ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Εμείς μπορούμε!

Ο Δρίτσας το παίζει σωτήρας, ενώ εκτελεί τα μνημόνια των μαφιόζων του χρήματος και του 4ου Ράιχ, με τη δολιότητα του «αριστερού» αγωνιστή, με τη δολιότητα της εμπορίας των αγώνων, με τη δολιότητα του θυσιαζόμενου...


Άλλος σωτήρας με την κουτοπονηριά του «αριστερού» προνομίου: Αυτού που δεν διαθέτουν οι δεξιοί.
Ο Δρίτσας το παίζει σωτήρας, ενώ εκτελεί τα μνημόνια των μαφιόζων του χρήματος και του 4ου Ράιχ, με τη δολιότητα του «αριστερού» αγωνιστή, με τη δολιότητα της εμπορίας των αγώνων, με τη δολιότητα του θυσιαζόμενου (αυτό-ακύρωση) για να μείνει «ανοικτός ο δρόμος του αγώνα»: Τέτοιο ασύστολο και κυνικό δούλεμα…
Πρώην αριστεριστές και η σαγηνευτική γοητεία της μπουρζουαζίας…

Το επενδύσαμε το λιμάνι πατριώτη!‏



Σκίτσο του Θοδωρή Μακρή.
Από το Vavanta
Μέσω "PRESS-GR"

Τσίπρας: Μέρκελ και ξερό ψωμί!

Τσίπρας: Μέρκελ και ξερό ψωμί!
Γιώργος Δελαστίκ
Αρχοντας ο Αλέξης! Δεν πάνε να λένε οι Αμερικάνοι μέσω του ΔΝΤ ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος, αν δεν «κουρευτεί», δεν είναι βιώσιμο! Βράχος ο Έλληνας πρωθυπουργός!  «Τι ακριβώς θέλουν (σ.σ. αυτοί του ΔΝΤ); Να προσχωρήσουμε στην άποψη που λέει: κούρεμα του χρέους με κάθε κόστος;» αναρωτήθηκε ο «βράχος» και «έφτυσε» κατάμουτρα τους Αμερικανούς και όλο το σκυλολόι που τους υπηρετεί.
Αντιθέτως, ο Αλέξης έκανε μια σύσκεψη στο Μαξίμου και έπειτα έδωσε εντολή στην...
κυβερνητική εκπρόσωπο να κάνει την ακόλουθη δήλωση, η οποία φυσικά θα μείνει στην ιστορία:
«Ο πολύς κ. Τόμσεν (σ.σ. υπενθυμίζουμε ότι ο Πολ Τόμσεν είναι ο επικεφαλής του τμήματος Ευρώπης του ΔΝΤ) ήθελε να επιβάλει τα σκληρά μέτρα του ΔΝΤ όχι μόνο στην κυβέρνηση Τσίπρα, αλλά ακόμα και στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ»! Θεέ και Κύριε, ο Τσίπρας να υπερασπίζεται τη Μέρκελ, η οποία μέσω του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει κυριολεκτικά κατασπαράξει την Ελλάδα!
Ούτε που θα ξανατολμήσουν οι Αμερικάνοι να ξαναμιλήσουν για «κούρεμα» του ελληνικού δημόσιου χρέους μετά το «φτύσιμο» που έφαγαν από τον Αλέξη! Άλλωστε τα αποτελέσματα φάνηκαν ήδη. Μετά τη διαρροή της υποτιθέμενης εμπιστευτικής συζήτησης Τόμσεν-Βελκουλέσκου, η Λαγκάρντ, η διευθύντρια του ΔΝΤ, έσπευσε πανικόβλητη στο Βερολίνο για να δηλώσει υποταγή στη Μέρκελ. Βλέπετε, η Κριστίν Λαγκάρντ, ακριβώς όπως και ο προκάτοχός της στο ΔΝΤ, ο Ντομινίκ Στρος-Καν, θέλει κι αυτή να γίνει πρόεδρος της Γαλλίας, και πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας δεν γίνεσαι με τίποτα αν προηγουμένως δεν δηλώσεις τυφλή υποταγή στους Γερμανούς! Τι είπε, λοιπόν, ακριβώς επί της ουσίας η διευθύντρια του ΔΝΤ, στα θέματα δηλαδή που έχουν πολιτικό ενδιαφέρον;
«Το ΔΝΤ είναι αποφασισμένο να συνεχίσει να βοηθά την Ελλάδα» δήλωσε κατηγορηματικά η Κριστίν Λαγκάρντ. «Είμαστε δεσμευμένοι, συνεργαζόμαστε. Είχαμε μια πραγματικά καλή συζήτηση με την καγκελάριο και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να βοηθάμε» υπογράμμισε η διευθύντρια του ΔΝΤ. Μάλιστα, η Λαγκάρντ, σε συνέντευξη που έδωσε αμέσως μετά -όχι στην κοινή συνέντευξη με την Άνγκελα Μέρκελ-απέφυγε να χρησιμοποιήσει για το ελληνικό δημόσιο χρέος την έννοια και τη λέξη «κούρεμα» και αναφέρθηκε μόνο στην επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμών του χρέους και στη μείωση των επιτοκίων, εναρμονιζόμενη έτσι πλήρως με τη γερμανική γραμμή.
Δεν συνιστά «γερμανική απαίτηση» η απαγόρευση «κουρέματος» του ελληνικού δημόσιου χρέους, ισχυρίστηκε η καγκελάριος Μέρκελ. «Κατά τη δική μας ανάγνωση, απλώς δεν επιτρέπεται νομικά το “κούρεμα» εντός της Ευρωζώνης» δήλωσε με ιδιαίτερη έμφαση. «Θέλουμε να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο (σ.σ. ελληνικό) πρόγραμμα. Εξάλλου, εμπλέκεται και στις υπό εξέλιξη διαπραγματεύσεις. Θέλουμε να εξελιχθούν γρήγορα οι διαπραγματεύσεις αυτές» είχε απαιτήσει στη δήλωσή της η Μέρκελ.
Η Γερμανίδα καγκελάριος συνέχισε ακάθεκτη: «Τώρα θα πρέπει καταρχήν να επιχειρηθεί να υλοποιηθεί το πρόγραμμα για την Ελλάδα που συμφωνήσαμε πέρυσι και να ζητήσουμε να υλοποιηθεί πλήρως. Η ελληνική κυβέρνηση έχει τονίσει επανειλημμένα ότι είναι διατεθειμένη να το κάνει και στο πλαίσιο αυτό πρέπει να γίνουν τώρα οι συζητήσεις και να υλοποιηθούν τα αναγκαία μέτρα. Πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε έναν συνετό δρόμο, αλλά δυστυχώς δεν βρισκόμαστε ακόμη στο τέλος της διαδρομής» υπογράμμισε η Μέρκελ.
Από όλα αυτά τα λεχθέντα από τη Γερμανίδα καγκελάριο πρέπει να κρατήσουμε το: «δεν βρισκόμαστε στο τέλος της διαδρομής». Αυτό σημαίνει ότι τα δεινά των Ελλήνων από τη γερμανική οικονομική κατοχή της πατρίδας μας, όπως και όλης της Ευρώπης άλλωστε, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση. Για την ώρα, φαίνεται ότι οι Αμερικανοί χάνουν το παιχνίδι. Το ΔΝΤ δεν είναι κάποιος φιλολαϊκός οργανισμός. Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν το ΔΝΤ για να εδραιώσουν τα συμφέροντά τους.
Δεν πήρε τους Αμερικανούς ο πόνος για τον Αλέξη Τσίπρα. Η απαίτηση του ΔΝΤ για «κούρεμα» του ελληνικού δημόσιου χρέους αποσκοπεί σε δύο πράγματα τουλάχιστον. Πρώτον, να βάλουν οι ΗΠΑ τη Γερμανία στη δυσάρεστη θέση να μην εισπράξει δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ που οι γερμανικές τράπεζες είχαν δανείσει στην Ελλάδα και τώρα έχουν «κρατικοποιηθεί» τα χρέη αυτά μέσω της επιλεκτικής αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ.
Δεύτερο, και κυριότερο, να δημιουργήσουν ένα προηγούμενο με το «κούρεμα» του ελληνικού δημόσιου χρέους, το οποίο θα επεκταθεί σαν πυρκαγιά σε ολόκληρη την Ευρωζώνη, υποσκάπτοντας τα θεμέλια της γερμανικής ηγεμονίας στη Γηραιά ‘Ηπειρο, που είναι ακριβώς το κοινό νόμισμα, το ευρώ.

ΠΡΩΤΟ το ΚΚΕ... ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ... στους γιατρούς! Με βαριά καταδίκη του ΣΥΡΙΖΑ έληξε την Κυριακή το 9ο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ!

Με βαριά καταδίκη του ΣΥΡΙΖΑ έληξε την Κυριακή το 9ο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ!
Με συντριπτική ήττα των συνδικαλιστικών δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ στους γιατρούς του ΕΣΥ έληξε το απόγευμα της Κυριακής 10 Απριλίου το 9ο συνέδριο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ)!
Συγκεκριμένα, οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ απώλεσαν την πρώτη θέση και κατέλαβαν μόλις την... τρίτη, με 49 ψήφους, έναντι 53 ψήφων του ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) και 52 ψήφων του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ, ανεξάρτητοι). Ακουλουθούν οι δυνάμεις της ΔΗΚΝΙ (Ν.Δ.) και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ).
Τα αποτελέσματα των...
εκλογών στο 9ο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ σηματοδοτούν την καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής για τον χώρο της Υγείας και προμηνύουν σαρωτικές αλλαγές στην σύνθεση του νέου προεδρείου της Ομοσπονδίας.
"ygeia360