ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Να γιατί θα σαν γαμήσουμε ότι έχετε και δεν έχετε... αν δεν προλάβετε να δραπετεύσετε

Αντώνη, χάσαμε... Μας έμεινε ο τσαμπουκάς, γ@μѠτ⓪... Ήθελα νά 'ξερα τι σκ@τά μύριζες στην ατμόσφαιρα...


Κάποιον μου θυμίζει...
*** Αντώνη, χάσαμε. *** Μας έμεινε ο τσαμπουκάς, γ@μѠτ⓪. *** Ήθελα νά 'ξερα τι σκ@τά μύριζες στην ατμόσφαιρα... *** Αυτό που έγινε την Δευτέρα, να πέφτει το χρηματιστήριο όσο η εκλογή προέδρου βρισκόταν σε εξέλιξη και να παίρνει ξανά τα πάνω του μόλις σιγουρεύτηκε η πτώση τής κυβέρνησης, ποιός θα μου το εξηγήσει; *** κύριον Βόλφγκανγκ Σώυμπλε, εις Βερολίνον: αυτό που δηλώσατε, ότι όλες οι κυβερνήσεις πρέπει να σέβονται τις συμφωνίες που υπέγραψαν οι προκάτοχοί τους, ισχύει και για τα κατοχικά δάνεια; 
   
*** Βαγγέλη, χάσαμε. *** Μας έφαγε η σιγουριά, γ@μѠτ⓪. *** Απορία ΚѠλ⓪χαρτου στο τουίττερ: "Γιατί δεν ήρθε στην εκκλησία η κ. Δούρου;" *** Απορία δική μου: εσύ γιατί πήγες; *** Και στο κάτω-κάτω της γραφής, ρε μάγκα, γιατί σε πειράζει που η Δούρου δεν πάει στην εκκλησία αλλά δεν σε πειράζει που ο Σαμαράς δεν πάει στην...βουλή; *** Ούτε σε μία κοινοβουλευτική ερώτηση δεν απάντησε ο γκαβός μέσα στο 2014! *** Ούτε σε μία, ο αλήτης της "δημοκρατίας"! *** Ας πει κάποιος στο Μουρούτι ότι όποτε χρησιμοποιεί τον όρο "αριστερός λαϊκισμός", αναγνωρίζει -εμμέσως, πλην σαφώς- την ύπαρξη και "δεξιού λαϊκισμού", μιας και δεν υπάρχει αριστερά δίχως δεξιά, φως δίχως σκοτάδι κλπ. *** Βαγγέλη, επειδή δεν πρόσεχα: είπες "μεγάλη δημοκρατική παράταξη" ή "παράκαμψη"; *** Σοφία, χάσαμε. *** Τζάμπα το κομμωτήριο, γ@μѠτ⓪. *** Όλγα του Μπαφέμπορα, η του τουρισμού: "Σ' αυτές τις εκλογές λέμε ναι στην αλήθεια, όχι στον λαϊκισμό". *** Ολγάκι, λαϊκίζεις! *** Άσε που το σινάφι σου χρειάζεται εντατικά μαθήματα για να μάθει τι σημαίνει ο όρος αλήθεια. *** Δηλαδή, αν

Γιατί φοβάται τους 18άρηδες, ο ..."free wi-fi Σαμαράς";


-Θα σας δώσω free wi-fi ! 
-Εμείς, θα σου δώσουμε free to go...!


προβοκατορας: Ξέρει πολύ καλά η ακροδεξιά κομπανία, ότι στην κάλπη, θα' παιρνε την παραπάνω απάντηση από τους 18ρηδες. Η "ψηφιακή Ελλάδα" (!!!) του Σαμαρά, που διαφημίζει ότι θα βλέπεις τα ένσημά σου, στο internet (για τη σύνταξη που ποτέ δεν θα πάρεις) και που ...σάλια-μάλια έταζε στους νέους "free wi-fi" δεν μπορεί να εντάξει στο...
"σύστημα", 100.000 18άρηδες, για να ψηφίσουν στις 25 Γενάρη...
Γιατί φοβούνται τους 18άρηδες;  
του Θωμά Σίδερη από ertopen
   
100.000 δεκαοχτάρηδες δεν είναι και λίγοι. 
Για την ακρίβεια, είναι ικανοί και αναγκαίοι να κάνουν την ανατροπή. Και όμως, οι δεκαοχτάρηδες της κρίσης και των μνημονίων μένουν εκτός εκλογικών καταλόγων.

Η ελληνική γραφειοκρατία δηλώνει αδυναμία να τους εντάξει. Η πολυδιαφημισμένη και επιχορηγούμενη ψηφιακή Ελλάδα γυρίζει...

την πλάτη στους νέους πολίτες της.
Είμαι δεκαοχτάρης και σας #### το σύστημα ή
Ο αστυφύλακας ταυτότητα ζητάει και γω την ψάχνω από τα δεκαοχτώ,
κατά παράφραση των γνωστών τραγουδιών.
Αυτό και αυτούς φοβάται η μνημονιακή Ελλάδα.
Οι δεκαοχτάρηδες θα μπορούσαν να εγγράφονται
αυτόματα χωρίς αίτησή τους στους εκλογικούς καταλόγους,
καθώς τα στοιχεία γέννησης υπάρχουν πλέον ψηφιοποιημένα στο Εθνικό Δημοτολόγιο.
Για να συμβεί, ωστόσο, κάτι τέτοιο απαιτείται ειδική πρόνοια
από το υπουργείο Εσωτερικών.
Αλλά η πρόνοια αφορά στους τραπεζίτες και όχι τα όνειρα των δεκαοχτάρηδων.
Μέσω "Το Γρέκι"

Η ντόρα είναι ο μόνος χατζιαβάτης...

Καταρρέουν εξαπολύοντας τον τρόμο

ΟΑντ. Σαμαράς επιχείρησε να τρομοκρατήσει και να εκβιάσει τoυς βουλευτές πριν από την τρίτη ψηφοφορία στη Βουλή, απειλώντας  τους ότι η ψήφος τους έχει «ονοματεπώνυμο». Τώρα γνωρίζουμε ότι η αποτυχία, η ιστορική ήττα, έχει πράγματι «ονοματεπώνυμα». Αυτά των Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου που μαζί με τον Γ. Παπανδρέου, τον Λ. Παπαδήμο και μια κουστωδία μνημονιακών πολιτικών οδήγησαν συνειδητά τη χώρα στην καταστροφή και έναν ολόκληρο λαό στη φτώχεια και στην απόγνωση.
Μέσα από την αποτυχία της... συγκέντρωσης των 180 ψήφων, μέσα από το τυπικό-αριθμητικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, αποκαλύπτεται η ιστορικής σημασίας ήττα μιας οργανωμένα και πανίσχυρα πολιτικοοικονομικής δομής συμφερόντων, ΕΝΟΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ που διατήρησε τα κρίσιμα πέντε χρόνια της μνημονιακής περιόδου τον πλήρη έλεγχο των κατασταλτικών και ιδεολογικών-προπαγανδιστικών μηχανισμών, η ήττα ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ, ΜΙΑΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, που αγωνίζεται με νύχια και με δόντια να διατηρήσει την ισχύ και την επιρροή της.
Κάποιοι αποδίδουν στο επιτελείο της συγκυβέρνησής και στον Ευ. Βενιζέλο μια σειρά από λανθασμένες επιλογές που οδήγησαν στην πτώση της συγκυβέρνησης: Επίσπευση της Προεδρικής εκλογής, «διαβεβαίωση» για τη διασφάλιση του αριθμού των «180», υποψηφιότητας ενός «άχρωμου» κεντροδεξιού, πόλωση και ακραία εκβιαστικά διλήμματα προς ανεξάρτητοί βουλευτές, ακόμα και υποσχέσεις για τοποθέτησή τους σε μια νέα κυβέρνηση και τέλος την περίφημη συνέντευξη στη ΝΕΡΙΤ που αποτέλεσε -και σε επικοινωνιακό επίπεδο και σε επίπεδο πολιτικού περιεχομένου- το ρέκβιεμ της πρωθυπουργικής θητείας του Αντ. Σαμαρά και το τέλος μιας κρίσιμης   και καταστροφικής πορείας για τη χώρα και τον λαό της.
Κι όμως, τα λάθη τακτικής δεν αποτελούν προϊόντα αυθαίρετων επιλογών. Οι τακτικές επιλογές και κινήσεις της συγκυβέρνησης προέκυψαν από την ήττα και την απονομιμοποίηση τόσο των μνημονιακών πολιτικών όσο και των κυβερνητικών χειρισμών. Ακόμα κι αν δεν επελέγετο η επίσπευση της Προεδρικής εκλογής, ακόμα κι αν δεν ήταν υποψήφιος ο Στ. Δήμας, αλλά κάποιος «κεντροαριστερός», ακόμα κι αν δεν επιστρατεύονταν οι εκβιασμοί και οι απειλές, τίποτα δεν επρόκειτο να διαφοροποιηθεί επί της ουσίας.
Η ιστορική κατάρρευση της συγκυβέρνησης είχε ήδη επέλθει σε επίπεδο κοινωνικοπολιτικών συσχετισμών εδώ και μήνες, από τις ευρωεκλογές του Μαΐου. Η αλλαγή αυτή των συσχετισμών ήταν και είναι μη αντιστρεπτή γιατί περιέχει και αποτυπώνει την πικρή, την τραγική εμπειρία πέντε χρόνων μιας κοινωνίας που οδηγήθηκε στη διάλυση και στη φτωχοποίηση. Γιατί εκφράζει ακόμα τη συνείδηση, την πίστη, την απόφαση μιας ισχυρής, μιας μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας να διεκδικήσει και να αγωνιστεί για την επιβίωσή της, για το μέλλον των παιδιών της, για την αξιοπρέπειά της, για την πατρίδα της.
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ: κόμματα χωρίς πολιτική

Οι μεταβολές των κοινωνικών και πολιτικών συσχετισμών, οι oποίες συντελέστηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια, θα εκφραστούν και θα αποτυπωθούν συμπυκνωμένες -και σε κομματικό και πολιτικοΐδεολογικό επίπεδο- στις εκλογές της 25ης Ιανουάριου. Η πολιτικοϊδεολογική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ προηγήθηκε της κοινωνικής-εκλογικής του κατάρρευσης. Ανεπίσημα το ΠΑΣΟΚ είχε υιοθετήσει στρατηγικές πτυχές του νεοφιλελεύθερου «εγχειρήματος» από την περίοδο του σημιτικού εκσυγχρονισμού, ενώ επισήμως άσκησε τον ρόλο του νεοφιλελεύθερου πρωταγωνιστή από το 2010.

Η ΝΔ, που μετά την «αποχώρηση» του Κ. Καραμανλή το 2009 αναζητούσε την αυτότητα της σε αντιμνημονιακές σημαίες ευκαιρίας, παρέλαβε από το ΠΑΣΟΚ και από το δίδυμο Γ. Παπανδρέου - Ευ. Βενιζέλου το νεοφιλελεύθερο «σκήπτρο» και μεταλλάχθηκε με ραγδαίους ρυθμούς σ' ένα ακροδεξιό μόρφωμα, που ενσωμάτωσε τον ύστερο χουντισμό, ακόμα και νεοφασίζουσες εκδοχές.

Ποιο είναι σήμερα το «χαρακτηριστικό» της; Αποτελεί ένα ακροδεξιό κόμμα χωρίς τη φιλελεύθερη-αστική κοινωνική του βάση. Εκπροσωπεί τον πυρήνα -κοινωνικό και οικονομικό- των στυγνών συμφερόντων και της διαπλοκής και κάποιους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ανώτερης ηλικιακής κλίμακας, που συσπειρώνονται όχι από πίστη σε αρχές και επιλογές, αλλά από τον φόβο και την απόγνωση.

Σήμερα το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο βρίσκεται στα όρια της εξαφάνισης σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, αλλά κινδυνεύει να μετατραπεί σε κεντρικό -αρνητικό- πρωταγωνιστή της εκλογικής αναμέτρησης μέσα από την ευθεία σύγκρουση και αντιπαράθεση μεταξύ του Γ. Παπανδρέου και του Ευ. Βενιζέλου. Ίσως μάλιστα αυτή η σύγκρουση των δύο «υπολειμμάτων» του ΠΑΣΟΚ να υπερβεί σε οξύτητα και ένταση τη -στρατηγικού χαρακτήρα- αντιπαράθεση  μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.
Η στρατηγική του φόβου

Το 2015 δεν είναι 2012. Τότε η κινδυνολογία και η τρομοκράτηση του ελληνικού λαού από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ «συνδυάστηκε» με μια πολιτική πρόταση - έστω και ψευδεπίγραφη. θυμίζουμε τα «18 σημεία» του Αντ. Σαμαρά, που μπορούσαν ως προγραμματική αρχή να λειτουργήσουν ωε «αντίβαρο».
Σήμερα η πτώση της συγκυβέρνησης, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, συνδέεται και απορρέει από την πλήρη ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗ, από την πολιτική τους κατάρρευση. Ποιο θα είναι το προεκλογικό τους πρόγραμμα όταν υπάρχει το e-mail των νέων μέτρων προς την «τρόικα»; Σε ποια κοινωνικά στρώματα θα απευθυνθούν; Σ' αυτούς που εξόντωσαν κοινωνικά και οικονομικά, στους ανέργους, στην πάλαι ποτέ μεσαία τάξη και στα ελεύθερα επαγγέλματα που διέλυσαν;
Γι' αυτό σήμερα η κινδυνολογία, η ακραία πόλωση, οι εμφυλιοπολεμικές κραυγές, ο διχαστικός λόγος, η τρομοκράτηση των πολιτών αποτελούν ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχει πρόγραμμα, δεν υπάρχουν αρχές και ιδεολογίες. Στη θέση τους επιστρατεύεται ο ΦΟΒΟΣ που πρέπει να διαχυθεί στο κοινωνικό σώμα, να διαλύσει κάθε ορθολογικό επιχείρημα, να μετατρέψει τους πολίτες σε άβουλα, πανικόβλητα και χειραγωγούμενα όντα που υποτάσσονται χωρίς αντίσταση στον δυνάστη τους, σ' αυτόν που εκπέμπει την απειλή, τον κίνδυνο, τον φόβο.
Ιδιαίτερα για τον Αντ. Σαμαρά η στρατηγική της πόλωσης και της ακραίας σύγκρουσης αποτελεί μια «μέθοδο» συσπείρωσης στο πρόσωπό του και ταυτόχρονα άμβλυνσης των εσωκομματικών αντιθέσεων που έτσι κι αλλιώς θα προκύψουν αναπόφευκτα μετά τις 25 Ιανουάριου.

Η κινδυνολογία και οι άμεσες ή συγκεκαλυμμένες απειλές θα κυριαρχήσουν καθ' όλη τη σύντομη άλλωστε προεκλογική περίοδο. Η κινδυνολογία στη θέση του πολιτικού επιχειρήματος αποτελεί ένα είδος πολιτικού crash test, μιας πολιτικής δοκιμασίας που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Ο ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα τα κόμματα του αντιμνημονιακού τόξου θα πρέπει να συμβάλουν στην ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ με τις προγραμματικές θέσεις τους και την εξειδίκευση των πολιτικών τους επιλογών.

Όμως ο κάθε πολίτης πρέπει να δώσει τη δική του μάχη, να σταθεί όρθιος, να σκεφτεί ψύχραιμα και αντικειμενικά. Άλλωστε, σε τελική ανάλυση, Ο ΦΟΒΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΑΡΟΝ είναι μεγαλύτερος από οποιαδήποτε κινδυνολογία για το μέλλον, το οποίο μπορούμε να το διαμορφώσουμε  με τις δικές μας αποφάσεις.

Πηγή: Μενέλαςο Γκίβαλος – «Παρόν»

31 μήνες σε 25 μέρες...


Τα φάγατε και τα χρωστάτε... αληταράδες! Το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ μίχωνε ο Χριστοφοράκος, γιατί χρωστάμε εμείς;

ΝΕΡΙΤ λανθάνουσα τ' αληθή λέγει

Ηπροεκλογική ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας μεταδόθηκε από τη ΝΕΡΙΤ.
Υπήρξε όμως ένα... μικρό πρόβλημα με τον τίτλο! Τι σου κάνει ένα "α"... άμα λείπει, Καλαμάτα - Κλάματα ένα άλφα δρόμος.
Από left, μέσω "Το Γρέκι"

Ποιος απαγορεύει την ελπίδα;

Από τη στιγμή που αυτή η κυβέρνηση της ακροδεξιάς και των αγορών αναγκάστηκε να οδηγηθεί στις κάλπες, ήταν ξεκάθαρο πως η προεκλογική περίοδος που θα ακολουθήσει θα είναι η πιο σκληρή των τελευταίων δεκαετιών. Η επίθεση Άδωνι στον Λαζόπουλο ως «ισχυρότερου εκπροσώπου της ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς» κατά Μαυρουδή, έδωσε το στίγμα των τριών εβδομάδων που θα ακολουθήσουν. Έδωσε παράλληλα και μια γεύση των μέσων τα οποία θα χρησιμοποιήσουν απερχόμενη για να χτυπήσουν συνειδήσεις και θυμικό στο πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ.
Μετά από δυόμιση χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από ………..
…………
την ανίερη συμμαχία των τεράτων του παρελθόντος, ο προεκλογικός τους τόνος αποκαλύπτει τη γύμνια της πολιτικής τους. Το γεγονός πως… η προεκλογική τους προμετωπίδα, καθώς και τα μετόπισθεν βασίζονται στον τρόμο που σκορπούν οι εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, αποτυπώνει το μέγεθος του κοινωνικού συμφέροντος κυβερνητικού τους έργου.
Που είναι μηδενικό.
Οι καθημερινές ιστορίες που συναντά ο καθένας μας στους χώρους δουλειάς, στις τράπεζες, τις δημόσιες υπηρεσίες αλλά ακόμα και εντός οικογενειακής σκέπης δείχνουν το μέγεθος της μιντιακής τραγωδίας που συντελείται στη χώρα.
Εργαζόμενοι βγαίνουν στη σύνταξη και τα -πρώην- αφεντικά τους συμβουλεύουν να σηκώσουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες και να τα βάλουν κάτω από το στρώμα.
Τραπεζίτες πουλάνε εκδούλευση σε φουσκωμένους λογαριασμούς, συστήνοντάς τους να βγάλουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό.
Οι πιο «αδύναμη κρίκοι» απέναντι στο «κουτί που τα ξέρει όλα», οι ηλικιωμένοι, αγωνιούν και ταράζουν τα νεότερα μέλη των οικογενειών τους με το φόβο πως θα χάσουν τις συντάξεις τους και τους κομμουνιστές που έρχονται να πάρουν τις περιουσίες.
Ιστορίες καθημερινής τρέλας που εκτυλίσσονται καθημερινά σε μια πλατεία, ένα λεωφορείο, σε κάποιο ψιλικατζίδικο, σε μια δημόσια υπηρεσία, σε κάποιο συνοικιακό καφενείο ή ένα οικογενειακό κυριακάτικο γεύμα.
Ο φόβος είναι διάχυτος.
Η όποια αντιπαράθεση πλέον στην κοινωνία έχει μεταβληθεί σε ένα είδος ερωταπαντήσεων και αποριών. Με τη μία πλευρά να εκφράζει μύχιους ή τηλεοπτικούς φόβους που δεν αφορούν την τάξη της, και τον αντίλογο να πασχίζει να δώσει απαντήσεις που να προσπαθούν να επαναφέρουν την αξιοπρέπεια και τη δικαιοσύνη στο επίκεντρο της όποιας λύσης, μπλέκοντας πολλές φορές την ελπίδα με την πραγματικότητα.
Ποιος όμως απαγορεύει την ελπίδα;
Ποιος ορίζει το εφικτό και το ανέφικτο όταν η διεκδίκηση είναι δημοκρατική και κοινωνικά δίκαιη;
Ξέρω φίλοι μου. Οι αγορές ορίζουν θα μου πείτε. Το ξέρω.
Οι αγορές όμως δεν ζούνε. Οι αγορές δεν αναπνέουν. Οι αγορές δεν πεινάνε.
Οι αγορές είναι ένα συνονθύλευμα υπεύθυνων επενδυτών, αδίστακτων κερδοσκόπων, πανίσχυρων εκμεταλλευτών, ποικίλων ειδών αρπακτικών και σαρκοφάγων.
Και σας ρωτώ φίλοι μου.
Εάν οι αγορές είναι αυτός ο αιμοδιψής Φρανκεστάιν, η ύπαρξη και μόνο του οποίου αναγκάζει τους λαούς να το υπηρετούν, ποιος ο λόγος στην κεφαλή της αντίστασής μας να μη βρίσκονται δυνάμεις που προτάσσουν αναχώματα στις επιθέσεις που το τέρας μας κάνει μέσα στη νύχτα, με βροχή και με χαλάζι και πολλές φορές πισώπλατα;
Ο φόβος λοιπόν θα είναι παρών. Και όχι μόνο μέχρι το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου που θα μπει ταφόπλακα στο δικομματικό σκουπιδαριό που οδήγησε τη χώρα σε αυτήν ακριβώς την κατάσταση.
Ο φόβος θα παραμείνει επειδή η πηγή του είναι αυτοί που παρείχαν τα οχήματα στον δικομματισμό που σήμερα αργοπεθαίνει.
Και επειδή η γύμνια της «πολιτικής» τους που θα αποκαλυφθεί, όταν τα χθεσινά αφεντικά τους θα στήνουν με τα ίδια τους τα χέρια τα εμπόδια στην επόμενη κυβέρνηση, δεν θα είναι αρκετή για να νικήσει τον φόβο, η ελπίδα είναι το μόνο αντίδοτο που μπορεί να τον μουδιάσει, να τον αδρανοποιήσει και τέλος να τον σπάσει σε χίλια κομμάτια.
Οι περιστάσεις θα μας καλέσουν σύντομα να πάρουμε θέση δια ζώσης και μετά λόγου γνώσεως. Και αυτό δεν θα συμβεί μόνο μπροστά στην κάλπη. Αντιθέτως, η κάλπη θα είναι η αφετηρία του δρόμου που θα χρειαστεί να διανύσουμε.
Η ελπίδα θα γεννηθεί στον δρόμο. Στις γειτονιές. Στο χέρι βοηθείας στον διπλανό, στην αντίδραση απέναντι στο άδικο.
Εκεί, που θα πεθάνει ο φόβος.
γράφει ο Ρεμπελίσκος

Που’ είστε ρε «Κομματατζήδες» να «βγάλετε» από το κελί τον αδικοκρατούμενο -για 50 €- συμπολίτη μας στην ΠΆΤΡΑ;

….ναι ρε να πάρετε «παραντάρα» τα κανάλια και να τα «χώσετε» ….από τον ΠτΔ, τον ΠΡ/ΥΠ. ως τον ΥΠ/ΟΙΚ. και τους άλλους «Γραμματείς του Κράτους»  ν’ αφήσουν ελεύθερο τον άνθρωπο, που τον κρατάνε -με τέτοιο κρύο- για ανύπαρκτο ουσιαστικά χρέος; ………..
……….Άμα ήταν κάποιο δικό σας «κομματόσκυλο» ….θα είχατε χαλάσει τον κόσμο
ΈΤΣΙ ΘΑ ΜΑΖΈΨΕΙ ΤΑ ΔΙΣ [50+50 €]  ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΓΚΟΥΒΈΡΝΟ ….ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΞΕΧΡΕΏΣΕΙ ΚΎΡΙΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΈΣ ΤΑ ΟΦΕΙΛΌΜΕΝΑ ….ΆΜΑ ΤΑ ΠΆΡΕΤΕ!
 
ΑΊΣΧΟΣ ΡΕ ….ΜΑΎΡΗ ΨΉΦΟ ΘΑ ΦΆΤΕ ΌΛΟΙ !
 
[ ΑΝΑΓΝΏΣΤΗΣ ]

Στις 7,5 μονάδες η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ – Ανοίγει μάλιστα η ψαλίδα!

Στις 7,5 μονάδες η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ - Ανοίγει μάλιστα η ψαλίδα!  Προσεγγίζει τις 150 έδρες το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα Κενό στρατηγικής της ΝΔ διαπιστώνει η πρώτη ουσιαστικά δημοσκόπηση μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Στην μέτρηση της Palmos Analysis για το Tvxs που ξεκίνησε την επομένη της τρίτης ψηφοφορίας και ολοκληρώθηκε το Σάββατο το πρωί, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να προηγείται με διαφορά 7,5 από την ΝΔ.
Η απόσταση μεταξύ των 2 κομμάτων αυξάνεται μάλιστα κατά…….
………..
μία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση, γεγονός που σημαίνει ότι η τακτική της κινδυνολογίας δεν αποδίδει πλέον στο Μέγαρο Μαξίμου.
Από τα άλλα  κόμματα το Ποτάμι σημειώνει πτώση ενώ το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να έχει αμφίπλευρες διαρροές και βρίσκεται στο όριο του 3% (πριν ακόμη την εμφάνιση του κόμματος του Γ. Παπανδρέου). Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής, συμπεριλαμβάνοντας δηλαδή και τους αναποφάσιστους, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ φθάνει στο 35,5% και η κοινοβουλευτική του δύναμη στις 149 έδρες.

Μπαρούφες οι απειλές των καναλιών και των Σαμαροβενιζέλων για έξοδο από το Ευρώ..ΔΕΙΤΕ

Αμερικανός οικονομολόγος: «Ένα Grexit θα ήταν σαν μια κατάρρευση της Lehman Brothers εις διπλούν – Oι Ευρωπαίοι θα υποχωρήσουν”

Ως μέθοδο εκφοβισμού έχουν προωθήσει οι Ευρωπαίοι με το εγχώριο φιλικό προς αυτούς κατεστημένο την απειλή αποπομπής της Ελλάδος από το ευρώ σε περίπτωση που ο κόσμος τολμήσει να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ!


Μάλιστα οι Ευρωπαίοι το …………..
…………παίζουν άνετοι, ισχυριζόμενοι ότι αυτό μπορεί να γίνει χωρίς οι ίδιοι να «δακρύσουν».
Δεν έχουν την ίδια γνώμη στις ΗΠΑ και προφανώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει.
Εάν εμείς φύγουμε, αποχαιρετίστε την ευρωζώνη που ξέρατε.
Τι αναφέρει ο κορυφαίος Αμερικανός οικονομολόγος Barry Eichengreen:
Προέβλεψε ότι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί θα αναγκαστούν να κάνουν παραχωρήσεις προς την Ελλάδα για να την κρατήσουν στο κοινό νόμισμα.
Το θέμα της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ βρέθηκε στο επίκεντρο της ετήσιας συνεδρίασης της Αμερικανικής Ενωσης Οικονομολόγων το Σάββατο.
Σύμφωνα με τον Barry Eichengreen, κορυφαίο Αμερικανό οικονομολόγο στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Berkeley, μια απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να βγει από το ευρώ θα πυροδοτούσε καταστροφικές αναταραχές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, ακόμα χειρότερες από εκείνες μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008, όπως αναφέρει το Marketwatch.
Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα πυροδοτούσε φυγή κεφαλαίων από τις ελληνικές τράπεζες και το ελληνικό χρηματιστήριο θα κατέληγε να έχει σοβαρούς περιορισμούς κεφαλαίων, ενώ η έξοδος θα προκαλούσε μετάδοση της κρίσης και σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης, καθώς οι επενδυτές μπορεί να έκαναν σπέκουλα για το ποιο μέλος θα ακολουθήσει, εξήγησε.
“Εν ολίγοις, θα ήταν σαν μια κατάρρευση της Lehman Brothers εις διπλούν” προειδοποίησε.
Μάλιστα, προέβλεψε ότι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί θα αναγκαστούν να κάνουν για μια ακόμη φορά παραχωρήσεις προς την Ελλάδα για να την κρατήσουν στο κοινό νόμισμα.

“Αν και το να κρατήσουν την Ευρωζώνη ενωμένη θα είναι δύσκολο και δαπανηρό για τους πολιτικούς, μια διάσπαση θα ήταν ακόμα πιο δύσκολη και δαπανηρή” πρόσθεσε.
Άλλες απόψεις που ακούστηκαν από διακεκριμένους οικονομολόγους ήταν δυσοίωνες για το ευρωπαϊκό εγχείρημα.
Ο Jeffrey Frankel, καθηγητής Οικονομικών στο Harvard, δήλωσε ότι οι επενδυτές έχουν ξαναγυρίσει στις ευρωπαϊκές αγορές τα τελευταία χρόνια αλλά τώρα θα υπάρξει πιθανότατα μια επανάληψη της αναταραχής που σημειώθηκε πριν λίγα χρόνια και τα spreads μεταξύ των ευρωπαϊκών ομολόγων θα διευρυνθούν ξανά.
Σύμφωνα με τον Kenneth Rogoff, πρώην επικεφαλής οικονομολόγο του ΔΝΤ, το ευρώ είναι μια “ιστορική καταστροφή”, αλλά “αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εύκολο να διαλυθεί” πρόσθεσε.
Όλες οι προσπάθειες να επιστρέψει η Ευρώπη στην υγιή ανάπτυξη έχουν αποτύχει δήλωσε και ο οικονομολόγος Martin Feldstein, που επί χρόνια ήταν επικριτής της Ευρωζώνης.
“Νομίζω ότι μπορεί να μην υπάρχει καν τρόπος να τερματιστεί η ευρωπαϊκή κρίση” δήλωσε και συμπλήρωσε ότι ακόμα και μια ποσοτική χαλάρωση, που εξετάζεται ως εργαλείο, μπορεί να μην είναι επιτυχημένη.
Η καλύτερη λύση για να διασφαλιστεί η επιβίωση του ευρώ θα ήταν ίσως το κάθε μέλος να προχωρήσει στις δικές του φορολογικές πολιτικές για να τονώσει τη ζήτηση και την εγχώρια κατανάλωση, είπε.
Επομένως ας ξεχάσουν όλοι τα επιχειρήματα ότι οι Ευρωπαίοι είναι πλέον «θωρακισμένοι» και δεν μας έχουν πλέον ανάγκη. Ένα Grexit θα οδηγούσε την ευρωζώνη σε νύχτα του «Αγίου Βαρθολομαίου». Την επόμενη μέρα κιόλας οι αγορές θα έπεφταν πάνω της σαν «Αρπαχτικά» και θα την διέλυαν στα «εξ’ων συνετέθη»
Το μόνο που χρειάζεται είναι μια θαρραλέα κυβέρνηση που να κάνει ακριβώς αυτή τη στιβαρή και απειλητική διαπραγμάτευση για το καλό του ελληνικού λαού που υποφέρει δίχως αύριο, και για τις νέες γενιές που δεν βλέπουν μέλλον στην πατρίδα τους και ετοιμάζονται να την «κάνουν» σε άλλες χώρες.

ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΒΟΥΤΗΞΑΝ 12,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ (PSI), ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΟ ΕΚΑΣ! ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ!

Πρόκειται για πολιτικούς εγκληματίες. Ενεργούν ως μαφιόζοι και μέλη εγκληματικής οργάνωσης. Εκτέλεσαν πειθήνια τις εντολές των τροϊκανών και τον Μάρτιο του 2012 βούτηξαν από τα ασφαλιστικά ταμεία 12,5 δις ευρώ για να τα δώσουν στους τοκογλύφους, οι οποίοι την ίδια ώρα δεν…
…..δέχτηκαν να κουρέψουν τα δικά τους ομόλογα! Η ΕΚΤ του Ντράγκι δεν κούρεψε ούτε ευρώ από τα ομόλογά της. Οι δωσίλογοι όμως Σαμαράς, Παπανδρέου και Βενιζέλος κούρεψαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, ξέσκισαν τους ομολογιούχους και τώρα που τα ταμεία άδειασαν καταργούν και το ΕΚΑΣ! Θα ψηφίσετε αυτούς τους πολιτικούς εγκληματίες ή θα τους μαυρίσετε για να τους στείλετε αύριο στο σκαμνί της Δικαιοσύνης με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας; 
Τι θα κάνεις ψηφοφόρε;  

Κύριε Σαμαρά με τον Ξηρό απέτυχε. Μήπως να δοκιμάσετε με Βενιζέλο;

Του Κώστα Βαξεβάνη
Η σύλληψη Ξηρού, δεν στάθηκε δυνατόν να ανοίξει μια ατζέντα  με θέματα Ασφάλειας, στα οποία ο Σαμαράς θα εμφανιζόταν ο έχων το εργολαβικό δικαίωμα να τα αντιμετωπίσει. Κανένας δεν πιστεύει πως τόσο η αναχώρηση (γιατί δεν επρόκειτο για απόδραση), όσο και η σύλληψη Ξηρού, ήταν αποκλειστικά ένα αστυνομικό θέμα.
Ο Χριστόδουλος Ξηρός, συνελήφθη λίγο πριν τις εκλογές. Στο παρελθόν, όταν ήμουν φοιτητής ακόμη, θυμάμαι πως αυτό συνέβαινε με τον Ρωχάμη. Οι κυβερνήσεις, αφού  δημιουργούσαν για τον Βαγγέλη Ρωχάμη την εικόνα του δράκου μόλις κατάφερνε ή του επέτρεπαν να αποδράσει, στη συνέχεια  σκότωναν επιτυχώς τον δράκο για να φανούν καλές κυβερνήσεις……..
…….
Οι καιροί άλλαξαν, όπως και ο φόβος. Έτσι η ιστορία επαναλαμβάνεται αλλά σαν φάρσα. Γιατί μόνο γέλιο προκαλεί η εμφάνιση Ξηρού με το ντεκαπάζ και την μαύρη ρίζα. Όσο και αν η Αστυνομία προσπαθεί να μιλήσει για τα πιστόλια του Ξηρού, έχει ήδη αποδυναμωθεί από  την εικόνα με το πιστολάκι του κομμωτηρίου.
Δεν ξέρω αν ο Ξηρός ήταν επικίνδυνος ή όχι. Η κυβέρνηση όμως πρέπει να καταλάβει πως η επικινδυνότητα Ξηρού, στη συνείδηση του κόσμου, δεν  απειλεί άμεσα κανέναν. Αντιθέτως η κυβερνητική πολιτική τρομοκρατεί κάθε σπίτι, απειλεί κάθε εργαζόμενο, κάνει ανασφαλή κάθε Έλληνα. Δεν είναι θέμα σύγκρισης τρομοκρατίας με κακή πολιτική. Είναι απλώς μια πραγματικότητα σε καθημερινή ανάγνωση.
Η προσπάθεια να δημιουργηθεί η εικόνα πως η τρομοκρατία και μάλιστα αυτή του Ξηρού είναι ο απόλυτος κίνδυνος για τη χώρα, μόνο την τρομοκρατία ευνοεί.
Είναι υποκρισία να δημιουργείς επικοινωνιακά “πιθανά θύματα Ξηρού” , όταν η πολιτική σου έχει σκοτώσει 5.000 άτομα και έχει ρίξει τη χώρα σε ανθρωπιστική καταστροφή.
Αν ρωτήσεις τους πολίτες τι θεωρούν πιο επικίνδυνο, τα σκίτσα με τα καλάσνικοφ του Ξηρού ή τις τροπολογίες υπέρ Μπόμπολα και Λάτση, τα μνημόνια και τη λιτότητα, προφανώς δεν θα τα βάλουν με τον Ξηρό. Άλλωστε η τρομοκρατία είναι το φαινόμενο που γεννά η ανισότητα, η αδικία και η ατιμωρησία. Άρα αν θες να τη χτυπήσεις το κάνεις πρωτίστως πολιτικά.
Ή για να λαϊκίσω, αν θέσεις το ερώτημα στους πολίτες για το ποιόν θα ήθελαν στη φυλακή τον Ξηρό ή τον Βενιζέλο, η απάντηση μάλλον θα απογοητεύσει τον Σαμαρά. Οπότε κύριε Σαμαρά, την επόμενη φορά δοκιμάστε με το Βενιζέλο. Θα πετύχει.

Βατάν Κατερίνης :Τα Αδέσποτα φόβος και τρόμος

ΕΠΙΣΗΜΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Nέο κρούσμα επιθέσης αδέσποτων σκύλων σε ανυποψίαστο πολίτη με κατάληξη στο Νοσοκομείο έγινε χθές στο Βατάν στην Κατερίνη
H κυρία Αναστασία Παυλίδου δέχτηκε την επίθεση σκύλων που βρίσκονται μόνιμα εξω απο το σπίτι της προέδρου
του Φιλοζωικού Σωματείου "ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ: Αδέσποτα Κατερίνης" Βασιλειάδου Γλυκερίας,στη οδο Μαραθώνος και βρίσκονται υπο την προστασία της!
Σε εβδομαδιαία βάση καταγράφονται  βίαια περιστατικά στέλνοντας ανθρώπους στο Νοσοκομείο!
Τα σκυλιά επιτίθενται αδιακρίτως σε ανυποψίαστους περαστικούς, χωρίς να έχει συμβεί κάτι προηγουμένως,ενώ σε καθημερινή βάση,τρέχουν πίσω από οδηγούς μοτοποδηλάτων και αυτοκινήτων με τον κίνδυνο πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος.
Η... κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη με τους γονείς να φοβούνται πλέον να περάσουν το συγκεκριμένο δρόμο,για να συνοδεύσουν τα παιδιά τους στο σχολείο με το φόβο της επίθεσης!
Η Αστυνομία παρά της συνεχείς εκκλήσεις των κατοίκων δεν είναι η αρμόδια να λύσει το πρόβλημα.
Ο δήμος Κατερίνης και η αρμόδια Αντιδημαρχία παρά τις αλλεπάληλες καταγγελίες των πολιτών συνεχίζει να σφυρίζει  αδιάφορα,
αντί να συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος.
Αλήθεια τι γίνεται με τη Συγκρότηση του "Συνεργείου περισυλλογής αδέσποτων ζώων συντροφιάς που ίδρυσε ο Δήμος Κατερίνης" το 2013!
Είναι λοιπόν καιρός, κάποιοι στην Κατερίνη πέρα από τη φροντίδα για τα αδέσποτα να δείξουν και το ενδιαφέρον τους για τους ανθρώπους.
Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο!
Καλή Χρονιά.
Για την Επιτροπή Κατοίκων Bατάν
Μ.Καραδήμος

Νέα Έφεσος, η αναβίωση του εθίμου «Ρουγκατσάρια» από τον πολιτιστικό σύλλογο «ΤΟ ΣΤΟΥΠΙ».


Παρά το τσουχτερό κρύο, ο πολιτιστικός σύλλογος «ΤΟ ΣΤΟΥΠΙ» Νέας Εφέσου, μετά την Πρωτοχρονιάτικη Θεία Λειτουργία, αναβίωσε και φέτος το έθιμο «Ρουγκατσάρια», στον αύλιο χώρο του Ιερού Ναού των Τριών Ιεραρχών.
Τα μέλη του συλλόγου έψαλλαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, ενώ οι ρουγκατσάρηδες μεταμφιεσμένοι με τις παραδοσιακές κάπες, φορώντας τρομακτικές μάσκες στο κεφάλι και ζωσμένοι τα μεγάλα κουδούνια, περιφέρονταν ανάμεσα στο πλήθος προκαλώντας απίστευτο θόρυβο.
Το έθιμο έχει τις ρίζες του στην εποχή της Τουρκοκρατίας και ο σκοπός των ρουγκατσάρηδων είναι από τη μία η απομάκρυνση του κακού και από την άλλη το ξύπνημα της φύσης μετά τη νέκρωσή της κατά την περίοδο του χειμώνα.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, κύριος Κατσαρέλας Χρήστος, ανταλλάσοντας ευχές με τους παρευρισκόμενους, τόνισε τη σημαντικότητα της διατήρησης των τοπικών εθίμων, ενώ παράλληλα ευχήθηκε η νέα χρονιά να είναι γεμάτη από χαρά, υγεία και δημιουργία για όλο τον κόσμο και οι προσπάθειες και δράσεις του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου μέσα στο 2015 να είναι πλούσιες και να στέφονται πάντοτε από επιτυχία. 

ΕΘΝΙΚΟΣ ΝΕΟΥ ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ - 5 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ Διήμερο αξιολόγησης από τον Ατρόμητο (05 & 06/01/2015)

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSy8BXuwWJ5eAtM9CHfE4uU_pYQZiSIzZb7R5JEpN-5qzcOv5elyg 
Μετά απο αυστηρή επιλογή και ανάλογα με το βαθμό ετοιμότητας που απαιτείται για τέτοια δοκιμαστικά, ο προπονητής του Εθνικού Νέου Κεραμιδίου Κώστας Μυστακίδης επέλεξε πέντε ποδοσφαιριστές που ανήκουν στην ομάδα και θα συμμετάσχουν στο διήμερο αξιολόγησης από τον Ατρόμητο στις 05 & 06/01/2015. 
Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΡΟΧΩΡΕΙ:


Στην αξιολόγηση μικρών ποδοσφαιριστών από τις νεοσύστατες συνεργαζόμενες ακαδημίες θα προχωρήσει το Δίκτυο Σχολών Ατρόμητου το διήμερο 5 & 6 Ιανουαρίου στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας (γήπεδο Νταμάρι) που βρίσκονται στην οδό Χρυσανθέμων (τέρμα) στην Κηπούπολη/ Περιστέρι.

Η αξιολόγηση θα γίνει ανά ηλικιακά γκρουπ και το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Δευτέρα (5 Ιανουαρίου) οι γεννηθέντες το 2001 (συγκέντρωση 09.30, προπόνηση 10.30), οι γεννηθέντες το 1999/2000 (συγκέντρωση 11.00, προπόνηση 12.00) και οι γεννηθέντες το 1997/98 (συγκέντρωση 12.30, προπόνηση 13.30).

Τρίτη (6 Ιανουαρίου) οι γεννηθέντες το 2001 (συγκέντρωση 09.30, προπόνηση 10.15), οι γεννηθέντες το 1999/2000 (συγκέντρωση 11.00, προπόνηση 11.45) και οι γεννηθέντες το 1997/98 (συγκέντρωση 12.30, προπόνηση 13.15).

Οι Ακαδημίες που ανήκουν στο Δίκτυο Σχολών Ατρόμητου μπορούν να στείλουν μέχρι και τρεις ποδοσφαιριστές ανά ηλικιακό γκρουπ που εκείνες θεωρούν ως πιο αξιόλογους.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία οι υπεύθυνοι του Δικτύου Σχολών Ατρόμητου θέλουν να γνωρίσουν από κοντά τους καλύτερους νεαρούς ποδοσφαιριστές και να τους αξιολογήσουν ακόμη πιο εμπεριστατωμένα.