ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Βρήκαν την χαμένη Ατλαντίδα;


vrikan tin xameni atlantida 1 315x236 300x224 Βρήκαν την χαμένη Ατλαντίδα;Οι επιστήμονες θεωρούν ότι ανακάλυψαν τη χαμένη Ατλαντίδα καθώς ερευνητικά υποβρύχια συνέλεξαν πέτρες από μία γιγαντιαία στέρεα πετρώδη μάζα στα βάθη του Ατλαντικού Ωκεανού, 900 μίλια μακριά από τη Βραζιλία.
Οι ειδικοί ανέλυσαν τα πετρώματα και ανακάλυψαν ότι αυτά αποτελούνται από γρανίτη και χαλαζιακή άμμο, στοιχεία που συναντώνται μόνο στην ξηρά. Και τα απολιθώματα που συλλέχθηκαν από κοντινό σημείο στοιχειοθετούν τη θεωρία ότι ανακάλυψαν τη χαμένη στον Ατλαντικό ήπειρο, την Ατλαντίδα, η οποία βυθίστηκε όταν διαχωρίστηκαν η Αφρική και η Νότια Αμερική εκατομμύρια χρόνια πριν.
Το εύρημα έγινε στο ύψωμα Rio Grande, ένα όρος ενάμιση μίλι υποβρυχίως. Ο Roberto Ventura Santos, επιστήμονας της Γεωλογικής Υπηρεσίας της Βραζιλίας, ανέφερε: «Είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι είναι η Ατλαντίδα. Από την ανάλυση αρχίσαμε να βλέπουμε την περιοχή που θα μπορούσε να είναι μέρος της ηπείρου που χάθηκε κάτω από τη θάλασσα». Τόνισε πως επιβεβαίωση αναμένεται μέσα στο έτος όταν εξεταστούν περισσότερα δείγματα. Διαβαστε περισσότερα εδώ: THE SUN

Πιείτε καφέ πάνω από τα σύννεφα


Στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου Tomamu Resort όπου βρίσκεται στο νησί Χοκάιντο μπορεί ο καθένας να απολαύει ένα σπάνιο και πανέμορφο φαινόμενο.

Λόγω των καιρικών συνθηκων σε συνδιασμό με το υψόμετρο δημιουργείται καθημερινά ένα στρώμα από σύννεφα. Οι τυχεροί επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τον καφέ τους ή το ποτό τους στο μπαρ Unkai Terrace και να απολαύσουν αυτό το φαινόμενο που διαρκεί μόνο μερικούς μήνες το χρόνο. Το φαινόμενο αυτό εμφανίζεται τους καλοκαιρινούς μήνες και οι επισκέπτες είναι τόσοι πολλοί που δύσκολα βρίσκεις τραπέζι.



partyspirit.gr

Τον επόμενο μήνα αποκαλύπτονται τα Windows 8.1


H Microsoft ανακοίνωσε πως η αναμενόμενη βελτιωμένη έκδοση των Windows 8 με την αρχική κωδική ονομασία Windows Blue θα είναι διαθέσιμη...
στους developers στο τέλος του Ιουνίου.

Επίσης, από την εταιρεία επιβεβαίωσαν τις φήμες που υπήρχαν για την αλλαγή στον τρόπο διάθεσης των αναβαθμίσεων του λειτουργικού, αφού αρχής γενομένης από τα Windows 8.1 κάθε αναβάθμιση θα είναι διαθέσιμη μέσω του Windows Store για τους τελικούς χρήστες.

Τον επόμενο μήνα, πραγματοποιείται το συνέδριο Build, που αφορά στους developers της Microsoft και στο οποίο θα διατεθεί η έκδοση Blue.

Εν τω μεταξύ, από την εταιρεία ανακοίνωσαν εχθές πως έχουν πουλήσει 100 εκατομμύρια άδειες χρήσης των Windows 8. Η μετάβαση στην έκδοση 8.1 του λειτουργικού, αναμένεται να του δώσει νέα ώθηση, αφού από τη Microsoft εξετάζουν διάφορους τρόπους που θα κάνουν τους χρήστες να νοιώσουν πιο οικεία σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις των Windows.

Συγκινητική συνέντευξη με ένα πρώην αδέσποτο!


Κάθε σκύλος, όπως και κάθε άνθρωπος, έχει τη δική του ιστορία να σας πει. Άλλοι είναι ευτυχισμένοι και άλλοι όχι. Σε μια άκρως συγκινητική συνέντευξη με ένα πρώην αδέσποτο, η Ζιζέλ ανοίγει την καρδιά της και μιλάει για τους καινούριους της φίλους αλλά και για τη ζωή της που άλλαξε…

Καλησπέρα Ζιζέλ. Θα ήθελες να μας πεις μερικά πράγματα για τον εαυτό σου;

Καλησπέρα. Θα ήθελα πρώτα απ’ όλα να σε ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δίνεις να πω την ιστορία μου δημόσια. Οι άνθρωποι πολλές φορές δεν καταλαβαίνουν πόσο δύσκολη ζωή περνάμε και κάτω από τι αντίξοες συνθήκες μπορεί να επιβιώνουμε. Οι άνθρωποί μου με ονόμασαν Ζιζέλ, είμαι 2 χρονών, μικρόσωμη και πολύ καλομαθημένη. Ζω με την οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη και είμαι πολύ ευτυχισμένη. Βέβαια, τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι…

Πού γεννήθηκες;

Γεννήθηκα στην Κατερίνη. Η μητέρα μου ζούσε εκεί με την οικογένειά της, αλλά δεν ήταν όπως εγώ. Την άφηναν συχνά να κυκλοφορεί ελεύθερη στους δρόμους και κάποια στιγμή κατάλαβαν ότι ήταν έγκυος. Όταν γέννησε εμένα και τα πέντε μου αδερφάκια η οικογένειά της αποφάσισε πως δεν μας ήθελε κι έτσι μας παράτησαν μακριά από τη μαμά μας κάπου σε έναν κάδο σκουπιδιών. Ήταν πολύ δύσκολα. Πεινούσαμε, φοβόμασταν και δε μπορούσαμε να καταλάβουμε τι συνέβαινε. Κλαίγαμε συνέχεια. Νομίζω πως ήταν οι πιο δύσκολές στιγμές της ζωής μου.

Και τότε σε βρήκε η οικογένειά σου;

Όχι. Μας βρήκε μια καλή κυρία και μας μάζεψε. Δυστυχώς, όμως, δε μπορούσαμε να μείνουμε όλοι μαζί της γιατί είχε ήδη έναν σκύλο και έμενε σε διαμέρισμα. Κράτησε ένα από τα αδερφάκια μου και τους υπόλοιπους μας πήγε στο κυνοκομείο της Κατερίνης. Εκεί ζούσαν και άλλοι σκύλοι μικροί και μεγάλοι. Κάπου κάπου έρχονταν και καινούριοι και καμιά φορά έρχονταν άνθρωποι για να μας δουν. Μερικές φορές υιοθετούσαν κιόλας κάποιον από εμάς και τότε χαιρόμασταν όλοι και ελπίζαμε πως μια μέρα θα έρθει και η σειρά μας. Υπήρξαν βέβαια και κάποιες περιπτώσεις που κάποιος υιοθετήθηκε και επέστρεψε μετά από λίγες μέρες… Νομίζω πως αυτό είναι από τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να ζήσει κανείς. Να σου δώσουν την ελπίδα πως όλα θα πάνε καλά και να σου την πάρουν πίσω. Δεν μπορώ ούτε να το φανταστώ.

Πώς ήταν η ζωή στο κυνοκομείο;

Δύσκολη. Πολλές φορές κοιμόμουν νηστική γιατί δεν υπήρχε αρκετή τροφή για όλους μας. Βλέπεις οι άνθρωποι που μας φρόντιζαν έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν, αλλά ήμασταν πολλοί και το φαγητό δεν έφτανε πάντα.

Πώς κατέληξες τελικά στη Θεσσαλονίκη;

Μια Κυριακή ήρθαν στο κυνοκομείο μια κυρία και ένας κύριος να μας δουν από κοντά. Εγώ δεν τους έδωσα καμία σημασία και συνέχισα να παίζω με τα άλλα σκυλάκια. Βλέπεις, δεν ήθελα να ελπίζω πως θα βρεθεί κάποιος να με υιοθετήσει γιατί φοβόμουν πως ακόμη κι αν με υιοθετούσαν, θα με επέστρεφαν όπως τους άλλους φίλους μου. Τότε η κυρία Άντυ (η κυρία που με φρόντιζε) με σήκωσε και με πήγε στο αυτοκίνητό τους! Εγώ τρόμαξα πολύ! Κάπου μέσα μου χαιρόμουν, αλλά φοβόμουν πως μετά από λίγο δεν θα με θέλουν πια.

Τελικά, όμως, έμεινες μαζί τους;

Ναι, και είμαι πολύ ευτυχισμένη! Στο καινούριο μου σπίτι είχα καθαρό νερό, καλό φαγητό, παρέα, βόλτες και δικό μου κρεβάτι. Τους δύο πρώτους μήνες γνώριζα συνέχεια καινούριο κόσμο και κατουριόμουν από τη χαρά μου. Δεν άργησα να τους πάρω τον αέρα και όλοι με αγαπούσαν.

Τέλος καλό, όλα καλά, δηλαδή!

Όχι ακριβώς… Μετά από λίγο καιρό αρρώστησα, και οι δύο καλοί κύριοι με τρέχανε συνέχεια στους γιατρούς. Κάποιες φορές άκουγα την κυρία που έκλαιγε και στενοχωριόμουν κι εγώ. Αν δεν την είχα δεν ξέρω αν θα τα κατάφερνα τότε. Αλλά τελικά έγινα καλά. Τώρα τρέχω, παίζω και ξαπλώνω με τις ώρες στους καναπέδες του σπιτιού. Τα πρωινά σηκώνομαι πρώτη και πάω στο κρεβάτι τους, χώνομαι κάτω από τα σκεπάσματα τους και τους πειράζω για να ξυπνήσουν. Τώρα πια έχω οικογένεια, δεν μου λείπει τίποτα, με αγαπάνε και με φροντίζουν. Μου παίρνουν και δωράκια, εγώ όμως προτιμώ να παίζω με τις κάλτσες τους. Τώρα πια έχω μπαμπά και μαμά, βλέπουμε μαζί τηλεόραση, κοιμόμαστε μαζί κάνουμε ταξίδια μαζί. Δεν πειράζει που η μαμά μου δεν γαβγίζει, εγώ την αγαπώ! Την αγαπώ ακόμα κι όταν με φιλάει στο στόμα!

Σε ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη, Ζιζέλ! Εύχομαι όλοι οι αδέσποτοι να είχαν τη δική σου τύχη!
adespoto.gr

Εξοργίζει ο φονιάς της 25χρονης Φαίης που τα είχε με την παντρεμένη αδελφή της


 Εξοργίζει ο φονιάς της 25χρονης Φαίης που τα είχε με την παντρεμένη αδελφή της
Εξοργίζει το πανελλήνιο με την κατάθεσή του ο δολοφόνος της 23χρονης καλλονής Φαίης από τη Νέα Μάκρη.
Στην απολογία του στον 15ο ανακριτή, δήλωσε ότι ήταν ατύχημα, παρότι η άτυχη κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο άγρια ξυλοκοπημένη με βαριά τραύματα!
Σύμφωνα, πάντα με τα όσα υποστήριξε ο ίδιος, είπε χαρακτηριστικά: «ήταν η κακιά η ώρα».
Οργή και αηδία προκαλεί η περιγραφή του μοιραίου βραδιού της 5ης Απριλίου, που ο 25χρονος έχει το θράσος να ρίξει ευθύνες στο άτυχο κορίτσι!
Ακόμα, δήλωσε ότι κυκλοφορούσε κανονικά στην περιοχή της Νέας Μάκρης, έπινε τους καφέδες του και δεν πήγε κανείς να τον συλλάβει.
Μάλιστα τόνισε, ότι παραδόθηκε επειδή δεχόταν απειλές για εκείνον και την οικογένειά του, από την οικογένεια της Φαίης.
Μόνο θυμό προκαλεί η δήλωσή του ότι είναι πολύ στενοχωρημένος με το πώς εξελίχθηκε η ιστορία και όταν έμαθε ότι η κοπέλα κατέληξε «έπεσε» σε πραγματικό πένθος.
Τι είπε για το μοιραίο βράδυ
Το βράδυ της 5ης Απριλίου, την κάλεσε στο τηλέφωνο για να συναντηθούν και να συζητήσουν. Πήγε από το σπίτι της, την πήρε και πήγαν στο παρακάτω δρόμο για να μιλήσουν. Στη συνέχεια άρχισαν να μαλώνουν και σύμφωνα πάντα με τα όσα υποστήριξε ο κατηγορούμενος, εκείνη του έδωσε πρώτα ένα χαστούκι!
Ο λόγος ήταν ότι η Φαίη είχε μάθει ότι είχε παράλληλη σχέση με την αδελφή της, όπως ο ίδιος είπε. Υποστήριξε ακόμα, ότι όσο τα είχε με την 23χρονη καλλονή, η μεγάλη αδελφή της τον πίεζε να χωρίσει και του έλεγε ότι εκείνη θα έπαιρνε διαζύγιο για να είναι μαζί του!
Στη συνέχεια, εκείνος έχασε την ψυχραιμία του, την χτύπησε, βγήκαν έξω από το αυτοκίνητο όπου συνεχίστηκε η διαμάχη τους. Η κοπέλα καθώς μάλωναν, παραπάτησε ΕΙΠΕ και χτύπησε το πίσω μέρος του κεφαλιού της πάνω στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου! Την ίδια στιγμή που όλοι οι γιατροί διέγνωσαν τις βαριές κακώσεις που είχε το κορίτσι και προέρχονταν από άγριο ξυλοδαρμό!
Αμέσως, ο ίδιος φοβήθηκε γιατί την είδε να έχει χάσει τις αισθήσεις της, την έβαλε στο αυτοκίνητο και μαζί με ακόμα δυο φίλους του, την μετέφεραν στον Ερυθρό Σταυρό. Από εκεί κάλεσε την αδερφή της κοπέλας και όταν εκείνη ήρθε αυτός έφυγε για να αποφύγει το αυτόφωρο. Αφού, όπως ο ίδιος είπε δεν έφταιγε εκείνος αλλά η Φαίη παραπάτησε! Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι είχαν : «ερωτικό καυγαδάκι»!
Τον τελευταίο μήνα, όπου ο εισαγγελέας έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης , ο 25χρονος υποστήριξε ότι κινούταν κανονικά στην περιοχή της Νέας Μάκρης, πήγαινε για καφέ στις καφετέριες, έβγαινε έξω κανονικά.
Όταν παρουσιάστηκε σήμερα στον ανακριτή, είπε ότι και εκείνος και η οικογένειά του είναι συντετριμμένοι και μάλιστα για να αποδείξει πόσο την αγαπούσε έχει καλέσει ως μάρτυρες πέντε μέλη της οικογένειάς του για να πουν πόσο καλά φερόταν στην άτυχη Φαίη!
Του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ο κατηγορούμενος κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό.

πηγή: star

Απίστευτο περιστατικό τηλεμεταφοράς κάνει το γύρο του πλανήτη [video]


Ποδηλάτης "εξαφανίζεται" την ώρα της σύγκρουσης...
Συνέβη πέρσι στην Κίνα αλλά μόλις πρόσφατα ανέβηκε στο διαδίκτυο. Πρόκειται για βίντεο κλειστού κυκλώματος ασφάλειας και ελέγχου της κυκλοφορίας, όπου ένας ποδηλάτης...
εξαφανίζεται δέκατα του δευτερολέπτου πριν συγκρουστεί με διερχόμενο όχημα και σαν από θαύμα, εμφανίζεται σώος 5 μέτρα πιο πίσω στη διάβαση πεζών.
Την στιγμή της σύγκρουσης «εμφανίζεται» από το πουθενά ένας πεζός που ως δια μαγείας τον σώζει και τον μεταφέρει ασφαλή στην άκρη του δρόμου.
Το ψηφιακό βίντεο εξετάστηκε από ειδικούς επιστήμονες, που επιβεβαίωσαν την γνησιότητα του, αλλά δεν μπόρεσαν να δώσουν καμιά εξήγηση για το συμβάν. Όπως δήλωσαν στα τοπικά μέσα, το υλικό που παρέλαβαν ήταν σφραγισμένος δίσκος ελέγχου κυκλοφορίας και δεν θα μπορούσε να είχε γίνει ψηφιακή επεξεργασία.
Ωστόσο σε off the record συνομιλίες με τους δημοσιογράφους ορισμένοι «ψέλλισαν» ότι μπορεί να πρόκειται για περίπτωση τηλεμεταφοράς, κάτι που η επιστήμη παραδέχεται αλλά δεν μπόρεσε μέχρι στιγμής να αποδείξει.
Άλλοι που είδαν εκ των υστέρων το βίντεο επαναφέρουν πάλι την θεωρία των «αγγέλων» ή αυτό που λέμε στην Ελληνική παράδοση την θεωρία του «φύλακα άγγελου»!!!
Ότι κι αν έγινε στην πραγματικότητα, ο ποδηλάτης είχε σίγουρα άγιο, είτε ήταν ο πεζός από το πουθενά, ή η μηχανή τηλεμεταφοράς που τον έσωσε.

Νέα άνοδος στο 27% της ανεργίας τον Φεβρουάριο


Η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοίνωσε τον εποχικά προσαρµοσµένο δείκτη ανεργίας για το Φεβρουάριο 2013.

Το ποσοστό ανεργίας το Φεβρουάριο του 2013 ανήλθε σε 27,0, έναντι 21,9% το Φεβρουάριο του 2012 και 26,7% τον Ιανουάριο του 2013.

Το σύνολο των απασχολουµένων κατά το Φεβρουάριο του 2013, εκτιµάται ότι ανήλθε σε 3.568.186 άτοµα.

Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.320.189 άτοµα, ενώ ο οικονοµικά µη ενεργός πληθυσµός ανήλθε σε 3.358.649 άτοµα.

Οι απασχολούµενοι µειώθηκαν κατά 270.766 άτοµα, σε σχέση µε το Φεβρουάριο του 2012 (µείωση 7,1%) και κατά 28.650 άτοµα, σε σχέση µε τον Ιανουάριο του 2013 (µείωση 0,8%).

Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 245.021 άτοµα, σε σχέση µε το Φεβρουάριο του 2012 (αύξηση 22,8%) και κατά 11.663 άτοµα, σε σχέση µε τον Ιανουάριο του 2013 (αύξηση 0,9%).

Οι οικονοµικά µη ενεργοί, δηλαδή τα άτοµα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, µειώθηκαν κατά 2.287 άτοµα, σε σχέση µε το Φεβρουάριο του 2012 (αύξηση 0,1%) και κατά 5.300 άτοµα, σε σχέση µε τον Ιανουάριο του 2013 (αύξηση 0.2%).

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

- Στο 31% η ανεργία στις γυναίκες και στο 24,1% στους άνδρες.
- Στο 64,2% η ανεργία στην ομάδα ηλικιών 15 – 24 ετών.
- Στις Περιφέρειες Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Αττικής το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας - 28,7%.

Αναλυτικά όλα τα στοιχεία ΕΔΩ

Ρευστό το σκηνικό για την απεργία


 Ρευστό το σκηνικό για την απεργία
Ρεπορτάζ: Τριανταφύλλου Αντώνης
Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά παραμένουν για το εάν και με ποια μορφή θα πραγματοποιήσουν απεργία μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών οι καθηγητές. Αυτή την ώρα συνεχίζεται η έκτακτη συνεδριάση του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΜΕ.
Εξετάσεις και με επιστράτευση
Η εικόνα παραμένει ρευστή, καθώς παρά το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των παρατάξεων τάσσονται υπέρ της απεργίας, διαφωνούν σε διαδικαστικά ζητήματα.
Όλες οι παρατάξεις, πλην του ΠΑΜΕ, διατυπώνουν την ίδια θέση που είχαν και την προηγούμενη εβδομάδα, δηλαδή απεργία μέσα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Ωστόσο δεν μπορούν να συμφωνήσουν ως προς την εισήγηση της ΔΑΚΕ, του προέδρου της ΟΛΜΕ δηλαδή, να στηθούν κάλπες στα σχολεία για την πρόταση για απεργία μέσα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Η συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ συνεχίζεται.
Η ΔΑΚΕ Καθηγητών επιμείνει στην αρχική της πρόταση να στηθούν κάλπες στα σχολεία και τις Γενικές Συνελεύσεις για:
• Εικοσιτετράωρη απεργιακή κινητοποίηση την πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων (17 Μαΐου), με τη μορφή 3ωρης Πανελλαδικής στάσης εργασίας (8 – 11 πμ) και 3ωρης στάσης εργασίας από τις ΕΛΜΕ (11 πμ – 2 μμ).
• Πενθήμερη απεργιακή κινητοποίηση από Δευτέρα 20 Μαΐου έως Παρασκευή 24 Μαΐου.
Συνάντηση υπουργού Παιδείας με την ΟΙΕΛΕ
Στο χορό των κινητοποιήσεων αναμένεται να μπουν και οι καθηγητές στα ιδιωτικά σχολεία. Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ ότι θα προτείνει κινητοποιήσεις στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, ο υπουργός παιδείας κάλεσε σε συνάντηση το ΔΣ για αύριο στη 1 το μεσημέρι.
Το Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ συνεδρίασε σήμερα, ανέλυσε την εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο χώρο της Εκπαίδευσης μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, συζήτησε τις δυνατότητες συνεργασίας με τις άλλες εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες και έθεσε τους στόχους της συνάντησης με τον υπουργό Παιδείας.
Μετά τη συνάντηση θα γίνει νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας ώστε να επανεκτιμηθεί η κατάσταση και να συγκροτηθεί η πρόταση που θα καταθέσει το Δ.Σ. στις Συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων που θα διεξαχθούν την επόμενη εβδομάδα.

Αποφασισμένος μιλήσει για όλα δηλώνει τώρα ο Άκης


Διεκόπη για την Τρίτη στις 9 το πρωί η δίκη του Ακη Τσοχατζόπουλου για την υπόθεση ξεπλύματος «μαύρου» πολιτικού χρήματος και τα εξοπλιστικά προγράμματα, για την οποία δικάζονται και άλλοι 18 κατηγορούμενοι. Οι εισαγγελείς της έδρας εισηγήθηκαν την απόρριψη και των επτά βασικών ενστάσεων της υπεράσπισης, μεταξύ των οποίων η εξάλειψη του αξιόποινου, λόγω παραγραφής του βασικού αδικήματος της δωροδοκίας.
akis tsoxatzopoulos Αποφασισμένος μιλήσει για όλα δηλώνει τώρα ο Άκης
Πέραν της διαδικασίας, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους στο διάλειμμα της δίκης, άφησε αιχμές για τους πολιτικούς που τον διαδέχθηκαν στο υπουργείο Άμυνας.
Ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός εκδήλωσε την πρόθεσή του να μιλήσει «για όλα». Όπως ανέφερε: «Εδώ πρέπει να έρθουν όλοι. Να υπάρξει έλεγχος, εξεταστική επιτροπή για το σύνολο των μελών του ΚΥΣΕΑ και των υπουργών που ήταν μετά υπουργοί μέχρι τέλους. Δεν θέλουν να ανοίξουν το θέμα. Το σκάνδαλο που υπάρχει στη Βουλή ποιο είναι; Έφεραν μία συγκεκριμένη σύμβαση. Η σύμβαση για τον Σκαραμαγκά όπου η ελληνική κυβέρνηση και το ΚΥΣΕΑ συμφωνούν και αναθέτουν το συγκεκριμένο έργο στα ναυπηγεία, σε συμπαραγωγή με τους Γερμανούς.
Αυτό είναι το ζητούμενο. Εδώ και πολύ καιρό κάνουν όλοι γύρω-γύρω και ψάχνουν είτε δίωξη για δωροδοκία δικιά μου είτε για ξέπλυμα είτε ξέρω ‘γω τι. Το πρόβλημα είναι η έλλειψη συνέχειας της σύμβασης που ακυρώθηκε στην πράξη. Αυτό είναι το μέγιστο πρόβλημα.
Η μεγαλύτερη ζημία του ελληνικού δημοσίου είναι αυτό. Ποιοι είναι υπόλογοι, γιατί αυτό το πράγμα δεν έγινε; Αυτοί που δεν ήθελαν να ανοίξει το θέμα πριν από τόσο καιρό στη Βουλή. Δυστυχώς όμως τώρα θα ανοίξουν όλα γιατί μόνο η αλήθεια βοηθάει σε αυτή την κατάσταση».
Από το εδώλιο των κατηγορουμένων απουσιάζει σήμερα η Βίκυ Σταμάτη, λόγω ασθενείας, σύμφωνα με τον συνήγορό της Αλ.Κούγια. Η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου έχει ζητήσει να υποβληθεί σε εξετάσεις το πρωί της Παρασκευής και να εισαχθεί σε δημόσιο νοσοκομείο. Σε ό,τι αφορά την διαδικασία, την απόρριψη και των επτά βασικών ενστάσεων, που υπέβαλαν την Τετάρτη οι κατηγορούμενοι ζήτησαν οι εισαγγελείς του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.
Η εισαγγελέας Γιωργία Αδηλίνη ζήτησε από τους εφέτες να απορρίψουν την ένσταση του πρώην υπουργού για εξάλειψη του αξιόποινου λόγω παραγραφής του αδικήματος της δωροδοκίας. Όπως είπε η κ. Αδηλίνη, η κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα δεν παραγράφεται από το γεγονός και μόνο ότι παρήλθε άπρακτη η καταληκτική προθεσμία για την άσκηση δίωξης για δωροδοκία από τη Βουλή.
Η εισαγγελική λειτουργός απάντησε στην υπεράσπιση Τσοχατζόπουλου που αναφέρθηκε χθες σε «περιρρέουσα ατμόσφαιρα» και ανάγκης «δίκαιης δίκης», λέγοντας: «Άκουσα με προσοχή τον κ. συνήγορο να κάνει λόγο για περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Βεβαίως ζούμε όλοι την οικονομική κρίση και την κρίση των θεσμών. Είναι επίσης γεγονός ότι υπάρχει αίτημα για τιμωρία όσων έφεραν τη χώρα σε αυτή τη κατάσταση. Παρόλα αυτά -και εδώ είναι η διαφωνία μου- μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο, η αναστήλωση των θεσμών γίνεται μόνο μέσα από την προστασία τους.
Γι’ αυτό, σε ό,τι αφορά τη δικαστική λειτουργία, εμείς είμαστε προσηλωμένοι στους νόμους και το Σύνταγμα. Δεν αναζητούμε εξιλαστήρια θύματα. Είμαστε εδώ για να φυλάμε Θερμοπύλες. Δεν θα επιτρέψουμε παράπλευρες απώλειες. Είμαστε εδώ για να τιμωρηθούν οι ένοχοι και όχι οι αθώοι» τόνισε η εισαγγελέας.
Βάσει των εισηγήσεων των δύο εισαγγελέων, το δικαστήριο πρέπει να απορρίψει και την ένσταση της Βίκυς Σταμάτη περί μη εφαρμογής του ελληνικού ποινικού κώδικα, καθώς το έγκλημα που της καταλογίζεται τελέστηκε στην Ελβετία, όπου είχε λογαριασμό.
Στην υπεράσπιση του πρώην υπουργού «απάντησε» και ο αναπληρωτής εισαγγελέας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος: «Απαντώ στον συνήγορο. Ο εισαγγελέας, γι’ αυτό βρίσκεται εδώ. Έχει την υποχρέωση να αναζητήσει την αληθινή κατάσταση. Έχει υποχρέωση να συμβάλει στην ανεύρεση της αλήθειας. Αναζητών, όχι μόνο τα στοιχεία της ενοχής αλλά και της αθωότητας των κατηγορουμένων. Ο εισαγγελέας έχει κλειστά τα ώτα στις περιρρέουσες ατμόσφαιρες. Υπάρχει μόνο η διαδικασία και ό,τι προκύψει από αυτήν».
Η πρόταση των εισαγγελέων είναι να απορριφθούν επίσης και οι ενστάσεις για ακυρότητα της διαδικασίας, απαράδεκτου της δίωξης, ακύρωσης προδικασίας κ.α., ενώ ζήτησαν να γίνει δεκτή μόνο μία, που υποβλήθηκε από τον κατηγορούμενο Νίκο Γεωργουλάκη ο οποίος εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης εξωχώριας (offshore) εταιρείας. Η ένστασή του αφορούσε προανακριτική του κατάθεση, η οποία ζήτησε να μην ληφθεί υπόψη.
lykavitos.gr

Εκδηλώσεις εορτασμού της Ημέρας Λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη                e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax: 2351 – 351207                                      Κατερίνη,  9   Μαΐου  2013



                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ





Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε και τιμήθηκε  στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας,  την Πέμπτη 9 Μάιου 2013,   η επέτειος για τη λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού.


Στο Μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας στην Κατερίνη, τελέσθηκε τρισάγιο  και πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Πιερίας, κ. Γιώργο Κωνσταντόπουλο, τον Περιφερειακό  Σύμβουλο  της Π.Ε.Πιερίας, κ. Νίκο  Μακρίδη, τον εκπρόσωπο του Δημάρχου Κατερίνης, Αντιδήμαρχο Κατερίνης, κ. Αναστάσιο Παπαζήση,  εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και του ΛΑ.Ο.Σ. ,
εκπρόσωπους των Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας, από  το Εργαστήρι Κρητικής Παράδοσης και Πολιτισμού "ΤΟ ΞΑΘΕΡΙ", το  Σύλλογο  Κοκκινοπλιτών Ν.Πιερίας " Ο ΟΛΥΜΠΟΣ" και  την  ΕΠΣ Πιερίας. 


Παράλληλα, ομιλία εκφώνησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε.Πιερίας, κ. Νίκος Μακρίδης.Τηρήθηκε σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των Ενδόξων Νεκρών και η τελετή έληξε με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.





ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ


                
Ημέρα μνήμης και περισυλλογής για τον απανταχού Ελληνισμό αλλά και για την ανθρωπότητα. Η   Γενοκτονία  του Ποντιακού Ελληνισμού, θα μας συγκινεί πάντα και θα μας θυμίζει τον πόνο και τα δεινά που βίωσαν οι Έλληνες του Πόντου.Όσα χρόνια και αν περάσουν δε σβήνει από τη μνήμη μας η «μαύρη» αυτή σελίδα της  παγκόσμιας ιστορίας.


Έχουμε χρέος να καταθέσουμε το σεβασμό μας στην ιερή μνήμη των χιλιάδων αθώων ψυχών,  που σφαγιάστηκαν στο όνομα της τουρκικής εθνοκάθαρσης, ξεριζώθηκαν από τις εστίες τους  και ταπεινώθηκαν επειδή  γεννήθηκαν Έλληνες και Χριστιανοί και παρέμειναν Έλληνες και Χριστιανοί  ως το τέλος.


Ο Ελληνισμός του Πόντου βασανίστηκε, περιπλανήθηκε, ταλαιπωρήθηκε αλλά επέζησε και είναι δίπλα μας. Ο Ελληνισμός του Πόντου κατάφερε με ψυχή, δύναμη, υπομονή, επιμονή, σκληρή δουλειά, αγώνα και πίστη να διατηρήσει  ζωντανή την παράδοση, τα ήθη και έθιμα,  τη γλώσσα,  την ιστορία  και να σταθεί  όρθιος  και υπερήφανος.


Οφείλουμε να αποδώσουμε σήμερα τον ελάχιστο φόρο τιμής στους προγόνους μας, στους γενναίους αυτούς ανθρώπους, που με εθνική συνείδηση και αλληλεγγύη,  πάλεψαν και αντιστάθηκαν ως το τέλος, γυμνοί και άοπλοι, απέναντι στον οργανωμένο και  πάνοπλο τουρκικό στρατό. Να κρατήσουμε βαθιά μέσα μας, ως προσωπικό βίωμα, τη Γενοκτονία των Ποντίων και να παλέψουμε,  ώστε να μην ξαναζήσει ο Ελληνισμός εγκλήματα κατά της εθνικής αξιοπρέπειας και της ίδιας της ζωής.



Εύχομαι τη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας να διδαχτούμε από την ιστορία  και  να μην επιτρέψουμε  να επαναληφθούν τέτοια τραγικά γεγονότα. Οι Έλληνες, σήμερα, αυτή την κρίσιμη συγκυρία,  οφείλουμε στους προγόνους και στους απογόνους μας,   να προχωρήσουμε μπροστά και να βγούμε από το αδιέξοδο της κρίσης. Έχουμε χρέος,  να παραδώσουμε  στις επόμενες γενιές μας τα μηνύματα  της αναγέννησης, της αισιοδοξίας  και  της ελπίδας ,  που πηγάζουν από τη «διαδρομή επιβίωσης»  των Ελλήνων του Πόντου.



Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Σοφία Μαυρίδου

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για τη γιορτή της μητέρας


           


Είπαν του ήλιου “γιορτάζει η μάνα”
κι εκείνος βάλθηκε με φως τη γη να ντύνει.
Είπαν της θάλασσας “γιορτάζει η μάνα”
κι αμέσως έγινε η φουρτούνα γαλήνη..



Αφιερωμένη η σημερινή ημέρα, στη Μητέρα μας,  ένα πρόσωπο ιερό,  ένα πρόσωπο σπουδαίο, το πρώτο πρόσωπο που αντικρίζουμε όταν ερχόμαστε στον κόσμο.


Είναι αδύνατον, μέσα σε λίγες λέξεις, να χωρέσει η απεραντοσύνη της αγάπης, το μεγαλείο της αφοσίωσης και της θυσίας μιας μάνας για το παιδί της. Η  μητέρα, είναι κάτι πολύ περισσότερο από το πρόσωπο που φέρνει στον κόσμο μια καινούρια ζωή. Διαμορφώνει χαρακτήρες, πλάθει ψυχές, ανατρέφει, φροντίζει, συμπαραστέκεται, κουράζεται, δακρύζει, αναστενάζει, αγωνιά μα και χαίρεται...


Με το άκουσμα της λέξης «μητέρα» στα μάτια όλων έρχεται η ιερότερη εικόνα, αυτή που αποτελεί πρότυπο να εμπνεόμαστε και να επικαλούμαστε, της Μητέρας όλων, της Παναγίας, που με περισσή φροντίδα αγκαλιάζει το μικρό Χριστό και στη ματιά της καθρεφτίζεται η αγωνία της ανατροφής αλλά και η προφητική θλίψη για τον πόνο που θα υπομείνει, όταν το παιδί της θα εκπληρώσει την αποστολή του.


Όλοι στρεφόμαστε στη μητέρα μας, στη γλυκιά αγκαλιά της μάνας, όλες τις ώρες, στη μεγάλη θλίψη αλλά και στη μεγάλη χαρά. Η μητέρα μας πάντα βάζει τις δικές της ανάγκες σε δεύτερη μοίρα, είναι η ασπίδα μπροστά σε κάθε κίνδυνο και γίνεται θυσία για την ευτυχία των παιδιών της. Το ζεστό και τρυφερό αίσθημα της πληρότητας που νιώθει μια μητέρα στο άκουσμα της λέξης «Μάνα»,  δε συγκρίνεται με κανένα άλλο.


Η σύγχρονη εργαζόμενη μητέρα έχει πολλές ευθύνες και υποχρεώσεις. Εργάζεται και όταν θα γυρίσει στο σπίτι, θα αναλάβει εκτός από τη φροντίδα των παιδιών, τη διαπαιδαγώγησή τους αλλά και την ψυχαγωγία τους. Είναι ταυτόχρονα η νοικοκυρά που φροντίζει τα παιδιά της, αλλά και ο προστάτης τους, είναι η πρώτη και η σπουδαιότερη δασκάλα των παιδιών της, ο παρηγορητής και συμπαραστάτης στα λάθη τους. ¨Κρατά¨ την οικογένεια ενωμένη, είτε είναι πολυμελής, είτε είναι μονογονεϊκή.


Ο θαυμασμός και ο σεβασμός μας,  όμως,  ανήκει στη  μάνα ηρωίδα,   που με υπομονή  παλικαρίσια και τρυφερότητα μεγαλώνει το ανάπηρο παιδί της. Ανήκει και στη μητέρα που καλείται να μεγαλώσει μόνη της το παιδί της, συχνά κάτω από πολύ δύσκολες οικονομικά συνθήκες, χωρίς να είναι προετοιμασμένη γι’ αυτό. Η μάνα  καλείται να παίξει διπλό ρόλο, του πατέρα και της μητέρας, όταν πρέπει να ληφθούν αποφάσεις, όταν χρειάζεται να αντιμετωπίσει πρακτικά θέματα, που για όλους τους υπόλοιπους είναι αυτονόητα και συχνά νιώθει απογοητευμένη και αποθαρρυμένη, τόσο για την ίδια όσο και για το παιδί της.


Η μητέρα ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι σε μια οικογένεια  ο  ακλόνητος βράχος, που θα  μας δίνει κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε την πορεία μας. Η καθεμία με τα δικά της «όπλα» και  πάντα με γνώμονα το καλό της  οικογένειας, της κοινωνίας και  της  πατρίδας θα δίνει το δικό της σκληρό αγώνα για το καλύτερο.

Η γιορτή της μητέρας να γίνει αφορμή προκειμένου να  αποδώσουμε τον πρέποντα θαυμασμό και σεβασμό σε αυτά τα θαυμάσια, γλυκά  και δυνατά  πλάσματα. Να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα μας προσφέρουν και να δείξουμε αλληλεγγύη και συμπαράσταση σε όλες τις μητέρες μα πάνω απ’  όλα σ’ αυτές που ο «δρόμος» που ακολουθούν για την ανατροφή των παιδιών τους  είναι ανηφορικός και δυστυχώς όχι στρωμένος με ροδοπέταλα.


Εύχομαι ολόψυχα σε όλες τις μητέρες και σε κάθε μία χωριστά, χρόνια πολλά, -με υγεία,  πολύ δύναμη και κουράγιο-  να γίνουν πραγματικότητα οι επιθυμίες  και τα όνειρά τους και να είναι πάντα κοντά μας για να παίρνουμε δύναμη από την αγάπη και την προστασία τους.


Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ


          ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ

Ο θόρυβος λόγω της κίνησης στους δρόμους κάνει τα παιδιά υπερκινητικά


Τα παιδιά που ζουν κοντά σε θορυβώδεις δρόμους με μεγάλη κίνηση οχημάτων, κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν τα συμπτώματα της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας...
(ΔΕΠΥ), σύμφωνα με μια νέα γερμανική επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Κάρλα Τίσλερ του Ινστιτούτου Επιδημιολογίας του Γερμανικού Κέντρου Ερευνών Χέλμχολτς για την Περιβαλλοντική Υγεία, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό περιβαλλοντικών ερευνών "Environmental Research", κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά που εκτίθεντο στα υψηλότερα επίπεδα θορύβου έξω από το σπίτι τους, είχαν κατά μέσο όρο 28% περισσότερα συμπτώματα υπερκινητικότητας και ελλειμματικής προσοχής σε σχέση με τα παιδιά που είχαν εκτεθεί στα χαμηλότερα επίπεδα θορύβου.

Όλο και περισσότερες μελέτες δείχνουν ότι διάφοροι περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως ο θόρυβος και η χημική ρύπανση, επιδρούν αρνητικά στη σωματική και ψυχική υγεία ιδίως των παιδιών. Ειδικότερα, ο συνεχής θόρυβος από την κυκλοφορία των αυτοκινήτων ή των αεροπλάνων (αν ένα αεροδρόμιο βρίσκεται κοντά στον τόπο κατοικίας) επηρεάζει την ανάπτυξη του παιδικού εγκεφάλου, καθώς προκαλεί αύξηση του επιπέδου των ορμονών του στρες ή διαταράσσει τον ύπνο των παιδιών, κάτι που έχει διάφορες επιπτώσεις, όπως η αδυναμία συγκέντρωσης την επόμενη μέρα.

Στη νέα μελέτη, οι ερευνητές εξέτασαν τις περιπτώσεις περίπου 900 παιδιών ηλικίας δέκα ετών και συσχέτισαν το επίπεδο θορύβου στο σπίτι κάθε παιδιού, με τη συμπεριφορά του. Τα παιδιά που ζούσαν πιο κοντά στον δρόμο και μέσα στο θόρυβο, είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσουν συναισθηματικά συμπτώματα όπως η υπερβολική ανησυχία, ενώ είχαν και μεγαλύτερα προβλήματα αϋπνίας. Διεθνείς έρευνες έχουν δείξει ότι ένα καθόλου αμελητέο ποσοστό παιδιών, που μπορεί να φθάνει και το 10%, εμφανίζουν συμπτώματα της ΔΕΠΥ στην ηλικία των τριών έως 17 ετών. Η εν λόγω διαταραχή και η έλλειψη ύπνου αποτελούν δύο καταστάσεις που επιδεινώνονται από τους θορύβους του περιβάλλοντος και αλληλοτροφοδοτούνται.

Τέσσερα χρόνια χωρίς τον Ευγένιο Σπαθάρη - Σίγουρα ο Καραγκιόζης θα έλεγε κάτι στις δοσίλογες Κυβερνήσεις αλλά και στην Τρόικα...



Είχε φύγει όπως ήθελε...αγκαλιά με μια φιγούρα του Καραγκιόζη...Ο Ευγένιος Σπαθάρης ήταν ζωντανό κομμάτι της ιστορίας μας και μέσα από τον μπερντέ του διαδραματίζονταν αλήθειες που τα παιδιά της εισέπρατταν ως παιχνίδι αλλά χαράζονταν στο υποσυνείδητο τους.
Ήταν από τους μεγάλους Έλληνες, από αυτούς που δεν συμβιβάστηκαν ποτέ και πάλευαν για ένα καλύτερο αύριο. Μέχρι και το τέλος της ζωής του έδινε παραστάσεις στο θέατρο σκιών σε όλη την Ελλάδα. Μεγάλωσε γενεές και γενεές και σίγουρα η απουσία του στην Ελλάδα της κρίσης είναι κάτι παραπάνω από αισθητή. Σίγουρα ο Καραγκιόζης θα έλεγε κάτι στις δοσίλογες Κυβερνήσεις αλλά και στην Τρόικα...δεν θα «μάσαγε» άλλωστε ποτέ δεν το είχε κάνει. Ο Ευγένιος Σπαθάρης έφυγε στις 9 Μαΐου 2009 αλλά και εξαιτίας του πιστεύουμε σε ελεύθερες μέρες...

 Ο ρόλος του πατέρα του
Γεννήθηκε στην Κηφισιά στις 2 Ιανουαρίου 1924. Μετά τις εγκύκλιες σπουδές του άρχισε να ασχολείται με τη ζωγραφική και ιδιαίτερα με τους ήρωες του θεάτρου σκιών, από τους πρωτοπόρους του οποίου ήταν ο πατέρας του, Σωτήρης Σπαθάρης, ο οποίος απεβίωσε το 1974.
 Το γεγονός αυτό τον εξοικείωσε με το καλλιτεχνικό αυτό είδος και ξεκίνησε να δίνει ο ίδιος παραστάσεις, αρχικά στη διάρκεια της κατοχής, σε θέατρα της Αθήνας, σε πρεσβείες, στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη κ.α.. Από τότε, έδωσε πληθώρα παραστάσεων, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε χώρες του εξωτερικού, συμμετέχοντας σε διεθνή φεστιβάλ και συνέδρια ειδικά για το θέατρο σκιών. Παρουσίασε πολλά έργα με ήρωα τον Καραγκιόζη, τόσο ως άψυχο υλικό (φιγούρες ηρώων), όσο και σε έμψυχη (ζωντανή) παράσταση με ηθοποιούς, στο Κρατικό Θέατρο Β. Ελλάδος, στο «Ελληνικό Χορόδραμα», στο Θέατρο Χατζώκου (Θεσσαλονίκη), στο Θέατρο Συντεχνίας κ.α. με τις παραστάσεις «Το ταξίδι», «Το καταραμένο φίδι», «Ο δικτάτορας», «Ο Αλέκος με τα κυδώνια» κ.ά.

Τα εικονογραφημένα τεύχη 
Το 1970 κυκλοφόρησε 13 εικονογραφημένα τεύχη (των 2 δρχ. έκαστο) με μαυρόασπρες φιγούρες και έγχρωμο εξώφυλλο. Ενώ το 1979 παρουσιάστηκε από τις εκδόσεις Νεφέλη το επιτυχημένο βιβλίο του «Ο Καραγκιόζης των Σπαθάρηδων» με εφτά έργα και εφτά περιλήψεις (τα τέσσερα δικά του και τα τρία του πατέρα του Σωτήρη). Από το 1962 κυκλοφόρησαν 10 έργα του σε δίσκους 45 στροφών από την His Master's Voice, ενώ ακολούθησαν άλλοι 2 δίσκοι 33 στροφών από τη Μinos-EMI αρχές της δεκαετίας του '80, και άλλες έξι παραστάσεις σε 6 αντίστοιχα CD από τη Legend το 2002.

Το 1950 ο Ευγένιος πραγματοποιεί την πρώτη του συμμετοχή σε κινηματογραφική ταινία, στο Πικρό Ψωμί του Γρηγόρη Γρηγορίου. Έπαιξε έργα του στην κρατική τηλεόραση από το 1966 μέχρι το 1992. Κάποια από τα έργα του αυτά κυκλοφορούσαν μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του '90 σε βιντεοκασέτες, ενώ τις ημέρες του θανάτου του ξεκίνησε συμπτωματικά η κυκλοφορία τους σε DVD.



Τα φεστιβάλ και τα βραβεία Ο Ευγένιος Σπαθάρης ήταν μέλος του Καλλιτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Ινστιτούτου Παγκοσμίου Θεάτρου (της ΟΥΝΕΣΚΟ). Έκανε περιοδείες σε πολλές χώρες λαμβάνοντας μέρος σε διάφορα φεστιβάλ και συνέδρια όπως: Παρίσι, Λιέγη, Ρώμη, Κάιρο, Λονδίνο, Κοπεγχάγη. Αλλά και ως ζωγράφος έλαβε μέρος σε πολλές εκθέσεις ατομικές και ομαδικές στην Αθήνα, Ζυρίχη, Παρίσι και Νέα Υόρκη.

Τιμήθηκε με το Βραβείο Ρώμης (1962), με το Α' Μετάλλιο του Πρίγκιπα του Μοντ, το Α' Βραβείο Πολωνίας (1978), το Α' Μετάλλιο Τοσκανίνι (Ιταλία) το 1978 κ.α. Τέλος, το 2007 τιμήθηκε ιδιαίτερα από το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού για τη μεγάλη του προσφορά στο καλλιτεχνικό αυτό είδος, για το οποίο του αναγνωρίστηκε ο τίτλος του μεγάλου δασκάλου.
 Έφυγε κρατώντας τον Καραγκιόζη στο χέρι του
Το 1991 ιδρύθηκε το Σπαθάρειο Μουσείο Θεάτρου Σκιών Δήμου Αμαρουσίου, το οποίο λειτουργεί συστηματικά από το 1996, με στόχο την προβολή του θεάτρου σκιών και του καραγκιόζη.
Στις 6 Μαΐου του 2009 και ενώ βρισκόταν στο Ινστιτούτο Γκαίτε Αθηνών κρατώντας μια φιγούρα Καραγκιόζη για να παραστεί σε εκδήλωση προς τιμήν του,  έχασε την ισορροπία του και έπεσε από σκάλες, με αποτέλεσμα να υποστεί πολλά κατάγματα και να δημιουργηθεί σοβαρό αιμάτωμα στον εγκέφαλο, με την κατάστασή του να χαρακτηριστεί ως κρίσιμη Τελικά, στις 9 Μαΐου, ύστερα από τρεις ημέρες νοσηλείας απεβίωσε, σε ηλικία 85 ετών. Η σορός του εξετέθη σε λαϊκό προσκύνημα στο Σπαθάρειο Μουσείο Θεάτρου Σκιών και η κηδεία έγινε στις 13 Μαΐου του 2009, στο Μαρούσι, με δημόσια δαπάνη.  

 

Η Ολγα Φαρμάκη αυτοφωτογραφίζεται με μαγιό μπροστά στον καθρέπτη και φρόντισε να την…ποστάρει!


Πέρασε πολλά τα οποία δείχνει να τα έχει αφήσει πίσω.Δεν είναι λίγο ο σύντροφος σου και αυτός που σκέφτεσαι να μοιραστείς τη ζωή σου, να πυροβολεί την αδερφή σου!
Αυτά βέβαια ανήκουν στο παρελθόν.
Οι σχέσεις των αδερφών Φαρμάκη αποκαταστάθηκαν και συνεχίζουν…
Η Όλγα απο τη μεριά της φροντίζει να απολαμβάνει την κάθε στιγμή και να χαίρεται τη ζωή!
Έτσι τις φετινές διακοπές του Πάσχα θέλησε να τις περάσει στη Σίφνο μαζί με τον Jojo! Φρόντισε λοιπόν να «ποστάρει» αρκετές φωτογραφίες απο τις διακοπές.
Αυτή ωστόσο που έκανε… θραύση ήταν με το μαγιό μπροστά στον καθρέπτη! Όπως οι σταρλετίτσες στην Αμερική. Not Bad!!!

ArticleImage 104718 jpg Η Ολγα Φαρμάκη αυτοφωτογραφίζεται με μαγιό μπροστά στον καθρέπτη και φρόντισε να την…ποστάρει!

Πώς έχασαν την παρθενιά τους διάσημες/οι πορνοστάρ


Σε υπόγεια υπνοδωμάτια, στο πάρτι των 18ων γενεθλίων τους, αλλά και σε μια σπηλιά! Κάπως έτσι περιγράφουν κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα του πορνό, την πρώτη τους σεξουαλική εμπειρία.
Από τον Ρον Τζέρεμι στην Κέρτνεϊ Καμζ και από την Μέρι Κάρεϊ στην Τζέσικα Ντρέικ, όλοι τους περιγράφουν με κάθε λεπτομέρεια τη μοιραία νύχτα που έχασαν την παρθενιά τους.
1367853814811.cached Πώς έχασαν την παρθενιά τους διάσημες/οι πορνοστάρ
Δείτε εδώ τι είπαν δέκα κορυφαίοι-ες του είδους, μιλώντας στο thedailybeast.com και την Ορόρα Σνοου, για τη πρώτη τους φορά:
Ρον Τζέρεμι
Ο πιο διάσημος άνθρωπος στον χώρο των πορνό ταινιών ποτέ δεν θα ξεχάσει την πρώτη του φορά. Η ημέρα που έχασε την παρθενιά του είχε αρκετά απρόοπτα, ξεκινώντας από το προφυλακτικό. «Είναι μια πραγματικά αστεία ιστορία», ανέφερε. «Έβαλα το προφυλακτικό ανάποδα με αποτέλεσμα το λιπαντικό να είναι από τη μέσα πλευρά και να μην γίνεται δουλειά», συνέχισε να λέει. «Το κάναμε πίσω από έναν γιγάντιο βράχο κοντά στο δημοτικό σχολείο μου. Ήμουν 15 ή 16 ετών περίπου, το ίδιο και εκείνη. Θυμάμαι ότι είχα κάνει λάθος με το προφυλακτικό με αποτέλεσμα να μην γλιστράει… Έτσι, βασικά είχα περισσότερο σεξουαλική επαφή με ένα λάστιχο παρά με μια κοπέλα!», είπε ο Ρον .
Κέρτνεϊ Καμζ
Η περιέργεια της Κέρτνεϊ ήταν και αυτή που την ώθησε να χάσει την παρθενιά της η πολυ-βραβευμένη ηθοποιός ακατάλληλων ταινιών. «Ήμουν 13 χρονών και ήμουν στο γυμνάσιο όταν η φίλη μου είχε κάνει σεξ με δύο μαύρους και άκουσα ότι είχαν μεγάλα πέη και θα ήθελα να ξέρω πώς ήταν», ανέφερε η κ. Καμζ. «Ήθελα να μάθω πως ήταν να πηγαίνεις με μαύρο, επειδή η φίλη μου το περιέγραψε ως κάτι το εκπληκτικό. Μια μέρα, λοιπόν, μετά το σχολείο πήγαμε εκδρομή στη Δυτική Βιρτζίνια. Εκεί αφού είχα βρει τον υποψήφιο, ο οποίος ήταν φίλος της συμμαθήτριάς μου, ξεκινήσαμε σεξ σε μια κοντινή σπηλιά. Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι έκανα σεξ μέσα στη σπηλιά, καθώς ήταν πολύ επικίνδυνα», πρόσθεσε. «Ήταν αρκετά διασκεδαστικό, αλλά μπορώ να πω ότι δεν είχα οργασμό την πρώτη φορά που έκανα σεξ», είπε και όσο για την εμπειρία με τον μαύρο δεν σχολίασε κάτι περισσότερο!
Ντάνα Βεσπόλι
Η βραβευμένη σκηνοθέτης ταινιών πορνό και πρωταγωνίστρια Ντάνα Βεσπόλι είχε μια αρκετά «μηχανική» πρώτη φορά, αλλά τα πράγματα έγιναν καλύτερα στη συνέχεια. «Έχασα την παρθενιά μου στα 16. Ο φίλος μου ήταν 17, αλλά και αυτός παρθένος. Ήμασταν και οι δύο πολύ άπειροι, γι ‘αυτό και μου θύμισε περισσότερο θεραπεία-μασάζ πάρα σεξ», είπε με χιούμορ η Ντάνα. «Ο φίλος μου και εγώ ήμασταν πολύ παθιασμένοι. Χρησιμοποιήσαμε ένα προφυλακτικό, και ήμασταν περήφανοι που καταφέραμε να ολοκληρώσουμε. Μετά την πρώτη φορά που κάναμε σεξ, βρισκόμασταν συνεχώς και το κάναμε οπουδήποτε και παντού», ανέφερε τέλος.
Τζέσικα Ντρέικ
Η κατά πολλάκις φορές βραβευμένη ερμηνεύτρια, σκηνοθέτης, και σεξολόγος, Τζέσικα Ντρέικ είχε μια πολύ καλή πρώτη εμπειρία, παρά την ντροπή που ήρθε μετά. «Οι πληροφορίες που είχα από τους γονείς μου [για το σεξ] ήταν σε μια πιο αρχαϊκή μορφή. Μόλις ανακάλυψα το φύλο, άρχισα να διαβάζω γι ‘αυτό. Άρχισα να διαβάζω εγκυκλοπαίδειες, ιατρικά βιβλία, ακόμα και σε βιβλιοπωλεία απευθυνόμουν για να βρω βιβλία που αφορούσαν τον άνθρωπο-σεξουαλικότητα. Διάβασα τα πάντα γιατί κανείς δεν μου έλεγε», ανέφερε αρχικά η Τζέσικα Ντρέικ. « Όταν έχασα την παρθενιά μου, δεν ήταν μια εξαιρετικά προγραμματισμένη εκδήλωση και κάτι που είχε κανονιστεί να γίνει. Ωστόσο είχαμε και οι δύο από ένα προφυλακτικό. Ήμουν στο γυμνάσιο. Είχα μια σχέση με ένα αγόρι που πήγαινε σε άλλο σχολείο. Κάναμε όλα τα προκαταρτικά και επιτρέψτε μου να πω -αν και αποτελούσε ταμπού για πολλά κορίτσια- ότι “μπήκα για τα καλά μέσα”. Υπήρχε αίμα στο σορτς και τα εσώρουχά μου, οπότε έκρυψα τα στοιχεία στην ντουλάπα μου. Η μαμά μου τα βρήκε, και ήταν μια φρικτή εμπειρία σε εκείνο το σημείο. Εκείνη ήρθε αμέσως στο δωμάτιό μου ουρλιάζοντας σε μένα και με αποκαλούσε πόρνη. Αργότερα ξέσπασε μια τεράστια κόντρα ανάμεσα στη μητέρα μου και εμένα, που συνεχίστηκε για πολλά χρόνια ακόμα», δήλωσε, προσθέτοντας «Δεν κάνει να σταματήσεις το σεξ, απλώς πρέπει να είσαι πιο προσεκτικός σχετικά με τη σύλληψη, χρησιμοποιώντας πάντα προφυλακτικό».
Μέρι Κάρεϊ
Ευρύτερα γνωστή στην πολιτεία της Καλιφόρνια, η διάσημη πορνοστάρ Μέρι Κάρεϊ μοιράστηκε τις πρώτες της δύο φορές (ναι καλά ακούσατε δύο! –γιατί μια ίσον καμία), αβέβαιο, βέβαια, κατά πόσον ή όχι έγινε σωστά . «Ήμουν 16 και ήμασταν με το αγόρι μου μόλις λίγους μήνες μαζί. Αυτός ήταν ένας πολύ δημοφιλής παίκτης του μπέιζμπολ. Μια νύχτα όλοι οι παίκτες του μπέιζμπολ έκαναν ένα πάρτι, γιορτάζοντας την κατάκτηση του κολεγιακού πρωταθλήματος και έτσι θυμάμαι πήγαμε σε ένα από τα υπνοδωμάτια των φίλων του ζητώντας ένα προφυλακτικό. Εκείνοι αστειευόμενοι γύρισαν και μας είπαν “να χρησιμοποιήσουμε μεμβράνη”. Αργότερα, η φήμη που βγήκε ήταν ότι είχα σεξουαλική επαφή με μια μεμβράνη (Saran wrap), αλλά εγώ ακόμα δεν ξέρω αν έκανα σεξ. Νομίζω ότι μπήκε, αλλά δεν ξέρω, το πέος του ήταν πολύ μικρό. Μάλιστα θυμάμαι ότι το πέος του είχε το μέγεθος ενός δακτύλου. Ο χρόνος που ξέρω πραγματικά έκανα σεξ και το ευχαριστήθηκα ήταν ένα χρόνο αργότερα», ανέφερε η πορνοστάρ και πρόσθεσε: « Ήταν με το φίλος μου, τον Μπόμπι. Ήταν Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Οι γονείς μου ήταν έξω από την πόλη και ήμασταν πραγματικά μόνοι στο σπίτι και μεθυσμένοι. Ακόμα βέβαια δεν είμαι και εκεί 100% σίγουρη ότι ολοκληρώσαμε, γιατί είχα πιεί πολύ», δήλωσε η Miss Carey.

Νότης Σφακιανάκης για Αντώνη Ρέμο: «O κόσμος χάνεται και το πουλί…»


5d69ffe845af76b4864895f1386f160a17db104b.577.355.221498371.50f2f00f997fc42119019e84e55bb2f738711aed 250x180 Νότης Σφακιανάκης για Αντώνη Ρέμο: «O κόσμος χάνεται και το πουλί...»Απάντηση στον Αντώνη Ρέμο για το tweet «μαζέψου», αλλά και σε όσα ακούστηκαν για τον ναζιστικό χαιρετισμό του επί πίστας, δίνει ο Νότης Σφακιανάκης! Παράλληλα, ο τραγουδιστής αναφέρει πως ψάχνει αν οι Έλληνες έχουν καλή πλευρά, ενώ αποκαλεί… «νούμερα» όσους έχουν πάει στην Eurovision! ….
«Καταρχάς το “μαζέψου Νότη” που έγραψε ο Αντώνης δεν είναι σωστό συντακτικά.  Μα είναι δυνατόν να μιλάμε για πουλιά; Το Τwitter πουλί δεν είναι; Εδώ ο κόσμος χάνεται και το πουλί… Mα είναι δυνατόν ο Αντώνης να γράψει αυτό;», λέει ο τραγουδιστής στην εκπομπή του Γιώργου Σατσίδη στο MTV που θα προβληθεί απόψε και κατηγορεί τα social media ότι αποσπούν την προσοχή του λαού!
Σε ερώτηση για την «θύελλα» που προκάλεσε η φωτογραφία του στην οποία χαιρετά ναζιστικά ενώ ερμηνεύει το κοινωνικό τραγούδι «η Πλατεία», ο Νότης απαντά: «παρεξηγήθηκε! Σε κάποιο σημείο ενός τραγουδιού είπα “Deutschland Uber Alles”  που σημαίνει ότι “η Γερμανία είναι πάνω απ´ όλα”  γιατί, δυστυχώς, αυτό επικρατεί αυτή τη στιγμή. Εγώ Γερμανός δεν είμαι, αλλά έχω εργαστεί σε αυτή τη χώρα και ξέρω καλά τι σημαίνει Γερμανία».
«Δεν ξέρω αν υπάρχει καλή πλευρά στους Έλληνες. Το ψάχνω. Είμαστε αλλοπρόσαλλος λαός. Αγαπώ την πατρίδα μου περισσότερο και από την οικογένεια μου. Έτσι αισθάνομαι και το δείχνω από όταν ήμουν παιδί.Το χειρότερο που έχει γραφτεί για εμένα είναι ότι κάποια στιγμή έβαλαν στο στόμα μου ότι είπα  και το έγραψαν και ο κόσμος μάσησε, ότι εγώ αποκάλεσα τους Μακεδόνες, Βούλγαρους. Μα είναι δυνατόν;», συνεχίζει ο τραγουδιστής.
Τέλος, ο Νότης δεν παραλείπει να πει τη γνώμη του και για την Eurovision: όπως λέει, το «Alcohol Is Free» βαλκανική μελωδία και ελληνική γλώσσα και μπορεί να πάει καλά, ωστόσο, δηλώνει πως ο ίδιος δεν έχει δεχθεί πρόταση, αλλά ούτε και θα πήγαινε, στον μουσικό διαγωνισμό. «Τι είμαι; Νούμερο για να πάω στην Ευροβιζιόν; Οι περισσότεροι που έχουν πάει ήταν νούμερα! Γιατί να φύγουν από την πατρίδα τους για να μας εκπροσωπήσουν και να τραγουδούν  Αγγλικά; Δεν είναι νούμερα; Τι σημασία έχει που το τραγούδι της Παπαρίζου βγήκε πρώτο; Δεν είχε ελληνικά στοιχεία πέρα από κάποια μουσικά. Το καλό τραγούδι και η καλή μουσική δεν έχουν γλώσσα και με ελληνικά θα μπορούσαν να έρθουν πρωτιές. Το τραγούδι της Έλενας ήταν πολύ καλό αλλά με λάθος στίχους, εκεί διαφωνώ. Δεν μπορείς να λες ότι είμαι Έλληνας και να τραγουδάς αγγλικά!», καταλήγει.

newspistol.gr

Η χημεία των παθιασμένων φιλιών


Εάν πιστεύατε ανέκαθεν ότι με το αγαπημένο σας πρόσωπο σας συνδέει μια ιδιαίτερη χημεία, μάλλον έχετε δίκιο. Ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ένα παθιασμένο φιλί απελευθερώνει μια περίπλοκη χημική αντίδραση στον εγκέφαλο, η οποία προκαλεί στον ερωτευμένο άνθρωπο την αίσθηση της διέγερσης, της χαράς ή της χαλάρωσης.

Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο η έκκριση μιας ορμόνης, της οξυτοκίνης, να προκαλείται απευθείας από την ανάμειξη των φερομονών με το σάλιο.

«Αυτή η έρευνα δείχνει ότι το φιλί είναι μια πολύ πιο πολύπλοκη διαδικασία απ΄ ό,τι πιστεύουμε και προκαλεί ορμονικές αλλαγές που δεν γνωρίζαμε», παρατηρεί η δρ Ουέντι Χιλ, καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Κολέγιο Λαφαγιέτ της Πενσιλβάνιας.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Τάιμς» του Λονδίνου, η επιστήμονας θέλησε να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει και προκαλείται μια τόσο έντονη συναισθηματική αντίδραση από ένα απλό φιλί. Έτσι, κατέγραψε τα επίπεδα δύο ορμονών, της οξυτοκίνης και της κορτιζόλης, σε 15 ζευγάρια: πριν και αφότου πιαστούν χέρι- χέρι, αλλά και πριν και αφότου φιληθούν.

Η οξυτοκίνη σχετίζεται με την κοινωνική επαφή και οι επιστήμονες προέβλεψαν ότι θα αυξηθεί, ενώ για την κορτιζόλη, την ορμόνη του στρες, πίστευαν ότι θα μειωθεί.

Τα επίπεδα της κορτιζόλης πράγματι έπεσαν και στα δύο φύλα, όμως η οξυτοκίνη αυξήθηκε στους άνδρες αλλά μειώθηκε στις γυναίκες.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι συντελούν και καθαρά ψυχολογικοί παράγοντες στη διαδικασία του φιλιού, ωστόσο δεν αποκλείεται το ίδιο το σάλιο να περιέχει φερομόνες, χημικούς διαβιβαστές ιδιαίτερα σημαντικούς για τα θηλαστικά. Με τόση έκρηξη ορμονών και αντιδράσεων, δεν είναι λοιπόν τυχαίο που ένα απλό φιλί μπορεί να προκαλέσει τόσο έντονες χημικές αντιδράσεις στον εγκέφαλο, λένε.
tanea.gr

BINTEO – Χαμός στον Alpha: «Πλακώθηκαν» στον αέρα Βερύκιος – Κασιδιάρης


Διάλογος με πολλές ειρωνείες έγινε στο κεντρικό δελτίο του Alpha , όπου ήταν καλεσμένος ο Κασιδιάρης. Κάποια στιγμή τα αίματα άναψαν όταν ο Βερύκιος είπε στον Κασιδιάρη ότι τον πληρώνει ο ελληνικός λαός.
«Εγώ τον μισθό μου τον επιστρέφω στον ελληνικό λαό με κοινωνικό έργο. Εσείς οι δημοσιογράφοι είστε τα ανδρείκελα των αφεντικών σας, που παίρνετε παχυλούς μισθούς για να λέτε ψέματα στον ελληνικό λαό» απάντησε ο Κασιδιάρης.
«Πάρτο πίσω αυτό» του είπε ο Βερύκιος και ο Μάνεσης για να συνεχιστεί η κουβέντα με ειρωνείες και πολλές αιχμές.
«Έχεις γίνει φίρμα» είπε σε κάποια στιγμή ο Βερύκιος για να απαντήσει ο Κασιδιάρης «Έ, όχι σαν και σένα Βερύκιε, που είσαι αστέρι, αλλά επιφυλλάσσομαι να σε φτάσω».
Ο καυγάς, στο βίντεο που ακολουθεί, μετά το 4.50, όπως και όλα τα βίντεο με όσα διαδραματίστηκαν σήμερα.