ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Η βενζίνη έφτασε στις Η.Π.Α. την τιμή των 0,19 ευρώ το λίτρο!

Οι τιμές του αργού πετρελαίου μπορεί να έχουν μειωθεί περισσότερο από 70% το τελευταίο 6μηνο, ωστόσο στην χώρα μας ποτέ δεν είδαμε μια ανάλογη μείωση, αφού το ίδιο διάστημα η πτώση τιμών της βενζίνης έχει αγγίξει το μόλις 19%. Ένα από τα μεγάλα εμπόδια δεν είναι άλλο από την υπέρογκη φορολογία μέσω του σταθερού ΕΦΚ στα 0,670 ευρώ το λίτρο, συν Φ.Π.Α 23%. Με λίγα λόγια, στα 20 ευρώ βενζίνης τα περίπου 13 ευρώ είναι φόροι και δασμοί και τα υπόλοιπα η αξία του καυσίμου.
Σε κάποιες όμως ανεπτυγμένες χώρες του πλανήτη, οι πολίτες έχουν το προτέρημα να γεμίζουν τα αυτοκίνητά τους με λίγα ευρώ ή δολάρια. Μία από αυτές είναι και οι Η.Π.Α. όπου καταγράφηκε τιμή βενζίνης κάτω από 1 δολάριο το γαλόνι. Συγκεκριμένα στο Beacon & Bridge Market στο Houghton Lake του Μίσιγκαν το 1 γαλόνι (3,78 λτ.) πωλείται έναντι μόλις 78 σεντς, τα οποία αντιστοιχούν με μόλις 0,19 ευρώ το λίτρο! Η αμέσως υψηλότερη τιμή καταγράφηκε στα 95 σεντς το γαλόνι (0,23 ευρώ/λτ.), ενώ ο μέσος όρος όλων των πολιτειών των Η.Π.Α. ανέρχεται στα 0,55 δολάρια το λίτρο, όταν στην χώρα μας η χαμηλότερη τιμή είναι 1,252€/λτ.
Πίνακας με τις τιμές βενζίνης στον κόσμο:

Συνέντευξη-κόλαφος από τον Βαρουφάκη: Ο Τσίπρας ήξερε πως θα κλείσουν οι τράπεζες

Συνέντευξη-κόλαφος από τον Βαρουφάκη: Ο Τσίπρας ήξερε πως θα κλείσουν οι τράπεζες
Ο Γιάνης Βαρουφάκης επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα γνώριζε πως το δημοψήφισμα θα οδηγούσε σε κλείσιμο των τραπεζών. Παραδέχθηκε ότι ηχογραφούσε τα Eurogroup, πως υπήρχε πίεση για Grexit και ότι υπήρχε σχέδιο για παράλληλες πληρωμές μέσω των ΑΦΜ των πολιτών. Μίλησε άλλωστε για «Plan X»…
Ο πρώην υπουργός έδωσε τις δικές του εξηγήσεις και απαντήσεις για τα δραματικά γεγονότα στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή Ιστορίες, ο κ. Βαρουφάκης μίλησε και για την ατμόσφαιρα που αντιμετώπισε μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου λίγο μετά την γνωστοποίηση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος το βράδυ της 5ης Ιουλίου.
Η κυβέρνηση γνώριζε ότι η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος τον περασμένο Ιούλιο θα οδηγούσε σε κλείσιμο των τραπεζών. Ωστόσο ο πρωθυπουργός έλεγε ευθέως στους συνεργάτες του ότι «δεν μπορεί να πει ότι συνθηκολογεί» με αποτέλεσμα να προκηρύξει το δημοψήφισμα. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε παράλληλα ότι ούτως ή άλλως, ο κ. Τσίπρας είχε αποφασίσει να μη συγκρουστεί με τους εταίρους. Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και η Κριστίν Λαγκάρντ τού εκμυστηρεύτηκαν ότι ούτε οι ίδιοι θα υπέγραφαν ποτέ αυτό το σχέδιο. Τουλάχιστον ο ίδιος αισθάνεται ευθύνη για το κλείσιμο των τραπεζών.
Την ίδια ώρα, στην συνέντευξη που παραχώρησε στον Αλέξη Παπαχελά, στο ερώτημα αν ως υπουργός Οικονομικών είχε ηχογραφήσει όλα τα Eurogroup πλην του πρώτου, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε «Είναι αλήθεια». Τόνισε ότι το πρώτο που κράτησε πάνω από 10 ώρες ήταν ένα έντονο και στα όρια της σωματικής εξόντωσης Eurogroup. Είπε ότι έκανε την ηχογράφηση ώστε αν πήγαινε στο υπουργικό συμβούλιο και τον ρωτούσαν τι ειπώθηκε δεν θα θυμόταν.
Τόνισε ότι διαπίστωσε πως δεν κρατούνταν πρακτικά και γι' αυτό είχε υποχρέωση να κάνει τις ηχογραφήσεις. «Εχω όλα τα Eurogroup εκτός από το πρώτο», τόνισε. Δεν αποκλείει οριστικά το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει τα ντοκουμέντα στο μέλλον. «Δε γνωρίζω να σας πω, δεν έχω στόχο να τα χρησιμοποιήσω προς το παρόν», λέει χαρακτηριστικά.. Ανέφερε ότι έχει δώσει στικάκια με ηχογραφήσεις στην πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης αλλά δεν γνωρίζει αν τα έχουν ακούσει.
Ο πρώην υπουργός επέμεινε στην ορθότητα των επιλογών του, λέγοντας, σε γενικές γραμμές, ότι το σχέδιο του υπονομεύθηκε από την τρόικα και προδόθηκε την κρίσιμη στιγμή από την ίδια την κυβέρνηση. Ορισμένες αναφορές του δε, τοποθετούνται στις παρυφές θεωρίας συνωμοσίας. Είπε, για παράδειγμα, ότι η Κίνα είχε συμφωνήσει να ανοίξει γραμμή πίστωσης προς την Ελλάδα, όμως αυτό δεν έγινε έπειτα από παρέμβαση της καγκελαρίου Μέρκελ.
Ο κ. Βαρουφάκης επιβεβαίωσε ότι είχε προετοιμάσει ένα παράλληλο σύστημα πληρωμών με βάση τους ΑΦΜ των πολιτών. Πρόθεση του ήταν, σε περίπτωση που έκλειναν οι τράπεζες, να εκβιάσει την ΕΚΤ με αναδιάρθρωση των ομολόγων της που κρατάει η Ελλάδα. Διέψευσε ότι είχε σχέδια για «διπλό νόμισμα», αλλά επιβεβαίωσε ότι εξέταζε ένα σύστημα εξωτραπεζικών ηλεκτρονικών συναλλαγών για την αντιμετώπιση της τραπεζικής αργίας. «Οχι παράλληλο νόμισμα, αλλά παράλληλο σύστημα πληρωμών», υποστήριξε. Αρνήθηκε πάντως κατηγορηματικά ότι γινόταν χακάρισμα των φορολογικών λογαριασμών των πολιτών. «Κανείς δεν προσπάθησε να χακάρει τίποτε, αλλά είναι στη δικαιοδοσία του υπουργού η Γενική Γραμματεία Εσόδων», ανέφερε. Ωστόσο, όπως είπε, η κυβέρνηση αρνήθηκε να φτάσει ως εκεί, ονοματίζοντας τον Γιάννη Δραγασάκη ως τον άνθρωπο που πρωτοστάτησε στην απόρριψη του σχεδίου.
Σε άλλο ερώτημα αναφορικά με το αν υπήρχε κάποια ομάδα που είχε ευθύνη για το plan X, ο πρώην υπουργός Οικονομικών απάντησε «βεβαίως», ενώ κατόπιν σχετικού ερωτήματος ανέφερε πως επικεφαλής της ομάδας ήταν ο ίδιος αλλά δεν θα ήθελε να αναφέρει άλλα ονόματα. Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, στον στενό πυρήνα «έξι επτά ατόμων» της διαπραγματευτικής ομάδας είχε συμφωνηθεί να διαταχθεί αναδιάρθρωση των εν λόγω ομολόγων εάν οι εταίροι προκαλούσαν το κλείσιμο των τραπεζών. Η απειλή όμως δεν έγινε πράξη, καθώς – όπως υποστηρίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών – όταν ήλθε η ώρα της απόφασης ο ίδιος μειοψήφησε. «Τότε κατάλαβα ότι η ήττα ήταν προδιαγεγραμμένη».
Το δημοψήφισμα
Eρωτηθείς για τις κρίσιμες μέρες του δημοψηφίσματος, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι η απόφαση για προσφυγή στις κάλπες ελήφθη από τον Αλέξη Τσίπρα μετά τις διαπραγματεύσεις κορυφής στις Βρυξέλλες στα τέλη Ιουνίου, οι οποίες ναυάγησαν παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός «ουσιαστικά αγνοώντας τις δικές μου εισηγήσεις [τα] είχε αποδεχθεί σχεδόν όλα».
Σημείωσε ότι ο ίδιος ήταν επιφυλακτικός απέναντι στο δημοψήφισμα καθώς έβλεπε το ενδεχόμενο «να πάμε στο δημοψήφισμα ζητώντας το ‘Όχι’» αλλά εν τέλει να γίνουν δεκτά τα αιτήματα των δανειστών.
Οι τίτλοι τέλους της συμμετοχής του στην κυβέρνηση ήλθαν αφού, το βράδυ του δημοψηφίσματος, ο πρωθυπουργό του «εκδήλωσε την απόφασή του να συνθηκολογήσει» και δέχτηκε τις προτάσεις των θεσμών.
Ερωτηθείς για την εικόνα που αντιμετώπισε όταν μπήκε στο Μαξίμου (προφανώς μετά τη γνωστοποίηση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος), ο κ. Βαρουφάκης απαντά: «Από την πρώτη στιγμή, πριν δω καν κανέναν, πριν συνειδητοποιήσω ότι έχω δει κάποιον, ένιωσα μια ηλεκτρισμένη αρνητικά ατμόσφαιρα».
Οπως είπε, ήταν αντίθετος με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, όταν το ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας λέγοντας ότι αν και είχε συμφωνήσει να έχει ο ίδιος εμπλοκή στο πρόγραμμα τελικά το έμαθε από τις εφημερίδες. Τότε κατάλαβε ότι υπήρχε αναντιστοιχία λόγων και έργων.
Για τις διαπραγματεύσεις είπε ότι δεν έπρεπε να είναι υπόθεση συμβιβασμού το θέμα του χρέους. Στην «καυτή» συζήτηση με τον Γ. Ντάισελμπλουμ, τόνισε ότι είπε στον Ολλανδό ότι ήθελε να υπάρξει ένας συμβιβασμός μεταξύ Μνημονίου και του προγράμματος. Ο κ. Ντάισελμπλουμ του είπε ότι είτε θα αποδεχόταν το πρόγραμμα είτε θα σταματούσε η χρηματοδότηση με τον κ. Βαρουφάκη να το θεωρεί εκβιασμό.
Μιλώντας στον Αλέξη Παπαχελά, ο κ. Βαρουφάκης σημειώνει πως βασικό «όπλο» της Αθήνας θα ήταν η απειλή για αναδιάρθρωση των ελληνικών ομολόγων, αξίας 27 δισεκατομμυρίων ευρώ, που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, στον στενό πυρήνα «έξι επτά ατόμων» της διαπραγματευτικής ομάδας είχε συμφωνηθεί να διαταχθεί αναδιάρθρωση των εν λόγω ομολόγων εάν οι εταίροι προκαλούσαν το κλείσιμο των τραπεζών. Η απειλή όμως δεν έγινε πράξη, καθώς – όπως υποστηρίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών – όταν ήλθε η ώρα της απόφασης ο ίδιος μειοψήφησε.
Στην ερώτηση για το πόσες ημέρες είχε χρήματα το κράτος ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι αρμόδιοι παράγοντες του Γενικού Λογιστηρίου του είπαν ότι είχαν μόλις 12 ημέρες. «Κι όμως, καταφέραμε να αντέξουμε μέχρι τον Ιούνιο και να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις».
Για την περιβόητη συνέντευξη τύπου με τον πρόεδρο του Eurogroup τόνισε ότι ενώ στην αρχή είχαν συμφωνήσει να κυλήσουν όλα ομαλά όταν του ετέθη θέμα για την τρόικα τότε απάντησε δεν μπορούσε να αποδεχθεί αυτή την εικόνα απαξίωσης της ελληνικής οικονομίας με τους τροικανούς να εισβάλουν στα υπουργεία. «Αυτό δεν μπορούσε να συνεχιστεί», είπε ο πρώην υπουργός.
«Μου έκανε μεγάλη εντύπωση ότι εκνευρίστηκε τόσο πολύ, έσκυψε στο αυτί μου και μου είπε: Μόλις σκότωσες την τρόικα».
Εξαπέλυσε επίθεση στην ΕΚΤ και τον Μ. Ντράγκι γιατί τράβηξε την πρίζα της ρευστότητας ενώ για το πρώτο Eurogroup που πήγε ανέφερε ότι ζήτησε να υπάρξει συμβιβασμός του υπάρχοντος προγράμματος με το νέο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά μίλησε ο Μ. Σαπέν ενώ παρενέβη ο κ. Σόιμπλε ο οποίος είπε ότι οι εκλογές δεν μπορούν να αλλάξουν ένα πρόγραμμα.
Κατηγόρησε τους δανειστές ότι δεν είχαν ούτε μία σελίδα πρότασης ενώ αντίθετα ο ίδιος είχε συγκεκριμένες προτάσεις.

Ο γητευτής των αλόγων: Σταύρος Σκαρπαθάκης είναι ο μοναδικός χειροπράκτης ζώων


o giteftis ton alogon o stavros karpathakis einai o monadikos xeiropraktis zoon


Ώρα μία το μεσημέρι στον Ιππικό όμιλο του Αμαρουσίου. Ο Σταύρος Σκαρπαθάκης φτάνει βιαστικός γιατί τον περιμένουν δύο πανύψηλες ,πανέμορφες κούκλες.
Η Νίκη και η Νταϊάνα. Είναι δύο αγωνιστικά άλογα που έχουν κάποιον πόνο και ο Δρ. Χειροπρακτικής ειδοποιήθηκε να έρθει να τις θεραπεύσει. Τις πλησιάζει με απαλές κινήσεις, τις αγγίζει και τους ψιθυρίζει στο αυτί: “Τι είναι κούκλα μου; πονάς ; μην φοβάσαι; θα σε κάνω καλά”.
Τα ζώα ηρεμούν και αφήνονται στα χέρια του. Θα ψηλαφίσει την σπονδυλική τους στήλη, θα κοιτάξει τα δόντια τους, τα πέταλά τους. τους μύες τους. Θα παρατηρήσει πως περπατούν και πως στέκονται για να καταλάβει τι χρειάζεται να κάνει....stavros-karpathakis-1
stavros-karpathakis-1
Ο Σταύρος Σκαρπαθάκης είναι ο μόνος χειροπράκτης ζώων της Ελλάδας. Ο ίδιος μυήθηκε στην φιλοσοφία της χειροπρακτικής από το οικογενειακό του περιβάλλον. Δεν έμεινε όμως εκεί. Πήγε στην Αμερική και σπούδασε στο πρώτο πανεπιστήμιο χειροπρακτικής στον κόσμο Palmer ενώ έκανε και μεταπτυχιακό στην Αγγλία πάνω στην κτηνιατρική χειροπρακτική. “ Ο λόγος που επέλεξα αυτήν την ειδικότητα είναι σαφώς η αγάπη μου για τα ζώα. Τα άλογα, τα σκυλιά, τις γάτες” λέει στο koolnews.gr. “ Έχοντας δει τα θαύματα της χειροπρακτικής στο ανθρώπινο νευρικό σύστημα σκέφτηκα ότι δεν θα πρεπε να στερήσουμε το δικαίωμα στο θαύμα από τα ζώα”.
stavros-karpathakis-3-570

Ο νεαρός χειροπράκτης λατρεύει να μιλά για την δουλειά του. Του αρέσει να εξηγεί με απλά λόγια πως η λειτουργία του σώματος των ανθρώπων και των ζώων βασίζεται στο κεντρικό νευρικό σύστημα που αποτελείται από τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό και πως ο νωτιαίος μυελός προστατεύεται από την σπονδυλική στήλη. “Εμένα δουλειά μου είναι να βρίσκω σε ποιο σημείο οι σπονδυλικές αρθρώσεις είναι μερικώς παρεκτοπισμένες ή αλλιώς υπεξαθρημένες και μόλις βρω σε ποιο σημείο έχουν υπερεξαρθρωθεί καλούμαι να τις ανατάξω στην φυσιολογική τους θέση.
Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει η φύση γιατί μέσα σε κάθε οργανισμό βρίσκεται ο γιατρός του” λέει χαμογελώντας. “Εδώ βλέπω άλογα εμποδίων. Αυτά επειδή πηδούν εμπόδια και προσγειώνονται με τα μπροστινά τους πόδια συχνά εμφανίζουν αρθρίτιδα επειδή οι συγκεκριμένες αρθρώσεις υπερλειτουργούν και τραυματίζονται. Θα ψάξω να βρω σε ποιο σημείο στην σπονδυλική στήλη υπάρχει πίεση σε νευρικό ιστό από σπόνδυλο που χει παρεκτοπιστεί και θα τον επαναφέρω στην φυσιολογική του θέση”.
stavros-karpathakis-1-570
Όσο μας μιλάει δεν σταματά να χαϊδεύει τις δύο φοράδες και να να τις ψιθυρίζει παρηγορητικά λόγια. Φαίνεται πως επικοινωνεί μαζί τους. Τον ρωτάμε πως είναι η δουλειά με τα ζώα: “Άλλοτε εύκολη και άλλοτε δύσκολη. Δεν είναι πάντα το ίδιο. Γιατί δεν έχουν όλα τα ζώα τον ίδιο χαρακτήρα. Καθένα είναι μοναδικό. Έτσι σε καθένα χρησιμοποιώ διαφορετική μέθοδο. Τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα όταν χτίζεις μία γέφυρα επικοινωνίας και εμπιστοσύνης με τα ζώα.
Το άλογο είναι εδώ για να μου δείξει το πρόβλημα που έχει. Δεν μιλάει αλλά εκφράζεται κι εγώ έχω κάποιες τεχνικές με βοηθούν να καταλάβω πως μπορώ να τα ανακουφίσω. Δεν τους μιλάω μόνο εγώ! Και αυτά μου μιλάνε... Με το που θα έφτασα εδώ στον Ιππικό Όμιλο το άλογο κατάλαβε ότι ήρθα για να το βοηθήσω και να το θεραπεύσω. Βάσει της κβαντικής φυσικής. Μπορεί να σας φαίνεται απίστευτο ή αστείο αλλά οι άνθρωποι που έχουν σχέση με τα ζώα αναπτύσσουν μαζί τους κώδικες επικοινωνίας. Αναλόγως λοιπόν με το τι ακούω από αυτά τους μιλάω και συζητάμε ώσπου να τελειώσω την δουλειά μου. Στα ζώα το αποτέλεσμα της δουλειάς μου είναι πιο θεαματικό γιατί τα ζώα δεν υποβάλλονται, δεν υπάρχει το φαινόμενο placebo δεν μπορείς να τα κοροϊδέψεις.”
stavros-karpathakis-4-570stavros-karpathakis-4-570
Όσο περνάει ο καιρός και η χειροπρακτική γίνεται της μόδας ολοένα και περισσότεροι Έλληνες ιδιοκτήτες ζώων προσφέρουν στα ζώα τους την θεραπεία μέσω της χειροπρακτικής. Απέχουμε ακόμη πολύ βέβαια από την εφαρμογή της συγκεκριμένης μεθόδου σε άλλες χώρες όπως η Αμερική, η Γερμανία και η Αγγλία.
Ο Σταύρος Καρπαθάκης έχει το γραφείο του στη Βούλα.

Ο Χόκινγκ «κρούει» τον κώδωνα του κινδύνου: Οι άνθρωποι πρέπει να αποικίσουν άλλους κόσμους


Νύχτες Πρεμιέρας: Από το «Interstellar» στη «Συγκάλυψη»

Νύχτες Πρεμιέρας: Από το «Interstellar» στη «Συγκάλυψη»
Σε ένα μέλλον όπου το περιβάλλον έχει καταστραφεί, και η τροφή γίνεται όλο και πιο σπάνιο αγαθό, ένα ταξίδι πέρα από το γαλαξία είναι το μόνο που μπορεί να προσφέρει ελπίδα στην ανθρωπότητα.
Το INTERSTELLAR, η ταινία που εξιστορεί τις περιπέτειες μιας ομάδας εξερευνητών, οι οποίοι αναλαμβάνουν την αποστολή να ταξιδέψουν, μέσω μιας πύλης στο χρόνο, για να ανακαλύψουν αν η ανθρωπότητα έχει μέλλον ανάμεσα στα αστέρια, ίσως να έδειξε τον δρόμο.
Η ανθρωπότητα κινδυνεύει από τις δημιουργίες των ίδιων των ανθρώπων, υποστήριξε ο Στίβεν Χόκινγκ λέγοντας πως η μόνη λύση για να επιβιώσουμε είναι να αποικίσουμε σε άλλους κόσμους.
Ο σπουδαίος αστροφυσικός έφερε ως παράδειγμα τους πυρηνικούς πολέμους, την κλιματική αλλαγή και τους γενετικά κατασκευασμένους ιούς προκειμένου να αποδείξει πως οι άνθρωποι κινδυνεύουν εξαιτίας των δημιουργιών τους.
Μιλώντας σε ειδική επιστημονική διάλεξη υπό την αιγίδα του BBC ανέφερε ότι περαιτέρω πρόοδος σε επιστήμες και τεχνολογία θα δημιουργήσει «νέους τρόπους μέσω των οποίων τα πράγματα μπορεί να στραβώσουν». Πρόσθεσε όμως ότι εφόσον η ανθρωπότητα τελικά εγκαταστήσει αποικίες σε άλλους κόσμους θα μπορέσει να επιβιώσει.
«Μπορεί η πιθανότητα να συμβεί μια τραγωδία στη Γη σε συγκεκριμένη χρονιά να είναι αρκετή μικρή, ωστόσο συσσωρευμένη στο χρόνο γίνεται βεβαιότητα στα επόμενα χίλια ή δέκα χιλιάδες χρόνια», είπε.
Ωστόσο επεσήμανε πως «μέχρι τότε θα πρέπει να έχουμε επεκταθεί στο διάστημα και σε άλλους αστέρες, ώστε μια καταστροφή επί γης να μη σημαίνει το τέλος της ανθρώπινης φυλής», ενώ εκτίμησε ότι δεν έχουν εγκαθιδρυθεί αυτοδιατηρούμενες αποικίες ανθρώπων στο Διάστημα τουλάχιστον για τα επόμενα 100 χρόνια, «επομένως θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτή την περίοδο».
Σε προηγούμενες διαλέξεις του, ο Στίβεν Χόκινγκ είχε σταθεί ιδιαιτέρως στους ενδεχόμενους κινδύνους από την δυνατότητα της Τεχνητής Νοημοσύνης να ενδυναμωθεί τόσο πολύ ώστε να οδηγήσει στην εξαφάνιση του ανθρώπου.
Ωστόσο σημείωσε πως κατά την εκτίμησή του, «δεν θα σταματήσουμε να προοδεύουμε» σε αυτό το κομμάτι, επομένως «θα πρέπει να αναγνωρίσουμε τους κινδύνους και να τους ελέγξουμε». «Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι μπορούμε», είπε.
Ερωτηθείς να δώσει συμβουλές από νέους επιστήμονες, ο καθηγητής Χόκινγκ ανέφερε ότι οι νέοι θα πρέπει να διατηρήσουν «μια αίσθηση θαυμασμού για το περίπλοκο σύμπαν» και συμπλήρωσε ότι από τη δική του οπτική γωνιά, «τα χρόνια αυτά ήταν ένδοξα για να ζει κανείς και να κάνει έρευνα στη θεωρητική φυσική» καθώς «είναι ασύγκριτη η στιγμή που κάποιος ανακαλύπτει κάτι που κανείς δεν ήξερε πριν».
Ανέφερε επιπρόσθετα ότι οι μελλοντικές γενιές ερευνητών θα πρέπει να γνωρίζουν πως η επιστημονική και τεχνολογική πρόοδος αλλάζουν τον κόσμο και βοηθούν το ευρύ κοινό να τον κατανοήσουν, μεταδίδει το BBC.

Βόμβα:Η 19χρονη κόρη της ανιψιάς του Κουρουμπλή σύμβουλος στο Υπουργείο;


Μετά τον διορισμό της γυναίκας του Βούτση στο γραφείο Κουρουμπλή και την καταιγίδα αποκαλύψεων για τους εκατοντάδες διορισμούς συγγενών σε κρατικές θέσεις ,αποκαλύπτουμε τον διορισμό της 19χρονης κόρης της ανιψιάς του Υπουργού εσωτερικών.Αυτόν δηλαδή που πριν από λίγες μέρες έφερε νομοσχέδιο για την υποτιθέμενη αξιοκρατία στο δημόσιο χαντακώνει όσους έχουν διοριστεί με αξιοκρατικές διαδικασίες και μέσα από δαιδάλους διατάξεων,θέτει την πολιτική ηγεσία απόλυτα κυρίαρχη στο προσωπικό της δημόσιας διοίκησης καρατομώντας αυτούς που κατέχουν τίτλους σπουδών και θεσπίζοντας συνέντευξη που θα παίρνει από την πολιτική ηγεσία.













Χρυσές δουλειές με απαγωγές σκύλων κάνουν οι συμμορίες

Χρυσές δουλειές με απαγωγές σκύλων κάνουν οι συμμορίεςΕΣΠΑΣΑΝ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΣΕ ΕΛ.ΑΣ. ΚΑΙ ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ 

Αυξάνονται οι καταγγελίες για τη δράση του κυκλώματος, τα μέλη του οποίου αραπάζουν κατοικίδια ζώα μέσα από τα χέρια ιδιοκτητών τους και στη συνέχεια ζητούν λύτρα εκατοντάδων ευρώ για να τους τα επιστρέψουν.
Τον περασμένο Οκτώβριο η κυρία Άσπα βγήκε από το σπίτι της στο Παλαιό Φάληρο για να πάει βόλτα τον σκύλο της Ρούμπι, ένα λευκό Τεριέ, ηλικίας 10 ετών.
Συνήθιζε να κάνει κάθε μέρα την ίδια διαδρομή, στα στενά γύρω από το σπίτι της. Καθώς απολάμβανε τον πρωινό περίπατο, δύο άτομα που επέβαιναν σε αυτοκίνητο την πλησίασαν και με πρόσχημα ότι αναζητούσαν έναν δρόμο της έπιασαν κουβέντα.
Η κυρία Ασπα τους κατηύθυνε και συνέχισε τη βόλτα της. Ξαφνικά, πριν προλάβει να καταλάβει τι συνέβαινε, οι δύο άνδρες κατέβηκαν από το αυτοκίνητο και με γρήγορες κινήσεις άρπαξαν μέσα από τα χέρια της τον αγαπημένο σκύλο της. «Τον τραβούσαν με μεγάλη δύναμη. Προσπάθησα να αμυνθώ και να σώσω τον Ρούμπι, αλλά ήταν τέτοια η μανία τους, που έκοψαν το λουρί και κατάφεραν τελικά να τον πάρουν» λέει στο «Εθνος της Κυριακής» η κυρία Α­σπα.
Εκτοτε ακολούθησε ένας αγώνας να βρεθούν οι δράστες που είχαν κλέψει τον σκύλο της. Η κυρία Ασπα δημοσιοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την κλοπή του Ρούμπι, αναζητώντας πληροφορίες.
Αρχικά πίστευε ότι οι δράστες ήταν κλέφτες που νόμιζαν ότι ο σκύλος της είναι κουτάβι και θα μπορούσαν να τον πουλήσουν. Ομως η πραγματικότητα ήταν τελείως διαφορετική.
Ο Σωτήρης Χατζιδάκις, ιδιοκτήτης κομμωτηρίου στην Ελευσίνα, πλήρωσε 500 ευρώ για να πάρει πίσω το λευκό Τεριέ του. Στην αρχή τού ζήτησαν 1.500 ευρώ.
Ο Σωτήρης Χατζιδάκις, ιδιοκτήτης κομμωτηρίου στην Ελευσίνα, πλήρωσε 500 ευρώ για να πάρει πίσω το λευκό Τεριέ του. Στην αρχή τού ζήτησαν 1.500 ευρώ.
Σε κακή κατάσταση
Οπως αποκαλύφθηκε έπειτα από τρεις μήνες αναζητήσεων, οι δράστες ήταν απαγωγείς σκύλων. Ανήμερα τα Θεοφάνια η κυρία Ασπα κράτησε ξανά στα χέρια της τον σκύλο της, έχοντας καταβάλει 150 ευρώ για να τον πάρει πίσω. Ενα ασήμαντο ποσό μπροστά σε αυτά που ήταν διατεθειμένη να πληρώσει, όπως λέει η ίδια.
Τον βρήκε σε κακή κατάσταση στον καταυλισμό Ρομά Ασπροπύργου, όπου τον κρατούσαν δεμένο και νηστικό. «Οταν πήγα στον καταυλισμό, αποφασισμένη να πάρω πίσω τον σκύλο μου, αρχικά μου τον έκρυβαν και αρνούνταν ότι τον είχαν. Είχα τρομοκρατηθεί εκεί που είχα πάει, χωρίς να γνωρίζω τι θα αντιμετωπίσω. Ξαφνικά είδα μια πόρτα να ανοίγει και να βγαίνει ο Ρούμπι μου. Ηταν σε άθλια κατάσταση. Ταλαιπωρημένο, νηστικό και κακοποιημένο. Είχε γίνει καφέ από τη βρωμιά. Το πήρα στην αγκαλιά μου, είδα και τις ουλές που είχε από παλαιότερη επέμβαση αλλά και το τσιπ. Γύρω μου μαζεύτηκαν κάποιοι, δημιουργώντας έναν κλοιό. Αρχισαν να μου λένε ότι είναι δικό τους το σκυλί και ότι το έχουν μεγαλώσει από μωρό και αν θέλω να το πάρω πρέπει να τους δώσω κάτι. Είχα πάνω μου περίπου 150 ευρώ, ευτυχώς ήταν σε χαρτονομίσματα των 20 ευρώ και τους φάνηκαν πολλά και έτσι με άφησαν να πάρω το σκυλί μου», λέει για την απίστευτη περιπέτεια που έζησε η κυρία Ασπα.
1, 2, 3, 4. Σκυλιά σε καταυλισμό Ρομά περιμένουν να καταβληθούν τα λύτρα για να επιστρέψουν στους ιδιοκτήτες τους. 5. Υπό την απειλή ενός μυτερού ξύλου τρεις μελαψοί άνδρες έκλεψαν το γαλλικό Μπουλντό
1, 2, 3, 4. Σκυλιά σε καταυλισμό Ρομά περιμένουν να καταβληθούν τα λύτρα για να επιστρέψουν στους ιδιοκτήτες τους. 5. Υπό την απειλή ενός μυτερού ξύλου τρεις μελαψοί άνδρες έκλεψαν το γαλλικό Μπουλντόγκ της, καταγγέλλει η ιδιοκτήτρια του σκύλου, Ρία. 6. Η κυρία Ασπα έδωσε 150 ευρώ για να πάρει πίσω τον σκύλο της.
Ομως μέσα από αυτήν την υπόθεση φαίνεται πως υπάρχει κύκλωμα Ρομά, το οποίο, όσο απίστευτο και αν ακούγεται, προχωρεί σε απαγωγές σκύλων και ζητά λύτρα από τους ιδιοκτήτες τους. Η κυρία Ασπα κατάφερε να βρει τον σκύλο της, όταν ο Σωτήρης Χατζιδάκις, ένας ιδιοκτήτης κομμωτηρίου στην Ελευσίνα, έψαχνε και αυτός τον σκύλο του. Αγνωστοι τον είχαν αρπάξει έξω από το μαγαζί του.
Οπως υποστηρίζει στο «Εθνος της Κυριακής», μερικές μέρες μετά την εξαφάνιση του σκύλου του, επίσης ενός λευκού Τεριέ, ένας Ρομά που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις στον καταυλισμό Ασπροπύργου επικοινώνησε μαζί του και τον ενημέρωσε ότι ο σκύλος είχε απαχθεί από κατοίκους του καταυλισμού. Τον βοήθησε να έρθει σε επαφή με τους απαγωγείς, οι οποίοι αρχικά του ζητούσαν 1.200 με 1.500 ευρώ.

Το παζάρεμα

Ακολούθησαν πολλές συνομιλίες και διαπραγματεύσεις και η τιμή έπεσε στα 800 ευρώ. Υστερα από αρκετό παζάρεμα πλήρωσε 500 ευρώ λύτρα και το λευκό Τεριέ παραδόθηκε στο κομμωτήριό του.
Μετά το αίσιο τέλος της περιπέτειάς του ο Σ. Χατζιδάκις έκανες αρκετές επισκέψεις στον καταυλισμό, όπου διαπίστωσε ότι κρατούνται και άλλα σκυλιά ράτσας.
Οπως υποστηρίζει στο «Εθνος της Κυριακής», βρήκε τουλάχιστον τέσσερα σκυλιά τα οποία ήταν κλεμμένα. «Είδα ένα σκυλί ράτσας Πόιντερ, που το βασάνιζαν και το είχαν μέσα στις λάσπες και στη βρωμιά. Δεν άντεξα να το εγκαταλείψω και πλήρωσα για να το πάρω. Δεν μου το έδιναν, μου έλεγαν ότι το έχουν μεγαλώσει από μικρό και μόνο όταν τους έδωσα 100 ευρώ με άφησαν να το πάρω μαζί μου», λέει ο Σ. Χατζιδάκις. Τα όσα έζησε τα δημοσίευσε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook μαζί με φωτογραφίες από τον καταυλισμό. Στις αναρτήσεις του αναφέρει τις ράτσες των σκύλων που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στον Ασπρόπυργο, ευελπιστώντας πως οι πληροφορίες μαζί με τις φωτογραφίες θα «φτάσουν» στους «γονείς» των σκύλων.
Υποστηρίζει ότι στον καταυλισμό υπάρχουν πολλά σκυλιά, τα οποία έχουν κλαπεί και για να μπορέσουν οι ιδιοκτήτες τους να τα πάρουν πίσω θα πρέπει να πληρώσουν.

Δεν επεμβαίνει η Αστυνομία

Οπως και η κυρία Ασπα, έτσι και ο ίδιος είχε προβεί σε καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Ελευσίνας. Ομως οι αστυνομικοί δεν μπορούν να κάνουν και πολλά, όπως λέει. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα τοπικά αστυνομικά τμήματα έχουν αυξηθεί οι καταγγελίες περιστατικών για αγνώστους που έχουν απαγάγει ή κλέψει σκύλους.
Αντίστοιχα πολλές είναι και οι καταγγελίες στις φιλοζωικές οργανώσεις, ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πάρα πολλές οι αναρτήσεις για σκυλιά που εκλάπησαν και αναζητούνται, ειδικά στη Δυτική Αττική.
Το τρίτο κρούσμα απαγωγής σκύλου καταγράφηκε πριν από 2,5 μήνες, αλλά μέχρι σήμερα το σκυλί δεν έχει βρεθεί.
Η αρπαγή του έγινε με παρόμοιο τρόπο, όπως στην περίπτωση της κυρίας Ασπας, καθώς τρεις άνδρες πλησίασαν τη Ρία στην οδό Ευξείνου Πόντου στη Νέα Σμύρνη και άρπαξαν ένα γαλλικό Μπουλντόγκ. Οπως αναφέρει η ιδιοκτήτρια του σκύλου, δύο άνδρες την πλησίασαν και την απείλησαν κρατώντας ένα μυτερό ξύλο, αρπάζοντας από τα χέρια της το σκυλί. Στη συνέχεια διέφυγαν με ένα αμάξι μάρκας TOYOTA. Οι τρεις άνδρες «επιτέθηκαν» στη Ρία στις 8 το πρωί, κατά τον πρωινό περίπατο με τον σκύλο της.
Οπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα zoosos.gr όπου δημοσιεύονται αγγελίες για χαμένα και ανευρεθέντα σκυλιά, η γυναίκα έκανε καταγγελία στο Α.Τ. Νέας Σμύρνης αρχικά κατά αγνώστου και στη συνέχεια με συμπληρωτική κατάθεση κατά συγκεκριμένου προσώπου, το οποίο αναγνώρισε από φωτογραφίες που είχε δώσει στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ.
Το τζιπ των δραστών, που όπως αποδείχτηκε ήταν κλεμμένο, εντοπίστηκε την επόμενη μέρα της απαγωγής του σκύλου κοντά σε καταυλισμό Ρομά στον Ασπρόπυργο Αττικής. Ομως το γαλλικό Μπουλντόγκ, ονόματι Χουκ, δεν εντοπίστηκε.

Φόβοι για κυνομαχίες

Φιλοζωικές οργανώσεις αναφέρουν στο «Εθνος της Κυριακής» ότι ενδέχεται να υπάρχει σπείρα Ρομά που απάγει σκυλιά για λύτρα, αλλά δεν αποκλείεται να κλέβει τα σκυλιά για παράνομες κυνομαχίες, στις οποίες ρίχνει τα μικρόσωμα σκυλιά απέναντι σε εκπαιδευμένα Ροντβάιλερ και Πίτμπουλ...

Λευτέρης Μπιντέλας - Μαρία Ψαρά - ethnos.gr
astynomiko@pegasus.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΛΟΣ! Ο Κουρουμπλής διόρισε Ειδική Σύμβουλό του τη σύζυγο του Βούτση...

Από το "PRESS-GR"
Panos Leliatsos
ΟΠΟΙΟΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ -ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ- ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΩΣ ΕΙΔΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΒΟΥΤΣΗ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΟΥΡΟΥΠΛΗ...

Αγρότες: Πάνω από το πτώμα μας θα περάσουν τα μέτρα της κυβέρνησης


Από το "PRESS-GR" 
«Ήδη από τις προηγούμενες μέρες – ακόμα και την ώρα που μιλάμε-  χιλιάδες συνάδελφοί μου παίρνουν θέση μάχης σε ολόκληρη την Ελλάδα», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Χρήστος Πάσουλας, μέλος του συντονιστικού της Πανελλαδικής Επιτροπής των αγροτών, μιλώντας, στην...
εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, «στον ενικό».
«Τις επόμενες μέρες θα διαμορφωθούν δεκάδες μπλόκα πανελλαδικά και σας το λέω αυτό για να σας εξηγήσω, τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε εμείς, αυτά που προωθεί η κυβέρνηση όσον αφορά στο ασφαλιστικό , το φορολογικό και όλα τα υπόλοιπα», συμπλήρωσε ο κ. Πάσουλας.
«Ό,τι δεν μπορούσε να περάσει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και δια περιπάτου νομίζει ότι θα τα περάσει και θα τα υλοποιήσει. Εμείς προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι αυτά τα μέτρα δεν πρόκειται να περάσουν, πάνω από το πτώμα μας»,σημείωσε.

ΑΛΗΘΙΝΗ φωτογραφία. Κυκλοφορεί στη Β. Ελλάδα... Πάμε Βουλγαρία... να παίρνει λίγοτερα η Μέρκελ από την αποικία Ελλάδα!


Από το "PRESS-GR
Tzeni Routi
Καλημέρα!!! και για να μην απορείτε υπάρχει και αυτό .... και είναι αληθινό... κυκλοφορεί στην Β. Ελλάδα ..... (τα σχόλια δικά σας!!!)

Επαναστατική μεταρρύθμιση στις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ στο Δημόσιο!


Το έντυπο της νέας αίτησης...

Πρώτη φορά συγγενής!


O Θοδωρής Μακρής με το σκίτσο της ημέρας - 19 Ιανουαρίου 2016. Δείτε τα όλα εδώ: http://newpost.gr/category/skitso

Η νεοδιορισθείσα (χθες) ειδική σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης Κουρουπλή, σε ανέμελες καλοκαιρινές διακοπές σε καμπάνα στο Καπ-Σούνιο Hotel, συμφερόντων Δασκαλαντωνάκη (5 αστέρων)...


Συμπτωματικά τυγχάνει και σύζυγος του πρόεδρου της Βουλής Βούτση...
Βιογραφικό άγνωστο...
Επάγγελμα νοικοκυρά...

Harris Kodopoulos 

"ΕΙΣΤΕ ΚΟΤΕΣ!" ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ η (θαρραλέα) γυναίκα που πέταξε την κότα μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου!

Μεγάλο θέμα έχει δημιουργηθεί με τη  γυναίκα που με δυναμισμό και θάρρος  πέταξε μία κότα μέσα στον προαύλιο του Μεγάρου Μαξίμου, την Τρίτη το μεσημέρι. Αφωνοι μάλιστα  έμειναν οι δημοσιογράφοι, οι κάμεραμεν, ακόμα και οι αστυνομικοί.
Ποια είναι αυτή η γυναίκα;
Aναλυτικά και βίντεο: ΕΔΩ

Αμέσως μετά τις πρώτες διαπραγματεύσεις, ο Αλέξης Τσίπρας εξερχόμενος από το Μαξίμου...


30.000 παιδιά το χρόνο εγκαταλείπουν το σχολείο...



Σε ποσοστό που αγγίζει περίπου το 4% ανέρχεται η σχολική διαρροή στην Ελλάδα και κυρίως όσον αφορά στους μαθητές του Γυμνασίου που δεν συνεχίζουν τις σπουδές τους στο Λύκειο.
Παρά το γεγονός ότι η μαθητική διαρροή τα τελευταία τριάντα χρόνια έχει μειωθεί εντυπωσιακά (με δεδομένο ότι στη δεκαετία του ’80 ξεπερνούσε το 20%), το παραπάνω ποσοστό, σύμφωνα με...
όσα αναφέρει η εφημερίδα «Εθνος», θεωρείται υψηλό και οι υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας κρίνουν ότι πρέπει το φαινόμενο αυτό να καταπολεμηθεί με ουσιαστικές δράσεις.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το εντυπωσιακό είναι ότι σε ορισμένες περιοχές της χώρας μας τα ποσοστά της μαθητικής διαρροής από τη Γ’ Γυμνασίου στην Α’ Λυκείου είναι πολύ υψηλά, όπως για παράδειγμα στα Δωδεκάνησα όπου αγγίζουν το 8,37% και στη Ροδόπη το 8,2%.
Τα χαμηλότερα ποσοστά σχολικής διαρροής εντοπίζονται σε Πέλλα, Φλώρινα, Σάμο, Καρδίτσα και Κοζάνη. Σε Αττική και Θεσσαλονίκη τα ποσοστά διαμορφώνονται στο 4,85% και το 4,25% αντίστοιχα.
Τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης φαίνεται πάντως ότι η σχολική διαρροή αυξάνεται και πάλι, και όπως εκτιμούν οι σχετικοί επιστήμονες και ερευνητές αυτό, κατά κύριο λόγο, οφείλεται στο γεγονός ότι πολλά παιδιά 15-16 χρονών αναγκάζονται να αφήσουν το σχολείο για να δουλέψουν προκειμένου να βοηθήσουν την οικογένειά τους.
Σύμφωνα με στοιχεία του Συνηγόρου του Παιδιού και του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού περίπου 30 χιλιάδες παιδιά, στην πλειοψηφία τους ηλικίας 15-17 ετών αναγκάζονται κάθε χρόνο να εγκαταλείψουν το σχολείο. Οι οικογένειες των περισσότερων από τα παιδιά αυτά ζουν υπό συνθήκες απόλυτης φτώχειας, οπότε η επιλογή να εγκαταλείψουν το σχολείο και να βγουν στην αγορά εργασίας για να μπορέσουν να επιβιώσουν αποτελεί ουσιαστικά μονόδρομο.
Πηγή Έθνος,μέσω "airetos"

Moύλικο της Μέρκελ... ρε καθικάκι χεσμένο, έφτασες να βρίσεις μέχρι και τον Μανόλη Γλέζο!


The Bloopers Team (web radio)
Λέει ο άλλος, το κωλοπαίδι, "το δικαιούμαι γιατί είχα παππού στον ΕΛΑΣ"...
Αν ζούσε όμως ο παππούς σου θα τον πυροβολούσες για μια θεσούλα στη κομαντατούρ, ενώ ρε καθικάκι χεσμένο, έφτασες να βρίσεις μέχρι και τον Μανόλη Γλέζο. Τίποτα δεν δικαιούσαι, ούτε καν εφόσον ήσουν αντάξιος του παππού σου. Η ευγνωμοσύνη του λαού αποδίδεται εθελοντικά, δεν απαιτείται.

19 Γενάρη 1952... Οι φοιτητές διαδηλώνουν στους δρόμους της Αθήνας υπέρ της ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα... Σήμερα η εθνοδημενιστική "αριστερά" της Μέρκλε... μας θέλει "διζωνική ομοσπονδία"... διχοτόμηση!