ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

Φόβοι και φοβίες στα παιδιά – Πώς μπορούν να βοηθήσουν οι γονείς;

 Ο φόβος του να μείνεις μόνος στο σκοτάδι, για παράδειγμα, είναι ένας συνηθισμένος παιδικός φόβος. Το ίδιο και ο φόβος για τα ζώα, όπως τα μεγάλα σκυλιά που γαβγίζουν. Μερικά παιδιά φοβούνται τις φωτιές, τα ψηλά μέρη ή τις καταιγίδες. Άλλοι, έχοντας επίγνωση των εικόνων των μέσων ενημέρωσης, ανησυχούν για τον πόλεμο ή την τρομοκρατία. Εάν υπήρξε πρόσφατη σοβαρή ασθένεια ή θάνατος στην οικογένεια, μπορεί να αγχωθούν για την υγεία των γύρω τους.

Οι φόβοι του παιδιού σας μπορεί να έρχονται και να φεύγουν. Οι περισσότεροι παιδικοί φόβοι είναι ήπιοι. Αλλά ακόμα και όταν χειροτερεύουν, με αποδοχή και υποστήριξη, γενικά φεύγουν από μόνοι τους μετά από λίγο διάστημα.

Πώς μπορούν οι γονείς να βοηθήσουν να απαλύνουν τους φόβους του παιδιού τους;

Tεστοστερόνη και γυναικεία υγεία

 Τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη είναι οι πρωταρχικές γυναικείες ορμόνες του φύλου, η τεστοστερόνη συμβάλλει επίσης σε διάφορες πτυχές της γυναικείας ευεξίας.

Όταν σκεφτόμαστε τις ορμόνες που συνήθως συνδέονται με την ανδρική υγεία, η τεστοστερόνη είναι συχνά η πρώτη που μας έρχεται στο μυαλό. Ωστόσο, η τεστοστερόνη διαδραματίζει σημαντικό και συχνά παρεξηγημένο ρόλο και στη γυναικεία υγεία.

Ενώ τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη είναι οι πρωταρχικές γυναικείες ορμόνες του φύλου, η τεστοστερόνη συμβάλλει επίσης σε διάφορες πτυχές της γυναικείας ευεξίας.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε τον πολύπλευρο ρόλο της τεστοστερόνης στη γυναικεία υγεία.

Κατανόηση της τεστοστερόνης

Βολεύτηκε και η κόρη του δεύτερου ξαδέλφου του Κουλη στη Βουλη.

 

Αλλά η χώρα πάει Φόρτσα

 

Άγαλμα προς τιμήν του 41% θα εγκατασταθεί έξω από τις εφορίες.

 


«Φαρμάκι» ο καφές: Μικρότερες εκτάσεις, περιορισμένη παραγωγή και ασθένειες

 Λιγότερες καλλιεργήσιμες εκτάσεις, περισσότερες ασθένειες καφεόδεντρων... Η κλιματική αλλαγή περιορίζει την παραγωγή καφέ και είναι μονόδρομος η αύξηση της τιμής

Καφές: Για πολλούς ανθρώπους είναι αδιανόητο να ξεκινήσουν τη μέρα τους χωρίς καφέ. Στο μέλλον, ωστόσο, το αγαπημένο μας ρόφημα δεν αποκλείεται να κοστίζει ακριβότερα.

Καφές: Για πολλούς ανθρώπους είναι αδιανόητο να ξεκινήσουν τη μέρα τους χωρίς καφέ. Στο μέλλον, ωστόσο, το αγαπημένο μας ρόφημα δεν αποκλείεται να κοστίζει ακριβότερα.

Και εκεί ωστόσο οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής γίνονται ολοένα και πιο αισθητές.

Ο Φρίντελ Χιτς-Άνταμς από το οικονομικό ινστιτούτο Südwind εξηγεί: «Σε πολλές τροπικές χώρες παρατηρείται τα τελευταία χρόνια αστάθεια στις μετεωρολογικές συνθήκες. Παλαιότερα υπήρχε μια περίοδος βροχών, μια περίοδος με λιγότερες βροχές, υπήρχαν σχετικά σταθερές θερμοκρασίες.

Ο καφές καλλιεργείται κυρίως σε μεγαλύτερο υψόμετρο, ακριβώς επειδή οι θερμοκρασίες εκεί είναι σχετικά σταθερές».

Οι μεγάλες εταιρείες εστιάζουν στον ανταγωνισμό

Παρωδία (και) η εξεταστική για τα Τέμπη

Απίστευτο κι όμως αληθινό, αλλά ακόμη δεν έχουν καταρτιστεί καν οι λίστες των μαρτύρων, πολλώ δε μάλλον δεν έχει κληθεί κάποιος προς εξέταση

Σχεδόν ένα μήνα μετά την ψήφιση από την Ολομέλεια της σύστασης της εξεταστικής επιτροπής για τα Τέμπη -η Βουλή άναψε το πράσινο φως στις 15 Νοεμβρίου- και οι εργασίες της επί της ουσίας δεν έχουν εκκινήσει, καθώς όλες οι συνεδριάσεις έχουν αναλωθεί σε διαδικαστικά θέματα.

Απίστευτο κι όμως αληθινό, αλλά ακόμη δεν έχουν καταρτιστεί καν οι λίστες των μαρτύρων, πολλώ δε μάλλον δεν έχει κληθεί κάποιος προς εξέταση.

Οι ρυθμοί είναι χελώνας, ενώ η συζήτηση επί των διαδικαστικών θα συνεχιστεί και την προσεχή εβδομάδα, κάτι που αποδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως ο σκοπός για τον οποίο συγκροτήθηκε αυτή η εξεταστική δεν είναι να πέσει άπλετο φως στις συνθήκες και στα αίτια αυτού του τραγικού δυστυχήματος, το οποίο κόστισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, κυρίως νέους, αλλά να θαφτεί η υπόθεση και να ξεπλυθούν οι ευθύνες, κυβερνητικές και μη. Τι έχει συμβεί;

Μέχρι στιγμής οι συνεδριάσεις έχουν περιοριστεί σχεδόν αποκλειστικώς στο ζήτημα της εξαίρεσης της Ζωής Κωνσταντοπούλου από τις συνεδριάσεις λόγω της ιδιότητάς της ως συνηγόρου οικογενειών θυμάτων. Μετά και τη σχετική εισήγηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, η συμπολίτευση είχε τα χέρια λυμένα προκειμένου να απομακρύνει με τις ψήφους και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας από την εξεταστική.

Πάντως, το σόου θα συνεχιστεί, καθώς στην ερχόμενη συνεδρίαση θα τεθεί ζήτημα εξαίρεσης του Θάνου Πλεύρη, ο οποίος ήταν υπουργός Υγείας όταν συνέβη το τραγικό δυστύχημα. Το θέμα έχει ήδη τεθεί από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία υποστήριξε ότι η πρόταση αυτή στηρίζεται στις διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, επειδή «έχει περιβληθεί την ιδιότητα του μηνυόμενου σε ένα δικόγραφο», το οποίο παρέλαβαν τα μέλη της επιτροπής από τον σύλλογο των συγγενών των θυμάτων.

Ο Πλεύρης

Απόλυτος εφιάλτης: Η νέα απειλή για την ανθρωπότητα βρίσκεται ήδη σε τρόφιμα μολυσμένα με ξένο RNA και DNA

 Η «πανδημία» του κορωνοϊού COVID-19 πρόσθεσε μια νέα έννοια στο δημόσιο λεξικό που ονομάζεται mRNA: δηλαδή, αγγελιοφόρο RNA.

Οι επιστήμονες ενημέρωσαν τον κόσμο ότι τα εμβόλια COVID των Pfizer-BioNTech και Moderna γίνονται με mRNA, αν και όπως έκτοτε αποκαλύφθηκε, τα εμβόλια mRNA δεν περιέχουν στην πραγματικότητα mRNA, αλλά εργαστηριακό RNA ή/και σωματίδια DNA που είναι ισχυρότερα από το mRNA και επιβιώνουν κατά τη διαδικασία της πέψης.

Αυτά τα «εμβόλια RNA και DNA», όπως ονομάζονται με μεγαλύτερη ακρίβεια, χορηγούνται τόσο σε ανθρώπους όσο και σε ζώα στη σύγχρονη εποχή.

Και τα υπολείμματα RNA και DNA που καταλήγουν να μπουν στα τρόφιμα που τρώνε οι άνθρωποι είναι ίσως πιο σοβαρή απειλή για τη δημόσια υγεία από οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή, , όπως επισημαίνει το Natural News.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δημιούργησε μια σελίδα πληροφοριών για «εμβόλια DNA» στον ιστότοπό του που εξηγεί με περισσότερες λεπτομέρειες πώς λειτουργούν. Ένα αξιοσημείωτο απόσπασμα έχει ως εξής:

Ραγδαία ανάπτυξη του εμβολιασμού με DNA!