ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Η Συνταγή της Ημέρας!


Κοτόπιτα

Συνταγή για 8 άτομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:

1 πακέτο σφολιάτα (2 φύλλων)
4 φιλέτα κοτόπουλου (περίπου 1kg)
3 κρεμμύδια μεγάλα, ψιλοκομμένα
250-300γρ. τυρί φέτα, τριμμένο
300γρ τυρί έμενταλ, τριμμένο
1/2 φλιτζάνι φρέσκα κρέμα
1 αυγό, ελαφρά κτυπημένο
1 μεγάλο ματσάκι μαιντανό, ψιλοκομμένο
αλατι-πιπερι.

Εκτέλεση:

Πλένουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό για να βράσει. Όσο βράζει αλατίζουμε.

Αφού βράσει το κοτόπουλο το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Αφού κρυώσει εντελώς κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια.

Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί αρκετά αλλά όχι να κάψει. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σωτάρουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν.

Αφού γυαλίσει το κρεμμύδι ρίχνουμε τα κομματάκια κοτόπουλου και ανακατεύουμε.

Όταν σωταριστούν καλά όλα μαζί, προσθέτουμε σιγά-σιγά τα τυριά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να γίνουν ένα με τα υπόλοιπα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει το μίγμα ελαφρά και προσθέτουμε ανακατεύοντας την φρέσκα κρέμα. Το στάδιο αυτό είναι πολύ σημαντικό αφού αν το κοτόπουλο είναι πολύ ζεστό η κρέμα θα κόψει, και αντιθέτως αν είναι πολύ κρύο θα πήξουν τα τυριά και δεν θα ενώνονται τα υλικά μαζί. Αφού ανακατέψουμε την κρέμα στο τηγάνι προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε με 2-3 απαλές κινήσεις.

Βουτυρώνουμε ένα αρκετά μεγάλο ταψί και στρώνουμε στο ταψί μας, το 1 φύλλο σφολιάτας (προσέχουμε να αφήσουμε σε κάθε πλευρά του ταψιού και από λίγη σφολιάτα να περισσεύει για να μπορέσουμε μετά να σκεπάσουμε και να δέσουμε την κοτόπιτα μας). Ρίχνουμε τη γέμιση που έχουμε ετοιμάσει και τη στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω στην σφολιάτα.

Σκεπάζουμε με το άλλο 1 φύλλο σφολιάτας (πάλι με τρόπο που να εξέχει ζύμη σε όλες τις πλευρές του ταψιού). Παίρνουμε τις άκρες της σφολιάτας και τις στρίβουμε με προσοχή μέχρι να κλείσει η κοτοπιτα μας. Αλείφουμε την επιφάνεια της κοτοπιτας με το αυγό και χαράσσουμε ελαφρά σε μερίδες.

Προθερμαίνουμε το φούρνο σε στους 190oC,και ψήνουμε την κοτοπιτα μας για περίπου 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να δημιουργηθεί μία ωραία κρούστα στο επάνω μέρος. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να σταθεί 10-15 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Σερβίρετε την κοτοπιτα σας ζεστή. Καλή Όρεξη!

Τώρα και καβγάς Ραχήλ με Άδωνι!


Νέος γύρος διαξιφισμών… από τα έδρανα της Βουλής τώρα και στα τηλεοπτικά παράθυρα με πρωταγωνίστρια και εδώ την Ραχήλ Μακρή. Μόνο που τη θέση της κυρίας Βούλτεψη πήρε τώρα ο Άδωνις Γεωργιάδης. Τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν όταν ο βουλευτής της ΝΔ αναφερόμενος στη χθεσινή κόντρα στη Βουλή των δύο κυριών ρωτά την κυρία Ραχήλ Μακρή: «Είναι πολιτική κριτική το ΄΄μη μιλάς εσύ μωρή΄΄; Είστε πολύ καλοί για συνομωσίες, παίρνετε ωστόσο μηδέν στην πολιτική».
Η βουλευτής, φιλοξενούμενη σε παράθυρο, δεν άργησε να δώσει τις δικές της απαντήσεις. «Οι συνομωσιολογίες μας κύριε Άδωνι έχουν αποδείξεις και αποδεικνύονται από τον κύριο Πεπόνη μέρα με τη μέρα. Πέρα από τους Γερμανούς μας παραδίδεται και στους Τούρκους κάθε μέρα».
Και ο τηλεοπτικός καβγάς συνεχίζεται: «Κυρία Μακρή το μόνο που κάνετε όλη την ημέρα είναι να συνομωσιολογείται μόνο και μόνο για να πλήξετε την ευρωπαϊκή προσπάθεια της χώρας και αυτό γιατί είστε αλαζόνες.
Ήμασταν μαζί σε άλλη εκπομπή όταν κατηγορούσατε την κυβέρνηση ότι έχει βάλει τηνβόμβα στο Mall και ότι χτύπησε τα γραφεία του κόμματος με τα καλάσνικοφ. Τώρα που βγήκε η προκήρυξη δεν είπατε τίποτα». Η κυρία Ραχήλ Μακρή ήρθε σε λεκτική αντιπαράθεση και με τους παρουσιαστές της πρωινής εκπομπής του Σκάι, κατηγορώντας τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για τον τρόπο με τον οποίο κάλυψαν το γεγονός.
«Τα μέσα προέβαλαν ένα γεγονός παραποιημένο, αλλοιωμένο και μεταφερμένο από την κυρία Βούλτεψη με τον τρόπο τον οποίο εκείνη ήθελε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Δεν υπάρχει λόγος να ζητήσω συγγνώμη από κάποιον για το περιστατικό με την κυρία Βούλτεψη, γιατί οι διάλογοι είναι ανύπαρκτοι και ψεύτικοι. Για να γνωρίζει ο κόσμος στο κοινοβούλιο γινόταν μία πράξη κύρωση μνημονίου στην οποία δίνουν στους γείτονές μας τους αγαπημένους μας Τούρκουςτο χειρισμό των δασών, ανταλλαγή πληροφοριών δηλαδή για το τι γίνεται στα δάση μας. Για αυτό το λόγο και διαμαρτυρηθήκαμε. Η κυρία Βούλτεψη ήθελε να κάνει το συνήγορο… Και εκεί της είπα ότι πρέπει να θυμηθεί ότι ο πατέρας της έχει φυλακιστεί από τη Χούντα και ότι δεν την τιμά να υποστηρίζει πραξικοπηματικές πράξεις. Αυτό έγινε λοιπόν».
Και ο κύριος Γεωργιάδης μπαίνει δυναμικά ξανά στην κουβέντα λέγοντας:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο θέλει να κάνει κυβέρνηση η κυρία Μακρή υπερψήφισε την συγκεκριμένη κύρωση. Κυρία Μακρή ούτε ξέρετε τι είναι αυτό το πράγμα, ούτε και έχετε διαβάσει μία κύρωση στη ζωή σας….».
«Εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά τι υπογράφουμε και ειδικά όταν αυτά αφορούν την εθνική κυριαρχία της χώρας», απάντησεμε τη σειρά της η ίδια,ψύχραιμη μεν εκνευρισμένη δε, με τους παρουσιαστές να κλείνουν το θέμα φωνάζοντας: «Τελεία και Παύλα».

Γιατί ο Αυτιάς μούτζωσε στα κρυφά την Μάγδα Τσέγκου κατά τη διάρκεια της εκπομπής – Δείτε το video


Μια απίστευτη σκηνή διεξήχθη ενώ βρισκόταν στον αέρα η εκπομπή του Γιώργου Αυτιά. Τη σκηνή εντόπισαν και ανέδειξαν οι Ράδιο Αρβύλα.
Ο Γιώργος Αυτιάς διαφωνούσε με την συμπαρουσιάστρια του για τις εφημερίδες που ήθελε η ίδια να τοποθετήσει πάνω στο γραφείο, και δη για τα παραπολιτικά. Η Μάγδα Τσέγκου επέμενε και το αποτέλεσμα ήταν να εισπράξει μια μουλωχτή μούτζα η δημοσιογράφος.

H Παπαβασιλείου δηλώνει μόνη



Μια αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε η Έλενα Παπαβασιλείου στο κυπριακό περιοδικό "DownTown" και μίλησε για τον ρόλο που παίζει ο έρωτας στη ζωή της, αλλά και για το τι περιμένει από τον άντρα των ονείρων της.

«Είμαι μόνη μου! Αλλά δε σκέφτομαι ότι μου λείπει κάτι. Όταν είναι να έρθει, δεν θα με ρωτήσει. Δεν γεννηθήκαμε για να είμαστε μόνοι μας, αλλά διανύω μία δημιουργική φάση και δεν παραπονιέμαι για κάτι. Η ζωή θα τα φέρει όλα στην ώρα τους», δήλωσε η Έλενα Παπαβασιλείου.
Πώς όμως, ονειρεύεται η Έλενα τον πρίγκιπά της;
«Αχ, θέλω να μου βγάζει την καλύτερη πλευρά μου! Να με γεμίζει όμορφα συναισθήματα, αγάπη, εμπιστοσύνη […] Θέλω απλά να με ελκύει ο άλλος. Δε θέλω να έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Πάντως προσέχω αν έχει κάποιος ζεστό βλέμμα και ωραία χέρια […] Πάντως, για το μεγάλο έρωτα θα παρατούσα τα πάντα! Θα ήμουν ικανή να αλλάξω ακόμη και χώρα!» σχολίασε.
Η Έλενα Παπαβασιλείου είναι μια από τις πιο ελκυστικές παρουσίες στην ελληνική τηλεόραση. Πώς φαντάζεται τον εαυτό της σε έναν άλλο ρόλο, αυτόν της μητέρας;
«Δεν είμαι σε φάση να κάνω ακόμη ένα παιδί. Θέλω να γνωρίσω ένα μεγάλο έρωτα, να κάνουμε οικογένεια και όλα να έρθουν μόνα τους. Δεν ξυπνάω και κοιμάμαι με το άγχος του πότε θα κάνω ένα παιδί. Όχι! Όταν έρθει αυτό, θέλω να έρθει μέσα σε κανονικές συνθήκες και, οπωσδήποτε, μέσα σε μία ενωμένη οικογένεια».
Πηγή: faysbook.g
r

Δέκα σημεία που λατρεύει να τη χαϊδεύεις



Το στήθος και τα οπίσθια είναι δύο σήμεια στο σώμα της που και στα προκαταρκτικά αλλά και στο σεξ «βάζεις» πολύ χέρι... Μήπως όμως παραμελείς άλλα; Κάνε ένα «tour» στο κορμί της και μη περνάς στα «ψιλά» τα σημεία που πρεπει να περιποιηθείς...
1. Μαλιά:

Κάνε της κυκλικό μασάζ από τους κροτάφους μέχρι τον αυχένα και εκείνη θα λιώσει στα χέρια σου.
2. Λαιμός:
Φίλα την απαλά εκεί. Μην υποτιμάς τη δύναμη ενός απλού αγγίγματος και φιλιών από το λαιμό ως τους ώμους της.
3. Κλείδα:
Μια καλοσχηματισμένη κλείδα είναι αφάνταστα sexy. Ξεκούμπωσε της τη μπλούζα μόνο και μόνο για αποκαλύψεις την ομορφιά της κλείδας της. Μόλις την απαλλάξεις απ τα περιττά ρούχα, ξεκίνα να τη φιλάς από εκεί.
4. Χαμηλά στην πλάτη:
Άγγιξε την εκεί όταν είστε σε κόσμο και δώστης έτσι την αίσθηση ότι την προστατεύεις. Όταν μείνετε μόνοι ακολούθησε με τη γλώσσα σου την γραμμή της σπονδυλικής στήλης και φίλησέ την μέχρι κάτω.
5. Πίσω από τα γόνατα:
Ακούμπησε την απαλά εκεί όταν είστε σε δημόσιο χώρο. Και ξανακάντο όταν βρεθείτε μόνοι.
6. Παλάμες:
Παίξε το δάχτυλό σου στην παλάμη της και κάντην να ανατριχιάσει.
7. Πατούσες:
Ένα απαλό μασάζ με λάδι ή λοσιόν θα την χαλαρώσει απίστευτα.
8. Λοβός αυτιού:
Φίλα τον, γλείψτον ή δάγκωσέ τον απαλά.
9. Μπούτι:
Ακούμπησέ την στο εσωτερικό μέρος. Φίλα την, και σιγά σιγά φτάσε πιό ψηλά...
10. Λεκάνη:
Ενα άγγιγμα ή φιλί σ αυτό το σημείο θα την αναστατώσει και σίγουρα θα αρχίσει να ερεθίζεται, αφού φτάνεις κοντά στην ευαίσθητη περιοχή της... 

ΕΚΑΒΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ : Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ



Ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας πραγματοποιεί α στην αίθουσα της ΕΚΑΒΗΣ στην Κατερίνη εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιατικής πίτας.
Πριν την κοπή στήθηκε ψησταριά με σουβλάκια στον εξωτερικό χώρο της Εκάβης.
Η εκδήλωση πλαισιώνεται μουσικά από τα Χάλκινα της Γουμένισσας.

Η Αιμοδοσία του Ράδιο Θεσσαλονίκη ... πάει λιμάνι


 
Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013
Στην αποθήκη Γ στο λιμάνι.

Συμμετέχουν 5 Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης:
ΑΧΕΠΑ
ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ
ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ

Ελάτε.

Πείτε το και σε άλλους.

Μαζί μπορούμε καλύτερα

Για την τράπεζα αίματος των ακροατών του Ράδιο Θεσσαλονίκη.

Αυτοκτονία ή μια ακόμα πολιτική δολοφονία;




ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΟΛΑ ΚΑΘΙΚΙΑ

Το ίδιο συνένοχοι είναι τα κρατικά παπαγαλάκια των

 ΜΜΕ που αποσιωπούν την

 αλήθεια και αποπροσανατολίζουν τον κόσμο για 

όφελος της ολιγαρχίας

 αίμα και ζωές στο βωμό σας καθίκια

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ 

περιμένουμε δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι να γίνει

 "κάποιο θαύμα" που θα τους σώσει.

Κώστας Βάρναλης


Αυτοκτόνησε ο ηλεκτρολόγος Βαγγέλης Σταμούλιας από τη Λαϊκή Συνέλευση Αιγάλεω.
σύμφωνα με τη σελίδα  
Αγανακτισμένοι Αποφασισμένοι Έλληνες
 Οι φοβίες για την επικείμενη δίκη του τον λύγισαν. 
Το "έγκλημά" του;
 Επανασυνέδεε το ρεύμα σε όσους δεν είχαν να πληρώσουν και τους είχε κοπεί.
H ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Τρίτη 29 Γενάρη 2013 ξημερώματα. Ο σύντροφος Βαγγέλης Σταμούλιας, 33 χρόνων, "έφυγε" από κοντά μας. Η ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουμε αποδιοργανώνει τις ζωές μας, τα συναισθήματά μας, την καθημερινότητά μας. Αυτό το πλαίσιο ζωής οδήγησε σήμερα το δικό μας Βαγγέλη στην αυτοκτονία.
Ηθικός αυτουργός αυτής της απώλειας είναι η πολιτική πραγματικότητα. Η ανασφάλεια, τα κοινωνικά αδιέξοδα, η εσωστρέφεια, η μοναξιά. Ο κοινωνικός κανιβαλισμός που παράγεται από τις πολιτικές των κυρίαρχων ελίτ.

Ο Βαγγέλης ήταν ένας άνθρωπος με ιστορία στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες. Με πάθος για ζωή, με αξιοπρέπεια. Ήταν αυτός που έδωσε το έναυσμα για την εκκίνηση της Λαϊκής μας Συνέλευσης. Το πρώτο κάλεσμα, το Μάη του 2010 από το βήμα της πλατείας Συντάγματος, που έδωσε ζωή στο κοινό μας εγχείρημα, που κρατάει ακόμα. Πρωτοστατούσε πάντα στις δράσεις μας και στήριζε όλα τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα.
Ένας άνθρωπος που βίωσε την κρατική καταστολή στο πετσί του, με τη σύλληψή του σε μία από τις μεγάλες αντιμνημονιακές κινητοποιήσεις. Αυτή της 23ης Φλεβάρη του 2011. Παρόλα αυτά δεν έκανε πίσω σ' αυτά που διεκδικούσε από τη ζωή.
Ένας γλυκός, ζεστός και σεμνός άνθρωπος, ανιδιοτελής, αλληλλέγγυος, με αγάπη για τη ζωή, την ελευθερία, την ισότητα, την αξιοπρέπεια.
Ήταν η ήρεμη δύναμη ανάμεσά μας και η παρουσία του αποφασιστική. Θα είναι πάντα κοντά μας στους αγώνες, στους δρόμους, στις μάχες μας.
Αύριο, Τετάρτη 30 Γενάρη 2013 στις 4:00 μμ, στο νεκροταφείο του Βύρωνα, αποχαιρετάμε το Βαγγέλη και υποσχόμαστε τη συνέχεια.



ΟΙ 166 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ 14.01.2013.....Ολοι στις 13 Φεβρουαριου στον Αρειο Παγο. Θα ειμαστε ΠΟΛΛΟΙ....


ΟΙ 166 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ 14.01.2013

ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΞΕΧΑΣΤΟΙ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ – ΟΠΩΣ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ !






1 ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ του Κων/νου
2 ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Χριστ.
3 ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ του Αλέξ.
4 ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Σπυρ.
5 ΔΗΜΑΣ ΠΥΡΡΟΣ του Βίκτ.
6 ΛΥΚΟΥΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Διον.
7 ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ του Ιω.
8 ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ του Γεωρ.
9 ΒΛΑΧΒΕΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ του Χρ.
10 ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΟΛΓΑ του Ιω.
11 ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Λάμπρ.
12 ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ του Μιχ.
13 ΠΙΠΙΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ του Ανδρ.
14 ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Παναγ.
15 ΜΥΤΑΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Αντ.
16 ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ του Βασ.
17 ΨΥΧΑΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Σταύρ.
18 ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Γεωργ.
19 ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Αποστ.
20 ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Βασιλ.
21 ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ του Κων/νου
22 ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΣΟΦΙΑ του Ιω.
23 ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ του Βασιλ.
24 ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ του Αθαν.
25 ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ-ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Ιω.
26 ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ιω.
27 ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ (ΑΡΗΣ) του Ελευθ.
28 ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ του Χαραλ.
29 ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ ΒΥΡΩΝ του Γεωργ.
30 ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΝΝΑ του Αρκ.
31 ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ) του Παναγ.
32 ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ-ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Αγγ.
33 ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Νικ.
34 ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του Βασιλ.
35 ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ – ΦΩΤΙΟΣ του Ευαγ.
36 ΨΑΡΙΑΝΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του Νικ.
37 ΣΑΛΜΑΣ ΜΑΡΙΟΣ του Γεωργ.
38 ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ανδ.
39 ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Χρ.
40 ΦΟΥΝΤΑ ΝΙΚΗ του Νικ.
41 ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Σωτ.
42 ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ του Αναστ.
43 ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Θεοφ.
44 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥΣ ΟΔΥΣΣΕΥΣ του Κων/νου
45 ΣΤΥΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Δημοσθ.
46 ΓΚΟΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Ναπολ.
47 ΒΟΡΙΔΗΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ (ΜΑΚΗΣ) του Χρ.
48 ΜΑΡΤΙΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ του Αθαν.
49 ΒΛΑΧΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Θεοδ.
50 ΜΠΟΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Κων.
51 ΧΡΙΣΤΟΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΕΥΗ) συζ.Δημ.
52 ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Αθαν.
53 ΝΤΑΒΛΟΥΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Περ.
54 ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ανδρ.
55 ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Σπυρ.
56 ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Αθαν.
57 ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Δημ.
58 ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Βασιλ.
59 ΚΟΨΑΧΕΙΛΗΣ ΤΙΜΟΛΕΩΝ του Αθαν.
60 ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Τριαντ.
61 ΑΗΔΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Ευαγ.
62 ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Αναστ.
63 ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του Νικ.
64 ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Θωμά
65 ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ του Χριστοδ.
66 ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του Χρ.
67 ΝΤΟΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Πασχ.
68 ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΥΜΕΩΝ (ΣΙΜΟΣ) του Βασιλ.
69 ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΥΜΕΩΝ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ (ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ)
70 ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Θεοδ.
71 ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Αθαν.
72 ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ – ΘΕΟΔΩΡΑ του Ζησ.
73 ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Δημ.
74 ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Σπυρ.
75 ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ του Δημ.
76 ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ του Γεωργ.
77 ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του Φωτ.
78 ΜΠΑΤΣΑΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ του Νικ.
79 ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ του Κων.
80 ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του Κων.
81 ΣΕΝΕΤΑΚΗΣ ΜΑΞΙΜΟΣ του Γεωργ.
82 ΜΠΕΖΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Εμμ.
83 ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Αλεξ.
84 ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Πέτρου
85 ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Αθαν.
86 ΡΑΠΤΗ ΕΛΕΝΗ του Δημ.
87 ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Δημ.
88 ΟΡΦΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Δημ.
89 ΞΥΡΟΤΥΡΗ-ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΑΡΗ ΑΣΗΜΙΝΑ του Γεωργ.
90 ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Γεωργ.
91 ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ του Ιω.
92 ΜΑΡΚΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Δημοσθ.
93 ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Αναστ.
94 ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Ελευθ.
95 ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ-ΜΙΣΕΛ του Παναγ.
96 ΚΑΣΣΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του Αριστ.
97 ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Ιω.
98 ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Κων.
99 ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Αδάμ
100 ΚΛΕΙΤΣΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Χρ.
101 ΤΣΙΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Αλεξ.
102 ΣΚΟΝΔΡΑ ΑΣΗΜΙΝΑ του Κων.
103 ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του Αθαν.
104 ΣΙΟΥΦΑΣ ΠΑΥΛΟΣ του Βασιλ.
105 ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΙΑ του Βασιλ.
106 ΔΕΝΔΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Διον.
107 ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Παύλου
108 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ του Γεωργ.
109 ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ (ΠΑΡΙΣ) του Δημ.
110 ΤΑΓΑΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Χρ.
111 ΔΗΜΑΣ ΧΡΙΣΤΟΣ του Στ.
112 ΚΟΛΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ταξ.
113 ΒΡΟΥΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Βασιλ.
114 ΡΗΓΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Θεοφ.
115 ΔΑΒΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Παν.
116 ΠΑΤΡΙΑΝΑΚΟΥ ΦΕΒΡΩΝΙΑ του Πέτρου
117 ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ του Γεωργ.
118 ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ του Παντ.
119 ΚΕΛΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Αχιλ.
120 ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ του Δημ.
121 ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Ιωσήφ
122 ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΠΑΥΛΟΣ του Γεωργ.
123 ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Οδ.
124 ΣΟΛΔΑΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Φωτ.
125 ΝΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Στ.
126 ΜΟΥΤΣΙΝΑΣ ΠΑΡΙΣΗΣ (ΠΑΡΙΣ) του Ιω.
127 ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ του Κων.
128 ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Δημ.
129 ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Αθαν.
130 ΚΟΝΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του Ευστ.
131 ΣΑΛΤΟΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Παν.
132 ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Παν.
133 ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ιω.
134 ΡΕΠΟΥΣΗ ΜΑΡΙΑ του Βασιλ.
135 ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Δημ.
136 ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Αθαν.
137 ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ του Ευαγ.
138 ΝΤΖΑΜΤΖΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ (ΔΑΝΗΣ) του Συμ.
139 ΤΖΑΚΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ του Εμμ.
140 ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Γεωργ.
141 ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Λεων.
142 ΧΡΙΣΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Διον.
143 ΜΑΝΗ-ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΝΝΑ του Ευαγ.
144 ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Αχιλ.
145 ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Αχιλ.
146 ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ του Στυλ.
147 ΧΑΤΖΗ-ΟΣΜΑΝ ΑΧΜΕΤ του Ραηφ
148 ΤΡΑΓΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Παναγ.
149 ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΦΩΤΕΙΝΗ του Αθαν.
150 ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ του Χρ.
151 ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ ΗΛΙΑΣ του Γεωργ.
152 ΣΚΡΕΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Θεοδ.
153 ΤΑΜΗΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ του Κων.
154 ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Δημ.
155 ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Κων.
156 ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ιω.
157 ΜΑΚΡΗ-ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΛΕΝΗ του Ευαγ.
158 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ του Γεωργ.
159 ΜΑΝΔΡΕΚΑ ΑΣΠΑΣΙΑ του Παναγ.
160 ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ του Βασιλ.
161 ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Κων.
162 ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Εμμ.
163 ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Γεωργ.
164 ΒΙΡΒΙΔΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ του Επαμ.
165 ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Δημ.
166 ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Δημοσθ.
 Για αυτους τους 166 , καθημερινα, σε ολη την Ελλαδα, Ελληνες καταθετουν στα αστυνομικα τμηματα την ΥΠ΄ΑΡΙΘΜ. 4/2012 Αιτηση Εφαρμογης της Εγκυκλιου Εισαγγελεα Αρειου Παγου ζητωντας την Αυτοφωρη Συλληψη τους για Εσχατη Προδοσια.
Για να την καταθεσεις και εσυ, τυπωσε την:

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Σε θέλουν φτωχό και άβουλο: Κατασχέσεις για οφειλές κάτω από 3.000 ευρώ


Σε περίπτωση που δεν τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, οι φορολογούμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με διαδικασίες αναγκαστικών μέτρων είσπραξης...

 Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο κατασχέσεων σε μισθούς, συντάξεις και καταθέσεις θα βρεθούν όσοι μικροοφειλέτες του Δημοσίου δεν καταφέρουν να τακτοποιήσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους.

Εντός των προσεχών ημερών η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα αποστείλει σε περίπου 1.000.000 μικροοφειλέτες του δημοσίου συστημένες επιστολές, με τις οποίες θα καλούνται εντός ολίγων ημερών να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν σε δόσεις τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, οι παραλήπτες των επιστολών θα είναι φορολογούμενοι που χρωστούν στο δημόσιο ποσά μέχρι 3.000 ευρώ, από φόρους και τέλη υπέρ του δημοσίου, καθώς επίσης και από πρόστιμα πάσης φύσεως (ακόμη και για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας), τα οποία έχουν σταλεί κι έχουν βεβαιωθεί στις αρμόδιες ΔΟΥ.

Πολλές από τις οφειλές αυτές είναι παλιές, έχουν παραμείνει δηλαδή ανεξόφλητες για πάρα πολλούς μήνες, με αποτέλεσμα να έχουν επιβαρυνθεί με σημαντικού ύψους προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι φορολογούμενοι που θα λάβουν τις επιστολές θα πρέπει να προσέλθουν στις αρμόδιες ΔΟΥ εντός συγκεκριμένης προθεσμίας για να εξοφλήσουν άμεσα τα χρέη τους ή να ζητήσουν ρύθμιση, προκειμένου να πληρώσουν τις οφειλές τους σε μηνιαίες δόσεις με έκπτωση 30% επί των προσαυξήσεων.

Σε περίπτωση που δεν προσέλθουν στις ΔΟΥ για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, οι φορολογούμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με διαδικασίες αναγκαστικών μέτρων είσπραξης.

 Τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης προβλέπουν 

κατασχέσεις: 

- μισθών, συντάξεων, εφάπαξ, ενοίκια, 


επιδοτήσεις

- ποσά από καταθέσεις στις τράπεζες

- κινητών περιουσιακών στοιχείων, όπως ΙΧ, 


δίκυκλα, σκάφη και άλλα αντικείμενα που 

ανήκουν στους οφειλέτες.

Για πόσο θα ανεχθούμε την τρομοκρατία και το βιασμό από τους δωσίλογους γερμανοτσολιάδες;


Ο Ηρώδης τα βρέφη, οι τρόικες τους Έλληνες!




Και μη βρεθεί δημοσιογράφος, από εκείνους που αντί να ενημερώνουν… «ημερώνουν και αποκοιμίζουν» την κοινή γνώμη, να μου πει ότι ο παραλληλισμός μου σήμερα είναι «ατυχής ή υπερβολικός», γιατί θα τον στολίσω «απρεπέστατα!…»

Θυμωμένος; Υπερβολικά!
Όπως υποθέτω ότι είναι κάθε Έλληνας και Ελληνίδα καθώς περνούν εβδομάδες, μήνες, χρόνια από τον Μάη του 2010 και την πρόσκληση των κκ Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου στην τρόικα …
Θυμωμένος αυτός και αυτή που ΔΕΝ έχουν πια απασχόληση, δεν βρίσκουν δουλειά, ΔΕΝ έχουν ως επαγγελματίες προοπτικές και ελπίδες…
Θυμωμένοι οι γονείς που βλέπουν τα παιδιά τους τα οποία τα σπούδασαν με τόσες θυσίες και στερήσεις να κοιτάζουν με μελαγχολία και δάκρυα τα πτυχία τους…
Σημερινοί γονείς που μεγάλωσαν με γιαγιάδες και παππούδες καθώς οι γονείς τους είχαν πάρει το δρόμο της ξενιτιάς για να βρούνε δουλειά, αποχαιρετούν τώρα τα δικά τους παιδιά που ξενιτεύονται για να βρούνε δουλειά…

Θυμωμένοι, δεν υποθέτω αλλά διαπιστώνω ότι είμαστε ΟΛΟΙ οι Έλληνες συνταξιούχοι που χτες 30 Ιανουαρίου και σήμερα 31 Ιανουαρίου του «σωτηρίου έτους επιστροφής στην…ανάκαμψη» (φτύνω τις οικονομικές τους γνώσεις και τα πτυχία τους) είδαμε τις συντάξεις μας ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΕΝΕΣ!..
Θυμωμένοι, εκατομμύρια Έλληνες και Ελληνίδες, σε ανεξέλεγκτο πλέον βαθμό, με τις αποφάσεις του Αντώνη, του Βαγγέλη και του Φώτη, που διαδέχτηκαν τις αποφάσεις του Γιώργου, του Βαγγέλη και του Αντώνη, που είχαν διαδεχθεί τις αποφάσεις του Λουκά του Αντώνη και του Γιώργου να… ικανοποιήσουν τον ΜΙΝΩΤΑΥΡΟ της εισαγόμενης τρόικας των τοκογλύφων…

Βράζει το ελληνικό αίμα, φουσκωμένες οι φλέβες στους κροτάφους, στα μπράτσα του Λαού καθώς ΚΑΝΕΙΣ δεν κλήθηκε να λογοδοτήσει για λάθος χειρισμούς από «πρόθεση» (αυτό εμπίπτει στην θεματολογία της Εθνικής προδοσίας και εγκληματικής απιστίας προς την Υπηρεσία) ή «ασχετοσύνη» (αυτό εμπίπτει στην εγκληματική βλακεία Κατόχων εξουσίας) που εμπιστεύτηκαν Κρατικά Ταμεία στα χέρια αδαών και ηλιθίων…
Δηλαδή, χωρίς να θέλω να προσβάλλω τον αποδέκτη του, μου έρχεται στη θύμηση εκείνο το γνωστό αλλά ξεχασμένο παλιό ερώτημα για το εάν έχουμε να κάνουμε στα δρώμενα της ελληνικής πολιτικής και οικονομικής ζωής με «απατεώνες ή βλάκες;»
Φοβήθηκε ο Ηρώδης τον Χριστό, τον νεογέννητο «Βασιλιά» και καθώς δεν μπορούσε να εντοπίσει «Το Θείο Βρέφος» έδωσε την εγκληματική εντολή «σφάξτε όλα τα νήπια!» βουλιάζοντας σε θρήνο και οδυρμό την Ιουδαία…

Τι φοβήθηκαν από τον Ελληνικό Λαό, μισθωτούς, μεροκαματιάρηδες, επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες, και απασχολούμενους στην Παιδεία επιστήμονες οι Άρχοντες και μας «ρημάζουν» από το Μάη του 2010;
Τελικά γιατί τους τρομάζουν ακόμη και οι συνταξιούχοι;
Μήπως επειδή εμείς ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ την Ιστορία μας και σίγουρα θα την μεταφέρουμε στα παιδιά και τα εγγόνια μας;
Γιατί διέλυσαν, μεθοδικά, συστηματικά θα έλεγε κανείς, τον Οικονομικό ιστό, καταστρέφουν καθημερινά τον κοινωνικό ιστό και μαζί το αίσθημα της αλληλεγγύης, και γέμισαν τους δρόμους με ζητιάνους και ζητιάνες και τις εσοχές των καταστημάτων με αστέγους;

Με κυρίευσε απελπισία, βούρκωσαν τα μάτια μου, θόλωσε μπροστά μου το πληκτρολόγιο… Σκούπισα τα δάκρυα από τα μάτια…
Γιατί υπακούουν τόσο πειθήνια στις προσταγές της εισαγόμενης τρόικας τα μέλη της εγχώρια τρόικας και ενώ μειώνουν τα εισοδήματα σε μια χώρα με κλειστές πια τις «κάνουλες των Τραπεζών» μας ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ με αναφορές στο ότι τα «δύσκολα πέρασαν» και η ανάκαμψή της οικονομίας…έρχεται;

Καρφωμένη στο νου η αντιπαλότητα του ηρωικού «ο τράχηλος του Έλληνα ζυγό δεν υποφέρει» και του ταπεινωτικού «σφάξε με αγά μου να αγιάσω…»
Και μετά η Επιταγή:
«Τη ρωμιοσύνη ΜΗ την κλαίς…»
ΛΥΤΡΩΘΗΚΑ!…

Δεν άντεξε τις πιέσεις της Άγκυρας ο Σαμαράς;



  • Υπόγεια συμφωνία Αθηνών – Άγκυρας για το θέμα των ιεροδιδασκάλων;
  • Ισχυρές πιέσεις από ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Άγκυρα, φόβισαν τον Αντώνη Σαμαρά
Τελικά, φαίνεται πως το θέμα των ιεροδιδασκάλων, που έγινε αιτία να ταρακουνηθεί η κυβέρνηση, δρομολόγησε άτυπες ενδοκυβερνητικές συσκέψεις που με τη σειρά τους οδήγησαν σε απόφαση να μην "κατέβει" το συγκεκριμένο νομοσχέδιο για ψήφιση. Όμως, τελικά, αυτό δεν έγινε κατορθωτό να αποφευχθεί και πραγματοποιήθηκε μέσα σε έντονους τόνους η συζήτηση του νομοσχεδίου περί ιεροδιδασκάλων μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Μόνο που αυτή η συζήτηση και η ψηφοφορία που ακολούθησε φαίνεται πως όχι μόνο δεν κατόρθωσε να κλείσει το συγκεκριμένο θέμα, αλλά ενδέχεται λίαν συντόμως να γίνει μία βασική αιτία έως και κατάρρευσης της συγκυβέρνησης, η οποία επίσημα φαίνεται πως έδειξε σθένος, παρά και τις επίσημες πιέσεις που δέχθηκε από το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών για να κάνει πίσω.

Σύμφωνα με άρθρο του Σάββα Καλεντερίδη στην "Κυριακάτικη Δημοκρατία" 
οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ άσκησαν πιέσεις στα κόμματά τους να μην ψηφιστεί η τροπολογία, ενώ ο πολιτευτής της ΔΗΜΑΡ Ιλχάν Αχμέτ άσκησε κι αυτός με τη σειρά του πιέσεις για να μην τεθεί καν σε ψηφοφορία η τροπολογία. Έπειτα από αυτό, την παραμονή της συζήτησης της τροπολογίας το θέμα συζητήθηκε στη συνάντηση των τριών αρχηγών των κομμάτων της συμπολίτευσης και κατόπιν πιέσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ αποφασίσθηκε να μην εισαχθεί προς συζήτηση η τροπολογία! Δηλαδή, αποφασίστηκε να δικαιωθεί ο πρόξενος, αλλά και ο τούρκος πρέσβης, που είχε ήδη επικοινωνήσει με τον Γ.Γ. του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών κ. Κασκαρέλη, ζητώντας του ανερυθρίαστα να μην εισαχθεί προς συζήτηση η επίμαχη τροπολογία στη Βουλή! Την επόμενη ημέρα, αφού ο πρωθυπουργός δέχτηκε μηνύματα, σύμφωνα με τα οποία αν προχωρούσε στην αναβολή της συζήτησης θα δινόταν εμφανώς η εντύπωση ότι η Τουρκία επηρεάζει ακόμα και το κοινοβουλευτικό έργο στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τους άλλους δύο αρχηγούς και τελικά η τροπολογία ψηφίστηκε, για να ακολουθήσει απαράδεκτη ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, σύμφωνα με την οποία «η Ελλάδα παρέβλεψε τα νόμιμα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας στη δυτική Θράκη ακολουθώντας στάση καταπίεσης...».
Σύμφωνα με δική μας απολύτως αξιόπιστη πηγή και παρά τις δημόσιες παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν να γίνονται από την πλευρά των τουρκοφρόνων της Θράκης -προσκείμενων στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής-, ο νόμος που ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων φέρεται να είναι «γράμμα κενό» και μάλιστα, με συναίνεση της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά και κατόπιν συγκεκριμένων πιέσεων που άσκησε μέσω του υπουργείου Εξωτερικών της η τουρκική κυβέρνηση.
Έτσι, όπως ενημερωνόμαστε, οι ανακοινώσεις και ο γενικότερος θόρυβος που γίνεται αυτή τη στιγμή στη Θράκη από τουρκόφρονες μουσουλμάνους της ακριτικής αυτής περιοχής, στην πραγματικότητα είναι ένας «αντιπερισπασμός» που αποσκοπεί στην δημιουργία εντυπώσεων για την «εθνικά σκληρή κυβέρνηση Σαμαρά». Στην πραγματικότητα, έχει υπάρξει άτυπη συμφωνία στην οποία αναφέρεται πως ο νόμος που αφορά τον διορισμό των ιεροδιδασκάλων τελικά δεν πρόκειται να εφαρμοστεί…!

Η κυβέρνηση, εν ευθέτω χρόνω (όταν δηλαδή θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονικά και εάν υπάρξουν έντονες και επίσημες αντιδράσεις εκ μέρους των ιεροδιδασκάλων, οι οποίες θα διαρρεύσουν στον αντικυβερνητικό τύπο ή στο διαδίκτυο) θα ανακοινώσει την αδυναμία πρόσληψής τους, προφασιζόμενη την δύσκολη οικονομική συγκυρία ή ακόμη κι επειδή η τρόικα (ο γνωστός ένοχος για όλα, που κινδυνεύει να γίνει ανέκδοτο, όπως «η κοκα-κόλα που πάει με όλα») θα αρνείται νέες προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων…

Αυτή τη στιγμή, από όσα μαθαίνουμε, το κλίμα είναι ιδιαίτερα ευχάριστο στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής και κάποιοι εκ των υπαρχόντων μουσουλμάνων βουλευτών μιλούν για μεγάλη νίκη, η οποία όμως πρέπει να παραμείνει μυστική, λόγω της υπάρχουσας συμφωνίας μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας και –φυσικά- υπό τον φόβο αντιδράσεων που θα οδηγήσουν σε εξαναγκασμό της εφαρμογής του σχετικού νόμου.

Το παιχνίδι που παίζεται αυτή τη στιγμή, σε βάρος του Ελληνισμού και της Ελληνικότητας της Θράκης, είναι μείζονος σημασίας, αφού μέσω της ακατανόητης πολιτικής συμφωνίας που έγινε, ουσιαστικά η κυβέρνηση Σαμαρά αναγνωρίζει εμμέσως μία άτυπη συγκυριαρχία της Άγκυρας στην περιοχή της Θράκηςκαι ο ίδιος ο πρωθυπουργός καλείται πλέον να αποδείξει έμπρακτα πως όχι μόνο δεν έχει κάνει καμία συμφωνία με την Άγκυρα, αλλά και πως προτίθεται να προχωρήσει άμεσα σε εφαρμογή του νόμου περί ιεροδιδασκάλων.
Ειδάλλως, ο Αντώνης Σαμαράς θα πρέπει να αρχίσει να κοιτά προς το μέλλον και συγκεκριμένα προς ένα ειδικό δικαστήριο στο οποίο θα είναι ο πρώτος κατηγορούμενος για έμμεση εκχώρηση δικαιωμάτων εντός της Ελληνικής Επικράτειας στην Άγκυρα και άρα για εσχάτη προδοσία… 

Εμείς, ευελπιστούμε πως η συγκεκριμένη πληροφόρησή μας δεν είναι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και αποτελεί μέρος της τουρκικής προπαγάνδας μέσω της οποίας η Άγκυρα θέλει να εμφανίζεται στους μουσουλμάνους της Θράκης ως η κυρίαρχη δύναμη στην οποία μπορούν και πρέπει να προσεγγίσουν.

Σε σημερινό δημοσίευμα, εξάλλου, ο τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να δυσαρεστήθηκε εντονότατα από το σχετικό νομοσχέδιο και τηλεφώνησε ο ίδιος στον Αντώνη Σαμαρά, ζητώντας του να πάρει πίσω το νομοσχέδιο για τους ιεροδιδασκάλους.
Ο τούρκος αντιπρόεδρος Μπουλέντ Αρίντς δήλωσε με απόλυτη σαφήνεια:
"Ο Ερντογάν πριν την αναχώρηση του για το Κατάρ θα τηλεφωνήσει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας και θα του συστήσει να μην εγκριθεί από το Κοινοβούλιο αυτός ο νόμος ή αν εγκρίθηκε να επιστραφεί από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας". 
Κατά την πάγια τουρκική τακτική, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Cihan ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Μπουλέντ Αρίντς σε δηλώσεις του αναμιγνύει το θέμα των μουσουλμάνων ιεροδιδασκάλων με αυτό της Χάλκης:
«Εμείς είμαστε θετικοί στο ζήτημα και το εξετάζουμε στα πλαίσια των θρησκευτικών ελευθεριών.Σε αντίθεση η Ελλάδα που δεν ικανοποιεί αυτές τις ανάγκες των Τούρκων της δυτικής Θράκης, αλλά λαμβάνει μέτρα που περιορίζουν τη δυνατότητα ίδρυσης βακουφιών, περιορίζει τις θρησκευτικές ελευθερίες ακόμη και την απόκτηση ακινήτων. Τους δύο μουφτήδες τους διόρισε η Ελλάδα. Εμείς χρησιμοποιήσαμε το νόμιμο μας δικαίωμα και διορίσαμε τους δικούς μας. Αλλά η ελληνική κυβέρνηση δεν δέχεται τους δικούς μας μουφτήδες. Τώρα διορίζουν ιεροδιδασκάλους οι οποίοι θα δουλεύουν υπο τις εντολές των δικών τους μουφτήδων, παραβιάζουν τα δικαιώματα της κοινότητας».
Στη συνέχεια των δηλώσεών του, ο τούρκος αντιπρόεδρος είπε:
«Αν εμείς εκλέγαμε τον Πατριάρχη εμείς τον διορίζαμε, θα το δεχόσασταν; Όχι… Δεν είναι δυνατόν να φέρουμε δίπλα αυτά που κάνουμε εμείς στην Τουρκία με αυτά που κάνει η Ελλάδα «στην Τουρκική-Μουσουλμανική μειονότητα. Η απόφαση της κυβέρνησης μας είναι η εξής: θα κάνουμε τα πάντα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις ελευθερίες, όμως ως αντίκρισμα δεν μπορούμε να δεχθούμε αυτά που γίνονται σε μια χούφτα Μουσουλμάνων Τούρκων στη δυτική Θράκη. Αυτοί που θέλουν την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής, ας κοιτάξουν αυτή την πλευρά και αργότερα τότε θα λάβουμε στα σοβαρά το αίτημα τους.»
Ο Αρίντς τόνισε εξάλλου πως ήδη ο Αχμέτ Νταβούτογλου έχει ήδη τηλεφωνήσει στον Δημήτρη Αβραμόπουλο για να τονίσει πως αυτό που κάνει η Ελλάδα είναι λάθος. 
Η δημοσίευση αυτών των παρεμβάσεων στον τουρκικό τύπο, από την πλευρά της τουρκικής κυβέρνησης, προς την κυβέρνηση της Ελλάδας, δεν αποτελεί εξόφθαλμη ανάμιξη στα εσωτερικά της Ελλάδας, αλλά απόδειξη πως υπήρξαν και άλλες αδημοσίευτες ισχυρότερες πιέσεις προς την κυβέρνηση Σαμαρά. Δεν περιμένουμε, φυσικά, μία έντονη δήλωση από την πλευρά του Ελληνική υπουργείου Εξωτερικών, αφού εάν υπήρχε τέτοια διάθεση θα έπρεπε να έχει ήδη υπάρξει κάποιο σκληρότατο διάβημα προς την Άγκυρα. Είναι προφανές, πως η Αθήνα επέλεξε την σιωπή, ευελπιστώντας -ίσως- στην μη δημοσιοποίηση των παρασκηνίων, των πιέσεων και των διαβουλεύσεων που δέχτηκε. Και αυτός, ακριβώς, είναι και ο λόγος που ενδυναμώνει την άποψη περί σιωπηρής αποδοχής των τουρκικών απαιτήσεων περί μη ψήφισης ή ισχύος του νόμου που αφορά τους μουσουλμάνους ιεροδιδασκάλους στην Θράκη.

Δυστυχώς ή ευτυχώς, όμως, μόνο ο χρόνος μπορεί να επιβεβαιώσει το τι πρόκειται να συμβεί. Και το διάστημα των 6-7 μηνών που μεσολαβεί, μέχρι τα γεγονότα να φέρουν στην επιφάνεια την αλήθεια, είναι πολύ μεγάλο και ίσως κρύβει πάρα πολύ δυσάρεστες εξελίξεις και εκπλήξεις στα πολιτικά δρώμενα της χώρας μέσα από κοινωνικά, εθνικά και οικονομικά ζητήματα που "τρέχουν" και που απειλούν ευθέως την Ελλάδα και τους Έλληνες.

ΥΓ: Τέλος, να σημειωθεί, πως όταν ρωτήθηκαν σχετικά κυβερνητικοί παράγοντες,  δήλωσαν πως έχουν εξευρεθεί τα απαραίτητα χρήματα για την πρόσληψη των 250 (περίπου) ιεροδιδασκάλων...! Δεν αναφέρθηκαν, όμως, ούτε στο απαραίτητο ποσό, ούτε στον κωδικό του προϋπολογισμού από όπου τα... μετέφεραν.