ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Πόσο πρέπει να γυμνάζεστε για να χάσετε κιλά

Πόσο πρέπει να γυμνάζεστε για να χάσετε κιλά


Η γυμναστική αποτελεί απαραίτητο συστατικό ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Βελτιώνει τη φυσική μας κατάσταση, προστατεύει από σοβαρές ασθένειες και βοηθά να διατηρήσουμε το βάρος μας εντός των επιθυμητών ορίων.
Πρόσφατη μελέτη που εκπονήθηκε από το London School of Economics υπέδειξε πως ένας ζωηρός περίπατος μισής ώρας σε καθημερινή βάση είναι πιο αποτελεσματικός από το τρέξιμο ή το γυμναστήριο όσον αφορά την απώλεια βάρους.
Πέντε personal trainers συμβουλεύουν πόσο πρέπει να γυμναζόμαστε για να απαλλαγούμε από τα περιττά κιλά.
- 3 ώρες την εβδομάδα
«Για να βελτιστοποιήσουμε την απώλεια λίπους, πρέπει να γυμναζόμαστε 3 ώρες την εβδομάδα», δηλώνει ο Justin Maguire. Επισημαίνει, ωστόσο, ότι αυτές οι τρεις ώρες περιλαμβάνουν γυμναστική σε πλήρη ένταση και όχι τη συνολική παραμονή στο γυμναστήριο ή το γήπεδο. Σύμφωνα με τον Maguire, η ιδανική αναλογία γυμναστικής και ανάπαυσης είναι 2:1, δηλαδή μια άσκηση που διαρκεί 40 δευτερόλεπτα πρέπει να συνοδεύεται από 20 δευτερόλεπτα ανάπαυσης.
- 18 λεπτά υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση, 3 φορές την εβδομάδα
Αυτό το είδος προπόνησης είναι ιδιαίτερα απαιτητικό, οπότε δεν χρειάζεται να διαρκεί πολύ. Σύμφωνα με τον Matt Hodges, 18 λεπτά είναι η ιδανική διάρκεια για την υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση (HIIT) ώστε να διατηρηθεί η μυϊκή μάζα και να μειωθεί το ποσοστό λίπους στο σώμα.
- 25 υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση, έως 4 φορές την εβδομάδα
Ο Lloyd Bridger συμφωνεί με τον Matt Hodges, συνιστώντας δύο με τέσσερις προπονήσεις HIIT την εβδομάδα. Ο Bridger προτείνει ελαφρώς μεγαλύτερη διάρκεια για κάθε προπόνηση, συγκεκριμένα 25 λεπτά.
- Προπόνηση αντίστασης και cardio, 3 φορές την εβδομάδα
Συνδυασμό cardio για 30 λεπτά με προπόνηση αντίστασης για 30 λεπτά τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα προτείνει η Anya Lahiri.
Σε συνδυασμό με ένα ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα, κάποια παραλλαγή των παραπάνω βοηθά να ενισχύσετε τη δύναμή σας, να διατηρήσετε τη μυϊκή σας μάζα και να χάνετε σταθερά περίπου μισό κιλό την εβδομάδα.


Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia/item/336585-poso-prepei-na-gymnazeste-gia-na-xasete-kila#ixzz3r46TqrBS

Ανδρικό μόριο: Είναι το μέγεθος σε χάλαση ενδεικτικό του μεγέθους σε στύση;

Ανδρικό μόριο: Είναι το μέγεθος σε χάλαση ενδεικτικό του μεγέθους σε στύση;
Οι άνδρες έχουν συχνά απορίες και προβληματισμούς σχετικά με την υγεία και εμφάνιση του πέους, αλλά τις περισσότερες φορές φοβούνται, ή ντρέπονται να απευθύνουν σε ειδικό.
Ένας από τους βασικούς προβληματισμούς αφορά στο μέγεθος του πέους σε χάλαση και στύση. Τι ισχύει στην πραγματικότητα; Το μέγεθος σε χάλαση είναι ενδεικτικό του μεγέθους σε κατάσταση στύσης;
Οι ειδικοί απαντούν...
Σύμφωνα με μελέτη στην οποία συμμετείχαν 80 άνδρες, η διαφορά ανάμεσα στα δύο μεγέθη ποικίλει από ¼ της ίντσας μέχρι 3.5 ίντσες.
Δε φαίνεται, δηλαδή, να υπάρχει μια σταθερή σχέση ανάμεσα στο μέγεθος του πέους σε κατάσταση χάλασης και στο μέγεθος του πέους σε στύση.
Αυτό δίνει άλλο καθεστώς στο λεγόμενο σύνδρομό του αποδυτηρίου, από τη στιγμή που το μέγεθος ενός πέους σε χάλαση δεν είναι ενδεικτικό του μεγέθους του σε στύση.
Κάποιοι άνδρες έχουν πολύ μικρό πέος σε κατάσταση χάλασης, το οποίο μεγαλώνει πολύ κατά τη στύση, ενώ σε κάποιους άλλους το μήκος του πέους είναι μεγάλο κατά τη χάλαση και δεν αυξάνεται πολύ με την επίτευξη της στύσης.
Μια ανάλυση χιλίων μετρήσεων μάλιστα, έδειξε ότι τα πέη με μικρότερο μήκος έτειναν να το διπλασιάζουν κατά τη στύση σε σύγκριση με τα πέη με μεγαλύτερο μήκος.
Παράλληλα βρέθηκε ότι το 12% περίπου των οργάνων αύξησαν το μήκος του κατά 1/3 ή λιγότερο κατά τη στύση και περίπου το 7% το διπλασίασαν.


Πηγή: http://www.onmed.gr/sexoualikothta/item/336610-andriko-morio-einai-to-megethos-se-xalasi-endeiktiko-tou-megethous-se-stysi#ixzz3r46HhTGJ

Για ένα εισιτήριο 1,20 ευρώ, τρως 22 μήνες με αναστολή Για 250 ψωροεκατομμύρια τρως χαβιάρι και γκομενάκια στη Μύκονο






Εντολή για διακοπή του ρεύματος σε 100.000 κακοπληρωτές έχει δώσει η ΔΕΗ



Εντολή για διακοπή του ρεύματος σε 100.000 κακοπληρωτές έχει δώσει η ΔΕΗ όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Γιώργος Αδαμίδης. Σε δηλώσεις του στο MEGA υποστήριξε ότι πρόκειται για ανθρώπους που δεν είναι φτωχοί και θα μπορούσαν κάτω υπό προϋποθέσεις να πληρώσουν.

Το «σαφάρι» της ΔΕΗ για την εξεύρεση των κακοπληρωτών θα συνεχιστεί, με τους απλήρωτους λογαριασμούς να ανέρχονται σε 2.100.000. Οι λογαριασμοί εξοφλούνται με δυσκολία στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Στα γραφεία της ΔΕΗ στην Πάτρα βλέπεις ανθρώπους να στέκονται στην ουρά στο ειδικό μηχάνημα, για να βάλουν έστω και λίγα χρήματα στον λογαριασμό, προκειμένου αυτός να "κινηθεί" και να μην μπουν στη λίστα με αυτούς που θα τους κόψουν το ρεύμα, ενώ με δυσκολία αποπληρώνεται και η δόση που έχει προκύψει στο πλαίσιο διακανονισμού.


ΠΗΓΗ: enikonomia

ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ!ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΤΡΕΜΕΙ!!



Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, αυτό που ανησυχεί το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα είναι μήπως στο μυαλό ορισμένων ακραίων ευρωπαϊκών κύκλων στην Ευρώπη υπάρχει διάθεση για συστηματική υπονόμευση και εν τέλει ναρκοθέτηση της ελληνικής προσπάθειας ώστε μέχρι τον Μάρτιο να τεθεί θέμα διακυβέρνησης της χώρας.

 Στο Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθούν για παράδειγμα την επανεμφάνιση του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου, οι οποίοι φρόντισαν να υπενθυμίσουν τις τελευταίες ημέρες την παρουσία τους και να αφήσουν να εννοηθεί ότι αναμένουν σύντομα ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, με τους ίδιους πάντα φυσικά στο προσκήνιο. 


Αυτό που φοβούνται δηλαδή είναι αν μέσα από τη διαρκή φθορά κατά την εφαρμογή του μνημονίου το επόμενο διάστημα, οι πιστωτές τελικά το Μάρτιο θέσουν θέμα συνολικής αμφισβήτησης της ικανότητας της παρούσας κυβέρνησης να υλοποιήσει τη συμφωνία και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. 

Σε αυτή την περίπτωση, ο στόχος των δανειστών προφανώς θα είναι να προκύψει πολιτικά θέμα, με την αναζήτηση νέου κυβερνητικού σχήματος με νέες συμμαχίες. Σε ένα τέτοιο σενάριο εντάσσονται οι φήμες που αρχίζουν να κυκλοφορούν περί αλλαγής στη σύνθεση του κυβερνητικού συνασπισμού ή ακόμα και οικουμενικής κυβέρνησης.


Σπάει τα ρεκόρ στο διαδίκτυο! 11880... ποιος θα είναι ο επόμενος πολιτικός που θα φάει ξύλο!

Τότε ο αποφασισμένος... έφυγε με έρπη και γύρισε με αιμορροϊδες! Τώρα;

Τσίπρας ο αποφασισμένος

Eρχεται η ώρα των συριζαίων βολευτάδων; Έχουν ξυλοφορτωθεί δεξιοί, πασόκοι, χρυσαυγήτες βολευτές... ποιανών η ώρα φθάνει; ΟΧΙ στη βία!


O "σωματοφύλακας" των φτωχών και συνταξιούχων...

Γενιά "εθναρχών"... συνεργατών των ναζί από παράδοση!

Και το success story συνεχίζεται και το 2015...

Πως διαμορφώνονται οι μισθοί στο Δημόσιο με το νέο μισθολόγιο

Μέσα στο Δεκέμβριο αναμένεται το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, με το οποίο οι μισοί δημόσιοι υπάλληλοι θα έχουν αύξηση στις αποδοχές τους, καθώς θα ξεπαγώσουν ταυτόχρονα οι ωριμάνσεις.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Έθνος, με το νέο μισθολόγιο ευνοούνται περίπου 310.000 υπάλληλοι, ενώ άλλοι 380.000 θα δουν τις αποδοχές τους να παγώνουν για έξι ακόμη χρόνια.
Στους πίνακες που είδαν το φως της δημοσιότητας και που ακολουθούν -και δημοσιεύει τοnewsit.gr- η αναπροσαρμογή ανά μισθολογικό κλιμάκιο υπολογίζεται στο 3% του προηγούμενου μισθού. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό εάν έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές εάν οι αυξήσεις θα είναι ποσοστιαίες ή με βάση κάποιο σταθερό ποσό ανά διετία ή τριετία.
Όσοι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν ως και 12 χρόνια προϋπηρεσίας θα είναι και οι πιο κερδισμένοι, ενώ οι υπάλληλοι που …………..
έχουν πάνω από 20 χρόνια υπηρεσίας δεν θα έχουν καμία αύξηση, αντίθετα θα δουν την ονομαστική αξία στον βασικό τους μισθό να μειώνεται, χωρίς ωστόσο να υποστούν μειώσεις στα ποσά που λαμβάνουν. Για να μην είναι πραγματικές οι μειώσεις στον μισθό οι εργαζόμενοι αυτοί θα λαμβάνουν προσωπική διαφορά η οποία σταδιακά θα μειώνεται για μια εξαετία ως το 2021.

.airetos

«3 στους 4 δανειολήπτες θα χάσουν τα σπίτια τους λένε οι δανειστές» – ΒΙΝΤΕΟ

3 στους 4 δανειολήπτες θα χάσουν τα σπίτια τους λένε οι δανειστές – ΒΙΝΤΕΟΣτην αποκάλυψη ότι οι 3 στους 4 δανειολήπτες θα πρέπει να χάσουν τα σπίτια τους προχώρησε ο νομικός σύμβουλος ΕΚΠΟΙΖΩ, Βίκτωρας Τσιαφούτης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ΕΚΠΟΙΖΩ την Πέμπτη είχε τηλεφωνική συνομιλία με τους δανειστές, κατά την οποία οι δανειστές, συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, είπε ότι οι 3 στους 4 δανειολήπτες θα πρέπει να χάσουν τα σπίτια τους.
Δείτε το απόσπασμα:………
…….
enikos

Νέο σοκ: Φόρος 33% σε καταθέσεις που δεν δικαιολογούνται

ÃÅÍÉÊÇ ÃÑÁÌÌÁÔÅÉÁ ÐËÇÑÏÖÏÑÉÁÊÙÍ ÓÕÓÔÇÌÁÔÙÍ ÅÊÁÈÁÑÉÓÇ ÖÙÑÏËÏÃÉÊÙÍ ÄÇËÙÓÅÙÍ  (EUROKINISSI/ ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)Στο μικροσκόπιο της εφορίας θα μπαίνουν όλες οι κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών των φορολογούμενων που υπόκεινται σε έλεγχο Πόθεν Έσχες.
Παράλληλα θα πρέπει να υποβάλλονται από τους ελεγχόμενους όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην περίπτωση που επικαλούνται τόκους καταθέσεων προηγούμενων ετών, ή πώληση εισηγμένων μετοχών.
Αυτό προκύπτει μεταξύ άλλων, από εγκύκλιο του αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Ιωάννη Μπάκα στην οποία περιλαμβάνονται αναλυτικές οδηγίες για το πότε θα θεωρείται αδικαιολόγητη η προσαύξηση περιουσίας ενός φορολογούμενου κατά τον έλεγχο του Πόθεν Έσχες.
Όπως είναι γνωστό, κατά τον έλεγχο του Πόθεν Έσχες ο φορολογούμενος μπορεί να επικαλεσθεί ανάλωση κεφαλαίου…………..
προηγούμενων ετών – το οποίο έχει φορολογηθεί ή απαλλαγεί από το φόρο – για δαπάνες του που υπερβαίνουν το δηλωθέν εισόδημά του και έχουν ως αποτέλεσμα την προσαύξηση της περουσίας του. Σε διαφορετική περίπτωση οι δαπάνες αυτές θεωρούνται αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας η οποία φορολογείται με συντελεστή 33% όσο τα κέρδη από επιχειρηματική δραστηριότητα.
Στην εγκύκλιο μεταξύ άλλων διευκρινίζεται ότι:
– για τον υπολογισμό του κεφαλαίου που σχηματίζεται κάθε έτος – προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των τεκμηρίων – λαμβάνονται υπόψη εισοδήματα που είχαν φορολογηθεί ή είχαν νόμιμα απαλλαγεί από το φόρο, εισπράχθηκαν αποδεδειγμένα και τα οποία προκύπτουν από τον συμψηφισμό των θετικών και αρνητικών στοιχείων του ιδίου έτους. Εάν σε κάποιο έτος προκύψει αρνητικό υπόλοιπο (ζημιά) τούτο επηρεάζει αρνητικά τα θετικά στοιχεία των προηγούμενων ετών.
– η προσαύξηση της περιουσίας του φορολογούμενου μπορεί να αναφέρεται σε κινητή ή ακίνητη περιουσία οποιασδήποτε μορφής, όπως οικόπεδα, σπίτια, αυτοκίνητα, σκάφη, αεροσκάφη, τραπεζικές καταθέσεις και πάσης φύσεως χρεόγραφα, (μετοχές, τοκομερίδια, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια κλπ.), η οποία δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματα που δηλώνει ο φορολογούμενος. Η μεταβολή της σύνθεσης ή της διατήρησης της περιουσίας δεν σημαίνει απαραίτητα και την προσαύξησή της.
– Για την δικαιολόγηση προσαύξησης περιουσίας μέσω διάθεσης περιουσιακών στοιχείων ή μέσω απόκτησης εισοδημάτων που στο παρελθόν δεν υπήρχε η υποχρέωση της αναγραφής τους στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, είτε γιατί ήταν αφορολόγητα είτε γιατί φορολογούνταν με ειδικό τρόπο (πχ. τόκοι, πώληση εισηγμένων μετοχών), πρέπει να αποδεικνύονται με τα κατάλληλα νόμιμα δικαιολογητικά.
– σε όσες περιπτώσεις επικαλείται ο φορολογούμενος ότι η προσαύξηση περιουσίας προέρχεται από δωρεά, δανειοδότηση, γονική παροχή, κληρονομιά κλπ, πρέπει να ελέγχεται αν υπήρχε η δυνατότητα από τον δωρητή, τον δανειοδότη, τον παρέχοντα, τον κληρονομούμενο, να καταβάλλει ποσά που επικαλείται ο φορολογούμενος, καθώς και αν έχουν καταλογιστεί οι φόροι και τα τέλη που προβλέπονται από τη νομοθεσία (π.χ. τέλη χαρτοσήμου , φόρος γονικής παροχής , φόρος δωρεάς κ.λπ.).
– η προσαύξηση της περιουσίας που προκύπτει από τον έλεγχο τραπεζικών λογαριασμών πρέπει να τεκμηριώνεται επαρκώς, καθόσον αναλήψεις / καταθέσεις μπορεί να αφορούν συναλλαγές-κινήσεις που δεν συνιστούν κατ’ ανάγκη φορολογητέο εισόδημα. Περαιτέρω μεταφορές χρηματικών ποσών μεταξύ τραπεζικών λογαριασμών εξετάζονται και διερευνάται ο λόγος που πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές μεταφοράς των ποσών αυτών αφού προσκομίσει ο φορολογούμενος τα σχετικά έγγραφα.
Δηλαδή το θέμα που πρέπει να εξετάζεται δεν είναι ο χρόνος που μεσολαβεί μεταξύ ανάληψης και κατάθεσης στον ίδιο ή άλλο τραπεζικό λογαριασμό, αλλά αν τα αναληφθέντα ποσά υπερκαλύπτουν δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων ή λοιπών δαπανών, έτσι ώστε να μην δικαιολογούνται μεταγενέστερες καταθέσεις, ίσου ή άλλου ποσού στον ίδιο ή άλλο λογαριασμό.
Σ’ αυτήν την περίπτωση μπορεί να αποδειχθεί και να τεκμηριωθεί από τον έλεγχο ότι, οι συγκεκριμένες αναλήψεις που έγιναν από τον φορολογούμενο από έναν ή περισσότερους λογαριασμούς δαπανήθηκαν για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων ή λοιπών δαπανών, οπότε δεν μπορεί να θεωρηθεί εφικτή η επανακατάθεση των ποσών αυτών σε ίδιους ή άλλους λογαριασμούς.
Όταν δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η προσαύξηση της περιουσίας, τότε αυτή φορολογείται στη χρήση που διαπιστώνεται από τον έλεγχο ότι επήλθε. Ο φορολογούμενος δύναται σε κάθε περίπτωση να αποδείξει ότι ο χρόνος αυτός είναι διάφορος από αυτόν που διαπιστώθηκε από τον έλεγχο.

«Έχουν γνώση οι φύλακες» για την μεγάλη μπάζα της ιδιωτικοποίησης της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ!!!

ΑΡΘΡΟ ΤΕΛΗτου Αριστοτέλη Βασιλάκη
<telisvas@gmail.com>
Όλα όσα γίνονται τις τελευταίες ημέρες, στους δρόμους της Αθήνας, συνθέτουν ένα ιδιότυπο Deja Vu, σχετικά με την «ασφάλεια» εγκαταστάσεων και ανθρώπων… Ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, το οποίο μας στοίχισε πανάκριβα στους Ολυμπιακούς αγώνες το 2004 και αποτελεί ένα πολύ ωραίο «κολπάκι» διαχρονικά, για να τα κονομάνε διάφοροι επιτήδειοι και λαμόγια του δημοσίου τομέα…
Η Ασφάλεια γενικότερα ως κλάδος θα λέγαμε ότι είναι μια ΥΠΗΡΕΣΙΑ, με ΜΗ προσμετρίσιμη παραγωγικότητα, συνακόλουθα ………….
και με ΜΗ καταγεγραμμένη επαρκώς αποτελεσματικότητα. Πολύ δύσκολα κάποια αρχή μπορεί να καταχωρήσει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ στατιστικά, για την αποτελεσματικότητα ενός συστήματος ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και των ανθρώπων που το υπηρετούν. Και αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι τα βασικά χαρακτηριστικά και η γενικότερη υφή της συγκεκριμένης εργασίας, όπως η ΕΜΠΕΙΡΙΑ, η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, η ΕΧΕΜΥΘΕΙΑ, δεν μπορούν να αποτυπωθούν επαρκώς σε κανένα χαρτί, κατ’ επέκταση σε καμία μελέτη.
Να θυμίσω πως η «μικρή και ανασφαλής» Ελλάδα, διοργάνωσε τους πιο ασφαλείς Ολυμπιακούς αγώνες, αφού πρώτα υποχρεώθηκε (μέσω δημοσιευμάτων του Βρετανικού και του Αμερικάνικου τύπου) να ξοδέψει υπέρογκα ποσά για την ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Στην ΑΣΦΑΛΕΙΑ όλα είναι θεωρητικά και εξαρτώνται από τον «εχθρό». Κανείς δεν θα περίμενε ότι η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, θα αποδεικνύονταν τόσο εύκολοι στόχοι. Είναι προφανές πως στην ΑΣΦΑΛΕΙΑ μετράει ΠΡΙΝ και ΠΑΝΩ απ’ όλα το πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος!!! Η Ελλάδα αποδείχτηκε ΑΣΦΑΛΗΣ το 2004, γιατί δεν είχε «εχθρούς»… Οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία και η Γερμανία για προφανείς πολιτικούς λόγους έχουν ΑΡΚΕΤΟΥΣ εχθρούς, γι’ αυτό το λόγο όσα ποσά και να ξοδέψουν για την ΑΣΦΑΛΕΙΑ, θα συνεχίσουν να είναι ευάλωτες και διάτρητες…
Να έρθουμε και στα της Ελλάδας του 2015, δηλαδή μιας εντελώς διαφορετικής Ελλάδας, από εκείνη του 2004… Τότε όπως ανέφερα παραπάνω η Ελλάδα δεν είχε εχθρούς, γι αυτό και ήταν ΑΣΦΑΛΗΣ προορισμός. Εν έτη 2015 η Ελλάδα είναι ΑΝΑΣΦΑΛΗΣ χώρα, επειδή έχει αποκτήσει εχθρούς. Και μάλιστα τους πλέον επικίνδυνους. Τους ίδιους της τους πολίτες!!!!
Κι επειδή οι καιροί είναι πονηροί, δεν δύναμαι να πιστέψω πως οι κυβερνώντες κρίνουν ως τριτεύουσες τις ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ σε μια κοινωνία, η οποία κυριολεκτικά βράζει, στην οποία αναπτύσσεται ραγδαία το έγκλημα και η κοινωνική αντίδραση για τα άδικα, αντιδημοκρατικά και αντικοινωνικά μέτρα που έχουν παρθεί τα τελευταία 6 χρόνια, από τους ελάχιστους σε βάρος των πολλών.
Θεωρώ πως τα κρυφά σχέδια, συγκεκριμένων σκοτεινών κέντρων, που συνηθίζουν να ξεκοκαλίζουν το κρατικό χρήμα είναι η ΠΛΗΡΗΣ ιδιωτικοποίηση των ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ!!!
Σας φαίνονται υπερβολικά όλ’ αυτά; Αν το καλοσκεφτείτε και κάνετε μια έρευνα στην αγορά εργασίας, θα παρατηρήσετε πως οι ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης αποτελούν παράδειγμα σύγχρονης εργασιακής δουλείας,  μαύρης εργασίας και αντιπαραγωγικότητας!!! Δίνουν μισθούς πείνας, πολλές φορές απασχολούν προσωπικό που έχει συνταξιοδοτηθεί χωρίς ασφάλιση, απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας, μηδενική εκπαίδευση του προσωπικού, καμία επιχειρησιακή υποστήριξη και γενικότερα μια κατάσταση που παραπέμπει σε σύγχρονο δουλεμπόριο.
Τι σημαίνει αυτό; Κάποιος θα πει μείωση του κόστους για την Ασφάλεια. Εδώ είναι όμως το μυστικό κύριοι. Η πλήρης μεταφορά των υπηρεσιών Ασφάλειας του κράτους στις ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης, σημαίνουν κατακόρυφη αύξηση του κόστους ασφάλειας, αφού το κράτος αναλαμβάνει πλήρως το εργολαβικό κόστος (μπορεί ο φύλακας να στοιχίζει 500 ευρώ, στο κράτος όμως η συνολική εργολαβία στοιχίζει από 2000 ευρώ και πάνω το οκτάωρο)!!! Μόνο που επειδή οι υπηρεσίες που προσφέρουν οι ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης, είναι πολύ χαμηλής ποιότητας, είναι αυταπόδεικτο πως το κράτος «θ’ αναγκαστεί», ν’ αυξήσει κατακόρυφα τις φυλάξεις, καθώς και τις προμήθειες σε υποστηρικτικά τεχνικά μέσα Ασφαλείας, (κάμερες παρακολούθησης κλπ), για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του. Κι εκεί βρίσκεται η μεγάλη κονόμα… Η μεγάλη ΜΠΑΖΑ… Άλλωστε σύμφωνα με τη δημιουργική λογιστική των «ιθυνόντων»,  οποιαδήποτε πρόσληψη επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό και θεωρείται περίπου ως «αρρώστια» για την ελληνική οικονομία και οποιαδήποτε εργολαβία στο δημόσιο, θεωρείται «φάρμακο», αφού δίνεται δουλειά στον ιδιωτικό τομέα!!!! Παπαρίτσες μάντολες, λέω εγώ… Να τα βάλουν και πάλι στην «από μέσα» θέλουν, τα διάφορα λαμόγια του δημοσίου τομέα…
Που βρίσκεται η σκοπιμότητα της συγκεκριμένης τακτικής…; Η διαφορά έγκειται στο εξής. Τα χρήματα αντί να πηγαίνουν στις τσέπες του σημερινού δημοτικού αστυνόμου, σχολικού φύλακα ή αγροφύλακα, (ο οποίος ή θα μείνει άνεργος ή θα γίνει σεκιουριτάς με τον μισό μισθό απ’ ότι έπαιρνε, στην καλύτερη περίπτωση) θα πηγαίνουν στις τσέπες του εργολάβου ασφάλειας. Ο οποίος ΚΑΙ προφανώς θα είναι ο εκλεκτός κάποιου Υπουργού ή κάποιου διοικητή δημόσιου οργανισμού, για να μην γράψω ότι ο ίδιος ο Υπουργός ή ο διοικητής θα είναι κρυφός μέτοχος της εταιρείας security!!!
Σας ακούγονται περίεργα όλ’ αυτά; Όλα έχουν ξαναγίνει. Ειδικά στην Ελλάδα… Ελπίζουμε να έχουν γνώση οι φύλακες… Εμείς τουλάχιστον έχουμε…

ΑΓΡΟΤΙΚΑ Σπέρνει φόρους στις καλλιέργειες!

Έτοιμη να σπείρει φόρους στο χωράφι εμφανίζεται η κυβέρνηση. Η προετοιμασία εφαρμογής των μνημονιακών δεσμεύσεων για αύξηση του συντελεστή φορολόγησης των αγροτικών κερδών από το 13% στο 20% το επόμενο έτος και στο 26% το 2017 συνοδεύτηκε προ ημερών από τη διαρροή στοιχείων τα οποία μαρτυρούν ότι εννιά στους δέκα αγρότες δήλωσαν στην Εφορία εισόδημα έως 5.000 ευρώ.
Διαβάζοντας κανείς τα στοιχεία οδηγείται εύκολα στο συμπέρασμα ότι στον αγροτικό κόσμο υπάρχει εκτεταμένη φοροδιαφυγή. Μήπως λοιπόν αυτός ήταν ο στόχος της διαρροής; Να τονιστεί πάντως ότι δεν μιλάμε μόνο για κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και αυτό είναι πολύ σημαντικό.
Τα στοιχεία, οι αριθμοί που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Μηδενικό εισόδημα ή ζημιές ………….
δηλώνουν δύο στους δέκα (104.768 φορολογούμενοι με αγροτικό εισόδημα), τέσσερις στους δέκα δηλώνουν έως 1.000 ευρώ και ένα ποσοστό της τάξης του 10% δηλώνει από 1.001 έως και 2.000 ευρώ.
Σε σύνολο 532.917 φορολογουμένων, στους οποίους περιλαμβάνονται και φορολογούμενοι με εισόδημα από αγροτική εκμετάλλευση, χωρίς να είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, οι 396.383 δήλωσαν εισόδημα έως 2.000 ευρώ. Έως 5.000 ευρώ – στους 532.917 – δήλωσαν 466.574 φορολογούμενοι.
 Πηγές του υπουργείου Οικονομικών έρχονται να συμπληρώσουν στα παραπάνω στοιχεία ότι το συνολικό εισόδημα που δηλώθηκε για να φορολογηθεί φέτος με συντελεστή 13% είναι 1,341 δισ. ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί σε μέσο εισόδημα 2.518,10 ευρώ. Ο μέσος φόρος, με αυτά τα δεδομένα, διαμορφώνεται σε 349,81 ευρώ.
Ο διπλασιασμός του φορολογικού συντελεστή των αγροτικών εισοδημάτων, από το 13% στο 26% έως το 2017,προβλέπεται στη συμφωνία με τους δανειστές και θα υλοποιηθεί.
patrisnews

Σύναξη τεθλιμμένων συγγενών για τα σαράντα του προεκλογικού τους προγράμματος.

Γενοκτονία πάντως, αεροδρομίων έγινε!
Δεκατέσσερα, τα πάντα όλα και πλην κανενός, πέταξαν και πήγαν στην αγκαλιά της Fraport!
Γενοκτονία σπιτιών, επίσης επέρχεται. Το ερώτημα είναι πόσες οικογένειες θα αφορά; 150.000; 250.000; πόσες;
Υπάρχουν ελπίδες αν στο τέλος γλιτώσει κανένα κοτέτσι, να μην είναι γενοκτονία στέγης, αλλά εθνοκάθαρση με υπερβάλλοντα ζήλο, όπως με επιστημονική ακρίβεια θα έλεγε το μισό Υπουργικό Συμβούλιο. Ή όπως έλεγε και ο μακαρίτης…………
Ευάγγελος Γιαννόπουλος«σιγά μην πέσουμε για ένα κωλόσπιτο»…
Μόνο λίγο περισσότερες από σαράντα ημέρες έχουν περάσει από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου και η κυβέρνηση ήδη δείχνει σαν σύναξη τεθλιμένων συγγενών γύρω από τασαραντάμερα του προεκλογικού της προγράμματος.
Σιγά –σιγά όλα αρχίζουν να μοιάζουν με τα ύστερα της κυβέρνησης Σαμαρά …
Στάθης στη Realnews

Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών: Οι μαθητευόμενοι μάγοι ολοκληρώνουν το έργο τους

ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΠΑΒΙΤΣΑΣ
Μια ακόμη τραπεζική ανακεφαλαιοποίηση βρίσκεται επί θύραις, τη φορά αυτή ως μέρος του τρίτου Μνημονίου και υπό την πολιτική αιγίδα του ΣΥΡΙΖΑ. Πολύς λόγος γίνεται για την «τελική» πράξη του τραπεζικού δράματος που θα ανοίξει επιτέλους το δρόμο της ανάπτυξης. Τα πράγματα είναι δυστυχώς πολύ διαφορετικά.
Η νέα ανακεφαλαιοποίηση θα παγιοποιήσει την προβληματική κατάσταση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, το οποίο παραμένει ο μέγας ασθενής της ελληνικής οικονομίας. Τα δύο πρώτα Μνημόνια άλλαξαν τα τραπεζικά πράγματα επί τα χείρω και φυσικά με σημαντικό δανειακό κόστος για τον ελληνικό λαό. Το τρίτο θα αποτελειώσει την καταστροφή.
Η ανακεφαλαιοποίηση βασίζεται σε μελέτη που μόλις δημοσιοποίησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία έτυχε ………….
μεγάλης προβολής από τα ελληνικά ΜΜΕ. Για τις τέσσερις ελληνικές «συστημικές» τράπεζες (Πειραιώς, Εθνική, Alpha και Eurobank), οι οποίες καλύπτουν το 90% του συστήματος, η μελέτη δείχνει ότι:
1. Τον Ιούνιο του 2015 η ποιότητα των δανείων των «συστημικών» τραπεζών ήταν σημαντικά χειρότερη από το 2014. Κύριος λόγος της επιδείνωσης ήταν η εκ νέου αντιστροφή της πορείας της οικονομίας, η οποία ήταν ήδη σε τραγική κατάσταση. Η αύξηση των προβληματικών δανείων απαιτεί άμεσα 9,2 δις για την κάλυψή τους.
2. Στη βάση αυτής της επιδείνωσης, εκτιμήθηκαν δύο σενάρια για την πιθανή πορεία των τραπεζών το 2015-17, το «βασικό» και το «κακό». Και τα δύο θεωρούν ότι θα υπάρξει ύφεση και πτώση των τιμών των ακινήτων (κατοικίες) το 2015-17. Η διαφορά τους είναι ότι το «κακό» υποθέτει πολύ χειρότερα μεγέθη από το «βασικό».
3. Με το «βασικό» σενάριο οι τράπεζες θα χρειαστούν 4,4 δις για να αναπληρώσουν τις ζημίες και με το «κακό» 14,4 δις. Συγκεκριμένα, με το «βασικό» (και στρογγυλεύοντας) η Πειραιώς θα χρειαστεί κεφάλαιο 2,2 δις, η Εθνική 1,6 δις, η Alpha 0,3 δις και η Eurobank 0,3 δις. Με το «κακό» η Πειραιώς θα χρειαστεί κεφάλαιο 4,9 δις, η Εθνική 4,6 δις, η Alpha 2,7 δις και η Eurobank 2,1 δις.
Το πώς θα αναπληρωθεί το κεφάλαιο είναι επιλογή της ελληνικής πλευράς. Η στρατηγική που φαίνεται να προκρίνεται από τις τράπεζες και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι να εξασφαλιστεί τουλάχιστον το ποσό για το «βασικό» σενάριο από ιδιώτες επενδυτές. Οι ανακοινώσεις των τραπεζών είναι ότι οι ανάγκες του «βασικού» σεναρίου θα καλυφθούν κυρίως με ανταλλαγή ομολογιακών τίτλων και έκδοση νέων μετοχών. Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα καλύψει οποιοδήποτε κενό προκύψει μέχρι τα 14,4 δις, δηλαδή ίσως και 10 δις, με νέο δημόσιο δανεισμό, αγοράζοντας ειδικές μετατρέψιμες ομολογίες και κοινές μετοχές από τις τράπεζες σε αναλογία 75%-25%. Ο διακηρυγμένος – μνημονιακός και κυβερνητικός – στόχος είναι να αποχωρήσει το Δημόσιο και να ενισχυθεί ο ιδιωτικός χαρακτήρας των τραπεζών.
Το μήνυμα που εκπέμπεται από την κυβέρνηση, τις τράπεζες, τον ΣΕΒ, τα ΜΜΕ και άλλους θεσμικούς παράγοντες είναι ξεκάθαρο: τα πράγματα στο τραπεζικό σύστημα είναι υπό έλεγχο, ας κάνουμε μια τελική προσπάθεια όλοι μαζί, έστω και με νέο δημόσιο δανεισμό. Μετά θα περάσουμε επιτέλους στη στήριξη της ανάπτυξης από ισχυρές και – κυρίως – ιδιωτικές τράπεζες.
Την ωραία ατμόσφαιρα χαλάει η Πειραιώς, η οποία έχει και τις μεγαλύτερες κεφαλαιακές ανάγκες, δεδομένου ότι δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο πως θα πετύχει την ανακεφαλαιοποίηση. Από κοντά και η Εθνική, η οποία ανακοίνωσε ότι θα καλύψει μέρος των αναγκών της πουλώντας τη Finansbank, τη θυγατρική της στην Τουρκία, δηλαδή το πιο κερδοφόρο κομμάτι της στην πιο δυναμική περιφερειακή αγορά. Για όσους έχουν επίγνωση του καταστροφικού ρόλου τραπεζών τα τελευταία χρόνια, αυτά και μόνο αρκούν για μια ψυχραιμότερη εκτίμηση του τι πραγματικά συμβαίνει.
Η έκθεση της ΕΚΤ είναι εξαιρετικά κατατοπιστική όσον αφορά τη δράση της καθεμιάς από τις «συστημικές» τράπεζες. Για κάποιον περίεργο λόγο, τα όσα αποκαλύπτει δεν έτυχαν προβολής στη ελληνική «δημόσια συζήτηση». Πιο συγκεκριμένα, τα 9,2 δις της «τρύπας» που η έκθεση αποκάλυψε στους ισολογισμούς των τραπεζών τον Ιούνιο του 2015 κατανέμονται ως εξής:
Πειραιώς 3,2 δις
Εθνική 2,3 δις
Eurobank 1,9 δις
Alpha 1,7 δις
Ο κύριος όγκος του ποσού αυτού στην περίπτωση της Πειραιώς είναι δάνεια σε μεγάλες επιχειρήσεις (2,3 δις), όπως και στην περίπτωση της Εθνικής (1,4 δις). Το υπόλοιπο για τις δύο αυτές τράπεζες είναι κυρίως στεγαστικά δάνεια. Στην περίπτωση της Eurobank και της Alpha τα πράγματα είναι διαφορετικά. Τα (αρκετά μικρότερα) ποσά και των δύο είναι χωρισμένα σχεδόν ακριβώς στη μέση ανάμεσα σε δάνεια σε μεγάλες επιχειρήσεις και στεγαστικά.
Το συμπέρασμα είναι απλό και καθαρό: η Πειραιώς και η Εθνική – ιδίως η πρώτη – είναι τράπεζες που έχουν αποτύχει παταγωδώς στη βασική τραπεζική λειτουργία, δηλαδή στον έλεγχο της ποιότητας των δανείων. Το τελευταίο διάστημα δάνεισαν αφειδώς σε μεγάλες επιχειρήσεις, χωρίς αποτελεσματικά οικονομικά κριτήρια, δημιουργώντας ζημίες σχεδόν 4 δις. Τα ποσά είναι τεράστια και απειλούν την ίδια την ύπαρξη τους.
Σε οποιαδήποτε στοιχειωδώς ανοιχτή καπιταλιστική οικονομία και κοινωνία θα είχε τεθεί ευθέως θέμα διαχείρισης και ολικής αναδιάρθρωσης των αποτυχημένων αυτών τραπεζών. Στην Ελλάδα δεν ακούγεται κουβέντα. Ακόμη κι αν η Εθνική έχει νέα Πρόεδρο και νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο από το Μάρτιο του 2015, αυτό δεν αρκεί. Πρέπει να ανοίξει η δημόσια συζήτηση για το τι πραγματικά απαιτείται και οι τράπεζες να πάψουν να προσβλέπουν στην γενναιοδωρία του «κακού» Δημοσίου για να καλύψουν τα κεφαλαιακά τους κενά. Οι φιλότιμες προσπάθειες των ΜΜΕ, όπου παρεπιδημούν οι υπερασπιστές του Ιδιωτικού τομέα και οι φίλοι των τραπεζών, για να μας πείσουν ότι η ανάπτυξη περνάει μέσα από την εμπέδωση του ιδιωτικού χαρακτήρα του συστήματος φέρνουν ιλαρότητα.
Για να μη μακρηγορώ. Μετά από πέντε χρόνια Μνημονίων το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι ίσως το πιο συγκεντρωτικό της Ευρώπης – τέσσερις τράπεζες το ελέγχουν πλήρως. Η μεγαλύτερη, η Πειραιώς, έχει τα πλέον ακανθώδη προβλήματα διαχείρισης και τις μεγαλύτερες κεφαλαιακές ανάγκες. Πως ακριβώς τα κατάφερε αυτή η τράπεζα να βρεθεί στην κορυφή του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, όταν δάνειζε καταφανώς χωρίς επαρκή κριτήρια σε μεγάλες επιχειρήσεις και εκμεταλλεύτηκε την κυπριακή κρίση; Η πλέον ιστορική, η Εθνική, έχει επίσης προβλήματα διαχείρισης και κεφαλαίων, ενώ προχωρεί σε άμεση συρρίκνωση της διεθνούς της παρουσίας πουλώντας την τουρκική θυγατρική της. Η διεθνοποίηση του ελληνικού τραπεζικού κεφαλαίου τελειώνει άδοξα.
Οι αποτυχημένες τράπεζες ζητούν για μια ακόμη φορά τη βοήθεια του ελληνικού λαού, αφού όμως πρώτα αιτηθούν τα χρήματα ιδιωτών επενδυτών. Και ποιοι θα είναι αυτοί; Όχι φυσικά Έλληνες διότι οι κεφαλαιακοί έλεγχοι που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι ουσιαστικά το απαγορεύουν. Ποιοι ξένοι όμως θα επενδύσουν στις ελληνικές τράπεζες σήμερα; Μα ο κ. Πρεμ Γουάτσα της Φαίρφαξ και άλλοι από επενδυτικά ταμεία της ιδίας ολκής, που ήδη μπήκαν στην ουρά. Ο κερδοσκοπικός αυτός εσμός περιφέρεται από χώρα σε χώρα σε αναζήτηση γρήγορου κέρδους. Στην Ελλάδα πιθανότατα θα αναζητήσει γρήγορα κέρδη από τη διαχείριση του τεράστιου χαρτοφυλακίου των προβληματικών δανείων, με ότι αυτό σημαίνει για τους δανειολήπτες.
Το τραπεζικό σύστημα που πλέον θεμελιώνεται στη χώρα μας με το τρίτο Μνημόνιο είναι απολύτως ολιγοπωλιακό και χωρίς λογική ανάπτυξης. Οι πολιτικές του προσβάσεις είναι γιγαντιαίες, οι άνθρωποι και οι μηχανισμοί που το ελέγχουν παραμένουν ακλόνητοι. Δεν υπάρχει τίποτε αριστερό στην τραπεζική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και καμία σχέση με το πάλαι ποτέ πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Το χειρότερο όμως είναι ότι οι τράπεζες δεν πρόκειται να στηρίξουν την ανάπτυξη, ενώ το ίδιο τους το μέλλον διαγράφεται εξαιρετικά αβέβαιο, καθώς και πάλι μαζεύονται σύννεφα κρίσης στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Το τρίτο Μνημόνιο θα ολοκληρώσει το έργο των μνημονιακών μαθητευόμενων μάγων, εγχωρίων και ξένων.