ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

ΦΡΙΚΗ:13χρονα αγόρια βίασαν 5χρονη και εξανάγκασαν τον 7χρονο αδελφό της να τους βλέπει!

ΦΡΙΚΗ:13χρονα αγόρια βίασαν 5χρονη και εξανάγκασαν τον 7χρονο αδελφό της να τους βλέπει!
​Ανατριχίλα προκαλεί το άκουσμα της είδησης ότι δυο 13χρονα αγόρια βίασαν ένα 5χρονο κοριτσάκι στην Ελβετία!
Οι εισαγγελικές αρχές διεξάγουν έρευνα σε βάρος δύο αγοριών που κατηγορούνται ότι βίασαν το κοριτσάκι και εξανάγκασαν τον 7χρονο αδελφό του να παρακολουθήσει την πράξη τους!

Η εισαγγελία ανηλίκων επιβεβαίωσε την πληροφορία που δημοσίευσε η εφημερίδα 20 Minuten, σύμφωνα με την οποία ο βιασμός του κοριτσιού έγινε στο Αρμπόν, στη βόρεια Ελβετία, όπου κατοικούν τα δύο ύποπτα αγόρια.

Οι αρχές πάντως δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα κανένα άλλο στοιχείο για την υπόθεση, επικαλούμενες την ηλικία τόσο των δραστών όσο και των θυμάτων.

Στην εφημερίδα 20 Minuten ο πατέρας της μικρής αφηγήθηκε ότι τα δύο αγόρια, που κατοικούν κοντά στο σπίτι της οικογένειάς του, παρέσυραν τα δύο αδελφάκια στο κοντινό δάσος.

Σε ριάλιτι μοντέλων η Έλενα Παπαβασιλείου!

Σε ριάλιτι μοντέλων η Έλενα Παπαβασιλείου!
Τις βαλίτσες της για Κύπρο φτιάχνει η Έλενα Παπαβασιλείου, που θα παρουσιάσει ριάλιτι μοντέλων στη Μεγαλόνησο!
Όπως αναφέρουν κυπριακά δημοσιεύματα, η σέξι ξανθιά παρουσιάστρια θα αναλάβει από τα μέσα Σεπτεμβρίου το «Feel Fantastic», μία εκπομπή του Mega Κύπρου στην οποία θα πρωταγωνιστούν όμορφες κοπέλες, με στόχο... τα καλλιστεία! Μετά από δοκιμασίες στις οποίες θα υποβάλλονται τα κορίτσια, κριτική επιτροπή και κοινό θα αποφασίζουν ποιά θα αποχωρήσει.
Η Έλενα -που έδωσε τα χέρια με το κανάλι μετά την άρνηση Νικολέττας Καρρά λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων- θα παρουσιάσει 8 live εκπομπές, μέσα από τις οποίες θα προκύψουν οι φιναλίστ για το στέμμα της Star Κύπρος

Αντισυλληπτικά χάπια για άνδρες. Είναι ασφαλή;

Αντισυλληπτικά χάπια για άνδρες. Είναι ασφαλή;

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, εν λόγω αντισυλληπτικό χάπι (παραλλαγές του οποίου κυκλοφορούν ή ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν από Λονδίνο και Ισραήλ), απενεργοποιεί το σπέρμα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γονιμοποιήσει με λήψη που γίνεται όχι καθημερινά αλλά ανά μια φορά στους τρεις μήνες. Λέγεται πως το νέο χάπι αφαιρεί μια πρωτεΐνη του σπέρματος η οποία είναι απαραίτητη για να γίνει σύλληψη αλλά φθάνει στη μήτρα, χωρίς όμως να μπορεί να γονιμοποιήσει το ωάριο. Το χάπι αυτό ελέγχεται εδώ και τρία χρόνια, δεν είναι γνωστές όμως οι ενδεχόμενες παρενέργειές του στο ευρύ φάσμα του ανδρικού πληθυσμού και δη μακροπρόθεσμα.
Σύμφωνα με τα πειράματα είναι ότι με το νέο μόριο που αναπτύξαμε, μπορούμε να επιτύχουμε στειρότητα για μεγάλο χρονικό διάστημαμε τη χαμηλότερη δόση επιτυγχάνεται στειρότητα για έναν μήνα και με την υψηλότερη δόση για τρεις μήνες. Φυσικά αυτά τα χάπια ακόμη και αν πειραματικά ή σε πρώτο στάδιο κυκλοφορίας αποδίδουν χωρίς άμεσα προβλήματα, εν τέλει παραμένει να φανεί ύστερα από μεγάλα διαστήματα χρήσης σε συρύ φάσμα πληθυσμού αν κρύβεται κάποιος κίνδυνος για την υγεία του άνδρα και την ποιότητα του σπέρματος στο μέλλον.
Το αν ένας άντρας επιθυμεί να πάρει το ρίσκο πρέπει να αφήνεται στη δική του κρίση και μόνο.

Αρατε πύλας

Αρατε πύλας


Ηρθε ο χερ φον Σόιμπλε!
Ταρατατζούμ στο αεροδρόμιο, αλλά έχει αλλάξει ο Υπουργός Εξωτερικών (ο κ. Αβραμόπουλος «περιφέρεται ασκόπως» σε άλλο Υπουργείο) κι έτσι τον Γερμανό Ευεργέτη, αντί άπασα η Σχολή Ευελπίδων, απεδέχθη κι απέδωσε τιμές πτωχό πλην τίμιο άγημα της Δημοτικής Αστυνομίας απ’ το Κάτω Μπουρνάζι (προσεχώς Εξω απ’ το Μπουρνάζι με μεγάλη κινητικότητα).
Τον κ. Σόιμπλε παρέλαβε απ’ το αεροδρόμιο ο κ. Σαμαράς με λουσάτη Μερτσέντες 1980 κυβικών (για να μην πληρώνει ο Αντώνης φόρο πολυτελείας) κι αμέσως ο Γερμανός Αξιωματούχος της Ζήμενς και ο Ελληνας υπάλληλος της Ζήμενς (κι αυτός σε καθεστώς κινητικότητας) κατευθύνθηκαν προς το Χίλτον, όπου τους περίμενε η Κομαντατούρ Μπίζνες Σοσάιτυ για συνομιλίες.
Καθ’ οδόν, πάνω απ’ τα κεφάλια του κ. Σόιμπλε, του κ. Σαμαρά και της Μερσεντέ ίπτατο ελικόπτερο της Ελληνικής Police (προσεχώς Πολιτσάι), ενώ δεκάδες αστυνομικοί ήλεγχαν τας οδούς και τας ρύμας πέριξ της διαδρομής για αδέσποτους σκύλους και θρασύτατες γάτες, ουρλιάζοντας «παπύρεν», «καπούτκαι σε έφαγα» ή «σνελτο φελέκι μου».
Συγκινημένος ο κ. Σόιμπλε διαπίστωσε «γκουντ μπάτσεν! ασφαλές σημάδι ότι ανακάμπτετε». Επωφελούμενος απ’ αυτήν τη success story στιγμή, ο κ. Σαμαράς πρότεινε στον Γερμανό Υπατο Αρμοστή να του κάνει ένα μικρό τουρ των Αθηνών, ώστε πριν να φθάσουν στο Χίλτον ο χερ Βόλφγκανγκ να πάρει μια μικρή γεύση της πραγματικής ζωής στην πόλη που έδωσε τα φώτα της στον πολιτισμό.
Ετσι κι έγινε!
Ο Βάφεν Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είδε κλειστά μαγαζιά και θυμήθηκε τα ερειπωμένα κτίρια της κατοχής. Χάιδεψε στο κεφάλι υποσιτισμένα παιδάκια και συνέστησε στον κ. Σαμαρά να μην τα αφήσει να γίνουν σκέλεθρα, όπως τα πεινασμένα παιδάκια του 1941-44. Θαύμασε το πλήθος των μεταναστών και παρομοίασε το κέντρο των Αθηνών με τα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης κατώτερων φυλών στην γκρόσε Γερμανία των ιδεολογικών προγόνων τουϋμπεργκρουπενφύρερ Μιχαλολιάκεν.
Είδε κι άλλα ο Σόιμπλε απ’ τον Μέλανα Δρυμό, είδε ανέργους να μνέσκουν, είλωτες να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί, μίλησε με συγγενείς αυτοχείρων, άκουσε τον πόνο όσων δεν μπορούν να πληρώσουν τους φόρους τους κι εκείνων που χρωστάνε στις τράπεζες, κι έμεινε πολύ ευχαριστημένος.
«Δεν περίμενα ότι τα πάτε τόσο καλά!» είπε σχεδόν επαινετικά στον Αντωνάκη κι εκείνος έλαμψε από υπερηφάνεια, «ναι! οι Ελληνες είναι ένα υπερήφανο έθνος» δήλωσε, το Γκόλουμ απ’ το Βισμπάντεν τον στραβοκοίταξε κάπως· αμέσως ο δικός μας λούφαξε  -«έρκος οδόντων, Αντώνη!» ψιθύρισε από μέσα του, «μην πεις καμιά κουταμάρα και την πληρώσει πάλι το έθνος».
«Τώρα που το θυμήθηκα, μάιν μπόυ! μη γίνεσαι ρατσιστής με τονδημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, γάμησέ τους και τους δυο το ίδιο!». Καλού κακού ο Αντώνης δεν είπε τίποτα, άρχισε όμως να κρατά σημειώσεις, μάλιστα μεέμφαση ώστε να φανεί ότι κρατάει σημειώσεις!
Αίφνης θόρυβοι και κρότοι άρχισαν να ακούγονται γύρω απ’ τη Μερσεντέ, σαματάς κι ορυμαγδός, ενώ σκόνη και κουρνιαχτός άρχισε να θολώνει την ορατότητα γύρω απ’ το όχημα – «Παρτιζάνεν;!» ούρλιαξε έντρομος ο χερ Σόιμπλε, «τερορίστεν;!».
Μέσα απ’ τον κουρνιαχτό μια μορφή σε σχήμα Γκοντζίλα, ένα ον σαν το Γέτι των Ιμαλαΐων φάνηκε να πλησιάζει τη λιμουζίνα των Σόιμπλε – Αντωνάκη. Ηταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Πού τον πας τον Αρχηγό χωρίς πίσω του να ακολουθούν οι σκύλοι;» βρυχήθηκε στον Αντωνάκη, ενώ ταυτοχρόνως κοίταξε τον Βάφεν Σόιμπλε με τα κλαψιάρικα μάτια του πιστού πιτ μπουλ που το έχουν αφήσει νηστικό.
Ο χερ Σόιμπλε, ήρεμος πλέον, άπλωσε το χέρι του στο πιτ μπουλ να το γλύψει, «να το ταΐζεις συχνότερα το ζωντανό τώρα που φθηνύνανε οι μπουγάτσες» διέταξε τον Αντώνη, «πάμε τώρα στο Χίλτον. Βαρέθηκα». Ετσι κι έγινε.
Σε χρόνο dt η κουστωδία με τη μη πολυτελή Μερτσέντες, τους μοτοσυκλετιστές γύρω της και τον Βενιζέλο να τρέχει πίσω τους σαν χαρούμενο κανίς διαστάσεων Μπιγκ Φουτ έφθασε στο Χίλτον.
Πριν να μπει ο χάι κομάντερ χάιλ Σόιμπλε στο Χίλτον, έριξε σκεφτικός μια ματιά στην Ακρόπολη. «Η Ακρόπολη της Περγάμου που έχετε βουτήξει εσείς είναι πολύ καλύτερη» χατζατζάρισε ο κ. Πρωθυπουργός για να αποφύγει καμιά στραβή και μας φύγουν και οι υπόλοιπες μετώπες απ’ τον Παρθενώνα.
Ο Σόιμπλε δεν έδωσε σημασία. «Ως πότε θα σας σώζουν οι πρόγονοί σας;» είχε πει κάποτε ο Σύλλας κι έκαψε την Αθήνα. «Πώς μου καρφώθηκε τώρα αυτή η παράξενη σκέψη;» αναρωτήθηκε ο Σόιμπλε και εισήλθε στο μεγάλο ξενοδοχείο.

Ηταν 18 Ιουλίου του Σωτηρίου Ετους 2013 επί Τρίτου Μνημονίου, 68 έτη μετά το Τρίτο Ράιχ, Επωνύμου Αρχοντος Χορστ Ράιχενμπαχ, ΥπάτωνΟμπάμα και Μέρκελ, 2789 έτη από κτίσεως Ρώμης, Αιμιλιανού και ΠαύλουΜαρτύρων, πολλά τα έτη και οι τόκοι, Δέσποτα.

Σχετικά με τα εισιτήρια στην αποψινή παράσταση με τις «ΒΑΚΧΕΣ» του Ευριπίδη

                                                                                                                     Κατερίνη, 20 Ιουλίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

42ο Φεστιβάλ Ολύμπου:


Επειδή η αποψινή παράσταση στο 42ο Φεστιβάλ Ολύμπου με τις «ΒΑΚΧΕΣ» του Ευριπίδη που θα πραγματοποιηθεί στο αρχαίο θέατρο του Δίου, στις 9,30 μμ., έγινε αντικείμενο παραπληροφόρησης, ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου γνωστοποιεί ότι υπάρχουν εισιτήρια και είναι στη διάθεση του κοινού.
Αυτά διατίθενται από τα σημεία προπώλησης και στην είσοδο του θεάτρου, πριν την εκδήλωση.



ΒΑΚΧΕΣ του Ευριπίδη ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ - ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ



Οι «Βάκχες»,  τραγωδία του Ευριπίδη -ένα από τα πληρέστερα και πιο ολοκληρωμένα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας- μπορούν να διαβαστούν και να παρασταθούν με τρόπο που να ανταποκρίνεται στα δεδομένα και τις ανάγκες της εποχής μας.

Σήμερα, που ο φόβος μπροστά στο καινούργιο και τις αβεβαιότητες που δημιουργούν τα νέα παγκόσμια δεδομένα οδηγεί σε εσωστρέφειες και επικίνδυνους φανατισμούς μπορούμε να δούμε το μύθο, διαμέσου του ποιητικού λόγου, σαν μια σπουδή πάνω στην ανθρώπινη φύση και στις συγκρούσεις που δημιουργούνται όταν οι οργανωμένοι κοινωνικοί σχηματισμοί έρχονται αντιμέτωποι με την «εισβολή» στον περίκλειστο χώρο τους, νέων δεδομένων-ανθρώπων, δοξασιών, δυνάμεων.

Με βασικό στοιχείο της σκηνοθεσίας του Δημήτρη Λιγνάδη, ότι η μουσική, η «νέα , δρώσα μουσική», θα δονήσει το «εγκατεστημένο μόρφωμα», το πρόσωπο που θα υποδυθεί το Διόνυσο πρέπει να εκπροσωπεί το νέο, το τολμηρό, το ωραίο, αυτό που για τους σημερινούς θεατές  μπορεί  να γοητεύσει και να οδηγήσει « στην κυριαρχία της μουσικής επί του λόγου και της μέθης επί της λογικής». Έτσι επιλέξαμε για το  Διόνυσο το Σάκη Ρουβά, όπως τονίζει η καλλιτεχνική εταιρεία ΑΡΓΩ.

Στην παράσταση μας, που στηρίζεται στη νέα μετάφραση του Γιάννη Λιγνάδη, συμμετέχουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες με εμπειρία και γνώση στο Αρχαίο Δράμα, όπως η Ρούλα Πατεράκη, ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο Γιάννης Καρατζογιάννης, η Γιώτα Βέη στο παραδοσιακό τραγούδι, αλλά και νέοι ταλαντούχοι ηθοποιοί, όπως η Μαρία Κίτσου (βραβείο Μελίνα Μερκούρη 2012) και ο Δημήτρης Πασσάς (αριστούχος Εθνικού Θεάτρου). Στο χορό συμμετέχουν 11 κορίτσια και 3 μουσικοί κρουστών, που αναδεικνύουν την πολυπολιτισμικότητα της παράστασης.

Η μουσική του Γιώργου Πούλιου θα είναι ζωντανή με τη συμμετοχή και τη συνεργασία του Μιχάλη Αφολαγιάν, μουσικού και  ηθοποιού, ο οποίος διδάσκει αφρικανική μουσική. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Εύας Νάθενα και οι χορογραφίες της Δάφνης Ασημακοπούλου.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Ευριπίδης. ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Γιάννης Λιγνάδης. ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Δημήτρης Λιγνάδης. ΣΚΗΝΙΚΑ - ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Εύα Νάθενα. ΜΟΥΣΙΚΗ: Γιώργος Πούλιος. ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ: Δάφνη Ασημακοπούλου. ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Σάκης Μπιρμπίλης. ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Βίκυ Βολιώτη. ΚΡΟΥΣΤΑ: Μιχάλης Αφολαγιάν.
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Θέατρο «ΑΡΓΩ» Αιμιλία Υψηλάντη. Δ/ΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Λευτέρης Πλασκοβίτης.
ΔΙΑΝΟΜΗ: Διόνυσος: ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ, Τειρεσίας: ΡΟΥΛΑ ΠΑΤΕΡΑΚΗ, Κάδμος: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΤΖΟΓΙΑΝΝΗΣ, Πενθέας: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΣΣΑΣ,  Αγγελιοφόρος: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ, Αγαύη: ΜΑΡΙΑ ΚΙΤΣΟΥ.
ΧΟΡΟΣ: ΓΙΩΤΑ ΒΕΗ, ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΨΥΧΡΑΜΗ, ΑΝΝΑ ΜΕΝΕΝΑΚΟΥ, ΛΟΥΣΑ ΜΑΡΣΕΛΛΟΥ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΡΙΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΤΑΝΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΑΝΑΗ ΚΑΤΣΑΜΕΝΗ, ΖΑΦΕΙΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΙΩΑΝΝΑ ΚΟΥΝΤΙΚΕ, ΝΑΤΑΛΙ ΕΡΝΕΣΤΑ, ΓΚΡΕΙΣ ΝΟΥΟΚΕ.

ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΚΡΟΥΣΤΩΝ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΦΟΛΑΓΙΑΝ, ΣΑΜΟΥΗΛ ΑΚΙΝΟΛΑ, ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΟΥΑΓΚΕ.

Νέα περίοδος για το Διεθνές Ίδρυμα Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Λιτόχωρο Πιερίας Προσωπικότητες κύρους στη νέα Εκτελεστική Γραμματεία του Αλεξάνδρειου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


  
«Μια καινούργια αλλά και ελπιδοφόρα περίοδος που θα σχετίζεται με την ανάδειξη του Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου ως κέντρου Ιστορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου και της Μακεδονίας, αλλά και ως κέντρου Έρευνας, Παιδείας και Ελληνικού Πολιτισμού, ξεκινά με την εκλογή και δραστηριοποίηση της νέας Εκτελεστικής Γραμματείας του Ιδρύματος», σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου κ. Διονύση Πασχάλη.
Κατά τις δηλώσεις του νέου Προέδρου, που έγιναν μετά τη διαδικασία κατανομής αξιωμάτων η οποία πραγματοποιήθηκε στην πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας, την Τετάρτη 17/7/2013, «πρόσωπα κύρους από τους χώρους της Παιδείας και του Πολιτισμού, της Ιστορίας και της Επιστήμης, των Διεθνών Σχέσεων και της Κοινωνίας καθώς και άλλες αξιόλογες προσωπικότητες της Μακεδονίας απαρτίζουν, μεταξύ των άλλων, τη νέα Εκτελεστική Γραμματεία του Ιδρύματος».

Η Ανώτατη Αρχή του Δ.Ι.Μ.Μ.Α.

Ανακοινώνεται, καταρχήν, ότι Πρόεδρος της Ανωτάτης Αρχής του Δ.Ι.Μ.Μ.Α. είναι η κ. Νίνα Γκατζούλη, Πανεπιστημιακή Καθηγήτρια Νεοελληνικών UNH. Α’ Αντιπρόεδρος είναι ο Παναγιώτης Μπαλτατζής, Ιατρός. Β’ Αντιπρόεδρος, ο Γιώργος Παπαδόπουλος, Επιχειρηματίας. Γραμματέας, ο Στέλιος Κυριμλής, Οικονομολόγος. Και Ταμίας, ο Δημήτριος Τασσόπουλος, Επίχειρηματίας.

Η νέα Εκτελεστική Γραμματεία του Αλεξάνδρειου

Πρόεδρος της Εκτελεστικής Γραμματείας: Διονύσης Πασχάλης.
Οικονομικός Διευθυντής: Αθανάσιος Μαντζούκας.
Γενικός Γραμματέας: Δημήτριος Γιουματζίδης, Φυσικός, Καθηγητής Πληροφορικής Μέσης Εκπαίδευσης.
Αντιπρόεδρος: Επαμεινώνδας Φαχαντίδης, Ομ.Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.
Αντιπρόεδρος: Γιάννης Καζταρίδης, Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Πιερίας, Φιλόλογος, Ιστορικός, Συγγραφέας.
Υπεύθυνος Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων: Χρήστος Γαλλής, Καθηγητής Ερευνητής Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης - Πρεσβευτής του Αλεξανδρείου.
Μέλη Συμβουλευτικής Επιτροπής:
 Παντελής Νίγδελης, Καθηγητής Α.Π.Θ. στον τομέα Ιστορίας Ελληνιστικής Περιόδου.
Λίτσα Χατζή, Διακοσμήτρια.


Αναστάσιος Παπαναστασίου, Σύμβουλος Καλλιτεχνικών Δράσεων.

Το Αλεξάνδρειο ανοίγει τις πύλες του - Πρόσκληση για προτάσεις από φορείς και πολίτες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Καθημερινά, από τις 9.00 το πρωί έως τις 3.00 το απόγευμα.
Το Αλεξάνδρειο ανοίγει τις πύλες του
Η νέα Εκτελεστική Γραμματεία του Διεθνούς Ιδρύματος καλεί φορείς και πολίτες να καταθέτουν εγγράφως τις προτάσεις τους
 

Τις πύλες του σε φορείς και πολίτες ανοίγει η νέα Εκτελεστική Γραμματεία του Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο Λιτόχωρο Πιερίας.
Συγκεκριμένα, άμεσος στόχος του Προέδρου κ. Διονύση Πασχάλη και της νέας Εκτελεστικής Γραμματείας είναι το άνοιγμα του Αλεξάνδρειου στον κόσμο καθώς και η επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων με φορείς και πολίτες που επιθυμούν να καταθέσουν εγγράφως προτάσεις τους σχετικά με την ανάδειξη του Διεθνούς Ιδρύματος ως κέντρου Ιστορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου και της Μακεδονίας, αλλά και ως κέντρου Έρευνας, Παιδείας και Ελληνικού Πολιτισμού.
Όσοι φορείς αλλά και πολίτες επιθυμούν να εκφράσουν προτάσεις τους για την ανάδειξη του Αλεξανδρείου, έχουν τη δυνατότητα να τις καταθέσουν γραπτώς είτε α) οι ίδιοι με επίσκεψή τους στο Ίδρυμα στο Λιτόχωρο Πιερίας, είτε β) με φαξ (23520 21000), είτε γ) με e-mail (aleksandrio@hotmail.com). Η γραπτή κατάθεση απόψεων, επί των προαναφερθέντων θεμάτων, μπορεί να γίνεται μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου 2013.
«Καλούμε όλους τους φορείς καθώς και τους πολίτες να στηρίξουν τις προσπάθειές μας και να συμμετέχουν και αυτοί, καταθέτοντας εγγράφως τις δικές τους προτάσεις, προκειμένου να αναδείξουμε όχι μόνο το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, αλλά και την Πιερία, τη Μακεδονία, την Ελλάδα μας», επανέλαβε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος κ. Διονύσης Πασχάλης.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι από τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013, η Γραμματεία του Αλεξανδρείου Ιδρύματος θα είναι καθημερινά, εκτός Κυριακής, ανοιχτή από τις 9.00 το πρωί έως τις 3.00 το απόγευμα (τηλέφωνο επικοινωνίας: 23520 21000). 

Σαμαρά ή Τσίπρα θα διαλέξει ο λαός;

Του Γιώργου Δελαστίκ
‘Ένα πράγμα το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – το ίδιο που έδειξε και το Συνέδριο της ΝΔ που προηγήθηκε: τόσο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και το κυβερνών κόμμα ετοιμάζονται για τις επόμενες εκλογές, που κανείς δεν πιστεύει ότι θα διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας, τον Ιούνιο, δηλαδή, του 2016. Και όταν λέμε ετοιμάζονται, δεν εννοούμε ότι επεξεργάζονται κυβερνητικά προγράμματα. Προετοιμάζονται για το δίλημμα στο οποίο θα κληθεί να απαντήσει το εκλογικό σώμα: Ποιον θέλει για πρωθυπουργό, τον Σαμαρά ή τον Τσίπρα;
Η τακτική της ΝΔ έχει ήδη διαφανεί. Με δεδομένο ότι η μνημονιακή πολιτική που ακολουθεί σε εκδοχή ίδια και χειρότερη απ’ αυτή του Γιώργου Παπανδρέου καταβαραθρώνει την οικονομία της χώρας και εξαθλιώνει μαζικά εκατομμύρια Έλληνες, μόνο σε μία περίπτωση μπορεί να επανεκλεγεί ο Σαμαράς: αν η ΝΔ καταφέρει να τρομοκρατήσει τον ελληνικό λαό ότι η καταστροφή θα είναι ακόμη μεγαλύτερη σε περίπτωση που γίνει πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας!
Μοναδικός σύμμαχος της ΝΔ είναι ο παράλογος, αόριστος φόβος. Χωρίς αυτό τον παρανοϊκό παράγοντα, ένα κόμμα που με την πολιτική του βύθισε στη δυστυχία μια ολόκληρη χώρα είναι εκλογικά χαμένο εκ των προτέρων. Ένας πρωθυπουργός σαν τον Αντώνη Σαμαρά, που μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου είναι οι χειρότεροι, οι πιο ολέθριοι πρωθυπουργοί που κυβέρνησαν ποτέ την Ελλάδα, χειρότεροι ακόμη κι από το λαομίσητο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, είναι κανονικά αδιανόητο να επανεκλεγεί.
Μήπως είναι καλύτερος;
Ποτέ δεν επανεκλέγει κανένας έναν ηγέτη που κατέστρεψε τη χώρα, όπως ο Σαμαράς ή ο Βενιζέλος. Μόνο σε περίπτωση αλλόφρονος πανικού μπορεί να διαπράξει τέτοιο εγκληματικό σφάλμα. Τον πανικό αυτό θα προσπαθήσουν, λοιπόν, να τον καλλιεργήσουν με όλα τα μέσα που διαθέτουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Ο Αλέξης Τσίπρας, αντιθέτως, έχει το πλεονέκτημα της ελπίδας ή, έστω, της αμφιβολίας «μήπως είναι καλύτερος από τον άθλιο Σαμαρά;». Μέχρι την έναρξη της εποχής του Μνημονίου και τις κοσμογονικές ανακατατάξεις των δύο περσινών εκλογικών αναμετρήσεων, η αριστερή προέλευση του νεαρού προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προσέκρουε στην προκατάληψη του εκλογικού σώματος.
Σε βουλευτικές εκλογές ποτέ η Αριστερά στην Ελλάδα δεν ξεπερνούσε το 15%.
Αυτοί οι φραγμοί όμως έπεσαν. Αυτό το εμπόδιο ξεπεράστηκε, καθώς πέρσι τα κόμματα της Αριστεράς πήραν πάνω από 32% των ψήφων, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ μόλις και μετά βίας ξεπέρασε το 12% και όλες ανεξαιρέτως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ήδη βρίσκεται πολύ χαμηλότερα, σίγουρα σε μονοψήφιο ποσοστό.
Δεν υφίστανται επομένως εμπόδια στο δρόμο του Αλέξη Τσίπρα προς την πρωθυπουργία οφειλόμενα στη νοοτροπία των Ελλήνων ψηφοφόρων. Από αυτή τη σκοπιά, ο δρόμος για την πρωθυπουργία είναι ανοιχτός για τον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλα είναι τα προβλήματα που πρέπει να λύσει για να μπορέσει να γίνει πρωθυπουργός.
Αριστερά και εξουσία
Όλος ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι η πρωθυπουργία είναι ενός ανδρός αρχή. Στους μη αριστερούς προκάλεσε επομένως έκπληξη η εικόνα των εργασιών του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορούσαν να κατανοήσουν την άρνηση των συνιστωσών να αυτοδιαλυθούν προκειμένου να διευκολύνουν την κατάληψη της εξουσίας ή τη σφοδρή αντιπαράθεση για το αν ο Τσίπρας πρέπει να εκλεγεί πρόεδρος με την ψήφο των συνέδρων απευθείας ή μέσω της Κεντρικής Επιτροπής.
Ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, φυσικά, έχει πλήρως συνειδητοποιήσει ότι μόνο αν έχει και θεσμικά κατοχυρώσει τον αδιαφιλονίκητα ηγετικό του ρόλο μπορεί να διεκδικήσει την πρωθυπουργία. Γι’ αυτό και επέβαλε στο Συνέδριο την άμεση εκλογή του, όπως και την κατάργηση των συνιστωσών, έστω και σε «εύλογο» χρονικό διάστημα.
Αριστερά και εξουσία είναι έννοιες ασυμβίβαστες στην Ελλάδα, τουλάχιστον μέχρι τώρα. Τη μία και μοναδική φορά που σύσσωμη η Αριστερά συμμετείχε, προ ενός τετάρτου του αιώνα, στην κυβέρνηση, το 1989-1990, με τον Φλωράκη και τον Κύρκο υπό τον Μητσοτάκη στις κυβερνήσεις Τζαννετάκη και Ζολώτα, κυριολεκτικά γελοιοποιήθηκε ως θλιβερή «τσόντα» και απέσπασε τη λαϊκή περιφρόνηση.
Η πρόσφατη προσκόλληση της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση Σαμαρά είναι μια ακόμη πιο κακοήθης εκδοχή του «βρώμικου ’89», αν καισυνιστάέναπολύπιομερικόφαινόμενο και είναι άκρως συζητήσιμο αν η ΔΗΜΑΡ μπορεί να καταταγεί στην Αριστερά.
Αριστερή κυβέρνηση; Όχι!
Αν στις επόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχθεί πρώτο κόμμα, πράγμα που δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να αποκλειστεί αφ’ ης στιγμής είναι ήδη αξιωματική αντιπολίτευση από πέρσι, θα κληθεί να σχηματίσει κυβέρνηση είτε μόνος του, στην ελάχιστα διαγραφόμενη σήμερα ως πιθανή περίπτωση που κατακτήσει την αυτοδυναμία στη Βουλή, είτε συνεργαζόμενος με άλλα κόμματα.
Ο Αλέξης Τσίπρας προβάλλει την εκδοχή της αριστερής κυβέρνησης. Αυτό πρακτικά σημαίνει συγκυβέρνηση με το ΚΚΕ. Ίσως και με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αν η τελευταία κατορθώσει να μπει στη Βουλή, στόχο από τον οποίο απέχει.
Από τη στιγμή όμως που το ΚΚΕ, το οποίο έχει σίγουρα εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση με καμιά δεκαπενταριά βουλευτές, αρνείται μετά μανίας και πάθους κάθε συζήτηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο θεωρεί ως το μεγαλύτερο εχθρό του, η έννοια της αριστερής κυβέρνησης είναι κοινοβουλευτικά ανυπόστατη σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητήσει συμμάχους για να τη συγκροτήσει.
Αριστερή κυβέρνηση είναι αδύνατον να προκύψει από συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΔΗΜΑΡ ή κάποια απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ που θα έχουν κάνει αντιμνημονιακή πολιτική κωλοτούμπα.
Χωρίς το ΚΚΕ αριστερή κυβέρνηση δεν γίνεται. Εκτός πια κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ κατακτήσει αυτοδυναμία, οπότε το πολιτικό σκηνικό θα έχει ανατραπεί εκ βάθρων.
Αντιμνημονιακή, ναι!
Η άρνηση του ΚΚΕ να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ για το σχηματισμό αριστερής κυβέρνησης αντικειμενικά τον εξωθεί στη συμμαχία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Κομμένου, οπότε αυτομάτως ο στόχος της αριστερής κυβέρνησης υποβαθμίζεται στο επίπεδο συγκρότησης αντιμνημονιακής κυβέρνησης.
Αυτό σίγουρα απογοητεύει ή εξοργίζει τους αριστερούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, κάποιοι από τους οποίους ίσως και να τον εγκαταλείψουν. Είναι εξόφθαλμο ότι σε μια τέτοια περίπτωση οι ΑΝΕΛ θα λειτουργήσουν ως παράγοντας εγκλωβισμού του ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημα. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε συστημικό κόμμα.
Αυτό δεν σημαίνει ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν θα είναι αντιμνημονιακή, κάθε άλλο. Θεωρητικά μιλώντας, οι ΑΝΕΛ έχουν τη δυνατότητα -ως συντηρητικό κόμμα που τα στελέχη και οι ψηφοφόροι του προέρχονται σχεδόν αποκλειστικά από τη ΝΔ και ως εκ τούτου δεν έχουν τα κόμπλεξ των αριστερών- να επιμένουν σε πιο σκληρή αντιμνημονιακή γραμμή.
Βέβαια, το αν θα συμβεί στην πράξη κάτι τέτοιο είναι πολύ συζητήσιμο, γιατί αν οι ΑΝΕΛ συμμετέχουν σε κυβέρνηση, πληθώρα στελεχών της ΝΔ θα την εγκαταλείψουν και θα σπεύσουν να προσχωρήσουν στους ΑΝΕΛ, νοθεύοντας αντικειμενικά την αντιμνημονιακή τους γραμμή.
Ψήφος οργής
Οι πιθανότητες να γίνει ο Αλέξης Τσίπρας πρωθυπουργός είναι πάρα πολλές. Η πολιτική του Αντώνη Σαμαρά είναι ίδια και χειρότερη απ’ αυτή του Γιώργου Παπανδρέου και προκαλεί αντίστοιχα συναισθήματα απέχθειας, απόγνωσης και πολιτικού μίσους.
Όλο και περισσότερα τμήματα του ελληνικού πληθυσμού δείχνουν να καταλαμβάνονται από το συναίσθημα «να φύγει η χολέρα!» απέναντι στη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Είναι εξαιρετικά πιθανό να επαναληφθεί αυτό που έγινε στις εκλογές του 1993. Τότε, δηλαδή, που ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε εκλεγεί πανίσχυρος το 1990 με το εκπληκτικό ποσοστό του 46,89% και με πλήρη ιδεολογική και πολιτική κυριαρχία, συνετρίβη από τον άρρωστο και ημιθανή Ανδρέα Παπανδρέου επειδή ο ελληνικός λαός είχε απηυδήσει με την αντιλαϊκή πολιτική του και ήθελε πάση θυσία να απαλλαγεί απ’αυτόν.
Το τι θα κάνει, βέβαια, ο Αλέξης Τσίπρας όταν θα έρθει στην εξουσία, το πώς, δηλαδή, θα κυβερνήσει, είναι εντελώς διαφορετική ιστορία. Ανεξαρτήτως προθέσεων και διακηρύξεων, παραμένει αενάως σε ισχύ το ρητό «αρχή άνδρα δείκνυσι».
Ποιος το φανταζόταν, άλλωστε, ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα αποδεικνυόταν ίδιος και χειρότερος του Γιώργου Παπανδρέου; Κανένας, ούτε ο χειρότερος εχθρός του. Κι όμως, αυτό απέδειξαν οι άθλιες πράξεις του ως πρωθυπουργού.
 ”Επίκαιρα”

''ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .... ΑΝ ΤΟΛΜΑΤΕ ..'' ΤΟΥ ROBERT NAJEMY


Γκρεμίστε όλη την Ελλάδα σε βάθος 100 μέτρων …
Αδειάστε όλα τα μουσεία σας, ανά τον κόσμο …
Γκρεμίστε κάθε τι Ελληνικό από όλο τον πλανήτη …

Έπειτα σβήστε την Ελληνική γλώσσα από παντού …Από την ιατρική της χώρας σας, από την φαρμακευτική …
Από τα ανώτερα μαθηματικά (γεωμετρία, άλγεβρα) …
Από τη Φυσική και από τη χημεία …
Από την αστρονομία, από την αστροφυσική …Από την πολιτική της χώρας σας …
Από την καθημερινότητα σας …
Διαγράψτε και τα απλά μαθηματικά,
διαγράψτε κάθε σχήμα…
Κάντε το τρίγωνο-οκτάγωνο,
την ευθεία-καμπύλη,
σβήστε τη γεωμετρία από τα κτίρια σας,
από τους δρόμους σας,
τα παιχνίδια σας,
τα αμάξια σας,
σβήστε την ονομασία κάθε ασθένειας και κάθε φαρμάκου,
διαγράψτε τη δημοκρατία και την πολιτική,
διαγράψτε τη βαρύτητα και φέρτε το πάνω κάτω,
αλλάξτε τους δορυφόρους σας ώστε να έχουν τετράγωνη τροχιά,
αλλάξτε όλα τα βιβλία σας (γιατί παντού θα υπάρχει έστω μια λέξη ελληνική),
σβήστε από την καθημερινότητα σας κάθε ελληνική λέξη,
αλλάξτε τα ευαγγέλια, αλλάξτε το όνομα του Χριστού,
(κι αυτό βγαίνει από τα Ελληνικά και σημαίνει αυτός που έχει το χρίσμα),
αλλάξτε και το σχήμα κάθε ναού (ώστε να χάσει την ελληνική γεωμετρία),
σβήστε τον Μέγα Αλέξανδρο,
σβήστε όλους τους Μυθικούς και Ιστορικούς ήρωες,
αλλάξτε την παιδεία σας, αλλάξτε το όνομα της ιστορίας,
αλλάξτε τα ονόματα στα πανεπιστήμια σας,
αλλάξτε τον τρόπο γραφής σας,
χρησιμοποιήστε τον αραβικό,
διαγράψτε τη φιλοσοφία,
διαγράψτε, διαγράψτε, διαγράψτε …
Θα πείτε :
«δεν γίνεται» …

O λόγος του Αμερικάνου λογοτέχνη (και όχι μόνον), Robert Najemy για την Ελλάδα.
mythiki-anazitisi


ellinikh-odysseia


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2ZYW7h5FX

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ!!! ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΑΣΥΣΤΟΛΑ!!! Καινούργιες απάτες σε βάρος του ελληνικού λαού!

Εγκλήματα χωρίς τέλος!
     Όλα στο σφυρί. όσο όσο… Σύμφωνα με τη σχετική διακήρυξη του ΤΑΙΠΕΔ… με μόνο 570.000 ευρώ αγοράζεις παραθαλάσσια έκταση στη Νέα Ηράκλεια της Χαλκιδικής ούτε ενός ούτε δύο αλλά 28 στρεμμάτων (μόνο 20.000 ευρώ το στρέμμα)! Είναι να τρελαίνεσαι για το πλιάτσικο! 
     Μέγα σκάνδαλο. τεράστια πρόκληση. ατέρμονη προδοσία..
     Κάποιοι «τζάμπα μάγκες» υπουργοί και άγνωστα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ ξεπουλάνε την περιουσία ΜΑΣ ανενόχλητοι όσο όσο, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα! Όπως έλεγε ο Ρουσώ : Άνθρωποι χωρίς περιουσία χάνουν την ελευθερία τους. 
Είναι οι γνωστοί μας και μη εξαιρετέοι υπουργοί: «Ι. Στουρνάρας, Κ. Χατζηδάκης, Κ. Αρβανιτόπουλος, Ε. Λιβιεράτος και Όλγα Κεφαλογιάννη», μαζί με την κλίκα των μελών του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου), που για ευνόητους λόγους είναι σχεδόν όλα άγνωστα. Γνωστά είναι δυο τρία ονόματα και κάπου εδώ σταματάει η επίσημη ενημέρωση. Για τους λοιπούς επαγγελματίες που επανδρώνουν το όχημα μεταφοράς εθνικού πλούτου προς τα καιροφυλακτούντα λαμόγια δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση. 
     Το Ταμείο, δεν έχει ανακοινώσει ούτε τα πρόσωπα, που κάλυψαν τις επτά θέσεις των εμπειρογνωμόνων (προβλέπονται από τη νομοθεσία). Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τις εισηγήσεις των εμπειρογνωμόνων σχετικά με τα θέματα απεμπόλησης της περιουσίας του ελληνικού λαού. Είναι επίσης άγνωστο πόσα στελέχη, από πού και με ποιο τρόπο προσελήφθησαν από το Ταμείο! Όλα αυτά καλύπτονται από ένα πέπλο μυστικότητας! Η διοίκηση του Ταμείου ξέχασε πολύ γρήγορα το λογαριασμό. Έτσι, με εξαίρεση μία αναφορά που δημοσιοποιήθηκε την 1η Νοεμβρίου 2011 και αφορά σε έναν απολογισμό έργου του α’ τριμήνου της λειτουργίας του, έκτοτε δεν υπάρχει κανένα στοιχείο. Καμία αναφορά ούτε καν συγκεντρωτική δεν υπάρχει για το Ταμείο, το οποίο συνεχίζει να λειτουργεί υπό καθεστώς αδιαφάνειας και διαπλεκόμενων γνωριμιών.
     Και συ Έλληνα τι κάνεις? Θα ανέχεσαι, να σε εξαπατούν έτσι προκλητικά μια χούφτα απατεώνες? Θα αντέχεις να σου κλέβουν τις παραλίες, στις οποίες έκαναν ελεύθεροι τα μπάνια τους οι πρόγονοί σου κι εσύ, αλλά θα απαγορευτούν πλέον για τα παιδιά σου? Κακόμοιρε ανθρωπάκο, μένεις προσκολλημένος σε κάποιο παραδοσιακό κοινοβουλευτικό κόμμα και θεωρείς ότι είσαι πολιτικοποιημένος και συνειδητοποιημένος? Τίποτα από όλα αυτά! Ένα θύμα είσαι κι ένας βλάκας. Ξύπνα! Κάνε κάτι! Μια διαμαρτυρία με ένα πανό. Ένα fax, ένα μήνυμα, ένα τηλεφώνημα σε ένα μμε, σ ένα κυβερνητικό όργανο, κάπου τέλος πάντων. Στο κόμμα σου, στο σύλλογό σου στο φορέα σου κοκ. Όσο μένεις κοιμισμένος, θα είσαι παρών-απών.. ζόμπι! 

Αθανάσιος Καρανάσιος 18/07/2013

     ΥΓ. Στη φωτογραφία, η φανταστική παραθαλάσσια έκταση 28 στρεμμάτων στη Νέα Ηράκλεια Χαλκιδικής με μόνο 20.000 ευρώ το στρέμμα! Αίσχος! Προδοσία. Ζητάμε την τιμωρία των κολάσιμων!


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2ZYVuvugN

Μουσταρδένια, γλυκιά και πεντανόστιμη σάλτσα κοτόπουλου

Μουσταρδένια, γλυκιά και πεντανόστιμη σάλτσα κοτόπουλου
Φτιάξτε μια μοναδική λιχουδιά με ελάχιστα υλικά.
Τρυφερό κοτοπουλάκι, λίγη μουστάρδα dijon, λίγο σιρόπι σφενδάμου και έτοιμο το πιο νόστιμο πιάτο που θα φάτε σήμερα.
Υλικά
1 πακέτο στήθος κοτόπουλου
1/2 κούπα μουστάρδα dijon
1/4 κούπας σιρόπι σφενδάμου
1κ.σ. κόκκινο ξύδι
τριμμένο φρέσκο θυμάρι ή δενδρολίβανο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1.Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C
2. Πασπαλίστε τα φιλετάκια στήθος κοτόπουλου με αλάτι και πιπέρι και βάλτε τα στη σχάρα
3. Σε ένα μικρό μπολ, αναμείξτε το σιρόπι, την μουστάρδα και το ξύδι μέχρι να ομογενοποιηθούν
4. Ρίξτε το μείγμα πάνω στο κοτόπουλο, πασπαλίστε το με τα μπαχαρικά και βάλτε τη σχάρα στο φούρνο για 35 με 40 λεπτά.
5. Βάλτε το κοτόπουλο σε έα πυρέξ, ρίξτε την υπόλοιπη σος και σερβίρετε.


Πηγή: http://www.queen.gr/MAGEIRIKH/SYNTAGES/Saltses-Sauces/item/77974-moystardenia-glykia-kai-pentanostimi-saltsa-kotopoyloy#ixzz2ZYYVaxSS

H επική φωτογραφία του Reuters για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου…

Δε χρειάζονται πολλά λόγια. Για την ακρίβεια δε χρειάζονται καθόλου λόγια.
Η φωτογραφία του πρακτορείου Reuters που κάνει το γύρο του κόσμου αποτυπώνει με τη… μεγαλύτερη σαφήνεια το πόσο συμπάσχουν οι κυβερνώντες με τους πολίτες που θα δουν τη ζωή τους να αλλάζει άρδην μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου…
reuters_polynomosxedio1374142669

Αθλητικές εφημερίδες - πρωτοσελιδα

Πολιτικές εφημερίδες - πρωτοσελιδα