ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

 Στους τόσο δύσκολους καιρούς που όλοι οι Έλληνες δοκιμαζόμαστε από την συναλλαγή, τη διαπλοκή και τη διαφθορά που χαρακτηρίζει τη δημόσια ζωή της πατρίδας μας, κάποιοι εμφανίζονται στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές με την ταμπέλα της συναλλαγής και της
διαφθοράς. 
        Γιατί πως αλλιώς να χαρακτηρίσει κανένας τη συμφωνία δύο υποψήφιων δημάρχων (από Αιγίνιο και Κολινδρό) να συμπράξουν σε ένα συνδυασμό με το μοίρασμα της θητείας στα δύο. Δηλαδή τα δυόμιση χρόνια να είναι δήμαρχος ο ένας και τα επόμενα δυόμιση ο άλλος!!!
        Στ' αλήθεια είναι στα καλά τους οι άνθρωποι αυτοί; Τι μοιράζουν; Την ατομική τους περιουσία; Υπάρχει ίχνος ήθους στους ανθρώπους αυτούς, που υποκριτικά εμφανίζονται ότι τάχα "φιλοδοξούν" να υπηρετήσουν όλους μας και να αναπτύξουν τον δήμο ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ; 
        Είναι ποτέ δυνατόν να τους εμπιστευτούμε εμείς οι ψηφοφόροι όταν από την αρχή ακόμη δείχνουν πως αυτό που τους ενδιαφέρει είναι μόνο το προσωπικό τους συμφέρον; Γιατί όταν μοιράζονται αξιώματα σημαίνει -στην κοινή λογική- ότι μοιράζονται χρήματα! Αυτή είναι η αλήθεια.
        Είμαστε μια προικισμένη περιοχή με πολλές αναξιοποίητες δυνατότητες και συγκριτικά πλεονεκτήματα. Αυτό που πρέπει να απαιτούμε και να εκλέξουμε τη νέα δημοτική διοίκηση είναι:
  1. Να έχει ΗΘΟΣ, που λείπει στην σύμπραξη αυτή που καταγγέλλουμε
  2. Να είναι δυναμική, αποφασισμένη με γνώση και πείρα για να σπάσει την απραξία και υπανάπτυξη.
  3. Να διακατέχεται από τη φιλοδοξία της ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ στην τοπική κοινωνία και όχι να ξεκινά με συναλλαγές και διαφθορά.
  4. Να σχεδιάσει την ΙΣΟΜΕΡΗ ανάπτυξη όλης της Βόρειας Πιερίας που είναι ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού.
        Διαμαρτυρόμενοι για τις συμπεριφορές αυτές που έχουν γνωστοποιηθεί, ζητούμε απ' όλους σας να αποδοκιμάσουμε και να καταψηφίσουμε τις ιδιοτελείς και επιτήδειες αυτές συναλλαγές που αποκλειστικός στόχος τωνπρωταγωνιστών είναι ΜΟΝΟΝ η "φιλοδοξία" της εξυπηρέτησης των προσωπικών συμφερόντων τους.
        Γιατί αν δεν ήταν έτσι δεν θα συμφωνήσουν ακόμη και την παραχώρηση της επόμενης πενταετούς θητείας.
                                            ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΤΟΥΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ: ΝΤΡΟΠΗ!!!


ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ


Πηγή: http://kolindrinamaslatia.blogspot.com/2014/04/blog-post_2183.html#ixzz2yJ0pQqxN

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ: Ο μοναδικός σκύλος που παλεύει με την αρκούδα!


Tο τηλεφώνημα στο φίλο μου τον Γιώτη, κτηνοτρόφο σε ένα χωριό του Δυτικού Ζαγοριού, δίπλα στη χαράδρα του Βίκου, έγινε περασμένα μεσάνυχτα και μάς βρήκε στο μαγαζί τού χωριού: “Έλα γρήγορα πάνω, η αρκούδα έφαγε τον Καλέση”. Την κλήση έκανε ο τρομαγμένος νεαρός τσοπάνος του, που 
ξενυχτούσε τα πρόβατα στα καλοκαιρινά βοσκοτόπια της Τύμφης. 

Ο Γιώτης ταράχτηκε, γιατί ο Καλέσης είναι ο μεγάλος αρσενικός σκύλος του κοπαδιού και χωρίς αυτόν τα πράγματα γίνονταν πολύ δύσκολα, αφού δύο αρκούδες γυρόφερναν στην περιοχή και σχεδόν κάθε βράδυ έκαναν επιθέσεις στα ζώα του χωριού. "Φύλακας άγγελος" των κοπαδιών και της ορεινής οικονομίας Όταν φτάσαμε, βρήκαμε τον Καλέση καταματωμένο, αλλά, περιέργως, όχι τραυματισμένο. Καθόταν ατάραχος σε ένα λοφάκι και αφουγκραζόταν το κοπάδι. Το αίνιγμα έλυσε ο Γιώτης: “Πάλεψε με την αρκούδα και αυτή τον δάγκωσε στο λαιμό, αλλά τραυματίστηκε στα καρφιά της λαιμαριάς του. Τα αίματα είναι δικά της”. 

Ο Καλέσης, τεράστιος (το κεφάλι του ίσα που χωρούσε στην αγκαλιά μου) και σοβαρός – σοβαρός, κουνούσε ήρεμα την ουρά του στο αφεντικό του, σαν να μην είχε προηγηθεί πριν λίγη ώρα η φοβερή μάχη με το θηρίο. Αυτός είναι ο “Ελληνικός Ποιμενικός”: γενναίος, ρωμαλέος, πιστός, ανεξάρτητος σαν χαρακτήρας αλλά και απόλυτα αφοσιωμένος στο κοπάδι. Για χιλιάδες χρόνια οι κτηνοτρόφοι μας στην Πίνδο στηρίζονται στις απαράμιλλες ικανότητές του για να προστατεύουν τα ζώα τους από λύκους και αρκούδες, που ζουν στα παρθένα δάση της Ελλάδας. Οι παλιοί τσοπάνηδες ήταν πολύ περήφανοι για τους σκύλους τους και είχαν αμέτρητες ιστορίες να διηγηθούν για τα κατορθώματά τους με λύκους και αρκούδες. Διάλεγαν πάντα τα καλύτερα κουτάβια από κάθε γέννα, ώστε να διατηρούν καλή “σεριά”. Έδιναν στους σκύλους τους βλάχικα ονόματα: Νταβέλης, Καλέσης Μπαλίκας, Αράπης, Σαμπάνης, Σαμπούτης, Γκεσούλης, Μπέλλα (τα περισσότερα δήλωναν το χρώμα του σκύλου). 

Αέναη σύγκρουση 

 
Το τσομπανόσκυλο είναι ο πιο κρίσιμος κρίκος της ισορροπίας μεταξύ ανθρώπου και άγριων θηρευτών στο ορεινό οικοσύστημα, που βρίσκονται σε αδιάκοπη σύγκρουση, η οποία κάποια στιγμή καταλήγει στη θανάτωση του άγριου ζώου για να σταματήσουν οι ζημιές που προκαλεί στα ζωντανά. Ορθά οι οικολογικές οργανώσεις εκτίμησαν ότι πρέπει ο σκύλος αυτός να προστατευτεί και να διαδοθεί ξανά στους κτηνοτρόφους. 

Είναι ίσως η πιο εύστοχη παρέμβαση από όσες έχουν υιοθετήσει στην προσπάθεια να βοηθηθεί ο κτηνοτρόφος απέναντι στην όλο και αυξανόμενη απειλή της αρκούδας, της οποίας οι πληθυσμοί μεγαλώνουν ραγδαία στο Ζαγόρι και την υπόλοιπη Πίνδο. Αναζητούν προικισμένους αντιπροσώπους τής ράτσας και οργανώνουν την εκτροφή και διανομή τους εκεί που πρέπει, ωστόσο ο ρυθμός παράδοσης σκύλων είναι εξαιρετικά χαμηλός και πρέπει να επιταχυνθεί. 

 

Είδος υπό εξαφάνιση 

Δυστυχώς, ο Ελληνικός Ποιμενικός κινδυνεύει με εξαφάνιση και υπολογίζεται ότι έχουν απομείνει μόνο 3.000 καθαρόαιμα άτομα. Δεν προσέχτηκε η καθαρότητά του. Παρά την ιδιαίτερη γεωμορφολογία της χώρας μας, που αποτέλεσε φυσικό εμπόδιο στην επιμειξία της φυλής του σκύλου αυτού για εικοσιτέσσερις αιώνες στον ελλαδικό χώρο, ελάχιστα άτομα καθαρόαιμων Ελληνικών Ποιμενικών σκύλων έχουν απομείνει σήμερα, καθώς τα τελευταία χρόνια η ράτσα μπασταρδεύτηκε με άλλες, αφού τα σκυλιά γυρνούν ελεύθερα. Το χειρότερο, κάποιοι κτηνοτρόφοι δεν εκτίμησαν σωστά αυτό που είχαν κληρονομήσει από την φυσική επιλογή αιώνων και έφεραν ξένες ράτσες “ποιμενικών”, όπως λυκόσκυλα, που αποδείχτηκαν εντελώς ακατάληλλες για τις δύσκολες συνθήκες της περιοχής μας. 

Σκύλος από σπουδαία γενιά... 

Τώρα που η αρκούδα αυξάνεται και πληθύνεται, αναδεικνύεται η υπεροχή του μοναδικού σκύλου που απέκτησε πια τη διεθνή αναγνώριση και την ονομασία “Ελληνικός Ποιμενικός”. Η παρουσία του είναι τεκμηριωμένη στα ορεινά βοσκοτόπια από τα αρχαία χρόνια. Πιστεύεται βάσιμα ότι η σημερινή μορφήαποτελεί την εξέλιξη της αρχαίας φυλής των Μολοσσών ή Ηπειρωτικών σκύλων. Ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Πύρρος χρησιμοποίησαν αυτόν τον σκύλο στις εκστρατείες τους, ενώ ο Πλάτων κάνει λόγο για το θάρρος του. 

 
Τυπικό δείγμα ελληνικού μολοσσού, από τα ελάχιστα που έχουν μείνει. 

Κάποιοι κυνολόγοι, βασισμένοι σε σωματικά χαρακτηριστικά του, πιστεύουν ότι ίσως είναι εξέλιξη του πανάρχαιου “αρκουδόσκυλου”, από το οποίο προήλθε, όπως λέει και το όνομα, η αρκούδα. Είναι μια εντυπωσιακή εκδοχή, που μένει να αποδειχθεί από έρευνες του DNA. 

Δεν είναι λίγοι αυτοί που υιοθετούν τον μεγάλο βουνίσιο σκύλο για κατοικίδιο και φύλακα και δηλώνουν εξαιρετικά ικανοποιημένοι από την άψογη συμπεριφορά του και φιλικότητα, καθώς την ασφάλεια που παρέχει και σε περιβάλλον μακριά από τον φυσικό του χώρο. Πάντως δεν είναι φτιαγμένος για το διαμέρισμα... 

Χαρακτηριστικά 

Ο Ελληνικός Ποιμενικός, είναι μεγαλόσωμος και εντυπωσιακός, μάλιστα μερικοί αρσενικοί φτάνουν ακόμα και τα 60 κιλά βάρος και 0,75 μ. ύψος! Τα χρώματα ποικίλουν από το κατάλευκο έως μαύρο, το καστανόφαιο, αλλά κάποιοι έχουν και ποικίλες αποχρώσεις. Το κεφάλι είναι ογκώδες και ο τράχηλος φαρδύς. Έχει μεγάλους κυνόδοντες και κινείται με το “βάδισμα της αρκούδας”. Διαθέτει ισχυρότατο ένστικτο φύλαξης και καταδίωξης, είναι ήρεμος αλλά με φοβερές εκρήξεις επιθετικότητας, όταν απειλείται το κοπάδι. 

 
Ποιος δεν τρόμαξε όταν βρέθηκε κοντά σε στάνη και του “χύθηκαν” ομαδικά μερικοί από αυτούς τους γίγαντες, με προτεταμένα τα δόντια, και μάλιστα σε κύκλο, ώστε να μην ξέρει από πού να φυλαχτεί, όπως κάνουν και με τους άγριους κυνηγούς; Και όμως είναι τόσο υπάκουος στο αφεντικό του, που με ένα απλό νεύμα του “σβήνει ακαριαία τον διακόπτη” της επιθετικότητας και στέκεται ακίνητος να επιτηρεί τον “εισβολέα”. 

Μπορεί να ζήσει 8 έως16 χρόνια. Αντέχει στην πείνα, προσαρμόζεται πολύ άνετα σε περιβάλλον με χαμηλές θερμοκρασίες και μπορεί να αντέξει για ώρες το βάδισμα στο χιόνι. Αντίθετα, του είναι αρκετά δύσκολη η διαβίωση σε θερμά κλίματα ή στην πόλη, χωρίς ωστόσο να είναι αδύνατο. 
Ως σκύλος εργασίας, έχει ανάγκη από καθημερινή άσκηση και εκτόνωση, κάτι που εξασφαλίζεται από τη διαβίωσή του κοντά σε κοπάδι. Έχει μεγάλη αντοχή και μπορεί να διανύσει μεγάλες αποστάσεις, ενώ είναι ταυτόχρονα πάντα σε επαγρύπνηση για την προστασία του κοπαδιού. Αυτά τα χαρακτηριστικά τον έκαναν πολύτιμο στη νομαδική κτηνοτροφία, που επί χιλιάδες χρόνια ασκήθηκε από τους πληθυσμούς της Ηπείρου, αλλά και άλλων ελληνικών ορεινών περιοχών. 

Είναι καλό να του εξασφαλίζεται προστασία από το κρύο ή τη ζέστη, με την κατασκευή κατάλληλου καταλύματος κοντά στα ζώα του κοπαδιού, άφθονο νερό και τροφή. Βέβαια αρκετοί κτηνοτρόφοι δεν είναι τόσο προσεκτικοί στις υποχρεώσεις τους απέναντι στον φύλακα άγγελό τους και αρκετοί, δυστυχώς, χάνουν εξαιρετικούς σκύλους γιατί δεν τους παρέχουν σωστή (μερικοί ούτε και στοιχειώδη) κτηνιατρική φροντίδα. 

Ήξερες ότι ο Ελληνικός Ποιμενικός… 

Έχει τρίχωμα πυκνό, με διπλό μανδύα για να προστατεύεται από τις ακραίες καιρικές συνθήκες των ορεινών περιοχών.

Διαθέτει άριστη όσφρηση, όραση και ακοή, που σε συνδυασμό με τη διάπλαση και τον χαρακτήρα του, τον καθιστούν ιδανικό σκύλο φύλαξης.

Στον ποιμενικό χαρακτήρα του ζώου διακρίνεται η ανεξαρτησία δράσης, η υψηλή αίσθηση του ζωτικού χώρου, η επιθετικότητα προς τα άγρια ζώα, το θάρρος, η πίστη στην ομάδα και η αφοσίωση σε ένα άτομο.

Ο λύκος, χρησιμοποιεί τη μέθοδο του αντιπερισπασμού για να επιτεθεί σε ένα κοπάδι. Ο Ελληνικός Ποιμενικός, δεν παραπλανάται, και δεν εγκαταλείπει το κοπάδι, με αποτέλεσμα να "δυσκολεύει" τα άγρια ζώα.

Είναι μύθος ότι όταν κόβουμε τα αυτιά του Ελληνικού Ποιμενικού ακούει καλύτερα. Το κόψιμο των αυτιών και της ουράς στους σκύλους αποτελεί επίπονο ακρωτηριασμό δεν εξυπηρετεί κανέναν απολύτως σκοπό.

Μενέλαος Χρόνης 
πηγη
- See more at: http://www.hellas-now.com/2014/04/blog-post_7838.html#sthash.6hpX5GFM.dpuf

AΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ


Aπό την Καλιφόρνια με αγάπη
Κείμενο: Μάρθα Κορινθίου
Ο οίκος μαγιό και beachwear Minimale Animale αντλεί έμπνευση από τον τόπο καταγωγής του, για την καμπάνια της συλλογής Άνοιξη / Καλοκαίρι 2014: τα σερφ, η παραλία Βένις, τα vintage αμερικάνικα ανοικτά αυτοκίνητα, το θολό φως μιας τυπικής μέρας στο Λ.Α., η ψευδαίσθηση της μόνιμης ανεμελιάς, ο ωκεανός. Πρωταγωνιστεί η Εmily Ratajkowski, ανερχόμενο μοντέλο που γεννήθηκε στο Λονδίνο και μεγάλωσε στην Καλιφόρνια. Τα μαγιό της φετινής συλλογής – όπως άλλωστε και των προηγούμενων- «δεν είναι για συνεσταλμένες» προειδοποιεί η δημιουργός του brand Cassandra Kellogg. 

  • Aπό την Καλιφόρνια με αγάπη
  • Aπό την Καλιφόρνια με αγάπη
  • Aπό την Καλιφόρνια με αγάπη
  • Aπό την Καλιφόρνια με αγάπη
  • Aπό την Καλιφόρνια με αγάπη
  • Aπό την Καλιφόρνια με αγάπη

ΠΡΟΣΟΧΗ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΓΛΙΣΤΡΑΕΙ




Ο Μπαλτάκος (και όχι ο Κασιδιάρης),είναι αυτός που υποστήριξε στη συνομιλία που έχει καταγραφεί,πως ο Άρειος Πάγος δέχθηκε παρεμβάσεις από τον Αθανασίου και τον Δένδια.Αντί λοιπόν να ελεγχθούν αυτές οι παραδοχές που έκανε ο ίδιος ο γραμματέας της Κυβέρνησης,αντί να γίνει έρευνα,ο Δένδιας με επιστολή του-παρέμβαση,ζητά από τον Άρειο Πάγο να κάνει σαφή την απαγόρευση προβολής άλλων αντίστοιχων βίντεο.Και ο Άρειος Πάγος το κάνει.Δηλαδή οι δύο υπό έλεγχο,συμφωνούν πως το νόμιμο είναι η αποσιώπηση των στοιχείων του σκανδάλου που τους αφορά. Αυτό το βάφτισαν νομιμότητα!!!



Aδωνις: Κάντε υπομονή όταν πεθάνετε θα τελειώσουν τα βάσανα σας -Tο υπουργείο Υγείας αυξάνει την συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα μέχρι και 70%!



Με μια διαδικασία που ελέγχεται και ως προς την νομιμότητά της, εντελώς στα…. μουλωχτά, το υπουργείο Υγείας αυξάνει την συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα μέχρι και 70%!.
Και μάλιστα αλλάζει χωρίς καμιά προειδοποίηση την τιμή με την οποία αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ τα φάρμακα δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα και στους φαρμακοποιούς που πρέπει να εξηγούν σε όλους ότι… δεν είναι ελέφαντες!. Τυχαία;;;
Πριν από λίγο καιρό, το Υπ. Υγείας ξεκίνησε-μακριά από κάθε δημοσιότητα- μια νέα τακτική για να μειώσει την φαρμακευτική δαπάνη, αυξάνοντας με έμμεσο τρόπο την συμμετοχή του ασφαλισμένου στα φάρμακα.
Προσδιόρισε Ασφαλιστική τιμή για κάθε φάρμακο, την τιμή δηλαδή, σύμφωνα με την οποία αποζημιώνεται αυτό, από το Ταμείο, ανεξάρτητα αν είναι πρωτότυπο ή γενόσημο.
Ο τρόπος που καθορίστηκε αυτή, δεν υπάρχει λόγος να αναλυθεί αφού το αποτέλεσμα μετράει, καί δεν είναι άλλο, από την μετακύλιση της δαπάνης στον ασφαλισμένο με εξωφρενική αύξηση της συμμετοχής του.
Ενώ η λιανική τιμή των φαρμάκων μειώθηκε κατά επιπλέον 7-8% μεσοσταθμικά, το τελευταίο διάστημα, η ασφαλιστική τιμή μειώθηκε μέχρι & 45%, με αποτέλεσμα να εκτιναχθεί, μέχρι και στο 100% το ποσό που πληρώνει ο ασφαλισμένος!
Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ο ΕΟΠΥΥ που πληρώνει συμμετοχή στα φάρμακα του ασφαλισμένου και όχι το αντίστροφο όπως σωστά συνέβαινε μέχρι πρότινος.
Μερικά παραδείγματα …μιλούν από μόνα τους:
α) Σε γνωστή κατηγορία αντιλιπιδαιμικών φαρμάκων, έχει καθοριστεί Ασφαλιστική τιμή 4,25€ για όλες τις περιεκτικότητες ( 10mg, 20mg, 40mg)σε συσκευασία 14 χαπιών, με αποτέλεσμα ο ασφαλισμένος να καλείται να καταβάλει για αγωγή 28 ημερών
στην περίπτωση πρωτοτύπου
. 11,63€ (68,4%) για τα 10mg
. 16,71€(73,3%) για τα 20mg
. 31,81€(85,58%!!) για τα 40mg
και αντίστοιχα στην περίπτωση γενόσημου
8,21€ ή 60,46%,
12,31€ ή 69,62% και
22,73€, 80,89%,
β) Σε συγκεκριμένο αντιψυχωσικό φάρμακο, που κυκλοφορεί σε δύο περιεκτικότητες 10 & 20mg με 14 χάπια, προκύπτει επιβάρυνση,(για θεραπεία 28 ημερών), 16,00€ (73,73%) και 23,96€ (65,86%) στην περίπτωση επιλογής πρωτοτύπου και αντίστοιχα 12,06 € (67,90%), 12,42€ 50%) με επιλογή γενόσημου.
Γ) Σε όλα τα φάρμακα χαμηλού κόστους, προκύπτει εξ ολοκλήρου καταβολή της αξίας τους και ο ΕΟΠΥΥ βγαίνει διπλά κερδισμένος, αφού δεν επιβαρύνεται, αντίθετα ο ασφαλισμένος επιβαρύνεται με το 1€της συνταγής.
Δ) Η απαράδεκτη και εξωφρενική αυτή τακτική εφαρμόζεται και στην περίπτωση των καρκινοπαθών, που θεωρητικά έχουν μηδενική συμμετοχή
Έτσι, υποχρεώνεται ο ασφαλισμένος για φάρμακο που έχει Ασφαλιστική τιμή 41,38, να πληρώνει 26,20€ (δηλαδή συμμετοχή 38,77%!!) για το πρωτότυπο, ή 9.68€ (συμμετοχή18,95%) για το γενόσημο, επί της λιανικής τους τιμής!
Με το… εύρημα της ασφαλιστικής τιμής στην ουσία μετακυλίεται το κόστος στον ασφαλισμένο και βέβαια διαψεύδονται όσα υποστήριξαν η υποστηρίζουν ακόμη κυβερνητικοί παράγοντες, πέρα από τους υπουργούς:
- «Από την μείωση όπως λιανικής τιμής των φαρμάκων επωφελείται ο ασφαλισμένος»..
- «Η συμμετοχή του ασφαλισμένου είναι η μικρότερη όλης της Ευρώπης» όπως ανερυθρίαστα υποστηρίζει ο ανεκδιήγητος Άδωνις Γεωργιάδης.
- « Η επιλογή γενόσημου φάρμακου θα έχει μειωμένη συμμετοχή» (Σαλμάς) και διάφορα άλλα, που αποδεικνύουν την «συνέπεια» λόγου & έργου.
Και μόνο με την αναφορά των ελάχιστων παραδειγμάτων γίνεται κατανοητό, ότι:
-.Αυξήθηκε υπέρμετρα η συμμετοχή του ασφαλισμένου στα φάρμακα, με αντίστοιχη μείωση της δαπάνης του ΕΟΠΥΥ.
- Είναι αδιάφορο πλέον για τον ΕΟΠΥΥ, αν θα αυξηθεί η χρήση των γενοσήμων, αφού σ’ αυτόν, πρωτότυπο ή γενόσημο, το ίδιο θα κοστίσει. Ο ασφαλισμένος επιβαρύνεται το κόστος της επιλογής του.
- Ο γιατρός εξαναγκάζεται κάποιες φορές, να αλλάξει φαρμακευτική αγωγήόταν γνωρίζει ότι ο ασθενής του είναι σε οικονομική δυσχέρεια.
-Ο φαρμακοποιός αντιμετωπίζει την καθημερινή γκρίνια, αμφισβήτηση και καχυποψία από τον ασφαλισμένο που:
1.αδυνατεί να κατανοήσει τον τρόπο υπολογισμού της συμμετοχής του,
2. γνωρίζει επίσης τι πλήρωνε τους προηγούμενους μήνες,
3. συγκρίνει το τι πλήρωνε στον παρελθόν έστω και με τις υψηλές τιμές
4.και τελικά αναζητεί λιγότερη επιβάρυνση, αξιοποιώντας την γνώση του επιστήμονα φαρμακοποιού.
Έτσι, ο κάθε φαρμακοποιός γνωρίζοντας την οικονομική ανέχεια του συνταξιούχου, του άνεργου κλπ, αναζητεί λύσεις για μικρότερη επιβάρυνσή του Και βέβαια το παιγνίδι των συμφερόντων που με πρόφαση τους δανειστές εφορμούν και στην αγορά του φαρμάκου στην Ελλάδα δεν τελειώνει εδώ…


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2yIcglITN

ΒΟΜΒΑ!! ΤΑΝΙΑ ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ (ΝΔ): Ο Τάκης Μπαλτακος ήταν ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών στην κυβέρνηση Σαμαρά...


Τι παραδέχτηκε η Τάνια Ιακωβίδου (ΝΔ)...


Βόμβα μεγατόνων έριξε η νεαρή (από άποψη θητείας) βουλευτίνα της Ν.Δ. Τάνια Ιακωβίδου η οποία σε τηλεοπτική εκπομπή μίλησε για τον ... πραγματικό ρόλο του Παναγιώτη Μπαλτακου στην...
κυβέρνηση Σαμαρά.

Κατά την άποψη της Τάνιας Ιακωβίδου ο Τ. Μπαλτακος ήταν ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών στην κυβέρνηση Σαμαρά!


Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αντίδραση της ΝΔ στον ισχυρισμό της κυρίας Ιακωβιδου.


Θόδωρος Παπαδόπουλος: Αδυνατώ να διοικήσω τον Ηρακλή


«Λευκή πετσέτα» απ’ τον πρόεδρο του Ηρακλή, Θ. Παπαδόπουλο που δήλωσε πως «δεν μπορώ άλλο» κι έκανε έκκληση για βοήθεια, με τον Γιώργο Γαλανό να εμφανίζεται πρόθυμος εκ νέου να μπει στην ΠΑΕ, εφόσον υπάρχει συσπείρωση!
cfoot2
Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Θόδωρου Παπαδόπουλου στον «Arena FM»:
«Δεν δίστασα ούτε στιγμή και δεν ζήτησα κανένα αντάλλαγμα την στιγμή που όλοι οι Ηρακλειδείς αδιαφορούσαν, όταν η ομάδα βρισκονταν σε δύσκολη θέση. Δέχτηκα τα πάντα και δέχτηκα συνεργάτες όσους μου είχαν προτείνει. Αγωνίστηκα  και έκανα λάθη. Πλήρωσα και πληρώνω. Πλέον δεν μπορώ και δεν έχω την δυνατότητα. 

Η ομάδα είναι στην πιο δύσκολη στιγμή της ιστορίας του και χρειάζονται χρήματα. Πρέπει να βρεθεί ένας άνθρωπος που θα συνδράμει. Η προσπάθεια που έγινε από την «Ημίθεος» ήταν σημαντική και τους ευχαριστώ, αλλά δεν μπορεί να βοηθήσει περισσότερο . Θέλω να είμαι ειλικρινής. Βρέθηκε ένας άνθρωπος που μπορούσε να ανταποκριθεί σε αυτά τα δεδομένα και αναφέρομαι στον Γιώργο Γαλανό. 
Ομολογώ ότι αδυνατώ να διοικήσω τον Ηρακλή. Άλλωστε απέχω εδώ και καιρό όπως μου είχε ζητηθεί. Γιατί όλοι μαζί δεν στηρίζουν την διάθεση ενός ανθρώπου που θέλει να βοηθήσει τον Ηρακλή; Υπάρχει μια τελευταία ελπίδα και η λύση υπάρχει χωρίς τον Παπαδόπουλο. Καλώ όλους τους Ηρακλειδείς να συσπειρωθούν και να στηρίξουν τον Ηρακλή»
Για την δική του παρουσία και τυχόν λάθη στα οποία υπέπεσε: «Αυτό θα το κρίνει ο κόσμος. Αλλά θα πρέπει να αξιολογήσουν το γεγονός ότι πήρα την ομάδα από την Δ΄ Εθνική. Είμαι πολύ μικρός μπροστά στην ιδέα και στο μεγαλείο που λέγεται Ηρακλής. 
Έκανα λάθη, αλλά λάθη δεν κάνουν αυτοί που δεν δουλεύουν. Με τους Ιρανούς  υπάρχει ακόμα η επικοινωνία και μου συστήσουν υπομονή. Προέχει όμως το αύριο της ομάδας και θα πρέπει να βρεθεί λύση.
 Έχουμε κτίσει μια ομάδα με το καλύτερο μπατζετ της κατηγορίας. Πλέον οι πρωταγωνιστές θα είναι οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές μας. Έχουμε παίκτες με εμπειρία και αλίμονο, τώρα που είναι να δείξει ο καθένας την αξία του , να μην το αποδείξουν. Οι αξίες ως προσωπικότητες που υπάρχουν δεν συγκρίνονται με καμία άλλη ομάδα».
Για το ενδιαφέρον του Γαλανού: «Δεν γνώριζα τον κ. Γαλανό. Μιλήσαμε πριν από δυο  εβδομάδες. Είναι «ζεστός» και έχει τα εχέγγυα για να βοηθήσει τον Ηρακλή. Υπήρξαν και άλλες συναντήσεις με άλλους παράγοντες αλλά δεν με έπεισαν  και δεν προχωρήσαμε. Όποιος  έχει αντίρρηση και άποψη ας έρθει να αναλάβει αυτός την ομάδα. Υπάρχει τεράστια κρίση και δεν υπάρχουν εύκολα τα έσοδα. Οι προσπάθειες που έγιναν δεν έφτασαν και χρειάζεται περισσότερο».
Για την συνέχεια των πλει όφ: «Πρέπει να υπάρξει συσπείρωση και να είμαστε ενωμένοι. Είναι το σημαντικότερο που θα  πρέπει να υπάρχει για τα πλει οφ ώστε η ομάδα να πετύχει τον στόχο της. Εύχομαι μέσα από την ψύχη μου να δω τον Ηρακλή στην Σουπερ Λίγκ. Ας μην είμαι εγώ και ας το καταφέρει   κάποιος άλλος».
Και οι δηλώσεις του Γιώργου Γαλανού στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό:
«Δεν υπήρξε κάποια συσπείρωση και προσωπικά δεν θέλω να διχάσω τον κόσμο του Ηρακλή. Θέλω να φέρω μια ηρεμία στην ομάδα και να πετύχουμε τον στόχο, αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει προχωρώντας όλοι μαζί… 
Δεν μπορώ να κάνω περισσότερα και αυτό ήθελα να πετύχω. Δεν μπορώ αν δεν ήμασταν συσπειρωμένοι να αναλάβω τον Ηρακλή. Να ξεκινήσουμε και να έχουμε θέματα;».
Για τις σχέσεις που έχει με τον κ.Παπαδόπουλο: «Μόλις 20 μέρες τον γνωρίζω και βρεθήκαμε 4-5 φορές. Έχω ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλω τον Παπαδόπουλο. Δεν θέλω να κανέναν και αυτό το έχω ξεκαθαρίσει. Θα είναι τιμή μου να πετύχω τον στόχο της ανόδου. 
Δεν υπάρχει κάτι άλλο, την στιγμή που κάποιοι έχουν ξεχάσει εντελώς τον Ηρακλή. Θέλω να πάω να βάλω λεφτά και να ανεβάσω τον Ηρακλή, εκεί δηλαδή που ανήκει και έχουν ξεχάσει οι Ηρακλειδείς τι ομάδα και τι φανέλα έχουν. Είμαι έτοιμος, αλλά μόνο από την στιγμή που θα είμαστε όλοι μαζί».

Σταύρος Τουλκερίδης και Κωσταντίνος Χατζηδίμπας πρωταγωνιστές του τελικού Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ


 Δύο δικά μας παιδιά πρωταγωνίστησαν στο φετινό πρωτάθλημα Κ15 των ομάδων της Σούπερ Λίγκας. 


Από τη μια ο πρωταθλητής Σταύρος Τουλκερίδης που έπαιξε στο τελευταίο παιχνίδι και τη νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ για 90΄λεπτά κι από την άλλη ο Κωνσταντίνος Χτζηδίμπας που αγωνίστηκε για 69 λεπτά με τη φανέλα του δικεφάλου του Βορρά.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν τελικά αυτό που έδωσε τον τίτλο στους ερυθρόλευκους με τον Σταύρο Τουλκερίδη να αποδεικνύεται μεγάλος πρωταγωνιστής και συνάμα νικητής αυτού του μεγάλου όπως αποδείχθηκε τελικού ανάμεσα στις δυο ομάδες.
Για την ιστορία να αναφέρουμε τις ενδεκάδες των δυο ομάδων:

ΠΑΟΚ Κ15: Σιαμπάνης, Παπαθανασίου (80’+ Αλοπούδης), Ευθυμιάδης, Δημητρίου, Μίσκοβιτς, Μελεζίδης (53’ Σέλα), Ευθυμίου, Χατζηδίμπας (69’Μακούσης), Υφαντίδης, Νούκαρης (72’ Κοντοθανάσης), Αηδονίδης.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ15: Σκαφίδας, Αμπάρα, Μανωλάκης, Αγιώτης, Παπαδογιωργάκης, Γ. Αγγελόπουλος (49’ Νικούλης), Τσιπιρτίμης (72’ Λένας), Τουλκερίδης, Γκλεγκλές (80’+ Φλέγκας), Ξενιτίδης (77’ Τσιντώνης), Κωστανάσιος (67’ Ασημάκης).

Δημήτριος Χλεμές & Ξανθίππη Βασιλειάδου: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
   Με αίσθημα ευθύνης και λαμβάνοντας υπόψη το συμφέρον του Δήμου Πύδνας Κολινδρού και των συνδημοτών μας και προκειμένου να
εδραιώσουμε την ενότητα όλου του Δήμου μας αλλά και να ανοίξουμε νέους ορίζοντες ανάπτυξης και δημιουργίας 
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ
ότι ενώνουμε τις δυνάμεις μας και συνεργαζόμαστε εκλογικά σε ισότιμη βάση στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές

Με εκτίμηση


Δημήτριος Χλεμές                           Ξανθίππη Βασιλειάδου


Δημήτρης Ζαφείρης : Σταθερή και αταλάντευτη πορεία μακριά από υπόγειες διαδρομές,συμφωνίες και <ΜΟΙΡΑΣΙΕΣ>

Προχωρώντας σταθερά και αταλάντευτα στην σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες της Βόρειας Πιερίας και στην βάση της πολιτικής αξιοπρέπειας είμαστε αυτοί που δηλώνουμε την παρουσία μας στις εκλογές του Μαίου, μακριά από υπόγειες διαδρομές, μακριά από <<μοιρασίες> και μακριά από οποιασδήποτε κινήσεις που προσβάλουν την κοινή λογική του καθαρού μυαλού των πολιτών του Δήμου μας.
Πιστεύουμε πως καθένας μας μπορεί και είναι ικανός να κρίνει την καθαρότητα και την φιλοσοφία της προσπάθειας μας.
Επιθυμούμε την αυστηρή κριτική σας και με το χέρι στην καρδιά και με καθαρό βλέμμα να προχωρήσουμε για μια νέα ημέρα στον Δήμο μας γιατί έτσι του αξίζει.

Εσείς έχετε την δύναμη να επιδοκιμάσετε το νέο,το άφθρατο ή να αποδοκιμάσετε τις διαδικασίες που το μόνο που αφήνουν ως γεύση είναι ΑΠΑΞΙΩΣΗ


Πηγή: http://kolindrinamaslatia.blogspot.com/2014/04/blog-post_9058.html#ixzz2yIbCjfLp

Ατρόμητοι Ιππείς Πιερίας. Ιππική πορεία 22-4-2014 από το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου – Θερμοπύλες

 Οι  Ατρόμητοι Ιππείς, με έδρα την Κατερίνη Πιερίας  ιδρύθηκαν  το 2007, με απώτερο σκοπό την ανάδειξη των ιστορικών τόπων-μνημείων-γεγονότων
της ελληνικής ιστορίας. Στοχεύουν επίσης στη διάδοση του «φίλιππου πνεύματος», την αγάπη στη φύση, το περιβάλλον  και στην ενδυνάμωση των ανθρωπίνων σχέσεων μεταξύ των ιππέων και όχι μόνο.
Οι Ατρόμητοι Ιππείς στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους διοργανώνουν ιππική πορεία με αφετηρία το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου που βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου και τερματισμό τις Θερμοπύλες,  με σκοπό  αφ΄ενός να ευχαριστήσουν τους απανταχού Μακεδόνες του εξωτερικού που δεν ξέχασαν την κληρονομιά  και την ιστορία τους, κτίζοντας αυτο το πανέμορφο ίδρυμα στην πατρίδα τους και αφ ετέρου  να τιμήσουν  τους 300 του Λεωνίδα,που πολέμησαν για το ιδεώδες της ελευθερίας της πόλης τους και όλων των Ελλήνων, ήξεραν ότι θα πεθάνουν για τα ιδανικά τους αλλα γνώριζαν ότι ο θάνατος των ανδρειωμένων δεν λογίζεται ως θάνατος αλλά αθανασία. Εμείς οι σύγχρονοι Έλληνες οφείλουμε να καλλιεργούμε τα οράματα και τις αξίες των αρχαίων προγόνων μας που συγκινούν ,δονούν και εμπνέουν τις καρδιές των Ελλήνων και όλου του κόσμου!
Η έναρξη της ιππικής  πορείας  θα γίνει στις  22 Απριλίου 2014 από το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου  και θα τερματίσει στις Θερμοπύλες την Κυριακή του Θωμά στις 27 Απριλίου 2014.
Ιππικές πορείες που έχουν πραγματοποιηθεί από  τους  Ατρόμμητους  Ιππείς
1.       2007: Δίον Πιερίας – Αλεξανδρούπολη. Πορεία 12  ημερών,  720 χλμ.,  ακολουθώντας τα χνάρια του Μεγαλου Αλεξάνδρου.
2.       2008: Δελφοί – Ζαχάρω Ηλείας. Πορεία 10  ημερών, 500 χλμ.,  για συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους       πυρόπληκτους της Ηλείας.
3.       2009: Όλυμπος - Αρχαία Δωδώνη. Πορεία 10  ημερών, 500 χλμ.,  αφιερωμένη στους αρχαίους αλλά  και τους  σύγχρονους Ολυμπιονίκες .
4.       2010: Όλυμπος – Κοζάνη –Καστοριά-Φλώρινα-Έδεσσα-Γιαννιτσά-Θεσσαλονίκη.  450 χλμ. σε 10 ημέρες αφιερωμένες  στους γνωστούς  και άγνωστους Μακεδονομάχους  που έπεσαν για την πατρίδα.
5.       2011: Όλυμπος-Μεσολόγγι. 500 χλμ. 10 ημέρες πορεία για να τιμήσουμε την ηρωική έξοδο του Μεσολογγίου και παρευρέθηκαν στην τελετή της.
6.       2012: 12 ημέρες ιππικής πορείας σε όλη την Κρήτη, αφιερωμένης στα 100 χρόνια ελεύθερης Μακεδονίας και σαν φόρος τιμής στους ηρωϊκούς Κρητικούς που πολέμησαν  για την απελευθέρωσή της.
7.       2013 5 ημέρες ιππικής πορείας κάνοντας τον γύρο του Ολύμπου.

Ενημερωτικό πρόγραμμα ιππικής πορείας προς κάθε τοπική αρχή, δήμους,κοινότητες, αστυνομικές αρχές και πολιτιστικούς συλλόγους .

22.04.2014   Δήμος  Ολύμπου Πιερίας . Τελετή έναρξης  ιππικής πορείας στο Διεθνές  Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, υποδοχή απο τον πρόεδρο του ιδρύματος, κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, χαιρετισμός  των επισήμων.
22.04.2014  Δήμος Τεμπών Σικούριο  διανυκτέρευση.
23.04.2014 Δήμος Κιλελέρ Νίκαια διανυκτέρευση.
24.04.2014  Δήμος Φαρσάλων διανυκτέρευση.
25.04.2014 Δήμος Δομοκού.
26.04.2014  Δήμος Λαμίας  διανυκτέρευση.
27.042014   Θερμοπύλες διανυκτέρευση.

Κατάθεση στεφάνων από τους Ατρόμητους Ιππείς  σε κάθε μνημείο και αναμνηστικές πλακέτες στις τοπικές αρχές που θα είναι στη διαδρομή μας .
Τελετή λήξης  ιππικής πορείας στις Θερμοπύλες, με κατάθεση στεφάνων  και  απονομή μεταλλίων στους συμμετέχοντες της πορείας  και σε όσους  βοήθησαν για την  πραγματοποίησή της .
Θα θέλαμε να  ζητήσουμε την άδεια και την συνεργασία σας  για να περάσουμε με ασφάλεια τα μέρη σας και να διανυκτερεύσουμε σε ασφαλή μέρος που θα μας υποδείξετε.

 Υπεύθυνος επικοινωνίας  κύριος  Τσίντζηρας Ηρακλής 697910178723510 81203.
Γραφείο τύπου και ενημέρωσης Απόστολος Λάγιος
Ηλεκτρονική διεύθυνση: atromitoi.ippeis@gmail.com


Πηγή: http://kolindrinamaslatia.blogspot.com/2014/04/22-4-2014.html#ixzz2yIavcTTa

* Έρωτας για τις Αγορές=Αγοραίος Έρωτας *

Τι δεν καταλαβαίνεις;

Περιοδεία σε καφενεία του Αγίου Δημήτριου πραγματοποίησαν την Κυριακή 06/04 ο υποψήφιος δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Μπάμπης Παπαδόπουλος και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αλέκος Ρούτσας

. Οι συζητήσεις με τους κατοίκους του χωριού πραγματοποιήθηκαν σε καλό κλίμα, αφού η αγωνία για το μέλλον και την ποιότητα της ζωής τους αποτυπώθηκε στον πλούσιο προβληματισμό που αναπτύχθηκε.
            Οι υποψήφιοι ανέλυσαν τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Τοπική Διοίκηση και την άμεση ανάγκη για λήψη μέτρων στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας που θα ανακουφίσουν τις λαϊκές οικογένειες. Ωστόσο, όπως υπερτόνισαν, η λύση του προβλήματος δεν μπορεί να είναι μόνο διαχειριστική, με την έννοια ότι μια καλή διαχείριση δεν λύνει τα προβλήματα του εργαζόμενου λαού, παρά μόνο προσφέρει προσωρινές λύσεις στις πιεστικές καταστάσεις που βιώνουμε. Η λύση πρέπει να είναι και πολιτική, δηλαδή η ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης στις εκλογές πρέπει να δυναμώσει και τη λαϊκή συμμαχία που θα αντιταχθεί στις πολιτικές που ευνοούν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, που καταργούν ό,τι εργασιακό δικαίωμα έχει απομείνει.

            Οι πλειοψηφίες στην τοπική διοίκηση, χρόνια τώρα, είναι το «μακρύ χέρι» των κυβερνήσεων, αφού πρωτοστατούν στο να υλοποιούνται μέτρα και κατευθύνσεις των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η ιδιωτικοποίηση στην Υγεία, στους παιδικούς σταθμούς κτλ. Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες έχουν πλούσια πείρα και οφείλουν να τους γυρίσουν την πλάτη ενισχύοντας με την ψήφο τους και τη συμμετοχή τους στη δράση τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές. 

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ ΑΓΩΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Τρεις κωπηλάτες του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης στην Εθνική Ομάδα





                Το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η δεύτερη και τελική φάση των αγώνων αξιολόγησης για τη στελέχωση της εθνικής ομάδας κωπηλασίας στις κατηγορίες Ανδρών – Γυναικών – Νέων και Εφήβων – Νεανίδων.
                Πάνω από 100 αθλητές υψηλού επιπέδου από όλα τα σωματεία της Ελλάδας συγκεντρώθηκαν στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά διεκδικώντας τη συμμετοχή τους στην εθνική ομάδα. Από τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης συμμετείχαν η παγκόσμια πρωταθλήτρια Νικολαϊδου Κατερίνα και οι  Κακούρης Νίκος και Καραμήτρος Θωμάς (4οι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων το 2013).
                Οι 3 κατερινιώτες αθλητές υπό την καθοδήγηση του τεχνικού συμβούλου του Ν.Ο.ΚΑΤ. κου Γ. Μπικογιάννη πραγματοποίησαν πολύ δυναμική εμφάνιση αφού επικράτησαν στην κατηγορία τους σε όλους τους αγώνες που συμμετείχαν και τις δύο ημέρες των αγώνων. Επιλέχτηκαν από τον εθνικό προπονητή και παρέμειναν στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο όπου θα προπονηθούν με τα υπόλοιπα μέλη της εθνικής ομάδας ενώ το επόμενο σαββατοκύριακο 12 και 13 Απριλίου θα βρεθούν στο Πιεντιλούκο της Ιταλίας όπου θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους διεθνείς αγώνες κωπηλασίας «Memorial Paolo DAloja».
                Τους αθλητές του Ν.Ο.ΚΑΤ. συνόδεψε ο έφορος κωπηλασίας κος Γ. Νικολαϊδης ο οποίος δήλωσε πολύ ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα καθώς και οι 3 αθλητές που δοκιμάστηκαν επιλέχτηκαν στην Εθνική Ομάδα και δήλωσε την πεποίθησή του πως και εφέτος οι κωπηλάτες του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης θα φέρουν πολλές διεθνείς επιτυχίες.


Γ. Νικολαϊδης 

ΣΥΣΚΕΨΗ Σ.Ο.Π.Π. Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ

Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής  Προστασίας  (Σ.Ο.Π.Π.) Π.Ε. Πιερίας, με θέμα το σχεδιασμό και τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών, κατά τη φετινή θερινή περίοδο, θα πραγματοποιηθεί την 8η Απριλίου 2014, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 π.μ., στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας(4ος όροφος, αίθουσα συνεδριάσεων). 

ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ



Πέντε  Μετάλλια με ισάριθμους αθλητές και την 1η θέση στη Γενική Βαθμολογία Παμπάιδων Β'(11-12 ετών) με 15 βαθμούς 
η νέα συγκομιδή των Ολυμπίων Κατερίνης, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης παμπαίδων Α`-Β`( ελευθέρα-ελληνορωμαϊκή Πάλη ) που διεξήχθη στις Σέρρες με την παρουσία 190 αθλητών και αθλητριών.
Τα μετάλλια κατέκτησαν οι εξής:
1 θέση χρυσό μετάλλιο-Καλαιτζής Δημήτρης
1 θέση χρυσό μετάλλιο-Τζενιλίτζε Γιώργος
2 θέση ασημένιο μετάλλιο- Γκίρνης Γιώργος 
3 θέση χάλκινο μετάλλιο-Δασκουλίδης Νίκος
3 θέση χάλκινο μετάλλιο-Σκαμπαρδώνης Παναγιώτης
Την ικανοποίηση της μεγάλης επιτυχίας αυτής δήλωσε το Δ.Σ των Ολυμπίων , ο Πρόεδρος Κουτσής Αλέξανδρος , οι Προπονητές  Μπατάλας Βασίλης και Παπακωνσταντίνου Κώστας που μόλις ενός έτους ζωής του συλλόγου με συστηματική δουλεία και την συμπαράσταση γονέων και φίλων της Ομάδας να βρίσκεται στο υψηλότερο σκαλί σε Πανελλαδικό επίπεδο σε αυτό το Ολυμπιακό Άθλημα.   


Συνέντευξη του υποψήφιου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Μάρκου Μπόλαρη στην εφημερίδα Μακεδονία


Μ. ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Στην ίδια συσκευασία Ιωαννίδης - Τζιτζικώστας. Εμείς είμαστε η άλλη πρόταση, η άλλη προοπτική

Επικριτικός προς τη διοίκηση της περιφέρειας -και με τις δύο εκδοχές της υπό τους Παναγιώτη Ψωμιάδη και Απόστολο Τζιτζικώστα- εμφανίζεται ο Μάρκος Μπόλαρης.

Συνέντευξη στον ΝΙΚΟ ΗΛΙΑΔΗ

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας θεωρεί ότι οι κύριοι Τζιτζικώστας και Ιωαννίδης είναι "δύο σε ένα!", ενώ χαρακτηρίζει "κομματική" την υποψηφιότητα της υποστηριζόμενης από τον ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινας Χαραλαμπίδου.

Ποιο είναι το διακύβευμα της εκλογικής αναμέτρησης στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας;
Η αλλαγή είναι το διακύβευμα στις περιφερειακές εκλογές στην Κεντρική Μακεδονία. Αλλαγή μιας λάθος αντίληψης για τη διοίκηση στην περιφέρεια. Αλλαγή νοοτροπίας για τις δυνατότητες της περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Αλλαγή ορίζοντα και προοπτικών για την Κεντρική Μακεδονία. Άλλοι λειτούργησαν και λειτουργούν ως επαίτες της Αθήνας, αντιλαμβάνονται τη Θεσσαλονίκη ως επαρχία της Αθήνας.
Εμείς πιστεύουμε στις δυνατότητες του τόπου και των ανθρώπωνγνωρίζουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, θεωρούμε τη Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα ευρωπαϊκής περιφέρειας, μιας ισχυρής ευρωπαϊκής περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας. Με αρμοδιότητες και δυνατότητες για άσκηση ευρωπαϊκών πολιτικών περιφερειακής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής. Άρα το διακύβευμα είναι: συνεχίζουμε λάθος όπως μέχρι σήμερα ή αλλάζουμε;

Ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της δικής σας πρότασης για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας;
Η πρόταση υπαγορεύεται από τις αρχές μου. Η περιφέρεια είναι και πρέπει να λειτουργεί ως αυτό-διοίκηση. Άρα δημοκρατική λειτουργία, διαβούλευση με τους φορείς και τις κινήσεις πολιτών για τον δημοκρατικό προγραμματισμό των προτεραιοτήτων και των έργων, απολογισμός και λογοδοσία στους πολίτες, διαφάνεια. Δεν προσερχόμαστε με λογική εξουσίας, αλλά με πρόθεση να υπηρετήσουμε τον τόπο και τους χειμαζόμενους συμπολίτες μας σε ώρα κρίσης.
Δεν σκοπεύουμε να εκδώσουμε πολυτελές πρόγραμμα με χίλια "ΘΑ" κι αντίστοιχες "δεσμεύσεις". Έχουμε πρόταση με πέντε άξονες πολιτικής.
Πάνω σ' αυτούς δομούμε την άλλη πρόταση, την άλλη προοπτική για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Με γνώση των αναγκών στον παραγωγικό τομέα, τη διακινδύνευση της κοινωνικής συνοχής, με σχέδιο για αναδιάταξη των περιφερειακών υπηρεσιών για αποτελεσματικότητα, για ανάδειξη του γεωστρατηγικού πλεονεκτήματος, για τη μεγιστοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων, διαφάνεια, ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Τις επόμενες μέρες, εβδομάδες θα παρουσιάζουμε έναν έναν τους άξονες-πυλώνες της άλλης πρότασης για τη γη του Αλεξάνδρου, για την πατρίδα του Αριστοτέλη.

Από τους ανθυποψηφίους σας δύο προέρχονται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας και μία από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πώς κρίνετε αυτές τις υποψηφιότητες;
Οι συνδυασμοί που προέρχονται από τη ΝΔ είναι η έκφραση του αναποτελεσματικού χτες της περιφέρειας. Δύο σε συσκευασία ενός!
Θα ήταν πολύ χρήσιμο να αναζητούσατε την γνώμη των πολιτών.
Να τους ρωτούσατε εάν γνωρίζουν κάτι το οποίο πρόσφερε η περιφέρεια στους πολίτες τα χρόνια που προηγήθηκαν. Δυστυχώς, για την Κεντρική Μακεδονία οι αρμοδιότητες και οι δυνατότητες του θεσμού της περιφερειακής αυτοδιοίκησης δεν αξιοποιήθηκαν. Η ευρωπαϊκή διάσταση της περιφέρειας παρέμενε άγνωστη για τους διοικούντες. Οι Βρυξέλλες ήταν άγνωστος προορισμός. Όσον αφορά την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι κομματική πρόταση που θα ξεδιπλώσει τις επόμενες μέρες τη δική της περιφερειακή πρόταση. Την περιμένουμε.

Πιστεύετε ότι μεταξύ πρώτου και δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης, μεταξύ δήμων και αιρετής περιφέρειας δηλαδή, έχει θέση η κρατική περιφέρεια ή πρέπει να καταργηθεί;
Η κυβέρνηση ως έκφραση της δημοκρατικής βούλησης του ελληνικού λαού σε μία χώρα με δεδομένα και γνωστά ζητήματα κρίνω ότι πρέπει να έχει κυβερνήτες. Η αποκεντρωμένη γενική γραμματεία που υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών σήμερα είναι η παρουσία του κράτους στην ελλαδική περιφέρεια. Η χώρα μας είναι ενιαία, δεν είναι ομοσπονδία.
Αποκεντρωμένες δομές για τον συντονισμό θεμάτων πολιτικής προστασίας, δημόσιας τάξης, οικονομικών υπηρεσιών, καταπολέμησης λαθρεμπορίου, συνοριακά ζητήματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνώ με τη λογική που διέπει σήμερα την αποκεντρωμένη Γραμματεία Διοίκησης.
Χρειαζόμαστε στον "Καλλικράτη" και πολιτικές και θεσμικές αλλαγές, μετά την εμπειρία των πρώτων χρόνων εφαρμογής του. Απλούστευση διαδικασιών, εμπιστοσύνη στην αυτό-διοίκηση, διαφάνεια, εστίαση στην υλοποίηση του κρατικού σχεδιασμού κι όχι προτεραιότητα στις λογικές εποπτείας της αυτοδιοίκησης. Εμπιστοσύνη στις τοπικές κοινωνίες, εμπιστοσύνη στη δημοκρατία.

Είστε συγχρόνως και βουλευτής. Στο παρελθόν σάς ασκήθηκε κριτική από μέλη της παράταξής σας ότι παραμελήσατε τα καθήκοντά σας ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο. Σκέφτεστε να παραιτηθείτε από βουλευτής;
Στην πολιτική όπως και στη ζωή κρινόμαστε για το σύνολο της πολιτικής δράσης και παρουσίας μας. Είναι εύλογο ο πολίτης να αναρωτηθεί για έναν αιρετό: Τιμά την εμπιστοσύνη των πολιτών; Αξιοποιεί τη δυνατότητα που του έδωσε η ψήφος μου; Είναι αποτελεσματικός στις θέσεις που κλήθηκε να υπηρετήσει; Σεβάστηκε το χρήμα του δημοσίου δηλαδή των πολιτών; Επιθυμώ οι συμπολίτες να με κρίνουν αυστηρά και δίκαια. Γνωρίζουν ότι συνέχισα υπηρετώντας τη Βουλή -τιμώντας την ψήφο των Σερραίων- σε κοινοβουλευτική εργασία, στην προκαταρκτική επιτροπή για τα υποβρύχια, στο υπουργείο Υγείας με αρμοδιότητα στην κοινωνική πρόνοια, αντέταξα μια εργώδη προσπάθεια για την ηλεκτρονική καταγραφή και τη διαφανή αναδιοργάνωση του συστήματος χορήγησης προνοιακών επιδομάτων, υπέρ των ΑΜΕΑ και σε βάρος όσων τα καρπώθηκαν παρανόμως.
Είναι επίσης γνωστή η νομοθετική ρύθμιση και οι παρεμβάσεις για τους άστεγους πολίτες μας, τους νεοάστεγους της κρίσης από το υπουργείο με πολιτική πρωτοβουλία, όπως άλλωστε και η ανασυγκρότηση - αναδιοργάνωση των ιδρυμάτων κοινωνικής πρόνοιας και ψυχικής υγείας.
Οι συμπολίτες μου το γνωρίζω ότι με αντιμετωπίζουν και με κρίνουν ως πολιτική παρουσία στο σύνολο. Οι συμπολίτες μου γνωρίζουν ότι στους νωχελικούς ρυθμούς ενός περιφερειακού συμβουλίου (στο οποίο ποτέ δεν κατατέθηκε από την πλειοψηφία πρόταση πολιτικού σχεδιασμού ή πολιτικής αγωνίας) το διάστημα που η εκλεγείσα διοίκηση στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας -και με τις δύο εκδοχές της- αστοχούσε, αποτύγχανε στην αξιοποίηση του θεσμού της περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Απέναντι σ' αυτή την αστοχία προβάλλουμε τις πρωτοβουλίες της παράταξής μας για τη συζήτηση για την εκμετάλλευση του χρυσού στη Χαλκιδική, την ανάδειξη της εσφαλμένης διαχείρισης του προβλήματος καταπολέμησης των κουνουπιών σε εποχή διακινδύνευσης με Η1Ν1, τις παρεμβάσεις για τον κόμβο Κ16, για την κακοδιαχείριση στο ΚΕΠΟΘΕ, για τους εργαζόμενους στο ΚΕΚ Θεσσαλονίκης, για την έλλειψη πολιτικής για την ανεργία στην περιφέρεια, την ανάδειξη της ανεπάρκειας μέτρων για την αιθαλομίχλη, τη δίκαιη κριτική για τη σφαλερή αντιμετώπιση και τον σχεδιασμό στον τουρισμό με το φαιδρό "very Macedonia", στοχοποίηση της στατικής διαχείρισης της πρότασης για το καλάθι με τα προϊόντα της περιφέρειας. Προσωπικά ανάμεσα στο επικοινωνιακό τρικ μιας παραίτησης και στην πρόκληση για περισσότερη δουλειά, προκειμένου να τιμήσω την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου, επιλέγω το δεύτερο, επιλέγω να υπηρετώ.

Πηγή: www.makthes.gr