ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Προτάσεις στο 34ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διοικητικών Υπαλλήλων Υπουργείου Παιδείας.

Η εικόνα ίσως περιέχει: τον Νίκος Μαρτινίδης, στέκεται

Ο Bukowski, η ζωή και τα πρέπει…


Έχεις μονάχα μία ευκαιρία για να βρεις την ιδανική συνταγή, μα αν την πετύχεις μία φορά σου είναι αρκετή.
Για να μπορείς λοιπόν να πεις πως έφτασες στο τέρμα, πως είδες όσα ήθελες και έχεις πια χορτάσει..
Πρέπει τουλάχιστον μία φορά να καεί η γλώσσα και η καρδιά σου.
Πρέπει να γρατζουνιστούν τα γόνατα μα και τα σχέδιά σου.
Πρέπει να αποτύχεις για να επιτύχεις, γιατί όσοι δεν απέτυχαν είναι όσοι ποτέ δε ρίσκαραν.
Πρέπει να γευτείς λεμόνι και αλάτι για να σε γλυκάνει μία σοκολάτα γάλακτος.
Πρέπει να γνωρίσεις τους λάθος ανθρώπους για να εκτιμήσεις την αξία της συντροφιάς όταν βρεις επιτέλους τους σωστούς.
Πρέπει να χάσεις το πτυχίο γαλλικών, την θέση στη σχολή που ονειρευόσουν από παιδί ή έστω τα κλειδιά με το αγαπημένο σου μπρελόκ.
Πρέπει να πληγωθείς μα πρέπει και να πληγώσεις.
Να αποχωριστείς τον πρώτο σου έρωτα και να βρεις το αέναο πάθος της ζωής σου.
Αφού το βρεις, όποιο κι αν είναι, πρέπει ολοκληρωτικά να του δοθείς.
Πρέπει να ξυπνήσεις ένα πρωί και να αναρωτηθείς αν αντέχεις να υπομείνεις την ημέρα που ξεκινάει.
Πρέπει να διαφωνήσεις με τους γονείς σου και να επιμείνεις στην θέση σου ακόμη κι αν δεν μιλήσετε για μερικές ημέρες.
Να σου κλέψουν πρέπει το πορτοφόλι, την θέση parking ή έστω τη σειρά στο ταμείο.
Να κρυολογήσεις άσχημα επειδή δεν έβαλες ζακέτα.
Να παρακοιμηθείς επειδή ζήτησες πέντε λεπτά ακόμη από το ξυπνητήρι σου.
Πρέπει να πιεις για να ξεχαστείς και αντ’ αυτού να θυμηθείς γιατί αξίζει να ζεις.
Να έρθει πρέπει η στιγμή που δεν θα ξέρεις τη σωστή απάντηση.
Ή ακόμη και η στιγμή που δεν θα έχεις καν απάντηση.
Πρέπει να επιλέξεις το λάθος πακέτο τηλεφωνίας και την λάθος κίνηση στο σκάκι.
Πρέπει να δοκιμάσεις ένα παντελόνι που δεν σου κουμπώνει και να σου κάνουν δώρο μια μπλούζα δυο νούμερα μεγάλη.
Πρέπει να απογοητευτείς από φίλους, να γελάσεις με κρύα ανέκδοτα και να υπομείνεις βαρετές ταινίες μέχρι εκείνη που ασυναίσθητα θα σε αλλάξει για πάντα.
Πρέπει να χάσεις στα χαρτιά την ίδια μέρα που θα χάσεις και στην αγάπη.
Να μην έχεις ούτε πίτα, ούτε σκύλο.
Οι αντοχές σου πρέπει να σε εγκαταλείψουν πριν φτάσεις στην γραμμή του τερματισμού.
Πρέπει να δεις το τελευταίο λεωφορείο για την θάλασσα να απομακρύνεται το πιο ζεστό μεσημέρι του καλοκαιριού.
Πρέπει να βρεις έναν άνθρωπο για τον οποίο θα τα παρατούσες όλα και να αναγκαστείς να παρατήσεις την ιδέα του μαζί.
Πρέπει να συνειδητοποιήσεις πως η ζωή σου πήρε έναν δρόμο που δεν διάλεξες εσύ.
Να ευχηθείς να ήσουν για μια στιγμή άλλου, σε εκείνο το «εκεί» που τόσο σου έχει λείψει.
Να έρθει η μέρα που δεν θα μπορέσεις να παραδεχθείς τα συναισθήματά σου, ούτε καν στον εαυτό σου.
Να δεις τον κόσμο σου να καταρρέει τριγύρω μα και μέσα σου.
Πρέπει να συνειδητοποιήσεις πως κάποια όνειρά σου δε θα πραγματοποιηθούν ποτέ και ακόμη πως ποτέ δε θα καταφέρεις να τα έχεις όλα.
Πρέπει να αναγνωρίσεις, λόγω εμπειρίας και όχι θεωρίας, πως τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή δεν είναι πράγματα, αφού επιθυμήσεις κάτι που δεν μπορείς να αγοράσεις.
Πρέπει να χάσεις το κορίτσι πριν βρεις το θάρρος να της εξηγήσεις.
Και πρέπει να πεθάνεις μερικές φορές πριν μπορέσεις πραγματικά να ζήσεις.

Αγγελική Μαυρομμάτη

Αναδιάρθρωση: Από τηλεοπτικά συμβόλαια 50.000 ευρώ στις 800.000!

Αναδιάρθρωση: Από τηλεοπτικά συμβόλαια 50.000 ευρώ στις 800.000!Οι ομάδες της Super League 2 αναμένεται έχουν τον πρώτο χρόνο τους τηλεοπτικά συμβόλαια της τάξεως των 800.000 ευρώ και τον δεύτερο στο 1 εκατ. ευρώ. Η Football League αναμένεται να διοργανώνει την Super League 2.


Πρόκειται για τεράστια αναβάθμιση ειδικά για τις ομάδες της Football League που είχαν 50.000 ευρώ τηλεοπτικά συμβόλαια και τώρα θα λαμβάνουν 800.000 τον πρώτο χρόνο και 1 εκατ. τον δεύτερο. Θα είναι κλειστά συμβόλαια διετούς διάρκειας και η Super League 2 θα συσταθεί με Νόμο όπως είχε γίνει και με τις άλλες Διοργανώτριες Αρχές. Παρότι δεν είναι επίσημο η ενημέρωση που υπάρχει από πλευράς ΕΠΟ είναι πως η Football League θα είναι εκείνη που θα αναλάβει το οργανωτικό βάρος της Super League 2.
Άλλωστε στο πιο μεγάλο της ποσοστό η SL2 μετά την αναδιάρθρωση θα έχει ομάδες της σημερινής Football League. Η SL2 θα έχει ετήσιο τηλεοπτικό μπάτζετ στα 12 εκατ. ευρώ. Άρα για τα δύο χρόνια θα δοθούν 24. Από την ΕΠΟ πάντως εκείνο που διευκρίνιζαν ήταν πως ουσιαστικά πρόκειται για την απόφαση που είχε ληφθεί από τον περασμένο Αύγουστο. Η SL2 θα έχει 12 ομάδες και η FL 14 (σ.σ. 14 φυσικά και η SL1) ενώ για την Football League έτσι όπως θα διαμορφωθεί θα υπάρχει η δέσμευση για τα ίδια τηλεοπτικά συμβόλαια που υπήρχαν. Διαβάστε ξανά εδώ το πως διαμορφώνονται οι κατηγορίες.

Τζιτζιλή Αμαλία (Γένος Τάκου) Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Κατερίνης με τον συνδυασμό «ΕΚΚΙΝΗΣΗ» και υποψήφιο Δήμαρχο τον Κώστα Κουκοδήμο»

Θα ήθελα μετά την ολοκλήρωση της
έκθεσης φωτογραφίας με θέμα "ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ" της φωτογραφικής ομάδας "ΙΡΙΔΑΣ" της Ε.Π.Μ. να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για την επίσκεψη σας και το χρόνο που αφιερώσετε σε εμάς που συμμετείχαμε με τις φωτογραφίες μας.
Ευχαριστώ πολύ και τον Κώστα Κουκοδήμο, επικεφαλή του συνδυασμού «Εκκίνηση» που μας τίμησε με την παρουσία του.
Ήταν τιμή μου η παρουσία όλων σας, στην έκθεση!
Με εκτίμηση,

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται και παπούτσια
Η εικόνα ίσως περιέχει: την Amalia Tzitzili και τον Αδάμος Δάιος, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται
Η εικόνα ίσως περιέχει: την Amalia Tzitzili και τον Panagiotis Ftaras L, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται


Ολυμπιάδα Κορινού. Ο Λιακόπουλος ρωτάει για Κουκοδήμο, Χιονίδη και Νταντάμη. Ο Κυριακίδης παρεμβαίνει και απαντάει για λογαριασμό του... Χιονίδη. Εσύ τι καταλαβαίνεις;

Επιτρέψτε μου να παρέμβω στον δημόσιο διάλογο που έχει ξεκινήσει για την Ολυμπιάδα του Κορινού, με πρωτοβουλία του επικεφαλής του συνδυασμού μας, του Θανάση Λιακόπουλου. Την Παρασκευή που μας πέρασε ο Θανάσης παρουσίασε 18 ερωτήματα φωτιά για το θέμα, όντας ο πρώτος που είπε τα πράγματα έξω από τα δόντια, για να καταλάβουν οι Κορινιώτες και όλοι όσοι επένδυσαν στην Ολυμπιάδα τι ακριβώς θα πρέπει να διερευνηθεί.
 
Ο Θανάσης μίλησε ευθέως για την ανυπαρξία του Κώστα Κουκοδήμου επί 12 χρόνια και τη στενή του σχέση με τον Αποστόλη Βουνίσιο. Ρώτησε τον Γιώργο Νταντάμη για τον Στέργιο Μπουσνάκη και τον Σωτήρη Γκούνα και φυσικά έβαλε σειρά θεμάτων για τον Σάββα Χιονίδη και όλα όσα δεν ξέρουμε για την Ολυμπιάδα...
 
Κανείς δεν απάντησε στον Θανάση, άλλωστε είναι δύσκολο αυτό να το κάνει κάποιος όταν η πλειοψηφία ξέρει πως ο Θανάσης κάνει σωστά ερωτήματα. Όμως τη Δευτέρα το πρωί παρενέβη ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κυριακίδης! Ο Γιώργος αγνόησε συνολικά τα ερωτήματα του Θανάση και όσα είπε για τον Κουκοδήμο. Αγνόησε και όσα είπε ο Θανάσης για τον Νταντάμη! Δεν βγήκε να τον υπερασπιστεί τον Γιώργο, ούτε τον Μπουσνάκη και τον Γκούνα, που είναι στον συνδυασμό μαζί τους!
 
Ο Γιώργος Κυριακίδης έγραψε ένα κείμενο που ουσιαστικά προσπαθεί να απαντήσει για λογαριασμό του Σάββα Χιονίδη! Χρησιμοποιεί την επιχειρηματολογία του Χιονίδη! Προσπαθεί να μεταφέρει τη συζήτηση από τα καυτά ερωτήματα του Θανάση, στο πρόσωπο του Θανάση και να τον στοχοποιήσει! Ποιος είναι αυτός που σε αυτές τις εκλογές έχει αυτή τη στρατηγική; Ο Σάββας Χιονίδης! Ποιοι την εφαρμόζουν; Οι άνθρωποι του Σάββα! («Δεν απαντώ σε κάτι που ξέρω ότι έχω άδικο, προσπαθώ να μειώσω την προσωπικότητα αυτού που το λέει»)
 
Αγαπητέ συνδημότη, εμείς ως συνδυασμός ανοίξαμε το θέμα της Ολυμπιάδας στον Κορινό και θέσαμε σειρά σοβαρών ερωτημάτων. Απάντηση δεν μας δίνει κανείς. Από αυτό μπορείς να βγάλεις τα συμπεράσματά σου. Τη Δευτέρα το πρωί για το ίδιο θέμα μας επιτέθηκε ο Γιώργος Κυριακίδης, υπερασπιζόμενος ουσιαστικα΄τον Σάββα Χιονίδη! Εσύ τι καταλαβαίνεις;
 
Φίλιππος Ηλιάδης
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
 
Δημοτικός Συνδυασμός «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»
 
 
ΥΓ. Για να μην προσπαθούν κάποιοι να «στείλουν τη μπάλα στην εξέδρα», επαναφέρω τα 18 ερωτήματα για τα οποία χιλιάδες δημότες περιμένουν απαντήσεις:
 
 
18 ερωτήματα περιμένουν απαντήσεις
Σήμερα ο δημοτικός μας συνδυασμός φέρνει στο προσκήνιο το θέμα της «Ολυμπιάδας», ένα θέμα που κινείται επί χρόνια στο παρασκήνιο. Καταθέτουμε δημόσια τα πρώτα μας 18 ερωτήματα για την υπόθεση αυτή, με σεβασμό στις αγωνίες και τους κόπους των ανθρώπων που είτε έχουν δεσμεύσει τα χρήματά τους εκεί, είτε περιμένουν την υλοποίηση του οικισμού για να δουν την περιοχή να αναπτύσσεται οικονομικά.
 
1. Ο κ. Κουκοδήμος είναι 12 χρόνια βουλευτής Πιερίας, εκ των οποίων τα 5 από αυτά κυβερνητικός. Διετέλεσε και 1,5 μήνα υφυπουργός (προτού αναγκαστεί να παραιτηθεί, για λόγους που ποτέ δεν μάθαμε). Τι έκανε όλα αυτά τα χρόνια για το πρόβλημα της «Ολυμπιάδας»; Πότε ασχολήθηκε σοβαρά με την υπόθεση; Ποιες ενέργειες έκανε και ποιες λύσεις προσέφερε; Ανέδειξε ποτέ του το θέμα ή διαχρονικά προσέφερε κάλυψη στον κ. Χιονίδη;
 
2. Ο κ. Αποστόλης Βουνίσιος, πρώην Πρόεδρος Κορινού, έχει πολλά να μας πει για τη σημερινή κατάσταση στην «Ολυμπιάδα». Ο κ. Βουνίσιος ήταν επί χρόνια στην ομάδα του κ. Χιονίδη. Τώρα είναι το πρωτοπαλίκαρο του κ. Κουκοδήμου στον Κορινό, αυτός που τον εκπροσωπεί, που έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο για λογαριασμό του. Ο κ. Κουκοδήμος θα λύσει το πρόβλημα της «Ολυμπιάδας» με τη βοήθεια του κ. Βουνίσιου;
 
3. Ο κ. Χιονίδης ανέλαβε την υπόθεση από τις 01.01.2011, υποσχόμενος άμεσες λύσεις. Πόσα χρήματα παρέλαβαν στο ταμείο της εταιρίας ο κ. Χιονίδης και οι διοικήσεις που διόρισε;
 
4. Όταν ανέλαβε ο κ. Χιονίδης, ποιο ήταν το νομικό καθεστώς του οικισμού; Που βρισκόμασταν με τις δικαστικές αποφάσεις και τους χαρακτηρισμούς τμημάτων του οικισμού ως «προστατεύομενη περιοχή Natura»; Ήξερε ότι υπήρχαν νομικά προβλήματα;
 
5. Στις 23.09.2011 ο Δήμος εξέδωσε δελτίο τύπου και τότε όλοι μας χαιρετήσαμε τα καλά νέα. Σε αυτό αναγράφεται πως «ο παραθαλάσσιος οικισμός «Ολυμπιάδα» που εδώ και 20 χρόνια ταλαιπωρεί και δίχασε την τοπική κοινωνία παίρνει «σάρκα και οστά». Στο κείμενο αναγράφεται πως άρχισαν τα έργα υποδομής στον οικισμό. Ποιος υπεύθυνος της «Ολυμπιάδας» παρέλαβε και πιστοποίησε την ποιότητα αυτών των έργων υποδομής; Σε ποια κατάσταση βρίσκονται σήμερα; Συντηρήθηκαν ή εγκαταλείφθηκαν;
 
6. Ποια κατασκευαστική εταιρία ανέλαβε τα έργα υποδομών της Ολυμπιάδας; Μήπως είναι μία κατασκευαστική που στο παρελθόν είχε άμεση ή έμμεση σχέση με τον κ. Νίκο Μηλιώτη, πρώην υποψήφιο Δήμαρχο Κατερίνης, συνυποψήφιο του κ. Χιονίδη μόλις μερικούς μήνες νωρίτερα; Γιατί ο κ. Μηλιώτης ήταν ο ίδιος μέλος του δ.σ. της «Ολυμπιάδας»;
 
7. Ο κ. Χιονίδης στο ίδιο δελτίο τύπου δήλωνε πως «ο δήμος αναζητά ευρωπαϊκά κονδύλια για την κατασκευή έργων υποδομής, διότι η συνεισφορά των δικαιούχων των οικοπέδων δεν φτάνει ούτε για το 35% του συνολικού κόστους των έργων». Δηλαδή ο κ. Χιονίδης ξεκίνησε να υλοποιεί ένα έργο, για το οποίο δεν είχε ούτε το 35% των χρημάτων. Δεν περίμενε να βρει τα ευρωπαϊκά κονδύλια και μετά να ξεκινήσει τα έργα; Γιατί έπρεπε να γίνουν όλα βιαστικά, δαπανώντας τα χρήματα των δικαιούχων χωρίς να έχει εξασφαλιστεί το συνολικό απαιτούμενο ποσό; Γιατί βιάστηκε τόσο πολύ ο κ. Χιονίδης; Τι / ποιοι ήταν αυτοί που τον πίεσαν; Αν υπήρχαν νομικές εκκρεμότητες, γιατί προχώρησε στη δαπάνη μεγάλων ποσών προτού περιμένει τις οριστικές δικαστικές αποφάσεις;
 
8. Αληθεύει πως δόθηκαν ποσά εκατοντάδων χιλιάδων Ευρώ για μισθοδοσία ατόμων στο δ.σ. της «Ολυμπιάδας»; Αν ναι, γιατί δόθηκαν τόσα χρήματα για μισθούς, ενώ δεν βρέθηκαν τα ευρωπαϊκά κονδύλια και δεν έφταναν τα χρήματα για να γίνουν τα έργα υποδομής, όπως έλεγε ο κ. Χιονίδης; Γιατί επελέγη η τακτική να πληρωθούν μεγάλα ποσά σε μισθούς, όταν θα έπρεπε να μην ξοδευτούν τα χρήματα, που ήδη δεν ήταν αρκετά;
 
9. Στην «Ολυμπιάδα» συναντούμε στο δ.σ. πολλούς πρώην και νυν δημοτικούς συμβούλους της απερχόμενης δημοτικής αρχής. Όμως συναντούμε και δημοτικούς συμβούλους όπως ο κ. Αστέριος Μπουσνάκης που σήμερα είναι υποψήφιος με τον κ. Νταντάμη. Επίσης στο δ.σ. υπήρξε και ο κ. Σωτήρης Γκούνας, έγκριτος οικονομολόγος, πατέρας του κ. Θανάση Γκούνα, επίσης υποψηφίου δημοτικού συμβούλου του κ. Νταντάμη. Ο κ. Γκούνας ήταν και Πρόεδρος του Συλλόγου των Οικοπεδούχων. Έχει κάποια σχέση η παρουσία των προσώπων αυτών κοντά στον κ. Νταντάμη με τη γενικότερη «πλήρη αφωνία» του κ. Νταντάμη σχετικά με την απερχόμενη δημοτική διοίκηση και την ολοκληρωτική απουσία κάθε αντιπολίτευσης από τη μεριά του συνδυασμού αυτού γενικότερα και ειδικότερα για την Ολυμπιάδα;
 
10. Έχουν περάσει ΟΛΕΣ οι δαπάνες της «Ολυμπιάδας» από τη Διαύγεια; Είστε 100% σίγουροι για αυτό;
 
11. Γιατί η απερχόμενη δημοτική αρχή δεν έχει παρουσιάσει δημόσια ΠΟΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ έλαβαν μισθούς από την «Ολυμπιάδα», τι ύψος είχαν οι μισθοί αυτοί και συνολικά πόσα χρήματα δόθηκαν για έξοδα γραφείου και μισθοδοσίας από το 2011 ως το 2018; Περιμένουμε να δούμε με ενδιαφέρον τα επίσημα στοιχεία για τα πρόσωπα που εισέπραξαν μισθούς, το πόσα χρήματα δόθηκαν και αντίστοιχα να δούμε τις πολιτικές επιλογές των προσώπων αυτών σήμερα, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαϊου.
 
12. Πόσα χρήματα έχει σήμερα στο ταμείο της η «Ολυμπιάδα»; Ποιος και πότε θα μας παρουσιάσει έναν συνολικό απολογισμό όλων των εξόδων την οκταετία 2011 – 2018;
 
13. Είναι αλήθεια πως πλέον υπάρχουν κατασχέσεις λογαριασμών εις βάρος της Ολυμπιάδας, για ποσά άνω των 100.000 Ευρώ; (Δηλαδή όχι απλά δεν υπάρχουν πια λεφτά στο ταμείο, αλλά υπάρχουν και δικαστικές αποφάσεις που μπλοκάρουν τους λογαριασμούς της εταιρίας;)
 
14. Έχει προβεί σε καταγγελίες επί του θέματος ο κ. Αστέριος Τόκας, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Οικοπεδούχων; (εκεί που πρόεδρος ήταν ο κ. Σωτήρης Γκούνας) Αν ναι, έχουν ληφθεί υπόψη κάποιου οι καταγγελίες αυτές;
 
15. Οι κ.κ. Μορθανάσης και Καλτσίδης, πρόεδρος και αντιπρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κορινού την ίδια εποχή, στο ίδιο δελτίο τύπου επαινούν τον κ. Χιονίδη και τη δημοτική αρχή για το θέμα της «Ολυμπιάδας». Τι περισσότερο ξέρουν για την υπόθεση; Πότε απολογήθηκαν για το ότι επαίνεσαν κάτι που τελικά αποδείχθηκε ότι έμεινε στη μέση; Ξέρουν κάτι περισσότερο για τη σημερινή κατάσταση των υποδομών που κατασκευάστηκαν από το 2011;
 
16. Τι γνώμη έχει για την υπόθεση ο κ. Σιδέρης Μιχαηλίδης, μέλος του δ.σ. της «Ολυμπιάδας», υπάλληλος στα δημοτικά πάρκιγκ και συμπτωματικά εκ νέου υποψήφιος σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο του κ. Χιονίδη; Αληθεύει πως και η αδερφή του κ. Μιχαηλίδη μισθοδοτείται από τον Δήμο μας;
 
17. Σήμερα, 05.04.2019, ποιο είναι το ακριβές νομικό καθεστώς που ισχύει για την «Ολυμπιάδα»; Ποιο τμήμα της ανήκει στη ζώνη Natura 2000; Τι μπορεί να πολεοδομηθεί και τι όχι; Ποιες αποφάσεις αναμένονται;
 
18. Ανεπίσημα ο κ. Χιονίδης εδώ και περίπου 6 μήνες υποστήριζε πως έχει βρει τη λύση προκειμένου να προχωρήσει το θέμα της εκδόσεως αδειών κατασκευής για την «Ολυμπιάδα». Ισχύει κάτι τέτοιο; Θα μας δοθούν επαρκείς εξηγήσεις; Ή απλώς λίγες μέρες πριν τις εκλογές θα μας πετάξουν άλλη μία φωτοβολίδα, θα μας πουν πως όλα λύθηκαν και μετά τις εκλογές θα μάθουμε και πάλι πως δεν ισχύουν οι υποσχέσεις του κ. Χιονίδη;

Φίλιππος Ηλιάδης.jpg

Η πολύτεκνη Ελένη Παπαγεωργοπούλου υποψήφια τοπική σύμβουλος Σβορώνου στο πλευρό του Θανάση Λιακόπουλου

Μία σκληρά εργαζόμενη γυναίκα, η πολύτεκνη Ελένη Παπαγεωργοπούλου, θα είναι υποψήφια τοπική σύμβουλος Σβορώνου στο πλευρό του Θανάση Λιακόπουλου. Η Ελένη είναι γέννημα – θρέμμα από τον Σβορώνο, παντρεμένη με τον Λάζαρο Σαρρή και έχουν μαζί 4 παιδιά. Ασχολείται μαζί με τον συζυγό της με την κτηνοτροφική μονάδα της οικογένειας.
 

«Θέλω να δουλέψω και εγώ με την ομάδα του Θανάση για να κάνουμε καλύτερο το χωριό μας και να λύσουμε τα προβλήματά μας! Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα!»
Θανάσης Λιακόπουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης

Ο χάρτης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου από τη νέα σεζόν!

Πόσες και ποιες ομάδες θα έχει η Super League, η Super League 2 και η Football League και τι θα γίνει με τον υποβιβασμό και τον προβιβασμό σε κάθε επαγγελματική κατηγορία.

Πόσες και ποιες ομάδες θα έχει η Super League, η Super League 2 και η Football League και τι θα γίνει με τον υποβιβασμό και τον προβιβασμό σε κάθε επαγγελματική κατηγορία.
Το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλάζει! Η αναδιάρθρωση θα προχωρήσει κανονικά και πλέον από την επόμενη σεζόν θα έχουμε τρεις επαγγελματικές κατηγορίες. Την Super League, την Super League 2 και την Football League!
Αυτές θα έχουν:
14 ομάδες η Super League
12 ομάδες η Super League 2
14 ομάδες η Football League
Ολες οι ομάδες των τριών επαγγελματικών κατηγοριών θα πρέπει να έχουν ΜΟΝΟ επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.
Πως θα διαμορφωθούν οι 14 ομάδες της Super League την επόμενη σεζόν:
Οι πρώτες 12 της βαθμολογίας θα μείνουν και την χρόνια 2019-2020
Θα προστεθεί ο πρωταθλητής της Football League (Βόλος ΝΠΣ)
Η τελευταία θέση θα κριθεί από το μπαράζ μεταξύ του 13ου της Super League και του 2ου της Football League.
Πως θα διαμορφωθούν οι 12 ομάδες της Super League 2 την επόμενη σεζόν:
Οι 8 ομάδες από τις θέσεις 3 έως 10 της φετινής Football League
Οι 3 ομάδες που θα υποβιβαστούν από την Super League
Η 1 ομάδα που θα κριθεί από το μπαράζ μεταξύ του 13ου της Super League και του 2ου της Football League.
Πως θα διαμορφωθούν οι 14 ομάδες της Football League την επόμενη σεζόν:
Οι 2 ομάδες που θα τερματίσουν φέτος στην 11η και την 12η θέση της Football League.
Οι 8 ομάδες που τερμάτισαν πρώτες φέτος στην Γ’ Εθνική
Οι 4 ομάδες που θα προκύψουν από τα μπαράζ της Γ’ Εθνικής (οι 8 δεύτεροι των ομίλων μεταξύ τους).
*Οι ομάδες που θα τερματίσουν φέτος στις θέσεις 13-16 στην Football League ουσιαστικά θα υποβιβαστούν δύο θέσεις!

Πηγή: Gazzetta

Γ’ Εθνική με 106 ομάδες του χρόνου!


Τι ισχύει για την Γ’ Εθνική την προσεχή αγωνιστική σεζόν μετά την απόφαση να προχωρήσει κανονικά η αναδιάρθρωση.
Το σχέδιο αναδιάρθρωσης των εθνικών κατηγοριών του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη θα ισχύσει κανονικά από τη νέα αγωνιστική περίοδο. Αυτό προέκυψε από την συνάντηση που έγινε με την ΕΕΠ/ΕΠΟ και ήδη σας παρουσιάσαμε το πλάνο των κατηγοριών για τις Super League, Super League 2 και Football League της ερχόμενης σεζόν.
Τι ισχύει όμως με την Γ’ Εθνική που από το καλοκαίρι θα αποτελέσει και την τέταρτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου; Από τη φετινή Γ’ Εθνική θα προβιβαστούν άμεσα οι 8 πρωταθλητές των ομίλων στη Football League, ενώ οι δευτεραθλητές θα δώσουν αγώνες μπαράζ για τέσσερις ακόμα θέσεις. Τα όσα προβλέπονται για υποβιβασμό από τους οκτώ ομίλους της Γ’ Εθνικής δεν αναμένεται να διαφοροποιηθούν, ενώ κανονικά θα ανέβουν οι 53 πρωταθλητές των ΕΠΣ, μαζί με τους δευτεραθλητές των τριών ιδρυτικών Ενώσεων (Αθήνας, Πειραιά, Μακεδονίας).
Συνεπώς οι κατηγορίες τη νέα σεζόν με τα μέχρι τώρα δεδομένα θα έχουν την εξής μορφή:
Super League – 14 ομάδες 
Super League 2 – 12 ομάδες 
Football League – 14 ομάδες 
Γ’ Εθνική – 106 ομάδες

Αναδιάρθρωση: Πώς θα είναι τα πρωταθλήματα την επόμενη σεζόν

Αναδιάρθρωση: Πώς θα είναι τα πρωταθλήματα την επόμενη σεζόνΠόσες και ποιες ομάδες θα έχει η Super League, η Super League 2 και η Football League και τι θα γίνει με τον υποβιβασμό και τον προβιβασμό σε κάθε επαγγελματική κατηγορία.
Αυτές θα έχουν:
14 ομάδες η Super League
12 ομάδες η Super League 2
14 ομάδες η Football League
Ολες οι ομάδες των τριών επαγγελματικών κατηγοριών θα πρέπει να έχουν ΜΟΝΟ επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.
Πως θα διαμορφωθούν οι 14 ομάδες της Super League την επόμενη σεζόν:
Οι πρώτες 12 της βαθμολογίας θα μείνουν και την χρόνια 2019-2020
Θα προστεθεί ο πρωταθλητής της Football League (Βόλος ΝΠΣ)
Η τελευταία θέση θα κριθεί από το μπαράζ μεταξύ του 13ου της Super League και του 2ου της Football League.
Πως θα διαμορφωθούν οι 12 ομάδες της Super League 2 την επόμενη σεζόν:
Οι 8 ομάδες από τις θέσεις 3 έως 10 της φετινής Football League
Οι 3 ομάδες που θα υποβιβαστούν από την Super League
Η 1 ομάδα που θα κριθεί από το μπαράζ μεταξύ του 13ου της Super League και του 2ου της Football League.
Πως θα διαμορφωθούν οι 14 ομάδες της Football League την επόμενη σεζόν:
Οι 2 ομάδες που θα τερματίσουν φέτος στην 11η και την 12η θέση της Football League.
Οι 8 ομάδες που τερμάτισαν πρώτες φέτος στην Γ' Εθνική
Οι 4 ομάδες που θα προκύψουν από τα μπαράζ της Γ' Εθνικής (οι 8 δεύτεροι των ομίλων μεταξύ τους).
*Οι ομάδες που θα τερματίσουν φέτος στις θέσεις 13-16 στην Football League ουσιαστικά θα υποβιβαστούν δύο θέσεις!
Με βάση την τωρινή βαθμολογία λοιπόν οι ομάδες της Super League την επόμενη σεζόν θα είναι:
ΠΑΟΚ
Ολυμπιακός
ΑΕΚ
Ατρόμητος
Αρης
Παναθηναϊκός
Παναιτωλικός
Λαμία
Πανιώνιος
ΑΕΛ
Ξάνθη
Αστέρας Τρίπολης
Βόλος ΝΠΣ
ΠΑΣ Γιάννινα ή Πλατανιάς
Με βάση την τωρινή βαθμολογία οι ομάδες της Super League 2 θα είναι:
ΟΦΗ
Λεβαδειακός
Απόλλων Σμύρνης
ΠΑΣ Γιάννινα ή Πλατανιάς
Απόλλων Λάρισας
Εργοτέλης
Παναχαϊκή
Απόλλων Πόντου
ΑΟΧ Κισσαμικός
Κέρκυρα
ΑΕ Καραϊσκάκης
Δόξα Δράμας
Με βάση την τωρινή βαθμολογία οι ομάδες της Football League θα είναι:
Ηρακλής
Τρίκαλα
Καβάλα
Βέροια
Κρόνος Αργυράδων
Ολυμπιακός Βόλου
Ιεράπετρα
Ιάλυσος*
Αιγάλεω*
Ασπρόπυργος
+4 ομάδες που θα προκύψουν από τα μπαράζ των 8 δεύτερων των ομίλων
*Το Αιγάλεω και ο Ιάλυσος είναι οι μοναδικές ομάδες που έχουν εξασφαλίσει το πρωτάθλημα στους όμιλούς τους στην Γ' Εθνική.

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ


  Η επαναβεβαίωση της μέχρι τώρα καλής συνεργασίας και η οριοθέτηση νέων στόχων και προοπτικών για την διαμόρφωση ακόμα ελκυστικότερου τουριστικού προφίλ, μέσω των δραστηριοτήτων του Φεστιβάλ Ολύμπου, αποτέλεσε το θεματολόγιο της επίσκεψης του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας (Ε.ΞΕ.Π.) στα γραφεία του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.).
  Ο πρόεδρος του Οργανισμού, Γρηγόρης Παπαχρήστος, υποδεχόμενος την πρόεδρο της Ένωσης, Ευαγγελία Ξυπτερά και τα συνοδεύοντα αυτήν διοικητικά της μέλη, αφού εξέφρασε την ιδιαίτερή του χαρά και ικανοποίηση, αναφέρθηκε στην πολυετή συνεργασία των δύο πλευρών, καθώς και στην προσωπική συμβολή της κ. Ξυπτερά στην επί σειρά ετών σύμπλευση των δύο φορέων, επισημαίνοντας:
  « Είναι καιρός  να γίνει ποιο οργανωμένα και περισσότερο συστηματική η μεταξύ μας συνεργασία. Η υπεραξία που απέκτησε ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου τα τελευταία χρόνια τόσο στο καλλιτεχνικό και πνευματικό επίπεδο , όσο και στο επίπεδο των διεθνών σχέσεων με την καθιέρωση του θεσμού της τιμώμενης χώρας,  πρέπει να σταθεροποιηθεί αλλά και να αναπτυχθεί ακόμη περαιτέρω. Όμως για να γίνει αυτό πράξη από δω και πέρα, απαιτείται η υποστήριξη  όλων των αναπτυξιακών φορέων του Νομού. Το Φεστιβάλ Ολύμπου είναι βέβαιο ότι μπορεί να συμβάλλει στην καθιέρωση του πολιτιστικού τουρισμού αλλά και να βελτιώσει την εικόνα του λεγόμενου παραλιακού τουρισμού. Είμαστε στην διάθεση σας για να πετύχουμε αυτό το σκοπό.»
  Από την πλευρά της  η πρόεδρος της  Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, Ευαγγελία Ξυπτερά,  αναφέρθηκε στη συνεργασία που είχε είτε ως τουριστικός επιχειρηματίας είτε ως πρόεδρος της Ένωσης, καταλήγοντας: « Γνωρίζω πολύ καλά  την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει η διοίκηση του ΟΡ.ΦΕ.Ο.  για να καθιερώσει το Φεστιβάλ Ολύμπου, ως ένα από τους μεγαλύτερους  πολιτιστικούς  θεσμούς  της χώρας με πανελλήνια αναγνώριση και διεθνή ακτινοβολία. Αυτή ακριβώς η επιτυχία αναδεικνύει τις μεγάλες δυνατότητες του Οργανισμού ώστε να συμβάλλει στην διαμόρφωση μιας ελκυστικότερης  τουριστικής εικόνας της Πιερίας. Η μεγάλη και αξιοθαύμαστη εθελοντική δουλειά που γίνεται από την διοίκηση του ΟΡ.ΦΕ.Ο. θα πρέπει να εμπλουτιστεί με επαγγελματικού επιπέδου ενέργειες, όπως ο έγκαιρος προγραμματισμός των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων ώστε να προβάλλονται στις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, εκεί όπου  συμμετέχει η Ε.ΞΕ.Π. καθώς και η δημιουργία εύχρηστης ξενόγλωσσης ιστοσελίδας του Φεστιβάλ Ολύμπου. Είναι γεγονός ότι πλέον βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας πορείας, όπου μπορούμε να καταφέρουμε πολλά με την κοινή προσπάθεια τόσο στον πολιτισμό, όσο και στην τουριστική ανάπτυξη της Πιερίας.»
  Μεταξύ των ειπωθέντων στον καθόλα γόνιμο διάλογο που ακολούθησε μεταξύ των μελών των δύο διοικήσεων, ήταν, ο έγκαιρος προγραμματισμός καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, η διεύρυνση της περιόδου του Φεστιβάλ, η μετακίνηση τουριστών από τα ξενοδοχεία προς τους χώρους των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, η προμήθεια εισιτηρίων, η διανομή του προγράμματος του Φεστιβάλ από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις  κ.ά.
  Ολοκληρώνοντας, συναποφασίστηκε η τακτική συνάντηση μεταξύ Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου και Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας για την προώθηση και επίλυση όσων θεμάτων ανακύπτουν στο πλαίσιο της ευρύτερης και πολυποίκιλης συνεργασίας των δύο φορέων.
  Στην συνάντηση συμμετείχαν ακόμα από πλευράς Ε.ΞΕ.Π. οι:  Ηρακλής Τσιτλακίδης γενικός γραμματέας, Δημήτριος Τοπαλίδης αντιπρόεδρος, Καλλίστρατος Χαλκίδης αντιπρόεδρος, Νικόλαος Λαλούμης ταμίας,  Γεώργιος Καραλής μέλος δ.σ. υπεύθυνος νέων ξενοδόχων, Νικόλαος Μαλιώρας αν. γενικός γραμματέας και Ιωάννης Παπαδόπουλος μέλος δ.σ. υπεύθυνος γαστρονομίας, ενώ από τον ΟΡ.ΦΕ.Ο. ο αντιπρόεδρος Νίκος Πασχαλούδης και η ταμίας Ζαφείρω Κουσιοπούλου.

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα στις Σέρρες





Επίσκεψη στις Σέρρες πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 8 Απριλίου 2019 ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους της «Αλληλεγγύης» στις Σέρρες.

Ο κ. Τζιτζικώστας στο Επισκοπείο Σερρών συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στάση που τήρησε ο κ. Τζιτζικώστας ως Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Οι δυο άνδρες συμφώνησαν ότι ευθύνη και χρέος όλων είναι η ολοκλήρωση της ανασκαφής του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη, η προστασία και ανάδειξη του μνημείου και της ευρύτερης περιοχής, για τα οποία η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει διασφαλίσει τους απαιτούμενους ευρωπαϊκούς πόρους, αλλά ταυτόχρονα και η συνέχιση ανάδειξης όλων των σημαντικών θρησκευτικών μνημείων των Σερρών. Ο κ. Θεολόγος μάλιστα είπε απευθυνόμενος στον κ. Τζιτζικώστα «ιδιαιτέρως εκτιμώ το ήθος και την προσωπικότητά σας, αλλά και το σπουδαιότατο έργο το οποίο έχετε προσφέρει όλο αυτό το διάστημα και ελπίζουμε κι ευχόμαστε να το συνεχίσετε και να το επαυξήσετε. Η τιμή, η αγάπη και η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό σας είναι δεδομένη».

Αμέσως μετά ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη» επισκέφτηκε την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου, που είναι ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία πολιτισμού, την αποκατάσταση του οποίου χρηματοδότησε με ευρωπαϊκούς πόρους η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Από το ιστορικό μοναστήρι που χτίστηκε το 1270 ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε: «Ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εξασφαλίσαμε τους απαραίτητους πόρους για την αποκατάσταση και επανάχρηση της βορειοδυτικής πτέρυγας της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου. Είναι ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία της Ορθοδοξίας, αποτελεί πόλο θρησκευτικού τουρισμού και είναι ένα μοναδικής ομορφιάς μνημείο της βυζαντινής τέχνης. Είναι ένα διατηρητέο μνημείο, όπου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αναστηλώσεων Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων αποκαταστήσαμε τις φθορές, αντιμετωπίσαμε ζητήματα στατικής επάρκειας και το αποδώσαμε σε χρήση».

Ο κ. Τζιτζικώστας συναντήθηκε στη συνέχεια με τις Διοικήσεις των Αστικών και Υπεραστικών ΚΤΕΛ των Σερρών. Συζητήθηκαν τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και οι προοπτικές του. Ο κ. Τζιτζικώστας ευχαρίστησε τις Διοικήσεις και τους εργαζόμενους στα ΚΤΕΛ για τη μεγάλη συνεισφορά τους στο έργο της μεταφοράς των μαθητών, το οποίο εκτελείται με επιτυχία και κυρίως με ασφάλεια για τα παιδιά στις Σέρρες, ενώ έκανε ειδική αναφορά στη σπουδαιότητα των αστικών και υπεραστικών μεταφορών και μετακινήσεων με υπευθυνότητα απέναντι στο πολίτη, καθώς τα λεωφορεία αποτελούν από τα σημαντικότερα μέσα σύνδεσης όλων των περιοχών των Σερρών μεταξύ τους, αλλά και με την υπόλοιπη Ελλάδα. «Για ορισμένους συμπολίτες μας, τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ αποτελούν το μόνο μέσο μετακίνησης και επικοινωνίας με τον υπόλοιπο κόσμο, γι’ αυτό και στηρίζουμε το έργο τους», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας. Από την πλευρά τους οι επικεφαλής των ΚΤΕΛ ευχαρίστησαν τον κ. Τζιτζικώστα επειδή και ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και προσωπικά ήταν δίπλα τους όλα αυτά τα χρόνια, καθιερώνοντας ένα πλαίσιο σταθερής και αγαστής συνεργασίας, προς όφελος των πολιτών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις Σέρρες, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη» μετέβη στην καινοτόμο επιχείρηση «ΑΡΩΝΙΑ» Κωνσταντινίδη. Η επιχείρηση αποτελεί μια από τις επενδύσεις, που χρηματοδοτήθηκαν από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με απόφαση του κ. Τζιτζικώστα, το 2014. Η επένδυση της «ίδρυσης μονάδας τυποποίησης – συσκευασίας, αποξήρανσης και χυμοποίησης καρπών εναλλακτικών καλλιεργειών» στο Δήμο Σερρών ολοκληρώθηκε το Σεπτέμβριο του 2018 και πλέον η επιχείρηση λειτουργεί, με σημαντικές προοπτικές. Η παραγωγή της αφορά σε νωπό προϊόν 49.000 κιλών «υπερτροφών» (αρώνια, μύρτιλλο, ιπποφαές), 70.000 κιλών κατεψυγμένου προϊόντος, 288 κιλών αποξηραμένου προϊόντος και 96 κ.μ. χυμού αρώνιας.

«Το κυρίαρχο ζήτημα για τη χώρα συνολικά, αλλά και ειδικότερα για την Κεντρική Μακεδονία είναι η ανάπτυξη. Γι’ αυτό και επιλέξαμε στους βασικούς πυλώνες στους οποίους στηρίζει την ανάπτυξή της η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να εντάξουμε και την καινοτομία, την έρευνα και τις νέες τεχνολογίες. Όλοι πλέον κατάλαβαν ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς ιδιωτικό τομέα, επιχειρηματικότητα χωρίς επιχειρήσεις, επενδύσεις χωρίς επενδυτές, εισόδημα χωρίς θέσεις εργασίας. Εμείς, κάναμε πράξη την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Αφήσαμε στην άκρη τις αφηρημένες θεωρητικές προσεγγίσεις και ενισχύουμε τον ιδιωτικό τομέα, αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους πόρους για την αύξηση της παραγωγικότητας, της εξωστρέφειας, της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και τη νέων σταθερών θέσεων εργασίας. Οι ενισχύσεις μας πιάνουν τόπο, όπως αποδεικνύεται κι από τη συγκεκριμένη επιχείρηση, η οποία αξιοποιεί με καινοτόμο τρόπο την πρωτογενή παραγωγή. Ο στόχος, που θέσαμε και υπηρετούμε με συνέπεια και σκληρή δουλειά, είναι να γίνει δηλαδή η Κεντρική Μακεδονία η πιο φιλική Περιφέρεια της χώρας στην καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

 

Η Κάρα του Αγίου Ελευθερίου ευλόγησε τη Σκοτίνα Πιερίας











          Η Τιμία Κάρα του Αγίου Ελευθερίου αναχώρησε την Κυριακή 7 Απριλίου από τη Σκοτίνα Πιερίας, μετά από πενθήμερη παραμονή και προσκυνήματος της στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.
Το απόγευμα της Τετάρτης 3 Απριλίου πραγματοποιήθηκε με ευλάβεια η υποδοχή του ιερού λειψάνου του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου, που φυλάσσεται στην Ιερά Μητρόπολη Ελασσώνος.
 Η υποδοχή έλαβε χώρα ενώπιον του  Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου και ολοκληρώθηκε με την τέλεση της Εσπερινής Προηγιασμένης Ακολουθίας.
Την Παρασκευή 5 Απριλίου τελέστηκε ενώπιον του ιερού λειψάνου η Ακολουθία των Δ' Χαιρετισμών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, ενώ έψαλλε η βυζαντινή χορωδία του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης.
Ο Σεβασμιώτατος  Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος εξέφρασε τη χαρά της τοπικής Εκκλησίας για την ευλογία της κομίσεως της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ελευθερίου και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελασσώνοςκ. Χαρίτωνα για τη μεγάλη ευλογία και την ιδιαίτερη ευκαιρία για πνευματική αναγέννηση που δίδει στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Πιερίας κατά την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
Τέλος, ευχήθηκε ο Άγιος Ελευθέριος να δώσει δύναμη και υπομονή στους Πιεριείς και στους απανταχού Ορθοδόξους Χριστιανούς και να αξιοποιηθεί κατά το καλύτερο δυνατό η ευλογία του χαριτόβρυτου λειψάνου του από τον καθένα ξεχωριστά.


Πρόσκληση σε εκδήλωση “New Trends & Innovation In Tourism Sector“

Με θέμα “New Trends & Innovation In Tourism Sector “, o Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί στο Money Show 2019 που θα διεξαχθεί στην αίθουσα Regency Ballroom 3 του Ηyatt Regency Thessaloniki, την Παρασκευή 12 Απριλίου και ώρα 16:00.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση θα απευθύνουν η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολητικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού κα Βούλα Πατουλίδου και ο κοσμήτορας της Σχολής Οικονομίας και Διοίκησης ΤΕΙΘ κ Ευάγγελος Χρήστου.

Θα μιλήσουν:
  • ο αν. καθηγητής του Α-ΤΕΙΘ δρ Σπύρος Αβδημιώτης με θέμα «Τουρισμός:Προσοχή! Εύθραυστο»,
  • ο Βασίλης Τζεκερίδης, Consultant ,με θέμα «Κεφαλαιοποιώντας την τουριστική δυναμική με τη χρήση τεχνολογιών και η κα Περσεφόνη Τρίχα ,προϊσταμένη της Σχολής Ξεναγών Θεσσαλονίκης του Υπουργείου Τουρισμού- Eκπρόσωπος της υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά με θέμα «Στρατηγική προβολής και προώθησης του Ελληνικού Τουριστικού Προϊόντος για τα έτη 2019-20».
Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Νικόλ Καζαντζίδου.

Είσοδος ελεύθερη.

Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΙΑΠΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ» Δ. ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΗ


Την υποψηφιότητα του Απόστολου Λιάπη για Δημοτικός Σύμβουλος Δίου – Ολύμπου στην Δημοτική Ενότητα Ανατολικού Ολύμπου με τον συνδυασμό «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ», ανακοίνωσε ο επικεφαλής Αστέριος Φαρμάκης.
«Ακόμη μια σημαντική υποψηφιότητα, αυτή του εκλεκτού φίλου Απόστολου Λιάπη, προστίθεται στη δυναμική του ανεξάρτητου συνδυασμού μας «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ» Δήμου Δίου – Ολύμπου. Ο Απόστολος,  Ιδρυτικό Μέλος της ΚΟΙ.ΝΣ.ΕΠ. Π. Παντελεήμονα  OLYMPOUS CULTURAL ROUTES, έχει να προσφέρει πολλά στην ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου του τόπου μας. Προχωράμε δυνατά, φέρνουμε και πάλι την Ελπίδα στον τόπο μας αγωνιζόμενοι για ένα Δήμο ΙΣΧΥΡΟ για ΟΛΟΥΣ», δήλωσε ο κ. Φαρμάκης.  
«Με σπουδές στη φυσική και έχοντας υλοποιήσει σημαντικές έρευνες στον τομέα της Φυσικής και του Περιβάλλοντος, συστρατεύομαι με την ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ με στόχο να προσφέρω στην επόμενη μέρα του Δήμου Δίου – Ολύμπου. Ζούμε σ’ έναν τόπο που διακρίνεται για το φυσικό του περιβάλλον και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Σήμερα καλούμαστε αφενός να τον προστατεύσουμε και αφετέρου να τον αναδείξουμε αξιοποιώντας τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα», δήλωσε ο κ. Λιάπης.
Βιογραφικά στοιχεία
Πτυχιούχος του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Έχει υλοποιήσει ερευνητικές εργασίες στον τομέα της Ατμόσφαιρας και του Περιβάλλοντος.
Παρακολούθησε πληθώρα σεμιναρίων στον τομέα της εκπαίδευσης.
Γνωρίζει Αγγλικά και Η/Υ.
Συμμετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φοιτητών Φυσικής.
Είναι Ιδρυτικό Μέλος της ΚΟΙ.ΝΣ.ΕΠ. Π. Παντελεήμονα  OLYMPOUS CULTURAL ROUTES.


Τροχαίο δυστύχημα με έναν νεκρό σημειώθηκε σήμερα Δευτέρα 8 Απριλίου στην επαρχιακή οδό Κατερίνης – Εξοχής.

Αποτέλεσμα εικόνας για τροχαιο
Το τροχαίο συνέβη γύρω στις 11:30 π.μ., όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε 54χρονος με κατεύθυνση προς Κατερίνη, ξέφυγε από την πορεία του λίγο μετά το Παλαιό Κεραμίδι με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε δέντρο και ο οδηγός να χάσει τη ζωή του.

Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης Ευγένιος Παπαδόπουλος Ευγενιος Παπαδοπουλος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο
 Π Α Ρ Ω Ν !
Απόψε σας αιφνιδιάζω,δανειζόμενος,εδώ τώρα,
γνωστές και προσφιλείς ρήσεις του θυμόσοφου λαού μας!
Προσωπικά,τις λατρεύω και συχνότατα διανθίζω τον λόγο μου με "διαμάντια",όπως κάποια ακολουθούν αμέσως παρακάτω....
"Ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη!"
"Οποιος ανοίγει το λάκκο του άλλου,πέφτει ο ίδιος μέσα!"
"Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό!"
"Οποιος γελάει τελευταίος,γελάει καλύτερα!"
Λοιπόν,"Απιστοι Θωμάδες",
κακοπροαίρετοι παντός είδους και ύφους,
συκοφάντες,λασπολόγοι και λαοπλάνοι,
η "ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" είναι ήδη έτοιμη!
Κατά τις επιταγές του εκλογικού νομοθέτη,
το Ψηφοδέλτιό μας καλύφθηκε αριθμητικά!
Στον εναπομείναντα πολύτιμο μήνα,
μέχρι την κατάθεσή του επισήμως στο Πρωτοδικείο,
χωρίς άγχος και δίχως αγωνία πλέον,
θα φροντίσουμε για τον όποιο ποιοτικό εμπλουτισμό του!
Οι συνδημότες μας,που επιμένουν μέχρι τώρα "αναποφάσιστοι" σε ποσοστό 25 τοις εκατό,περιμένουν κάποιους να τους εμπιστευτούν με την καρδιά τους!
Προφανώς,αυτοί δεν είναι "οι γνωστοί,οι ισόβιοι και οι αμετανόητοι"...δεν είναι οι "άρρωστοι" για εξουσία!
* Εμείς,ως ήδη παρόντες στις επικείμενες Εκλογές,
χαιρόμαστε πλέον,που οι "ανήσυχοι" αυτού του τόπου,
θα έχουν,επιτέλους,την επιλογή της εκτίμησης και της εμπιστοσύνης τους!
(Σας ευχαριστούμε όλους
που προσλαμβάνετε την χαρά μας αυτή,
ως και δική σας χαρά!
Δεν θα σας αποκαρδιώσουμε ποτέ!)

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Περιφερειακό Τμήμα Κατερίνης, Εφορεία Εθελοντών Νοσηλευτικής: Πάντα πρώτοι στην προσφορά και τον εθελοντισμό!!

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα κάθονται και λωρίδες
Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος
Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, περιλαμβάνεται η Effie Basdra

Ο ξεχασιάρης κ. Λιακόπουλος .

Είναι ακριβώς όπως τα λέτε κύριε Λιακόπουλε. 
Οι δημότες περιμένουν απαντήσεις. Τις περιμένουν όμως εδώ και 12 χρόνια.
Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η επόμενη δημοτική αρχή είναι αδιαμφισβήτητα η υπόθεση της «Ολυμπιάδας», γράφει ο κύριος Λιακόπουλος ο οποίος για πρώτη φορά πολιτεύεται και για πρώτη φορά ζητάει την ψήφο των συνδημοτών του.
Τι εννοείτε ότι κάνω λάθος;
Τι εννοείτε όταν μου λέτε ότι ο κύριος Λιακόπουλος υπηρετεί επί 12 χρόνια τη διοίκηση Χιονίδη;
Τι εννοείτε ότι ο κύριος Λιακόπουλος ήταν επί 12 χρόνια δημοτικός σύμβουλος, αντιδήμαρχος, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της διοίκησης του Σάββα του Χιονίδη και ότι είχε πάντα απόλυτη ενημέρωση σχετικά με τις αποφάσεις του αγαπημένου του δημάρχου;
Μας λέει μάλιστα ο κύριος Λιακόπουλος ότι ως δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης, ως δεξί χέρι του Σάββα του Χιονίδη, ως ο εξ απορρήτων, ως αντιδήμαρχος και ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου:
· Δεν είχε ΠΟΤΕ του την παραμικρή σχέση με την υπόθεση (ασχέτως αν επί 12 χρόνια ψήφιζε τον προϋπολογισμό του δήμου Κατερίνης στον οποίο ως γνωστό εντάσσονται και τα οικονομικά στοιχεία της Ολυμπιάδας του Κορινού.
· Δεν είχε ΚΑΜΙΑ θέση στην εταιρία, άρα δεν έλαβε ποτέ του μισθό από αυτή, ασχέτως που ως Δημοτικός Σύμβουλος μέχρι και πριν ένα χρόνο με κλειστά τα μάτια ψήφιζε “τα πάντα όλα” στο δημοτικό συμβούλιο, ασχέτως αν έπαιρνε μισθό ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και ως Αντιδήμαρχος και ασχέτως αν τα τελευταία 12 χρόνια ο κύριος Λιακόπουλος δεν έκανε κιχ περί Ολυμπιάδας.
· Δεν του δόθηκε ποτέ πλήρης ενημέρωση, όσες φορές και αν τη ζήτησε ειδικά μετά το 2014. Έτσι λέει, αλλά ξεχνάει να μας πει πότε ζήτησε ενημέρωση από το δήμαρχό του, όταν τις ίδιες αυτές ερωτήσεις κατέθετα εγώ τα τελευταία 4 χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Οι ερωτήσεις αυτές αγαπητέ Θανάση, δεν είναι καινούργιες. Κάθε φορά που τις έθετα, εσύ καθόσουν δίπλα στο δήμαρχο της καρδιάς σου και μου απαντούσες πως “Οι απαντήσεις θα δοθούν όταν ο δήμαρχος αποφασίσει”.
Οι ερωτήσεις αυτές αγαπητέ Θανάση, έγιναν και πριν από 5 μήνες όταν εσύ απείχες από τα καθήκοντά σου,
και πριν από 1 χρόνο όταν παρακαλούσες το Σάββα να σου δώσει το δαχτυλίδι,
και πριν από 2 χρόνια όταν χαρακτήριζες κλόουν όσους αντιδρούσαν στις ανεμογεννήτριες τις οποίες φυσικά και ψήφισες,
και πριν από 5 χρόνια επίσης όταν εσύ ο ίδιος στήριζες τον δήμαρχο ως μέλος της πλειοψηφίας, στηρίζοντας με την ανοχή, τη σιωπή και την ψήφο σου τα εκτρώματα της παράταξης Χιονίδη.
Λοιπόν Θανάση, εγώ δε θα σου κάνω μαθήματα πνευματικής ιδιοκτησίας αλλά θα σου θυμίσω τις ερωτήσεις τις οποίες εγώ έκανα τα τελευταία 4 χρόνια από τη θέση του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης.
Τότε που εσύ έκλεινες τα μικρόφωνα για να προστατεύσεις τον αγαπημένο σου Δήμαρχο.
Πάμε να τις δούμε μία μία.
Είναι αλήθεια κ. Δήμαρχε και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι ότι η εταιρεία «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ» που διαχειρίζεται τα σχετικά με τον οικισμό καθώς και το Διοικητικό της Συμβούλιο δεν έχουν σχεδόν κανένα αντικείμενο εργασίας εδώ και χρόνια;
Είναι αλήθεια κ. Δήμαρχε και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι ότι χωρίς σχεδόν κανένα αντικείμενο εργασίας, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που εσείς ορίζετε, αμείβεται με περίπου 17.000 ευρώ το χρόνο (1400 ευρώ το μήνα);
Είναι αλήθεια κ. Δήμαρχε και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι ότι χωρίς σχεδόν κανένα αντικείμενο εργασίας, ο Δημοτικός Σύμβουλος και αντιπρόεδρος της εταιρείας που εσείς ορίζετε, αμείβεται με περίπου 10.000 ευρώ το χρόνο (800 ευρώ το μήνα);
Είναι αλήθεια κ. Δήμαρχε και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι ότι χωρίς σχεδόν κανένα αντικείμενο εργασίας, ο λογιστής της εταιρείας που εσείς ορίζετε, αμείβεται με περίπου 10.000 ευρώ το χρόνο (800 ευρώ το μήνα);
Είναι αλήθεια κ. Δήμαρχε και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι ότι χωρίς σχεδόν κανένα αντικείμενο εργασίας, οι δύο υπάλληλοι που εσείς διορίσατε, αμείβονται με περίπου 24.000 ευρώ το χρόνο;
Είναι αλήθεια κ. Δήμαρχε και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι ότι όλοι οι παραπάνω πληρώνονται από τα χρήματα που προορίζονται για την κατασκευή των έργων υποδομής του οικισμού;
Είναι αλήθεια κ. Δήμαρχε και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι ότι από τα περίπου τέσσερα εκατομμύρια (4.000.000) που παραλάβατε το 2011 έχουν απομείνει στον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας μόνο τριακόσιες περίπου χιλιάδες(300.000);
Πείτε μου κύριε Λιακόπουλε; Εσείς πότε απαντήσατε; Η παράταξή σας, πότε απάντησε; Γιατί επιμένετε να δηλώνετε ανίδεος ενώ στην πραγματικότητα είστε απλά επικίνδυνος;

Κύριε Λιακόπουλε, έχετε ψηφίσει τα πάντα. ΧΥΤΑ, ΣΜΑ, ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ, ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ, ΔΕΥΑΚ, ΠΕΛΕΚΑ, ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ.

Ψηφίσατε τον ισολογισμό του δήμου Κατερίνης και κατά συνέπεια της Ολυμπιάδας κύριε Λιακόπουλε; Αν ναι, δεν είναι ανακόλουθα όλα αυτά τα οποία καταγγέλετε;

ΥΓ1. Το κόλπο του «αντιστρέφω την ερώτηση στην οποία εδώ και 12 χρόνια δεν απαντάω και επιτίθεμαι στα πρόσωπα για να αποφύγω το πικρό ποτήρι της απάντησης» είναι παλιό και γνωστό. Παρατηρείται πως κάποιοι στην Κατερίνη το χρησιμοποιούν κατά κόρον όταν δέχονται κριτική ως υποψήφιοι δήμαρχοι. Το ίδιο έκαναν τόσο ως απλοί δημοτικοί σύμβουλοι, τόσο ως αντιδήμαρχοι, τόσο ως πρόεδροι του δημοτικού συμβουλίου μα κυρίως ως φερέφωνα του αγαπημένου τους δημάρχου Σάββα Χιονίδη.

ΥΓ2. Συνεχίστε να ρωτάτε αγαπητέ Θανάση, είναι μεγάλη μου χαρά να σας απαντάω και θα συνεχίσω να το κάνω.

Πάντα στη διάθεσή σας

Γιώργος Κυριακίδης

Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης