ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Τέτοιους ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΥΣ θέλουμε !! Τον χειροκρότησε ΟΛΟΚΛΗΡΗ η πόλη !!!


Υπερβαλλοντα ζηλο προς παραδειγματισμο εδειξε ενας τροχονομος στη Λαρισα…
Πιο συγκεκριμενα ο τροχονομος τριγυρνουσε στο κεντρο της πολης μαζι με εναν συναδελφο του κι εκοβαν κλησεις σε παρανομα σταθμευμενα αυτοκινητα. Κατα τη διαρκεια της “περιπολιας”
βρισκουν ενα ΙΧ παρκαρισμενο παρανομα σε θεση αναπηρων και αμεσως ο τροχονομος βγαζει το μπλοκακι του και ξεκιναει να γραφει την κληση.
Τοτε, οπως αναφερει το kosmoslarissa.gr, παρεμβαινει ο συναδελφος και του λεει «μισο λεπτο, της γυναικας σου δεν ειναι αυτο το αμαξι;» Τοτε ο αδεκαστος τροχονομος του απαντα «ναι και το εχει ξανακανει» και πιστος στο καθηκον ολοκληρωσε την κληση και την εβαλε στο παρμπριζ.
Η υποθεση κανει τις τελευταιες ωρες το γυρο του Φεισμπουκ, με δεκαδες χρηστες να καλουν την ηγεσια της ΕΛ.ΑΣ. να βραβευσει τον αστυνομικο, που δεν εκλεισε τα ματια στην παρανομια…

Τι αντίκτυπο έχουν οι οικογενειακοί καυγάδες στην ψυχολογία των παιδιών

Οι καυγάδες μεταξύ των γονιών επηρεάζουν τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών, υποστηρίζουν νέες μελέτες...

Είτε λοιπόν η μαμά και ο μπαμπάς φωνάζουν μέχρι να κοκκινίσουν τα πρόσωπά τους από την οργή είτε κυκλοφορούν με πετρώδη έκφραση και υπάρχει ηλεκτρισμένη σιωπή μέσα στο σπίτι, η ψυχολογία των παιδιών επηρεάζεται υποστηρίζει ο ψυχολόγος Mark Cummings, από το Πανεπιστήμιο Notre Dame στη Νέα Υόρκη.

Είναι γνωστό βέβαια πώς μια ισχυρή σχέση μεταξύ των γονέων αποτελεί το κλειδί για την ψυχική υγεία των παιδιών και τη κοινωνική προσαρμογή. Η νέα έρευνα δείχνει επίσης πώς όταν οι γονείς έχουν μια καλή σχέση μεταξύ τους, τα παιδιά αισθάνονται ασφάλεια. «Αυτό που δείχνει η έρευνα είναι ότι η συναισθηματική ασφάλεια των παιδιών επηρεάζεται και από τη σχέση μεταξύ των γονέων και όχι μόνο από τη σχέση των γονέων με τα ίδια τα παιδιά», τονίζει χαρακτηριστικά ο Cummings.

Τα παιδιά πλήττονται σε όλες τις ηλικίες
Ο Cummings και ο συν-επικεφαλής της μελέτης Patrick T. Davies, από το Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης πραγματοποίησαν ουσιαστικά τρεις νέες μελέτες. Αρχικά μελέτησαν 226 παιδιά (ηλικίας 9 έως 18 ετών) και τους γονείς τους, σχεδόν για τρία χρόνια.

Στη συνέχεια η μελέτη επαναλήφθηκε σε 232 παιδιά νηπιακής ηλικίας.

Οι ερευνητές αξιολόγησαν την οικογενειακή κατάσταση στο σπίτι, την ποιότητα και τακτική των συγκρούσεων καθώς και τις αξιολογήσεις τους από τα παιδιά. Εξέτασαν μάλιστα τα παιδιά για συμπτώματα κατάθλιψης και τους ρώτησαν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις πώς τα πάνε οι γονείς τους μεταξύ τους.

Τέλος, ακολούθησε μελέτη σε 223 παιδιά 6 ετών και τους γονείς τους για περίπου ένα χρόνο. Εξετάσθηκε ο τρόπος που λύνουν οι γονείς τις διαφωνίες τους , οι αντιδράσεις των παιδιών στους καυγάδες και οι αρνητικές σκέψεις που κάνουν.

Αυτό που βρήκαν οι ερευνητές είναι πώς οι συγκρούσεις δεν αποτελούν πρόβλημα αν οι γονείς λύνουν τις διαφορές τους. Αλλά όταν οι συγκρούσεις παραμένουν ανοιχτές, τότε τα παιδιά ανταποκρίνονται με προβλήματα κατάθλιψης, άγχους και συμπεριφοράς.

«Οι γονείς δεν συνειδητοποιούν ότι τα παιδιά είναι ευαίσθητα στις συγκρούσεις», λέει ο Cummings. «Διαπιστώσαμε όμως ότι είναι ευαίσθητα και μάλιστα σε πολύ μικρή ηλικία – από 1 έτους τουλάχιστον. Όταν οι γονείς ξεπερνούν τις διαφορές τους τα παιδιά το καταλαβαίνουν, όταν πάλι όχι και πάλι το καταλαβαίνουν», συμπληρώνει ο ίδιος.

Μια άλλη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Child Development, έδειξε ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον με συχνούς καυγάδες, έχουν πολύ ανήσυχο ύπνο και υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Κακοί καυγάδες Vs Καλοί καυγάδες
«Όλοι κατά καιρούς τσακωνόμαστε και αυτό δεν είναι κακό», λέει ο Cummings. «Τα παιδιά επηρεάζονται όμως ψυχολογικά όταν υπάρχει συσσωρευμένη αρνητική ενέργεια και κακό κλίμα στο περιβάλλον τους με αποτέλεσμα να χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην συναισθηματική ασφάλεια της οικογένειας.»

Οι καυγάδες που επηρεάζουν αρνητικά τα παιδιά έχουν τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

Αμυντικότητα
Προσωπικές προσβολές
Λεκτική επιθετικότητα
Μη λεκτική έκφραση της έχθρας
Κωλυσιεργία
Φυσική επιθετικότητα: Η σωματική βία είναι εξαιρετικά επιζήμια για την παιδική συναισθηματική ευεξία.
Οι καυγάδες που δεν πληγώνουν τα παιδιά έχουν πολλά από τα παρακάτω εποικοδομητικά χαρακτηριστικά:
Επίλυση προβλήματος
Συμβιβασμός
Έκφραση θετικών συναισθημάτων στο πλαίσιο της σύγκρουσης
Υποστηρικτικές δηλώσεις
Λεκτική έκφραση της αγάπης

Τι να κάνουν οι γονείς όταν δεν μπορούν να ελέγξουν τα νεύρα τους;
Ακόμα κι όταν οι γονείς πηγαίνουν σε ένα άλλο δωμάτιο και λύνουν τις διαφορές τους πίσω από κλειστές πόρτες, αν βγουν σαν να έχει επιλυθεί η διαφορά, το παιδί θα το δει ως λύση. Και οι γονείς μπορούν να εξηγήσουν στο παιδί τι συνέβη. Αν μάλιστα οι γονείς μπορέσουν να ελέγξουν το θυμό τους και να μην κατηγορούν ο ένας τον άλλον, η συμπεριφορά τους θα γίνει πρότυπο στο παιδί.

Τι γίνεται με το διαζύγιο;
Δεν μπορούν να επιλυθούν όλες οι συγκρούσεις. Μερικές φορές οι γονείς διαπιστώνουν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν τη σχέση τους. Μήπως αυτή η απόφαση βλάπτει τα παιδιά;

Η Rebecca Jones, ψυχολόγος και ς εμπειρογνώμονας σε παιδιά διαζευγμένων γονέων, λέει ότι τα παιδιά ασφαλώς και στεναχωριούνται και επηρεάζονται ψυχολογικά όταν οι γονείς τους χωρίζουν. Αλλά είναι ακόμα πιο δύσκολο αν οι γονείς μένουν μαζί για χάρη των παιδιών. Ειδικά αν τα παιδιά παρασύρονται σε αυτές τις «μάχες» μπορεί να είναι βλαβερό ακόμα και για την ανάπτυξή τους.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι τα παιδιά είναι ευτυχισμένα όταν βλέπουν τους γονείς τους ευτυχισμένους είτε είναι μαζί είτε χώρια.

Πηγή

Τι περιμένουν οι γυναίκες από τους άντρες στο κρεβάτι και τι παίρνουν τελικά;

Η ζωή είναι γεμάτη από αναμονές. Αναμονές που προήλθαν βάσει σχεδίων και στόχων. Και κάθε αναμονή φέρνει μαζί της προσδοκίες. Άλλοτε μεγάλες, άλλοτε μικρές. Άλλοτε αισιόδοξες, άλλοτε απαισιόδοξες. Αν υπάρχει κάτι που τα...
συνδυάζει όλα και τη μία σε στέλνει στον ουρανό με αποτέλεσμα να έχεις τρομερές απαιτήσεις για την επόμενη φορά, και την επόμενη σε γειώνει, αυτό είναι το κρεβάτι. Όπως είχε πει κάποτε κάποιος, υπάρχουν πολλά χειρότερα από το κρεβατι, υπάρχουν πολλά καλύτερα, αλλά τίποτα δεν είναι σαν αυτό. Μια κατηγορία μόνο του. Και όλοι μας όταν έρχεται εκείνη η στιγμή φανταζόμαστε πλάνα, έχουμε κάνει αν θες το πλάνο μας. Πώς θα κινηθούμε, πώς θα αντιδράσουμε κτλ.

Εσείς οι γυναίκες αποκτάται κάποια ζητούμενα. Όχι ως κόκκινες γραμμές του στυλ "θέλω αυτά, αν δεν τα έχεις φύγε", αλλά τα ψάχνετε. Δεν θα τα βρείτε ποτέ όλα μαζεμένα. Σε μια πρόσφατη έρευνα που έγινε από το περιοδικό GQ γυναίκες ρωτήθηκαν για εκείνα που θέλουν στο κρεβατι- όχι μόνο στο στάδιο της διείσδυσης, αλλά στο πριν και το μετά. Κι επειδή καλό είναι να αιθεροβατείς, αλλά είναι και φρόνιμο να πατάς στη γη, θα τα αποδομήσουμε ένα προς ένα. Γιατί έτσι είναι ο άντρας.

1. Κωδικό όνομα εσώρουχο:
"Θεέ μου ας μην έχει μποξεράκι με προβοσκίδα" σκέφτεσαι κάθε φορά την πρώτη φορά. Η αλήθεια είναι ότι οι άντρες σπαταλούν πολλές ώρες για να μην ξεφτιλιστούν από το εσώρουχο τους. Όχι όλοι όμως. Υπάρχουν κι αυτοί που θα σου σκάσουν μύτη με κανά μποξεράκι που έχει το σήμα της ομάδας ή με παπάκια και τα Looney Tunes. Δεν είναι όμως το εσώρουχο που μετράει απ΄όσο ξέρω. Το περιεχόμενο είναι.

2. Στρατόπεδο Κορμί.
Δεν έχεις τρομερές απαιτήσεις. Μην είναι λαπάς, ας έχει κοιλίτσα, αλλά τρελαίνεσαι για το Κέρατο του Ταύρου. Μπορεί ως όνομα να μη σου λέει κάτι, ως εικόνα όμως σου λέει.

Αυτά τα πλαϊνά χερούλια του Ζακ Έφρον σε κάνουν από εχ-Έφρον παράφρον. Σίγουρα θα τους βρεις. Αλλά να αγαπήσεις και τον τύπο που η κοιλίτσα του δεν θα επιτρέψει κάτι τέτοιο.

3. Επιχείρηση Οργ...μός.
Εννοείται πως καλά κάνεις και θες ο παρτενέρ σου να ξέρει πως να σε πάει σε αυτό το σημείο. Όμως αυτό δεν είναι ποτέ εύκολο. Ιδίως όταν κατεβαίνει το κεφάλι εκεί κάτω, όσο κι αν επιθυμείς να γνωρίζει πως ξεκλειδώνει το πράγμα, αν δεν δώσεις οδηγίες, αν δεν βάλεις κι εσύ το χέρι-μυαλό σου τότε του κάνεις το έργο αδύνατο.

4. Διάρκεια.
Υπάρχει η φήμη ότι θέλετε μια διάρκεια της τάξεως του 25λέπτου, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι αυτός ο χρόνος είναι μια στις τόσες αναγκαίος για εσάς. Στο δεκαπεντάλεπτο πάνω έχετε κουραστεί και σκέφτεστε "θα τελειώσεις ποτέ ρε φίλε;". Και το ξέρει αυτό. Το βλέπει στα μάτια σας. Κομπλάρει και πάει ακόμα περισσότερο. Ή μπορεί και να έρθει και μπούμερανγκ και να μην προλάβεις να το ευχαριστηθείς. Σε περίπτωση πάντως που θες κάτι περισσότερο, διάβασε αυτά.

5. Συχνότητα.
Εδώ δεν σας πιάνει κανείς πουθενά. Άλλοτε θα θέλετε 3 φορές την εβδομάδα και άλλοτε μία και πολύ μας είναι. Να σου πω τι θα βρεις: άντρα που θα θέλει κρεβατι τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα και στην αρχή ίσως και 6. Όχι γιατί θέλει απαραίτητα όλες τις φορές. Αλλά γιατί το κρεβάτι είναι μια καθημερινή ατζέντα για εμάς. Ως προς τη θεωρία πάντα.

Έρευνα ΣΟΚ! Μια μπριζόλα στα κάρβουνα ισοδυναμεί με 600 τσιγάρα

Σας αρέσει να «ξεροψήνετε» τα τρόφιμα; Τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι κατά...
τη διαδικασία αυτή αναπτύσσονται ετεροκυκλικές αμίνες και πολυαρωματικοί υδρογονάνθρακες (PAH), οι οποίοι αποτελούν σοβαρούς προ-οξειδωτικούς και καρκινογόνους παράγοντες.   Επίσης, μην ψήνετε τα τρόφιμα σε «γυμνή» φλόγα! Το ψήσιμο στη θράκα είναι πραγματικά μια επιβλαβής πρακτική… Οι ετεροκυκλικές αμίνες παράγονται κυρίως σε κρέατα με λίγα λιπαρά και με ευαίσθητες πρωτεΐνες, όπως είναι τα πουλερικά και τα ψάρια. Ωστόσο, υπάρχει και ένα άλλο πρόβλημα πιο σοβαρό: το λίπος που στάζει στη θράκα πυρολύεται και από τον καπνό του παράγονται πολυαρωματικοί υδρογονάνθρακες (που είναι πολύ πιο επικίνδυνοι από τις ετεροκυκλικές αμίνες), οι οποίοι επαναδιαλύονται στον υπόλοιπο λιπαρό ιστό του κρέατος. Έχει υπολογιστεί ότι μια μπριζόλα στα κάρβουνα έχει τόσα καρκινογόνα, όσα 600 τσιγάρα! Ευτυχώς που το πεπτικό σύστημα είναι πιο ανθεκτικό από το αναπνευστικό.   Για το θέμα αυτό ο Δρ. Γεώργιος Μπόσκου, Επίκουρος Καθηγητής Χαροκόπειου Πανεπιστημίου δηλώνει κατηγορηματικά: Μην «ξεροψήνετε» τα τρόφιμα! Ωστόσο, πολλές φορές τρώτε έξω χωρίς να έχετε τη δυνατότητα να παρέμβετε στον τρόπο ψησίματος των ζωικών τροφίμων…

Τι μπορείτε να κάνετε στην περίπτωση αυτή έτσι ώστε να μειώσετε την πρόσληψη προ-οξειδωτικών και καρκινογόνων, μέσω της κατανάλωσης ζωικών προϊόντων;   Υπάρχουν 2+1 λύσεις: Η πρώτη αφορά στα ζωικά τρόφιμα που διαθέτουν δέρμα όπως είναι το κοτόπουλο ή το ψάρι. Στην περίπτωση αυτή τα πράγματα είναι σχετικά εύκολα! Ψήστε το κοτόπουλο ή το ψάρι με το δέρμα τους (πέτσα) και στη συνέχεια αποκρύντε τη! Με τον τρόπο αυτό δεν θα προσλάβετε τα διάφορα καρκινογόνα (πολυαρωματικούς υδρογονάνθρακες, ετεροκυκλικές αμίνες κλπ) που έχουν αναπτυχθεί κατά τη διαδικασία του ψησίματος και φυσικά θα έχετε καταναλώσει λιγότερο κορεσμένο (ζωικό) λίπος, το οποίο στα τρόφιμα αυτά εντοπίζεται κυρίως στο δέρμα τους.   Η δεύτερη αφορά στην περίπτωση του κόκκινου κρέατος που ψήνεται χωρίς δέρμα. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει είτε να το μαρινάρετε, είτε απλά να προσθέσετε τρόφιμα με αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Το μαρινάρισμα με πηγές αντιοξειδωτικών και η προσθήκη τροφίμων που διαθέτουν αντιοξειδωτικά χαρακτηριστικά (λεμόνι, ξύδι, φυσικά καρυκεύματα κλπ) αποτελεί μία πολύ καλή λύση εξουδετέρωσης των ετεροκυκλικών αμινών και των πολυαρωματικών υδρογονανθράκων που αναπτύσσονται κατά το ψήσιμο.  

Σε κάθε περίπτωση η κατανάλωση, μαζί με το κρέας, μίας πλούσιας εποχιακής σαλάτες με ελαιόλαδο και μπόλικο λεμόνι ή ξύδι θα σας προσφέρει επιπλέον προστασία, αφού θα αυξήσει την αντιοξειδωτική ικανότητα του πλάσματος. Η εποχιακή σαλάτα παρέχει ένα πλήθος και μία ποικιλία σημαντικών αντιοξειδωτικών ουσιών (φαινολικών ενώσεων) με συνεργική δράση, οι οποίες εξουδετερώνουν τις «προ-οξειδωτικές» και «προ-φλεγμονώδεις» ιδιότητες των γευμάτων που είναι πλούσια σε λίπη, με αποτέλεσμα να αντισταθμίζεται η αρνητική τους επίδραση.
Πηγή

Ολυμπιακός - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-1

Ολυμπιακός - Ντιναμό Ζάγκρεμπ 2-1

Mια ανάσα από τους 16 του Champions League είναι ο Ολυμπιακός. Με απόλυτο πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Φελίπε Πάρντο, γύρισε το ματς κόντρα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ (2-1) και εξασφάλισε την παρουσία του στο Europa League.

Παιδική κακοποίηση: 44 εκατ. παιδιά θύματα σε όλη την Ευρώπη - Χαμηλός ο δείκτης παιδικών αυτοκτονιών στην Ελλάδα

Παιδική κακοποίηση: 44 εκατ. παιδιά θύματα σε όλη την Ευρώπη - Χαμηλός ο δείκτης παιδικών αυτοκτονιών στην Ελλάδα

Δραματικά είναι τα νούμερα που αφορούν στην παιδική κακοποίηση σε όλη την Ευρώπη. Συγκεκριμένα, κάθε χρόνο 9.100 παιδιά ηλικίας από 0-19 ετών χάνουν τη ζωή τους από κακώσεις, ενώ 18 εκατ. παιδιά στην Ευρώπη έχουν υποστεί κάποια μορφή σεξουαλικής κακοποίησης, 44 εκατ. παιδιά έχουν υποστεί μία μορφή σωματικής κακοποίησης, ενώ το 23% αυτών είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας.
Η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία (ΕΙΕ) συμμετείχε σε μία μεγάλη πανευρωπαϊκή έρευνα με την επωνυμία PIECES η οποία ολοκληρώθηκε και δημοσιεύει τα αποτελέσματά της. Η έρευνα είχε ως βασικό σκοπό τη μελέτη των επιτροπών αξιολόγησης των παιδικών θανάτων ανά την Ευρώπη με στόχο την πρόληψη της παιδικής κακοποίησης, των παιδικών ατυχημάτων, και των παιδικών αυτοκτονιών.
Πράγματι στην Ευρώπη κάθε χρόνο 9.100 παιδιά ηλικίας από 0-19 ετών χάνουν τη ζωή τους από κακώσεις. Το ένα τρίτο από αυτές αφορούν κακώσεις που έχουν προκληθεί εσκεμμένα. 18.000.000 παιδιά στην Ευρώπη έχουν υποστεί κάποια μορφή σεξουαλικής κακοποίησης44.000.000 παιδιά στην ευρωπαϊκή ήπειρο έχουν υποστεί μία μορφή σωματικής κακοποίησης, ενώ το 23% αυτών είναιθύματα ενδοοικογενειακής βίας.
Ο δείκτης παιδικών αυτοκτονιών στην Ελλάδα είναι ο χαμηλότερος στην Ευρώπη με τιμή για τα αγόρια 0,40 ανά 100.000 (με υψηλότερο στη Λιθουανία με τιμή 6,58) και για τα κορίτσια 0,11 στη χώρα μας (με υψηλότερη τιμή 2,09 στην Ιρλανδία). Στη χώρα μας μεταξύ 2012 και 2013 είχαμε αύξηση 20% των θυμάτων- παιδιών (έως 19 ετών) από ανθρωποκτονίες ή άλλες βίαιες ενέργειες.
Θα πρέπει όλες οι ευρωπαϊκές χώρες να εισαγάγουν προγράμματα αξιολόγησης των παιδικών θανάτων από ειδικές διεπιστημονικές επιτροπές που θα έχουν ως βασικό σκοπό τη μελέτη των θανάτων που διαπιστώνονται στην παιδική ηλικία, καθώς και τη δημιουργία προληπτικών μέτρων προς αποτροπή αυτών.
Τα προγράμματα αυτά θα συμβάλλουν σημαντικά στον εντοπισμό των παραγόντων που οδηγούν σε ατυχήματα, σε αυτοκτονίες ή σε θανατηφόρα περιστατικά κακοποίησης. Με προληπτικά μέτρα, κάποιοι από αυτούς τους παράγοντες μπορούν να αντιμετωπισθούν έτσι ώστε να έχουμε αντίστοιχη μείωση και στα περιστατικά των θανάτων της παιδικής ηλικίας. Ήδη τέτοιες επιτροπές υπάρχουν σε ευρωπαϊκές χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Νορβηγία, η Σουηδία και η Ρουμανία.
Με την αφορμή των τελικών αποτελεσμάτων της έρευνας, ο Πρόεδρος της ΕΙΕ Ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων δήλωσε: «Δυστυχώς μέχρι σήμερα η Ελλάδα δεν έχει δημιουργήσει μία τέτοια επιτροπή και ελπίζουμε το Υπουργείο Υγείας να συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση. Πολλά σημαντικά πράγματα στην Ελλάδα αναβάλλονται λόγω κόστους και οικονομικής κρίσης, όμως η δημιουργία της συγκεκριμένης επιτροπής είναι απλά θέμα πολιτικής βούλησης και την οφείλουμε στα παιδιά μας».

Ποια είναι η χρησιμότητα του γυναικείου οργασμού;

Ποια είναι η χρησιμότητα του γυναικείου οργασμού;
Ο ανδρικός οργασμός παίζει καίριο ρόλο στη διαδικασία της αναπαραγωγής, δεδομένου ότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων ταυτίζεται χρονικά με την εκσπερμάτιση. Ένας άνδρας που δυσκολεύεται να φτάσει σε οργασμό συνήθως αντιμετωπίζει μεγάλη δυσκολία να κάνει παιδί.
Τα πράγματα όμως δεν είναι εξίσου ξεκάθαρα όσον αφορά τις γυναίκες, καθώς ο οργασμός δεν σχετίζεται με την απελευθέρωση του ωαρίου από την ωοθήκη. Ποιος είναι λοιπόν ο βιολογικός ή ψυχολογικός λόγος ύπαρξης του γυναικείου οργασμού, πέρα από την απόλαυση;
43e095285e1b32c6acfdb554c4a9cb73 LΔείτε κι αυτό:
Όσα δεν γνωρίζετε για τη γυναικεία κλειτορίδα...
Το ερώτημα αυτό έχει απασχολήσει τους επιστήμονες, οι οποίοι έχουν καταλήξει σε 3 βασικές θεωρίες. Δείτε ποιες είναι αυτές.
1. Ο οργασμός αποτελεί «μηχανισμό κατακράτησης του σπέρματος»
Οι συσπάσεις της μήτρας κατά τον οργασμό προωθούν το σπέρμα βαθύτερα στην αναπαραγωγική οδό, ώστε να είναι πιο εύκολο ένα σπερματοζωάριο να συναντήσει το ωάριο και να ενωθεί με αυτό.
2. Ο οργασμός βοηθά τη γυναίκα να εντοπίσει τα «ανώτερης ποιότητας αρσενικά»
Μια άλλη θεωρία είναι ότι ο οργασμός βοηθά τη γυναίκα να αξιολογήσει τις αναπαραγωγικές δυνατότητες του άνδρα. Οι γυναίκες στην περίπτωση αυτή έχουν την τάση να απολαμβάνουν περισσότερους οργασμούς και γενικότερα να λαμβάνουν μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη σεξουαλική τους ζωή όταν ο σύντροφός τους έχει καλά γονίδια αλλά και τους απαραίτητους πόρους για να συντηρήσει τους μελλοντικούς απογόνους του.
3. Ο οργασμός είναι ένα «μπόνους» για τη γυναίκα
Η τρίτη θεωρία υποδεικνύει πως ο οργασμός δεν έχει κάποια ουσιαστική αξία για την αναπαραγωγική διαδικασία και ο μόνος του λόγος ύπαρξης είναι η γυναικεία απόλαυση!


Πηγή: http://www.onmed.gr/sexoualikothta/item/332295-poia-einai-i-xrisimotita-tou-gynaikeiou-orgasmoy#ixzz3qasgIDj6

Ρήξη μηνίσκου: Ποια είναι τα συμπτώματα

Ρήξη μηνίσκου: Ποια είναι τα συμπτώματα

Το γόνατο είναι η μεγαλύτερη άρθρωση του σώματος. Ο χόνδρος στο εσωτερικό της άρθρωσης προστατεύει το γόνατο από την καταπόνηση που υφίσταται όταν περπατάμε, τρέχουμε, ανεβαίνουμε σκάλες κ.λπ. Κάθε γόνατο διαθέτει έναν έσω και έναν έξω μηνίσκο, δομές σε σχήμα μισοφέγγαρου που συμβάλλουν στην προστασία της άρθρωσης.
Η ρήξη μηνίσκου είναι συνήθως αποτέλεσμα τραυματισμού, λόγω ισχυρής περιστροφής ή υπερέκτασης της άρθρωσης του γόνατος. Η φθορά του μηνίσκου μπορεί επίσης να επέλθει σταδιακά, λόγω προχωρημένης ηλικίας ή υπερβολικής καταπόνησης (υπερχρήση).
Συμπτώματα της ρήξης μηνίσκου
- οξύς πόνος στο γόνατο
- οίδημα (πρήξιμο) της άρθρωσης
- δυσκαμψία του γόνατος
- ψηλαφητό ή αισθητό μέσω της ακοής «κρακ» στην άρθρωση κατά την κίνηση
- υποχώρηση της άρθρωσης (το γόνατο λυγίζει αιφνιδίως κατά το περπάτημα)
- «μπλοκάρισμα» της άρθρωσης (αδυναμία πλήρους έκτασης ή κάμψης του γόνατος)


Καρδιακή ανεπάρκεια: Δείτε πόσο αυξάνει τον κίνδυνο μόλις ένα κουτάκι αναψυκτικό

Καρδιακή ανεπάρκεια: Δείτε πόσο αυξάνει τον κίνδυνο μόλις ένα κουτάκι αναψυκτικό
Τα αναψυκτικά και άλλα αντίστοιχα ποτά που περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για την καρδιά, σύμφωνα με μια νέα σουηδική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Heart.
Τα νέα στοιχεία έρχονται να εντείνουν τις ανησυχίες των ειδικών σχετικά με τις καταστροφικές επιπτώσεις της ζάχαρης στην υγεία της καρδιάς.
Η μελέτη περιελάμβανε περισσότερους από 42.000 μεσήλικες άντρες και υπέδειξε ότι ποσότητα μόλις 400 ml αναψυκτικού την ημέρα συσχετίζεται με αυξημένο κατά 23% κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας.
Παλαιότερες μελέτες έχουν δείξει ότι τα ζαχαρούχα ποτά, όπως αναψυκτικά και έτοιμα φρουτοποτά, συνδέονται με το διαβήτη, το εγκεφαλικό και την υπέρταση. Η νέα μελέτη είναι η πρώτη που υποδεικνύει συσχέτιση ανάμεσα στα εν λόγω προϊόντα και την καρδιακή ανεπάρκεια.
Οι Σουηδοί ερευνητές παρακολούθησαν 42.400 άντρες ηλικίας 45 έως 79 ετών για διάστημα 12 ετών, καταγράφοντας αναλυτικά τις διατροφικές τους συνήθειες. Κατά τη διάρκεια της μελέτης προέκυψαν 3.604 νέες διαγνώσεις καρδιακής ανεπάρκειας και καταγράφηκαν 509 θάνατοι λόγω καρδιακής ανεπάρκειας.
Λαμβάνοντας υπ' όψιν παράγοντες που πιθανώς επηρέασαν την έκβαση της υγείας των συμμετεχόντων, οι ερευνητές προχώρησαν στην εκτίμηση ότι δύο μικρές μερίδες αναψυκτικού (2 κουτάκια των 200 ml) αντιστοιχούν σε 23% μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας, σε σύγκριση με την πλήρη αποχή από την κατανάλωση ζαχαρούχων ποτών.
Αν και οι ερευνητές επισημαίνουν ότι η μελέτη περιελάμβανε μεγαλύτερης ηλικίας άτομα και τα ευρήματα πιθανώς δεν μπορούν να γενικευθούν σε άλλες υποομάδες του πληθυσμού, σε κάθε περίπτωση η αποχή από την κατανάλωση ζαχαρούχων ποτών μόνο οφέλη μπορεί να αποφέρει για την υγεία.


Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia/item/336368-kardiaki-aneparkeia-deite-poso-afksanei-ton-kindyno-molis-ena-koutaki-anapsyktiko#ixzz3qarodlY8

Βήχας: Το πανεύκολο γιατροσόφι που πρέπει να δοκιμάσετε!

Βήχας: Το πανεύκολο γιατροσόφι που πρέπει να δοκιμάσετε!

Ένα γιατροσόφι που χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια στην Αυστρία θα σας ανακουφίσει άμεσα από το βήχα!
Σίγουρα έχετε τα υλικά που χρειάζονται στην κουζίνα σας, οπότε μη διστάσετε να το δοκιμάσετε την επόμενη φορά που θα νιώσετε ενόχληση στο λαιμό.
Τι θα χρειαστείτε
500 ml γάλα
2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε κύβους
1-2 κουταλιές μέλι (ανά φλιτζάνι)
Πώς θα το φτιάξετε
Ζεσταίνετε το γάλα σε χαμηλή φωτιά και όταν αρχίσει να σιγοβράζει ρίχνετε μέσα τα κρεμμύδια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα αμυγδάλου, γάλα σόγιας ή οποιοδήποτε άλλο είδος προτιμάτε. Απομακρύνετε αμέσως το σκεύος από το μάτι και αφήνετε τα κρεμμύδια να «ποτίσουν» το γάλα για 20 λεπτά. Σουρώνετε το γάλα σε ένα φλιτζάνι και προσθέτετε το μέλι πριν το πιείτε. Προσέξτε να προσθέσετε το μέλι αμέσως πριν πιείτε το γάλα, καθώς είναι ευαίσθητο στις υψηλές θερμοκρασίες.
2E09D5D100000578 3297241 Hot onion milk works to help with coughs as onions loosen phlegm a 20 1446465692640
Γιατί είναι αποτελεσματικό
Το κρεμμύδι βοηθά να αντιμετωπιστούν τα φλέγματα και παράλληλα έχει αντιβακτηριδιακή και αντιφλεγμονώδη δράση. Από την άλλη, το μέλι διαλύει τη βλέννα και μαλακώνει το λαιμό.


Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia/item/336353-vixas-to-paneykolo-giatrosofi-pou-prepei-na-dokimasete#ixzz3qarEdLiP

Oι ειδικοί αποκαλύπτουν: 5 βασικά πράγματα για το σεξ που όλες οφείλουμε να ξέρουμε

Oι ειδικοί αποκαλύπτουν: 5 βασικά πράγματα για το σεξ που όλες οφείλουμε να ξέρουμε
Όταν δεν αισθάνεσαι καλά, πηγαίνεις στο γιατρό. Όταν θέλεις να φτιάξεις τα μαλλιά σου πηγαίνεις στο κομμωτήριο. Με τον ίδιο τρόπο, όταν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το σεξ απευθύνεσαι στους ειδικούς. Οι οποίοι στην προκειμένη είναι όλοι οι οι άντρες και γυναίκες που εργάζονται στην πιο... βαριά παγκόσμια βιομηχανία.
Και όταν λέμε εργάζονται εννοούμε σε ένα γενικότερο πλαίσιο -για να μην πάει και ο νους σας στο πονηρό! Λοιπόν φίλη μου, οι άνθρωποι αυτοί ασχολήθηκαν με τις απορίες μας, και κατέληξαν σε 5 πολύ βασικές αλήθειες, οι οποίες αν όντως τις μελετήσεις και τις εφαρμόσεις, πιστεύουμε ότι θα σου αλλάξουν ολόκληρη την κοσμοθεωρία. Ας πάμε λοιπόν να δούμε ποια είναι τα 5 πολύ βασικά πράγματα που κάθε σεξουαλικά ενεργός άνθρωπος, και στην προκειμένη γυναίκα, οφείλει να ξέρει.
Διαβάστε περισσότερα στο queen.gr

Ενώ εσύ ασχολιόσουν με τις δηλώσεις αντιπερισπασμού του Φίλη, τι υπεγράφη χωρίς ντόρο;,,,,Με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) η κυβέρνηση ανάβει το «πράσινο φως» για τις δύο συμβάσεις παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην κοινοπραξία Fraport – Slentel.



Με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) η κυβέρνηση ανάβει το «πράσινο φως» για τις δύο συμβάσεις παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην κοινοπραξία Fraport – Slentel.

Πρόκειται για την Πράξη 39 της 2−11−2015, η οποία ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα στο πλαίσιο της τελευταίας συμφωνίας της με τους εταίρους και δανειστές, καθώς και σχετική απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ, με την οποία ανακηρύχτηκε προτιμητέος επενδυτής η κοινοπραξία FRAPORT A G − SLENTEL Ltd.
Η ΠΥΣ δημοσιεύθηκε το βράδυ της Τρίτης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και κάνει λόγο για την «ανάγκη άμεσης έγκρισης των σχεδίων σύμβασης παραχώρησης για την αναβάθμιση, συντήρηση, διαχείριση και λειτουργία περιφερειακών αεροδρομίων Κρήτης, Ηπειρωτικής Ελλάδας και Ιονίου (Ομάδα Α) και Αιγαίου (Ομάδα Β)», καθώς και «το γεγονός ότι όρος για τη θέση των συμβάσεων παραχώρησης σε ισχύ αποτελεί η με νόμο κύρωσή τους από τη Βουλή των Ελλήνων».
Κατόπιν τούτου, το Υπουργικό Συμβούλιο προχωρά στη «συνυπογραφή από το Ελληνικό Δημόσιο των σχεδίων σύμβασης παραχώρησης ως προς τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει το ίδιο σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις ανωτέρω συμβάσεις».
Επίσης, η ΠΥΣ παρέχει εξουσιοδότηση στους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών και Υποδομών «για τη συνυπογραφή για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου των συμβάσεων παραχώρησης καθώς και τυχόν άλλων συμβάσεων τροποποιητικών, παρακολουθηματικών ή εκτελεστικών».
Τα 14 αεροδρόμια είναι αυτά της Θεσσαλονίκης, της Κέρκυρας, των Χανίων, της Κεφαλονιάς, της Ζακύνθου, του Ακτίου, της Καβάλας, της Ρόδου, της Κω, της Σάμου, της Μυτιλήνης, της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Σκιάθου.
Στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση 14 περιφερειακών αεροδρομίων για 40+10 χρόνια πλειοδότης ανεδείχθη έναν χρόνο πριν, τον Νοέμβριο του 2014, η ελληνογερμανική κοινοπραξία, η οποία προσέφερε εφάπαξ τίμημα 1,2 δισ. ευρώ, ετήσιο μίσθωμα 22,9 εκατ. ευρώ κατ” έτος, ποσοστό 25% από τα από τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων έσοδα και τέλη υπέρ ΥΠΑ, που φτάνουν 1,2 δισ. ευρώ για όλη την περίοδο της παραχώρησης. Παράλληλα, δεσμεύθηκε για επενδύσεις 330 εκατ. στην πρώτη τετραετία και συνολικά 1,4 δισ. ευρώ για τις επόμενες τέσσερις δεκαετίες.
Δείτε εδώ το ΦΕΚ για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

 

Τα κορίτσια του Πάνου Καμμένου διορίζονται


Προκλητική κομματική πρόσληψη χωρίς καμία αξιοκρατική διαδικασία. Μια χαρά βολεύτηκε ως πρόεδρος στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών η κυρία Άννα Μαρία Γιάντση. Σύμφωνα με άρθρο του agrocapital.gr , ανέλαβε την θέση της προέδρου στο Ινστιτούτο, χωρίς ούτε ένα ίχνος αξιοκρατικού κριτηρίου! Η μόνη διαπίστευση, φαίνεται πως ήταν καθαρά κομματική, με παρέμβαση του Πάνου Καμμένου.
Η κυρία Γιάντση, είναι πολιτικό στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με το κόμμα των οποίων είχε κατέλθει ως υποψήφια βουλευτής Κιλκίς στις εκλογές του 2012 ενώ από το 2014 έως και σήμερα είναι γραμματέας Περιβάλλοντος και Ενέργειας στους Ανεξάρτητους Έλληνες. Επίσης, ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος για το Νομό Θεσσαλονίκης το 2014 με την "Αλληλεγγύη" του Απόστολου Τζιτζικώστα. Τελικά, όπως φαίνεται ο Πάνος Καμμένος μας δίνει οδηγίες για το πώς μπορούμε να εξασφαλίσουμε μια θέση στο Δημόσιο.

Μην το τολμήσουν, μην το διανοηθούν καν!...... ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΞΕΣΠΙΤΩΣΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ! ..

    
 Το τι ακούγεται και το τι διακινείται από την κυβέρνηση στο θέμα των πλειστηριασμών δεν περιγράφεται!
    Έχουμε φτάσει στο σημείο να παρακολουθούμε ρεπορτάζ στην κρατική τηλεόραση όπου ο κόσμος καλείται να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι αυτοί που τον κατέστρεψαν και τον φτωχοποίησαν, τώρα θα του παίρνουν και το σπίτι!
    Αλλά επειδή οι «δήμιοι» είναι καλοί άνθρωποι, μαθαίνουμε ότι αφού του πάρουν το σπίτι μετά θα του επιτρέπουν να μένει στο κατασχεθέν σπίτι, πληρώνοντας όμως νοίκι για το σπίτι που του πήραν!
    Η’ θα τον πετούν σε άλλο σπίτι, μικρότερο και σε πιο...
υποβαθμισμένη περιοχή, ίσα – ίσα για να μην στοιβάξουν κι άλλους άστεγους στα πεζοδρόμια, στις πλατείες και στις εισόδους των κτιρίων της Αθήνας…
    Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση και οι εταίροι της εκείνο που κουβεντιάζουν είναι για το πώς θα νομοθετήσουν την ανατροπή των όποιων εγγυήσεων προστασίας υπάρχουν μέχρι σήμερα για την πρώτη κατοικία.
    Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση, παρά τις δηλώσεις επί δηλώσεων του πρωθυπουργού ενάντια στα «funds» που εποφθαλμιούν τα «κόκκινα δάνεια», ανοίγει το δρόμο σε πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών και μάλιστα την ώρα που οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιούνται για μια ακόμα φορά με χρήμα που θα κληθεί να πληρώσει ο ελληνικός λαός.
    Το τι σημαίνει η πολιτική των πλειστηριασμών είναι γνωστό και στα τέσσερα σημεία του πλανητικού – καπιταλιστικού – ορίζοντα:
    Στις ΗΠΑ (που δεν έχουν… μνημόνιο), από την εκδήλωση της κρίσης – μια κρίση για την οποία οι τράπεζες μόνο «ανεύθυνες» δεν είναι – πάνω από 7 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν χάσει τα σπίτια τους!
    Στις ΗΠΑ το ποσοστό της ιδιοκατοίκησης (σσ: η ιδιοκατοίκηση αποτέλεσε συστατικό στοιχείο του λεγόμενου «αμερικανικού ονείρου») έχει κατρακυλήσει στα επίπεδα της δεκαετίας του ‘60!
    Οι τράπεζες πρώτα έπαιξαν και κερδοσκόπησαν με τη στεγαστική φούσκα. Τώρα, στα χρόνια της κρίσης, κατάσχουν κατά εκατομμύρια τα σπίτια των ανθρώπων που χρεοκόπησαν.
    Οι τελευταίοι, ακόμα κι αν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν, δεν τους δίνεται καμία ευκαιρία ρύθμισης των χρεών τους. Πώς αντιμετωπίζεται εκεί  η ασυδοσία των τραπεζών;
    Θα ήταν αστείο αν δεν ήταν τραγικό: Το αμερικανικό κράτος έχει εντοπίσει 500.000 περιπτώσεις καταχρηστικής εφαρμογής του νόμου για τις κατασχέσεις κατοικιών από τις τράπεζες.
    Πώς αποζημιώνει τους ανθρώπους που υπέστησαν την κατάσχεση των σπιτιών τους από την καταχρηστική λειτουργία των τραπεζών; Παρέχοντάς τους το εφάπαξ επίδομα… των 300 δολαρίων! Τέτοια «κοινωνικά κριτήρια» στο Αμέρικα…
   Στην Ισπανία (που δεν έχουν μνημόνιο…) από την εκδήλωση της κρίσης υπολογίζονται σε πάνω από 400.000 οι Ισπανοί που έχουν χάσει τα σπίτια τους!
    Προφανώς δεν πρόκειται για «μπαταξήδες», ούτε για κατοίκους της «Εκάλης» της Μαδρίτης, αλλά για τα θύματα μιας πολιτικής που έχει οδηγήσει 1,5 εκατομμύρια οικογένειες να μην εργάζεται κανένα μέλος τους, που έχει οδηγήσει τον έναν στους δυο νέους στην ανεργία.
    Τι γίνεται εκεί με τις τράπεζες; Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση της «Bankia». Η «Bankia» έφτασε στα όρια της κατάρρευσης εξαιτίας της μεγάλης έκθεσης που είχε σε στεγαστικά δάνεια, ύψους 32 δισ. ευρώ, τα οποία ήταν αδύνατο να αποπληρωθούν.
    Σαν αποτέλεσμα η ισπανική κυβέρνηση πήρε υπό την προστασία της την τράπεζα, την «εθνικοποίησε», της έχει δώσει  ενισχύσεις που φτάνουν τα 40 δισ. ευρώ και την ίδια ώρα η «Bankia» και οι άλλες τράπεζες που τυγχάνουν της αρωγής του ισπανικού κράτους βουτάνε τα σπίτια του κόσμου, τον οποίο πρώτα τον χρεοκόπησαν!
    Αυτή την πολιτική θέλουν να φέρουν και στην Ελλάδα. Αλλά εδώ, στην Ελλάδα (που έχουμε και μνημόνιο…) η δήθεν «αριστερή» κυβέρνηση καμώνεται ότι οι  πλειστηριασμοί θα γίνονται… με κοινωνική ευαισθησία!
    Φυσικά στο πλαίσιο του «έντιμου συμβιβασμού» που αναζητούν στα «κόκκινα δάνεια» (σσ: θυμίζουμε ότι ο προηγούμενος «έντιμος συμβιβασμός» κατάληξε σε νέο ανθρωποκτόνο Μνημόνιο), ούτε η νυν ούτε οι προηγούμενες κυβερνήσεις μας είπαν ποτέ: Τι έχει γίνει με εκείνα τα εκατοντάδες δισ. ευρώ, που από την έναρξη της κρίσης έχουν φορτωθεί στις πλάτες του ελληνικού λαού και έχουν πάει με τη μορφή ενισχύσεων στις τράπεζες για την… «αποκατάσταση της υγιούς τραπεζικής».
    Αυτή είναι η πολιτική των πλειστηριασμών. Κι όσοι την προωθούν δεν έχουν ούτε όσιο, ούτε ιερό! Η απανθρωπιά τους δεν έχει όριο! Είναι αδίστακτοι! Και το θέμα δεν είναι προσωπικό. Δεν αφορά τα πρόσωπα. Αν αφορούσε τα πρόσωπα θα ήταν μικρό το κακό. Εδώ μιλάμε για ένα σύστημα λεηλασίας, αρπαγής και εξολόθρευσης του λαού!
    Εδώ μιλάμε για μια πολιτική ταξικού κανιβαλισμού! Απέναντι στον κανιβαλισμό η απάντηση δεν είναι οι «διαπραγματεύσεις», αυτή η γελοία επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης, ούτε οι «έντιμοι συμβιβασμοί» που καταλήγουν σε επαίσχυντες μνημονιακές υπογραφές.
    Η απάντηση είναι (κι ας το βάλλουν καλά στο μυαλό τους οι… «αριστεροί» κυβερνήτες μας): Κανένας πλειστηριασμός, ούτε ενός σπιτιού, ούτε ενός ανθρώπου του μόχθου, ποτέ!
    Η απάντηση – το σημειώσαμε την Κυριακή στην «Real News» και το επαναλαμβάνουμε με κεφαλαία - είναι:
    ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ    
    ΞΕΣΠΙΤΩΣΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ! 

Aπεργία στις 12 Νοέμβρη!


Ξεφτιλισμένος, χυδαίος εθνικιστής... και δεν τον έχουν παραιτήσει!

Ένα χυδαίο γερμανοτσογλάνι, δουλικό του 4ου Ράιχ, ελληνόφωνος και λάτρης του τουρκικού εθνικισμού... των σφαγέων Ελλήνων, Αρμενίων, Ασυρίων, Αράβων!

Όλοι/ες σήμερα το απόγευμα στο Σύνταγμα! Απαντάμε στον εραστή του οθωμανικού εθνικισμού, σ' όλους τους εθνομηδενιστές του 4ου Ράιχ! Ποτέ πια φασισμός και ναζισμός!

Παμποντιακή διαδήλωση την Πέμπτη στο Σύνταγμα

  • (φωτ.: Βασίλης Τσενκελίδης για το pontos-news.gr)
Σε διαδήλωση στο Σύνταγμα την Πέμπτη στις 16:00 καλεί τον ποντιακό ελληνισμό, αλλά και όλους τους Έλληνες πολίτες η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος...

Η τραπεζική απάτη απο ΕΚΤ-ΔΝΤ-ΕΕ…

Τα 14,4 δις € που ανακοινώθηκαν, όσον αφορά το κακό σενάριο της κεφαλαιοποίησης των τραπεζών (4,31 δις € το βασικό), είναι προφανώς δημιουργική λογιστική – αφού είναι σε άμεση εξάρτηση με τα κόκκινα δάνεια, τα οποία αυξομειώνονται κατά το δοκούν.
Εν τούτοις, μπορεί πλέον να συγκρίνει κανείς τις τράπεζες μεταξύ τους, επειδή είναι υπεύθυνος για τις καταθέσεις του, παίρνοντας έστω το βασικό σενάριο – κατά το οποίο τα λιγότερα κεφάλαια τα χρειάζεται η Alpha Bank(0,263 δις €), ακολουθούμενη από τη Eurobank (0,339), την Εθνική (1,576) και την Πειραιώς (2,213).
Αυτό που έχει σημασία βέβαια είναι το ότι, χάθηκαν τα περίπου 25 δις € που έβαλαν οι Έλληνες στο παρελθόν, αυξάνοντας τα κεφάλαια των τραπεζών – τα οποία, σύμφωνα με τις δηλώσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, θα μείωναν αργότερα το δημόσιο …………
χρέος, άρα τη φορολόγηση των Πολιτών, αφού οι τράπεζες θα πωλούνταν (δήθεν) σε πολύ μεγαλύτερη τιμή.
Επίσης το ότι, στην αύξηση κεφαλαίου μάλλον δεν θα επιτραπεί να συμμετέχει αυτή τη φορά το δημόσιο, οπότε το μερίδιο του στις τράπεζες θα μειωθεί κάτω από το 30% – γεγονός που σημαίνει ότι, ο τραπεζικός τομέας μας ξεπουλιέται, καταλήγοντας στα χέρια των διεθνών κερδοσκόπων.
Εμείς τουλάχιστον θεωρούμε κάτι περισσότερο από εξευτελιστικό τον ανερυθρίαστο εμπαιγμό μας – αφού μας κλέβουν με το φως της ημέρας, ολοφάνερα, μπροστά στα μάτια μας, χωρίς να αντιδράμε καθόλου, πιστεύοντας προφανώς πως είμαστε εντελώς ανόητοι.

Οι μάγκες δεν υπάρχουν πιά..

..τους ………..
πάτησε ο Φίδης..

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΑΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 2015-1016



Πρόγραμμα του Βασικού Σχολείου Γνώσεων  2015-16
  • Τετάρτη 11/11/15:  Έναρξη Σχολής, Συνάντηση Γνωριμίας και παρουσίασης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και των εκπαιδευτών της. (Εκπ. Ανδριανόπουλος Ανδρέας -Υποδιεύθυνση Εκπαίδευσης) 
  • Τετάρτη 18/11/15: Εκπαίδευση Τμήματος Ορεινής Διάσωσης  (Εκπ. Βαγγέλης Λαμπρόπουλος) – Ενημερωση προετοιμασιας για Πεζοπορεια (Τμημα Ορεινης Διάσωσης - Κωνσταντίνα Σαμαρά- Στέλιος Κουτρουμπάνος)
  • Σάββατο/Κυριακή 21-22/11/15 :  Παναχαικό – Πεζοπορεία – Εκπαίδευση Τμήματος Ορεινής Διάσωσης  (Εκπ. Βαγγέλης Λαμπρόπουλος &  Κωνσταντίνα Σαμαρά- Στέλιος Κουτρουμπάνος)
  • Τετάρτη 25/11/15: Βασικές Αρχές Τηλεπικοινωνιών (Εκπ. Ανδριανόπουλος Ανδρέας)
  • Τετάρτη 02/12/15:  Βασικές Αρχές Τηλεπικοινωνιών (Εκπ. Ανδριανόπουλος Ανδρέας)
  • Κυριακή 06/12/15 : Επίσκεψη στην 116 Πτέρυγα Μάχης στην περιοχή του Αράξου, συνεργασία επί του εδάφους με τα πληρώματα της 358ΜΕΔ σε θέματα Αεροδιάσωσης. (Εκπ. Ανδριανόπουλος Ανδρέας)  
  • Τετάρτη 09/12/15:  Βασικές Αρχές Τηλεπικοινωνιών (Εκπ. Ανδριανόπουλος Ανδρέας)
  • Σάββατο 12/12/15: Εκπαίδευση Τμήματος Πρώτων Βοηθειών από το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας ( Ε.Κ.Α.Β.)
  • Τετάρτη 16/12/15: GPS & ΧΑΡΤΕΣ(Εκπ. Ανδριανόπουλος Ανδρέας)
---------------------ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΛΟΓΩ ΕΟΡΤΩΝ------------------------------

  • Τετάρτη 13/01/2016:  Εκπαίδευση Τμήματος Ορεινής Διάσωσης  (Εκπ. Βαγγέλης Λαμπρόπουλος)
  • Σάββατο/Κυριακή 16-17/01/2016: : Εκπαίδευση Τμήματος Ορεινής Διάσωσης (Εκπ. ΚΔ Ζαφείρης Τρόμπακας)
  • Τετάρτη 20/01/2016: :  Εκπαίδευση τμήματος Α’ Βοηθειών (Kυριάκος Πετρόπουλος) 
  • Κυριακή 24/01/2016: :  Εκπαίδευση τμήματος Α’ Βοηθειών (Kυριάκος Πετρόπουλος) 
  • Τετάρτη 27/01/2016: :  Εκπαίδευση τμήματος Α’ Βοηθειών (Kυριάκος Πετρόπουλος) 
  • Σάββατο/Κυριακή 30-31/01/2016: : Εκπαίδευση τμήματος Α’ Βοηθειών (Εκπ. Κ.Δ. Πολυχρονίδης Βαϊος) 
  • Τετάρτη 03/02/2016 : Παρουσίαση Υλικών ΤΑΚ(Θεοδόσης Δελδήμος-Νικολαος Καλαντζης)
  • Σάββατο/Κυριακή 06-07/02/2016 : Εκπαίδευση τμήματος Υγρού Στοιχείου (Εκπ. Κ.Δ. Νεκτάριος Χατζιδάκης-Χρήστος Βετλής)  - Εκπαίδευση τμήματος Αντιμετώπισης Καταστροφών (Εκπ. Κ.Δ. Ιωάννης Παπαστάθης)  
  • Τετάρτη 10/02/2016 : ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ (Υποδιεύθυνση Εκπαίδευσης) 
  • Σάββατο 13/02/2016 : Επαναληπτικές Εξετάσεις (Υποδιεύθυνση Εκπαίδευσης)

ΟΙ ΑΝ.ΕΛ. «ΣΩΝΟΥΝ» ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ.

Απορρίφθηκε από τις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής το άρθρο 52 του νομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα, που αφορά στην αύξηση της φορολόγησης στις μικρές ελληνικές ζυθοποιίες.
Έτσι, το συγκεκριμένα άρθρο δεν μπορεί να εισαχθεί στη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια.
«Η διάταξη δεν περνάει στην Ολομέλεια». Με αυτή τη φράση ανακοίνωσε την απόσυρση ο προεδρεύων των αρμοδίωνΕπιτροπών της Βουλής, Γεράσιμος Μπαλαούρας.
Το άρθρο καταψηφίστηκε από τον κυβερνητικό εταίρο, τους ΑΝΕΛ.
Συγκεκριμένα,
υπέρ ψήφισε μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κατά ψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Ποτάμι, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Ένωση Κεντρώων.
Υπενθυμίζεται ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είχαν δηλώσει από την προηγούμενη εβδομάδα ότι δεν επρόκειτο να συναινέσουν στην ψήφιση του άρθρου, θεωρώντας ότι θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση της ελληνικής ζυθοποιίας.
info by Φ