ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

Έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας σε έναν σύντροφο: Σημαίνει ότι η σχέση έχει τελειώσει;

 Η έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας σε έναν σύντροφο σημαίνει ότι η σχέση έχει τελειώσει; Σε αυτό το άρθρο, θα ανακαλύψουμε μερικές πιθανές λύσεις στα είδη προβλημάτων που συχνά προκαλούν έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας.

Έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας σε έναν σύντροφο: Σημαίνει ότι η σχέση έχει τελειώσει;

Για πολλά ζευγάρια, το σεξ είναι σημαντικό μέρος της ζωής τους. Παρέχει μια στιγμή οικειότητας και σύνδεσης και τους κάνει να νιώθουν πληροί. Ωστόσο, όλοι γνωρίζουμε ότι ο αναβρασμός των συναισθημάτων και των συναισθημάτων που βιώνονται στην αρχή μιας σχέσης τείνει να καταλαγιάζει και ο δεσμός αποκτά άλλες αποχρώσεις όσο περνούν τα χρόνια. Λοιπόν, τι συμβαίνει όταν υπάρχει έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας σε έναν από τους συντρόφους;

Η έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας σε μια σχέση είναι συχνά ένα σοβαρό πρόβλημα. Ωστόσο, όπως τόνισε ο ψυχοθεραπευτής, Xavier Serrano Hortelano σε μια διάλεξη που έδωσε το 2003, « Ακόμα και όταν η επιθυμία έχει χαθεί, μπορεί να υπάρχει ευημερία, επικοινωνία, συνενοχή, ανάπτυξη και κοινή ανάπτυξη».  Οι δυσκολίες προκύπτουν όταν αυτό δεν συμβαίνει.

Μερικά περίεργα γεγονότα για τον θάνατο

 Εξακολουθούμε να μην κατανοούμε πλήρως τον θάνατο, αν και, σε μεγάλο βαθμό, γνωρίζουμε πώς λειτουργεί. Υπάρχουν ορισμένες τελετουργίες, πεποιθήσεις και εκατοντάδες περίεργα γεγονότα που σχετίζονται με αυτό το θέμα. Εδώ είναι μερικά από αυτά.


Ο θάνατος είναι ένα από τα πιο αινιγματικά φαινόμενα που υπάρχουν, ειδικά από φιλοσοφική άποψη . Αντιπροσωπεύει το «δεν είναι» και το «τίποτα», δύο έννοιες που είναι εξαιρετικά δύσκολο να αφομοιώσουν τα ανθρώπινα όντα. Για αυτόν τον λόγο, είναι πολύ συνηθισμένο να αρνούμαστε τον θάνατο και να υποθέτουμε ότι υπάρχει ζωή μετά.

Ένα περίεργο γεγονός για τον θάνατο είναι ότι υπάρχουν στην πραγματικότητα τρεις τύποι . Το πρώτο είναι ο εγκεφαλικός θάνατος. Αυτό συμβαίνει όταν ο εγκέφαλος σταματά να λειτουργεί, αλλά άλλα όργανα συνεχίζουν να λειτουργούν. Το δεύτερο είναι ο κλινικός θάνατος. Αυτό καθορίζεται όταν η καρδιά σταματήσει να χτυπά. Το τρίτο είναι ο βιολογικός θάνατος. Συμβαίνει όταν συμπληρωθούν τα δύο προηγούμενα.

Για την επιστήμη, κάθε σωματική και πνευματική δραστηριότητα ενός ατόμου σταματά όταν επέλθει βιολογικός θάνατος. Ωστόσο, πολλές θρησκείες και άλλα συστήματα πεποιθήσεων πιστεύουν ότι ο θάνατος, ως τέτοιος, δεν υπάρχει. Νομίζουν ότι είναι μια στιγμή μετάβασης προς άλλες μορφές ύπαρξης ή ζωής.

Μερικά περίεργα στοιχεία για τον θάνατο

ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

 

Με τη μεγάλη συμμετοχική παρουσία εκπροσώπων πολιτιστικών συλλόγων

από όλη την Πιερία, αλλά και ενδιαφερομένων πολιτών, πραγματοποιήθηκε

την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023, στο Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης, η

ενημερωτική εσπερίδα για τις δυνατότητες χρηματοδότησης από το

Υπουργείο Πολιτισμού-Αθλητισμού, δράσεων πολιτισμικών φορέων.

Εισηγητής της καθόλα αξιόλογης πρωτοβουλίας, ο νομικός με εξειδίκευση

στο εταιρικό και φορολογικό δίκαιο καθώς και φιλόλογος, Ραφαήλ Μετενίδης.

Αλλά και με την ιδιότητα του υπεύθυνου χρηματοδοτικών προγραμμάτων και

διεθνών συνεργασιών του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου.

Η βραδιά ιδιαίτερα ενημερωτική και ενδιαφέρουσα έδωσε τη δυνατότητα στο

κοινό να πληροφορηθεί για τις νέες επιχορηγητικές προοπτικές, αλλά και το

πως θα υποβάλλει τον ορθό και πλήρη φάκελο για να φέρει το επιθυμητό

αποτέλεσμα.


«Η εσπερίδα αυτή μας κάνει κοινωνούς των νέων προσκλήσεων του

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ

 


«Για τις τρέχουσες εξελίξεις σχετικά με την μεταστέγαση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου

Αργυράδων»

Με αφορμή το δελτίο τύπου που εκδόθηκε από την Ε.Α.Κ.Π. στις 7/2/2023  (βλ. eakp.gr)

υπήρξε επικοινωνία και ενημέρωση από την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος

Κέρκυρας σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν το ζήτημα της στέγασης του Π.Κ. Αργυράδων.

Κατόπιν τούτου, ενημερώνουμε ότι μετά από γνωμοδότηση του Πυροσβεστικού Σώματος η

τοπική Δημοτική Αρχή προχώρησε σε ενέργειες για την εξεύρεση εγκαταστάσεων στέγασης του

Πυροσβεστικού Κλιμακίου.

Ωστόσο το κτίριο που παραχωρήθηκε από την δημοτική αρχή  ως λύση, προκειμένου να

μεταστεγαστεί από το τροχόσπιτο που στεγάζονταν, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε η

Ε.Α.Κ.Π., δεν συμφωνεί με τις προδιαγραφές που τέθηκαν από την αρμόδια επιτροπή του Α.Π.Σ.

Είναι ενδεικτικό για παράδειγμα το γεγονός ότι οι στεγασμένοι χώροι είναι σε έκταση μόνο το

1/3 από όσους έκρινε αναγκαίο η επιτροπή του Π.Σ.. Για το ζήτημα αυτό η Ε.Υ.Π.Σ. Κέρκυρας

έκανε ενέργειες για να αναδείξει τις σχετικές παραλήψεις και ανεπάρκειες χωρίς όμως να δοθεί

ολοκληρωμένη λύση έως σήμερα.

Παρόλο λοιπόν που υπήρξε σχετική βελτίωση της κατάστασης σε σύγκριση πάντα με την

πρότερη στέγαση του σε τροχόσπιτο, η ουσιαστική λύση του προβλήματος απέχει πολύ.

Δεν είναι δυνατόν μία οργανωμένη δομή του Πυροσβεστικού Σώματος άμεσης επέμβασης με

24ωρη λειτουργία να εξυπηρετεί όλες τις ανάγκες λειτουργίας της (υλικά, εξοπλισμός,

γραμματειακή υποστήριξη, διοίκηση, καταλύματα υπαλλήλων κ.λ.π.) σε έναν και μοναδικό χώρο

ενός δωματίου λίγων τετραγωνικών και με τον μηχανολογικό εξοπλισμό να παραμένει

εκτεθειμένος σε όλες τις καιρικές συνθήκες!

Επίσης τα μέχρι τώρα γεγονότα όχι μόνο δεν αναιρούν αλλά επιβεβαιώνουν τη βάση στην

Με drones και η Δημοτική Αστυνομία του Πειραιά μετά της Αθήνας

 Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς( ΕΒΕΠ) στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας με τον Δήμο Πειραιά και των γενικότερων προσπαθειών του σε σχεδιασμούς, που στόχο έχουν την προστασία του πολίτη, προτείνει την από κοινού συνεργασία με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α.) για την εκπαίδευση της Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιά – Πολιτικής Προστασίας, στην χρήση συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών «drones».

Τον απαραίτητο εξοπλισμό προτίθεται να παραχωρήσει το ίδιο το ΕΒΕΠ και την εκπαίδευση θα αναλάβει, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, μετά από πρόταση του Διοικητή της, κ. Γ. Δριτσάκου.
Αντίστοιχη Υπηρεσία ,επισημαίνει το ΕΒΕΠ ,διαθέτει και η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Αθηναίων, η οποία μπορεί και ενημερώνει άμεσα, κατά περίπτωση, Αστυνομία, Τροχαία, Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ, με άριστα αποτελέσματα, ενώ έχει πιστοποιηθεί από την Υ.Π.Α. και, μάλιστα, μετά από σύμφωνη γνώμη, μπορεί να συνεκπαιδεύσει και να πιστοποιήσει τις αντίστοιχες υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά.
Για την υλοποίηση αυτών των χρήσιμων υπηρεσιών πρόληψης και προστασίας των Πειραϊκών επιχειρήσεων και Δημοτών, το Ε.Β.Ε.Π. προτείνει στον Δήμο Πειραιά να απευθυνθεί στην Υ.Π.Α. για περαιτέρω ενέργειες, καθώς και για την δρομολόγηση υπογραφής ενός πρωτοκόλλου συνεργασίας, μεταξύ Δήμου Πειραιά, Υ.Π.Α. και Ε.Β.Ε.Π.

Στο βασίλειο της υποκρισίας, η ειλικρίνεια παρεξηγείται










Σε εδάφη που κυριαρχούν από ψέματα μεταμφιεσμένα σε γλυκιά υποκρισία, η ειλικρίνεια πάντα παρεξηγείται. Λες και η επικοινωνία με τη διαφάνεια ήταν έγκλημα. Σαν να ήταν θράσος για κάποιον να βγάλει την πανοπλία και, με όλο τον σεβασμό, να περπατήσει πρώτα από καρδιάς και με ειλικρίνεια.

Sklioworkout

 


Σας καλωσορίζουμε στο χώρο μας που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.Το sklioworkout είναι ένα Group Training Studio, που δίνει τη δυνατότητα προσωπικής εκγύμνασης σε κλειστά group, σε όσους επιθυμούν να βελτιώσουν τη σωματική τους κατάστασης και μέσω της άθλησης να ανακαλύψουν έναν καλύτερο εαυτό.

Με θετική ενέργεια και χαλαρή διάθεση σ´εναν άνετο και μοντέρνο χώρο δίνει την ευκαιρία σε προσηλωμένους και συνεπής αθλούμενους να γυμνάστουν με βάση τις ανάγκες τους.
Επισκεφτείτε το χώρο μας για να γνωριστούμε από κοντά και να κάνετε την εγγραφή σας.
Επίσης μπορείτε να κάνετε εγγραφή μέσω του site μας ή τηλεφωνικα στο 2351028815
🏡 Β´ Πάροδος Τσιμισκή

Εκτός ύλης


 

Αυτός είναι ο άνδρας που βασάνιζε και σκότωνε γάτες στην Αθήνα - Βίντεο

 

«Πιάστηκε» στις 5 Φεβρουαρίου από κάμερα ασφαλείας στον Βοτανικό - Πώς έφτασαν οι αστυνομικοί στη σύλληψή του.

Αυτός είναι ο 33χρόνος serial killer γατιών, ο οποίος τριγυρνούσε στο κέντρο της Αθήνας παγίδευε δύστυχες γάτες και τις βασάνιζε μέχρι να αφήσουν την τελευταία του πνοή. Το κακοποιό στοιχείο που ξεσπούσε τα κτηνώδη του ένστικτα στα τετράποδα, είναι σεσημασμένος για τα ίδια αδικήματα και μάλιστα ενώ «πιάστηκε» στις 5 Φεβρουαρίου από κάμερα στην οδό Ποτιδαίας στον Βοτανικό να δολοφονεί εν ψυχρώ μια γάτα, την οποία τύλιξε σε μπλούζα και τη χτυπούσε με λύσσα στο οδόστρωμα, τρεις ημέρες μετά υπεβλήθη σε βάρος του μήνυση από γυναίκα, γιατί τον είδε μέρα μεσημέρι να κακοποιεί με πέτρα ένα γατί και, όταν του ζήτησε να σταματήσει, την απείλησε.

Το ίδιο ανθρωποειδές, στις 3 Δεκεμβρίου συνελήφθη μετά από μήνυση 56χρονου για κακοποίηση ζώου στην οδό Μύκαλης στον Κολωνό, ενώ μέσα σε παράπηγμα όπου κοιμόταν στο κέντρο της Αθήνας βρέθηκαν πέντε άψυχα σώματα γατιών, στα οποία προφανώς είχε πάρει με τον ίδιο σαδιστικό τρόπο τη ζωή κάτι που άλλωστε παραδέχθηκε στους αστυνομικούς όταν μετά τη σύλληψή του σε ερωτήσεις που του έκαναν, ανέφερε, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ πως: «σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην οδό Πελαγονίας (σ.σ αναφέρεται ο αριθμός) όπου και διέμενε και αρκετά βράδια, απέρριπτε τετράποδα μετά τις κακοποιήσεις. Αστυνομικοί του Α.Τ Κολωνού που μετέβησαν στο σημείο, διαπίστωσαν πως στον χώρο του εγκαταλελειμμένου κτιρίου, υπήρχαν κουφάρια τετραπόδων». Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ: «για τα περιστατικά αυτά ενημερώθηκε η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, υπεύθυνη για παραβάσεις του νόμου περί ζώων, η οποία παρέπεμψε στην άμεση ενημέρωση της Αστικής Πανίδας, για την περισυλλογή και την εξέταση των ανευρεθέντων των σωμάτων των τετραπόδων και τη διατήρηση ανέπαφου του χώρου όπου ανευρέθησαν».

Η φρικαλέα δράση του

Θρίλερ με την εξαφάνιση ζευγαριού Αμερικανών από τη Μεθώνη - Ποιες μαρτυρίες ερευνούν οι Αρχές

 Σε εξέλιξη βρίσκεται το θρίλερ της εξαφάνισης του ζευγαριού των Αμερικανών, τα ίχνη του οποίου φαίνεται να έχουν χαθεί από το τέλος Ιανουαρίου. Ο 83χρονος David Harrison Robinson και η 80χρονη σύζυγός του, Lukretia Robinson, έφυγαν από το σπίτι τους στην περιοχή Ντάπια Μεθώνης κι έκτοτε αγνοείται η τύχη τους.

Ενώ η κόρη του ζευγαριού, η οποία ζει μόνιμα στην Αμερική δηλώνει σίγουρη οτι οι γονείς της έχουν αυτοκτονήσει, η Γραμμή Ζωής και συγκεκριμένα η υπηρεσία Silver Alert έχει δεχτεί τρεις μαρυρίες που ισχυρίζονται ότι είδαν το ηλικιωμένο ζευγάρι να περπατά σε κεντρικούς δρόμους στην πόλη της Καλαμάτας και την Ελευσίνα. Γίνονται έρευνες για τη διασταύρωση αυτών των πληροφοριών από τις αρχές και τους εθελοντές, προκειμένου να εντοπιστεί το γρηγορότερο το ηλικιωμένο ζευγάρι.

zevgari__3_


Το ζευγάρι είχε εγκαταλείψει την Αμερική και έμενε χρόνια σε δικό του σπίτι στην

Πάνω από 21.000 οι νεκροί – Σβήνουν οι ελπίδες για ανεύρεση επιζώντων

 


Οριακές είναι πλέον οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων στα ερείπια που άφησε πίσω του ο καταστροφικός σεισμός στην Τουρκία και την Συρία, ενώ ο αριθμός των θυμάτων ξεπέρασε χθες τις 21.000, με τους τραυματίες να ανέρχονται στην Τουρκία σε 72.879, σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο της χώρας, Φουάτ Αλτάι. Κατά 3.377 ανθρώπους αυξήθηκαν χθες και οι νεκροί στη Συρία, με τους τραυματίες να υπολογίζονται σε 5.245 κι ενώ οι διασώστες δίνουν μια άνιση μάχη με το κρύο και το χρόνο στις δύο χώρες.


Σημειωτέον ότι ο σεισμός που σημειώθηκε το πρωί της περασμένης Δευτέρας προσδιορίστηκε στα 7,8 Ρίχτερ, με επίκεντρο την επαρχία Γκαζιαντέπ της Τουρκίας και σε βάθος 24,1 χιλιομέτρων, όπως ανακοίνωσε το Γεωλογικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών (USGS).

Βαθμολογία Γ εθνική 2ος όμιλος


 

Προσφέρει το ανθρακούχο νερό ενυδάτωση στο σώμα;

 
Η μόνη διαφορά ανάμεσα στο ανθρακούχο νερό και το νερό της βρύσης, είναι ότι το πρώτο περιέχει τις περίφημες και γνωστές σε όλους μας φυσαλίδες.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς, το ανθρακούχο νερό μπορεί να προσφέρει ενυδάτωση στο σώμα, το ίδιο αποτελεσματική όσο και το νερό της βρύσης.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές πρόσφατης μελέτης, διαπίστωσαν ότι το ανθρακούχο νερό ήταν το ίδιο ενυδατικό με το μεταλλικό νερό, ενώ ανακάλυψαν πως τα νερά που περιέχουν μέταλλα, έτειναν να είναι πιο ενυδατικά.

Ζυμαρικά με τόνο και σάλτσα πέστο

 Υλικά

    400 γρ. πένες
    200 γρ. τόνο σε ελαιόλαδο
    190 γρ. σάλτσα πέστο βασιλικού
    100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
    250 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση





Εκτέλεση

Τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης για την ΑΕΚ, 3-0 τον Ολυμπιακό

 

Η ΑΕΚ επικράτησε 3-0 του Ολυμπιακού στην «Opap Arena» στον πρώτο ημιτελικό για το Κύπελλο Ελλάδας και απέκτησε τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης...

Μια «ανάσα» από την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας βρίσκεται η ΑΕΚ. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα εκμεταλλεύτηκε για ακόμα μία φορά την πανίσχυρη έδρα της και επικρατώντας 3-0 του Ολυμπιακού έκανε αποφασιστικό βήμα. Τα γκολ του αποψινού ημιτελικού στην ΟΠΑΠ Αρένα σημείωσαν οι Γκαρσία (3΄, 90+13΄-πέναλτι) και Σαμασέκου (28΄-αυτογκόλ). Χάρη σε αυτά, η Ένωση νίκησε τον Ολυμπιακό μετά από πέντε χρόνια και 16 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις.

 Τα δεδομένα στο ντέρμπι άλλαξαν από πολύ νωρίς. Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε διπλό λάθος στην άμυνα των φιλοξενούμενων από τους Παπασταθόπουλο, Βρουσάι, ο Λιβάι Γκαρσία βρέθηκε σε θέση βολής και άνοιξε το σκορ. Οι πρωταθλητές προσπάθησαν να απαντήσουν αμέσως με εντυπωσιακή ατομική ενέργεια του Γκάρι Ροντριγκες ο οποίος «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι στο 14΄.

Η εξέλιξη αυτή ωφέλησε τους γηπεδούχους που ήταν πιεστικοί όσο έπρεπε και ταυτόχρονα προσεκτικοί για να μην κινδυνέψουν με ισοφάριση. Ο κορυφαίος παίκτης τους, Στίβεν Τσούμπερ, με εκπληκτική προσπάθεια στο 28΄, «άδειασε» Ντόι και Εμβιλά, ο Τζολάκης απέκρουσε, η μπάλα πήρε ύψος και ο Σαμασέκου την έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Όλα πήγαιναν στραβά για τον Ολυμπιακό και συνέχισαν και στο β΄ ημίχρονο, παρά τις διορθωτικές κινήσεις του Μίτσελ. Οι Φορτούνης, Ροντινέι έδωσαν ενέργεια στην ομάδα τους, που όμως δεν είχε την τύχη με το μέρος της. Στο 56΄ ο Ροντρίγκες είχε νέο δοκάρι σε σουτ μετά από σύγχυση στην περιοχή. Πέντε λεπτά αργότερα και ο Πέτρος Μάνταλος είδε τη μπάλα να βρίσκει το κάθετο δοκάρι σε μακρινό σουτ, σε φάση που ωστόσο φαινόταν να ελέγχει ο Τζολάκης.

Η ελληνική αποστολή εντόπισε επιφανειακή διάρρηξη του ρήγματος στην Τουρκία

 Η ελληνική επιστημονική αποστολή στην Τουρκία, αποτελούμενη από τους Ευθύμη Λέκκα, Παναγιώτη Καρύδη, Μανώλη Βασιλάκη, Σπύρο Μαυρούλη και Γιάννη Αργυρόπουλο εντόπισε το μεγάλο σεισμικό ρήγμα που εμφανίζεται στην επιφάνεια κοντά στην πόλη Nurdağı.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Λέκκα το ρήγμα εμφανίζεται σε μήκος εκατοντάδων μέτρων στην επιφάνεια και τέμνει αλλουβιακούς σχηματισμούς μέσα στο τεκτονικό βύθισμα (pull-apart basin), στο οποίο αναπτύσσεται ένα επίπεδο οροπέδιο. Το σεισμικό ρήγμα διατρέχει τα δυτικά όρια της πόλης Nurdağı και έχει προκαλέσει σημαντικές καταστροφές σε εγκαταστάσεις σιλό αγροτικών προϊόντων και ζημιές στο οδικό δίκτυο και τις υποδομές.   

«Η εμφάνιση του ρήγματος στην επιφάνεια αποτελεί κορυφαία επιστημονική παρατήρηση, δεδομένου ότι συνδυάζονται τα ενόργανα δεδομένα με επιτόπιες παρατηρήσεις. Τα στοιχεία της σεισμικής διάρρηξης στην επιφάνεια θα αναλυθούν, γεωμετρικά, κινηματικά και δυναμικά, έτσι ώστε να αποκτηθεί ολοκληρωμένη εικόνα για το σεισμοτεκτονικό πλαίσιο» τόνισε ο επικεφαλής της αποστολής, καθηγητής Ευθύμης Λέκκας.

Νομιμοποιούνται οι πλειστηριασμοί ακινήτων από ξένα funds

 Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, σε διάσκεψη, με πλειοψηφία (56-9), δεχόμενη την εισήγηση της Αρεοπαγίτου Κανέλλας Τζαβέλα, αποφάνθηκε ότι οι διαχειριστές των funds που εδρεύουν στην Ελλάδα μπορούν να ενεργούν δικαστικές πράξεις (να γίνονται διάδικοι), να προβαίνουν σε πλειστηριασμούς με τη δική τους επωνυμία και όχι ως πληρεξούσιοι των funds.

Η δημοσίευση της απόφασης αναμένεται μέσα στον επόμενο μήνα.

Το θέμα συζητήθηκε στις 26 Ιανουαρίου στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, όπου δικηγορικοί σύλλογοι, επιμελητήρια, καταναλωτικές οργανώσεις και άλλοι φορείς υποστήριξαν ότι οι servicers δεν μπορούν να λειτουργούν ως διάδικοι των επενδυτών, καθώς αυτό δεν προβλέπεται στη νομοθεσία του 2003, στη βάση της οποίας έγιναν οι τιτλοποιήσεις.

Από την πλευρά τους, οι νομικοί εκπρόσωποι των Eurobank και doValue, για υπόθεση των οποίων συνεδρίασε το δικαστήριο, υπογράμμισαν ότι ο νόμος του 2015 που διέπει τη λειτουργία του κλάδου, ορίζει την υποχρεωτική διαμεσολάβηση των διαχειριστών.

Σημείωσαν δε πως αυτό προβλέφθηκε για την προστασία των οφειλετών, ώστε να μη διαπραγματεύονται απευθείας με τα funds, αλλά με εταιρείες που είναι υποχρεωμένες να ακολουθούν συγκεκριμένους κανόνες.

«Σημασία δεν έχει πώς ένα δάνειο αποενοποιήθηκε, με απευθείας πώληση ή μέσω τιτλοποίησης, αλλά ποιος θα είναι αυτός που θα το διαχειριστεί» τόνισαν σχετικά.

Όπως δείχνουν οι πρώτες πληροφορίες η απόφαση της Ολομέλειας είναι υπέρ των funds και θα αποτελέσει "μπούσουλα" για το ευαίσθητο αυτό θέμα, για το οποίο έχουν εκδοθεί αντίθετες δικαστικές αποφάσεις αλλά κυρίως η υπ΄αριθμόν 822/22 τμήματος του Αρείου Πάγου, που κατέληξε ότι οι εισπρακτικές – που επικαλούνται νόμο του 2003 για να έχουν φοροαπαλλαγές έως και 38% και δεν δεσμεύονται με πρόταση ρύθμισης στους δανειολήπτες– δεν μπορούν να διενεργήσουν πλειστηριασμούς.

Μέσο μήκος πέους ανά χώρα: Έχει πραγματικά σημασία το μέγεθος;

 Ποιο είναι το μέσο μήκος του πέους ανά χώρα; Αποκαλύπτουμε τα αποτελέσματα μιας έρευνας που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Ulster (Βόρεια Ιρλανδία) σε 116 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ποιο θα λέγατε ότι είναι το μέσο μήκος του πέους στη χώρα σας; Έχει σημασία το μέγεθος; Τι νομίζετε;

Πολλές γυναίκες λένε ότι σημασία δεν έχει τόσο το μέγεθος του πέους, αλλά η ικανότητα του άνδρα να το χρησιμοποιεί. Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτό που πραγματικά μας κάνει να απολαμβάνουμε το σεξ είναι η σύνδεσή μας με τους συντρόφους μας και το πώς μας συμπεριφέρονται, μαζί με πολλούς άλλους παράγοντες.

Ωστόσο, ορισμένοι ερευνητές έχουν προτείνει ότι το μέγεθος του πέους είναι σημαντικό και μελέτησαν το μέσο μήκος σε διάφορες χώρες. Θα σας πούμε για τις 15 χώρες στον κόσμο με το μεγαλύτερο μέσο μέγεθος πέους, καθώς και για τη χώρα όπου το πέος είναι το μικρότερο.

Επιπλέον, θα απαντήσουμε στην ερώτηση , ποιο είναι το μέγεθος ενός «κανονικού» πέους;

ο μέσο μήκος του πέους ανά χώρα

The Bannister Effect: Breaking Down the Psychological Wall..Ανακαλύψτε το φαινόμενο Bannister: μια πρόσκληση να αμφισβητήσετε αυτό που πιστεύετε ότι είναι αδύνατο.

 Οι πεποιθήσεις που έχετε για τον κόσμο, το πώς λειτουργεί και οι δικές σας δυνατότητες μπορούν να σας περιορίσουν. Ανακαλύψτε το φαινόμενο Bannister: μια πρόσκληση να αμφισβητήσετε αυτό που πιστεύετε ότι είναι αδύνατο.


Από την ημέρα που γεννήθηκες, άρχισες να εντοπίζεις τους νόμους που διέπουν τον κόσμο. Για παράδειγμα, αρχίσατε να καταλαβαίνετε ότι τα πουλιά μπορούν να πετάξουν, αλλά οι σκύλοι όχι, ότι το νερό μπορεί να μετατραπεί σε πάγο ή ότι ορισμένα προϊόντα, εάν καταποθούν, μπορεί να είναι επιβλαβή. Ωστόσο, αν και αυτή η γνώση είναι ζωτικής σημασίας για να λειτουργείτε στο περιβάλλον σας, ορισμένες από αυτές τις πεποιθήσεις μπορεί να είναι περιοριστικές. Στην πραγματικότητα, μόνο με το να τα ξεφορτωθείς καταφέρνεις να προχωρήσεις. Αυτό αποτελεί παράδειγμα του φαινομένου Bannister.

Αν ρίξετε μια ματιά στην ιστορία της ανθρωπότητας, θα δείτε ότι οι εφευρέτες και οι οραματιστές είναι αυτοί που μας οδήγησαν εδώ που είμαστε σήμερα. Εκείνοι οι άνθρωποι που ήταν ικανοί να δουν πέρα ​​από το καθιερωμένο, που ήταν αρκετά τολμηροί να φανταστούν μια διαφορετική πραγματικότητα και που έκαναν δυνατό αυτό που, μέχρι τότε, φαινόταν αδύνατο.

Τεχνολογικές εξελίξεις, θεραπείες ασθενειών, νέοι (πιο άνετοι και υγιείς) τρόποι ζωής… Οι συνεισφορές αυτών των ταλέντων είναι ποικίλες και αμέτρητες. Τούτου λεχθέντος, όπως αναφέραμε προηγουμένως, όλα έχουν κάτι κοινό. Κατάφεραν να σπάσουν τον ψυχολογικό τοίχο.

Το φαινόμενο Bannister

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας "Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ"

 Συμπολίτες,

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023, από τις 10:00 το πρωί έως και τις 19:00 το βράδυ περισσότερες από 400 οικογένειες παρέδωσαν στο Καπνικό Σταθμό είδη πρώτης ανάγκης ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα της ομάδας μας για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας.

Ολόκληρη την ημέρα, πολίτες από κάθε γωνιά του νομού, κατέφθαναν στον Καπνικό Σταθμό  για να παραδώσουν κάποια από τα ζητούμενα υλικά ενώ στα πρόσωπα όλων ήταν ζωγραφισμένη η θλίψη για το κακό που συνέβη στους γείτονές μας Τούρκους, αλλά και στους πολίτες της πολύπαθης Συρίας.

Με τη βοήθεια δεκάδων εθελοντριών και εθελοντών της ομάδας, μια τεράστια ποσότητα υλικών (45 κυβικά μέτρα, 240 χαρτοκιβώτια), μόλις μέσα σε λίγες ώρες, ελέγχθηκε, ταξινομήθηκε, συσκευάστηκε, καταγράφηκε και στο τέλος παραδόθηκε στις αρχές του Τουρκικού Προξενείου της Θεσσαλονίκης με τρεις συνεχόμενες αποστολές.

Οι άνθρωποι του τόπου μας έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους συμμετέχοντας στη βαθιά θλίψη και το βαρύ πένθος που άφησε πίσω του ο καταστρεπτικός σεισμός σε Τουρκία και Συρία και στον κοινό πόνο για τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν.