ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Ένα τέρας γεννιέται πάνω στα ερείπια κρατών και λαών...



Του Μίκη Θεοδωράκη
 
Η δημιουργία ενός ενιαίου Μετώπου Αντίστασης των Λαών της Ευρώπης θα οδηγούσε σε ολοκληρωτική ήττα των δυνάμεων της καταστροφικής εισβολής και στη δημιουργία της Ευρώπης των Λαών, της Ειρήνης και της Προόδου. Της οποίας η δύναμη και ακτινοβολία θα ήταν τόσο μεγάλη, ώστε να μπορεί να παίξει κυρίαρχο ρόλο σε διεθνή κλίμακα…
Σήμερα η βασική αντίθεση βρίσκεται ανάμεσα στο... σύνολο των λαών της Ευρώπης και των δυνάμεων που εκπροσωπούν και στοχεύουν στην παγκόσμια επικράτηση της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, με κέντρο μια σειρά τεράστιες Τράπεζες, όπως οι Ροκφέλερ-Ρότσιλντ και Γκόλντμαν-Ζάξ, με παραρτήματα όπως η Ντόϋτσε Μπανκ και η Τράπεζα της Ευρώπης, με «Κυβερνητικό Εκπρόσωπο» την Λέσχη Μπίλντεμπεργκ και τους δορυφόρους του ΔΝΤ, Οργανισμός Διεθνούς Εμπορίου και με όργανα όπως λ.χ. τη Σχολή Σικάγου (Φρήντμαν-βλ. τις αποκαλύψεις της Ναομι Κλάϊν στο βιβλίο της «Σοκ και Δέος»). Στόχος αυτού του νέου Ολοκληρωτισμού είναι η Παγκοσμιοποίηση, δηλαδή… 

O έντιμος δημόσιος υπάλληλος Εφορίας που αποφάσισε να σώσει τη χώρα...


Το κατόρθωμα της κυβέρνησης: Και κερατάδες και δαρμένοι…


Το κατάφεραν και έκαναν την Ελλάδα ρεζίλι της οικουμένης. Οι κυβερνώντες του «yes man», οι άνθρωποι που γυρίζουν με το χέρι απλωμένο ανά τον κόσμο, οι πολιτικοί της υπαλληλικής νοοτροπίας, της λοβοτομής και της εύκαμπτης μέσης, έφεραν τη χώρα στην απόλυτη ξεφτίλα.
Ενώ ψήφισαν τα μέτρα, που, ομολογουμένως από τους πάντες διαλύουν την ελληνική κοινωνία και είναι τουλάχιστον αμφίβολο εάν αποτελούν λύση για το πρόβλημα, δεν είχαν εξασφαλίσει στο παραμικρό την εκπλήρωση των δεσμεύσεων από την τρόικα.

Το γεγονός ότι ΔΝΤ και Γερμανοί τσακώνονται για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους αποτελεί περίτρανη απόδειξη ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει! Το πρόγραμμα δηλαδή που επέβαλε η τρόικα και ψηφίσαμε μετά πολλών επαίνων και εκβιασμών, πολύ απλά δεν βγαίνει κύριοι. Γι’ αυτό και το ΔΝΤ λέει ότι πρέπει να υπάρξει άλλη αντιμετώπιση του χρέους.

Αντί να πάει να τους το πει ο ίδιος ο Σαμαράς από το καλοκαίρι, η τρικομματική κυβέρνηση έσκυψε το κεφάλι, έκανε ό,τι της είπε η Μέρκελ και πήρε ό,τι πήρε τη νύχτα της Τρίτης: Μηδέν από δόση και πολύ από ρελίζι. Και κερατάδες και δαρμένοι δηλαδή.

Χωρίς καμία διορατικότητα, χωρίς ίχνος πολιτικού κύρους διεθνώς, εξάντλησαν την πυγμή τους στους κοινωνικά αδύναμους έλληνες.

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ: " ''Η Ελλάδα θυμίζει χούντα, χωρίς τανκς''



Αγανακτισμένη η Ομογένεια, καταφεύγει σε Αμερικανούς πολιτικούς γιά την άθλια κατάσταση στην Ελλάδα και την διαφθορά-σαπίλα του κράτους 

Το ''Κ'' είναι αποδέκτης αντίγραφων 6 επιστολών που εστάλησαν σε γερουσιαστές των ΗΠΑ, από Αμερικανούς πολίτες ελληνικής καταγωγής, με τις οποίες τους ζητούν να πράξουν ότι είναι δυνατόν, ώστε ο εξαθλιώμενος ελληνικός λαός να απαλλαγεί από τους ψεύτες, διεφθαρμένους πολιτικούς και κυβερνώντες, που καλύπτουν την διαπλοκή, διαφθορά ημετέρων και των εαυτών τους, με ατιμωρησία.
Στις επιστολές τονίζεται ότι, ναι μεν οι πολίτες στην Ελλάδα εκλέγουν τους βουλευτές, αλλά αυτοί ατιμούν την ψήφο και πράττουν με ''κομματική πειθαρχία'', εξαπατώντας έτσι έμμεσα τους ψηφοφόρους, τους οποίους ουδέποτε συμβουλεύονται όταν ψηφίζουν σοβαρά νομοθετήματα στην Βουλή, αποδεικνύοντας ότι η θέληση του λαού εξευτελίζεται και η Δημοκρατία δεν λειτουργεί. Επίσης, τονίζεται ότι, ουδείς έχει τιμωρηθεί στην Ελλάδα γιά μίζες, γιά πράξεις οικονομικού εγκλήματος, δεν διώκεται η φοροδιαφυγή επειδή οι πολιτικοί λαδώνονται από τους φοροδιαφεύγοντες που εξάγουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό χωρίς φορολογικές επιπτώσεις και ποινές, η Βουλή ουσιαστικά κάνει ξέπλυμα αδικημάτων-αμαρτιών πολιτικών που έχουν ασυλία, η κυβέρνηση ανέχεται τον ρατσισμό και πράξεις βίας από την αστυνομία, η Δικαιοσύνη ελέγχεται από πολιτικούς, ενώ η κυβέρνηση, που ενεργεί και αυθαίρετα, μαζί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας παραβιάζουν και το Σύνταγμα.
Σε μία από τις 3 επιστολές, αναφέρεται χαραχτηριστικά: ''Η Ελλάδα θυμίζει χούντα, χωρίς τανκς''.Σημ.: 'Ισαμε μεσημέρι 21ης Νοεμβρίου '12, είχαμε λάβει αντίγραφα 6 επιστολών σε γερουσιαστές και 13 σε βουλευτές. Σίγουρα ο αριθμός των επιστολών είναι πολλαπλάσιος.

Για ενδιαφερόμενους Ομογενείς: Οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις των 100 γερουσιαστών ΗΠΑ

Τι κάνει η λιτότητα!!!!



 Ο καθένας κάνει περικοπές από
όπου μπορεί.....

ΚΑΤΕΡΙΝΗ : ¨Χόμπι¨ που σκοτώνει…τέταρτη φορά σε διάστημα ενός μηνός!


  Σήμερα ημέρα Τετάρτη 21/11/2012 γίναμε μάρτυρες της αποτρόπαιης πράξης και της ασυνειδησίας αυτών που σκορπούν το θάνατο εδώ και ένα μήνα δηλητηριάζοντας τα ανυπεράσπιστα αδέσποτα της πόλης μας. Τον τελευταίο καιρό η δηλητηρίαση αδέσποτων σκύλων αποτελεί θλιβερό χόμπι κάποιων «συνανθρώπων» μας που δυστυχώς δολοφονούν ¨εν ψυχρώ¨. Μέσα σε διάστημα λιγότερο του ενός μηνός έχουμε δηλητηριάσεις: στις 27/10/2011 στην ευρύτερη περιοχή του ΚΤΕΛ, στις 17/11/2012 στην περιοχή του κεντρικού πάρκου, στις 19/11/2012 στην Ολυμπιακή Ακτή και σήμερα στο πάρκο του Ευκαρπίδη. Οι περιοχές αυτές είναι κοινόχρηστοι χώροι στους οποίους καθημερινώς οι άνθρωποι που έχουν ένα ζώο συντροφιάς κυκλοφορούν, ενώ κάθε απόγευμα είναι χώρος συγκέντρωσης παιδιών. 

Οι δολοφονίες ΔΕΝ είναι λύση. Παρά τα όσα πιστεύουν ορισμένοι, οι φόλες αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία και ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ…Πρόκειται για δηλητήριο σε ελκυστική και βρώσιμη μορφή και είναι πολύ εύκολο για ένα μικρό παιδάκι να μπει στον πειρασμό να το δοκιμάσει αν το βρει μπροστά του παίζοντας στο πάρκο ή στην αυλή του. Πρέπει όλοι να αναλογιστούν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Οι ιδιοκτήτες αφενός θα πρέπει να δείξουν υπευθυνότητα και να μην εγκαταλείπουν τα ζώα τους με την πρώτη δυσκολία και ο Δήμος σύμφωνα με την κείμενη Νομοθεσία είναι υποχρεωμένος να φροντίσει για την περισυλλογή, την εξασφάλιση στέγης και την περίθαλψη των αδέσποτων δημιουργώντας κατάλληλες δομές. Oι άνθρωποι που δηλητηριάζουν ζώα είναι ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ και ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ, μην τους αφήνετε ατιμώρητους. Σύμφωνα με το άρθρο 16 παράγραφο α σε συνδυασμό με το άρθρο 20 του Ν. 4039/2012 για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, οποιαδήποτε πράξη κακοποίησης των ζώων συμπεριλαμβανομένης της ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗΣ θεωρείται αντικείμενο αυτεπάγγελτης δίωξης και ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ. Οι ψυχές αυτές δεν ενοχλούν κανένα, τα περισσότερα αδέσποτα τα φροντίζουν οι φιλόζωοι της κάθε περιοχής, τα οποία μάλιστα φροντίζουν και να στειρώσουν με δικά τους έξοδα!
Εκ μέρους των συμπολιτών σας που έχουν αγανακτήσει βλέποντας σε όλη την πόλη αδέσποτους σκύλους να ξεψυχάνε από τις φόλες που ασυνείδητοι έριξαν με στόχο να τα "ξεφορτωθούν"…
Δ.Τ.

Ένα τριήμερο με «γαστρονομικούς θησαυρούς του Ολύμπου» στην Αθήνα


Καλή επιτυχία σε όλους
Πάρης

«Πάπιες» σε γεροντάκια αλλάζει στον Καναδά η Μάρω Λύτρα


papies se gerontakia allazei ston kanada i maro lytra 1 315x236 300x224 «Πάπιες» σε γεροντάκια αλλάζει στον Καναδά η Μάρω Λύτρα
Η είδηση -και η άμεση διάψευση- ότι η Μάρω Λύτρα, που μένει πλέον μόνιμα στον Καναδά, παντρεύεται είναι εκεί που εστίασε η μεγάλη πλειοψηφία των σάιτς. Αν και το πραγματικό ενδιαφέρον είναι στο τι ακριβώς κάνει στον ελεύθερό της χρόνο.
Από ότι φαίνεται η Μάρω Λύτρα έκανε στροφή 180 μοιρών στην ζωή της, επιστρέφοντας στη σχολή νοσηλευτικής που είχε παρατήσει πριν έρθει στην Ελλάδα για το Fame Story. Ενώ παράλληλα μένει με την μητέρα της και δουλεύει -μετά από πίεση του ιδιοκτήτη και φίλου της- στο Μythos, το ίδιο νυχτερινό μαγαζί στο οποίο δούλευε πριν ξενιτευτεί.

Έχασε το «παιχνίδι» της τηλεθέασης ο Λάκης Λαζόπουλος


lakhslazopulos 625    300x123 Έχασε το «παιχνίδι» της τηλεθέασης ο Λάκης Λαζόπουλος
Oι τίτλοι τέλους στο «Αλ Τσαντίρι» έπεσαν το βράδυ της Τρίτης, όπου προβλήθηκε η τελευταία εκπομπή για τον φετινό χρόνο.
Τα ύστερα τιμούν τα πρώτα λέει ο θυμόσοφος λαός μας, μόνο που στο μυαλό του παρουσιαστή, του «βιρτουόζου της σάτιρας», όπως κάποιοι αρέσκονται να τον προσφωνούν, η λαϊκή έκφραση είναι κάπως συγκεχυμένη…
Τα νούμερα τηλεθέασης της εκπομπής κυμάνθηκαν μεταξύ 30 – 35% σε νεανικό και γενικό κοινό. Πού είναι τα παλιά νούμερα που έφερνε ο Αλ Τσαντιριώτης Λάκης Λαζόπουλος στον ALPHA; Πού είναι τα πρώτα ονόματα καλεσμένων που φιλοξενούσε κάθε Τρίτη; Με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη ως καλεσμένο, δουλειά δεν γίνεται…
Το συμπέρασμα είναι ευκόλως εννοούμενο. Ο τηλεθεατής αντιλαμβάνεται κατευθείαν το ψέμα όταν του το σερβίρεις μέσω χαριτωμενίστικων ανέκδοτων και εξυπνάδων του λεπτού, διακρίνει την πρόχειρη δουλειά, την έλλειψη αλήθειας στη καυστική κατά τα άλλα σάτιρα του ακριβοπληρωμένου Λάκη.

Eκτακτη γενική συνέλευση του Ε.Ο.Σ. Λιτοχώρου


Έκτακτη γενική συνέλευση των μελών του συλλόγου θα γίνει την Κυριακή 25/11 στις 11.00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου στο Λιτόχωρο (βρίσκεται στο ναυτικό μουσείο). Το θέμα είναι η διοργάνωση εκδηλώσεων για το καλοκαίρι του 2013,  για τα 100 χρόνια από την πρώτη ανάβαση στον Όλυμπο. Τέλος όσοι/ες θέλετε, μπορείτε να προτείνετε ιδέες για τον εορτασμό. 

Για το Δ.Σ.,
ο γενικός γραμματέας
Δημήτρης Μανουσιάκης
----------------------------------------------------------
Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Λιτοχώρου
Μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας & Αναρρίχησης
Διεύθυνση: Είσοδος Χαράδρας Ενιπέα / Τ.Θ. 45, Τ.Κ. 60200
Τηλέφωνο & Fax: 23520 82444
Skype: eos.litohorou

O αγώνας ΝΙΚΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ - ΠΑΟΚ θα γίνει στο κλειστό γυμναστήριο Κολινδρού


Ο αγώνας του ερχόμενου Σαββάτου μεταξύ της Νίκης Αιγινίου και του ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα ΒΟΛΕΥ ΛΙΓΚ 2012-2013, θα διεξαχθεί τελικά στο κλειστό γυμναστήριο του Κολινδρού στις 19:00...

Έτσι για πρώτη φορά φέτος, η ομάδα της Νίκης θα έχει τους φίλους της στο πλευρό της...

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ Δ.Α.Σ-Ο.Τ.Α ΠΙΕΡΙΑΣ




ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ Π.Α.ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ Η
Δ.Α.Σ-Ο.Τ.Α ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΗ 6μμ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.

Εργαζόμενοι, όλοι μαζί μια φωνή μια γροθιά να μην επιτρέψουμε να εφαρμοστεί αυτό το τερατούργημα. Χρειάζεται κίνημα και αγώνας που θα παρεμποδίσει τα μέτρα, θα τα μπλοκάρει στη πράξη.
ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ, ΑΥΡΙΟ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ, ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ.

To πιο ακριβό tattoo στον κόσμο

Η ιδιαίτερη ομορφιά και γενικά το όλο attitude της Kate Moss, την έχει κατατάξει στην ελίτ των super models. Φαίνεται όμως ότι στο παρελθόν, το διάσημο μοντέλο εν αγνοία της πρόσθεσε πολλά εκατομμύρια στην ευγενή αξία που έχει σήμερα το tattoo που κοσμεί το κάτω μέρος της πλάτης της, αφού το δέρμα της πλέον αποτελεί ένα εμπορεύσιμο περιουσιακό στοιχείο. 



Ήταν το 2002 όταν η Kate Moss, εξέφρασε την επιθυμία να γνωρίσει τον παγκοσμίου φήμης Γερμανό ζωγράφο, Lucian Freud. Et voila! Η κόρη του, Βella Freud, σχεδιάστρια μόδας και φίλη της Kate, κανονίζει την ομολογουμένως επιτυχημένη συνάντηση, αφού συμφώνησε να ποζάρει γυμνή για τον ζωγράφο ενώ ήταν έγκυος. 

Αποκαλυπτικά στοιχεία για την επιχορήγηση των Ταμείων


Στοιχεία για την εξέλιξη της επιχορήγησης των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά και τις οφειλές τους σε φορείς εκτός Γενικής Κυβέρνησης, απέστειλε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προς απάντηση σχετικής ερώτησης βουλευτών του ΚΚΕ

Όπως αναφέρει στην απάντησή του ο αναπληρωτής υπουργός, η διαμορφωμένη πίστωση επιχορήγησης ανέρχεται σε 10.144.218.875 ευρώ και το εννεάμηνο χορηγήθηκαν 8.534.691.000 ευρώ, ενώ προς διάθεση μέχρι το τέλος του έτους, απομένει ποσό ύψους 1.609.527.875 ευρώ (υπενθυμίζεται ότι τα ασφαλιστικά Ταμεία ΕΤΑΑ και ΕΤΑΠ ΜΜΕ δεν λαμβάνουν επιχορήγηση από τον τακτικό προϋπολογισμό.

Πιο αναλυτικά:

- Στο ΙΚΑ που η διαμορφωμένη πίστωση επιχορήγησης ανέρχεται συνολικά στα 3.659.218.875 ευρώ, χορηγήθηκαν, από την αρχή του έτους έως το τέλος Σεπτεμβρίου 3.155.091.000 ευρώ και απομένει προς διάθεση ποσό 504.127.875 ευρώ έως την 31η Δεκεμβρίου.

Το αντάρτικο των ηγουμένων



Εκ νέου αντιδράσεις προκλήθηκαν στους ιερούς κύκλους του Αγίου Όρους για την πρόθεση της κυβέρνησης να φορολογήσει τη μοναστηριακή περιουσία πλην του Άθω.

Πρόκειται για καταστήματα και σπίτια, τα οποία είχαν γλυτώσει από τη φορολόγηση, παραμένοντας στο απυρόβλητο. Πληροφορίες της zougla.gr αναφέρουν ότι πριν από λίγες ημέρες κλιμάκιο ελεγκτών της εφορίας επισκέφτηκε το Άγιο Όρος, γεγονός που ξεσήκωσε την Ιερά Σύναξη.

Google Play σε 35 χώρες 5,5 εκατομμύρια τραγούδια Πηγή: kathimerini.gr


H Google ήρθε σε συμφωνία με οργανισμούς διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων μουσικών έργων, με την οποία απέκτησε το δικαίωμα να διαθέσει μέσω της μουσικής υπηρεσίας του Google Play σε 35 χώρες 5,5 εκατομμύρια τραγούδια, ανάμεσά τους και επιτυχίες από τραγουδίστριες όπως η Lady Gaga και η Rihanna.

Η συμφωνία υπεγράφη με την Armonia, μία από τις μεγαλύτερες κοινοπραξίες οργανισμών πνευματικών δικαιωμάτων, στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων και οργανισμοί από τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία. Έτσι, ο ιντερνετικός κολοσσός θα μπορέσει να αυξήσει τα άλμπουμ που προσφέρει στη Γηραιά Ήπειρο και να ανταγωνισθεί τις μουσικές υπηρεσίες των Apple και Amazon.

Όπως δήλωσε στο Associated Press η εκπρόσωπος της SACEM Catherine Kerr-Vignale, της γαλλικής εταιρείας διαχείρισης πνευματικής ιδιοκτησίας, οι όροι «είναι παρόμοιοι με τις συμφωνίες που έχουν κάνει η Amazon και η Apple για το iTunes». Η Kerr-Vignale συμπλήρωσε ότι, παρόλο που οι δύο άλλες αμερικανικές εταιρείες προχωρούν σε συμφωνίες ανά μεμονωμένη χώρα, στην περίπτωση της Google η άδεια χρήσης των τραγουδιών είναι πολύ πιο ευρεία, αφού καλύπτει 35 κράτη.

Η μουσική υπηρεσία του Google Play έκανε πριν από λίγο καιρό ντεμπούτο και στη Γηραιά Ήπειρο, και πιο συγκεκριμένα στη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία και την Ισπανία. Ωστόσο, έως και σήμερα, ένα μεγάλο μέρος των τραγουδιών που φιλοξενεί είναι διαθέσιμα μόνο στις ΗΠΑ, με τους Ευρωπαίους χρήστες του online καταστήματος να παραπονιούνται για τη μικρή ποικιλία της «ιντερνετικής δισκοθήκης» του ιντερνετικού κολοσσού.

Ο 17χρονος Χάρης Ιωάννου, δημιουργός του μεταλλικού γαντιού για άτομα με αναπηρία, βραβεύτηκε από τη «Unicef»


Αξιοποίησε τις δυνατότητες της τεχνολογίας, προσθέτοντας στο μέταλλο την αγάπη του για τους συνανθρώπους του, που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Σε ηλικία μόλις 17 ετών, ο μαθητής Χάρης Ιωάννου κατάφερε να κατασκευάσει ένα τεχνητό γάντι, που μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της ζωής των ατόμων με αναπηρία στα άνω άκρα.

Δύο χρόνια πριν, ο τότε 15χρονος Χάρης «συνέλαβε» την ιδέα του μεταλλικού γαντιού βλέποντας τη γιαγιά του που αντιμετώπιζε κινητικές δυσκολίες να μην μπορεί να πιάσει ούτε το τηλεκοντρόλ. Τότε αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τη δημιουργικότητά του προς όφελος όσων έχουν ανάγκη.

Μέσα σε ενάμιση χρόνο κατάφερε να κατασκευάσει το μεταλλικό γάντι, με πολύ υπομονή και ατέλειωτες ώρες προσωπικής δουλειάς. Η συσκευή, βάρους μόλις 350 γραμμαρίων, απαρτίζεται από μια μεταλλική κατασκευή, με αισθητήρες πίεσης, που αντιλαμβάνονται πότε το άτομο που φοράει το γάντι πάει να κάνει μία κίνηση με το χέρι. Μέσα από ένα επεξεργαστικό σύστημα, που βρίσκεται πάνω στο γάντι, και με τη βοήθεια αλγορίθμων δίνεται εντολή σε κινητήρες να κινητοποιήσουν το χέρι.

Το γάντι μπορεί να προσδώσει δύναμη μέχρι 17 κιλά σε κάθε κλείδωση του χεριού.

«Ήταν πολύ δύσκολο το εγχείρημα, καθώς πρόκειται για πράγματα που δεν σου μαθαίνει κανείς στο σχολείο. Καθώς ασχολούμην από μικρός με κατασκευές, αυτοσχεδίασα στον ελεύθερο χρόνο μου για να φτιάξω το γάντι αυτό» εξηγεί ο Χάρης Ιωάννου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Για την εφεύρεσή του ο Χάρης Ιωάννου κατέλαβε την πρώτη θέση ανάμεσα σε 123 συμμετέχοντες από 38 χώρες στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό για νέους επιστήμονες, που διεξήχθη τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Μπρατισλάβα.

Επόμενος στόχος του είναι να κάνει ορισμένες μετατροπές στο γάντι και στη συνέχεια, σε συνεργασία με κάποια εταιρεία, να προχωρήσει στην παραγωγή του.

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ: Φύλαγε στο διαμέρισμά του κρανία και οστά!


Σοκ προκάλεσε στη Σουηδία η ιστορία μιας 37χρονης νεκρόφιλης γυναίκας όπου έκρυβε στο διαμέρισμά της έξι ανθρώπινα κρανία και άλλα τμήματα ανθρωπίνων σκελετών.

Οι αρχές της Σουηδίας άσκησαν δίωξη σε βάρος της 37χρονης για «διατάραξη της ηρεμίας έξι νεκρών»!

Πέρα από τα ανθρώπινα κρανία, η αστυνομία ανακάλυψε μια σπονδυλική στήλη κι έναν μεγάλο αριθμό διαφόρων ανθρωπίνων οστών, περιλαμβανομένων και μηριαίων.

Η 37χρονη γυναίκα είχε τοποθετήσει αρκετά από τα οστά αυτά στο πάτωμα κατά τρόπο ώστε να σχηματίζεται μια ανθρώπινη μορφή, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ: Έφυγε ο… στηθόδεσμος και φάνηκαν τα Π Α Ν Τ Α!


Ε ΡΕ ΚΑΤΙ ΓΛΕΝΤΙΑ...

Βγήκαν έξω της Πετρούλας τα μεμέ και τα μάτια μας πετάχτηκαν με λύσσα. 


Δεν άντεξαν στιβαγμένα στην ενίσχυση του στηθόδεσμου και βγήκαν για εξαγριωμένη διαμαρτυρία.

Είδες, καμιά φορά η τύχη μπορεί να είναι με το μέρος μας. Πετρούλα σε ευχαριστούμε.

Ορμόνη κατά της ανδρικής… απιστίας!


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης, όταν σε ετεροφυλόφιλους άνδρες αφοσιωμένους στη σχέση ή στον γάμο τους αυξάνονταν τα επίπεδα της ορμόνης ωκυτοκίνης, ενισχυόταν και το αίσθημα πίστης στη σχέση τους.


Η ωκυτοκίνη είναι γνωστή σήμερα ως «μητρικό φίλτρο» και «ορμόνη της αγάπης» και έχει ιδιαίτερα έντονη δράση στους κοινωνικούς δεσμούς καθώς για πρώτη φορά παράγεται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα με τον θηλασμό. Μάλιστα, έχει αποδειχθεί πώς όταν δύο άνθρωποι ολοκληρώνουν την ερωτική πράξη, τα σώματά τους πλημμυρίζουν από ωκυτοκίνη. Ιδιαίτερα αυξημένα είναι τα επίπεδά της και όταν βρίσκονται σε εν γένει φυσική επαφή, αγκαλιά, χορό κ.ά.


Στο πλαίσιο του πειράματος ειδικοί από το Πανεπιστήμιο της Βόννης έδωσαν σε δύο μικρές ομάδες που αποτελούνταν και από παντρεμένους και από ελεύθερους να βάλουν στη μύτη τους ένα σπρέι.


Στη μία ομάδα το σπρέι ήταν φυσικό νερό, ενώ στην άλλη περιείχε ωκυτοκίνη. Κανένας τους δεν γνώριζε εάν είχε λάβει φάρμακο ή νερό. Ακολούθως, έβαλαν σε απόσταση δύο μέτρων από τον καθέναν ελκυστικές γυναίκες και τους ζήτησαν να τις πλησιάσουν τόσο ώστε να νιώθουν άνετα αλλά και σε απόσταση τέτοια που να αρχίζουν να αισθάνονται αμήχανα. Το ίδιο επαναλήφθηκε με τη γυναίκα να πλησιάζει τον άνδρα σε απόσταση 30 εκατοστών και έναν από τους δύο να απομακρύνεται.

Α, να χαθείτε ψεύτες, ψευτρόνια...


 -Διώξτε 22.000 υπαλλήλους και την Λάουρα Νάργες από το Dancing!
Το δεύτερο μεγάλο ψέμα του Στουρνάρα που υποτιμά την Λαγκάρντ!
 
Από τον Βασίλη Μπόνιο 

Αίφνης χθες βράδι στο δελτίο του Μega  o  φίλος μου ο Μανώλης Καψής μας απεκάλυψε, κλέβοντας την δόξα της Μαρίας Σπυράκη, ότι το ΔΝΤ  ζήτησε με email(!)  την απόλυση 22.000 δημοσίων υπαλλήλων και της Λάουρα Νάργες από το dancing With the Stars, επειδή είναι Γερμανίδα με προκλητικό στήθος.

Πόσο μ@λάκ€ς πρέπει να είναι εκεί στο ΔΝΤ για να ζητήσουν κάτι τέτοιο με email το οποίο θα μπορούσε να παραπέσει...
στον κάθε τραχανοπλαγιά και να γίνει βούκινο στα ΜΜΕ συνθλίβοντας πέρα από το προφίλ του ΔΝΤ και την όποια υπόληψη της ανυπόληπτης κυβέρνησης;

Καλούμε τώρα το υπ. Οικονομικών να μας αποκαλύψει πέρα από το συγκεκριμένο  email  και τον παραλήπτη του.

Ήταν ο Γιάννης Στουρνάρας προσωπικά, ο παραλήπτης του συγκεκριμένου μηνύματος η μήπως κάποια από τις αλανιάρες γραμματείς που ξέμειναν από την εποχή του Γιωργάκη Παπακωνσταντίνου οι οποίες  πέρασαν την δισκέτα της λίστας Λαγκάρντ για DVD του Σειρηνάκη και το πήραν σπίτι τους για να το γλεντήσουν;

Αλλά πόσο αξιόπιστο μπορεί να είναι ένα υπουργείο που μας υποσχέθηκε ότι θα χρεοκοπήσουμε στις 16 Νοεμβρίου, ακολουθώντας την ίδια πολιτική ψεύδους και εκβιασμών των Βενιζέλου, Σαχινίδη, Παπακωνσταντίνου;

Ρε πουλημένοι δωσίλογοι διαλύσατε το Ελληνικό Κράτος, θα διαλύσετε και το στρατό??? Να πάει στον αγύριστο η Τρόικα σας.



Άκουσον άκουσον κόψανε και τις δωρεάν μετακινήσεις των φαντάρων μας, μείον μια μετακινήσει πλέον θα έχουν οι φαντάροι μας από τις πολλές που είχαν.
Η Τρόικα έβαλε ψαλίδι και στις μετακινήσεις των στρατιωτών μας, ένα αντί δύο δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια θα δικαιούνται πλέον όσοι υπηρετούν στις παραμεθόριες περιοχές.
Βέβαια σε αυτές τις περιοχές δεν πηγαίνουν τα δικά τους παιδιά, αλλά του απλού κοσμάκη που αυτοί την στιγμή στενάζει κάτω από τα δυσβάσταχτα μέτρα και δεν μπορούν να σηκώσουν κεφάλι.
Μεγαλώνουμε τα παιδιά μας για να πάνε να υπηρετήσουν την μητέρα πατρίδα και να σταθούν στο ύψος κάνοντας το καθήκον τους, γιατί δεν θεωρείται Έλληνας όποιος δεν υπηρετήσει την πατρίδα και αυτοί τι προσφέρει τώρα στα παιδιά μας ,φτώχεια ταπείνωση και εξευτελισμό.
Αν και μετά το σάλο που έγινε στα ΜΜΕ πήγε να το μαζέψει ο κ.Παναγιωτόπουλος, διέρρευσε ανεπίσημα ότι θα επανεξεταστεί το θέμα. Πάντως η απόφαση για περικοπή της μίας από τις δύο «καταστάσεις επιβίβασης» που χορηγούνται σε όλους τους οπλίτες έχει περάσει από την κρησάρα της τρόικας και δεν μπορεί να ακυρωθεί ή να τροποποιηθεί.
Πάρτε το μέτρο πίσω κ.Παναγιωτόπουλε γιατί σε λίγο δεν θα ξέρεις που θα πας και εσύ μαζί με τους άλλους να κρυφτείς πλησιάζει η ώρα σας, ρωτάς τον έρημο τον γονιό που έστειλε το παιδί του φαντάρο αν έχει χρήματα να του στείλει για να έχει ένα χαρτζιλίκι και τα έξοδα ώστε όταν θα πάρει αυτή την ρημαδοάδεια που θα του δώσει η μάνα πατρίδα να πάει στο σπίτι του να δει την οικογένεια του θα μπορεί να μετακινηθεί χωρίς ένα ευρώ στην τσέπη?
Αίσχος ντροπή αλλά ποιος την έχασε για να την βρείτε εσείς, πουλημένα τομάρια που έχετε ξεπουλήσει την Ελλαδίτσα μας για ένα κομμάτι ψωμί, προδότες το ονόματα σας θα γραφτούν στην ιστορία με τα πιο μελανά γράμματα αλλά δεν πιστεύω ότι ιδρώνει το αυτί σας.
Ρωτήσατε ποτέ πως αισθάνεται το κάθε φανταράκι για να μας φυλάει εμάς τα σύνορα μέσα στο κρύο και το χιόνι ειδικά όταν είναι πάνω στον Έβρο πως αισθάνεται?

";ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ" Η ΑΛΗΘΕΙΑ!!!! ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΗΛΙΘΙΟΥΣ!!!



ΓΙΑ  ΝΑ  ΕΙΣΤΕ  ΕΝΗΜΕΡΟΙ,  ΤΙ  ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ  ΕΝ  ΑΓΝΟΙΑ  ΜΑΣ !
  ΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΟ  ΨΕΥΔΟΣ,  ΤΗΝ  ΑΠΑΤΗ  ΚΑΙ  ΤΗΝ  ΚΟΡΟΙΔΙΑ,   ΠΟΥ  ΝΟΜΙΖΟΥΝ  ΟΤΙ  ΘΑ  ΤΑ
ΠΕΡΑΣΟΥΝ  ΣΤΟ  "ΝΤΟΥΚΟΥ"  ΚΑΙ  ΘΑ  ΚΑΤΑΠΙΟΥΜΕ  ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ ! 
ΤΩΡΑ  ΞΕΡΕΤΕ  ΤΙ  ΝΑ  ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ  ΚΑΙ  ΠΩΣ  ΝΑ  ΤΟΥΣ  ΣΤΡΙΜΩΞΕΤΕ.
ΓΙΑ  ΝΑ  ΠΑΨΟΥΝ  ΝΑ  ΜΑΣ  ΘΕΩΡΟΥΝ  ΗΛΙΘΙΟΥΣ !

====================================================================
  
233 δισ του  χρέους πήγαν στις Τράπεζες . Σου λένε τώρα να τα πληρώσεις  με το αίμα σου 
έλληνα πολίτη και ως δανειολήπτης και ως φορολογούμενος . 
Καλό ε;  Ούτε ο Οργουελ δεν το είχε σκεφτεί.
To θέμα είναι βασικά  απλό  και ολέθριο . ‘Ολα τα  χρήματα που δεν είναι χρήματα αλλά  ηλεκτρονικές  λογιστικές  εγγραφές ,τα διαχειρίζονται οι Τράπεζες  και μόνο αυτές . Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν δανείζει  απευθείας τα κράτη αλλά τις ιδιωτικές Τράπεζες . Ιδιωτικές   διότι δεν υπάρχει πλέον κρατική Τράπεζα . Υπάρχει πρόβλεψη στις  εκάστοτε συνθήκες του διαβόλου ότι η ΕΚΤ μπορεί να δανείζει απευθείας τα κράτη αλλά αυτό προϋποθέτει ότι το συγκεκριμένο  κράτος  δεν έχει χρέος πάνω από  το 60 % του ΑΕΠ  (ακαθάριστο εθνικό προϊόν , ο τζίρος ας πούμε). Μόνο που δεν έχει φανεί μέχρι τώρα τέτοιο κράτος . Οι ιδιωτικές λοιπόν Τράπεζες   δανείζονται  από την ΕΚΤ (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) με 0,5-1%   και στην συνέχεια  δανείζουν τα κράτη με  επιτόκιο 3, 5, 6, 7 % ανάλογα με τις αξιολογήσεις των διάφορων Οίκων οι οποίοι ανήκουν σε αυτούς οι οποίοι κατέχουν και τις Τράπεζες . Μόλις έρθει  το τοκογλυφικό χρήμα στο εκάστοτε κράτος πάει κατευθείαν στις Τράπεζες .
Εχουμε λοιπόν ένα μεγαλοφυές  σχέδιο . Μια λογιστική εγγραφή (αέρας κοπανιστός δηλ.) κυκλοφορεί και αποφέρει τοκους και προμήθειες στους εκλεκτούς και γίνεται  ταυτόχρονα ένα άριστο εργαλείο υποδούλωσης και αρπαγής πραγματικού πλούτου. Με τα χρήματα των  κρατικών εγγυήσεων  παίρνουν ρευστό από την ΕΚΤ   με 1% και δανείζουν το ελληνικό δημόσιο με  4,80% με υποθήκευση της  δημόσιας περιουσίας . Και όλα αυτά διότι αν το κράτος πιάσει και κόψει το  άτοκο , δωρεάν χρήμα που χρειάζεται ,όπως γινόταν χιλιάδες χρόνια τώρα ,θα πέσει ο ουρανός να μας πλακώσει .
‘Ετσι έγινε στην Ελλάδα . Αφού γλείψαμε  μπότες , κατουρημένες ποδιές ,  ξεφτιλιστήκαμε  ως εκεί που δεν πάει άλλο και κάναμε ό,τι μας διέταξαν, μας έστειλαν 233 δισ τα οποία που πήγαν ; Στον κόσμο  για ν’ ανασάνει και να ανακάμψει η οικονομία   Οχι  βέβαια. Πήγαν στις  -ιδιωτικές πάντα -Τράπεζες για ανακεφαλαίωση δηλαδή για κάλυψη του κεφαλαίου τους λόγω της ζημιάς που είχαν υποστεί από την “κρίση”, οποίες Τράπεζες παραμένουν ιδιωτικές ,περιλαμβανομένης της Τράπεζας της Ελλάδος . Ενα μικρό τμήμα πήγε στις τσέπες ημετέρων των εκλεκτών.
Εχουμε και λέμε (από το www.diaforos.blogspot.gr)  Χορηγίες προς Τράπεζες .

Αν αυτό δεν είναι πραξικόπημα τότε τι είναι ;;;


Ας ξεκινήσουμε από τις αλλαγές τις οποίες προκαλεί η τελευταία απογραφή (2011), όπως αυτές αναφέρονται σε σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που ετοίμασε η κυβέρνηση. Λέει η Ημερησία : “Μεγάλες αλλαγές στον εκλογικό χάρτη της χώρας, με αυξομειώσεις βουλευτών εδρών, φέρνει από τις επόμενες εκλογές η απογραφή πληθυσμού του 2011. Συνολικά, το Προεδρικό Διάταγμα που κατάρτισε η κυβέρνηση προβλέπει 20 αυξομειώσεις εδρών σε 14 περιφέρειες της χώρας.
Κατά τη διεξαγωγή των επόμενων βουλευτικών εκλογών, με βάση τα πρόσφατα δημοσιευμένα αποτελέσματα για τις αλλαγές στον πληθυσμό κάθε περιοχής, οι μεγαλύτερες αυξομειώσεις επέρχονται στην Αττική, καθώς στο υπόλοιπο Αττικής θα εκλέγονται στο εξής 3 επιπλέον βουλευτές (από 12 γίνονται 15) με αντίστοιχη μείωση 3 βουλευτών στην Α’ Αθηνών (από 17 γίνονται 14). Την ίδια στιγμή 2 επιπλέον βουλευτές θα βγάζει η Β’ Αθηνών (44 αντί 42) και η Β’ Θεσσαλονίκης (9 αντί 7), ενώ στις υπόλοιπες εκλογικές περιφέρειες προστίθεται ή αφαιρείται από 1 βουλευτική έδρα.

Προετοιμάζεται επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στην Ουάσιγκτον



  • Επιβεβαιωμένες πληροφορίες του ''Κ'', αναφέρουν ότι θα γίνει αρχές του 2013, πιθανά τον Φεβρουάριο.
  • Παρά την επίμονη προσπάθεια του ''Μαξίμου'', ο Λευκός Οίκος, ΔΕΝ κλείνει ''ραντεβού'' στον Α. Σαμαρά
  • Στο πρόσωπο του Αλ. Τσίπρα ''βλέπουν'' τον νέο Ανδρέα (Παπανδρέου)
  • ''Τελειωμένη'' θεωρούν στις ΗΠΑ την συγκυβέρνηση Αντ. Σαμαρά


Εκτιμούν ότι θα γίνουν πάλι εκλογές στα μέσα 2013 στην Ελλάδα, εξαιτίας της μεγάλης λαϊκής δυσαρέσκειας, που οφείλεται βασικά στα εξοντωτικά μέτρα και στα πολλαπλά ψέμματα, ανακολουθίες, πρωθυπουργού και συγκυβερνώντων, με αποτέλεσμα να έχουν απωλέσει την λαϊκή αποδοχή και -ειδικά- την αξιοπιστία τους.

Πρωτοσέλιδο 21.11.2012

Πρωτοσέλιδο 21.11.2012

Στο 5ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παγκρατίου Αθλήματος που διεξάχθηκε το τριήμερο 16, 17 & 18 Νοεμβρίου

Χρυσές οι αθλήτριες του Δ. Δίου - Ολύμπου Μ. Φόλιου και Κ. Τσιουρλή


Την 5η θέση κατέλαβε ο αθλητής Γιάννης Παπαγεωργίου – Σιαμήτρας
Χρυσά μετάλλια κατέκτησαν οι έφηβες αθλήτριες του παγκρατίου αθλήματος Μαρία Φόλιου και Κατερίνα - Ραφαέλα Τσιουρλή, δημότισσες του Δ. Δίου - Ολύμπου, συμμετέχοντας στο 5ο παγκόσμιο πρωτάθλημα παγκρατίου αθλήματος που διεξάχθηκε το τριήμερο 16, 17 και 18 Νοεμβρίου 2012 στο κλειστό στάδιο Βλαχιώτη Λακωνίας.
Επίσης, ένας ακόμη έφηβος αθλητής του Δ. Δίου - Ολύμπου, ο Γιάννης Παπαγεωργίου - Σιαμήτρας κατέλαβε 5η θέση.
2 ΧΡΥΣΑ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 500 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ
Η μεγάλη επιτυχία των δύο αθλητριών αλλά και η 5η θέση για τον αθλητή του Δ. Δίου - Ολύμπου γίνεται ακόμη μεγαλύτερη αν σκεφτεί κανείς ότι στους αγώνες που διεξάχθηκαν, συμμετείχαν πάνω από 500 αθλητές από 30 χώρες, γεγονός που ανέβασε, εκ των πραγμάτων, τον δείκτη δυσκολίας για την κατάκτηση των δύο χρυσών μεταλλίων.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι τρεις έφηβοι, που ανήκουν στο "Αθλητικό Μορφωτικό Πολιτιστικό Σωματείο Παγκρατίου Αθλήματος Δίου Πιερίας, Αλκή" Δ. Δίου - Ολύμπου, είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα χάρις στη χορηγία και στην ηθική στήριξη που προσέφερε το ίδρυμα "Διονύσης Πασχάλης".

Να συνεχιστούν και σήμερα οι καταλήψεις των Δημοτικών κτιρίων αποφάσισαν στη γενική τους συνέλευση τα μέλη του συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων Ν. Πιερίας

Παραμένουν στις θέσεις τους


Να συνεχιστούν και σήμερα Τετάρτη 21 Νοεμβρίου οι καταλήψεις των Δημοτικών κτιρίων αποφάσισαν στη γενική τους συνέλευση τα μέλη του συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων Ν. Πιερίας.
Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Κατερίνης και ενώ και σήμερα η συμμετοχή των δημοτικών υπαλλήλων στις κινητοποιήσεις ήταν ιδιαίτερα μεγάλη.
24ωρη απεργιακή κινητοποίηση από την ΟΣΥΑΠΕ
Απόλυση - διάλυση - κατάλυση είναι η λύση; Ο Σύλλογος Εργαζομένων Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας προχωράει με αυτό το σύνθημα στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η Ομοσπονδία Συλλόγων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδος, ΟΣΥΑΠΕ, την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου.
Σήμερα Τετάρτη 21 Νοεμβρίου στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση, που θα γίνει στην αίθουσα συσκέψεων του Διοικητηρίου θα συζητηθούν οι τρόποι δράσης στα νέα μέτρα που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 - 2016.
Μια Στρατηγική που είναι προδιαγεγραμμένο πως αν εφαρμοστεί θα οδηγήσει στην πλήρη κατάρρευση της κοινωνίας και που είναι σίγουρο πως δεν είναι δημοσιονομική.
Οι Απολύσεις που σχεδιάζονται από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης οδηγούν στη Διάλυση του Δημόσιου Τομέα, χωρίς να επιλύει προβλήματα δομής και λειτουργίας που χρόνια τώρα ταλαιπωρούν τον πολίτη και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην Κατάλυση της κοινωνίας.
Ο Σύλλογος συμπαραστέκεται επίσης στους εργαζομένους στους Δήμους που συνεχίζουν τις δράσεις τους. Η συλλογικότητα σε κάθε αγώνα είναι προαπαιτούμενη και η συσπείρωση όλης της κοινωνίας πρέπει να εδραιωθεί στις συνειδήσεις όλων, τώρα που όλες οι κοινωνικές ομάδες κινδυνεύουν.

Φαβορί ο Σταματόπουλος σήμερα στην Επισκοπή


Φαβορί ο Σταματόπουλος, αύριο στην Επισκοπή

Ο Γιώτης Σταματόπουλος φέρεται να αποτελεί το φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Επισκοπής, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που άρχονται από την Ρεθυμνιώτικη ΠΑΕ.
Ο 40χρόνος Έλληνας τεχνικός αναμένεται το μεσημέρι της Τετάρτης στην Επισκοπή για να συζητήσει το ενδεχόμενο συνεργασίας του με την Ρεθυμνιώτικη ΠΑΕ. Και μόνο το γεγονός πως ο Σταματόπουλος θα ταξιδέψει από την Γερμανία για να βρεθεί στο Ρέθυμνο, δείχνει πως η υπόθεση είναι ιδιαίτερα προχωρημένη και δεν αποκλείεται ακόμη και αύριο να υπάρξει συμφωνία με τους Ρεθυμνιώτες και να είναι αυτός ο διάδοχος του Θανάση Κολιτσιδάκη. Ο Γιώτης Σταματόπουλος φαίνεται πως βρίσκεται πιο κοντά στα στάνταρ που είχαν θέσει οι άνθρωποι της Επισκοπής για το προφίλ που απαιτούνταν ως προς το νέο τεχνικό που θα καθίσει στον πάγκο τους.Είναι κάτοχος διπλώματος UefaPro, γεννήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 1972 στην Κολωνία της Γερμανίας, έχοντας δουλέψει και στις δύο χώρες. Την προπονητική του καριέρα ξεκίνησε μόλις σε ηλικία 17 ετών όπου για δύο χρόνια (ως το 2001) είχε την ευθύνη εκπαίδευσης ταλέντων στην Γερμανία, ενώ από το 1996 ως το 2006 διετέλεσε βοηθός προπονητή της Μικτής ομάδας Κολωνίας U21 με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα Γερμανίας το 2003 και το 2005. Το 2003 ήταν βοηθός προπονητή στην ομάδα Νέων της Γερμανίας. Το 2006 είχε την πρώτη του επαφή σε επαγγελματικό επίπεδο με την Ελλάδα αναλαμβάνοντας βοηθός προπονητή στον Πανιώνιο, στο πλευρό του Έβαλντ Λίνεν, ενώ για ένα εξάμηνο (3/12/2008 – 30/06/2009) διετέλεσε πρώτος προπονητής της ομάδας της Νέας Σμύρνης, με την οποία κατέκτησε την 8η θέση στην SuperLeague. Τη σεζόν 2010-2011 δούλεψε στην ΑΕ Ποντίων Κατερίνης, ενώ την επόμενη σεζόν ήταν προπονητής του Τυρνάβου. Φέτος δούλεψε για ένα διάστημα στην ομάδα Α’ Εθνικής Εσθονίας JKTammekaTartu.

Συνελήφθη 43χρονος στην Καλλιθέα Πιερίας για κατοχή, διακίνηση και προμήθεια ναρκωτικών ουσιών




Κατασχέθηκαν περισσότερα από τρία (3) κιλά κάνναβης


  Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης ναρκωτικών Κατερίνης, πέτυχαν χθες (20.11.2012) το πρωί, τη σύλληψη ενός ημεδαπού 43 ετών, για κατοχή, διακίνηση και προμήθεια ναρκωτικών.
 

Ειδικότερα, στην Καλλιθέα Πιερίας, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών ότι ο προαναφερόμενος κάνει χρήση, κατέχει και εμπορεύεται ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και στην κατοχή του και σε αστυνομική έρευνα της οικίας του βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Τέλος οι πενταψήφιοι αριθμοί του ΕΟΠΥΥ



Τέλος οι πενταψήφιοι αριθμοί του ΕΟΠΥΥ
    Με χαρά αντιμετώπισαν οι γιατροί την απόφαση του νέου προέδρου του ΕΟΠΥΥ Ελευθέριου Παπαγεωργόπουλου, για επαναφορά των τριψήφιων αριθμών κλήσης για τα ραντεβού των ασθενών.Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών από τις 5 Αυγούστου 2012, είχε εκφράσει την αντίθεσή του στο νέο σύστημα καταχώρησης των ραντεβού των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, η οποία γίνεται με τεράστια οικονομική επιβάρυνση των ασφαλισμένων.
 
Μάλιστα, όπως τόνιζε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, η απόφαση της εφαρμογής των 5ψήφιων αριθμών παραβίαζε το άρθρο 22 παρ. 5 του Συντάγματος, που μιλά για υποχρέωση του κράτους να μεριμνά για την κοινωνική ασφάλιση των εργαζομένων να μην καταβάλουν υψηλά χρηματικά ποσά για απλές τηλεφωνικές κλήσεις στις υπηρεσίες του Οργανισμού.Ευτυχώς για όλους ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ πήρε την

Ιστορικές, μαγικές στιγμές χθες στο Δημαρχείο του Λιτοχώρου


Φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δίου-Ολύμπου στη χθεσινή συνεδρίαση της 20.11.2012, κάτω από την ασφυκτική πίεση της κοινωνίας και των πολιτών, οι οποίοι κατέκλυσαν χθες το Δημαρχείο, αναγκάστηκε ομόφωνα, να ανακαλέσει την απόφαση της ταφής των βιομηχανικών αποβλήτων στους πρόποδες του βουνού των θεών. 

Ολυμπιακός είναι και μπορεί!


Έτοιμος να πάρει ένα μεγάλο «διπλό» μέσα στη Σάλκε και να παραμείνει ζωντανός στη μάχη πρόκρισης στην επόμενη φάση του Champions League είναι ο Ολυμπιακός (21:45, ΝΕΤ).

Οι «ερυθρόλευκοι» αναζητούν μέσα στο «Βέλτινς Αρένα» την τρίτη σερί φετινή νίκη τους στη διοργάνωση και από εκεί και πέρα να διεκδικήσουν την πρόκριση την τελευταία αγωνιστική απέναντι στην Άρσεναλ στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 4-3-3 με τον Κάρολ κάτω από τα δοκάρια, κεντρικό δίδυμο τους Κοντρέρας-Μανωλά, τον Χολέμπας αριστερά και τον Τοροσίδη δεξιά.

Και στο βάθος μεταγραφές


Στον ΠΑΟΚ θέλουν να κάνουν προσεκτικές κινήσεις για την ενίσχυση της ομάδας τον Ιανουάριο, ωστόσο ο Δώνης ποντάρει και στις επιστροφές από τους τραυματίες.

Τρεις θέσεις θέλουν να καλύψουν στον ΠΑΟΚ και έχουν στις σκέψεις τους ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου να ενισχύσουν την ομάδα στην άμυνα και μεσοεπιθετικά. Συγκεκριμένα στόπερ, χαφ και αριστεροπόδαρος μεσοεπιθετικός είναι η τριπλέτα που χρειάζεται η ομάδα της Θεσσαλονίκης, ωστόσο θα πρέπει να γίνει προσεκτική επιλογή καθώς και το καλοκαίρι που ακολουθεί θα υπάρξουν αποχωρήσεις που θα αφήσουν κενά και θα πρέπει ήδη ο ΠΑΟΚ να αρχίσει να... μπαλώνει τρύπες με αξιόπιστες λύσεις.

Η Συνταγή της ημέρας!


Φιλετάκια χοιρινά με λαχανάκια Βρυξελλών

Συνταγή για 4 άτομα

Από το: http://xs-recipes.com

Υλικά:

4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκκαλο, ή ψαρονέφρι
1/4 φλιτζάνι αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
1/2 κιλό λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα στη μέση
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
200γρ. κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι


Εκτέλεση:
Τοποθετούμε τα φιλετάκια μεταξύ δύο φύλλων διάφανης μεμβράνης, και τα χτυπάμε με ένα σφυρί κουζίνας, για να πλατύνουν αρκετά.

853.282 δεν τρώνε από τη δόση!


Οι «6 μέρες» κυκλοφορούν σήμερα Τετάρτη, 21  Νοεμβρίου με πρωτοσέλιδο τίτλο «853.282 δεν τρώνε από τη δόση». Αναφέρεται στους Έλληνες που έχουν εγγραφεί στις λίστες  των κρατικών υπηρεσιών και της Εκκλησίας για λίγα τρόφιμα και φαγητό. Την ίδια η κυβέρνηση επαιτεί με χαμόγελο τη δόση μας από το...
Γιούρογκρουπ.
Διαβάστε ακόμα:
«Κερκόπορτα» νομιμοποίησης μαφιόζων και βρώμικου χρήματος μέσω των «κτηματομεσιτικών» επενδύσεων  αλλοδαπών στην Ελλάδα ανοίγει η νομοθετική ρύθμιση, που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή. Ετσι δίνεται η ευκαιρία να αποκτήσουν πρόσβαση στην ΕΕ, μέσω Ελλάδας - Τούρκοι που εγκαθίστανται στα ελληνικά νησιά, Ρώσσοι μεγιστάνες και άλλοι πολλοί.