ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας



Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού
 


Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού
 

Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού
 
Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων
 
Υπουργείο Υγείας
 

Με προβλήματα αρχίζει η φετινή σχολική χρονιά

Λέγεται πως η σχολική χρονιά που ξεκινά προβλέπεται ότι θα είναι η χειρότερη των τελευταίων  χρόνων. Σε κάποια σχολεία της Ελλάδας διαπιστώθηκε πως έχει κοπεί το ρεύμα, το νερό και το τηλέφωνο. Τα ταμεία των Σχολικών Επιτροπών είναι άδεια.

Πρωτοσέλιδο 6.9.2012

Πρωτοσέλιδο 6.9.2012

Παραιτήθηκε ο Τάσος Ιωαννίδης



Σαν  κεραυνός εν αιθρία έπεσε η παραίτηση του Τάσου Ιωαννίδη στον Πιερικό.
Ο βοηθός του Νίκου Γκουλή έδωσε τέλος στη συνεργασία του με την ΠΑΕ της Κατερίνης και ασφαλείς πληροφορίες μας αναφέρουν προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους (σπουδάζει ο γιος του και θέλει να σταθεί στο πλάι του).

Ο Τάσος Ιωαννίδης ξεκίνησε από τον Μάιο να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Πιερικό και ήταν και υπηρεσιακός προπονητής όταν τελείωσε η χρονιά και έφυγε ο Σούλης Παπαδόπουλος.

Γ. Παπαθανασίου: Ήρθε ο υπουργός στην Πιερία και τον μόνο που δεν κάλεσαν ήταν ο ...δήμαρχος Δίου-Ολύμπου!

Δήλωση Δημάρχου Δίου - Ολύμπου για την απουσία του κατά την επίσκεψη του Υπουργού Μακεδονίας - Θράκης στην Πιερία

Σε τηλεφωνική επικοινωνία Θ. Καράογλου με Γ. Παπαθανασίου ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα επισκεφθεί το Δ. Δίου - Ολύμπου

Με δήλωσή του ο δήμαρχος Δίου - Ολύμπου, Γιώργος Παπαθανασίου, ανακοινώνει τον λόγο που δεν παρέστη στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Κατερίνη ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, την Τρίτη 4/9/2012.
Η ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Κι όταν το έκαναν, ήταν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, δηλαδή λίγο πριν από τη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο υπουργός και ενώ εγώ ήδη βρισκόμουν εκτός δημαρχείου για υπόθεση του δήμου", δήλωσε ο κ. Παπαθανασίου.
Συγκεκριμένα, εκείνη την ώρα που έγινε επικοινωνία από το επιμελητήριο Πιερίας προς συνεργάτη του δημάρχου και στάλθηκε φαξ προς τον δήμο, ο δήμαρχος βρισκόταν ήδη σε σύσκεψη που είχε οριστεί για τις 11.00 το πρωί στην Κονταριώτισσα.
Όπως διευκρίνισε ο κ. Παπαθανασίου, "εάν είχα ειδοποιηθεί έγκαιρα από την προηγούμενη ημέρα, θα είχα αναβάλει για άλλη ώρα ή και για άλλη μέρα τη σύσκεψη του δήμου και θα παρευρισκόμουν κανονικά στη συνάντηση που έγινε στην Κατερίνη με τον αγαπητό φίλο Θεόδωρο Καράογλου".
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΜΕ Γ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου και ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης δεν είναι άγνωστοι μεταξύ τους, είναι παλαιοί γνώριμοι και φίλοι, γι αυτόν τον λόγο άλλωστε υπήρξε και επικοινωνία μεταξύ υπουργού και δημάρχου, αφότου δηλαδή ο κ. Καράογλου επισκεπτόμενος την Κατερίνη αντιλήφθηκε την απουσία τού κ. Παπαθανασίου.

Το Σάββατο, στο πλαίσιο του δεύτερου ελληνικού Treffen 300 μοτοσικλετιστές στην Κατερίνη


Σκοπός είναι η γνωριμία των επισκεπτών με τον τουρισμό, τον πολιτισμό και τα μνημεία της Ελλάδας
300 μοτοσικλετιστές, μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Gold Wing European Federation, θα επισκεφτούν το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου την Κατερίνη, στο πλαίσιο του δεύτερου ελληνικού Treffen που πραγματοποιείται στην Πιερία 5 - 9 Σεπτεμβρίου.

Οι μοτοσικλετιστές, μέλη μιας από τις πιο δραστήριες λέσχες μηχανών μεγάλου κυβισμού, προέρχονται από 25 χώρες του κόσμου και θα βρεθούν για δεύτερη φορά στην Πιερία.

Σκοπός της πανευρωπαϊκής συνάντησης (Treffen) που πραγματοποιείται στη χώρα μας, είναι η γνωριμία των επισκεπτών με τον τουρισμό, τον πολιτισμό και τα μνημεία της Ελλάδας.

Σε κινητοποιήσεις οι ένστολοι σήμερα και στη ΔΕΘ Δ. Φώτης: "Θα βγαίνουμε στους δρόμους μέχρι να εισακουστούμε"


Όποιες κινητοποιήσεις και αν επιλεγούν, ο πολίτης δεν θα μείνει απροστάτευτος, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πιερίας
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι Αστυνομικοί οι οποίοι σήμερα πραγματοποιούν ένστολη διαμαρτυρία στην Αθήνα, ενώ δήλωσαν ότι θα δώσουν το παρών και στις κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Επίσης προαναγγέλουν και νέες αιφνιδιαστικές κινητοποιήσεις ενώ προγραμματίζουν συγκεντρώσεις έξω από γήπεδα την προσεχή αγωνιστική θέλοντας να στείλουν το μήνυμα, όπως λένε, πως "η αστυνομία δεν έχει καμία δουλειά να φυλάει τα γήπεδα".
"Κάθε μέρα στους δρόμους"
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας κ. Δημήτρης Φώτης εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του για τον τρόπο με τον οποίο τους αντιμετωπίζει η Πολιτεία, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως δεν τους αφήνει άλλη επιλογή από το να είναι πια κάθε μέρα στους δρόμους.

Φορο - σοκ στα ακίνητα

Έρχονται 3 δισ. φόροι ακόμη και στα ...χωράφια!

Μεγάλες επιβαρύνσεις σε 5,6 εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα και 1 εκατ. επιχειρήσεις θα φέρει το νέο ενιαίο τέλος που θα επιβληθεί στα ακίνητα από το 2013, στη θέση του "χαρατσιού" που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ και του ΦΑΠ, καθώς για τον υπολογισμό του φόρου θα υπολογίζονται όχι μόνο τα ηλεκτροδοτούμενα κτήρια, αλλά το σύνολο των ακινήτων, ακόμα και τα αγροτεμάχια, ενώ θα έχει και χαμηλό αφορολόγητο όριο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα αθηναϊκών εφημερίδων, το επικρατέστερο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει την αντικατάσταση του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας, από ένα νέο ενιαίο φόρο.

Ο νέος φόρος θα ενσωματώσει το "χαράτσι", που επιβάλλεται μόνο στα κτίσματα που ηλεκτροδοτούνται, καθώς και το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, ο οποίος επιβαρύνει κτίσματα και οικόπεδα εντός σχεδίου πόλης.

ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ - ΠΛΑΣΤΟΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥΣΕ ΜΕ ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ(ΚΑΤΕΡΙΝΗ)



  Απατεώνας - εκβιαστής έκανε πλαστοπροσωπία, αφού τηλεφώνησε με απόκρυψη σε καταστήματα της Κατερίνης και σε ένα βουλευτικό γραφείο, λέγοντας ότι είναι από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και έδωσε μάλιστα και όνομα ανθρώπου που εργάζεται στη συγκεκριμένη υπηρεσία.
Μόλις συλληφθεί θα τον βγάλουμε με τη φωτογραφία του για να δείτε τη φάτσα του...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΙΕΡΙΑ