ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Ποιά είναι η 27χρονη κοπέλα που έχασε τη ζωή της στη θεομηνία


 Ποιά είναι η 27χρονη κοπέλα που έχασε τη ζωή της στη θεομηνία
Mια νεκρή νεαρή κοπέλα άφησε πίσω της η θεομηνία που χτύπησε την Αθήνα το πρωί της Παρασκευής. Η 27χρονη ξεψύχησε στο αυτοκίνητό της όταν αυτό ακινητοποιήθηκε σε δρόμο του Χαλανδρίου λόγω της πλημμύρας.
Τα ακριβή αίτια του θανάτου της είναι αδιευκρίνιστα, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες υπέστη σοκ από το γεγονός ότι εγκλωβίστηκε στο………..
αμάξι της και εν συνεχεία καρδιακό επεισόδιο.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα star πρόκειται για την 27χρονη Μαρία – Αγγελική Ματράγκου, ιδιωτική υπάλληλο, από το Αργος.
Στον δρόμο για τη δουλειά της το αυτοκίνητό της ακινητοποιήθηκε, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες λόγω της πλημμύρας, βάσει άλλων πληροφοριών γιατί έπεσε σε λακκούβα. Πανικόβλητη, άρχισε να τηλεφωνεί, πρώτα στους συναδέλφους και μετά στη μητέρα της.
Ο πατέρας της άτυχης κοπέλας μιλώντας στο Star μετέφερε την τελευταία συνομιλία που είχε με τη μητέρα της. «Μαμά, φοβάμαι» είπε η κοπέλα. «Πήγαινε στη δουλειά της και σε κάποιο σημείο του δρόμου που είχε πολλή βροχή σταμάτησαν τα αυτοκίνητα. Μπήκαν νερά στο αμάξι και φοβήθηκε πάρα πολύ. Από εκεί και πέρα δεν ξέρουμε τίποτα», συμπληρώνει ο πατέρας της άτυχης νεαρής.
«Οι γιατροί θα κάνουν νεκροψία και θα μας πούνε… Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι φοβήθηκε πάρα πολύ. Ηταν μόνη της στο αμάξι. Πήγαινε στη δουλειά της. Ηταν 9:30 το πρωί», καταλήγει ο πατέρας της 27χρονης Μαρίας- Αγγελικής Ματράγκου.
Την άτυχη νεαρή απεγκλώβισαν οδηγοί που βρέθηκαν στο ίδιο σημείο. Βάσει των ίδιων πληροφοριών την έβγαλαν έξω και την ξάπλωσαν στο οδόστρωμα. Λίγο αργότερα κατέρρευσε. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο.
Η διοικήτρια του Νοσοκομείου σε δηλώσεις της ανέφερε πως όλη η ομάδα του νοσοκομείου προσπάθησε να την συνεφέρει, αλλά η κοπέλα δεν είχε τις αισθήσεις της.
«Oταν έφτασε εκεί το ασθενοφόρο η κοπέλα δεν είχε τις αισθήσεις της. Προσπάθησαν και οι εργαζόμενοι μέσα στο ασθενοφόρο με απινιδωτή να την επαναφέρουν όμως δεν γινόταν τίποτα…», συμπλήρωσε

Συγκρίνετε σε ένα λεπτό τι σας κοστίζουν τα διαφορετικά συστήματα θέρμανσης !!!


 Συγκρίνετε σε ένα λεπτό τι σας κοστίζουν τα διαφορετικά συστήματα θέρμανσης !!!
Όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας αδυνατούν να θερμανθούν επαρκώς. Η ενεργειακή φτώχεια γιγαντώνεται κυρίως εξαιτίας της κατάρρευσης των εισοδημάτων. Μαζί, όμως, εντείνεται και η ατμοσφαιρική ρύπανση στις πόλεις και στο εσωτερικό των κατοικιών, η δημόσια υγεία μας τίθεται σε κίνδυνο αλλά και τα δάση και τα λιγοστά αστικά πάρκα μας λεηλατούνται. Μπροστά σε αυτές τις προκλήσεις οι πολίτες στην πλειοψηφία τους παραμένουν ανενημέρωτοι για τις δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας, αλλά και τις εναλλακτικές λύσεις θέρμανσης και το κόστος τους.
Δυστυχώς ο δημόσιος διάλογος γύρω από το θέμα έχει εγκλωβιστεί σε ένα στενό δίλημμα: «επιστροφή στο πετρέλαιο ή προσαρμογή στην «πραγματικότητα» της αιθαλομίχλης;» τη στιγμή που άλλες ευρωπαϊκές χώρες προσεγγίζουν εδώ και δεκαετίες το ζήτημα της θέρμανσης μακριά από τέτοιου είδους διλήμματα και με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα τόσο για το περιβάλλον όσο και για τις τοπικές και εθνικές τους οικονομίες.
Θέλοντας να συμβάλλουμε στη σωστή ενημέρωση των πολιτών, οι Οικολόγοι Πράσινοι επιλέξαμε το ζήτημα της θέρμανσης να αποτελέσει μια από τις βασικές εκστρατείες μας για το 2013.
Σας διαβιβάζουμε ηλεκτρονικό σύνδεσμο με χρήσιμο υπολογιστικό εργαλείο για την σύγκριση κόστους των διαφόρων συστημάτων θέρμανσης που προέκυψε από μελέτη μελών και ημερίδα που διοργανώθηκε στην Αθήνα από τη Θεματική Ομάδα Ενέργειας των Οικολόγων Πράσινων. Χρησιμοποιώντας το εργαλείο καθένας μπορεί να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα ως προς τις κινήσεις που τον συμφέρει να κάνει για να θερμάνει το σπίτι του φθηνότερα.
Μιχάλης Μπάκας
Περιφερειακή οργάνωση Βορείου Αιγαίου των οικολόγων Πράσινων
Πηγή: lesvosnews.gr

Επενδύουν στο ψέμα και στην απάτη



Τις τελευταίες μέρες ο Αντώνης Σαμαράς και οι υπουργοί του, ειδικά αυτοί των «παραγωγικών υπουργείων» όπως του Ανάπτυξης, συμπεριφέρονται περισσότερο ως ντίλερ ή μάνατζερ παρά ως πολιτικά στελέχη. Η κυβέρνηση επιχειρεί να φτιάξει κλίμα ερχομού επενδύσεων και να δημιουργήσει προσδοκίες που προσομοιάζουν με το κλίμα στην Τρούμπα του Πειραιά σε παλιότερες δεκαετίες όπου ο κόσμος περίμενε το στόλο, τα ναυτάκια και το δολάριο για να δουλέψουν τα κακόφημα μπαρ και τα μπορντέλα.

Το γνωστό τροπάρι της κυβέρνησης είναι ότι ο ερχομός επενδύσεων θα φέρει...
νέες θέσεις εργασίας και θα δώσει δουλειές στους ανέργους. Μάλιστα συνδυάζει αυτή την προπαγάνδα και με την «επιβολή του νόμου και της τάξης» για να πέσει σιγή νεκροταφείου στο κίνημα. Η αντιμετώπιση του πιο πρόσφατου περιστατικού με την προβοκάτσια στις Σκουριές της Χαλκιδικής για το πώς πολιτεύεται η κυβέρνηση είναι πολύ χαρακτηριστικό. Δε μιλάμε για μορφές πάλης όπως η απεργία ή οι καταλήψεις όπου η κυβέρνηση στο όνομα της προσέλκυσης επενδύσεων ετοιμάζεται περίπου να τις απαγορεύσει (Βλέπε Βρούτση για αλλαγή συνδικαλιστικού νόμου και τις σχετικές δηλώσεις Σαμαρά) μετά και την, με τη τόση ευκολία χρήση, της πολιτικής επιστράτευσης και της επίταξης.

Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση θέλει να κρύψει ότι ξεπουλάει κυρίως στο ξένο κεφάλαιο, αλλά και σε όσους απ’ τους ντόπιους νταβατζήδες συνεργάζονται μαζί του, τον πλούτο της χώρας. Είναι αμφίβολο αν υπάρχει έστω και ένα επενδυτικό πλάνο που να υποχρεώνει τον υποψήφιο επενδυτή να δημιουργήσει υποδομή ο ίδιος με δικά του έξοδα και κεφάλαια και να αναπτύξει κατά αυτό τον τρόπο τη συρρικνωμένη παραγωγική βάση της χώρας. Η κυβέρνηση θέλει απλά να συγκαλύψει το γεγονός ότι αυτό που θα συμβεί είναι το γνωστό πλιάτσικο στη δημόσια περιουσία με συνέπειες όχι μόνο οικονομικές και κοινωνικές αλλά και σοβαρές πολιτικές, διπλωματικές και εθνικές. Τα όσα συμβαίνουν στο κλάδο της ενέργειας με τη ΔΕΠΑ είναι απλά ενδεικτικά. Ξαναγυρνάμε στην εποχή της Ούλεν και της Πάουερ.

Δεν είναι μόνο όμως πως η κυβέρνηση συγκαλύπτει αυτή την διαχρονική αλήθεια. Είναι πως συμπεριφέρεται ως κοινός απατεώνας όταν μιλάει για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και μάλιστα για τη δημιουργία τόσων θέσεων εργασίας που δίνει την αίσθηση ότι θα υπάρξει σοβαρή αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας.

Ας δώσουμε λοιπόν το λόγο στους αριθμούς: Καταρχήν η ίδια η Κομισιόν αναθεώρησε επί τα χείρω τις εκτιμήσεις για την ύφεση και από 4,2% που υπολογιζόταν αρχικά για το 2013 τώρα την οποία υπολογίζει στο 4,4%! Η ανεργία το Νοέμβριο του 2012 βρισκόταν στο 27% και 1,35 εκατομμύρια άνθρωποι ήταν χωρίς δουλειά. Σύμφωνα με τους επιστημονικούς συνεργάτες του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ η ανεργία το 2013 θα κυμανθεί περίπου στο 30% (πραγματική ανεργία 34-35%) και αντιστοιχεί σε περίπου 1,8 εκατομμύρια ανέργους! Ενώ αυξητικές είναι οι τάσεις και για το 2014 όπου κατά πως δείχνουν τα πράγματα η ανεργία θα έχει φτάσει τα 2 εκατομμύρια ανθρώπους. Οι εκτιμήσεις αυτές ως τάσεις επιβεβαιώνεται και από κρατικούς οργανισμούς όπως το ΚΕΠΕ!

Θα μπορούσε κάποιος να αντιτείνει: Εντάξει, αλλά όλα αυτά συμβαίνουν ενώ τώρα αρχίζει και σταθεροποιείται η κατάσταση και να δημιουργείται ένα σταθερό περιβάλλον με την Ελλάδα εντός του ευρώ οπότε ευνοείται ένα φιλικό ως προς την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις περιβάλλον που θα αντιστρέψει την κατάσταση. Άλλωστε όπως είπε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός αν βγάλουμε το καλοκαίρι απ’ το Φθινόπωρο και μετά θα απογειωθούμε!

Αντί άλλης απάντησης αντιγράφουμε τα όσα διαβάζουμε απ’ την ιστοσελίδα protothema και τα οποία λέει ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Σάββας Ρομπόλης: «Το 2015-2016 οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν θα είναι εντάσεως εργασίας και δε θα μπορέσουν να απορροφήσουν τους χιλιάδες ανέργους. Για να απορροφηθούν 50000 άνεργοι πρέπει το ΑΕΠ να σημειώνει αύξηση κατά 3,5-4% το χρόνο κάτι που είναι αμφίβολο να θα μπορέσει να επιτευχθεί ως το 2020».

Σκεφτείτε ότι θα υπάρχουν τότε περίπου 2000000 άνεργοι και υπολογίστε τι ρυθμός ανάπτυξης χρειάζεται για να βρουν δουλειά οι μισοί έστω. Αναλογιστείτε τώρα πόσα χρόνια χρειάζονται για να βρουν δουλειά όλοι αυτοί οι άνθρωποι αν ο ρυθμός ανάπτυξης είναι στα 3,5-4% μετά απ’ το 2014.

Ευτυχώς δηλαδή που μείναμε στο ευρώ και τώρα θα έχουμε τρόφιμα, καύσιμα και φάρμακα. Και προπαντός δουλειές…

Από inprecor μοντάζ Γρέκι

Είμαστε σαν τον "πνιγμένο" που ελπίζει ότι θα κερδίσει το λαχείο



Συνέντευξη του καθηγητή Γιάννη Βαρουφάκη στη Mail και τον Θάνο Σιαφάκα

Κύριε Βαρουφάκη ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι αν "βγάλουμε" τον Ιούνιο, τα περάσαμε τα δύσκολα και ότι από τον Σεπτέμβριο θα "απογειωθούμε". Ποιο είναι το δικό σας σχόλιο;


Ευσεβείς πόθοι. Έχουν μια χρησιμότητα, εφόσον δεν αποτελούν τη μοναδική βάση πάνω στην οποία στηρίζεται η οικονομική πολιτική μιας χώρας.

Τι μπορεί να έχει στο μυαλό του ο πρωθυπουργός; Κάποιοι υποστηρίζουν ότι, ίσως, ο κ. Σαμαράς περιμένει ενίσχυση της οικονομίας από τον τουρισμό, ενώ άλλοι ότι περιμένει τις γερμανικές εκλογές και ενδεχομένως, ένα επιπρόσθετο κούρεμα. Εσείς τι ερμηνεία δίνετε σε αυτές τις δηλώσεις;

Εδώ και 3 χρόνια οι κυβερνήσεις μας, προσπαθούσαν να κερδίσουν τρεις μήνες. Ανά πάσα χρονική στιγμή, σκοπός τους είναι η επιβίωση για τους επόμενους 3-4 μήνες. Θεωρώ ότι ο κύριος Σαμαράς, νιώθει πολύ μεγάλη πίεση στο εσωτερικό του κόμματός του και βέβαια πίεση από μια κοινωνία που βράζει. Η καλλιέργεια αυτών των ευσεβών πόθων, αποτελεί μια απεγνωσμένη προσπάθεια να κερδίσει...
λίγο ακόμα χρόνο.

Δηλαδή βλέπετε μια προσπάθεια, απεγνωσμένη, όπως την χαρακτηρίσατε να κερδηθεί χρόνος;

Ελπίζουν ότι κάποιο θαύμα θα γίνει, σαν τον πνιγμένο που ελπίζει ότι κάποια στιγμή θα κερδίσει το λαχείο και ότι κάποιο θαύμα θα γίνει. Δε νομίζω ότι η κυβέρνηση βλέπει το θαύμα, απλώς το επικαλείται για να κρατηθεί στην εξουσία.

Δε βλέπετε εσείς, δηλαδή, ότι με τον τουρισμό αλλά και με ένα πρόσθετο κούρεμα, ότι κάποια ανάκαμψη θα υπάρξει;

Όχι σε καμία περίπτωση, γιατί δεν θεωρώ ότι ο τουρισμός φέτος, θα είναι καλύτερος από ό,τι ήταν πέρυσι. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος να το πιστεύουμε αυτό. Η διεθνής και η ευρωπαϊκή συγκυρία χειροτερεύουν. Αυτή τη στιγμή η Ευρώπη, βρίσκεται σε μεγαλύτερη ύφεση από αυτή που ήταν πέρυσι. Δεν καταλαβαίνω γιατί οι Ευρωπαίοι, θα έρθουν να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα από αυτά που ξόδεψαν πέρυσι. Όσον αφορά το κούρεμα, οι εκλογές θα γίνουν το Σεπτέμβρη, και τότε θα γίνει κάποιο κούρεμα, αλλά θα είναι πάρα πολύ αργά. Εντωμεταξύ το ελληνικό εθνικό εισόδημα θα έχει καταρρεύσει άλλα 10 δισ. και ποτέ δεν ξέρει κανείς, τι άλλο θα μπορούσε να συμβεί. Εγώ αυτό που φοβάμαι είναι ότι η Ιταλία και η Ισπανία, θα βρεθούν σε πολύ πιο δύσκολη θέση, ιδίως σε σχέση με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία και η επίπλαστη ηρεμία που επικρατεί αυτή τη στιγμή στις χρηματαγορές, δεν θα είναι με το μέρος της κυβέρνησης, μετά το Σεπτέμβριο.

Αυτό το σκηνικό αισιοδοξίας, που έχει στηθεί σε σχέση με τις επενδύσεις, σε σχέση με τη συμμετοχή του Κατάρ, πώς το εισπράττετε;

Τρία χρόνια ακούμε για το Κατάρ. Το Κατάρ θέλει να πάρει ένα οικόπεδο. Ας έρθει να το πάρει. Αλλά γιατί αυτό θα αποτελέσει σημαντική επένδυση; Ειλικρινά δεν έχω καταλάβει. Δεν είναι κακό βέβαια, αλλά αυτή τη στιγμή, το μόνο που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία είναι επενδύσεις σε παραγωγική διαδικασία, όχι σε οικόπεδα. Η αισιοδοξία για τις επενδύσεις θα είχε βάση αν βλέπαμε επενδύσεις σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σε παραγωγικές μονάδες, αν βλέπαμε γενικά το επίπεδο των ξένων επενδύσεων τουλάχιστον 10 φορές παραπάνω από εκείνο στο οποίο γίνονται σχετικές αναφορές. Θα ήθελα πραγματικά πάρα πολύ οι επενδύσεις να τονωθούν αλλά δεν το βλέπω.

Πιστεύετε ότι έχουμε ξεφύγει από τον κίνδυνο να βρεθούμε εκτός Ευρωζώνης;

 Όχι, σε καμία περίπτωση. Ο κίνδυνος για την Ευρωζώνη ολόκληρη παραμένει ισχυρός και δυνατός. Η Ευρωζώνη αυτή τη στιγμή συνεχίζει να αποσυντίθεται, κάτω από την επιφάνεια. Στην επιφάνεια έχουμε μια επιφανειακή ηρεμία που έχει επιφέρει ο κ. Ντράγκι. Οι τεκτονικές πλάκες, όμως, κάτω από την επιφάνεια κινούνται αντίθετα προς το συμφέρον του ευρώ. Αυτό δε σημαίνει ότι το ευρώ θα διαλυθεί, απλώς ότι δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως για να σταματήσει η διαδικασία αποσύνθεσής του. Ότι μπορούν να γίνουν πράγματα, μπορούν, αλλά δε γίνονται.

Από thehellenicmail μοντάζ Γρέκ

Το κεφάλαιο παραμένει ως έχει και οι δανειολήπτες θα καταβάλουν για τέσσερα χρόνια μόνο τόκους




Το κεφάλαιο παραμένει ως έχει και οι δανειολήπτες θα καταβάλουν για τέσσερα χρόνια μόνο τόκους
«Για τέσσερα χρόνια παγώνει η καταβολή της δανειακής δόσης και ο δανειολήπτης θα πληρώνει μόνο τη δόση του τόκου», τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Αθανάσιος Σκορδάς , μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ.
Ο κ. Σκορδάς χαρακτήρισε τη ρύθμιση ως «προσπάθεια ανακούφισης» των πιο δοκιμασμένων δανειοληπτών.
Σε αυτή τη ρύθμιση μπορούν να μπουν όσοι έχουν οικογενειακό ετήσιο εισόδημα έως 25.000 ευρώ και έχει μειωθεί το εισόδημά του την τελευταία τριετία πάνω από 35%.
Επίσης μπορούν να μπουν όλοι οι άνεργοι, οι πολύτεκνοι, οι μακροχρονίως πάσχοντες και όλοι οι συμπολίτες μας με αναπηρία», υπογράμμισε ο υφυπουργός.
Ερωτηθείς για τις κριτικές που δέχεται η κυβέρνηση ότι το όριο των 25.000 ευρώ είναι χαμηλό, ο Αθανάσιος Σκορδάς σημείωσε ότι «είναι γεγονός και δε λέμε ότι είμαστε ευτυχείς αλλά αυτό είναι το μέγεθος το οποίο μπορούμε».

 dailynews24


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2LksSH584

Πράσινη - αειφόρος κατανάλωση


 http://www.youtube.com/watch?v=-8UqmTg-97w

Κατανάλωση με προστασία του περιβάλλοντος, της ποιότητας ζωής και της υγείας μας.
Κατανάλωση με εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικών πόρων.
Ανακύκλωση. Λιγότερη κατανάλωση.

Σας υπενθυμίζουμε ότι συνεχίζεται η έρευνα για τη "βιώσιμη
κινητικότητα στο Βόλο".
Μπορείτε να συμμετέχετε στη προσπάθεια για μια πιο ανθρώπινη
πόλη, συμπληρώνοντας το ερωτηματολόγιο στη διεύθυνση:
http://www.enkavolou.gr/enkavolou_survey/surveys/survey/index/sid/215195/lang-el

Δείτε επίσης στην ηλεκτρονική μας σελίδα : http://www.enkavolou.gr/
- Σκάνδαλο με κρέας αλόγου. Ανακαλούνται κατεψυγμένα γεύματα από τη Carrefour
- Εκδήλωση για την «πράσινη - αειφόρο κατανάλωση»
- Στον «αέρα» 270.000 ασφαλισμένοι στην εταιρεία EVIMA
- Οδηγίες χρήσης αστικών τζακιών

Ανοιχτό Κάλεσμα σε Συνάντηση του 1ου Εναλλακτικού Φεστιβάλ Αλληλέγγυας & Συνεργατικής Οικονομίας Σάββατο 23/2 στην κατάληψη του θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ



Στις 19-20-21 Οκτώβρη του 2012 πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού το 1ο Εναλλακτικό Φεστιβάλ Συνεργατικής & Αλληλέγγυας Οικονομίας.

Το φεστιβάλ ήταν το αποτέλεσμα της επιθυμίας μας να βρούμε ένα σημείο συνάντησης, ανταλλαγής απόψεων και επικοινωνίας αλλά κυρίως είχαμε ως στόχο να μπορέσει το ρεύμα αυτόνομης και αλληλέγγυας δημιουργίας να έρθει σε επαφή με όσο το δυνατόν περισσότερα και ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας.

Με αυτό το σκεπτικό θεωρούμε ότι το φεστιβάλ ήταν πετυχημένο, αφού οι συζητήσεις και τα εργαστήρια είχαν μεγάλη συμμετοχή ενώ πολλοί από τους επισκέπτες έγιναν συνδιοργανωτές καθώς η ίδια η δομή του φεστιβάλ προσέφερε την δυνατότητα σε όποιο/α ήθελε να ανταλλάσσει προϊόντα του ανταλλακτικού παζαριού ή φαγητό με μια ώρα έμπρακτης συμμετοχής στη διοργάνωση.
Ακόμη γνωρίσαμε πολλούς ανθρώπους και ομάδες οι οποίες αναζητούν τρόπους να υπερβούν τους νόμους της αγοράς και να σχηματίσουν αντιδομές αλληλεγγύης, συνεργατικότητας και αλληλοβοήθειας.

Για εμάς αυτό το φεστιβάλ ήταν μόνο η αρχή. Η δικτύωση των ομάδων, η αλληλοϋποστήριξη αλλά και η δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων, εμπειριών και πρακτικών σε μόνιμη βάση, είναι το επόμενο βήμα. Με αυτό τον τρόπο θα δοθεί η δυνατότητα στις διαφορετικές ομάδες να επεκτείνουν τις αντιδομές αλλά και να καταφέρουν να βρίσκονται σε μια διαδικασία διαρκούς αμφισβήτησης του υπάρχοντος εκμεταλλευτικού ως προς τον άθρωπο συστήματος.

Θα μπορέσουν επίσης να σταθούν απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού και της φιλανθρωπίας που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την φτώχεια και την εξαθλίωση που ήδη βιώνει ένα συνεχώς αυξανόμενος αριθμός των συμπολιτών μας και να θέσουν τις προϋποθέσεις μιας πραγματικά αδιαμεσολάβητης συμμετοχής σε δομές αλληλέγγυας και συνεργατικής οικονομίας, με ενίσχυση τόσο της ατομικής πρωτοβουλίας όσο και της ομαδικής συνεργασίας.
Οι δομές τέτοιου τύπου αποτελούν το πρόπλασμα του κόσμου που θέλουμε να φτιάξουμε.

Με αυτό το σκεπτικό και με ανανεωμένη την επιθυμία μας να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα, καλούμε όλες τις ομάδες και όλους όσοι συμμετείχαν στο φεστιβάλ ή θέλουν να συμμετάσχουν στις επόμενες πρωτοβουλίες μας, σε μια συνάντηση-συζήτηση το Σάββατο 23 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ. στην κατάληψη του θεάτρου Εμπρός ( οδός Ρήγα Παλαμήδου 2, Ψυρρή) .

Στη συνάντηση θα συζητηθούν οι παρακάτω θεματικές ενότητες:

1.)προτάσεις για δικτύωση των συλλογικοτήτων
2.)κοινές δράσεις μέχρι το επόμενο φεστιβάλ
3.)προτάσεις για το επόμενο φεστιβάλ
Μετά το τέλος της συζήτησης θα ακολουθήσει γιορτή με συλλογική κουζίνα, ανταλλακτικό παζάρι και μουσική.

Παρακαλούμε όλους να μας βοηθήσετε στην προώθηση και διάδωση του καλέσματος έτσι ώστε να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή σε αυτό.

Σας Περιμένουμε!
Η Συνέλευση του 1ου Εναλλακτικού  Φεστιβάλ Αλληλέγγυας & Συνεργατικής Οικονομίας

υ.γ Βρείτε μας στο facebook! http://on.fb.me/13hLceV

Λέτε... να γίνονται «θαύματα»;



«Αν βγάλουμε τον Ιούνιο, από τον Σεπτέμβριο θα απογειωθούμε»... δήλωσε ο πρωθυπουργός... Προφανώς, ο Αντώνης Σαμαράς ίσως ξέρει κάτι που εμείς το αγνοούμε ή, τελικώς, πιστεύει στα θαύματα. Πάντως, η συγκίνηση έχει θολώσει τον νου. Στον απόηχο της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, ο κ. Σαμαράς έδειξε απόλυτα ικανοποιημένος από τις επαφές που είχε, αλλά έσπευσε να διευκρινίσει ότι όλα πλέον είναι στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης. Εμφανίστηκε υπέρμαχος της άποψης ότι η κυβέρνηση πρέπει να επιταχύνει τους ρυθμούς της, διότι οι επόμενοι μήνες είναι δύσκολοι και πρέπει να υπάρξουν αποτελέσματα για να φανεί συνεπής η χώρα έναντι των πιστωτών! Ωστόσο, όλα τα υπουργεία υπολειτουργούν, οι καθυστερήσεις όχι μόνο σε ό,τι αφορά τους στόχους της κυβέρνησης αλλά και αυτούς του Μνημονίου, είναι χαοτικές.

Επίσης, διαβεβαίωσε τους ξένους επενδυτές ότι εγκρίνεται η επένδυση της Eldorado στη Θράκη και πως η Ελλάδα είναι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα και θα προστατέψει με κάθε κόστος τις ξένες επενδύσεις. Με συνέντευξή του στη Wall Street Journal, ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι σε δέκα ημέρες θα εγκριθεί η επένδυση της Eldorado Gold Corp. σε ορυχείο χρυσού στο Πέραμα Θράκης. Ενέργειες όπως αυτές που έγιναν πρόσφατα στα μεταλλεία Χαλκιδικής δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές, τόνισε ο κ. Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ακόμη ότι «πρόκειται για μία επένδυση που επιθυμούμε πολύ». Οπως αναφέρει η εφημερίδα, σκοπός της κίνησης να δώσει «πράσινο φως» στην επένδυση των 230 εκατ. ευρώ, είναι να καθησυχάσει τις ανησυχίες των Καναδών της Eldorado Gold Corp. μετά τα πρόσφατα βίαια επεισόδια στις εγκαταστάσεις της «Ελληνικός Χρυσός». Η εφημερίδα αναφέρει ότι η επένδυση στο Πέραμα Θράκης αναμένει για μήνες την έγκριση και είναι ένα από τα τέσσερα ορυχεία που έχει αποκτήσει η καναδική εταιρεία στην Ελλάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η εταιρεία έχει δεσμευθεί να επενδύσει άλλο ένα δισεκατομμύριο δολάρια μέσα στην επόμενη τετραετία.

Κατά τα λοιπά, οι πάντες ασχολούνται με το ελληνικό χρέος (εκτός από την κυβέρνηση) και την επιδείνωση της κατάστασης στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου. Το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους φαίνεται αναπόφευκτο, αναφέρει το Spiegel-online, επισημαίνοντας την επιστροφή της ευρωκρίσης. «Η κρίση στην Ευρωζώνη απωθήθηκε εδώ και καιρό - όμως φαίνεται να επανέρχεται γρηγορότερα απ’ ό,τι υπολογιζόταν. «Η Ισπανία βρίσκεται ενώπιον μιας τεράστιας χρεοκοπίας στα ακίνητα, η Ιταλία απειλείται με την επιστροφή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και η Κύπρος χρειάζεται άμεσα δανειακή βοήθεια δισεκατομμυρίων για τις εξαθλιωμένες τράπεζές της», γράφει το γερμανικό περιοδικό.

Οσο για την Ελλάδα, αναφέρει τα εξής: «Ακόμα και εκεί η επίπονη συνέπεια της κρίσης έχει μόνο μετατεθεί. Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα ενδεχόμενο “κούρεμα” χρέους, το οποίο όλοι σχεδόν οι ειδικοί θεωρούν αναπόφευκτο. Οι χώρες της Ευρωζώνης θα έπρεπε ως εκ τούτου να διαγράψουν ένα μέρος της δανειακής τους βοήθειας προς τη χώρα. Θα έχαναν δισεκατομμύρια. Ακόμη και εδώ η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει κανένα συμφέρον να ομολογήσει αυτές τις απώλειες για τον Γερμανό φορολογούμενο πριν από τις εκλογές. Αντίθετα, η ελληνική κυβέρνηση άφησε να εννοηθεί την προηγούμενη εβδομάδα ότι θεωρεί ήδη δεδομένο ένα τέτοιο “κούρεμα”: ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ανακοίνωσε στη Βουλή ότι θα υπάρχει ένα ενδεχόμενο νέο κούρεμα του χρέους, αν η Ελλάδα εκπληρώσει τους όρους λιτότητας. Επισήμως οι διασώστες του ευρώ έχουν αφήσει ανοιχτό αυτό το σημείο. Στην απόφασή τους του Δεκεμβρίου για την Ελλάδα γίνεται λόγος μόνο για πιθανά περαιτέρω βήματα». Αυτά γράφει το γερμανικό έντυπο!

Η στήλη απλώς θα θυμίσει τις κινήσεις της Γερμανίας στην περίπτωσή μας: 
Η πρώτη αντίδραση της Γερμανίας ήταν η απαγόρευση κάθε σκέψης για αναδιάρθρωση. 
Η δεύτερη αντίδραση, χρεοκοπία εντός του ευρώ για να μην κινδυνεύσει η Ευρωζώνη. 
Η τρίτη αντίδραση, έξοδος από το ευρώ και στάση πληρωμών. 
Η τετάρτη αντίδραση, εσωτερική υποτίμηση και γιγάντωση της ύφεσης.

Και μετά ήρθε το τέλος... Δηλαδή οι πιστωτές μας μας κράτησαν στη ζωή με το πανούργο εθελοντικό «κούρεμα» «για να μη χρεοκοπήσουμε ατάκτως» και εμείς θα τρώμε τις σάρκες μας. Και η τρίτη μακάρια κυβέρνηση επαίρεται για το εθνοσωτήριο έργο της. Ομως, η υπομονή εξαντλείται. Το κόστος που πληρώνουμε όλοι οι Ελληνες για τη «διάσωση» της χώρας και τα μέτρα που έχουν επιβληθεί, μας γονατίζει. Η οργή ξεχειλίζει και η οικονομική πίεση αυξάνεται...

Αφού δεν τους αρέσει στην Ελλάδα, γιατί δεν φεύγουν;


image115 Αφού δεν τους αρέσει στην Ελλάδα, γιατί δεν φεύγουν;
Αφού η Ελλάδα είναι ρατσιστική χώρα, γιατί μένουν τόσοι λαθρομετανάστες; Επειδή απλούστατα είναι επιδοτημένοι από τους τραπεζίτες για να αλλοιώσουν τον πληθυσμό της χώρας μας.
Οι περισσότεροι Μουσουλμάνοι δεν είναι ευτυχισμένοι εκεί που ζούν…
Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Γάζα
Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Αίγυπτο
Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Λιβύη
Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Μαρόκο
Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Ιράν
Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Ιράκ
Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Υεμένη
Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Αφγανιστάν
Δεν είναι ευτυχισμένοι στο Πακιστάν
Δεν είναι ευτυχισμένοι στην Συρία
Δεν είναι ευτυχισμένοι στον Λίβανο
Που νομίζετε ότι είναι ευτυχισμένοι;
Είναι ευτυχισμένοι στην Αυστραλία
Είναι ευτυχισμένοι στην Αγγλία
Είναι ευτυχισμένοι στον Καναδά
Είναι ευτυχισμένοι στις ΗΠΑ
Είναι ευτυχισμένοι στην Γαλλία
Είναι ευτυχισμένοι στην Σουηδία
Είναι ευτυχισμένοι στην Νορβηγία
Είναι ευτυχισμένοι στην Δανία
Είναι ευτυχισμένοι κυρίως στην… ΕΛΛΑΔΑ!
Είναι ευτυχισμένοι σε κάθε χώρα που δεν είναι μουσουλμανική!
Kαι ποιόν κατηγορούν εκεί στις Χριστιανικές χώρες που ζούν;
Όχι το Ισλάμ, το οποίο αρνήθηκαν αφήνοντας τον τόπο τους και πηγαίνοντας σε Χριστιανική χώρα!
Όχι τους ηγέτες τους που πουλιούνται στους τραπεζίτες για να τους προδίδουν και να τους διώχνουν από τις χώρες τους!
Όχι τους σιωνιστές τραπεζίτες που δημιουργούν πολέμους και αναταραχές διώχνοντάς τους από τους τόπους τους, ακριβώς για να αλλοιώσουν τους πληθυσμούς των δυτικών χωρών !
Κατηγορούν τους λαούς και τις χώρες στις οποίες ζουν ευτυχισμένοι και θέλουν να τις αλλάξουν, ώστε να μοιάζουν με τις χώρες στις οποίες ήταν δυστυχείς!!!
internet advertising

Ποιοι οδήγησαν τη χώρα σε αυτά τα χάλια και ποια είναι η λύση



Τέσσερις παράγοντες οδηγησαν τη χώρα εδω που είναι με την ανοχή μας:

1ος Παράγοντας: ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ
Όλα αυτά τα χρόνια συγκυβερνούσαν με την εκάστοτε πολιτική ηγεσία. Θυμηθείτε τους συνδικαλιστές πρώτα Κομματικά Στελέχη—μετά Βουλευτές—μετά Υπουργοί π.χ. Πιπεργιάς ΔΕΗ, Κουτσούκος ΑΔΕΔΥ, Μαυρίκος, Πρωτόπαπας, Θεωνάς, Μανώλης, Κανελλόπουλος, ΓΣΕΕ, Κουσελάς ΟΤΟΕ, Τσουκαλάς ΟΤΕ και πολλοί άλλοι. Η μεγαλύτερη καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων και παραχώρηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων έγινε επί των ημερών τους καθώς γνωρίζουν να χειρίζονται τους εργαζόμενους.

2ος Παράγοντας: ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ –ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ–ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
Οι εργολάβοι που αναλάμβαναν έργα από το δημόσιο, ως συνήθως οι ίδιοι, ΔΕΙΤΕ τις κατασκευαστικές και τα έργα που έχουν πάρει ως σήμερα ΑΚΤΩΡ, ΤΕΡΝΑ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΑΒΑΞ και άλλες οδήγησαν τον πλούτο σε ορισμένους οι οποίοι στη συνέχεια αγόρασαν Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ποδοσφαιρικές ομάδες και απόκτησαν εξουσία. Δεν ελέγχανε την εξουσία αλλά τους πολιτικούς με παρεμβάσεις, στηρίξεις πολιτικών να βγουν βουλευτές και τα παιδιά τους ή οι δημοσιογράφοι τους έγιναν και αυτοί πολιτικοί.

3ος Παράγοντας: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ–ΜΕΓΑΛΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ
Οι αγαπημένες μας τράπεζες που ανήκαν κάποιες σε μεγαλο-οικογένειες π.χ. Λάτσης ή άλλες ενεργειακές επιχειρήσεις χρηματοδοτούντο από αυτές με δάνεια αλλά επίσης και τα πολιτικά κόμματα καθώς και τα μέσα Μαζικής Ενημέρωσης η ανήκαν σε αυτούς πχ. Όμιλος Βαρδινογιάννη. Τα χρέη πέρασαν σε εμάς γιατί τα δάνεια πάνε στις τράπεζες, αλλά επιβαρύνουν το ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ που το πληρώνουμε εμείς.

4ος Παράγοντας: ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ
Μέσω του ελέγχου της Δημόσιας Διοίκησης κυρίως το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που κυβέρνησαν από το 1974 και μετά. Αυτό έγινε με αναξιοκρατία και διορισμούς από το παράθυρο ώστε μόνο τα εκάστοτε κομματικά στελέχη να προωθούνται σε θέσεις ευθύνης προκειμένου να μην υπάρχουν αντιστάσεις και για τη λήψη αποφάσεων. Η συνωμοσία της σιωπής και γι αυτό δεν υπάρχει ισχυρή δημόσια διοίκηση να αντιταχθεί στους πολιτικούς. Επίσης οι πολιτικοί δεν έχουν ευθύνες. Από υπηρέτες έγιναν άρχοντες και ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ και ύστερα τους έφταιγε η Βασιλευομένη Δημοκρατία. Τουλάχιστον τότε είχαμε μόνον ΕΝΑ.

5ος Παράγοντας: ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ
Ναι νομίσατε ότι τη γλυτώσατε. Εμ, έχουμε ευθύνη όλοι μας λόγω έλλειψης αντίστασης με σκοπό να ικανοποιηθούν όλες οι απαιτήσεις μας, δεν σκεφτόμαστε να παράγουμε, καταναλώναμε, αδιαφορούσαμε για τους γύρω μας, είχαμε μπει σε ανταγωνισμό και καταναλωτικό δήθεν. Επιδειξίες του ψεύτικου πλούτου μας από δανεικά και αγύριστα. Χωρίς ηθικούς φραγμούς σαν τον άσωτο υιό μακριά από το Θεό, τις ηθικές αξίες και παραδόσεις μας η πλειοψηφία μας.

Η ΛΥΣΗ;
Όλοι εμείς, όταν συνειδητοποιήσουμε όλα αυτά, θα πάψει και η ανοχή μας. Η πατρίδα θα οδηγηθεί από αυτούς που θα επιλέξουμε να βγουν μπροστά και οι οποίοι δεν θα ανήκουν πλέον σε κανένα πολιτικό κόμμα. Θα ενστερνίζονται τις αξίες κυριαρχία – ελευθέρια – ανεξαρτησία — δικαιοσύνη – ηθικότητα – θεοσέβεια - ταπεινότητα.

"Καταστροφικό το δ΄ τρίμηνο του 2012 για την οικονομία"




Η απειλή της χρεοκοπίας και της εξόδου από το ευρώ αποδείχθηκε καταστροφική για την οικονομία καθόλη τη διάρκεια του 2012, με την πτώση του ΑΕΠ να συγκρατείται τελικά στο -6,45%.
Όπως επισημαίνει η Alpha Bank σε ανάλυσή της, παρά την προσπάθεια που έγινε στο 2ο 6μηνο να επανέλθει η χώρα σε καθεστώς... συμμόρφωσης με τις διεθνείς υποχρεώσεις της, η οικονομία λειτούργησε καθ' όλον το έτος κάτω από αρνητικές προσδοκίες όσον αφορά στην παραμονή της στην Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της, αν και οι προσδοκίες άρχισαν να ανακάμπτουν μετά την επίτευξη συμφωνίας για την ομαλοποίηση της εφαρμογής του προγράμματος στις 26 Νοεμβρίου 2012, η πτώση της οικονομικής δραστηριότητας επιδεινώθηκε στο 4ο 3μηνο του 2012 (αντί να βελτιωθεί, όπως αναμενόταν), με πτώση του ΑΕΠ κατά -6,0% σε ετήσια βάση σε σταθερές τιμές και κατά -7,5% σε τρέχουσες τιμές.

Ειδικότερα, παρά το ότι τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ δεν είναι διορθωμένα για την εποχικότητα, είναι πολύ σημαντικό να σημειωθεί ότι η πτώση του ονομαστικού ΑΕΠ στο 4ο 3μηνο.'12 σε 3μηνιαία βάση ήταν -8,6% και ήταν μεγαλύτερη ακόμη και από την αντίστοιχη πτώση του κατά -8,2% στο καταστροφικό 4ο 3μηνο του 2011.

«Οι ανωτέρω εξελίξεις στο ΑΕΠ της Ελλάδος το 2012 δεν σχετίζονται με τη δημοσιονομική προσαρμογή, η οποία δεν ξεπέρασε τα € 3,0 δισ. το 2012 - όταν το ονομαστικό ΑΕΠ μειώθηκε κατά € 14,8 δις» σημειώνει η Alpha Bank.

«Αντίθετα, η δημοσιονομική προσαρμογή επιτεύχθηκε παρά την τεράστια πτώση του ΑΕΠ. Και γι' αυτό ήταν τόσο επώδυνη. Διότι δεν ελήφθη μέριμνα το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων να εφαρμοσθεί με κύρια επιδίωξη την κατά το δυνατό ελαχιστοποίηση των αρνητικών επιπτώσεών τους στην ανάπτυξη» εξηγούν οι οικονομολόγοι της τράπεζας.
Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά, «σε καμιά οργανωμένη οικονομία και κοινωνία η αρνητική αυτή επίπτωση δεν έχει υπερβεί το 1 προς 1».

Τα αίτια της ύφεσης

Σύμφωνα με την Alpha Bank, οι ανωτέρω εξελίξεις ήταν κυρίως αποτέλεσμα:

Πρώτον, του γεγονότος ότι η Ελλάδα βρισκόταν υπό την απειλή της χρεοκοπίας και της εξόδου της από το Ευρώ σε ολόκληρο το 2012, με εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις στο οικονομικό κλίμα και στα υπόλοιπα καταθέσεων στις τράπεζες.

Δεύτερον, της πίεσης στην εγχώρια οικονομική δραστηριότητα που ασκήθηκε από τη δραματική έλλειψη ρευστότητας στην οικονομία, λόγω κυρίως της μη καταβολής των δόσεων της χρηματοδοτικής βοήθειας ύψους άνω των € 40 δισ. και της ουσιαστικής διακοπής των χρηματοδοτήσεων ακόμη και από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ στο τελευταίο 7μηνο του 2012.

Τρίτον, της έξαρσης της φοροδιαφυγής που συνέβαλε στην πτώση του καταγεγραμμένου κύκλου εργασιών και της προστιθέμενης αξίας στο λιανικό και το χονδρικό εμπόριο και σε άλλους κλάδους, ακόμη και στα καύσιμα.

Τέταρτον, της μεγάλης σύγχυσης που διατηρείται όσον αφορά στη φορολογική επιβάρυνση των ακινήτων που σε συνδυασμό με τον δραστικό περιορισμό της ρευστότητας έχουν μειώσει στο ελάχιστο τις συναλλαγές επί ακινήτων και τις επενδύσεις σε οικιστικά ακίνητα.

Πέμπτον, της δραστικής περικοπής του ΠΔΕ και της σημαντικής μείωσης των εισπράξεων από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ και της στασιμότητας του ΕΣΠΑ που έχουν συμβάλλει, μαζί με την ελαχιστοποίηση της δραστηριότητας στην αγορά ακινήτων, στη δραστική μείωση της ακαθάριστης προστιθέμενης αξίας στον τομέα των κατασκευών στα € 3,65 δις σε τρέχουσες τιμές το 2012, από € 16,3 δις το 2006.

Έκτον, του ουσιαστικού μηδενισμού της δραστηριότητας σημαντικών τομέων της οικονομίας (π.χ., ναυπηγεία).

Επιπλέον των ανωτέρω, η πτώση του ΑΕΠ κατά -6,4% το 2012 πραγματοποιήθηκε παρά το ότι οι καθαρές εξαγωγές της χώρας είχαν εντυπωσιακή θετική συμβολή στη μεταβολή του ΑΕΠ κατά το έτος αυτό κατά 3,8 ποσοστιαίες μονάδες.

Η κατακόρυφη πτώση της εγχώριας ζήτησης και η εντυπωσιακή βελτίωση της ανταγωνιστικότητας κόστους των εγχωρίως παραγόμενων προϊόντων (κατά 24% στο 4ο 3μηνο του 2012 έναντι του 4ου 3μήνου του 2009) συνέβαλαν στην μεγάλη πτώση των εισαγωγών αγαθών και υπηρεσιών (κατά περίπου -15,0% σε σταθερές τιμές του 2005 το 2012) και στην ταυτόχρονη μικρή πτώση των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών (κατά περίπου -1,5%
πηγη


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2LelVNbhT

Κυβέρνηση - ΕΕ: 500άρικο μισθός; Πάρα πολλά είναι!


Αλίμονο στους εργαζομένους, καθώς η κυβέρνηση θα αποφασίζει και θα αλλάζει μόνη της τον κατώτατο μισθό από εδώ και πέρα 


Ψεύτες, αδίστακτοι ψεύτες και πολιτικοί απατεώνες είναι οι υπουργοί που κατ' εντολήν του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά βγήκαν προχθές και χθες να διαψεύσουν τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιώργο Μέργο, ο οποίος μιλώντας τη Δευτέρα στην Ενωση Ασφαλιστικών Εταιρειών υπαινίχθηκε σαφώς ότι το 2014 θα μειωθεί περαιτέρω ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα.

Ο ίδιος ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ Ολι Ρεν εξευτέλισε χθες τη συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ δηλώνοντας χωρίς περιστροφές ότι από το 2014 θα αλλάξει ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα γιατί αυτό προβλέπει το Μνημόνιο που έχουν συνυπογράψει οι κυβερνώντες τη χώρα μας. Ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα «παραμένει ακόμη σε υψηλά επίπεδα» δήλωσε ο γγ του υπουργείου Οικονομικών. «Υψηλά επίπεδα» σε σχέση με ποια χώρα; Υπενθυμίζεται ότι ο κατώτατος μισθός στη χώρα μας, μετά τη δραματική μείωση που υπέστη το 2012 με πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου, έπεσε από τα 751 ευρώ στα 586 ευρώ μεικτά (δηλαδή γύρω στα 490 ευρώ καθαρά) υφιστάμενος μείωση 22%. Για τους νέους κάτω των 25 ετών, μάλιστα, έπεσε κατά 32% στα 511 ευρώ μεικτά. Με ποια κράτη, λοιπόν, συγκρίνει η κυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα και τον βρίσκει να «παραμένει ακόμη σε υψηλά επίπεδα»; Σίγουρα όχι πάντως με τις χώρες της παλιάς «ΕΕ των 15», με την οποία συνηθίζουμε να κάνουμε τις συγκρίσεις. Από τα πρώτα 15 κράτη της ΕΕ, μόνο η Πορτογαλία έχει κατώτατο μισθό χαμηλότερο κατά ένα εικοσάρικο τον μήνα από την Ελλάδα - 586 οι Ελληνες, 566 οι Πορτογάλοι.

Οι τρίτοι από το τέλος Ισπανοί υπερβαίνουν οριακά τον κατώτατο μισθό που είχε η Ελλάδα πριν από την καταβαράθρωσή του και παίρνουν έτσι σχεδόν δύο κατοστάρικα περισσότερο από τους Ελληνες - 753 ευρώ για την ακρίβεια. Η απόλυτη ξεφτίλα είναι ότι ακόμη και η... Σλοβενία, αυτό το κομμάτι της πρώην Γιουγκοσλαβίας που μπήκε στην ΕΕ το 2004 και στην Ευρωζώνη το 2007, έχει κατώτατο μισθό 763 ευρώ! Εκεί όμως που σου 'ρχεται ταμπλάς είναι όταν μαθαίνεις ότι στην Ιρλανδία, τη χρεοκοπημένη λόγω των τραπεζών της χώρας που βρίσκεται κι αυτή υπό καθεστώς Μνημονίου, ο κατώτατος μισθός είναι... 1.462 ευρώ! Ναι, 1.462 ευρώ, περισσότερα δηλαδή από τα 1.430 ευρώ της Γαλλίας ή τα 1.456 της Ολλανδίας και πολύ περισσότερα από τα 1.244 της Βρετανίας! Υπάρχουν όμως κράτη στην Ευρώπη με τα οποία μας συγκρίνει ο εντιμότατος Γεώργιος Μέργος, τα οποία έχουν όντως χαμηλότερους κατώτατους μισθούς και στα οποία προφανώς μας κατατάσσει η κυβέρνηση Σαμαρά και υπολοίπων, δικαιολογώντας πραγματικά τον ισχυρισμό ότι ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα «παραμένει ακόμη σε υψηλά επίπεδα».

Φυσικά και τα 586 ευρώ μεικτά της Ελλάδας είναι περισσότερα από τα 353 ευρώ της Πολωνίας, τα 289 της Λιθουανίας - πόσω μάλλον από τα... 158,5 ευρώ της Βουλγαρίας και τα 157 της Ρουμανίας!!! «Παραλήδες» είναι οι Ελληνες που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό σε σχέση με τους Λιθουανούς και τους Βούλγαρους. Κι ας λέει ό,τι θέλει το Ινστιτούτο Ερευνών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, το οποίο συνυπολογίζοντας και τις απάνθρωπες φορολογικές επιβαρύνσεις κατέληξε στο ότι μέχρι το τέλος του 2013 οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα έχουν απολέσει στη διάρκεια της τετραετίας της κρίσης το... 50% (!) του εισοδήματός τους, με αποτέλεσμα στο τέλος αυτού του χρόνου 3.900.000 Ελληνες να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Αν μάλιστα συγκρίνουμε τον ελληνικό κατώτατο μισθό με τις αμοιβές στην Μπουρκίνα Φάσο, στο Ναούρου, στη Μιανμάρ ή στο Μπανγκλαντές, τότε οδηγούμαστε αβίαστα στο συμπέρασμα ότι οι Ελληνες είναι... ζάπλουτοι και καθόλου ανταγωνιστικοί προς τις προαναφερθείσες χώρες - γίγαντες της παγκόσμιας οικονομίας!

Πέρα όμως από τα πικρόχολα σχόλια και τις εξυπνάδες, η τραγωδία των Ελλήνων εργαζομένων συνίσταται στο ότι από φέτος τον κατώτατο μισθό θα τον ορίζει και θα τον αλλάζει όποια στιγμή θέλει η κυβέρνηση, χωρίς τη συμφωνία των κοινωνικών εταίρων και την υπογραφή εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Σε αντίθεση με τις επικρίσεις που δέχθηκε ο γγ του υπουργείου Οικονομικών, εμείς αντιθέτως υποστηρίζουμε την άποψη ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να του είναι ευγνώμονες γιατί τους άνοιξε τα μάτια - και δεν το γράφουμε ειρωνικά αυτό. Αποκάλυψε αυτό που οι πολιτικοί της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ προσπαθούν να κρύψουν για το μέλλον που ετοιμάζουν στον λαό μας, τον οποίον κατατάσσουν οικονομικά στους εξαθλιωμένους λαούς των Βαλκανίων και των χωρών του πρώην «υπαρκτού σοσιαλισμού». Τίναξε στον αέρα ο Γ. Μέργος όλα τα παραμύθια περί «ανάπτυξης». Κατέστησε σαφές ότι στην «ανάπτυξη» του Σαμαρά και του Βενιζέλου, οι Ελληνες θα παίρνουν μισθούς 300-400 ευρώ και πολλά τους είναι!

Αυτοκτόνησε ο ιδιοκτήτης της Media Markt



Αυτοκτόνησε ο ιδιοκτήτης της Media Markt
 Τέλος στη ζωή του έδωσε ο ιδιοκτήτης της Media Markt, ο Γερμανός πολυεκατομμυριούχος, στο σπίτι του στη Βαυαρία. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της οικογένειας, ο 89χρονος επιχειρηματίας έπασχε μια ανίατη ασθένεια.

Χάρη στην ιδέα του για το «Cash and Carry» ο Otto Beisheim ήταν ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Γερμανίας. Ήταν ιδιοκτήτης και συνιδιοκτήτης επιχειρήσεων όπως η Media Markt, η Makro, η Saturn, η Real και τα Kaufhof, καθώς και συνιδρυτής του ομίλου Metro.

Κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου είχε υπηρετήσει στα SS, κάτι που κράτησε κρυφό ως το 2006.

Είχε αποκτήσει την ελβετική υπηκοότητα, προκειμένου να πληρώνει λιγότερους φόρους.

Ο αυτόχειρας δεν έχει κληρονόμους και η περιουσία του θα διανεμηθεί σε ιδρύματα.


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2Lel3hSlP

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!! ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ "ΦΑΜΕ ΛΑΧΑΝΟ" ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ!! ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΘΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΜΕ ΝΟΜΟ!!


ΨΗΦΙΣΑΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΜΗ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΛΕΨΟΥΝ

ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ" ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ 20.2.2013, Ο ΜΑΡΙΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΧΘΕΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΡΟΜΕΡΟ ΝΟΜΟ

ΓΙΑ... ΜΗ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙKΗΣΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ Ή ΑΛΛΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2LekpXej8

Ο Τζίμης Πανούσης στην "Ελληνοφρένεια" (Βίντεο)



Απολαυστικός ο Τζίμης Πανούσης στην παρουσία του σήμερα στην ραδιοφωνική εκπομπή «Ελληνοφρένεια». Οσες ενστάσεις και να έχει κανένας στις απόψεις του σατιρικού αυτού καλλιτέχνη δεν μπορεί να μην του αναγνωρίσει ότι έχει καυστικό λόγο, είναι λογοπλάστης και διατηρεί αναλλοίωτες τις απόψεις του εδώ και δεκαετίες. Κάποιοι του χρεώνουν ότι «πουλάει αντιεξουσία» με τον αφοριστικό λόγο του σε όλα τα πολιτικά κόμματα.

Σήμερα απ’ το στόχαστρο του δεν ξέφυγε κανένας. Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ είχαν την «τιμητική» τους, ενώ δεν παρέλειψε...
να σχολιάσει μια σειρά από «αγαπημένα» του πρόσωπα. Την μεγάλη του «αδυναμία» τον Γ. Νταλάρα, τον Σπηλιωτόπουλο, την Πετραλία, την Γκερέκου.

Από tsak-giorgis

Ο όρκος του Άδωνι Γεωργιάδη



1
Γράφει ο Βαγγέλης Κωνσταντίνου
Το θέμα είναι πως σαν λαός, παρ’ όλο που σήμερα είναι εγγράμματος παραμένει φανατικά αμόρφωτος.
Σας δίνω ένα παράδειγμα:
Η κυβέρνηση αφού μείωσε τις συντάξεις στα 180 ευρώ, τους μηνιαίους μισθούς στα 400 ευρώ, αφού πουλώντας την ΕΥΔΑΠ  ο ιδιώτης αυξάνει την τιμή του κυβικού μέτρου στο διπλάσιο, ξεσηκώνει τον λαό και παραιτείται..
Μετά τις εκλογές, σε μια τηλεοπτική συζήτηση, ο δημοσιογράφος ρωτά τον πρώην υπουργό της Κυβέρνησης, που τώρα είναι αντιπολίτευση:
” Πες τε μου, γιατί χάσατε τις εκλογές, τι δεν κάνατε σωστό;”
Ο πρώην Υπουργός, που του αρέσει να τον αποκαλούν υπουργό επειδή ο τίτλος αποτελεί αριστοκρατικό αξίωμα,απαντά:
” Κάναμε σοβαρά λάθη …, συνεχίζει σαν να ερωτήθηκε, ….δεν ολοκληρώσαμε την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας, όπως την μείωση των συντάξεων , τις αποκρατικοποιήσεις κλπ”
Την επόμενη μέρα, το τηλεοπτικό κανάλι κάνει μια δημοσκόπηση για να διαπιστώσει την θετική ή αρνητική εντύπωση που προκάλεσε ο λόγος του πρώην Υπουργού στα ερωτήματα που του έθεσε ο δημοσιογράφος.
Το αποτέλεσμα, δείχνει ότι το χειρότερο ποσοστό που μπόρεσε να πάρει ο Υπουργός, είναι το ποσοστό των πρόσφατων εκλογών.
Ποιο συμπέρασμα συνάγεται;
Αν το απαντήσετε, θα καταλάβετε γιατί μας Κυβερνά ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Κουβέλης, ο Βορίδης, ο Άδωνης, ο Δένδιας.
Θα καταλάβετε γιατί ο λαός δεν πρόκειται να ρίξει την Κυβέρνηση.
Γιατί οι εργαζόμενοι που απεργούν Δεν θέτ ουν ζήτημα παραίτησης της Κυβέρνησης.
Θα πρέπει να γνωρίζετε επίσης ότι η απόκτηση γνώσης, Γυμνασιακή, Λυκειακή, Πανεπιστημιακή, δεν σε κάνει μορφωμένο.
Η γνώση χρησιμοποιείται, ως εργαλείο που το χρειάζεσαι για να εργασθείς,   να κερδίσεις χρήματα, να ζήσεις τον εαυτό σου και την οικογένειά σου.
Όταν επιστρέφεις στο σπίτι σου μετά την εργασία σου, προφανώς δεν παίρνεις την δουλειά σου μαζί σου..
Αφήνεις την δουλειά σου στον χώρο εργασία σου, αφήνεις τα εργαλεία σου στον χώρο δουλειά σου, πχ τον υπολογιστή  το κατσαβίδι, τον γκασμά, την μηχανή κλπ. .
Μαζί με τα εργαλεία που αφήνεις πίσω σου αφήνεις και τις γνώσεις σου, γιατί τις υποβίβασες σε εργαλείο που σου εξασφαλίζει μισθό.
Η γνώση σε κάνει μορφωμένο αν αποτελέσει τρόπο ζωή σου. Όταν η γνώση δεν σου επιτρέπει κριτική σκέψη, κριτική στάση ζωής, αναζήτηση επιπλέον γνώσεων, αναζήτηση περισσότερων πηγών πληροφόρησης, ικανότητα να ξεχωρίζεις τα σκουπίδια απο την πληροφορία και ταυτόχρονα δεν σε κοινωνικοποιεί ως νοήμονα αλλά μόνο ως έρμαιο παραδοσιακών  παραδοξολογιών του τύπου κομματική στρούγκα, τότε είσαι εγγράμματος μεν, άχρηστος δε.


πηγη


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2LekMREVS

Υπουργείο Προστασίας Εργολάβου...



Άλλες δυο προσαγωγές κατοίκων της Ιερισσού. Η τρομοκρατία συνεχίζεται.

Άλλοι δυο συμπολίτες μας προσήχθησαν πριν από λίγο στην Ασφάλεια Πολυγύρου από κουκουλοφόρους αστυνομικούς. Η τρομοκρατία και η... ψυχολογική βία συνεχίζεται.
Αντιγράφουμε από το ιστολόγιο ΑGRIA ZWA που περιγράφει την κατάσταση στην Ιερισσό:
Η Ιερισσός πλέον είναι αστυνομοκρατούμενη. Τα αφεντικά, τα μεγάλα συμφέροντα αποφάσισαν και διέταξαν.
Προσαγωγές, κρατήσεις και πλέον και απαγωγές...
και εξαφανίσεις κατοίκων της Ιερισσού.
 
Επιχείρηση κόνδορας Jr στην Ιερισσό. Για τα μάτια μιας σκανδαλώδους επιχείρησης που θα τινάξει τα οικοσυστήματα της Β. Ελλάδας στον αέρα.
Έχουμε πλέον τα πρώτα δείγματα. Έχουμε σε πολύ μικρότερη σαφώς κλίμακα, τους δικούς μας εξαφανισμένους.
Μήπως υπερβάλω; Καθόλου. Ορίστε ο ορισμός που δίνει ο διεθνής νόμος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στον όρο «εξαναγκασμένη εξαφάνιση»: Η εξαναγκασμένη εξαφάνιση συμβαίνει όταν ένα πρόσωπο μυστικά απαγάγεται ή φυλακίζεται από μια κρατική ή πολιτική οργάνωση ή από κάποιον τρίτο με την έγκριση και υποστήριξη του κράτους ή μιας πολιτικής οργάνωσης, ακολουθούμενη από άρνηση να γνωστοποιηθεί η τύχη και η θέση του προσώπου, με την πρόθεση να τοποθετηθεί το θύμα έξω από την προστασία του νόμου.
Αυτό ακριβώς δηλαδή που περιγράφεται ότι συνέβη στους δύο πολίτες της Ιερισσού.

Περίεργα μέρη που κάνουν σεξ οι γυναίκες!


Η αλήθεια είναι ότι το σεξ σε δημόσιο χώρο είναι λίγο τολμηρό και παρακινδυνευμένο. Ωστόσο, αυτό ακριβώς είναι που το κάνει ερεθιστικό. Ο φόβος να μην σε πιάσουν ανεβάζει τα επίπεδα αδρεναλίνης χαρίζοντας σε όσους το δοκιμάσουν μια αξέχαστη εμπειρία. Για εσάς λοιπόν που θέλετε μια αλλαγή και ένταση στην σεξουαλική σας ζωή, διαβάστε παρακάτω μερικά ριψοκίνδυνα μέρη:

Στο πατρικό του: Έχετε πάει για Κυριακάτικο γεύμα. Την ώρα του φαγητού κοιτάτε ο ένας τον άλλον και ξέρετε πολύ καλά πως και οι δύο έχετε όρεξη για παιχνίδι. Το σπίτι των γονιών του είναι ένα μέρος που μπορεί να γίνει ιδιαίτερα διασκεδαστικό αλλά και επικίνδυνο, καθώς δεν κινδυνεύετε μόνο να σας πιάσει κάποιος άγνωστος αλλά ένας συγγενής του. Την ώρα που θα είναι απασχολημένοι μετά το γεύμα τρυπώστε στο μπάνιο ή επισκεφτείτε την αποθήκη του σπιτιού.

Στο δρόμο: Για αρχή προτιμήστε να είναι βράδυ, καθώς οι σκιές θα σας παρέχουν τέλεια κάλυψη. Επιλέξτε ένα απόμερο στενάκι και βρείτε ένα μέρος που να μην είναι εύκολα ορατό από ένα περαστικό. Για παράδειγμα, πίσω από κάποιο ογκώδες αυτοκίνητο. Η αίσθηση ότι είστε έξω και υπάρχει κίνδυνος να σας πιάσει κάποιος θα σας εξιτάρει κάνοντας τη στιγμή μοναδική.

Δοκιμαστήριο πολυκαταστήματος: Έχετε πάει για ψώνια σε ένα πολυκατάστημα. Εκείνος, αμέριμνος πάει να δοκιμάσει την μπλούζα που επέλεξε. Εσείς, ξεφεύγοντας από τα μάτια των υπάλληλων αλλά και των υπoλοιπών πελατών, τρυπώστε στο δοκιμαστήριο και χωρίς πολλά λόγια βάλτε τον στο παιχνίδι.

Cinema: Σαφώς, δεν πρόκειται για πρεμιέρες αλλά ούτε οσκαρικές ταινίες. Επιλέξτε, την πιο βαρετή ταινία που και οι ίδιες θα αναρωτιέστε πως την βρήκατε, έτσι ώστε να είστε σίγουρες ότι δεν θα είναι κανείς στην αίθουσα. Λίγο πριν ξεκινήσει η ταινία ενημερώστε τον φίλο σας για τις προθέσεις σας. Καλή προβολή!
jenny.gr