ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Επεισόδια έξω από την Τούμπα

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Επεισόδια έξω από την Τούμπα

Εκτεταμένη χρήση χημικών από τα ΜΑΤ που συγκρούονται με οπαδούς του «Δικεφάλου» - Αποπνικτική η ατμόσφαιρα πέριξ του γηπέδου
Δυστυχώς για ακόμη μια φορά επιβεβαιώθηκε ο… κανόνας που θέλει σε όλα σχεδόν τα ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό να υπάρχουν «παρατράγουδα» έξω από το γήπεδο. Έτσι και λίγες ώρες πριν την έναρξη της ρεβάνς στην Τούμπα την Μ. Τετάρτη (16/4) οπαδοί του «Δικεφάλου» συμπλέκονται με δυνάμεις των ΜΑΤ δημιουργώντας την εικόνα ενός πεδίου μάχης πέριξ του γηπέδου της Τούμπας.
Όπως αναφέρεται, όλα ξεκίνησαν μετά την άφιξη της αποστολής του Ολυμπιακού στο γήπεδο, που έγινε χωρίς προβλήματα, καθώς οπαδοί των Θεσσαλονικέων και άνδρες των ΜΑΤ ξεκίνησαν τις γνωστές... μάχες με τους δεύτερους να κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων. Συνέπεια αυτού είναι η αποπνικτική ατμόσφαιρα έξω από το γήπεδο, ενώ οι συγκρούσεις δεν έχουν περιοριστεί μόνο έξω από τη θύρα 4, αλλά επεκτείνονται με αποτέλεσμα η προσέλευση του κόσμου στις υπόλοιπες θύρες να γίνεται με δυσκολία.
Σχετικές Ειδήσεις στο Onsports.gr

* Gooood boy! *

Σε μια χώρα που ο εθνικός της ύμνος λέει ότι είναι "απ΄ τα κόκκαλα βγαλμένη", ο πρωθυπουργός της είναι εκπαιδευμένος να φέρνει αυτά τα κόκκαλα στο αφεντικό του.

Το «μαύρο κουτί» της Ν.Δ.



«Αυτή τη φορά όμως η παράταξη, ο Αντώνης, πρέπει να “ντουφεκίσει” τους δωσίλογους». Με τη φράση αυτή προέτρεπε ο Φαήλος Κρανιδιώτης τον Απρίλιο του 2010 τον… «αντισυστημικό» τότε Αντώνη Σαμαρά – τον μετέπειτα πρωθυπουργό του μνημονίου – να σαρώσει τους εχθρούς της «καθαρής» παράταξης.  Και φαίνεται να είναι η φράση που δεν ξέχασαν ποτέ στο ΠΑΣΟΚ.
Σήμερα, υπό το φως του σκανδάλου Μπαλτάκου και των νταραβεριών με τη Χρυσή Αυγή, αποκτούν ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον όσα έγραφε τότε στο Antinews, τα οποία δεν διαφέρουν, λεκτικά τουλάχιστον, από τη χρυσαυγίτικη ρητορική: «“Ντουφέκισε” τους δωσίλογους. Πάρε το ηθικό πλεονέκτημα κι ο κόσμος θα ξεχυθεί και θα γίνει ποτάμι. Στο σβέρκο, λοιπόν, και στ’ αζήτητα της Ιστορίας. Εμείς μόνο μπροστά και μόνο επάνω. Δώσε μόνο τον ρυθμό».
Το «Ποντίκι» επιχειρεί σήμερα να ανοίξει το «μαύρο κουτί» του «δεξιού βραχίονα» της κυβέρνησης Σαμαρά σε μία πορεία που, όσο συνεχίζεται τουλάχιστον, φαίνεται να οδηγεί στην πολιτική συντριβή. Κι αυτό διότι το «δεξί φτερό» του πρωθυπουργικού «αεροσκάφους» μοιάζει να έχει κοπεί βίαια μετά το σκάνδαλο Μπαλτάκου.
Μελετημένο
Το «μαύρο κουτί» έχει καταγράψει τη φρασεολογική συμπόρευση των ακροδεξιών στοιχείων της Ν.Δ. με τον λόγο που χρησιμοποιεί δημοσίως η Χρυσή Αυγή. Πρόκειται για ένα σύγχρονο εμφυλιοπολεμικό παραλήρημα γεμάτο αντικομμουνιστική υστερία. Δεν πρόκειται για κάτι «αθώο» ή… ερασιτεχνικό. Ήταν – και εξακολουθεί να είναι – κάτι σαφώς μελετημένο και απολύτως συνειδητό.
◆ Δεν αρκούσαν οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού από την Πολιτική Άνοιξη και το Δίκτυο 21 (Τ. Μπαλτάκος, Φ. Κρανιδιώτης, Χρ. Λαζαρίδης κ.ά.).
◆ Στην πορεία στρατολογήθηκαν κι άλλοι… Ήταν οι «μετεγγραφές» από τον ΛΑΟΣ (Αδ. Γεωργιάδης, Μ. Βορίδης, Θ. Πλεύρης).
◆ Ξεφύτρωσαν ιστότοποι για τη φιλοξενία «πύρινων» άρθρων και απόψεων, που αποδείχτηκαν ιδιαιτέρως δημοφιλή στον χώρο της εθνικιστικής Δεξιάς.
◆ Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Twitter, Facebook) χρησιμοποιήθηκαν για την ενορχήστρωση και προώθηση ενός «μαύρου» επικοινωνιακού σχεδίου.
◆ Καθημερινά ο προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου της γ.γ. του πρωθυπουργού Γ. Μουρούτης τροφοδοτεί την επικαιρότητα με ακραία σχόλια κατά της Αριστεράς και ειδικότερα του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία συχνά – πυκνά αναπαράγονται από τον Αδ. Γεωργιάδη (και το αντίθετο).
Σχεδόν μόνιμη επιδίωξή τους είναι να συντηρήσουν τη «θεωρία των δύο άκρων», που καλλιεργείται συστηματικά από το Μέγαρο Μαξίμου και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σ. Κεδίκογλου, ενώ οι ίδιοι ακολουθούσαν τη στρατηγική του «συγγενούς χώρου» για τη Χρυσή Αυγή.
Απώλειες
Η μέχρι πρότινος ισχυρή «δεξιά» ομάδα έχει όμως τις πρώτες απώλειες… Ο Σαμαράς «έχασε» από δίπλα του τον δηλωμένο «αντικομμουνιστή» Τ. Μπαλτάκο, που «φλέρταρε» στο παρασκήνιο με τη Χρυσή Αυγή. Ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε, λίγα εικοσιτετράωρα μετά, να «κόψει» – μετά το «βέτο» του ΠΑΣΟΚ – από το ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. τον προνομιακό συνομιλητή του Φ. Κρανιδιώτη.
Στο επιτελείο του πρωθυπουργού υπάρχει προβληματισμός, καθώς, όπως λένε, αν ο Σαμαράς συμπαρασυρθεί προς το Κέντρο, τότε θα χαθεί το… DNA της παράταξης, ιδιαίτερα από τη στιγμή που φεύγουν από το προσκήνιο εκείνοι που έδιναν το… δεξιό στίγμα, τον επονομαζόμενο «δεξιό βηματισμό».
Δεν μπορεί άλλωστε να ξεχαστεί εύκολα η περίφημη «εμπρηστική» ανάρτηση Κρανιδιώτη στο Facebook τον Σεπτέμβριο του 2013: «Εγώ δεν βρίζω πατριώτες, δεν βρίζω εθνικιστές. Φυλάω τις “σφαίρες” μου για τον αληθινό αντίπαλο… Το σκυλολόι του ΣΥΡΙΖΑ, των αντιεξουσιαστών και τ’ αρχίδια μου τα δυο μού επιτίθενται με μίσος γιατί δεν βρίζω, γιατί απευθύνομαι στη βάση της Χ.Α., γιατί δηλώνω και είμαι Εθνικιστής, γιατί δεν νιώθω κανένα δέος για όλους αυτούς τους μαλάκες».
Στην πορεία, όμως, η Χρυσή Αυγή – από το πολύ… χάιδεμα – μετατράπηκε σε επικίνδυνο εκλογικό αντίπαλο για τη Ν.Δ. Ο Μπαλτάκος επιχείρησε να τους προσεγγίσει στο παρασκήνιο, με τη γνωστή κατάληξη που οδήγησε στην παραίτησή του. Ο Βορίδης αντίθετα εκτιμούσε πως πρέπει να αντιμετωπιστεί ως εγκληματική οργάνωση.
Ο Κρανιδιώτης ανέλαβε με πρόσφατο άρθρο του στην εφημερίδα «Δημοκρατία», στις 30.3.14, να περιγράψει «τη σημασία του να είσαι δεξιός»: «Ο δεξιός είναι αντικομμουνιστής, αντιναζιστής και αντιρατσιστής».
Ο Βορίδης
Πάντως ο κοινός παρονομαστής των τριών προαναφερόμενων και της Χρυσής Αυγής είναι ο αντικομμουνισμός. Έχει μείνει στην Ιστορία η συνέντευξη του Βορίδη στον «Ελληνικό Κόσμο», όπου, ως γ.γ. της Νεολαίας της ΕΠΕΝ, μιλώντας για τα επεισόδια στη Νομική, απαντούσε ευθαρσώς: «Βία στη βία των μαρξιστών».
(Στις μέρες μας ωστόσο ο Βορίδης, η Ν.Δ., το συγκυβερνών ΠΑΣΟΚ που τον ανέχεται και τα μεγάλα ΜΜΕ, που συστηματικά τον προβάλλουν, ζητούν με κάθε ευκαιρία από την… Αριστερά να καταδικάσει δημοσίως τη βία «απ’ όπου και αν προέρχεται»!).
Τα χρόνια πέρασαν, αλλά οι απόψεις δεν άλλαξαν. Ούτε όταν ήταν στον ΛΑΟΣ ούτε τώρα στη Ν.Δ. Ο Βορίδης, τον Σεπτέμβριο του 2013, μιλώντας στον Bήμα FM, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων όταν αναρωτήθηκε αν το ΚΚΕ είναι εντός συνταγματικού τόξου…
Ακόμη και σήμερα, πριν καθίσει η «σκόνη» από την υπόθεση Μπαλτάκου, μιλώντας σε εκδήλωση της Ν.Δ. στην Αχαΐα, δήλωσε υπερήφανα πως είναι αντικομμουνιστής, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Εχθροί διαχρονικά του έθνους και της ελευθερίας σ’ αυτόν τον τόπο υπήρξαν οι ιδέες της Αριστεράς».
Η ιδεολογική αυτή… ασθένεια αποδείχτηκε μεταδοτική ακόμη και σε εκείνους που δεν υπήρξαν από τα γεννοφάσκια τους αντικομμουνιστές.
Ο Χρ. Λαζαρίδης, ένας πρώην «Ρηγάς», επιτίθεται με σφοδρότητα κατά του ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο του 2013. Με αφορμή τα γεγονότα στις Σκουριές, τον τοποθετεί εκτός συνταγματικού τόξου.
Το δικό του παρόμοιο στίγμα έχει δώσει κατά καιρούς και ο Αδ. Γεωργιάδης. Σε συγκέντρωση του ΛΑΟΣ έχει βιντεοσκοπηθεί να φωνάζει το γνωστό σύνθημα των τελευταίων ημερών των ναζί «Θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη», το οποίο αποτελεί σύνθημα και της Χρυσής Αυγής.
Μέσα στη Βουλή είχε πει ότι «το ΚΚΕ εγκληματεί και όποιος εγκληματεί είναι κακοποιός». Από την εκπομπή του είχε μιλήσει για… «μουλάρια του ΚΚΕ», ενώ ως υπουργός Υγείας αναφέρθηκε σε νοσοκομεία «των λογικών ανθρώπων και όχι των κομμουνιστών».
Σε τηλεοπτικό «παράθυρο» του Mega τον Μάιο του 2013 δήλωνε θαυμαστής του συγγραφικού έργου του Τ. Μπαλτάκου για την αρχαία Σπάρτη και αναρωτιόταν: «Όποιος θαυμάζει την αρχαία Σπάρτη είναι κακός για τον ΣΥΡΙΖΑ;».
Μπροστά σε όλα τα παραπάνω φαντάζει λιγότερο… «αθώα» η δήλωση του Τ. Μπαλτάκου: «Ασφαλώς και είμαι αντικομμουνιστής, έτσι γεννήθηκα, έτσι μεγάλωσα και έτσι θα πεθάνω».
Το Ποντίκι


HOTDOC: Αγνοείται δικογραφία σοκ: “Ο Πάλλης χρημάτιζε τον Μιχελάκη”


hot_doc
Απίστευτα πράγματα διαβάσαμε στο περιοδικό HotDoc του Κώστα Βαξεβάνη σχετικά με αγνοούμενη(!) δικογραφία από την εισαγγελία Αθηνών σε βάρος του υπουργού Εσωτερικών και στελέχους της Ν.Δ Γιάννη Μιχελάκη με την κατηγορία ότι τον χρημάτιζε ο προφυλακισμένος επιχειρηματίας Αναστάσιος Πάλλης!!
Σας μεταφέρουμε τον πρόλογο του άρθρου από το περιοδικό το οποίο ήδη κυκλοφορεί στα περίπτερα:
«Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης εισέπραττε χιλιάδες ευρώ από τον προφυλακισμένο επιχειρηματία Αναστάσιο Πάλλη, παρέχοντας υπηρεσίες κοινοβουλευτικού ελέγχου υπέρ των συμφερόντων του.
Αυτή την κατηγορία αποδίδει δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την Εισαγγελία Αθηνών για τον υπουργό και έχει σταλεί προκειμένου να ψηφίσει η Βουλή των Ελλήνων να αρθεί η ασυλία του. Περιέργως όμως η δικογραφία, περίπου τέσσερις μήνες μετά την αποστολή της από την Εισαγγελία, δεν έχει φτάσει στη Βουλή. Δικογραφίες μάλιστα που αφορούν άλλους βουλευτές, οι οποίες στάλθηκαν από την Εισαγγελία αφότου στάλθηκε η δικογραφία Μιχελάκη, όχι μόνο έχουν φτάσει στη Βουλή, αλλά έχει συζητηθεί και το θέμα της άρσης της ασυλίας. Με βάση τα έγγραφα και την επίσημη απάντηση της Βουλής, η δικογραφία που αφορά την κατηγορία για χρηματισμό του υπουργού δεν είχε φτάσει ως τις 3 Απριλίου, θα έχει πραγματικά ενδιαφέρον, αν οι συναρμό¬διοι φορείς της Δικαιοσύνης και του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι οποίοι από την 1η Απριλίου έχουν ενημερωθεί για την ερευνά μας, θα επιδοθούν σε αγώνα δρόμου για να φτάσει η δικογραφία στη Βουλή πριν την έκδοση του περιοδικού, πράγμα βεβαίως που δίνει στην έρευνα ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον.»
Στο κυρίως άρθρο αναφέρονται πολλές λεπτομέρειες επί του θέματος οι οποίες χρήζουν εξηγήσεων τόσο από τον ίδιο τον υπουργό όσο και από τον πρόεδρο της βουλής σε ότι αφορά την “χαμένη” δικογραφία.


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2z3GKKLLV

"Ξαναχτύπησαν" στη Βαρβάκειο οι μυστηριώδεις γυναίκες που βοηθούν τους αδύναμους - Άφησαν 50.000 ευρώ στην αγορά


`Ξαναχτύπησαν` στη Βαρβάκειο οι μυστηριώδεις γυναίκες που βοηθούν τους αδύναμους - Άφησαν 50.000 ευρώ στην αγοράΜια πασχαλιάτικη ιστορία ανθρωπιάς διαδραματίστηκε νωρίς το πρωί στη Βαρβάκειο αγορά. Δέκα πλούσιες γυναίκες που θέλουν να διατηρήσουν...
την ανωνυμία τους πλήρωσαν το κρέας όσων τυχερών πολιτών ψώνιζαν εκείνη την ώρα στην αγορά. "Αφησαν 50.000 ευρώ μετρητά" λέει στο Newsit o Πρόεδρος των Κρεοπωλών Κλεάνθης Τσιρώνης. 
Το ίδιο ειχαν κάνει και τα Χριστούγεννα και ευχόμαστε να το ξανακάνουν λένε οι έμποροι της Βαρβακείου.
Τρέλαναν την αγορά οι...καλές σαμαρείτισσες!



Οι πλούσιες γυναίκες έφτασαν νωρίς το πρωί στη Βαρβάκειο αγορά με τα πανάκριβα τζιπ τους. Μάλιστα για λίγα λεπτά έκλεισε η οδός Αθηνάς περιγράφουν στο Newsit αυτόπτες μάρτυρες.


Στη συνέχεια ξεχύθηκαν μέσα στην αγορά και ακροβολίστηκαν σε όλα τα σημεία προκειμένου να δώσουν την ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο να ευεργητηθεί απο την καλή τους πράξη.




Σε άλλον πλήρωσαν το αρνί και το κατσίκι, σε άλλον τον κιμά, σε αλλον το μοσχάρι, οτι κράταγε ο καθε ένας και ετοιμαζόταν να το πληρώσει, οσο και να έκανε, έπαιρνε τα προϊόντα δίχως να καταβάλλει ούτε ένα ευρώ και τον λογαριασμό τον πλήρωναν οι...καλές σαμαρείτισσες!

Οπως καταλαβαίνετε ο κόσμος τις αποθεώσε, το ίδιο και οι έμποροι καθώς όπως δήλωσε στο Newsit o πρόεδρος των κρεοπωλών της Βαρβακείου αγοράς, Κλεάνθης Τσιρώνης "άφησαν στην αγορά 50.000 ευρώ και μάλιστα πλήρωσαν μετρητά. Το έκαναν τα Χριστούγεννα, το έκαναν τώρα και ελπίζουμε να το ξανακάνουν".


Αφου έμειναν μία ώρα στην αγορά, έφυγαν, επιβιβάστηκαν στα πολυτελή τζιπ τους και εξαφανίστηκαν δίχως να αποκαλύψουν την ταυτοτητα τους σε κανέναν.
newsit


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2z3G7b1Xu

Ο νηστικός δείπνος



Το blog ζητάει να το συγχωρήσετε για την παραφθορά στον τίτλο του κατανυκτικού Μυστικού Δείπνου,...αλλά η ντροπή είναι όλη εκείνων που έχουν οδηγήσει τον λαό (ή τουλάχιστον αδικαιολόγητα μεγάλο κομμάτι του) σε εικόνες σαν κι αυτή της φωτογραφίας.


Είναι οι ίδιοι που αυτές τις μέρες θα κατακλύσουν τις οθόνες των τηλεοράσεων με την τάχα ευσεβή και ταπεινή παρουσία τους σε κάποια εκκλησία,
..με λόγια ''μεστά'' και γεμάτα νόημα για το πνεύμα της εορτής της Ανάστασης!
Οι θεομπαίχτες! Οι καννίβαλοι!

Είναι οι ίδιοι που κατάντησαν τις άγιες αυτές μέρες να είναι για τους έλληνες όχι μέρες χαράς, γιορτής, προσδοκίας..
..αλλά ημέρες άγχους, θλίψης, μελαγχολίας, και εσωστρέφειας.

Είναι οι ίδιοι που θα βγουν στην Βαρβάκειο αγορά να κομπάσουν για το πόσο φθηνό(;) θα είναι δήθεν φέτος το πασχαλινό τραπέζι,
..παραβλέποντας την φτώχεια που δημιούργησαν και που προκαλεί την αδυναμία ικανοποίησης όχι εορταστικών, αλλά ούτε και των καθημερινών ''τραπεζιών''.

Είναι οι ''Ιούδες'' που πρόδωσαν και προδίνουν καθημερινά τον λαό και την χώρα,
..και αναρωτιούνται τάχα όπως εκείνος, ποιός να είναι άραγε αυτός που θα προδώσει τον λαό, υπονοώντας οι δωσίλογοι πως αν κάποιοι άλλοι αναλάβουν την εξουσία θα καταστρέψουν ό,τι τούτες οι μαριονέτες τάχα διέσωσαν!

Είναι τέλος, οι ίδιοι θρασύτατοι που σε έναν μήνα θα ζητήσουν απ' τους πολίτες να τους στηρίξουν(!) στις εκλογές που έρχονται για να συνεχίσουν το ''θεάρεστο'' έργο τους!
Θα τολμήσουν να ζητήσουν στήριξη οι υπάνθρωποι από έναν λαό που κατέστρεψαν, και που μόλις θα έχει ''γιορτάσει'' το χειρότερο Πάσχα μετά από εκείνα της Κατοχής.
Μιάς άλλης Κατοχής, που όμως είναι σχεδόν ίδια με την σημερινή, την ύπουλη, την ανομολόγητη, την σχιζοφρενική,
..που μόνον αυτοί που την δημιούργησαν και την εφάρμοσαν μπορούν να ''κατανοήσουν'' και να δικαιολογήσουν!

Ας διώξουμε απ' τα ''δείπνα'' μας τους Ιούδες..
Ας τους κηρύξουμε ''αποτράπεζους'' και αποσυνάγωγους!
Τώρα είναι η ώρα, και η ευκαιρία!..


ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ

ΑΘΛΙΑ ΨΕΥΔΗ ΣΑΜΑΡΑ! ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΣΕ, ΤΩΡΑ ΜΑΣ “ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ” ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ ΑΣΤΕΓΩΝ. ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ SUCCESS STORY ΤΩΝ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΩΝ!

samaras_elikoptero

“Πρόθεση μας είναι να βγούμε από την κρίση χωρίς να αφήσουμε κανέναν πίσω.Η κυβέρνηση στηρίζει τους Έλληνες. Κοιτάμε τι μπορεί να δώσει το κράτος σε όσους δεν έχουν.
Το πρώτο μέτρο που παίρνουμε ως κράτος για τους αστέγους είναι η κοινωνική κατοικία. Όσα κτίσματα ανήκουν στη δικαιοδοσία του δημοσίου θα χρησιμοποιηθούν για να στεγάσει αστέγους και για να προσφέρει βασικές υπηρεσίες για την επανένταξή τους στην κοινωνία. Επίσης συνεργαζόμαστε με την ιδιωτική πρωτοβουλία και σε όσους μπορούν να βοηθήσουν σε αυτήν την προσπάθεια” δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.
Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η κυβέρνηση είναι η ανακαίνιση μέσω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας του Δρακοπούλειου Κέντρου που βρίσκεται στην πλατεία Βάθη, το οποίο θα είναι έτοιμο σε ενάμιση μήνα
Στην αρχική φάση το Κέντρο θα φιλοξενεί 80 άτομα για 20 ημέρες και μετά αυτοί θα μεταφέρονται σε άλλους χώρους.
Επιπλέον, έχουν ήδη επιλέγει τα πρώτα 35 διαμερίσματα που ανήκουν στο δημόσιο για να στεγάσουν ανήμπορους συμπολίτες μας. “Τίποτα δεν θα μείνει ανεκμετάλλευτο και η σχετική δαπάνη προβλέπεται από το κοινωνικό μέρισμα” δήλωσε ο Σαμαράς.
Το επόμενο βήμα είναι η δημιουργία άλλων 4 κέντρων για άστεγους σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα Γιάννενα, Λάρισα πρόσθεσε.
“Η κρίση ήταν δοκιμασία για όλους μας, αλλά ανέδειξε και την ανθρωπιά μας. Σε αυτό τον αγώνα στηρίζουμε τους συνάνθρωπους μας που έχουν ανάγκη και δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία γιατί είμαστε όλοι μαζί. Οι Έλληνες σταθήκαμε ο ένας δίπλα στον άλλο. Είμαστε όλοι μαζί , το κράτος που έχει υποχρέωση και οι πολίτες που έχουν διάθεση να βοηθήσουν” τόνισε.
Δοξάστε τους πολιτικούς αγύρτες. Δοξάστε τους φονιάδες των λαών. Και πηγαίνετε να τους ξαναψηφίσετε. Αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτός ο δρόμος δεν θα έχει πια επιστροφή. Για κανέναν σας…

ΔΕΙΤΕ τα «τετρακίνητα – ενισχυμένα» οπίσθια της Kim Kardashian!!! (ΦΩΤΟ)

opis1

Φορώντας ένα σεμνό string στο χρώμα του δέρματος η Kim Kardashian φωτογραφίστηκε επιδεικνύοντας τα «ενισχυμένα» οπίσθιά της. Ορισμένοι υποστηρίζουν πως η Kardashian έβαλε εμφυτεύματα, ωστόσο η ίδια τονίζει ότι είναι αποτέλεσμα μετά από αρκετή γυμναστική και σωστή διατροφή!

Ορίσθηκαν οι νέες επιτροπές του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ (ΟΡ.ΦΕ.Ο)
Φεστιβάλ Ολύμπου                                                               
Γραφείου Τύπου – Σφήκας Δημ.
Σανταρόζα 1 - 601 00 Κατερίνη
Τηλ: 6978 495134


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Σημαντική ανανέωση μελών και διεύρυνση προς καλλιτεχνικούς και αναπτυξιακούς φορείς

Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου ορίστηκαν οι νέες επιτροπές που θα χειριστούν και θα επεξεργαστούν τα προγράμματα και τις δραστηριότητες  του 43ου Φεστιβάλ Ολύμπου (2014-2015)
Στην κατάρτιση των επιτροπών λήφθηκαν υπόψη οι καλλιτεχνικές γνώσεις και εμπειρίες, οι ικανότητες για την προβολή και τις διεθνείς σχέσεις ,καθώς και αποτελεσματικότητα στην οργάνωση των εκδηλώσεων.
Το Φεστιβάλ Ολύμπου μετά την ανοδική πορεία των τελευταίων ετών, τόσο στο καλλιτεχνικό πεδίο όσο και στην διεύρυνση της ζώνης επιρροής του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, χρειάζεται συνεχή υποστήριξη από έμπειρους και ικανούς συνεργάτες προκειμένου να συνεχίσει την πορεία του .
Το Δ.Σ του ΟΡ.ΦΕ.Ο.  ευχαριστεί τα μέλη των επιτροπών που αποδέχθηκαν την πρόσκληση της εθελοντικής συμμετοχής τους.

1.ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, καλλιτεχνικός διευθυντής Φεστιβάλ
ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, τ. διευθυντής δημοτικού Ωδείου
ΓΡΑΙΚΟΣ ΝΙΚΟΣ,  εκπαιδευτικός – δρ. ιστορίας της τέχνης.
ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ,  Καθηγητής Α.Π.Θ.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ ΣΟΦΙΑ, φιλόλογος.
ΧΑΝΔΟΛΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ηθοποιός- σκηνοθέτης.
ΤΣΙΑΜΠΕΡΑΣ ΣΑΚΗΣ, διευθυντής περιφερειακής ενότητας Πιερίας.
ΜΠΙΝΤΑΣ ΘΑΝΟΣ,  φιλόλογος – συγγραφέας.
 ΣΑΚΚΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ηθοποιός Κ.Θ.Β.Ε – σκηνοθέτης
ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ, πρόεδρος ΟΡ.ΦΕ.Ο.,  συντονιστής.

2.ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, καλλιτεχνικός διευθυντής.
ΝΑΒΡΟΖΙΔΟΥ ΡΟΔΗ,  εθελόντρια.
ΣΑΚΚΟΥΛΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, εθελοντής.
ΜΟΥΤΑΦΗΣ ΤΑΚΗΣ, τεχνικός περιφερειακής ενότητας Πιερίας.
 ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

3.ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΤΑΣΧΟΥΝΙΔΗΣ ΠΛΑΤΩΝ, μέλος  Δ.Σ.  ΟΡ.ΦΕ.Ο., ιδιοκτήτης ΔΙΟΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.
ΖΑΠΟΥΝΙΔΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ, εκπαιδευτικός.
ΛΕΙΝΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ, πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας.
ΔΗΜΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, χημικός μηχανικός , τ. οργανωτικός υπεύθυνος Φεστιβάλ.
ΓΚΟΛΤΣΙΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ, δημοσιογράφος.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΕΤΥ, τραπεζικός.
ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ διευθυντής «Olympus Plaza».
ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ, δημοσιογράφος.
ΠΑΠΑΧΑΤΖΗ ΧΑΙΔΩ ,γραφίστρια - σύμβουλος Επιμελητηρίου Πιερίας.


ΠΑΣΧΑΛΟΥΔΗΣ ΝΙΚΟΣ, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων ΟΡΦΕΟ, συντονιστής.

Ιππική πορεία με αφετηρία το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου και με τερματισμό στις Θερμοπύλες (22 – 27/4/2014)





Οι Ατρόμητοι Ιππείς στα πλαίσια των δραστηριοτήτων τους διοργανώνουν ιππική πορεία με αφετηρία το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου που βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου και τερματισμό τις Θερμοπύλες. 
Η έναρξη της ιππικής  πορείας  θα γίνει στις  22 Απριλίου 2014 στις 12.00 το μεσημέρι από το Διεθνές Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου  και ο τερματισμός θα γίνει στις Θερμοπύλες την Κυριακή του Θωμά στις 27 Απριλίου 2014.

Σκοπός της πορείας
Αυτή η ιππική πορεία γίνεται με σκοπό  αφενός να ευχαριστήσουν τους απανταχού Μακεδόνες του εξωτερικού που δεν ξέχασαν την κληρονομιά  και την ιστορία τους, κτίζοντας αυτό το πανέμορφο ίδρυμα στην πατρίδα τους και αφετέρου  να τιμήσουν τους 300 του Λεωνίδα, που πολέμησαν για το ιδεώδες της ελευθερίας της πόλης τους και όλων των Ελλήνων, ήξεραν ότι θα πεθάνουν για τα ιδανικά τους αλλά γνώριζαν ότι ο θάνατος των ανδρειωμένων δεν λογίζεται ως θάνατος αλλά αθανασία.
Εμείς οι σύγχρονοι Έλληνες οφείλουμε να καλλιεργούμε τα οράματα και τις αξίες των αρχαίων προγόνων μας που συγκινούν ,δονούν και εμπνέουν τις καρδιές των Ελλήνων και όλου του κόσμου!

Ενημερωτικό πρόγραμμα
22.04.2014   Δήμος  Ολύμπου Πιερίας, ώρα 12.00 το μεσημέρι. Τελετή έναρξης  ιππικής πορείας στο Διεθνές  Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, χαιρετισμός επισήμων.
22.04.2014  Δήμος Τεμπών Σικούριο  διανυκτέρευση.
23.04.2014 Δήμος Κιλελέρ Νίκαια διανυκτέρευση.
24.04.2014  Δήμος Φαρσάλων διανυκτέρευση.
25.04.2014 Δήμος Δομοκού.
26.04.2014  Δήμος Λαμίας  διανυκτέρευση.
27.042014   Θερμοπύλες διανυκτέρευση.
Κατάθεση στεφάνων θα γίνεται από τους Ατρόμητους Ιππείς  σε κάθε μνημείο και θα δίνονται αναμνηστικές πλακέτες στις τοπικές αρχές που θα είναι στη διαδρομή μας.
Τελετή λήξης  ιππικής πορείας στις Θερμοπύλες, με κατάθεση στεφάνων  και απονομή μεταλλίων στους συμμετέχοντες της πορείας και σε όσους  βοήθησαν για την  πραγματοποίησή της.

Ιππικές πορείες που έχουν πραγματοποιηθεί από τους Ατρόμητους  Ιππείς:
1.       2007: Δίον Πιερίας – Αλεξανδρούπολη. Πορεία 12  ημερών,  720 χλμ.,  ακολουθώντας τα χνάρια του Μεγαλου Αλεξάνδρου.
2.       2008: Δελφοί – Ζαχάρω Ηλείας. Πορεία 10  ημερών, 500 χλμ.,  για συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους       πυρόπληκτους της Ηλείας.
3.       2009: Όλυμπος - Αρχαία Δωδώνη. Πορεία 10  ημερών, 500 χλμ.,  αφιερωμένη στους αρχαίους αλλά  και τους  σύγχρονους Ολυμπιονίκες .
4.       2010: Όλυμπος – Κοζάνη –Καστοριά-Φλώρινα-Έδεσσα-Γιαννιτσά-Θεσσαλονίκη.  450 χλμ. σε 10 ημέρες αφιερωμένες  στους γνωστούς  και άγνωστους Μακεδονομάχους  που έπεσαν για την πατρίδα.
5.       2011: Όλυμπος-Μεσολόγγι. 500 χλμ. 10 ημέρες πορεία για να τιμήσουμε την ηρωική έξοδο του Μεσολογγίου και παρευρέθηκαν στην τελετή της.
6.       2012: 12 ημέρες ιππικής πορείας σε όλη την Κρήτη, αφιερωμένης στα 100 χρόνια ελεύθερης Μακεδονίας και σαν φόρος τιμής στους ηρωϊκούς Κρητικούς που πολέμησαν  για την απελευθέρωσή της.
7.       2013 5 ημέρες ιππικής πορείας κάνοντας τον γύρο του Ολύμπου.

Οι Ατρόμητοι Ιππείς

Με έδρα την Κατερίνη Πιερίας ιδρύθηκαν το 2007 οι Ατρόμητοι Ιππείς, με απώτερο σκοπό την ανάδειξη των ιστορικών τόπων-μνημείων-γεγονότων της ελληνικής ιστορίας. Στοχεύουν επίσης στη διάδοση του «φίλιππου πνεύματος», την αγάπη στη φύση, το περιβάλλον  και στην ενδυνάμωση των ανθρωπίνων σχέσεων μεταξύ των ιππέων και όχι μόνο. 

O Απ. Τζιτζικώστας στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
      


«Είμαστε όλοι σήμερα εδώ οι φορείς για να διεκδικήσουμε ενωμένοι τη ματαίωση της προσπάθειας πώλησης του Λιμανιού από το ΤΑΙΠΕΔ. Είμαστε κοντά σας και η θέση μας είναι ξεκάθαρη και συγκεκριμένη εδώ και καιρό. Τη μάχη που θα δώσουμε, θα τη δώσουμε όλοι μαζί», είπε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» Απόστολος Τζιτζικώστας επισκεπτόμενος τους εργαζόμενους στον ΟΛΘ, οι οποίοι έκαναν στάση εργασίας, διαμαρτυρόμενοι για την επιχειρούμενη πώληση του Οργανισμού από το ΤΑΙΠΕΔ.
Νωρίτερα, ο κ. Τζιτζικώστας συναντήθηκε στον ΟΛΘ με τον Πρόεδρο του Οργανισμού κ. Στέλιο Αγγελούδη  για το θέμα και εξερχόμενος δήλωσε: «Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και την ξαφνική  προσπάθεια πώλησης που επιχειρείται από  το ΤΑΙΠΕΔ, συναντήθηκα με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης προκειμένου να επαναλάβω γι΄ άλλη μια φορά τη θέση μας, η οποία έχει γνωστοποιηθεί εδώ και καιρό, και αρμοδίως, και είναι η εξής: Είμαστε κατά της πώλησης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και υπέρ της παρουσίας στρατηγικού επενδυτή, σε τομείς της λειτουργίας του λιμανιού, όπου τα ιδιωτικά κεφάλαια μπορούν να το βοηθήσουν να αναπτυχθεί, σε καμία όμως περίπτωση δεν συμφωνούμε με την πώληση των μετοχών του Οργανισμού».

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, αμέσως μετά τη συνάντηση δήλωσε : «Η Διοίκηση του Οργανισμού κι εγώ προσωπικά έχουμε εκφράσει την άποψή μας που είναι απολύτως ταυτόσημη με αυτήν που έχει εκφράσει ο Περιφερειάρχης, ο κ. Τζιτζικώστας, η οποία άλλωστε είναι και η άποψη όλων των φορέων της πόλεως μας, άποψη η οποία έχει κατατεθεί αρμοδίως».



       --------------         
Γραφείο Τύπου
Προεκλογικό Κέντρο «Αλληλεγγύης»
Παύλου Μελά 10, Θεσσαλονίκη
2310267683




Περιοδεία του Απ. Τζιτζικώστα στο Λαγκαδά


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
      


Με επίσκεψη στο εμπορικό κέντρο και την αγορά του Λαγκαδά ξεκίνησε την περιοδεία του στην πόλη σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» Απόστολος Τζιτζικώστας.
Στο πλαίσιο της περιοδείας του συναντήθηκε με το Μητροπολίτη Λαγκαδά κκ Ιωάννη, το Δήμαρχο Γιάννη Αναστασιάδη καθώς και τον υποψήφιο Δήμαρχο Γιάννη Καραγιάννη.  
Ιδιαίτερα θερμή ήταν η υποδοχή από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κκ Ιωάννη ο οποίος ευχήθηκε στον κ. Τζιτζικώστα «κάθε επιτυχία και να συνεχίσει με τον ίδιο δυναμισμό να διεκδικεί και να διαχειρίζεται τα θέματα της Περιφέρειας», διότι όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, εκείνο που λείπει σήμερα από κάθε μορφής διοίκηση είναι η πρακτική αντιμετώπιση των προβλημάτων. Παράλληλα ο Μητροπολίτης Λαγκαδά αναφέρθηκε στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Λαγκαδάς, μεταξύ των οποίων αυτά που έχουν να κάνουν με την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και τη σωστή προβολή των πολιτισμικών αγαθών της περιοχής, όπου η Μητρόπολη φρόντισε να δημιουργήσει σημαντικές υποδομές,  όπως το Εκκλησιαστικό και το Λαογραφικό Μουσείο. Παράλληλα ο  Σεβασμιώτατος, ζήτησε από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να δώσει έμφαση σε θέματα που έχουν να κάνουν με την πρόνοια και την αλληλεγγύη προς τους συμπολίτες μας.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» εξήρε το πνευματικό και κοινωνικό έργο του Σεβασμιωτάτου και επισήμανε πως «για εμάς οι δράσεις για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ενσωμάτωσης των συμπολιτών μας αποτελούν πρώτη προτεραιότητα και θα συνεργαστούμε στενά με τους δήμους αλλά και τους φορείς  πρόνοιας για να στηρίξουμε στην πράξη τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας  ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στα σημαντικά  κονδύλια, τα οποία  πρόκειται να διατεθούν μέσα από το νέο ΕΣΠΑ, για την αντιμετώπιση της φτώχειας και της υποαπασχόλησης μέσα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης», συνοδευόμενος από υπ. Περιφερειακούς Συμβούλους του συνδυασμού περιόδευσε στη λαϊκή αγορά του Λαγκαδά, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες και παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής.
Ακολούθως ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε επιχειρήσεις του Λαγκαδά, αλλά και τα  σφαγεία της περιοχής,  προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά το βαθμό ετοιμότητάς τους,  εν όψει του Πάσχα και της αναμενόμενης αυξημένης ζήτησης από τους πολίτες.


       --------------         
Γραφείο Τύπου
Προεκλογικό Κέντρο «Αλληλεγγύης»
Παύλου Μελά 10, Θεσσαλονίκη
2310267683


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ '' ΜΕΛΙΝΑ ΜΙΑ ΣΤΑΡ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ '' ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΥ ΜΑΤΙ


Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους ήταν μαζί μας το Σάββατο 12 Απριλίου, στην Αίθουσα Τέχνης και Λόγου ΜΑΤΙ, για την παρουσίαση του βιβλίου ''ΜΕΛΙΝΑ ΜΙΑ ΣΤΑΡ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ '' των κυρίων Γιώργου Αρχιμανδρίτη και Σπύρου Αρσένη από την κυρία Σοφία Ιακωβίδου.

Βασισμένο σε ανέκδοτες προσωπικές μαρτυρίες, γραπτά ντοκουμέντα και οπτικοακουστικό υλικό της εποχής, το βιβλίο αυτό φωτίζει την ξεχωριστή καλλιτεχνική διαδρομή της Μελίνας στην Αμερική από το 1957 ως το 1974 και παρακολουθεί τη διεθνή εξέλιξη της καριέρας της, από την πρώτη της εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη μέχρι την οριστική επιστροφή της στην Ελλάδα.

Ευχαριστώ πολύ!

Με Εκτίμηση,

Έλλη Πασχαλίδου

Ευχές Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για το Πάσχα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη      e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                                    ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

                                                                    Κατερίνη, 16 Απριλίου 2014





            
       


Το μήνυμα της  Ανάστασης,  ελπιδοφόρο και χαρμόσυνο,  εύχομαι φέτος να  κατακλύσει  τις καρδιές μας, να  μας δυναμώσει για να ξεπεράσουμε δυσκολίες, να μας φωτίσει για να πράττουμε το ορθό και το καλό,  να μας οπλίσει με δύναμη, κουράγιο, αντοχή, αισιοδοξία, έμπνευση  και πίστη για το βέλτιστο  για να χαράξουμε νέους δρόμους δημιουργίας, ανάπτυξης και προόδου  και με ανθρωπιά,   ενότητα, συνοχή, ανιδιοτέλεια, αλληλεγγύη και συνεισφορά  να συμπαρασταθούμε σε  κάθε δοκιμαζόμενο συνάνθρωπό μας.


Καλή Ανάσταση και Χαρούμενο Πάσχα με υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, ευημερία και ανάπτυξη για την Πιερία και την Ελλάδα μας.


                     Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

                                   ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ






Τελετή Αγιασμού από το νέο Μητροπολίτη Κίτρους, Kατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιο στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη      e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                                    ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

                                                                    Κατερίνη, 15 Απριλίου 2014

                                                   Δελτίο Τύπου



Με αφορμή τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα, η  Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, προσκάλεσε  τους εργαζομένους της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας,  στην τελετή Αγιασμού που τέλεσε  ο νέος Μητροπολίτης Κίτρους, Kατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιος, τη Μεγάλη Δευτέρα 14 Απριλίου 2014,  στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.


Στη συνέχεια ο  νέος Μητροπολίτης Κίτρους, Kατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ.  Γεώργιος παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα: ΄΄ Η ΖΩΗ ΜΕ ΜΙΑΝ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ΄΄  και παρουσίασε σχετικό  οπτικοακουστικό – φωτογραφικό υλικό από το ιεραποστολικό του  ταξίδι στην Αφρική, προβάλλοντας τον τρόπο ζωής των παιδιών της Αφρικής -που μαστίζονται από υποσιτισμό, φτώχεια και αρρώστιες-τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης, την έλλειψη στοιχειωδών υποδομών κ.λπ. Παράλληλα, διηγήθηκε  τις προσωπικές του εμπειρίες από τη συναναστροφή με τα παιδιά και την ανιδιοτελή  αγάπη και την ευγνωμοσύνη  που εισπράττει, ενώ αναφέρθηκε και στα κηρύγματα, τις διδασκαλίες και τις βαπτίσεις που με ΄΄ δίψα΄΄ επιθυμούν να παρακολουθήσουν- συμμετάσχουν με πίστη και αφοσίωση στον ορθόδοξο χριστιανισμό. Ο νέος Μητροπολίτης προσέφερε στους υπαλλήλους το ενθύμιο της ενθρόνισης και τους ευχήθηκε Καλή Ανάσταση και Χαρούμενο Πάσχα.



Το σπουδαίο ιεραποστολικό έργο εξήρε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, που εξέφρασε τη στήριξή της στις φιλανθρωπικές δράσεις της ελληνικής Εκκλησίας, την πρόθεσή της  να  συμβάλλει η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στις ανάγκες και ενέργειες του επόμενου  ιεραποστολικού ταξιδιού  αλλά και τις ευχαριστίες της στο Μητροπολίτη για ΄΄ το μάθημα ζωής΄΄ που τους δίδαξε μέσα από την προβολή του υλικού. Ακολούθως, η κ. Μαυρίδου  αντάλλαξε ευχές με τους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας  για Ευλογημένο Πάσχα, μεταδίδοντας το μήνυμα της Ανάστασης του Χριστού, την αγάπη, την ελπίδα και την αισιοδοξία.

ΈΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε πως η Ένωση Ξενοδόχων Δήμου Παραλίας σε συνεργασία με το ΚΕΚ Synergy πρόκειται να υλοποιήσει νέα προγράμματα επιμόρφωσης για τους απασχολούμενους στις τουριστικές μονάδες. Τα σεμινάρια αυτά αφορούν εργαζόμενους σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Τα προγράμματα είναι επιδοτούμενο.  Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι εργαζόμενοι να είναι ασφαλισμένοι από την επιχείρηση στο Ι.Κ.Α., να έχουν θεωρήσει το βιβλιάριο ασθένειας για το έτος 2013 και να έχουν το χαρτί απόλυσης από το 2013.

        Υπεύθυνα για την υλοποίηση των παραπάνω προγραμμάτων είναι το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) Synergy, το οποίο θα δέχεται και θα εξετάσει τις αιτήσεις συμμετοχής
Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής παρακαλούμε να απευθύνεστε στο KEK Synergy, τηλ. 23510 77690.
                                                        
                                                                                              

Μετά τις εκλογές οι πανελλαδικές. Όλο το πρόγραμμα

mathitria.jpg
   
Ανακοινώθηκε από το υπουργείο παιδείας, πότε θα ολοκληρωθεί το σχολικό έτος και θα ξεκινήσουν οι πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση/
Όπως ανακοινώθηκε  από το υπουργείο στις ς 21 Μαΐου λήγουν τα μαθήματα του σχολικού έτους  2013-2014 .
ena.jpg
dyo.jpg

Οι πανελλαδικές εξετάσεις  των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα αρχίσουν την Τετάρτη 28-5-2014, ενώ οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄) θα αρχίσουν την Πέμπτη 29-05-2014.
tria.jpg
tesera.jpg
pente.jpg
eksi.jpg

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν το Σάββατο 21-6-2014. Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) θα διεξαχθεί από 23-6-2014 ως και 4-7-2014. Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Πέμπτη 19-6-2014.
Οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για την Γ΄ τάξη των ημερήσιων και τη Δ΄ τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 13-6-2014 για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.
Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄ και Β΄) σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 20-6-2014 και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.
Γενικότερος προγραμματισμός για τις διαδικασίες εισαγωγής
Στις αρχές Μαΐου, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, στο Λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση-Δήλωση του Φεβρουαρίου, θα αποκτήσουν  το δελτίο εξεταζομένου, με το οποίο θα προσέρχονται στο εξεταστικό κέντρο κατά τις ημέρες των εξετάσεων. Στο δελτίο εξεταζομένου θα αναγράφεται  και το συγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο, στο οποίο θα πρέπει οι υποψήφιοι  να προσέρχονται για την εξέταση στα πανελλαδικά μαθήματα ή σε τυχόν ειδικά μαθήματα.
Στα μέσα Ιουνίου, όλοι οι υποψήφιοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, στο Λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση-Δήλωση του Φεβρουαρίου, θα προσέλθουν για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), για να τον χρησιμοποιήσουν κατά την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου.
Η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων θα γίνει και φέτος ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου, από τα μέσα Ιουνίου ως τις αρχές Ιουλίου. Το έντυπο μηχανογραφικό δελτίο θα έχει ήδη ανακοινωθεί από το Μάιο. Οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση) θα μπορούν να αποκτούν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) σε όποιο Λύκειο τους εξυπηρετεί.
Όσοι από τους μαθητές της τελευταίας τάξης εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων), έχουν ήδη πιστοποιηθεί από συγκεκριμένα νοσοκομεία για την πάθησή τους. Οι υποψήφιοι αυτοί εφόσον δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις θα αποκτήσουν ενδοσχολικό απολυτήριο (εκτός αν είναι ήδη απόφοιτοι) και θα υποβάλουν ειδικό μηχανογραφικό δελτίο στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Για όλες τις παραπάνω διαδικασίες οι υποψήφιοι θα ενημερώνονται από τα Λύκειά τους με σχετικές εγκυκλίους.