ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ



Από 7-10 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος θα βρίσκεται στην Αθήνα, προκειμένου να λάβει μέρος στις εργασίες της τακτικής συγκλήσεως της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Με την ευκαιρία αυτή ο Σεβασμιώτατος θα μεταβεί σε διάφορες Συνοδικές και Κυβερνητικές υπηρεσίες, για την προώθηση θεμάτων που αφορούν την τοπική μας Εκκλησία.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος θα λάβει μέρος στην ψηφοφορία για την εκλογή των νέων Μητροπολιτών Γρεβενών και Μεγάρων-Σαλαμίνος, καθώς και 2 νέων βοηθών Επισκόπων.

Σε είδα.. Στην άκρη του δρόμου..



Γράφουν οι Παναγιώτης Κεΐσογλου και Γρηγόρης Λεβεντόπουλος 
Σε είδα στην συμπρωτεύουσα, σε κεντρικό δρόμο της πόλης. Καθιστός, έξω από τη φλύαρη βιτρίνα. Μπότες 450€, τσάντα 780€, φουλάρι 320€, παλτό 1100€. Επώνυμες μάρκες, όμορφοι στολισμοί και εξεζητημένη δικόσμηση δημιουργούν ένα θελκτικό πακέτο για τον υποψήφιο αγοραστή. Καλλίγραμμες κούκλες στη βιτρίνα ντυμένες με την τελευταία λέξη της μόδας, φωτογραφίες με την καινούρια χειμερινή collection, φαντεζί σκηνικά και εντυπωσιακές disco balls που κι ο ίδιος ο Τραβόλτα στον "πυρετό το Σαββατόβραδο" θα ζήλευε. Κάποτε έμοιαζαν τόσο μεγάλα στα μικρά μας μάτια όλα αυτά. Αντιστρόφως ανά λογα τα μεγέθη.
Σε είδα να κοιμάσαι έξω απ' το σχεδόν κιτς σκηνικό. Τρεις πωλήτριες μέσα φορώντας το πιο πειστικό χαμόγελο για τα μάτια της μιας και μοναδικής πελάτισσας είχαν κατεβάσει όλο το μαγαζί. Μόνο εσύ κι η πεσμένη κίνηση της αγοράς χαλούσατε την κατα τ'άλλα τέλεια εικόνα.
Σε είδα να στέκεσαι απελπισμένος με το κεφάλι στηριγμένο στα γόνατα. Και κανείς δε σου 'δινε σημασία. Οι ρυθμοί δεν επιτρέπουν σε κανένα να ασχοληθεί μαζί σου. Ποιός θα τολμήσει να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις τον Γολγοθά σου όταν ο καθένας βρίσκεται ακόμη στους πρόποδες του δικού του;
Σε είδα να σηκώνεσαι βαριά όταν σου βαλαν τις φωνές για να φύγεις. Φυσικά κι ενοχλείς. Λογικά θα προσέβαλες την αισθητική της πελάτισσας ή εν πάση περιπτώσει υπήρχε ο κίνδυνος αυτός. Όπως και να 'χει δεν ασχολήθηκες. Είτε επειδή το 'χεις συνηθίσει, είτε λόγω ανωτερότητας ή γιατί ακόμη ήταν φρέσκια η γλυκιά ζαλάδα του ύπνου που σου χάρισε την ευκαιρία να ονειρευτείς προς στιγμήν.
Σε είδα να μαζεύεις το πλαστικό ποτήρι με τα λιγοστά σου κέρματα. Αποκλείεται να ήταν πάνω από ένα ευρώ. Του έριξες μια βιαστική ματιά καθώς ήξερες τι θα αντικρίσεις, πήρες παραμάσχαλα το χαρτόνι που 'γραφε "πεινάω" κι έφυγες. Ποιός ξέρει για που..ούτε εσύ ξέρεις.
Κάπου εκεί χώρισαν οι δρόμοι μας καθώς κίνησα προς τη στάση, μα η σκέψη σου σκιά μου, που μ' ακολουθούσε για κάποια λεπτά, μέχρι που σε λίγα μέτρα..
Σε είδα και σκέφτηκα δε μπορεί.. αφού ακολούθησες άλλο δρόμο. Μα ήσουν εκεί, όλα ήταν εκεί.. το άδειο πλαστικό ποτήρι με τα λιγοστά κέρματα, ούτε ευρώ στο σύνολο, το ταλαιπωρημένο χαρτόνι να γράφει "πεινάω", οι βιαστικοί περαστικοί με το αδιάφορο βλέμμα, το μωρό που κρατούσες στην αγκαλιά και προσπαθούσες να κοιμήσεις.. για μισό λεπτό..
Σε είδα.. μα δεν ήσουν ένας, ήσασταν πολλοί. Μα όλοι είχατε την ίδια ανάγκη για μια ζεστή γωνιά, ένα κομμάτι ψωμί, το ξεχασμένο μας δεκάλεπτο που περισσεύει και περιφέρεται στο πορτοφόλι για μέρες αξόδευτο.
Σε είδα να 'χεις χάσει την ελπίδα σου. Και δεν "κορόιδευες τον κόσμο" όπως ισχυρίστηκαν πολλοί βλέποντάς σε. Γιατί αν ήσουν τόσο καλός σε αυτό θα βρισκόσουν σε θεατρική σκηνή, όπου εκεί η έκθεση στο κοινό θα ήταν επιλογή σου κι όχι ανάγκη.
Τον μύθο κάθε ημέρας που μας ανήκει τον πλάθουμε εμείς. Το μόνο που αλλάζει είναι οι επιθετικοί προσδιορισμοί που αρεσκόμαστε να χαρίζουμε σε δαύτες κι η ψυχολογία που διαμορφώνουμε αποκλειστικά για να αντεπεξέλθουμε στις περιστάσεις αυτών. Ακόμη κι αν να είναι άγρια η εποχή που ζούμε, ακόμη κι αν πράγματι είναι δύσκολες οι μέρες που ακολουθούν, έχουμε την υποχρέωση να μετατοπίσουμε το σκυφτό μας βλέμμα και να δούμε πέρα από τις μύτες των παπουτσιών μας. Γιατί κάπου εκεί δίπλα, στην άκρη του πεζοδρομίου.. σε είδα.. κι ήσουν ο συνάνθρωπος που με χρειαζόταν..

Τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα «Panorama» και «Panorama Inn», στην Παραλία Κατερίνης, υποστηρικτές του Πιερικού Αρχελάου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα «Panorama» και «Panorama Inn», στην Παραλία Κατερίνης, με ανακοίνωσή τους γνωστοποιούν την υποστήριξή τους στις φετινές δραστηριότητες του  Πιερικού Αρχελάου.

Ο ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος εκφράζει προς τους ιδιοκτήτες τους κ.κ. Πέτρο και Θωμά Αθανασίου τις θερμές του ευχαριστίες για τη συνεργασία αυτή.






Δε θα γίνει μάθημα σήμερα Δευτέρα στα σχολεία της Πιερίας.Δε θα γίνουν μαθήματασήμερα στα σχολεία των νομών Πιερίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Πέλλας.


Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού την Δευτέρα 6 Οκτωβρίου και τα μαθήματα σε όλα τα σχολεία της χώρας δεν θα πραγματοποιηθούν. Ο θεματικός άξονας της ημέρας είναι «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι». 


Σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, σε κάθε σχολείο της χώρας (Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφασίζει για τον τρόπο οργάνωσης της 1ης «Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού».

Η 1η «Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού» πρέπει να είναι ανοικτή στην ευρύτερη κοινωνία, συνεπώς προτείνεται η πρόσκληση των τοπικών αρχών, του τοπικού τύπου, των γονέων κλπ., προκειμένου να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του κάθε σχολείου.

Οι δράσεις θα υλοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου, από όλη τη σχολική κοινότητα, με τη συμμετοχή του συνόλου των μαθητών και των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας, μετά από κατάλληλο σχεδιασμό και προετοιμασία.

Ενδεικτικά, το πρόγραμμα της 1ης «Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού» περιλαμβάνει:
Αθλητικές δραστηριότητες, κινητικές δραστηριότητες, παιχνίδια, χορό, αθλήματα κλπ. ανάλογα με την ηλικία των μαθητών/τριών και τις υποδομές του σχολείου.

Ο τρόπος οργάνωσης όλων των παραπάνω πρέπει να διασφαλίζει την εφαρμογή της θεματικής της ημέρας και τη συμμετοχή του συνόλου των μαθητών/τριών, τόσο στις δραστηριότητες όσο και στην οργάνωση της ημέρας. Οι δράσεις της ημέρας αυτής αναδεικνύουν, από την αρχή της σχολικής χρονιάς, την κοινωνική διάσταση, τη φιλοσοφία και τη δυναμική του Αθλητισμού στο πλαίσιο του σύγχρονου «Κοινωνικού Σχολείου».

Οι κινητικές δράσεις που περιγράφονται στην προηγούμενη παράγραφο εμπλουτίζονται και συνδυάζονται από τα παρακάτω:
Προβολές ταινιών συναφούς θεματολογίας και διαδραστική συζήτηση – αναστοχασμός.

Επεξεργασία και συζήτηση για τις έννοιες της βίας, του ρατσισμού, του κοινωνικού αποκλεισμού κ.ά. μέσα από μικρά κείμενα, τίτλους αθλητικών εφημερίδων, βιογραφίες αθλητών κλπ.
Καλλιτεχνική – εικαστική – μουσική δημιουργία με συναφή θεματολογία (π.χ. δημιουργία αφίσας, πανό, κολάζ κλπ.).

Η διάχυση των δράσεων της ημέρας μπορεί να επιτευχθεί, μέσω παραγόμενου υλικού, τοπικά ή ευρύτερα, με διάφορους τρόπους (π.χ. πανό, κολάζ κλπ. στις εισόδους ή σε άλλα ευδιάκριτα σημεία της σχολικής εγκατάστασης ή σε άλλα σημεία της ευρύτερης περιοχής, αρθρογραφία σε ΜΜΕ σχετικά με τις δράσεις που υλοποιήθηκαν κλπ.).

Για την καλύτερη δυνατή υλοποίηση της 1ης «Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού», πρέπει να ληφθούν υπόψη τα όσα αναφέρονται στο έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας:

Σε περίπτωση μη ύπαρξης επαρκούς υλικοτεχνικής υποδομής είναι δυνατόν να προγραμματιστούν οι προαναφερόμενες εκδηλώσεις σε συνεργασία με άλλη σχολική μονάδα ή αθλητικό κέντρο. Σε περίπτωση μετακίνησης να λαμβάνονται όλα τα προσήκοντα μέτρα ασφάλειας.

Για τη συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών απαιτείται έγκυρο Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. Φ.6/311/79278/21.05.2014 (Φ.Ε.Κ. 1296 τΒ΄21.05.2014) και τις σχετικές διευκρινιστικές εγκυκλίους. Μαθητές και μαθήτριες που δεν διαθέτουν Α.Δ.Υ.Μ. σε ισχύ, μπορούν να συμμετέχουν σε όλες τις μη κινητικές δραστηριότητες (οργανωτικές, δημιουργικές, διαδραστικές κλπ.). Αυτοί οι μαθητές/τριες, κατά τη διάρκεια των κινητικών δράσεων, μπορούν να αναλάβουν άλλους ρόλους (πχ. γραμματεία, βιντεοσκόπηση, φωτογράφιση κλπ.).

Σε περίπτωση που στις 6 Οκτωβρίου 2014 υπάρχουν καιρικά φαινόμενα, ή άλλοι λόγοι που δεν επιτρέπουν τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων της ημέρας αυτές μεταφέρονται με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων εντός του μηνός. Σε περίπτωση τοπικής εορτής – αργίας οι εκδηλώσεις μεταφέρονται σε άλλη μέρα, για όλα τα σχολεία της περιοχής, με απόφαση του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή.

Ολιγοθέσια σχολεία που δεν διαθέτουν εκπαιδευτικό Αγωγής οργανώνουν την 1η «Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού» σε συνεργασία με άλλη σχολική μονάδα ή, αν αυτό δεν είναι εφικτό, χωρίς κινητικές δραστηριότητες.

Σχολεία που δεν διαθέτουν κανένα εκπαιδευτικό Αγωγής με πλήρες ωράριο, οργανώνουν την 1η «Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού» σε συνεργασία με άλλη σχολική μονάδα ή, αν αυτό δεν είναι εφικτό, εντός Οκτωβρίου, μετά από συνεννόηση του Διευθυντή της σχολικής μονάδας με τον οικείο Σχολικό Σύμβουλο ΠΕ 11 και τον οικείο Διευθυντή Εκπαίδευσης (δηλαδή με αλλαγή ημερομηνίας).

Στο σχεδιασμό και την προετοιμασία της ημέρας συμβάλουν οι Σχολικοί Σύμβουλοι ΠΕ11 της χώρας σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς ΦΑ των σχολικών μονάδων.

Πηγή: Newsbomb.gr

Αλλάζει ο χάρτης της συνδρομητικής τηλεόρασης.Διαβάστε ..

http://otetv.ote.gr/portal/page/portal/OTETV/items/images/img12.png 
Αλλάζει ο χάρτης της συνδρομητικής τηλεόρασης.Μέχρι σήμερα τα πράγματα για τους ποδοσφαιρόφιλους ήταν σχετικά απλά: μπορούσαν.. να παρακολουθούν όλους τους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος και τους αγώνες (της μιας ημέρας εκ των δύο ημερών που παίζονται οι αγώνες) του Champions League από τη Nova. Με δεδομένο ότι τα παιχνίδια και της δεύτερης ημέρας του CΗ.L. μεταδίδονται από «ελεύθερο» κανάλι, όπως προβλέπει το μοντέλο της UEFA, ήταν βέβαιο πως ανεξαρτήτως αγωνιστικής, δεν θα έχαναν παιχνίδι. Το ίδιο συνέβαινε και με τα παιχνίδια του Europa League, τα οποία επίσης προβάλλονταν στην Ελλάδα με «ελεύθερο» τηλεοπτικό σήμα.

Ωστόσο, από τον επόμενη αγωνιστική περίοδο τα δεδομένα αλλάζουν για Champions League και Europa League. Όπως γίνεται γνωστό (οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται μέσα στις επόμενες ημέρες), η ΤΕΑΜ, η οποία διαχειρίζεται κεντρικά τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων για λογαριασμό της UEFA, δίνει το χρίσμα της μετάδοσης των αγώνων των δύο κορυφαίων διασυλλογικών διοργανώσεων για την περίοδο 2015-1018 στην OTE TV.

Η κόντρα

Η διαγωνιστική διαδικασία που «έτρεχε» το τελευταίο διάστημα από τη ΤΕΑΜ για τα δικαιώματα των δύο διοργανώσεων, είχε εξελιχθεί σε πεδίο έντονου ανταγωνισμού μεταξύ της Nova που αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη συνδρομητική τηλεόραση στην Ελλάδα, και της OTE TV που το τελευταίο διάστημα κινείται επιθετικά με στόχο την αύξηση συνδρομητών και μεριδίων. Όσοι, δε, υποστήριζαν πως ο ανταγωνισμός ΟΤΕ και Forthnet για τα δικαιώματα του Champions League θα οδηγούσε στην κατάθεση υψηλότατων οικονομικών προσφορών, μπορούν να αισθάνονται δικαιωμένοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, ο ΟΤΕ ανέβασε τον πήχη στα επίπεδα των 40 εκατ. ευρώ ετησίως, καταθέτοντας μια προσφορά κοντά στα 120 εκατ.ευρώ για το σύνολο της περιόδου 2015-2018. Πρόκειται, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, για μια προσφορά εξαιρετικά υψηλή που καταδεικνύει την πρόθεση του ΟΤΕ να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στο κομμάτι της συνδρομητικής τηλεόρασης.

Πρόκειται για ένα κομμάτι που έχει αναδειχθεί το τελευταίο διάστημα σε «κλειδί» για τις εξελίξεις στα εγχώρια telecoms καθώς επιτρέπει στους παίκτες της αγοράς να προσφέρουν πακέτα συνδυαστικών υπηρεσιών με στόχο τη διεύρυνση της συνδρομητικής τους βάσης και, εξίδου σημαντικό, την προσέλκυση διαφημιστικών εσόδων. Σήμερα, η διείσδυση της συνδρομητικής τηλεόρασης στα ελληνικά νοικοκυριά έχει ξεπεράσει το 20%, με την πλατφόρνα του ΟΤΕ να έχει ήδη περί τους 320 χιλιάδες συνδρομητές και της Nova να έχει ξεπεράσει τις 500 χιλιάδες.



Όλες οι κινήσεις που υλοποιούνται την τηλεπικοινωνιακή αγορά δείχνουν ότι είναι πλέον ξεκάθαρο πως η συνδρομητική τηλεόραση αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία οι εταιρείες του κλάδου μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Και αυτό όταν δεδομένου ότι το paytv διαθέτει ακόμη χαμηλό ποσοστό διείσδυσής στην Ελλάδα. Είναι ενδεικτικό πως από το 11% το 2011, η διείσδυση της συνδρομητικής τηλεόρασης στη χώρα μας αυξήθηκε στο 18% το 2013, ενώ για το 2014 αναμένεται να ξεπεράσει το 20%. Το ποσοστό αυτό παραμένει σημαντικά χαμηλότερο από τα αντίστοιχα ποσοστά διείσδυσης της συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ευρώπη, με τις υπόλοιπες Μεσογειακές χώρες να κυμαίνονται στο 25%, και την υπόλοιπη Ευρώπη να ξεπερνά το 50%.

Έτσι, με δεδομένο ότι το προϊόν «ποδόσφαιρο», ιδιαίτερα με τη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων έχει αποδειχθεί σταθερή αξία στο τηλεοπτικό τοπίο, μένει να αποδειχθεί ποιά θα είναι η αντίδραση της Forthnet και, βεβαίως, πως θα μεταφραστεί σε επίπεδο εσόδων-διαδήμισης το «πακέτο» Champions League - Europa League για τον ΟΤΕ, οποίος σημειoτέων «έκλεισε» και τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Ολυμπιακού στην Α1 μπάσκετ.

Από την άλλη πλευρά, στους επόμενους μήνες θα έχει ενδιαφέρον να καταγραφεί και η αντίδραση από πλευράς Forthnet, τη στιγμή που στο τραπέζι παραμένουν οι προτάσεις των ΟΤΕ για τη Nova και των Vodafone Wind (που ελέγχουν ήδη αθροιστικά πέριξ του 40% της εταιρείας) για την απόκτηση του ποσοστού του βασικού μετόχου της Forthnet, Emirates International Telecommunications, που κατέχει το 40% της εισηγμένης.

Νίκος Χρυσικόπουλος
Πηγή:www.capital.gr

Ως πότε κάποια μοιραία γεγονότα θα μας αναγκάζουν να δούμε την αλήθεια κατάματα ;

Αν και σπάνια συμφωνώ με τις θέσεις και τις απόψεις του προέδρου της Ο.Φ.Α.Ε στην συγκεκριμένη περίπτωση όχι μόνον θα συμφωνήσω αλλά  θα πω ότι έχει απόλυτο δίκαιο στις επισημάνσεις που κάνει ! ! !

Και θα διερωτηθώ όλοι αυτοί οι μεγαλοσχήμωνες δημοσιογράφοι που κάνουν αυτές τις μέρες το ρεπορτάζ γιατί άραγε κάνεις δεν θίγει αυτό ακριβώς που επισήμανε  ο πρόεδρος τις Ο.Φ.Α.Ε ; 

Γιατί κανένας δεν αναφέρετε στον κακό σχεδιασμό αυτών των κατά τα άλλα σύγχρονων αυτοκινητοδρόμων και στην παντελή έλλειψη αυτών των " Αμμοπαγίδων " κάτι που υπάρχει και λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία εδώ και πολλά χρόνια σε όλους τους σύγχρονους αυτοκινητόδρομους της Ευρώπης και όχι μόνον ;

Μήπως για άλλη μια φορά προσπαθούν τα Μ.Μ.Ε άλλοι " ηθελημένα " και άλλοι άθελά τους να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τις πραγματικές αιτίες και τους πραγματικούς ενόχους κατασκευάζοντας στις συνειδήσεις μας μία " εικονική πραγματικότητα " που καμία σχέσει δεν έχει με την αλήθεια και τις πραγματικές αιτίες  ;

Μήπως αυτό το αναμφισβήτητα τραγικό και θλιβερό ατύχημα είναι " βούτυρο στο ψωμί " των κυβερνώντων μίας και στον άμεσο σχεδιασμό τους είναι η παραχώρηση τις " Εγναντίας "  στους ιδιωτικούς ομίλους για εκμετάλλευση ;

Άλλωστε σήμερα κιόλας την επομένη του θλιβερού και πολύνεκρου τροχαίου στην Βέροια , δια στόματος του κ. Κεφαλογιάννη στο πρωινό του Αντένα τον ακούσαμε να λέει με περίσσιο θράσος το πόσο ποιώ ασφαλείς είναι οι δρόμοι που διαχειρίζονται οι ιδιώτες από αυτούς που διαχειρίζεται το κράτος κάνοντας μία σύγκριση μεταξύ της " Αττικής οδού " δηλαδή των ( αφεντικών  του ) και τις " Εγνατίας Οδού " που εποπτεύει και προΐσταται η κυβέρνηση της οποίας είναι μέλος ..

Τελικά πότε θα ξυπνήσουμε και θα δούμε τα πράγματα από την σωστή οπτική γωνία ;

Πότε θα μάθουμε να σώζουμε το δάσος και όχι το δέντρο ;

Ως πότε κάποια μοιραία γεγονότα θα μας αναγκάζουν να δούμε την αλήθεια κατάματα ;      

Αλχαζίδης  Αναστάσιος
Πρώην Πρόεδρος Σωματείου Διεθνών Μεταφορών Ν.Πιερίας

Εδω σας παραθέτω το ρεπορτάζ από τις δηλώσεις του προέδρου της ΟΦΑΕ κ. Κενανίδη Απόστολου :
        http://www.karfitsa.gr/2014/10/06/proedros-aytokinitiston-moiraia-i-la/

Εκδρομές του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας στην Αιδηψό





Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας με γνώμονα την ανάγκη λουτροθεραπείας των μελών του, για μια ακόμη χρονιά διοργάνωσε εκδρομή στα ιαματικά λουτρά της Αιδηψού για τους συνταξιούχους του Ο.Α.Ε.Ε. και όχι μόνο.
Από τις 17 Αυγούστου που ξεκίνησαν τα δεκαήμερα λουτροθεραπείας των συνταξιούχων και έως τις 1 Οκτωβρίου που ολοκληρώθηκαν, συνολικά συμμετείχαν 300 εκδρομείς, συμπληρώνοντας 5 λεωφορεία των 60 ατόμων.
Η ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή των συνταξιούχων στις εκδρομές λουτροθεραπείας του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας, αποδεικνύει την άμεση ανάγκη των συνταξιούχων χρήσης των ιαματικών λουτρών για την βελτίωση της υγειονομικής τους κατάστασης, παραμερίζοντας τη γενικότερη κρίση που διανύουμε και η οποία έφερε και την κατάργηση των δελτίων που δίνονταν από το Ι.Κ.Α..
Για το λόγο αυτό και το Σωματείο, με προσφορές από διάφορα ξενοδοχεία της περιοχής της Αιδηψού και με γνώμονα την δύσκολη οικονομική κατάσταση πολλών συναδέλφων τους, αποφάσισαν για μια ακόμη χρονιά τη διοργάνωση εκδρομών λουτροθεραπείας των  μελών του ως προσφορά και ως μέρος ενός συνολικού οικονομικού πακέτου.
Η διαμονή στο ξενοδοχείο και η φιλοξενία ήταν άψογη καθώς οι ιδιοκτήτες κατέβαλαν όλες τους τις δυνάμεις στην εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά την απόφαση του Σωματείου να επισκεφθούν το συγκεκριμένο ξενοδοχείο για την οργάνωσή του και το πλούσιο εστιατόριό του.
Επισκεφθήκαν διάφορες περιοχές της πανέμορφης Εύβοιας ξεχωρίζοντας την επίσκεψη στη μονή του Οσίου Δαυίδ, διασχίζοντας μια υπέροχη περιοχή μέσω λίμνης και στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου.
Αξιομνημόνευτες επίσης έμειναν στους συμμετέχοντες οι μουσικές βραδιές που διοργάνωσε το Σωματείο με το χορό και το κέφι να είναι ατελείωτα.

Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες αφού όλοι επέστρεψαν κατενθουσιασμένοι και γεμάτοι όμορφες εμπειρίες. Ευχαρίστησαν ιδιαίτερα το Σωματείο Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Πιερίας για την άψογη διοργάνωση, δίνοντας ραντεβού για του χρόνου. 

Αγιασμός στη Μορφωτική Ένωση Καταφυγιωτών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Την  Κυριακή 5  Οκτωβρίου 2014 και ώρα 6 μ.μ. πραγματοποιήθηκε τελετή του Αγιασμού στα γραφεία της Μορφωτικής Ένωσης Καταφυγιωτών, με αφορμή την έναρξη της πολιτιστικής περιόδου 2014-2015,παράλληλα εγκαινιάστηκε και η νέα αίθουσα του συλλόγου  από τον Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ.Γεώργιο.

Στη σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιότατος αναφέρθηκε στις δράσεις του συλλόγου και εντυπωσιάστηκε από το πλήθος των νέων που είναι κοντά στο σύλλογο.

Στον Αγιασμό παρέστησαν ο δήμαρχος Κατερίνης κύριος Σάββας Χιονίδης ,ο πρόεδρος της Κοινότητας Καταφυγίου κύριος Τζέλας Ιωάννης ,η πρόεδρος του συλλόγου Θρακών Πιερίας κυρία Ματούλα Βελώνη ,η πρόεδρος φιλόπτωχου Καταφυγιωτών κυρία Κλαυδία Τσιαφίλη,η πρόεδρος του συνδέσμου Καταφυγιωτών Θεσσαλονίκης  κυρία Μαρίτσα Σφήκα και μέλη του εξωραϊστικού συλλόγου Καταφυγίου.

Το ΔΣ της ΜΕΚ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ (ΟΡ.ΦΕ.Ο)


Φεστιβάλ Ολύμπου                                                               
Γραφείου Τύπου
Σανταρόζα 1 - 601 00 Κατερίνη
Τηλ: 6978 495134

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καλεσμένος και ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου

Την επέτειο της Ημέρας της Γερμανικής Ενότητας γιόρτασε το Γερμανικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη
            
Με την παρουσία πολλών προσκεκλημένων από τη Θεσσαλονίκη και τη Β. Ελλάδα, γιόρτασε το Γενικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη, την 25η επέτειο της Ημέρας της Γερμανικής Ενότητας, μεταξύ Δυτικής και Ανατολικής Γερμανίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Hyatt Regency της Θεσσαλονίκης.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν και ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο  κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος, μαζί με τον υπεύθυνο Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων κ. Νίκο Πασχαλούδη, προσκεκλημένοι του Γενικού Προξένου στη Θεσσαλονίκη  Dr. Ingo von Voss.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή και του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού επιμελητηρίου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 90 χρόνων  από την ίδρυσή του.

Να σημειωθεί ότι η Γερμανία ήταν μαζί με την Αυστρία και την Ελβετία τιμώμενες χώρες στο 43ο Φεστιβάλ Ολύμπου.    


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ------------------ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ


        Σας προσκαλούμε στη κοινή Συνέντευξη Τύπου του Περιφερειακού Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας κ. Καρατάσιου Γεώργιο, του Δημάρχου Κατερίνης κ. Χιονίδη Σάββα  και του Διευθυντή Εκπαίδευσης ΠΕ Πιερίας κ. Κρίτογλου Αστέριου, που θα πραγματοποιηθεί στο 16ο Δημ. Σχ. Κατερίνης και ώρα 10:30 π.μ. για θέματα Πρωτοβάθμιας Εκπάιδευσης.
        Παρακαλούμε για την παρουσία σας.

                        Ο Διευθυντής ΠΕ Πιερίας            Ο Δήμαρχος Κατερίνης                Ο Περιφερειακός Διευθυντής
       
                            Κρίτογλου Αστέριος                    Χιονίδης Σάββας                            Καρατάσιος Γεώργιος

«Τσεκούρι» σε συντάξεις με 15ετία, αναπηρικές και με βαρέα και ανθυγιεινά

«Τσεκούρι» σε συντάξεις με 15ετία, αναπηρικές και με βαρέα και ανθυγιεινά

Του Γιώργου Γάτου
Στο στόχαστρο μπαίνουν, για να περιοριστούν δραστικά από το 2015 και μετά, εφόσον υπάρξει πρόβλημα στα οικονομικά των ταμείων, οι συντάξεις με 15 έτη ασφάλισης ή και λιγότερα (όπως οι αναπηρικές) καθώς και με τη χρήση βαρέων και ανθυγιεινών.
Tις τρεις αυτές κατηγορίες συντάξεων, που αθροιστικά στο IKA αποτελούν σχεδόν το 73%(!) των ήδη καταβαλλόμενων, «φωτογραφίζει» το KEΠE αλλά και η τρόικα ως «υψηλού κόστους» για τα οικονομικά των Tαμείων και «αναντίστοιχες» σε σχέση με τις εισφορές τις οποίες έχουν καταβάλλει οι ασφαλισμένοι.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του IKA, τα οποία περιλαμβάνει Eκθεση του KEΠE και παραδόθηκαν στα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας στο πλαίσιο των συζητήσεων της ηγεσίας του υπουργείου Eργασίας, Kοινωνικής Aσφάλισης και Πρόνοιας για τις «εν δυνάμει» παρεμβάσεις στο Aσφαλιστικό (εφόσον οι αναλογιστικές μελέτες το επιβάλλουν και δεν αποδώσουν τα αναμενόμενα οι αλλαγές από την 1/1/2015), μόνο το 21% των ασφαλισμένων στο IKA συνταξιοδοτείται στην κανονική ηλικία, το 6% πρόλαβε να «βγει» στη σύνταξη με 35ετία και όλοι οι υπόλοιποι έχουν βρει διέξοδο ταχύτερης «εξόδου».
Tρία «παράθυρα»
Oπως διαπιστώνεται «η πλειονότητα των ασφαλισμένων του IKA βρίσκει διέξοδο προς τη συνταξιοδότηση μέσω εξαιρέσεων και ειδικών καθεστώτων», αξιοποιώντας κυρίως τρία «παράθυρα»:
Tη συνταξιοδότηση με μόλις 4.500 - 4.799 ημέρες ασφάλισης (15 και 16 έτη εργασίας) έστω και σε μεγαλύτερη ηλικία. H αθροιστική συχνότητα των νέων συνταξιοδοτήσεων είναι 26%, δηλαδή το ένα τέταρτο των νέων συντάξεων του IKA αφορά ασφαλισμένους που έχουν καταβάλει εισφορές για λιγότερο από 15 έτη.
Oι κατώτατες συντάξεις (με 15ετία) ενσωματώνουν μεγάλο ποσοστό προνοιακής παροχής χωρίς αντίστοιχη καταβολή εισφορών και σε συνδυασμό με την πρόβλεψη για τη χορήγηση του EKAΣ σε όσους έχουν χαμηλό εισόδημα, θεωρείται ότι «στρεβλώνουν» πλήρως το σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης, δημιουργώντας ισχυρό κίνητρο για την αποφυγή της ασφάλισης.
Για παράδειγμα, με αποδοχές 1.300 ευρώ και 4.500 ημέρες ασφάλισης, το ποσό της κατώτατης σύνταξης είναι 486 ευρώ, αλλά, αν προστεθεί το EKAΣ φτάνει τα 700 ευρώ (100 ευρώ λιγότερα από όσα αντιστοιχούν σε σύνταξη με 7.500 ημέρες ασφάλισης).
Tη συνταξιοδότηση με συντάξεις αναπηρίας που, σύμφωνα με το KEΠE, «αποτελεί τη μοναδική διέξοδο προς τη συνταξιοδότηση για νέα άτομα που δεν έχουν συμπληρώσει τα όρια ηλικίας ή για άτομα που δεν έχουν συγκεντρώσει ικανό αριθμό ενσήμων». Oι αιτήσεις για νέες συντάξεις αναπηρίας γίνονται κατά κανόνα από νέους ασφαλισμένους με κορύφωση στα 58 έτη για τους άνδρες και στα 51 έτη για τις γυναίκες.
Tη συνταξιοδότηση με καθεστώς βαρέων και ανθυγιεινών. Tο 16% των συνταξιούχων του IKA είναι δικαιούχοι αναπηρικής σύνταξης παρά την αυστηροποίηση των προϋποθέσεων.
Mεγαλύτερες οι δαπάνες από τις εισφορές 
Oι εισφορές που εισπράττουν τα Tαμεία σήμερα -σε... συνθήκες υψηλής ανεργίας, ανασφάλιστης εργασίας, μειωμένων μισθών, των αυξανόμενων οφειλών αλλά και του αυξημένου αριθμού των συνταξιούχων σε σχέση με τους ασφαλισμένους- υπολείπονται σημαντικά έναντι των δαπανών για τις πληρωμές συντάξεων.
Oπως προκύπτει από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Kράτους και του συστήματος «Hλιος» του υπουργείου Eργασίας, Kοινωνικής Aσφάλισης και Πρόνοιας, στο IKA οι εισφορές, ως ποσό, αποτελούν το 53% της δαπάνης για τις πληρωμές συντάξεων, στον OAEE και στο ETAΠ - MME το 48%, στο ETAA αγγίζουν το 105% (χωρίς να συνυπολογίζονται οι επικείμενες απώλειες από την κατάργηση κοινωνικών πόρων), ενώ στον OΓA και στο NAT μόλις φτάνουν στο... 9%. Tα ποσά από εισφορές που αντιστοιχούν ανά ασφαλισμένο το 2014 υπολογίζεται φέτος ότι είναι 11 ευρώ στο IKA και μόλις 4,1 στον OAEE, με τις αντίστοιχες δαπάνες στα 17,6 ευρώ και 8,2 ευρώ, αντίστοιχα.
Γ. Βρούτσης
Ενοποιήσεις Ταμείων χωρίς ανατροπές σε όρια και συντάξεις
Ενοποιήσεις Ταμείων χωρίς μείωση των κύριων συντάξεων για τους ήδη συνταξιούχους ή αύξηση των ειδικών ορίων ηλικίας για τους «παλαιούς» ασφαλισμένους -που συνταξιοδοτούμενοι θα λαμβάνουν αναλογικά μικρότερες συντάξεις λόγω της εφαρμογής από την 1/1/2015 του νέου τρόπου υπολογισμού (βασική 360 ευρώ + αναλογική)- προανήγγειλε χθες στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γ. Βρούτσης.
Ο υπουργός απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι το Ασφαλιστικό σύστημα, μετά τις παρεμβάσεις και τα μέτρα που έχουν ληφθεί «πατάει σε στέρεες βάσεις» και «είναι βιώσιμο για τα επόμενα χρόνια» σύμφωνα και με τα πρώτα στοιχεία των Αναλογιστικών Μελετών, οι οποίες θα παραδοθούν στα τέλη Οκτωβρίου.
Νέα διαπραγμάτευση 
Το ίδιο επιχείρημα προέταξε ο Γ. Βρούτσης και στη νέα διαπραγμάτευση με τους επικεφαλής της τρόικας παρουσιάζοντας, μάλιστα, στοιχεία από τις εισπράξεις εσόδων των Ταμείων του μηνός Σεπτεμβρίου που ήταν ενισχυμένα τόσο στο ΙΚΑ όσο και στον ΟΑΕΕ.
Για τη διασφάλιση της ταμειακής κατάστασης και τη σταδιακή πληρωμή εκκρεμών συντάξεων και εφάπαξ άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, το υπουργείο ελπίζει σε βελτιωμένη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων και στην ανάκαμψη της απασχόλησης, ενώ εντός 11 μηνών θα έχει πλήρη εικόνα για τα οικονομικά των Ταμείων που δεν έχουν «κλείσει», για πολλά χρόνια, συνολικά 339 ισολογισμούς και απολογισμούς.
Ο υπουργός ανακοίνωσε, ακόμη, την κωδικοποίηση και απλοποίηση της ασφαλιστικής νομοθεσίας και την έκδοση των συντάξεων «μέσα σε λίγες ημέρες» από τα τέλη του 2015 και μετά με τη λειτουργία Ενιαίου Κέντρου Απονομής Συντάξεων και την ολοκλήρωση της διαδικασίας ψηφιοποίησης του ασφαλιστικού χρόνου.

Που πουλάνε τα σπίτια τους φθηνότερα κι από ένα... Ι.Χ. - Διαμερίσματα με 5.000 και 10.000 ευρώ! (παραδείγματα)


Που πουλάνε τα σπίτια τους φθηνότερα κι από ένα... Ι.Χ. - Διαμερίσματα με 5.000 και 10.000 ευρώ! (παραδείγματα)
Πληθαίνουν οι αγγελίες για πωλήσεις -πολύ παλαιών κατά κύριο λόγο- ακινήτων σε εξευτελιστικές τιμές, όσο το κόστος αγοράς ενός αυτοκινήτου.
Ειδικά σε περιοχές του κέντρου, υπάρχουν ολόκληρες γειτονιές οι οποίες μοιάζουν με «νεκροταφεία» διαμερισμάτων. Πολυκατοικίες έχουν σχεδόν εγκαταλειφθεί ή στην καλύτερη περίπτωση από τα συνολικά 20-30 διαμερίσματα να κατοικείται το 10%. Τα πωλητήρια έχουν πολλαπλασιαστεί με τους ιδιοκτήτες να προσπαθούν να τα ξεφορτωθούν ακόμη και σε τιμές που προκαλούν σοκ.
Τους τελευταίους μήνες, μάλιστα, έχει «σπάσει» και το όριο των 10.000 ευρώ για την αγορά ενός σπιτιού και αυξάνονται οι αγγελίες για πωλήσεις ακόμη και κάτω από... 5.000 ευρώ! Μάλιστα υπάρχουν περιπτώσεις όπου σπίτια των 10.000 ευρώ βγαίνουν σε... προσφορά με μείωση τιμών 50%.
Που πουλάνε τα σπίτια τους φθηνότερα κι από ένα... Ι.Χ. - Διαμερίσματα με 5.000 και 10.000 ευρώ! (παραδείγματα)
Οι αγγελίες που ακολουθούν είναι πραγματικές, έχουν αλιευθεί από κτηματομεσιτικά γραφεία και καταγράφουν την δραματική κατάσταση που βιώνουν χιλιάδες ιδιοκτήτες. Πρόκειται για σπίτια 30 - 50 ετών τα οποία, πάντως, βρίσκονται σε καλή κατάσταση και με ελάχιστα χρήματα μπορούν να ανακαινιστούν. Σύμφωνα, λοιπόν, με σημερινές αγγελίες:
• Στην Κυψέλη ημιυπόγεια γκαρσονιέρα 18 τ.μ. του 1970 με ανακαίνιση το 2008 έχει τιμή 4.800 ευρώ.
• Στο Παγκράτι, γκαρσονιέρα 25 τ.μ. με φυσικό αέριο σε ανακαινισμένη. πολυκατοικία δίνεται 5.500 ευρώ ή 220 ευρώ/τ.μ. αλλά από τον Μάιο είναι απούλητη.
• Στην Πλατεία Αμερικής, διαμερίσμα 23 τ.μ. προσφέρεται από τον Ιανουάριο αντί 5.000 ευρώ.
• Στην οδό Αγίου Μελετίου, διαμέρισμα 38 τ.μ. με κήπο 65 τ.μ. σε κακλή κατάσταση προσφέρεται από τον Φεβρουάριο αντί 7.500 ευρώ ή 197 ευρώ/τ.μ.
• Στο Νέο Κόσμο, σε ημιυπόγεια γκαρσονιέρα 26 τ.μ. έγινε μείωση 2.000 ευρώ και πωλείται 6.000 ευρώ
• Στη Νεάπολη, υπόγειο διαμέρισμα 53 τ.μ. με αποθήκη πωλείται 10.000 ευρώ έχοντας μειωθεί πρόσφατα κατά 5.000 ευρώ.
• Εκπτωση 10.000 ευρώ έγινε σε στούντιο 5ου ορόφου 15 τ.μ. στους Αμπελόκηπους, κατασκευής 1977 και πωλείται 10.000 ευρώ.
• Στην Κυψέλη, στούντιο/γκαρσονιέρα υπερυψωμένου ισογείου με δρίυνο πάτωμα, πωλείται 8.000 ευρώ
• Γκαρσονιέρα 7ου ορόφου 12 τ.μ. στην Πλατεία Αττικής πωλείται 6.500 ευρώ.
• Διαμέρισμα 55 τ.μ. στα Χανιά, κατασκευής 1965 πωλείται 5.000 ευρώ.
Παραδείγματα δίνει και το «Βήμα της Κυριακής» όπως εκείνο ενός δυαριού σε πάροδο της οδού Ριζάρη στο Παγκράτι το οποίο πουλήθηκε για μόλις 10.000 ευρώ.
Την ίδια στιγμή στο Κολωνάκι αγοραστής φαίνεται να «χτυπάει» διαμέρισμα 100 τ.μ. 5ου ορόφου, του 1971, σε πάροδο της πατριάρχου Ιωακείμε για 150.00 ευρώ.
Οπως αναφέρει η εφημερίδα σε περιοχές όπως η Γλυφάδα και το Νέο Ηράκλειο οι τιμές των ακινήτων έχουν πέσει ακόμη και στο μισό, ενώ, στην οδό Ευελπίδων ρετιρέ 90 τ.μ. απέναντι από τα δικαστήρια πουλήθηκε έναντι 33.000 ευρώ, στην ίδια τιμή με ένα δυάρι στη Μητροπόλεως στο ύψος της Καπνικαρέας.
Στο Νέο Ηράκλειο διαμερίσματα του 2010 που οι τιμή τους ήταν 3.000€/τ.μ. σήμερα είναι στα 1.500€/ τ.μ.

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Αποχαιρετισμός στο καλοκαίρι

Κείμενο: Χρυσάνθη Αγγελοπούλου
Φθινοπωρινή ισημερία χτες και ώρα να πούμε εις το επανιδείν στο καλοκαίρι, με την φωτογράφιση της Noτιοαφρικανής Shane Van Der Westhuizen από τον συμπατριώτη της Ηenrick Purienne, στις αμμουδιές του Cape Town. Η πατρίδα του εικονιζόμενου μοντέλου φημίζεται για τις παραλίες της και το καλοκαίρι εκεί ξεκινάει τον Δεκέμβριο. Μη βιαστείτε, όμως, να κλείσετε εισιτήριο: στις μαγευτικές παραλίες του Clifton με την κατάλευκη άμμο, η θερμοκρασία του νερού δεν ξεπερνάει τους 16 βαθμούς Κελσίου. Κοινώς, καλύτερα χειμερινοί κολυμβητές στον Σαρωνικό, παρά παραθεριστές στον Ατλαντικό.

  • Αποχαιρετισμός στο καλοκαίρι
  • Αποχαιρετισμός στο καλοκαίρι
  • Αποχαιρετισμός στο καλοκαίρι

Σταντ απ κόμεντι με τη Σοφία Βούλτεψη


Eκανα σελίδα στο φέισμπουκ «ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΤΕΨΗ. ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗ ΔΙΩΞΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ».

Ο λόγος είναι ότι κινδυνεύω να χάσω τη δουλειά μου. Τι κινδυνεύω; Τη χάνω αμέσως.

Παρακολούθησα σε βίντεο ένα πεντάλεπτο από τη χθεσινή συνέντευξή της στην Τσαπανίδου. Ποτέ άλλοτε κωμικός δεν έχει προσφέρει τόσο γέλιο. Η συνέντευξη έφθασε σε αδιέξοδο γιατί...
η κυβερνητική εκπρόσωπος δεν ήξερε τα θέματα! Και δεν μιλούσαν για τη NASA. Ερωτήσεις για την κυβέρνηση έκανε η Πόπη!

Στη σελίδα που έκανα λοιπόν έκαναν λάικ όλοι οι συνάδελφοί μου. Ο Θύμιος Καλαμούκης και ο Αποστόλης τηλεφώνησαν μάλιστα και είπαν ότι έχουν πέσει κι αυτοί σε κατάθλιψη για την περίπτωση που φύγει ή τη διώξουν τη Βούλτεψη και ότι σταματάει η «Ελληνοφρένεια» σε ραδιόφωνο-τηλεόραση.

Είμαι ευτυχής που έχω συνεργαστεί με φοβερούς κωμικούς. Με τον τεράστιο Χάρρυ Κλυνν πανζουρλισμός στο θέατρο στο τέλος της κάθε ατάκας. Με τη Σοφία ξεραίνεσαι όμως μόλις αρχίσει η φράση, δεν περιμένουμε στο τέλος να αμολήσει την ατάκα. Από την πρώτη λέξη ξεκαρδίζεσαι

Εχω λατρεία για την Αννα Παναγιωτοπούλου. Εκανε ένα φοβερό σκετς με τίτλο «Μωρ' τι είν' τούτο;» Νόμιζα ότι ήταν το καλύτερο διαχρονικά. Δεν πιάνει μία όμως μπροστά στον τρόπο που ερμήνευσε η Βούλτεψη το τελευταίο στάντ απ κόμεντι, ότι σηκώνεται το πρωί στις 6, βάφεται κ.λπ.

Τι σταντ απ, δηλαδή όρθια κωμωδία. Καθιστή κιόλας τα 'λεγε. Εμάς γκρέμισε από τις καρέκλες.

Λίγο από τον τύπο της πιάνει με τη θεατρική της τρέλα η Σοφία Φιλιππίδου. Σοφία η μία, Σοφία και η άλλη. Αλλά το στιλ που έχει η Βούλτεψη, δεν το έχει η εκπληκτική ηθοποιός. Με τίποτα.

Ενας μόνο ίσως μπορούσε να προσφέρει το γέλιο που μας δίνει απλόχερα η Βούλτεψη. Ο Σωτήρης Μουστάκας. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει πια αυτός ο τεράστιος ηθοποιός. Σίγουρα θα έπαιρνε τηλέφωνο να παίξει σκετς ντυμένος γυναίκα και να έλεγε την ιστορική φράση «Είναι έτοιμα τα μαλλιά μου;» και θα ξέραινε τον κόσμο, όπως η Σοφούλα μας.

Κι άλλοι, πολλοί σπουδαίοι ηθοποιοί, παλιοί και αυτής της φουρνιάς. Εξομολογούμαι ότι επρόκειτο να ξεκινήσουμε στο «Γυάλινο Μουσικό Θέατρο» μια δουλειά με Γεννατά, Κατσούλη, Γαλίτη. Ε, με τη Σοφία Βούλτεψη ξεκινάγαμε.

Λοιπόν: πρώτον, να μην πέσει η κυβέρνηση με τον ψόφο εμπιστοσύνης. Δεύτερον, να μην παραιτηθεί η Βούλτεψη. Και τρίτον, να μην της δώσει κλοτσιές ο Σαμαράς, που είχε τη φοβερή έμπνευση να τη βάλει κυβερνητική εκπρόσωπο και να διευκολύνει τόσο πολύ τη δουλειά μας. Μείνε, Σοφία!
…………………………………………

Η ομιλία του Εθνάρχη Καραμανλή για τα 40 χρόνια

Ο Εθνάρχης και ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής μίλησε βέβαια πρώτος στα γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας που γίνονται στη Συγγρού και είπε τα εξής:

«Ελληνίδες, Ελληνες. Νεοδημοκράτες και Νεοδημοκράτισσες.

Λυπάμαι πολύ βρε μπιπ, που με καλέσατε να μιλήσω στη Συγγρού. Καλά, ποιος μπιπ σκέφτηκε να έρθει στη Συγγρού το κόμμα που ίδρυσα εγώ; Τι είναι η Νέα Δημοκρατία; Μπιπ;

Λυπάμαι για το επίπεδό σας. Με φέρατε και μιλάω σε κάποιον Αδωνι, σε κάποιον Βορίδη, σε κάποιον Γιακουμάτο, σε κάποια Βούλτεψη, σε κάποια Καραμανλή. Εντάξει, αυτή τη συμπαθώ. Εχει το όνομά μου και βρίζει πιο πολύ από μένα.

Δεν περίμενα ποτέ να μιλάω για τα 40 χρόνια της Ν.Δ. με πρόεδρο τον μπιπ μπιπ μπιπ Σαμαρά. Το μόνο που μπορεί να κάνει αυτός είναι να μου φέρνει πίτσες να τρώω μαζί με τον Ανδρέα.

Ρε πού τον βρήκατε; Εχει καταντήσει τη Νέα Δημοκρατία ένα απέραντο φρενοκομείο. Για μένα έλεγαν «Ε- ε – ε – έρχεται». Σε αυτόν τον μπιπ μπιπ μπιπ μπιπ πρέπει να λένε «Ε- ε- ε- ε-έφυγε».

Βλέπω εδώ και τον ανιψιό μου τον μπιπ μπιπ μπιπ μπιπ μπιπ, τον μπουχέσα τον Κωστάκη. Ρε συ μπιπ μπιπ μπιπ μπιπ, ίδιος και απαράλλαχτος ι μπιπ. Πώς κυκλοφορείς έτσι; 140 κιλά σε άφησα, 240 σε βρίσκω ρε μπιπ.

Κι αυτό που λες ότι δεν σπας τη σιωπή σου, μας έχεις μπιπ τα μπιπ. Ρε μπιπ τα λεφτά ξέρεις να πας να τα παίρνεις στη Βουλή, ρε μπιπ μπιπ μπιπ μπιπ. Σου πετάω μια μπριζόλα, ένα σπληνάντερο κι ένα κοντοσούβλι και μια σαλάτα να φας. Πάρ' τα, μωρέ @@@@@@ μπουχέσα.

Ελληνίδες, Ελληνες. Δεν λέω τίποτα άλλο. Απαξιώ. Χαίρομαι τουλάχιστον που έπιασαν τον τρομοκράτη ο οποίος ήθελε να σας τη ρίξει με τη σχάρα. Θα πέταγε λέει και λουκάνικα στον Κωστάκη. Και χαίρομαι γιατί την μπόμπα ήθελα να σας την πετάξω εγώ. Ρε μπιπ μπιπ μπιπ μπιπ μπιπ μπιπ, δεν αξίζετε μία. Φάτε την μπόμπα. Πίσω και σας έφαγααααα, Ελληνίδες, Ελληνες.

ΜΠΟΥΟΥΟΥΟΥΜ!

Εντάξει, σας εξολόθρευσα όλους! Εκτός από έναν, που το περίμενα. Τον Μητσοτάκη!

- Ρε Μητσιτάκουλα τι κάνεις; Πότε θα σε δούμε, ρε μπιπ, επιτέλους πάνω; Εχουμε ωραία παρέα.

Κύριε πρόεδρε, θα περιμένετε πολύ ακόμα. Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε;
…………………………………………………………………

Ενας τρελός, τρελός τρομοκράτης !

Τελευταία πληροφορία. Ο τρομοκράτης που συνελήφθη δεν είχε πάνω του μόνο αυτά τα ονόματα. Είχε και τον «Χρυσό Οδηγό».

Ολα τα λεφτά ήταν η «πρόβα τζενεράλε». Θα έκανε πρόβα, θα έριχνε και αν πετύχανε, θα την επαναλάμβανε και την άλλη μέρα.

Σίγουρα είναι τρελός ο τρομοκράτης. Εκανε κι άλλα. Εδινε τα κλειδιά του γκαράζ-γιάφκα να του τα κρατάει ο καφετζής δίπλα.


Δεν δίνουν ρέστα τα λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη, αν πας να βγάλεις εισιτήριο μέσα. Εγώ πλήρωσα τη διαδρομή Τούμπα- Καλαμαριά 10 ευρώ.

Υπάρχουν και χειρότερα. Ενας έβαλε 500άρικο και τα κράτησε όλα για 1,10 ευρώ εισιτήριο.

Το εισιτήριο αν το κόψεις έξω κάνει 1 ευρώ. Αν το βγάλεις μέσα έχει αυτόματο τόκο. Κάνει 1,10. Σαν τις συναυλίες. Αν βγάλεις πριν από μήνες το εισιτήριο κάνει 15 ευρώ. Αν πας απέξω, 20 ευρώ.

Ο Σαμαράς λέει ότι την κυβέρνηση Σαμαρά μπορεί να τη ρίξει μόνο ο Συμπιλίδης.

Χρυσοχοΐδης: «Στην Ελλάδα οι φτηνότεροι δρόμοι της Ευρώπης. Κόστος μόνο 5,5 εκατ. ευρώ το χιλιόμετρο». Μάλλον για τα διόδια μιλάει.

Ο τρομοκράτης είχε και απόκομμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» πάνω του. Αυτό δείχνει ότι είναι πολλοί οι τρομοκράτες. Η επιχείρηση ήταν συνεταιριστική.

Επίσης την προκήρυξη ο τρομοκράτης θα την άφηνε στον καφετζή.
…………………………………………………………………
twitter παίδες Ελλήνων

40+40 = 80 χρόνια Ν.Δ.


ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Θα φέρω τον Πάπα στην ψήφο εμπιστοσύνης.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ
Κινδυνεύουμε από την παράγκα της τρομοκρατίας.

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ
Αμάν πια με τους Ρομά! Γίναμε Ρομανία!

ΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ
Ανακάλυψη-έκπληξη. Βρέθηκε η κουζίνα του Μεγαλέξανδρου. Ιταλικού ρυθμού.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Ο τρομοκράτης που πιάσανε είχε πάνω του σακίδιο. Δεν είμαι εγώ.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ
Εμαθα ότι οι περισσότεροι τρομοκράτες ήταν δανεικοί από άλλες οργανώσεις.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ
Γκαφατζήδες μου φαίνονται οι τρομοκράτες. Πιο πολύ και από τους Μποτία – Ρομπέρτο.

Γ. ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ
Οχι μόνο από την Εστορίλ χάνουμε στην Ευρώπη, αλλά και από τη Λεξοτανίλ.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ
Θα είμαι κι εγώ στα γενέθλια. Μαζί με τον Εφραίμ.

ΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ
Πιο μεγάλη ανακάλυψη-έκπληξη. Βρέθηκε θύρα στην Αμφίπολη που επιβεβαιώνει ότι είναι τάφος. Σε λίγο θα ανακοινώσω αν είναι η Θύρα 7 ή η Θύρα 13.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Λεφτά σε μουά.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Καλά, γιατί με κουράζουν με άσκοπες ψηφοφορίες;

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
Μεταξύ μας, ψήφος εμπιστοσύνης σε αυτή την κυβέρνηση είναι σαν να δίνεις ψήφο εμπιστοσύνης στην άμυνα του Ολυμπιακού.

ΓΚΙΚΑΣ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ
Μπράβο μου. Κατασχέσεις σε βάρος του Ασύλου Ανιάτων αφήνοντας χωρίς φαγητό και φάρμακα περίπου 130 κατάκοιτους ασθενείς. Και φτου μου!

ΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ
Νέα τρομερή ανακάλυψη-έκπληξη. Βρέθηκε και το iPhone 6 του Μεγαλέξανδρου, αλλά έχει λυγίσει.

Του Λάκη Μπέλλου από efsyn

Selfie Σαμαράς με Μέρκελ !!!


H φαντασίωση του κάθε άντρα ...μια γυναικά να φτιάχνει καλές… πίτες!!!


Τι θα πει “εμείς δεν θα το επιτρέψουμε” κύριε Σαμαρά;


     Αλλά αν κάποιοι θέλουν η χώρα, πάνω που πετυχαίνει το ακατόρθωτο, να αποφασίσει να… «αυτοκτονήσει», αυτό δεν μπορούμε ούτε να το δεχθούμε, ούτε να το συζητήσουμε.

     Η Ελλάδα θα προχωρήσει μπροστά. Πίσω δεν υπάρχει! Κανείς δεν το θέλει, κανείς δεν το αντέχει. Και εμείς δεν θα το επιτρέψουμε…


Αν αυτά είναι λόγια του αέρα, ας είναι. Αν όμως υπαινίσσονται  κάποια συγκαλυμμένη απειλή, ότι δηλαδή η ΝΔ δεν θα καθίσει ήσυχα στη γωνιά της μετά την επερχόμενη εκλογική συντριβή του ΝΔΣΟΚ (ή εν όψει της επερχόμενης  εκλογικής συντριβής) αλλά θα επιδιώξει...
να αμφισβητήσει με οποιονδήποτε μη σύννομο (συνταγματικό) τρόπο την επιλογή του ελληνικού λαού, όποια κι αν είναι, τότε υπάρχει πολύ σοβαρό θέμα.

Υπάρχει βέβαια το ενδεχόμενο  να εννοεί ο πρωθυπουργός ότι θα επανέλθει, ως σανίδα σωτηρίας, η “σκέψη Μπαλτάκου” – για να σωθεί η πατρίδα, φυσικά. Μόνο που τότε στην ήττα θα προστεθούν η χλεύη του λαού και η απαξίωση της Ιστορίας.

Από panosz 

«Συνεργασία και συνεννόηση με όλους» 
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ 
Αντώνης Σαμαράς: Η Ελλάδα θα προχωρήσει μπροστά.
Πίσω δεν υπάρχει! Κανείς δεν το θέλει, κανείς
δεν το αντέχει. Και εμείς δεν θα το επιτρέψουμε...
Η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά στην έξοδο από την κρίση και τη μνημονιακή εποχή... Πιάσαμε τους στόχους μας νωρίτερα από το Πρόγραμμα! Βγήκαμε στις αγορές νωρίτερα. Δεν χρειαζόμαστε άλλα χρήματα, ούτε άλλο Μνημόνιο. Η ανάκαμψη ξεκίνησε και η ανεργία άρχισε να υποχωρεί. Ολοι αναγνωρίζουν πια την επιτυχία της χώρας.

Υπάρχουν, βέβαια, και κάποιοι που εύχονταν την αποτυχία της και τώρα ανησυχούν τι θα απογίνουν χωρίς... Μνημόνιο. Κι ίσως γι’ αυτό προσπαθούν να εκτροχιάσουν την κυβέρνηση, να υπονομεύσουν την πολιτική σταθερότητα. Να μας επιστρέψουν πίσω στην κρίση που τώρα ξεπερνάμε. Δική μας πολιτική είναι να διανύσουμε τα τελευταία βήματα ώς την «οριστική επαναφορά» της Ελλάδας στην ομαλότητα και στην ανάπτυξη. Να μην αφήσουμε κανένα και τίποτε να καταστρέψει όσα οι Ελληνες έχτισαν με τις θυσίες τους. Γιατί μπορεί όλοι να υπέφεραν, όλοι να πιέστηκαν, αλλά πίσω στα ελλείμματα, στα δανεικά και στα μνημόνια, κανείς δεν θέλει να γυρίσουμε!

Κι εκείνο που με ενδιαφέρει είναι ακριβώς αυτό: να μη γυρίσουμε πίσω!

Προσέξτε όμως: Μπορεί να κάναμε αληθινό άλμα, που ελάχιστοι το περίμεναν πριν από δύο χρόνια, αλλά ας μην εφησυχάσουμε: Ο,τι δύσκολα κερδήθηκε, εύκολα μπορεί ακόμα να χαθεί. Κι αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε. Μπροστά μας στο εξής έχουμε μόνο καλά νέα: τη ρευστότητα των τραπεζών με την ολοκλήρωση των «τεστ αντοχής», την οριστική διευθέτηση του χρέους, την πλήρη απεξάρτηση από αναγκαστικό δανεισμό. Κι όλα αυτά μέσα στους επόμενους μήνες. Κι ύστερα, τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, τη συνταγματική αναθεώρηση, τη σταθερή πορεία για φορολογικές μειώσεις τα επόμενα χρόνια, την όλο και πιο γρήγορη μείωση της ανεργίας και ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης στο εξής.

Ολα αυτά δεν τα «υποσχόμαστε». Είμαστε πολύ κοντά να τα πετύχουμε. Τα βεβαιώνουν αριθμοί και τα επιβεβαιώνουν οι αγορές. Φτάνει να μη διαταραχθεί η πολιτική σταθερότητα. Κι αυτήν οφείλουμε να διαφυλάξουμε τώρα.

Συνεργασία ναι, συνεννόηση οπωσδήποτε. Με ποιους; Με όλους! Αλλά πίσω δεν γυρνάμε. Κομματικά παιχνίδια με τη σταθερότητα της χώρας δεν παίζουμε. Επιστροφή στον λαϊκισμό δεν συγχωρείται.

Η χώρα πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο από τη Βουλή και να επισπεύσει την επιστροφή της στην ανάπτυξη. Οχι να βυθιστεί στην αβεβαιότητα ξανά! Ή στη διεθνή απομόνωση και στην ανυποληψία. Το πώς θα πορευθούμε από δω και μπρος, μπορούμε να το συζητήσουμε –και θέλουμε να το συζητήσουμε– με όλους. Αλλά αν κάποιοι θέλουν η χώρα, πάνω που πετυχαίνει το ακατόρθωτο, να αποφασίσει να... «αυτοκτονήσει», αυτό δεν μπορούμε ούτε να το δεχθούμε, ούτε να το συζητήσουμε.

Η Ελλάδα θα προχωρήσει μπροστά. Πίσω δεν υπάρχει! Κανείς δεν το θέλει, κανείς δεν το αντέχει. Και εμείς δεν θα το επιτρέψουμε...

Από kathimerini

Ψόφος εμπιστοσύνης


Αιφνιδιασμένο είναι το πανελλήνιο από την ξαφνική απόφαση της συγκυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, ύστερα από πρόταση μομφής που κατέθεσε ο Αντώνης Σαμαράς εναντίον του εαυτού του.

Όπως ήταν φυσικό, ο Πρωθυπουργός της χώρας Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε αμέσως δεκτό το αίτημα του Αντώνη Σαμαρά, αφού συνέπεσε με την αγωνιώδη προσπάθεια που κάνει να παρατείνει τις εκλογές, ώστε να αποφύγει τη φυλακή.

Έτσι, τη Δευτέρα θα λάβει χώρα...
στη Βουλή η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν αποκλείεται να περάσουν και καμιά δεκαριά τροπολογίες υπέρ εφοπλιστών.

Οι βουλευτές θα κληθούν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, ενώ στη συνέχεια θα κληθούν να ψηφίσουν το Μνημόνιο 3, αφού αυτές τις μέρες τυχαίνει να βρίσκεται στην Αθήνα η Τρόικα αλλά δεν είμαστε τόσο καχύποπτοι ώστε να πιστεύουμε ότι αυτά τα δύο έχουν κάποια σχέση μεταξύ τους.

Εν τω μεταξύ, χθες, ενώ η συγκυβέρνηση είχε ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, ο Υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης έβγαινε κι έλεγε ότι "ότι οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα πάνε πολύ καλά", οπότε καταλαβαίνουμε ότι ο άνθρωπος το 'χει χάσει και βρίσκεται ένα βήμα πριν από το Δαφνί.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει καμιά εμπιστοσύνη στον εαυτό του και θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μη χάνουμε χρόνο με εκλογές κι άλλες τέτοιες δημοκρατικές διαδικασίες που πηγαίνουν τη χώρα πολλά χρόνια πίσω.

Το μεγαλύτερο λάθος που μπορούμε να κάνουμε είναι να πιστέψουμε ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει κάποιο σχέδιο και το εφαρμόζει. Κανένα σχέδιο και καμιά ηγετική φυσιογνωμία δεν βρίσκεται πίσω από τη διακυβέρνηση της χώρας. Χωρίς τους λογογράφους του ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο τραμπούκος του "γαμώ το κεφάλι μου μαλάκα", του "κοιτάω από την άλλη για να μη γελάω" και του "μίλησα μέχρι και με τον Θεό".

Μην προσπαθείτε να μπείτε στο μυαλό του και να μαντέψετε τί σκέφτεται. Δε σκέφτεται τίποτα.

Υπάρχουν πολλές λέξεις που μπορούν να χαρακτηρίσουν τον Αντώνη Σαμαρά. Φασίστας, εγκληματίας, επικίνδυνος, αριβίστας, ασυνείδητος. Εγώ προτιμώ το βλαμμένος. Οπότε, μην προσπαθείτε να μπείτε στο μυαλό ενός βλαμμένου. Θα χαζέψετε.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα από φίλο στο facebook προς μερίδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ: Ή τον ρίχνετε την ερχόμενη εβδομάδα ή χάνετε το δικαίωμα να αναφέρεστε στην "καταραμένη δεξιά". Εντάξει; Αυτά τα "και την πίτα ολόκληρη, και το σκύλο χορτάτο" που ξέρατε, να τα ξεχάσετε.)

(Ανήθικο δίδαγμα no. 2 από την I Willi Am: Τα πράγματα είναι απλά. Ο Αντώνης Σαμαράς ούτε λίγο ούτε πολύ λέει στους βουλευτές της συγκυβέρνησης ότι πολλοί από αυτούς μετράνε μέρες. Δεν πρόκεται να ξαναβγούν βουλευτές. Οπότε, τους ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης για να κερδίσουν μερικά μηνιάτικα μέχρι να γίνουν οι κανονικές εκλογές και να πεθάνουν πολιτικά. Εξού και ψόφος εμπιστοσύνης.)

Η Ευρώπη πλουτίζει… η Ελλάδα γονατίζει

Oπλούτος εξακολουθεί να παράγεται, μόνο που εξακολουθεί να μοιράζεται άνισα τόσο στο εσωτερικό κάθε χώρας, όσο και σε επίπεδο ηπείρου. Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο από την ελβετική ιδιωτική τράπεζα Julius Baer, ο πλούτος των ευρωπαϊκών νοικοκυριών ανήλθε τον προηγούμενο χρόνο αθροιστικά σε υψηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με εκείνα την περίοδο πριν από την οικονομική κρίση. Το 2013 η περιουσία των νοικοκυριών στην Ευρώπη έφθασε αθροιστικά σε... επίπεδο ρεκόρ, σε ύψος 56 τρισεκατομμυρίων ευρώ, σημειώνοντας αύξηση από 54,5 τρισ. ευρώ σε σύγκριση με το 2012 (όση ήταν και πριν από την έναρξη της οικονομικής κρίσης).
Ωστόσο, οι συντάκτες της σχετικής έκθεσης (Wealth Report Europe), παρατηρούν ότι «η εξέλιξη των περιουσιακών στοιχείων μεταξύ των χωρών διαφέρει ουσιαστικά μετά την κρίση του 2007». Η καθαρή περιουσία των νοικοκυριών αυξήθηκε κατά 68% στην Ελβετία και 18% στη Γερμανία από το 2007, αλλά μειώθηκε κατά 28% στην Ισπανία και 23% στην Ελλάδα. Έτσι, πάνω από το 50% του πλούτου της Ευρώπης συγκεντρώνεται στο 10% των πλουσιότερων νοικοκυριών.
Μόνο 4 χώρες συγκεντρώνουν μόνες τους τα δύο τρίτα και πλέον του καθαρού πλούτου στην Ευρώπη (προηγείται η Γερμανία, στη δεύτερη θέση η Βρετανία και η Γαλλία και ακολουθεί η Ιταλία). Να σημειωθεί ότι για τον υπολογισμό του πλούτου δεν έχουν ληφθεί υπόψη μόνο τα ρευστά περιουσιακά στοιχεία των νοικοκυριών (μετοχές, ομολογιακοί τίτλοι, κεφάλαια), αλλά και η καθαρή περιουσία (χρηματοοικονομικοί πόροι και ακίνητη περιουσία).
Με άλλα λόγια, η ανάκαμψη έρχεται, έστω με αργούς ρυθμούς, αλλά δεν έρχεται για όλους. Χτυπά την πόρτα μερικών, άλλους τους προσπερνά και άλλους τους βυθίζει πιο βαθιά απ’ ό,τι ήταν πριν την έναρξη της κρίσης.
Από mao, μέσω "Το Γρέκ

Κάνουμε την ελπίδα παρελθόν!


Φιλικό με Βατανιακό ο Αιγινιακός.Τελευταίο τεστ για τον Αιγινιακό με τον Θεοδωρίδη να δοκιμάζει ενδεκάδα.Το τελευταίο..


Φιλικό πριν την έναρξη του πρωταθλήματος θα δώσει την Τρίτη ο Αιγινιακός.
Η ομάδα της Πιερίας θα αντιμετωπίσει τον Βατανιακό, όπου θα τεστάρει τις δυνάμεις της για την πρεμιέρα το επόμενο σαββατοκύριακο με τον Εθνικό Σερρών.

Ο Αλέκος Θεοδωρίδης δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, έχοντας τους πάντες στη διάθεσή του (ο Ρίκκα... μπαινοβγαίνει με άδεια λόγω της στρατιωτικής θητείας του)  και αναμένεται απέναντι στους Κατερινιώτες να κάνει και πρόβα ενδεκάδας για τη Football League, χρησιμοποιώντας αυτούς που ‘χει στο μυαλό του για βασικούς κόντρα στους Σερραίους.
http://pieriasport.blogspot.gr

Το παιδί που νίκησε τον Έμπολα. Η συγκλονιστική ιστορία του 6χρονου Πάτρικ

"Κάθε μέρα ήταν κι ένας καινούργιος αγώνας να συνεχίσω να δουλεύω, να δένομαι, να δημιουργώ σχέσεις με ανθρώπους που ήξερα ότι θα πεθάνουν" λέει Νορβηγίδα ψυχολόγος που ήρθε σε επαφή με ανθρώπους, θύματα του Έμπολα.
Η 31χρονη Νορβηγίδα ψυχολόγος Αν Φελντσέτερ γύρισε πριν από μερικές μέρες από τη Μονρόβια της Λιβερίας. Εκεί, στο Κέντρο Διαχείρισης Εμπολα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα έζησε την πιο σπαρακτική -όπως λέει στο "Έθνος" - εμπειρία της ζωής της.
«Ως ψυχολόγος έχω αντιμετωπίσει πολύ δύσκολα περιστατικά, ανθρώπους που επέζησαν από πολέμους, κακοποιήσεις. Αλλά μπορούσα τουλάχιστον να τους πω ότι τα χειρότερα πέρασαν. Με τον Εμπολα δεν είναι έτσι». Εχει δουλέψει στο νότιο Σουδάν και τη Σιέρα Λεόνε, αλλά η ιστορία που τη σημάδεψε όσο καμία άλλη είναι αυτή του 6χρονου Πάτρικ, του μικρού παιδιού που ήρθε αντιμέτωπος με τον Εμπολα και νίκησε.
Εδωσε ίσως την πιο δύσκολη μάχη της ζωής του και κατάφερε να θεραπευτεί. Οπως και άλλοι 255 ασθενείς από τους 1.115 που έχουν περιθάλψει οι ΓΧΣ μόνο στη Μονρόβια. Και τώρα έχει να αντιμετωπίσει, όπως οι περισσότεροι, το στίγμα και την περιθωριοποίηση.
Για την ιστορία του Πάτρικ, η Αν ένιωσε την ανάγκη να γράψει ένα γράμμα στη Δυτική κοινότητα, που δημοσιεύει σήμερα κατ' αποκλειστικότητα στην Ελλάδα το «Εθνος»:
«Η Λιβερία χωρίζεται από έναν πορτοκαλί διπλό φράχτη. Φτιάχτηκε για να κλείσει την ασθένεια μέσα. Για τον θεμιτό σκοπό της υγειονομικής απομόνωσης. Για να χωρίσει εμάς, τους υγιείς, τους προνομιούχους από τους άλλους, τους άρρωστους που μας έχουν ανάγκη... Ο Πάτρικ είναι από τη μέσα πλευρά του φράχτη, εγώ είμαι απέξω.
Τον βλέπω κάθε μέρα, ανταλλάσσουμε χαμόγελα. Ο Πάτρικ είναι ένα μικρό παιδί, αλλά κάνει παρέα με άλλους που μπορεί να είναι και πέντε φορές πιο μεγάλοι από εκείνον. Σαν να προσπαθεί να αναπληρώσει για το γεγονός ότι είναι πάρα πολύ μικρός για να πεθάνει. Παίζουν ένα παιχνίδι που μοιάζει με πόκερ, όταν φυσικά έχουν την ενέργεια, ενώ ακούν BBC Αφρικής στο τρανζίστορ που τους άφησα κάποια στιγμή φορώντας τη διαστημική μου στολή. Ο Πάτρικ έχει ένα ντροπαλό, στραβό χαμόγελο και μια μελανιά κοντά στο δεξί του μάτι. Πρόσφατα έχασε τη μητέρα του από τον Εμπολα. Και τώρα βρίσκεται μαζί με τον πατέρα του σε αυτό το απαίσιο μέρος.
Κάθε μέρα, λέω στον εαυτό μου: Ανν, δεν πρέπει να αφήσεις κανένα κομμάτι από την καρδιά σου σε αυτό το παιδί. Δεν ανήκει πλέον ανάμεσα στους ζωντανούς. Θα είναι εδώ για μια εβδομάδα και στη συνέχεια θα φύγει για πάντα. Πώς θα συνεχίσεις τη δουλειά σου όταν πλέον δεν θα είναι εδώ; Δεν ξέρεις με τι έχεις να κάνεις; Αυτός είναι ο Εμπολα. Με ποσοστό θνησιμότητας 90%, οι άνθρωποι στην άλλη πλευρά του φράχτη δεν επιστρέφουν στη δική μας.
Αυτό προσπαθώ να υπενθυμίζω στον εαυτό μου κάθε μέρα, αλλά ποτέ δεν συμμορφώνομαι. Μου είναι αδύνατο να μην αναζητήσω το στραβό χαμόγελο του Πάτρικ καθώς φτάνω στη δουλειά. Μου είναι αδύνατο να μη βαλθώ να παρατηρώ τις μεταπτώσεις της ενέργειάς του από τη μια μέρα στην άλλη. Προσπαθώ να βρω κάτι που θα μου δώσει ελπίδα ότι μια μέρα θα παίξουμε πόκερ μαζί, χωρίς να χρειάζομαι τον εξοπλισμό της μάσκας, τα προστατευτικά γυαλιά και τα διπλά γάντια... Επειτα ήρθε εκείνο το απαίσιο πρωινό, για το οποίο προσπαθούσα να προετοιμάσω τον εαυτό μου. Κοιτάζω πάνω από τον φράχτη και τον βλέπω ξαπλωμένο σε ένα στρώμα στη σκιά. Βάζω τη στολή μου. Φοβάμαι για τα χειρότερα. Διασχίζω τη ζώνη απομόνωσης. Ο πατέρας του μου λέει ότι όλο το βράδυ παραπονιόταν για έντονους πόνους στο στομάχι. Ο Πάτρικ έχει ξερά χείλη και πυρετό, τα μάτια του γυαλίζουν. Η ενέργεια που συνήθως διαθέτει, τον έχει εγκαταλείψει. Παρ' όλ' αυτά, όταν με βλέπει προσπαθεί να μου χαμογελάσει.
Φίλε μου Πάτρικ, δεν φαίνεσαι πολύ καλά, του λέω. Μπορώ να κάνω κάτι για σένα; Κοιτάζει προς τα πάνω, ψιθυρίζει κάτι ενώ γέρνω προς το μέρος του φορώντας την ογκώδη διαστημική στολή.
Μπορείς να μου φέρεις ένα ποδήλατο; Αχ, Πάτρικ, πού θα οδηγήσεις το ποδήλατο; Αγαπούσες την μητέρα σου και ήσουν κοντά της ενώ ήταν άρρωστη. Τώρα είσαι περικυκλωμένος από τον πορτοκαλί φράχτη και δεν θα μάθεις ποτέ να κάνεις ποδήλατο. Νομίζεις ότι αυτό είναι απλά μια αδιαθεσία στο στομάχι;;
Βγαίνω έξω. Δεν θέλω να αρχίσω να κλαίω μέσα από τα γυαλιά. Μισώ τον εαυτό μου που γνώρισα αυτό το παιδί. Γιατί δεν κάθομαι ποτέ στο σπίτι μου; Παίρνω άδεια για το υπόλοιπο της ημέρας και υπόσχομαι στον εαυτό μου να βρω μια φυσιολογική δουλειά.
Το επόμενο πρωί, κάτι με οδηγεί πάλι πίσω. Ισως να θέλω να είμαι εκεί για τον πατέρα του Πάτρικ. Φαίνεται κουρασμένος, αλλά χαμογελάει όταν με βλέπει από τον φράχτη. Ο Πάτρικ κάθεται στη διπλανή καρέκλα και μου στέλνει το γνωστό ντροπαλό χαμόγελο. Βάζω τη στολή και μπαίνω μέσα. Ο Πάτρικ με αναγνωρίζει: Βλέπω τη φίλη μου. Δεν βλέπω, όμως, το ποδήλατό μου, μου λέει. Δεν μπορώ να του πω ότι δεν πίστευα ότι θα έβγαζε τη νύχτα. Προσπαθώ να βρω τις κατάλληλες λέξεις. Μπορώ να πω ότι το ξέχασα; Ο Πάτρικ με κοιτάζει αυστηρά. Μια κυρία μπορεί να ξεχνά, αλλά ένας άνδρας ποτέ!
Ο Πάτρικ κατάφερε τελικά να πάρει εξιτήριο με τον πατέρα του. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ο μικρός μου φίλος θεραπεύτηκε πριν ακόμα υποχωρήσει η μελανιά κοντά στο δεξί του μάτι. Είχε αδυνατίσει τόσο που χρειάστηκε να του συγκρατήσουμε το παντελόνι με σπάγκο. Ο Πάτρικ Πούπελ στέκεται πλέον δίπλα μου, στην ίδια μεριά του φράχτη και συνεχίζει να χαμογελάει δειλά. Κρατάει το πιστοποιητικό αποθεραπείας του από τον Εμπολα και νιώθει έτοιμος να μάθει ποδήλατο. Αντίθετα με αυτό που μπορεί να πιστεύεις Πάτρικ, αυτό είναι κάτι που μια κυρία δεν θα ξεχάσει ποτέ».
Να σταματήσουμε τον ιό και να στηρίξουμε όσους επιβίωσαν
«Από τη μια πρέπει να σταματήσουμε την εξάπλωση του ιού πριν βγει η κατάσταση εκτός ελέγχου, αλλά από την άλλη πρέπει να σκεφτούμε και την επόμενη μέρα. Να βρούμε πώς θα βοηθήσουμε όσους επιβιώνουν και βρίσκονται στιγματισμένοι, έχοντας συχνά χάσει δουλειά, συγγενείς, φίλους», μας λέει η Αν από το μακρινό Τροντχάιμ όπου πλέον βρίσκεται. Δεν έχει χάσει την επαφή με τον Πάτρικ και τον πατέρα του Γουίλιαμ.
«Ο Πάτρικ τα πάει πολύ καλά. Εχει ξαναβρεί την όρεξή του και ο πατέρας του λέει πως δεν προλαβαίνει να τον ταΐζει». Η επόμενη μέρα όμως δεν είναι καθόλου εύκολη, όπως και για τους άλλους επιζήσαντες. «Ο Γουίλιαμ ψάχνει εναγωνίως για δουλειά και προσπαθεί να δει πώς θα ξανασταθεί στα πόδια του χωρίς τη γυναίκα του. Πριν μολυνθεί δούλευε σε μια εταιρεία, αλλά δεν τον παίρνουν πίσω. Αν και η κατάσταση κάπως βελτιώνεται, μεγάλο πρόβλημα για τους θεραπευμένους είναι το στίγμα. Εχουν συνήθως πρόβλημα να ενταχθούν ξανά στην κοινωνία. Γείτονες, γνωστοί, φίλοι, συνάδελφοι τους αποφεύγουν».
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχουν 3.058 άτομα προσωπικό που εργάζονται σε Γουινέα, Λιβερία, Νιγηρία, Σιέρα Λεόνε και Σενεγάλη από τον Μάρτιο και τώρα απευθύνουν επείγουσα έκκληση για βοήθεια (support.msf.gr/gaza και 210 5 200 500). «Μέχρι στιγμής η διεθνής ανταπόκριση υπήρξε θανάσιμα ανεπαρκής, αν και ο ΟΗΕ αποκαλεί την επιδημία μια κρίση άνευ προηγουμένου στη σύγχρονη εποχή», δηλώνουν και ζητούν την άμεση εφαρμογή του σχεδίου Ομπάμα και την ανταπόκριση περισσότερων χωρών. Εχουν δει τρία μέλη τους να μολύνονται από Εμπολα και να πεθαίνουν. Η πρόεδρός τους Τζοάν Λιου δήλωσε στις 16/9 σαστισμένη από το γεγονός πως μια ΜΚΟ παρέχει το μεγαλύτερο μέρος των μονάδων απομόνωσης και κλινών στη Δ. Αφρική.
Πηγή: Έθνος