόν προσπάθησα να ανταποκριθώ σε αυτή τη μεγάλη ευθύνη.
Ήταν δύο πολύ δύσκολα χρόνια σε μια εξαιρετικά σκληρή και σύνθετη συγκυρία. Τα προβλήματα που παραλάβαμε ήταν μεγάλα, ενώ νέα δημιουργήθηκαν από την εφαρμογή του »Καλλικράτη» και την οικονομική κρίση, που σάρωσε τη χώρα και έπληξε τα οικονομικά της τοπικής αυτοδιοίκησης.Ο αγώνας για να ανταποκριθεί στοιχειωδώς ο δήμος μας στις υποχρεώσεις του ήταν καθημερινός. Δεν θα απαριθμήσω, όσα πετύχαμε πιστεύω ότι είναι άλλοι εκείνοι και πρώτοι από όλους οι συμπολίτες, που θα με αξιολογήσουν και θα με κρίνουν .
Εγώ απλά θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι εργάστηκα με όλες μου τις δυνάμεις. Γι” αυτό κι έχω ήσυχη τη συνείδηση μου. Δυστυχώς η προσπάθεια αυτή δεν απέτρεψε την εκδήλωση παρανόμων και φαύλων ενεργειών που οδήγησαν στη δημιουργία ενός μεγάλου ταμειακού ελλείμματος στο δήμο. Απαιτήθηκαν επίμονες και επίπονες προσπάθειες για να φέρουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο την πραγματική έκταση του προβλήματος και να οδηγήσουμε την υπόθεση στη δικαιοσύνη και στους εποπτεύοντες ελεγκτικούς μηχανισμούς.Κινηθήκαμε αμέσως με τη διαπίστωση του προβλήματος χωρίς ολιγωρίες, με συνεχείς και πολλαπλούς ελέγχους. Γνώμονας των ενεργειών μου ήταν η προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος, με διαφάνεια και με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα που γνωρίζω ότι προέρχεται από το υστέρημα των συμπολιτών μας σε δύσκολους γι” αυτούς καιρούς.
Είμαι βέβαιος ότι η δικαιοσύνη, που ξεκίνησε ήδη το έργο της θα αποδώσει τις ευθύνες όπου υπάρχουν.
Προσωπικά θα συμβάλλω σε αυτή την κατεύθυνση με όλες μου τις δυνάμεις.Αντιλαμβάνομαι και κατανοώ τα ερωτηματικά αλλά και την οργή των συμπολιτών μας για όσα συνέβησαν. Δικαιολογημένα ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.Δεν κατανοώ όμως τον λαϊκισμό ορισμένων κύκλων, που επιδίδονται σε ένα πολύ γνωστό πολύ παλαιό κι ανούσιο πολιτικάντικο παιχνίδι επιλέγοντας την εύκολη λύση, να στοχοποιήσουν το δήμαρχο κι έμενα ζητώντας την κεφαλήν μας επί πίνακι.Το βαρύ κλίμα που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα με καταπόνησε σωματικά, ψυχικά και πνευματικά. Όσα συνέβησαν ανθρώπινα με ξεπερνούν, είναι πάνω από τις δυνάμεις μου. Παράλληλα για λόγους πολιτικής ευθιξίας είμαι αποφασισμένος να μην αφήσω το περιθώριο σε ορισμένους κακόβουλους να υποστηρίζουν ότι είμαι «γαντζωμένος» στην καρέκλα του αντιδημάρχου και προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής.
Υποβάλλω λοιπόν την παραίτησή μου από τη θέση του αντιδημάρχου και προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής, παραμένοντας στη διάθεση της παράταξης, για να προσφέρω κάθε βοήθεια όπου μου ζητηθεί, προκειμένου να φανούμε αντάξιοι της εντολής που μας έδωσε ο λαός το φθινόπωρο του 2010.
Τέλος θέλω να ευχαριστήσω το δήμαρχο κ. Φίλιο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, όλες τις πτέρυγες του δημοτικού συμβουλίου και ιδιαίτερα τα μέλη της οικονομικής επιτροπής για τη συνεργασία που αναπτύξαμε».

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ - ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ



Παρακολουθώ με πολύ προσοχή τα τεκταινόμενα με τις δραστηριότητες που αφορούν το πρόσωπο του Διονύση Πασχάλη και τις τιμητικές διακρίσεις που...
τελευταία γίνονται μέσα από εκδηλώσεις και έρχονται στο φως της δημοσιότητας με δημοσιεύματα όπως π.χ ,Τιμητική Εκδήλωση προς χάριν του νέου Προέδρου του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας,Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις της Υφηλίου στηρίζουν τον Διονύση Πασχάλη, Επίτιμος Δημότης του Δήμου Δίου Ολύμπου ο Διονύσης ΠασχάληςΕπίτιμος δημότης Κατερίνης ο Διονύσης Πασχάλης, Ευεργέτης της Πιερίας ο Διονύσης Πασχάλης, κλπ.
Ομως μέσα απο αυτή τη θετική δημοσιότητα, υπήρξαν και αρνητικά δημοσιεύματα και καταγγελίες όπως  Ίδρυμα… «γιοκ»! ,κλπ.δημοσιεύματα που κατά πολλούς που έχουμε συζητήσει αποτελούν "σκοπιμότητες"..
Δέν είχαμε την τιμή να γνωρίσουμε απο κοντά τον επιφανή συμπολίτη μας, τον γνωρίσαμε το 1996 σε άλλες συνθήκες, αλλά από τότε καμία προσωπική επαφή.
Όμως, επειδή αποτελεί πρόσωπο των τελευταίων ετών για την Πιερία, ιδιαίτερα για τον Δήμο Δίου Ολύμπου, παρακολουθούμε με προσοχή τα όσα συμβαίνουν.
Εν αρχής να ξεκαθαρίσουμε ότι το να σε τιμά ένας Δήμος με τον τίτλο του επίτιμου Δημότη, θεωρούμε ότι είναι η μεγαλύτερη τιμή.
Στον Διονύση Πασχάλη αυτή η τιμή έγινε δύο φορές.Μία από το Δήμο Δίου Ολύμπου και μία απο το Δήμο Κατερίνης.(δείτε το ρεπορτάζ στο βίντεο)

Όπως γνωρίζουμε τέτοια τιμή έχει δοθεί σε επιφανείς ανθρώπους του πνεύματος και όχι μόνο, σε πολλούς μάλιστα σε μεγάλη ηλικία.
Εδώ έχουμε ένα νέο άνθρωπο, που όπως ισχυρίζονται πάρα πολλοί έχει προχωρήσει σε αμέτρητες δωρεές σε ιδρύματα, σε σχολεία κλπ. Δείγμα ότι η οικονομική του κατάσταση είναι ανθηρή.
Πολλοί ίσως συμπολίτες μας, έτυχε να έχουν ή είχαν κατά το παρελθόν τεράστιες οικονομικές δυνατότητες, αλλά δεν ακούσαμε κανείς να δωρίζει... και να βοηθά...
Αρα κάποια... στοιχεία θετικά στο πρόσωπο του κ Πασχάλη υπάρχουν....που σου δίνουν την αφορμή να δεις θετικά την όλη του δραστηριότητα..
Κάποιοι "κακεντρεχείς", από την αρχή στέκονται αρνητικά, με σχόλια του τύπου.. που τα βρήκε τα λεφτά κλπ.
Αυτό είναι το ζητούμενο για κάποιους; Αν θέλουν να υποκαταστήσουν το ΣΔΟΕ άς το κάνουν.. αλλιώς να μήν σπέρνουν ψευδείς ειδήσεις...
Εχω ακούσει.. έχω διασταυρώσει αρκετές περιπτώσεις που ο εν λόγω συμπολίτης μας έχει προσφέρει μέγιστη ..οικονομική βοήθεια σε οικογένειες που είχαν ανάγκη και αφορούσε θέμα "ζωής". Όλα αυτά χωρίς τυμπανοκρουσίες και χωρίς δημοσιότητα.. ή τουλάχιστον από ότι φαίνεται χωρίς ο ίδιος να το επιζητεί.
Οταν όμως μαθαίνει κανείς, ιδιαίτερες περιπτώσεις στις οποίες παρενέβη και με την οικονομική βοήθεια, αλλά και την καθοδήγηση πολλές φορές έσωσε άνθρωπο.. συγκινείται   και δέν μπορεί παρά να αποδώσει τα εύσημα και ένα μεγάλο "μπράβο" στον ανθρωπισμό αυτού του παιδιού.
Τυχαία γίναμε γνώστες μίας ιδιαίτερης περίπτωσης ενός 18χρονου από την Πιερία, ο οποίος σήμερα που γράφονται αυτές οι αράδες, δέχτηκε τέτοιου είδους βοήθεια, που άλλαξε πραγματικά η ζωή του, πήρα νόημα για εκείνο το παιδί που ζούσε στην απομόνωση. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν θα πούμε.. αρκεί που γνωρίζουμε τί ακριβώς συνέβη..
Επειδή αυτό το blog  πάντα λέει αλήθειες και εκφράζει τα πραγματικά του πιστεύω, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στον Διονύση Πασχάλη  όπως ακριβώς εμείς είδαμε και βλέπουμε μέχρι στιγμής τον "κοινωνικό" του ρόλο και τις πολυποίκιλες δραστηριότητές του.
Για την μέχρι στιγμής κοινωνική προσφορά του.. ένα μεγάλο "μπράβο" .
του Δημήτρη Καλαϊτζή