ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Οι Eκδόσεις Sportbook (www.sportbook.gr) και το Athletics Magazine (www.athleticsmagazine.gr) συμμετέχουν στη Sportexpo (10-14 Απριλίου 2019) στη ΔΕΘ. Στο περίπτερό μας θα βρείτε βιβλία προπονητικής για όλα τα αθλήματα, καθώς και το περιοδικό Athletics

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

Είναι μια «φλέβα» φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκε τυχαία και σε βάθος 250 μέτρα στα έγκατα τής γής.


Δεν έχει πόδια αλλά καθημερινά μεταφέρει ασήκωτα σακιά για να ταΐσει τα παιδιά του

Δεν έχει πόδια αλλά καθημερινά μεταφέρει ασήκωτα σακιά για να ταΐσει τα παιδιά τουΟι γονείς που αγαπούν τα παιδιά τους είναι πρόθυμοι να κινήσουν γη και ουρανό για να τους προσφέρουν ότι χρειαστούν στη ζωή τους: Τροφή, στέγη και κατάλληλη εκπαίδευση.
Δεν θα διστάσουν ούτε στιγμή να θυσιάσουν τον ελεύθερο τους χρόνο, τα χρήματά τους, την ξεκούραση τους για να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους μια ευτυχισμένη και ολοκληρωμένη ζωή. Και αυτό είναι κάτι που το έχουν από κοινού όλοι οι γονείς.
Ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση. Ανεξάρτητα αν είναι πλούσιοι ή φτωχοί. Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα τέτοιων γονιών (με όλη τη σημασία της λέξης). Ένας από αυτούς, είναι και ο πατέρας 4 παιδιών από τις Φιλιππίνες που βλέπετε στη φωτογραφία.
Στη σελίδα του Facebook, «Μουσική για τον Ιησού», κάποιος ανέβασε αυτή τη φωτογραφία εξυμνώντας την αυταπάρνηση αυτού του πατέρα, που αν και δεν έχει πόδια, εργάζεται πολύ σκληρά για να ταΐσει τα παιδιά του.
Αυτός ο υπέροχος άνθρωπος δεν διστάζει να σηκώσει στους ώμους του και να μεταφέρει βαριά σακιά, αν και ο ίδιος για να μπορέσει να μετακινηθεί χρησιμοποιεί πατερίτσες.

Πρωινή ποδοσφαιρική και πολιτική παρέα

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, περιλαμβάνονται οι Ιωάννης Συμεωνίδης και Makis Theocharis, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται και πίνακας

ΕΠΙΣΤΗΜΕΣΠόσες φορές μπορούμε να σκουπιστούμε με την πετσέτα του μπάνιου πριν την αλλάξουμε;


Αμέσως μόλις χρησιμοποιήσουμε για πρώτη φορά μια καθαρή πετσέτα, τη γεμίζουμε βακτήρια, νεκρά δερματικά κύτταρα και μόρια σωματικών εκκριμάτων

Αμέσως μόλις χρησιμοποιήσουμε για πρώτη φορά μια καθαρή πετσέτα, τη γεμίζουμε βακτήρια, νεκρά δερματικά κύτταρα και μόρια σωματικών εκκριμάτων, δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες για την επιβίωση και ανάπτυξη μυκήτων, βακτηρίων και ιών. Και όσο περισσότερο μένει υγρή η πετσέτα τόσο περισσότεροι γίνονται όλοι αυτοί οι μικροοργανισμοί, εξηγεί ο δερματολόγος-αφροδισιολόγος, Μάρκος Μιχελάκης. Προσθέτει ότι «οι πετσέτες δημιουργούν πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη μικροοργανισμών επειδή περιέχουν πολλά από τα συστατικά τα οποία αυτοί χρειάζονται για την επιβίωσή τους: Νερό, υψηλή θερμοκρασία, οξυγόνο, τροφή (από τα νεκρά δερματικά κύτταρα και τα άλλα κατάλοιπα του δέρματος) και ουδέτερο pH».

Γραφείο Φυσικής Αγωγής Πιερίας

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα κάνουν σπορ και γήπεδο μπάσκετΜετά από ένα συναρπαστικό αγώνα, η ομάδα του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης νίκησε στο Tie Break την ομάδα του 1ου ΓΕΛ Κιλκίς με 2-1 σετ. Μπράβο στα κορίτσια και των δυο ομάδων!!

Γιατί γίνονται καλύτερα τα παιδιά που αγαπούν τα ζώα

p1arb2msdohdt1rocrvl11l7hb41_834x397Τα ζώα βοηθούν τα παιδιά να αποκτήσουν συναισθηματική νοημοσύνη και να ξεπεράσουν τις ανασφάλειες τους. 







Σε ό,τι αφορά τα παιδιά, συχνά επιθυμούν την απόκτηση ενός ζώου έχοντας ως βασικό κίνητρο την παρέα και το παιχνίδι.
Ωστόσο, οι γονείς πριν από την απόκτηση ενός ζώου οφείλουν να επισημάνουν στο παιδί ότι το ζώο είναι σύντροφος, μέλος της οικογένειας, θα παίζει μαζί του, αλλά το ίδιο δεν είναι παιχνίδι! Φυσικά, αυτή πρέπει να είναι συνολικά η προσέγγιση του γονιού απέναντι στα ζώα – είτε πρόκειται για το δικό του, είτε για άλλο δεσποζόμενο, είτε -κυρίως-για αδέσποτα, που είναι ανυπεράσπιστα και φοβισμένα.
Πίσω στο σπίτι, τα οφέλη που έχει να πάρει ένα παιδί από τη συμβίωση με ένα ζωάκι είναι πολλαπλά σε ψυχοκοινωνικό επίπεδο.
Τα παιδιά που έχουν κατοικίδια ζώα αναπτύσσουν:
Μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης. Διδάσκονται για τα συναισθήματα των άλλων και τα  δικά τους μέσα από την αλληλεπίδραση. Ενα βασικό χαρακτηριστικό της συναισθηματικής νοημοσύνης είναι η ενσυναίσθηση, δηλαδή η ικανότητα του ατόμου να αντιλαμβάνεται και να κατανοεί τα συναισθήματα του άλλου.
Ο σκύλος, επειδή είναι ένα πολύ επικοινωνιακό ζώο, προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για την ανάπτυξη της ενσυναίσθησης στο παιδί. Σε αυτή τη διαδικασία είναι καθοριστικής σημασίας ο ρόλος των γονιών. Η ενσυναίσθηση βοηθά το άτομο στην οριοθέτηση της δικής του συμπεριφοράς αναγνωρίζοντας και σεβόμενο τις ανάγκες του άλλου. Σε αυτή την περίπτωση η οριοθέτηση δεν επιβάλλεται από τους γονείς στο παιδί, αλλά προέρχεται από το ίδιο το άτομο ως μια ικανότητα αυτορρύθμισης.

Οι τρείς Πρόεδροι της Σχολής Γονέων Κατερίνης

Οι τρείς Πρόεδροι της Σχολής Γονέων Κατερίνης στην Επιστημονική Διημερίδα για τα 30 χρόνια της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης.
Από αριστερά
·       ο νύν Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Κορομπίλης
·       ο Ιδρυτής και δεύτερος πρόεδρος κ. Δημήτριος Δημηνάς
·       και ο Πρώτος Πρόεδρος κ. Θεόδωρος Σταμάτης

«Μια Περιφέρεια, πολλές ομορφιές» - Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής στην Έδεσσα υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας


Μπάμπης Πειδης υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ( Εκκίνηση )

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, περιλαμβάνεται ο Kostas Koukodimos B, άτομα στέκονται
Ξέρω ότι ο φίλος μου ο Κώστας είναι ο επόμενος δήμαρχος της Κατερίνης και χαίρομαι γι αυτό επειδή ξέρω πόσα μπορεί να κάνει για τον τόπο μας. Τα μηνύματα του κόσμου είναι ξεκάθαρα και η δουλειά που κάνουμε πυρετωδώς, στοχευμένα και καθημερινά πλέον μιας και η ώρα των εκλογών πλησιάζει, δίνουν μια καθαρή και ισχυρή επικράτηση.
Δεν ξέρω άν καταφέρω να εκλεγώ κι εγώ γι αυτό κάνω τον αγώνα μου ώστε να έχω μια αξιοπρεπή παρουσία στο ψηφοδέλτιο της ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ και να καταφέρω να πάω όσο καλύτερα μπορώ στην διαδικασία που συμμετέχω.
Δεν είμαι καλός στις υποσχέσεις γιατί ξέρω ότι σύντομα έρχεται η ώρα να τις υλοποίησες ή να γίνεις ...καραγκιόζης.
Ξέρω όμως ποιός είμαι και τι μπορώ να κάνω και δίνω μόνο μια:
Άν καταφέρω να εκλεγώ, τα παιδιά του ποδοσφαίρου θα έχουν τα γήπεδα και τα αποδυτήρια που τους αρμόζουν στην περιοχή μας. Το ίδιο και τα παιδιά που ασχολούνται με τα υπόλοιπα αθλήματα. Θα παλέψω γι αυτό και έχω τη δύναμη να το κάνω.
Και πιστεύω έτσι σκέφτονται όσοι εκλεγούν και αναλάβουν σύμφωνα με τις γνώσεις τους, τις άλλες αρμοδιότητες.
Δεν έχω μάθει να αποτυγχάνω σε ότι αναλαμβάνω και μου αρέσει να δουλεύω σκληρά ώστε να πραγματοποιώ ότι υπόσχομαι.
Άν καταφέρω να εκλεγώ, τελειώνοντας κάποια στιγμή η θητεία μου (γιατί δε θέλω να ...βιδωθώ πάνω σε καμία καρέκλα), θα θυμούνται όλοι ότι ο Μπάμπης Πεΐδης δούλεψε και το έργο του θα μείνει στα παιδιά μας για πολλά-πολλά χρόνια!
Υπόσχεση-όνειρο μου και υλοποιήσιμος στόχος!!!

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο

Βιογραφικό Μυστακίδη Ιωάννη Coach UEFA A' Performance Analyst & Macth analysis


Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο διευθέτησης του χειμάρου Καστρόλακκα από την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών



     

Τιμή στην Παγκόσμια Ημέρα Ολυμπισμού & Αθλητισμού από τον Δήμο Κατερίνης


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Δήμος Κατερίνης και ο Οργανισμός Πολιτισμού (Ο.Π.Π.Α.Π.) σας προσκαλούν στην εορταστική εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ολυμπισμού & Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 06 Απριλίου 2019 & ώρα 19:00 στην Αστική Σχολή.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης, θα τιμηθούν οι συντοπίτες μας Ολυμπιονίκες: Κωνσταντίνος Κουκοδήμος, Σάββας Καρυπίδης, Κατερίνα Νικολαΐδου.
Παράλληλα, σε ένδειξη αναγνώρισης της ανεκτίμητης προσφοράς τους στον Πιερικό αθλητισμό θα τιμηθούν οι: Θεόδωρος Διαμαντόπουλος: πρώην Πρόεδρος Αρχελάου Κατερίνης και Τ.Ε. ΣΕΓΑΣ Πιερίας – Ημαθίας, Αλέκος Τσιώτσιος: Δημιουργός του Πιερικού μπάσκετ, Θωμάς Λιάπης: πρώην πρόεδρος Τ.Ε ΣΕΓΑΣ Πιερίας- Ημαθίας, Γεώργιος Τανατζής: Επί σειρά ετών Διεθνής διαιτητής μπάσκετ και σήμερα επίσημος καθηγητής διαιτησίας FIBA, Δαμιανός Ευθυμιάδης: πρώην Διεθνής Διαιτητής Ποδοσφαίρου, Ιωάννης Δέλκος: Δημοσιογράφος, Αρχισυντάκτης ΕΡΤ και επί σειρά ετών διοικητικό μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), Περικλής Χατζηγιάννης: Δημοσιογράφος, Ανταποκριτής ειδήσεων & εξωτερικός αθλητικός συντάκτης ΕΡΤ (Τακτικό μέλος του ΠΣΑΤ).


ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ : Ἡ Πρώτη Πηγή Ἀξιῶν καί ἰδανικῶν




ΜΕΡΟΠΗΣ  Ν. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ὁμότιμης Καθηγήτριας Παν/μίου Ἀθηνῶν



Π Ρ Ο Σ Φ Ω Ν Η Σ Ε Ι Σ  καί   Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ι Ε Σ  γιά τήν πρόσκληση.

Εἶναι, νομίζω, σκόπιμο νά μπῶ στό θέμα μου μέ μιά μικρή ἐπεξήγηση σχετικά με τήν ἐπιλογή τῶν δύο λέξεων πού συνυπάρχουν στόν τίτλο του: «Πηγή» καί «Ἀξίες».   
Γιατί πηγή καί ὄχι κάτι ἄλλο, όπως, γιά παράδειγμα, Σχολεῖο ἤ Σύστημα ἀγωγῆς; Καί γιατί άξίες καί ὄχι κανόνες ἤ συνήθειες; Πιστεύω πώς αὐτή ἡ λέξη Π η γ ή, εἶναι ἡ πιό κατάλληλη γιά νά χαρακτηρίσει τήν οἰκογένεια, τήν «μικρά ἐκκλησία», ὅπως τήν ὀνομάζει ὁ ἱερός Χρυσόστομος, ἡ ὁποία ἀποτελεῖ τό θεμελιῶδες κύτταρο κάθε συγκροτημένης κοινωνίας. Διότι, ὅπως μιά ἀστείρευτη πηγή προσφέρει τό νερό της στό περιβάλλον της, συνεχῶς καί ἀδιαλείπτως, χωρίς καμία εἰδική προσπάθεια, ἔτσι καί ἡ οἰκογένεια, εἴτε τό ἐπιδιώκει καί τό συνειδητοποιεῖ εἴτε ὄχι, ἀπό τήν πρώτη μέρα τῆς ζωῆς τοῦ κάθε ἀνθρώπου τόν ποτίζει μέ τό ζωηφόρο νερό τῆς κάθε μέρας.

Olivers Pub & Every Thursday after 20:30 D.J. Andre


Κάθε Πέμπτη η Κατερίνη έχει την δική της ταυτότητα και τον δικό της εναλλακτικό μουσικό δρόμο ! Ο DJ Andre στις μουσικές επιλογές στο Oliver's pub στην Κατερίνη, παντρεύει το χθες με το σήμερα και το αύριο σε μία μουσική πανδαισία υπό των ήχων της Alternative rock μουσικής που φτάνει τα όρια της post punk και garage μουσικής μετά τις 12 τα μεσάνυχτα ! Οι θρυλικές νύχτες των Lookie Look και Berlin της Κορομηλά δεκαετίας 80 αναβιώνουν με τις σύγχρονες επιρροές και στην πόλη μας σε μία ροκ κατάσταση που σίγουρα μας καθηλώνει και παρακολουθούμε με ενδιαφέρον

Μεξικάνικη μακαρονοσαλάτα

Υλικά για 2-4 άτομα
1 κονσέρβα μαύρα φασόλια, στραγγισμένα και πλυμένα
3/4 της συσκευασίας ζυμαρικά ολικής άλεσης
½ πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 μικρή κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
¼ φλιτζάνι καλαμπόκι κατεψυγμένο
½ φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στη μέση
½ φλιτζάνι κόλιανδρο (επιπλέον για το γαρνίρισμα)
¼ κούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ
1 πρέζα σκόνη σκόρδου
1 πρέζα ρίγανη
αλάτι
Εκτέλεση
Βράζετε τις πέννες σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά και μετά στραγγίζετε και αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα μαύρα φασόλια μαζί με την πράσινη πιπεριά, κόκκινη πιπεριά, καλαμπόκι και ντοματίνια κομμένα στη μέση, ανακατεύετε καλά. Προσθέστε τα ζυμαρικά και συνεχίζουμε να ανακατέψτε.
Στο μπλέντερ ανακατέψτε το κόλιανδρο, το ελαιόλαδο, χυμό λάιμ, σκόρδο σε σκόνη και ρίγανη.
Περιλούστε το μείγμα πάνω από τη σαλάτα ανακατεύετε και σερβίρετε.

Μεταγράφονται στο Υποθηκοφυλακείο Κατερίνης τα 15 Κτήματα του Λιτοχώρου Το σχέδιο του τ. Δημάρχου Νίκου Κουκουτάτσιου υλοποιήθηκε!




Με την υπ’ αριθμόν 41/23-3-2019 απόφαση – διαπιστωτική πράξη του Δημάρχου Δίου – Ολύμπου Κώστα Δημόπουλου, διαπιστώθηκε, μετά από 79 χρόνια, η αυτοδίκαιη κτήση κυριότητας υπέρ του Δήμου Δίου – Ολύμπου στα δεκαπέντε Κτήματα του Λιτοχώρουσυνολικής εκτάσεως 23.444,55 στρεμμάτων, όπως αυτά είχαν καταγραφεί στο από 15-10-1940 Κτηματολόγιο της τότε Κοινότητας Λιτοχώρου, που συντάχθηκε επί προεδρίας του αειμνήστου Κοινοτάρχη Ευαγγέλου Μπιτσκάρη, η οποία ήδη κατατέθηκε για μεταγραφή στο Υποθηκοφυλακείο Κατερίνης.

Προηγήθηκε η έκδοση της υπ’ αριθμ. 86/2019 απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, που αποδέχθηκε ομόφωνα τη σχετική εισήγηση που επιμελήθηκε προσωπικά ο Δήμαρχος.

Όμως, πρέπει να επισημάνουμε ότι αυτή η διαπιστωτική πράξη δεν εκδόθηκε τόσο άοκνα, δεν ήταν δηλαδή απότοκη μίας διαδικασίας «ρουτίνας» και μια απλή «διαπίστωση», αλλά αποτέλεσμα σκληρής δουλείας και συνεργασίας της δημοτικής αρχής με σκεπτόμενους εθελοντές δημότες.

Υπήρξε, όμως, ένας προκάτοχος του δημαρχιακού θώκου που τόλμησε, μάτωσε, αγωνίστηκε δικαστικά κατά του Ελληνικού Δημοσίου, δουλεύοντας μεθοδικά, θέτοντας στόχο να επιστρέψει στο Λιτόχωρο αυτό που του ανήκε και που τόσο «μπαμπέσικα» είχε αποστερηθεί και σφετεριζόταν το Ελληνικό Δημόσιο.

Αναφερόμαστε στον Νικόλαο Κουκουτάτσιο, διατελέσαντα Δήμαρχο Λιτοχώρου από το 1978 έως και το 1982, που όρθωσε το ανάστημά του μπροστά στο άδικο, διεκδικώντας δικαστικά από το Ελληνικό Δημόσιο την έκταση αυτή των 13.500 στρεμμάτων στο Ξηροκάμπι, δηλαδή το Βορειοανατολικό τόξο του οικισμού, όπως ακριβώς αποτυπωνόταν στο αναγνωρισμένο από το Ειρηνοδικείο Κατερίνης Κτηματολόγιο του 1940, επί Κοινοτάρχη Ευάγγελου Μπιτσκάρη. Αρωγός στην προσπάθεια αυτή, ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Δήμου Λιτοχώρου Κωνσταντίνος Καραμήτρος.

Η δίκη αυτή κράτησε σχεδόν 30 χρόνια, περνώντας από πολλά στάδια, απογοητεύσεις, ολιγωρίες, ελπίδες, χαρές, με τελική δικαστική δικαίωση το 2009. Το Λιτόχωρο με την υπ’ αριθμ. 2050/2009 απόφαση – πιλότος - του Αρείου Πάγου κατέστη αποκλειστικός και αδιαμφισβήτητος ιδιοκτήτης των 13.500 στρεμμάτων!

Ακολούθησαν έξι χρόνια αδικαιολόγητου «παγώματος» στην ολοκλήρωση του «πονήματος Κουκουτάτσιου», δεδομένου ότι για να έχει ισχύ η δικαστική απόφαση ως τίτλος ιδιοκτησίας απαιτείται η μεταγραφή της στο Υποθηκοφυλακείο, κάτι το οποίο παραλειπόταν.

Στις 27-7-2015, με πρωτοβουλία του νυν Δημάρχου Δίου – Ολύμπου Κώστα Δημόπουλου, δικηγόρου κατά κύριο επάγγελμα, ο οποίος αποδέχθηκε τις παροτρύνσεις του πρώην Δημάρχου Κουκουτάτσιου, του συνταξιούχου δικηγόρου Καραμήτρου και των μελών της κίνησης πολιτών για την προάσπιση της ιδιοκτησίας του Λιτοχώρου «ΠΟΛΙΣ», έδωσε εντολή στη νομική υπηρεσία και μεταγράφηκε η απόφαση στο Υποθηκοφυλακείο Κατερίνης.

Με τη μεταγραφή της απόφασης ο Δήμος Δίου – Ολύμπου μπορεί πλέον να αξιοποιήσει την ακίνητη αυτή περιουσία και να διεκδικήσει αποζημιώσεις για απαλλοτριώσεις από τον Ο.Σ.Ε. για τη νέα σιδηροδρομική γραμμή, για την οποία ήδη επισπεύστηκε η δίκη που εκκρεμούσε επί 25 έτη και εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. 8/2017 πρωτόδικη ευνοϊκή απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κατερίνης, και την Π.Α.Θ.Ε για τη διαπλάτυνση της Εθνικής Οδού, που έχει ανατεθεί σε δικηγόρους.

Η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος Κώστας Δημόπουλος, αποδίδουν τα εύσημα στον ευεργέτη πρώην Δήμαρχο Νικόλαο Κουκουτάτσιο, που αποτελεί υπόδειγμα ευπατρίας, οφείλοντας ευγνωμοσύνη για την πλούσια παρακαταθήκη που παρέδωσε τον τόπο που λατρεύει.

Οι φωνές του εισακούστηκαν, έστω και μετά από παρέλευση τριάντα και πλέον ετών από την αποχώρησή του προκλητικής απραξίας των δημοτικών αρχών, ανοίγοντας επιτέλους τις πύλες της ανάπτυξης και των επενδύσεων στον ομορφότερο και ιστορικότερο τόπο του Πλανήτη.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ανακοίνωση υποψηφίων του συνδυασμού «ΣΥΝΘΕΣΗ»,




Βαγγέλης Γερολιόλιος
Υποψήφιος Δήμαρχος
για το Δήμο Δίου-Ολύμπου

Ο συνδυασμός ΣΥΝΘΕΣΗ για τον Δήμο Δίου Ολύμπου, υποδέχεται πέντε νέους υποψηφίους τοπικούς συμβούλους.
Τους εύχομαι δύναμη και επιτυχία στον κοινό μας αγώνα.

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΙΟΥ
·         Καραΐσκος Χάρης του Ευαγγέλου

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ
·         Λέινας Μιχαήλ του Παναγιώτη

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΣ ΕΦΕΣΟΥ
·         Αγαθαγγελίδης Χαράλαμπος του Γεωργίου

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ  ΣΚΟΤΙΝΑΣ
·         Μάνος Μανώλης του Αστερίου
·         Γεργωλάς Νικόλαος του Γεωργίου

Ενημερωτική εκδήλωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τις δυο νέες δράσεις ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου και υπηρεσιών στην Πιερία



Στην Κατερίνη συνεχίζεται σήμερα η ενημερωτική εκστρατεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με σύνθημα «Η ευκαιρία που ζητάς!», για τις δυο νέες δράσεις ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου και υπηρεσιών, συνολικού προϋπολογισμού 64 εκ. ευρώ, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.
Οι πολίτες της Πιερίας θα έχουν την ευκαιρία να πληροφορηθούν αναλυτικά για τις δυο προσκλήσεις, στην ενημερωτική δράση, που πραγματοποιεί η Περιφέρεια, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Πιερίας και τον ενδιάμεσο φορέα ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του Επιμελητηρίου Πιερίας, στην Κατερίνη (28ης Οκτωβρίου 9), με ώρα έναρξης 18.30’, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και κινητοποίηση του επιχειρηματικού δυναμικού της Πιερίας, καθώς και η ενεργοποίηση νέων ανθρώπων και εν δυνάμει επιχειρηματιών, που θέλουν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση, ώστε να αξιοποιήσουν τα 64 εκ. ευρώ της δημόσιας δαπάνης που διατίθενται.
Στην εκδήλωση οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν για τις δράσεις, να απευθύνουν ερωτήσεις και να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα που θα τους βοηθήσει να υποβάλουν πλήρεις αιτήσεις.
Ο προϋπολογισμός για τη δράση «Ίδρυση και εκσυγχρονισμός πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μεταποίησης και τουρισμού» είναι 52 εκ. ευρώ και κάθε επενδυτικό σχέδιο επιχορηγείται σε ποσοστό 45% του προϋπολογισμού του, από 100.000 έως 600.000 ευρώ.
Ο προϋπολογισμός για τη δράση «Εκσυγχρονισμός υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων εμπορίου και παροχής υπηρεσιών» είναι 12 εκ. ευρώ και κάθε επενδυτικό σχέδιο 

‘’Συλλογή προϊόντων προσωπικής υγιεινής για την ενίσχυση του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας



Το Σάββατο 06 Απριλίου 2019 στο Αθλητικό Κέντρο της Ε.Π.Σ. Πιερίας, στη Νέα Έφεσο, καθώς και στο Α’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης (Α’ ΔΑΚ) θα πραγματοποιηθεί ένα Φιλανθρωπικό Ποδοσφαιρικό Τουρνουά. Η παραπάνω εκδήλωση στοχεύει στην ενίσχυση του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης με είδη προσωπικής υγιεινής.
Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας στηρίζει τη φιλανθρωπική εκδήλωση και θα ξεκινήσει τη συλλογή προϊόντων προσωπικής υγιεινής για τους μικρούς μας φίλους.Την Πέμπτη 04 Απριλίου και την Παρασκευή 05 Απριλίου από τις 09:00 έως τις 20:00 θα σας περιμένουμε στα γραφεία της Διασωστικής Ομάδας που βρίσκονται στο Παλαιό Νοσοκομείο, για να στηρίξουμε όλοι μαζί αυτή τη σημαντική προσπάθεια.
Το υλικό που θα συγκεντρωθεί, θα ταξινομηθεί και θα συσκευαστεί στη Διασωστική Ομάδα Πιερίας, και το Σάββατο 06 Απριλίου θα δοθεί  στους εκπροσώπους του Ελληνικού Παιδικού Χωριού.
Η λίστα με τα αναγκαία είδη προσωπικής υγιεινής είναι η εξής: Παιδικές πάνες, Μωρομάντηλα, Σαμπουάν, Αφρόλουτρα, Χαρτί υγείας, Οδοντόβουρτσες, Οδοντόκρεμες κ.α.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων ελπίζοντας στη θετική σας ανταπόκριση, για να χαρίσουμε όλοι μαζί χαμόγελα στα παιδικά πρόσωπα.


Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΝΤΑΜΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣ Δ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ





Γ. Νταντάμης: «Ο Δήμος μια ζεστή αγκαλιά για όλους. Υποστηρίζουμε και ενδυναμώνουμε το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας.
#Είναι Δέσμευση»

Για τον ρόλο και τη δράση το Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Κατερίνης ενημερώθηκε ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα», υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης κ. Γιώργος Νταντάμης.  Σ’ έναν ουσιαστικό διάλογο με το εξειδικευμένο προσωπικό του Κέντρου, την Κοινωνιολόγο κα Χαρούλα Πιπεροπούλου, την Νομικό κα Σοφία Σαλαμασίδου, την Ψυχολόγο κα Ιωάννα Ευαγγελοπούλου και την Κοινωνική Λειτουργό κα Χρυσούλα Μοσχολούρη, ο κ. Νταντάμης ενημερώθηκε για την πορεία και τη δυναμική του Κέντρου.

«Υποστηρίζουμε και ενδυναμώνουμε το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας. Είναι μια υπηρεσία πρώτης γραμμής που στηρίζει γυναίκες και οικογένειες της κοινωνίας μας. Σ’ αυτή την κατεύθυνση πρέπει να ενεργοποιηθεί όλη η κοινωνία. Θέλω να συγχαρώ το προσωπικό του Κέντρου καθώς και τον υπεύθυνο του έργου κ. Μανώλη Κοσμαδάκη για το σπουδαίο έργο που υλοποιούν. Θέλουμε τον Δήμο Κατερίνης μια ζεστή αγκαλιά για όλους. Δίπλα σε κάθε δημότη και δημότισσα», δήλωσε ο κ. Νταντάμης.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡ.ΦΕ.Ο. ΚΑΙ ΤΟ ΠΑ.ΜΑΚ.


                                                    

                                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


  Το δημοτικό τραγούδι όπως αυτό εκφράζεται μέσα από τον Ελληνικό λόγο και τη μελωδία αποτέλεσε το θεματολόγιο της ενδιαφέρουσας εκδήλωσης που πραγματοποίησαν από κοινού ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.) και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ.).
  Εκδήλωση ενταγμένη στο αντίστοιχο πρόγραμμα ανοικτών δρώμενων με αναφορά τη μουσική, την ποίηση, το χορό και το θέατρο, που υλοποιεί ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου τη χειμερινή περίοδο.
  Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Αστικής Σχολής Κατερίνης με γενικό τίτλο «Το δημοτικό τραγούδι ως έκφανση του ελληνικού λόγου και μέλους».
  Η διδάκτωρ φιλοσοφίας Πηνελόπη Τζιώκα, πρώτη ομιλήτρια της βραδιάς, αναφέρθηκε στον πολυδιάστατο και διδακτικό  ρόλο των δημοτικών τραγουδιών, στις ιστορικές αλήθειες που τα διέπουν, αλλά και το πώς αυτά αποτυπώνονται στη συνείδηση του λαού μας. Η κ. Τζιώκα σκιαγράφησε τη ζωτική σημασία των δημοτικών τραγουδιών και την αναγκαιότητα να διατηρήσουν οι σημερινές και οι επόμενες γενεές την συνέχειά τους, μιας και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ίδιας της γλώσσας μας.
  Ο επόμενος ομιλητής, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Ηλίας Παπαδόπουλος, επισήμανε την αξιακή δυναμική του δημοτικού μας τραγουδιού καθώς και την σπουδαιότητά του στη διαμόρφωση του λόγου και της μελωδίας γενικότερα, αναπτύσσοντας παράλληλα  τη ζωτικότητα της δημοτικής μας παράδοσης και της μουσικής μας ταυτότητας.
  Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με απόδοση μουσικών ακουσμάτων σε επιμέλεια του Ηλία Σαρηγιαννίδη και εργαστηριακή υποστήριξη της μουσική ομάδας «Ηλιοδρόμιο». Έπαιξαν οι, Γιάννης Πούλιος (βιολί), Φοίβος Αποστολίδης (κρουστά), Στέλλα Καμπουρίδου (καβάλι) και Αλέξανδρος Κούστας (τραγούδι).

Ο Πιερικός Αρχέλαος υποδέχεται τους Πάνθηρες, το Σάββατο 6 Απριλίου στις 18:00, στο Κλειστό Γυμναστήριο Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης, σε αγώνα για την 26η και τελευταία αγωνιστική της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ.

Ο Πιερικός Αρχέλαος βρίσκεται στη 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα με εννέα νίκες και δεκατέσσερις ήττες και προέρχεται από τις νίκες στην Κατερίνη επί του Μέγα Αλέξανδρου Γιαννιτσών με 70-61 κι επί του Βατανιακού με 71-80.
Στον αντίποδα, οι Πάνθηρες βρίσκονται στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα με δέκα νίκες και δεκατρείς ήττες και προέρχονται από τις ήττες στην Αριδαία με 88-69 και στην Κατερίνη από τον Αιγινιακό με 70-84.
Το  πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής (06.04.2019)
18:00 ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – ΓΑΣΠ Πάνθηρες
18:00 ΑΟΚ Αιγινιακός – ΚΣ Αετοί Βέροιας
18:00 ΦΟ Αριδαίας – Εδεσσαϊκός BC
18:00 ΕΓΣ Ζαφειράκης Νάουσας – ΠΑΣ Αετός Κιλκίς
18:00 ΓΑΣ Αλεξάνδρειας – ΑΟΚ Ίκαροι Γιαννιτσών
20:30 ΓΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών – ΑΕΚ Βατανιακός Σάρισα

Βαθμολογία (24 αγώνες)
1. ΦΟ Αριδαίας 42*
2. ΑΣ Αλεξάνδρειας 41*
3. ΑΟΚ Ίκαροι Γιαννιτσών 40*
4. ΑΟΚ Αιγινιακός 40*
5. ΚΣ Αετοί Βέροιας 40*
6. ΑΓΕ Πιερίας 35
7. ΓΑΣΠ Πάνθηρες 34*
8. ΕΓΣ Ζαφειράκης Νάουσας 34*
9. ΑΕΚ Βατανιακός Σάρισα 33*
10. ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος 32*
11. ΠΑΣ Αετός Κιλκίς 30*
12. ΓΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών 25*
13. Εδεσσαϊκός BC 25*

Με μεγάλη συγκίνηση η χήρα του αείμνηστου Σαράντου Καργάκου ανέγνωσε την κάτωθι επιστολή στο Επετειακό Συνέδριο της 30ετίας της Σχολής Γονέων Κατερίνης κατά την διάρκεια της Τιμητικής Βράβευσης

Σεβαστοί πατέρες
Κύριε Πρόεδρε της Σχολής Γονέων Κατερίνης κ. Κώστα Κορομπίλη, πρεσβεθτέρα κ. Βαρβάρα Μεταλληνού κ. μερόπη Σπυροπούλου, κ. Βίκυ Φλέσσα, αγαπητά μέλη του Δ.Σ., κυρίες και κύριοι.
Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για τον ωραίο τρόπο με τον οποίο τιμάτε σήμερα την μνήμη του εκλιπόντος συζύγου μου Σαράντου Ι. Καργάκου. Η Συγκίνηση μου είναι πολύ μεγάλη. Αγαπούσε πολύ την Σχολή σας και θαύμαζε το έργο σας. Είναι ο μόνος Σύλλογος στην Ελλάδα στον οποίο μίλησε 11 φορές και με μεγάλη προθυμία. Ένιωθε μεγάλη φιλία με τον κ. Δημηνά και η χαρά του ήταν μεγάλη που ανέλαβε ένας τόσο άξιος συνεχιστής, ο κ. Κώστας Κορομπίλης την Προεδρία.
Τώρα πιά δεν βρίσκεται κοντά μας, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι απών. Η προσγενομένη από εσάς σε κείνον Τιμή, δείχνει ότι συνεχίζει να Ζεί στις καρδιές σας. Από εκεί ψηλά που μας βλέπει σίγουρα σας στέλνει ένα μεγάλο Ευχαριστώ. Θα μου επιτρέψετε κ. Πρόεδρε να σας προσφέρω την πρώτη μετα θάνατον έκδοση του τρίτομου έργου του «Ιστορία της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821»
Με ανάμεικτα συναισθήματα πόνου και περηφάνειας σας ευχαριστώ και πάλι για την Τιμή και για την Αβραμειαία Φιλοξενία σας.

                                                          Γιάννα Καργάκου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ



ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΣΥΡΙΖΑ


Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που αρνήθηκε να παραιτηθεί από το αξίωμά του προκειμένου να μην ρίξει την κυβέρνηση, που αρνήθηκε να ζητήσει δημοψήφισμα ώστε να ακουστεί η φωνή της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, που απέτρεπε στην κοινοβουλευτική του ομάδα να κατέβει στα συλλαλητήρια, που απέφυγε να καταθέσει πρόταση μομφής πριν την προδοτική ψηφοφορία του Ιανουαρίου, που έκανε σκι την ήμερα .

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ


 Την Τρίτη 2 Απριλίου ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος δέχθηκε την επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Σοφίας Μαυρίδου και του Δημάρχου Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη.
          Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Συνοδικό Μέγαρο της Ιεράς Μονής Πετράκη, κατά το διάλειμμα συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, μέλος της οποίας είναι, κατά την τρέχουσα Συνοδική περίοδο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος.
          Κατά τη συνάντηση απευθύνθηκε κοινή πρόσκληση προς τον Αρχιεπίσκοπο να παραστεί και να προεξάρχει των λατρευτικών εκδηλώσεων με την ευκαιρία της επικείμενης πανηγύρεως της Θείας Αναλήψεως του Ιερού Καθεδρικού Ναού Κατερίνης.
Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε θερμά για την πρόσκληση και εξέφρασε τη ζωηρή επιθυμία του να συμμετάσχει στην πανήγυρη, εφόσον το επιτρέψει το βαρύ πρόγραμμά του. Ρώτησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πορεία της σοβαρής καταστάσεως της υγείας του Σεβασμιωτάτου Γέροντος Μητροπολίτου κ. Αγαθονίκου και ενημερώθηκε δεόντως από τον Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο.
          Επίσης, ο Μακαριώτατος κ. Ιερώνυμος θυμήθηκε την παραμονή του στην Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου Ολύμπου, κατά τα φοιτητικά του χρόνια, ενώ ευχαρίστησε τόσο την Αντιπεριφερειάρχη όσο και τον Δήμαρχο για τη συνδρομή τους στη διοργάνωση σημαντικών δράσεων της Ιεράς Συνόδου στην Πιερία και συγκεκριμένα του Β΄ Συνεδρίου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων (2016) και δύο Αντιαιρετικών Συνδιασκέψεων (2017 και 2018).

Με χαρά υποδεχόμαστε στη δημοτική μας παράταξη τον κ. Συμεών Φυτόπουλο.

    
Ο κ. Φυτόπουλος γεννήθηκε στη Σφενδάμη και έχει αποφοιτήσει από Λύκειο της Κατερίνης. Είναι τελειόφοιτος φοιτητής στο Τμήμα Δασολογίσς του Δημοκριτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Μετά την απόλυσή του από το στρατό όπου Υπηρέτησε ως Έφεδρος Αξιωματικός, εργάζεται ως Ιδιωτικός υπάλληλος.
“Αποφάσισα να συμμετάσχω στα κοινά με απόλυτη εμπιστοσύνη στον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Μανώλα, ο οποίος πιστεύω ότι θα κάνει το παν για την αναμόρφωση του τόπου μας. Θέλω να συμβάλω σ´αυτήν την προσπάθεια με σκοπό το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα”, δήλωσε ο κ. Φυτόπουλος.

Τ.Ο. Κατερίνης: Τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις (Χρυσομάλλης)

Τ.Ο. Κατερίνης: Τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις (Χρυσομάλλης)
Ημερομηνία: Τετάρτη, 3 Απριλίου 2019 - 20:30
Περιοχή: Κατερίνη
Διοργανωτής: Τ.Ο. Κατερίνης
Την Τετάρτη 3 Απριλίου στις 20:30 στα γραφεία της Τ.Ο. Κατερίνης θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη με την "Ελληνική Αυγή για την Κεντρική Μακεδονία, Νίκο Χρυσομάλλη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. 
ΚΑΤΕΡΙΝΗ:
Δραγούμη 1 και Ειρήνης, 2ος ορ., Κατερίνη
Τετάρτη 18:00-22:00
Τηλέφωνο: 6971749345
email: pieria@xryshaygh.com


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/imerologio/view/t.o.-katerinhs1#ixzz5k0oPBwe7