ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή, 29 Απριλίου 2016

Ολοι οι νέοι φόροι για τις οικογένειες με παιδιά και χωρίς παιδιά


Ολοι οι νέοι φόροι για τις οικογένειες με παιδιά και χωρίς παιδιά


Υποχωρεί η κυβέρνηση στο θέμα του αφορολόγητου ορίου το οποίο θα «σπάσει» το φράγμα των 9.000 ευρώ παρά τη δέσμευση του υπουργού Οικονομικών ότι δεν θα γίνει κάτι τέτοιο. Αν τελικά επιβεβαιωθεί ότι κλείδωσε το αφορολόγητο πολύ χαμηλότερα από τα σημερινά επίπεδα τότε η ετήσια επιβάρυνση θα είναι ακόμη και 300 ευρώ για φορολογούμενους που μέχρι σήμερα δεν πλήρωναν ούτε ένα ευρώ.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, προβλέπεται η σύνδεση του έμμεσου αφορολόγητου ορίου με τον αριθμό των προστατευόμενων παιδιών του φορολογούμενου. Με βάση την νέα κυβερνητική πρόταση το έμμεσο αφορολόγητο όριο θα κυμαίνεται από 8.182 ευρώ έως 9.090 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών του φορολογούμενου.
Με την πρόταση αυτή, το αφορολόγητο όριο των 9.090 ευρώ θα δικαιούνται όσοι έχουν δυο ή περισσότερα παιδιά, ενώ το μικρότερο αφορολόγητο των 8.182 ευρώ οι φορολογούμενοι χωρίς παιδιά. Σε κάθε περίπτωση, το έμμεσο αφορολόγητο όριο θα το δικαιούνται οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι αγρότες, ενώ οι αυτοαπασχολούμενοι και όσοι έχουν εισοδήματα από ακίνητα θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ του εισοδήματός τους.
Ολοι οι νέοι φόροι για τις οικογένειες με παιδιά και χωρίς παιδιά
Ειδικότερα το τελευταίο σενάριο προβλέπει:
1. Οι φορολογούμενοι με δύο ή περισσότερα παιδιά θα δικαιούνται την έκπτωση φόρου των 2.000 ευρώ που οδηγεί σε έμμεσο αφορολόγητο όριο 9.090 ευρώ. Σήμερα φορολογούμενος με δύο παιδιά και εισόδημα ύψους 25.000 ευρώ πληρώνει φόρο 4.150 ευρώ. Με το προτεινόμενο σενάριο η ίδια οικογένεια θα πληρώσει φόρο 4.326 ευρώ δηλαδή 176 ευρώ περισσότερα. Αντίθετα όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα 30.000 ευρώ θα έχουν φορολογικό όφελος 244 ευρώ. Συγκεκριμένα σήμερα ο φόρος ανέρχεται στα 6.320 ευρώ και με το προτεινόμενο σύστημα μειώνεται στα 6.076 ευρώ. Με τις αλλαγές που προβλέπονται στο νομοσχέδιο, οι φορολογούμενοι με ετήσιο εισόδημα πάνω από το αφορολόγητο όριο και έως 27.000 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερο φόρο στην εφορία, ενώ μείωση του φόρου θα δουν όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα από 28.000 έως 43.000 ευρώ. Για υψηλότερα εισοδήματα ο φόρος αυξάνεται σημαντικά.
Ολοι οι νέοι φόροι για τις οικογένειες με παιδιά και χωρίς παιδιά
2. Οι φορολογούμενοι με ένα παιδί θα έχουν έκπτωση φόρου 1.900 ευρώ ή έμμεσο αφορολόγητο 8.640 ευρώ. Σήμερα φορολογούμενος με ένα παιδί και ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ πληρώνει φόρο 2.440 ευρώ, ενώ με το προτεινόμενο σύστημα ο φόρος διαμορφώνεται σε 2.686 ευρώ, δηλαδή θα επιβαρυνθεί με έξτρα φόρο 246 ευρώ.
3. Οι φορολογούμενοι χωρίς παιδιά θα δικαιούνται έκπτωση φόρου 1.800 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι το έμμεσο αφορολόγητο διαμορφώνεται στα 8.182 ευρώ. Σήμερα άγαμος με ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ πληρώνει στην εφορία 2.440 ευρώ και με το προτεινόμενο σύστημα θα πληρώσει 2.796 ευρώ.
Ο φόρος για τα εισοδήματα του 2016 θα υπολογισθεί με ενιαία κλίμακα για μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, ενώ αυτοτελώς με διαφορετική κλίμακα θα φορολογούνται όσοι εισπράττουν εισοδήματα από ενοίκια.
Ενδεικτικά, με τη νέα κυβερνητική πρόταση:
α) Όσοι μισθωτοί και συνταξιούχοι χωρίς προστατευόμενα τέκνα έχουν ετήσια εισοδήματα πάνω από 8.182 ευρώ και μέχρι 9.545 ευρώ θα υποχρεώνονται να καταβάλλουν φόρο εισοδήματος έως και 300 ευρώ το χρόνο.
β) Όσοι μισθωτοί και συνταξιούχοι χωρίς προστατευόμενα τέκνα έχουν ετήσια εισοδήματα άνω των 9.545 ευρώ και μέχρι 18.000 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρο εισοδήματος 300 ευρώ το χρόνο. γ
) Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι χωρίς παιδιά με ετήσιες αποδοχές πάνω από 18.000 ευρώ και μέχρι 27.000 ευρώ θα υποστούν πρόσθετες επιβαρύνσεις με επιπλέον φόρο εισοδήματος από 80 έως 400 ευρώ το χρόνο. δ) Όσοι μισθωτοί και συνταξιούχοι χωρίς παιδιά έχουν ετήσιες αποδοχές πάνω από 27.000 και μέχρι 54.000 ευρώ θα ωφεληθούν με μειώσεις από 20 έως και 580 ευρώ το χρόνο στο φόρο εισοδήματος.
ε) Οι μισθωτοί με ετήσιες αποδοχές άνω των 54.000 ευρώ θα υποστούν πρόσθετες επιβαρύνσεις στον ετήσιο φόρο εισοδήματος που θα είναι μεγαλύτερες όσο υψηλότερο των 54.000 ευρώ είναι το ετήσιο εισόδημα.
 
Εμμεσοι φοροι 
Στο πακέτο των έμμεσων φόρων ύψους 1,8 δισ. ευρώ περιλαμβάνεται η αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από 23% σε 24% που οδηγήσει σε κύμα ανατιμήσεων ακόμη και σε βασικά είδη διατροφής καθώς και σε υπηρεσίες και στον κλάδο της εστίασης.
Εκτός από την αύξηση του ΦΠΑ στο πακέτο της έμμεσης φορολογίας περιέχεται η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε βενζίνη, φυσικό αέριο και τσιγάρα, η επιβολή ειδικού τέλους στη συνδρομητική τηλεόραση, η επιβολή ειδικού τέλους στη χρήση του διαδικτύου αλλά και η επιβολή φόρου διέλευσης για τα Ι.Χ. με ξένες πινακίδες.

Τώρα κατάλαβες που μας οδηγούν με τα "σύμφωνα συμβίωσης" και π@@τσες μπλε;

Το ανήλικο αγοράκι Corey Mason, αποφάσισε πως θέλει να είναι κοριτσάκι, με την έγκριση κι επιδοκιμασία της "μητέρας" του...
"Αν ήταν κόρη σας, θα αισθανόσασταν όμορφα να την στέλνατε στις ανδρικές τουαλέτες;"...
Η φωτογραφία του μικρού αγοριού Corey Mason, αποτελεί μέρος μιας καμπάνιας για τα "δικαιώματα των γκέι, λεσβιών, τρανς (transgender ή τρανς ή διαφυλικά άτομα)" που στην πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας καταπατούνται ακόμη και σήμερα, αφού υπάρχουν γυναικείες κι ανδρικές τουαλέτες.
Η "μητέρα" του ανήλικου Corey Mason, που όταν αποφάσισε ο γιος της πως θέλει να είναι τρανς, συμπαραστέκεται στον αγώνα του για τα "ανθρώπινα" δικαιώματα, μπήκε μπροστα σ' αυτόν τον...
"μεγαλειώδη" αγών, ώστε να αλλάξει η νομοθεσία σε ότι αφορά ανδρικές και γυναικείες τουαλέτες, για να υπάρχει "δημοκρατία"!
Με οδηγία της "μεγάλης δημοκρατικής οικογένειας" της Ε.Ε. και του θαύματος "ευρώ", σύντομα και στην Ελλάδα το μάθημα στα σχολεία, εναντίον του "σεξουαλικού ρατσισμού" και της διαπαιδαγώγησης για γκέι, λεσβίες και σια...
Η Ελλάδα, ήδη έχει κάνει τα αναγκαία βήματα "δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων", με συμφωνία παραδοσιακής δεξιάς (ΝΔ) και σύγχρονης δεξιάς, της ιμπεριαλιστικής "αριστεράς", με τον "αντιρατσιστικό" νόμο περί ομοφοβίας και τα "σύμφωνα συμβίωσης"...
Ο "αριστερός" πρωθυπουργός ζήτησε και συγνώμη για την καθυστέρηση των "μεταρρυθμίσεων"...
Έτσι όπως πάμε, δεν θα μας κλείνουν φυλακή με την κατηγορία του "ομόφοβου", αλλά και του "παιδόφοβου"...
Και που βάζετε πως θα μας χαρακτηρίσουν και χρυσαυγήτες...
Γιορτή για την μεταρρύθμιση Αλέξη-Κούλη, όχι μόνον στη βουλή, αλλά και στους δρόμους...
 
Σχετικά:
Οι σημερινές προτεραιότητες της "ευρωπαϊκής ανανεωτικής αριστεράς" είναι σύγχρονες, δημοκρατικές, "μεταρρυθμίσεις" για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των εργαζομένων:
Ο/Η Βλαδίμηρος Λουξούρια, πρώην βουλευτής της "Κομμουνιστικής Επανίδρυσης" (του αδελφού κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ στην Ιταλία), θα είναι ο/η νονός-νονά του παιδιού που αγόρασε στις ΗΠΑ ο αριστερός ηγέτης Nichi Vendola... ο άνθρωπος που θα αλλάξει την Ευρώπη και την Ιταλία με τη "¨Λίστα Τσίπρα"!

Σταύρωση...

Κακομαθημένα "κωλόπαιδα", ξενόδουλα τσογλάνια...


...δυστυχώς για το λαό, ο Τσίπρας σας ξαναφέρνει!
Κι είστε τα ίδια μνημονιακά σκατά!

Βρε ηλίθιε, το βλέπεις, σε εξευτελίζουν εντελώς, έχουν ετοιμάσει διάδοχο, κάνε μια ηρωϊκή έξοδο και σώσε την Ελλάδα...

Θεοδώρα Αττάρδ
Βρε ηλίθιε, το βλέπεις, σε εξευτελίζουν εντελώς, έχουν ετοιμάσει διάδοχο, κάνε μια ηρωϊκή έξοδο και σώσε την Ελλάδα

Unfollow... "Η υποκρισία της φιλανθρωπίας"


"Η υποκρισία της φιλανθρωπίας"

Το UNFOLLOW 52 (Απρίλιος 2016) κυκλοφορεί. Ζητήστε το στα περίπτερα.

Δείτε τα περιεχόμενα αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας:http://unfollow.com.gr/category/print-edition/unfollow-52...

Ο χειρότερος πόνος είναι εκείνος που δεν βρίσκεις κανέναν να τον μοιραστείς...Άλλο άθεος, άλλο αντίθεος…

Μια αντιχριστιανική ένωση,γνωστή με το ψευδώνυμο«Ένωση Αθέων Ελλάδας»,προσκαλεί τη Μεγάλη Παρασκευή όσους θέλουν να απέχουν «από το πένθος και τη νηστεία» να παραβρεθούν στοπάρτι κρεατοφαγίας που διοργανώνει σε συγκεκριμένα ψητοπωλεία στην Αθήνα, τηΘεσσαλονίκη, τηνΞάνθη, τοΗράκλειο, ίσως και σε άλλες πόλεις. Οι επιχειρηματίες των ψητοπωλείων σίγουρα θα τρίβουν τα χέρια τους για το πρόσκαιρο κέρδος που θα εισπράξουν την ημέρα της κορύφωσης του Θείου Δράματος.
Οι ταπεινοί βραχυχρόνιοι στόχοι των μελών τής εν λόγω ενώσεως είναι σαφείς:…………..
Αποσκοπούν στην εύκολη δημοσιότητα (άλλωστε ο καθένας δικαιούται πέντε λεπτά δημοσιότητας) και στο πικάρισμα όλων των Ελλήνων που, είτε πιστεύουν στον Τριαδικό Θεό είτε δεν πιστεύουν, σέβονται τα πατροπαράδοτα έθιμα που συνθέτουν τον ιδιαίτερο πολιτισμό τους ως κοινό τρόπο του βίου.
Ο σεβασμός των Ελλήνων στην πολιτισμική τους κληρονομιά είναι αποτέλεσμα της γνώσης της Ιστορίας του γένους. Τίποτα δεν τους χαρίστηκε. Τα πλεονεκτήματα του διακριτού και διαχρονικού πολιτισμού τους αποκτήθηκαν με πολύ μόχθο και αίμα. Οι Έλληνες-Ρωμιοί (όπως: ο Κολοκοτρώνης, ο Μακρυγιάννης, ο Παπαφλέσσας, ο Κανάρης, ο Καραϊσκάκης κ.ά.) επαναστάτησαν κατά του αλλόθρησκου Τούρκου δυνάστη, για να μπορούν οι ίδιοι και οι απόγονοί τους να εορτάζουν και ναζωγραφίζουν τους αγίους τους, για να χορεύουν στα πανηγύρια, για να νηστεύουν, για να εκφράζουν την κοινή ελληνική γλώσσα και εκκλησιαστική πίστηελεύθερα. Η πολιτισμική κληρονομιά τους ήταν το μέσω για την ανάδειξη της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας.
Η ελληνικότητα ως διακριτή ταυτότητα του Έλληνα ορίστηκε σαφώς από τους εξεγερμένους Έλληνες στο τμήμα Β’ της παραγράφου β του Συντάγματος της Επιδαύρου, κατά την πρώτη ιδρυτική τού νεοελληνικού κράτους Εθνική Συνέλευση της Επιδαύρου (το έτος 1822): «Ὅσοι αὐτόχθονες κάτοικοι τῆς Ἐπικράτειας τῆς Ἑλλάδος πιστεύουσιν εἰς Χριστόν, εἰσιν Ἕλληνες».
Με άλλα λόγια, βλέπουμε ότι η εθνική ταυτότητα των Ελλήνων,δηλ. ο συλλογικός εαυτός τους,σφυρηλατήθηκε ως κοινός τρόπος (όχι τόπος) του βίου. Το γεγονός αυτό έχει κατανοηθεί από φίλους και εχθρούς της ελληνικότητας. Συνεπώς, είναι φυσικό οι δυνάμεις που εχθρεύονται την ελληνικότητα – που είναι ξένες προς αυτή να προσπαθούν μεθοδικά να την αποδομήσουν. Είτε επιτείνοντας τη σύγχυση των Ελλήνων είτε διχάζοντάς τους.

(κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)

Ο σπουδαιότερος Γάλλος ιστορικός του μεταπολέμου, ο Φερνάν Μπρωντέλ (1902-1985), επισημαίνει:
«Οι αντιδράσεις μιας κοινωνίας στα γεγονότα της στιγμής,στις πιέσεις που ασκούν επάνω της, στις αποφάσεις που απαιτούν να πάρει υπακούουν όχι τόσο στη λογική ή έστω σ’ ένα εγωιστικό συμφέρον όσο σ’ αυτήν την αδιατύπωτη και συχνά άρρητη επιταγή που πηγάζει από το συλλογικό ασυνείδητο.
Αυτές οι θεμελιώδεις αξίες [ή ποιότητες], αυτές οι ψυχολογικές δομές αποτελούν οπωσδήποτε το ολιγότερο διαδόσιμο στοιχείο των πολιτισμών, το κατεξοχήν στοιχείο που τους απομονώνεικαι τουςδιακρίνει από τους άλλους. Επιπλέον, οι νοοτροπίες αυτές είναι πολύ ανθεκτικές στη φθορά του χρόνου. Εξελίσσονται αργά και δεν μεταβάλλονται παρά μόνο μετά από μακροχρόνια επώαση πού, κι αυτή, γίνεται σχεδόν ασυνείδητα.
Εδώ ή θρησκεία είναι το εντονότερο χαρακτηριστικό που βρίσκεται στην καρδιά των πολιτισμών, είναι ταυτόχρονα το παρελθόν και το παρόν τους.» (βλ. Γραμματική των Πολιτισμών, μτφρ. Άρης Αλεξάκης, εκδ. Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, Αθήνα, έτος 2002, β’ ανατύπωση, σελ. 77)
Το παρελθόν και το παρόν διαμορφώνουν την προοπτική τού μέλλοντος κάθε λαού. Κατά τον Χ. Γιανναρά, ο ελληνικός λαός μόνο από την Ιστορία του μπορεί πια να αντλήσει αυτοσεβασμόκαισυλλογική αξιοπρέπεια.
Ίσως τώρα να γίνονται πιο σαφείς οι απώτερες και πιο επικίνδυνεςεπιδιώξεις εκείνων που θέλουν να πλήξουν τα θεμέλια της ελληνικότητας, στήνοντας προβοκάτσιες ακόμα και τη Μεγάλη Εβδομάδα – την τελευταία εβδομάδα της Μεγάλης και Αγίας Σαρακοστής*. Από τη σημειολογία των δράσεών τους αποδεικνύεται ότι οι εν λόγω προβοκάτορες δεν έχουν καμία σχέση με την αθεΐα. Το πρόβλημά τους είναι η Ορθοδοξία.  
Καλή Ανάσταση!
——————————
* Η προπασχάλια νηστεία που προέκυψε στο τέλος του 3ου αιώνα, ως μίμηση της σαραντάμερης νηστείας του Ιησού (Μάτθ. δ’, 2) και των σαραντάμερων νηστειών των Προφητών: Μωυσή (Έξοδ. λδ’, 28) και Ηλία (Γ’ Βασ. Ιθ’ 8), μαρτυρείται με την ονομασία Τεσσαρακοστή στις αρχές του 4ου αιώνα στον 5ο κανόνα της Α’ Οικουμενικής Συνόδου. Κατά τον 5ο αιώνα ορίστηκε η τελική περίοδος τής νηστείας από την Καθαρή Δευτέρα ως το Σάββατο του Λαζάρου, μετά το οποίο αρχίζει η Μεγάλη Εβδομάδα. Ωστόσο, με την πάροδο των χρόνων, κάθε πολυήμερη περίοδος νηστείας καθιερώθηκε να ονομάζεται Τεσσαροκοστή ή Σαρακοστή. Ο Αναστάσιος Σιναΐτης (6ος αι.) αναφέρεται σε τρεις τεσσαροκοστές: του Πάσχα, των Χριστουγέννων και των Αγίων Αποστόλων. Στην τεσσαρακοστή του Πάσχα περιλαμβάνει και τη Μ. Εβδομάδα (49 ημέρες). Σύμφωνα με τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο το ίδιο ίσχυε και στην εποχή του: «Ιδού προς το τέλος εφθάσαμεν λοιπόν της Αγίας Τεσσαρακοστής, και της νηστείας διανύσαμε τον πλουν…επειδή εις την μεγάλην ταύτην εβδομάδα εφθάσαμεν τη του Θεού χάριτι». Την ίδια μαρτυρία έχουμε και από τον άγιο Νεκτάριο Αιγίνης: «ο χρόνος της κατηχήσεως επερατούτο κατά την Μεγάλην Εβδομάδα της Μεγάλης τεσσαρακοστής» (βλ. ενδ. π. Αλέξανδου Σμέμαν, Μεγάλη Σαρακοστή, εκδ. Ακρίτας). Το ίδιο έχει καθιερωθεί και στις μέρες μας. Το πλήρωμα της Εκκλησίας όταν αναφέρεται στη Σαρακοστή συμπεριλαμβάνει και τη Μεγάλη Εβδομάδα (στο πλαίσιο της κατ’ οικονομίας θεώρησης του χρόνου).
massmedia

Xρεοκοπία εδώ και τώρα!

Πρώτα πρέπει να νικήσουμε τον φόβο της άγνοιας και μετά τους τοκογλύφους και τα τοπικά φερέφωνά τους.
Οι παραπάνω αράδες είναι ένα μικρό αλλα περιεκτικό απόσπασμα απο κείμενο του Παναγιώτη Τραιανού που δημοσιεύθηκε τον Φεβρουάριο του 2012. Σήμερα μετά απο 4 χρόνια και τα όσα έχουν ακολουθήσει, ίσως να είναι το πλέον επίκαιρο…Σας το παραθέτουμε αυτούσιο και τα συμπεράσματα δικά σας:
ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
Ο ελληνικός λαός έχει πέσει θύμα μιας πρωτοφανούς μεθόδευσης. Έχει πέσει θύμα μιας τεράστιας ……….
προσπάθειας δυσφήμισης, εκβιασμού και τρομοκρατίας …Θύμα μιας προσπάθειας δαιμονοποίησής του, που ανάλογες έχουμε δει μόνον εις βάρος των Σέρβων και των Ιρακινών παραμονές των στρατιωτικών επεμβάσεων εναντίον τους. Για λόγους τους οποίους υποψιαζόμαστε —αλλά δεν είναι της παρούσης να αναφέρουμε— γνωστά κέντρα του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού ασχολούνται μέρα-νύκτα με το ελληνικό «ζήτημα». Σε έναν κόσμο που βουλιάζει από τα χρέη, τα πάντα αποδίδονται στην Ελλάδα. Η «γέφυρα» της οικονομίας «γκρεμίζεται», όχι επειδή είναι βαριοί οι «ελέφαντες», αλλά επειδή ένα «μυρμήγκι» κουβαλούσε μαζί του έναν «σάκο». Δεν είναι ένοχοι οι «ελέφαντες», γιατί αυτοί —ως «υπεύθυνοι»— κουβαλάνε μόνον τα απαραίτητα μαζί τους, σε αντίθεση με το προκλητικό και ανεύθυνο «μυρμήγκι», το οποίο είχε το θράσος να κουβαλάει μαζί του έναν «σάκο».
Σε έναν κόσμο, όπου τα τρισεκατομμύρια «σφυρίζουν» απειλητικά γύρω από τους λαούς, υπεύθυνοι για όλα είναι οι Έλληνες, που —άκουσον άκουσον— έχουν συλλογική σύμβαση εργασίας. Σε έναν κόσμο, όπου οι ΗΠΑ διαρκώς καθυστερούν το «μοιραίο» με νέες εκτυπώσεις δολαρίων και νομοθετικές ρυθμίσεις αύξησης του χρέους τους, όλοι φοβούνται το «μπαμ» της Ελλάδας. Σε έναν κόσμο, όπου μια κοινή ιδιωτική τράπεζα, όπως η DEXIA, έχει «άνοιγμα» πολλαπλάσιο από το συνολικό ελληνικό χρέος, οι πάντες ανησυχούν για τη βιωσιμότητα του. Αυτό το κάνουν, για να τρομοκρατούν τους Έλληνες. Το κύριο μέσο που χρησιμοποιούν, για να επιτύχουν αυτήν την τρομοκράτησή τους, είναι ο εκβιασμός, που αφορά την επιβίωσή τους.
Στην αρχή, αφήνοντας υπονοούμενα για μια πιθανή έξοδο από την ευρωζώνη και στο τέλος, επειδή δεν έβρισκαν αντίσταση από τους αγαθούς Έλληνες, άρχισαν να εκφράζουν ανοικτά και ευθέως τον λανθασμένο εκβιασμό τους. Στην αρχή, για παράδειγμα, δεν μας απειλούσαν οι ίδιοι με έξοδο από το Ευρώ, γιατί γνώριζαν το άστοχο και το άτοπο του εκβιασμού. Δεν γνώριζαν εάν σε μια τέτοια περίπτωση οι Έλληνες θα τους άκουγαν ή αν θα τους έπαιρναν με τα λεμόνια. Γι’ αυτόν τον λόγο έκαναν τις γνωστές δοκιμές με τα γνωστά μισθοφορικά και πρόθυμα σκουπίδια. Το εκστόμισαν πρώτα σαν απειλή μέσω ηλιθίων και αστοιχείωτων προδοτών τύπου Δαμανάκη.
Από τη Δαμανάκη ξεκίνησε αυτό το γαϊτανάκι των απειλών για έξοδο της χώρας από τη ζώνη του Ευρώ. Αυτήν την ηλίθια έβαλαν να δοκιμάσει την νέα απειλή, ώστε, σε περίπτωση που αντιδρούσαν οι Έλληνες, να πάρει η ίδια το «λάθος» πάνω της. Οι Ευρωπαίοι θα έλεγαν πως ήταν λάθος της «Επιτρόπου» ο συσχετισμός χρεοκοπίας και παραμονής στη ζώνη του Ευρώ και ότι εξέφραζε τη δική της άποψη. «Δικοί» σας άνθρωποι …θα μας έλεγαν ότι το είπαν. Όταν όμως είδαν πως δεν υπάρχει καμία αντίδραση από την πλευρά των Ελλήνων και ότι το «μασάνε» εύκολα το παραμύθι της εξόδου από την ευρωζώνη, άρχισαν να το λένε και οι ίδιοι ευθέως. Δεν το υπονοούν πλέον, αλλά το λένε ευθέως και μάλιστα σε υψηλούς τόνους …Ή «σωτηρία» για την Ελλάδα ή έξοδός της από το Ευρώ.
Έχουν βάλει όλα τα ζώα να το λένε και να το επαναλαμβάνουν μέχρι να το εμπεδώσουμε σαν αληθινό …Όλα τα μισθοφορικά προδοτικά ζώα. Όποιοι πληρώνονται από αυτούς στα διάφορα ευρωπαϊκά κονκλάβια, τα ίδια λένε και αποδεικνύονται άξιοι του μισθού τους. Μέχρι και το ζώο η Γιαννάκου μάς απείλησε πως όχι μόνον θα βγούμε από το Ευρώ, αλλά και από τη «ζώνη» της «ηλεκτροδότησης», εφόσον σε μια τέτοια περίπτωση θα έχουμε μερικές ώρες την ημέρα ηλεκτρικό ρεύμα. Όλα αυτά είναι κοινοί εκβιασμοί και μάλιστα φτηνοί, εάν σκεφτεί κάποιος πως το ίδιο το δίλημμα, το οποίο θέτουν, είναι λάθος. Είναι λάθος, γιατί δεν στέκει σε καμία πραγματική βάση. Είναι «εφεύρημα», το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Μπορεί να είναι λογικό για τους προδότες, όπως τους πολιτικούς αρχηγούς, τους αγράμματους χαφιέδες σαν τον Καψή, αλλά καθόλου λογικό για κάποιον ο οποίος έχει οικονομικές γνώσεις.
Είναι τόσο εξοργιστικά λάθος, που είναι σαν να απειλεί κάποιος για κάτι δευτερεύον με την ίδια του την ύπαρξη. Να απειλείς κάποιον, για παράδειγμα, ότι ή θα κόψει τα μαλλιά του ή …θα πεθάνει. Αυτό περίπου μας λένε οι «συνέταιροί» μας στην Ευρώπη …Οι γνωστοί «αλληλέγγυοι» …Οι γνωστοί «σωτήρες» μας, οι οποίοι από την αρχή της κρίσης μάς έχουν σώσει καμιά δεκαριά φορές. Αυτό το δίλημμα είναι ένα λάθος δίλημμα …Παντελώς λάθος και άρα δεν ισχύει. Απλά πράγματα. Μόνον αν διώξουμε από τα μάτια μας την «ομίχλη» του τρόμου και της άγνοιας, είναι εύκολο να το αντιληφθούμε …Να το αντιληφθούμε, συγκρίνοντάς το με άλλες ανάλογες καταστάσεις, οι οποίες όμως, επειδή δεν μας αφορούν, μας είναι πιο εύκολα κατανοητές.
Ρωτάμε λοιπόν τον «τρομοκρατημένο» Έλληνα, είτε πολίτη είτε πολιτικό. Όλοι μας γνωρίζουμε πως η πολιτεία της Καλιφόρνιας είναι θέμα χρόνου να χρεοκοπήσει. Συνδυάζει κανένας λογικός άνθρωπος τη χρεοκοπία της με «έξοδό» της από το δολάριο; Η «χρεοκοπία» είναι μια συγκεκριμένη οικονομική έννοια …Έχει συγκεκριμένο περιεχόμενο. Δεν πεθαίνει αυτός ο οποίος την κάνει …Κανένας δεν χάνει ούτε τα νεφρά του ούτε τα πνευμόνια του, εξαιτίας αυτών των χρεών. Μπαίνει σε μια διαδικασία, η οποία έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Όταν λοιπόν μας απειλούν με «έξοδό» μας από την Ευρώ, ψεύδονται. Όταν επιπλέον μας απειλούν με καταστροφή εξαιτίας της χρεοκοπίας, ψεύδονται ακόμα περισσότερο. Μας απειλούν με «θάνατο» και αυτό δεν ισχύει για χρέη της πλάκας.
Η έννοια της «χρεοκοπίας» έχει εφευρεθεί για να προστατεύεται ο άνθρωπος και όχι για να καταστρέφεται. Η καταστροφή έτσι κι αλλιώς έρχεται μόνη της …δεν χρειάζεται να τη «βοηθήσεις» με εφευρήματα. Η έννοια λοιπόν της «χρεοκοπίας» έχει εφευρεθεί, για μην καταστρέφεται ως άνθρωπος ο δανειζόμενος …Να προστατεύεται σε ένα βασικό και θεμελιώδες επίπεδο, που του εξασφαλίζει και του παρέχει ο πολιτισμός της κοινωνίας …Ανθρώπινο δικαίωμα είναι η χρεοκοπία …Ευνοϊκή διάταξη είναι γι’ αυτόν που την ασκεί και γι’ αυτόν τον λόγο άλλωστε δεν επιτρέπεται από τον νόμο η συνεχής χρήση της.
Όμως, οποιοσδήποτε άνθρωπος «ατύχησε», δεν «μπόρεσε» ή οτιδήποτε άλλο κακό τού συνέβη στην οικονομική του ζωή, εξαιτίας της χρεοκοπίας εξασφαλίζει μια «δεύτερη» ευκαιρία. Η χρεοκοπία είναι η τελευταία του «ασπίδα» …»Ασπίδα» πολιτισμού και ανθρωπισμού απέναντι στον οποιονδήποτε πιστωτή …Πιστωτή λογικό και νόμιμο, αλλά και τοκογλύφο και παράνομο. Η πρακτική της χρεοκοπίας είναι αυτή, η οποία προσδιορίζει με τον πιο απόλυτο τρόπο το ανθρωπιστικό όριο στο οποίο μπορεί να φτάσει ένα χρέος και το οποίο γνωρίζει και ανέχεται η κοινωνία. Τι θα πει όριο ανθρωπισμού; Να μην φτάνει, για παράδειγμα, ένας άνθρωπος να πουλάει το σώμα του ή την ελευθερία του ή τα παιδιά του, για να «ξεχρεώσει». Η έννοια του «χρέους» φτάνει μέχρι εκεί όπου ο πολιτισμός μας αναγνωρίζει τα όρια του.
Ο άνθρωπος, λοιπόν, όταν χρεοκοπεί, ακολουθεί κάποιες συγκεκριμένες διαδικασίες μέσα στο ίδιο το περιβάλλον όπου ήδη ζούσε. Ο άνθρωπος, ο οποίος έχει «χρεοκοπήσει», δεν «αποβάλλεται» από την κοινωνία. Δεν αναγκάζεται να «τυπώσει» δικό του νόμισμα. Δεν κυκλοφορεί με κουκιά στις τσέπες του. Τα παιδιά του δεν πληρώνουν με κότες και λάχανα τα φροντιστήριά τους. Η γυναίκα του δεν πληρώνει σε «είδος» τον υδραυλικό. Με τα ίδια χρήματα εξακολουθούν και λειτουργούν μέσα στην κοινωνία οι χρεοκοπήσαντες άνθρωποι. Ο άνθρωπος, δηλαδή, που χρεοκόπησε, παραμένει ενταγμένος στο ίδιο το σύστημα, το οποίο του αναγνώρισε το δικαίωμα της χρεοκοπίας …Το ανθρώπινο δικαίωμα, όπως είπαμε.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με το επίπεδο του κράτους. Όπως ο άνθρωπος έτσι και ένα κράτος, που είναι μια ομάδα ανθρώπων, έχει όρια, τα οποία προστατεύονται. Όρια μάλιστα πολύ πιο ευδιάκριτα και «ρηχά», εφόσον ένας λαός έχει πολύ περισσότερες «ασυλίες» από έναν κοινό άνθρωπο. Αν είναι μία φορά απάνθρωπο να απειλείς έναν άνθρωπο με την επιβίωσή του, είναι χίλιες φορές πιο απάνθρωπο να απειλείς έναν ολόκληρο λαό με αυτόν τον τρόπο. Δεν μπορείς να καταστρέψεις έναν λαό —και μάλιστα για χρέη που δεν ευθύνεται ο ίδιος— για χρέη που έχουν δημιουργήσει οι διεφθαρμένοι ηγέτες του και μάλιστα σε συνεργασία με διαφθορείς τοκογλύφους. Δεν μπορείς να υποθηκεύσεις το μέλλον των επόμενων γενεών του, εξαιτίας των διαχειριστικών σφαλμάτων της ηγεσίας του. Δεν θα απειληθεί το μέλλον των Ελλήνων, επειδή ήταν σκουλήκια οι Σημίτηδες και οι Τσοχατζόπουλοι.
Κανένας δεν μπορεί να καταστρέψει κανέναν εξαιτίας των χρεών. Ούτε ως φραστική απειλή δεν μπορεί να υπονοηθεί μια τέτοια καταστροφή. Εξαιτίας μιας χρεοκοπίας δεν φεύγεις από το Ευρώ. Δεν μπορεί να σε διώξει κανένας από το Ευρώ —όσο κι αν το επιθυμεί— προκειμένου είτε να σε τιμωρήσει είτε να σε εκδικηθεί. Από το Ευρώ φεύγεις μόνον εάν το θέλεις εσύ ο ίδιος. Ακόμα και χρεοκοπημένος μπορείς να παραμείνεις στον χώρο του Ευρώ, όπως η Καλιφόρνια θα παραμείνει στον χώρο του Δολαρίου.
Πολύ πριν πάμε δηλαδή στα «απεχθή», όπου αναγνωρίζονται ως «ένοχες» οι συνεργασίες μεταξύ προδοτών και τοκογλύφων, ξεκινάμε από τα πολιτισμένα, όπου απλά δεν επιτρέπονται να ξεπεραστούν κάποια όρια. Πριν ξεκινήσουμε λοιπόν να ψάχνουμε ως λαός τη νομιμότητα του ελληνικού χρέους, θα πρέπει να γνωρίζουμε τι είδους συνέπειες μπορεί να έχει ένα χρέος …ό,τι κι αν είναι αυτό. Με αυτήν τη γνώση εξασφαλίζουμε την ηρεμία και την αυτοπεποίθηση, για ν’ αντιμετωπίσουμε σωστά την κατάσταση. Πρέπει να γνωρίζουμε εξ’ αρχής όλοι μας πως δεν μπορεί μια κοινωνία να οδηγηθεί στην καταστροφή για απλά χρέη …Πόσο μάλλον για παράνομα και απεχθή, όπως είναι αυτά της Ελλάδας.
Την ορθότητα της επιλογής της χρεοκοπίας μπορεί να την καταλάβει κάποιος από τις αντιδράσεις αυτών, οι οποίοι πραγματικά θίγονται από τη σωτηρία της Ελλάδας …Αυτών, οι οποίοι πραγματικά περιμένουν να επωφεληθούν από τη σκύλευση του «πτώματος» της Ελλάδας. Την ορθότητα αυτής της επιλογής μας την αποκαλύπτει ο κομπλεξικός νάνος της Γαλλίας …Ο γνωστός υπάνθρωπος, που τόλμησε στην αυγή της τρίτης χιλιετίας να απειλήσει έναν ολόκληρο λαό με καταστροφή σε περίπτωση που δεν υποκύψει στους εκβιασμούς και στις απειλές.
Μάλιστα, για να γίνει πιο «δραματικός» απέναντι στο ακροατήριο που ήθελε να «τρομοκρατήσει», έκανε και κάποιες «περικοπές» …Εννιά και όχι έντεκα εκατομμύρια είμαστε οι Έλληνες της Ελλάδας, σύμφωνα με τον Σαρκοζί …Μας «κόντυνε» ο κοντός. Οι άνθρωποι αυτοί, οι οποίοι «φουσκώνουν» τα χρέη μας, είναι οι ίδιοι που «ξεφουσκώνουν» το μέγεθός μας. Δεν μπορεί —με βάση τη λογική του— αυτά τα «λίγα» άτομα, προκειμένου να σωθούν, να προκαλέσουν ζημιά στους υπόλοιπους Ευρωπαίους. Άρα αναγνωρίζει το κέρδος αυτών των «λίγων» ανθρώπων από την επιλογή τής χρεοκοπίας. Από εκεί και πέρα το πόσο αυτή η σωτηρία θα είναι εις βάρος των λαών, αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Γιατί; Γιατί μπορούμε να μετρήσουμε τι ακριβώς έχουν ήδη πληρώσει οι Έλληνες στους τοκογλύφους και ποιοι ευθύνονται γι’ αυτά τα δάνεια.
Τι θα πει όμως «χρεοκοπία» για την Ελλάδα; Τίποτε το τρομακτικό. Ζωντανός οργανισμός είναι η Ελλάδα. Δεν είναι «πτώμα», που να χρειάζεται την τεχνητή «υποστήριξη» των άλλων …αυτό, δηλαδή, που προσπαθούν να πετύχουν οι Τροϊκανοί, οι οποίοι παίρνουν τα μέτρα που οδηγούν σε ύφεση — και άρα στην «πτωματοποίηση» της Ελλάδας. Αυτός είναι ο στόχος τους άλλωστε. Γι’ αυτόν τον λόγο βιάζονται και προκαλούν την κοινωνία με τα «λανθασμένα» μέτρα τους …»Οικονομικοί δολοφόνοι» είναι. Με τη βίαιη φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας προσπαθούν να καταστρέψουν την οικονομία της, ώστε να την κάνουν απόλυτα εξαρτώμενη από τους δανειστές της …Προσπαθούν να νεκρώσουν την οικονομία της, για να μπορούν να την καταστήσουν «όμηρο» των «αναπνευστήρων» των τοκογλύφων …Προσπαθούν να τη θάψουν «ζωντανή», ώστε, ακόμα και να θέλει, να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου, που αφορά τη χρεοκοπία.
Αν αυτό δεν το καταφέρουν, η Ελλάδα θα γλιτώσει. Θα γλιτώσει, γιατί θα συνεχίσει να ζει και να τους απειλεί. Θα συνεχίσει να ζει και να υπάρχει, εφόσον δεν θα πάψει ούτε το Αιγαίο να είναι προορισμός για τους τουρίστες ούτε η ελληνική γη θα πάψει να είναι εύφορη και ν’ αναπτύσσει τα μαρούλια. Τι σημαίνει αυτό το οποίο λέμε; Πως, το γεγονός ότι το κράτος μπορεί να μπει σε φάση χρεοκοπίας, αυτό δεν σημαίνει και καταστροφή για την ελληνική οικονομία. Οι Έλληνες θα συνεχίσουν να εργάζονται, γιατί απλούστατα η επιβίωσή τους απαιτεί συνεχή προσπάθεια. Θα συνεχίσουν να παρέχουν τουριστικές υπηρεσίες, να πηγαίνουν στα χωράφια ή τα όποια εργοστάσια έχουν απομείνει και να εξάγουν προϊόντα. Άρα; Άρα θα συνεχίσουν όχι μόνον να παράγουν, αλλά και να φορολογούνται …Θα συνεχίσουν όχι μόνον να εισπράττουν μισθούς, αλλά και να καταβάλλουν εισφορές στα ταμεία τους.
Όμως, μαζί μ’ αυτούς, οι οποίοι θα συνεχίζουν να «ζουν», θα «ζει» και το κράτος. Το ίδιο κράτος, δηλαδή, το οποίο μπαίνει σε κατάσταση χρεοκοπίας, θα συνεχίσει να έχει έσοδα, εφόσον ο λαός ζει …και …όταν ζει, παράγει. «Χρεοκοπία» σε αυτήν την περίπτωση απλά σημαίνει ότι το κράτος δεν πληρώνει τους δανειστές του ή έρχεται σε συμφωνία με αυτούς και τους πληρώνει όσο και όπως μπορεί. Στην περίπτωση της Ελλάδας μάλιστα τα πάντα είναι πολύ εύκολα, γιατί μπορεί η παύση πληρωμών να γίνει επιλεκτικά και μάλιστα χωρίς καν να μπει το κράτος σε κατάσταση χρεοκοπίας. Γιατί; Γιατί στην πραγματικότητα δεν χρωστάει σε δανειστές …»Χρωστάει» σε τοκογλύφους επενδυτές …Γιατί το σύνολο σχεδόν του εξωτερικού της χρέους δεν είναι καν χρέος …Είναι επενδυτικές χρηματοδοτήσεις …Είναι ομολογιακά δήθεν δάνεια …»Δάνεια», τα οποία επιτρέπουν σε κάποιον να ξεπληρώνει κατ’ εκτίμηση, χωρίς καν να δηλώνει χρεοκοπία.
Αν, για παράδειγμα, η Ελλάδα έχει τον Μάρτιο να πληρώσει ένα ομόλογο των 16 δις, είτε δεν το πληρώνει καθόλου είτε τούς δίνει ό,τι προσφέρει ήδη η δευτερογενής αγορά και αυτό δεν είναι τίποτε παραπάνω από 2,5 δις. Δεν είναι δυνατόν από την κατάσταση να επωφελούνται μόνον οι τοκογλύφοι και όχι αυτός ο οποίος έχει την ανάγκη. Τον Μάρτιο, δηλαδή, θα πληρωθούν στο 100% κάποιοι τοκογλύφοι, οι οποίοι μπορεί να αγόρασαν χθες τα ομόλογά τους στο 20% της ονομαστικής τους αξίας …Αυτό είναι το τραγικό της υπόθεσης. Οι Έλληνες πολίτες βασανίζονται από τους δήθεν «εταίρους» τους, για να αισχροκερδούν οι τοκογλύφοι. Οι πραγματικοί επενδυτές, δηλαδή, έχουν ήδη χάσει από την ελληνική «άτυπη» χρεοκοπία πάνω από το 80% της επένδυσής τους και το «πάρτυ» το κάνουν οι τοκογλύφοι …Οι κολλητοί των Ευρωπαίων ηγετών …Αυτών, οι οποίοι βάζουν ένα μισοκατεστραμμένο κράτος, όπως η Ελλάδα, να δανείζεται αναγκαστικά και εις βάρος του λαού της, όπως θέλουν οι τοκογλύφοι.
Εδώ εύλογα θα ρωτήσει κάποιος …τι θα γίνει αν «θυμώσουμε» τους «επενδυτές»; Τι θα γίνει αν σταματήσουν να μας δανείζουν; Τι θα γίνει με τις συντάξεις, τις τράπεζες και τις κρατικές δαπάνες σε τομείς όπως η υγεία ή η άμυνα; Είναι δυνατόν να σταματήσει η χρηματοδότηση αυτών των ζωτικών αναγκών, επειδή θα υπάρχει χρεοκοπία; Όχι βέβαια. Γιατί; Γιατί αυτός, που εμείς θεωρούμε πως δεν πρέπει να πληρωθεί στο «άρτιο» αυτήν τη στιγμή, είναι ένας επενδυτής-χρηματοδότης των ομολόγων …Αυτός δεν είναι καν δανειστής. Ακόμα και αν οι «επενδυτές» μάς βάλουν στη «μαύρη» λίστα, δεν θα πάψει να υπάρχει δυνατότητα δανεισμού …Πραγματικού δανεισμού και όχι «ψευδοδανεισμού» των τοκογλύφων των ομολόγων …Δανεισμού υπό τους όρους που γίνεται σήμερα εις βάρος μας.
ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΣΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ.Είναι υποχρεωμένοι στο όνομα της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης —και προκειμένου ν’ αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση μέσα σε κράτος μέλος της Ενωμένης Ευρώπης— να μας δανείσουν. ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΚΡΑΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΣΥΝΑΨΟΥΜΕ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ …Αυτό, δηλαδή, που κάνουμε σήμερα!
Αυτό κι αν είναι έγκλημα. Είναι έγκλημα εις βάρος του ελληνικού λαού, που σήμερα δανειζόμαστε με εμπράγματες εγγυήσεις από τους «εταίρους» μας …Ένα έγκλημα της πολιτικής μας ηγεσίας …Αυτό είναι μια προδοσία ανήκουστη. Γιατί; Γιατί αναγκαζόμαστε να υποστούμε όλες τις αρνητικές συνέπειες της χρεοκοπίας, χωρίς καμία από τις θετικές, που προκύπτουν εξαιτίας της. Αναγκαζόμαστε να παίρνουμε τα δάνεια της υπέρτατης ανάγκης, του πολιτισμού, αλλά και της αλληλεγγύης των ευρωπαϊκών λαών όχι για να επιβιώσουμε, αλλά για να πληρώσουμε τους τοκογλύφους.
Τέτοιου είδους δάνεια παίρνεις μόνον αφού πρώτα χρεοκοπήσεις επίσημα …Μόνον εφόσον έχεις προηγουμένως αλλάξει τα μεγέθη των υποχρεώσεών σου εξαιτίας της χρεοκοπίας. Πρώτα μειώνεις αυτές τις υποχρεώσεις σου, όπως προβλέπει το πτωχευτικό δίκαιο για τα κράτη και μετά μπαίνεις στα πραγματικά δάνεια με τις εμπράγματες εγγυήσεις. Δεν παίρνεις αυτά τα δύσκολα και επικίνδυνα δάνεια, για να πληρώνεις αυτά, τα οποία αποτελούν «λεία» τοκογλύφων. Δεν υποθηκεύεις την ύπαρξή σου, για να πληρώνεις στους τοκογλύφους τα «λουκάνικα» με τα οποία η σημιτική συμμορία έδενε τα «σκυλιά» τής δήθεν ισχυρής Ελλάδας.
Γι’ αυτόν τον λόγο λέμε πως η Ελλάδα δεν θα έχει πρόβλημα την επόμενη μέρα της χρεοκοπίας. Ήδη την ζει αυτήν την επόμενη ημέρα, χωρίς να έχει καρπωθεί τίποτε από τα θετικά της χρεοκοπίας …Τα θετικά, που θα κάνουν τη «ζωή» της πολύ πιο εύκολη …Τα θετικά, που θ’ απαλλάξουν το κράτος και τον λαό από ένα τεράστιο «βάρος». Εύκολη θα γίνει η «ζωή» μετά τη χρεοκοπία, γιατί αυτός ο δανεισμός θα γίνει εύκολος, εφόσον τα «κουρέματα» —εκτός όλων των άλλων— θα βελτιώσουν και την πιστοληπτική εικόνα της χώρας. Με μια ελεγχόμενη από την ίδια την Ελλάδα —και όχι από τους δανειστές της— χρεοκοπία, αυτή η εικόνα —όπως και η εθνική οικονομία— μπορεί να βελτιωθεί μέσα σε λίγες ημέρες. Μπορεί να ξεκινήσει το «κούρεμα» από το τοκογλυφικό ομολογιακό «χρέος» και να υπολογίσει με απόλυτη ακρίβεια πού θα φτάσει το συνολικό της χρέος πολύ πριν αναγκαστεί να «χρεοκοπήσει» με τη συμβατική σημασία της έννοιας.
Απλά πράγματα. Οι ομολογιούχοι είναι επενδυτές και όχι δανειστές. Τους ομολογιούχους τους πληρώνεις αν θέλεις και όσο θέλεις και μπορείς. Αυτή είναι η συμφωνία με αυτούς και όποιος το αμφισβητεί αυτό ας ξαναδεί τους όρους σύναψης των ομολόγων. Απλά πράγματα. Αυτό, το οποίο «ομολογούμε» σήμερα, δεν γνωρίζουμε εάν θα ισχύει αύριο …Μου κοστίζει εμένα σε απόδοση, σου κοστίζει εσένα σε ρίσκο …Take it or leave it, όπως μας λένε σήμερα οι τοκογλύφοι …Οι πονηροί τοκογλύφοι, που σήμερα, που πρέπει να πληρώσουν το ρίσκο τους, παριστάνουν τις «παρθένες» που μας δάνειζαν …Οι πονηροί τοκογλύφοι, που «λάδωναν» τους διεφθαρμένους, για να μας «φορτώνουν» υποχρεώσεις. Κανένας από αυτούς δεν δάνεισε στην Ελλάδα. Επένδυσαν στην Ελλάδα, επειδή δήθεν της είχαν «εμπιστοσύνη» και σήμερα απλά θα αποδειχθεί ότι έκαναν «λάθος» …Nothing personal, όπως θα έλεγαν και αυτοί οι ίδιοι. Αντί δηλαδή να εκβιάζεται η Ελλάδα από τους γελοίους τοκογλύφους, έπρεπε αυτή να τους εκβιάζει.
Από εκεί και πέρα η Ελλάδα θα πρέπει να περάσει στον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας. Θα πρέπει να διασφαλίσει τα πράγματα, ώστε να μην φτάσει ποτέ ξανά στο ίδιο σημείο. Τι πρέπει να κάνει; Κατ’ αρχήν να διασφαλίσει αυτά, τα οποία η ίδια χρωστάει στον λαό της και δεν είναι τίποτε άλλο από τις συντάξεις. Αυτό είναι εύκολο να γίνει …Ειδικά τώρα. Παίρνεις το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων και περνάς όλα τα περιουσιακά του στοιχεία σε ένα ενιαίο ασφαλιστικό ταμείο, το οποίο θα δημιουργήσεις για όλους τους εργαζόμενους. Κλείνεις στη φυλακή όλα τα σκουπίδια, που σήμερα το διαχειρίζονται παράνομα και μεταβιβάζεις τα πάντα στο ΙΚΑ. Με αυτόν τον τρόπο όχι απλά διασφαλίζεις την περιουσία του ελληνικού λαού, αλλά κάνεις και την ιδανική ιδιωτικοποίηση.
Από εκεί και πέρα κάνεις ένα νέο «συμβόλαιο» με τον λαό. Του εξηγείς τι επιδιώκεις να κάνεις και του ζητάς να μην πανικοβληθεί, ώστε να μην υπάρξει αναταραχή στο τραπεζικό σύστημα …Το τραπεζικό σύστημα, το οποίο θα περιέλθει στον απόλυτο έλεγχο του κράτους …Του αξιόπιστου κράτους, εφόσον τα δάνεια, τα οποία θα πάρεις ως «αλληλεγγύη», αυτό το τραπεζικό σύστημα θα στηρίζουν …Το δημόσιο τραπεζικό σύστημα όμως και όχι τους σημερινούς ιδιώτες τραπεζίτες …Τους τραπεζίτες, οι οποίοι θα πρέπει να ελεγχθούν και πολλοί από αυτούς να καταλήξουν στις φυλακές. Μαζί με αυτούς και όλοι όσοι πολιτικοί και κρατικοί παράγοντες μάς «φόρτωσαν» το σημερινό χρέος …Όλοι όσοι μας πρόδωσαν και μας οδήγησαν στο ΔΝΤ …Όλοι όσοι υπόσχονταν «χρήματα» στον λαό και συζητούσαν κρυφά με τους τοκογλύφους …Όσοι έπαιζαν με τα ελληνικά ομόλογα …Όσοι έπαιζαν με τα στατιστικά στοιχεία.
Μετά θα έχουμε χρόνο να δούμε και τι μας χρωστάει η φράου Μέρκελ. Πρέπει σήμερα κιόλας να ξεκινήσει το ελληνικό κράτος τις νόμιμες διεκδικήσεις του …Διεκδικήσεις, οι οποίες ξεκινάνε από την πρόσφατη διαφθορά της Siemens και της Telecom μέχρι τις παλιές γερμανικές αρπαγές και λεηλασίες …Ό,τι είναι άμεσα απαιτητό, όπως είναι το αναγκαστικό δάνειο της κατοχής. Δευτερευόντως, τις αποζημιώσεις του πολέμου, οι οποίες απαιτούν άλλες διαδικασίες. Ξεκινάς από το δάνειο, το οποίο είναι άμεσα απαιτητό και ως εκ τούτου πιο εύκολο …Το δάνειο αυτό, το οποίο έχει αναγνωριστεί από την ίδια τη Γερμανία και υποτίθεται «περιμέναμε» την «Ενοποίησή» της, για να μας το καταβάλει. Τώρα είναι η ώρα να το απαιτήσουμε.
Η Ελλάδα είναι εύκολο να σωθεί, γιατί σήμερα απλά είναι θύμα ενός Εφιάλτη …Είναι θύμα μιας virtualκατάστασης, στην οποία την έχουν βάλει οι τοκογλύφοι, εκμεταλλευόμενοι τα σκουπίδια και τους προδότες που μας κυβερνούν …Μια εφιαλτική ψευδοκατάσταση, που την συντηρούν άθλια σκουπίδια τύπου Δαμανάκη και των άλλων των «παιδιών», που πληρώνονται από τους τοκογλύφους …Το γνωστό «κύκλωμα» του Πολυτεχνείου …Το γνωστό «κύκλωμα» των χαφιέδων και των μίσθαρνων των ξένων μυστικών υπηρεσιών …Αυτοί, που εδώ και τριάντα χρόνια μάς «αρμέγουν» και τώρα μας στέλνουν και τον «λογαριασμό» …Τα ζώα, που πρέπει να φροντίσουμε να φύγουν με κλάματα από αυτόν τον κόσμο …Τα ζώα, που μας «δούλεψαν» όσο δεν μπορεί να διανοηθεί ανθρώπου νους.
Άποψή μας είναι ότι η «πλάκα» με την Ελλάδα σύντομα θα τελειώσει. Δεν θα μπορούν επί μακρόν να δουλεύουν την παγκόσμια κοινωνία και τους λαούς με το θρασύ «μυρμήγκι», που πάνω στους μικρούς του ώμους «φόρτωσαν» την παγκόσμια οικονομική προβληματικότητα. Το γεγονός ότι έχουν επιλέξει να ασχολούνται μόνον με την Ελλάδα, δεν σταματάει τις παγκόσμιες εξελίξεις, οι οποίες επιδεινώνονται ραγδαία. Αυτές οι εξελίξεις «τρέχουν» με τρόπο δραματικό και μάλιστα σε κράτη με μεγέθη που τις καθιστούν μη-διαχειρίσιμες. Θέμα χρόνου είναι να γίνει το Βig Bang σε κάποιο από τα μεγάλα κράτη, που χρωστάει τρισεκατομμύρια …Σε κάποιο μεγάλο κράτος, που δεν μπορεί πλέον ν’ αντέξει την ανεργία πολλών εκατομμυρίων πολιτών …Είτε από την Ιταλία των τεράστιων χρεών είτε από την Ισπανία της τεράστιας ανεργίας, είναι βέβαιον ότι θα ξεκινήσει η κατάρρευση, ασχέτως με την τύχη της Ελλάδας.
Ως εκ τούτου είμαστε βαθύτατα πεπεισμένοι πως δεν θα προλάβουν να κάνουν τίποτε από αυτά που σχεδιάζουν. Δεν θα προλάβουν να καταφέρουν τίποτε απολύτως, ανεξαρτήτως του πώς θα ενεργήσει η Ελλάδα. Γιατί; Γιατί, πρωτίστως είναι ηλίθιοι. Γιατί είναι κακοσχεδιασμένο το σύστημά τους. Γιατί δεν έχουν εξασφαλίσει τη δική τους επιβίωση. Γιατί θα πεθάνουν με τη «λεία» στα χέρια τους. Γιατί διέλυσαν τα κράτη, τους λαούς και τις κοινωνίες στο σύνολό τους. Διέλυσαν ακόμα και τις δικές τους πατρίδες. Ακόμα, δηλαδή, κι αν καταφέρουν να λεηλατήσουν πλήρως την Ελλάδα, θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τη λεία τους, γιατί απλούστατα δεν υπάρχουν «νεκροί», που να κρατάνε για λογαριασμό τους τα κλοπιμαία …Τα κλοπιμαία επιστρέφουν στους ζωντανούς …και ο ελληνικός λαός θα ζήσει. Όταν στη Γερμανία υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι εργάζονται για 50 σέντς την ώρα, είναι θέμα χρόνου ο ιμπεριαλισμός της Μέρκελ μαζί με την ίδια τη Μέρκελ να πνιγούν στον Ρήνο.
Οι Έλληνες Βουλευτές πρέπει να «ξυπνήσουν» και να βοηθήσουν τον ελληνικό λαό, όπως έχουν ορκιστεί ότι θα κάνουν. Ό,τι και να συμφωνήσουν μεταξύ τους «παιντιά», «χαφιέδες» και «γαλατάδες», δεν πρέπει να τα ψηφίσουν στη Βουλή των Ελλήνων. Πρέπει να αρνηθούν να ψηφίσουν την Νέα Δανειακή Σύμβαση και ό,τι αυτή συνεπάγεται για τον ελληνικό λαό. Πρέπει αυτοί πρώτοι απ’ όλους να νικήσουν τον φόβο των τοκογλύφων και να προσπαθήσουν να βγάλουν από αυτόν και τον ελληνικό λαό. Πρέπει να γνωρίζουν πως —εκτός από τον λαό— τους «παρακολουθούν» οι πιο σκληροί κριτές. Τους «παρακολουθεί» ο χρόνος και η ιστορία και αυτοί θα είναι αμείλικτοι με όσους, εξαιτίας της ασχετοσύνης και της ηλιθιότητάς τους, «συνυπέγραψαν» αυτά, τα οποία τους προσέφεραν οι αργυρώνητοι προδότες.
Ο λαός πρέπει να σταθεί δίπλα σε όποιους βουλευτές τολμήσουν να κάνουν την υπέρτατη πατριωτική κίνηση, προκειμένου να σώσουν την Ελλάδα από τους τοκογλύφους. Όποιος από τους σημερινούς χυδαίους κομματικούς ηγέτες τολμήσει και μόνον να σκεφτεί να επιβάλει «κομματική» πειθαρχία σε Έλληνες βουλευτές, πρέπει να γνωρίζει πως έχει εξασφαλίσει «συμβόλαιο», το οποίο οδηγεί στην κρεμάλα. Καμία «κομματική» πειθαρχία δεν μπορεί να επιβληθεί πάνω σε Βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου και μάλιστα από τα εκφυλισμένα κόμματα, τα οποία —εκτός όλων των άλλων— χρωστάνε εκατοντάδες εκατομμύρια σε τοκογλύφους. Αυτά τα υπερχρεωμένα στους τοκογλύφους κόμματα είναι παντελώς αναξιόπιστα για να διαπραγματευτούν στο όνομά μας και είναι εντελώς παράνομα να επιβάλουν τις απόψεις τους στους ανθρώπους που ψηφίζουμε, για να μας αντιπροσωπεύσουν στη Βουλή.
Πρέπει να νικήσουμε ως λαός τον φόβο της άγνοιας. Αυτός ο φόβος είναι ο κυριότερος εχθρός μας και αυτός σήμερα είναι που μας καταστρέφει. Αυτός ο φόβος είναι χειρότερος από την απειλή ακόμα και του χειρότερου τοκογλύφου. Παίζουν με τον φόβο μας και γελάνε πίσω από τις πλάτες μας. Το μόνο που τους τρομάζει είναι μήπως και μας φωτίσει ο Θεός και επιλέξουμε τη χρεοκοπία ως μέσον σωτηρίας …Μόνον αυτό μας σώζει …και μόνον αυτό τους τρομάζει. Με τη χρήση της πρακτικής τής χρεοκοπίας περνάμε ως λαός «απέναντι» και στην κυριολεξία θα γελάμε με αυτά που σήμερα μας τρομάζουν …Ο πρώτος λαός στον κόσμο που θα περάσει «απέναντι» και με την πράξη του θα οδηγήσει και τους υπολοίπους λαούς μακριά από τον εφιάλτη των τοκογλύφων. Πρέπει ν’ ανοίξουμε όλοι το «παράθυρο» του μυαλού μας, για να μπει μέσα σ’ αυτό το «φως» της γνώσης και να διαλυθούν όλες οι ηλιθιότητες, που έχουν εφεύρει οι τοκογλύφοι, για να μας τρομοκρατούν.
Προφήτες δεν είμαστε, αλλά από τώρα «ακούμε» τους λυγμούς αυτών, οι οποίοι μας πρόδωσαν. Από τώρα το «υπογράφουμε» πως από αυτήν τη ζωή θα φύγουν με κλάματα αυτοί, οι οποίοι σήμερα γελάνε …Τα αδηφάγα κτήνη τύπου Βενιζέλου και λοιπών προδοτών, οι οποίοι με προμήθειες «διαπραγματεύονται» για εμάς χωρίς εμάς. Κανένας άνθρωπος, που πρόδωσε τον λαό του, δεν μπορεί να ελπίζει σε σωτηρία σε περίπτωση που αυτό αποκαλυφθεί. Κανένας χαφιές ιμπεριαλιστών δεν μπορεί να ελπίσει σε επιβίωση, αν δεν επιβιώσει ο προστάτης του. Ας αγωνιούν από τώρα για την επιβίωση των μεγάλων της Δύσης, γιατί, όταν θα πάψουν αυτές οι δυνάμεις να την εξασφαλίζουν, θα έρθει και η δική τους ώρα …Από τώρα το «υπογράφουμε» αυτό.
ΥΓ.
Η επιλογή της Δραχμής, που σήμερα παρουσιάζεται σαν ο απόλυτος εφιάλτης, θα μπορούσε να ήταν ακόμα συμφερότερη από αυτήν που προτείνουμε στο παρόν κείμενο, αλλά είναι πολύ πιο επικίνδυνη …Συμφερότερη, γιατί —εκτός όλων των άλλων— θα δημιουργούσε ευκολότερες συνθήκες ανάπτυξης υπό συνθήκες προστασίας της εθνικής οικονομίας. Η ζώνη του Ευρώ μάς αφήνει οικονομικά εκτεθειμένους, αλλά μας προσφέρει άλλου είδους ασφάλεια …Εθνική ασφάλεια, εφόσον είναι σίγουρο πως τα κτήνη, σε περίπτωση εθελουσίας εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του Ευρώ, θα μας έβαζαν σε εθνικές περιπέτειες. Θα ενεργοποιούσαν όλα τα εθνικά μας θέματα, προκειμένου να μας διαλύσουν ως λαό και ως κράτος …Προκειμένου να μας τιμωρήσουν με τον πλέον σκληρό τρόπο. Με την παραμονή μας στη ζώνη του Ευρώ, δεν μπορούν να το κάνουν αυτό, γιατί απλούστατα δεν τους συμφέρει να το κάνουν. Κανένας δεν βάζει φωτιά σε έναν εχθρό του, όταν ο ίδιος κινείται μέσα στον ίδιο «εύφλεκτο» χώρο. Για όσο διάστημα αυτοί κρατάνε τα «σπίρτα», ας «σφιχταγκαλιαστούμε» με τα «αδέρφια» μας τους Ευρωπαίους.

Ευχές