ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012

Χρυσή Αυγή Πιερίας


Όπως όλοι ξέρετε,απο τα μέσα Οκτωβρίου και μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου,πραγματοποιείται η συγκομιδή ακτινιδίων στον νομό μας και οι ανάγκες σε εργατικά χέρια είναι αυξημένες αυτό το διάστημα των 30-40 ημερών.Παρατηρείται λοιπόν,μια αθρόα προσέλευση αλλοδαπών εργατών κυρίως απο βαλκανικές χώρες,οι οποίοι αφού τελειώσει η συγκομιδή των ακτινιδίων φεύγουν(στην καλύτερη περίπτωση) στις πατρίδες τους παίρνοντας όμως μαζί τους και οτι χρήματα συγκέντρωσαν τις ημέρες που εργάστηκαν στην .....
χώρα μας.Το αποτέλεσμα είναι να χάνονται κάθε χρόνο χιλιάδες ευρώ απο εξαγωγή συναλλάγματος και η τοπική αγορά της Κατερίνης να στενάζει τους χειμερινούς μήνες απο έλλειψη ρευστότητας
Λαμβάνοντας υπόψιν την οικονομική κρίση και την έξαρση της ανεργίας στην Πιερία,η Χρυσή Αυγή προβαίνει στην δημιουργία ενός άτυπου "γραφείου ευρέσεως εργασίας" τουλάχιστον για την περίοδο της συγκομιδής των ακτινιδίων.

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ όσοι ΕΛΛΗΝΕΣ θέλουν να εργαστούν στα περιβόλια για το μάζεμα των ακτινιδίων,αλλά και όσοι παραγωγοί χρειάζονται ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ για την συγκομιδή,να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο             2351032477       

ΕΛΛΗΝΕΣ θυμηθείτε οτι στους χαλεπούς αυτούς καιρούς που ζούμε,το μόνο που θα μας σώσει είναι η μεταξύ μας ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ.

Πρόταση του Παχόπουλου Δαμιανού Βιοκαλλιεργητή Πιερίας


ΔΙΑΔΟΣΗ  ΤΗΣ  ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ  ΤΟΥ  ΣΤΑΡΙΟΥ  ΖΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

                             ( ΠΟΙΚΙΛΙΑ  TRITICUM  DICOCUM )

ΜΙΑ  ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ  ΠΡΟΤΑΣΗ  ΓΙΑ  ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ  ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ  ΣΤΑ
ΞΕΡΙΚΑ  ΡΕΒΕΝΙΑ  ΤΗΣ  ΠΙΕΡΙΑΣ.

ΜΙΑ  ΔΥΝΑΜΙΚΗ  ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ  ΧΩΡΙΣ  ΠΟΤΙΣΜΑΤΑ  ΚΑΙ  ΧΩΡΙΣ  ΕΝΤΑΣΗ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

ΜΙΑ  ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ  ΠΟΥ  ΤΗ  ΔΥΝΑΜΙΚΗ  ΤΗΣ  ΤΗΝ  ΑΝΤΛΕΙ  ΑΠΟ  ΤΗΝ
ΚΑΘΕΤΑ  ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ  ΖΗΤΗΣΗ  ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΑ .

ΜΙΑ  ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ  ΠΟΥ  ΘΑ  ΔΩΣΕΙ  ΕΥΚΟΛΑ  ΥΠΕΡΑΞΙΑ  ΕΙΔΙΚΑ  ΣΤΙΣ
ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ  ΕΚΤΑΣΕΙΣ  ΤΗΣ  ΠΙΕΡΙΑΣ.
ΑΣ  ΚΑΝΟΥΜΕ  ΤΑ  ΚΑΠΝΟΧΩΡΑΦΑ  ΚΑΙ  ΤΙΣ  ΒΑΜΒΑΚΙΕΣ   ΤΗΣ
ΠΙΕΡΙΑΣ  ΣΙΤΟΒΟΛΩΝΕΣ  ΖΕΙΑΣ.
ΑΣ  ΚΑΝΟΥΜΕ  ΤΗΝ  ΠΙΕΡΙΑ  ΚΕΝΤΡΟ  ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ  ΖΕΙΑΣ.

ΑΝ  ΔΡΑΣΟΥΜΕ  ΓΡΗΓΟΡΑ  ΓΙΑ  ΚΑΠΟΙΑ  ΧΡΟΝΙΑ  Η  ΠΑΡΑΓΩΓΗ  ΜΑΣ
ΔΕΝ  ΘΑ  ΦΤΑΝΕΙ  ΤΗΝ  ΚΑΛΥΨΗ  ΤΗΣ  ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗΣ   ΚΑΘΕ  ΧΡΟΝΟ
ΑΝΑΓΚΗΣ  ΓΙΑ  ΣΠΟΡΟ  ΑΛΛΩΝ  ΠΕΡΙΟΧΩΝ.

ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΣΠΟΡΑ  ΔΕΝ  ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ  ΑΠΟΦΛΟΙΩΣΗ  ΟΠΩΣ  ΓΙΑ  ΤΟ  ΑΛΕΣΜΑ  ΣΕ  ΑΛΕΥΡΙ  ΖΕΙΑΣ.

ΘΑ  ΕΙΝΑΙ  ΟΜΩΣ  ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ  Ο  ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ  ΝΑ  ΕΧΕΙ  ΤΗΝ  ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ  ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ  ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ  ΚΑΙ  ΑΕΡΙΣΜΟΥ  ΤΟΥ  ΣΤΑΡΙΟΥ  ΠΡΙΝ  ΑΠΟ  ΤΟ  ΤΡΙΑΡΙΣΜΑ.
ΥΠΑΡΧΕΙ  ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ  ΣΠΟΡΟΣ  ΣΤΑΡΙΟΥ  ΖΕΙΑ  (ΤRITICUM  DICOCUM ) .
ΜΕ ΤΙΜΗ  2,20 ΕΥΡΩ / ΚΙΛΟ ΜΕ ΦΠΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΕΣ  ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ  ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΑΚΙ  15 Κ.
ΜΕ ΤΙΜΗ  1,80 ΕΥΡΩ / ΚΙΛΟ  ΜΕ ΦΠΑ  ΓΙΑ ΠΑΛΕΤΑ  900 ΚΙΛΩΝ.

ΠΡΟΤΕΙΝΩ  ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ  ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ  ΓΙΑ  ΝΑ  ΠΑΡΟΥΜΕ  ΟΣΟ
ΤΟ  ΔΥΝΑΤΟΝ  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ  ΜΕ  ΧΑΜΗΛΗ  ΤΙΜΗ.


ΔΑΜΙΑΝΟΣ  ΠΑΧΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΗΛ. 2351083200    ΚΙΝ.  6947185166

Έτσι θα πάρετε το επίδομα θέρμανσης

Έτσι θα πάρετε το επίδομα θέρμανσης

Με μία ηλεκτρονική αίτηση που θα υποβάλλουν οι πολίτες στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα πληροφορούνται αυτόματα αν δικαιούνται ή όχι να λάβουν επιστροφή φόρου ύψους 330 ευρώ ανά χίλια λίτρα πετρελαίου που προορίζεται για τη θέρμανση της κύριας κατοικίας τους.
Στη συνέχεια και μόλις λάβουν το "πράσινο" φως από το υπουργείο Οικονομικών ότι πληρούν τα εισοδηματικά, οικογενειακά, κοινωνικά και γεωγραφικά κριτήρια, θα τους γνωστοποιείται ένας κωδικός αριθμός πρωτοκόλλου που θα αντιστοιχεί στο συνολικό αριθμό των λίτρων για τα οποία δικαιούνται να λάβουν επιστροφή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

Χωρίς βενζίνη τα σώματα ασφαλείας στην Κρήτη


Απίστευτο και όμως αληθινό. Η ομαλή λειτουργία των σωμάτων ασφαλείας στην Κρήτη γίνεται θυσία στο βωμό των περικοπών. Ακινητοποιημένα οχήματα και λιμενικά σκάφη, λόγω αδυναμίας συντήρησης αλλά και αγοράς βενζίνης, συνθέτουν το σκηνικό της ντροπής, φέρνοντας στο προσκήνιο τη... γύμνια των υπηρεσιών να αντιμετωπίσουν έκτακτες καταστάσεις. Οι ένστολοι της Κρήτης καλούν την πολιτεία να δώσει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν υψώνοντας φωνή αγανάκτησης για την υπολειτουργία των υπηρεσιών.

Η σεξουαλική εκπαίδευση και οι έφηβες μητέρεςΣύμφωνα με μια νέα μελέτη, τα πιο αναλυτικά προγράμματα σεξουαλικής εκπαίδευσης είχαν χαμηλότερα ποσοστά κυήσεων στις έφηβες γυναίκες, αν και τα αποτελέσματα φαίνεται να εξηγούνται καλύτερα από τις θρησκευτικές και τις πολιτικοκοινωνικές διαφορές των περιοχών και όχι τόσο από την ίδια τη σεξουαλική εκπαίδευση.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι η σεξουαλική εκπαίδευση καθώς και άλλοι παράγοντες που σχετίζονται με την προσέγγιση του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντος, αλλά και με την πρόσβαση στις μεθόδους αντισύλληψης και τις υπηρεσίες οικογενειακού προγραμματισμού, δεν επηρεάζουν τον αριθμό των νέων έφηβων μητέρων.

Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτεςΧρυσώνει το χάπι της λαϊκής οργής η δήλωση «συμπάθειας» της Γερμανίδας καγκελαρίου και δίνει το στίγμα όσων έρχονται… 
 
«… Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, 
αφ’ ενός για να συντηρείται με τα χρήματά τους η φρουρά του καθεστώτος 
κι αφ’ ετέρου να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές.
Σε αυτό αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων,
η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών,
όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά».
Αριστοτέλους, Πολιτικά

Σταύρος Λάλας: “Με πρόδωσαν οι Έλληνες πολιτικοί”Οι Αμερικανοί σχεδίαζαν μία προβοκάτσια που θα οδηγούσε σε εμπλοκή της χώρας με τα Σκόπια. Ο Λάλας το γνώριζε. Όμως το έμαθαν και λάθος άνθρωποι.
Του Κώστα Βαξεβάνη
Για τη CIA, ο Στηβ Λάλας, πρώην υπάλληλός της σε εμπιστευτικές θέσεις, είναι ένας προδότης. Για τους Έλληνες, ένας πατριώτης που κατάφερε να κατασκοπεύει την πιο ισχυρή μυστική υπηρεσία του κόσμου. 
Η ιστορία του Λάλα δεν είναι μια ιστορία κατασκοπίας μόνο. Είναι αυταπάρνησης, πατριωτισμού και μαζί ντροπής και προδοσίας. Τα δύο πρώτα ανήκουν αποκλειστικά στον ΣΤΑΥΡΟ.

Κορυφαίος υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή χάνει τα 14 εκατ. ευρώ που είχε φυγαδεύσει στο εξωτερικό!


 Koρυφαίος υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή ο οποίος βρέθηκε με μυθικές καταθέσεις σε ευρωπαική τράπεζα- από εκείνους που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό-παρακολουθεί την οικογένειά του να διαλύεται.
Κι αυτό γιατί τα 14 εκατομμύρια ευρώ -μαύρο χρήμα- που κατέθεσε στην συγκεκριμένη τράπεζα έκαναν φτερά!
Στέλεχη της Τράπεζας οικειοποιήθηκαν τα 14 δις  μέσα από μια  απίστευτη διαδικασία  η οποία εμφανίζει τον πρώην υπουργό να δίνει εντολή για αγορά  junk bonds!

Οι δοσίλογοι και τα παιδιά τους


Ο Πάγκαλος, η Siemens, οΧριστοφοράκος, τοσυγκρότημα Λαμπράκη, ηthyssenkrupp, ο Λάτσης, η “Μακεδονία που δεν είναι Ελληνική”, το μνημόνιο, όλα τα καλά παιδιά σα να μην πέρασε μια μέρα. 

H γυμνή αλήθεια ...χωρίς τα ρετούς για Μενεγάκη, Παπαρίζου , Χριστίδου


 Κυτταρίτιδες ...ραγάδες και τα πάχη τους τα κάλλη τους ! Και όταν ο παπαράτσι καραδοκεί ... το αποτέλεσμα είναι αυτό !Πηγή φώτο http://blogs.gossip-tv.gr/

Πρωτοσέλιδο 19.9.2012

Πρωτοσέλιδο 19.9.2012

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΠιερίαςΑναρτήθηκαν οι πίνακες κατά σχολική μονάδα με τιςΕΛΛΕΙΨΕΙΣ και τα ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ των σχολικών βιβλίων2012-13.
Παρακαλούνται οι Διευθυντές των σχολείων να έρθουν σε συννενόηση μεταξύ τους για τη διανομή των πλεονασμάτων των σχολικών βιβλίων, η οποία θα γίνει μεπρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής και συνεχή ηλεκτρονικήενημέρωση. Στη συνέχεια παρακαλούμε να ενημερώσετε εκ νέου το σύστημα Διόφαντος σχετικά με τα ελλείματα και τα πλεονάσματα, διότι μόνο έτσι πλέον θα παραλάβετε τα υπόλοιπα βιβλία.
 

Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού

Για την προθεσμία υποβολής αιτήσεων θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση
 

Κινητοποιήσεις πυροσβεστών


Στα πλαίσια των περιφερειακών κινητοποιήσεων ενάντια στις νέες περικοπές που προωθούν κυβέρνηση και τρόικα,κινητοποιήσεις που αποφασίστηκαν από τις...Πανελλήνιες Ομοσπονδίες των ένστολων,η Ε.Υ.Π.Σ.Π.Θεσσαλίας ανάρτησε πανό και μαύρες σημαίες στην έδρα της Π.Δ.Π.Υ Θεσσαλίας επί της οδού Ιωαννίνων 96.

Η Συνταγή της Ημέρας!


Ραγού με φασόλια και λουκάνικο

Συνταγή για 6 άτομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
1-2 λουκάνικα χωριάτικο, περίπου μισό κιλό, ψιλοκομμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
3 1/2 φλιτζάνια έτοιμο ζωμό κοτόπουλου
Λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού

Αθλητικές εφημερίδεςΕφημερίδα Sport Day
Εφημερίδα Goal News
Εφημερίδα Derby News
Εφημερίδα Πρωταθλητής
Εφημερίδα Η Πράσινη
Εφημερίδα Φως
Εφημερίδα Η Ώρα των Σπορ
Εφημερίδα Η Γάτα
Εφημερίδα Σπορ του Βορρά
Εφημερίδα MetroSport
Εφημερίδα Αθλητικά Νέα
Εφημερίδα Γαύρος
Εφημερίδα Πατρίς

Πολιτικές εφημερίδεςΕφημερίδα Η Καθημερινή
Εφημερίδα Τα Νέα
Εφημερίδα Έθνος
Εφημερίδα Espresso
Εφημερίδα Αδέσμευτος Τύπος
Εφημερίδα Ριζοσπάστης
Εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος
Εφημερίδα Αυγή
Εφημερίδα Βραδυνή
Εφημερίδα Αγγελιοφόρος
Εφημερίδα Μακεδονία
Εφημερίδα Τύπος Θεσσαλονίκης
Εφημερίδα Αυριανή Μακεδονίας Θράκης
Εφημερίδα Ελεύθερη ώρα
Εφημερίδα Η Ελλάδα Αύριο

Εμπλοκή στο πολιτιστικό κέντρο του δήμου Κατερίνης


Θα επαναδημοπρατηθεί το έργο, δε χάνεται η χρηματοδότηση
Στο ζήτημα της λύσης της σύμβασης με τον εργολάβο του έργου για την κατασκευή του πολιτιστικού κέντρου και σε μια σειρά θεμάτων που αφορούν σε έργα στο δήμο Κατερίνης, αλλά και στα οικονομικά, απάντησε ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου το βράδι της Δευτέρας.
Το Πολιτιστικό Κέντρο Κατερίνης
Το θέμα του έργου κατασκευής του Πολιτιστικού Κέντρου Κατερίνης έθεσε στη συνεδρίαση ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κυριακίδης, παρουσιάζοντας έγγραφο του Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κατερίνης κ. Παλαιοσελίτη.
Ο Δήμαρχος τόνισε ότι υπάρχει η διάλυση της εργολαβίας όσο για το συγκεκριμένο έγγραφο είπε πως αφορά μια απλή κοινοποίηση και δεν χρειάζεται να παρθεί καμία απόφαση.

2η λαϊκή συνέλευση κατά της απόθεσης επικίνδυνων υλικών στο αμμορυχείο Λιτοχώρου

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην κεντρική πλατεία του Ν. Παντελεήμονα από τη Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων

Παρά τον άσχημο καιρό, η 2η λαϊκή συνέλευση που οργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων κατά της απόθεσης επικίνδυνων υλικών στο αμμορυχείο Λιτοχώρου, αγκαλιάστηκε από τους κατοίκους της νότιας Πιερίας, ως μια μοναδική ευκαιρία να εκφράσουν άμεσα την άποψή τους για το σοβαρότατο αυτό θέμα.

Μικρά μεν, σημαντικά δε, τα προβλήματα στη σχολική στέγη


Επισκέφτηκε σχολεία, συναντήθηκε με εκπαιδευτικούς, φορείς και τις αρχές του τόπου
Επισκέψεις σε σχολεία της Κατερίνης και συναντήσεις με τον εκπαιδευτικό κόσμο καθώς και με φορείς του νομού, είχε χθες ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου. Ο Υφυπουργός επισκέφτηκε την Κατερίνη στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί σε σχολεία και στελέχη της εκπαίδευσης στη Βόρεια Ελλάδα.
Συνοδευόμενος από τον περιφερειακό διευθυντή κ. Καρτσιώτη και τους διευθυντές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας ο κ. Παπαθεοδώρου μετέβη στο 4ο γυμνάσιο και λύκειο, στο 16ο δημοτικό σχολείο, στο 2ο ΕΠΑΛ και στο ΕΕΕΕΚ και στη συνέχεια συναντήθηκε με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου και τον δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη.
Στη συνάντηση στο δήμο παραβρέθηκαν επίσης ο π. βουλευτής Γ. Αμοιρίδης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής παιδείας και στελέχη της εκπαίδευσης.
Ο δήμαρχος Κατερίνης κ. Χιονίδης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις ενέργειες που γίνονται από πλευράς του δήμου για το στεγαστικό σε ότι αφορά το ειδικό σχολείο, στα χρήματα που δόθηκαν για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων τα οποία δεν επαρκούν.

Σοκ από το πακέτο των 11,9 δισ. ευρώ(ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ)Κρίσιμο ραντεβού Στουρνάρα - τρόικας το απόγευμα της Τετάρτης για «κούρεμα» μισθών - συντάξεων

Ολα τα καυτά θέματα της διαπραγμάτευσης παραμένουν στο τραπέζι για το πακέτο των μέτρων 11,9 δισ. ευρώ, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από το χρονικό όριο της Κυριακής το οποίο έθεσε με δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας. Η κρίσιμη διαπραγμάτευση με την τρόικα συνεχίζεται το απόγευμα της Τετάρτης. Το ραντεβού έχει οριστεί στις 17.00. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα ζητάει μέτρα 8 δισ. ευρώ από μισθούς συντάξεις και επιδόματα συν 1,5 δισ. ευρώ παρεμβάσεις αντίστοιχου άμεσου αποτελέσματος. Εκτός από τις απολύσεις στο Δημόσιο όλα τα υπόλοιπα επώδυνα μέτρα παραμένουν στο τραπέζι. Μεταξύ άλλων:

-Αύξηση γενικού ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη

-Μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων από 1.000 ευρώ

-Πλήρης κατάργηση 13ης - 14ης σύνταξης

-Πλήρης κατάργηση 13ου -14ου μισθού στο Δημόσιο.

-Μείωση συντάξεων ΟΓΑ

-Περικοπή ΕΚΑΣ

-Περικοπές ειδικών μισθολογίων (μέση μείωση 12%)

-Αύξηση ετών ασφάλισης για κατώτατη σύνταξη

-Εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου στις ΔΕΚΟ

-Νέου τύπου εφεδρεία

-Μείωση αναπηρικών επιδομάτων

-Περικοπή σύνταξης ανασφάλιστων ηλικιωμένων

-Κόβεται το ΕΚΑΣ για τους κάτω των 65 ετών

-Μαχαίρι στα εποχικά-ειδικά επιδόματα ανεργίας (αφορά τουριστικά επαγγέλματα, οικοδόμους κλπ.)

-Μείωση επιδομάτων νεφροπαθών

-Αυστηρότερα κριτήρια για τα οικογενειακά επιδόματα

-Μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης των ασφαλιστικών ταμείων

-Περικοπή στις δαπάνες των νοσοκομείων

-Αύξηση εισφοράς για ασφάλιση υγείας των αγροτών (ΟΓΑ)

-Περιορισμός των φοροαπαλλαγών (εισοδηματικά-περιουσιακά κριτήρια)

Στη χθεσινή συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του γενικού γραμματέα του υπουργείου κ. Γιώργου Μέργου, και των επικεφαλής της τρόικας προσήλθε και ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης. Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, η συζήτηση αφορούσε στα εργασιακά θέματα (νομοθέτηση κατώτατου μισθού και μείωση μη μισθολογικού κόστους), τα οποία αποτελούν μνημονιακές υποχρεώσεις.

Ο ίδιος παράγοντας δήλωσε άγνοια για τα σενάρια για επιπλέον παρεμβάσεις σε μισθούς και συντάξεις, λέγοντας ότι η συμμετοχή του υπουργείου Εργασίας στο συνολικό πακέτο των 11,9 δισ. ευρώ ανέρχεται σε 4,8- 5 δισ. ευρώ.

Νωρίτερα ωστόσο ο πρώην υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης δήλωσε στο ΒΗΜΑ FM ότι η τρόικα ζητεί μετ' επιτάσεως μέτρα 8 διs. ευρώ από μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, συν 1,5 δισ. ευρώ παρεμβάσεις αντίστοιχου άμεσου αποτελέσματος (το περίπου 64% των συνολικών μέτρων της διετίας).

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας κ. Παναγιώτης Κοκκόρης υποστήριξε (στην τηλεόραση του ΑΝΤ1) ότι πρέπει να υπάρξει εξορθολογισμός στις συντάξεις, διότι, όπως είπε, δεν μπορεί κάποιος με 15 χρόνια ασφάλισης να παίρνει την ίδια σύνταξη με κάποιον που έχει 25 χρόνια.

ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΡΟΦΙΜΟΥ, ΣΑΒΒΑΤΙΟΥ ΚΑΙ ΔΟΡΥΜΕΔΩΝΤΟΣ


Γιορτάζουμε σήμερα 19 Σεπτεμβρίου, ημέρα μνήμης των Αγίων Τροφίμου, Σαββατίου και Δορυμέδωντος, ας πούμε λίγα λόγια:

Και οι τρεις Άγιοι, μαρτύρησαν επί βασιλέως Πρόβου και διοικητού Αντιοχείας Ηλιοδώρου (278 μ.Χ.). Όταν λοιπόν ο Τρόφιμος με το Σαββάτιο βρέθηκαν στην Αντιόχεια και είδαν τα πολυποίκιλα αμαρτωλά όργια που γίνονταν προς τιμήν του Απόλλωνα, δε συγκρατήθηκαν και αποδοκίμασαν δημόσια την αμαρτωλή αυτή παραφροσύνη.

ΤΡΙΩΝ ΕΤΩΝ ΑΓΟΡΙ ΕΥΛΟΓΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ


Ο 3χρονων Ray Rong, ευλογεί μπουκάλια του νερού στο χωριό Svay Chrum.
Εκατοντάδες άνθρωποι έρχονται να δουν το παιδί και να πάρουν το νερό κάθε μέρα, πιστεύοντας ότι μπορεί να θεραπεύσει τις ασθένειές τους.
Ακόμη και πριν από την αυγή, μερικές εκατοντάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί για να καθίσουν στην γραμμή, που θυμίζει τις ουρές αναμονής ασθενών σε νοσοκομείο κατά τη διάρκεια πανδημίας.
Έχουν ταξιδέψει από διάφορες πόλεις και επαρχίες για να έχουν μια ευκαιρία να θεραπευτούν από τον Ray Rong.

Ξεκίνησε με ήττα στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός
«Ποδαρικό» με το... αριστερό έκανε ο Ολυμπιακός στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
Η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ ηττήθηκε την Τρίτη με 2-1 από τη Σάλκε στο «Καραϊσκάκη», ξεκινώντας έτσι με αρνητικό αποτέλεσμα τη φετινή περιπέτειά της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. 

Ένας Καλαματιανός προσγείωσε το «Curiosity» στον Άρη


Στις 6 Αυγούστου, όπως όλοι γνωρίζουμε, μετά από πολύμηνη αγωνία για την επιτυχία του φιλόδοξου εγχειρήματος, το όχημα τύπου ρόβερ «Curiosity» (περιέργεια) της NASA με επιτυχία προσεδαφίστηκε στις 08.30 το πρωί ώρα Ελλάδας στον Κόκκινο Πλανήτη. Σκοπός του ήταν να εξετάσει την πιθανότητα ο Άρης να έχει φιλοξενήσει κάποτε μικροβιακή ζωή. Αυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι ότι ο άνθρωπος που χειρίστηκε την προσεδάφιση είναι ελληνικής καταγωγής.

Γυμνή έκανε ένεση ηρωίνης στα γεννητικά της όργανα !!!Σοκαρισμένοι μπροστά σε μια τραγωδία βρέθηκαν την Κυριακή το βράδυ πολλοί Πατρινοί που έκαναν τη βόλτα τους στο πάρκο του λιμανιού στην Παπαφλέσσα και Ακτή Δυμαίων. 

Καλημέρα ΠΙΕΡΙΑ (Να δεις τι σου χω για μετά) ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

Απίστευτη πρόκληση από τον Κουλούρη ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΔεν έχουν προηγούμενο αυτά που συνέβησαν στο κεντρικό κατάστημα της ΔΕΗ στην οδό Αριστείδου. Πρωταγωνιστής ο πρώην βουλευτής Κίμων Κουλούρης, ο οποίος για να αποφύγει την ουρά έφτασε στο σημείο να πάει στο ταμείο που εξυπηρετεί τα ΑΜΕΑ.