ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

ΟΑΕΔ: Αυτά είναι τα προσωρινά αποτελέσματα για 8.933 θέσεις κοινωφελούς εργασία

ΟΑΕΔ: Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανέβασε στην ιστοσελίδα του (www.oaed.gr) τον προσωρινό πίνακα κατάταξης ανέργων.
Αφορά στο πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης, μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε 56 δήμους και 37 υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας/φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών», για 8.933 θέσεις εργασίας θέσεις πλήρους απασχόλησης, καθώς και ο προσωρινός πίνακας αποκλειομένων, στο πλαίσιο του ανωτέρω προγράμματος.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, η κατάρτιση των πινάκων πραγματοποιήθηκε με αυτοματοποιημένο, διαφανή και αντικειμενικό τρόπο, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ, με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της εγκεκριμένης από το ΑΣΕΠ Δημόσιας Πρόσκλησης.
Ο προσωρινός πίνακας κατάταξης ανέργων περιλαμβάνει τους ωφελούμενους εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού, ηλικίας 18 ετών και άνω, που θα εργαστούν για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών με πλήρη απασχόληση και ασφάλιση στους επιβλέποντες φορείς ή/και στις υπηρεσίες τοποθέτησης, όπως έχουν καθοριστεί, βάσει της Δημόσιας Πρόσκλησης Νο 3/2019.
Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την ηλεκτρονική αίτησή τους και τη μοριοδότησή τους με τους ακόλουθους τρόπους:
Από το μητρώο τους, μέσω του e-Services IIS, στην καρτέλα της αντίστοιχης αίτησής τους.
Τυχόν αιτιολογημένες ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων των παραπάνω πινάκων μπορούν να υποβληθούν από την επομένη εργάσιμη ημέρα της ανάρτησης των πινάκων στο διαδικτυακό τόπο του Οργανισμού (www.oaed.gr), δηλαδή από την Τρίτη 30 Απριλίου 2019 και ώρα 10η πρωινή έως και την Παρασκευή 3 Μαΐου 2019 και ώρα 12η μεσημβρινή, αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο από τους πιστοποιημένους χρήστες της διαδικτυακής πύλης του Οργανισμού, με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης.
Οι ενιστάμενοι υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αυτοπροσώπως ή διά νομίμων αντιπροσώπων (με εξουσιοδότηση) στο αρμόδιο ΚΠΑ2, μέχρι τις 15:00 της Παρασκευής 3 Μαΐου 2019, προκειμένου να επισυναφθούν από τους αρμόδιους υπαλλήλους των ΚΠΑ2 στην ηλεκτρονική ένστασή τους, συνοδευόμενα από τυχόν σημειώσεις της αρμόδιας υπηρεσίας (ΚΠΑ2), σύμφωνα με την οριζόμενη διαδικασία στη Δημόσια Πρόσκληση.

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Πρωταθλητές οι Πειραιώτες στην Κ17

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 του ΠΑΟΚ στον τελικό των ομάδων κάτω των 17 ετών, που πραγματοποιήθηκε φέτος στο Αγρίνιο και κατέκτησε το σχετικό πρωτάθλημα της Superleague.
Ένα τυχερό γκολ του Ντότη έκρινε το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ στον τελικό του πρωταθλήματος κάτω των 17 ετών στη Superleague, με τους Πειραιώτες να κατακτούν τον τίτλο.
Το ματς στο Αγρίνιο ήταν πραγματικό ντέρμπι, με την τύχη να… χαμογελά στην ομάδα του Δημήτρη Μαυρογενίδη. Κι αυτό γιατί στο 49ο λεπτό του αγώνα, ο Ντότης έκανε εξαιρετική προσπάθεια μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ του κόντραρε σε αντίπαλο, για να αλλάξει εντελώς πορεία, ξεγελώντας τον Μπαλωμένο, πριν καταλήξει στα δίχτυα.
Οι Πειραιώτες κατάφεραν όμως να κρατήσουν το προβάδισμα στο σκορ μέχρι τέλους και έτσι πανηγύρισαν τον τίτλο στον τελικού του πρωταθλήματος Κ17 της Superleague. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το 6ο του πρωτάθλημα σε 9 συμμετοχές σε Final-4 Super League Κ17, για τους «ερυθρόλευκους».

Κτηματολόγιο: Παράταση μέχρι τις 18/06/2019

Έπειτα από την υπ’ αριθμ. 62/11/17.4.2019 απόφαση του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Ελληνικό Κτηματολόγιο, παρατείνεται μέχρι και τις 18 Ιουνίου 2019, η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για τα ακίνητα που βρίσκονται στις υπό κτηματογράφηση περιοχές του Νομού Πιερίας.
Η παράταση ισχύει μόνο για κατοίκους εσωτερικού.
Ακολουθεί το με αριθμό πρωτοκόλλου ΠΡ 653/1922919/23.04.2019 έγγραφο της “Ελληνικό Κτηματολόγιο”:


Συλλυπητήριο Μήνυμα Δημάρχου Πύδνας Κολινδρού για τον θάνατο του Γιάννη Κουρινιώτη


Εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη για τον θάνατο του Γιάννη Κουρινιώτη, τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του.

Καλό Παράδεισο
Βαγγέλης Λαγδάρης

Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού 

Δήμος Κατερίνης: Η λειτουργία των συνεργείων της υπηρεσίας καθαριότητας εν όψει του Πάσχα


 Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Κατερίνης ανακοινώνει ότι λόγω των εορτών δεν θα γίνει αποκομιδή απορριμμάτων την Κυριακή, τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα (Δευτέρα 29 Απριλίου), καθώς και την Τετάρτη 01 Μαΐου.

Κανονικά και σύμφωνα με το καθημερινό πρόγραμμα θα γίνεται αποκομιδή απορριμμάτων από τα συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας τις υπόλοιπες ημέρες της Μ. Εβδομάδας.

«Παρακαλούνται οι δημότες να βοηθήσουν το έργο των συνεργείων καθαριότητας, τηρώντας το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί για τις εορτές του Πάσχα και την πρωτομαγιά. Ειδικότερα καλούνται να συνδράμουν στην εικόνα της καθαριότητας της πόλης, αποθηκεύοντας προσωρινά τα απορρίμματα τους και να μην τα κατεβάζουν στους κάδους, τις ημέρες που δεν θα γίνεται η αποκομιδή» σημειώνει σε δήλωσή του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Βαϊνάς, ο οποίος απευθύνει τις θερμότερες ευχές της Υπηρεσίας Καθαριότητας, για «Καλή Ανάσταση και Χρόνια πολλά σε όλους τους δημότες».



Δήμος Κατερίνης: Κλαδεύσεις δέντρων εντός του αστικού ιστού στο πλαίσιο των καθημερινών εργασιών συντήρησης


 Με όλο το ανθρώπινο δυναμικό, τα  τεχνικά μέσα και υλικά, που απαιτούνται για την αποτελεσματική και αποδοτική εκτέλεση των λειτουργιών της συντήρησης των χώρων πρασίνου, οι υπηρεσίες της αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Κατερίνης διασφαλίζουν καθημερινά και συστηματικά τη βελτίωση της ποιότητας των υφιστάμενων χώρων πρασίνου.

Τις ημέρες αυτές, εργασίες κλαδεύσεων οι οποίες εξασφαλίζουν τη βελτίωση της υγείας των δένδρων, την ομαλή ανάπτυξή τους, την αισθητική, καθώς επίσης και την ασφάλεια πεζών και οχημάτων πραγματοποιούνται στην οδό Ειρήνης.
Υπενθυμίζεται ότι, οι παρεμβάσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της καθημερινής και συστηματικής συντήρησης των χώρων Πρασίνου και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: κοπή δέντρων, αποψίλωση και καθαρισμό χόρτων, θρυμματισμό οργανικών υπολειμμάτων κλάδευσης και πραγματοποιούνται καθημερινά σε κοινόχρηστους χώρους σε περιοχές της πόλης.




Καλό Πάσχα από την ομάδα της Linkwise!


Ευχές του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα για το Πάσχα


ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ


  Το ΠΑΣΧΑ είναι η μεγάλη εορτή του Ελληνισμού και της Χριστιανοσύνης που μας συγκινεί και μας ενώνει, καθώς συνδυάζει τα Πάθη και τη Σταύρωση με την ανάταση της ψυχής και την προσδοκία της αναγέννησης και της δημιουργίας. Εύχομαι ολόψυχα το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης να αποτελέσει την αφετηρία της ελπίδας και ενός ευοίωνου οράματος για το μέλλον της πατρίδας μας. Όμως η μετουσίωση της προσδοκίας σε πράξη απαιτεί ενότητα, σύμπνοια,  θεώρηση της ζωής με τη λογική της συνεργασίας και της αλληλεγγύης. Εύχομαι και πάλι η λυτρωτική δύναμη της Ανάστασης να φέρει την άνοιξη στις καρδιές όλων μας, υγεία στον κάθε συνδημότη μας ξεχωριστά και οικογενειακή ευτυχία. Το άσβεστο αναστάσιμο φως ας γίνει, λοιπόν, ο ακτινοβόλος φάρος, για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, να σταθούμε με δύναμη μπρος στις μεγάλες προκλήσεις και με κοινή προσπάθεια, δράση και συμπόρευση να βρούμε τη λυτρωτική διέξοδο για ένα καλύτερο αύριο.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ

Η Αλεξάνδρα Γκράβας τραγουδάει για τους τηλεθεατές και ακροατές της ΕΡΤ3


Η ΕΡΤ3 διοργανώνει τη συναυλία #discoveries με τη  διεθνούς φήμης mezzo- soprano Αλεξάνδρα Γκράβας την Παρασκευή, 3 Μαΐου 2019, στις 21:00, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (κτίριο Μ2) σε μία εκδήλωση ανοιχτή για τους τηλεθεατές και τους ακροατές της.

Η σπουδαία ερμηνεύτρια θα ταξιδέψει το κοινό σε «ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι ψυχής», όπως το ονομάζει η ίδια, με τραγούδια που θα ερμηνεύσει σε έξι διαφορετικές γλώσσες σε μία πολυπολιτισμική βραδιά που περιλαμβάνει έργα από τα μουσικά ταξίδια της σε διάφορα σημεία του πλανήτη. Θα ερμηνεύσει, επίσης,  τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών όπως και αγαπημένες μελωδίες των Κουρτ Βάιλ, Βαγγέλη Παπαθανασίου και Μικρασιάτικα σε απρόσμενες προσεγγίσεις με τη σφραγίδα της.
Την ερμηνεύτρια θα πλαισιώσουν οι κορυφαίοι σολίστ  Πέτρος Μπούρας (πιάνο- μουσική επιμέλεια), Δημήτρης Κουζής (βιολί) και Γιάννης Γιοβάνος (τσέλο).
Η είσοδος είναι ελεύθερη με αριθμημένες προσκλήσεις που διατίθενται από το κτίριο του Ρ.Σ.Μ της ΕΡΤ3 (Αγγελάκη 14) και το κτίριο της Διοίκησης (Αγγελάκη 2), τις καθημερινές από τις 10:00 έως τις 14:00.
Η συναυλία θα μαγνητοσκοπηθεί από την ΕΡΤ3.


Info

"Alexandra Gravas #discoveries"
Παρασκευή, 3 Μαΐου 2019
Ώρα έναρξης 21.00
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Κτίριο Μ2)
Είσοδος ελεύθερη (με αριθμημένες προσκλήσεις)
Διάθεση προσκλήσεων: Αγγελάκη 14 και Αγγελάκη 2
από Δευτέρα έως Παρασκευή,10.00-14.00 
Πληροφορίες: 2313338502, 2313338513
Από το Γραφείο Τύπου

ΕΡΤ3…παντού!
ERT3Social     @ERT3Social  ERT3Social

25 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ελονοσίας – Ανακοίνωση από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας



PKM-HEADER-press




Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ελονοσίας που καθιερώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στις 25 Απριλίου κάθε έτους, προκειμένου να θυμίζει την παγκόσμια προσπάθεια για τον αποτελεσματικό έλεγχο της νόσου, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενημερώνει σχετικά με τις δράσεις της για την πρόληψη απέναντι στην ελονοσία.
Το τμήμα Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τους ιατρούς του και σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΚΕΕΛΠΝΟ), έχει στην αρμοδιότητα του την επιδημιολογική διερεύνηση και επιτήρηση του νοσήματος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την παρέμβαση στην κοινότητα, όταν απαιτείται.
Επιπλέον, το Δίκτυο Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εφαρμόζει το εκπαιδευτικό και ενημερωτικό πρόγραμμα αγωγής υγείας για παιδιά με θέμα «Κουνούπια, ένα πρόβλημα για τον άνθρωπο και τη δημόσια υγεία»  και «Κουνούπια, μια ιστορία που πρέπει να μάθουν τα παιδιά», που απευθύνεται σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας αντίστοιχα.
Το γραφείο ταξιδιωτικής ιατρικής στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, που είναι στελεχωμένο με  ιατρούς δημόσιας υγείας, παρέχει στους πολίτες που ταξιδεύουν σε χώρες όπου ενδημεί η ελονοσία, οδηγίες προφύλαξης από τη νόσο ατομικά και ειδικά (χημειοπροφύλαξη – δοσολογία -σχήμα) και μέτρα προστασίας.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!


ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΚΕΚ ΛΥΔΙΑ


Τέλος στα παραμύθια που προωθούν στερεότυπα. Σχολείο καταργεί την Κοκκινοσκουφίτσα

Οι περισσότεροι από εμάς έχουν μεγαλώσει με κλασικά παραμύθια στα οποία ο πρίγκιπας ερχόταν από μακριά για να σώσει την Σταχτοπούτα ή τη Χιονάτη από την κακιά τους μητριά. Ή η τύχη γινόταν σύμμαχος σε μικρά κοριτσάκια όπως η Κοκκινοσκουφίτσα που γλίτωσε στο τσακ από τα δόντια του κακού λύκου ή στα τρία γουρουνάκια που τελικά σώθηκαν χάρη στην προνοητικότητα του μεγαλύτερου τους αδελφού, να χτίσει ένα σπίτι από τούβλα κι όχι ένα από ξύλα ή άχυρα.
Στα παραμύθια των παιδικών μας χρόνων το καλό συνήθως νικούσε το κακό σε έναν κόσμο στον οποία τα όρια μεταξύ των δύο ήταν πολύ ξεκάθαρα και περιχαραγμένα και κανένα σημείο στο οποίο τα δύο τους συναντιούνται μεταξύ τους δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

H ΔΕΗ κινδυνεύει ακόμα και με «λουκέτο» μετά τις ζημιές 542 εκατ. ευρώ το 2018

Ουσιώδης αβεβαιότητα που σχετίζεται με τη συνέχιση της δραστηριότητας της ΔΕΗ, διαπιστώνουν οι ορκωτοί ελεγκτές της EY που υπογράφουν τις λογιστικές καταστάσεις της Επιχείρησης για την περσινή οικονομική χρήση.
«Με βάση τις εκτιμήσεις της διοίκησης οι ανωτέρω συνθήκες οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν κατά τη διάρκεια των επομένων δώδεκα μηνών μεμονωμένα αλλά και στο σύνολό τους…. υποδηλώνουν την ύπαρξη ουσιώδους αβεβαιότητας, η οποία ενδεχομένως θα εγείρει σημαντική αμφιβολία σχετικά με τη δυνατότητα της εταιρείας και του ομίλου να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους. Η γνώμη μας δεν τροποποιείται σε σχέση με το θέμα αυτό», αναφέρεται στην έκθεση ελέγχου.
Οι ορκωτοί ελεγκτές στις παρατηρήσεις τους, ση

Γιουνάιτεντ – Σίτι: “Καθάρισε” την συμπολίτισσα και τη… Λίβερπουλ.

Το… όνειρο της Λίβερπουλ φαίνεται πως χάθηκε μέσα στο “θέατρο” της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Η ομάδα του Σόλσκιερ έβαλε… δύσκολα στη Μάντσετερ Σίτι μόνο για ένα ημίχρονο. Οι “πολίτες” μπήκαν αποφασισμένοι στην επανάληψη και έφτασαν στη νίκη – τίτλου (2-0) μέσα στο “σπίτι” της μισητής συμπολίτισσας. Στην πρώτη θέση πλέον η ομάδα του Γκουαρντιόλα και στο +1 από τους “ρεντς”, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε της Premier League.
Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα
Η ποδοσφαιρική… μηχανή που ακούει στο όνομα, Μάντσεστερ Σίτι, τα… κατάφερε. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα χρειαζόταν να μόνο νίκη στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι, για να… πιάσει κορυφή στην Premier League και πήρε το “τρίποντο|” με πειστική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο (2-0).

Ατελείωτα τα προβλήματα για τη Boeing: Πελάτες βρίσκουν θραύσματα μέσα στα αεροπλάνα

Το εργοστάσιο της Boeing Co. στο North Charleston, S.C., ένα από τα δύο εργοστάσια που παράγει το 787 Dreamliner, αντιμετώπισε προβλήματα με την παραγωγή και παραλείψεις που έγιναν, τα οποία δημιουργούν απειλή για την ασφάλεια, ανέφεραν οι New York Times.
Οι Times επικαλούνται εσωτερικά e-mails, εταιρικά έγγραφα και ομοσπονδιακά αρχεία, καθώς και συνεντεύξεις με περισσότερους από δώδεκα τωρινούς και πρώην υπαλλήλους.

Ο «Δράκος της παραλιακής»: Η αστυνομικός-δόλωμα που παγίδεψε τον υπεράνω υποψίας, βιαστή και φονιά

Τον αποκαλούσαν ο «δράκος με το Autobianchi» ή ο «δράκος με τα μαγικά χέρια», αφού το αγαπημένο του αυτοκίνητο δεν το αποχωριζόταν ούτε καν κατά τη διάρκεια των εγκλημάτων του, ενώ στα χέρια του έζησαν τον τρόμο αρκετές γυναίκες
Τα ήσυχα χρόνια
Γεννημένος το 1946, ο Σπύρος Μπέσκος ήταν ένας αξιοπρεπής οικογενειάρχης. Δούλευε ως φυσικοθεραπευτής, έχοντας ιδιωτικό ιατρείο στην Ηλιούπολη Αττικής, ενώ ήταν παντρεμένος με μια συνάδερφό του, με την οποία είχαν αποκτήσει και μια κόρη.

Πέτρος Γαϊτάνος: «Ο Θεός θα κρίνει τους “Ράδιο Αρβύλα”»

Ο Πέτρος Γαϊτάνος μιλάει για το πασχαλινό σποτ στο οποίο πρωταγωνιστεί και την κριτική που έχει ασκηθεί από τους «Ράδιο Αρβύλα».
Και το φετινό Πάσχα είναι το πρόσωπο των ημερών. Οχι μόνο γιατί ως τραγουδιστής-ψάλτης έχει ταυτιστεί με το κατανυκτικό κλίμα της περιόδου, αλλά και γιατί πρωταγωνιστεί σε μια πολυσυζητημένη διαφήμιση, στην οποία παροτρύνει τους νονούς να αγοράσουν στα βαφτιστήρια τους λαμπάδες, αφού πρώτα έχει… υποδυθεί τον Πόντιο Πιλάτο, τον Ιούδα Ισκαριώτη και τον πιστό στην Εκκλησία – με την κυρία που βρίσκεται πίσω του να του καψαλίζει το μαλλί!
Ο Πέτρος Γαϊτάνος μιλάει για την απόφαση να πει το «ναι» στο εν λόγω σποτ και σχολιάζει τις αντιδράσεις του κόσμου, αλλά και την έντονη σάτιρα που δέχτηκε το τελευταίο διάστημα από τους «Ράδιο Αρβύλα».

Μεγάλη Πέμπτη: Σήμερον κρεμάται επί ξύλου – Τι γιορτάζουμε, ποια η σημασία της ημέρας

Μεγάλη Πέμπτη: Σήμερον κρεμάται επί ξύλου – Τι γιορτάζουμε, ποια η σημασία της ημέρας | in.grΗ Μεγάλη Πέμπτη θεωρείται η πιο θλιβερή μέρα της χριστιανοσύνης.


Η Μεγάλη Πέμπτη, τέταρτη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας, είναι, σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία, αφιερωμένη στην ανάμνηση τεσσάρων γεγονότων τα οποία περιγράφονται στα Ευαγγέλια και τα οποία συνέβησαν σύμφωνα με τις ευαγγελικές αναφορές λίγο πριν τη Σταύρωση:
Ο Μυστικός Δείπνος, δηλαδή το ιερό δείπνο του Ιησού Χριστού με τους 12 Αποστόλους, όπως περιγράφεται στα Ευαγγέλια του Ματθαίου, του Μάρκου και του Λουκά. Ο Ιερός Νιπτήρας, δηλαδή το πλύσιμο των ποδιών των 12 Αποστόλων από τον Ιησού Χριστό, όπως περιγράφεται στα Ευαγγέλια του Ματθαίου, του Λουκά και του Ιωάννη.

ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΥΠΟΥ


Σχετική εικόνα

σας ενημερώνουμε ότι κοινή συνέντευξη τύπου των συνδιοργανωτών της Δράσης «Πάσχα στον Τόπο μας», θα πραγματοποιηθεί αύριο Μεγάλη Πέμπτη 25 Απριλίου 2019  και ώρα 13:00 το μεσημέρι, αντί για την ώρα που σας είχαμε ενημερώσει , στο περίπτερο που βρίσκεται στη μέση του πεζόδρομου της Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Κατερίνη.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Πιερίας

Ο Πρόεδρος

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου





Δημοσκόπηση για τον Δήμο Κατερίνης για τη ΔΙΟΝ Τηλεόραση


ΗΤΑΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 24/04/2019 ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ

ΗΤΑΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Ενώνουμε τις φωνές μας ως ένδειξη συμπαράστασης στην γενοκτονία των Αρμενίων.
20 Απριλίου στις 18:00 συγκέντρωση και πορεία στον Λευκό Πύργο.
«Αποφασίσθηκε να τεθεί τέρμα στο ζήτημα των Αρμενίων με εκτόπιση τους στις ερήμους και την εξόντωση αυτού του ξενικού στοιχείου»:
1915, 28 Απριλίου, τηλεγράφημα Ταλαάτ Πασά προς τους νομάρχες των περιοχών.
Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος, Σουλτάνος και Τσάρος βρίσκονται αντίπαλοι. Οι Τούρκοι, με την πρόφαση ότι οι Αρμένιοι συμμαχούν με τους Ρώσους προχωρούν σε εκκαθάριση του χριστιανορθόδοξου κόσμου.
24 Απριλίου 1915, στην Κωνσταντινούπολη περίπου 300 Αρμένιοι που ανήκαν στην ηγεσία της αρμενικής κοινότητας συνελήφθησαν και εκτελέστηκαν.
Έως το 1918 οι Αρμένιοι υπέστησαν συλλήψεις,βασανισμούς και εκτοπισμούς. Οι αριθμός των νεκρών διχάζει τις καταγραφές. Οι Τούρκοι, λένε για μέχρι 800.000, οι Αρμένιοι και δυτικές πηγές καταγράφουν 1.500.000. δολοφονημένους.


https://eposellas.gr/2019/04/itan-genoktonia/