ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

5+1 ξεκάθαρα σημάδια πoυ δείχνουν ότι έχεις βρει την κατάλληλη γυναίκα

 Δεν είναι εύκολο να βρεις μια σχέση με διάρκεια. Μερικές φορές η φλόγα σβήνει. Άλλες φορές καταλήγετε να θέλετε διαφορετικά πράγματα και να κινείστε προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Πώς ξέρετε, λοιπόν, ότι έχετε βρει την κατάλληλη γυναίκα;

Διαβάστε παρακάτω τα σημάδια που δείχνουν ότι η γυναίκα που έχετε βρει είναι η σωστή για εσάς:

«Τον λόγο που σκότωσα την μητέρα μου θα τον πω στην ανακρίτρια» λέει ο 34χρονος

 Τα πρώτα λόγια του 34χρονου μητροκτόνου αμέσως μετά τη σύλληψή του για τη στυγερή δολοφονία της 71χρονης μητέρας του ήταν «είμαι σοκαρισμένος, ακόμα προσπαθώ να συνειδητοποιήσω τι έχει γίνει».

Με χειροπέδες στα χέρια και αμίλητος αποχώρησε σήμερα από το Δικαστικό Μέγαρο Κατερίνης ο 34χρονος δράστης, που ομολόγησε ότι σκότωσε την ίδια του τη μητέρα πυροβολώντας την εξ επαφής με κυνηγετική καραμπίνα.

«Εγώ τη σκότωσα. Είμαι ακόμα σοκαρισμένος. Αυτές τις 20 ημέρες προσπαθούσα να συνειδητοποιήσω τι έχει γίνει. Τον λόγο που το έκανα θα τον πω στην ανακρίτρια», φέρεται να είπε ο 34χρονος αμέσως μετά τη σύλληψή του σύμφωνα με τον ANT1.

Διάσημος γιατρός σοκάρει για τα εμβόλια Covid: Δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου τόσο επικίνδυνο «φάρμακο»

 Ο διάσημος στις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία καρδιολόγος Aseem Malhotra έχει μετατραπεί από έναν γιατρό – υπέρμαχο των εμβολίων Covid σε μία από τις πιο εξέχουσες φωνές εναντίον τους.

Έχει θέσει πλέον ως στόχο της ζωής του να σταματήσει η χορήγηση των εν λόγω σκευασμάτων. Σε συνέντευξή του στο GBNews, ο Dr. Malhotra εξήγησε από την οπτική του ειδικού γιατί τα εμβόλια Covid δεν θα έπρεπε ποτέ να είχαν χορηγηθεί σε ανθρώπους.

«Σε όλη μου την καριέρα στην ιατρική, σε όλη την ακαδημαϊκή δουλειά που έχω κάνει εξετάζοντας όλους τους διαφορετικούς τομείς της ιατρικής, ειδικά που σχετίζονται με τις καρδιαγγειακές παθήσεις, δεν έχω δει ποτέ τόσο υψηλά, συντριπτικά επικίνδυνα στοιχεία και τόσο μεγάλη αναποτελεσματικότητα», σημείωσε.

Ο «μυστηριώδης» Ναός του Αγίου Γεωργίου στην Αιθιοπία – Χαρακτηρίζεται ως το «Όγδοο Θαύμα του κόσμου»







Αιθιοπία: Ο ναός του Αγίου Γεωργίου στην Λαλιμπέλα της Αιθιοπίας προκαλεί δέος και φαντάζει μυστηριώδης εξάπτοντας το ενδιαφέρον ερευνητών και μαγνητίζοντας τα βλέμματα των απανταχού χριστιανών…

Χτισμένος στις αρχές του δέκατου τρίτου αιώνα είναι ο πιο γνωστός και τελευταίος ναός που κατασκευάστηκε από τους έντεκα που υπάρχουν στην περιοχή και αναφέρεται ως Όγδοο Θαύμα του Κόσμου.

Οι διαστάσεις του συγκροτήματος είναι 25 μέτρα έως 25 μέτρα με 30 μέτρα και υπάρχει μια κολυμβήθρα έξω από τον ναό, η οποία βρίσκεται σε μια τεχνητή τάφρο.

Σύμφωνα με την αιθιοπική πολιτιστική ιστορία, ο ναός του Αγίου Γεωργίου χτίστηκε αφότου είχε δει ο βασιλιάς Ντζέμπρε Μεσκέλ Λαλιμπέλα της δυναστείας των Ζαγκβέ ένα όραμα στο οποίο καθοδηγήθηκε για να κατασκευάσει την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και του Θεού και οι δύο έχει αναφερθεί ως αυτοί που του έδωσαν τις οδηγίες για να κατασκευάσει το ναό.

Η τελευταία - θεσμική - κακοποίηση της Σακελλαροπούλου

 


Το μόνο που μένει για την Πρόεδρο σε σχέση με τον Μητσοτάκη, είναι να διαδραματίσει σωστά το ρόλο της ως ρυθμίστρια του Πολιτεύματος.

Η αντιμετώπιση της αρχηγού του Ελληνικού Κράτους από τον Κυριάκο Μητσοτάκη κινήθηκε εξ αρχής στα όρια της απαξίωσης, αν όχι και της περιφρόνησης.

Επειδή αυτός πρότεινε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου την αντιμετώπιζε ως προέκταση της κυβέρνησής του.

Γ εθνική 2ος Όμιλος ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙΟΥ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ 3-0

 ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙΟΥ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ 3-0 (ΤΕΛΙΚΟ)

Στο γήπεδο των Νέων Επιβατών ο επιπόλαιος επιθετικά και ανεπαρκής αμυντικά Πιερικός, παρέδωσε στους ανταγωνιστές του τις διακεκριμένες βαθμολογικές θέσεις, ατενίζοντας την κορυφή από την 5η θέση, μία αγωνιστική πριν το φινάλε του πρωταθλήματος.

Εμείς στον ΣΦΙΠ που καταγράφουμε την Ιστορία της ομάδας μας δεν έχουμε να πούμε κάτι παραπάνω, κι εφόσον για το διοικητικό επιτελείο του ΣΦΚ, όσο και για το τεχνικό, άπαντα βαίνουν καλώς, τότε η δική μας γνώμη περισσεύει...



Γιούβαλ Nόα Χαράρι: «Χρειαζόμαστε μία μεγάλη καταστροφή για να επιβληθεί μία μεγάλη αλλαγή (Great Reset)»

 


Ο γνωστός φιλόσοφος της Νέας Εποχής Σλάβοϊ Ζιζέκ και ο σύμβουλος του Κλάους Σβαμπ και δημιουργός της «Μεγάλης Επανεκκίνησης» Γιούβαλ Νόα Χαράρι, μίλησαν μαζί σε νέο βίντεο, προκειμένου να προετοιμάσουν τους ανθρώπους για τις μεγάλες αλλαγές που έρχονται και θα επιβληθούν μέσω μίας μεγάλης καταστροφής.

Μεγάλη νίκη για τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, 2-1 τον ΠΑΟΚ

 Έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στα τελευταία του λεπτά, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 2-1 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, για την 5η αγωνιστική των Play Off του πρωταθλήματος της Super League. «Χρυσή» αλλαγή, σε ένα ακόμη ματς για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ήταν ο Φώτης Ιωαννίδης που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα πέναλτι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, διατηρώντας την ομάδα του στην κορυφή της κατάταξης. Νωρίτερα, o Ντάγκλας Αουγκούστο (85'), που είχε και δοκάρι, είχε ισοφαρίσει το γκολ του Μπερνάρ (38’) με το οποίο είχαν προηγηθεί οι φιλοξενούμενοι.

Πατήστε εδώ και δείτε τα γκολ του αγώνα

Άλωσε το «Γ. Καραϊσκάκης» η ΑΕΚ

 Τεράστιας σημασίας κι αξίας νίκη σημείωσε η ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό, επικρατώντας με το εμφατικό 3-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των play off, έπειτα από ένα καταπληκτικό παιχνίδι και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, ισόβαθμη με τον Παναθηναϊκό στους 72 βαθμούς, σε μία μάχη σώμα με σώμα των «πράσινων» και των «κιτρινόμαυρων» για τον εφετινό τίτλο της Super League. Ο Γκατσίνοβιτς στο 7’, ο Λιβάι Γκαρσία με πέναλτι στο 82’ κι ο Μάνταλος στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων σημείωσαν τα γκολ της νίκης των «κιτρινόμαυρων», με τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει στο 54’ με τον Μπακαμπού.

Το ντέρμπι ολοκληρώθηκε πρόωρα μέσα σε τρομερή ένταση, καθώς οι άνθρωποι του Ολυμπιακού διαμαρτυρήθηκαν πάρα πολύ έντονα στον Ιταλό διαιτητή Νταβίντε Μάσα για το πέναλτι που καταλόγισε στο 80ό λεπτό υπέρ του Βίντα, αλλά και το τρίτο γκολ της ΑΕΚ, φωνάζοντας για επιθετικό φάουλ του Άμραμπατ πάνω στον Ρέαμπτσιουκ.

 

Η κατάσταση ξέφυγε όταν οι οπαδοί εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο με τους διαιτητές και τους παίκτες της ΑΕΚ να τρέχουν στα αποδυτήρια.

Στα αγωνιστικά, το πρώτο ημίωρο ανήκε απόλυτα στην ΑΕΚ η οποία έβγαλε μία κυριαρχική εικόνα, σημειώνοντας ένα γκολ και χάνοντας πάρα πολλές ευκαιρίες για να αποκτήσει ακόμη πιο ισχυρό προβάδισμα.

Στο 3’ ο Τσούμπερ έδωσε στον Γκαρσία, ο οποίος απέφυγε τον Μπα, αλλά από δύσκολη γωνία δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα προς την εστία. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Χατζισαφί έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Ελίασον πλάσαρε με τη μια μέσα απ’ την περιοχή, αλλά ο Πασχαλάκης έπεσε στη δεξιά γωνιά του και απομάκρυνε.

Στο 7ο λεπτό η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα στο σκορ. Ο Γκατσίνοβιτς συνδυάστηκε υπέροχα με τον Τσούμπερ και με πλασέ μέσα από την περιοχή με σκαστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0 για τους «κιτρινόμαυρους».

Η ΑΕΚ πήρε ψυχολογία μετά το γκολ και στο 21’ έχασε άλλη μία πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Πινέδα, ο οποίος σούταρε από το όριο της περιοχής, αλλά ο Πασχαλάκης έδειξε ξανά τα αντανακλαστικά του και απομάκρυνε. Στο 27’ από σέντρα του Λιβάι Γκαρσία, ο Τσούμπερ δοκίμασε το σουτ από πλάγια θέση, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Πασχαλάκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έβγαλε αντίδραση και στο πρώτο τέταρτο προσπάθησε να κλείσει την ΑΕΚ στα δικά της «καρέ». Πίεση που δικαιώθηκε στο 54’ όταν από ασταθή απομάκρυνση του Αθανασιάδη, ο Μασούρας πήρε την μπάλα, έβγαλε τη σέντρα κι ο Μπακαμπού με καρφωτή κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.

Με αναπτερωμένο το ηθικό ο Ολυμπιακός έχασε άλλη μία πολύ καλή ευκαιρία στο 64 όταν ο Φορτούνης προσπάθησε να γεμίσει την μπάλα προς την περιοχή και τον Μπακαμπού, ο Μουκουντί του έβαλε την κόντρα και η μπάλα παίρνοντας περίεργη τροχιά λίγο έλειψε να καταλήξει στα δίχτυα του Αθανασιάδη.

Η ΑΕΚ ανέβασε «στροφές» μετά το 70’ άρχισε να γίνεται ξανά πιεστική και στο 80’ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Βίντα απ’ τον Ρέαμπτσιουκ. Ο Λιβάι Γκαρσία ανέλαβε την εκτέλεση στέλνοντας την μπάλα ψηλά κι έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ΑΕΚ στο 82ο λεπτό.

Με τον Ολυμπιακό να βγαίνει μπροστά για να βρει το γκολ της ισοφάρισης, η ΑΕΚ βρήκε την ευκαιρία να «χτυπήσει» ξανά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν από πάσα του Άμραμπατ, ο Μάνταλος «άδειασε» τον Εμβιλά και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 3-1, «σφραγίζοντας» τη μεγάλη νίκη των «κιτρινόμαυρων» στο Φάληρο.

Πρόσκληση & Πρόγραμμα Ενημερωτικής Εκδήλωσης για τις Δέσμες Δράσεων «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ» και «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ», Τετάρτη 26/04/2023, ώρα 18:30

 



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ



Καλείστε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Πιερίας, σε τακτική συνεδρίαση τη

Δευτέρα 24 Απριλίου 2023 και ώρα 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων Διοικητικού Συμβουλίου

του Επιμελητηρίου, με θέματα ημερήσιας διάταξης ως ακολούθως:

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στις εκδηλώσεις για τη 201η επέτειο από το Ολοκαύτωμα της Νάουσας



Στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για την 201η επέτειο από το Ολοκαύτωμα της Νάουσας παρέστη σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση, ενώ παρακολούθησε την αναπαράσταση της θυσίας των Ναουσαίων ηρωίδων γυναικών και την καθιερωμένη παρέλαση.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε: «Τιμούμε σήμερα στην ηρωική πόλη της Νάουσας τους προγόνους μας, που έγραψαν μια από τις πλέον ένδοξες σελίδες της Ιστορίας της Ελλάδας. Τιμούμε όσους θυσιάστηκαν στο Ολοκαύτωμα, για να ζούμε όλοι εμείς σήμερα σε μια ελεύθερη, κυρίαρχη πατρίδα. Το παράδειγμά τους μάς εμπνέει και μάς καθοδηγεί. Ο ηρωισμός τους αποτελεί τον φάρο για τη συνέχεια του Ελληνισμού, αποτελεί το πιο φωτεινό παράδειγμα για όσα χαρακτηρίζουν τους Έλληνες στην πορεία τους στο χρόνο. Η Νάουσα είναι η μόνη πόλη, η οποία φέρει τον τιμητικό χαρακτηρισμό ‘ηρωική’. Κι αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Η μνήμη του Ολοκαυτώματος, η αυτοθυσία των Ναουσαίων, η αφοσίωση στα ιδανικά του Ελληνισμού δεν πρέπει και δεν θα σβήσει ποτέ από τη μνήμη μας. Και είμαστε όλοι εμείς εδώ, για να μην επιτρέψουμε να παραδοθεί στη λήθη του χρόνου αυτή η θυσία. Τιμώντας κάθε χρόνο όσους έδωσαν τη ζωή τους στο Ολοκαύτωμα, μεταλαμπαδεύουμε στις επόμενες γενιές το παράδειγμά τους και διατηρούμε άσβεστη τη μνήμη τους, η οποία αποτελεί παρακαταθήκη ηρωισμού και αυταπάρνησης. Αν θέλουμε η πατρίδα μας να είναι κυρίαρχη, ελεύθερη, αδούλωτη, ισχυρή, οφείλουμε να παραδειγματιζόμαστε από το παρελθόν και να το έχουμε οδηγό για το μέλλον. Εδώ στη Νάουσα, το Ολοκαύτωμα έσβησε συγκυριακά την Επανάσταση, όμως η θυσία των Ναουσαίων δεν πήγε χαμένη. Και ήταν αυτή που τελικά οδήγησε στην απελευθέρωση της Μακεδονίας, δυναμώνοντας τον αγώνα. Από το παράδειγμα των προγόνων μας αντλούμε δύναμη για να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις με θάρρος, αποφασιστικότητα και κυρίως ενότητα και αλληλεγγύη».