ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Ο Λάκης Λαζόπουλος Ήταν Κάποτε ένας Πολύ Καλός Κωμικός

Γενικά, έχω μεγάλο πρόβλημα με τους opinion leaders της Ελλάδας, όχι τόσο επειδή δεν συμφωνώ με όσα λένε, αλλά κυρίως επειδή δεν πείθομαι για την αγνότητα του ηθικοπλαστικού τους κηρύγματος. Δηλαδή, είναι άλλο πράγμα να έχεις κάποια άποψη μαζί με τη δυνατότητα να την εκφέρεις δημοσίως, και όλο αυτό να έχει μαζικό αντίκρισμα, και άλλο να στοχεύεις εσκεμμένα στη δημιουργία ορισμένου ρεύματος, μετερχόμενος ψεύτικα μέσα και παραπλανητικές τακτικές. Στην πρώτη περίπτωση είσαι τυχερός και το ηθικό σου πρόσημο είναι μεταβλητό. Μπορεί να είσαι είτε αξιόλογος είτε μ@λάκας. Στην δεύτερη, είσαι οπωσδήποτε ανήθικος. Γιατί δεν αντιπροσωπεύεις έμπρακτα αυτά που λες -απλώς τα χρησιμοποιείς επίτηδες- επειδή ακριβώς ξέρεις ότι...
θα σου αποφέρουν κέρδος.

Πάνω σ’ αυτή τη βάση, ειλικρινά αδυνατώ να καταλάβω γιατί ο Λάκης Λαζόπουλος εξακολουθεί να έχει τόσο μεγάλο έρεισμα στο τηλεοπτικό κοινό. Στα μάτια μου, η καταγγελτική του περσόνα είναι τόσο βολικά δομημένη και ο λόγος του τόσο ανέξοδα ευπώλητος, που δεν μπορώ να φανταστώ γιατί καταφέρνει ακόμα να διαμορφώνει συνειδήσεις ως ατρόμητος επαναστάτης. Ή μάλλον μπορώ.

Η πάγια πρακτική του Λάκη είναι όσο κραυγαλέα πρέπει για να απωθήσει κάθε σκεπτόμενο άτομο, αλλά παράλληλα, όσο κλασικά ελληνική χρειάζεται, για να συντηρήσει ένα ευρύ φάσμα διαρκώς ανανεούμενων αγελών. Οι ακαλλιέργητες μάζες που, ελλείψει σφαιρικής γνώσης και αισθήματος ευθύνης, παρασύρονται απ’ το θυμικό τους όποτε οι συνθήκες είναι ανώμαλες, τείνουν να συσπειρώνονται γύρω από εκείνον που δείχνει πρόθυμος να εκφράσει θεαματικά την αγανάκτησή τους. Ο Λάκης Λαζόπουλος ψοφάει να γίνεται το δοχείο της λαϊκής οργής, γιατί φιλτράροντάς την κατά τον προσφιλή μεροληπτικό του τρόπο, μπορεί μετά να την διοχετεύει πίσω στο κοινό, εμπλουτισμένη με εύπεπτα, κατευναστικά διδάγματα που ενισχύουν αυτή την άνιση και εμπορευματοποιημένη σχέση πομπού-δέκτη.

Με λίγα λόγια, δέχεται και επιβραβεύει όλα τα παράπονα του κόσμου απέναντι στο κράτος άκριτα, χωρίς να τα αξιολογεί και χωρίς να αποδίδει στον κόσμο τις ευθύνες που του αναλογούν, για να δώσει αργότερα στο κοινό του αυτό που θέλει να ακούσει. Την άβολη αλήθεια όμως, εκείνα δηλαδή τα δεδομένα που καθιστούν όσους τον παρακολουθούν, κομμάτι του ευρύτερου προβλήματος, προτιμά να την πλασάρει με χιουμοριστικό τρόπο, σα να σκέφτεται «OK, έχετε κι εσείς τα κουσούρια σας, αλλά θα σας τα παρουσιάσω υπό μορφή πρόχειρου σκετς μαζί με την Ελένη Γερασιμίδου, για να φανώ αστείος και να μην μου γυρίσετε την πλάτη». Αλλά το πράγμα δεν είναι έτσι, στην πραγματικότητα. Ο δογματισμός του Έλληνα, ο μικροαστισμός του, η επιπολαιότητα, ο φανατισμός, ο ωχαδερφισμός και ο άκρατος ατομισμός του, δεν είναι αμελητέα στοιχεία που κοσμούν διακριτικά τον βίο του και προσφέρονται αποκλειστικά για χιουμοριστικές αναπαραστάσεις. Δεν είναι καν συμπτώματα των κοινωνικοπολιτικών πληγών που αναδεικνύει διαρκώς ο Λάκης. Είναι η αιτία και το αποτέλεσμά τους. Γιατί, όμως, δεν το λέει ποτέ αυτό στο κοινό του;

Ένα μεγάλο κρίμα, κατά τη γνώμη μου, είναι ότι κάποτε ο Λαζόπουλος ήταν ένας πολύ καλός κωμικός. Προτού αποφασίσει να μας σώσει. Είχε αληθινό χιούμορ, απεικόνιζε ανάγλυφα και αποδομούσε ιδανικά τον ελληνικό μικροαστισμό με την τέχνη του, και δεν προσπαθούσε με το ζόρι να γίνει φίλος μας. Όταν αποφάσισε να αναμείξει το ταλέντο του με την ανάγκη του για την δόξα του opinion leader, το αποτέλεσμα ήταν μία άτεχνη πολιτική προπαγάνδα με πολύ πρόχειρο και κακόγουστο εικαστικό context. Ένα μπαρόκ θέαμα που βάζει εύκολους στόχους, κατακεραυνώνει προφανείς παθογένειες και χρησιμοποιεί πεθαμένες μανιέρες για να αναμασήσει κάτι δεδομένο, χωρίς να σε σκουντήξει για να ξεβολευτείς.

 Παράλληλα, είναι ιδιαίτερα δυσάρεστος ο τρόπος με τον οποίο οι παλιοί ήρωες του Λαζόπουλου ανασταίνονται και “εκπορνεύονται”, για να εξυπηρετήσουν την βεβιασμένη και πραγματικά άστοχη σάτιρά του. Ο ίδιος μοιάζει πρόθυμος να εκμεταλλευτεί κάθε σύμβολο των αλλοτινών του επιτυχιών (από τους υπέροχους χαρακτήρες των Μήτσων, μέχρι τους ηθοποιούς που τον πλαισίωναν εκείνη την εποχή), σε κακοστημένα θεατρικά που σε κάνουν να κοκκινίζεις από ντροπή. Και όλο αυτό είναι τόσο κακό για τον ίδιο, γιατί αλλοιώνει μία όμορφη ανάμνηση από τη δουλειά του, στον βωμό ενός κενόδοξου στόχου, που κανείς δεν χρειάζεται. Ούτε εμείς, ούτε αυτός. Γιατί πρέπει να είναι αυτός που θα μας υποδείξει τους κακούς και τους καλούς, τους αξιογέλαστους και τους εμβληματικούς της χώρας; OK, ξέρουμε πια τη γνώμη του – ας κρίνουμε τώρα μόνοι μας.

Μια βόλτα στους λογαριασμούς των πλέον δημοφιλών προσωπικοτήτων του facebook και του twitter αποδεικνύει ότι η πατέντα του Λαζόπουλου επιστρατεύεται κατά κόρον από τα άτομα που έχουν αντίστοιχες βλέψεις, αλλά σε μικρότερη κλίμακα. Συγγραφείς, δημοσιογράφοι, bloggers και καλλιτέχνες που για τους δικούς τους λόγους έχουν στραφεί στα social media για να πραγματοποιήσουν το εμμονικό όνειρο του opinion leader, προσπαθούν να φανατίσουν το κοινό ποντάροντας σε έναν κεντρικό ιδεολογικό άξονα και διαιωνίζοντας μία επιτηδευμένη κόντρα μεταξύ των οπαδών του τελευταίου και των αντιφρονούντων. Δεν έχει σημασία αν αυτοί είναι όντως όσο πωρωμένοι εμφανίζονται – εγώ πιστεύω ότι στην πραγματικότητα δεν δίνουν δεκάρα (όπως, αντίστοιχα, ο Λαζόπουλος, που δε νομίζω ότι κόπτεται ιδιαίτερα για τα δεινά των χαμηλόμισθων). Αυτό που τους απασχολεί, είναι να βρεθούν στο επίκεντρο μίας ευρείας ιδεολογικής διαμάχης (συνήθως με πολιτική χροιά), για να την πυροδοτούν, να τη διευθύνουν και να την κάνουν χάζι, ανάλογα με το κατά πόσο πιστεύουν ότι θα τους προωθήσει ως προσωπικότητες. Είναι απίστευτες οι ορέξεις που έχει ξυπνήσει ο κοινωνικοπολιτικός αναβρασμός της Ελλάδας – αλλά και η βασική πηγή απ’ την οποία οι τελευταίες αναβλύζουν: η ματαιοδοξία.

Στο τέλος της ημέρας, πάντως, τα πάντα έχουν να κάνουν με την ανεξήγητη ανάγκη μας να περιστρεφόμαστε γύρω από αυτές τις τρανές μονάδες διαφώτισης, αναζητώντας ψίχουλα σοφίας, συμπόνιας και καθοδήγησης. Τι είναι αυτό που μας κάνει να πιστεύουμε ότι έχουν όντως κάτι να μας δώσουν; Ειδικά από τη στιγμή που τα μέχρι τώρα δείγματα της πνευματικής τους προσφοράς είναι απλώς κάποιοι καλλιγραφικοί ακκισμοί, με άφθονη πάντοτε θεατρικότητα. Θα παραδεχτώ το δημόσιο πρόσωπο που θα αναδειχθεί όχι απλώς χωρίς να ενσαρκώνει όλα τα παραπάνω, αλλά ακριβώς επειδή δεν τα ενσαρκώνει. Η κοινή γνώμη της χώρας δεν χρειάζεται άλλο κανάκεμα, αλλά κάμποσες σφαλιάρες.

Άρης Αλεξανδρής από vice

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο London School of Economics


Στο London School of Economics θα μιλήσει σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης. Μετά από το Χάρβαρντ, ο Άδωνις Γεωργιάδης προσεκλήθη και από το London School of Economics, για να μιλήσει σε συνέδριο που έχει τίτλο «Αν αγοράσετε τους 7 τόμους του Ισοκράτους, σας δίνω κι ένα βιβλίο του Πλεύρη δώρο».

Απαντώντας σε ειρωνικά σχόλια στα social media για το ποιος τον προσκάλεσε, ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε πως τον κάλεσε ο ίδιος ο London School of Economics που είναι λόρδος.

Μετά την ομιλία του στο London School of Economics, ο Άδωνις Γεωργιάδης θα κάνει ξαφνικές εφόδους στα νοσοκομεία του Λονδίνου, για...
να διαπιστώσει αν το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας δουλεύει σωστά σαν το ελληνικό.

Το London School of Economics επρόκειτο να παραχωρήσει στον Άδωνι Γεωργιάδη –για την διαμονή του- τη σουίτα στην οποία διέμενε ο Ουίνστον Τσόρτσιλ αλλά, τελικά, για να τον τιμήσουν ακόμα περισσότερο, του έδωσαν το δωμάτιο του Τζακ του Αντεροβγάλτη.

Την επόμενη εβδομάδα, ο Άδωνις Γεωργιάδης θα μιλήσει σε συνέδριο της NASA στην Ουάσιγκτον.

Εγραψε ο Pitsirikos, μοντάζ Γρέκι

Το ότι πτωχεύσαμε ως χώρα τελικά είναι το λιγότερο ...


Της παράκρουσης γίνεται. Όλη μέρα ακούω για τις αποκαλύψεις των συγκλονισμένων Γερμανών γιατρών που δήλωσαν ότι «θυμίζουμε Ιράκ». Κι άντε, η «Εφημερίδα των Συντακτών» καλά έκανε και δημοσίευσε το θέμα. Οι υπόλοιποι γιατί συγκλονιστήκαμε;

Ρε οι άνθρωποι δεν περιέγραφαν τι είδαν στην Αιθιοπία ή στο Σουδάν ώστε να δικαιολογείται ένας … συγκλονισμός. 

Τη δική μας ζωή περιγράφουν. 
Δηλαδή αδυνατούμε να συγκλονιστούμε με ό,τι βιώνουμε και περιμένουμε να το μάθουμε από Γερμανούς γιατρούς σήμερα ή Άγγλους πυροσβέστες αύριο;
 
Πάμε καλά;

Είναι σαν να μην αντιλαμβάνεται την πείνα του το σκελετωμένο παιδί στη Σομαλία, αλλά να συγκλονίζεται ξαφνικά αν διαβάσει άρθρο για την πείνα του στους New York Times. Δηλαδή για πόσο καιρό ακόμη θα αποφεύγουμε τις ευθύνες μας απέναντι στο ένστικτο επιβίωσης που το προδίδουμε καθημερινά;

Δε βλέπουμε κάποιο έργο στον κινηματογράφο και όταν τελειώσει θα βγούμε με βουρκωμένα μάτια. ΕΜΕΙΣ παίζουμε στο έργο αυτό που συγκλονίζει τους άλλους. Το δικό μας σενάριο είναι το θρίλερ των υπόλοιπων. Τι κατάντια είναι αυτή που μας δέρνει;

Ανεχόμαστε τον Άδωνη Γεωργιάδη να ζητά «συγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία, λόγω του κλεισίματος του ΕΟΠΥΥ» ρίχνοντας όμως τις ευθύνες για αυτή την ταλαιπωρία στους γιατρούς επειδή σύμφωνα με τον υπουργό «οι γιατροί που απεργούν κατέστησαν αυτή τη διαδικασία αναπόφευκτη».

Ο υπουργός δε φταίει ποτέ και για τίποτα. 

Κι όταν το διάστημα του μήνα, μέσα στο οποίο υποσχέθηκε ότι θα λυθούν τα προβλήματα, θα κυλήσει σαν νεράκι δίχως να έχει αλλάξει κάτι προς το καλύτερο και το θέμα του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας θα ξεχαστεί όπως τόσα και τόσα άλλα, απλώς επειδή ΣΥΝΗΘΙΣΑΜΕ να ξεχνάμε, θα βρει νέους «εχθρούς των πολιτών».

Κι αυτοί οι νέοι «εχθροί» που θα ανακαλύψει ο Άδωνις Γεωργιάδης, μπορεί να είναι το ΕΚΑΒ, για παράδειγμα. Και θα το κλείσει για ένα μήνα. Και θα πει «Τι να το κάνετε το ασθενοφόρο; Πάρτε ταξί να ενισχυθεί κι αυτός ο κλάδος που τόσο δοκιμάζεται από την κρίση». Κι εμείς θα το δεχτούμε. Εκτός κι αν μας ενημερώσουν τίποτα Γερμανοί γιατροί ότι αυτό είναι τραγικό, οπότε θα συγκλονιστούμε για ένα 12ωρο, πριν ξαναπέσουμε στο λήθαργο, τη μοιρολατρία και την αυτοενοχοποίηση.

Το ότι πτωχεύσαμε ως χώρα τελικά είναι το λιγότερο. Το ότι μάλλον έχουμε σταματήσει να αναπνέουμε ως άνθρωποι είναι το χειρότερο. Ελπίζω κάποιοι Γερμανοί ιατροδικαστές να μας το ανακοινώσουν για να συγκλονιστούμε.

Καρτέσιος




Βαγγέλη, υπάρχουν πολιτικές ευθύνες στη ΜΚΟ του αδερφού του Σαμαρά;


alsamaras.png


Το 2011, ο αδελφός του πρωθυπουργού Αλέξανδρος Σαμαράς, , ανέλαβε καθήκοντα πρόεδρου στο Δ.Σ του ΜΦΙ. Το 2012, μόλις ορκίστηκε πρωθυπουργός ο Α. Σαμαράς, εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Αττικής κονδύλι ύψους 11,5 εκ € για την επισκευή του ΜΦΙ, στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος «ανταγωνιστικότητας, καινοτομίας και ψηφιακής σύγκλισης»...
Tο θέμα των επισκοπήσεων ανατέθηκε στο ΜΦΙ για πρώτη φορά το 2012 έναντι ποσού 365.000€ και αυξήθηκε φέτος κατά 9.000€ - προφανώς η χώρα χρήζει καλύτερης προστασίας.
Μια δεύτερη πρόσθετη επιχορήγηση που λαμβάνει το ΜΦΙ είναι για τα «Φυτοφάρμακα Υπολείμματα», η οποία το 2012 ήταν ύψους 450.000€ και για φέτος ανήλθε στα 520.000€
Ακόμη, υπενθυμίζουμε ότι το ΜΦΙ συντηρείται και λειτουργεί από το ελληνικό κράτος, παρότι δωρεά Μπενάκη, με ετήσια τακτική επιχορήγηση για τα λειτουργικά του έξοδα και επιπλέον επιχορηγήσεις για τη μισθοδοσία του.
Το 2013 η τακτική επιχορήγησή του αυξήθηκε σε 1.690.000€ (69%). Μια γενναία αύξηση τη στιγμή που οι προϋπολογισμοί όλων των υπουργείων και νομικών προσώπων μειώνονται δραματικά και οι φορείς φτάνουν τα όρια λειτουργίας τους.
Μια προσεκτική ματιά στον προϋπολογισμό του ΜΦΙ το 2013, του οποίου οι δαπάνες ανέρχονται στα 2.852.346,01€, παρατηρεί ότι η μισθοδοσία των μονίμων είναι 600.000€ ενώ των εκτάκτων 760.000€. Εξηγείται, λοιπόν, περίτρανα ο ρόλος και του ΜΦΙ στις πελατειακές σχέσεις της Κυβέρνησης Σαμαρά με τους πολίτες- ψηφοφόρους [...] via attikanea

Epikairo: Δεν έχουμε καμία διάθεση να ποινικοποιήσουμε τη συγγένεια. Άλλωστε, το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο (ΜΦΙ) είναι το πρώτο ιδρυθέν ερευνητικό Ινστιτούτο της χώρας (1929). Πρόκειται για Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), του εθνικού ευεργέτη Εμμανουήλ Μπενάκη, εποπτεύεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥπΑΑΤ). Εντούτοις, η χρηματοδότηση προκύπτει από πολιτικές αποφάσεις και όταν αυτές οι αποφάσεις επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό [δηλαδή χρήματα του ελληνικού λαού] σε μία χώρα που τελεί υπό χρεοκοπία, θα πρέπει να ερευνήσουμε τυχόν πολιτικές ευθύνες. Έτσι δεν είναι, Βαγγέλη;

doro-samara.jpg

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014 11:57
epikairo


Ανίκανη ή εξαρτημένη Δικαιοσύνη;



Η-δικαιοσύνη-και-ο-ψευτο-άγγελοςΕνώ όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης, η ελληνική Δικαιοσύνη δεν καταδίκασε στην ουσία, ούτε ένα λαμόγιο από αυτά που καταλήστευαν το δημόσιο χρήμα, ξαφνικά τώρα, στην εποχή της κοινωνικής οργής, κάθε μέρα βλέπουμε να σκάει και από ένα σκάνδαλο. Προς το παρόν το βλέπουμε βέβαια, γιατί το αν θα υπάρξει τελικά ή όχι καταδίκη, αυτό θα το μάθουμε έπειτα από πολλά χρόνια, όταν όλα θα έχουν ξεχαστεί.
Που ήταν λοιπόν όλα αυτά τα χρόνια η ελληνική Δικαιοσύνη; Ήταν ανίκανη και ξαφνικά έγινε ικανή; Την απάντηση την δίνει το καλοπληρωμένο παπαγαλάκι, στο πάνω δεξιό παράθυρο της τηλεοπτικής οθόνης. «Γιατί τώρα υπάρχει πολιτική βούληση», μας λέει. Εφόσον όμως ισχύει αυτό, τότε δεν έχουμε ανεξάρτητη, αλλά απόλυτα εξαρτώμενη από την πολιτική βούληση Δικαιοσύνη. Θα πρέπει επιτέλους να αποφασίσουμε τι Δικαιοσύνη έχουμε. Ανίκανη, εξαρτημένη ή ανεξάρτητη;
Εντάξει, βλέπουμε λοιπόν να σκάνε διάφορα σκάνδαλα. Αλλά βλέπουμε να πιάνεται «μαρίδα», τα τελευταία δηλαδή εξαρτήματα του συστήματος. Δεν βλέπουμε όμως να πιάνεται το ίδιο το σύστημα. Δεν βλέπουμε να κατηγορείται κανένας από αυτούς που στέκονται πάνω από το πολιτικό σύστημα και το ελέγχουν. Δεν βλέπουμε να καλείται ως μάρτυς ούτε ένας πολιτικός, ούτε ένας πρώην πρωθυπουργός, να εξηγήσει τι γνώριζε για όλα αυτά που συνέβαιναν στους τομείς της αρμοδιότητάς του. Γνώριζε ή ήταν ανίκανος να γνωρίζει; Έφταιγε αυτός ή φταίνε οι θεσμοί που δεν του επέτρεπαν να γνωρίζει; Αυτό θα πρέπει να το μάθει ο ελληνικός λαός. Πρέπει να διορθώσουμε αυτό που έφταιγε. Απλές κινήσεις εκτόνωσης της λαϊκής οργής δεν οδηγούν πουθενά. Είναι πρόσκαιρες και δεν επιφέρουν την κάθαρση που έχει ανάγκη το Έθνος για να βγει από την κρίση.
Θα πρέπει λοιπόν η Δικαιοσύνη, να προσχωρήσει σε βάθος. «Αναζητήσατε τη γυναίκα» έλεγε ένας Γάλλος δικαστής για την εξιχνίαση κάθε εγκλήματος. Στην εξιχνίαση των εγκλημάτων διαφθοράς και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος στην  Ελλάδα ο Έλληνας δικαστής θα έπρεπε να λέει: «Αναζητήσατε τον πολιτικό».
Πέτρος  Χασάπης


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2u4CIKMOY

Αθώος δηλώνει ο Σπανός της ΕΤΕΚΑ


Αθώος δηλώνει ο Σπανός της ΕΤΕΚΑ
Αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ, ο οποίος ολοκλήρωσε μετά από τρεις ώρες την κατάθεσή του στον 7ο ανακριτή Πειραιά, ενώ συνεχίζεται η απολογία των υπολοίπων 5 συλληφθέντων, από τους 15 συνολικά.
Αφού ολοκληρωθούν οι απολογίες τους στον ανακριτή θα παρουσιαστούν και στον εισαγγελέα. Στη συνεχεία αναμένεται να συνεδριάσουν ανακριτής και εισαγγελέας, προκειμένου να αποφασίσουν αν θα προφυλακιστούν ή όχι.
Υπενθυμίζεται ότι στην εισαγγελία Πειραιά οδηγήθηκαν σήμερα έξι άτομα από τους 15 συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ, ο συνδικαλιστής και τμηματάρχης της διεύθυνσης Περιβάλλοντος, ο υπάλληλος του Α' Τελωνείου Πειραιά καθώς και τρία ακόμα άτομα.
Έξω από τα δικαστήρια παραμένουν για συμπαράσταση συγγενείς των συλληφθέντων, εργαζόμενοι της ΕΤΕΚΑ και οπαδοί του Ατρομήτου.
Οι υπόλοιποι συλληφθέντες, που κρατούνται στη ΓΑΔΑ, θα απολογηθούν αύριο και τη Δευτέρα.

Η Δέσποινα Κορομήλη στον «Συνδυασμό Ευθύνης»



Η εκπαιδευτικός από το Λιτόχωρο υποψήφια στο Τοπικό Συμβούλιο Λιτοχώρου με τον «Συνδυασμό Ευθύνης» του Γιώργου Φαρμάκη

Η Δέσποινα Κορομήλη αποδέχθηκε την πρόταση του Γιώργου Φαρμάκη και θα είναι υποψήφια με το «Συνδυασμό Ευθύνης» στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στο τοπικό συμβούλιο Λιτοχώρου

«Αποδέχθηκα με χαρά την πρόταση του Γιώργου Φαρμάκη να συμμετέχω ως υποψήφια στο “Συνδυασμό Ευθύνης” καθώς πρόκειται για μια πρόταση που με τιμά. Με την συμμετοχή περισσοτέρων γυναικών στο συνδυασμό αναδεικνύεται ο οργανωτικός, δυναμικός και κοινωνικός ρόλος της γυναίκας στην σημερινή  εποχή. Η διορατικότητα και η προοδευτική σκέψη της γυναίκας του σήμερα είναι χαρακτηριστικά τα οποία ο Γιώργος Φαρμάκης εμπιστεύεται και αναδεικνύει μέσα από τον συνδυασμό του.
Με την συμμετοχή μου στην τοπική αυτοδιοίκηση στο πλάι του Γιώργου Φαρμάκη θέλω να συνδράμω κι εγώ από την πλευρά μου στην βελτίωση της καθημερινότητας κάθε δημότη, αλλά κυρίως στην ανάδειξη και αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι νέοι του τόπου μας. Η προσπάθειά μας πρέπει να έχει επίκεντρο την δημιουργία κατάλληλων συνθηκών ώστε οι νέοι μας να αγαπήσουν αυτό τον τόπο και να δημιουργήσουν σε αυτόν.
Βασικά μας κίνητρα στην νέα μας προσπάθεια είναι η θέληση για προσφορά και η αισιοδοξία για το καλύτερο»

Ιδού το μεγάλο σκάνδαλο με τις ΜΚΟ - Διαβάστε ποιες Οργανώσεις πήραν τεράστια ποσά

ΠΟΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 2011


Πατήστε πάνω στα έγγραφα για να τα διαβάσετε
Πατήστε πάνω στα έγγραφα για να τα διαβάσετε
Κι όμως. Τα κόμματα και το ελληνικό κοινοβούλιο γνώριζαν εδώ και χρόνια για το σκάνδαλο με τη χρηματοδότηση... απίθανων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και σίγουρα δεν θα έπρεπε να «πέσουν από τα σύννεφα» με τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών.
Ενας τρελός χορός εκατομμυρίων είχε στηθεί γύρω από Οργανώσεις οι οποίες πολλές φορές προκαλούσαν ακόμη και με την ονομασία τους. Τα έγγραφα που είχαν κατατεθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής από το 2011, αναφέρουν όλες τις ΜΚΟ που χρηματοδοτούνταν και μάλιστα από το 1997.
Τα στοιχεία συγκεντρώθηκαν από τα υπουργεία, όμως, αρκετά δεν έστειλαν τις δικές τους χρηματοδοτήσεις σε ΜΚΟ. Υπολογίζεται ότι δόθηκαν περί τα 100 εκατ. ευρώ σε Οργανώσεις με το ποσό να είναι πολύ μεγαλύτερο διότι δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία.
Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι:
  • Συνεισφορά στο πρόγραμμα εξυγίανσης της οικονομίας της Αλβανίας 285.000.000 δρχ. 31/12/1997
  • Καταπολέμηση φυματιώσεως στη Βουλγαρία 24.500.000 δρχ. 31/12/1997
    Ιδού το μεγάλο σκάνδαλο με τις ΜΚΟ - Διαβάστε ποιες Οργανώσεις πήραν τεράστια ποσά
  • Αναπτυξιακό πρόγραμμα στον Αμαζόνιο, αναδάσωση, οικολογικός τουρισμός 15.000.000 δρχ 31/12/1997
  • Οικονομική στήριξη του προγράμματος ανάπτυξης της Ιορδανίας 142.500.000 δρχ. 31/12/1997
  • Αγορά ραδιοτηλεοπτικού εξοπλισμού, δωρεά στο Κρατ. Ινστ. Ραδιοτ. Κούβας 8.300.000 δρχ. 31/12/1997
  • Αποκατάσταση οδικού δικτύου πόλεως Καλκιλιας στην Παλαιστίνη 497.000.000 δρχ. 31/12/1997
  • Στήριξη Προυπολογισμού Παλαιστίνης 285.000.000 δρχ. 31/12/1997
    Ιδού το μεγάλο σκάνδαλο με τις ΜΚΟ - Διαβάστε ποιες Οργανώσεις πήραν τεράστια ποσά
  • Επαναπατρισμός Τσετσένων στη Ρωσία 2.900.000 δρχ. 31/12/1997
Ανάμεσα στις πιο προκλητικές περιπτώσεις τόσο ως προς τα ποσά όσο και ως προς το σκοπό των ΜΚΟ είναι :
  • Αναπτυξιακή Συνεργασία Αλληλεγγύη/ΑΣΑ 3.057.365,44 ευρώ
  • Ορθόδοξος Σύνδεσμος ο Απόστολος Παύλος 1.599.413,06 ευρώ
  • Διεθνές Αναπτυξιακό Κέντρο 1.359.776,23 ευρώ
  • Αναπτυξιακή Αλληλεγγύη/ Αριστοτέλης 1.419.935,36 ευρώ
  • Δίκτυο για τη Δημοκρατία στη ΝΑ Ευρώπη 2.492.728,17 ευρώ
    Ιδού το μεγάλο σκάνδαλο με τις ΜΚΟ - Διαβάστε ποιες Οργανώσεις πήραν τεράστια ποσά
  • Αλληλεγγύη 23.126.871,01 ευρώ
  • Μια Γη 1.124.572, 80 ευρώ
  • Ίδρυμα Ορμυλία Παναγιά η Ανθρωπινή 590.003,64 ευρώ
  • Δίκτυο Εμπειρογνωμόνων Αθήνας ance 664.239, 37 ευρώ
  • Ιασων εθελοντική οργάνωση αειφορίας περιβάλλοντος 609.883,00 ευρώ
  • Αρσις οικονομική οργάνωση υποστήριξης νέων 702.069,75 ευρώ
  • Πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης και οικονομικής ανάπτυξης 850.363,00 ευρώ
    Ιδού το μεγάλο σκάνδαλο με τις ΜΚΟ - Διαβάστε ποιες Οργανώσεις πήραν τεράστια ποσά
  • Η Εν Αθήναις Φιλεκπαιδευτική Εταιρία Κοινωφελές Σωματείο Ιδιωτικού Δικαίου 3.319.565,50 ευρώ
  • Οικουμενική 3.840.274,94 ευρώ
  • Ελληνοαλβανικος Σύνδεσμος Φιλίας "Ο Σωκράτης" 837.000 ευρώ
  • Οικουμενική Δελφική Ένωση 190.000 ευρώ
  • Νόμος και Φύση 359.000 ευρώ
  • Λειτουργοί Υγείας της Αγάπης 384.000 ευρώ
  • Πορευθέντες 895.000 ευρώ
  • Νερό για τον ¨Ανθρωπο και την Ειρήνη 309.000 ευρώ
  • Εταιρία για την Ανεξιθρησκεία και την Ανάπτυξη των λαών 258.000 ευρώ
  • Η χάρτα του Ρήγα 153.000 ευρώ.

Σάκης Μπουλάς: Ο ασυμβίβαστος του ελληνικού θεάματος που κοίταξε τον καρκίνο κατάματα

Ηθοποιός, τραγουδιστής, στιχουργός, αλλά πάνω από όλα άνθρωπος.
Αυτό έλεγαν φίλοι και συνεργάτες του Σάκη Μπουλά, που τα ξημερώματα έχασε τη μάχη με τον καρκίνο. Ένας άνθρωπος που ξεχώριζε για το ήθος του, την «σταράτη» ιδεολογία του αλλά και τον επαναστατικό του τρόπο με τον οποίο έβλεπε τα πράγματα.
Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια της μεγάλης καριέρας του, άφησε πολλά παραπάνω μέσα από τηλεοπτικές και μουσικές συμμετοχές. Άφησε μια ολόκληρη κουλτούρα, την οποία υποστήριξε με έναν ροκ τρόπο ζωής και που τον διατήρησε σε όλα τα χρόνια της ζωής του.
Μεγάλωσε και αγάπησε τον Πειραιά παρόλο που γεννήθηκε στο Κιλκίς και παρόλο που οι γονείς του επέμεναν να ασχοληθεί με τα νομικά και να γίνει δικηγόρος, είχε ‘‘κολλήσει’’ ήδη το καλλιτεχνικό μικρόβιο. Έκανε εκατοντάδες εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και συνεργάστηκε με μεγάλες προσωπικότητες στο χώρο της μουσικής, όπως την Αφροδίτη Μάνου, τον Διονύση Σαββόπουλο, τον Θάνο Μικρούτσικο και τον Μίμη Πλέσσα.
Ιδιαίτερα ξεχωριστές έμειναν οι εμφανίσεις του με τον Γιάννη Ζουγανέλη εντός και εκτός της μικρής οθόνης, σε μουσικές σκηνές αλλά και θεατρικές παραστάσεις. Κατέκτησε την δεκαετία του 80 με τον Γιάννη Ζουγανέλη χάρη στο ιδιαίτερο χιούμορ τους και στο πιο ριζοσπαστικό τρόπο που βλέπουν τα πράγματα. Ο ίδιος πάντα έλεγε πως πρέπει να κάνεις αυτό που σου αρέσει με οποιοδήποτε κόστος.
Και αν κανείς πίστευε πως το καλλιτεχνικό του άστρο θα έλαμπε για λίγο, τους διέψευσε και με τις μετέπειτα εμφανίσεις του σε τηλεοπτικές σειρές όπως το ‘‘10 λεπτά κήρυγμα’’ ή τις ‘‘Σαββατογεννημένες’’, που απέδειξε πως το μεγαλείο του ως κωμικός ηθοποιός δεν είχε ακόμη σβήσει.
Οι φίλοι και οι συνεργάτες του μιλούσαν πάντα για έναν άνθρωπο χαμηλών τόνων, που ήταν επαγγελματίας, καλός φίλος και συνεργάτης και είχε τη δική του φιλοσοφία για τη ζωή. Είχε δηλώσει πως δεν του αρέσει ο γάμος γιατί νιώθει αιχμάλωτος, αλλά δεν μπορούσε ποτέ να αρνηθεί κάτι σε ένα φίλο.
Ο Σάκης Μπουλάς ήταν μια αυθεντική ελληνική φιγούρα. Ένας άνθρωπος που δεν του άρεσαν τα φώτα των media, που ήξερε πότε να μιλήσει και πότε να σωπάσει. Που δίδασκε ήθος, ευγένεια και επαγγελματισμό και που ήθελε να τον σέβονται όπως έκανε και εκείνος για τους συνανθρώπους του.
Ακόμα και όταν τα έβαλε με τον καρκίνο, δεν έδειξε ούτε μια στιγμή υποχώρησης. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, δίνοντας μάχη για τη ζωή του. Για τον λόγο αυτό διέκοψε και τις εμφανίσεις του στην Ακτή Πειραιώς, όπου συμμετείχε στην μουσική παράσταση «Γκαγκαντίν : Οι γενναίοι της νύχτας», πλάι στους Διονύση Σαββόπουλο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και Γιάννη Ζουγανέλη.
Αυτός ήταν ο Σάκης. Ένας αγωνιστής που αντιμετώπιζε τις δυσκολίες σαν να μην είναι δυσκολίες. Που μέχρι την τελευταία στιγμή δεν έβαλε το κεφάλι κάτω.

Στην τηλεόραση
  • “Κουφώματα”1988 ΕΡΤ Νίκος Ζερβός
  • Δέκα λεπτά κήρυγμα (2000-2003)
  • Τα Τετράγωνα των Αστέρων (2003).
  • Σαββατογεννημένες (2003-2004)
  • Ας Πρόσεχες (2004-2005)
  • Πενήντα-Πενήντα (2005-2007)
  • 7 Θανάσιμες Πεθερές (2006-2007)
  • Εντιμότατοι κερατάδες (2006-2007)
  • Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας (2007-2008)
  • Φίλα το βάτραχο σου (2007-2009)
  • Μπελάς ΤV (2008-2009)
  • Εργαζόμενη Γυναίκα (2009)
  • Η Οικογένεια βλάπτει (2009-2010)
  • Πενήντα-Πενήντα (3ος κύκλος) (2010-2011)
Στον κινηματογράφο
  • Ο Δράκουλας των Εξαρχείων (1983)
  • Ντελίριο (1983)
  • Η Πόλη Ποτέ Δεν Κοιμάται (1984)
  • Τηλεκανίβαλοι (1987)
  • Πατρίς Ληστεία Οικογένεια (1987)
  • Ας περιμένουν οι γυναίκες (1998)
  • Η Αγάπη είναι ελέφαντας (2000)
  • Λουκουμάδες με Μέλι (2004)
  • Ηθικόν Ακμαιότατον (2005)
  • Το φιλί της ζωής (2007)
  • Μαφιόζοι στο Αιγαίο (2008)
  • Πεθαίνω για σένα (2009)
  • Μια φορά και ένα μωρό (2011)
Φωτογραφία: Eurokinissi

Της Βικτόρια κάτι της λείπει...


Η Βικτόρια Σιλβστεντ έχει κάνει καριέρα, είναι όμορφη, έχει πολλούς θαυμαστές, αλλά κάτι της λείπει...
Η ίδια μιλώντας στο περιοδικό OK αποκάλυψε ότι φοβάται τις πλαστικές επεμβάσεις, αλλά είναι υπέρ του να κάνει ο καθένας ότι τον ευχαριστεί.
Ποια είναι τα μυστικά της ομορφιάς της; «Ο καλός ύπνος είναι ό,τι καλύτερο. Επίσης όταν ξυπνάω πίνω ένα ποτήρι ζεστό νερό με λεμόνι και λίγο αργότερα τρώω ένα καλό πρωινό με φρούτα, γιαούρτι, μούσλι. Γυμνάζομαι, μου αρέσει η yoga και το γρήγορο περπάτημα».
Τι είναι αυτό, όμως, που λείπει σε μια γυναίκα σαν αυτή;
Οπως λέει η ίδια: «Δεν έχω αποκτήσει ακόμα παιδιά. Έχω δυο ανίψια για τα οποία τρελαίνομαι, οπότε ανυπομονώ να κάνω τη δική μου οικογένεια»...

Τραγικός ο απολογισμός από τον ιό της γρίπης – Τους 55 έφθασαν οι νεκροί

Τραγικός ο απολογισμός από τον ιό της γρίπης - Τους 53 έφθασαν οι νεκροί
Με ραγδαίο βαθμό αυξάνονται τα θανατηφόρα κρούσματα από τον ιό της γρίπης, αφού μόνο σήμερα τρεις ακόμη συνάνθρωποι μας έχασαν τη μάχη με τον θάνατο ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θυμάτων στους 55. Σύμφωνα μάλιστα με τους ειδικούς, οι περισσότεροι από αυτούς έπασχαν από υποκείμενο νόσημα και δεν είχαν εμβολιαστεί. Από το πρωί της μέρας έξι νέες εισαγωγές έχουν γίνει σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), με τον αριθμό των νοσηλευόμενων να φτάνει τους 59, με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Συνολικά 174 άτομα έχει χρειαστεί να νοσηλευθούν σε ΜΕΘ.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζει ότι κατά την περίοδο αυξημένης κυκλοφορίας του ιού της γρίπης συστήνεται η έγκαιρη χορήγηση αντι-ιικών σε ασθενείς με σοβαρή συμπτωματολογία ανεξαρτήτως παραγόντων κινδύνου για επιπλοκές από τη γρίπη, χωρίς να είναι αναγκαία η εργαστηριακή επιβεβαίωση της γρίπης.

Την κατάλαβε αλλά της έβγαλε την ψυχή μέχρι να την περάσει ο Ρέμος την ανιψιά της Βίσση

Την αναγνώρισε αλλά της έβγαλε την... ψυχή μέχρι να την περάσει ο Ρέμος
Μπροστά σε μία έκπληξη βρέθηκαν οι τηλεθεατές του σημερινού επεισοδίου του «The Voice»!
Μία από τις διαγωνιζόμενες που στάθηκαν μπροστά από τους τέσσερις κριτές ήταν μια νεαρή τραγουδίστρια και το τραγούδι που επέλεξε να ερμηνεύσει «Οι φίλοι μου χαράματα». Η Βέρα Μπούφη, είναι απόφοιτη Μουσικού Λυκείου και απόφοιτη του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής και τα τελευταία έξι χρόνια ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι, ενώ στα δισκογραφικά της βήματα μετράει ένα maxi single και κάποια digital τραγούδια.
Η 26χρονη ανερχόμενη τραγουδίστρια και ανιψιά της Άννας Βίσση, προτού την δούμε πάνω στη σκηνή έκανε γνωστό πως συνεργάζεται με τον Αντώνη Ρέμο, που αποτελεί έναν από τους κριτές του διαγωνισμού. Απ' ότι φαίνεται όμως πλέον είναι και ο «σωτήρας» της αφού ο μεγάλος τραγουδιστής πάτησε το buzzer στην… τελευταία νότα δίνοντας στην 26χρονη τραγουδίστρια μία ευκαιρία.
Σύμφωνα, όμως με το gossip.gr, στην συνέχεια ο Αντώνης Ρέμος την έκοψε και δεν την πέρασε στα lives.

Φόροι - φωτιά για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίους - Τι αλλάζει με τη δήλωση του 2014


Φόροι - φωτιά για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίους - Τι αλλάζει με τη δήλωση του 2014
Περισσότερους φόρους σε εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις φέρνουν οι φετινές φορολογικές δηλώσεις που θα υποβληθούν από τις 20 Μαρτίου έως και τις 30 Ιουνίου.
Η αύξηση του συντελεστή φορολογίας των κερδών για τις ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρείες από το 20% στο 26%, σε συνδυασμό με την κατάργηση της επιχειρηματικής αμοιβής, αναμένεται να εκτοξεύσει στα ύψη τη φορολογική επιβάρυνση των εταιρειών. Μάλιστα, οι μεγαλύτερες φορολογικές επιβαρύνσεις αναμένεται να προκύψουν για τις επιχειρήσεις με μικρά εισοδήματα.
Την ίδια ώρα οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα κληθούν να πληρώσουν μεγάλα ποσά φόρου για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2013. Οι αυξημένοι φόροι θα προέλθουν από την κατάργηση του αφορολογήτου ορίου των 5.000 ευρώ, την κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών και την επιβολή φόρου 26% από το πρώτο ευρώ του ετησίου εισοδήματος. Σε πολλές περιπτώσεις, τα ποσά των φόρων που θα προκύπτουν θα αντιστοιχούν σε ποσοστά μεγαλύτερα του 50% των δηλουμένων εισοδημάτων καθώς τα τεκμήρια διαβίωσης θα προσδιορίζουν το ύψος του τελικού φορολογητέου εισοδήματος σε επίπεδο πολλαπλάσιο του πραγματικού.
Ειδικότερα με τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις:
1. Αυξάνεται η φορολογία των κερδών των ομόρρυθμων και ετερόρρυθμων εταιρειών που τηρούν απλογραφικά βιβλία (πρώην β' κατηγορίας). Ο φόρος αυξάνεται από το 20% στο 26% για τα πρώτα 50.000 ευρώ των καθαρών κερδών και στο 33% για τυχόν επιπλέον ποσό κερδών πέραν των 50.000 ευρώ. Οι φορολογικοί συντελεστές μειώνονται κατά ποσοστό 40% για τα κέρδη που προκύπτουν από δραστηριότητες που ασκούνται σε νησιά με πληθυσμό σύμφωνα με την τελευταία απογραφή κάτω των 3.100 κατοίκων.
2. Αυξάνεται η φορολογία των κερδών των Ο.Ε. και Ε.Ε. που τηρούν διπλογραφικά βιβλία (πρώην γ' κατηγορίας) από 20% σε 26%.
3. Καταργήθηκε η επιχειρηματική αμοιβή, τα κέρδη στις Ο.Ε., Ε.Ε. αστικές εταιρείες, κοινοπραξίες κ.λπ. φορολογούνται όλα στο όνομα του νομικού προσώπου (της εταιρείας).
4. Σε περίπτωση διανομής κερδών από τις επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικά βιβλία και εφόσον υπάρχει σχετική πρόβλεψη στο καταστατικό τους, παρακρατείται φόρος εισοδήματος με συντελεστή 10%.
5. Στο ποσό του φόρου υπολογίζεται προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος με συντελεστή 55%.
6. Το τέλος επιτηδεύματος για τις Ο.Ε. και Ε.Ε. ανέρχεται σε 1.000 ευρώ, ενώ για κάθε υποκατάστημα ανέρχεται σε 600 ευρώ.
7. Το τέλος επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες ανέρχεται σε 650 ευρώ.
Εντυπο Ε3
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες κατά τη συμπλήρωση του εντύπου Ε3 θα πρέπει να προσέξουν τις εξής αλλαγές:
Νέος κωδικός 591 (στην πρώτη σελίδα) ο οποίος συμπληρώνεται από τους επιτηδευματίες που φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών.
Πίνακας ΣΤ΄ στον υποπίνακα δ΄: Προστέθηκαν κωδικοί 516, 517, 518 στους οποίους αναγράφονται οι υποχρεωτικές εισφορές σε ταμεία (ΟΑΕΕ κ.τ.λ.). Σε περίπτωση μεικτής δραστηριότητας η παραπάνω δαπάνη μερίζεται βάσει των ακαθαρίστων εσόδων.
Πίνακας Ζ΄: Προστέθηκε κωδικός 348 στον οποίο αναγράφεται το φορολογητέο καθαρό αποτέλεσμα που απομένει μετά την αφαίρεση των υποχρεωτικών εισφορών σε ταμεία από τα ακαθάριστα έσοδα από κάθε πηγή αντίστοιχα. Το αποτέλεσμα αυτό θα μεταφερθεί στο έντυπο Ε1 και θα φορολογηθεί σαν εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες.
Ο κωδικός αυτός συμπληρώνεται μόνο στην περίπτωση που έχει συμπληρωθεί ο κωδικός 591 της πρώτης σελίδας του εντύπου.
Τόκοι καταθέσεων άνω των 250 ευρώ Διόρθωση και για τους τόκους καταθέσεων που θα αναγραφούν στη φετινή φορολογική δήλωση ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, με διάταξη που θα περιληφθεί στο νομοσχέδιο-«σκούπα» θα ισχύσει και για το οικονομικό έτος 2014 το όριο των 250 ευρώ πάνω από το οποίο θα πρέπει να δηλωθούν οι τόκοι καταθέσεων στο έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης.
Μαρία Βουργάνα

Η πιο νόστιμη συνταγή για χοιρινή μπριζόλα με πιπεριές

xoirini-570
Προτού περάσεις στο βαρύ γεύμα της σημερινής βραδιάς, προετοιμάσου με τη πιο νόστιμη «κρεατική» συνταγή.
Υλικά
  • 1 πράσινη πιπεριά σε μεγάλα κομμάτιαΜπριζόλα χοιρινή με πιπεριές
  • 1 κόκκινη πιπεριά σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 λεμόνι
  • 2 μπριζόλες χοιρινές με κόκαλο
  • ½ κ.σ. πάπρικα
  • 1 κ. γλ. Μουστάρδα
  • 1 κ.σ. σόγια σος
  • Λίγο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Αφήνουμε να ζεσταθεί ένα τηγάνι και βάζουμε τις μπριζόλες. Αφήνουμε για 3 λεπτά κάθε πλευρά και προσθέτουμε τις πιπεριές . Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με ένα καπάκι. Αφήνουμε να σιγοψηθούν για 15-20 λεπτά (ή περισσότερο-εξαρτάται από το πάχος της μπριζόλας).
Πηγή: Nostimessyntages.gr

ΕΠΣ Πιερίας-Πρωταθλήματα Υποδομής: Αγώνες Σαββατοκύριακου

Δείτε το πρόγραμμα των αγώνων του Σαββατοκύριακου στα πρωταθλήματα υποδομής της ΕΠΣ Πιερίας.



Aθώοι Ιακώβου και άρση βαρών

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, έκρινε αθώους τους 25 κατηγορουμένους, μέλη της περίφημης ντριμ τιμ της εθνικής ομάδας άρσης βαρών, για την υπόθεση του ντόπινγκ στην εθνική ομάδα της άρσης βαρών το 2008.

Aθώοι Ιακώβου και άρση βαρών
Μεταξύ των παραγόντων του αθλητισμού που κάθισαν στο εδώλιο ήταν ο προπονητής Χρ. Ιακώβου, ο Βαλ. Λεωνίδης, η αθλήτρια Ολυμπία Τόκκα και άλλοι.

Την απαλλαγή του συνόλου των κατηγορουμένων ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας, επικαλούμενος... άγνοια των κατηγορουμένων, υποστηρίζοντας δηλαδή πως κανείς τους δεν είχε γνώση για παράνομες ουσίες, πόσω μάλλον οι αθλητές. 
"Η ζημιά έχει γίνει από την Κίνα. Από εκεί έγινε η παραγγελία και ήρθε στην Ελλάδα λάθος παρτίδα με παράνομα σκευάσματα. Το ερώτημα παραμένει. Ήταν λόγο σκοπιμότητας ή ετυχε;" υποστήριξε ο εισαγγελικές λειτουργός επισημαίνοντας πως "η ομάδα μας μπήκε στο μάτι του κυκλώνα". 
Είχαν προηγηθεί οι απολογίες των 25 κατηγορούμενων για πλημμεληματικά αδικήματα σχετικά με παράβαση του νόμου περί ντόπινγκ. Μεταξύ αυτών, ο προπονητής της εθνικής ομάδας άρσης βαρών, Χρ. Ιακώβου, ο οποίος ανέφερε πως το 2007 δεν μπορούσαν να βρουν τα σκευάσματα που ήθελαν στην ελληνική αγορά. "Ο γιατρός της ομάδας δεν μπορούσε να τα βρει και έτσι ρώτησα έναν γνωστό μου. Η πρώτη δόση ήρθε κανονικά. Στη δεύτερη δόση, κανείς δεν γνώριζε τι είχε μέσα το κουτί και αν ήταν σωστό". 
Και ο Βαλέριος Λεωνίδης που τότε διατελούσε προπονητής υποστήριξε πως οι αθλητές λάμβαναν και λαμβάνουν μόνο συμπληρώματα διατροφής ενώ η Ολυμπία Τόκκα ανέφερε: "ακόμα δεν το εχω χωνέψει. Μου έχει στοιχίσει στη ζωή μας και στο άθλημα".
Οι Αλέξης Κούγιας και Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόροι των Χρ. Ιακώβου, Βαλ. Λεωνίδη, Βίκτ. Μήτρου δήλωσαν:
 
"Η Δικαιοσύνη (Άννα Κουσιοπούλου, Πρόεδρος, Νικόλαος Ροζάκης, Μαρία Μπουτάκη, Πλημμελειοδίκες και Δημήτριος Νομικός, Εισαγγελέας) αθώωσαν την σύγχρονη αθλητική ιστορία της Ελλάδος στο αγώνισμα της Αρσης Βαρών. 
Ο Εθνικός Προπονητής, Χρίστος Ιακώβου, οι Ολυμπιονίκες Βαλέριος Λεωνίδης και Βίκτωρας Μήτρου, που οι διαχρονικές τους επιτυχίες πλημμύρισαν τις καρδιές μας από εθνική υπερηφάνεια και χαρά, σήμερα μας κοιτάζουν στα μάτια και βροντοφωνάζουν «Ελληνες πάνω από την μπάρα, όλοι μαζί μπορούμε".
Πηγή:www.capital.gr

Βατανιακός - Εθνικός Γαζώρου 0-0 Άξιζε τη νίκη ο Βατανιακός


Ισόπαλο δίχως τέρματα, ολοκληρώθηκε το παιχνίδι του Βατανιακού και του Εθνικού Γαζώρο στο ματς με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 21ης αγωνιστικής.


 Το πρώτο ημίχρονο δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, καθώς τόσο η ομάδα της Κατερίνης, όσο και αυτή των Σερρών αντιμετώπιζαν προβλήματα στην ανάπτυξη λόγω της κακής κατάστασης του αγωνιστικού χώρου.


 Ωστόσο το συγκρότημα του Σάκη Παπαβασιλείου ήταν αυτό που είχε την κατοχή της μπάλας, χωρίς ωστόσο να έχει καταφέρει να απειλήσει την εστία του Μέλκα, κάτι που παραλίγο να κάνουν στο 42΄ οι φιλοξενούμενοι με τον Γαϊδαρτζή.

Το δεύτερο ημίχρονο, κύλησε όπως ακριβώς και το πρώτο με τον Βατανιακό να έχει την κατοχή της μπάλας, χωρίς να έχει γίνει απειλητικός για την εστία των Σερραίων. Στο 50΄όμως ο Αλεξίου θα χάσει την ευκαιρία του αγώνα για να βάλει μπροστά στο σκόρ την ομάδα του αφού βγήκε ολομόναχος απέναντι στον Μέλκα αλλά καθυστέρησε να τελιώσει τη φάση και έτσι ο Βατανιακός έχασε την ευκαιρία να κάνει το 1-0.
Οι φιλοξενούμενοι σκόραραν στο 66΄ με τον Γαϊδαρτζή το γκολ τους όμως ακυρώθηκε ορθά ως οφσάιντ.

Στο 68΄ η ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη, έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Δέντσα με 2η κίτρινη.
Απο εκεί και μετά ο Βατανιακός με έναν συνεχή επιθετικό μονόλογο και τον Γιάννη Λαζαρίδη σε μεγάλα κέφια, έφτιαξε ευκαιρίες μπροστά στην εστία της ομάδας των Σερρών, τις οποίες όμως δε μπόρεσε να τελειώσει κι έτσι έμεινε αυτό το στείτο χωρίς τέρματα 0-0.

ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ (Σάκης Παπαβασιλείου): Κουδουνάς, Στούμπος, Γιαλαμίδης, Εμβούε, Τροΐρης, Κολαξίδης, Ποτουρίδης (62' Μελισσόπουλος), Αλεξίου, Εμμανουήλ (57' Λαγδάρης), Λαζαρίδης, Βουτσιάς (79' Μίλιτς).


ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ (Μάκης Κατσαβάκης): Μέλκας, Χατζηδημητρίου, Μπαργκά (81' Σκέρνιαντς), Μπουντίνοφ, Δέντσας, Καράμπελας (56' Κωνσταντινίδης), Γαϊδαρτζής, Μερεσιώτης, Τσουβαλτσίδης, Τζούριτς (44' Κωφοκώτσιος), Νατσιόπουλος.

Η Ελεονώρα Ζουγανέλη αναβάλλει τη συναυλία της για τον Σάκη Μπουλά: Σ΄αγαπάω Σακούλη μου

eleonora-zouganeli-570
Ο Γιάννης Ζουγανέλης ήταν σαν αδερφός με τον Σάκη Μπουλά και η κόρη του, η Ελεονώρα, μεγάλωσε μαζί με τον Σάκη. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην αποχαιρετήσει τον άνθρωπο που ήταν ο δεύτερος πατέρας της.
Η Ελεονώρα έγραψε στο Facebook της «Σ ΑΓΑΠΑΩ ΣΑΚΟΥΛΗ ΜΟΥ!ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ,ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ,ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥ.ΘΑ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙΣ ΠΑΝΤΑ», ενώ ανακοίνωσε ότι η αυριανή της συναυλία στην Καρδίτσα θα μεταφερθεί σε άλλη ημερομηνία.
Eleonora Zouganeli
Μουσικός/Συγκρότημα · Αρέσει σε 168.006
Σ ΑΓΑΠΑΩ ΣΑΚΟΥΛΗ ΜΟΥ!ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ,ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ,ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΟΝΗΤΑ ΜΟΥ.ΘΑ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙΣ ΠΑΝΤΑ.

Die Welt Η κρίση του Ευρώ αρρωσταίνει τους Έλληνες

"Περισσότερες HIV λοιμώξεις, περισσότερα κρούσματα φυματίωσης και περισσότεροι θνησιγενείς. Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης έχουν επιδεινώσει δραματικά την κατάσταση της υγείας των Ελλήνων", γράφει η γερμανική Welt.








Η κρίση του Ευρώ αρρωσταίνει τους Έλληνες
"Η σοβαρή οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει, επίσης, δραματικές επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών. Αυτό προκύπτει από μελέτη που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Αλέξανδρος Κεντικελένης. Έτσι, ο αριθμός των μολύνσεων από τον HIV, τη φυματίωση, τις ψυχικές ασθένειες, ακόμη κι η θνησιγένεια, όλα έχουν αυξηθεί σημαντικά από τότε που ξεκίνησε η κρίση.

Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η επικράτηση της κατάθλιψης. Μόνο μεταξύ του 2008 και του 2011, τα κρούσματα κατάθλιψης υπερδιπλασιάστηκαν λόγω της σοβαρής οικονομικής κατάστασης, ανέφερε.
Ακόμα και παλαιότερες μελέτες είχαν δείξει ότι ο αριθμός των αυτοκτονιών αυξήθηκε κατά 45% στην Ελλάδα μεταξύ του 2007 και του 2011.
Το πρόβλημα θα ήταν «ίσως μόνο η κορυφή του παγόβουνου», δήλωσε ο Κεντικελένης, ο οποίος διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Cambridge. Ο ερευνητής κι η ομάδα του ανακάλυψαν, επίσης, ότι ο αριθμός των θνησιγενών αυξήθηκε κατά 21%.
Πολλές έγκυες γυναίκες δεν έχουν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη πια κι ως εκ τούτου αντιμετώπισαν περισσότερες επιπλοκές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Για την περίοδο 2008-2010, οι ερευνητές παρουσίασαν, επίσης, σημαντική αύξηση των θανάτων παιδιών", καταλήγει η Welt.

Ανακοίνωση του Τ.Σ Πιερίας της ΚΝΕ


Σας καλούμε στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23/2 και ώρα 18:30 στο «Καφέ Αμάν» με θέμα:
Παιδεία για τον λαό και ΕΕ… έννοιες ασυμβίβαστες.

Κεντρικός ομιλητής ο υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης με τον συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης, Μπάμπης Παπαδόπουλος
       
Το κόστος που πληρώνουν οι λαϊκές οικογένειες για τη μόρφωση ανέρχεται περίπου στα 4,5-5 δισ. ευρώ το χρόνο!
- Η πολιτική ενίσχυσης της κερδοφορίας, της παιδείας ως χώρου ιδιωτικής κερδοσκοπίας, έχει ως συνέπεια:
- Ιδιωτική δαπάνη για ξένες γλώσσες: 431.000.000 €
- Για φροντιστήρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης: 567.000.000 €
Για ιδιωτικές επαγγελματικές σχολές – ιδιωτικά ΙΕΚ: 129.000.000 €
-  Οι ταξικοί φραγμοί στη μόρφωση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών έχουν ως αποτέλεσμα:
- 4 στους 10 Έλληνες χωρίς βασική εκπαίδευση.
- Κάθε χρόνο εγκαταλείπουν το Δημοτικό σχολείο 8.000 παιδιά.
- Το 11,4% των νέων εγκαταλείπουν τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το ποσοστό εκτοξεύεται στα παιδιά μεταναστών.
            Χωρίς αμφιβολία αν ο καθένας από μας αναλογιστεί τις εμπειρίες του στους χώρους εκπαίδευσης ένα είναι σίγουρο. Όλοι θα καταλήξουμε στο ίδιο συμπέρασμα: ότι η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο! Ότι οι συνέπειες της πολιτικής της ΕΕ που εφαρμόζονται εδώ και μια 20ετία περίπου είναι περισσότερο από εμφανείς στη ζωή και τις σπουδές.
            Η σημασία που δίνει το ευρωπαϊκό μονοπωλιακό κεφάλαιο στην εκπαίδευση φάνηκε ευθύς εξαρχής με την ίδρυση της ΕΕ. από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ φαίνεται καθαρά ότι τα ζητήματα εκπαίδευσης, επαγγελματικής κατάρτισης και έρευνας αποτελούν βασικούς άξονες της πολιτικής της ΕΕ, ευθυγραμμισμένα με την ενίσχυση της κερδοφορίας των μονοπωλίων.
Το γράμμα και το πνεύμα αυτής της Συνθήκης όχι μόνο είναι σε ισχύ από το 1992 που ψηφίστηκε αλλά έχει εμπλουτιστεί κι έχει μπει σε εφαρμογή με δεκάδες οδηγίες, ανακοινώσεις, νομοθετικές πρωτοβουλίες και αποφάσεις των οργάνων της ΕΕ και των κυβερνήσεων των κρατών – μελών. Αντίστοιχα και στη χώρα μας όλοι οι νόμοι για την εκπαίδευση και την έρευνα, που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και τις συγκυβερνήσεις τους, είναι εναρμονισμένοι με την εκπαιδευτική πολιτική που συναποφασίζεται σε επίπεδο ΕΕ, υπηρετούν τους στόχους της πολιτικής της ΕΕ, τους στόχους του κεφαλαίου.
            Κεντρική επιδίωξη της πολιτικής της ΕΕ για την εκπαίδευση είναι ηδιά βίου μάθηση”. Η έννοια αυτή δεν έχει να κάνει με την ανάγκη που έχει κάθε μαθητής ή σπουδαστής, κάθε εργαζόμενος, κάθε επιστήμονας να παρακολουθεί τις εξελίξεις στον τομέα του και γενικότερα στο σύστημα της ανθρώπινης γνώσης, δε σχετίζεται με το “γηράσκω αεί διδασκόμενος”, αλλά είναι ένα σύστημα εξατομικευμένων και εναλλασσόμενων σε όλη τη διάρκεια της ζωής του ανθρώπου μαθήσεων και ταχύρυθμων “καταρτίσεων”, που ευέλικτα θα προσαρμόζονται σε αυτά που κάθε φορά ζητά η αγορά. Επειδή μάλιστα οι πρόσκαιρες αυτές γνώσεις πολύ γρήγορα θα αχρηστεύονται από τις εξελίξεις στην παραγωγή και την τεχνολογία, ο εργαζόμενος θα απολύεται και θα ξανακαταρτίζεται προσδοκώντας να βρει και πάλι μια θέση στην παραγωγή, για να ξανααπολυθεί, να ξανακαταρτιστεί κ.ο.κ. Σ’ αυτόν τον εφιάλτη δόθηκε η εύηχη ονομασία “διά βίου μάθηση” ακριβώς για να μη φανερωθεί ο βαθιά αντιδραστικός χαρακτήρας του.
Με πυξίδα μια εκπαίδευση για τον λαό και τις ανάγκες του
Κόντρα λοιπόν στην πολιτική αυτή της ΕΕ και τα κόμματα που την υλοποιούν, κόντρα στις τυποποιημένες, κονσερβοποιημένες δεξιότητες και την τζάμπα εργασία, η νέα γενιά μαζί με τους γονείς, με τους καθηγητές και κυρίως με όλους τους εργαζόμενους που αγωνιούν για το μέλλον των παιδιών τους έχουν χρέος να αντιτάξουν τον αγώνα για μια εκπαίδευση στην υπηρεσία του λαού και των αναγκών του. Αυτή είναι η σύγχρονη απαίτηση και ανάγκη σήμερα, γι’ αυτή παλεύουν με όλες τους τις δυνάμεις το ΚΚΕ και η ΚΝΕ.