ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Η ολίγον gay ελληνική κοινοβουλευτική “Δημοκρατία” και το τέλος της ή άλλως “Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες”

 


Μετά το οργανωμένο και πρωτοφανές πογκρόμ κατά της Χ.Α, την απροκάλυπτη δίωξη ιδεών, τον κανιβαλισμό των ΜΜΕ της διαπλοκής, την απύθμενη υποκρισία του “συνταγματικού τόξου” της ανοησίας του αμετροεπή αργυρώνυτου σοφιστού αντιπρόεδρου, τον ολίγιστο Δένδια, την συστηματική καλλιέργεια – προτροπή – επιδοκιμασία “αντιφασιστικών” εκδηλώσεων, ενώ ο σύγχρονος φασισμός του χρηματοπιστωτικού συστήματος είναι εδώ κυρίαρχος και δυνατός, και την παντελή απουσία Δημοκρατίας ως άθροισμα της κατά κεφαλή καλλιέργειας των πολιτών (βλ. κ. Γιανναρά) ήλθε το αίμα… 

Και η υποκρισία συνεχίζεται. 

Ο φόνος κατά την διάρκεια συμπλοκής στο Κερατσίνι από τον συλληφθέντα ανόητο, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του, αφού παρουσιάσθη ως δολο-φονία και χρησιμοποιήθηκε άμεσα για την λεηλασία των ψήφων της Χ.Α, εξισώνεται με την απροκάλυπτη δολοφονία των μελών της Χ.Α. Πέρα από τα κίνητρα, τις στοχεύσεις κλπ, η κυβέρνηση, τα ΜΜΕ, η αντιπολίτευση και λοιποί πρόθυμοι απέδειξαν την απουσία δημοκρατικού πνεύματος και με βάση το δόγμα “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα” ως “αναμάρτητοι” ταλιμπάν εκσφενδόνισαν τόνους λίθων. Αγαπητοί ανόητοι, η δημοκρατικά πολιτική αντιμετώπιση της Χ.Α ήταν απλή. 
Τους εξέθετες σε δημόσιο, ισότιμο, διαφανή διάλογο, να φανεί το επίπεδό τους και τους επεσήμαινες συνεχώς ότι “όπου οὐκ ἔνι ῞Ελλην καὶ ᾿Ιουδαῖος, περιτομὴ καὶ ἀκροβυστία, βάρβαρος, Σκύθης, δοῦλος, ἐλεύθερος, ἀλλὰ τὰ πάντα καὶ ἐν πᾶσι Χριστός. ” (Προς Κολοσσαείς κεφ. 3, Ο ανακαινισμένος άνθρωπος). Επεσήμαινες δηλαδή την εμμονή στην φυλετική διάσταση, προκαλούσες την υπόδειξη προτάσεων για όλα τα τρέχοντα – σοβαρά θέματα, ούτως ώστε να φανεί είτε η ένδεια είτε η επάρκεια προτάσεων για το σύνολο των προβλημάτων της Πατρίδος. 

Αντ’ αυτού επελέγη η συρραφή και κατασκευή εγκληματικής οργάνωσης, οι θεαματικές συλλήψεις, οι προφυλακίσεις βουλευτών, οι άρσεις ασυλίας, η διακοπή χρηματοδότησης με την αγαστή συνεργασία όσων διέλυσαν το δημόσιο ταμείο, ο δημόσιος διασυρμός, η ενοχοποίηση όσων πολιτών για όποιους λόγους ψήφισαν Χ.Α, ο έπαινος κάθε παλαιάς κοπής φονταμεταλιστικού “αντιφασιστικού” αγώνα και άλλες βλακώδεις ενέργειες, με την συνδρομή πάντα του κάθε ανόητου Ψυχάρη. Αξιομνημόνευτη είναι και η στάση της πάλαι ποτέ παράνομης “αριστεράς”, η οποία ομοθυμαδόν πίεσε, στήριξε και υπερθεμάτισε στην δίωξη και ποινικοποίηση ιδεών. 
Απολαύστε τις συνέπειες και αλλάξτε ρότα όσο είναι καιρός, καθότι ελεύθερον το αληθές και δούλον το ψευδές. Καλή λεφτεριά αδέλφια, και Καλή Ανάσταση Ελλάδα. Κρατερός Ιωάννης 2-11-2013 Υ.Γ. Το παρόν αρθρο αφιερώνεται εξαιρετικά σε όσους συνέλαβαν, σχεδίασαν, απεφάσισαν και εκτέλεσαν την ελληνική κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
 Τυχόν παρερμηνείες ή σκόπιμες ιδεοληπτικές στρεβλώσεις της κεντρικής ιδέας του συγγραφέως δεν δύνανται να αντιμετωπισθούν. Σε κάθε περίπτωση τις όποιες απορίες λύει η ιστορία και ο αξεπέραστος, άγνωστος στους νεοέλληνες Παπαδιαμάντης στον Λαμπριάτικο Ψάλτη.

antibaro

Πώς καθαρίζουμε το τζάκι και τις σόμπες και ποια ξύλα επιλέγουμε προς καύση [οδηγίες]

tzakia-570
Υπ' ατμόν βρίσκεται η κυβέρνηση ενόψει του χειμώνα, καθώς αναμένεται ότι και αυτή την χρονιά μια μεγάλη ποσότητα σωματιδίων θα συγκεντρωθεί δημιουργώντας το φαινόμενο της αιθαλομίχλης στον ουρανό της Αθήνας, εξαιτίας των τζακιών. 
Πολλά είναι αυτά τα νοικοκυριά που δεν θα βάλουν πετρέλαιο στα καλοριφέρ και έτσι θα περάσουν τον χειμώνα με τζάκια και ξυλόσομπες. Μερικές οδηγίες που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το κάθε νοικοκυριό που πρόκειται να χρησιμοποιήσει αυτό το μέσο θέρμανσης είναι οι εξής:
 Πως πρέπει να γίνει ο καθαρισμός
  •  Χρειάζεται μια ειδική ντίζα ενσωματωμένη με συρματόβουρτσα η οποία τοποθετείται στην καμινάδα. Ωστόσο πρώτα είναι επιβεβλημένη η μόνωση της εστίας
  • Η τοποθέτηση σίτας στην καμινάδα, έχει ελάχιστο κόστος και περιορίζει την έλκυση μικροσωματιδίων του καπνού και της στάχτης
Τι ξύλα πρέπει να καίμε 
  • Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ξύλα συγκολλημένα με κόλλα
  • Ιδιαίτερα επικίνδυνη είναι και η καύση αντικειμένων από φορμάικα, νοβοπάν και πρικέτες
  • Τα ξύλα πρέπει να είναι ξερά και όχι βρεγμένα

ΜΟΜΦΙΝΗ... και στο βάθος μέτρα που πονάνε (κι άλλο): Μη χάσετε Το ΧΩΝΙ την Κυριακή Μία πρόταση μομφής... δύο οι κερδισμένοι: Ο Αντώνης γαντζώνεται στην εξουσία και ο Αλέξης ξεπερνά την εσωκομματική κρίση και διαλύει τη ΔΗΜΑΡ. ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ; ΜΕΤΡΑ! ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ Το ΧΩΝΙ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ >>>


Οι πολλοί χρωστούν παντού, οι πλούσιοι πλουτίζουν κι άλλο!

Οι πολλοί χρωστούν παντού, οι πλούσιοι πλουτίζουν κι άλλο!
Τη μια όψη της κρίσης τη ζουν ή την ακούνε όλοι σχεδόν οι Έλληνες: αυξάνονται τα χρέη των πολλών στις τράπεζες, στην εφορία, ακόμη και στη... ΔΕΗ! Την άλλη όψη της κρίσης, οι πολλοί την αγνοούν ή και όταν διαβάζουν κάτι σχετικό, αδυνατούν να το συνειδητοποιήσουν σε βάθος: το χρηματιστήριο Αθηνών καλπάζει και οι πλούσιοι πλουτίζουν περισσότερο! Τα δύο πρόσωπα του Ιανού. Ας δούμε όμως τα στοιχεία για να μη μένουμε στις γενικές εντυπώσεις.
Γράφει  ο Γιώργος Δελαστίκ
Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των Ελλήνων προς τις τράπεζες (αυτά δηλαδή που παρουσιάζουν καθυστέρηση στην εξόφληση άνω των 90 ημερών) έχουν ήδη ανέλθει εσχάτως, σύμφωνα με μελέτη της εταιρείας PwC, στο ύψος των περίπου 65 δισεκατομμυρίων ευρώ. Υπερέβαιναν έτσι 30% του συνολικού ύψους των δανείων που έχουν χορηγήσει οι ελληνικές τράπεζες και είχαν αναρριχηθεί σε επίπεδα διπλάσια των ιδίων κεφαλαίων της χώρας μας, καθώς τα ίδια κεφάλαια των ελληνικών τραπεζών ανέρχονται σε 30δισ. ευρώ μόνο. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα εξυπηρετούμενα δάνεια διπλασιάστηκαν μέσα σε ενάμιση (!) χρόνο: τον Σεπτέμβριο του 2011 ήταν το 14,7% του συνόλου των δανείων, αλλά τον Μάρτιο του 2013 είχαν ήδη εκτοξευθεί τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στο 27,8% του συνόλου. Το φαινόμενο παρατηρήθηκε με ελαφρές αποκλίσεις σε όλες τις κατηγορίες δανείων – επιχειρηματικά, στεγαστικά, καταναλωτικά. Με ταχύτατο ρυθμό αυξάνονται και οι οφειλές προς την εφορία. Μόνο μέσα στο εννιάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου του 2013 κατέστησαν ληξιπρόθεσμα προς το Δημόσιο νέα χρέη ύψους 6,18 δισεκατομμυρίων ευρώ. Προστιθέμενα στα παλιά χρέη, αποκαλύπτουν ότι ιδιώτες και επιχειρήσεις χρωστούν στην εφορία σχεδόν... 60 δισεκατομμύρια πλέον! Τα 48,6 δισ. ευρώ από αυτά είναι χρέη επιχειρήσεων. Τον Ιούλιο του 2011 τα χρέη των επιχειρήσεων ήταν 30,9 δισ. ευρώ και μέσα σε δύο χρόνια, τον Σεπτέμβριο του 2013, αυξήθηκαν κατά... 57% (!) και έγιναν 48,6 δισεκατομμύρια. Αξί ζει να σημειωθεί ότι στη διόγκωση των οφειλών προς την εφορία παίζουν προεξέχοντα ρόλο και εταιρείες του... δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα! Τον Ιούλιο του 2011 π.χ. ο ΟΣΕ είχε οφειλές προς την εφορία 1,26 δισ. ευρώ και τον Σεπτέμβριο του 2013 αυτές οι οφειλές είχαν γίνει... 2,8 δισεκατομμύρια!
Μιλάμε για υπερδιπλασιασμό του χρέους του ΟΣΕ προς το κράτος. Αδιαφιλονίκητος πρωταθλητής σε αυτό όμως ήταν η... αθάνατη Ολυμπιακή: το χρέος της στην εφορία από 152 εκατομμύρια τον Ιούλιο του 2011... επταπλασιάστηκε (!) και έγινε 733,2 εκατομμύρια τον Σεπτέμβριο του 2013. Απογειώνονται οι οφειλές και προς τη ΔΕΗ, οι οποίες έφτασαν στο 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ! Μόνο τα 400 εκατομμύρια από αυτά τα χρωστούν τα νοικοκυριά. Τα 700εκατομμύρια τα χρωστούν οι επιχειρήσεις -380 εκατομμύρια οι ενεργοβόρες βιομηχανίες υψηλής τάσης, τα 130 εκατ. Ευρώ οι μεσαίες επιχειρήσεις που χρειάζονται ρεύμα μεσαίας τάσης και λίγο πάνω από τα 200 εκατομμύρια ευρώ οφείλουν οι μικρές επιχειρήσεις.
Το τραγικό είναι ότι «φέσι» στη ΔΕΗ ύψους 190 εκατομμυρίων έχουν βάλει το... Δημόσιο και ο ευρύτερος δημόσιος τομέας! Τι να πει κανείς: Στην αντίπερα όχθη, το χρηματιστήριο της Αθήνας κάνει πάρτι, τρελό πάρτι! Ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια έχουν εισβάλει στην Ελλάδα τώρα που οι μετοχές πωλούνται για ένα κομμάτι ψωμί (και φθηνότερα) και αγοράζουν τα πάντα. Στις 31.12.2012 η κεφαλαιοποίηση των εισηγμένων εταίρων στο χρηματιστήριο της Αθήνας ανέρχονταν στα 39,8 δισ. ευρώ. Μέσα στο δεκάμηνο του 2013 που κύλησε, η κεφαλαιοποίηση κέρδισε σχεδόν... 110% (!), αυξήθηκε κατά 37 δισεκατομμύρια ευρώ και ξεπέρασε τα 70 δισ. ευρώ! Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν στο ΧΑΑ 2.687 άτομα που διαθέτει το καθένα τους μετοχές που η αξία τους ξεπερνά το ι εκατομμύριο ευρώ. Επιπροσθέτως, κατά τα στοιχεία που έχει η ελβετική τράπεζα UBS για τη χώρα μας, υπάρχουν 505 Έλληνες πολυεκατομμυριούχοι που διαθέτουν σήμερα περιουσία 60 δισεκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα, έχει αυξηθεί σε σχέση με πέρυσι τόσο ο αριθμός τους, καθώς το 2012 μόνο 455 Έλληνες συγκαταλέγονταν στους πολυεκατομμυριούχους, όσο και η συνολική τους περιουσία, αφού πέρυσι υπολογιζόταν σε 50 δισεκατομμύρια ευρώκαι φέτος σε 60. Είναι να απορεί πάντως κάποιος όταν βλέπει πως ενώ για τον κόσμο η κατάσταση έχει χειροτερεύσει πολύ από πέρυσι το καλοκαίρι, το χρηματιστήριο αντιθέτως από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι φέτος αυξήθηκε κατά 140%! Είναι φανερό ότι το 99% των Ελλήνων από τη μία και οι ζάπλουτοι από την άλλη ζουν σε δύο διαφορετικούς κόσμους που ελάχιστα επικοινωνούν μεταξύ τους.
Το διαβάσαμε στο Έθνος

15 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για τον απόλυτο άνδρα, Ντόν Ντράπερ από το Mad Men

Don Draper-570
Είναι η επιτομή του στυλ, είναι ο άνδρας που θα ήθελαν οι γυναίκες για σύντροφο και οι άνδρες προσπαθούν διακαώς να του μοιάσουν. Ο Ντόν Ντράπερ στην σειρά Mad Men έχει καταφέρει να συγκεντρώσει στο πρόσωπό του πολλά απ’ όσα θα θέλαμε να έχουμε. Αν και εσύ ανήκεις στην κατηγορία των ανδρών που θαυμάζεις το στυλ του, την επιτυχία του στις γυναίκες και την επαγγελματική του επιτυχία, τότε να 15 πράγματα που μπορείς να μάθεις από την ζωή του:
1. Πες περισσότερα με πιο λίγα λόγια- Γιατί να βγάλεις ολόκληρο λόγο όταν μπορείς να περάσεις το μήνυμά σου με μονάχα τρείς λέξεις. Γίνε σύντομος, περιεκτικός και στόχευσε στην ουσία. Το «λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν», το έλεγαν και οι Σπαρτιάτες.
2. Να γνωρίζεις την αξία σου – Ο Ντον δεν ζει την ζωή του αμφιβάλλοντας για τον εαυτό του. Γνωρίζει την αξία του καθώς και την αξία που προσθέτει στην εταιρεία που εργάζεται. Απαιτεί σεβασμό με την αυτοπεποίθησή του που είναι κάτι που όλοι πρέπει να μάθουμε να κάνουμε. Όταν μάλιστα οι συνέταιροι της εταιρείας αποφάσισαν να μειώσουν το όνομα της εταιρείας βγάζοντας το όνομα Ντράπερ – Δεν τον επηρέασε καθόλου καθώς γνώριζε την αξία που έχει ο ίδιος στην εταιρεία.
3. Αν δεν σε ενδιαφέρει ότι λέγεται, άλλαξε θέμα συζήτησης. Απλό αλλά εμπνευσμένο.
4. Πούλησε την εμπειρία, όχι το προϊόν. Οι μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο δεν πουλούν μονάχα ένα προϊόν. Πουλάνε την εμπειρία, το όνειρο. Κοίταξε πέρα από τις φυσικές όψεις αυτού που προσπαθείς να προωθήσεις και ψάξε έντονα ώστε να βγάλεις τα συναισθήματα των πελατών σου για το προϊόν.
5. Κατανόησε την αγορά. Δεν εννοώ να κάνεις έρευνα αγοράς. Γνώρισε και κατανόησε τις ανάγκες των πελατών σου σε συναισθηματικό επίπεδο. Αν μπορείς να προβλέψεις τις ανάγκες τους, τόσο το καλύτερο. Είναι σημαντικό να μπορείς να εισβάλεις στο μυαλό τους και να τους δώσεις αυτό που θέλουν ή να τους κάνεις να πιστέψουν ότι το χρειάζονται.
6. Μην φοβάσαι να πάς κόντρα στην μάζα – όρθωσε το ανάστημά σου για όσα πιστεύεις. Το να πηγαίνεις όπου σε πάει το ρεύμα μόνο και μόνο για να «προσαρμοστείς» στο σύνολο δεν λειτουργεί ποτέ μακροπρόθεσμα. Όταν η εταιρεία του Ντόν απολύθηκε από την Lucky Strike –ένα χαρτοφυλάκιο που πολλοί πάλευαν να αποκτήσουν- βγήκε και μίλησε για το πόσο άσχημα ένιωθε να διαφημίζει εταιρεία καπνού. Κανείς άλλος δεν θα δημοσίευε τέτοια δήλωση. Με την ειλικρίνειά του ο Ντόν, όχι μονάχα κέρδισε βραβείο, αλλά προσέλκυσε και πολλούς νέους πελάτες.
7. Μην προσπαθείς να κάνεις τα πάντα μόνος σου – Μπορεί να είσαι καλός σε πολλά πράγματα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να περνάνε όλα τα πράγματα από το χέρι σου. Προσπάθησε να έχεις γνώση των υποχρεώσεών του και μην παρεκκλίνεις αναλαμβάνοντας χιλιάδες πράγματα που θα έπρεπε να κάνουν άλλοι. Το να εξουσιοδοτείς είναι σημαντικό πλεονέκτημα. Όπως δήλωσε μάλιστα ο Ντόν κάποια στιγμή στην σειρά, θα συνεχίσει να αξιολογεί τους συνεργάτες του στην δουλειά τους, γιατί αυτή είναι η δουλειά του και όχι να κάνει ο ίδιος την δουλειά.
8. Το να περιβάλλεσαι από ταλαντούχους ανθρώπους είναι σημαντικό. Ρίξε μια ματιά στους ανθρώπους που περιβάλλουν τον Ντόν. Είναι όλοι κορυφή σε ό,τι κάνουν. Ο καθένας είναι βασικός παράγοντας στην τελική εικόνα, αυξάνοντας σημαντικά τις πιθανότητες επιτυχίας.
mad men-2-570
9. Ντύσου κατάλληλα- Είναι σημαντικό να έχεις ένα καλό κοστούμι στην καρνταρόμπα σου, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να ξέρεις να ντυθείς κατάλληλα. Η κάθε περίσταση χρειάζεται και το αντίστοιχο ντύσιμο, οπότε το να ντύνεσαι υπερβολικά καλά σε μια χαλαρή περίσταση είναι ατόπημα όπως και αντιστρόφως να ντύνεσαι υπερβολικά χαλαρά σε μια επίσημη περίσταση –ακόμα και αν τα ρούχα αυτά είναι ακριβά ή μάρκα- είναι εξίσου στυλιστικό «ατόπημα»
10. Θέλεις να κερδίζεις τον σεβασμό; Πήγαινε και κέρδισέ τον – Μην αναμένεις να έρθει από μόνος του. Πρέπει να τον κατακτήσεις.
11. Δεν χρειάζεται να φωνάζεις για να κάνεις αισθητή την παρουσία σου. Όταν ο Ντόν Ντράπερ περπατά σε ένα δωμάτιο, δεν χρειάζεται καν να πει κάτι αλλά οι γύρω του γνωρίζουν ότι είναι εκεί.
12. Μην αυτοκτονήσεις για έναν πελάτη – Η μέρα που υπογράφεις με έναν πελάτη είναι η μέρα που ξεκινάς να χάνεις κάποιον άλλο.
13. Μην ακολουθείς άλλους τυφλά. Έχε την δική σου κατεύθυνση. Ο Ντόν είχε πεί μια φορά ότι «οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να τους λένε τι να κάνουν τόσο έντονα που θα άκουγαν τον οποιονδήποτε». Μην είσαι ένας ακόμα από αυτούς τους ανθρώπους. Δεν θες να περάσεις την ζωή σου αναμένοντας από τους άλλους εντολές και κατευθύνσεις για το τι πρέπει να κάνεις. Ακολούθησε το ένστικτό σου και κάνε όσα πιστεύεις εσύ ότι έχεις ανάγκη.
14. Γνώριζε την διάκριση μεταξύ του τι θέλω και τι περιμένουν από εμένα. Υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ αυτών των δύο. Μην σπαταλάς την ζωή σου προσπαθώντας να γίνεις κάτι που δεν είσαι. Βγές έξω και πάρε ότι θες αντί να προσπαθείς να εκπληρώσεις προσδοκίες που έχουν άλλοι άνθρωποι για εσένα.
15. Ένα «παλιομοδίτικο»- κλασικό ποτό. Μην πίνεις «πόρνσταρ» ή άλλου τέτοιου είδους ποτά. Πάρε ένα κλασικό, bourbon με whiskey, Αngostura (ρούμι) νερό, ζάχαρη, μαρασκίνο κεράσι και πορτοκάλι.
Rum_Manhattan_Tequila_Old_Fashioned

Γνωστός τραγουδιστής χαλβαδιάζει τα οπίσθια της Μαρία Μενούνος

Gnwstos-tragoudisths-koitaei-ta-opisthia-ths-Maria-Menounos2-570
Γνωστός τραγουδιστής χάζεψε με τα οπίσθια της Μαρία Μενούνος και δεν μπορούσε να ξεκολλήσει το βλέμμα και κόντεψε να ξεχάσει την κοπέλα του που είναι μοντέλο. 
Ο Μαξ Τζώρτζ του συγκροτήματος Wanted χάζεψε με τα οπίσθια της Ελληνοαμερικανίδας παρουσιάστριας και δεν μπορούσε να πάρει τα μάτια του από πάνω τους.

Αποκάλυψη στην υπόθεση με τις ανήλικες λολίτες στην Ιταλία – Μάνα ωθούσε την κόρη της στην πορνεία

H-mhtera-ths-anhlikhs-lolitas-sthn-italia-wthouse-thn-korh-ths-sthn-porneia-570
Πριν από λίγες ημέρες, η υπόθεση με τις «λολίτες» της Ρώμης είχε συγκλονίσει την Ιταλία. Ωστόσο η υπόθεση είναι ακόμη πιο σοβαρή καθώς αποκαλύφθηκε ότι η μητέρα ενός εκ των δύο κοριτσιών ωθούσε την κόρη της στην πορνεία.
Η υπόθεση με τις δύο ανήλικες μαθήτριες που εκπορνεύονταν για να αγοράσουν ακριβές τσάντες παίρνει ακόμη σοβαρότερη τροπή γιατί η μητέρα μίας κοπέλας εκπόρνευε την κόρη της για να κερδίζει η ίδια χρήματα.
Σήμερα η εφημερίδα Corriere della Sera δημοσιεύει κάποια μηνύματα που έστελνε η μητέρα στην ανήλικη κόρη της και της έλεγε να πάει να «δουλέψει» παρόλο που ήταν άρρωστη. Μάλιστα δεν δίστασε να της πει ότι μπορεί να την σταματήσει από το σχολείο προκειμένου να μην χάνει ώρες από τη δουλειά!
Η μητέρα(ς) της ανήλικης διατηρούσε μία καφετέρια η οποία της είχε δημιουργήσει πολλά χρέη και μόλις έμαθε ότι η κόρη της εκπορνεύονταν της ζητούσε χρήματα ωθώντας την να συνεχίσει να κοιμάται με πελάτες.
Όταν κλήθηκε από την αστυνομία της Ρώμης η μικρή κλαίγοντας φώναξε: «Δεν αντέχω άλλο».
Η γυναίκα συνελήφθη, όπως και άλλοι τέσσερις άνθρωποι εκ των οποίων και ένας άνδρας που κατηγορείται ότι παρήγαγε παιδοπορνογραφικό υλικό καθώς μαγνητοσκοπούσε την ερωτική συνεύρεση με μία από τις ανήλικες και στη συνέχεια την εκβίαζε.
Διαβάστε τα μηνύματα:
Μητέρα: Τι κάνεις σήμερα; Δε θα πας;
Κόρη: Όχι, μαμά. Δε νιώθω καλά και είπα...
Μ: Και πως θα γίνει; Δεν έχω λεφτά, πρέπει να καλύψουμε το κενό
Κ: Θα δω πως θα τα καταφέρω. Μαμά σήμερα πραγματικά δεν είμαι καλά. Αύριο μετά το σχολείο, το βλέπουμε
Μ: Ναι, αλλά θα τα καταφέρουμε να καλύψουμε αυτή την εβδομάδα;
Κ: Γιατί όχι; Και βέβαια
Την ίδια ώρα αποκαλύφθηκε ότι η μητέρα ήταν πολύ ανήσυχη με τις ώρες που έχανε η κόρη της στο σχολείο και στα μαθήματα
Μ: Με πήρε η καθηγήτριά σου και με ρώτησε αν θα πας αύριο. Πες μου τι σκέφτεσαι να κάνεις
Κ: Μαμά εγώ θέλω να πάω σχολείο, αλλά δεν έχω χρόνο να διαβάζω
Μ: Πάντα υπάρχει χρόνος για διάβασμα
Κ: Πότε μαμά;
Μ: Όταν φεύγεις από το σχολείο θα έρχεσαι στο σπίτι, θα διαβάζεις 2-3 ώρες και μετά…
Κ: Δε μπορώ γιατί θα πρέπει να πηγαίνω στον Μίμι (ένας από τους προαγωγούς) και μετά δεν έχω δύναμη να διαβάσω
Μ: Τότε πρέπει να επιλέξεις. Μπορείς να πηγαίνεις μέρα παρά μέρα. Πρέπει να βρούμε μία λύση. Αν θες σε βγάζω από το σχολείο
Κ: Δε μπορείς γιατί δεν είμαι 16 ετών. θέλω να πάω, αλλά δε θέλω να πηγαίνω αδιάβαστη
Μ: Τότε θα πηγαίνεις, μετά θα διαβάζεις δύο ώρες και…

Θεομηνία στις Φιλιππίνες – Ο χειρότερος τυφώνας όλων των εποχών σκορπά τον τρόμο [εικόνες )

Ο πιο ισχυρός τυφώνας στα χρονικά χτύπησε σήμερα τις Φιλιππίνες, αναγκάζοντας σχεδόν 720.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να εκκενώσουν περιοχές.
Με ταχύτητα 200 μιλίων την ώρα, οι άνεμοι σηκώνουν πολύ ψηλά κύματα και προκαλούν καταστροφές σε όλες τις Φιλιππίνες. Ο τυφώνας Χέιεν έχει αξιολογηθεί ως καταιγίδα πέμπτης κατηγοράς – η μεγαλύτερη τιμή στην κλίμακα – και αυτή τη στιγμή θεωρείται χειρότερος από τον τυφώνα Καμίλ ο οποίος χτύπησε το Μισσισιπί το 1969 και ήταν μέχρι στιγμής η πιο ισχυρή καταγεγραμμένη καταιγίδα που έχει συμβεί.

Τα κύματα έχουν φτάσει τα 19 πόδια σε ύψος – περίπου έξι μέτρα, ενώ αυτή η πρωτοφανής κακοκαιρία – από άποψη έντασης – συνεχίζει να ταλαιπωρεί τα νησιά Λειτε και Σαμαρ.
Τρία άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους εκ των οποίων ένας από ηλεκτροπληξία και ένας από δέντρο το οποίο ξεριζώθηκε από την ένταση των ανέμων.

Ο τυφώνας αναμένεται να φτάσει στο Κιμπού, στην οποία ζουν 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι ενώ περίπου ένα εκατομμύριο έχει ήδη ζητήσει καταφύγιο σε πάνω από 20 επαρχίες της χώρας.
Η κυβέρνηση των Φιλιππίνων υποστηρίζει ότι τα θύματα θα αυξηθούν, ενώ την ίδια στιγμή οι υπηρεσίες εκτάκτου ανάγκης δεν δύνανται να ανταποκριθούν σε όλες τις κλήσεις για βοήθεια.


«Χαράτσι» στα σκάφη αναψυχής – Φθηνότερα τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

GM to maintain Opel's Bochum plant
Φθηνότερα θα γίνουν τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, ενώ επιβάλλεται τέλος παραμονής και πλόων στα σκάφη αναψυχής. Αυτό προβλέπεται σε τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, στην οποία επίσης περιλαμβάνονται διατάξεις προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία από το Δεκέμβριο το Μητρώο Τραπεζικών Λογαριασμών, με το οποίο ο ελεγκτικός μηχανισμός θα έχει πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς φορολογουμένων που βρίσκονται σε διαδικασία ελέγχου και έπειτα από σχετικό αίτημα.
Σε ό,τι αφορά τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα προβλέπονται συντελεστές απομείωσης των τελών ταξινόμησης με βάση τους οποίους η χώρα μας εναρμονίζεται με σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Οι συντελεστές θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση.
Προβλέπεται ακόμη απαλλαγή από το φόρο πολυτελείας στην περίπτωση όπου ένα ΙΧ έχει ταξινομηθεί για πρώτη φορά σε χώρα της ΕΕ, επίσης για λόγους συμμόρφωσης με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
Όσον αφορά το Μητρώο Τραπεζικών Λογαριασμών, η συγκρότηση του οποίου προβλέπεται ήδη από τη νομοθεσία, γίνονται τροποποιήσεις με βάση παρατηρήσεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Προβλέπεται, συγκεκριμένα, ότι οι αρμόδιοι ελεγκτές θα διαβιβάζουν μέσω κλειστού κυκλώματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το αίτημα άρσης του τραπεζικού απορρήτου στα τραπεζικά ιδρύματα και θα λαμβάνουν επίσης μέσω του ίδιου κλειστού κυκλώματος τις απαντήσεις των τραπεζών.
Για το Τέλος Παραμονής και Πλόων προβλέπεται ότι θα κυμαίνεται από 100 έως 400 ευρώ για κάθε μέτρο μήκους του σκάφους. Θα τεθεί σε ισχύ από 1.1.2014 σε όλα τα πλοία αναψυχής, ιδιωτικά και επαγγελματικά, τα μηχανοκίνητα μικρά σκάφη ολικού μήκους επτά μέτρων και άνω και τα επαγγελματικά τουριστικά ημερόπλοια ολικού μήκους επτά μέτρων και άνω.
Διευκρινίζεται ότι το τέλος επιβάλλεται για όλα τα προαναφερθέντα πλοία και μικρά σκάφη, ανεξάρτητα από τη σημαία τους, τα οποία πλέουν, ελλιμενίζονται ή αγκυροβολούν στα ελληνικά χωρικά ύδατα.
Το ύψος του τέλους καθορίζεται ως εξής:
- Για τα σκάφη ολικού μήκους από επτά έως και οκτώ μέτρα σε 200 ευρώ.
- Για τα σκάφη ολικού μήκους από οκτώ έως και δέκα μέτρα σε 300 ευρώ.
- Για τα σκάφη ολικού μήκους αν των 10 μέτρων και έως και 12 μέτρα σε 400 ευρώ.
- Για τα σκάφη ολικού μήκους άνω των 12 μέτρων α) ανά έτος, εκατό 100 ευρώ ανά μέτρο, υπολογιζόμενο από το πρώτο μέτρο ή β) ανά μήνα, δέκα 10 ευρώ ανά μέτρο, υπολογιζόμενο από το πρώτο μέτρο. Η χρέωση για τα επαγγελματικά πλοία αναψυχής και τα επαγγελματικά τουριστικά ημερόπλοια μειώνεται στο ήμισυ με την προϋπόθεση της αποκλειστικής επαγγελματικής χρήσης.
Σημειώνεται ότι εφόσον τα πλοία ελλιμενίζονται μόνιμα στην ελληνική επικράτεια, παρέχεται έκπτωση 30%.
Η πληρωμή του τέλους διενεργείται με ηλεκτρονικό τρόπο ως εξής:
-για τα πλοία ή μικρά σκάφη που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια κατά το μήνα Δεκέμβριο εκάστου έτους για το τέλος του επόμενου έτους,
- για τα πλοία ή μικρά σκάφη που θα εισέλθουν στην ελληνική επικράτεια πριν από την είσοδο ή κατά την είσοδό τους.

Ε.Π.Σ. Πιερίας

Ελπίδες: Οι παίκτες για Σουηδία & Πολωνία


Ανακοινώθηκαν από τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Τσάνα τα ονόματα των 18 ποδοσφαιριστών που θα πάρουν μέρος στην αποστολή της Εθνικής Ελπίδων για τους δύο αγώνες με Σουηδία και Πολωνία, στο πλαίσιο του 7ου προκριματικού ομίλου του EURO 2013/15.
Η αναμέτρηση με τη Σουηδία θα διεξαχθεί στις 15 Νοεμβρίου και ώρα 17:00 στο Α΄ ΔΑΚ Κατερίνης, ενώ αυτή με την Πολωνία στις 19 Νοεμβρίου και ώρα 18:30 στην Κρακοβία.

Η λίστα των παικτών 

Οι προπονήσεις που έχουν προγραμματιστεί για την Εθνική είναι στις 11/11 (16:30) στο Λιτόχωρο, 12/11 (16:30) στο Λιτόχωρο, 13/11 (16:30) στο Α΄ ΔΑΚ Κατερίνης και 14/11 (16:30) στο Λιτόχωρο. Η επίσημη προπόνηση της Σουηδίας θα πραγματοποιηθεί στις 14/11 και ώρα 12:00 στο γήπεδο του αγώνα (ανοιχτή στα πρώτα 15΄).

Ο κ. Τσάνας θα μιλήσει στους εκπροσώπους των ΜΜΕ στις 13/11 και ώρα 16:00 στην αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου του Α΄ ΔΑΚ Κατερίνης.

Η πιο σέξι αθλήτρια και οι... άλλες (photos)

Η πιο σέξι αθλήτρια και οι... άλλες (photos) | onsports.gr
H φωτογραφία με αθλήτρια του βόλεϊ στη Γερμανία να εκτελεί πιστά τις ασκήσεις προθέρμανσης, λίγο πριν μπει στη μάχη ενός αγώνα, κάνει το γύρο του κόσμου μέσω των Social Media και έχει αποσπάσει εκατομμύρια likes.
Δικαιολογημένα θα πει κανείς, αφού όπως και να το κάνουμε ο φωτογράφος είχε την τύχη να απαθανατίσει ένα απολύτως εντυπωσιακό στιγμιότυπο.
Το Onsports παρουσιάζει ακόμη οκτώ εντυπωσιακές και απόλυτα σέξι φωτογραφίες αθλητικού χαρακτήρα που τραβήχτηκαν την κατάλληλη στιγμή.
Δείτε τις φωτογραφίες...

Τραγικό: «Μαμά πάρε με σπίτι και δεν θα ζητήσω φαγητό»

Τραγικό: «Μαμά πάρε με σπίτι και δεν θα ζητήσω φαγητό»
«Μαμά πάρε με σπίτι και σου υπόσχομαι ότι δεν θα σου ζητήσω ξανά φαγητό» είναι τα λόγια ενός κοριτσιού που μένει σε ένα παιδικό χωριό-οικοτροφείο στην Καλλιθέα και ικετεύει την μητέρα του κρατώντας την από την φούστα για να την πάρει πίσω σπίτι.

«Μα δεν έχουμε φαγητό σπίτι» απαντά η μητέρα με την κόρη της να της ζητά επίμονα: «Μαμά πάρε με σπίτι και δεν θα πεινάσω ξανά. Στο υπόσχομαι!».
Πρόκειται για μια ιστορία μιας Ελληνίδας μάνας, η οποία δεν μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά στις καθημερινές ανάγκες του παιδιού της και επισκέπτεται το οικοτροφείο για να του δώσει όση στοργή και αγάπη μπορεί.
Και δυστυχώς η συγκεκριμένη ιστορία δεν είναι η μοναδική όπως αναφέρει το άρθρο της Huffington Post, καθώς οι περισσότερες ελληνικές οικογένειες αντιμετωπίζουν μεγάλη δυσκολία να ανταπεξέλθουν στις βασικές ανάγκες.
Το φαινόμενο του υποσιτισμού είναι μια πραγματικότητα στην Ελλάδα, από την αρχή της κρίσης χρέους το 2010, αναγκάζοντας έναν αυξανόμενο αριθμό ατόμων να δίνουν μια καθημερινή μάχη για να φάνε.
Στην Αθήνα καθημερινά υπάρχουν συσσίτια. 
Η είδηση έχει φτάσει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού οπού οργανισμοί όπως η Ορθόδοξη Εκκλησία της Βόρειας Αμερικής προσπαθούν να σώσουν αυτούς που είναι στην πατρίδα.

Πάνος Καμμένος: Δεν μπορεί κανείς, πλέον, από τους 300 βουλευτές, να κρυφτεί πίσω από την κομματική πειθαρχία...


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΟΠΟΥ ΠΑΡΕΣΤΗ ΣΤΙΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΟΥ ΑΡΚΑΔΙΟΥ
 «Τιμούμε σήμερα εκείνους που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος, το 1866, στο Αρκάδι, αντιμετωπίζοντας τον τουρκικό ζυγό. Αντίστοιχο ζυγό βιώνει η χώρα μας, από εκείνους που έχουν καταλύσει το Σύνταγμα, από εκείνους που έχουν αναστείλει διατάξεις του Συντάγματος, από εκείνους που επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία της χώρας. Ο ελληνικός λαός ζυγό δεν άντεξε ποτέ, η ελευθερία είναι κοντά.
Σήμερα είναι μια... σημαδιακή μέρα. Τη μέρα που εδώ στην Κρήτη γιορτάζουμε την αυτοθυσία και το ολοκαύτωμα στο Αρκάδι, τη μέρα που γιορτάζουν οι Παμμέγιστοι Ταξιάρχες και η Πολεμική μας Αεροπορία, ξεκινά η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Από εδώ και πέρα, οι Έλληνες βουλευτές δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από τη συλλογική ευθύνη. Ο κάθε ένας που θα ψηφίσει την κυβέρνηση αυτή, θα ψηφίσει ουσιαστικά τη δυνατότητα της τρόικας, μέσω της ελεγχόμενης κυβέρνησης, να κατάσχει τα σπίτια των Ελλήνων, να δημεύει τα χωράφια που καλλιεργούν οι αγρότες μας, να συνεχίσει το έργο αυτό, που οδηγεί στην ύφεση, στην ανεργία, στις αυτοκτονίες και στην παράδοση της εθνικής κυριαρχίας.
Δεν μπορεί κανείς, πλέον, από τους 300 βουλευτές, να κρυφτεί πίσω από την κομματική πειθαρχία ή από την εντολή του εκάστοτε αρχηγού. Έχει ευθύνη ο καθένας απέναντι στους πολίτες, εάν θα συναινέσει στη συμφωνία Σαμαρά – Βενιζέλου, να σβηστούν όλα τα σκάνδαλα, να μη δημευθεί η περιουσία κανενός πολιτικού παρά μόνο των πολιτών και να δοθεί άφεση αμαρτιών σε εκείνους που έφαγαν τη σάρκα της χώρας.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ βεβαίως και θα ψηφίσουμε υπέρ τη πτώσεως αυτής της κυβέρνησης και καλώ όλους του βουλευτές που αντιλαμβάνονται το ρόλο τους ως εκπρόσωποι του ελληνικού λαού, να διαφυλάξουν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και της εθνικής κυριαρχίας της χώρας και να καταψηφίσουν αυτή την κυβέρνηση, ψηφίζοντας την πρόταση δυσπιστίας που έχει υποβληθεί».

Συγκέντρωση υπεράσπισης της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού» καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή στις 18.00 στο Σύνταγμα... εκεί στην πλατεία θα μετρηθεί η δύναμη ανατροπής της ακροδεξιάς κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κι όχι στο πλυντήριο-βουλή της siemens, λίστας Λαγκάρντ, υποβρυχίων και σια!

ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ, ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΔΙΑΚΟΡΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Αλέκα Παπαρήγα: Έξω από την βουλή θα δωθεί η λύση! Λέει το αυτονόητο... η βουλή συγκάλυψης των εγκλημάτων εναντίον του Λαού, το πλυντήριο της siemens, της λίστας Λαγκάρντ, των υποβρυχίων, της μίζας και της ρεμούλας ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΛΠΙΔΑ!


E... ρε γλέντια! Η ανάρτηση της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου (super μνημονιακή τεως υπουργός & σήμερα "αντιμνημονιακή") που ανέβασε για την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ... μετά κατέβηκε ...και τελικά ξανανέβηκε


 Tελικά η  Ξενογιαννακοπούλου, ξανανέβασε την ανάρτηση πριν 4 ώρες .
πηγή

ΧΑΜΟΣ με Μακρή: «Μην γίνεστε πιόνια των εκπροσώπων των κατοχικών δυνάμεων» (VIDEO)

 

Με ιδιαίτερη οξύτητα καταφέρθηκε εναντίον της συγκυβέρνησης η βουλευτής των Ανεξάρτητων..
Ελλήνων,Ραχήλ Μακρή λέγοντας μεταξύ άλλων «είστε ανίκανοι να διαχειριστείτε την κατάσταση στην οποία εσείς  φέρατε τη χώρα… Εφαρμόζεται το χειρότερο πρόγραμμα οικονομική λιτότητας» κι αναρωτήθηκε «ποιον ακριβώς κοροϊδεύετε; Το μόνο που ξέρετε να κάνετε είναι να βάζετε δυσβάσταχτους φόρους.»
Η βουλευτής τόνισε ότι οι  Έλληνες δεινοπαθούν και κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ λέγοντας: «Είστε κύριοι της συγκυβέρνησης αυτοί  που παραλάβατε μία χώρα και θα παραδώσετε μία αποικία. Δεν έχετε ίχνος ήθους και ανθρωπιάς».
Ολοκληρώνοντας την ομιλία της τόνισε ότι «η στιγμή της αλήθειας έφθασε» και απευθύνθηκε στους ‘Ελληνες βουλευτές: «Μην γίνεστε πιόνια των εκπροσώπων των κατοχικών δυνάμεων».
Δείτε το βίντεο της Βουλής.





Ευάγγελος Βενιζέλος, ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών του καθεστώτος. Νόμος περί ευθύνης υπουργών, να μια χαρακιά. Χρέη των ΠΑΕ, κι άλλη χαρακιά. Πολιτιστική Προϊούσα Θεσσαλονίκης, αυτή κι αν ήταν χαρακιά. Ολυμπιακοί Αγώνες, νομιμοποίηση του the Mall, παραχώρηση του Ακροπόλ στον Μπατατούδη του ΠΑΟΚ, επιχείρηση αθώωσης του Άκη, Proton Bank- Λαυρεντιάδης, Ναυπηγεία Σακαραμαγκά- Σάφα, Λίστα Λαγκάρντ, PSI, μικρομολογιούχοι, δεκάδες οι χαρακιές στο ρεβόλβερ του Βαγγέλη...



ΕΡΤ: Άλλη μία χαρακιά στο ρεβόλβερ του Βενιζέλου!
Γράφει ο Γιώργος Ανανδρανιστάκης 
Η αξία ενός πιστολέρο στα αμερικανικά γουέστερν αποδεικνυόταν από τις χαρακιές που είχε στην ξύλινη λαβή του περιστρόφου του. Όσο πιο πολλές οι χαρακιές, τόσο μεγαλύτερη η αξία, διότι κάθε χαρακιά αντιστοιχούσε και σε μια αποστολή που ο πιστολέρο είχε φέρει εις πέρας με επιτυχία. Αυτά στην οθόνη. Στην πραγματική ζωή, στο ελληνικό γουέστερν όπου συμμετέχουμε εκόντες άκοντες, τις πιο πολλές χαρακιές στη λαβή του ρεβόλβερ, μακράν περισσότερες από οποιονδήποτε άλλον, τις έχει ο...
Ευάγγελος Βενιζέλος, ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών του καθεστώτος.
Νόμος περί ευθύνης υπουργών, να μια χαρακιά. Χρέη των ΠΑΕ, κι άλλη χαρακιά. Πολιτιστική Προϊούσα Θεσσαλονίκης, αυτή κι αν ήταν χαρακιά. Ολυμπιακοί Αγώνες, νομιμοποίηση του the Mall, παραχώρηση του Ακροπόλ στον Μπατατούδη του ΠΑΟΚ, επιχείρηση αθώωσης του Άκη, Proton Bank- Λαυρεντιάδης, Ναυπηγεία Σακαραμαγκά- Σάφα, Λίστα Λαγκάρντ, PSI, μικρομολογιούχοι, δεκάδες οι χαρακιές στο ρεβόλβερ του Βαγγέλη, η μια πιο βαθιά από την άλλη.
Οι χαρακιές δεν είναι ποτέ αρκετές, γι” αυτό ο Βαγγέλης έσπευσε να προσθέσει στο ρεβόλβερ του και την εισβολή στην ΕΡΤ. Ο Βενιζέλος την πήρε την απόφαση των χειροπέδων, εγώ με τον πρωθυπουργό, όπως θα έλεγε ο ίδιος.
Αυτός που υποτίθεται ότι ήταν κατά του μαύρου στην ΕΡΤ, που πήγε τον Ιούνιο να ρίξει την κυβέρνηση-καλά, μη γελάτε, λέμε και καμία μπιπ να περάσει η ώρα-, τώρα περηφανεύεται επειδή έβαλε τα ΜΑΤ να διαλύσουν με τη βία το πείραμα της ανεξάρτητης ενημέρωσης. Αποκαταστήσαμε τη νομιμότητα, λένε ο ΕΓΩ και τα παπαγαλάκια του, αν και μα την πίστη μου, το να υπερασπίζεται ο Βενιζέλος τη νομιμότητα, είναι σα να υπερασπίζεται ο Καλιγούλας την μονογαμία.
Όταν εκτελούσε τις ειδικές αποστολές επί παντοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος το έκανε με στυλ, με χάρη και με ευγλωττία που υπνώτιζε τους πρετεντέρηδες, όπως υπνωτίζει η φλογέρα τις κόμπρες και ζητώ συγγνώμη από τις κόμπρες. Τώρα που το ΠΑΣΟΚ οδεύει με μαθηματική ακρίβεια προς την εξαφάνιση του, καταπλακωμένο από τις πομπές και τις αμαρτίες του, ο Βαγγέλης έχει γίνει μπρουτάλ, φωνάζει, απειλεί, δείχνει με το δάχτυλο. Η δε ευγλωττία του, από φλογέρα έχει γίνει σφυρίχτρα της τροχαίας, παρόλο που οι πρετεντέρηδες εξακολουθούν ακόμα και τώρα να υπνωτίζονται. Και ζητώ συγγνώμη από τις κόμπρες.
Φωνάζει ο Βαγγέλης και τραβάει τις χαρακιές αβέρτα. Τώρα τις έχει ανάγκη τις χαρακιές, τώρα πρέπει να αυξήσει την παραγωγικότητά του ως ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών του καθεστώτος, μπας και σωθεί ο ίδιος, γιατί το κόμμα του δεν σώζεται με τίποτα. Ευτυχώς.
 
 
 
 
Πηγή avgi.gr μέσω sibilla


9 συμβουλές για την πιο καλοψημένη γαλοπούλα που έχετε δει ποτέ

thanksgiving-turkey-tips_608
Η γαλοπούλα είναι από τις πιο αγαπημένες συνταγές φούρνου καθώς κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στην πλούσια νοστιμιά της χρυσαφένιας πέτσας.
Η ψητή γαλοπούλα είναι από τις πρώτες επιλογές για ένα γιορτινό μενού παρόλα αυτά ενδείκνυται για μεγάλα τραπέζια και ζεστές παρέες.
Το ζητούμενο βέβαια σε αυτή την συνταγή είναι το τέλειο ψήσιμο το οποίο λίγοι πετυχαίνουν. Οι λεπτομέρειες κάνουν τον πρωταθλητή και η στεγνή γαλοπούλα δεν είναι το καλύτερο αποτέλεσμα.
Επομένως σας παρουσιάζουμε 9 συμβουλές για να πετύχετε την πιο καλοψημένη γαλοπούλα που έχετε δει ποτέ:
1. Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να ψήσετε τα μέλη της γαλοπούλας ξεχωριστά.
Αν το να παρουσιάσετε την ψημένη γαλοπούλα στο τραπέζι είναι από τις ξεχωριστές παραδόσεις της οικογένειάς σας, τότε αυτή η συμβουλή δεν σας ωφελεί πολύ. Αν από την άλλη σας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, τότε να είσαστε σίγουροι ότι θα είναι πολύ πιο εύκολο να ελέγχετε το ψήσιμο της γαλοπούλας σας αν το λευκό από το σκούρο κρέας ψήνονται διαφορετικά.
2. Μην πλύνετε τη γαλοπούλα.
Το ίδιο ισχύει και για το κοτόπουλο. Αν νομίζετε ότι έτσι ξεπλένετε τα μικρόβια τότε κάνετε λάθος. Όλα τα μικρόβια πεθαίνουν μέσα στο φούρνο από τις υψηλές θερμοκρασίες. Επιπλέον το νερό θα χαλάσει τη γεύση της γαλοπούλας σας.
3. Μαρινάρετε από το προηγούμενο βράδυ τη γαλοπούλα
Μαρινάρετε τη γαλοπούλα και αφήστε την στο ψυγείο όλο το βράδυ πριν από την ημέρα που θα την ψήσετε. Η γεύση θα βελτιωθεί πολύ, να είσαστε σίγουροι.
4. Πολύ σημαντικό είναι να προθερμάνετε καλά το φούρνο σας.
Εφόσον πρόκειται να ψήσετε κάτι ογκώδες, ο φούρνος πρέπει να είναι πολύ καλά προθερμασμένος. Αν προθερμάνετε το φούρνο σας σίγουρα θα αποφύγετε τις δυσάρεστες εκπλήξεις. Έτσι αν ανεβάσετε τη θερμοκρασία για περίπου 20 με 30 λεπτά έτσι ώστε να επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία και ύστερα να εισάγετε το ταψί σας.
5. Μην ψήσετε τη γαλοπούλα μαζί με τη γέμιση.
Η «άδεια» γαλοπούλα ψήνεται πολύ καλύτερα και ομοιόμορφα από τη γαλοπούλα με γέμιση. Άλλωστε αν τα ψήσετε ξεχωριστά, μπορείτε πάντα να τα σερβίρετε μαζί στο τέλος.
6. Η σάλτσα είναι από τα πιο βασικά στοιχεία.
Μετά το ψήσιμο, περιχύσετε την γαλοπούλα σας με σάλτσα κι έτσι η τραγανή πέτσα θα αποκτήσει πολύ καλύτερη γεύση και το κρέας σας δεν θα είναι στεγνό.
7. Χρησιμοποιήστε το τεστ των τεσσάρων σημείων για να «τσεκάρετε» τη γαλοπούλα σας.
Η παλιά μέθοδος λέει να χαράζετε τέσσερα μέρη στη γαλοπούλα, στα μπούτια και το στήθος για να ελέγχετε τη θερμοκρασία – με θερμόμετρο φούρνου – και το ψήσιμο.
8. Αφήστε τη γαλοπούλα να «ξεκουραστεί» μετά τη ψήσιμο.
Αφού βγάλετε τη γαλοπούλα από το φούρνο, πρέπει να αντισταθείτε στην ακαταμάχητη επιθυμία να σερβίρετε αμέσως το δημιούργημά σας. Με το να αφήσετε για λίγα λεπτά τη γαλοπούλα να κρυώσει, οι χυμοί θα καταλήξουν στα σωστά σημεία και το αποτέλεσμα θα είναι θεσπέσιο.
9. Κρατήστε τα αποφάγια χωρίς γέμιση ή πέτσα.
Εξίσου γευστικά είναι τα σάντουιτς που δημιουργούνται τις επόμενες ημέρες από τη γαλοπούλα που περίσσεψε. Μην ξεχνάτε τη μανία του Ρος από τα Φιλαράκια στο επεισόδιο «The one with the sandwich». Τόση γευστική ηδονή... αρρωσταίνει.