ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023

Αδιανόητο: Με υπουργική απόφαση της ΝΔ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξαιρείται από την υποχρέωση να αποζημιώσει τους συγγενείς των νεκρών


 

Αν έχει την παραμικρή ευαισθησία θα πρέπει να παραιτηθεί ...Κατερίνη πλατεία

Πλήθος  κόσμου κατέκλισε την πλατεία Κατερίνης σε διαμαρτυρία 
Ένα σύνθημα σε όλη την Ελλάδα
Παραιτήσου   







 

«Το αίμα των νεκρών θα σε κυνηγά» - Ποτάμι οργής στην Αθήνα

 Δυναμικό «παρών» από χιλιάδες πολίτες στο κέντρο της Αθήνας στη μεγάλη πορεία για τα θύματα της τραγωδίας • Οργή κατά της κυβέρνησης και όχι μόνο • Απαιτούν δικαίωση για τους νεκρούς • Ισχυρή αστυνομική παρουσία και χρήση δακρυγόνων από τα ΜΑΤ στο τέλος της κινητοποίησης • Διαμαρτυρία από το ΠΑΜΕ στα γραφεία της Hellenic Train.

Πολλές χιλιάδες κόσμου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα παρά τη βροχή στο κέντρο της Αθήνας για να εκφράσουν την οργή τους και να ζητήσουν το καταλογισμό ευθυνών για τη μεγάλη σιδηροδρομική τραγωδία.

Στην Αθήνα διαδήλωσαν πάνω από 3.000 κόσμου με τα παιδιά από τις καλλιτεχνικές καταλήψεις στην κορυφή της πορείας.

Βασικά συνθήματα με νόημα:

Ξεσηκωμός σε όλη τη χώρα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών

 Μεγαλειώδης πορεία μαθητών, φοιτητών και συλλογικοτήτων της Αριστεράς, στο κέντρο της Αθήνας. Νέο ραντεβού το απόγευμα.

Με σύνθημα «τα κέρδη τους οι νέκροι μας» φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές και συλλογικότητες της Αριστεράς πραγματοποίησαν ειρηνική πορεία που κατέληξε στα γραφεία της Hellenic Train αφού πρώτα πέρασε μπροστά από τη Βουλή.

Κρατώντας πλακάτ, πανό και μαύρα μπαλόνια έδωσαν ραντεβού στα Προπύλαια σε μια γεμάτη οργή διαμαρτυρία.«Θα γίνουμε η φωνή όλων των νεκρών συναδέλφων μας, όλων των νεκρών συνανθρώπων μας και να πάρουμε εκδίκηση», ανέφεραν εκπρόσωποι των φοιτητών.

«Σχεδόν όλες οι σχολές της Αθήνας έκλεισαν ως ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τις οικογένειες των θυμάτων, τα θύματα και τους τραυματίες. Απαιτούμε να αποδωθούν ευθύνες για να μην συγκαλυφθεί τίποτα από την τραγωδία στα Τεμπη. Μας γεμίζει οργή το 2023 να συμβαίνει ένα τέτοιο τραγικό

Φωνές για απόπειρα συγκάλυψης πίσω από την επιτροπή διερεύνησης

 Γιατί η τοποθέτηση του Αθανάσιου Ζηλιασκόπουλου στην επιτροπή διερεύνησης της τραγωδίας στα Τέμπη προκαλεί ερωτήματα. Το παρελθόν του στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ την περίοδο των μνημονίων και η διπλή αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Πολλαπλά ερωτήματα προκαλεί η τοποθέτηση του Αθανάσιου Ζηλιασκόπουλου στην επιτροπή διερεύνησης της τραγωδίας στα Τέμπη, ενός από τους ανθρώπους που βρίσκονταν σε καίριες θέσεις την περίοδο της μεγάλης υποβάθμισης του σιδηροδρομικού δικτύου.

Ο καθηγητής Μεταφορών και Παραγωγής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ορίστηκε ως μέλος στη δήθεν υπερκομματική επιτροπή, όμως πρόκειται για τον άνθρωπο που διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ την μνημονιακή περίοδο 2010-2015. Την εποχή, δηλαδή, που σταμάτησε να λειτουργεί το σύστημα τηλεδιοίκησης και εν μέσω περικοπών συντελέστηκε και σημαντική υποβάθμιση του σιδηροδρόμου.

«Όλα στο φως»

«Η ζωή στο ΑΠΘ πάγωσε στο λεπτό της μοιραίας σύγκρουσης», λέει ο Πρύτανης

 Συγκλονισμένη είναι η κοινότητα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από τον χαμό και τον τραυματισμό φοιτητών του ιδρύματος στο πολύνεκρο δυστύχημα που έγινε στα Τέμπη.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, προκύπτει ότι εννέα φοιτητές του ΑΠΘ είναι νεκροί, ενώ 26 ακόμα είναι τραυματίες. Πρόκειται για φοιτητές της Οδοντιατρικής, της Ιατρικής ΣΣΑΣ (Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων), της Γεωπονικής, του Φαρμακευτικού τμήματος, του Φυσικού, της Νομικής, της Αρχιτεκτονικής και του Παιδαγωγικού.

Ο πόνος για την τραγωδία είναι διάχυτος σε κάθε διάδρομο του Πανεπιστημίου. Όλοι οι φοιτητές περπατούν με σκυμμένο το κεφάλι μην μπορώντας να πιστέψουν πως οι συμφοιτητές και οι φίλοι τους που μέχρι χθες κάθονταν στα διπλανά θρανία χάθηκαν σε μία στιγμή.

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης και ίδιος ο Πρύτανης του ΑΠΘ, κ. Νίκος Παπαϊωάννου, μιλώντας στο kathimerini.gr, σημείωσε συγκινημένος πως πρόκειται για τον μεγαλύτερο φόρο αίματος που έχει «πληρώσει» ποτέ η σχολή. 

Η πορνογραφία της απόγνωσης


Πραγματικά δυσκολεύεται κανείς να φανταστεί οποιαδήποτε άλλη τηλεόραση στον πλανήτη να επιδίδεται σε τέτοιο κανιβαλικό ξεζούμισμα μιας εθνικής καταστροφής.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΑ αποκλειστικό φαινόμενο των ελληνικών τηλεοπτικών μέσων η εξοντωτική κάλυψη μιας μεγάλης καταστροφής με πολλά θύματα.

Ο επικρατών όρος και μόνο («εθνική τραγωδία»), όσο κυριολεκτικός κι αν μοιάζει συμπυκνώνοντας όλο το ανείπωτο δράμα της περίστασης, αναφέρεται σε ένα είδος της μυθοπλασίας και δίνει το έναυσμα για πλήθος δημοσιογραφικών υπερβάσεων που ξεφεύγουν από το λεπτομερές ρεπορτάζ και την ανάλυση των γεγονότων και χτυπάνε απευθείας στο, ευάλωτο ήδη, κοινό θυμικό.

Άπειρος και επικίνδυνος

 Υπηρετούσε για πολλά χρόνια στο τμήμα αποσκευών του ΟΣΕ. Για τον λόγο αυτό κάποιοι συνάδελφοί του στα social media τον αποκαλούν ο αχθοφόρος. Με την έλευση της Νέας Δημοκρατίας γίνεται μετακλητός υπάλληλος στο Υπουργείο Παιδείας. Ένας Θεός είδε ποια εργασία ανέλαβε. Δεν είναι ωστόσο ικανοποιημένος. Ειδοποιείται αρμοδίως πώς στον ΟΣΕ «τρέχει»  εσωτερική διαδικασία επιλογής από το υπαλληλικό προσωπικό υποψηφίων σταθμαρχών. Καταθέτει αίτηση η οποία ως του θαύματος γίνεται αποδεκτή. Παρακολουθεί ταχύρρυθμη εκπαίδευση. Περνά εξετάσεις. Κάποιοι σιδηροδρομικοί που γνωρίζουν τις διαδικασίες εξηγούν πώς ένα από τα εξεταστικά κριτήρια για την βαθμολόγηση της ικανότητας αντίληψης των μελλοντικών σταθμαρχών ήταν η καταμέτρηση βαγονιών. Εξαιρετικά δύσκολη άσκηση ομολογουμένως.

Πίτσα ναπολιτάνα-πίτσα ρομάνα: Οι διαφορές και οι κορυφαίες διευθύνσεις σε Νάπολη και Ρώμη












“When the moon hits your eye like a big pizza pie, that’s amore” τραγουδούσε ο Dean Martin το 1952 και σίγουρα οι λέξεις pizza και amore δεν είναι παράταιρες στην ίδια φράση, αφού ένας από τους λόγους που κάθε επισκέπτης ερωτεύεται την Ιταλία είναι αναμφίβολα και η αυθεντική πίτσα. Αυτή που γεννήθηκε στη Νάπολη και κατέκτησε όλο τον κόσμο, αυτή που το όνομά της έχει γίνει σε κάθε γλώσσα συνώνυμο της απόλαυσης για μικρούς και μεγάλους, αυτή στην οποία δεν χορταίνει να ενδίδει όποιος βρεθεί στην πατρίδα της.

Πιερικός..ΣΟΠ θύρα 5


 

Νεϊμάρ: Μοντέλο του OnlyFans αποκαλύπτει πως ζήτησε να κάνουν τρίο με την αδελφή της

 

Κέιτ Άλβες αν και έπαιζε χρόνια βόλεϊ στο Σάο Πάολο έγινε γνωστή παγκοσμίως όταν αποφάσισε να μπει στο OnlyFans.

H νεαρή Βραζιλιάνα είχε δηλώσει ότι βγάζει πλέον 50 φορές τα λεφτά που έπαιρνε από το βόλεϊ και είχε εξηγήσει ότι δεν θα βρει γυμνό στο προφίλ της.

Έρευνα του Olivemagazine.gr: Τι κρύβεται μέσα στα πατατάκια;

 Η ιστορία λέει ότι οι λεπτοκομμένες τραγανές πατάτες ανακαλύφθηκαν στην Αμερική, τον 19ο αιώνα, εξαιτίας της ιδιοτροπίας ενός απαιτητικού καλοφαγά και της έκρηξης θυμού ενός θιγμένου σεφ, ονόματι George Crum. Οι τηγανητές πατάτες που ζήτησε ο πελάτης ήταν χοντρά κομμένες και τις γύρισε πίσω. Τότε, ο σεφ για να τον εκδικηθεί, τις έκοψε όσο πιο λεπτές μπορούσε, τις τηγάνισε και του τις σέρβιρε. Ο πελάτης ενθουσιάστηκε, η ζήτηση στο εστιατόριο αυξήθηκε και αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο σεφ να αποκτήσει τεράστια φήμη και εν τέλει να μείνει στην αιωνιότητα ως «ο Έντισον του λίπους» (The Edison of grease).

Το 1926, μία επιχειρηματίας από την Καλιφόρνια, η Laura Scudder, για να μεγαλώσει τη διάρκεια ζωής και να προστατεύσει την εθιστική τραγανότητά τους, συσκεύασε τα τηγανισμένα πατατάκια σε κέρινες σακούλες διαφημίζοντας «τα πιο θορυβώδη τσιπς στον κόσμο».

Ύπνος: Πέντε συνήθειες – κλειδιά που προσθέτουν πέντε επιπλέον χρόνια στη ζωή μας

 Ανακαλύψτε τους πέντε απαράβατους κανόνες ποιοτικού ύπνου που θα προσθέσουν χρόνια στη ζωή μας και θα μειώσουν κατά 30% τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου

Πότε είμαστε πραγματικά υγιείς; Σύμφωνα με ερευνητές από το Beth Israel Deaconess στη Βοστώνη όταν κοιμόμαστε καλά και ξεκουραζόμαστε επαρκώς. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να μειώσουμε έως και 30% τον κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία.

Πώς ορίζεται ο καλός ύπνος; Όπως συνοψίζουν οι ερευνητές νεότερης μελέτης, που θα παρουσιαστεί στο Αμερικανικό Κολλέγιο Καρδιολογίας στη Νέα Ορλεάνη, ο ποιοτικός ύπνος θα πρέπει να έχει τα ακόλουθα πέντε χαρακτηριστικά:

F1 GP Μπαχρέιν: Προεπισκόπηση

 Ήρθε η ώρα για την έναρξη του παγκόσμιου πρωταθλήματος F1 του 2023. Και όπως συνέβη τα τελευταία δύο χρόνια, αυτή λαμβάνει χώρα στο Μπαχρέιν.

Η πίστα στην έρημο Sakhir φιλοξένησε και τις χειμερινές δοκιμές της F1 πριν από μόλις μία εβδομάδα. Έτσι, όλες οι ομάδες διαθέτουν μία πληθώρα δεδομένων σχετικά με την απόδοση των μονοθέσιων τους στην συγκεκριμένη διαδρομή.

Η Red Bull και ο Max Verstappen πηγαίνουν ως φαβορί, έπειτα από την κυριαρχία τους κατά την προηγούμενη σεζόν. Η RB19 φαινόταν να συμπεριφέρεται εξαιρετικά στις χειμερινές δοκιμές, ότι και αν δοκίμασε η ομάδα επάνω της. Από την άλλη η Ferrari τα πήγε και εκείνη πολύ καλά, ωστόσο φάνηκε να υστερεί κατά τι της αντιπάλου της. Ιδίως στα μεγάλα stints.

Βέβαια, ο Fred Vasseur προειδοποίησε ότι ο αγώνας του Μπαχρέιν θα είναι μία τελείως διαφορετική ιστορία σε σχέση με τις χειμερινές δοκιμές. Από την άλλη με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η αποκάλυψη του πραγματικού ρυθμού τόσο της Mercedes W14 όσο και της Aston Martin AMR23. Θα μπορέσει κάποιο από τα δύο αυτά μονοθέσια να απειλήσει τις Red Bull και Ferrari;

Τέλος σε τεκμήρια και φόρο πολυτελούς διαβίωσης


Προς κατάργηση οδεύουν τεκμήρια και Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης εξαιτίας της αναχρονιστικότητάς τους.

Ένα φορολογικό μέτρο το οποίο πραγματικά αποτελεί βραχνά για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και δη αυτών που έχουν κινητήρες άνω των 1.929 κ.εκ. αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν στη χώρα μας «εξαφανίζοντας» παράλληλα και έναν άλλο επιπλέον φόρο που καταβάλλεται κάθε χρόνο για μια 10ετία!

Ο λόγος για τα τεκμήρια διαβίωσης αλλά και το Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης τα οποία φαίνεται ότι οδεύουν προς κατάργηση καθώς θεωρείται μία από τις πλέον αναχρονιστικές μεθόδους προσδιορισμού του φορολογήσιμου εισοδήματος.

Σύμφωνα με μελέτη του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ (της καθηγήτριας του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ Γεωργίας Καπλάνογλου), οι φορολογικές αρχές καταφεύγουν σε αυτήν την προσπάθεια σύλληψης φορολογητέας ύλης όταν για διάφορους λόγους δεν θεωρούν δυνατό τον απευθείας προσδιορισμό της. Είναι χαρακτηριστικό ότι, μεταξύ των χωρών υψηλού εισοδήματος, μόνο η Ελλάδα και η Ιταλία χρησιμοποιούν τεκμήρια διαβίωσης.

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας σε συνεργασία με το ECOSEP (Ευρωπαϊκό Κολλέγιο Αθλητιάτρων) οργανώνει παιδιατρικό σεμινάριο, με διευθυντή προγράμματος τον κ. Νικόλαο Γκούρτσα

 

BASIC MANAGEMENT OF CHILDREN & INFANTS INCIDENTS
ΒΑΣΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ
ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ & ΒΡΕΦΗ
Περιγραφή Προγράμματος
Το Πιστοποιημένο πρόγραμμα “Βασική Διαχείριση επειγόντων περιστατικών σε παιδιά και βρέφη” περιλαμβάνει θεωρητική εκπαίδευση και πρακτική εξάσκηση στα παρακάτω εκπαιδευτικά αντικείμενα:
• Βασική καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση παιδιού
• Βασική καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση βρέφους
• Πνιγμός
• Πνιγμονή (εξαγωγή ξένου σώματος) σε παιδί
• Πνιγμονή (εξαγωγή ξένου σώματος) σε βρέφος
• Πλάγια θέση ασφαλείας σε παιδί
• Πλάγια θέση ασφαλείας σε βρέφος
• Βασική διαχείριση αιμορραγίας
• Κακώσεις κεφαλής

Ξεκίνησαν να προσφεύγουν στο ΣτΕ Δήμοι κατά της Απογραφής του 2021- Με στοιχεία απαιτούν την ακύρωση της

 Αποφασισμένοι είναι αρκετοί δήμοι να εξαντλήσουν όσα τα μέσα που διαθέτουν για να αποτρέψουν τις βαρύτατες συνέπειες που έχουν τα αποτελέσματα της απογραφής του 2021 που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ.

Το « χορό» και χωρίς να περιμένει άλλο την ΚΕΔΕ που χρονοτριβεί ( γιατί άραγε;) , άνοιξε ο Δήμος Μυκόνου.
Όπως τονίζει στη σχετική ανακοίνωση του , « με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην αμφίβολης εγκυρότητας και μεθοδολογίας διαδικασία απογραφής κατέθεσε αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής του 2021 σύμφωνα με τα οποία ο μόνιμος πληθυσμός είναι μειωμένος κατά 3,3%».
Επισημαίνει δε ότι , το ίδιο το υπουργείο Εσωτερικών υπολογίζει ότι οι κάτοικοι είναι 1.167 περισσότεροι απ’ ότι καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ.
Σύμφωνα με το δήμο , η αύξηση των μόνιμων κατοίκων σε σχέση με το 2011 επιβεβαιώνεται επιπλέον και από το γεγονός ότι οι μαθητές των σχολείων ανέρχονται σε 2.443, ενώ το 2011 ανέρχονταν σε 1.794 και ότι το 2022 είχαν τιμολογηθεί 1.725.899 κυβικά νερού, έναντι 679.349 το 2011.
«Το πρόδηλο σφάλμα των προσωρινών αποτελεσμάτων της απογραφής μόνιμου πληθυσμού του 2021, οφείλεται στον τρόπο και στη διαδικασία διενέργειας της απογραφής που είχε ως αποτέλεσμα την εξαιρετικά ισχνή συμμετοχή των πολιτών, ιδίως των νησιωτικών Δήμων και ιδίως των Μυκονιατών σε αυτήν» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του δήμου .

Σήμερα (3/3) οι Α' Χαιρετισμοί της Παναγίας

 
Ο Ακάθιστος Ύμνος (Χαιρετισμοί) είναι ένα μεγάλο και σπουδαίο ποίημα, γραμμένο τον 6ο αιώνα μ.Χ., που μιλάει στην Παναγία και της λέει επαίνους, ευχαριστίες και προσευχές.

Οι Χαιρετισμοί εμπερικλείουν σε ποιητική μορφή, με πανέμορφα λόγια, όλες οι βασικές διδασκαλίες της Ορθοδοξίας για το Χριστό, την ενανθρώπισή του, το ρόλο της Παναγίας για τη σωτηρία του ανθρώπου, αλλά και για τον αγώνα του ανθρώπου για ένωση με το Θεό και τη βοήθεια που ζητάει από το Χριστό και την Παναγία γι' αυτό τον αγώνα.

Ποιητής των Χαιρετισμών είναι μάλλον ο άγιος Ρωμανός ο Μελωδός, ένας από τους μεγαλύτερους ελληνόγλωσσους ποιητές όλων των εποχών. Το ποίημα είναι μελοποιημένο, έχει μουσική και ανήκει στο είδος κλασικής μουσικής του Βυζαντίου που λέγεται «κοντάκιο». Έχει 24 στροφές «οίκους», οι οποίοι αρχίζουν, με τη σειρά, από τα 24 γράμματα της αλφαβήτου.

4χρονος πυροβόλησε 6χρονο

 Ένα τετράχρονο αγοράκι σε κοινότητα αυτοχθόνων στην επαρχία Μανιτόμπα του Καναδά πυροβόλησε ένα εξάχρονο αγοράκι. Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της περασμένης Δευτέρας (27.02.2023) σε σπίτι στην κοινότητα Πέγκουις Φερστ Νέισον, 185 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Γουίνιπεγκ. 

Τα δύο μικρά παιδιά, σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές του Καναδά, «είχαν πρόσβαση σε πυροβόλο όπλο». «Το 4χρονο παιδί πυροβόλησε, τραυματίζοντας τον 6χρονο», αναφέρει η ανακοίνωση. Το εξάχρονο αγόρι διακομίστηκε τραυματισμένο στο νοσοκομείο, αλλά ύστερα από ολιγοήμερη νοσηλεία πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στην οικογένειά του, μεταδίδει το δίκτυο CBC.

Κάποια κομματόσκυλα ενοχλήθηκαν ( η αλήθεια όμως δεν θα κρυφτεί )

 


Η πρόεδρος της δημοκρατίας χθες, σταμάτησε τα συνεργεία απεγκλωβισμού για 35 λεπτά και πέταγε μέσα στα βαγόνια του κατεστραμένου τρένου ανθοδέσμες για τις φωτογραφίες. ενώ εγκλωβισμένα σώματα ήταν ακόμα μέσα

ΕΛΕΟΣ


Το σκίτσο της ημέρας


 

Ο,τι ώρα και να είναι Θα περιμένω Δε θα κοιμηθώ


 

Για όλα όμως φταίει ο σταθμάρχης και όχι οι διεφθαρμένοι πολιτικοί. . .

 H ευρωπαϊκή επιτροπή έσυρε την χώρα μας στα ευρωπαϊκά δικαστήρια,γιατί μας έδωσαν 4 δισ. ευρώ για τους σιδηροδρόμους μας, αλλά η ασφάλειά τους βρίσκεται σε επίπεδα Πακιστάν!


Ο Ηλίας Κασιδιάρης αναλύει τις βαρύτατες ποινικές ευθύνες του πολιτικού συστήματος, για το ειδεχθές έγκλημα στα Τέμπη. Η βασική αιτία που θρηνούμε διαρκώς για τις ζωές νέων συμπολιτών μας είναι γιατί δεν μπήκε ποτέ στην φυλακή ούτε ένας από τους πολιτικούς που πλούτισαν καταστρέφοντας την χώρα μας.

"Μελαγχολία-Κενότητα" έργο του Albert Gyorgy που είχε χάσει το παιδί του. Νομίζω οτι αυτό το κενό σε όλα τα ζωτικά όργανα, είναι κορυφαία απεικόνιση του συναισθηματος της απώλειας.

Γονείς φαντάσματα με ανθρώπινα περιβληματα.. Πόση τραγωδία.. Πόση οδύνη ρε θεέ..

«Μαμά έφτασα» - Το νέο ανατριχιαστικό σκίτσο για την τραγωδία

 










Ένα νέο ανατριχιαστικό σκίτσο παρουσίασε σήμερα στα social media ο ηθοποιός και συγγραφέας Γιώργος Γαλίτης, αφιερωμένο στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι, η πλειοψηφία των οποιών είναι νέα παιδιά.

Μαρία Ολυμπία: Aντιδράσεις για την ανάρτησή της - «Έχεις καταλάβει τι έγινε στην Ελλάδα;» της έγραφαν στο Instagram

 Η Μαρία Ολυμπία έλαβε πολλά αρνητικά σχόλια, όταν χθες 1η Μαρτίου, δημοσίευσε μια selfie στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, που την έδειχνε να ποζάρει σε ένα πολυτελές σαλόνι.


Η κόρη του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ δέχτηκε αμέσως μετά, δεκάδες αρνητικά σχόλια, με τους χρήστες της πλατφόρμας να την κατηγορούν ότι «βρίσκεται στον κόσμο της» και ότι δεν έχει αντιληφθεί την τραγωδία που βιώνει η Ελλάδα, μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Δείτε τη δημοσίευση
olympias-1

Η Μαρία Ολυμπία κατέβασε τελικά την επίμαχη ανάρτηση την επόμενη ημέρα, κοινοποιώντας ένα story στο οποίο εξέφραζε τη λύπη της για το τραγικό δυστύχημα.

«Σε περιμένω να γυρίσεις, να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα»

 Ένας 28χρονος άνδρας, ο μηχανοδηγός Νίκος Ναλμπάντης είναι μεταξύ των θυμάτων του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στη Λάρισα. Ο άτυχος άνδρας που επέβαινε στην αμαξοστοιχία έχασε ακαριαία τη ζωή του. Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή η σύντροφός του με μία συγκινητική ανάρτηση στα social media.

Η νεαρή γυναίκα είπε το τελευταίο αντίο στον επί χρόνια σύντροφό της με μία κοινή τους φωτογραφία την οποία συνοδεύεσε με την ακόλουθη λεζάντα:  «Αχ ψυχή μου, σε περιμένω εδώ να γυρίσεις. Να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα. Είμαι εδώ και περιμένω..».


Κάτω από την ανάρτηση φίλοι και συγγενείς λένε το δικό τους αντίο στον άτυχο 28χρονο. 

Σοκάρει η μαρτυρία επιβάτη - «Μου πετάχτηκαν αίματα στο κεφάλι, τα κορίτσια τσίριζαν»

Σοκάρει η μαρτυρία τραυματία που επέβαινε στο δεύτερο βαγόνι του μοιραίου τρένου IC62, που συγκρούστηκε στα Τέμπη με εμπορική αμαξοστοιχία το βράδυ της Τρίτης και σκόρπισε τον θάνατο.

Όπως λέει ο 39χρονος Λάζαρος Παπαζήσης, μέσα από το δωμάτιο του νοσοκομείου που νοσηλεύεται, μετά τη σύγκρουση του τρένου, σηκώθηκε όρθιος και «μου πετάχτηκαν αίματα στο κεφάλι. Φώναζαν ''βοήθεια'' τα κορίτσια, τσίριζαν. Δεν άνοιγε η πόρτα, είχε σφηνώσει. Έριξα κλωτσιά για να σπάσουμε το τζάμι, το χτύπησα τρεις φορές για να σπάσει. Μόλις γύρισα είδα έναν νεαρό που το έσπασε με πυροσβεστήρα».

Συνεχίζοντας την περιγραφή του, αναφέρει ότι «ένας ένας και σιγά σιγά βγαίναμε από το παράθυρο. Δεν βλέπαμε, δεν είχε φώτα και ανάψαμε τον φακό από το κινητό».

Την αναζητούσε ο αδερφός της μέχρι την τελευταία στιγμή - Η Αθηνά από την Κατερίνη ανάμεσα στα θύματα

 Εσβησε πριν από λίγη ώρα και η τελευταία ελπίδα για την 34χρονη Αθηνά, η οποία είχε δηλωθεί ως αγνοούμενη μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και ταυτοποιήθηκε πως βρίσκεται ανάμεσα στα θύματα της τραγωδίας.


Η Αθηνά, η οποία ήταν μητέρα ενός αγοριού μόλις δύο ετών, βρισκόταν στο μοιραίο δρομολόγιο μαζί με τον σύζυγό της, Νίκο, ο οποίος νοσηλεύεται τραυματισμένος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Το ζευγάρι είχε γνωριστεί στην Κατερίνη και είχε ενωθεί με τα ιερά δεσμά του γάμου από το 2019. Επαγγελματικά είχαν εργαστεί σε αρκετά μπαρ της πόλης. Η Αθηνά ήταν αδελφή του ποδοσφαιριστή του ΣΦΚ Πιερικός, Βασίλη Κατσάρα.

Μέχρι νωρίς το απόγευμα ο αδελφός της αναζητούσε πληροφορίες για την 34χρονη κοπέλα από την Κατερίνη. Ο ίδιος ανακοίνωσε την απώλεια της αγαπημένης του αδελφής με μια συγκινητική ανάρτηση στο Facebook.

«Η αδερφούλα μου δεν ειναι πια κοντά μας...» έγραψε συγκλονισμένος ο νεαρός αθλητής.

Θρίλερ με τον θάνατο της γυναικολόγου που φέρεται να βοήθησε την Καμπάεβα να γεννήσει τα παιδιά του Πούτιν

 Mυστήριο καλύπτει τον θάνατο της Ελβετίδας γυναικολόγου ρωσικής καταγωγής που ξεγέννησε την Αλίνα Καμπάεβα, επίσημη ερωμένη του Βλαντιμίρ Πούτιν.


Ο θάνατος της 63χρονης Ελβετίδας Νατάλια Τιμπό Κοντρατίεβα έγινε γνωστός μόλις τέσσερις μέρες προτού αποκαλυφθεί ότι αυτή ξεγέννησε την αγαπημένη του Ρώσου προέδρου.

Σύμφωνα με το ρωσικό ανεξάρτητο μέσο «Proekt Media», η γιατρός ήταν επικεφαλής της ομάδας που έφερε στον κόσμο τα παιδιά που απέκτησε ο ισχυρός άνδρας του Πούτιν με την 39χρονη χρυσή Ολυμπιονίκη της Ρυθμικής Γυμναστικής.

Τραγική εξέλιξη για την 23χρονη Ιφιγένεια Μίτσκα: Την αναζητούσαν στα social media, ταυτοποιήθηκε η σορός της

 Νεκρή είναι η 23χρονη Ιφιγένεια Μίτσκα, η οποία βρισκόταν μεταξύ των ανθρώπων που αγνοούνται έπειτα από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Όπως έκανε γνωστό ο διηγόρος της οικογένειας της νωρίτερα ταυτοποιήθηκε η σορός της μέσω ανάλυσης DNA. Υπενθυμίζεται ότι οι συγγενείς της 23χρονης την αναζητούσαν μέσω των social media.

«Δυστυχώς, η άτυχη 23χρονη Ιφιγένεια είναι νεκρή καθότι προ ολίγου ταυτοποιήθηκε η σορός της με τη μέθοδο του DNA. Καλόν παράδεισο να έχει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειάς της.
Αγωνιώδεις εκκλήσεις σε ΜΜΕ και social media για τους αγνοουμένους των Τεμπών

Στο μεταξύ αγωνιώδεις προσπάθειες να εντοπίσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα που αγνοούνται μετά τη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης καταβάλλουν οι φίλοι και οι συγγενείς τους, την ώρα που ο τραγικός απολογισμός του δυστυχήματος φτάνει τους 57 νεκρούς και εκκρεμεί η ταυτοποίηση δεκάδων σορών που έχουν ανασυρθεί από τα συντρίμμια.

Αστυνομικός από τη Θεσσαλονίκη σκοτώθηκε μαζί με τον 15χρονο γιο του στα Τέμπη - Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας

 Ο 54χρονος Βαγγέλης Μπουρνάζης και ο 15χρονος γιος του είναι δύο από τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη. Πρόκειται για τον πατέρα του νεαρού που ξέσπασε μπροστά στις κάμερες μετά την τραγωδία στη Λάρισα, λέγοντας: «Ο αδερφός μου ήταν 15 χρονών, το καταλαβαίνετε αυτό; Είχε όλη τη ζωή μπροστά του. Και κανείς δεν κάνει τίποτα για αυτό». 


Ο 54χρονος έφυγε από την Αστυνομία πριν από περίπου έναν χρόνο. Ήθελε να ξεκουραστεί και να αφοσιωθεί στην ανατροφή του ανήλικου γιου του. Επέστρεφαν από ταξίδι στην Αθήνα, σύμφωνα με το thestival. Είχε καημό να δει την εγγονή του, την τριών μηνών κόρη του μεγάλου του γιου.

Στον γυρισμό έκλεισε κουκέτα μαζί με τον γιο του. Τα τρία του παιδιά ήταν όλη του η περιουσία. Πριν από δύο χρόνια έχασε τη γυναίκα του από καρκίνο και του στοίχισε πολύ η απώλεια μα κατάφερε και στάθηκε ξανά στα πόδια του. Μέσα από τα παιδιά του, έπαιρνε κι ο ίδιος ζωή.

Ο σταθμάρχης είχε ειδοποιηθεί 17 λεπτά πριν την τραγωδία ότι ερχόταν η εμπορική αμαξοστοιχία

 

Συμπληρώνεται η αλυσσίδα των λαθών του σταθμάρχη της Λάρισας, με την αποκάλυψη στο κεντρικό δελτίο του Star ότι 17 ολόκληρα λεπτά πριν από τη φονική σύγκρουση είχε ειδοποιηθεί ότι η εμπορική αμαξοστοιχία βρισκόταν στη γραμμή καθόδου - πράγμα που του έδινε τη δυνατότητα να ακινητοποιήσει τα τρένα και να αποφευχθεί η τραγωδία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, ο σταθμάρχης της Λάρισας ενημερώθηκε στις 23:04 από τον σταθμάρχη Νέων Πόρων, ότι η εμπορική αμαξοστοιχία βρίσκεται στη γραμμή καθόδου με κατεύθυνση προς την Αθήνα. Ο σταθμάρχης όμως δεν αντέδρασε ούτε τότε, μιας και εξακολουθούσε να πιστεύει ότι είχε «κλειδώσει» το μοιραίο Intercity 62 στην γραμμή ανόδου προς Θεσσαλονίκη.