ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Ένας Σαμαράς ντυμένος Τσίπρας


Του Καρτέσιου


Τα ίδια. Εντελώς. Ευχές, γενικόλογες υποσχέσεις, ψέματα, επώδυνα μέτρα που πρέπει να αντέξουμε, κάβοι, παπαγαλισμοί περί «αποκατάστασης της οικονομικής σταθερότητας, ανάκαμψης της οικονομίας και επιστροφής στην ανάπτυξη και ριζικής μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης με ταυτόχρονη πάταξη της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας». Τα ίδια. Εντελώς.
Ένας Σαμαράς με την εμφάνιση του Τσίπρα μίλησε για: «προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων, εκπόνηση και ανάπτυξη επενδυτικών σχεδίων, προγράμματα απασχόλησης για περιοχές με υψηλά ποσοστά ανεργίας, εξονυχιστικό έλεγχο όλων των λιστών των φοροφυγάδων, κυρίως της λίστας Λαγκάρντ, ένα νέο χάρτη ανώτατης εκπαίδευσης, σχολικά γεύματα για τους μαθητές δημοτικών σχολείων, απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των νέων επιχειρήσεων» και φυσικά για «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την Ψηφιακή Ανάπτυξη, την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και Εθνικό Σχέδιο Ευρυζωνικότητας» ώστε κάποτε να ξαναφτάσουμε στο δωρεάν wi-fi.Ένας Τσίπρας που σαν Σαμαράς έσβησε από το λεξιλόγιό του τη λέξη «κούρεμα» και μιλά πλέον για «απομείωση χρέους». Και αυτή η απομείωση θα είναι πρόταση και επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης που θα περιλαμβάνει: «επιμήκυνση πληρωμών, μείωση επιτοκίων και μετατροπή τους σε σταθερά, ρήτρα ανάπτυξης και μια μακρά περίοδο χάριτος». Θα είναι δηλαδή επιτυχία αυτό που αντιπολιτευτικά αποκαλούσε ο ίδιος κατάρα για τις επόμενες γενιές, καθώς με την επιμήκυνση το χρέος περνάει σε πολλές επόμενες γενιές και ο φαύλος κύκλος «χρέους – μνημονίων» θα συνεχίσει στο άπειρο γεννώντας χειρότερη λιτότητα και μεγαλύτερη φτώχεια για κάθε επόμενη γενιά.

Ένας Σαμαράς με τη φωνή του Τσίπρα επαναδιαβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του αναγνωρίζει ως μονόδρομο τις μνημονιακές πολιτικές και παραδίδεται άνευ όρων στους δανειστές, στο Βερολίνο, στους τραπεζίτες και στις Βρυξέλλες καθώς αρνείται να μιλήσει για εναλλακτικό σχέδιο έστω σε περίπτωση βασανιστικού αδιεξόδου από την υπάρχουσα πολιτική έστω σε περίπτωση καταστροφής μας από το ακολουθούμενο οικονομικό αφήγημα (sic).
Κατάφεραν να μας καθηλώσουν ακόμη μία φορά. Εκεί που όλα έδειχναν ότι ο λαός δεν άντεχε άλλη πολιτική λιτότητας, ότι ο λαός ξεφώνιζε τα μνημόνια στις πλατείες απαιτώντας ανατροπή και αξιοπρέπεια, έντυσαν Τσίπρα τον Σαμαρά, βάφτισαν «Αριστερά» τις νεοφιλελεύθερες πρακτικές και μας το πλάσαραν ως κάτι νέο και φρέσκο. Και τώρα νέες θυσίες, νέο αλάτι στις πληγές, νέες ελπίδες από ρυζόχαρτο. Και τώρα κι άλλη υπομονή, κι άλλη αμηχανία, κι άλλο αδιέξοδο, κι άλλη σιωπή. Διότι οι σταυρωθέντες ησύχως υποχρεούνται να αντέξουν τη σταύρωσή τους.
Διότι όπως διαπίστωσε ο πρωθυπουργικός εξάδελφος, δύο μόλις ημέρες μετά τις εκλογές του Σεπτέμβρη: «Οι πολίτες με την τωρινή τους ψήφο νομιμοποίησαν πολιτικά το μνημόνιο. Ο κόσμος είναι που ορίζει πολιτικά τα πράγματα, τι είναι ηθικό και τι όχι, τι είναι επιτρεπτό και τι ανεπίτρεπτο». Ο κόσμος είμαστε εμείς κι αυτό που πέφτει δεν είναι βροχή, αλλά φτυσιές από το Μαξίμου. Ο κόσμος, εμείς, ας αποφασίσουμε επιτέλους στα σοβαρά πόσο ακόμη θα αντέξουμε να μένουμε και σταυρωμένοι και βρεγμένοι από τα σάλια των φιδιών που απλώς αλλάζουν δέρμα.
Ανάρτηση από: http://kartesios.com

Ναι στο καινούργιο!!!

Σύστημα...

Σε ποιον ελπίζεις;.....Πληρώνονται με 5.705 ευρώ τον μήνα και ψηφίζουν να ζεις με 500, 400 ή και καθόλου ευρώ τον μήνα.



Του Καρτέσιου


Πληρώνονται με 5.705 ευρώ τον μήνα και ψηφίζουν να ζεις με 500, 400 ή και καθόλου ευρώ τον μήνα.
Παίρνουν επίδομα οργάνωσης γραφείου και ψηφίζουν νόμους που οδηγούν στο κλείσιμο του δικού σου γραφείου ή μαγαζιού.
Παίρνουν οικογενειακό επίδομα και ψηφίζουν νόμους που καταργούν κάθε δικό σου επίδομα.
Παίρνουν έξοδα κίνησης για να μην τους αγχώνει πόσο ακριβή είναι η βενζίνη και ψηφίζουν νόμους που σε στέλνουν στον εισαγγελέα αν δεν πληρώσεις διόδια.
Έχουν ελευθέρας σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και δεν κρατάνε ούτε ενός λεπτού σιγή όταν ελεγκτής σκοτώνει επιβάτη επειδή δεν είχε εισιτήριο.
Έχουν τηλεφωνική ατέλεια για σταθερά και κινητά τηλέφωνα τα οποία μοιράζουν σε όποιον θέλουν, ενώ το δικό σου τηλέφωνο είναι κομμένο κι αν χρειαστείς βοήθεια θα βγεις στο μπαλκόνι να φωνάζεις.Πληρώνονται έξτρα για κάθε συμμετοχή σε επιτροπή ενώ εσύ έχεις υπογράψει σύμβαση για 4ωρο και δουλεύεις 8 ώρες.

Παίρνουν 1.000 – 1.200 ευρώ επίδομα ενοικίου ενώ εσύ χρωστάς 5 νοίκια και σε πακετάρουν για έξωση.
Έχουν δωρεάν αυτοκίνητο ενώ εσύ αν έχεις ακόμη αυτοκίνητο τρέχεις να πληρώσεις ΚΤΕΟ, να πληρώσεις ασφάλεια, να πληρώσεις τέλη κυκλοφορίας, να πληρώσεις λάστιχα για να μη σκοτωθείς, να πληρώσεις ποινή στην εφορία επειδή απλώς μπορείς και έχεις αυτοκίνητο.
Έχουν πληρωμένους από το κράτος δύο επιστημονικούς συνεργάτες με μισθό 1.600 ευρώ, κάτι που τους μετατρέπει κατευθείαν σε αφεντικά οπότε μην αναρωτιέσαι αν σκέφτονται σαν εργαζόμενοι.
Έχουν φορολογικές απαλλαγές ενώ εσύ θα φορολογείσαι από το πρώτο ευρώ.
Εμφανίζονται στη Βουλή όποτε γουστάρουν, αν γουστάρουν κι όταν πηγαίνουν χαζολογάνε, μυρίζουν παλτά, βλέπουν ποδόσφαιρο στο κυλικείο, τα ξύνουν παίζοντας κομπολόι ενώ εσύ είσαι όρθια 12 ώρες στην ταινία διαλογής σταφυλιών και απαγορεύεται να μιλήσεις στη διπλανή σου ή να μασάς τσίχλα, γιατί θα απολυθείς.
Ειλικρινά, σκέφτεσαι ότι κάποτε μπορεί να ενδιαφερθούν για σένα; Είναι η Εξουσία και είσαι το θύμα της. Τους παρέχονται τα πάντα με αντάλλαγμα να παραδώσουν στο κόμμα την ελευθερία σκέψης τους, το κάνουν, κι εσύ πιστεύεις ότι θα ενδιαφερθούν ειλικρινά για τη δική σου ελευθερία και αξιοπρέπεια;
Το δικό τους «όχι» στο κόμμα θα το πληρώσουν με διαγραφή κι εσύ πιστεύεις ότι όσοι δεν τολμούν να πουν αυτό το «όχι» για να μη χάσουν το βόλεμά τους θα υποστηρίξουν το δικό σου «όχι» στον βιασμό από το κράτος, την εφορία, την τράπεζα και το αφεντικό;
Όσοι πληρώνονται για να υπηρετούν αυτή την Εξουσία είναι καθισμένοι στην πολυθρόνα τους και σ’ έχουν γραμμένο. Τα πόδια αυτής της πολυθρόνας είμαστε εμείς.
Σκέψου λίγο, αξίζει να μένουμε στη θέση μας; Αξίζει να κάθονται επάνω μας; Αξίζει να ελπίζεις σε εκείνον που σε θέλει ακίνητο και φοβισμένο; Γιατί, αυτή ακριβώς είναι η σταθερότητα που σου υπόσχονται. Τίποτε άλλο.
Να μένεις ακίνητο πόδι στην πολυθρόνα τους.
Ανάρτηση από: http://kartesios.com

800€ σε όποια φοράει μαντίλα στην Ξάνθη – Κομοτηνή.... ετσι θα γίνει ισλάμ η χωρα!




Δίνουν 800 ευρώ σε όποια οικογένεια υποχρεώνει το κορίτσι της να φοράει μαντίλα.

Η Άγκυρα «ενισχύει» όσες οικογένειες σε Κομοτηνή και Ξάνθη φοράνε μαντίλα. Ειδική προσοχή δίνουν στις μαθήτριες των μειονοτικών σχολείων.

Το θέμα αυτό δείχνει ότι η Άγκυρα προσπαθεί να αποξενώσει με κάθε τρόπο τη μειονότητα, προσπαθεί να την κρατήσει προσκολλημένη στην Τουρκία, παρεμβαίνοντας με τρόπο ωμό σε θέματα πίστης και ελεύθερης βούλησης.

Η κυβέρνηση και το κόμμα του Ερντογάν, που έχουν θρησκευτικά χαρακτηριστικά, ασκούν πολιτική μέσω θρησκευτικών αξιών. Η πίεση που ασκείται από το τουρκικό κράτος στη μειονότητα σε ό,τι αφορά τη μαντίλα έχει πολλά επίπεδα.

Πριμοδοτούνται όσες οικογένειες στέλνουν τα κορίτσια τους στο σχολείο με μαντίλα. Αντιθέτως, δέχονται πιέσεις και αντίποινα όσες οικογένειες δεν επιβάλλουν τη μαντίλα στα παιδιά τους!

Aetos Apokalypse 

Θυμάσαι τι έλεγες... θυμάσαι;

Ρε... μήπως αριστερά ήταν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και δεν το καταλάβαμε; Γεροβασίλη: Με ένα νόμο τα προαπαιτούμενα στη Βουλή!

Ψήφο εμπιστοσύνης (από 155 βουλευτές) έλαβε η κυβέρνηση...

"PRESS-GR
Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε όπως αναμενόταν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από 155 βουλευτές, κατά την ψηφοφορία στη Βουλή, μετά το πέρας της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων. Την κυβέρνηση στήριξαν το σύνολο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.
Σύσσωμη καταψήφισε η αντιπολίτευση. Αρνητική ψήφο έδωσαν...
144 βουλευτές (ΝΔ, Χρυσή Αυγή, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων). Απουσίασε ο βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, ο οποίος απέστειλε επιστολή στην οποία εκδήλωσε αρνητική πρόθεση ψήφου προς την κυβέρνηση, η οποία και δεν καταμετρήθηκε στο αποτέλεσμα (καθώς απουσίαζε σε προσωπικό ταξίδι στο εξωτερικό κι όχι σε αποστολή της Βουλής)
Η τριήμερη διαδικασία ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ολοκληρώθηκε στην ολομέλεια με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με ονομαστική φανερή ψηφοφορία.

Το 2016 η Ελλάδα θα είναι άλλη χώρα

Μας ετοιμάζουν νέες εκπλήξεις εκτός του Μνημόνιου 3 – Η «ελάφρυνση του χρέους» θα είναι το νέο σλόγκαν κυβέρνησης και δανειστών για να τελειώσουν την άλωση της χώρας.
Της Μαρίας Τσολακίδη
Με το μεγάλο ψέμα «ελάφρυνση του χρέους» από τους δανειστές και την κυβέρνηση ετοιμάζονται να εξαπολύσουν επίθεση εναντίον του ελληνικού λαού με δήθεν ισοδύναμα, δήθεν φιλολαϊκές μεταρρυθμίσεις και δήθεν χτύπημα της οικονομικής ελίτ.
Το Γιουρογκρούπ ψηφίζει το δικό μας προϋπολογισμό:………..

Όλοι αναμένουν τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού αλλά ό,τι και να δηλώσει τα πράγματα για την Ελλάδα έχουν πάρει πορεία ανοδική για τους στόχους των Θεσμών και καθοδική για ό,τι έχει απομείνει ακόμη όρθιο στην ελληνική οικονομία. Στο Γιούρογκρουπ μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές των 45 προαπαιτούμενων και το τραγικότερο απαιτούν έκτακτο προϋπολογισμό άμεσης ανάγκης για το 2016 με στόχο το Κράτος να εισπράξει από φόρους 46 δις ευρώ ενώ ανεβάζουν την ύφεση της χώρα κατά 5% κατακρημνίζοντας την θεωρία της κυβέρνηση η οποία είχε υποσχεθεί ύφεση 1,3%.
Το 2016 ξεκινά όχι απλά άσχημα αλλά με μια γκιλοτίνα πάνω από τα κεφάλια των Ελλήνων αφού το χρέος παγιώνεται στα 184,5% του ΑΕΠ. Τις αποφάσεις του Γιουρογκρούπ καλούνται εντελώς τυπικά να ψηφίσουν οι Έλληνες βουλευτές μόνο για εθιμοτυπικούς λόγους αφού συμφωνήσουν οι Ευρωπαίοι εταίροι. Όμως κανείς από τους ψηφίσαντες ΝΑΙ δεν θα μπορέσουν να απαντήσουν πώς είναι δυνατόν για το 2016 οι Έλληνες κάθε μήνα να πληρώνουν σε φόρους 3,84 δις ευρώ (εκτός των έμμεσων και των κρατήσεων) και μέσω ποιων φόρων θα έρθει στα ταμεία του κράτους αυτό το απίστευτο ποσό που και πάλι δεν θα φτάνει να καλύψει μισθούς δημοσίου και συντάξεις μηνιαίως.
Το ό,τι είναι μικρότερο από τα προηγούμενα χρόνια δεν σημαίνει τίποτε από την στιγμή που η πραγματική οικονομία της χώρας έχει τελματώσει και αναμένουμε μετά τις αλλαγές για τους αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες καινούρια λουκέτα και παύση εργασιών.
Θα μάς «ελαφρύνουν»
Ο κ. Τσακαλώτος στο Γιούρογκρουπ θα επιχειρήσει να πείσει τους εταίρους ότι η Ελλάδα έχει εφαρμόσει πάνω από το 61% των υποχρεώσεων της λίστας Γιούνκερ που μετά έγινε λίστα Τσίπρα και μετά προσύμφωνο. Όμως στην γωνία περιμένει το ΔΝΤ με την κ. Λαγκάρντ να κατακεραυνώνει την κυβέρνηση ότι μόνο το 1/4 των προσυμφωνημένων έχει υλοποιηθεί. Το ΔΝΤ είναι αυτό που έχει κάνει σύμμαχο η κυβέρνηση Τσίπρα για την «ελάφρυνση του χρέους» και που πάνω σε αυτό ο κ. Τσίπρας και το κυβερνητικό του επιτελείο θα «πατάνε» για να μπορούν να περνούν τους μνημονιακούς νόμους με μεγάλη ευκολία.
Πουλάνε ελπίδα για άλλη μια φορά λες κι αν ελαφρυνθεί το χρέος θα έχει να κερδίσει ο Έλληνας πολίτης κάτι. Αντιθέτως, η «ελάφρυνση του χρέους» είναι ο μεγάλος πόθος των διεθνών κορακιών να ξαναμπούν στο παιχνίδι δανείων προς την Ελλάδα και οι εταίροι θα τους βοηθήσουν ούτως ή άλλως όταν θα έχουν γίνει νόμοι μέχρι και η τελεία του Μνημονίου 3 και θα επιμηκύνουν την αποπληρωμή του χρέους για όσα χρόνια θα τους αποδίδει σε χρήμα και σε πλήρη κυριαρχία επί της Ελλάδας.
Τι κρύβει το Μνημόνιο και η κυβέρνηση;
Η Κομισιόν και η Γαλλία μέσω του Πιερ Μοσκοβισί ανακοίνωσε ότι εκτός των προαπαιτούμενων έρχονται επιπλέον μέτρα για την Ελλάδα. Με μία ασάφεια προσδιόρισε ότι τα μέτρα θα αφορούν στις μεταρρυθμίσεις στο δημοσιονομικό και το ερώτημα είναι τι άλλη μεταρρύθμιση να κάνει από την στιγμή που η παράλληλη κυβέρνηση Versey έχει μπει σε υπουργεία ανοίγοντας όλα τα στοιχεία που επί 9 μήνες ήταν «κρυφά» και το δημοσιονομικό συμβούλιο με την ανεξάρτητη Γενική Γραμματεία Εσόδων έχει τον πλήρη έλεγχο για το τι μπαίνει και το τι βγαίνει από και προς το δημόσιο ταμείο. Έχουν έλεγχο ακόμα για τις γάζες των νοσοκομείων και τις κιμωλίες των σχολείων.
Ποια είναι τα περισσότερα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Μοσκoβισί; Τι ξέρει ο κ. Τσίπρας από τον Ιούλιο και δεν το έχει πει ακόμη στον ελληνικό λαό πέρα από το «υποχρεωτικό» Μνημόνιο που υπέγραψε;
Στο σημείο αυτό έρχεται η δήλωση του πρώην υπουργού Οικονομικών, κ. Βαρουφάκη, η οποία πέρασε και δεν στάθηκε για σοβαρή ανάλυση από κανένα κυβερνητικό ή αντιπολιτευτικό βουλευτή. Ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι ο κ. Σόιμπλε του δήλωσε ότι το πρόγραμμα θα αποτύχει γιατί είναι σχεδιασμένο να αποτύχει. Το σίγουρο είναι ότι το πρόγραμμα θα αποτύχει γιατί τα νούμερα δεν βγαίνουν. Αυτά που ζητάνε ως φόρους είναι στόχοι που δεν «πιάνονται».
Όλα αυτά συμβαίνουν την στιγμή που την αλλαγή στο ασφαλιστικό, στο εργασιακό και στο συνταξιοδοτικό μάς την κρατάνε για έκπληξη. Είναι οι τρεις βασικότερες αιμορραγούσες πληγές για τους δανειστές που θέλουν να τις κλείσουν άμεσα και δια παντός. Ακόμα κι αν εφαρμόσουν σταδιακά τα νέα μέτρα των τριών αυτών κλάδων τα νούμερα πάλι δεν θα βγαίνουν εκτός κι ως έκτακτη ανάγκη μάς κάνει έκπληξη ο κ. Σόιμπλε και χρεοκοπήσει την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης. Τότε τα νούμερα θα βγαίνουν διότι με 100 ευρώ μισθό και σύνταξη, χωρίς δημόσια περίθαλψη ή οποιαδήποτε άλλη δημόσια κοινωνική παροχή η «ελάφρυνση του χρέους» είναι σίγουρη. Σιγουρότερη η έξοδος της Ελλάδας προς τις αγορές ή μάλλον η είσοδος των αγοραστών προς την Ελλάδα.