ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Ο δωσιλογισμός και οι πολιτικές παρωπίδες του Σαμαρά... Ο Σαμαράς, σαν άθλιος γερμανοτσολιάς ευθυγραμμίζεται πλήρως με τα «επιχειρήματα» της γερμανικής κακουργίας και τα ψεύδη των τοκογλύφων...


Του Θύμιου Παπανικολάου

Ο δωσιλογισμός του Σαμαρά είναι δίχως όρια και αναστολές. Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση, με νωπή την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, διαπραγματεύεται με τους ληστές και δημίους της ΕΕ,βγαίνει ο Σαμαράς ΑΝΟΙΚΤΑ και ΚΥΝΙΚΑ, να στηρίξει όχι την ελληνική κυβέρνηση, αλλά τους τοκογλύφους και τους δημίους του 4ου Ράιχ.
Ο Σαμαράς, σαν άθλιος γερμανοτσολιάς ευθυγραμμίζεται πλήρως με τα «επιχειρήματα» της γερμανικής κακουργίας και τα ψεύδη των τοκογλύφων: Ότι δηλαδή με τα Μνημόνια η Ελλάδα …σώθηκε(!!!), μπήκε σε...
τροχιά …ανάπτυξης(!!!), μειώθηκε η ανεργία(!!!) κ.λπ… 

` Διαβάστε σχετικά: 
http://greki-gr.blogspot.gr/2015/02/blog-post_498.html 

Ο Σαμαράς και ως Πρωθυπουργός και ως Αντιπολίτευση διαπράττει, κατ’ εξακολούθηση, ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ εσχάτης προδοσίας… 

Ακόμα και ο Μπαλτάκος διαχωρίζεται από το Σαμαρά και στηρίζει την κυβέρνηση στο έργο της διαπραγμάτευσης. 
 
Διαβάστε εδώ: 
http://www.spirospero.gr/index.php/politiki/138718-kai-ksafnika-ymnoi-baltakou-yper-tsipra-adeiazei-ton-samara 

 

Ο δωσιλογισμός του Σαμαρά έχει πάρει τέτοιες υστερικές μορφές που τον τυφλώνουν εντελώς και τον καθιστούν ανίκανο να σκεφτεί στοιχειωδώς πολιτικά. Να αντιληφτεί αυτά που αντιλαμβάνονται ακόμα και οι ακροδεξιοί, σαν τον Μπαλτάκο. 

Χαρακτηριστικό το παρακάτω απόσπασμα: 

«Αν η ΝΔ αυτή τη στιγμή δεν ακολουθήσει την ορθή στάση, και νομίζω ότι αυτό που λέω εγώ είναι το ορθό, εάν πάει να παίξει πάνω στην καταστροφολογία θα βγει εκτός πολιτικού σκηνικού για δεκαετίες. Εάν δηλαδή, πιστεύει η ΝΔ ότι σε τρεις μήνες, θα καταστραφεί ο ΣΥΡΙΖΑ, θα γίνουν εκλογές και η ΝΔ θα θριαμβεύσει, πρόκειται για μεγίστη πλάνη. Ο κόσμος θα αντιδράσει με μανία και με λύσσα σε αυτήν την περίπτωση. Γι' αυτό το λόγο η ΝΔ τώρα, πρέπει να συμπράξει στον άξονα, και ο άξονας είναι η διαπραγμάτευση, και να χτυπήσει στις πτέρυγες που είναι τα ασθενή σημεία του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή η λαθρομετανάστευση, η αθεΐα, ο όρκος κτλ. Αυτό είναι το σωστό. Αν η ΝΔ, το ξαναλέω, προσπαθήσει τώρα να επιτεθεί στο ΣΥΡΙΖΑ ή να θριαμβολογήσει αν τυχόν αποτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπορέσει να κάμψει τους Γερμανούς, τότε, η ΝΔ θα βγει εκτός πολιτικού σκηνικού».

Ο Γιάννης Μανώλης, πηδάει στην κυριολεξία -χωρίς βαζελίνη- τον Αντωνάκη!


...κι ετοιμάζεται να επιστρέψει στο μαντρί με νέο αρχηγό;

ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ... ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΣ;


Ήρθε η ώρα να ξεκαθαριστεί αν μιλάμε ή βήχουμε…


Διαγραφή χρέους, λογιστικός έλεγχος, εγραφή στον προϋπολογισμό τους αναγκαστικού κατοχικού δανείου... ή ένα νέο μνημόνιο με ορισμένες "ελεφρύνσεις, ότι όνομα κι αν του δώσουν
Αλέξης Τσίπρας, Θεσσαλονίκη και σ' όλη την προεκλογική περίοδο: Ευθεία διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους...

Η ΣΑΜΑΡΙΚΗ ΝΔ, ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ , ΤΟΥ ΘΡΑΣΟΥΣ, ΤΗΣ ΜΑΓΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

Ευριπίδης Μπίλλης
–     Η εγκληματική «σωτηρία» μας από τον εφιάλτη Σαμαρά, άφησε την Ελλάδα σεχειρότερη κατάστασηαπό αυτή του μεγάλουκραχ τηςΑμερικής του 30.
–     Με συσσωρευτική ύφεση άνω ως λέγεται του 30% και τα γνωστά αποτελέσματα ,ανεργίας,ανθρωπιστικής κρίσης κτλ.
–     Και μετά από όλα αυτά να ακούς τονΑντωνάκη,  δηλαδή τον προπαγανδιστή του τον Χρύσανθο του,  να …… READ THE REST OF THIS ENTRY 

Αντάρτικο στο Κουρουπλή από τους γαλάζιους Διοικητές Νοσοκομείων! Δεν αφήνουν της καρέκλες!

Τα πρώτα προβλήματα για το νέο Υπουργό Υγείας έκαναν την εμφάνισή τους αφού οι διοικητές των νοσοκομείων απαντάνε με «αντάρτικο» στην παραίτηση που τους ζητήθηκε. 
Δεν θέλουν ή φοβούνται;
Ο κ.Παναγιώτης Κουρουμπλής ανέθεσε στους Περιφερειάρχες Υγείας να ζητήσουν προφορικά τις παραιτήσεις από τους διοικητές και υποδιοικητές όλων των νοσοκομείων της χώρας, ζητώντας τους να τον διευκολύνουν και να παραιτηθούν. Όμως οι περισσότεροι εξ……
……….
αυτών που διορίστηκαν από την προηγούμενη συγκυβέρνηση απαντάνε «“οχι».
Η πρωτοβουλία του υπουργείου να κινηθεί προφορικά δεν είναι τυχαία. Αφού επικράτησε η ανησυχία μήπως προσφύγουν στα δικαστήρια και αξιοποιηθεί νομικά το όποιο επίσημο έγγραφο σταλεί. Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί στο παρελθόν. Αρκετοί διοικητές που είχαν διορισθεί στα δημόσια νοσοκομεία το 2000 και απομακρύνθηκαν το 2004 με την αλλαγή της κυβέρνησης προσέφυγαν στα δικαστήρια και δικαιώθηκαν εισπράττοντας χιλιάδες ευρώ ως αποζημίωση.
Μήπως κρύβεται κάτι πίσω απ” αυτή την αντάρτικη κίνηση των «Μάνατζερ Υγείας»?
Πληροφορίες λένε πως η άρνησή τους δε φαίνεται να στηρίζεται μόνο στην πιθανότητα δικαίωσης αλλά σχετίζεται κυρίως με τη » γραμμή» που έχει περάσει η λεωφόρος Συγγρού.
Η Ν.Δ. διαμήνυσε, στα δικά της παιδιά, διοικητές των νοσοκομείων να μη δώσουν τις παραιτήσεις τους ώστε να υπάρχει πίεση στη νέα κυβέρνηση.
Επίσης τα γαλάζια παιδιά πιστεύουν ακράδαντα ότι…
και να ισχύσουν οι παραιτήσεις, πάλι η κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου θα έχει σκοτούρες διότι θεωρούν ότι δεν υπάρχουν πρόσωπα με προσόντα για να καλύψουν τις θέσεις που στρογγυλοκάθονταν τα δικά τους παλικάρια!!!
Οψόμεθα Κύριοι…
Κατερίνα Π.


Εφιάλτης: Κείμενο εναντίον της Ελλάδας υπέγραψε ο Σαμαράς

samaras-adonis1410770373Κείμενο το οποίο στηρίζει τις θέσεις της Μέρκελ και το οποίο χαρακτηρίζει τις διαπραγματευτικές προσπάθειες της Ελλάδας σαν «εμπόδιο» στο να βοηθηθεί η χώρα, υπέγραψε ο πρώην πρωθυπουργός Α.Σαμαράς στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος.
Το κείμενο στρέφεται εναντίον της Ελληνικής Κυβέρνησης αναφέροντας ότι πρέπει να τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων. Οι υπογράφοντες αποκρύπτουν τα πρόσφατα στοιχεία που αποδεικνύουν ….
………τη συνεχή αύξηση του δημοσίου χρέους στο 180% του ΑΕΠ ενώ παρουσιάζουν τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα (το οποίο δεν περιλαμβάνει την αποπληρωμή των τόκων των δανείων) σαν ένδειξη ανάπτυξης.
Στο ίδιο κείμενο, με σαφώς αντιρωσικούς τόνους, εκφράζεται αλληλεγγύη στον πρωθυπουργό της Ουκρανίας, την επικράτηση του οποίου είχε προαναγγείλει το Στειτ Ντιπάρτμεντ, πριν από την πραξικοπηματική ανατροπή της προηγούμενης κυβέρνησης.
Αντιμετωπίζοντας την Ελλάδα σαν μπανανία το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα φαίνεται ότι χρησιμοποιεί αυτόματους μεταφραστές για τα κείμενά του και έτσι στην επίσημη σελίδα του η ανακοίνωση στα Ελληνικά περιλαμβάνει απίστευτα μαργαριτάρια.

Δεν παραιτείται και προκαλεί ο σύμβουλος του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου



Προκαλεί το δεξί χέρι του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, Παναγιώτης Λυμπερόπουλος.
Ο σύμβουλος και στενός συνεργάτης, του Χαράλαμπου Αθανασίου γνωστού για την νομοθετική του δράση και τις αποκαλύψεις μεταξύ άλλων για ευνοϊκή μεταχείριση καταχραστών, έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους κόλπους της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.
Παρά το γεγονός ότι ο κος Λυμπερόπουλος, τελούσε διορισμένος σύμβουλος του υπουργού διατηρεί και την θέση του μέλους στο Δ.Σ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων επισημαίνει πως υπάρχει ασυμβίβαστο των δύο θέσεων.
Ο κος Λυμπερόπουλος αρνείται να παραιτηθεί ακόμα και μέχρι σήμερα.
Σε σχέση με τον διορισμό, το ΔΣ της Ένωσης σε σχετική συνεδρίαση στις 1-11-2013, δια της Προέδρου κας Θάνου απάντησε στο επιχείρημα του κ. Λυμπερόπουλου ότι αποσπάσθηκε με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου και ότι οι σύμβουλοι του Υπουργού πάντοτε ορίζονται με απόφαση του Α.Δ.Σ., τονίζοντας πως είναι γνωστό, ότι επιλέγονται μετά από έκφραση επιθυμίας (για συγκεκριμένο πρόσωπο), του εκάστοτε Υπουργού Δικαιοσύνης, προς το Α.Δ.Σ.
Ως προς το θέμα του ασυμβίβαστου δε το ΔΣ ψήφισε ότι είναι αντιδεοντολογικό να συνυπάρχει και στις δύο θέσεις και ότι εναπόκειται στον ίδιο να επιλέξει τη μία εκ των δύο.
Το ζήτημα του ασυμβίβαστου τέθηκε και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ της Ένωσης στις 30-1-2015 στο πλαίσιο τροποποίησης του καταστατικού.
Η πρόταση τέθηκε αρχικά από την Πρόεδρο, κατά τρόπο απρόσωπο, δηλαδή ως πρόταση, για την Τροποποίηση του Καταστατικού, ώστε να προβλεφθεί διάταξη για το ασυμβίβαστο των δύο θέσεων. Και το θέμα προσωποποιήθηκε από τον ίδιο τον κ. Λυμπερόπουλο ο οποίος, ρητά αντέδρασε στην πρόταση αυτή, λέγοντας, ότι, κατά την άποψή του, τέτοια διάταξη  περιορίζει το συνταγματικό δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι και ότι κατέχει και τις δύο θέσεις, διότι θεωρεί ότι δεν είναι ασυμβίβαστο.
Για την ιστορία ο κ. Λυμπερόπουλος αποσπάσθηκε από το Εφετείο Αθηνών, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, αρχικά τον Οκτώβριο 2013, μέχρι 15-9-2014, για νομοπαρασκευαστικό έργο και για τις ανάγκες που θα προέκυπταν από την ανάληψη της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014 και στη συνέχεια, η θητεία του παρατάθηκε για ακόμη ένα έτος, μέχρι 15-9-2015.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως τον κο Λυμπερόπουλο καταγγέλλουν οι συνάδελφοί του στην Ένωση πως όταν δινόταν ο αγώνας τους για την αποκατάσταση του μισθολογίου τους, ενώ όλοι αναγνώριζαν τον αγώνα της προέδρου τους, ο κος Λυμπερόπουλος ήταν ο μόνος που είχε διαφορετική άποψη, σπάζοντας το ενιαίο μέτωπο που είχαν.  
Μένει να δούμε αν ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, που φημίζεται για την ευθυκρισία του και την ακεραιότητά του, θα συνεχίσει να διατηρεί στην θέση του συμβούλου, έναν άνθρωπο του Αθανασίου, που εμπλέκεται στα δικαστικά τερατουργήματα που πολλάκις έχει αποκαλύψει το HOT DOC και το koutipandoras.gr

Στη φόρα τα άπλυτα του Άδωνι - Τo «χρυσό» συμβόλαιο με τους Γερμανούς



Γερή «μπάζα» φαίνεται πως έκαναν οι Γερμανοί εμπειρογνώμονες και Task Force, από τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας! Ο νέος υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, υπέστη σοκ με τις συμφωνίες που έχει υπογράψει ο «εκλεκτός» του Αντώνη Σαμαρά, Άδωνις Γεωργιάδης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Δ. Ευθυμιάδου στο  medispin.blogspot.gr, η περίφημη Task Force, όχι μόνο αλώνιζε στην Ελλάδα, δίνοντας καταστροφικές εντολές για τη δημόσια υγεία, αλλά έκανε και «χρυσές» δουλειές μέσω των αλλαγών στον ΕΟΠΥΥ και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ). Το «χρυσό» deal με την Task Force για την εκπόνηση μελετών για τις αλλαγές που θα έπρεπε να γίνουν στην ΠΦΥ και στον ΕΟΠΥΥ, υπέγραψε ο πρώην υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια της θητείας του. 
Να σημειωθεί ότι ο Άδωνις, την περίοδο εκείνη και μετά τις τότε αποκαλύψεις για το χρυσό συμβόλαιο με τους Γερμανούς από την «Ελευθεροτυπία», εμφανίστηκε μαινόμενος κατά της εφημερίδας, λέγοντας πως πρόκειται για ανοικτό διαγωνισμό, σύμφωνα με τον οποίο, όποιος κερδίσει και εργαστεί για την ανασυγκρότηση του συστήματος θα εισπράξει και τα χρήματα. Η αλήθεια φυσικά καμία σχέση δεν έχει με τα λεγόμενα του τότε υπουργού, καθώς η συμφωνία είχε ήδη κλειστεί και το… ρευστό, είχε συγκεκριμένη κατεύθυνση. Τώρα βέβαια, άπαντες μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, τόσο για τους «ύμνους» του Άδωνι υπέρ των τροϊκανών, όσο και για την ιδιαίτερη… συμπάθεια που έτρεφαν οι υπάλληλοι της τρόικας στο πρόσωπό του.
Η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν βρήκε στα συρτάρια του υπουργείου κανένα σχέδιο δια χειρός Γερμανών και ελάχιστες πρόχειρες μελέτες. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφέρει πως αυτά που δόθηκαν θα μπορούσαμε απλά ως χώρα να τα ζητήσουμε δωρεάν από τη Γερμανική κυβέρνηση και να μας τα δώσει. Ο υπουργός Υγείας είναι ιδιαίτερα εξαγριωμένος με την υπόθεση, έχοντας τονίσει σε στενούς του συνεργάτες, πως «οι Γερμανοί μας δανείζουν και μας τα ξαναπαίρνουν πίσω μέσω τέτοιων συμβολαίων».
Στο έγγραφο που υπέγραφε ο τότε γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Πελοπίδας Καλλίρης, είχε αποφασισθεί σε πρώτη φάση για το έργο της ΠΦΥ και του νέου ΕΟΠΥΥ να διατεθεί 1 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά για την τεχνική υποστήριξη των Γερμανών εμπειρογνωμόνων θα δίνονταν 4,5 εκατ. ευρώ! Άλλα 10 εκατ. είχε αποφασιστεί να διοχετευθούν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Υγεία εν δράσει», πρόγραμμα που ήταν υπό τον έλεγχο Γερμανών ειδικών με επικεφαλής τον Χ.Ράιχενμπαχ.
Με βάση την απόφαση που είχε ληφθεί, τα μέλη της Task Force θα αναλάμβαναν τη «διοικητική και τεχνική υποστήριξη της Διεύθυνσης ΠΦΥ του Υ.Υ. στο πλαίσιο της υλοποίησης/εφαρμογής των τιθέμενων στόχων στο πρόγραμμα του Κυβερνητικού Εργου, καθώς και των προτεινόμενων δράσεων στο πρόγραμμα Health in Action. Το έργο προωθείται υπό τις ανωτέρω αυστηρές προϋποθέσεις και έχει διάρκεια 24 μήνες».
Δεν είναι τυχαίο ότι επί πρωθυπουργίας Σαμαρά, η Άνγκελα Μέρκελ, και τις δύο φορές που επισκέφτηκε τη χώρα μας, είχε επισημάνει τη στενή συνεργασία Γερμανίας - Ελλάδας στους τομείς της Υγείας και της διαχείρισης απορριμμάτων.  
Οι αποκαλύψεις θα αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας, καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι αποφασισμένη να στείλει όλους τους φακέλους στη Βουλή και στη Δικαιοσύνη, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπάρχουν και άλλες παράδοξες περιπτώσεις.
Πηγή: medispin.blogspot.gr/













ΤΩΡΑ – Ξαφνική συμφωνία στις Βρυξέλλες

Συμφωνήθηκε νέο πρόγραμμα-«γέφυρα» – Αιφνιδιαστική στροφή, μετά το χθεσινοβραδινό αδιέξοδο στο Eurogroup.
ImageHandler
Πληροφορίες μιλούν για νέο πρόγραμμα, που θα εμπεριέχει στοιχεία από το «μνημόνιο» και προτάσεις της νέας κυβέρνησης – Ξένα ΜΜΕ μεταδίδουν ότι η Ελλάδα συμφωνεί για τη συνέχεια των αποκρατικοποιήσεων – Πιθανή απομάκρυνση του ΔΝΤ από το νέο σχήμα – Δεδομένη η συμφωνία Τσίπρα-Ντάισελμπλουμ για «συνεργασία» των τεχνικών κλιμακίων των δύο πλευρών στις Βρυξέλλες
Ένα πρώτο σοβαρό βήμα για μια οριστική συμφωνια μεταξύ της ελληνικής κυβερνησης και των ευρωπαίων εταίρων σημειώνεται στις Βρυξελλες τις τελευταιες ώρες, με τις δυο πλευρές να συγκροτούν ομαδα εργασίας εμπειρογνώμων που θα προετοιμάσει το eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας στην εξης βάση: να υπάρξει ενα νέο προγραμμα που θα συνδέει το παλιό προγραμμα, ώστε να μην ανατραπεί πλήρως η προηγούμενη επιλογη των δανειστών με τις προτασεις που εχει καταθέσει η Αθηνα.
Θα πρόκειται δηλαδή, εφόσον δεν προκύψει κάποιο εμπόδιο στις νέες διεργασίες, για ενα προγραμμα – γεφυρα, που θα περιλαμβάνει ενα μείγμα μεταρρυθμίσεων απο το προηγούμενο προγραμμα, οι οποίες δεν υλοποιήθηκαν ποτε (περιουσιολόγιο, φοροδιαφυγή, καταπλεμηςη διαφθοράς κλπ) και πολιτικές για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και αλλες δράσεις, που περιλαμβάνονται στο προγραμμα της ΔΕθ,ΜΜΕ το οποιο κέρδισε τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η συζητούμενη συμφωνια θα εγγυάται τη ρευστότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και την ομαλή εξυπηρέτηση των δανειακών αναγκών της χώρας για τους επόμενους μήνες. Η συζητούμενη διάρκεια της μεταβατικής συμφωνίας θα κυμαίνεται απο 3 έως 6 μήνες, με την ελληνικη πλευρά να επιδιώκει την τελευταία εκδοχή.
Η προετοιμασία του νέο σχεδίου γινεται απο ελληνικής πλευράς απο τους Γιάννη Δραγασάκη, Γιάννη Βαρουφακη, Ευκλείδη Τσακαλωτο, Γιώργο Χουλιαρακη, ενώ απο την άλλη πλευρά θα υπάρχουν «εκπρόσωποι των θεσμών», σύμφωνα με την επίσημη δήλωση του Γερουν Νταισελμπλουμ, δηλαδή με εμπειρογνώμονες απο την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.
Το Μέγαρο Μαξίμου εξέφρασε την ικανοποίηση τη για την εξέλιξη και χαρακτήρισε τη δήλωση του Γ. Ντάισενμπλουμ » θετικό βήμα».
Όπως τόνισαν κυβερνητικές πηγές «διακινήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, μέσα και έξω από τη χώρα, σενάρια κρίσης και χρεοκοπίας σε περίπτωση που η Ελληνική κυβέρνηση δεν υπέγραφε την παράταση και την ολοκλήρωση του μνημονίου καθώς και τη χτεσινοβραδινό κοινό ανακοινωθέν του Εurogroup. Δεν τα υπογράψαμε -καμία καταστροφή δεν επήλθε. Η μετάβαση από το μνημόνιο στο νέο ελληνικό πρόγραμμα είναι πλέον το αντικείμενο των διαβουλεύσεων καθώς και του επόμενου Eurogroup. Η Ελλάδα έχει καθαρές θέσεις, τις υπερασπίζεται και πείθει. Δεν εκβιάζει και δεν εκβιάζεται».
Απομένει να επιβεβαιωθεί η πρόθεση για συμφωνια σε αυτή τη βάση και επισήμως απο τη γερμανικη κυβερνηση, ίσως και δια στόματος Μερκελ απόψε ή με κάποια άλλη αντίδραση το μεσοδιάστημα έως τη Δευτέρα.
Η εξέλιξη αυτή, για συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων, προέκυψε αιφνιδιαστικά το βράδυ της Πέμπτης.
Το έναυσμα δόθηκε μέσω Twitter, από ανταποκριτές ξένων μέσων ενημέρωσης που παρακολουθούν τις διεργασίες, αλλά και πολιτικών.
Στη συνέχεια, οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν ανεπίσημα από κυβερνητική πηγή που βρίσκεται στην βελγική πρωτεύουσα.
Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της συμφωνίας μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, για την παραμονή στις Βρυξέλλες των τεχνικών κλιμακίων της Ελλάδος αφενός και αφετέρου της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ , ώστε να συζητήσουν αριθμούς και λεπτομέρειες.
Η συμφωνία αφορά νέο πρόγραμμα – «γέφυρα» το οποίο θα ενσωματώνει στοιχεία του μνημονίου αλλά και τις προτάσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης.
Πληροφορίες της εφημερίδας Die Welt αναφέρουν ότι στο νέο πρόγραμμα δεν θα συμμετέχει το ΔΝΤ, το οποίο, κατά το δημοσίευμα φέρεται ότι θα λάβει 700 εκατ. ευρώ ως αποπληρωμή για την αποχώρηση από τη νέα συμφωνία.
Το νέο πρόγραμμα θα έχει νέα ονομασία, νέα μέτρα και προφανώς νέους ελεγκτές.
Στις 21:20 το βράδυ το πρακτορείο Bloomberg μετέδωσε ότι η Ελλάδα και η Γερμανία κινούνται προς έναν συμβιβασμό.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλεόνασμα θα κλείσει στο 1,5%, και ότι θα υπάρξει πιθανή αύξηση κατά πέντε δισ. ευρώ του περιθωρίου έκδοσης από την ελληνική κυβέρνηση εντόκων γραμματίων και νέα μείωση στο επιτόκιο των υφιστάμενων ομολόγων.
- See more at: http://arouraios.gr/2015/02/twra-ksafniki-symfwnia-stis-vrykseles/#sthash.FkrPzYgF.dpuf

Βαρουφακειάδα…

1.Εν αρχή ήν ο Βαρουφάκης...

2.Ο Βαρουφάκης ξέρει...

3.Ο Βαρουφάκης ένα ξέρει, ότι ξέρει τα πάντα.

4.Νομίζεις; ΤΟ ΞΕΡΕΙ.

5.Ο Βαρουφάκης έχει κάνει λάθος μόνο μία φορά! Όταν νόμιζε πως έκανε λάθος...

6.Ο Βαρουφάκης ξέρει πόσα απίδια βάνει ο σάκος! Αυτός έκανε την διαπραγμάτευση

7.Ο Βαρουφάκης ξέρει τι χρώμα την έβαψες.

8.Ο Βαρουφάκης μπορεί να κρυφτεί...
πίσω από το δάκτυλό του.

9.Ο Βαρουφάκης δένει τα κορδόνια του με Γόρδιο Δεσμό.

10.Ο Βαρουφάκης ξυρίζεται γιατί ΔΕΝ πουλάει μούσι.

11.Ο Βαρουφάκης μπορεί να πάει στην πόλη χωρίς να ρωτήσει...

12.Ο Βαρουφάκης ξέρει πότε ακριβώς είναι οι προάλλες.

13.Ο Βαρουφάκης ξέρει τι έκανες πέρσι το καλοκαίρι.

14.Ο Βαρουφάκης ξέρει πότε θα γίνει καλά η Κουτσή Μαρία.

15.Ο Βαρουφάκης γνωρίζει τον άγνωστο στρατιώτη.

16.Ο Βαρουφάκης δεν αφήνει κανέναν καλεσμένο να μιλήσει γιατι ήδη ξέρει τι θέλουν να πουν.

17.Ο Βαρουφάκης ξέρει γιατί δεν θα ξαναέχουμε οικονομική κρίση ΠΟΤΕ.

18.Ο Βαρουφάκης πάντα κερδίζει στη Monopoly! Διαπραγματεύεται τα χρέη του με ρήτρα ανάπτυξης.

19.Ο Βαρουφάκης διαπραγματεύεται πιο γρήγορα και απο τη σκιά του...

20.Ο Βαρουφάκης ξερει πόσους σπόρους έχει το πολύσπορο.

21.Ο Βαρουφάκης ψαρεύει χταπόδια με δεκαέξι πόδια!

22.Ο Βαρουφάκης μπορεί να γράψει με το Arcobat Reader.

23.Ο Βαρουφάκης κάθε χρόνο πάει διακοπές στη Χαμένη Ατλαντίδα. Πρόσφατα αγόρασε και εξοχικό εκεί!

24.Ο Βαρουφάκης ξέρει ποιος είναι ο άλλος στην τουαλέτα.

25.Ο Βαρουφάκης γνωρίζει ότι είναι ο δίδυμος αδερφός του εαυτού του.

26.O Βαρουφάκης μόνο έχει δει κακό σκυλί να ψοφάει.

27.Ο Βαρουφάκης ξερει που παει ο καραμητρος

28.Ο Βαρουφάκης τράβηξε το βίντεο από τη γέννησή του, μόνος του.

29.Ο Βαρουφάκης μπορεί να βλέπει την μύτη του. Και στο σκοτάδι.

30.Αυτός που δεν ξέρει και νομίζει ότι ξέρει είναι ανόητος. Αυτός που

ξέρει και γνωρίζει ότι ξέρει είναι ο Βαρουφάκης.

31.Ο Βαρουφάκης ξέρει τη διαφορά που έχει το ιερό από το όσιο.

32.Ο Βαρουφάκης κατήγγειλε την καταπάτηση αιγιαλού από τον Μωυσή στην Ερυθρά Θάλασσα.

33.Ο Βαρουφάκης θα κρίνει το Χριστό στη Δευτέρα Παρουσία.

34.Ο Βαρουφάκης υπηρέτησε με τον Χριστό φαντάρο.

35.O Νοστράδαμος δεν έβλεπε οράματα. Έβλεπε ομιλίες του Βαρουφάκη.

36.Ο Θεός σταμάτησε την 7η μέρα όχι για να ξεκουραστεί αλλά επειδή τελείωσε η διαπραγμάτευση με τον Βαρουφάκη.

37.Ο Θεός σηκώθηκε στο λεωφορείο για να κάτσει ο Βαρουφάκης.

38.Ο Βαρουφάκης πήγε εκκλησία. Ο παπάς του φίλησε το χέρι. Το ίδιο έκανε και ο Δον Κορλεόνε.

39.Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ θα γινει δικιά μας αφού το διαπραγματευτεί ο Βαρουφάκης!

40.O Βαρουφάκης ξέρει αυτό που << ένας Θεός ξέρει >>.

41.Ο Βαρουφάκης ξέρει πού είναι του διαόλου η μάνα.

42.Ο Βαρουφάκης ξέρει γιατί η γριά η κότα έχει το ζουμί...

43.Ο Βαρουφάκης ξέρει γιατί ο Μίκυ δεν παντρεύεται τη Μίνη.

44.Όταν η γυναίκα του Βαρουφάκη ήταν έγκυος ο Βαρουφάκης ενημέρωσε τον

γιατρό για το φύλο του παιδιού.

44.Ο Βαρουφάκης πήρε την παρθενιά της Jenna Jameson...

45.Όταν η μάνα του είπε στον Βαρουφάκη ότι τον έφερε ο πελαργός εκείνος σκέφτηκε "την καημένη! να της πω την αλήθεια;"

46.Ο Βαρουφάκης κερδίζει πάντα στην αγάπη, γιατί κερδίζει πάντα στα χαρτιά.

47.Ο Βαρουφάκης μπορεί να αποδείξει ότι τα παιδιά του Ζεβεδαίου είχαν άλλο πατέρα.

48.Ο Βαρουφάκης ξέρει την μάνα των παιδιών του Ζεβεδαίου.

49.Ο Βαρουφάκης ξέρει το σημείο G κάθε γυναίκας.

50.Το σημείο G κάθε γυναίκας ξέρει τον Βαρουφάκη......

51.Η κότα έκανε τ` αυγό ή το αυγό την κότα; Ο Βαρουφάκης ξέρει αλλά κάνει την πάπια.

52.Ο Βαρουφάκης ξέρει πόσα βλέπει η πεθερά.

53.Ο Βαρουφάκης ΞΕΡΕΙ το secret combination της Καλομοίρα....

54.O Βαρουφάκης ξέρει τι ακριβώς γινόταν στο Hotel California...

55.O Βαρουφάκης ξέρει τι θέλουν οι γυναίκες, και μάλιστα πριν καν αποφασίσουν.

A.K. Αναγνώστρια

Η Αριστερή Πλατφόρμα απορρίπτει τον “έντιμο συμβιβασμό” που προωθείται στις Βρυξέλλες


Ηιστοσελίδα http://www.iskra.gr/ που απηχεί απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ ανήρτησε κείμενο χθες στις 8.30 το βράδυ, με το οποίο απορρίπτει τον “έντιμο συμβιβασμό”, που φαίνεται να αποδέχεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες.

Είναι η πρώτη αντίδραση από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα από μία συνιστώσα που ελέγχεται από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ένα από...
τα ιστορικά στελέχη της Ελληνικής Αριστεράς.

Ομολογουμένως ήταν άμεση η αντίδραση στο χώρο της Αριστεράς μόλις διέρρευσαν πληροφορίες ότι επίκειται συμφωνία – συμβιβασμός.

Στην ιστοσελίδα, αναφέρονται τα εξής:

«Η ελληνική κυβέρνηση αυτήν την ώρα δεν είναι απομονωμένη. Αντίθετα δίνει μια ιστορική μάχη και έχει πρωτίστως μαζί της, πέρα από τον ελληνικό λαό και όλους τους λαούς της Ευρώπης. Στελέχη της Αριστεράς τόνιζαν στην Iskra , τις κρίσιμες αυτές ώρες κάθε υπαναχώρηση από τη χώρα μας, στο όνομα ενός «έντιμου συμβιβασμού», θα εκληφθεί από την άλλη πλευρά ως ένδειξη αδυναμίας και ως επιβεβαίωση ότι η κλιμάκωση της πίεσης μπορεί να οδηγήσει σε άτακτη υποχώρηση.

Η ίδια η Ευρώπη αν συνεχιστούν στην ΕΕ και την ευρωζώνη οι σημερινές άγριες νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ταξικής και κοινωνικής λεηλασίας δεν θα έχει μέλλον. Αν η ελληνική κυβέρνησή αντισταθεί στις πιέσεις και επιμείνει αταλάντευτη να εφαρμόσει το πρόγραμμά της, θα ανοίξει δρόμος προοδευτικών εξελίξεων για όλους τους λαούς της Ευρώπης.

Η εφαρμογή μέχρι τέλους του ριζοσπαστικού προγράμματος που ενέκρινε ο ελληνικός λαός, και εξακολουθεί να στηρίζει με νέους μεγάλους κοινωνικούς αγώνες έχοντας και την αγωνιστική αλληλεγγύη των λαών της Ευρώπης είναι η απάντηση που αρμόζει απέναντι στον μονεταριστικό μονόδρομο της λιτότητας που επιβάλλουν οι κυρίαρχοι κύκλοι της ΕΕ».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης στη σύνοδο κορυφής είναι η εξής:

Στο Eurogroup της Τετάρτης υπήρξαν επίμονες πιέσεις από τους κυρίαρχους κύκλους της ΕΕ να ζητήσει η Ελλάδα «τεχνική επέκταση» του υπάρχοντος μνημονιακού προγράμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην παρέμβαση του στην Σύνοδο Κορυφής , σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές θέτει τα ουσιαστικά πολιτικά ζητήματα και δεν αρκείται σε αναφορά στις διατυπώσεις.

Η πρόταση της ελληνικής πλευράς συνοψίζεται στα παρακάτω σημεία:

Αίτημα για «συμφωνία – γέφυρα» μέχρι το καλοκαίρι. Η κυβέρνηση δεν μπαίνει στη διαδικασία παράτασης και κλεισίματος του Μνημονίου, καθώς δεν μπορεί κανείς να προσποιείται ότι δεν έχουν υπάρξει εκλογές στις 25 Ιανουαρίου. “Όλοι αυτοί που συμμετέχουν στα ευρωπαϊκά φόρα δέχονται ότι αυτό που συνέβη στην Ελλάδα με τα μνημόνια είναι αποτυχία και δεν μπορεί η κυβέρνηση να συνεχίσει να το εφαρμόζει’, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.Οι ίδιοι πηγές σημείωναν με έμφαση ότι αν δεχθεί η κυβέρνηση την παράταση και την ολοκλήρωση του προγράμματος είναι σαν να αποδέχεται το mail Χαρδούβελη (νέες περικοπές σε συντάξεις και κοινωνικό κράτος, νέοι φόροι, κ.λπ.), το οποίο και θα κληθεί να εφαρμόσει.

Εξασφάλιση χρηματοδότησης, χωρίς τη δόση του ΕSM δηλαδή τα 7,5 δισ. ευρώ.

Να δοθούν στην Ελλάδα τα 1,9 δισ. από τα κέρδη της ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα.

Να αυξηθεί το όριο έκδοσης των εντόκων ομολόγων κατά δέκα δισ.

Τα 11,4 δισ. του ΤΧΣ να κατευθυνθούν για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων.

Εξορθολογισμός του δημοσιονομικού πλαισίου, ώστε το πρωτογενές πλεόνασμα να ανέλθει στο 1,5% του ΑΕΠ.

Εξάλλου, η ελληνική πλευρά προτείνει ένα εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων που έχει κοινά σημεία αναφοράς με τους εταίρους και αφορά το φορολογικό σύστημα, το περιουσιολόγιο, την ταχύτητα απονομής δικαιοσύνης, διαγωνισμούς για δανειοδοτήσεις ΜΜΕ κλπ.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι ζητήματα, που αφορούν τα εργασιακά και την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης δεν μπαίνουν στη συζήτηση και είναι αδιαπραγμάτευτα.

Από mignatiou

Ποσόστωση


Του Γιάννη Μακριδάκη
Για πότε το σκίσιμο και η ακύρωση των Μνημονίων με ένα Νόμο και ένα Άρθρο έγινε αποδοχή του 70% των Μνημονιακών πολιτικών δεν πρόλαβα να πάρω χαμπάρι.

Για πότε ο Γιούνκερ, ο Νο 1 διεφθαρμένος πολιτικός της Ε.Ε με βάση τα όσα αποκαλύφθηκαν πρόσφατα για τα σκάνδαλα φοροαποφυγής πολυεθνικών στο Λουξεμβούργο επί σειρά ετών, έγινε επίσημος συνεργάτης της ελληνικής κυβέρνησης και κατέθεσε την βάση του προγράμματος της πολιτικής της, ούτε αυτό πρόλαβα να το αντιληφθώ.

Τώρα, μετά από τόσους αιφνιδιασμούς έχω απομείνει να απορώ τι θα συμβεί...
με τις τόσες εξαγγελίες που έκαναν προεκλογικά αλλά και στις προγραμματικές οι υπουργοί, εξαγγελίες οι οποίες είναι περισσότερο του 70% αντιμνημονιακές. Θα τις στρογγυλέψουν, θα τις αφήσουν στην λήθη ή θα παλέψουν μέχρι τέλους (παραίτησης) για να τις εφαρμόσουν άραγε;

Θυμήθηκα κιόλας, κακεντρεχώς ίσως, ομολογώ, ένα θλιβερό μελλά, βουλευτή των ανέλλ που στην πρώτη ψηφοφορία για ΠτΔ ψήφισε Παρών και δήλωσε ότι ψήφισε μονάχα το 70% της συνείδησής του, αν δεν κάνω λάθος.

Μας τα μελλώνει ο σύριζα δηλαδή και τόσον καιρό μας είχε στην τσίτα τσάμπα και βερεσέ να φωνάζουμε μονάχα για ένα ψωροτριάντα τοις εκατό. Τόση ήτανε τελικά η διαφωνία μας με τους χυδαίους;;

Δεν υπάρχει ποσόστωση αποδοχής των Μνημονίων. Δεν υπάρχουν Νόμοι Μνημονιακοί οι οποίοι είναι αποδεκτοί και άλλοι που δεν είναι. Όλοι οι μνημονιακοί νόμοι, ακόμη και αυτοί που φαινομενικά δεν έχουν οικονομικό αντίκτυπο, κατά βάθος έχουν και παραέχουν. Δεν υπάρχουν μνημονιακές θεσμικές αλλαγές καθαρές και άδολες. Όλα έγιναν με γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του καπιταλισμού δηλαδή των συμφερότων της ευρωζώνης του κεφαλαίου. Το να λέμε ότι απόδεχόμαστε τα δύο τρίτα των μνημονίων είναι όχι πισωγύρισμα αλλά αναξιοπρέπεια και τεράστια υποκρισία, χειρότερη κι από αυτή των δεξιών που ήταν τουλάχιστον απροκάλυπτοι και ξεκάθαροι στις απάνθρωπες προθέσεις τους.

Δεν μπορείς να λες πχ ότι ενώ συμφωνείς με το 67% των μνημονίων, θα αλλάξεις την Παιδεία και θα φέρεις άλλους Νόμους καταργώντας τους Μνημονιακούς της Διαμαντοπούλου και των λοιπών ομοίων της. Απλώς διότι Διαμαντοπούλου και λοιποί όμοιοί της δεν είχαν την ικανότητα να σκεφτούν και να παράξουν νόμους, ήταν υπάλληλοι των Μνημονίων και εφάρμοζαν τους μνημονιακούς νόμους οι οποίοι τους ερχόντουσαν έξωθεν και είχαν στόχο την απαξίωση του δημόσιου πανεπιστημίου προς όφελος του ιδιωτικού και του κεφαλαίου. Δε μπορείς λοιπόν να είσαι Αριστερά και να λες ότι θα κάνεις αλλαγές στο 30% του μνημονίου, πόσω μάλλον και ότι αυτές οι αλλαγές θα είναι αναπτυξιακές, σύμφωνα με τον εντελώς λάθος ορισμό της ανάπτυξης με τον οποίον πορεύεται η ΕΕ.
Όλα αυτά είναι υποκριτικά, εκμεταλλεύονται στην ουσία το λαϊκό αίσθημα και θα γυρίσουν πολύ σύντομα ενάντια σε όλους μας.

Την πολιτική της ΕΕ την απορρίπτεις ολοκληρωτικά . Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.
Άμα δείτε το κάλεσμα για τις αυριανές πορείες, τα τσιτάτα του φαντάζουν ήδη τσαλαπατημένα και άνευ ισχύος, προδωμένα από τα νέα δεδομένα

Τα μνημόνια και η υπάρχουσα πολιτική της ευρωζώνης ευνοούν ξεκάθαρα το ιδιωτικό εις βάρος του δημόσιου, τους αριθμούς εις βάρος των ανθρώπων και τις πολυεθνικές εις βάρος του οικοσυστήματος. Αυτή είναι η συνολική πολιτική των Μνημονίων. Μια κυβέρνση αριστερή λοιπόν δεν μπορεί να λέει ότι αποδέχεται κάποιο ποσοστό αυτής της πολιτικής, πόσο μάλλον το 70%

Από yiannismakridakis