ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Καλά σαράντα!

Ομολόγησε ότι παραβίασε το Σύνταγμα... για να μα σώσει! Και τώρα θέλει να μας ξανασώσει! 
Μοντάζ "Το Γρέκι"

Καταστροφή εγγράφων ενόψει ήττας από το επιτελείο Σαμαρά καταγγέλλει η Χρυσοβελώνη... (Δείτε το έγγραφο-ντοκουμέντο) Μονόδρομος τα Λαϊκά Δικαστήρια, αλλά με λαϊκή σύνθεση κι όχι με τους ξεφτιλισμένους δικαστές Φιλιππινέζες!

Το επιτελείο το πρωθυπουργού καταστρέφει έγγραφα ενόψει εκλογικής ήττας, καταγγέλλει η υποψήφια βουλευτής των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, επικαλούμενη έγγραφο της γ.γ. Πρωθυπουργού που αποδεικνύει την αγορά καταστροφέα εγγράφων.
Όπως αναφέρει η ίδια, «δυο μέρες μετά την διάλυση της Βουλής ο κ. Σαμαράς αποφάσισε να αγοράσει ένα γιγαντιαίο καταστροφέα εγγράφων για να επιταχύνει την...
μαζική εξαφάνιση ενοχοποιητικών στοιχείων. Όπως αποδεικνύει και η συνημμένη απόφαση της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού, τα υπάρχοντα μηχανήματα καταστροφής εγγράφων του Μεγάρου Μαξίμου άρχισαν αμέσως να δουλεύουν στο φουλ, χωρίς όμως να καλύπτουν τις ‘’επείγουσες ανάγκες’’ που δημιούργησε η επερχόμενη εκλογική κατάρρευση Σαμαρά στις 25 Ιανουαρίου».
Η βουλευτής των ΑΝΕΛ καταλήγει λέγοντας «Ας μην πιστέψει λοιπόν ο κ. Σαμαράς ότι καταστρέφοντας χαρτιά θα γλιτώσει από ποινικές ευθύνες».
Δείτε το έγγραφο
Από το Ποντίκι
, μέσω "Το Γρέκι"

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Η συλληφθείσα πρόεδρος γαλάζιας Τοπικής Οργάνωσης μαζί με τον νεοφασίστα υπουργό της ΝΔ, που έχει και ΟΛΟ του το σόι στη λίστα Λαγκάρντ!


Σχετικό: AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Συνελήφθη (πριν από λίγο) πρόεδρος Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ...

Από τον Νίκο Αναγνώστου
ΜΟΝΟ  στο PRESS-GR
Αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη που κάναμε πριν από λίγο για τη σύλληψη προέδρου Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ (Διαβάστε αναλυτικά το αποκλειστικό ρεπορτάζ του press-gr εδώ). 
Πρόκειται για την Μαρία Πανούση πρόεδρο της γαλάζιας Τοπικής Οργάνωσης (και δημοτική σύμβουλο) Αλίμου.
Από μια αναζήτηση στο... διαδίκτυο, προκύπτουν και φωτογραφίες της με τον βουλευτή Β' Αθηνών, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και πρώην υπουργό της ΝΔ Αδωνη Γεωργιάδη. Προφανώς είναι από κάποια κομματική εκδήλωση της ΝΔ ή του κ. Γεωργιάδη προσωπικά, ο οποίος φυσικά και δεν έχει οποιαδήποτε ευθύνη ή γνώση τυχόν παράνομων πράξεων της κυρίας Πανούση. Προφανώς και ο ίδιος θα εξηγήσει τι ακριβώς ισχύει και πώς γνωρίζονταν.
Οι φωτογραφίες δείχνουν όμως ότι η κυρία Πανούση ήταν ενεργό κομματικό στέλεχος της ΝΔ. Και βεβαίως η καταγγελία εις βάρος της δεν σημαίνει αυτόματα ότι είναι και ένοχη. Αυτό θα το αποφασίσει η Δικαιοσύνη - μέχρι τότε έχει, όπως ο καθένας, το τεκμήριο της αθωότητας.

Αυτό είναι το "Ποταμι"...


 Yποψήφιος με το νεοταξικό κόμμα Ποταμία ο άνθρωπος που δεν βρίσκεται φυλακή γιατί η δικαιοσύνη είναι ξεφτιλισμένη (όπως διαβεβαίωσε ο ΓΓ της κυβέρνησης), δικαστές Φιλιππινέζες... σύμφωνα με τον Λαζόπουλο! Ευτυχώς που ο Αλέξης Τσίπρας απέκλεισε κάθε συνεργασία με αυτό το έκτρωμα του Δ' Ράιχ! Κι ελπίζουμε να μην κάνει κωλωτούμπα τη Δευτέρα...

Σχετικά:

ΕΚΤΑΚΤΟ! Μετωπική επίθεση της Ντόρας στον Σαμαρά, μια εβδομάδα πριν τις εκλογες! «Αυτοί που ανέτρεψαν την κυβερνηση Μητσοτάκη, κατέστρεψαν την χώρα»!


«Αυτοί που ανέτρεψαν την κυβερνηση Μητσοτάκη, κατέστρεψαν την χώρα»!
Όλα για όλα φαίνεται πως αποφάσισε να τα παίξει η Ντορα, βλέποντας πως οι δημοσκοπήσεις την αφήνουν εκτος βουλής. Άφησε λοιπον το συναινετικό προσωπείο και στην ομιλια της πριν απο λίγο στο μεγαρο της ΕΑ στην λ. Συγγρού, καταφέρθηκε… με βαρυτατους χαρακτηρισμούς κατά του νυν πρωθυπουργού!
Να σημειωθεί οτι... καθόλη την διαρκεια της ομιλίας της δεν αναφέρθηκε ουτε μια φορά στο όνομα «Σαμαρας» παρά το ότι κατεβαίνει στις εκλογες με το κομμα που αυτός προεδρεύει!
Στην επίμαχη αποστροφή του λόγου της λοιπόν, ανέφερε πως «υπεύθυνοι για την καταστροφή της χώρας ειναι αυτοί που εριξαν την κυβέρνηση Μητσοτάκη»! Αυτη ηταν και η μοναδική φορά που αναφέρθηκε στον αρχηγό της… Για να τον αποδομησει!
Κατά τα άλλα, αυτοι ειναι που κατηγορούν τα άλλα κόμματα για πολυφωνία! 

"olympia"

Μην ονειρεύεστε νέα Βάρκιζα... τώρα Μελιγαλάς! Θα πληρώσετε για κάθε άνθρωπο που αυτοκτόνησε, για κάθε άνθρωπο που δολοφονήσατε με το κλείσιμο νοσοκομείων, για κάθε παιδί που πεινάει στο σχολείο... Χωρίς έλεος... τιμωρία κι όχι από τους ξεφτιλισμένους δικαστές!


Θέλεις να μείνεις γονατισμένος;


Κι όμως! Η ψήφος στη ΝΔ βοηθά πλέον στην αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ. Διαβάστε γιατί...


Από τον Στάθη Παλαιολόγο
"PRESS-GR

Σταθερό παραμένει το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Στις πιο πολλές μάλιστα βρίσκεται πλέον στα όρια της αυτοδυναμίας με περίπου 147 έδρες.
Επομένως, η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε περίπτωση έχει κλειδώσει. 
Με βάση τον εκλογικό νόμο, η αυτοδυναμία δεν εξαρτάται από τη διαφορά των... δύο πρώτων κομμάτων
Εξαρτάται από τα μικρά κόμματα: τι ποσοστά θα πάρουν και αν θα μπουν στη Βουλή.
Αυτοδυναμία μπορεί να υπάρξει και με μια ψήφο διαφορά, μεταξύ των δύο πρώτων, και με δέκα μονάδες. Όσο πιο ψηλό είναι όμως το άθροισμα των ποσοστών των άλλων κομμάτων που θα μπουν στη Βουλή, τόσο δυσκολότερη γίνεται η αυτοδυναμία.

Για παράδειγμα, αν ο ΣΥΡΙΖΑ πάρει 36%, η ΝΔ 34% και τα άλλα κόμματα που θα μπουν στη Βουλή πάρουν αθροιστικά 20%, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει 150 έδρες. 
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ πάρει, πάλι, 36%, η ΝΔ πάρει 29% και τα άλλα κόμματα που θα μπουν στη Βουλή πάρουν αθροιστικά 25%, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα περιοριστεί στις 145 έδρες!

Από τη στιγμή λοιπόν που η ΝΔ δεν μπορεί να πάρει την πρώτη θέση, κάθε ψήφος προς αυτήν είναι "χαμένη ψήφος". Βοηθά μόνο τη ΝΔ να κρατήσει σχετικά υψηλό ποσοστό αλλά δεν δυσκολεύει την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως...

Όσο κι αν ακούγεται περίεργο, η πραγματικότητα είναι ότι μόνο η ψήφος στα μικρότερα κόμματα, που θα μπουν στη Βουλή,  μπορεί να εμποδίσει την αυτοδυναμία.
Όποιος θέλει αυτοδυναμία, ψηφίζει απευθείας ΣΥΡΙΖΑ ή ...ΝΔ.
Όποιος δεν θέλει, ψηφίζει όχι ΝΔ αλλά μικρότερα κόμματα -και ειδικώς εκείνα που μπαίνουν στη Βουλή-  π.χ. ΑΝΕΛ από το χώρο της κεντροδεξιάς ή ΠΑΣΟΚ από το χώρο της κεντροαριστεράς.
Όσο περισσότερα από τα μικρά κόμματα μπουν μάλιστα στη Βουλή -και με υψηλότερο ποσοστό- τόσο δυσκολότερη γίνεται η αυτοδυναμία.

Τέτοιους παπάδες έχει ανάγκη ο τόπος! Να φοράνε παντελόνια κάτω απ' τα ράσα κι όχι ροζ στριγκάκια και Φιλιππινέζες του Δ' Ράιχ!

Όταν οι δικαστές είναι ξεφτιλισμένες Φιλιππινέζες: O Λοβέρδος χρησιμοποιεί την ιστοσελίδα του Υπ. Παιδείας για την προεκλογική του καμπάνια και κανείς δε δίνει πεντάρα...


@SofiaLampiki, μέσω "Το Γρέκι"

Tony Samaras - Sexual Healing

Κικίλια, ακόμα κι αν πάρεις από μια πίπα σπέσιαλ ξεχωριστά σε κάθε ΜΑΤατζή, τίποτα πια δεν σε σώνει! Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως πρέπει να σταματήσεις τις πίπες...


Κικίλια, ακόμα κι αν πάρεις από μια πίπα σπέσιαλ ξεχωριστά σε κάθε ΜΑΤατζή, τίποτα πια δεν σε σώνει. Η τύχη σου γράφτηκε.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως πρέπει να σταματήσεις τις πίπες.

Μοντάζ "Το Γρέκι

Αλήτες... κρίμα που καταργήθηκε η θανατική ποινή!

Φθαρμένα κόμματα και αναξιόπιστα πρόσωπα ζητούν ξανά την ψήφο μας

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Τις τελευταίες ημέρες στο  κινητό αλλά και στο email μου έρχονται σωρηδόν τα μηνύματά από τους εν ενεργεία υποψηφίους βουλευτάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι με περίσσιο θράσος και απύθμενη υποκρισία προβάλουν τους εαυτούς τους ως..
…..τους μελλοντικούς σωτήρες μας από τα δεινά που όπως είναι γνωστό προκάλεσαν οι «ίδιοι» με την ανικανότητα, την ανοχή αλλά και με την συμμετοχή τους σε πολλές εκ των περιπτώσεων της διαφθοράς και της ρεμούλας. Οι «κύριοι» και οι «κυρίες» αυτές φαίνεται ολοκάθαρα ότι μας θεωρούν ηλίθιους με μνήμη «ψαριού» και επιχειρηματολογούν με διάφορα κατ’ αυτούς «έξυπνα» σλόγκαν τα οποία εφευρίσκουν και τους πασάρουν κάποιοι ανόητοι επικοινωνιολόγοι τους οποίους φαντάζομαι ότι πληρώνουν αδρά από τις καβάτζες που δημιούργησαν από τις κυβερνητικές και κρατικές θέσεις στις οποίες συμμετείχαν τα τελευταία χρόνια. Θέσεις από τις οποίες πολλοί εξ αυτών απολάμβαναν παχυλούς μισθούς,  προνόμια αλλά και κάποια έξτρα για κάποιες μη νόμιμες υποθέσεις και εξυπηρετήσεις συντρόφων και όχι μόνο. Αυτοί λοιπόν οι «γυμνοσάλιαγκες» που τους συμβουλεύουν δεν τους λένε το αυτονόητο δηλ. ότι από την στιγμή που ένα πολιτικό πρόσωπο δεν μπορεί να κυκλοφορήσει ελεύθερα στο δρόμο έχοντας την αποδοχή του απλού πολίτη θα πρέπει να πηγαίνει σπίτι του και όχι να ζητάει ξανά την ψήφο του! Θα μου πείτε βέβαια ότι αυτοί κάνουν την δουλειά τους απέναντι σε θρασείς και ξετσίπωτους τύπους οι οποίοι θα πρέπει να λάβουν την απάντηση που τους αξίζει από όλους εμάς στις 25 του Γενάρη όπου θα πρέπει να τους στείλουμε για πάντα στον κάλαθο της πολιτικής ανυπαρξίας και ανυποληψίας.Τελειώνοντας θέλω να πω προσωπικά στην κ. Φώφη Γεννηματά ως απάντηση στο email που μου έστειλε με το προεκλογικό της σλόγκαν «Τα ψέμματα τελείωσαν έφτασε η ώρα να ξαναγνωριστούμε» πως μετά από τις μέρες και τα έργα του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια (μια και το καταντήσανε συνιστώσα της Ν.Δ) ότι ….. «Ήδη γνωριζόμαστε, μας έχετε φλομώσει στα ψέμματα και….. δεν θα την ξαναπατήσουμε».

Απίστευτες δηλώσεις Χατζηνικολάου: »Δε συμπαθώ το ΓΑΜΩΜΝΗΜΟΝΙΟ! Να τη Χέσω την Ευρωζώνη!» (BINTEO)


Οκτακομματική βουλή και πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ με 4 μονάδες «βλέπει« ο Guardian

guardian1421747523Με τις ελληνικές εκλογές της Κυριακής ασχολείται ξανά ο Guardian που σε ένα αναλυτικό άρθρο του με γραφήματα και πίνακες αναλύει τα μέχρι στιγμής δημοσκοπικά στοιχεία.
Με πέντε βασικά γραφήματα η βρετανική εφημερίδα υπολογίζει τον μέσο όρο του ποσοστού που θα λάβει κάθε κόμμα το βράδυ των εκλογών, τις δυνατότητες που υπάρχουν για αυτοδυναμία, την επιλογή των Ελλήνων προς το ευρώ, την αύξηση της ανεργίας και του χρέους.
Τα πρώτα δύο γραφήματα καταγράφουν τα ποσοστά που έχουν λάβει όλα τα κόμματα από τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις. Οι αναλυτές του Guardian έφτιαξαν το μέσο όρο όλων των γκάλοπ και βγάζουν, …….
………τελικά, μια βουλή οκτώ κομμάτων με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ (διαφορά 4% από τη ΝΔ), τρίτο το Ποτάμι και οριακά εντός βουλής τους ΑΝΕΛ και το κόμμα Παπανδρέου.
guardian1421747523 (1)
Παράλληλα, με το δεύτερο γράφημα, δείχνει τη συσχέτιση του συνολικού ποσοστού που θα λάβουν τα κόμματα που θα μείνουν εκτός βουλής με την αυτοδυναμία που διεκδικεί ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία.
«Αν γίνει πρωθυπουργός ο Τσίπρας θα είναι ο νεώτερος πρωθυπουργός της χώρας, μόλις 40 ετών, όταν ο μέσος όρος από το 1974 είναι τα 64 χρόνια. Επιπλέον θα γίνει ο έκτος πρωθυπουργός από το 2005, οπότε και έγινε καγκελάριος της Γερμανίας η Άνγκελα Μέρκελ. Η Ελλάδα κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων αλλαγών σε πρωθυπουργούς αυτή τη στιγμή στην Ευρωζώνη.
guardian21421747524
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Guardian η πτώση των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης θα είναι αισθητή σε αυτές τις εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει πλέον το μεγαλύτερο μέρος της δυναμικής του, έτσι όπως αυτή χτίστηκε το 1980 και εντεύθεν, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που είδε το 17% του 2012 να ανεβαίνει στο 27% τους επόμενους μήνες και τώρα να βρίσκεται σταθερά μπροστά.
Πτώση βλέπει για τη Χρυσή Αυγή, αλλά και τους ΑΝΕΛ που αν μπουν στη βουλή, θα είναι με ένα οριακό ποσοστό. Αντιθέτως βλέπουν το Ποτάμι να λαμβάνει περίπου το 7% των ψηφοφόρων και το «Κίνημα» του Γ. Παπανδρέου επίσης να βρίσκεται σε ένα μεταίχμιο.
Ευρωζώνη, χρέος και ανεργία
Σύμφωνα με το άρθρο, οι εκλογές έχουν εμπλακεί περισσότερο με την οικονομία και λιγότερο με την πολιτική.
Στο γράφημα για την υποστήριξη της Ελλάδας προς το ευρώ φαίνεται καθαρά πως πριν από τα χρόνια της κρίσης, μόλις το 50% ήθελε το κοινό νόμισμα. Τα επόμενα χρόνια το ποσοστό υπέρ του ευρώ αυξήθηκε.
guardian31421747525
Στα άλλα δύο γραφήματα καταγράφεται η πορεία της ανεργία και του χρέους.
Όπως σημειώνει το άρθρο πολλά από τα προβλήματα των Ελλήνων έμειναν εκτός μεταρρυθμίσεων. Η διαφθορά δεν χτυπήθηκε, η φοροδιαφυγή παραμένει ένας άλυτος γρίφος, ενώ δεν χτυπήθηκε μόνο η μεσαία τάξη, αλλά και ανώτερα στρώματα.
«Η Ελλάδα έχει πληρώσει βαρύ τίμημα από τη λιτότητα. Άντεξε έξι χρόνια ύφεσης, το ήμισυ των νέων είναι χωρίς δουλειά, ενώ 200.000 έφυγαν για κάποιο ξένο κράτος σε αναζήτηση ευκαιριών. Στο μεταξύ, οι τηλεοπτικές άδειες είναι τζάμπα, οι στρατιωτικές δαπάνες είναι από τις υψηλότερες χωρών του ΝΑΤΟ, το ασφαλιστικό είναι προβληματικό, ενώ στο χώρο της υγείας παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις», αναφέρει ο Guardian.
«Έτσι, δεν είναι έκπληξη ότι επικρατέστερος να κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές είναι ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος λέει πως θα καταργήσει τη λιτότητα και ότι η Ελλάδα θα αποχωρήσει από τα μνημόνια που έθεσε η Τρόικα», σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα.
πηγή: Guardian

Νέα βόμβα απο το Ποτάμι: Η γυναικεία ανεργία είναι… επιλογή! Δουλειές υπάρχουν!

…κατά το «λεφτά υπάρχουν»!
 
Μετά το «δεν δίνουμε αυξήσεις σε μισθούς για να μην αυξηθούν οι… εισαγωγές», μάθαμε οτι για τα ιλιγγιώδη ποσοστά της ανεργιας γυναικών, δεν φταιει η έλλειψη θέσεων εργασίας, αλλά …ειναι επιλογή των γυναικών να μην δουλεύουν!! Για να μεγαλώσουν λ.χ τα παιδιά τους, επειδή «το κράτος δεν εχει τις απαραίτητες υποδομές»!
 
Και βέβαια η ………….
……….δημοσιογραφος δεν ρώτησε την υποψήφια, πως ειναι δυνατόν τότε, να μην βρίσκουν δουλειά οι… ανύπαντρες;
 
Το κομμα των νταβατζήδων θα ηταν εξαιρετικά αστείο, αν δεν ηταν τοσο επικίνδυνο…
 


Ώρα 9 και 50′(περ.) σήμερα 20-01-2015, ο ΣΚΑΙ της οικογένειας Αλαφούζου ….»έθαψε» τον Α. Σαμαρά!




Είχα τις αμφιβολίες μου κ. Α. Σαμαρά ….τώρα δεν ……

………έχω καμία !

….μόνο που ο λαός ….δεν είναι «γκομενίτσα» να τον «παραμυθιάζεις» ….άλλο κ.Πρωθυπουργέ.-

Βίντεο του 2012 με τον Σαμαρά να λέει: “Τέτοια ώρα είναι το ωραιότερο σεξ”.


Παρουσίαση των υποψηφίων στην Πιερία του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή


Οι δεξιοί ψηφοφόροι που μπορεί να δώσουν αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ! Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Οι δεξιοί ψηφοφόροι που μπορεί να δώσουν αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ!
Τη συνεχιζόμενη «γαλάζια» αιμορραγία αποτυπώνουν οι έρευνες, σύμφωνα με τις οποίες το 12% όσων ψήφισαν ΝΔ τον Ιούνιο του 2012, τώρα ..
στρέφονται στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα - Από την είσοδο ή μη στη Βουλή των ΑΝ.ΕΛ. θα κριθεί αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει 151 έδρες
Το ισχυρό ρεύμα της απευθείας μετακίνησης προς τον ΣΥΡΙΖΑ παλαιών ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας συντηρεί σε υψηλό επίπεδο τη δημοσκοπική διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα εξουσίας.

Στη τελική ευθεία προς τις κάλπες της προσεχούς Κυριακής, το νέο κύμα των ερευνών της κοινής γνώμης που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οικοδομεί το ευκρινές προβάδισμα, το οποίο κυμαίνεται μεταξύ 4 και 6,5 μονάδες, χάρις στις μεγάλες εισροές ψηφοφόρων που στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση του Ιουνίου του 2012 είχαν ψηφίσει τη Νέα Δημοκρατία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη νεότερη δημοσκόπηση της εταιρίας Alco για το protothema.gr, το 11,5% όσων ψήφισαν ΝΔ στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές τώρα στρέφονται προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η αντίστροφη ροή, δηλαδή από τον ΣΥΡΙΖΑ προς τη ΝΔ, είναι μόλις στο 2%. Αντίστοιχο εύρημα κατέγραψε και η δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον Σκάι, σύμφωνα με την οποία το 11% των παλαιών γαλάζιων ψηφοφόρων επιλέγουν τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προς την αντίστροφη κατεύθυνση, από τον ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ, κινείται μόνον το 1%.

Όπως επισημαίνουν εκλογικοί αναλυτές πρόκειται για παραδοσιακούς δεξιούς ψηφοφόρους, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν περίπου το 3% του εκλογικού σώματος και θέλουν να τιμωρήσουν την απερχόμενη κυβέρνηση για την υπερφορολόγηση, τα λουκέτα, την ύφεση και την ανεργία.

Όπως υπολογίζουν, μάλιστα, αν το τμήμα αυτό του εκλογικού σώματος έμενε σταθερό στην προηγούμενη επιλογή του και δεν μετακινούνταν προς τον ΣΥΡΙΖΑ, το διαφαινόμενο προβάδισμα των 4 έως 6 μονάδων που χωρίζει τα δύο μεγαλύτερα κόμματα όχι μόνον θα μηδενιζόταν, αλλά θα μπορούσε ακόμη και να αντιστραφεί το προβάδισμα υπέρ της ΝΔ, αν η τελευταία κατάφερνε να «επαναπατρίσει» όλους όσοι δηλώνουν πρόθεση μετακίνησης προς την Κουμουνδούρου.

Υπό αυτά τα δεδομένα, ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί την αυτοδυναμία, από την οποία, όμως, απέχει ακόμη, καθώς η επόμενη Βουλή θα είναι πιθανότατα επτακομματική, εφόσον επιβεβαιωθούν οι τελευταίες έρευνες που δείχνουν τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου να ξεπερνούν το όριο του 3% που δίνει το εισιτήριο για την εκλογή βουλευτών.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 31,7% (+0,5% από την προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρίας) και προηγείται κατά 4,4% της Νέας Δημοκρατίας, η δύναμη της οποίας είναι στο 27,3% (-0,5%).

Στην τρίτη θέση παραμένει το Ποτάμι με 5,1% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 4,8% (-0,2%), το ΠΑΣΟΚ με 4,1% (+0,5%) που ισοψηφεί με το ΚΚΕ (+0,1%). Στο 3,2% (+0,6%) είναι το ποσοστό των ΑΝ.ΕΛ. και εφόσον επιβεβαιωθεί η ανοδική τάση του κόμματος του κ. Καμμένου και στην κάλπη της ερχόμενης Κυριακής τότε ο στόχος της αυτοδυναμίας του πρώτου κόμματος (που ανεξαρτήτως του εύρους της διαφοράς από το δεύτερο κόμμα παίρνει το μπόνους των 50 εδρών) θα γίνει πιο αβέβαιος.

Με βάση, άλλωστε, τα συγκεκριμένα ποσοστά, η κοινοβουλευτική δύναμη των επτά κομμάτων που θα συνθέτουν, πιθανότατα την επόμενη Βουλή, έχει ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 147 έδρες, ΝΔ 86, Ποτάμι 16, Χ.Α. 15, ΠΑΣΟΚ 13, ΚΚΕ 13, και ΑΝ.ΕΛ. 10. Αν, πάντως, το κόμμα του κ. Καμμένου δεν καταφέρει να περάσει το 3%, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ αποκτά αυτομάτως οριακή αυτοδυναμία 151 βουλευτών.

Στη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 33,5% (από 31,5% στην προηγούμενη μέτρηση), ενώ η ΝΔ παρέμεινε σταθερή στο 27%. Ακολουθούν το Ποτάμι με 7,5% (από 6,5%) και το ΚΚΕ με τη Χρυσή Αυγή στο 5,5% (από 6% στην προηγούμενη μέτρηση). Στο 4,5%, η πρόθεση ψήφου για το ΠΑΣΟΚ (από 3% στην προηγούμενη μέτρηση) και σταθερά στο 3% οι ΑΝΕΛ.

Στις τέσσερις μονάδες βρήκε τη διαφορά η GPO σε έρευνα για το Mega, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 30,4% (από 28,5% στην αμέσως προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρίας) και ακολουθεί η ΝΔ με 26,4% (από 25,3%). Στην τρίτη θέση ισοψηφούν με 5,2% το Ποτάμι και η Χρυσή Αυγή, ενώ έπονται το ΠΑΣΟΚ με 5,1%, το ΚΚΕ με 4,8% και στο όριο του 3% υπολογίστηκε η δύναμη των ΑΝ.ΕΛ. Το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου είναι στο 2,5% και πιο χαμηλά ο ΛΑΟΣ με 1,2%, η συμμαχία της ΔΗΜΑΡ με τους Πράσινους στο 1%, όπως και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

πρωτο θεμα

Πυρετώδεις οι προετοιμασίες στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη      e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                                    ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax:  2351 – 351207                             Κατερίνη,  20  Ιανουαρίου 2015

                                  
            

                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Κορυφώνονται οι προετοιμασίες στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας για την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.


Την ικανοποίησή της εξέφρασε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, που ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών των εκλογικών συνεργείων, που αφορούν στην προετοιμασία και στη λειτουργία των εκλογικών τμημάτων, για την άριστη διεξαγωγή των εκλογών και εγγυήθηκε ασφαλή και γρήγορη μετάδοση των αποτελεσμάτων από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.


«Στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας η ομαλή και αποτελεσματική προεργασία αλλά και διεξαγωγή  της εκλογικής διαδικασίας αποτελεί στοίχημα που πάντα κερδίζουμε με την πολύχρονη εμπειρία των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Διοικητικού-Οικονομικού και των υπολοίπων της Π.Ε.Πιερίας τους οποίους ευχαριστώ για την υπευθυνότητα, τον προγραμματισμό και τον άψογο συντονισμό που επιδεικνύουν για μια άρτια εκλογική βραδιά. Είμαι βέβαιη ότι λόγω της σοβαρής προετοιμασίας δεν θα ανακύψουν ζητήματα  και η εκλογική διαδικασία θα εξελιχθεί δίχως προβλήματα», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.


Οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Διοικητικού-Οικονομικού της  Π.Ε.Πιερίας που απαρτίζουν τα εκλογικά συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς για τη λήψη μέτρων που θα συμβάλουν στην άρτια διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας, όπως παραλαβή εκλογικού υλικού, κατανομή εκλογικών καταλόγων ανα τμήμα, προετοιμασία του εκλογικού σάκου ( εκλογικό υλικό, ψηφοδέλτια, εγκυκλίους, βιβλία, εκλογικούς καταλόγους, βεβαιώσεις εφορευτικής επιτροπής κ.α. ) και παράδοσή του στους δικαστικούς  αντιπροσώπους   του νομού μέσω των Δήμων, ανάρτηση απόφασης καθορισμού εκλογικών τμημάτων και καταστημάτων ψηφοφορίας Ν.Πιερίας των γενικών βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015 και  ανάρτηση απόφασης καθορισμού  ειδικών μεικτών εκλογικών τμημάτων και καταστημάτων ψηφοφορίας Ετεροδημοτών Περιφέρειας Ν. Πιερίας των γενικών βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015.


Η Διεύθυνση Διοικητικού – Οικονομικού της Π.Ε. Πιερίας σε συνεργασία με το τμήμα Πληροφορικής της Π.Ε.Πιερίας με βάση την εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών καθόρισαν τα εκλογικά τμήματα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. Όπως και στις προηγούμενες εκλογές, έτσι και φέτος η εισαγωγή στοιχείων θα πραγματοποιηθεί με λογισμικό που έχει αναπτυχθεί από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με παραμετροποίηση και από το Τμήμα Πληροφορικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.


Για την ορθή λειτουργία του λογισμικού πραγματοποιήθηκε πληθώρα δοκιμών με πλασματικά δεδομένα, την Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015, ενώ ενδέχεται να υπάρξουν και καινοτομίες,  όπως  αυτόματη αποστολή των ψήφων των συνδυασμών στο μηχανογραφικό σύστημα του υπουργείου Εσωτερικών. Επισημαίνεται, ότι η έκδοση των επίσημων αποτελεσμάτων και η επικύρωση αυτών είναι αρμοδιότητα των Πρωτοδικείων.