ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Γενική απεργία



Με την σαρανταοκτάωρη Γενική Απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη αλλά και τις μαζικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων με συλλαλητήρια και πορείες απαντούν τα συνδικάτα και οι κοινωνικοί και πολιτικοί φορείς στην κατάθεση προς ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου στη Βουλή για τα νέα μέτρα λιτότητας αλλά και τον Προϋπολογισμό για το 2013 που ψηφίζεται την επόμενη Κυριακή.

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ!!!




    Με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από τον πρώτο αγώνα του Πιερικού μας στη Α' Εθνική, ο Σ.Φ.Ι.Π. τίμησε τον ποδοσφαιριστή που πέτυχε το πρώτο γκολ της ομάδας στον τότε αγώνα. Ήταν 23 Σεπτεμβρίου 1962 όταν ο Πιερικός απέσπασε ισοπαλία από τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, με γκολ στο 73ο λεπτό του Κώστα Ορφανίδη. Η απονομή επιλέχθηκε να γίνει στο ημίχρονο του αγώνα Πιερικός-Απ

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΣΔΕ


 
 ΕΛΑΒΑΝ : 
  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ - ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ 258 ΨΗΦΟΥΣ
ΔΑΚΕ 245 ΨΗΦΟΥΣ 
ΠΑΣΚ 218 ΨΗΦΟΥΣ
ΑΑΚ 208 ΨΗΦΟΥΣ
ΕΣΑΚ 108 ΨΗΦΟΥΣ

ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ - ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
ΚΑΙ Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΙΑΜΑΓΚΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΑΚΕ.
ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΔΕΝ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ

ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΑΣΥ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


 
   Μέλη της ΠΑΣΥ Πιερίας βρίσκονται από το πρωί έξω από την αγροτική τράπεζα Κατερίνης και ενημερώνουν τους αγρότες, μοιράζοντας προκηρύξεις όπου αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής : 

" Η Γραμματεία Πιερίας της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ)απευθύνει κάλεσμα αγώνα. 

Οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι «δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες για το μέλλον που τους επιφυλάσσουν η ΕΕ, οι ελληνικές κυβερνήσεις του κεφαλαίου και η σημερινή συγκυβέρνηση. Αυτή η πολιτική οδήγησε στη διάλυση της ΑΤΕ που θα έχει δραματικές συνέπειες για τους αγροτοκτηνοτρόφους. 

Γεροντοκτονία! - Μείωση πληθυσμού κατά 7% με τα γενόσημα για εξοικονόμηση 5 δισ. ευρώ!


Μαζική εξόντωση του πληθυσμού με μείωση του προσδόκιμου ορίου ζωής κατά 5-7 χρόνια θα επιφέρει το νέο καθεστώς που επέβαλε η τρόϊκα για την κατάργηση της συνταγογράφησης των παλιών ασφαλών συνταγώνν για χάρη των φθηνών γενοσήμων. Και έχει ιδιαίτερη σημασία που αυτό δεν το λέει ο ένας κλάδος που υποτίθεται ότι θίγεται από τα νέα μέτρα, μαλλά οι ίδιοι οι φαρμακοποιεί που ευννοούνται από τη νέα ρύθμιση αφού αυτοί πλέον...
θα δίνουν το νέο φάρμακο και όχι οι γιατροί!

Έτσι λοιπόν, τα νέα μέτρα όπως αποκαλύπτουν τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής και διαβάζουμε στο http://www.ygeianews.gr  η εφαρμογή της πώλησης όχι φαρμάκων αλλά της ... πρώτης ύλης των φαρμάκων (!!!) για λόγους οικονομίας,αποτελεί μια "αντιεπιστημονική, αντικοινωνική, διάτρητη και αποσπασματική" πολιτική υγείας.

Σύμφωνα με το CIA World Factbook ο συνολικός μέσος όρος ζωής σήμερα είναι 79,38 έτη από τα οποία οι άνδρες ζούν 76,85 χρόνια και οι γυναίκες 82,06 χρόνια. Πρακτικά θέλουν να προχωρήσουν σε μείωση των συνταξιούχων με δραστικό τρόπο και αυτή είναι η μία και μοναδική αλήθεια. Οι Γερμανοί κάνουν αυτό που ξέρουν από τον Β'ΠΠ. Προχωρούν σε "τελικές λύσεις".

Διαβάστε ολόκληρο το σχέδιο νόμου με τα νέα μέτρα, που κατατέθηκε σήμερα στη βουλή και θα ψηφιστεί την Τετάρτη


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΞΠΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ... 

ΜΕΛΕΤΉΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ 

---ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ---

---ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ---



Πάλι αδιάβαστοι θα αποφασίσουν για την κοινωνία!



500 σελίδες πολυνομοσχέδιο πότε θα προλάβουν να το διαβάσουν οι Βουλευτές...; Πάλι αδιάβαστοι θα αποφασίσουν για την κοινωνία! 
Το πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα που κατατίθεται αύριο στην Βουλή σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι πάνω από 500 σελίδες και θα περιλαμβάνει μέτρα 17 δισ. ευρώ, ενσωματώνοντας όλα τα δημοσιονομικά μέτρα που έχουν συμφωνηθεί για την περίοδο 2013-16.

Είναι απορίας άξιον πότε θα προλάβουν οι Βουλευτές να το διαβάσουν αναλυτικά ώστε να αποκτήσουν συνειδητή άποψη για...
το τι θα ψηφίσουν...μάλλον όλοι θα είναι αδιάβαστοι στην ψηφοφορία...
Οι αδιάβαστοι θα ψηφίσουν...και θα αποφασίσουν για το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας...

Γιατί άλλωστε να το διαβάσουν είναι πολύ πιο εύκολο να ακολουθήσουν την πεπατημένη του κ.Χρυσοχοΐδη...

Επίθεση καρχαρία live on camera! [video]



Στην Ισπανία συνέβη το γεγονός όταν ερασιτέχνες ψαράδες βγήκαν στα ανοιχτά για να πετύχουν μια καλή ψαριά! Μόνο που ένας 
μικρός καρχαρίας είχε άλλα σχέδια και μάλλον πεινούσε αρκετά!

Έτσι αφού περιτριγύριζε τη βάρκα, επιτέθηκε και άρπαξε το σκουμπρί..., ενώ η κάμερα των ψαράδων τον κατέγραφε!


Δείτε το βίντεο...

Σοκ:Σκυλιά κατασπάραξαν 3 χρονο παιδάκι..



Ένα αγοράκι 3 ετών βρήκε τραγικό θάνατο στο Ζωολογικό Κήπο του Πίτσμπουργκ, όταν έπεσε μέσα στο χώρο όπου βρίσκονταν 11 άγρια αφρικανικά σκυλιά. Τα ζώα επιτέθηκαν στο παιδί και το κατασπάραξαν, πριν προλάβουν οι φύλακες να τα απομακρύνουν.

Το παιδί είχε πάει στο ζωολογικό κήπο με τους γονείς του. Κάποια στιγμή, σκαρφάλωσε στα κάγκελα πάνω από το χώρο όπου βρίσκονταν τα σκυλιά, αλλά έχασε την ισορροπία του και έπεσε.

Οι φύλακες έσπευσαν στο σημείο και απομάκρυναν μερικά σκυλιά, αλλά ήταν ήδη αργά για το αγοράκι. Μάλιστα, δεν μπορούσαν καν να πλησιάσουν στο πτώμα του παιδιού, αφού τα σκυλιά παρέμεναν εξαγριωμένα.

Νέα τρέλα! Ενέσεις στο σημείο G υπόσχονται πολλαπλή ευχαρίστηση.


Και όμως έγινε και αυτό. Στις ΗΠΑ, μια κλινική υπόσχεται στις γυναίκες αλλά και στους συντρόφους τους, πολλαπλούς οργασμούς και υπέροχο κρεβάτι, αρκεί να κάνουν μια ένεση στο σημείο G τους. Πώς γίνεται αυτό όμως; 

Η συγκεκριμένη κλινική υποστηρίζει ότι επειδή το σημείο G, είναι δύσκολο να το βρει όχι μόνο ο άνδρας, αλλά ακόμη και η ίδια η γυναίκα, υπάρχει τρόπος να το κάνουν να φαίνεται και πολύ περισσότερο να... εντοπίζεται και να αγγίζεται. 

Οι γιατροί της κλινικής το βρίσκουν μέσα στη γυναίκα και στη συνέχεια το “γεμίζουν” με ενέσεις κολλαγόνου. Αποτέλεσμα αυτού, είναι το σημείο να γίνεται ανάγλυφο και να μπορεί πλέον να εντοπιστεί πανεύκολα. Οι γιατροί του συγκεκριμένου ινστιτούτου μάλιστα λένε ότι ο όγκος του σημείου G, αυξάνεται κατά 25%. Από εκεί και μετά η υπόθεση περνάει στα χέρια των συντρόφων που καλούνται να ασχοληθούν με το εύκολα εντοπίσημο σημείο G για να προσφέρουν πλήθος παραδεισένιων στιγμών στις γυναίκες τους. 

Εκ Κεντρικό Δελτίο 3 11 2012

Νέος εφιάλτης: Έτοιμα τα πειράματα ψεκασμού της ατμόσφαιρας


Πείραμα με χιλιάδες τόνους σωματιδίων θείου ετοιμάζονται να γίνουν στο Νέο Μεξικό, ως μέρος μίας μελέτης γεωμηχανικής. 

«Ο David Keith, ένας εκ των ερευνητών, υποστήριξε ότι η ηλιακή γεωμηχανική μπορεί να αποτελέσει μία λύση χαμηλού κόστους για τη μείωση του ρυθμού της ανάπτυξης της υπερθέρμανσης του πλανήτη, αλλά έτεροι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η συγκεκριμένη ενέργεια μπορεί να έχει απρόβλεπτες και καταστροφικές συνέπειες για τα καιρικά συστήματα και τις προμήθειες τροφίμων της γης,» σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian. 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΤΩΝ ΝΕΑΡΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΝΕΟΥ ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ

                         

ΠΡΟΣ: ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΓΟΝΕΩΝ ΤΩΝ ΝΕΑΡΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΝΕΟΥ ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ

Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, γονείς νεαρών ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στην αντρική ομάδα του  Εθνικού Νέου Κεραμιδίου, διαμαρτυρόμαστε εντόνως για τους λόγους που παρακάτω θα αναλύσουμε:
1.Στηρίζουμε και όλοι μας είμαστε δίπλα στα....

παιδιά μας στα πρώτα βήματα της ποδοσφαιρικής τους καριέρας, όπως πράττουμε χρόνια από το ξεκίνημά τους σε οργανωμένες ακαδημίες ποδοσφαίρου.
2.Τα παιδιά μας αγωνίζονται σε ένα Σωματείο που μοναδικό σκοπό του έχει να βοηθήσει τους μικρούς ποδοσφαιριστές στην ποδοσφαιρική τους σταδιοδρομία, γι αυτό συνειδητά επιλέγει να χρησιμοποιεί στην αντρική ομάδα ταλαντούχους ποδοσφαιριστές υπο έχουν μπροστά τους λαμπρό μέλλον.
3.Μετά από 9 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Β Ερασιτεχνικής κατηγορίας στο οποίο συμμετέχουν, αγώνες που παρακολουθούμε ανελλιπώς ,με θλίψη μας διαπιστώσαμε ότι τα παιδιά μας πολλές φορές, πέφτουν θύματα στις ορέξεις ποδοσφαιρικού κανιβαλισμού αντιπάλων ποδοσφαιριστών (ευτυχώς όχι από όλους), κάτω από το«άγρυπνο» και «απαθές» βλέμμα διαιτητών, οι οποίο ανέχονται ατιμωρητί ,κλωτσιές, απειλές, ύβρεις εναντίον των παιδιών μας.
Οι πράξεις αυτές που αντίκειται στους κανονισμούς παιδιάς, δυστυχώς μένουν ατιμώρητες από τους περισσότερους διαιτητές αφήνοντας έντονα τα σημάδια της απογοήτευσης σε παιδιά που αντιθέτως
χρειάζονται στήριξη τμε ποδοσφαιρική ηθική.
Ετσι ο εκφοβισμός σε πολλές περιπτώσεις διαπερνά τον ψυχισμό τους από τις ενέργειες αντιπάλων, με σκοπό την εξαναγκαστική μειωμένη απόδοσή τους, γεγονός που έχει επιτευχθεί αφού αισθάνονται έντονα απροστάτευτοι από τους διαιτητές των αγώνων.
Αυτό διαπιστώσαμε σε τουλάχιστον 4 από τα 9 παιγνίδια του πρωταθλήματος, με αποκορύφωμα το παιγνίδι στον Άγιο Δημήτριο, όπου οι κλωτσιές, οι εκφοβισμοί, οι φραστικές απειλές ορισμένων αντιπάλων εναντίον των παιδιών (ιδιαίτερα στο β ημίχρονο), όχι μόνο έμειναν ατιμώρητες, αλλά μετατρέπονταν σε φάουλ υπέρ τους με τις ιαχές και τις διαμαρτυρίες τους από τον διαιτητή του
αγώνα κ Κουτσουρά, ο οποίος κατάφερε ένα σκόρ 0-2, με την ανοχή και τα φαλτσοσφυρίγματα να το μετατρέψει σε 3-2, αφού στο β ημίχρονο όλα λειτούργησαν κάτω από το φόβο και την κλωτσιά. Αυτός ο διαιτητής και κάθε διαιτητής που δεν έχουν το σθένος να προστατεύσουν έναν αγώνα και τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε αυτόν, είναι ανεπιθύμητοι και δε πρέπει να σφυρίζουν αγώνες της ομάδος αυτής, μόνο για την προστασία των παιδιών μας.
4.Οι 15χρονοι ως επί τω πλείστον ποδοσφαιριστές, έντονα προβληματισμένοι ζητούν την προστασία της σωματικής τους ακεραιότητας από τους καθ ύλην αρμόδιους διαιτητές, για να μπορούν κάτω από συνθήκες ποδοσφαιρικές να ξεδιπλώσουν το ποδοσφαιρικό τους ταλέντο και όχι να γίνονται δέκτες μαθημάτων πολεμικών τεχνών.
5.Εμείς οι γονείς των παιδιών αναλάβαμε την πρωτοβουλία, συγκεντρωθήκαμε και αποφασίσαμε να προστατεύσουμε τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας, γι αυτό προβαίνουμε εντόνως στην διαμαρτυρία μας αυτή, σε κάθε αρμόδια αρχή.
Δηλώνουμε δε ότι είμαστε αποφασισμένοι σε περίπτωση που συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, δεν θα μείνουμε «απαθείς» και «ευγενικοί» σε όποιον κύριο (με όποια ιδιότητα) λειτουργήσει εις βάρος της σωματικής ακεραιότητας των παιδιών μας.
6. Ζητούμε από την ΕΠΣ Πιερίας και την Επιτροπή Διαιτησίας, όχι να ευνοηθούν οι νεαροί ποδοσφαιριστές - παιδιά μας, σε κανονισμούς παιδιάς εντός των αγώνων, αλλά μόνο να προστατευθούν από εκείνους που προσπαθούν κατά παράβαση των κανονισμών, με εκφοβισμούς και απειλές να επιβάλλουν το νόμο της ζούγκλας υπό την ανοχή των διαιτητών. Ενέργειες που είναι αντιαθλητικές και άγριες από κάποιους ποδοσφαιριστές  αντί να αποβάλλονται των αγωνιστικών χώρων, τυγχάνουν της κάλυψης ή ανοχής ανικάνων διαιτητών.
Κατόπιν της κινήσεώς μας αυτής , απατούμε και ζητάμε από το Σωματείο του Εθνικού να προβεί στις νόμιμες ενέργειες και να κοινοποιήσει το παρόν έγγραφο στις αρμόδιες αρχές.
Ακολουθούν υπογραφές:
Οι γονείς:                                                Ποδοσφαιριστής      γεννηθέντες
1.Γαβριηλίδης Δημοσθένης                          Θόδωρος                 1998
2.Παναγιωτίδης Νίκος                                  Σάββας                     1997
3.Μαυρόπουλος Αδάμ                                  Γιώργος                   1996
4.Σταθακόπουλος Γιώργος                            Δημήτρης                1996
5.Χατζηκων/νου Αντώνιος                             Μάριος                    1997
6.Μαχαιρίδης  Ηλίας                                     Στάθης                    1997                
7.Γκανάβας Χαδούλης                                   Μιχάλης                  1997
8.Τσοποζίδης Άρης                                       Αλέξης                    1997                       
9.Μυστακίδης Κώστας                                  Γρηγόρης               1993                         
10.Αμπατζίδου Ελένη                                    Γιώργος                  1996
11.Τζίνοβιτς Μιλούτιν                                  Δημήτριος               1997                   
12.Σκούρτη Ιλυ                                             Πέρι                        1995                
13.Μπίρτσης Ιωάννης                                Αντώνης                 1993                           

Η πραγματική σωτηρία είναι η παρακατω και ειναι προσφορά των υποψήφιων ισόβια καταδικασμένων κκ Σαμαρα,Βενιζέλου,Κουβέλη,Στουρνάρα



Ο «δεκάλογος» Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη
Κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό ένα θολό σχέδιο διάσωσης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, με την ευγενή βοήθεια και συμμετοχή των τραπεζών φυσικά. Στο κείμενο αυτό, που κυκλοφόρησε ευρέως, βρισκόταν ξαφνικά ο δανειολήπτης, από ιδιοκτήτης του ακινήτου του, να καταβάλει ενοίκιο στην τράπεζα. Στο θολό αυτό σημείο, κι επειδή το ακίνητο που έχει κατασχεθεί, νομικά, παραμένει στην ιδιοκτησία του δανειολήπτη, ήταν ολοφάνερη η πρόθεση να πάψει η αναστολή των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, να διενεργηθεί ο πλειστηριασμός, να περάσει (άγνωστο πώς) μέσω της κατακύρωσης στην τράπεζα, η οποία, φιλεύσπλαχνη ούσα, θα σε αφήσει να κατοικείς στο πρώην σπίτι σου για 2-3 χρόνια, καταβάλλοντας ενοίκιο φυσικά, και δίνοντάς σου την "τρομακτική" ευκαιρία να το αγοράσεις ξανά. 
Αν προσθέσουμε το γεγονός ότι ο Λάτσης πούλησε την Eurobank στην Εθνική και θα δραστηριοποιηθεί στο real estate, νομίζω ότι έχετε μπροστά σας το επόμενο σχέδιο για την αντιμετώπιση της εκτεταμένης ιδιοκτησίας στην Ελλάδα .

Φέρτε τους βουλευτές προ των ευθυνών τους!



Στείλε e-mail για τα απάνθρωπα μέτρα στον βουλευτή σου - Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας και τους ξεκαθαρίζουμε τις συνέπειες αν ψηφίσουν "ναι"

Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Τα απάνθρωπα μέτρα που προωθούν κυβέρνηση και τρόικα ψηφίζονται σε λίγες ώρες...

Οι Έλληνες πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να αντιδράσουμε με κάθε τρόπο.

Πάνω από δυόμισι χιλιάδες συνάνθρωποί μας έδωσαν τέλος στη ζωή τους από το 2010 μέχρι σήμερα, καθώς τα σκληρά μέτρα που μέχρι τώρα μας έχουν επιβάλλει τους οδήγησαν στην εξαθλίωση.

Ως εδώ όμως...!

Από σήμερα παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας.
Η ψηφοφορία που θα λάβει χώρα την Τετάρτη στη Βουλή είναι κρίσιμη.
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κάνουν τα πάντα για να πείσουν τους βουλευτές τους να πουν «ναι» και να περάσουν τα μέτρα.

Ας κάνουμε το ίδιο και εμείς...

Μόνο που, ενώ η κυβέρνηση αγωνίζεται για να κάνει τον καλό μαθητή στους ξένους, εμείς θα αγωνιστούμε για τις ζωές μας.

Θα απαιτήσουμε να πουν "όχι" στην ταφόπλακα που μας έχουν ετοιμάσει οι δανειστές μας και θα τους ξεκαθαρίσουμε ότι, αν δεν το κάνουν, θα μας βρουν μπροστά τους.

Πολλοί είναι οι βουλευτές που δεν θέλουν σε καμιά περίπτωση να βάλουν νέα ταφόπλακα στον ελληνικό λαό.

Ακολουθεί ένας κατάλογος με όλα τα e-mails τον Ελλήνων βουλευτών.
Ας τους δείξουμε και εμείς που τους ψηφίσαμε για να μας εκπροσωπούν τι θέλουμε!
Στέλνουμε ΟΛΟΙ e-mail στους βουλευτές της περιφέρειάς μας και τους φέρνουμε προ των ευθυνών τους για την ψήφιση των νέων μέτρων.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΛΙΣΤΑ



Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2BNNb4KiE

Η 48ωρη απεργία, είναι πολιτική απεργία. Και κατεβαίνουμε για να υπερασπιστούμε την ακροτελεύτια διάταξη του Συντάγματος, το άρθρο 120!


Υπενθυμίζουμε ότι το άρθρο αυτό, αντίστοιχο του 114 του προηγούμενου Συντάγματος του 1952, λέει στις παραγρ. 2,3 και 4, τα εξής:
«2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.
3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον... πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία
»

Όλοι στους δρόμους για την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων και του προϋπολογισμού-σφαγείο!


     Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (μαρξιστικό-λενινιστικό)

Εμμ. Μπενάκη 43, Αθήνα
Τηλ. 210-3303639, Fax 210-3815597
www.kkeml.gr    e-mail: cpgml@otenet.gr

    Ο λαός έχει το δικό του δρόμο
ενάντια στην ολιγαρχία και τον ιμπεριαλισμό!

Τα επιτελεία των αστικών κομμάτων και των «αριστερών» κολαούζων τής συγκυβέρνησης Σαμαρά προετοιμάζονται πυρετωδώς για τις ψηφοφορίες στη Βουλή της Τετάρτης 7 Νοέμβρη και Κυριακής 11 Νοέμβρη του 3ου μνημονίου και του προϋ-πολογισμού. Με τα νέα βάρβαρα μέτρα ενάντια στο λαό διακηρύσσουν ότι θα «σώσουν» τη χώρα από την καταστροφή της «χρεοκοπίας» και των «άκρων», όταν θα καταβυθίσουν τις...
ζωές εκατομμυρίων εργαζόμενων, συνταξιούχων, νεολαίων.
Πιστοί υπηρέτες των επιταγών της ΕΕ και του ΔΝΤ, υπάλληλοι του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου, απειλούν με ολοκαύτωμα τις καταχτήσεις και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και του λαού. Οδηγούν στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση τη μεγάλη εργαζόμενη πλειοψηφία, με στόχο οι καπιταλιστές και οι ιμπεριαλιστές να ξεπεράσουν την κρίση τους πάνω στις πλάτες των πραγματικών παραγωγών του κοινωνικού πλούτου. Την ίδια ώρα κλιμακώνουν την καταστολή και την τρομο-κρατία απέναντι στον «εχθρό λαό», χέρι-χέρι με τους φασίστες της ΧΑ, για να τον υποτάξουν στην αντιλαϊκή τους πολιτική.
Ταυτόχρονα, όμως, τα μηνύματα από όλα τα κέντρα των ιμπεριαλιστικών μητροπόλεων ΗΠΑ και Ευρώπης λένε ότι και αυτά τα μέτρα δεν θα είναι αρκετά για να αντιμετωπιστούν τα αδιέξοδα του εξαρτημένου ελληνικού καπιταλισμού, ενώ η κάθε πλευρά των ιμπεριαλιστών απαιτεί από το πολιτικό προσωπικό της αστικής «μας» τάξης συμμόρφωση στις δικές του στρατηγικές που δεν αφορούν «στενά» τη χώρα αλλά το σύνολο της περιοχής.
Οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και ανταγωνισμοί για πολιτική, οικονομική και στρατιωτική κυριαρχία στην ευρύτερη περιοχή, αποτελούν τον πραγματικό τροφοδότη των αναταράξεων στα αστικά κόμματα και τους «αριστερούς» κολαού-ζους τους, καθώς, οι αμερικάνοι και ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές -προκειμένου να υλοποιηθούν οι πραγματικοί στόχοι τους- απαιτούν την πλήρη συμμόρφωση του ντόπιου αστικού πολιτικού προσωπικού, αδιαφορώντας για την τύχη του και τις ιδιαίτερες επιδιώξεις του.
Όλες οι μερίδες της αστικής τάξης της χώρας και το πολιτικό της προσωπικό, για να διασφαλίσουν την εξουσία και το «έχειν» τους, δεν διστάζουν να προσφέρουν το λαό και τον πλούτο της χώρας ως θυσία στους ιμπεριαλιστές. Οι αρνήσεις, οι αντιθέσεις και τα τραντάγματα δεν έχουν να κάνουν με τον «πατριωτισμό» τους, αλλά με τη διεκδίκηση καλύτερου μεριδίου για τις «υπηρεσίες» τους και την πολιτική τους επιβίωση.
Απέναντι σε αυτό το «κουβάρι» των αντιθέσεων και των αδιεξόδων που φέρνει μαζί της η κλιμάκωση της επίθεσης στον εργαζόμενο λαό, δεν υπάρχει άλλη θέση και στάση από τη συνολική αντιπαράθεση με τις δυνάμεις του συστήματος. Ο λαός έχει το δικό του δρόμο να διανύσει:
- Με την οργάνωση της πάλης του για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα, με τη συγκρότηση του παρατεταμένου αγώνα του ενάντια στις δυνάμεις της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της εξάρτησης.
- Αρνούμενος να γίνει μέρος αστικών και ιμπεριαλιστικών αντιδραστικών «λύσεων» που θα εκτονώσουν και θα αποπροσανατολίσουν την πάλη του σε δεξιά κατεύθυνση, όπως αυτή της ΔΗΜΑΡ.
- Απορρίπτοντας το νέο του εγκλωβισμό σε εκλογικές αυταπάτες και ψεύτικα διλήμματα όπως έγινε στις πρόσφατες εκλογές που ανέδειξαν ακόμη αντιδραστικότερη κυβέρνηση και φρέναραν το δυνάμωμα εστιών αντίστασης δίνοντας χρόνο σε ιμπεριαλιστές και στο ντόπιο πολιτικό τους προσωπικό να ετοιμάσουν νέα επώδυνα μέτρα.
Η «πολιτική λύση» που διεκδικεί ο ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας εκλογές όχι μόνο δεν πρόκειται να ανακουφίσει στο ελάχιστο λαό και εργαζόμενους, αλλά θα ενισχύσει τις εκλογικές αυταπάτες, αλλά και τις αυταπάτες για τον πραγματικό, αντιδραστικό χαρακτήρα της ΕΕ.
•    Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό να ενισχύσουν τις γραμμές του αγώνα, να οργανωθούν στους χώρους δουλειάς και σπουδών, σε κάθε πόλη και γειτονιά, να φουντώσουν οι εστίες αντίστασης και πάλης. Να αρνηθούν τους εκβιασμούς και τις απειλές των δυνάμεων του συστήματος και να παλέψουν για τα δικά τους συμφέροντα που είναι ανταγωνιστικά με αυτά των εκμεταλλευτών και καταπιεστών τους. Να αρνηθούν τη «σωτηρία» από κάθε ιμπεριαλιστική δύναμη, παλεύοντας για ανεξαρτησία, ενάντια στα δεσμά της εξάρτησης.
Αυτός ο λαϊκός μονόδρομος μπορεί να στριμώξει τα αστικά και ιμπεριαλιστικά επιτελεία, να τροποποιήσει τους συσχετισμούς υπέρ του λαού, να προκαλέσει σημαντικές ρωγμές στο αντιδραστικό μέτωπο. Αυτός ο δρόμος μπορεί να νικήσει!
Το ΚΚΕ(μ-λ) θέλοντας να συμβάλει στο να ανοίξει ο δρόμος του λαού, δίνει όλες του τις δυνάμεις στη συγκρότηση του εργατικού-λαϊκού παράγοντα σε ταξική και επαναστατική κατεύθυνση, στηρίζοντας κάθε εστία αντίστασης, προωθώντας την αριστερή μετωπική συγκρότηση, μέσα από την «Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία».

•    Όλοι στη 48ωρη απεργία 6 και 7 Ιούνη
•    Όλοι στους δρόμους για την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων και του προϋπολογισμού-σφαγείο.
•    Όχι στις νέες εκλογικές αυταπάτες - Εστίες αντίστασης, παρατεταμένος αγώνας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Και μετά ήρθε ο... θάνατος




Ο Αντώνης Σαμαράς σε μία «δραματική ομιλία» προς τους βουλευτές της Ν.Δ., αλλά ουσιαστικά απευθυνόμενος στους βουλευτές των δύο άλλων κομμάτων που συγκυβερνούν έριξε τη χαριστική βολή σε αυτή τη χώρα που εκτελέστηκε από τους προκατόχους του, αλλά δεν έλεγε να πεθάνει. 

Είπε πολλά «δραματικά» ο κ. Σαμαράς. Υποσχέθηκε πως μετά το ξεκλήρισμα που θα φέρουν τα μέτρα, θα έρθει η ανάπτυξη, η δικαιοσύνη, ο παράδεισος. Εκεί, ως γνωστόν, θα έχουμε ποτάμια από μέλι, βουνά από πιλάφι και παρθένες από μόσχο, καμφορά, ήλεκτρο και ζαφορά, τα γνωστά ουρί του παραδείσου. 

Ιατρόπουλος: ΟΧΙ Προδότες!




ΟΧΙ! Προδότες! 
Δεν θα την πάρετε αυτή την πατρίδα, δεν θα την ξεπουλήσετε.
Δεν θα σας κάνουμε το χατίρι, δεν θα περάσει το σχέδιό σας να αφελληνίσετε τον τόπο.

ΟΧΙ! Προδότες! 
Δεν θα σας αφήσουμε να μαστουρώσετε τη νεολαία μας.
Δεν θα επιτρέψουμε τη διάλυση της χώρας μας, την κατάργηση της ιστορίας μας, την κατασυκοφάντηση των ηρώων μας..

ΟΧΙ! Προδότες! 
Δεν θα πεθάνουν αργά-αργά, επειδή εσείς τους έχετε ξεγράψει, οι απόμαχοι γέροντές μας.
Δεν θα δουλεύουνε στα ξένα αφεντικά σας, για μια χούφτα φασόλια οι Συνέλληνες.
Δεν θα ξανακλάψουν τα παιδιά στα συσσίτια.
Δεν θα κλείσουν οι παιδικές χαρές κι οι λαϊκές αγορές.
Δεν θα αδειάσουν οι κερκίδες στα στάδια.
Δεν θα σκουριάσουν οι καμπάνες στις εκκλησίες.
Δεν θα κηδεύουμε κάθε τρεις και λίγο κι από έναν άξιο συμπατριώτη μας που τον ρίξατε απ το μπαλκόνι, που τον ποτίσατε δηλητήριο, που τον πνίξατε τη νύχτα που κοιμότανε..

ΟΧΙ! Προδότες! 
Δεν θα σας ανοίξουμε την πόρτα να το σκάσετε. 
Δεν θα σας χαριστούμε.
Δεν θα συγχωρέσουμε κανέναν σας.
Δεν θα δείτε Θεού πρόσωπο.
Δεν θα αφήσουμε χλωρό κλαρί από σας, όπου και να δραπετεύσετε.
Στην άκρη της Γης θα σας βρίσκουμε και θα σας τιμωρούμε, μέχρι να λιώσετε στο μαύρο χώμα...

ΟΧΙ! Προδότες! 
Δεν υπάρχει λύπηση για σας, που δουλέψατε στα σκοτεινά υπόγεια με τους ξένους πράκτορες, για να ξεπουλήσετε να νησιά μας, να μας πάρετε τα σπίτια μας, να κατακλέψετε τον κόπο μας μιας ολόκληρης ζωής, να στρώσετε το χαλί της πιο φριχτής υποδούλωσης, για να μπούνε τα κοράκια των τοκογλύφων, να αρμέξουνε το πετρέλαιό μας, που κοιμάται στα σπλάχνα των θαλασσών μας, να βγάλουνε με τα βρώμικα νύχια τους, στο χρυσάφι που κοιμάται στα σπλάχνα των βουνών μας, να ξεριζώσουνε με τα άπληστα δόντια τους, την ομορφιά που φωτίζει εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια, ετούτη την ευλογημένη γη, τη δικιά μας γη.
Την ΔΙΚΙΑ μας, το ακούτε προδότες;

ΟΧΙ και πάλι ΟΧΙ, κι άλλη μια φορά λοιπόν ΟΧΙ!
Δεν θα σβήσουμε κανένα και καμιά σας από το μαύρο κατάλογο, όπου και να βυσσοδομήσατε, όποιο πόστο και να ανεβήκατε, όποια πιάτσα κι αν σεργιανίσατε, σ’ όποιαν αγορά κι αν ξεπουλήσατε την πατρίδα.

ΟΧΙ! Προδότες! 
Δεν θα δείτε Θεού πρόσωπο.
Δεν θα χαρείτε άσπρη μέρα.
Δεν θα βρείτε πουθενά καταφύγιο και γλυτωμό. 
Δεν θα γελάσει τ’ αχείλι σας.
Δεν θα ξαναπαίξετε με τα παιδιά σας.
Δεν θα γλυκαθείτε με τ’ αγγόνια σας.
Δεν θα υπάρξει για σας επιείκεια.
Σας ξέρουμε όλοι, όλους σας και όλες σας, έναν-έναν και μία-μία.
Έχετε καταγραφεί για πάντα στην πιο μαύρη σελίδα της ιστορίας, αυτής της πανένδοξης και πανέμορφης χώρας, που συνωμοτήσατε να την εξαφανίσετε από το χάρτη της Γης.. 

ΟΧΙ!! Προδότες! 
Δεν θα σας αφήσουμε να πάρετε ανάσα, ποτέ και πουθενά, όσο θα ζείτε..

ΟΧΙ! Προδότες! 
Δεν πρόκειται να μαζευτούμε κρυφά εμείς, ούτε πρόκειται να σας επιτεθούμε ύπουλα, ούτε κλεφτοπόλεμο θα κάνουμε.
Τίποτε απ αυτά που σας δίδαξαν στα υπόγεια σεμινάρια, τίποτε απ αυτά που φοβόσαστε όλη μέρα κι όλη νύχτα, και έχετε χάσει τον ύπνο σας, δεν θα συμβεί.

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ιδιοκτήτες αυτής εδώ της χώρας, ένα ωραίο πρωί, που δεν είναι καθόλου μακριά, θα συντονιστούμε αστραπιαία και αυθόρμητα, όλες και όλοι, δέκα εκατομμύρια νοματαίοι, νοικοκυραίοι, ψυχές και πνεύματα, και θα βγούμε από τα σπίτια μας, με την υπόσχεση στους νεκρούς μας παππούδες και γιαγιάδες, και στα αγέννητα παιδιά του τόπου μας, ότι δεν θα επιστρέψουμε πάλι, αν πρωτύτερα δεν θα έχουμε ξαναπάρει την πατρίδα στα χέρια μας.

ΟΧΙ! Προδότες! 
Δεν θα συμβεί αυτό περίεργα και δύσκολα και εκκωφαντικά. 
Πολύ απλά θα γίνει. 
Έτσι όπως αρπάζεις το χέρι του πορτοφολά στον ηλεκτρικό, που πήγε να σε ξαφρίσει.
Και στον πρώτο επόμενο σταθμό, την ώρα που ανοίγει η πόρτα, τον πετάς στις γραμμές, και φτύνεις στις παλάμες σου.
Πρώτα για να καθαρίσεις από το άγγιγμά του και μετά για να ξαναπιάσεις το φτυάρι, τον γκασμά, την πέννα, το τιμόνι, και το ποτιστήρι…
Να ξαναμπεί μπροστά αυτή η αγαπημένη πατρίδα…
Τόσο απλά και νοικοκυρεμένα θα γίνουν όλα…

ΠΡΟΔΟΤΕΣ!
ΟΧΙ!



Περί όνου σκιάς οι συντάξεις, οι μισθοί, η χώρα και ο λαός της





Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα θέατρο του παραλόγου. Ο κ. Φώτης Κουβέλης αρνείται να ψηφίσει τα νέα εργασιακά που ζητά η τρόικα, αλλά δεν πρόκειται να ρίξει την κυβέρνηση. Όλα τα άλλα που καταδικάζουν την μέση οικογένεια στον αφανισμό, δεν τον ενοχλούν καθόλου. Ο κ. Βενιζέλος ανακάλυψε ξαφνικά ότι θεωρεί αυτονόητο «ότι  θα γίνει σεβαστή, τουλάχιστον στα θεμελιώδη στοιχεία, η αξιοπρέπειά μας, σε σχέση με τη δημοσιονομική διαχείριση του κράτους. Αυτή πρέπει να γίνεται από τις Ελληνικές Αρχές, από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και την Τράπεζα της Ελλάδος. Δεν είμαστε προτεκτοράτο. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν πάρα πολύ καλά οι εταίροι μας και η τρόικα.» Το γεγονός ότι αυτός και το συνάφι του έχει παραδώσει «άνευ όρων και αμετάκλητα», όπως ρητώς αναφέρεται στις δανειακές συμβάσεις, την εθνική κυριαρχία της χώρας, ούτε που τον νοιάζει. 

Κατέλυσαν τη Δημοκρατία στο Κοινοβούλιο!




  • Πρωτοφανής η έπαρση της κυβέρνησης Σαμαρά που έχει de facto καταργήσει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο
  • Αναπάντητες 300 ερωτήσεις βουλευτών, 120 μέρες έχει να εμφανιστεί ο Αντ. Σαμαράς στην ολομέλεια!
Τον πλήρη εξευτελισμό της Βουλής επιχειρεί να πετύχει η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, επιβάλλοντας -στους τέσσερις μήνες διακυβέρνησής της- ένα ιδιότυπο μοντέλο αντι-κοινοβουλευτικής εξουσίας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ




ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΟ Π.Α.ΜΕ ΣΤΙΣ 6-7/11
  • ΤΡΙΤΗ 6/11 ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
  • ΤΕΤΑΡΤΗ 7/11 ΣΤΙΣ 6:30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ – ΠΛΑΤΑΝΙ

Χαώδης γίνεται η ζωή μας. Για να μπορούν οι ντόπιοι και οι ξένοι κεφαλαιοκράτες να γεμίζουν τα σεντούκια τους, με την πολιτική της κυβέρνησης που μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ καταδικάζουν το νέο κόσμο στη δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί, τη δουλειά ήλιο με ήλιο και την ελαστική απασχόληση, τις απολύσεις κατά πως τους βολεύει, τη μόνιμη ανασφάλεια και την ανεργία. Θέλουν να ξεζουμίσουν κυριολεκτικά τη νέα βάρδια της εργατικής τάξης.
Αυτό αφορά κάθε νέο και νέα. Όσοι βρίσκονται σήμερα στα θρανία, στις αίθουσες διδασκαλίας και στα εργαστήρια, προσπαθούν να μορφωθούν και να σπουδάσουν για να πάρουν ένα ακριβοπληρωμένο απολυτήριο και πτυχίο, οδηγούνται στην ανεργία και την κακοπληρωμένη και μαύρη εργασία.

Οι διαπραγματεύσεις και τα παζάρια δεν είναι για να ζήσουμε καλύτερα αλλά για να μην πληρώσουν την κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν. Οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίες. Να ζήσουν αυτοί και τα παιδιά τους με 400 ευρώ.
Στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία, στη λογική του μικρότερου κακού που οδηγεί σε μεγαλύτερα βάσανα να απαντήσουμε με τη δύναμη της οργάνωσης και της πάλης σε κάθε χώρο.
Όλοι για έναν και ένας για όλους. Το μέλλον μας δεν μπορεί να είναι αυτή η βαρβαρότητα και ο συμβιβασμός.
Όλοι στη 48ωρη γενική απεργία. Όλοι στις συζητήσεις, στις γενικές συνελεύσεις και στην οργάνωση της απεργίας παντού. Να μη δουλέψει κανείς, να δείξουμε τη δύναμή μας, ποιος παράγει και δικαιούται τον πλούτο. Κανένας στο σχολείο, στη σχολή. Όλα κλειστά και όλοι στο δρόμο για τη ζωή μας, για το μέλλον μας. Για να μην ψηφιστούν και να μην περάσουν τα μέτρα. Να τσακίσουμε τους εκβιασμούς. Όλοι στις συγκεντρώσεις των μαχητικών ταξικών δυνάμεων, γυρνώντας την πλάτη στους ξεπουλημένους και τους συμβιβασμένους.


Ν.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΤΟ Π.Α.ΜΕ ΣΕ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ- ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - ΑΓΩΝΑ



 ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ 48ωρη απεργία
6 και 7 Νοέμβρη
Την ΤΡΙΤΗ 6/11 στις 10.30πμ το πρωί στην Κεντρική Πλατεία Κατερίνης
   Τετάρτη 7/11 στις 6 το απόγευμα ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ -ΠΛΑΤΑΝΙ
Συνεχίζουμε….
Ο ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΣ ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ
Χωρίς καμιά καθυστέρηση, με οργάνωση, αποφασιστικότητα, μέσα από συνελεύσεις και συλλογικές αποφάσεις, να πάρουμε όλα εκείνα τα μέτρα, ώστε η 48ωρη απεργία να γνωρίσει πρωτόγνωρη επιτυχία. Σε όλους τους χώρους δουλειάς, στα εργοστάσια, στα σχολεία και τις σχολές, στις γειτονιές να γίνει συζήτηση, να παρθούν αποφάσεις καθολικής συμμετοχής όλων των εργαζομένων στην απεργία.
Η επιτυχία της απεργίας να τους τρομάξει! Να σηματοδοτήσει νέες καταστάσεις, αντεπίθεση, αγώνες με αποτελέσματα, νίκες. Να μη μείνει μόνο στο αίτημα της καταψήφισης, αλλά να σηματοδοτήσει την έναρξη νέας αγωνιστικής κλιμάκωσης και λαϊκής αντεπίθεσης, που θα συμπαρασύρει, θα ανατρέψει αντιλαϊκές πολιτικές, τρόικα, μνημόνια και δανειακές συμβάσεις.
Τώρα γενικός παλλαϊκός ξεσηκωμός. Όλοι στους δρόμους, όλοι στην απεργία.
ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ! ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΝ ΕΧΕΙ Ο ΛΑΟΣ!
Ή εμείς ή τα μονοπώλια!
Δεν υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όσοι υποστηρίζουν τέτοιες απόψεις λένε χοντρά ψέματα, είναι επικίνδυνοι. Να μη ματώσει άλλο ο λαός έχοντας ως λύση έναν καλύτερο διαπραγματευτή και διαχειριστή του συστήματος.
Η αποδοχή της διαπραγμάτευσης σε αυτές τις συνθήκες σημαίνει αποδοχή νέων μνημονίων, νέα μέτρα, διασφάλιση της κερδοφορίας των μονοπωλίων και των δανειστών.      Όσο παραμένουμε μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο αναγνωρίζουμε το χρέος, όσο αποδεχόμαστε αυτή την πολιτική δε θα μπορούμε να αποτρέπουμε μέτρα και την εξαθλίωση.
Τα μέτρα που παίρνουν δε μειώνουν το χρέος. Είναι μέτρα στήριξης του κεφαλαίου. Γι’ αυτό το λόγο μας θέλουν σκλάβους με 400€ και ακατάπαυτη εργασία, χωρίς ωράριο, χωρίς δικαιώματα, ανέργους - μισοάνεργους -μισοεργαζόμενους, σύγχρονους ζητιάνους να παρακαλάμε για εργασία σε διάφορα ψευτοπρογράμματα. Ο στόχος που έχουν είναι να πληρώσει την καπιταλιστικη κρίση ο λαός, να βγουν πιο ισχυροί οι μονοπωλιακοί όμιλοι σε κάθε κλάδο.
Όλοι στις συγκεντρώσεις του Π.Α.ΜΕ

ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΟΙΚΔΟΜΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ



 ΟΙΚΟΔΟΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!
ΒΓΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ,
ΣΟΥ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ ΤΡΙΤΗ 6/11 10:30 πμ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 7/11 6:00 το απόγευμα ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ - ΠΛΑΤΑΝΙ  


Συνάδελφε,

          Μέρα με την ημέρα η καθημερινότητα μας χειροτερεύει. Εμείς και οι οικογένειές μας βιώνουμε τις συνέπειες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης για την οποία εμείς δεν ευθυνόμαστε. Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, χτυπούν συνολικά την εργατική τάξη, μαζί και εμάς, για να σώσουν τα κέρδη των μονοπωλίων, των επιχειρηματικών ομίλων, τσακίζοντας κυριολεκτικά δικαιώματα και κατακτήσεις μας.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ:

Αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης στα 67 για να μην δούμε ποτέ σύνταξη, μας κλέβουν το εποχικό επίδομα μέσα από την κατάργησή του, απελευθερώνουν το ωράριο και τις μέρες εργασίας για να δουλεύουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ όλες τις μέρες, υπονομεύουν τις κλαδικές μας συμβάσεις για να μας δίνουν μισθούς πείνας.


         
ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΣΤΟΧΟ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΠΙΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΙΟ ΦΘΗΝΗ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΙΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΝΑΨΕΙ Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΕΡΔΩΝ.
ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΤΟΥΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ.


ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ - ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ
ΓΙΑ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ

Ο κλάδος μας έχει μεγάλη ιστορία ταξικών αγώνων. Η ομοσπονδία μας(Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας), που συσπειρώνεται στο Π.Α.ΜΕ., από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η καπιταλιστική οικονομική κρίση μπήκε μπροστά στον αγώνα, προσπαθώντας να οργανώσει στα σωματεία όλους τους οικοδόμους της χώρας και να παλέψουν για άμεσα μέτρα ανακούφισής τους.

ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ - ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ!
ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΦΙΛΟΛΑΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ-Ε.Ε.!

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ:

·        ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ - ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ.
·        ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΩΝ 5 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ.
·        ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΠΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ, ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΕΡΓΟ ΟΙΚΟΔΟΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ.
·        ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1.400 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΕΡΓΟ ΟΙΚΟΔΟΜΟ.
·        ΝΑ ΑΝΑΣΤΑΛΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΚΡΙΣΗ - ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ(ΝΑ ΤΟ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ).
·        ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΑΝΕΡΓΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ,

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ, ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ, Η ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ, ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ (ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ) ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΔΡΟΜΟΣ ΦΙΛΟΛΑΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ - ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»!

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Τηλ. Επικοινωνίας: 6997257481