ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Forum σχεδιάζει μέχρι το 2030 τα μωρά να μεγαλώνουν στο εργαστήριο...! Ο καθολικός έλεγχος του γενετικού υλικού κάθε παιδιού είναι θέμα χρόνου...

 Η τυραννία εξαπλώνεται. Οι παγκόσμιες ελίτ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ κάνουν τώρα κινήσεις για τον έλεγχο του γενετικού υλικού κάθε παιδιού που γεννιέται στον κόσμο στις επόμενες γενιές.

Σύμφωνα με το WEF, η ανθρωπότητα θα είναι καλύτερα εξοπλισμένη για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος εάν τα αγέννητα παιδιά υποβληθούν σε επεξεργασία γονιδίων για να διασφαλιστεί ότι δεν θα έχουν ασθένειες και αναπηρίες, συμπεριλαμβανομένων ψυχολογικών χαρακτηριστικών που η ελίτ αποδοκιμάζει...

 Πηγή: The Peoples Voice

«Πάτωσαν» σε Μαθηματικά και Ιστορία

 Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ στις Πανελλαδικές Εξετάσεις από το υπουργείο Παιδείας.

Όπως προκύπτει από την ανάλυση των αριθμών, οι μαθητές «πάτωσαν» στα Μαθηματικά και την Ιστορία καθώς πάνω από το 50% έγραψε λιγότερο από 10. Απογοητευτική είναι η εικόνα όμως σχεδόν σε όλα τα μαθήματα αφού και στη Φυσική το 48% έγραψε κάτω της βάσης, στη Χημεία το 44,85% αλλά και στα Αρχαία το 41,54%. 


Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023 συμμετείχαν συνολικά 88.570 υποψήφιοι (73.220 από τα ΓΕΛ και 15.350 από τα ΕΠΑΛ). Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλήθος των υποψηφίων προκύπτει από τη συμμετοχή σε τουλάχιστον δυο πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Όσον αφορά στο μάθημα της Έκθεσης, εκεί καταγράφονται τα μικρότερα ποσοστά βαθμολογιών κάτω από τη βάση, με το 14,40% των υποψηφίων να έχει βαθμολογία από 0 έως 10. Το αντίστοιχο ποσοστό πέρυσι ήταν 17,13%.

Σεξουαλικές συμβουλές για γυναίκες με διαταραχές του πυελικού εδάφους

 Οι διαταραχές του πυελικού εδάφους (λεκάνη) είναι συχνές στις γυναίκες και μπορεί να επηρεάσουν τη σεξουαλική ζωή. Ορισμένα παραδείγματα διαταραχών του πυελικού εδάφους περιλαμβάνουν την ακράτεια (διαφυγή ούρων), την ακράτεια κοπράνων και την πρόπτωση (όταν ένα όργανο της πυέλου όπως η κύστη, η μήτρα ή το έντερο, βγαίνει από την κανονική του θέση και πέφτει προς τον κόλπο).

Η εγκυμοσύνη, o τοκετός, η εμμηνόπαυση, η συχνή δυσκοιλιότητα και η παχυσαρκία μπορούν να συμβάλλουν στην εμφάνιση διαταραχών του πυελικού εδάφους, αλλά πολλές από αυτές τις καταστάσεις μπορούν να βελτιωθούν μέσω θεραπευτικής αγωγής. Ωστόσο, για τις γυναίκες που δεν είναι έτοιμες ή δεν μπορούν να ακολουθήσουν αγωγή για τις διαταραχές αυτές, ακολουθούν ορισμένοι τρόποι για να καταστεί το σεξ πιο άνετο και ευχάριστο.

Εάν αντιμετωπίζετε διαφυγή ούρων:

Τεστοστερόνη: Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία;

 Τα τελευταία χρόνια, οι επιπτώσεις της τεστοστερόνης στους ανθρώπους έχουν εντείνει το ενδιαφέρον τόσο της επιστημονικής κοινότητας όσο και της κοινωνίας. Πέρα από τη μελέτη του ρόλου αυτής της ορμόνης στον τομέα της βιολογίας, έχουν γίνει προσπάθειες να αποδειχθεί η επίδρασή της και σε άλλους τομείς, όπως η οικονομία και η επιχειρηματικότητα. Πρόκειται πραγματικά για μια απαραίτητη ορμόνη για την επιτυχία;

Η φύση αυτής ορμόνης έχει μελετηθεί σε μεγάλη κλίμακα και έχει διαπιστωθεί ότι επηρεάζει διάφορα συστήματα και όργανα του ανθρώπινου σώματος.. Το κεντρικό νευρικό σύστημα είναι ένα από αυτά, καθώς πρόκειται για μια νευρολογικά ενεργή ορμόνη, δηλαδή τροποποιεί και προκαλεί αλλαγές στις δομές του εγκεφάλου. Συνεπώς, φαίνεται λογικό να συμπεράνουμε ότι μπορεί να προκαλέσει σημαντικές αλλαγές στην ανθρώπινη συμπεριφορά, επηρεάζοντας τις ατομικές οικονομικές αποφάσεις. Ιστορικά, η τεστοστερόνη συνδέεται με την αρρενωπότητα, το θάρρος και τη μεγαλύτερη ικανότητα να αναλαμβάνει κινδύνους. Στον οικονομικό χώρο, αυτές είναι ιδιότητες ενός καλού επιχειρηματία.

Απαραίτητη ορμόνη για την επιτυχία στην επιχείρηση;

Η υπερβολική χρήση smartphone μπορεί να προκαλέσει οξεία επίκτητη συνοδό εσωτροπία

 Καθώς οι ψηφιακές συσκευές, όπως τα smartphones, γίνονται πανταχού παρούσες, ο αριθμός των νέων που πάσχουν από μια διαταραχή της όρασης που ονομάζεται στραβισμός αυξάνεται. Η διαταραχή προκαλεί τα μάτια να μην ευθυγραμμίζονται σωστά μεταξύ τους όταν κοιτάζουν ένα αντικείμενο. Ο στραβισμός μπορεί να προκαλέσει διασταύρωση των ματιών προς τα μέσα (εσωτροπία) ή στροφή προς τα έξω (εξωτροπία).

Οι οφθαλμίατροι προτρέπουν να τεθούν όρια στην υπερβολική χρήση κινητών τηλεφώνων από τα παιδιά.

Ίσως, γιατί ο ίδιος ξέρει πολύ καλά, ότι ποτέ δεν θα τον φτάσει, ποτέ δεν θα γίνει ηγέτης παγκόσμιου

 


Tόσο λίγος, τόσο μικρόψυχος, τόσο ελάχιστος, ένα τόσο δα τοξικό και πικρόχολο ανθρωπάκι, μπροστά στην θαρραλέα απόφαση παραίτησης και το ανάστημα του Αλέξη Τσίπρα.

 


Δεν την έκανε...Την είπε..

 


Νέα υποψηφιότητα στο συνδυασμό “Θέλουμε και Μπορούμε” του κ. Μανώλα

 

Η υποψηφιότητα του κ. Αριστείδη Μουσλόπουλου ανακοινώθηκε από το συνδυασμό

“Θέλουμε και Μπορούμε”.

Ο κ. Μουσλόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αιγίνιο. Πατέρας του ήταν ο Γεώργιος

Μουσλόπουλος και μητέρα του είναι η Ευφροσύνη Μουσλοπούλου. Φοίτησε στο 2ο

Δημοτικό σχολείο και κατόπιν στο Γυμνάσιο Αιγινίου. Μετά την αποφοίτησή του από το

Τεχνικό Λύκειο Αιγινίου, για κάποιο χρονικό διάστημα εργάστηκε ως τεχνίτης Ηλεκτρολόγος

εγκαταστάσεων σε τεχνικές εταιρίες. Στη συνέχεια κατατάχθηκε στον Ελληνικό Στρατό και

ειδικότερα στο Πεζικό, όπου και υπηρετεί έως σήμερα ως υπαξιωματικός. Έχει υπηρετήσει

σε πολλές περιοχές της πατρίδος μας, αλλά και σε ειρηνευτικές αποστολές του Στρατού μας

Καλοκαιρινό διαδραστικό πρόγραμμα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης

 


Ομαδική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Mind the Gap ή Ιστορία και Ειρωνεία*».

 


«Ομαδική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Mind the Gap ή Ιστορία και Ειρωνεία*».
Η Αίθουσα Τέχνης ΧΡΥΣΑ και ο Ευάγγελος Σκλιοπίδης εγκαινιάζουν την Δευτέρα 03 Ιουλίου 2023,  την πολύ επιτυχημένη έκθεση ζωγραφικής Mind the Gap ή Ιστορία και Ειρωνεία* όπου διοργάνωσε η γκαλερί Art Appel στην Αθήνα από 25 - 05 έως και 17- 06 με την επιμέλεια του συγγραφέα και ιστορικού τέχνης Μάνου Στεφανίδη.

Το μεγάλο έργο που αλλάζει την Κατερίνη ξεκινά! - Υπεγράφη η σύμβαση προϋπολογισμού 4.259.176,88 ευρώ για την ανάπλαση 17 πλατειών & κοινόχρηστων χώρων

 

- Κώστας Κουκοδήμος: Η μεγαλύτερη χρηματοδότηση που έγινε ποτέ για αστικές

αναπλάσεις

 Η σύμβαση του μεγαλύτερου έργου αστικής ανάπλασης που έγινε ποτέ στην πόλη μας, το οποίο θα

αλλάξει ριζικά 17 πλατείες και κοινόχρηστους χώρους, θα «ζωντανέψει» γειτονιές – συνοικίες, ενώ θα

συμβάλλει καθοριστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων υπεγράφη σήμερα από

τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Δημήτρη Μορφακίδη και από εκπρόσωπο της αναδόχου

εταιρείας, παρουσία του Δημάρχου, Κώστα Κουκοδήμου, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.