ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

Η σπάνια τετράποδη κότα που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον του διαδικτύου

 Ένα σπάνιο τετράποδο κοτόπουλο στην Αυστραλία βρήκε νέο σπίτι αφού διασώθηκε από μια ομάδα φιλόζωων.

Ένα σπάνιο τετράποδο κοτόπουλο στην Αυστραλία βρήκε νέο σπίτι αφού διασώθηκε από μια ομάδα φιλόζωων. Το κοτόπουλο, το οποίο γεννήθηκε με ένα επιπλέον ζευγάρι πόδια, εγκαταλείφθηκε από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη του και αφέθηκε στην τύχη του.

Το κοτόπουλο, το οποίο ονομάστηκε Lucky, βρέθηκε να περιπλανιέται στους δρόμους από μια ομάδα φιλόζωων που είχαν αναλάβει την αποστολή να σώσουν εγκαταλελειμμένα και κακοποιημένα ζώα. Η Lucky ήταν σε άθλια κατάσταση, αδύναμη και υποσιτισμένη, και ήταν σαφές ότι δεν θα επιβίωνε για πολύ μόνη της.


Remaining Time 0:00
 

Τσουρέκι από τον Στέλιο Παρλιάρο

 

Το μεγαλύτερο μυστικό για τέλεια τσουρέκια είναι το αγνό βούτυρο. Το μοναδικό άρωμα και η υπέροχη γεύση του βουτύρου Lurpak απογειώνουν το αγαπημένο μας πασχαλινό γλυκό.

Sponsored Content

Υλικά

  • Για 2 τσουρέκια
  • 250 γρ. βούτυρο Lurpak, σε μικρά κομμάτια
  • 200 γρ. γάλα
  • 40 γρ. νωπή μαγιά
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 5 γρ. μαχλέπι
  • 5 γρ. μαστίχα τριμμένη ή μαστιχέλαιο  
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 750 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 1 αυγό για επικάλυψη
  • Αμύγδαλο φιλέ για πασπάλισμα

Βήμα 1

Κύπελλο Ισπανίας, Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης 0-4: Στον τελικό με χατ τρικ Μπενζεμά

 Μετά από τρεις διαδοχικές νίκες της Μπαρτσελόνα σε «Clasico» μέσα στο 2023, η Ρεάλ Μαδρίτης το είχε πάρει… πατριωτικά. Και το απέδειξε με εμφατικό τρόπο στο «Καμπ Νόου» της Βαρκελώνης, όπου θριάμβευσε των Μπλαουγκράνα με το ιστορικό 4-0, ανέτρεψε το 0-1 του πρώτου ημιτελικού και είναι το απόλυτο φαβορί για να κατακτήσει το 20ό Κύπελλο της ιστορίας της και πρώτο από το 2014, στον τελικό της 6ης Μαΐου με την Οσασούνα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Σεβίλλης.

Χωρίς Αντρέας Κρίστενσεν, Πέδρι, Φρένκι Ντε Γιονγκ και Ουσμάν Ντεμπελέ στη διάθεσή του, ο Τσάβι παρέταξε ό, τι καλύτερο διέθετε, με τον Μάρκος Αλόνσο παρτενέρ του Ζιλ Κουντέ στο κέντρο της άμυνας, τους Σέρτζι Ρομπέρτο και Φρανκ Κεσιέ στα χαφ και τον Γκάβι να ξεκινάει μεν ως τρίτος επιθετικός, αλλά επί της ουσίας να είναι τέταρτο χαφ.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα απουσιών ο Κάρλο Αντσελότι, επέλεξε τον Εντουάρντο Καμαβινγκά για το αριστερό άκρο της άμυνας και τον Νταβίντ Αλάμπα για τα στόπερ, ξεκινώντας με τριάδα στην μεσοεπιθετική γραμμή πίσω από τον Καρίμ Μπενζεμά.

Ο Βινίσιους… ισοφαρίζει!

Bullying στα σχολεία: Ξυλοδαρμοί που ανεβαίνουν στο TikTok και σεξουαλικές παρενοχλήσεις

 Μάστιγα της εποχής αποτελεί, πλέον, το bullying μεταξύ ανηλικών εντός αλλά και εκτός σχολείων, προκαλώντας ανησυχίες και προβληματισμούς στις οικογένειες των παιδιών και στις Αρχές, που καλούνται να βρουν τρόπους να το περιορίσουν (έχει ψηφιστεί ήδη το νομοσχέδιο, που αφορά την «πρόληψη και αντιμετώπιση φαινομένων βίας και εκφοβισμού στα σχολεία»), πριν ξεφύγει ακόμα περισσότερο και οδηγήσει σε μη αναστρέψιμες συνέπειες.


Τον προηγούμενο, μονάχα, μήνα, αρκετές περιπτώσεις εκφοβισμού και βίαιης συμπεριφοράς είδαν το φως της δημοσιότητας σε αρκετά σημεία της χώρας, με τις περιγραφές των θυμάτων να είναι ανατριχιαστικές.

Εύοσμος: Την έδειραν δύο φορές οι συμμαθήτριές της και «ανέβασαν» το βίντεο στο TikTok

Φρίκη προκάλεσε η καταγγελία οικογένειας στον Εύοσμο για τη 14χρονη κόρη τους, η οποία έπεσε δύο φορές θύμα ξυλοδαρμού από ομάδα συνομηλίκων της που της ασκούσε συστηματικά bullying, τόσο εντός όσο και εκτός σχολικού περιβάλλοντος. Μάλιστα, οι δράστες τράβηξαν και βίντεο από ενέδρα που της έστησαν στην πλατεία του Ευόσμου και στο οποίο φαίνεται η στιγμή που μια μαθήτρια της επιτίθεται, τραβώντας την από τα μαλλιά και τη ρίχνει στο έδαφος, ενώ τρίτο άτομο καταγράφει το περιστατικό με την κάμερα κινητού τηλεφώνου.


Το συγκεκριμένο απόσπασμα από το βίντεο αναρτήθηκε στη γνωστή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης TikTok και γρήγορα έγινε "viral" στο σχολικό περιβάλλον της 14χρονης. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, οι γονείς της ανήλικης σκοπεύουν να προσφύγουν άμεσα στη Δικαιοσύνη και να καταθέσουν μήνυση ενώπιον της Εισαγγελίας Ανηλίκων για τα δύο περιστατικά ξυλοδαρμού.

Αρσάκειο: Τύλιξαν με πετονιά τον λαιμό του και γελούσαν

Όλα δεν είναι χρήμα κύριοι

 


Το Blog Εδώ Πιέρια News Κρατά το λόγο του και δεν δημοσιεύει  τίποτα από υποψηφίους  που διακυβερνήσαν την χώρα αυτά τα χρονιά και είναι υπαίτιοι της δολοφονίας στα Τέμπη .

Όλα δεν είναι χρήμα κύριοι

Κυρίες και κύριοι της ΔΕΗ, καμαρώστε τους.

 



Παρά τις αλεπάλληλες ενημερώσεις στη ΔΕΗ από πλευράς της Τοπικής Κοινότητας της Νέας Εφέσου και τις ικεσίες μας για την τοποθέτηση Φωλιών επάνω σε συγκεκριμένους στήλους , για τους πελαργούς που κάθε χρόνο επισκέπτονται το χωριό, δυστυχώς πάλι σήμερα τρεις πανέμορφοι πελαργοί έπαθαν ηλεκτροπληξία και πέθαναν. Το μοναδικό τους έγκλημα είναι, ότι αφού διάνησαν κάποιες χιλιάδες χιλιόμετρα πετώντας, θέλησαν να φτιάξουν την φωλιά τους για να στεγάσουν την δική τους οικογένεια. ΚΡΙΜΑ !!! Κυρίες και κύριοι της ΔΕΗ, καμαρώστε τους.

Επεισόδια, φασαρία, σπασίματα και ύβρεις έξω από το Α ΔΑΚ Κατερίνης χθες το απόγευμα 5-4-2023


Ένα σοβαρό περιστατικό  έγινε χθες Τέταρτη έξω  από το στάδιο  του Α ΔΑΚ Κατερίνης

Πρώην ποδοσφαιριστής της ομάδας του Περικού έσπασε με σφυρί, μετά από μαρτυρίες, το τζαμί του αυτοκίνητου του προπονητή της ομάδας Καμπερίδη Γιώργου διότι τον έδιωξε από την ομάδα .

Στο σημείο βρέθηκε και η αστυνομία  όπου κατέγραψε το συμβάν .



Λευκό τιγράκι: Αντίστροφη μέτρηση για την απόφαση που θα κρίνει την τύχη του

 Εντός των επομένων ωρών, σήμερα ή το αργότερο αύριο Πέμπη, θα ανακοινωθεί η απόφαση για τη μικρή λευκή τίγρη, όπως ενημέρωσε σε ανάρτησή της στο Facebook η Νέμεσις - Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι.

Το λευκό τιγράκι βρέθηκε παράλυτο την Καθαρά Δευτέρα στα σκουπίδια, έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Ο κύκλος των εξετάσεων για το λευκό τιγράκι έκλεισε με τελευταία τη βιοψία της οποίας το αποτέλεσμα έχει βγει.

«Η 12μελής επιστημονική επιτροπή έστειλε ήδη το πόρισμά της στο ΥΠΕΝ με ομόφωνη άποψη για το τι πρέπει να γίνει με γνώμονα τα επιστημονικά ευρήματα και το καλο του ζώου» σημειώνεται.

Stoiximan Super League: Χέρι χέρι στην κορυφή ΑΕΚ και ΠΑΟ, στο -3 ο Ολυμπιακός

 Μετά το κυριακάτικο εντός έδρας... κάζο με τον Βόλο, ο Παναθηναϊκός πήγε στη Θεσσαλονίκη να αντιμετωπίσει τον Άρη με ζητούμενο ένα μόνο αποτέλεσμα. Τη νίκη. Οτιδήποτε άλλο θα τον έριχνε από την πρώτη θέση με δεδομένο το πέρασμα της ΑΕΚ από τον Βόλο λίγες ώρες νωρίτερα. Τελικά το πολύτιμο τρίποντο βάφτηκε πράσινο με τον Παναθηναϊκό να πανηγυρίζει την πρώτη του νίκη στο έξτρα πρωτάθλημα χάρη στην κεφαλιά γκολ του «μοιραίου» της περασμένης Κυριακής, Σπόραρ.

Οι «πράσινοι» δεν έπιασαν ξανά υψηλά στάνταρ απόδoσης, έχασαν 2-3 σπουδαίες ευκαιρίες μπροστά την εστία του Σιαμπάνη, αλλά ο στόχος επιτεύχθηκε καθώς δεν έφυγαν από το «Κλεάνθης Βικελίδης» με άδεια χέρια. Εξάλλου στην δεδομένη χρονική στιγμή, το αποτέλεσμα είναι που μετράει κι αυτό χαροποιεί τους πάντες στο πράσινο στρατόπεδο. Με το 0-1 επί Αρη , το τριφύλλι παραμένει στην κορυφή έχοντας συντροφιά την ΑΕΚ, ενώ από την άλλη οι Θεσσαλονικείς δεν μπόρεσαν να... τσιμπήσουν κάτι ώστε σε σε συνδυασμό με την ήττα του Βόλου να έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα για την 5η θέση.

Στεγαστικά δάνεια: Οι τράπεζες «παγώνουν» για έναν χρόνο τα επιτόκια.. Ενα πολύ όμορφο παραμυθάκι εν όψει εκλογών από την ΝΔ

 Δραστικά μέτρα ώστε να ανακόψουν ένα νέο κύμα «κόκκινων» δανείων, λαμβάνουν οι τράπεζες, παγώνοντας – για περίπου ένα χρόνο – τα επιτόκια βάσης (Euribor ενός και τριών μηνών, libor και βασικό επιτόκιο ΕΚΤ), βάσει των οποίων τιμολογούνται τα στεγαστικά δάνεια.


Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, οι τραπεζίτες αποδέχθηκαν πρόταση του υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταικούρα για «πάγωμα» των επιτοκίων, οι διαδοχικές αυξήσεις των οποίων έχουν αυξήσει υπέρμετρα το κόστος εξυπηρέτησης για τους δανειολήπτες.

Οι βασικοί άξονες του σχεδίου είναι οι εξής:

Πασχαλινό ωράριο καταστημάτων

 

Ευχαριστήριο..ΕΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

 



Ευχαριστούμε τον συμπολίτη μας

"ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ..."

 Την Παρασκευή 7 Απριλίου θα περιοδεύσει στο δήμο

μας το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της

Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους ΟΤΑ,

Τάσος Βασιλακάκης προκειμένου να λάβει ενημέρωση

για τα προβλήματα των εργαζομένων του δήμου ΔΙΟΥ

ΟΛΥΜΠΟΥ στο έδαφος της καθυστέρησης χορήγησης

ΜΑΠ, της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους

δουλειάς, της διακοπής χορήγησης γαλατών και του

αιτήματος για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με τους

εργαζόμενους στο Αμαξοστάσιο Λιτοχώρου στις 12:00

το μεσημέρι.

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΙΤΡΟΥΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΕ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

 Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε τη Δευτέρα, 3 Απριλίου 2023, στην αίθουσα του

Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», στην Αθήνα, το νέο βιβλίο του Πανοσ. Αρχιμ. π.

Ιακώβου Κανάκη, Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως,

με τίτλο «Μη ξεχάσεις να αγαπήσεις – προσεγγίσεις στα ¨περί αγάπης¨ κεφάλαια του Αγίου

Μαξίμου του Ομολογητού». Το βιβλίο εκδόθηκε από τον Εκδοτικό Οίκο «Γρηγόρης».

Πρόκειται περί ενός θαυμασιου βιβλίου, «διεισδυτικού» στην σημερινή σκληρή κοινωνία,

με έντονη την αγαπητική διάθεση και επιρροή από την διδασκαλία και την ζωή του Αγίου

Μαξίμου του Ομολογητού.

Το εξαιρετικό θεολογικά, πνευματικά και λογοτεχνικά εύληπτο βιβλίο, εκπέμπει την

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης στη μεγαλύτερη διεθνώς έκθεση κρουαζιέρας Seatrade Cruise Global 2023

 

Επιμελητήριο Πιερίας :Πρόσκληση Επίσημης Παρουσίασης της Μελέτης (Master Plan) με θέμα: «Διερεύνηση της Προοπτικής, των Δυνατοτήτων & των Τρόπων Αξιοποίησης του Ολύμπου σε Αναπτυξιακή Κατεύθυνση», Κυριακή 9 Απριλίου 2023 και ώρα 11:00 π.μ.

Ο Πρόεδρος Ηλίας Χατζηχριστοδούλου & το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Πιερίας

έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην Επίσημη Παρουσίαση της Μελέτης (Master Plan) με θέμα:

«Διερεύνηση της Προοπτικής, των Δυνατοτήτων & των Τρόπων Αξιοποίησης του Ολύμπου σε Αναπτυξιακή Κατεύθυνση» την Κυριακή 9 Απριλίου 2023 και ώρα 11:00 π.μ. στη Συνεδριακή Αίθουσα του Επιμελητηρίου Πιερίας (1 ος όροφος)

Η παρουσία σας θα αποτελούσε ιδιαίτερη τιμή για το Επιμελητήριο Πιερίας.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό

H Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στο “GREEK TOURISM Β2Β WORKSHOP” στη Λυών της Γαλλίας

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζοντας το άνοιγμα προς τη γαλλική τουριστική αγορά συμμετείχε στο “GREEK TOURISM Β2Β WORKSHOP” που πραγματοποιήθηκε στη Λυών της Γαλλίας.

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν Β2Β συναντήσεις με τουριστικά γραφεία που παρέχουν υπηρεσίες προσαρμοσμένες στα ενδιαφέροντα μεμονωμένων δυνητικά πελατών ή μικρών γκρουπ. Επίσης, έγινε παρουσίαση της Κεντρικής Μακεδονίας ως ένας ξεχωριστός τουριστικός προορισμός τεσσάρων εποχών για τους επισκέπτες, που ενδιαφέρονται για τον πολιτισμό, τις δραστηριότητες στη φύση και το city-break, συστατικά που προσφέρουν ιδανικά περιοχές της Περιφέρειας.

Δήμος Κατερίνης (Οργανισμός Πολιτισμού): Ακούσματα από το μοιρολόι της Παναγιάς - Με τη χορωδία και την ορχήστρα του Συλλόγου Μουσικοφίλων Πιερίας «Πέτρος ο Πελοποννήσιος»

 


Σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας σε τακτική συνεδρίαση τη Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου 202στις 12.00 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη) δια ζώσης, με θέματα ημερήσιας διάταξης:


ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ


ΘΕΜΑ 1ο: Επικύρωση πρακτικών 7ης/13-3-2023 και 8ης/20-3-2023 συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Π.Κ.Μ.

Εισηγητής: Θεόδωρος Μητράκας, Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Π.Κ.Μ.


ΘΕΜΑ 2ο: Έγκριση ειδικού σχεδίου απόκρισης σε ραδιολογική ή πυρηνική έκτακτη ανάγκη (ΕΣΑΡΠΕΑ) της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εξαιτίας σοβαρού ατυχήματος σε πυρηνική εγκατάσταση εκτός συνόρων.

Εισηγητής: Απόστολος Γ. Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Π.Κ.Μ.

Ειδικός Αγορητής: Χαράλαμπος Στεργιάδης, Προϊστάμενος Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Π.Κ.Μ.


ΘΕΜΑ 3ο: Έγκριση καθορισμού ειδικοτήτων γενικών κλάδων και κατανομή των εγκεκριμένων για κάλυψη θέσεων τακτικού προσωπικού στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων για το έτος 2023.

Εισηγητής: Απόστολος Γ. Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Π.Κ.Μ.

Ειδικός Αγορητής: Νικόλαος Ιωάννου, Εκτελεστικός Γραμματέας Π.Κ.Μ.

Σοβαρά προβλήματα στη διαδρομή από Κατερίνη προς Ν.Νοσοκομείο που, έστω και προεκλογικά, επείγει η προώθηση επίλυσής τους. Σύμφωνα με τα όσα μας αναφέρει ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων του ΓΝ Κατερίνης Πουλικίδης Κων/νος.

 Διανύουμε το 13 ο έτος λειτουργίας τού νέου νοσοκομείου Κατερίνης και

η πρόσβαση προς αυτό παραμένει ακόμη, πλην κάποιων μικρών

βελτιώσεων, εξαιρετικά επικίνδυνη, α) για εργαζόμενους του ΓΝΚ, β) για

συμπολίτες μας (ασθενείς και συγγενείς/φίλους ασθενών) που χρειάζεται

να μεταβούν στο νοσοκομείο, γ) άλλα κυρίως για τους μαθητές του

ΕΠΑΛ.

Το αίτημα για συνάντηση με Δ.Κατερίνης και Αντιπεριφέρεια, που

έμεινε αίτημα!

Στο διάστημα αυτό των 13 ετών είχαμε και τροχαία ατυχήματα

συναδέλφων μας. Η κατάσταση αυτή, της μη κατασκευής αξιοπρεπούς

και ασφαλούς πρόσβασης προς το νέο Νοσοκομείο, μας οδήγησε να

απευθυνθούμε (ως Σωματείο εργαζομένων) στον Δήμο Κατερίνης και

στην Αντιπεριφέρεια Πιερίας ζητώντας συνάντηση μαζί τους για να

εκθέσουμε τα προβλήματα και να καταθέσουμε τις προτάσεις μας.

Ωστόσο, η συνάντηση αυτή δεν έγινε ποτέ.

Την επιθυμία μας για συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς καθώς και το

ποιες είναι οι προτάσεις μας για την επίλυση αυτού του θέματος, τα

έχουμε καταθέσει και γραπτώς. Δυστυχώς όμως, η προσπάθειά μας δεν

είχε αποτέλεσμα.

Ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών που έρχονται, είναι επιτακτική

ανάγκη να δοθεί άμεση προσοχή και προτεραιότητα ώστε να γίνουν οι

απαιτούμενες παρεμβάσεις προκειμένου, ο δρόμος από Κατερίνη προς

Νέο νοσοκομείο να παρέχει ασφάλεια στους διερχόμενους, είτε πεζούς,

είτε οδηγούς.

 Η κατασκευή Πεζοδρομίου και ποδηλατοδρόμου μέχρι το 2 ο

ΕΠΑΛ.