ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 12 Απριλίου 2023

Στο ποσό ρεκόρ των $2,2 εκατ. πουλήθηκαν τα παπούτσια που φορούσε ο Τζόρνταν στον τελευταίο τίτλο των Μπουλς

 Τα αθλητικά παπούτσια που φορούσε ο «ζωντανός θρύλος» του ΝΒΑ, Μάικλ Τζόρνταν, στον τελευταίο τίτλο των Σικάγο Μπουλς το 1998 πουλήθηκαν έναντι 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων σήμερα (11/4), σημειώνοντας νέο ρεκόρ, όπως ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Sotheby's.


Ο πρώην σούπερ σταρ των «Ταύρων» επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά τον τίτλο του «βασιλιά» των δημοπρασιών για συλλεκτικά αθλητικά είδη, ξεπερνώντας το ρεκόρ που κατείχε για αθλητικά παπούτσια (1,4 εκατομμύρια δολάρια το 2021), ενώ έχει ήδη αυτό της πιο ακριβής φανέλας (10,1 εκατομμύρια δολάρια τον Σεπτέμβριο του 2022).

Τρομακτικές εικόνες από τροχαίο δυστύχημα - Οδηγός μηχανής «καρφώθηκε» στην καμπίνα Smart

 


Σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα με θύμα έναν οδηγό μηχανής σημειώθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης στον Άλιμο, στη συμβολή της λεωφόρου Καλαμακίου με την οδό Νίκης. 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα notia.gr, η μηχανή ανέβαινε με ταχύτητα την λεωφόρο Καλαμακίου, όταν ξαφνικά ένα αυτοκίνητο μάρκας SMART βγήκε από τη Νίκης, παραβιάζοντας -όπως αναφέρουν μαρτυρίες- το STOP.

Ακίνητα: Κλείνει το Ε9 και ανοίγει… ο ΕΝΦΙΑ του 2023


 Κλείνει αύριο Μεγάλη Πέμπτη η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων Ε9 του 2022 και δεν θα είναι διαθέσιμη μέχρι την ανάρτηση των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ 2023. Αυτό σημαίνει οτι οι φορολογούμενοι έχουν λιγότερο από 24 ώρες στη διάθεση τους για να υποβάλουν δηλώσεις Ε9 και για να δηλώσουν ορθά τα ακίνητα τους ώστε αποφύγουν άδικες χρεώσεις στον ΕΝΦΙΑ!


Ακολούθως θα τρέξει η διαδικασία εκκαθάρισης του ΕΝΦΙΑ και μέχρι τέλος Απριλίου θα αποσταλούν τα εκκαθαριστικά σε 7,3 εκατ. ιδιοκτήτες. Η εξόφληση θα γίνει σε 10 ίσες μηνιαίες δόσεις με την πρώτη τέλος Μαΐου και τη τελευταία έως τις 29 Φεβρουαρίου του 2024.

Μπόρις Κλέιμαν: Πατέρας τριών παιδιών ο γκολκίπερ του Βόλου που κατηγορείται για βιασμό Βελγίδας μαθήτριας - Η ζωή και η καριέρα του


Πριν από εννέα ημέρες ο Μπόρις Κλέιμαν ήταν ήρωας. Το απόγευμα της 2ας Απριλίου στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε τον Βόλο σε αγώνα των πλέι οφ της Stoiximan Super League και ήθελε μόνο νίκη.

Στο 90+7' και ενώ το παιχνίδι ήταν 0-0 ο Σπόραρ εκτελεί πέναλτι για τον Παναθηναϊκό και όλος ο κόσμος περιμένει τη νίκη!

Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την έναρξη του προγράμματος εμβολιασμών κατά της λύσσας των κόκκινων αλεπούδων

 Από το Τμήμα Υγείας Ζώων και Κτηνιατρικής Αντίληψης, Φαρμάκων και Εφαρμογών της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής σε σχέση με την έναρξη του προγράμματος εμβολιασμών της άγριας πανίδας για την προστασία έναντι του ιού της λύσσας:

«Με στόχο τον εμβολιασμό κατά της λύσσας των κόκκινων αλεπούδων για την Άνοιξη του 2023 ενημερώνουμε ότι ξεκινούν οι πτήσεις για τη ρίψη δολωμάτων σε τμήματα των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσσαλονίκης, Σερρών, Ημαθίας και στις Περιφερειακές Ενότητες Κιλκίς και Πέλλας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος επιτήρησης και καταπολέμησης της λύσσας των ζώων στη χώρα η ρίψη των εμβολίων-δολωμάτων κατά της λύσσας θα ξεκινήσει την τρίτη εβδομάδα του Απριλίου 2023, με πιθανότερη ημερομηνία την 20η Απριλίου. Με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχουν καθυστερήσεις λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών (βροχοπτώσεις, ομίχλη, ισχυροί άνεμοι, χιονοπτώσεις, κλπ), η εαρινή εμβολιαστική εκστρατεία 2023 εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τα μέσα Μαΐου.

Εμβολιασμός δε θα διενεργηθεί σε κατοικημένες αστικές και περιαστικές περιοχές, μεγάλα οδικά δίκτυα και λίμνες. Υπολογίζεται η διασπορά 25 δολωμάτων ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο επιφάνειας (τουλάχιστον 20 δολώματα/km2). Η εποπτεία του προγράμματος θα διενεργείται σε καθημερινή βάση από υπαλλήλους του Τμήματος Ζωοανθρωπονόσων της Διεύθυνσης Υγείας των Ζώων της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τη συνδρομή των αρμόδιων Κτηνιατρικών Αρχών των περιοχών όπου διενεργείται ο εμβολιασμός ή εδρεύουν οι αερολέσχες εκκίνησης των αεροσκαφών.

Μεγάλη Εβδομάδα στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους

 




5 λόγοι για να Συμπεριλάβετε τη Γύρη στην Καθημερινή σας Ρουτίνα

 Έχει Αντιφλεγμονώδης ιδιότητες

Οι αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις της γύρης (χάρη στα φλαβονοειδή) έχουν συγκριθεί με μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ) όπως το Neproxen! Ενισχύστε την καταπολέμηση των φλεγμονών με την προσθήκη της γύρης στη διατροφή σας. Δρα καλύτερα, όταν χρησιμοποιείτε σε συνδυασμό με σωστή διατροφή, τακτική άσκηση και αρκετό πράσινους χυμούς!

Διαβάστε επίσης: Κουρκουμάς εναντίον Ιβουπροφαίνης

Ενισχύει τα επίπεδα Ενέργειας

Εκλογές 2023: Στα χέρια του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου το κόμμα Κασιδιάρη

 Με την ευρύτερη πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ εγκρίθηκε η τροπολογία που ενισχύει το θεσμικό ανάχωμα απέναντι σε κάθε εγκληματική οργάνωση που επιχειρεί να μπει στην Βουλή φορώντας τον μανδύα πολιτικού κόμματος.

Από την άλλη πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε αρχικά στρατευμένος υπέρ της προστασίας του κοινοβουλίου από νεοφασιστικά μορφώματα εξέφρασε στην συνέχεια την κάθετη αντίρρηση του με την κυβερνητική ρύθμιση και τελικά αποχώρησε από την ψηφοφορία χωρίς να ψηφίσει.

Μυστακίδης Σχολή Πληροφορικής & Ρομποτικής ( Χορηγούμενη )


    Σελίδα · Εκπαίδευση
    2351 032440
    nikosmistakidis@gmail.com




 

Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ ( Χορηγούμενη )







                                        Η εκπαίδευση είναι δύναμη

που γιατρεύει την ψυχή.

Τηλέφωνο

(+30) 23510 31111
(+30) 23510 33110

Καρκίνος Παχέος Εντέρου: Τα συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσουν οι 45ρηδες

 Ολοένα και περισσότεροι νέοι άνθρωποι διαγιγνώσκονται με αυτό τον τύπο καρκίνου, ο οποίος μάλιστα δεν «προειδοποιεί» έγκαιρα, παρά μόνο όταν βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο - Οι ερευνητές εφιστούν την προσοχή, υπογραμμίζοντας τη σημασία του προληπτικού ελέγχου.

Ολοένα και περισσότεροι νεαροί ενήλικες διαγιγνώσκονται με καρκίνο του παχέος εντέρου, μια τάση που παρατηρείται ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με την Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο καρκίνος του παχέος εντέρου αποτελεί έναν από τους πιο συχνούς καρκίνους, με τη σοβαρότητά του να υπογραμμίζεται από το γεγονός ότι δεν προειδοποιεί έγκαιρα. Αντίθετα, τα συμπτώματά του εμφανίζονται όταν βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο.

1ο ετήσιο Συνέδριο Γεωπολιτικής-Γεωστρατηγικής και Γεωοικονομίας

 

                                           
 
     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
                         
11 Απριλίου 2023
 
Το Ινστιτούτο Αλέξανδρος Παπαναστασίου, υλοποίησε το
 “1ο ετήσιο Συνέδριο Γεωπολιτικής-Γεωστρατηγικής και Γεωοικονομίας” 
στην Ελλάδα, στις 7, 8 και 9η Απριλίου, στο ξενοδοχείο “Athens Marriott” στην Αθήνα (στο πλαίσιο της διοργάνωσης του “Money Show”).
Στις εργασίες του  Συνεδρίου συμμετείχαν 57 διακεκριμένοι νυν και πρώην Υπουργοί,  Ανώτατοι Διπλωματικοί και Επίτιμοι Πρέσβεις, Ανώτατοι Στρατιωτικοί (ε.α., πρώην Α/ΓΕΕΘΑ και Αρχηγοί Κλάδων Ε.Δ.), καταξιωμένοι Δημοσιογράφοι, Διεθνολόγοι και Ερευνητές Επιστημονικών Ιδρυμάτων, πρώην Διευθυντές Γενικών Διευθύνσεων Εξοπλισμών των Ε.Δ. και των Αμυντικών Βιομηχανιών, Διοικητές, Διευθύνοντες Σύμβουλοι μεγάλων Επιχειρήσεων και μέλη Συνδέσμου Επιχειρήσεων.



Εξετάσθηκαν όλα τα κρίσιμα γεωπολιτικά ζητήματα στο σημερινό δυναμικά εξελισσόμενο ανταγωνιστικό περιβάλλον και η θέση της χώρας μας σε αυτό και οπωσδήποτε οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις όπως διαμορφώνονται διμερώς αλλά και πολυμερώς.
Το Συνέδριο φιλοδοξεί να γίνει διεθνής θεσμός στην χώρα μας, όπου θα εξετάζονται τα κρίσιμα ζητήματα της Διεθνούς Πολιτικής, ο Παγκόσμιος Ανταγωνισμός ισχύος, η θέση της Ελλάδος σε αυτόν και οι σχέσεις της Ελλάδος  με την Τουρκία.

Ευχαριστήρια Επιστολή

 Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση έργων τέχνης και βιβλίων που διοργάνωσαν ο Σύλλογος Κόρες Πιερίων, η Ένωση Συγγραφέων Πιερίας και μέλη του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας, στα πλαίσια της εκστρατείας συλλογής χρημάτων, για την κάλυψη των εξόδων που προέκυψαν λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει ο μικρός μας συμπολίτης Διονύσης – Ραφαήλ, στην έδρα του συλλόγου Ήφαιστου 11.

H ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΞΙΩΝ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ης ΜΑΙΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

 



Την Παρασκευή 7 Μαρτίου στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Athens Marriott , έγινε η παρουσίαση της συνεργασίας της "Κοινωνίας Αξιών" με τη "Φιλελεύθερη Συμμαχία".
 
Τον Στέλιο Φενέκο, πρόεδρο της «κοινωνίας αξιών», και τη Δέσποινα Λιμνιωτάκη, πρόεδρο της «Φιλελεύθερης Συμμαχίας»,  προλόγισε ο μουσικοσυνθέτης  Μάριος Στρόφαλης  ο οποίος συντόνισε  και τη συζήτηση που ακολούθησε με το κοινό.

Από πλευράς  παρισταμένων τέθηκαν πολλές ερωτήσεις που αφορούσαν τις πολιτικές θέσεις  και των δυο πολιτικών σχηματισμών δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους δύο επικεφαλής  να μιλήσουν για το πρόγραμμά τους στα σημαντικά ζητήματα της οικονομίας, της υγείας, της παιδείας, του δημογραφικού,  της άμυνας,  και της εξωτερικής πολιτικής.
 
Είναι τιμή για το συνδυασμό η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια και στελεχών της "Ομογένειας", με δεδομένη τη θέσης της «κοινωνίας αξιών» για  τον Οικουμενικό Ελληνισμό και την σημαντικότητά του.


 

 


 

ΣΥΝθεση: Ο Δημήτρης Πατσιαρίκας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δίου-Ολύμπου στο πλευρό του Βαγγέλη Γερολιόλιου

 Γνωρίζοντας τους υποψηφίους. 

Ανανεώνουμε σήμερα τη συνεργασία και συμπόρευσή μας στη ΣΥΝθεση με τον Δημήτρη Πατσιαρίκα από το Λιτόχωρο.

Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Προγραμματισμού και χωρικός αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Λιτοχώρου, είναι ο άνθρωπος πίσω από την σύνταξη και επιμέλεια φακέλων για την απόκτηση των χρηματοδοτήσεων με τις οποίες υλοποιούνται έργα σε όλη την έκταση του Δήμου μας.
 
Απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, με εξειδίκευση στην οργάνωση και διοίκηση εκπαιδευτικής μονάδας και αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, παντρεμένος με δύο παιδιά, εργάζεται ως φροντιστής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Από τα «ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ» ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΟΦΙΑΣ ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΟ ΧΩΡΟ

Η εξέλιξη των εργασιών στο αμφιθέατρο «ΟΡΦΕΥΣ» και η γενικότερη

πορεία της αξιοποίησης με σειρά παρεμβάσεων του «ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΟΥ

ΧΩΡΟΥ», αποτέλεσε το επίκεντρο της ενημερωτικής επίσκεψης της

Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου, στην παρολύμπια

περιοχή, όπου βρίσκονται οι λειτουργικές εγκαταστάσεις του φορέα της

Διεθνούς Νεανικής Συνάντησης Αρχαίου Δράματος, Μουσικής και

Αθλητισμού «ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ».

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ

 


Εργασίες τοποθέτησης στηθαίων στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας


Εργασίες τοποθέτησης στηθαίων στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης θα υλοποιηθούν από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στην κατεύθυνση προς τα ανατολικά, πριν την έξοδο για τα Κωνσταντινουπολίτικα, με αποκλεισμό της δεξιάς λωρίδαςΟι εργασίες θα πραγματοποιηθούν αύριο, Τετάρτη 12 Απριλίου του 2023, από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι.

Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.

Δήμος Κατερίνης: Φύτευση δέντρων από εθελοντές στο Πάρκο των Ευαγγελικών


Το πάρκο των Ευαγγελικών πρασινίζει με πρωτοβουλία του Δήμου Κατερίνης και τη συνεργασία

εθελοντών και κατοίκων της συνοικίας.

Εθελοντές, κάθε ηλικίας, από τη συνοικία των Ευαγγελικών φύτευσαν δέντρα στο Πάρκο της περιοχής

τους, συνδράμοντας στην αισθητική αναβάθμιση που είναι σε εξέλιξη από το Δήμο Κατερίνης.

Η φύτευση των δέντρων έγινε με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου, περιμετρικά του

Ισότητα Φύλων: η Ελλάδα στην τελευταία θέση από το 2013

 

 Ισότητα των φύλων: Η Ελλάδα στην τελευταία θέση από το 2013
 
Αθήνα, 11.04.2023. Μια πάντα επίκαιρη συζήτηση διοργάνωσε ο ΣΑΕ|Ε με θέμα: “Εξουσία ή ηγεσία: Οι γυναίκες παίρνουν τα ηνία”. Ομιλήτριες ήταν η Δέσποινα Θεοδοσίου Πρόεδρος Επιτροπής Γυναικών ΣΑΕ|Ε-Πρόεδρος Αρχής Ηλεκτρικού Κύπρου (ΑΗΚ)-joint CEO Tototheo Maritime, η Σοφία Εφραιμόγλου Πρόεδρος ΕΒΕΑ-Αντιπρόεδρος ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, η Μαρίκα Λάμπρου Σύμβουλος Επιχειρήσεων, η Νίκη Κουτσιανά Ιδρύτρια APIVITA-Πρόεδρος SYMBEEOSIS, η Γεωργία Μουρλά Επιτελική Διευθύντρια Εσωτερικού Ελέγχου Χρηματιστηρίου Αθηνών και η Δήμητρα Βουρνά COO Attica Bank.
Η Δέσποινα Θεοδοσίου, συντονίστρια της συζήτησης, επεσήμανε  ότι είναι αξιοσημείωτο ότι το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ισότητας για τα δύο φύλα κατατάσσει την Ελλάδα στην τελευταία θέση για την ισότητα των φύλων συστηματικά από το 2013, χωρίς αυτό να αλλάζει ούτε στην τελευταία αξιολόγηση. Το ερώτημα που τέθηκε ήταν πώς μπορούν να προωθηθούν οι γυναίκες στην εξουσία και γιατί δεν συμβαίνει αυτό επαρκώς.
Η Μαρίκα Λάμπρου, στην κεντρική της εισήγηση, τόνισε πως η ανάληψη των ηνίων από τις γυναίκες έχει ήδη αρχίσει. Ενδεικτικά, περισσότερες απασχολούνται στα STEM, διευρύνουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο, ενώ σταθερά ανεβαίνουν τα ποσοστά εργασίας τους. Εντούτοις, τα παραδοσιακά στερεότυπα των εργοδοτών για τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία και στην εργασία οδηγούν σε προβλήματα ανέλιξης στον χώρο. Η πανδημία οδήγησε σε μεγάλο βαθμό τις γυναίκες να μην δεχθούν προαγωγές και να φροντίσουν την υγεία της οικογένειάς τους σε βάρος της επαγγελματικής τους ανέλιξης. Ενδεικτικά, η άνιση μεταχείριση των δύο φύλων στον εργασιακό χώρο φαίνεται από το γεγονός πως θα χρειαστούν 130 χρόνια μέχρι να επιτευχθεί η ισότητα των δύο φύλων, εάν ακολουθηθεί η τρέχουσα τάσηΕίναι ανάγκη να υπάρξει ένα “culture shift” το οποίο δεν θα καθιστά την ολοκλήρωση στην επαγγελματική και οικογενειακή ζωή της γυναίκας έννοιες ασυμβίβαστες. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω θεσμικών παρεμβάσεων, εταιρικών πρωτοβουλιών και ανάδειξη γυναικείων role models.
Η Σοφία Εφραίμογλου αναγνώρισε πως οι γυναίκες πράγματι αναλαμβάνουν περισσότερες υψηλόβαθμες θέσεις στον εργασιακό τομέα σε σύγκριση με παλαιότερες εποχές. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι σε μια τελική θεώρηση απολαμβάνουν πάντα τα ίδια προνόμια με τους άντρες, ειδικά σχετικά με την αποζημίωση της εργασίας τους. Το ποσοστό των γυναικών που καταλαμβάνουν θέσεις CEO υποχώρησε στο 14% από 16% το προηγούμενο έτος, δείχνοντας πως υπήρξε ένα “πισωγύρισμα” στην αγορά εργασίας. Το χάσμα των μισθών γυναικών και ανδρών για την ίδια θέση παραμένει άξιο αναφοράς, ενώ οι γυναίκες ακόμα έρχονται αντιμέτωπες με στερεότυπα και προκαταλήψεις.
Στη συνέχεια, η Νίκη Κουτσιανά σημείωσε ότι οι άνθρωποι σήμερα έχουν ανάγκη την ηγεσία γιατί τους οδηγεί σε μεγαλύτερη αποδοτικότητα και παραγωγικότητα. Αναφορικά με τη διαπαιδαγώγηση των νέων τόνισε πως χρειάζεται νέα παρέμβαση που να διδάσκει την ηγεσία και τις αξίες της και στα δύο φύλα.
Η Γεωργία Μουρλά διαπίστωσε πως μέσα στις τέσσερις τελευταίες δεκαετίες έχει υπάρξει τεράστια πρόοδος στην ισότητα των φύλων στο εργασιακό χώρο. Η κοινωνία έχει αλλάξει και το στερεότυπο της γυναίκας η οποία αφοσιώνεται μονάχα στην οικογένεια ήδη θεωρείται παρωχημένο. Οι γυναίκες καταλαμβάνουν εντονότερα χώρους στην πολιτική και στον ακαδημαϊκό χώρο και είναι βέβαιο ότι δεν μένουν πολλοί κλάδοι στους οποίους οι γυναίκες δεν έχουν πρόσβαση. Παρόλα αυτά, οι διαφορές και η άνιση μεταχείριση συνεχίζουν να υφίστανται.
Η τελευταία ομιλήτρια, η Δήμητρα Βουρνά, τόνισε πως υπάρχει μια παγκόσμια δυναμική που ευνοεί τις πρωτοβουλίες προώθησης πρακτικών ισότητας των δύο φύλων. Παρ’όλα αυτά εντός των εταιριών, η λέξη ηγέτης δεν συνάδει με το γυναικείο φύλο, η οποία αντιμετωπίζει την έλλειψη εμπιστοσύνης των συναδέλφων της και συχνά υποτιμάται. Κατέληξε πως δεν υπάρχει μοντέλο ηγεσίας ανδρών ή γυναικών, παρά μόνο ένα καθολικό μοντέλο ηγεσίας, το οποίο επηρεάζεται από τα προσωπικά βιώματα του ατόμου και πάντα αποσκοπεί στην ενθάρρυνση του υφισταμένου.

 

«Το Κάψιμο της Ρόκας» την Τρίτη του ΠΑΣΧΑ αναβιώνει στη Λαγοράχη - Από τον πολιτιστικό σύλλογο Λαγοράχης &Μελιαδίου σε συνεργασία με τον Δήμο Κατερίνης

 Το έθιμο «Το Κάψιμο της Ρόκας» αναβιώνει από τον πολιτιστικό σύλλογο Λαγοράχης &

Μελιαδίου την Τρίτη του ΠΑΣΧΑ (18 Απριλίου). Η αναβίωση του εθίμου θα γίνει στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Λαγοράχης & ώρα 17:00.

Δήμος Κατερίνης: Τίθεται σε λειτουργία η διαδικτυακή πλατφόρμα ανακύκλωσης. Aντιδήμαρχος Γιώργος Κυριακίδης.


 - Ανοικτή πρόσκληση συμμετοχής προς δημότες & επιχειρήσεις

Ενισχύοντας τις ενέργειες του γύρω από το περιβάλλον, ο Δήμος Κατερίνης, προχώρησε στη

δημιουργία δημοτικής διαδικτυακής πλατφόρμας ανακύκλωσης, με στόχο την

ευαισθητοποίηση, την ενημέρωση, καθώς και την επιβράβευση των πολιτών για το

περιβάλλον και την ανακύκλωση.

Η πλατφόρμα www.followgreen.gr/katerini  θα είναι πολύ σύντομα διαθέσιμη στους δημότες

.ΠΑΣΧΑ 2023 ΕΥΧΕΣ

 


«Γιορτή αγάπης» - «Αυγομαχίες» στην Τ.Κ. Άνω Αγίου Ιωάννη

 Η καθιερωμένη «ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΑΠΗΣ» θα πραγματοποιηθεί στην Τοπική Κοινότητα Άνω Αγίου

Ιωάννη, τη δεύτερη ημέρα (Δευτέρα 17 Απριλίου) του Πάσχα. Την Πασχαλινή γιορτή, που θα

γίνει στην πλατεία του χωριού και ώρα 11:00 π.μ. διοργανώνει ο Δήμος Κατερίνης, σε

συνεργασία με τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο «ΑΡΓΟΣ».

Κορινός | Κατέληξε ο 46χρονος εργάτης που καταπλακώθηκε από οδοστρωτήρα

 Κατέληξε στο ΓΝ Κατερίνης ο 46χρονος εργάτης που καταπλακώθηκε από οδοστρωτήρα κατά τη διάρκεια εργασιών ασφαλτόστρωσης στο δρόμο που οδηγεί στην Παραλία Κορινού.


Υποχρεωτικός έως τις 30 Απριλίου ο καθαρισμός ιδιωτικών οικοπέδων - Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος – Καθαριότητας & της Πολιτικής Προστασίας για τον καθαρισμό οικοπέδων

 - Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος – Καθαριότητας & της Πολιτικής

Προστασίας για τον καθαρισμό οικοπέδων

Οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που

βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από

τα όριά τους, ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ, έως τις 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, να προβούν σε καθαρισμό των

ιδιοκτησιών τους προς αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας

επέκτασής της.

Δήμος Κατερίνης: Η λειτουργία των συνεργείων της υπηρεσίας καθαριότητας εν όψει του Πάσχα

 Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Κατερίνης ανακοινώνει ότι κανονικά και σύμφωνα με

το καθημερινό πρόγραμμα θα γίνεται έως το Μ. Σάββατο η αποκομιδή απορριμμάτων, με

την διαφορά ότι τα νυχτερινά δρομολόγια της Μ. Παρασκευής θα πραγματοποιηθούν το

απόγευμα της συγκεκριμένης ημέρας.

Δήμος Κατερίνης: Ξεκίνησε από τη Γανόχωρα το μεγάλο έργο αγροτικής οδοποιίας



Από το αγρόκτημα Γανόχωρας ξεκίνησε η υλοποίηση του μεγάλου έργου αγροτικής οδοποιίας,

ζωτικής σημασίας για τον πρωτογενή τομέα του Δήμου Κατερίνης. Ο λόγος για το έργο:

«Βελτίωση γεωμετρικών χαρακτηριστικών και οδοστρώματος αγροτικής οδοποιίας», το οποίο

περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε υφιστάμενους αγροτικούς δρόμους στις εξής περιοχές:

(αγρόκτημα) Γανόχωρας, Σβορώνου, Περίστασης, Κατερίνης, Λόφου, Μηλιάς, Κορινού,

Ρητίνης, Εξοχής κ.α.

ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ 1961 ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ Με εκτίμηση κι ευχές

 


Ιερό Ευχέλαιο και Τελετή Αναστάσεως στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης

 


OLYMPUSTHERM ( Χορηγούμενη )


OLYMPUSTHERM  
                      Θέρμανση Κατερίνη Πιερία 
         Καυστήρες - Συντήρηση Καυστήρων - Αντλίες
     Θερμότητας - Λέβητες - Συστήματα Θέρμανσης 
             Ψύξη - Κλιματισμός - Βιομάζα - Αέριο

ΤΣΑΚΑΛΩΦ 4, Κατερίνη / Πιερίας

Τηλέφωνο: 2351400182
Κινητό: 6976003926
E-mail: motsiastherm@hotmail.com

Το 2023 είναι χρονιά εκλογών. Εθνικών και Δημοτικών Εκλογών.

 Οι παρακάτω κατηγορίες ανθρώπων ειδικού σκοπού έχουν πάρει έγκαιρα την θέση τους ενταφιάζοντας ανθρώπους με αξίες:

Αυλοκόλακες:
Πρώτη γραμμή. Από πολύ παλιά, υπήρχαν ειδικοί δάσκαλοι, οι οποίοι δίδασκαν σε διάφορους ευάλωτους ανθρώπους την κολακεία. Μέσω της κολακείας, οι άνθρωποι εκείνοι είχαν στόχο να κερδίσουν κάποια θέση κοντά στον κυβερνήτη κάθε τόπου. Όλοι οι επιτυχόντες ονομάζονταν «αυλοκόλακες».
Είναι αυτοί που επαινούν ή περιποιούνται με υπερβολική φιλοφροσύνη κάποιον, συνήθως ανώτερο τους, για να κερδίσουν τη συμπάθεια και την εύνοιά του για προσωπικό όφελος.
Εκτελούν με κλειστά τα μάτια τις ειδικές αποστολές που τους αναθέτουν τα αφεντικά τους χωρίς να υπολογίζουν κανέναν.
Οι λεγόμενοι «γλείφτες».
Φανατικοί ξερόλες:
Συνήθως είναι στη δεύτερη γραμμή. Έχουν ψυχολογική ανάγκη να ασκήσουν εξουσία και προσπαθούν να λειτουργήσουν ως υποβολείς της, δημιουργώντας την αίσθηση σ αυτούς που είναι επικεφαλής, ότι αυτοί και μόνο αυτοί ξέρουν τι είναι το σωστό να κάνουν.
Όμως οι φανατικοί ξερόλες, έχουν κυρίως ίδια συμφέροντα. Η άτυπη εξουσία που συνήθως παίρνουν, τους ενθαρρύνει να τα υποστηρίξουν σθεναρά και κάθε πρότασή τους, αποσκοπεί συνήθως και σε δική τους ικανοποίηση.

Οι δώσ'τα όλα». για την καρεκλίτσα.
Έτοιμοι να πουλήσουν ιδανικά, οικογένεια,

άνδρα

, γυναικά, παιδιά, αξιοπρεπεια, αρκεί να πετύχουν τον στόχο τους, το δήθεν, το όνειρο ζωής , την καρεκλά και την δημοσιότητα διότι στην προσωπική τους ζωή είναι ασήμαντοι και κομπλεξικοί.

Ποιοι είναι όλοι αυτοί και ποιος ο ρόλος τους;
Είναι αυτοί, που αν τους άφηνες μόνους τους δεν θα ήξεραν κατά πού να κάνουν…
Είναι αυτοί, που έχουν δημιουργήσει ένα μεγάλο απόστημα το οποίο κρατά το τόπο «φυλακισμένο»…
Είναι αυτοί, που δεν επιτρέπουν να εισχωρήσουν δίπλα στον Άρχοντα, φρέσκα μυαλά με πραγματικό όραμα αλλά και άνθρωποι που δεν έχουν «γραμμάτια» να ξεπληρώσουν…

Είναι όλοι αυτοί που τόσα χρόνια κάνουν μεγάλη ζημία…