ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Δεν ξεχνώ, δεν συγχωρώ!


ΟΧΙ αποχή!


...καναν τα πάντα για να μας ...σώσουν! Ας τους ...σώσουμε κι εμείς λοιπόν. Στις 25 Μάη!


Ψηφίστε τους! Στείλτε μήνυμα ότι γουστάρετε τις κόρες σας και τις γυναίκες σας πόρνες, τους γιούς σας και τους πατεράδες σας με ψυχοφάρμακα, εξαθλιωμένους!


Προεκλογικές παπαρολογίες


"Ναι, χάσαμε το 25% του ΑΕΠ ουσιαστικά λόγω της ύφεσης, που άρχισε από το 2007 και δεν το είχαμε καταλάβει ως χώρα. Το καταλάβαμε το 2010."

Το παραπάνω απόσπασμα αποτελεί ένα μικρό, ελάχιστο δείγμα των όσων σπαρταριστών είπε χτες ο Ελαιάρχης στην συνέντευξη που παραχώρησε στην Μαρία Χούκλη τού Αντέννα. Τί μας είπε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ο στυλοβάτης τής σταθερότητας; Ότι η ύφεση άρχισε το 2007 αλλά εμείς την πήραμε χαμπάρι τρία χρόνια αργότερα. Ωραία!

Και καλά εμείς. Απλοί πολίτες είμαστε, τον νου μας τον έχουμε στο μεροκάματο, ενημερωνόμαστε από Σκάι και Μέγκα, διαβάζουμε Βήμα και Καθημερινή (οι πιο ψαγμένοι) ή Πρώτο Θέμα και Έθνος (οι πιο λάιτ)... εν πάση περιπτώσει, τόσο μας κόβει, τί να κάνουμε; Αλλά ο Βενιζέλος; Κι αυτός τρία χρόνια...
έκανε να πάρει χαμπάρι την ύφεση; Ούτε ο Ραν-Ταν-Πλαν τέτοια αντανακλαστικά!

Προσέξτε, όμως, μια λεπτομέρεια. Πότε καταλάβαμε την κρίση; Το 2010. Πότε κέρδισε τις εκλογές το ΠαΣοΚ κι έγινε πρωθυπουργός ο Γιωργάκης; Το 2009. Άρα ούτε ο Γιωργάκης είχε πάρει χαμπάρι την ύφεση όταν διαπίστωνε πως "λεφτά υπάρχουν". Και, προφανώς, κανένας από εκείνη την κομπανία δεν είχε σαφή αντίληψη της πραγματικότητας όταν αποφάσιζαν να καλέσουν το ΔΝΤ και την τρόικα, ε; Μάλιστα. Ωραία κομπανία! Κομπανία ηλιθίων. Δέσανε την Ελλάδα και τους έλληνες χεροπόδαρα, βορά στα κοράκια τού κεφαλαίου, δίχως να έχουν πάρει χαμπάρι τι συνέβαινε και χωρίς να ξέρουν πού πάνε τα τέσσερα. Ωραιώτατα!

Βλέπεις τι κάνεις, ρε Βαγγέλη; Τέτοιες παπαριές λες και χαλάς την μανέστρα, απάνω που είχαμε αποφασίσει να ψηφίσουμε Ελιά. Τώρα τί κάνουμε; Πώς να ρίξουμε το κουκί μας στον Ραν-Ταν-Πλαν;

Όμως, ομορφιές ξεστόμισε και το συνεταιράκι -και προϊστάμενος- του Βαγγέλα, ο Αντώνης ο φραντζάτος, κατά την ομιλία του στην Λέσβο. Αφού διαπίστωσε ότι "για να μπορέσουμε να προωθήσουμε τα προϊόντα μας έξω, θα πρέπει τα ελληνικά προϊόντα να γίνουν αληθινά ανταγωνιστικά", συμπέρανε ότι "πρέπει να μειωθεί το κόστος του παραγωγού, που τώρα είναι πολύ υψηλό". Και συνέχισε:

"Θέλω να σας πω ότι πρόκειται άμεσα να μειώσουμε το κόστος που πληρώνουμε σήμερα σε αυτούς που λέμε μετανάστες εργάτες, δηλαδή τους ξένους εργάτες που απασχολούνται νόμιμα σε αγροτικές εργασίες σαν εποχιακοί. (...) Θα μειωθεί πολύ και η ασφάλισή τους. Στην αρχή στα δύο τρίτα και λίγο αργότερα κάτω από το μισό. Δηλαδή, τελικά, θα ασφαλίζονται μόνο για υγεία, όχι για σύνταξη! Και τέλος, δημιουργείται μια ευελιξία, ώστε να καταβάλλονται εισφορές για τα πραγματικά τους μεροκάματα. Και όχι προκαταβολικά για τρεις μήνες όσο κι αν δουλέψουν εν τω μεταξύ. (...) Από την πρώτη Ιουλίου το κόστος των νόμιμων ξένων εποχιακών εργατών πέφτει πολύ κάτω από το μισό."

Μπράβο, ρε συ Αντώνη! Με το που σ' άκουσε ο μπάρμπας μου στο χωριό, ανακουφίστηκε. Κοινώς, έκλασε. Ρε συ, πλάκα μας κάνεις; Σε ποιούς απευθύνεσαι; Στις δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίων αγροτών ή στις μερικές δεκάδες μεγαλοτσιφλικάδων; Καθ΄ όσον οι μικρομεσαίοι αγρότες χέστηκαν για την ασφάλιση των μεταναστών. Η συντριπτική πλειοψηφία των μικρών αγροτών δουλεύει "δανεικαριά": όλοι μαζί σήμερα να μαζέψουμε το σταφύλι απ' τ' αμπέλι τού Μήτσου, όλοι μαζί αύριο στ' αμπέλι τού Νώντα κι όλοι μαζί μεθαύριο στ' αμπέλι τού Ντίνου. Από τους υπόλοιπους, οι περισσότεροι πληρώνουν τους εργάτες "μισακό": από τις ελιές που μάζεψες, τόσες δικές μου και τόσες δικές σου. Μόνο κάποιοι λίγοι, που τυχαίνει να έχουν πέντε φράγκα στην τσέπη, πληρώνουν παγκουέ μεροδούλι αλλά κι αυτοί δεν πλήρωναν ποτέ ασφάλιστρα για να πεις ότι τώρα κάτι τους προσφέρεις.

Άρα, Αντώνη; Άρα, σε ποιον κάνεις "ευκολία" με το να κόβεις τα ασφάλιστρα των εργατών; Μάλλον σε όσους έχουν εκατοντάδες ή χιλιάδες στρέμματα και, συνεπώς, απασχολούν δεκάδες εργάτες, όπως π.χ. οι φραουλάδες τής Ηλείας. Δηλαδή, ρε Αντώνη, για να καταλάβω: ενώ μίλαγες σε μεγάλο ακροατήριο, απευθυνόσουν σε λίγους και εκλεκτούς; Θα μου πεις "πού είναι η έκπληξη;"... Σωστό κι αυτό.

Επίτρεψέ μου, όμως, να κάνω δυο παρατηρήσεις. Η πρώτη έχει σχέση με το ότι το κόστος των ξένων εργατών θα πέσει "πολύ κάτω από το μισό". Δηλαδή, το 100 θα γίνει -ας πούμε- 40; Χμμμ... Ρε συ, δεν βγαίνουν τα νούμερα. Πόσο είναι το γαμημένο το μεροκάματο και πόσες οι εισφορές; Αν πούμε ότι στο σαραντάρι περιλαμβάνεται κι ένα τάλληρο εισφορές υγείας, το μεροκάματο είναι 35. Άρα στο σημερινό κατοστάρικο πρέπει να έχουμε 35 μεροκάματο και 65 εισφορές, ε; Εμ, δεν γίνεται! Εκτός αν εννοείς ότι μαζί με την κατάργηση των εισφορών για σύνταξη, θα κοπεί και το μεροκάματο στην μέση.... Έλα, ρε συ, πες την αλήθεια! Αυτό δεν εννοείς;

Η δεύτερη παρατήρηση έχει να κάνει με την καούρα σου για τους ξένους εργάτες. Δε μου λες, ρε συ Αντώνη, αν το κόστος αυτών των εργατών πέσει τόσο όσο λες, ποιός θα ξαναπροσλάβει έλληνες εργάτες; Κανένας. Όλοι θα κάνουν εισαγωγές εργατών από Μπαγκλαντές και Ζουαζιλάνδη. Και πρέπει να παραδεχτείς ότι κάτι τέτοιο δεν βοηθάει καθόλου στην μείωση της ανεργίας. Οπότε, τί θα κάνεις; Θα μας πεις καμμιά μαλακία σαν εκείνη που είπε ο Βενιζέλος για τους μισθούς των 70 ευρώ στην Μολδαβία και θα βάλεις και τους έλληνες να δουλευουν για πενταροδεκάρες; Μάλλον, ε;

Δεν μπορείτε να πείτε. Μεριά ο Βενιζέλος, μεριά ο Σαμαράς, βάλτε κι από δίπλα τον Τσίπρα με τα ευρωντιμπέιτ του... δεν έχετε παράπονο: πάει η παπαριά στεφάνι τούτες τις ημέρες. Και είμαι σίγουρος πως όσο πλησιάζει η μέρα των ευρωεκλογών τόσο θα φουντώνει η παπαρολογία. Αλλά δεν πειράζει. Τους έχουμε συνηθίσει. Ας τους αφήσουμε να παπαρολογήσουν λίγες μέρες ακόμη. Εμείς θα τους απαντήσουμε στην κάλπη.

Θυμήθηκε την ανάπτυξη και τα έργα μία ημέρα πριν τις κάλπες ο Σαμαράς στο Κατάκολο



Το λιμάνι του Κατάκολου Ηλείας επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και μία ημέρα πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές άρχισε να μιλάει για ανάπτυξη, ανακοινώνοντας την έναρξη έργων ύψους 12,5 εκατ. ευρώ.
.
«Ο σχεδιασμός αυτός αφορά την ανάπτυξη, αφορά τα παιδιά μας, αφορά το αύριο» δήλωσε ο κ.Σαμαράς, επισημαίνοντας ότι δεν έχει να κάνει με το «Σχέδιο Ζ», για το οποίο είπε ότι αποτελούσε σχεδιασμό για τον παραγκωνισμό και την εξαφάνιση της Ελλάδας «από τον ουσιαστικό αναπτυξιακό χάρτη της Ευρώπης».
«Θα δώσει αυτή την ανάσα, προκειμένου η περιοχή εδώ η καταπληκτική να κάνει αυτή τη μεγάλη ανάπτυξη, όπως έχει σχεδιαστεί», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πρόκειται για έργο 20 εκατ. ευρώ αν συνυπολογιστούν τα 7,5 εκατ. ευρώ που προορίζονται για την ανάπλαση της εμπορικής περιοχής του λιμανιού. Υπογράμμισε ότι το λιμάνι του Κατάκολου είναι ο δεύτερος χώρος υποδοχής κρουαζιέρας, μετά τον Πειραιά.

Αμάρτησα για το παιδί μου


Το δίλημμα των εκλογών - Αθάνατο Ποντιακό πνεύμα

Το δίλημμα των εκλογών - Αθάνατο Ποντιακό πνεύμα
Ο αείμνηστος Λεωνίδας Ιασωνίδης, αν και διετέλεσε επί δεκαετίες υπουργός και βουλευτής, αν και διαχειρίστηκε τα δισεκατομύρια ευρώ της αποκατάστασης των προσφύγων του 1923, ζούσε πάντα σε ένα ξενοδοχείο τρίτης κατηγορίας και δεν απέκτησε ποτέ ούτε ακίνητη ούτε κινητή περιουσία. Πέθανε φτωχός.


Το αθάνατο ποντιακό πνεύμα

Μιλώντας κάποτε στη Θεσσαλονίκη ο Λεωνίδας Ιασωνίδης, υπουργός επί κυβερνήσεων Βενιζέλου και λαμπρός ρήτορας, σε μία στιγμή είπε: "Αρ' ατώρα έρθαμεν σε δίλημμα". Το πλήθος των Ποντίων τον άκουγε σιωπηλό. Μέχρι που κάποιος σήκωσε το χέρι και υπέβαλε την ερώτηση που απασχολούσε όλους: "Πασσά Ιασωνίδη, ντο εν το δίλημμα;".

"Ακούστε να λέγω σας ντο εν το δίλημμα" απάντησε ο Ιασωνίδης. "Πέρωμεν έναν σκοινίν. Περάζουμ' α ας σο στόμαν και βγάλουμ' ατό ας σον κώλον! Σ' εμπρός το μέρος δένουμεν έναν σκατόν! Σ' οπίς πα το μέρος δένουμεν έναν αγγούρ'! Συρτς να εβγάλτς το σκατόν ας 'σο στόμας, εμπέν' το αγγούρ' σον κώλος! Συρτς να εβγάλτς το αγγούρ' ας σον κώλος, εμπέν το σκατό 'σο στόμας! Αρ' ατό εν το δίλημμα!"



Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας εν όψει της διεξαγωγής των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών της Κυριακής 18 Μαΐου. Στην Πιερία έχει ολοκληρωθεί η αποστολή του ..... σχετικού εκλογικού υλικού στους τρεις Δήμους.


Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την εκλογική διαδικασία:
- Την Κυριακή 18 Μαΐου 2014, από τις 07.00 το πρωί έως τις 19.00 το απόγευμα ψηφίζουμε για τις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές.
- Ψηφίζουμε όλοι οι Έλληνες πολίτες που είμαστε εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου και δεν έχουμε στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν.
- Ψηφίζουμε όσοι έχουμε γεννηθεί το 1996 ακόμα κι αν δεν έχουμε συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας μας.
- Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική.
- Δεν ισχύει στις Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές ο θεσμός του Ετεροδημότη Εκλογέα και συνεπώς όλοι οι Εκλογείς μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μόνο στο Δήμο, στους εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι εγγεγραμμένοι.
- Για να ψηφίσουμε, χρειαζόμαστε είτε την αστυνομική μας ταυτότητα, είτε το διαβατήριο, είτε την άδεια οδήγησης, είτε το βιβλιάριο υγείας.
- Όσοι, εκ παραδρομής, ΔΕΝ συμπεριλαμβανόμαστε στους εκλογικούς καταλόγους, μπορούμε να ψηφίσουμε σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα του Δήμου, στον οποίο είμαστε εγγεγραμμένοι, αρκεί να πάρουμε την ημέρα των εκλογών από το Δήμο που είμαστε εγγεγραμμένοι πιστοποιητικό εγγραφής στα Δημοτολόγια ή τα Μητρώα Αρρένων με την ένδειξη «ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 18ης Μαΐου 2014 και 25ης Μαΐου 2014».

Τα «ραβασάκια» του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων θα λάβουν τον επόμενο μήνα περίπου 5 εκατομμύρια νοικοκυριά, με τα οποία θα κληθούν να πληρώσουν 600 ευρώ κατά μέσο όρο για την ακίνητη περιουσία τους.

Ερχεται ο λογαριασμός του νέου φόρου ακινήτων - Ποιοι πληρώνουν περισσότερα, ποιοι λιγότερα - Αναλυτικά παραδείγματα
Στις αρχές Ιουνίου θα ξεκινήσει η....
εκκαθάριση του νέου φόρου και η πρώτη από τις έξι μηνιαίες δόσεις ή ολόκληρο το ποσό του φόρου θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 31 Ιουλίου.

Για πρώτη φορά θα φορολογηθούν τα αγροτεμάχια, οι «τακτοποιημένοι» αυθαίρετοι χώροι, ενώ από τον νέο φόρο ακινήτων «γλιτώνουν» τα γεωργικά και κτηνοτροφικά κτίσματα (αποθήκες, μαντριά κ.λπ.) αλλά και κτίσματα τα οποία δεν έχουν καθόλου... στέγη.
Ο νέος φόρος φέρνει μειώσεις επιβαρύνσεων στους φορολογούμενους που έχουν στην κατοχή τους ένα ή περισσότερα ηλεκτροδοτούμενα διαμερίσματα ή μονοκατοικίες οι οποίες έχουν καλύψει πλήρως τους συντελεστές δόμησης των οικοπέδων τους.
Την ίδια ώρα, όμως, φέρνει περισσότερους φόρους για πολλούς φορολογούμενους με μεσαία ακίνητη περιουσία αποτελούμενη κατά κύριο λόγο από ένα σπίτι στην πόλη (διαμέρισμα ή μονοκατοικία), ένα ή περισσότερα αδόμητα οικόπεδα και ένα ή περισσότερα καλλιεργούμενα αγροτεμάχια, καθώς και γενικότερα για όσους κατέχουν καλλιεργούμενες αρδευόμενες εκτάσεις γης σε περιοχές εκτός σχεδίου, μη ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα (είτε ημιτελή είτε αποπερατωμένα) και αδόμητα οικόπεδα.
Ποιοι θα πληρώσουν περισσότερα και ποιοι λιγότερα
Πιο συγκεκριμένα με την επιβολή του νέου φόρου στα ακίνητα:
1. Λιγότερο φόρο από αυτό που κατέβαλλαν μέχρι τώρα θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ενός ή περισσοτέρων ηλεκτροδοτούμενων διαμερισμάτων ή μονοκατοικιών οι οποίες έχουν εξαντλήσει τους συντελεστές δόμησης των οικοπέδων τους. Για τους ιδιοκτήτες αυτούς, οι φορολογικές επιβαρύνσεις θα είναι μειωμένες κατά 4,4% έως και 21,6% σε σύγκριση με τις επιβαρύνσεις που προκάλεσε το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ), που επιβλήθηκε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
2. Περισσότερο φόρο θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι που κατέχουν μονοκατοικίες μεσαίας ή μεγάλης αξίας σε εντός σχεδίων πόλεων οικόπεδα που δεν έχουν πλήρη κάλυψη του συντελεστή δόμησης καθώς και αγροτεμάχια σε περιοχές εκτός σχεδίων πόλεων. Μέχρι σήμερα οι φορολογούμενοι αυτοί πλήρωναν μόνο το ΕΕΤΑ για τις μονοκατοικίες. Το νέο καθεστώς φορολόγησης προβλέπει μεν μειωμένο Ενιαίο Φόρο για τα κτίσματα των μονοκατοικιών αλλά ταυτόχρονα επιβάλει φόρο και στα αδόμητα τμήματα των οικοπέδων στα οποία βρίσκονται οι μονοκατοικίες καθώς επίσης και στα αγροτεμάχια, τα οποία, μέχρι τώρα απαλλάσσονταν από τον φόρο. Μάλιστα, εάν έχει ανεγερθεί μονοκατοικία μέσα σε αγροτεμάχιο προβλέπεται πενταπλασιασμός του φόρου επί του αγροτεμαχίου.
2. Πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις θα υποστούν και όσοι κατέχουν μη ηλεκτροδοτούμενα - ημιτελή ή αποπερατωμένα - κτίσματα («γιαπιά», ξενοίκιαστα «κενά» κτίσματα κατοικιών ή επαγγελματικής στέγης, τα οποία δεν αποδίδουν καθόλου εισόδημα) και η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας τους είναι χαμηλότερη των 200.000 ευρώ. Οι ιδιοκτήτες αυτοί θα πληρώσουν φόρο για πρώτη φορά για τα συγκεκριμένα ακίνητα (μέχρι τώρα απαλλάσσονταν για τα ακίνητα αυτά και από το ΕΕΤΑ και από τον ΦΑΠ).
3. Αυξημένους φόρους θα κληθούν να καταβάλουν φέτος και οι κάτοχοι αυθαιρέτων κτισμάτων που τα νομιμοποίησαν το 2013 καθώς και όσοι είναι ιδιοκτήτες κατοικιών με ημιυπαίθριους χώρους ή άλλους χώρους κύριας ή βοηθητικής χρήσης που «τακτοποιήθηκαν» με διάφορους νόμους από το 2010 έως το 2013. Οι επιφάνειες όλων αυτών των περιπτώσεων θα πρέπει να δηλωθούν (αν δεν έχουν ήδη δηλωθεί) από τους ιδιοκτήτες τους στην πραγματική τους κατάσταση στο Ε9 του 2014, προκειμένου να υπαχθούν στον νέο φόρο.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΝΙΑΙΟΥ ΦΟΡΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
Κατοικίες
1. Διαμέρισμα 90 τ.μ. στο Αιγάλεω με τιμή ζώνης 1.050 ευρώ/τ.μ., στον δεύτερο όροφο, καινούργιο, με δύο προσόψεις.
- ΕΝΦΙΑ 2014: 428,82 ευρώ.
2. Διαμέρισμα 100 τ.μ. στον Άλιμο με τιμή ζώνης 1.450 ευρώ ανά τ.μ., οκταετίας, στον πρώτο όροφο, με μία πρόσοψη.
ΕΝΦΙΑ 2014: 448 ευρώ.
3. Μονοκατοικία 200 τ.μ. στην Εκάλη με τιμή ζώνης 2.050 ευρώ, 10 ετών με πρόσοψη σε 1 δρόμο και με κάλυψη του συντελεστή δόμησης.
- ΕΝΦΙΑ 2014: 1.421,67 ευρώ.
- Συμπληρωματικός φόρος 2014: 120 ευρώ.
- Σύνολο φόρων 2014: 1.541,67 ευρώ.
4. Διαμέρισμα 90 τ.μ. στη Γλυφάδα με τιμή ζώνης 4.600 ευρώ ανά τ.μ. στον δεύτερο όροφο, 20ετίας, με τρεις προσόψεις.
- ΕΝΦΙΑ 2014: 1.100 ευρώ
- Συμπληρωματικός φόρος 2014: 128 ευρώ
- Σύνολο φόρων 2014: 1.228 ευρώ.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αγροτεμάχια
1. Αγροτεμάχιο 10 στρεμμάτων, αρδευόμενο, με δενδροκαλλιέργειες σε περιοχή του Δήμου Παλλήνης. Εντός του αγροτεμαχίου υπάρχει εξοχική κατοικία 120 τ.μ.
ΕΝΦΙΑ 2014: 275 ευρώ
2. Αγροτεμάχιο 40 στρεμμάτων, αρδευόμενο, με μονοετή καλλιέργεια, σε περιοχή του νομού Λαρίσης.
- ΕΝΦΙΑ 2014: 96,80 ευρώ
3. Αγροτεμάχιο 75 στρεμμάτων με μονοετή καλλιέργεια, σε περιοχή του νομού Καρδίτσας.
- ΕΝΦΙΑ 2014: 198 ευρώ
-----------------------------------------------------------------------------------
Φορολογούμενος έχει στην κατοχή του ένα διαμέρισμα 100 τ.μ. τρίτου ορόφου στο Χαλάνδρι, 15ετίας, με μια πρόσοψη και τιμή ζώνης 2.650 ευρώ, μια μονοκατοικία 100 τ.μ. στη Θάσο 30ετίας με δύο προσόψεις, τιμή ζώνης 950 ευρώ (έχει εξαντλήσει τον συντελεστή δόμησης) και ένα αγροτεμάχιο 40 στρεμμάτων, αρδευόμενο, με μονοετή καλλιέργεια, σε περιοχή του νομού Λαρίσης.
Φόρος για το διαμέρισμα:
ΕΝΦΙΑ: 852,80 ευρώ
Συμπληρωματικός φόρος 2014: 0
Σύνολο φόρου: 852,80 ευρώ
Φόρος για τα αγροτεμάχιο: 96,80 ευρώ
Φόρος για τη μονοκατοικία: 301,70 ευρώ
Συνολικός ΕΝΦΙΑ 2014: 1.251,30 ευρώ
Συμπληρωματικός φόρος 2014: 60 ευρώ
Σύνολο φόρου 2014: 1.311,30 ευρώ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ 

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ & ΛΟΓΟΥ ΜΑΤΙ




















Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου για την Επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη      e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                                    ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

                                                                    Κατερίνη, 17 Μαΐου  2014







Στο μήνυμά της  για την Επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου τονίζει:

«Ηθικό, ιστορικό και εθνικό το καθήκον  μας να καταθέσουμε το σεβασμό μας, στη μνήμη των χιλιάδων αθώων ψυχών.

Ο Ποντιακός Ελληνισμός, άξιος και αξιοπρεπής, παρά την προσφυγιά του κατάφερε και έμεινε ενωμένος, ανασυγκρότησε τις δυνάμεις του και διατήρησε ζωντανή την παράδοση, τα ήθη και έθιμα, τη γλώσσα, την ιστορία και το σπουδαίο πολιτισμό  του στις  νέες ΄΄πατρίδες΄΄ που εγκαταστάθηκε, προσφέροντας και δημιουργώντας.


Η ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου, ημέρα τιμής και όχι λήθης, μας θυμίζει τη μαύρη σελίδα του ελληνισμού και την επιτακτική ανάγκη της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας αλλά και της διατήρησης της ιστορικής μνήμης ,απαραίτητη προϋπόθεση για την ειρήνη συνύπαρξη των λαών, για την ανάπτυξη και την πρόοδο πάνω σε γερά θεμέλια και βάσεις ειρήνης και  ελευθερίας».



Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

                                                                                     Σοφία Μαυρίδου


Βαγγέλης Λαγδάρης: «Η νίκη σφραγίστηκε στον Κολινδρό! Από εδώ ξεκινάμε όλοι μαζί την επόμενη μέρα για τον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού»

 
Με εντυπωσιακό τρόπο έκλεισε τις προεκλογικές του ομιλίες ο υποψήφιος Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού Βαγγέλης Λαγδάρης, σε μια συγκέντρωση νίκης όπου, ενώπιον πρωτόγνωρης σε συμμετοχή και ενθουσιασμό συγκέντρωσης, δεσμεύτηκε να διατηρήσει τον Κολινδρό στο υψηλό επίπεδο που βρίσκεται και με πρότυπο αυτόν να αναμορφώσει το σύνολο του Δήμου.
Μετά την αναφορά του στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα μας και στην απαίτηση των καιρών και της κοινωνίας μας για ενότητα τόνισε ότι μόνο ο ανεξάρτητος, ακομμάτιστος, πολυσυλλεκτικός και ακηδεμόνευτος από συμφέροντα συνδυασμός μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του τόπου μας.
Αφού ευχαρίστησε για τη συνεισφορά τους στον Κολινδρό το σημερινό Δήμαρχο κ. Ευάγγελο Πολύζο και τους προκατόχους του κ.κ. Σολοποτιά Θωμά και Καλύβα Γιώργο, δεσμεύτηκε, καταχειροκροτούμενος από τους συγκεντρωμένους, ότι θα συνεχίσει το μεγάλο έργο τους.


Δεσμεύτηκε ότι μαζί με τους άξιους ανθρώπους που στελεχώνουν το συνδυασμό και σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς ο Κολινδρός μπορεί να ελπίζει σε ένα καλύτερο μέλλον , λέγοντας ότι μπορούμε:
ü  Να συμβάλλουμε στην ώθηση των δημοτών να επενδύσουν στην Αγροτουριστική αξιοποίηση της έκτασής τους σε συνεργασία με την Πιερική Αναπτυξιακή
ü  Να συμβάλλουμε στην προώθηση Ολοκληρωμένων Παρεμβάσεων Απασχόλησης με σκοπό την δημιουργία Νέων Θέσεων Εργασίας και Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ – ΕΣΠΑ 2014-2020
Στη συνέχεια ο Βαγγέλης Λαγδάρης αναφέρθηκε σε μια σειρά μεγάλων και μικρών έργων και δράσεων που αφορούν στη Δημοτική Ενότητα του Κολινδρού για τα οποία μπορούν να εξασφαλιστούν πιστώσεις από Εθνικά ή Ευρωπαϊκά  προγράμματα  όπως τα παρακάτω:
             Αξιοποίηση του Ρέματος Βούθνηκα –Δημιουργία Αστικού Πάρκου – Χώρου Πρασίνου – Κατασκευή Ειδικών Μονοπατιών – Παιδικών Χαρών. Αξιοποίηση του Ανοιχτού Θεάτρου για εκδηλώσεις όχι μόνο τοπικής αλλά και πανελλήνιας εμβέλειας. Αξιοποίηση πεδίου βολής και όλων των εκτάσεων του Δήμου. Διαμόρφωση και ανάδειξη του δασυλλίου στην θέση Πλωρία.
               Οριστική λύση στα πολεοδομικά προβλήματα που υπάρχουν στον  Κολινδρό  και είναι πολλά. Στόχος μας η προώθηση της Οικιστικής Ανάπτυξης για την ανάδειξη του Δήμου μας σε περιζήτητο τόπο για μόνιμη κατοικία και προσέλκυση νέων κατοίκων.

             Κατασκευή Μεγάλου Περιφερειακού δρόμου από τη μονή του Αγίου Αθανασίου έως τα σφαγεία. Προτάθηκε ήδη για ένταξη στο πρόγραμμα Leader με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ και μήκος 2. 2 χ .
  • Ένταξη στο Σ.Ε.Σ( ΕΣΠΑ) 2014-20120 ’ η διάνοιξη του δρόμου Κολινδρού προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας . Έργο το οποίο θα μετατρέψει τον Κολινδρό σε ενδιάμεσο σταθμό χειμερινών τουριστών
  • Συντήρηση και ασφαλτόστρωση τμημάτων τουλάχιστον του υφιστάμενου αγροτικού οδικού δικτύου, καθώς και η διάνοιξη νέων αγροτικών .
  • Ασφαλτόστρωση δρόμου ΠΑΠΑΚΑΛΕΙΜΗ Κολινδρού ώστε να ολοκληρωθεί η οδική σύνδεση Κολινδρού με το Λιβάδι και ολοκλήρωση δρόμου Σφαγεία- Καταχά.
  • Ο υποψήφιος Δήμαρχος διακοπτόμενος από χειροκροτήματα ολοκλήρωσε την πρόταση έργων και δράσεων του συνδυασμού λέγοντας τα εξής :
«Επίσης, υψηλής προτεραιότητας έργο είναι η βελτίωση των συνθηκών άρδευσης με την εξασφάλιση μεγαλύτερων ποσοτήτων νερού και επέκταση των αρδευτικών δικτύων. Νερό που μπορεί να εξασφαλιστεί με την κατασκευή  φραγμάτων –λιμνοδεξαμενών και ανόρυξη αρδευτικής – γεώτρησης στη θέση Παπακαλίμη. Η κατασκευή τέτοιων έργων και η σωστή διαχείριση των νερών μπορούν να μειώσουν το κόστος της άρδευσης που σήμερα επιβαρύνονται οι αγρότες.

Ο Κολινδρός με τη μεγάλη εθνική και θρησκευτική ιστορία του αποτελεί  ήδη θρησκευτικό τουριστικό προορισμό και στόχος μας είναι να αναδειχτούν τα ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ και ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΑ μνημεία ώστε να αποτελέσει η περιοχή μαζί με το ΒΗΜΑ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ και τις αρχαιότητες της Πύδνας ολοκληρωμένη τουριστική πρόταση. Βέβαια για να συμβούν όλα αυτά ο Δήμος θα πρέπει να πάρει πρωτοβουλία και να πρωτοστατήσει στη συντήρηση και την αποκατάσταση αυτών των μνημείων όπως είναι η ανακατασκευή της στέγης του Αγίου Γεωργίου.
Η ανάπτυξη όμως χρειάζεται και νέους ανθρώπους που για να μείνουν στην περιοχή θα πρέπει να τους εξασφαλίσουμε τα στοιχειώδη. Θα πρέπει να βρισκόμαστε δίπλα τους σε όλες της δραστηριότητες  που αναπτύσσουν. Και δεσμευόμαστε εδώ, παρουσία των νέων ανθρώπων ότι θα είμαστε αρωγοί και στυλοβάτες των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων του Κολινδρού.
 Αναβάθμιση της λειτουργίας του αθλητικού κέντρου ώστε να καταστεί πρότυπο αθλητικό κέντρο για όλο το δήμο και πόλος ανάπτυξης αθλητικού τουρισμού. Όπως το οραματίστηκε και το υλοποίησε μέχρι σήμερα ο Βαγγέλης Πολύζος. Επίσης, να συμπεριληφθεί και κατασκευή γήπεδου  5x5 .
 Η πισίνα του κολυμβητηρίου θα κλειστεί με μεταλλική κατασκευή συρόμενη και συρόμενο στέγαστρο και με τη χρήση γεωθερμικών αντλιών θα θερμαίνεται  για να λειτουργεί και το χειμώνα. Ο Προϋπολογισμός είναι 400.000 €,  του προγράμματος εξοικονομώ του ΥΠΕΚΑ»
 Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού Βαγγέλης Λαγδάρης κλείνοντας την ομιλία του κάλεσε από τον Κολινδρό όλους τους Δημότες να συμμετέχουν με τον αγώνα τους και την ψήφο τους στις εκλογές της 18ης Μαΐου λέγοντας ότι «αυτός θα είναι ο πιο ωραίος αγώνας της ζωής μας αφού αφορά το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Για τον αγώνα αυτόν  θα είμαστε όλοι περήφανοι στο τέλος της θητείας αυτής της δημοτικής περιόδου. Να μη λείψει κανείς από τη μεγάλη νίκη της Κυριακής».
 

19χρονη πέθανε από τον ίδιο τύπο καρκίνου που σκότωσε και τον 23 μηνών αδελφό της

Oikogeneia-Karkinos-570-jpg
Σε κάποιους ανθρώπους η μοίρα στέκεται πολύ σκληρή. Μια τέτοια περίπτωση είναι αυτή της Χάνα Γουάιτ στη Σκωτία η οποία πέθανε ανήμερα των γενεθλίων, μόλις στα 19 της χρόνια χτυπημένη από έναν επιθετικό όγκο στον εγκέφαλο.
Η τραγωδία ωστόσο για την οικογένεια της είναι ακόμη μεγαλύτερη αφού 14 χρόνια νωρίτερα ο ίδιος ακριβώς τύπος καρκίνου είχε χτυπήσει τον μόλις 23 μηνών αδελφό της, Κόρι.
Φεύγοντας η Χάνα άφησε πίσω της τη μητέρα της Άντζελα, τον πατέρας της Μπίλι και την 12χρονη αδελφή της Σαμάνθα που πλέον είναι η μόνη παρηγοριά για την τραγική οικογένεια.

Μπάλα, θρησκεία, Βραζιλία! [εικόνες]

APTOPIX Brazil Soccer Fans Photo Gallery
Μπορεί το ενδιαφέρον όλων να είναι στραμμένο αυτές τις ημέρες στις αυτοδιοικητικές εκλογές και στις ευρωεκλογές, αλλά όσο κι αν δεν το ομολογούν οι ποδοσφαιρόφιλοι ανά τον κόσμο και βέβαια και οι Έλληνες περιμένουν πως και πως να κυλήσει ο καιρός μέχρι η μπάλα να στηθεί στη σέντρα.
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Βραζιλία-στη χώρα της στρογγυλής θεάς-είναι κάτι που κάθε φίλαθλος στον κόσμο περιμένει να ζήσει σαν ένα υπέροχο όνειρο.
Άλλωστε ως γνωστό στη Βραζιλία το ποδόσφαιρο είναι θρησκεία....
Δείτε τις εκπληκτικές εικόνες του Leo Correa:
Brazil Soccer Fans Photo Gallery
Brazil Soccer Fans Photo Gallery
Brazil Soccer Fans Photo Gallery
Brazil Soccer Fans Photo Gallery
Brazil Soccer Fans Photo Gallery
Brazil Soccer Fans Photo Gallery
Brazil Soccer Fans Photo Gallery
Brazil Soccer Fans Photo Gallery
Brazil Soccer Fans Photo Gallery
Brazil Soccer Fans Photo Gallery
APTOPIX Brazil Soccer Fans Photo Gallery

Η πιο ωραία Ιταλίδα που υπάρχει – Η Φεντερίκα Νάργκι μας λέει Ti…άμμο [εικόνες]

federica-nargi15-570
Οφείλουμε να ομολογήσουμε πως δεν τη γνωρίζαμε. Αλλά μόλις την είδαμε δεν διστάσαμε ούτε στιγμή να της αποδώσουμε αυτόν τον τίτλο. Είναι ιεροσυλία προς το πρόσωπο της Μόνικα Μπελούτσι, αλλά η Φεντερίκα Νάργκι είναι η πιο ωραία Ιταλίδα που υπάρχει αυτή τη στιγμή.
Και η επωνυμία μαγιό Goldwear Swimpoint γνωρίζοντας το την προτίμησε για να προμοτάρει τη νέα της κολεξιόν. Η Ιταλία παρουσιάστρια με το μελαμψό δέρμα, ήταν θεά σε κάθε της κίνηση, με κάθε μαγιό, σε κάθε της πόζα. Όταν όμως στάθηκε τόπλες στην πορεία των ακτίνων του ηλίου, φορώντας το στρινγκ μαγιό της τότε είναι που νιώσαμε την επιβεβαίωση για εκείνη. Μια μελαχρινή Αφροδίτη!