ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

5o Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης Θερμά συγχαρητήρια στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης!!!


 Το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού ήταν η καλύτερη επιβράβευση για τους μαθητές και μαθήτριες του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, στο θέατρο του Δημοτικού Πάρκου Κατερίνης παρουσιάζοντας με την ευκαιρία της λήξης της σχολικής χρονιάς το θεατρικό έργο της Κάκιας Ιγερινού «….όπως στον ΠΙΝΟΚΙΟ» σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και σκηνοθεσία - επιμέλεια της κας Μαρίας Καψάλη. Η πολύμηνη δουλειά των παιδιών με την κα. Μαρία Καψάλη, συνάδελφο φιλόλογο και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων δικαιώθηκε εκ του αποτελέσματος με συνεχή εναλλαγή σκηνικών και κουστουμιών και με μια ερμηνευτική «ζέση» που θα ζήλευαν επαγγελματίες κρατώντας το ενδιαφέρον του κοινού μέχρι και το τελευταίο λεπτό της παράστασης. Εκείνο όμως που είναι άξιο μνείας ήταν η ένταση και η ενέργεια που έβγαζαν οι μικροί μαθητές επί σκηνής.
Για άλλη μια φορά θα θέλαμε να συγχαρούμε τους μαθητές, τις μαθήτριες και τα νήπια του 5ου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Κατερίνης, που μας εντυπωσίασαν με το αστείρευτο ζήλο τους και μας απέδειξαν πως ο πήχης του σχολείου μας ανέβηκε ακόμα πιο ψηλά.
Εκ μέρους της Δ/νσης του σχολείου και του Συλλόγου Διδασκόντων θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την συνάδελφο/φιλόλογο κα. Μαρία Καψάλη για την φιλότιμη προσπάθεια και σκηνοθεσία της παράστασης «…..όπως στον ΠΙΝΟΚΙΟ», την πρόεδρο κα. Αφροδίτη Μικροπούλου, το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, τον Δήμο Κατερίνης και τον πρόεδρο του ΟΠΠΑΠ κ. Θεόδωρο Παυλίδη για την παραχώρηση του όμορφου αυτού χώρου στο Δημοτικό Πάρκο Κατερίνης, τους εθελοντές γονείς, την γονέα κα. Μάγδα Κουτσουρά που συμμετείχε παίζοντας βιολί, τον κ. Κώστα Σιδηρόπουλο δάσκαλο χορωδίας, την χορωδία γονέων του Συλλόγου μας, τον κ. Ευρυπίδη Θεοδοσίου για την βιντεοκάλυψη και τον κ. Μιχάλη Καμανατζή για τον ήχο και τον φωτισμό.
Άλλη μια ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική χρονιά φτάνει στο τέλος της, γεμάτη όμορφες και χρήσιμες εμπειρίες. Η ολόπλευρη καλλιέργεια και η ανάπτυξη των παιδιών βρίσκεται σταθερά στις προτεραιότητες της εκπαίδευσης.
Οι συλλογικές προσπάθειες και η αγάπη για τους μαθητές οδήγησε στην επίτευξη των αρχικών στόχων μέσα από την καλλιέργεια της θεατρικής παιδείας. Με λίγα λόγια οι γονείς κάνουν ό,τι μπορούν ώστε να προωθήσουν στους μαθητές εξωσχολικές δραστηριότητες γεμίζοντας δημιουργικά τις ελεύθερες ώρες τους.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ζωή των παιδιών δεν είναι μόνο δουλειά, διάβασμα και κόπος, είναι και χαρά, απόλαυση, παιχνίδι. Ας τους δώσουμε την ευκαιρία να απολαύσουν την παιδικότητά τους και ας πάρουμε δύναμη από το χαμόγελο και τη χαρά τους.
Ευχόμαστε σ΄ όλους τους μαθητές, τις μαθήτριες και τα νήπια που συμμετείχαν πάντα επιτυχίες, μιας και η τελική καθιερωμένη θεατρική παράσταση έχει γίνει θεσμός να κλείνουμε πάντα μια γόνιμη σχολική χρονιά με μια απολαυστική θεατρική παράσταση. Συγχαρητήρια αξίζουν και στους γονείς για την ενθάρρυνση και την συνεχή στήριξή τους στις δράσεις του σχολείου μας.
Σας ευχαριστούμε όλους για την αγάπη σας!!!   Καλό καλοκαίρι……..
Ο Διευθυντής Βασίλης Τσακιρίδης και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης




Αύριο Πανήγυρις στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης


‘’Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και Μουσικής‘’


Μια ανοικτή γιορτή, η οποία έφερε κοντά χορευτές και συγκροτήματα από ολόκληρο τον κόσμο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 04 Ιουνίου στους Νέους Πόρους Πιερίας. Πρόκειται για το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και Μουσικής στο οποίο συμμετείχαν έξι (6) διαφορετικές χώρες.
Πλήθος χορευτών και μουσικών από τη Βουλγαρία, τη Σερβία, την Πολωνία, την Ελλάδα, την Ινδονησία και την Ουκρανία προσέφεραν ένα απαράμιλλο μουσικοχορευτικό θέαμα, βασισμένο στην παράδοση τους και ενθουσίασαν με το κέφι και με τους έντονους μουσικούς ρυθμούς το κοινό της κατάμεστης πλατείας της περιοχής.
Ο μαγευτικός συνδυασμός της μουσικής, της παράδοσης, του πολιτισμού και των χρωμάτων συνέθεσαν μια μεγάλη γέφυρα φιλίας και επικοινωνίας μεταξύ των λαών. Οι αυθεντικές μουσικές παραδόσεις, οι χοροί και τα τραγούδια συνέβαλαν στη δημιουργία μιας γιορτής λαϊκού πολιτισμού.
Το φεστιβάλ όχι μόνο κατάφερε να μυήσει τους ντόπιους και τους ξένους επισκέπτες στον μοναδικό κόσμο της κουλτούρας και του πολιτισμού, αλλά και να συμβάλει στη διατήρηση της φλόγας της παράδοσης, της εξωστρέφειας, και της κοινωνικοποίησης μέσα σε μία παραδοσιακή γιορτή. Μια γιορτή που έχει ως απώτερο σκοπό τη δημιουργία φιλικών δεσμών μεταξύ διαφορετικών εθνοτήτων, αλλά και την επαφή με νέα ήθη και έθιμα.
Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας είχε την τιμή να παρευρεθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής και Χορού μέσα από την παροχή της υγειονομικής κάλυψης. Ολοκληρώνοντας, η Διασωστική Ομάδα συγχαίρει θερμά τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Πόρων για την όμορφη εκδήλωση που διοργάνωσε. Μέσα από το φεστιβάλ, το κοινό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά μακρινούς πολιτισμούς και να διασκεδάσει με τον χορό και τους μουσικούς ρυθμούς άλλων εθνοτήτων.