ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Νέες φωτογραφίες του Michael Schumacher προκαλούν παγκόσμια συγκίνηση

Αδημοσίευτες φωτογραφίες του M. Schumacher φέρνουν τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1 στο προσκήνιο της επικαιρότητας σχεδόν 10 χρόνια από τον σοβαρό τραυματισμό του.

Μολονότι έχουν περάσει σχεδόν 10 χρόνια από την ημέρα που ο M. Schumacher τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι σε χιονοδρομικό κέντρο της Ελβετίας, κανείς στον κόσμο της Formula 1 δεν φαίνεται να έχει ξεχάσει τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, ο οποίος ακόμα και σήμερα παραμένει καθηλωμένος στο σπίτι του.


Τουναντίον η παρουσία του Mick Schumacher στο grid, συνιστά μια εξαιρετική αφορμή ώστε να ανατρέξει κανείς το ένδοξο παρελθόν του παρελθόν του Γερμανού ή να αναζητήσει μια χαραμάδα ελπίδας για την αποκατάστασή του.

Στην προκειμένη περίπτωση ο λόγος για τον οποίο το Netflix και ειδικότερα το ντοκιμαντέρ Drive to Survive έφερε στο φως αδημοσίευτες φωτογραφίες του M. Schumacher, ήταν ο M. Verstappen και η στενή σχέση που διατηρούσε στο παρελθόν με την οικογένεια του Γερμανού.

Οι συνήθειες που καταστρέφουν τα αθλητικά παπούτσια

 Η αλήθεια είναι ότι τα καλά αθλητικά παπούτσια, είτε αυτά τα χρειάζεσαι για τρέξιμο, είτε για οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα είναι ακριβά.

Αυτό που ψάχνουμε όλοι είναι τρόποι για να τα συντηρούμε σωστά όχι μόνο για να εξοικονομήσουμε χρήματα αλλά επειδή μπορεί να είναι και τα αγαπημένα μας και να θέλουμε να παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής τους.

Τα βάζεις στο πλυντήριο

Αν πλένεις τα αθλητικά σου στο πλυντήριο θα πρέπει να γνωρίζεις ότι χάνουν τη φόρμα τους και δεν μπορούν πια να σε προστατέψουν αποτελεσματικά.

Τα πλένεις όλα μαζί

Πώς επηρεάζει η έντονη άσκηση την καρδιά

Η καθημερινή άσκηση παρέχει μια πληθώρα οφελών για την υγεία μας, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Θα μπορούσε άραγε η μεγάλη της ένταση να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα και να βλάψει την καρδιά;

Η σωματική άσκηση προστατεύει την καρδιά, αυξάνοντας τον καρδιακό ρυθμό και ενισχύοντας τους μύες της. Ωστόσο, σύμφωνα με μελέτη, ορισμένες μορφές άσκησης μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής.

Η καρδιακή βλάβη και οι διαταραχές του ρυθμού της καρδιάς μπορεί να προκύψουν κυρίως από μακροχρόνιες προπονήσεις cardio κατά τις οποίες ωθούμαστε να φτάσουμε στο μέγιστο της αντοχής μας, ασκώντας μεγάλη πίεση στο καρδιαγγειακό σύστημα. Η υπερπροσπάθεια επομένως για να φέρουμε εις πέρας απαιτητικές ασκήσεις και να ξεπεράσουμε τα όριά μας, σύμφωνα με τους ερευνητές, μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα να προκύψει ένα οξύ καρδιακό πρόβλημα μακροπρόθεσμα.

Μισό εκατομμύριο αυτοκίνητα η έξοδος του τριημέρου - Απείθαρχοι οι οδηγοί

 Και φύγαμε, και τρέξαμε, και ήπιαμε και ζώνη δεν φορέσαμε… Αυτό δείχνουν τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας για το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας σε όλη την χώρα. 

Οι απείθαρχοι Έλληνες οδηγοί, περισσότερο από μισό εκατομμύριο οχήματα, συγκριμένα 542.737, άφησαν πίσω τους Αθήνα και Θεσσαλονίκη και κινήθηκαν για άλλους προορισμούς.  

Όμως σχεδόν ένας στους τρεις, ποσοστό 28,8%, ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα και οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ. Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας είναι ενδεικτικά: 

Από την 24 Φεβρουαρίου έως και χθες Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023 συγκροτήθηκαν συνολικά 1.924 συνεργεία, από τα οποία ελέγχθηκαν 59.832 οχήματα και βεβαιώθηκαν 13.683 τροχονομικές παραβάσεις.

Οκτάχρονος έσωσε τη λιπόθυμη οδηγό μητέρα του καλώντας το 100

 Ένα αγοράκι μόλις 8 ετών ενήργησε ως ένας μικρός ήρωας, ειδοποιώντας τις Αρχές όταν η μητέρα του αισθάνθηκε αδιαθεσία ενώ οδηγούσε.

Η περιπέτεια για τον ανήλικο και τη μητέρα εκτυλίχθηκε σήμερα το απόγευμα γύρω στις 17:00 σε περιοχή της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ η γυναίκα οδηγούσε, αισθάνθηκε αδιαθεσία στο ύψος της γέφυρας του Αξιού. Ακινητοποίησε το όχημα και στη συνέχεια λιποθύμησε.

Ο οκτάχρονος, παρά το γεγονός πως πρόκειται για ένα μικρό παιδί, ενήργησε ως ενήλικας. Διατήρησε απόλυτα την ψυχραιμία του, κάλεσε αμέσως το 100 και ανέφερε πως η μητέρα του λιποθύμησε. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, κατάφερε να περιγράψει και το σημείο στο οποίο είχαν σταματήσει με το αυτοκίνητο, διευκολύνοντας το έργο των Αρχών.

Τέμπη: Η καταραμένη Κοιλάδα - Τα πολύνεκρα δυστυχήματα το 1999, το 2003 και το 2023

 Εδώ και 25 χρόνια στην κοιλάδα των Τεμπών έχουν σημειωθεί τρεις τραγωδίες που έχουν αποτυπωθεί στην εθνική συλλογική μνήμη.

Το 1999 με το πολύνεκρο δυστύχημα των οπαδών του ΠΑΟΚ που επέστρεφαν από αγώνα της ομάδας τους στην Αθήνα, το 2003 με την ανείπωτη τραγωδία με τους νεκρούς μαθητές που ταξίδευαν για την σχολική τους εκδρομή και τώρα με τους δεκάδες νεκρούς από την σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στον Ευαγγελισμό πολύ κοντά στα σημεία των προηγούμενων δυστυχημάτων. 

Ας θυμηθούμε τα τραγικά γεγονότα

Σημαντική πτώση των ποσοστών του Ερντογάν δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

 Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αρνείται να αναβάλει τις εκλογές τις οποίες έχει ανακοινώσει για τις 14 Μαΐου, ωστόσο στις δημοσκοπήσεις αποτυπώνεται η δυσαρέσκεια του τουρκικού λαού ως προς το πρόσωπό του.

Ο Ερντογάν ζήτησε συγγνώμη για την καθυστέρηση στις επιχειρήσεις διάσωσης και παροχής βοήθειας από τους κατοίκους της επαρχίας Αντίγιαμαν. Την ίδια ώρα όμως τα γήπεδα της Τουρκίας το Σαββατοκύριακο έγιναν πεδία μαζικών διαδηλώσεων κατά του Τούρκου προέδρου τραγουδώντας αντικυβερνητικά συνθήματα.

Τρεις εβδομάδες μετά τον φονικό σεισμό στην νοτιοανατολική Τουρκία και σε τελευταία δημοσκόπηση, καταγράφεται η έκδηλη δυσαρέσκεια του κόσμου με το κόμμα του Ερντογάν, το AKP. Η δημοσκόπηση δείχνει την κατάρρευση των ποσοστών του κόμματος, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο ΣΚΑΪ.

Αυτό είναι το έγκλημα: Επί 23 χρόνια και μετά από δαπάνη τουλάχιστον 15 δισ. ,7 κυβερνήσεις δεν κατάφεραν να λειτουργήσουν το σύστημα GPS για τα τρένα

 Από το 2000 η Ελλάδα έχει προμηθευτεί σύστημα GPS για τον έλεγχο της κυκλοφορίας των τρένων που ακόμη δεν λειτουργεί. Αυτό αποκάλυψε στην τηλεόραση του OPEN ο γραμματέας της ΓΣΕΕ, Νίκος Κιουτσούκης.


Επί 23 χρόνια και ενώ έχουν δαπανηθεί περισσότερα από 15 δισ. ευρώ, τα ελληνικά τρένα βρίσκονται στην εποχή του… Τρικούπη. Από τότε έχουν κυβερνήσει τη χώρα οι Κώστας Σημίτης, Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου, Λουκάς Παπαδήμος, Αντώνης Σαμαράς, Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης  με αντίστοιους αρμόδιους υπουργούς.

Κατά τ’ άλλα ο Μητσοτάκης σήμερα είχε προγραμματίσει επίσκεψη στο Κέντρο Τηλεδιοίκησης το οποίο δεν λειτουργεί, έχει μόνο τον τίτλο. Αυτό εννοούσε όταν έλεγε τον ενδιαφέρει η επικοινωνία κ όχι η ουσία.

Διαβάστε. Τα λόγια περιττά. Μόλις πριν 20 μέρες. Κατά τ’ άλλα ο Μητσοτάκης σήμερα είχε προγραμματίσει επίσκεψη στο Κέντρο Τηλεδιοίκησης το οποίο δεν λειτουργεί, έχει μόνο τον τίτλο. Αυτό εννοούσε όταν έλεγε τον ενδιαφέρει η επικοινωνία κ όχι η ουσία. Μετράτε νεκρούς τώρα λαμόγια





 

Στα 40 ευρώ η επιδότηση του ρεύματος για τον Μάρτιο

 Στα 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα διαμορφώνεται η επιδότηση των οικιακών τιμολογίων ρεύματος για το Μάρτιο, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε σήμερα το πρωί ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Το ύψος της επιδότησης παραμένει δηλαδή στο επίπεδο του Φεβρουαρίου ενώ τα τιμολόγια που ανακοίνωσαν οι προμηθευτές, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, είναι κατά τι χαμηλότερα από αυτά του Φεβρουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι οι τελικές τιμές που θα πληρώσουν οι καταναλωτές το Μάρτιο θα είναι αντίστοιχα ελαφρώς χαμηλότερες σε σχέση με τον Φεβρουάριο.

Ειδικότερα οι επιδοτήσεις για το Μάρτιο έχουν ως εξής:

Οικιακά τιμολόγια: Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 kWh, η επιδότηση θα είναι 40 Euro/MWh. Η κατηγορία αυτή αφορά το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα. Την ίδια επιδότηση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 kWh, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή. Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) η επιδότηση ανέρχεται στα 84 Euro/MWh.

Για τους αγρότες, η επιδότηση ανέρχεται στα 40Euro/MWh.

Καταγγελία επιβάτη του μοιραίου τρένου για Μηχανοδηγό. Τον άκουσε να λέει «πάμε κι όπου βγει».

Η Γαλλία αναβάθμισε το σιδηροδρομικό δίκτυο της με 7δις, εδώ Ελλάδα δώσαμε 15δις και τα συστήματα παρακολούθησης, πέδησης που έπρεπε να λειτουργούν από το 2020, δεν λειτουργεί τίποτα, που πήγαν τα εκατομμύρια τα έφαγαν και αυτά αετοί της κυβέρνησής μας .... Δεν λειτουργεί τίποτα για την ασφάλεια .

Ν. Παππάς στο OPEN:"Τα συστήματα παρακολούθησης αγοράστηκαν εν όψει Ολυμπιακών κ έπρεπε να έχουν τοποθετηθεί από 2004.Ο ΣΥΡΙΖΑ τμηματοποίησε το έργο. Στο συγκεκριμένο σημείο έπρεπε να είχαν μπει τα συστήματα σε λειτουργία από 2020". Ποιος έφαγε τα λεφτά κ είχαμε την τραγωδία? #Τεμπη

Νίκος Παππάς: 600 εκατ. ευρώ επενδύσεις, για τις οποίες είχε δεσμευτεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, έγιναν “αέρας” με υπογραφή Καραμανλή


Είχαμε μείνει με καθυστέρηση και άκουσα με τον μηχανοδηγό να μιλάει με τον υπεύθυνο εισιτηρίων και να λέει, “πάμε και όπου βγει”. Σίγουρα είσαι προϊδεασμένος ότι κάτι δεν θα πάει καλά. Αυτό ακριβώς άκουσα μέσα από τους ασυρμάτους. “Πάμε και όπου βγει”. Τίποτε άλλο” δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επιβάτης του μοιραίου Intercity, που συγκρούστηκε με την εμπορευματική αμαξοστοιχία στα Τέμπη.


Από σήμερα πλέον γινόμαστε όλοι εστέτ αριστεροί με τα γαλλικά μας και το πιάνο μας..

 Η φάση σήμερα είναι κάπως έτσι... Αλλαγή γραμμής λοιπόν από σήμερα. Κομμένα πχια τα μτστκ γμσ. Κομμένα και τα τσιγάρα και ο πολακισμός.



Έτσι! Αυτή είναι η υποταγμένη δημοσιογραφία στο καθεστώς Μητσοτάκη ! Καλύτερα να σου βρίσουν τη μάνα πάρα τον Μητσοτάκη.

Όποιος τον βρίζει θα τον βαρά ο δημοσιογράφος.

Απ'αυτούς περιμένετε να σας πουν αλήθειες μωρέ? Βαθύ κράτος ναι ! #με_τον_πολακη #Πολακης


Τι μπορεί να σημαίνει άραγε; Υπάρχει κάποιο μήνυμα για τον ΣΥΡΙΖΑ τους δικαστές και τους δημοσιογράφους κυρίως; ( M Triantafyllopoulos @Makis_Tr )

 

Το να πιστεύει το 70% των πολιτών ότι δεν εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη μάλλον υπερβαίνει σε ποσοστό τους οπαδούς του #Πολακη ε;




Windows 11: Η νέα μεγάλη ενημέρωση βάζει την τεχνολογία του ChatGPT απευθείας στο PC σας

 Η Microsoft μόλις κυκλοφόρησε μια νέα μεγάλη ενημέρωση για τα Windows 11, το λεγόμενο Moment 2 update της 22H2 έκδοσης του λειτουργικού συστήματος, που φέρνει την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης του ChatGPT απευθείας στον υπολογιστή σας.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η νέα αυτή ενημέρωση αναβαθμίζει την γραμμή εργασιών με ένα πλαίσιο αναζήτησης, το οποίο βασίζεται στην AI του Bing. Ο λόγος γίνεται για την τελευταία έκδοση της μηχανής αναζήτησης, η οποία παρασκηνιακά κάνει χρήση της ίδιας τεχνολογίας της OpenAI που αξιοποιεί και το πολυσυζητημένο ChatGPT. Κάπως έτσι, όλοι οι χρήστες των Windows 11 θα έχουν άμεση πρόσβαση σε μια τεχνητή νοημοσύνη που επιτρέπει αναζήτηση, συνομιλία, απαντήσεις σε ερωτήσεις και δημιουργία περιεχομένου, απευθείας από τη γραμμή εργασιών.

Οκτώ παράγοντες που μας κλέβουν χρόνια ζωής – Δεν σχετίζονται με προβλήματα υγείας

 Αν και συνήθως ταυτίζουμε τη μακροζωία με την απουσία ασθενειών, εντούτοις οι ερευνητές αποκαλύπτουν ότι το προσδόκιμο ζωής επηρεάζουν καθοριστικά οκτώ παράγοντες που δεν έχουν καμία σχέση με τον ιατρικό μας φάκελο - Δείτε ποιοι είναι..

Έχετε μήνες να συναντηθείτε με συγγενείς και φίλους; Η δυσαρέσκεια και η απομόνωση που αισθάνεστε μπορεί να σας  μειώσει το προσδόκιμο ζωής. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και αν νιώθετε ότι δεν εισπράτετε το σεβασμό που σας αξίζει από συναδέλφους ή και συγγενείς.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τετάρτης

 


Διαβάστε  τα πρωτοσέλιδα και τα οπισθόφυλλα των εφημερίδων της Τετάρτης.

Ποντιακό Σύλλογο Κατερίνης «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ - ΗΜΕΡΑ ΑΓΑΠΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΥΗΣ

 


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ με τίτλο «ΗΜΕΡΑ ΑΓΑΠΗΣ &

ΑΛΛΗΛΕΓΥΗΣ» στις 27 Φεβρουαρίου 2023 από τις 13:00 έως τη δύση του ηλίου στη πλατεία Μυλαυλάκου.

Για άλλη μια φορά και έπειτα από διακοπή περίπου 8 ετών, λόγω καιρικών φαινομένων στις

προγενέστερες ημερομηνίες καθώς και των υγειονομικών περιορισμών της τελευταίας διετίας, η καρδιά

της Κατερίνης χτύπησε και πάλι στην πλατεία Μυλαυλάκου όπου πλήθος κόσμου και των αρχών του

τόπου, πολιτευτών και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας (ΜΜΕ) προσήλθαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με

Επισκέπτες από την Πιερία και ολόκληρη την Ελλάδα γιόρτασαν Αποκριά και Κούλουμα στον Όλυμπο






 Επισκέπτες από την Πιερία και από όλη την Ελλάδα γιόρτασαν το διάστημα 24-27 Φεβρουαρίου 2023 την Αποκριά και τα Κούλουμα στον Όλυμπο. Ο Οργανισμός Πολιτισμού - Αθλητισμού του Δήμου (Ο.Π.Α.Δ.Δ.Ο.) μαζί με πολιτιστικούς και ορειβατικούς συλλόγους, καθώς και συλλόγους γονέων και κηδεμόνων σχολείων του Δήμου διοργάνωσαν μία σειρά εκδηλώσεων, με καρναβαλική διάθεση, αναβίωση παραδοσιακών εθίμων, Κούλουμα με σαρακοστιανά εδέσματα και πέταγμα του χαρταετού στο φώς του Ολύμπου.