ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Επιβεβαιώθηκε το BriefingNews: ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ το ΠΑΣΟΚ


Επιβεβαιώθηκε το BriefingNews: Οριακά στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ  















Δύο μυστικές δημοσκοπήσεις που παρήγγειλε το ΠΑΣΟΚ το εμφανίζουν στην απόλυτη πρόθεση ψήφου κάτω από το όριο του 3% και στις ηλικίες μεταξύ 18 και 30 ετών το ποσοστό του είναι κάτω του 2%!

Κάτι που πρώτο αποκάλυψε το BriefingNews στις 22 Οκτωβρίου όταν σε αποκλειστικό ρεπορτάζ με τίτλο Εκτός Βουλής το ΠΑΣΟΚ λένε μυστικά γκάλοπ έκανε λόγο για τον αναβρασμό που επικρατεί στο Κίνημα λόγω των εξελίξεων.

Με αναγωγή επί των εγκύρων περνά ελαφρά το 3% και κερδίζει 10-12 βουλευτές, αλλά το θέμα είναι ότι όσο περνά ο καιρός η δημοσκοπική του εικόνα εμφανίζεται διαρκώς χειρότερη και υπάρχει ανησυχία στο πάλαι ποτέ "Κίνημα" (που εξελίχθηκε σε καθεστώς που κατέστρεψε την χώρα με το να την οδηγήσει στην χρεοκοπία) ότι το επόμενο εξάμηνο ακόμα και με αναγωγή επί των εγκύρων, δύσκολα θα πιάσουν το όριο του 3%

Το ποσοστό που δίνουν οι μυστικές δημοσκοπήσεις στο ΠΑΣΟΚ είναι μόλις 2,5% στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.

Κερδισμένος από την πτώση του ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ που κερδίζει άνετα τη ΝΔ με διαφορά 2-4 μονάδων.

Εν τω μεταξύ, οι εργαζόμενοι στα γραφεία του κόμματος παραμένουν απλήρωτοι και ουδείς γνωρίζει αν και πότε θα εισπράξουν τα δεδουλευμένα τους παρά τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που έχουν εισπραχθεί από το κράτος ως επιδοτήσεις και τις τράπεζες ως δάνεια.

Το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει οριστικά, όσο και αν ο πρόεδρός του Ε.Βενιζέλος φαντάζεται "τετραετίες" και "συμφωνίες 43 σημείων" με τον Α.Σαμαρά. Περισσότερο την μεταπήδησή του στη ΝΔ σχεδιάζει ή καλύτερα στο νέο κόμμα που ετοιμάζουν με τον Α.Σαμαρά...

Βασικά και οι δύο είναι τελειωμένοι όποτε και να γίνουν εκλογές.

Και επειδή δεν μπορούν να αποφύγουν την συντριβή τον Μάϊο, γι αυτό ετοιμάζονται για ηρωική έξοδο...


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2ifQSAZa6

ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ Η ΔΗΜΑΡ


vouli-ktirio-greek-crisis03030ds 
Θέμα «σκανδαλώδους» φορολογικής μεταχείρισης βουλευτών και δικαστών έθεσε την Πέμπτη στη Βουλή η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Γιαννακάκη, αξιοποιώντας την προγραμματισμένη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής της προς το υπουργείο Οικονομικών, με θέμα τις «φορολογικές ανισότητες και απαλλαγές».
Μολονότι η βουλευτής στην επίκαιρη ερώτησή της δεν επεφύλασσε αναφορά στον τρόπο φορολόγησης των βουλευτών και δικαστών, εκτός από γενικές μόνο αναφορές, κατά την ανάπτυξή της στην Ολομέλεια, κάλεσε το υπουργείο Οικονομικών να απαντήσει για την ειδική φορολογική μεταχείριση των βουλευτών.
«Υπάρχει μια μεγάλη κατηγορία εισοδημάτων που δεν φορολογούνται. Για παράδειγμα, υπερβαίνει το 50% το αφορολόγητο του εισοδήματος στους βουλευτές, ενώ υπάρχουν και πολλά επιδόματα που παίρνουν, αλλά δεν φορολογούνται» ανέφερε η κ. Γιαννακάκη, σημειώνοντας μάλιστα ότι, στην προσπάθεια της να δει που εδράζονται όλα αυτά, διαπίστωσε ότι υπάρχει ένα δαιδαλώδες νομικό καθεστώς που δημιουργεί πονηρές σκέψεις και υπόνοιες για προσπάθεια συγκάλυψης.

«Οπότε, κύριε υπουργέ, θα ήθελα να μας ενημερώσετε πόσες και ποιες είναι αυτές οι εισοδηματικές κατηγορίες, πέρα από τους βουλευτές, διότι όλοι εδώ πέρα κάναμε φορολογική δήλωση και ξέρουμε πάρα πολύ καλά γιατί μιλώ. Αν έχετε υπολογίσει ποια είναι τα έσοδα που χάνει το κράτος από τα αφορολόγητα εισοδήματα αυτών των κατηγοριών και αν σκοπεύει η κυβέρνηση να άρει αυτό το φορολογικό καθεστώς που ειδικά στις μέρες που διανύουμε σκανδαλίζει τον μέσο Έλληνα πολίτη, ο οποίος έχει δει να φορολογείται πάρα πολύ βάναυσα, ειδικά τα τελευταία τρία χρόνια».
Απάντηση Μαυραγάνη
Ο παριστάμενος υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης επισήμανε: «Οποιαδήποτε απόκλιση από τους συνηθισμένους κανόνες της φορολογίας εισοδήματος ή των άλλων φορολογιών θεωρείται μια φορολογική δαπάνη, είτε είναι απαλλαγή, είτε είναι ειδικό καθεστώς, είτε είναι μειωμένος συντελεστής. Αυτές οι κατηγορίες σε όλη τη φορολογία καταγράφονται αναλυτικά ανά είδος φόρου αλλά και με ποσά στον τόμο εκείνο του προϋπολογισμού που αναφέρεται ακριβώς στις φορολογικές εκπτώσεις». Όπως είπε ο υφυπουργός Οικονομικών «είναι ένας ογκωδέστατος τόμος 577 σελίδων για το 2013 στον οποίο αναλύονται κατ’ όνομα και κατά ποσό οι εκπτώσεις αυτές».
Αν και δεν έκανε αναφορά ειδικά στο καθεστώς για τους βουλευτές, ο κ. Μαυραγάνης σημείωσε ότι «η μεγάλη διαφορά μεταξύ των δημοσίων δαπανών και των φορολογικών δαπανών είναι ότι ενώ οι άμεσες δημόσιες δαπάνες αποτελούν αντικείμενο συζήτησης και έγκρισής τους από τη Βουλή, οι φορολογικές δαπάνες συζητούνται και εγκρίνονται άπαξ, μέχρι την τυχόν τροποποίηση ή την κατάργησή τους».
Η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ επέμεινε, όμως, και επικαλούμενη τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» των βουλευτών για το 2011, παρατήρησε ότι το μη φορολογητέο ποσοστό της βουλευτικής αποζημίωσης υπερβαίνει το 50% και σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει το 75%. «Να σας πω μια άλλη κατηγορία. Με το Ν. 3842 του 2010, στο ίδιο φορολογικό καθεστώς με αυτό των βουλευτών έχουν ενταχθεί και οι δικαστές. Συγκεκριμένα, λοιπόν, σας ενημερώνω ότι το φορολογητέο εισόδημα των βουλευτών, το οποίο φορολογείται κυμαίνεται μεταξύ 18.000 ευρώ και 30.000, ενώ το αφορολόγητο αντιστοιχεί περίπου σε 65.000 ευρώ» είπε η κ. Γιαννακάκη, θέτοντας αυτή τη φορά και ζήτημα για τη φορολογική μεταχείριση των δικαστών.
Υπογράμμισε, επίσης, ότι -σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 1 του Συντάγματος του Ζ’ Ψηφίσματος του 1975, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει- από τη βουλευτική αποζημίωση πρέπει να αφαιρείται ποσό ίσο με το 25% του ακαθαρίστου ποσού της ως τεκμαρτό ποσό για την κάλυψή των δαπανών μίσθωσης γραφείων κλπ.
«Σκάνδαλο ηθικό και δημοσιονομικό»
«Όμως, βλέπουμε -και ο καθένας μας από δω το ξέρει όταν παίρνει το εκκαθαριστικό- ότι δίνονται επιδόματα και για την εκμίσθωση των γραφείων, και επίδομα κίνησης, και για ταχυδρομικά τέλη, τα οποία μάλιστα και δεν φορολογούνται. Άρα προκύπτει ότι το σκανδαλώδες ποσοστό φορολόγησης ή μη φορολόγησης των βουλευτών δεν εδράζεται σε κανένα νόμο ή τουλάχιστον δεν εδράζεται σε αυτό το νόμο τον είπα σας είπα» σημείωσε η βουλευτής, κάνοντας λόγο για σκάνδαλο ηθικό και δημοσιονομικό και επαναφέροντας την πρόταση της ΔΗΜΑΡ υπέρ της φορολογικής ισότητας και της φορολόγησης ολόκληρου του ποσού της βουλευτικής αποζημίωσης, βάσει της φορολογικής κλίμακας φυσικών προσώπων.
«Ήρθα στη Βουλή προετοιμασμένος να απαντήσω γι’ αυτά τα οποία αναφέρατε στο κείμενο της ερώτησης της» σχολίασε ο υφυπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας ότι δεν απέφυγε την απάντηση, καθώς παρέπεμψε στις 577 σελίδες του προϋπολογισμού με τον τίτλο «φορολογικές δαπάνες». «Εκεί αναφέρονται μια-μια, ανά είδος φόρου και ποσά» οι απαλλαγές, ανέφερε ο κ. Μαυραγάνης, προσθέτοντας ότι οι αποκλίσεις που καταγράφονται εκεί έχουν γίνει για λόγους κοινωνικούς και αναπτυξιακούς, ενώ αναφέρθηκε και στην προσπάθειες που έχει καταβάλλει ως σήμερα η κυβέρνηση για να περιοριστούν οι απαλλαγές στις περιπτώσεις εισοδήματος, όπου υπήρχε πρόβλημα (αγρότες, ναυτικοί, συντάξεις αναπήρων κ.λπ.).
πηγή: Newsroom ΔΟΛ


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2ifQ5corO

Δεν πληρώνουμε

Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ

Ο μάγος του stand up comedy, Διογένης Δασκάλου, στο τρίτο dvd της τριλογίας του, μαζί με Το ΧΩΝΙ, εκτάκτως αυτό το Σάββατο!

Ολοκληρώνεται, αυτή την εβδομάδα, η τριλογία με το "Best Of" της 20χρονης πορείας του μοναδικού Διογένη Δασκάλου και των Monie Monie Conniente στη stand up comedy και την πολιτική σάτιρα. Το τρίτο dvd κυκλοφορεί με Το ΧΩΝΙ, την κυριακάτικη εφημερίδα που θα βρείτε σε όλα τα περίπτερα της χώρας, εκτάκτως -λόγω 28ης Οκτωβρίου- αυτό το Σάββατο, 26 Οκτωβρίου.

Μαζί και δύο κουπόνια για δωρεάν είσοδο σε τρεις θεατρικές παραστάσεις! Μία εκπαιδευτική και διαδραστική παράσταση για τα παιδιά σας και δύο για εσάς!

Το πρώτο dvd έκανε θραύση!
To δεύτερο dvd δε σας φάνηκε αρκετό!
Το τρίτο dvd του Διογένη του Κυνικού έρχεται μαζί με Το ΧΩΝΙ αυτό το Σάββατο (εκτάκτως) για να μας... αποτελειώσει!
Και να... τελειώσει την τριλογία των ακυκλοφόρητων dvd του Διογένη Δασκάλου και των Monie Monie Coniente!
Το ΧΩΝΙ με το τρίτο dvd θα το βρείτε ΕΚΤΑΚΤΩΣ αυτό το Σάββατο 26 Οκτωβρίου! Σε όλα τα περίπτερα της Ελλάδας μέχρι τη Δευτέρα!

περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ >>>
http://www.toxwni.gr/xoni-apokleistika/item/7138-dvd-xoni-daskalou-trito-dvd

----------

ΔΩΡΕΑΝ εισιτήρια για παιδικό θέατρο, από Το ΧΩΝΙ

Και αυτό τo Σάββατο (εκτάκτως), πάρτε Το ΧΩΝΙ, κόψτε το κουπόνι και πηγαίνετε στο θέατρο με τα παιδιά σας!

Με το κουπόνι που θα βρείτε στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας, βλέπετε την παιδική εκπαιδευτική παράσταση "Μυλωνού", ΔΥΟ άτομα, πληρώνοντας ΕΝΑ εισιτήριο!

Και δεν είναι μόνο το θέατρο, τα παραμύθια που θα συναρπάσουν τα παιδιά σας, αλλά και εσάς. Είναι τα ίδια τα παιδιά που συμμετέχουν στην παράσταση, παίζουν με τους ηθοποιούς και -ταυτόχρονα- μαθαίνουν, με ένα πρόγραμμα που έχει συνδιαμορφωθεί με εκπαιδευτικούς. Μάλιστα, στο τέλος, στη σκηνή ανεβαίνουν τα ίδια τα παιδιά που παίρνουν το ρόλο του ηθοποιού και διηγούνται τα παραμύθια με τον δικό τους τρόπο.

Αυτό το Σάββατο μόνο Στο ΧΩΝΙ:
Δύο εισιτήρια στην τιμή του ενός, για να δείτε με τα παιδιά σας την πιο διαδραστική εκπαιδευτική παράσταση της χρονιάς!
Κόψτε, κρατήστε το κουπόνι και εξαργυρώστε το σε ΟΛΕΣ τις παραστάσεις μέχρι τέλος Νοεμβρίου!


ΑΚΟΜΗ, ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:
«Αληθινή απολογία του Σωκράτη»
& «Γιαννούλης Χαλεπάς, η Κοιμωμένη»
ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ 18 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΔΥΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ!

Με το δεύτερο κουπόνι που θα βρείτε Στο ΧΩΝΙ, μπορείτε να απολαύσετε -επίσης- τις εξαιρετικές παραστάσεις με την υπογραφή του Γιάννη Μόρτζου, στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές, πληρώνοντας μόνο 18 ευρώ για δύο  εισιτήρια.

Το ΧΩΝΙ μαζί με τα δύο κουπόνια θα το βρείτε ΕΚΤΑΚΤΩΣ αυτό το Σάββατο 26 Οκτωβρίου! Σε όλα τα περίπτερα της Ελλάδας μέχρι τη Δευτέρα!

Περισσότερες πληροφορίες και για τις δύο παραστάσεις μπορείτε να βρείτε εδώ >>>
http://www.toxwni.gr/xoni-apokleistika/item/6959-pame-theatro-me-to-xoni

Εργασίες διαγράμμισης από την Π.Ε.Πιερίας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη      e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                               ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax:  2351 – 351207                           Κατερίνη, 24  Οκτωβρίου  2013


                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


                

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες διαγράμμισης τμημάτων του οδικού δικτύου της Πιερίας από συνεργεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.


Οι διαγραμμίσεις εκτελέστηκαν σε τμήματα του οδικού δικτύου που παρουσίαζαν ιδιαίτερες φθορές,  με γνώμονα την ασφάλεια και την ποιότητα στις μετακινήσεις των πολιτών και των επισκεπτών της Πιερίας.


Συγκεκριμένα τα συνεργεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας προχώρησαν σε εργασίες διαγράμμισης:


*στην 2η επαρχιακή οδό Κατερίνης-Γανόχωρας- Τριλόφου,  από διασταύρωση Ν.Πλαστήρα (Εγγλέζικος)  έως διασταύρωση ΧΥΤΑ Κατερίνης


*στην 1η επαρχιακή οδό Κατερίνης-Παραλίας από Περίσταση έως Παραλία


* σε τμήμα της  13ης  Ε.Ο. Κατερίνης- Αγίου Δημητρίου ( Ν.Πλαστήρα  (Εγγλέζικος)  από κόμβο Αστυνομίας έως κυκλικό κόμβο Πέλεκα


* στην 5η επαρχιακή οδό Κατερίνης- Ν.Εφέσσου-Καρίτσας από Κατερίνη έως την είσοδο της Καρίτσας


Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Δημήτρης Τσιμήτρης και ο Πρόεδρος  Τ.Σ. Γανόχωρας, κ. Ιωάννης Μαντονίτσας,  μετέβησαν  στα σημεία  των εργασιών,  προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία τους. Άλλωστε, εξέφρασαν  την απόλυτη ικανοποίησή τους, επισημαίνοντας ότι οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν με γρήγορους ρυθμούς.


 Όπως,  ανέφερε, ο κ. Τσιμήτρης « οι συγκεκριμένες εργασίες  εντάσσονται στις παρεμβάσεις της  Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στο οδικό δίκτυο για την ασφάλεια της κυκλοφορίας και την αποφυγή ατυχημάτων κυρίως κατά τις βραδινές ώρες, που η ορατότητα είναι περιορισμένη». Από την πλευρά του ο  Πρόεδρος  Τ.Σ. Γανόχωρας, κ. Ιωάννης Μαντονίτσας, ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας,  καθώς όπως είπε  με τις παρεμβάσεις τους προσφέρουν  ασφαλή και άνετη καθημερινή μετακίνηση των κατοίκων και των ανθρώπων που μετακινούνται στην Πιερία.

Μια φορά και έναν καιρό γεννήθηκαν δύο δίδυμα, το ΠαΣοΚ και η ΝΔ

Του Χρήστου Επαμ. Κυργιάκη
Η ιστορία μας ξεκινάει πριν από 37 περίπου χρόνια. Θα ευχόμασταν να ήταν παραμύθι αλλά δεν χρειάζονται ευχές. Είναι τόσο αληθινή που ξεπερνάει τη μαγεία του παραμυθιού. Για να μπορέσετε να νιώσετε πραγματικά την παραμυθένια αυτή ιστορία, βάλτε τον εαυτό σας δίπλα στο τζάκι, μια κρύα φθινοπωρινή νύχτα του Νοεμβρίου, τρώγοντας κάστανα και ακούγοντας τη γιαγιά να αφηγείται.

Ζούσαν κάποτε στη μικρή μας χώρα, ο μπαμπάς Ελληνικός Καπιταλισμός, του γένους των Λάτσηδων και των Μποδοσάκηδων, και η μαμά Αστική Δημοκρατία, του γένους των Καραμανλήδων και των Παπανδρέου.

Είχαν περάσει και οι δύο μια περίοδο κόντρας και τσακωμών μεταξύ των, που είχε φτάσει μέχρι και στον πρόσκαιρο χωρισμό. Για εφτά ολόκληρα χρόνια, ο μπαμπάς Καπιταλισμός συζούσε με μία άλλη που την έλεγαν Δικτατορία. Τώρα όμως οι σχέσεις αποκαταστάθηκαν πάλι, αν και λίγο έλλειψε ο χωρισμός τους να ήταν μόνιμος γιατί εμφανίστηκε ένα παλικάρι με μούσια και μακριά μαλλιά, Πολυτεχνείο το έλεγαν, που όχι μόνο κατηγορούσε ευθέως την Δικτατορία αλλά έβρισκε και πολλά κουσούρια στην Αστική Δημοκρατία.

Με τα πολλά η Δικτατορία έφυγε και η Αστική Δημοκρατία, επανήλθε στην αγκαλιά του Καπιταλισμού.
Αφού, λοιπόν, οι σχέσεις του ζευγαριού ομαλοποιήθηκαν, δεν άργησαν να έρθουν και τα χαρμόσυνα νέα.

Η μαμά Αστική Δημοκρατία γέννησε άλλα δύο παιδιά. Δύο υγειέστατα δίδυμα. Το ένα το ονόμασαν Νέα Δημοκρατία και το άλλο το ονόμασαν ΠαΣοΚ.

Ως νέα και χαριτωμένα παιδάκια που ήταν, ο κόσμος τα υποδέχτηκε με καλές προθέσεις. Βλέπετε, τα υπόλοιπα παιδιά του ζευγαριού, είχαν πια μεγαλώσει ενώ η Αριστερά, του γένους των Βελουχιώτηδων και των Μπελογιάννηδων, ένα άλλο παιδάκι που ερχόταν για παιχνίδι από την άλλη γειτονιά, μάλλον έψαχνε να ξεκαθαρίσει το γενεαλογικό του δέντρο και δεν είχε χρόνο να δείξει τις αρετές του στον κόσμο. Έτσι ο κόσμος δεν του έδωσε πολύ μεγάλη προσοχή. Στο παιδάκι αυτό, απαγορευόταν παλιότερα να παίζει στην αυλή γιατί θεωρούνταν επικίνδυνο για τα άλλα παιδάκια , αλλά η Αστική Δημοκρατία έπεισε το σύζυγό της να δεχτούν και την Αριστερά στην αυλή, ελπίζοντας πως θα σταματήσει κάποια στιγμή να κάνει φασαρίες.

‘Όταν ήρθε ο καιρός τα παιδιά να πάνε στο Κοινοβούλιο όλα ήταν χαρούμενα. Στις εξετάσεις που έγιναν το 1974, η Νέα Δημοκρατία, πήγε καλύτερα από όλους. Σχεδόν αρίστευσε. Το ΠαΣοΚ από τη μεριά του, δεν τα πήγε και τόσο καλά, αν και πέρασε τις εξετάσεις. Η αλήθεια είναι πως το ΠαΣοΚ είχε δυσκολότερο τοκετό σε σχέση με τη Νέα Δημοκρατία γι’ αυτό και στα πρώτα τους χρόνια η σωματική ανάπτυξη της Νέας Δημοκρατίας ήταν καλύτερη από αυτή του ΠαΣοΚ.

Στις επόμενες εξετάσεις το μικρό ΠαΣοΚ μεγάλωσε ενώ η Νέα Δημοκρατία φρόντισε να κάνει τη μικρή μας χώρα, μέλος ενός σοκολατένιου σπιτιού που ονομαζόταν ΕΟΚ. Πρόκειται για το ίδιο σοκολατένιο σπίτι στο γνωστό παραμύθι «Χάνσελ και Γκρέτελ» με οικοδέσποινα την καλοσυνάτη γριούλα που τρώει τα παιδάκια που φιλοξενεί, αφού πρώτα τα ψήσει στο φούρνο της, πριν εκείνα το πάρουν χαμπάρι.

Στις επόμενες εξετάσεις του 1981 ήρθε η ώρα του ΠαΣοΚ να αριστεύσει ενώ η Νέα Δημοκρατία, μόλις που έπιασε τη βάση. Το ΠαΣοΚ κατηγορήθηκε ότι αρίστευσε στις εξετάσεις επειδή αντέγραψε τα περισσότερα θέματα από τη μικρή Αριστερά και πως χωρίς τα σκονάκια που διέθετε θα έπιανε πάτο. Ένα από τα βασικά θέματα εξέτασης στην έκθεση ιδεών, όπου το ΠαΣοΚ αντέγραψε από την Αριστερά ήταν το «Ο δρόμος προς το Σοσιαλισμό».

Σα να μην έφταναν οι αντιγραφές,
 άρχισε να υπόσχεται πως η χώρα μας θα πάψει να είναι μέλος και του σοκολατένιου σπιτιού, αλλά και του άλλου παρόμοιου ζαχαρένιου σπιτιού που ονομαζόταν ΝΑΤΟ. Φυσικά, καμία από τις παραπάνω υποσχέσεις δεν τηρήθηκαν.

Βέβαια, φταίει και η Αριστερά που «άφησε» το ΠαΣοΚ να αντιγράψει χωρίς να αντιδράσει κάνοντάς του, πολλές φορές, τα γλυκά μάτια. Πέρασε καιρός να καταλάβει η Αριστερά ποιος ήταν ο πραγματικός χαρακτήρας του ΠαΣοΚ. Το κακό όμως για κείνη είχε γίνει.

Ακολούθησαν και άλλες εξετάσεις στις οποίες, άλλοτε πρώτευε το ΠαΣοΚ και άλλοτε η Νέα Δημοκρατία. Κάθε που πλησίαζε ο καιρός για τις εξετάσεις, μέγας τσακωμός ξεσπούσε στην αυλή, ανάμεσα στα δίδυμα.

Ήταν τόσο έντονος ο τσακωμός που θα μπορούσε κάποιος να ξεγελαστεί νομίζοντας πως δεν είναι δίδυμα αδέλφια αλλά ορκισμένοι εχθροί. 


Όλα περνούσαν όταν έφτανε η ώρα για φαγοπότι και για ύπνο. Έτρωγαν μέχρι σκασμού και έπιναν εις υγεία των κορόιδων. Οι γονείς τους, τα έβλεπαν και καμάρωναν. Και η Αριστερά τα έβλεπε παρακολουθώντας από το παράθυρο, αλλά οι καταγγελίες της ήταν χλιαρές και οι άνθρωποι δεν την πίστευαν. Άλλωστε οι άνθρωποι, όλο και κάποιο κοκαλάκι «τσιμπούσαν» ή έπιναν καμιά γουλίτσα κρασί από το φαγοπότι της ευτυχισμένης οικογένειας που έκαναν πως δεν έβλεπαν την υποκρισία και το ψέμα.

Τα δίδυμα του Καπιταλισμού και της Αστικής Δημοκρατίας,
 εναλλάσσονταν στις πρωτιές των εξετάσεων κάτι που έκανε τους δύο γονείς να νιώθουν ευτυχία, ασφάλεια και, βέβαια, να περνάνε καλά.

Τα χρόνια περνούσαν σχετικά ήρεμα και ευτυχισμένα, για την οικογένεια, οι δουλειές αυγάταιναν και το βιος μεγάλωνε.

Μέχρι που κάποια μέρα, έφτασε στο σπίτι μαντάτο κακό από το σοκολατένιο σπίτι. 


Η καλοσυνάτη γριούλα που έτρωγε τα παιδιά που φιλοξενούσε, αφού πρώτα τα έψηνε στο φούρνο, ζήτησε από την οικογένεια να της στείλουν ακόμη περισσότερα παιδιά για «φιλοξενία». Ήταν ο γνωστός αβάσταχτος φόρος που έπρεπε να πληρώνει η οικογένεια για να μπορεί να περνάει καλά. Μόνο που τα τελευταία χρόνια η γριούλα είχε γίνει αχόρταγη. Το όνομά της, Αγγέλα, καμία σχέση δεν είχε με τις πράξεις της.

Όχι, τα παιδιά που έστελνε η οικογένεια ως φόρο, δεν ήταν τα δικά της αλλά άλλων οικογενειών, χωρίς πλούτη και ιστορικές καταβολές. Οπότε δεν είχε πρόβλημα να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της γριούλας.

Όμως, άρχισαν πλέον να αντιδρούν έντονα οι οικογένειες εκείνες που έχαναν τα παιδιά τους. Αντιδρούσαν τόσο πολύ που απειλούσαν να μπουν στο σπίτι της οικογένειας και να γευτούν λίγα από τα πλούτη που υπήρχαν εκεί μέσα.

Ήταν η εποχή που το ΠαΣοΚ είχε πρωτεύσει, πάλι με σκονάκια και υποσχέσεις, στις τελευταίες εξετάσεις και διαφωνούσε, τάχα, με τη Νέα Δημοκρατία, η οποία υποστήριζε, μπροστά σε κόσμο, πως πρέπει να σταματήσουν να στέλνονται παιδιά ως φόρος στην γριούλα του σοκολατένιου σπιτιού. Όταν επέστρεφαν τα δύο αδέλφια στο σπίτι τους, συνέχιζαν να σχεδιάζουν μαζί τις επόμενες κινήσεις τους.

Η γριούλα του σοκολατένιου σπιτιού θύμωσε. Δεν ήθελε να υπάρχουν διαφωνίες στο θέμα της προσφοράς παιδιών ούτε στα λόγια. Οι οικογένειες που έχαναν τα παιδιά τους άρχισαν να γίνονται επικίνδυνοι, τόσο που η γριούλα έχασε την ψυχραιμία της και ζήτησε από τα δύο αδέλφια να κάνουν φανερά αυτό που έκαναν κρυφά στο σπίτι ως δίδυμα αδέλφια που ήταν. Να σταματήσουν, δηλαδή, να κάνουν πως τσακώνονται και να συναινέσουν, κάνοντας τη συναίνεσή τους αυτή, γνωστή σε όλους. Σε αντίθετη περίπτωση απείλησε τους ανθρώπους πως τα παιδιά που θα «φιλοξενούσε», θα έχαναν το δικαίωμα να δαγκώσουν λίγο από το σοκολατένιο σπίτι, πριν τα ψήσει για να τα φάει.

Οι άνθρωποι δεν ικανοποιήθηκαν από τα λόγια των διδύμων για την ανάγκη αυτής της συναίνεσης και άρχισαν να σκέφτονται πως αν θέλουν να σώσουν τα παιδιά τους, πρέπει να πάρουν οι ίδιοι την υπόθεση στα χέρια τους. 
Αυτό και έκαναν. Το πώς, ας το σκεφτεί και ας το συμπληρώσει ο καθένας μόνος του.

ΠΗΓΗ:
http://kyrgiakischristos.wordpress.com/


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2iWDLkYuk

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ


Το Σάββατο 26/10 και ώρα 7μμ στην Κεντρική Πλατεία Κατερίνης
Για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της Κατερίνης από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, την οποία απελευθέρωση πραγματοποίησε ο

Ε.Λ.Α.Σ στις 26/10/1944

ΜΑΘΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΠΑΤΑΣ, ΛΕΥΤΕΡΩΣΑΝ ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΕΑΜ-ΕΠΟΝ-ΕΛΑΣ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΚΝΕ για την 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Αντάρτης, κλέφτης, παλικάρι
πάντα είν’ ο ίδιος ο λαός…

«…ο κάθε βράχος, η κάθε ρεματιά, το κάθε χωριό, καλύβα με καλύβα, σπίτι με σπίτι, πρέπει να γίνει φρούριο του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα… Έπαθλο για τον εργαζόμενο λαό και επιστέγασμα για το σημερινό του αγώνα πρέπει να είναι και θα είναι, μια καινούρια Ελλάδα της δουλιάς, της λευτεριάς, λυτρωμένη από κάθε ξενική ιμπεριαλιστική εξάρτηση, μ’ έναν πραγματικά παλλαϊκό πολιτισμό.»

Αθήνα, 31 του Οχτώβρη 1940,
Νίκος Ζαχαριάδης, Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ


Με αυτά τα λόγια το ΚΚΕ σάλπισε το σύνθημα της αντίστασης στην ιταλική εισβολή το 1940. Ο ελληνικός λαός ανταποκρίθηκε. Μετά την εισβολή του γερμανικού φασιστικού στρατού και την κατάκτηση της Ελλάδας έγραψε τις πιο ηρωικές σελίδες της ιστορίας μας. Δημιούργησε το ΕΑΜ, τον στρατό του, τον ΕΛΑΣ, την οργάνωση της νεολαίας, την ΕΠΟΝ.


Μάθε και αναζήτησε την αλήθεια!
Γιατί έγινε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος;

Είναι έτσι όπως λέει το Βιβλίο Ιστορίας της Γ’ Λυκείου;
«Η έκρηξη του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου αποτέλεσε απόρροια της εκβιαστικής τακτικής που άσκησε η ναζιστική Γερμανία απέναντι στις συμμαχικές κυβερνήσεις, οι οποίες φάνηκαν ενδοτικές, προκειμένου να διατηρηθεί η ειρήνη.»
Οι πόλεμοι δεν προκαλούνται επειδή το θέλουν κάποιοι «μανιακοί», ούτε λόγω τυχαίων γεγονότων. Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν το αποτέλεσμα της όξυνσης των μεγάλων αντιθέσεων μεταξύ των ιμπεριαλιστικών χωρών για το ξαναμοίρασμα του κόσμου, των σφαιρών επιρροής και των πρώτων υλών.
Η ηττημένη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου Γερμανία επιζητούσε τη ρεβάνς, ενώ οι «αδικημένες» της προηγούμενης μοιρασιάς Ιταλία και Ιαπωνία ζητούσαν το «κάτι παραπάνω». Βασικός στόχος της ναζιστικής Γερμανίας ήταν η Σοβιετική Ένωση, επιδίωξη και των άλλων καπιταλιστικών κρατών.
Στον καπιταλισμό οι οικονομικές κρίσεις οδηγούν σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση σε όφελος του καπιταλιστικού συστήματος. Με τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο καταστράφηκαν τεράστιες παραγωγικές δυνάμεις γεγονός που οδήγησε σε μία θυελλώδη καπιταλιστική ανάπτυξη στη συνέχεια.
Η δικτατορία της 4ης Αυγούστου

Ο πόλεμος βρήκε την Ελλάδα υπό τη φασιστική δικτατορία του Ι. Μεταξά που είχε επιβληθεί την 4η Αυγούστου του ’36. Η δικτατορία ήταν επιλογή της αστικής τάξης και είχε τη στήριξη του Παλατιού, της Αγγλίας και όλων των αστικών κομμάτων που της έδωσαν και ψήφο εμπιστοσύνης ή ανοχής. Η δικτατορία της 4ης Αυγούστου ενίσχυσε ακόμα παραπέρα την πλουτοκρατία, εξαθλίωσε τον λαό, τσάκισε το εργατικό – λαϊκό κίνημα, χτυπώντας πρώτα απ’ όλα το ΚΚΕ.
Ο ίδιος ο Μεταξάς είχε δηλώσει στους Έλληνες καπιταλιστές: «Οι αστοί το εζήσατε σεις περισσότερον πάσης άλλης τάξεως, διότι σεις προ παντός οι αστοί έχετε ανάγκην ησυχίας και γαλήνης, διά να εργασθήτε και να αποδώσητε και να αυξήσετε και τον πλούτον της χώρας και τον πολιτισμόν αυτής.»
Το «ΟΧΙ»

Είναι έτσι όπως λέει το Βιβλίο Ιστορίας της Γ’ Λυκείου;
«Ο Ιωάννης Μεταξάς απέρριψε την ιταμή αξίωση: η Ελλάδα θα υπεράσπιζε έστω και με τα όπλα, τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Η αντίδραση του Έλληνα πρωθυπουργού θα συνοψιστεί έκτοτε στη λέξη ¨Όχι¨. Την ίδια στάση υιοθέτησαν αμέσως και όλοι οι Έλληνες, σπεύδοντας με ενθουσιασμό στο μέτωπο των επιχειρήσεων και στηρίζοντας έκτοτε με κάθε μέσο την αντίσταση στον εισβολέα».
Το «όχι» του Μεταξά στους Ιταλούς είχε να κάνει με τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης που τότε συνδεόταν με τη Βρετανία. Δεν είχε σχέση με το πραγματικό, ενθουσιώδες «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού.
Με ευθύνη του καθεστώτος Μεταξά ο στρατός βρέθηκε απροετοίμαστος, με τεράστιες ελλείψεις σε πολεμοφόδια, πολεμικά μέσα απαρχαιωμένα, χωρίς οχυρωματικά έργα. Έγραψε π.χ. ο Υποστράτηγος Π. Πετρουτσόπουλος: «Η Ανώτατη Ηγεσία δεν επίστευεν εις την νίκην, αλλά ήθελεν να ρίψωμεν μερικούς πυροβολισμούς δια την τιμήν των όπλων μας.». Ο λαός, οι απλοί φαντάροι, τίμιοι αξιωματικοί του στρατού – κόντρα στα σχέδια της Δικτατορίας και της Στρατιωτικής Ηγεσίας-, πολέμησαν με σθένος και ηρωισμό και κατάφεραν να πετάξουν τους Ιταλούς έξω απ’ τα ελληνικά εδάφη. Εγκαταλείφθηκαν όμως στην τύχη τους. Όταν τον Απρίλη του ’41 επιτέθηκε η ναζιστική Γερμανία, μέσα σε λίγες μέρες δόθηκε η εντολή για συνθηκολόγηση άνευ όρων, ενώ ακόμα πολεμούσαν. Έτσι η χώρα βρέθηκε κάτω από την τριπλή κατοχή των Γερμανών, Ιταλών και Βούλγαρων φασιστών.
Όρκος ΕΛΑΣίτη
«Ορκίζομαι ότι θα αγωνιστώ έως την τελευταία σταγόνα του αίματός μου για την πλήρη απελευθέρωση, ακεραιότητα και ανεξαρτησία της πατρίδας.
Για την περιφρούρηση των συμφερόντων του ελληνικού λαού και την αποκατάσταση και κατοχύρωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του».
Ποιους υμνούν σήμερα οι Χρυσαυγίτες όταν φωνάζουν «Τιμή στους Χίτες και Ταγματασφαλίτες»;
Είναι τα τάγματα ασφαλείας που δημιούργησαν οι κατοχικές κυβερνήσεις με τη σύμφωνη γνώμη των Άγγλων και τα οποία δρούσαν σε ανοιχτή συνεργασία με τους Γερμανούς ενάντια στους Έλληνες αγωνιστές.
Όρκος Ταγματασφαλίτη
«Ορκίζομαι εις τον Θεόν τον άγιον τούτον όρκον, ότι θα υπακούω απολύτως ΕΙΣ ΤΑΣ ΔΙΑΤΑΓΑΣ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΔΟΛΦΟΥ ΧΙΤΛΕΡ».
Οι σημερινοί φασίστες-δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής είναι οι πολιτικοί και φύσικοι απόγονοι των ταγματασφαλιτών. Δεν είναι απλά θαυμαστές τους αλλά είναι ακόμα και σήμερα υπέρ των ναζί.

Το ΚΚΕ οργανώνει την Αντίσταση
Ο πόλεμος βρήκε το ΚΚΕ στην παρανομία, με χιλιάδες στελέχη και μέλη του στα μπουντρούμια, τις εξορίες. Όλοι οι έγκλειστοι ζήτησαν να σταλούν στην πρώτη γραμμή του μετώπου. Η δικτατορία όχι μόνο απέρριψε όλα τα αιτήματα, αλλά και τους παρέδωσε στους κατακτητές.
Οι κομμουνιστές που δεν είχαν συλληφθεί πήραν μέρος παλικαρίσια στον ελληνοϊταλικό πόλεμο. Ξεχωριστός ήταν ο ρόλος των Κομματικών Στρατιωτικών Οργανώσεων της 8ης Μεραρχίας Ηπείρου και της 9ης Μεραρχίας Δυτ. Μακεδονίας.
Με το γράμμα του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ, Νίκου Ζαχαριάδη, δίνεται το σάλπισμα της αντίστασης.
Οι κομμουνιστές δραπετεύουν και μαζί με όσους βρίσκονται στην παρανομία οργανώνουν την αντίσταση. Με πρωτοβουλία του ΚΚΕ δημιουργείται τον Αύγουστο του 1941 το Εργατικό Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (ΕΕΑΜ) και στις 27 Σεπτεμβρίου του 1941 το θρυλικό ΕΑΜ, όπου συσπειρώθηκε η συντριπτική πλειοψηφία του λαού: εργάτες, φτωχοί αγρότες, νεολαία. Στις 16 Φεβρουαρίου 1942 δημιουργήθηκε το ένοπλο τμήμα του, ο ΕΛΑΣ, με καπετάνιο τον Άρη Βελουχιώτη. Λίγο αργότερα (23 Φεβρουαρίου 1943) ιδρύθηκε η Ενιαία Πανελλαδική Οργάνωση Νέων, η ΕΠΟΝ.


Με την απεργία και τα συλλαλητήρια, με το σαμποτάζ και το όπλο στο χέρι, με την πένα και το «χωνί», οι Εαμίτες και οι Ελασίτες έδωσαν τη μάχη, απελευθερώνοντας το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας, σώζοντας το, λαό από την πείνα, δημιουργώντας στις απελευθερωμένες περιοχές την Αυτοδιοίκηση, τις Συνελεύσεις του χωριού, τη Λαϊκή Δικαιοσύνη και τη Λαϊκή Παιδεία. Για πρώτη φορά ψήφισαν οι γυναίκες και οι νέοι από 18 χρονών. Σ’ όλα αυτά το σχολικό βιβλίο Ιστορίας πάλι της Γ’ Λυκείου αφιερώνει μόλις 153 λέξεις!
Στα χρόνια της Κατοχής αλλά και μετά το ΚΚΕ έγινε ο εμπνευστής, ο καθοδηγητής, ο νους και η ψυχή του λαϊκού αγώνα. Χιλιάδες απ’ τα καλύτερα παιδιά του έδωσαν τη ζωή τους για την απελευθέρωση από τους ξένους και ντόπιους εκμεταλλευτές.

Τι έκαναν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι και τα κόμματά τους, φιλελεύθερα, δεξιά και ακροδεξιά, οι πρόγονοι των σημερινών καπιταλιστών και των κομμάτων τους;
Είναι έτσι όπως λέει το Βιβλίο ιστορίας της Γ’ Λυκείου;
«Μετά την κατάληψη του εθνικού εδάφους… η εξόριστη πλέον ελληνική κυβέρνηση… θα υπερασπίσει με όσα μέσα διέθετε, τα εθνικά συμφέροντα.»
Ένα τμήμα τους συνεργάστηκε ανοικτά με τις δυνάμεις κατοχής. Ήταν οι γνωστοί δοσίλογοι που σχημάτισαν τις κατοχικές κυβερνήσεις, επάνδρωσαν στις νέες συνθήκες το αστικό κράτος που συνέχισε να λειτουργεί, έφτιαξαν ολόκληρες περιουσίες από την εκμετάλλευση και την πείνα του λαού. Ένα άλλο τμήμα τους, εγκατέλειψε τη χώρα αρπάζοντας τα κρατικά αποθέματα σε χρυσό και εγκαταστάθηκε μαζί με το Παλάτι στη Μέση Ανατολή, όπου υπό την αιγίδα των Βρετανών, αλλά και σε διαπλοκή με τους συνεργάτες των κατακτητών, ραδιουργούσαν και σχεδίαζαν για την «επόμενη μέρα», πώς θα διατηρήσουν την αστική εξουσία, ενώ ήταν οι απόντες του αγώνα.

Ναζισμός–φασισμός: Η πιο βάρβαρη,
εγκληματική μορφή του καπιταλισμού
Ο Χίτλερ ανέβηκε στην εξουσία κοινοβουλευτικά, με τη στήριξη και ανοχή όλων των υπόλοιπων αστικών κομμάτων. Ο ναζισμός–φασισμός ήταν γέννημα του καπιταλισμού, μια άγρια, εκμεταλλευτική μορφή διαχείρισης του συστήματος. Η καπιταλιστική κρίση του ’29-’33, ο αντικομμουνισμός και αντισοβιετισμός που καλλιεργούνταν έστρωσαν το έδαφος. Το ναζιστικό κόμμα που παρουσιαζόταν ως «αντισυστημικό» και «υπέρ των φτωχών Γερμανών», ενισχύθηκε με δισεκατομμύρια από γερμανικά αλλά και αμερικάνικα, αγγλικά, μονοπώλια και επιχειρηματικούς ομίλους όπως η «Στάνταρτ Όιλ», η «Φορντ», η «Κρουπ», η «Τίσεν» κά. Με τη δική τους στήριξη ήρθε ο Χίτλερ στην εξουσία, αυτούς υπηρέτησε. Το ναζιστικό καθεστώς μετέτρεψε πρώτα τους Γερμανούς εργάτες σε σκλάβους για τα κέρδη των Γερμανών καπιταλιστών. Ο πόλεμος ήταν το επόμενο βήμα για να επεκταθούν τα γερμανικά μονοπώλια σε νέες αγορές και πηγές και να χτυπηθεί η Σοβιετική Ένωση.

Η Σοβιετική Ένωση συντρίβει τον φασισμό

Είναι έτσι όπως λέει το βιβλίο Ιστορίας της Γ’ Λυκείου;
«Ενώ εξελίσσονταν οι επιχειρήσεις στο αλβανικό μέτωπο, ο Χίτλερ, διαρρηγνύοντας τις φιλικές έως τότε σχέσεις του με τον Στάλιν, είχε καταρτίσει, … , το σχέδιο για την εισβολή στην ΕΣΣΔ…»
Τέτοιες σχέσεις δεν υπήρξαν ποτέ! Βασικός στόχος της ναζιστικής Γερμανίας ήταν εξαρχής η Σοβιετική Ένωση. Το σύμφωνο Μολότοφ – Ρίμπεντροπ εξασφάλισε στη Σοβιετική Ένωση πολύτιμο χρόνο για την προετοιμασία της, για να τσακίσει τον φασισμό, όπως και έγινε!

Περισσότερα από 20 εκατομμύρια, έφτασαν οι ανθρώπινες απώλειες της Σοβιετικής Ένωσης, ανάμεσά τους το άνθος των κομμουνιστών, 2.000.000 μέλη του κόμματος των μπολσεβίκων που έδωσαν τα πάντα -και την ίδια τους τη ζωή- για την υπεράσπιση της σοσιαλιστικής πατρίδας και την απελευθέρωση των λαών. Συγκριτικά, οι απώλειες των ΗΠΑ και της Βρετανίας ήταν 405.000 και 375.000 αντίστοιχα. Οι δύο τελευταίες άνοιξαν το δεύτερο μέτωπο στην Ευρώπη το 1944 για να προλάβουν την απελευθερωτική πορεία του Κόκκινου Στρατού.

Την 1η Μάη του 1945 η σημαία της ΕΣΣΔ κυμάτισε στο Ράιχσταγκ -στη Γερμανική Βουλή- στο Βερολίνο. Ήταν ουσιαστικά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, της εποποιίας που έγραψαν οι λαοί, με μπροστάρη τον λαό της Σοβιετικής Ένωσης και τον Κόκκινο Στρατό που συνέτριψε τη ναζιστική Γερμανία και τους συμμάχους της.

Διδασκόμαστε, εμπνεόμαστε, συνεχίζουμε!

Όταν ένας λαός είναι οργανωμένος και αποφασισμένος να παλέψει τότε γίνεται παντοδύναμος, αήττητος, γίγαντας! Ο αντίπαλος, οι ντόπιοι και ξένοι εκμεταλλευτές, είναι ισχυροί αλλά όχι ανίκητοι!
Σκέψου! Τι θα είχε γίνει αν εκείνα τα χρόνια είχε επικρατήσει η λογική της ατομικής λύσης, ότι τίποτα δεν αλλάζει, ότι οι δυσκολίες είναι αξεπέραστες.
Η αστική τάξη και η εργατική τάξη, ο λαός, είναι δύο «κόσμοι» σε διαρκή σύγκρουση. Ποτέ δεν είχαν και δεν θα έχουν κοινά συμφέροντα. Οι καπιταλιστές θέλουν μια «πατρίδα» που θα εξασφαλίζει την κερδοφορία τους και το ξεζούμισμα των εργατών. Οι εργαζόμενοι και τα παιδιά τους έχουν ανάγκη από μια πατρίδα λεύτερη από ντόπιους και ξένους εκμεταλλευτές. Γι’ αυτό ο μόνος γνήσιος, αληθινός πατριωτισμός είναι ο αγώνας για να πάρει ο λαός τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια του με τη δική του εξουσία και όχι οι θυσίες για να σωθούν οι καπιταλιστές και οι συμμαχίες τους, όπως σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι εργαζόμενοι και τα παιδιά τους, δεν πρέπει να έχουν καμία εμπιστοσύνη στους καπιταλιστές και τους πολιτικούς τους, στις κυβερνήσεις τους που καλούν στην υποταγή του «ρεαλισμού» και κάνουν τα πάντα για να παραμείνει το σύστημα της εκμετάλλευσης. Μόνο από τον δικό τους αγώνα και ξεσηκωμό μπορούν να περιμένουν αποτέλεσμα.



Οι θυσίες στην πάλη, ο μαζικός λαϊκός ηρωισμός θα φέρουν αποτέλεσμα: μια καλύτερη ζωή. Για να κάνει ο λαός κουμάντο στον πλούτο που παράγει. Χωρίς μονοπώλια και εκμεταλλευτές, με τη δική του λαϊκή εξουσία. Δυνάμωσε την ΚΝΕ. Μπες στον αγώνα για το γκρέμισμα του συστήματος της εκμετάλλευσης!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μ.Μπόλαρη - Ζητήσαμε θεσμική λειτουργία για τα ζητήματα που εγείρονται από την εγκατάσταση του Trans Adriatic Pipeline (TAP)



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Ζητήσαμε θεσμική λειτουργία για τα ζητήματα που εγείρονται από την εγκατάσταση του Trans Adriatic Pipeline (TAP)»

Συνέντευξη Μάρκου Μπόλαρη στο ραδιοφωινκό σταθμό άλφα ράδιο 88.6, με τον δημοσιογράφο Χαζαρίδη Δημήτρη
Δημοσιογράφος : Στην τηλεφωνική μας γραμμή ο επικεφαλής του "Μετώπου Ανάπτυξης", της παράταξης που πήρε μέρος στις εκλογές του 2010 για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο  Κεντρικής Μακεδονίας, ζητά να γίνει η συνεδρίαση και μάλιστα να γίνει στη συνεδρίαση αυτή και ενημέρωση για τον αγωγό ΤΑΡ  από τα στελέχη της κοινοπραξίας γιατί υπάρχουν διάφορα ζητήματα και με το θέμα των απαλλοτριώσεων στην συγκεκριμένη περιοχή.  Κύριε Μπόλαρη καλό μεσημέρι από Καβάλα. 
Μπόλαρης : Καλή σας μέρα,  καλημέρα στους ακροατές του ραδιοφώνου σας. 
Δημοσιογράφος : Θέλω να ρωτήσω το εξής.  Για ποιο λόγο βάζετε το θέμα στο περιφερειακό Συμβούλιο ;  Τι έχετε ακούσει τις τελευταίες ημέρες ;  Γιατί ανησυχείτε εσείς προσωπικά ;
Μπόλαρης : Θέλω να επισημάνω πως ασχολούμαστε με ένα μεγάλο έργο, τον αγωγό αυτό της μεταφοράς του αερίου,  ο οποίος έχει σαφέστατα γεωστρατηγικά χαρακτηριστικά.  Γι’ αυτό όπως είδατε η διαχείριση έγινε σε επίπεδο κορυφής όχι μόνο από πλευράς της χώρας μας αλλά και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο.  Η διαχείριση λοιπόν ενός τόσο μεγάλου έργου χρειάζεται χειρισμούς οι οποίοι είναι διαφανείς και εννοείται ότι σέβονται την υπάρχουσα,  την κείμενη ελληνική νομοθεσία,  σέβονται τα δικαιώματα και τις αξιώσεις, τις νόμιμες αξιώσεις των πολιτών. 
Δημοσιογράφος : Υπάρχει κάποιο θέμα με τις απαλλοτριώσεις ;
Μπόλαρης : Γνωρίζω πολύ καλά ότι και στις δύο περιφέρειες και στην Ανατολικής Μακεδονίας και στην Κεντρικής Μακεδονίας έχουν δημιουργηθεί ήδη ζητήματα.  Ζητήματα με τα οποία παρεμβαίνουν πολίτες,  συνεταιρισμοί.
 Δημοσιογράφος : Κύριε Μπόλαρη πείτε μου το εξής,  υπάρχει και για εσάς ένα θέμα αλλαγής της όδευσης του αγωγού ; Επηρεάζει την τοπική οικονομία η αρχική χάραξη ;
Μπόλαρης : Η Ελλάδα δεν είναι η Αλβανία του Εμβέρ Χότζα,  δεν είναι απομονωμένη χώρα.  Είναι χώρα ενταγμένη στην Ευρωπαϊκή Ένωσή αλλά είναι και χώρα η οποία ενδιαφέρεται για να υπάρχει διέλευση αγωγών γεωστρατηγικής σημασίας από το έδαφός της.  Αυτό δείχνει τη θέση της χώρας και τα συμφέροντα της χώρας σήμερα μέσα σε ένα πλέγμα παγκοσμιοποίησης.  Εκείνο το οποίο ζητώ εγώ από το περιφερειακό Συμβούλιο είναι το εξής,  να ξέρουμε ποια είναι η όδευση και ποιες είναι οι διαδικασίες.  Και πως αντιμετωπίζονται τα ζητήματα τα οποία αφορούν τις τοπικές κοινωνίες.  Χρειάζεται διαφάνεια.  Πρέπει το υπουργείο το οποίο επιβλέπει το έργο και η εταιρεία,  η κοινοπραξία η οποία κατασκευάζει το έργο να έρθουν στο περιφερειακό Συμβούλιο να ανοίξουν τα χαρτιά τους,  να πουν τι κάνουν και ότι αυτό που κάνουν είναι και νόμιμο,  πρέπει να είναι νόμιμο,  είναι νόμιμο και πρέπει να σέβονται τους πολίτες με τους οποίους έρχεται σε συναλλαγή.  Αυτό λοιπόν το πράγμα θα πρέπει να τον εκθέσουν στο περιφερειακό Συμβούλιο.  Να ξέρει το περιφερειακό Συμβούλιο,  να ξέρουν και οι πολίτες. 
Δημοσιογράφος : Γιατί το λέτε αυτό ;  Γιατί έχει υποπέσει κάτι στην αντίληψή σας ;
Μπόλαρης : Ξέρω ότι υπάρχουν ζητήματα τριβών στις τοπικές κοινωνίες τα οποία ζητήματα τριβών στις τοπικές κοινωνίες δεν μπορούν να επιλυθούν εκεί.  Το έργο δεν είναι ζήτημα το οποίο μπορεί να επιλυθεί στα όρια ενός δημοτικού διαμερίσματος η ενός Καλλικρατικού  Δήμου.  Είναι ζητήματα τα οποία πρέπει να τα χειριστούμε σε άλλα επίπεδα.  Σε αυτό λοιπόν το επίπεδο και για να λυθούν αυτά τα ζητήματα και να μπούνε και ερωτήματα προκειμένου να λυθούν απορίες χρειάζεται η παρουσίαση του έργου στο περιφερειακό Συμβούλιο. 
Δημοσιογράφος : Μιλήσατε για τριβές .  Οι τριβές με τι έχουν να κάνουν κύριε Μπόλαρη ;
Μπόλαρης : Με όλα αυτά τα οποία αναφέρατε
Δημοσιογράφος : Και το θέμα της όδευσης
Μπόλαρης : Τα θέματα της διέλευσης,  τα θέματα των απαλλοτριώσεων,  τα θέματα των αποζημιώσεων. 
Δημοσιογράφος : Υπάρχει  θέμα απαλλοτριώσεων, δηλαδή έχει ξεκινήσει η διαδικασία εκεί ;
Μπόλαρης : Κατ’ αρχάς ο αγωγός Στο βάθος από το οποίο θα περάσει δεν είναι θέμα απαλλοτρίωσης γης.  Γιατί όπως ξέρετε το υπέδαφος δεν είναι ιδιωτικό,  το υπέδαφος είναι του κράτους,  είναι ιδιοκτησία της πολιτείας.  Υπάρχουν ζητήματα αποζημιώσεων όμως και υπάρχουν θέματα απαλλοτριώσεων εκεί που θα γίνουν εγκαταστάσεις, δηλαδή εκεί που θα υπάρξουν εγκαταστάσεις επί του εδάφους,  εκεί θα υπάρχουν ζητήματα απαλλοτριώσεων ή αγοράς.  Μπορεί να αγοράσει η εταιρεία και να μη χρειασθεί να γίνουν απαλλοτριώσεις.  Θα υπάρχουν όμως ζητήματα αποζημιώσεων, γιατί από εκεί που θα γίνουν οι εκσκαφές μπορεί να καταστραφούν δέντρα,  μπορεί να καταστραφούν  φράχτες και λοιπά
Δημοσιογράφος : Κύριε Μπόλαρη,  σύμφωνα με την μελέτη που έχουμε δει εμείς εδώ υπάρχει ένα θέμα μεταφοράς των κατοίκων τεσσάρων δημοτικών διαμερισμάτων της περιφερειακής ενότητας Σερρών σε κάποια άλλα σημεία γιατί θα υπάρχει, ενδεχομένως να υπάρξει πρόβλημα με την αποσυμπίεση.  Αυτό το γνωρίζετε εσείς ή θα το μάθετε και αυτό στο περιφερειακό Συμβούλιο ;
Μπόλαρης : Δεν έχω δει την μελέτη.  Εγώ ζητώ από την εταιρεία να έρθει και να μας πει τα ζητήματα και της διέλευσης στο περιφερειακό Συμβούλιο.  Όπως καταλαβαίνετε θέλω να λειτουργήσω θεσμικά και όχι ως ντετέκτιβ.  Γιατί εγώ δεν κάνω ρεπορτάζ.
Δημοσιογράφος : Σας μετέφεραν την ανησυχία τους οι συμπολίτες σας και βάζετε το θέμα. 
Μπόλαρης : Ξέρω αυτά που λέτε αλλά εγώ δεν βιάζομαι στο θέμα αυτό,  εγώ θέλω να έρθουν στο περιφερειακό Συμβούλιο και να θέσουν επίσημα τα ζητήματα τα οποία εγείρονται  από το θέμα της διέλευσης.  Και εκεί να υπάρξουν ερωτήσεις,  να υπάρξουν απαντήσεις,  πιθανόν να υπάρξει επιφύλαξη για απάντηση ή για διόρθωση αλλά όλα αυτά πρέπει να τεθούν θεσμικά.  Εγώ λοιπόν περιμένω την θεσμική παρουσίαση στο περιφερειακό Συμβούλιο ώστε να λύσουμε συντεταγμένα ως πολιτεία, ως διοίκηση, ως περιφέρεια, τα ζητήματα τα οποία υπάρχουν.  Σε αυτό το επίπεδο θέλω να κινηθώ έτσι νομίζω ότι πρέπει να κινούμαστε. 
Δημοσιογράφος : Να θέσω ακόμη ένα ερώτημα παρόμοιο με ένα από αυτά που έθεσα λίγο πιο πριν,  γιατί στην περιοχή μας έχει ιδιαίτερη σημασία.  Εκεί έχει ξεκινήσει η διαδικασία των απαλλοτριώσεων ;
Μπόλαρης : Όχι
Δημοσιογράφος : Αυτό το διευκρινίζουμε γιατί εάν είχε συμβεί τότε τα πράγματα είχαν πάρει το δρόμο τους.  Καταλαβαίνετε πολύ λίγα θα μπορούσαν να αλλάξουν.
Μπόλαρης : Όχι για αυτό θεωρώ προτού να μπούμε σε αυτές τις διαδικασίες είναι κρίσιμο και σημαντικό να έχουμε μία συζητήσει δημόσια στο θεσμικό πλαίσιο.   
Δημοσιογράφος : Σας απάντησε η διοίκηση κύριε Μπόλαρη ; Θα γίνει τελικά αυτή η συνεδρίαση ;

Μπόλαρης : Είμαι βέβαιος ότι η συζήτηση είναι προς το συμφέρον όλων.  Γι’ αυτό πιστεύω ότι θα γίνει.  

Αναβάλλεται η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς του Γ.Α.Μ.Σ. «ΕΛΠΙΣ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗΣ»


                                                 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ





Θα γίνει στις 23 Νοεμβρίου

Με ανακοίνωσή της η «Ελπίς Ανδρομάχης» γνωστοποιεί την αναβολή της κλήρωσης της λαχειοφόρου αγοράς που ήταν προγραμματισμένη για τις 26 Οκτωβρίου 2013.

Η κλήρωση θα γίνει το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013, στο γήπεδο της Ανδρομάχης, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα με τον Θερμαϊκό Κορινού.



Το Σάββατο 26 Οκτωβρίου, στις 7.30 το βράδυ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ» ΤΗΣ ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ με τον Γιάννη Τσιμπονίδη Θέμα: «Κυνηγετικός Σύλλογος Κατερίνης»






Η  εκπομπή «ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ», με τον Γιάννη Τσιμπονίδη, που μεταδίδεται το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013, στις 19.30, στην ΔΙΟΝ Τηλεόραση(diontv.gr) Κεντρικής Μακεδονίας,  θέμα της έχει : «Κυνηγετικός Σύλλογος Κατερίνης»


Ονόματα   προσκεκλημένων:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΟΥΚΑΣ
Επιστημονικός Σύμβουλος Αντιπεριφεριάρχη Πιερίας



ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΖΟΣ
Πρόεδρος Κυνηγετικού Συλλόγου Κατερίνης



ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΚΑΣΙΟΣ
Επιστημονικός Συνεργάτης Κυνηγετικού Συλλόγου Κατερίνης


Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων: Νέοι ΕΠΣ Πιερίας-ΕΠΣ Καρδίτσας 2-0


Παίζοντας καλό ποδόσφαιρο η ομάδα Νέων της ΕΠΣ Πιερίας κέρδισε δίκαια την αντίστοιχη της ΕΠΣ Καρδίτσας με 2-0.

Οι παίκτες της τοπικής μας ένωσης είχαν ευκαιρίες να διευρύνουν την έκταση του σκορ χωρίς όμως να το καταφέρουν, παίρνοντας άξια τελικά τη νίκη και τους βαθμούς που τους κρατάν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Και στο παιχνίδι αυτό ο προπονητής της ομάδας Νέων της ΕΠΣ Πιερίας Γιάννης Μυστακίδης, χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες που είχε μαζί του στην αποστολή για τον αγώνα με την ένωση της Καρδίτσας.


 Τα γκολ για την ομάδα της ΕΠΣ Πιερίας πέτυχε ο ταλαντούχος νεαρός ποδοσφαιριστής του ΓΑΣ Σβορώνου Νίκος Βούλγαρης στο 30΄και το 90΄.

 Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Γιάννης Γκαραγκάνης με βοηθούς τον Φώτη Πολυχρόνη και τον Κώστα Βρούζα.

Νέοι ΕΠΣ Πιερίας: Κούζας, Συμεωνίδης, Αγγέλου, Στούμπος, Κατέλας, Μάνος, Αγγελουσόπουλος, Τσιμπούκας, Δαδάκος, Κλιγκόπουλος, Κυπαρίσσης.

Έπαιξαν και οι:
Σπανός, Βούλγαρης, Λαμπίρης, Μελικιάν, Μιχαηλίδης, Ανδρικόπουλος, Ρουμπιές.